PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-WEST-VLAANDEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-WEST-VLAANDEREN"

Transcriptie

1 KADOC Vlamingenstraat LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-WEST-VLAANDEREN

2 NCMV-West-Vlaanderen, 2 1. Provinciale studieavonden en overlegvergaderingen 1.1. Provinciale studieavonden "Middenstand en Gemeentebeleid". Verslag van het seminarie "Middenstand en Gemeentebeleid" (14 februari 1976), uitnodigingen en inschrijvingskaarten voor de studieavonden, uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de provinciale werkgroepen ter voorbereiding van de studieavonden, briefwisseling, ledenlijsten van de provinciale werkgroepen, lijsten van uit te nodigen personen, notities, deelnemers- en aanwezigheidslijsten, sectieverslagen, nota's, (ontwerp) perscommuniqués, persknipsels, brochures (o.a. Ruimte voor de Middenstand op de gemeente, De Middenstand middenin de gemeente, Tewerkstellingsbeleid, Gemeentebelang is Middenstandsbelang). 1976; omslagen Provinciale studieavond "Het NCMV doet iets!" (22 oktober 1985). Nota's stukken Provinciale overlegvergadering van het NCMV-West-Vlaanderen (30 oktober 1990). Briefwisseling, persknipsels, toespraak H. Van Rompuy (nationaal CVP-voorzitter), nota's, notities, inschrijvingsformulieren NCMV-Commissie Kust (gewesten Brugge-Oostende-Veurne) 2.1. Uitnodiging voor en verslagen van vergaderingen, briefwisseling, ledenlijst Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen, briefwisseling, perscommuniqué en persknipsel betreffende jobstudenten, nota's Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen, briefwisseling betreffende vakantiespreiding Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen, briefwisseling, nota's Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen, ledenlijst, briefwisseling, programma Commissie, brochure met wettelijke bepalingen over seizoentewerkstelling, fotocopieën van KB's (o.a. over invoering van forfaitaire belasting van reisbureaus), lijst van toeristische activiteiten aan de kust, perscommuniqués, rapporten, briefwisseling, nota's en persknipsels tegen BTW-verhogingen Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen, nota's (o.a. betreffende de sociale wetgeving en haar toepassing voor de toeristische sector), briefwisseling (o.a. over verhoging BTW-tarief), persknipsels Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen, lijsten van bestuursleden van de Commissie, briefwisseling, persknipsels, nota's, brochure met wettelijke bepalingen seizoentewerkstelling en jobstudenten, perscommuniqués, eisenprogramma

3 NCMV-West-Vlaanderen, Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen, ledenlijst, brieven, parlementaire vraag aan de minister van de Nederlandse Gemeenschap (Cultuurraad voor de Nederlandse Cultuurgemeenschap) betreffende de subsidiëring van sociaal toerisme, eisenprogramma toeristische sector, nota's, brochure met schorsingsregels van arbeidsovereenkomst voor werklieden bij gebrek aan werk om economische oorzaken, toespraak gehouden door R. Eerebout n.a.v. bespreking begroting 1980 tijdens de zitting van de provincieraad op 23 oktober Uitnodiging voor de vergadering van 20 december stuk Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen, brieven, wetsontwerp en memorie van toelichting betreffende het verstrekken van sterke drank en betreffende het vergunningsrecht Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen, advies van de Raad van State over een ontwerp van KB, lijst van gebruikte toeristische afkortingen, perscommuniqués (o.a. betreffende de elektriciteitsactie in Veurne, vijftien jaar intense activiteit van de Commissie Kust, actie "Net en rein, zo moet het zijn"), omzendbrieven, affiche voor de actie "Net en rein, zo moet het zijn" Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen, brieven, benoemingsbesluiten en adreslijsten van leden van technische comités en van de Raad van Beheer van het Vlaams Commissariaat-Generaal voor Toerisme, Besluiten van de Vlaamse Executieve betreffende logiesverstrekkende bedrijven Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de Commissie Kust en van de Raad van Bestuur van Westtoerisme, nota's, lijst van geplande projecten, brieven, perscommuniqués, blanco enquêteformulier betreffende de soldencampagne, documentatie betreffende Promofonds, statuten Westtoerisme Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de Commissie Kust en van de Adviescommissie van Westtoerisme stukken Brieven, perscommuniqué, toeristische brochure over België stukken Tienjarig bestaan van de Commissie Kust. Kort historisch overzicht, uitnodigingen, brieven, perscommuniqués, adreslijst van pers en fotografen, persknipsel, los nummer van Oostendse Courant (mei 1979) Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder het nummer KYB706.

4 NCMV-West-Vlaanderen, Jobstudenten en seizoenarbeid. Briefwisseling, fotocopie KB van 23 mei 1972 betreffende de tewerkstelling van jeugdige werknemers op zon- en feestdagen, persknipsels, folders en brochures met wettelijke bepalingen (o.a. Wat mag en niet mag bij seizoentewerkstelling... en Vakantiearbeid en haar problemen), nota's, wetsvoorstel betreffende de tewerkstelling van studenten gedurende de vakantieperioden, enquêteformulieren, beleidsnota van verkeersminister Jos Chabert (Cultuurraad voor de Nederlandse Cultuurgemeenschap) betreffende het toerisme ; ; Actie "Dure telefoons". Perscommuniqués, folder en lijsten met tarieven, losse nummers van Oostendse Courant (februari 1970, oktober 1973) 2, KB en MB betreffende de vaststelling van telecommunicatietarieven, toelichting op het wetsvoorstel tot vaststelling van een eenvormige berekeningswijze voor openbare tarieven, omzendbrieven, briefwisseling, persknipsels, grafieken van verdeling van het verkeer over de verschillende uren van de dag, ontwerp van nieuwe tariefstructuur voor telefoongesprekken in binnenlands verkeer Elektriciteitstarieven. Briefwisseling, nota's Werkgroep Vakantiespreiding. Briefwisseling, perscommuniqués, verslag van een colloquium en brochures over vakantiespreiding, nota's, rapporten, voorstellen, persknipsels ; Brandveiligheid in hotels. Uitnodigingen voor vergaderingen over brandveiligheid, brieven, beschikkingen i.v.m. brandbeveiliging in bestaande logiesverstrekkende bedrijven, ontwerp voor het opstellen van een reglementering inzake brandbeveiliging Reisbureaus. Ontwerp van decreet, memorie van toelichting, amendementen en adviezen van de Raad van State betreffende het statuut van reisbureaus Wedstrijd "Net en Rein". Facturen, processen-verbaal betreffende de trekkingen van de wedstrijd "Net en Rein" Beter onthaal aan de kust. (Fotocopieën van) persknipsels betreffende het vademecum voor een beter onthaal aan de kust Subsidiëring van sociaal-culturele activiteiten 3.1. Algemeen Richtlijnen en blanco formulieren voor het opstellen van financiële en werkingsverslagen, begrotingen, werkingsprogramma's en voor de aankondiging van activiteiten (uitgaande van ministerie van Nationale Opvoeding en Nederlandse Cultuur/ministerie van de Vlaamse Gemeenschap) Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder het nummer KYB706.

5 NCMV-West-Vlaanderen, Subsidiëring van activiteiten van provinciale en regionale organisaties voor sociaal-cultureel vormingswerk voor volwassenen in West-Vlaanderen. (Ontwerp) reglementen aangaande subsidiëring; ontwerp tot aanpassing statuut van, uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de Commissie voor Sociaal Cultureel Vormingswerk; briefwisseling, nota's (o.a. i.v.m. erkenning van organisaties voor sociaal-cultureel vormingswerk voor volwassenen in verenigingsverband), ontwerp reglement en statuut van Provinciale Raad voor Cultuur, (ontwerp)adviezen, notities, provinciale reglementen voor de erkenning en de subsidiëring van het Nederlandstalig ontwikkelingswerk met volwassenen door de provincie West-Vlaanderen, verslag van de vergadering van de ondervoorzitters van de Provinciale Adviserende Commissies voor Cultuur, erkenningsformulieren, voorlopige ledenlijst van de Provinciale Raad voor Cultuur en van de Commissies omslagen Los hoofdstuk van een cursus (?) "Specifieke richtlijnen betreffende de sociaal-culturele werking" (subsidiëring). Z.d. 1 stuk Omzendbrieven betreffende subsidiëring. 1980; Provinciale subsidiedossiers (subsidiëring van het Nederlandstalig ontwikkelingswerk met volwassenen door de provincie West-Vlaanderen). Bevatten o.a. balansen, jaarrekeningen, jaarprogramma's, begrotingen, inlichtingsformulieren over de organisatie en haar doelstelling, staten met detaillering personeelsuitgaven (rekening en begroting), accountantsverklaringen van de commissarissen van de vereniging NCMV-West- Vlaanderen, postgewijze toelichtingen van begrotingen en jaarrekeningen, activiteitsverslagen van NCMV-gewesten, -afdelingen, -arrondissementen en beroepsverenigingen (vooral over de socio-culturele activiteiten); brieven, omzendbrieven met richtlijnen i.v.m. de samenstelling van de subsidiedossiers, ontwerp lijsten van subsidieerbare kosten Rekeningen ; ; Rekening stukken Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening omslagen Rekening omslagen Rekening omslagen Rekening omslagen.

6 NCMV-West-Vlaanderen, Rekening omslagen Rekening Rekeningen omslagen Rekeningen Gewestelijke en arrondissementele subsidiedossiers. Bevatten o.a. ontwerp lijsten van subsidieerbare kosten, rekeningen, begrotingen, postgewijze toelichtingen van rekeningen en begrotingen, activiteitsverslagen, toelichtingen bij de personeelsuitgaven, uitnodigingen voor diverse vergaderingen en activiteiten, lijsten van activiteiten Arrondissement/gewest Brugge-Torhout-Oostkust Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Gewest Diksmuide Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening stukken Rekeningen stukken Gewest Ieper Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening stukken Rekening stukken.

7 NCMV-West-Vlaanderen, Arrondissement Kortrijk Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Activiteitsverslag stuk Gewest Oostende Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening stukken Rekening Rekening stuk Gewest Poperinge Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Arrondissement Roeselare-Tielt Rekening stukken Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening

8 NCMV-West-Vlaanderen, Gewest Roeselare Rekening Rekening stukken Gewest Tielt Rekening stukken Rekeningen Rekening Rekening Fotocopieën van persknipsels Gewest Veurne Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Rekening Activiteitsverslagen en brieven (van afdelingen, beroepsverenigingen en kaderdagen van de gewesten Roeselare-Izegem, Oostende, Ieper, Veurne, Kortrijk en Brugge) Subsidiedossiers van NCMV-afdelingen van de provincie West-Vlaanderen. Bevatten o.a. uitnodigingen voor gewestelijke en plaatselijke activiteiten (zoals voordrachten, lezingen, dia-avonden, uitstapjes, reizen), uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de Beheerraad, het Bewegingscomité, de Raad van Afgevaardigden, het Uitgebreid Dagelijks Bestuur, Algemene Vergaderingen, Statutaire Vergaderingen en van Bestuursvergaderingen; gewestelijke activiteitsverslagen, jaarprogramma's (gewestelijk en plaatselijk), lijsten van bestuursleden; uitnodigingen, persknipsels, reclamefolders en lijsten van deelnemende handelaars van "Dag van de middenstandsklant", beurzen en eindejaarsacties; notities, brieven afdelingen van het NCMV-gewest Brugge Algemeen (alle afdelingen van het gewest Brugge) ; omslagen Aartrijke omslagen Beernem(-Sint-Jozef) omslagen Blankenberge omslagen.

9 NCMV-West-Vlaanderen, Brugge (stadskern en Brugge-Noord) ; omslagen Heist(-Duinbergen) omslagen Knokke (met losse nummers van het informatietijdschrift NCMV-INFO, afdeling Knokke ; ) omslagen Oostkamp omslagen Sint-Andries Sint-Kruis omslagen Sint-Michiels (met losse nummers van Middenschakel. Informatie- en ledenkrant Middenstand St.-Michiels 4 ) Torhout omslagen Veldegem Westkapelle omslagen Zedelgem omslagen Afdelingen van het NCMV-gewest Diksmuide Diksmuide (stad en gewest) ; omslagen Afdelingen van het NCMV-gewest Ieper(-Wervik) Algemeen (alle afdelingen van het gewest Ieper) omslagen Ieper (met plattegronden en schetsen van de herinrichting van de straten van Ieper (1988) omslagen Passendale omslagen Geluwe omslagen Wervik omslagen Zonnebeke omslagen Wijtschate stukken Afdelingen van het NCMV-gewest Kortrijk Algemeen (alle afdelingen van het gewest Kortrijk) (met nummers van Zelfstandig (tijdschrift voor NCMV Zuid-West-Vlaanderen) 5 ) ; omslagen Aalbeke omslagen Avelgem omslagen Bavikhove Bellegem omslagen. 3 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek, NCMV lokale. 4 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek, NCMV lokale. 5 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder het nummer KYB2249.

10 NCMV-West-Vlaanderen, Bissegem Deerlijk (met nummers van Periodiekske, tweemaandelijks tijdschrift van NCMV-Deerlijk 6 ) omslagen Gullegem Harelbeke (met nummers van Kontaktblad Middengroepen Harelbeke 7 ) omslagen NCMV-Jongeren Harelbeke omslagen Kortrijk omslagen Menen omslagen Rekkem omslagen Waregem (met losse nummers van NCMWeetje Waregem 8 ) ; omslagen Wevelgem Wielsbeke (-Sint-Baafs-Vijve) omslagen Zwevegem omslagen Afdelingen van het NCMV-gewest Oostende Algemeen (alle afdelingen van het gewest Oostende) (met nummers van Bestuursblad NCMV-Gewest Oostende en van Oostendse Courant 9 ) ; omslagen Bredene ; ; omslagen De Haan ; omslagen Eernegem(-Bekegem) ; omslagen Gistel ; omslagen Middelkerke omslagen Oostende ; omslagen Oudenburg ; omslagen Stene ; omslagen Afdelingen van het NCMV-gewest Poperinge Algemeen (alle afdelingen van het gewest Poperinge) omslagen Poperinge ; omslagen Vlamertinge omslagen. 6 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek, NCMV lokale. 7 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek, NCMV lokale. 8 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek NCMV lokale. 9 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder het nummer KYB706.

11 NCMV-West-Vlaanderen, Yzerbode Afdelingen van het NCMV-gewest Roeselare-Izegem Algemeen (alle afdelingen van het gewest Roeselare-Izegem) (met nummers van "speciaal" voor U... (tijdschrift voor bestuursleden van NCMV-gewest Roeselare-Izegem) 10 ) omslagen Aardooie en Gits Dadizele ; omslagen Hooglede. 1982; omslagen Ingelmunster. 1982; omslagen Izegem ; omslagen Ledegem en Staden stukken Lichtervelde omslagen Oostnieuwkerke omslagen (Groot-)Roeselare ; omslagen NCMV-Jongeren Roeselare omslagen Staden (zie nummers (Ledegem) en (Oostnieuwkerke)) Sint-Eloois-Winkel omslagen Afdelingen van het NCMV-gewest Tielt Algemeen (alle afdelingen van het gewest Tielt) omslagen Meulebeke (met los nummer van De Middenstandsvriend, uitg. vzw- Middenstand Meulebeke, augustus ). 1981; 1986; omslagen Tielt (met losse nummers van INF NCMV-afdeling Tielt en van Zelfstandig in Tielt 12 ) ; omslagen Pittem(-Egem). 1981; omslagen Wingene (-Zwevezele) ; omslagen Afdelingen van het NCMV-gewest Veurne Algemeen (alle afdelingen van het gewest Veurne) omslagen Alveringem De Panne (met NCMV-Jongeren De Panne) omslagen Koksijde(-Oostduinkerke) (met los nummer De Coxydse Courant, informatiekrant voor de Middenstand 13 ) omslagen. 10 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder nummer KYB Bewaard op de Afdeling Bibliotheek, NCMV lokale. 12 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek, NCMV lokale.

12 NCMV-West-Vlaanderen, Lo(-Pollinkhove) omslagen Nieuwpoort Oostduinkerke stukken Veurne omslagen. (met losse nummers van Interessant, informatiekrant voor de middenstand, Afdeling Veurne en J. VANDENHOVE, Die van 't Ambachtstratje (ca. 1991, uitg. De Vriendenkring van het Vormingsinstituut Veurne 14 )) Verdeling van subsidies Brieven ; 1976; Lijsten met de verdeling provinciale subsidie stuk Verdeling van de subsidie onder de gewesten. Begrotingen, rekeningen, verslag van een vergadering van de gewestvoorzitters (1 juli 1980), notities, staten met berekeningen van de verdeling van subsidies over de gewesten, tabel "verdeling toelage voor sociaal-culturele activiteiten ". 1976; Jaarprogramma's (van de Kultuur- en Vormingsdienst, het gewest Roeselare-Izegem, het arrondissement Kortrijk, de Kristen Middenstand Limburg, het gewest Ieper, e.a.). Brochures, nota's, los nummer van Speciaal voor U (januari 1977) 15, los nummer van Bestuursblad van het NCMV (mei-juni 1984, maart-april 1977) 16, los nummer van Bestuursblad van de Kristen Middenstand Limburg (mei-juni 1976) 17, (ontwerp) jaarprogramma's ; ; 1984; Decreet op het verenigingsleven West-Vlaanderen (subsidiëring) Overzicht van de afdelingen of afdelingsentiteiten die kunnen beantwoorden aan de voorwaarden gesteld in het decreet, notities, nota's, kort verslag van bezoeken aan de gewesten, briefwisseling Lijst van actieve afdelingen , staten met overzicht vormingscursussen , folders en uitnodigingen voor kadercursussen, uitnodigingen voor diverse activiteiten, brochure Een traditie van dienstbaarheid (Groep ADMB), notities, lijst van bestuursleden van NCMV-Beernem- Sint-Joris Staten met maandoverzichten van begeleiding en van plaatselijke vormingsinitiatieven Bewaard op de Afdeling Bibliotheek, NCMV lokale. 14 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder het nummer KB Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder het nummer KYB Bewaard op de Afdeling Bibliotheek. 17 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek.

13 NCMV-West-Vlaanderen, NCMV-afvaardiging in het Subregionale Tewerkstellingscomité Brugge (STC-Brugge) 4.1. Losse nummers van STContact. Maandelijks Informatieblad voor de NCMV- Afgevaardigden in de STC's. December 1991-november Vergaderingen van het STC-Brugge. Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van het STC-Brugge, (omzend)brieven, nota's (vooral i.v.m. beroepsopleiding en de Weer-Werk-actie), notities, jaarverslagen van het STC-Brugge, verslagen van vergaderingen van de Permanente Werkgroep Onderwijs-Vorming/Arbeid en de Lokale Stuurgroep Weer-Werk, fotocopieën van KB's en MB's (o.a. over jongerenstages, benoemingen en ontslagen); aanvraagformulieren voor Gesubsidieerde Contractuelen (Gesco's), voor werknemers Derde Arbeidscircuit (DAC) en voor de programmatie van nieuwe leergangen Onderwijs voor Sociale Promotie; rapporteringstabellen i.v.m. overeenkomsten voor beroepsopleiding in ondernemingen, jaar- en maandverslagen van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding Brugge (VDAB), studierapporten van de VDAB, tabellen van ontvangen en voldane werkaanbiedingen (van de VDAB) (met o.a. werkdocumenten i.v.m. de oprichting van een permanente STC-werkgroep, protocol tussen de gemeenschapsminister van Tewerkstelling en de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen betreffende de organisatie van een permanent arbeidsonderzoek in Vlaanderen). 4 omslagen (met o.a. werkdocumenten i.v.m. de oprichting van de Lokale Stuurgroep Weer-Werk, analyse van moeilijk te voldoene vacatures 1990, toelichting bij het ontwerp van begroting 1991 ingediend door de gemeenschapsminister van Tewerkstelling R. De Wulf) (met o.a. brochures Kansarm op de arbeidsmarkt. Kansrijk op de opleidingsmarkt? en Werkzoekende schoolverlaters in Vlaanderen, eindrapport project "Opleidingskansen voor structureel werklozen"). 9 omslagen (met o.a. rapport over moeilijk te voldoen vacatures, vademecum STC, aanvraagformulieren voor bijstand Europees Sociaal Fonds). 9 omslagen Impulsgebieden. Verslagen van vergaderingen van STC's (Brugge, Oostende-Veurne-Diksmuide), nota's, notities, aanvraagdossier impulsprojecten, brochure met samenvatting van de doelstellingen en krachtlijnen van de streekvisies in de impulsgebieden Maandverslagen van de VDAB-Subregionale Tewerkstellingsdienst Brugge (over werkzoekenden, werkaanbiedingen en beroepsopleiding) omslagen Studierapport Schoolverlaters in West-Vlaanderen (Studiedienst van de VDAB). [1991]. 1 stuk. 18 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder het nummer KYB3042.

14 NCMV-West-Vlaanderen, Brochure Basisdocument van de "Staten-Generaal" voor het Technisch Secundair Onderwijs (Raad Secundair Onderwijs, afdeling TSO/BSO; uitg. Vlaamse Onderwijsraad (VLOR)) stuk Programma's van VDAB-beroepsopleidingen in de horecasector. Z.d. 5. Promotie-Instituut voor de Middenstand vzw (PROMID) 5.1. Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van het Directiecomité, (ontwerp)statuten, nota's, lijsten met samenstelling van de Raad van Beheer en het Directiecomité, (voorstel van) reglement van inwendige orde, ontwerp begroting, los nummer Belgisch Staatsblad, blanco volmachtformulier, lijst van personen die uitgenodigd werden om PROMID vzw te stichten, vragenlijst enquête, notities Verslag van een Buitengewone Algemene Vergadering van PROMID (22 november 1982), lijst van activiteiten van PROMID, rapporten, notities, rekeningen, (voorontwerp) begroting Uitnodiging voor en verslag van een Algemene Vergadering van PROMID (28 maart 1983), volmachten, aanwezigheidslijsten, rekening 1983, (ontwerp)begroting 1984, rapporten, brieven, lijst met de samenstelling van het Directiecomité, uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de Beheerraad en het Directiecomité van PROMID, lijst van activiteiten van PROMID Uitnodiging voor en verslagen van de Algemene Vergadering van PROMID (28 februari en 28 maart 1984), volmachten, aanwezigheidslijst, rekening 1984, uitnodiging voor een vergadering van de Raad van Beheer, rapporten over experiment ledenwerving, lijst van geplande activiteiten, lijst met samenstelling van de Beheerraad, enquêteformulier Ontbinding PROMID vzw. Uitnodiging voor en (uittreksel uit het) verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering tot ontbinding van de vzw PROMID (10 juni 1985), aanwezigheidslijst, brieven, volmachten, lijst met samenstelling Beheerraad, statuten PROMID, werkschema

15 NCMV-West-Vlaanderen, Provinciaal colloquium Provinciaal colloquium over de vernieuwing van het toeristisch aanbod in West-Vlaanderen (15 februari 1989). Uitnodigingen, programma's, agenda, nota's, uitnodigingen voor en verslagen van werkvergaderingen, toespraken, lijst van deelnemende beroepsverenigingen, (fotocopieën van) persknipsels, perscommuniqué, briefwisseling, blanco antwoordkaart, inschrijvingslijst, begroting colloquium, handleiding voor de hostessen, regieboek colloquium, curricula vitae en foto's 19 van sprekers, lijst met de samenstelling van de secties, adreslijsten, brochure Vakantie op de boerderij in West-Vlaanderen omslagen. 7. Provinciale congressen 7.1. Provinciaal congres "Voor levenskrachtige middengroepen" (20 maart 1977). Uitnodigingen, congreskaart, inschrijvingskaart, lunchbon, programma's, nota's, verslagen van werkvergaderingen, briefwisseling, verslagen van vergaderingen van het bestuur van de NCMV-Jongeren West- Vlaanderen, notities, tekst eucharistieviering, congresbrochure (met programma, toespraken en congresresoluties), perscommuniqués, persknipsels, toespraken, ontwerp resoluties Provinciaal middenstandscongres "De KMO, een strategie voor morgen!" (5 maart 1989). Programma, uitnodigingen, antwoordkaarten, inschrijvingslijsten, toespraken en referaten, regieboek congres, persmap (met curricula vitae van referaathouders en programma congres), persknipsels, uitnodigingen voor de persconferentie, parkingkaart genodigden, discussienota's van de secties, eisenprogramma voor de overheid, nota's, ontwerpen logo, briefwisseling, uitnodigingen voor en verslagen van werkvergaderingen omslagen Interprovinciale conferentie "Educatief werk met volwassenen" op 1 april 1987 te Middelburg, (Zeeland). Brochures, plattegronden en plannen, brief, liederteksten, lijst van deelnemers, nota's, subsidieregeling (reglement) i.v.m. culturele uitwisselingsactiviteiten tussen de provincies Zeeland, Oosten West-Vlaanderen Vertegenwoordiging in de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen (GOM) 8.1. Oprichting, structuur, samenstelling en opdracht van de GOM. Briefwisseling, nota's, omzendbrieven, persknipsels, uitnodigingen voor en verslagen van diverse vergaderingen, lijsten met de samenstelling van de organen van de GOM, lijst met opdrachten van de GOM, verslag van de Algemene Vergadering van de GOM-West-Vlaanderen (20 mei 1975), lijst van NCMV-kandidaten omslagen. 19 Bewaard op de Afdeling Audiovisuele Documentatie onder de nummers KFA

16 NCMV-West-Vlaanderen, Ontwerp handvest voor een GOM-beleid, uitnodigingen voor vergaderingen van de NCMV-fractie van de Algemene Vergadering van de GOM, verslag van een vergadering van de groep "Middenstand", persknipsel, jaarverslag, balans, resultatenrekening, verslag van de revisor aan de Algemene Vergadering van de GOM, uitnodigingen voor en verslagen van Algemene Vergaderingen, voordracht over de haven van Zeebrugge, nota Lijsten met de samenstelling van de Algemene Vergadering, de Raad van Beheer, het Directiecomité en het College van Commissarissen van de GOM van West-Vlaanderen; briefwisseling, uitnodiging voor en verslag van een vergadering van de vertegenwoordigers van het NCMV in de GOM, uitnodiging voor en verslagen van een Algemene Vergadering van de GOM (22 mei 1981), curriculum vitae van Theo Creus (bestuurslid NCMV-gewest en afdeling Poperinge), balans, resultatenrekening, jaarverslag van de commissaris-revisor aan de Algemene Vergadering van de GOM, nota Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de Raad van Beheer en het Directiecomité, nota's; lijsten met de samenstelling van het College van Commissarissen, het Directiecomité en de Raad van Beheer; briefwisseling, balans, resultatenrekening, advies over het verkeers- en vervoersplan Vlaanderen, ontwerp Besluit van de Raad van Bestuur van de GOM-West- Vlaanderen houdende vaststelling van het reglement van orde van de bestuursorganismen, persnota's, economisch verslag 1990, motie's, toelichting bij de begroting 1992, werkprogramma omslagen Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van het Directiecomité en de Raad van Bestuur, ontwerp organiek reglement personeel, voorstel nieuw personeelsstatuut Vlaamse GOM's, nota's, deelnemerslijsten EMOen TMO-programma (metaal en/of elektrotechniek), balans, resultatenrekening, ontwerp advies over de evaluatie van de opdrachtfunctie van de GOM, verslag van een GOM info-vergadering, jaarverslag 1991, begroting 1992 Vlaams Gewest, ontwerp motie over aansluiting West-Vlaanderen op de SST omslagen Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van het Directiecomité en de Raad van Bestuur, jaarverslag 1992, nota's Provinciale Kamer voor Ambachten en Neringen van West- Vlaanderen (KAN). Enquête ESIM-KAN over de prijzen aan de kust, brochure over starten en uitbouwen van een bedrijf (uitg. Kredietbank), uitvoeringsreglement betreffende provinciale jongerenpremie ter bevordering van de produktiviteit in de KMO, brieven, lijst met samenstelling van de Hoge Raad voor de Middenstand, jaarverslag 1988, studierapport over de bewijsmiddelen aangewend tot het bekomen van een vestigingsgetuigschrift in 1987, adreslijst. 1976; 1981; 1985;

17 NCMV-West-Vlaanderen, Contacten met de CVP Provinciale ontmoetingsdag CVP-West-Vlaanderen "West-Vlaanderen vecht voor zijn toekomst" (Ieper, 28 juni 1969). Programma, toespraken stukken Open partijdag "Zelfstandige ondernemers" (29 september 1973). Toespraken, nota's Arrondissementeel CVP-congres (Izegem, 13 januari 1979). Resoluties stuk Studiedag "Toerisme" (24 november 1979). Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de Werkgroep Toerisme, resoluties van verschillende werkgroepen, voorstel programma studiedag, nota's, briefwisseling Verslagen van vergaderingen van het Provinciaal Bureau van de CVP en de Agendacommissie, lijst met de samenstelling van het arrondissementeel Partijbestuur van de CVP, staat van stemgerechtigden CVP-Partijbestuur. 1974; stukken Voorbereiding Europese verkiezingen van 28 mei Briefwisseling, notities, nota's, verslagen van vergaderingen "Europese verkiezingen NCMV doet mee", lijst van effectieve CVP-kandidaten, losse nummers van de Goeie Morgen Krant (uitg. CVP), regieboek voor de Europese verkiezingen, los nummer van Zeg - Kaders (kaderblad van de CVP; maart 1989) 20, extra editie van Zeg Europa (23 december 1988) Organisatie en samenstelling van provinciale en arrondissementele hoofdbesturen (van de CVP). Adreslijsten, persknipsels, naamlijst van de provincieraadsleden, voorstel huishoudelijk reglement, notities ; Politiek Comité voor Middengroepen Verkiezingspropaganda en -uitslagen. Persknipsels, folders; brochures, rapporten en lijsten met uitslagen; affiches, lijsten van kandidaten Parlementsverkiezingen van 1 juni Parlementsverkiezingen van 23 mei Parlementsverkiezingen van 31 maart Parlementsverkiezingen van 7 november omslagen Parlementsverkiezingen van 10 maart Parlementsverkiezingen van 17 april omslagen Parlementsverkiezingen van 8 november Bewaard op de Afdeling Bibliotheek. 21 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek.

18 NCMV-West-Vlaanderen, Gemeenteraadsverkiezingen van 10 oktober archiefdozen NCMV-fractie binnen de Westvlaamse Provincieraad Persconferentie van de NCMV-fractie binnen de Westvlaamse Provincieraad "Prioriteiten voor het toekomstig beleid" (ondernemingsvriendelijk klimaat). (Fotocopieën van) persknipsels, uitnodigingen, notities Uitnodigingen voor vergaderingen van de fractie, lijsten van vertegenwoordigers in de Provincieraad, nota's Arrondissementeel Politiek Comité van de Middengroepen - Ieper. Uitnodigingen voor vergaderingen van het Politiek Comité, briefwisseling. 1978; Houding van het NCMV tegenover politiek. Nota's. 1973; NCMV-nationaal Organisatie, statuten en diensten van het NCMV. Brochures met statuten, huishoudelijk reglement, organogram, structuren en diensten van het NCMV. 1972; 1976; z.d. 3 stukken Hernieuwing van de nationale beleidsstructuren. Uitnodigingen voor en verslagen van diverse vergaderingen, lijsten met samenstelling van de Nationale Statutaire Vergadering, uittreksels statuten (o.a. samenstelling van de Raad van Afgevaardigden, de Organisatieraad en het Beheerscomité), nota's, notities, briefwisseling ; Hervorming van de nationale overleg- en beleidsstructuren. Nota's, briefwisseling, uitnodigingen voor en verslagen van diverse vergaderingen, lijst met samenstelling van de Algemene Raad, voorstel nieuwe statuten NCMV, huishoudelijk reglement ; Nationale Statutaire Vergaderingen. Uitnodigingen voor en verslagen van Algemene Statutaire Vergaderingen, nota's, werkdocumenten, ledenlijsten van de Algemene Raad en de Algemene Statutaire Vergadering, balansen, begrotingen, toespraken, voorstel statuten NCMV, persknipsels omslagen (Kandidaat-)afgevaardigden in de Nationale Algemene Vergadering. Brieven, omzendbrieven, notities, ledenlijsten van de Nationale Statutaire Vergadering, uittreksel statuten, reglement van inwendige orde, lijst van statutaire organen van het NCMV. 1973; 1983; ; Raad van Afgevaardigden. Uitnodigingen voor en notulen van (gewone en buitengewone) vergaderingen van de Raad van Afgevaardigden en van de Organisatie- en Bewegingsraad, nota's, rapporten, begroting, lijst van de leden van de Raad van Afgevaardigden omslagen.

19 NCMV-West-Vlaanderen, Organisatie- en Bewegingsraad. Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de Organisatie- en Bewegingsraad, werkdocumenten, nota's, omzendbrieven, adreslijst leden van de Organisatie- en Bewegingsraad Secretarissenvergaderingen (secretarissen van de gewestelijke verbonden en de nationale beroepsbonden). Uitnodigingen voor en verslagen van secretarissenvergaderingen, nota's, werkdocumenten, omzendbrieven, perscommuniqués omslagen Provinciale bewegingssecretarissen. Uitnodigingen voor en verslagen van bijeenkomsten van de provinciale bewegingssecretarissen, nota (evaluatie van de taak en plaats van de provinciale bewegingssecretarissen). 1976; NCMV-Studie- en Documentatiedienst. Voorlichtingsnota's (o.a. betreffende de vestigingswet, de wekelijkse rustdag), beroepsvademecum Bestuursblad. Artikels, notities NCMV-provincie West-Vlaanderen (algemeen) Brochure Het NCMV in West-Vlaanderen, inventaris en studierapport van het NCMV in de provincie West-Vlaanderen Briefwisseling, omzendbrieven en uitnodigingen voor diverse vergaderingen, perscommuniqué, foto's (Joris Degadt, provinciaal NCMV-voorzitter) ; 1984; omslagen Contacten met de NCMV-gewesten van de provincie West-Vlaanderen. Uitnodigingen voor diverse vergaderingen, briefwisseling, nota's, jaarprogramma PKK ; Contacten met het ministerie van Nederlandse Cultuur / ministerie van Nationale Opvoeding en Nederlandse Cultuur. Briefwisseling (o.a. over de erkenning van NCMV-West-Vlaanderen als organisatie voor volksontwikkeling en over subsidieaanvragen bij het ministerie van Nederlandse Cultuur, begrotingen, rekeningen met toelichting, wijziging statuten, verslag van de activiteiten van Financiële briefwisseling en facturen Tienjarig bestaan NCMV-West-Vlaanderen. Nota's Amicale-bijeenkomsten Uitnodigingen voor de Amicale-bijeenkomsten, notities, affiches, nota's, folders ; ; 1980; 1983; 1988; Bewaard op de Afdeling Audiovisuele Documentatie.

20 NCMV-West-Vlaanderen, Leden Ledenadministratie. Ledenlijsten, statistieken en grafiek van het aantal leden per jaar en van de ledenevolutie, adreswijzigingen, notities, nota's i.v.m. ledenwerving, lidkaart, overmakingsborderellen (lidgeld), briefwisseling, omzendbrieven, reclamefolders en brochures met oproep om lid te worden; verslagen van vergaderingen van de Werkgroep Leden, van gewestsecretarissen en van de Commissie Ledenadministratie; resultaten enquêtes bij het NCMV-ledenkorps (1977 en 1991); lijsten van codenummers van de beroepen, projectplan ledenwerving ; ; ; register en 12 omslagen Ledenwerving. Overmakingsborderellen van inningen van lidgelden, adreslijsten van leden, omzendbrieven, briefwisseling, overschrijvingsformulieren Begeleidingscontacten Begeleidingscontacten provinciale geleding. Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de Raad van Bestuur van het Provinciaal Instituut voor de Beroepsopleiding Tabellen en staten met maandoverzicht van begeleiding en stimulering van plaatselijke vormingsinitiatieven, notities, verslagen van gewestelijke en arrondissementele activiteiten. 1981; Begeleiding Kust. Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de Commissie Kust, (ontwerp)besluiten van de Vlaamse Executieve, nota's, ontwerp begroting en rekening van Westtoerisme, ontwerp van uitvoeringsbesluiten op het decreet houdende het statuut van reisbureaus Begeleiding Brugge. Uitnodigingen voor en verslagen van diverse vergaderingen, aanwezigheidslijsten, brochure met jaarverslag Westtoerisme 1987, voorstel reglement voor een NCMV-afdeling, persknipsels, lijst van bestuursleden, notities, perscommuniqués, ledenlijst Begeleiding Kortrijk. Uitnodigingen voor en verslagen van diverse vergaderingen Begeleiding Tielt. Lijst van leden van de Beheerraad, brieven, ontbindingsakte van de vzw NCMV-gewest Tielt en oprichtingsakte van de nieuwe vzw "NCMV - gewest Tielt", statuten, uitnodigingen voor en verslagen van diverse vergaderingen, fotocopieën uit Bijlage tot het Belgisch Staatsblad (wijziging statuten), nota's, ontwerp intern reglement, notities, aanwezigheidslijsten, fotocopieën persknipsels Begeleiding Oostende. Verslagen van diverse vergaderingen, uitnodiging voor kaderdagen, lijst van afdelingsactiviteiten, notities, jaarprogramma , nota's

21 NCMV-West-Vlaanderen, Begeleiding Ieper. Uitnodigingen voor en verslagen van diverse vergaderingen, notities, verslag cursus "Ruimte voor handel en wandel", blanco stembrief voor bestuurshernieuwing Begeleiding Poperinge. Verslagen van diverse vergaderingen, jaarprogramma , notities, nota Begeleiding NCMV-Jongeren. Lijst van bestuursleden, lijst persmedewerkers en redactiekantoren, brochure over de werking van de NCMV- Jongeren, briefwisseling, uitnodigingen voor vergaderingen, losse nummers van "Speciaal" voor U Begeleiding Torhout. Lijst van bestuursleden, uitnodiging voor en verslagen van vergaderingen, lijst van bestuursvergaderingen en activiteiten, perscommuniqués Begeleiding Rekkem. Uitnodiging voor en verslag van bestuursvergadering van februari, verslagen van vormingsavonden Begeleiding Aartrijke. Lijst van bestuursleden, uitnodigingen voor en verslagen van diverse vergaderingen, nota, werkbrochure Gemeentebeleid kiezen (uitg. NCMV Kultuur- en Vormingsdienst), uitnodigingen voor activiteiten Begeleiding Oostkamp. Lijst van bestuursleden, jaarprogramma, persknipsel, verslagen van diverse vergaderingen, notities Begeleiding Oudenburg. Notities, verslagen van diverse vergaderingen, jaarverslag Begeleiding Stene. Notities, verslagen van vergaderingen van het bestuur en van het Bewegingscomité, jaarverslag Begeleiding Beernem. Lijst van bestuursleden, verslagen van bestuursvergaderingen, notities, nota, omzendbrieven Begeleiding Knokke-Heist. Lijst van bestuursleden, verslag over het werkjaar , verslagen van diverse vergaderingen, voordracht over de geschiedenis van NCMV-afdeling Knokke-Heist t.g.v. haar 25-jarig bestaan Begeleiding Veurne. Notities, verslagen van diverse vergaderingen stukken Begeleiding Blankenberge. Lijst van bestuursleden, perscommuniqué, overzicht van activiteiten van het werkjaar , persknipsels, verslagen van diverse vergaderingen Begeleiding Izegem. Uitnodigingen voor en verslagen van diverse vergaderingen, uitnodigingen voor activiteiten, lijst van bestuursleden Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder het nummer KYB2241.

22 NCMV-West-Vlaanderen, Begeleiding Roeselare. Voorstellen activiteiten, jaarverslagen, lijst van voorzitters en secretarissen van de afdelingen, werkprogramma, uitnodigingen voor diverse vergaderingen, losse nummers van "Speciaal" voor U 24, uitnodigingen voor activiteiten, nota's, rapporten; programma, grondplan, folders, omzendbrieven, lijst van deelnemers en persknipsel over bouwbeurs Roeselare van februari Begeleiding Harelbeke. Uitnodigingen voor en verslagen van diverse vergaderingen Begeleiding Deerlijk. Uitnodiging voor en verslagen van bestuursvergaderingen stukken. 17. Beroepsverenigingen Beroepswerking in West-Vlaanderen. Brieven, verslagen van gesprekken tussen H. Verwaetermeulen en H. Gheysen betreffende de beroepswerking, perscommuniqués, lijst van afgevaardigden van provinciale of regionale beroepsfederaties en van vertegenwoordigers van de economische verenigingen van de provincie West-Vlaanderen, uitnodigingen voor en verslagen van werkvergaderingen van beroepssecretarissen en van studiedagen, lijsten van regionale beroepsverenigingen van de provincies West- Vlaanderen en Antwerpen, lijst van codenummers voor de beroepen, verslagen van stichtingsvergadering en vergaderingen van het provinciaal Beroepscomité, modelstatuten Raad van Beroepen. Brochure Attack 70, werkjaar stuk Organisatie van provinciale structurering van beroepsverenigingen. Briefwisseling, uitnodigingen voor studiedagen, notities, nota's, lijsten van genodigden, organogram beroepsverenigingen, schematisch overzicht der vertegenwoordiging in de Provinciale Kamer voor Ambachten en Neringen van West-Vlaanderen, ledenlijsten Verbond van Samenwerkende Vennootschappen van Ambachtswerktuigen van West-Vlaanderen. Briefwisseling, uittreksels van lopende rekeningen bij Westvlaams Beroepskrediet, facturen, losse nummers van het Belgisch Staatsblad (statuten, wijziging statuten), aangifteformulier hoofdinschrijving in het handelsregister, statuten, reglement van inwendige orde; volmachten, processen-verbaal van vergaderingen van de Raad van Beheer en statuten van de samenwerkende vennootschappen van Kuurne, Oostende, Veurne, Izegem, Brugge, Menen en Roeselare; balansen, uitnodigingen voor en verslagen van diverse vergaderingen, enquête over samenwerkende vennootschappen, kort verslag van een onderzoek betreffende ambachtswerktuigen door de spaarkas Brochures en losse nummers van tijdschriften van verschillende beroepsverenigingen (o.a. Vleesdistributie en Vleestechnologie, De Verskrant, Ambuvis, e.a.). 1989; Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder het nummer KYB2241.

23 NCMV-West-Vlaanderen, Verkoopclubs voor Voedingsdetaillisten, voor Textielwarendetaillanten en voor Wasserij- en Shopuitbaters. Voordrachten, verslagen van vergaderingen van de verkoopclubs stukken Leden. Ledenstatistieken, notities, adreslijst van de leden van Voeding. Z.d. (ca. 1969) Lidgeld en toestand tegoeden van beroepsverenigingen in NCMV-gewest Brugge. Staten van lidgelden en rekeningen, brieven, nota's, rekeningen, notities Kasboeken (van?) ; registers (klokdoos) Federatie voor Vrije en Intellectuele Beroepen (FVIB). Uitnodigingen voor en verslagen van vergaderingen van de FVIB, briefwisseling, congresmap "Het vrije beroep up to date" (22 april 1988) Syndicale Kamer van de Brandstoffenhandel. Briefwisseling Beroepsvereniging voor Beroepsfotografen. Brieven stukken Koninklijke Meester-Haarkapperskring Brugge. Herinneringsbrochure t.g.v. 75-jarig bestaan, brief. 1982; stukken Beroepsvereniging der Houtverwerkende Bedrijven. Uitnodigingen voor en programma's van St-Jozefsfeest en studieavonden, persknipsel, nota's Nationale Centrale Landbouw-Service en Nationaal Verbond van Manegehouders (NaVeMa). Nota's, los nummer Landbouwservice, adreslijst leden en lijst van maneges in België. (1991). 4 stukken Westvlaams Verbond van Ondernemers van Oogst- en Dorswerken vzw, Westvlaams Verbond van Loonsproeiers en Sproeistoffenhandelaars vzw. Studiedag "De opvolging in het loonbedrijf en uw onderneming" (27 november 1986). Uitnodiging voor de studieavond, voordracht, notities stukken Provinciaal Verbond der Meester-Schilders/Beroepsvereniging der Meester- Schilders-Woninginrichters. Uitnodigingen voor infovergaderingen en cursussen, los nummer Wij Schilders (uitg. Onafhankelijk Verbond der Patroons van Schilder-, Behang- en Vloerbekledingswerken), brochure zesde opendeurdagen voor schilders-woninginrichters (1987). 1984; ; Bond der Meester-Schilders van Brugge en omliggende. Verslagboeken met losse stukken registers (klokdoos) NAVEMETAAL West- en Oost-Vlaanderen (Verbond van Metaalverwerkende Ondernemers). Losse nummers Metaalkontakt (1989 (nr.1); 1990 (nr.1)) Nationaal Verbond van Zelfstandige Textiel- en Kledingdetaillisten (NAVETEX). Brochure Samson Mode Club (promotieactie), adreslijst van leden-textieldetaillanten. Z.d. (1991). 3 stukken. 25 Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder het nummer KYB1676.

24 NCMV-West-Vlaanderen, Nationaal Architectenverbond West-Vlaanderen (NAV). Uitnodigingen voor info-vergaderingen en studiedagen, brieven, tarieven lidgeld, lijst met taakverdeling leden van de Provinciale Raad van Bestuur, los nummer Infoblad Nationaal Verbond voor Voedingsdetaillisten (VDV). Omzendbrieven, los nummer nieuwsbrief stukken Nationale Centrale voor Levensmiddelenbedrijven (CLB). Nota over de werking stuk Beroepsfederatie van Vlaamse Recreatieondernemers. Nota, plattegronden, brieven Nationale Centrale voor Metaal-, Hout- en Bouwvakondernemingen (Nacebo) gewest Brugge. Omzendbrieven en nota i.v.m. BTW-tarieven, uitnodiging voor het derde feest van de beroepen, brief, borgstellingsakten, folder Steunmaatregelen bouw. Losse nummers van Nacebo Infor-Kontakt (informatiebulletin van de Nacebo, 1988 nrs 1 en 2) 26, brochure Beter wonen in het Vlaamse Gewest met addendum (uitg. ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). 1986; stukken Kolenkleinhandel. Statuten van de bedrijfsraad kolenkleinhandel, lijst van maximumprijzen. Z.d. 2 stukken Hoveniersbond en Brugse Smedenbond. Persknipsels, brief ; stukken. 18. Beroepsopleiding Nationaal Comité voor Beroepsopleiding en Beroepsvolmaking in de Ambachten en Neringen. Omzendbrieven, brieven, lijsten van voordrachtgevers, brochures over beroepsopleiding en -vervolmaking voor middenstanders, rekeningen, reglement van inwendige orde, brochure van het Centrum voor Opleiding in Handel en Ambacht (COHA). 1959; Verslagen van vergaderingen van het Provinciaal Comité voor Beroepsopleiding in West-Vlaanderen stukken Gewestelijk Comité voor Beroepsopleiding en Beroepsvervolmaking. Omzendbrieven, nota, lijsten van de leden van de Raad van Beheer, lijst van de stichtende leden, richtlijnen voor herverkiezing van de Raad van Beheer, lijst der afgevaardigden van professionele en interprofessionele verenigingen, uitnodiging voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van het Gewestelijk Comité. 1960; 1965; Bewaard op de Afdeling Bibliotheek onder het nummer KYB41.

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VLAAMSE VERENIGING VOOR AUTISME

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VLAAMSE VERENIGING VOOR AUTISME KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VLAAMSE VERENIGING VOOR AUTISME Vlaamse Vereniging voor Autisme, 2 AFKORTINGEN OVAK : Oudervereniging voor Autistische Kinderen vzw.

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-ROESELARE

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-ROESELARE KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-ROESELARE NCMV-Roeselare, 2 BESCHRIJVING PER DOOS Alle jaarlijkse dossiers hebben ongeveer dezelfde indeling: A. Bestuursaangelegenheden

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-KORTRIJK

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-KORTRIJK KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-KORTRIJK NCMV-Kortrijk, 2 1. Handelsfoor Kortrijk. Brochures, nota. 1928; 1931; 1933; 1935; 1937; 1939; z.d. 2. Jaarbeurs Kortrijk.

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF KWB-ARR. KORTRIJK

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF KWB-ARR. KORTRIJK KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF KWB-ARR. KORTRIJK KWB-arr. Kortrijk, 2 6.1. Statuten en algemene struktuur verbondelijke KWB en taak van de gewestleider. Nota's, omzendbrieven.

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF ACW-ROESELARE-TIELT (VERBOND)

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF ACW-ROESELARE-TIELT (VERBOND) KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF ACW-ROESELARE-TIELT (VERBOND) ACW-Roeselare-Tielt (verbond), 2 BESCHRIJVING PER DOOS 1 1. Dagelijks Bestuur. 1951-1952 (onvolledig);

Nadere informatie

Grafische sector vooral actief op as Brugge-Roeselare-Kortrijk

Grafische sector vooral actief op as Brugge-Roeselare-Kortrijk Grafische sector vooral actief op as Brugge-Roeselare-Kortrijk Jens Vannieuwenhuyse sociaaleconomisch beleid, WES De grafische sector is niet in elke West-Vlaamse regio even sterk aanwezig. Waar de concentratie

Nadere informatie

1 november Jong Volksche Front. bijlage 20. Werkgroep Altijd Jarig KSA NOORDZEEGOUW

1 november Jong Volksche Front. bijlage 20. Werkgroep Altijd Jarig KSA NOORDZEEGOUW 1 november 2018 bijlage 20 Werkgroep Altijd Jarig KSA NOORDZEEGOUW Inhoud 1 algemeen... 2 2 JVF-studentenbonden... 3 3 JVF-Collegebonden... 7 4 bronnen... 7 1 algemeen Het (JVF) was een nevenbeweging die

Nadere informatie

Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie West Vlaanderen Gemeente Relatiebeheerder Adres

Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie West Vlaanderen Gemeente Relatiebeheerder Adres Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie West Vlaanderen Gemeente Relatiebeheerder Adres Alveringem ann.colle@kbc.be Tel: 015 51 93 20 Fax: 051 51 93 26 Alveringem ria.huyghe@kbc.be Tel: 058 31 03

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-ARRONDISSEMENT LEUVEN (DEEL I)

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-ARRONDISSEMENT LEUVEN (DEEL I) KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF NCMV-ARRONDISSEMENT LEUVEN (DEEL I) NCMV-Leuven (arr.), 2 1. Structuur en doctrine van de christelijke middenstandsbeweging. Nota' s,

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF KATHOLIEKE VERENIGING VOOR GEHANDICAPTEN - JONGERENDIENST (JONG-KVG)

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF KATHOLIEKE VERENIGING VOOR GEHANDICAPTEN - JONGERENDIENST (JONG-KVG) KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF KATHOLIEKE VERENIGING VOOR GEHANDICAPTEN - JONGERENDIENST (JONG-KVG) Jong-KVG, 2 1. Kampadministratie. Briefwisseling, omzendbrieven,

Nadere informatie

Info staking De Lijn

Info staking De Lijn Mogelijkse impact Zonder impact Info staking De Lijn 27.02.2018 Naar aanleiding van een intersectorale staking van ACOD, kan er mogelijks hinder zijn op bepaalde lijnen. De directie betreurt die intersectorale

Nadere informatie

Info De Lijn 19 mei- Dienstverlening verstoord. impact Geen impact

Info De Lijn 19 mei- Dienstverlening verstoord. impact Geen impact Info De Lijn 19 mei- Dienstverlening verstoord Van donderdag 17 mei tot en met zondag 20 mei roepen ACOD en ACLVB op om te staken tegen de geplande reorganisatie bij De Lijn. Omdat ACV niet deelneemt aan

Nadere informatie

Nombre de cabines de distribution dans la localité par tranche de délestage Aantal af te schakelen distributiecabines in de deelgemeente per schijf

Nombre de cabines de distribution dans la localité par tranche de délestage Aantal af te schakelen distributiecabines in de deelgemeente per schijf Alveringem 135 135 Alveringem 47 47 Beveren 19 19 Gijverinkhove 12 12 Hoogstade 10 10 Izenberge 7 7 Leisele 24 24 Stavele 16 16 Anzegem 8 222 230 Anzegem 69 69 Gijzelbrechtegem 3 3 Ingooigem 43 43 Kaster

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE WEST-VLAANDEREN

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE WEST-VLAANDEREN BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs. 2015 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WEDERZIJDS HULPBETOON ANTWERPEN - CHRISTUS KONING

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WEDERZIJDS HULPBETOON ANTWERPEN - CHRISTUS KONING KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WEDERZIJDS HULPBETOON ANTWERPEN - CHRISTUS KONING Wederzijds Hulpbetoon Antwerpen - Christus Koning, 2 1. Algemene informatie. Organigram,

Nadere informatie

Organisatie & aanpak toebedelingsproces i.k.v. Vlaams Reservepakket bedrijventerreinen. Toelichting economische actoren

Organisatie & aanpak toebedelingsproces i.k.v. Vlaams Reservepakket bedrijventerreinen. Toelichting economische actoren Organisatie & aanpak toebedelingsproces i.k.v. Vlaams Reservepakket bedrijventerreinen Toelichting economische actoren 1 Uitgangspunten De provincie wil in samenwerking met de POM de beslissing van de

Nadere informatie

Foto van de lokale arbeidsmarkt

Foto van de lokale arbeidsmarkt Regioscan West-Vlaanderen Werkt 1, Foto van de lokale arbeidsmarkt Tanja Termote sociaaleconomisch beleid, WES Er zijn tussen de West-Vlaamse regio s en gemeenten grote verschillen vast te stellen op het

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF GODFRIED REMMERIE ( )

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF GODFRIED REMMERIE ( ) KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF GODFRIED REMMERIE (1931-1994) G. Remmerie, 2 1. NCMV 1.1. Algemene Raad De dossiers bevatten doorgaans vergaderstukken als omzendbrieven,

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS WEST-VLAANDEREN

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS WEST-VLAANDEREN KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS WEST-VLAANDEREN WGK-West-Vlaanderen, 2 1. Onuitgegeven jaarverslagen (vertrouwelijk). 1979-1989. 4 omslagen. 2. Dagelijks

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF CLEMENT PRIEELS ( )

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF CLEMENT PRIEELS ( ) KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF CLEMENT PRIEELS (1928-1997) C. Prieels, 2 Personalia 23. Sociale School Heverlee. Syllabi, notaboekjes, brieven, knipsels. 1950-1952;

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE WEST-VLAANDEREN

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE WEST-VLAANDEREN BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2017 vs. 2016 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF HENDRIK DE LEERSNIJDER

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF HENDRIK DE LEERSNIJDER KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF HENDRIK DE LEERSNIJDER H. De Leersnijder, 2 BESCHRIJVING PER DOOS 1-8. ACW 1-2. ACW-nationaal 1. Vergadering ACW-Secretarissen. Verslagen

Nadere informatie

Overzicht aan te besteden ritten Openbare Aanbesteding d.d. 28 april Beschikbaarheid (van - tot) 's morgens 's avonds woensdagmid

Overzicht aan te besteden ritten Openbare Aanbesteding d.d. 28 april Beschikbaarheid (van - tot) 's morgens 's avonds woensdagmid VLSBO De Vuurtoren Heistlaan 26a 8301 Knokke-Heist 050/51 10 20 1 Blankenberge - De Haan - Zeebrugge 5/BDZ/001 80 30 D10 Heist - Blankenberge - Wenduine - Lissewege - Zwankendamme - Zeebrugge - Heist 06:45-08:25

Nadere informatie

Betrokkene gemeente Sint-Kruis Totaal kantoor :

Betrokkene gemeente Sint-Kruis Totaal kantoor : UKA Uitreikingskantoor Postcode Gemeente Betrokkene gemeente Aantal particuliere brievenbussen (update mei 25) Totaal bussen Totaal bussen (met en zonder zonder sticker sticker) Aantal betrokken brievenbussen

Nadere informatie

INVENTARIS ARCHIEF NMVB

INVENTARIS ARCHIEF NMVB INVENTARIS ARCHIEF NMVB I. WEST-VLAANDEREN ALGEMEEN 1. ONDERZOEK VOOR DE AANLEG VAN NIEUWE LIJNEN EN UITBREIDINGEN 1. 300/1 Dossier inzake het onderzoek voor de aanleg van het baanvak Knokke (Zoute) en

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VITAL PEETERS

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VITAL PEETERS KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VITAL PEETERS V. Peeters, 2 1. Activiteiten EVV-Jeugd. Tot en met 1977. 2. Actiedag 15 april 1978. 3. ACV-Jongeren-Oost-Vlaanderen.

Nadere informatie

Aanvangsbegeleiding schooljaar

Aanvangsbegeleiding schooljaar Regio West-Vlaanderen Aanvangsbegeleiding schooljaar 2016-2017 CVO VIVO Kortrijk 20 Vrij Technisch Instituut Diksmuide 17 Sint-Jozefsinstituut Tielt 12 Margareta-Maria Instituut TSO-BSO Kortemark 10 Sint-Jorisschool

Nadere informatie

Natuurkerngebieden. Herziening PRS-WV. mariene natuur natte natuurkerngebieden. droge natuurkerngebieden

Natuurkerngebieden. Herziening PRS-WV. mariene natuur natte natuurkerngebieden. droge natuurkerngebieden Natuurkerngebieden n n6 n7 n5 n n n I figuur bis n n n d37 n n n n nd n3nn d6 d nn d d7 d n7 d3 n6 d d d mariene natuur natte natuurkerngebieden n3 d3 n37 d n droge natuurkerngebieden n36 d6 n3 n35 n36

Nadere informatie

Oplaadpunten in West-Vlaanderen

Oplaadpunten in West-Vlaanderen Oplaadpunten in West-Vlaanderen Naam Adres Openingsuren Verlofdagen Kortrijk 24/7 Pres. Kennedypark 12, 8500 Kortrijk Gesloten, 13u30-16u00 Gesloten, 14u00-18u00 08u30-12u00, 13u30-16u00 Zondag: Brugge

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF ANDRE DAEMEN

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF ANDRE DAEMEN KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF ANDRE DAEMEN A. Daemen, 2 BESCHRIJVING PER ARCHIEFDOOS 1-3. ACV-congres, april 1990. 4. Nieuwjaarswensen. Memoranda ACW-ACV. 5-6. Vlaams

Nadere informatie

Provincie West-Vlaanderen

Provincie West-Vlaanderen Provincie West-Vlaanderen 549 997 1.336 2.130 868 1.228 1 8.592 15.701 Alveringem 50 91 141 Alveringem 45 45 Sint-Rijkers 2 0 2 Hoogstade 7 4 11 Leisele 25 0 25 Izenberge 7 0 7 Gijverinkhove 9 3 12 Stavele

Nadere informatie

Nummer Toegang: 431 Plaatsingslijst van het archief van de Delftse vrouwenraad, met archieven van voorlopers en opvolgers,

Nummer Toegang: 431 Plaatsingslijst van het archief van de Delftse vrouwenraad, met archieven van voorlopers en opvolgers, Nummer Toegang: 431 Plaatsingslijst van het archief van de Delftse vrouwenraad, met archieven van voorlopers en opvolgers, 1939-2000 Archief Delft 431 Delftse Vrouwenraad 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN

OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN overzichtslijst van de opgenomen tabellen OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN 1. Demografie 1.1 Totale bevolking 1.1.1 Totale bevolking naar leeftijd, gemeenten van West-Vlaanderen, 1 januari 2010.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN

OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN overzichtslijst van de opgenomen tabellen OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN 1. Demografie 1.1 Totale bevolking 1.1.1 Totale bevolking naar leeftijd, gemeenten van West-Vlaanderen, 1 januari 2013.

Nadere informatie

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Sessies door de georganiseerd in provincie West-Vlaanderen Vergeet niet: Identiteitskaart verplicht Komt u voor iemand anders? Breng dan ook

Nadere informatie

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Sessies door de FOD Financiën georganiseerd in provincie West-Vlaanderen Vergeet niet: Identiteitskaart verplicht Komt u voor iemand anders?

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN

OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN overzichtslijst van de opgenomen tabellen OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN 1. Demografie 1.1 Totale bevolking 1.1.1 Totale bevolking naar leeftijd, gemeenten van West-Vlaanderen, 1 januari 2011.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN

OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN overzichtslijst van de opgenomen tabellen OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN 1. Demografie 1.1 Totale bevolking 1.1.1 Totale bevolking naar leeftijd, gemeenten van West-Vlaanderen, 1 januari 2012.

Nadere informatie

West-Vlaanderen Ontcijferd. Sociaaleconomisch profiel van de provincie - editie deel 2

West-Vlaanderen Ontcijferd. Sociaaleconomisch profiel van de provincie - editie deel 2 West-Vlaanderen Ontcijferd Sociaaleconomisch profiel van de provincie - editie 2015 deel 2 overzichtslijst van de opgenomen tabellen OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN 1. Demografie 1.1 Totale

Nadere informatie

Digitale Economische Kaart

Digitale Economische Kaart Digitale Economische Kaart Lode Vanden Bussche, dienst Economie Provincie West-Vlaanderen Studienamiddag GIS Provinciaal Hof Brugge 18/11/2008 19-11-2008 dienst Economie- Digitale Economische Kaart 1 Situering

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF CEPESS M.B.T. ONDERWIJS (SAMENGESTELD DOOR FRANS INGHAM EN JACQUES PLUMART)

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF CEPESS M.B.T. ONDERWIJS (SAMENGESTELD DOOR FRANS INGHAM EN JACQUES PLUMART) KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF CEPESS M.B.T. ONDERWIJS (SAMENGESTELD DOOR FRANS INGHAM EN JACQUES PLUMART) CEPESS m.b.t. Onderwijs, 2 1. Geschiedenis Belgische universiteiten

Nadere informatie

Hoeveel werkzoekenden telt uw gemeente?

Hoeveel werkzoekenden telt uw gemeente? Hoeveel werkzoekenden telt uw gemeente? Tanja Termote Sociaaleconomisch beleid, WES Van de 25.500 werkzoekenden in West-Vlaanderen wonen er 306 in en 166 in Moorslede. Maar hoe zit dat precies in uw gemeente?

Nadere informatie

West-Vlaanderen Ontcijferd Sociaal-economisch profiel van de provincie

West-Vlaanderen Ontcijferd Sociaal-economisch profiel van de provincie Deel 2 West-Vlaanderen Ontcijferd Sociaal-economisch profiel van de provincie Editie 2018 1 2 West-Vlaanderen Ontcijferd Sociaal-economisch profiel van de provincie Editie 2018 In de publicatie West-Vlaanderen

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF MOEDER- EN KINDZORG LEUVEN-BRUSSEL

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF MOEDER- EN KINDZORG LEUVEN-BRUSSEL KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF MOEDER- EN KINDZORG LEUVEN-BRUSSEL Moeder- en Kindzorg Leuven/Brussel, 2 1. Algemeen (organisatie Moeder- en Kinderzorg KAV: statuten,

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF LANDELIJKE BEDIENDENCENTRALE - VOORUITZICHT BUURTSPOORWEGEN (LBC-VB) ( )

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF LANDELIJKE BEDIENDENCENTRALE - VOORUITZICHT BUURTSPOORWEGEN (LBC-VB) ( ) KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF LANDELIJKE BEDIENDENCENTRALE - VOORUITZICHT BUURTSPOORWEGEN (LBC-VB) (1898-2003) LBC-VB, 2 1. Statistische stukken inzake het ledenaantal

Nadere informatie

OVERZICHT WEST-VLAANDEREN + KOMEN-WAASTEN : DTB/GHO LAATSTE UPDATE : AUGUSTUS 2019

OVERZICHT WEST-VLAANDEREN + KOMEN-WAASTEN : DTB/GHO LAATSTE UPDATE : AUGUSTUS 2019 OVERZICHT WEST-VLAANDEREN + KOMEN-WAASTEN : DTB/GHO LAATSTE UPDATE : AUGUSTUS 2019 Aalbeke 24/09/1796-29/12/1900 5.883 4 geboorten Aarsele 04/09/1796-21/08/1901 9.493 4 geboorten Aartrijke 23/09/1796-30/12/1900

Nadere informatie

Alveringem WoonWinkel West Sint-Rijkersstraat 19 T 058/ Woensdag van 8.45 uur tot uur

Alveringem WoonWinkel West Sint-Rijkersstraat 19 T 058/ Woensdag van 8.45 uur tot uur Gemeenten die een loket organiseren staan alfabetisch gerangschikt. Als er geen loket is in uw gemeente kunt u altijd terecht in een naburige gemeente. De loketmedewerkers helpen u graag verder. Alveringem

Nadere informatie

Regionale woningmarkten West-Vlaanderen SumResearch Urban Consultancy

Regionale woningmarkten West-Vlaanderen SumResearch Urban Consultancy 23.11.2012 6164 Studie-opzet Gemeentelijk woonbeleid Regiefunctie via Vlaamse Wooncode Taakstelling via Structuurplanning Woondynamiek op de schaal van woningmarkten 6164 Kwantitatief luik Actualisatie

Nadere informatie

Wijzigingen aan de West-Vlaamse gemeenten en aan hun grenzen Chronologisch overzicht

Wijzigingen aan de West-Vlaamse gemeenten en aan hun grenzen Chronologisch overzicht Wijzigingen aan de West-Vlaamse gemeenten en aan hun grenzen Chronologisch overzicht datum omschrijving totaal aantal gemeenten vanaf 1789 vaststelling van de gemeenten en bepaling van hun grenzen 251

Nadere informatie

Gestella vzw. Vereniging voor familiekunde, geschiedenis, heemkunde en. volkskunde van Gistel en de parochies van het vroegere Ambacht-Gistel

Gestella vzw. Vereniging voor familiekunde, geschiedenis, heemkunde en. volkskunde van Gistel en de parochies van het vroegere Ambacht-Gistel Gestella vzw Overzicht bibliotheek - KZL: Kiezerslijsten Vereniging voor familiekunde, geschiedenis, heemkunde en volkskunde van Gistel en de parochies van het vroegere Ambacht-Gistel 29 augustus 17 Titel

Nadere informatie

Inventaris van de verzameling kadastrale leggers.

Inventaris van de verzameling kadastrale leggers. BE-A0513_102344_100768_DUT Inventaris van de verzameling kadastrale leggers. Het Rijksarchief in België Archives de l'état en Belgique Das Staatsarchiv in Belgien State Archives in Belgium This finding

Nadere informatie

West-Vlaanderen Ontcijferd

West-Vlaanderen Ontcijferd West-Vlaanderen Ontcijferd Sociaaleconomisch profiel van de provincie - editie 2010 deel 2 overzichtslijst van de opgenomen tabellen OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN 1. Demografie 1.1 Totale

Nadere informatie

data plaats afstand uur criterium of website opmerking

data plaats afstand uur criterium of website opmerking data plaats afstand uur criterium of website opmerking januari zondag 22 januari Leffeloop Markegem ronden van 1500 m 13-15 uur www.leffeloop.be februari zondag 5 februari corrida van 't sas oostende 7,4km

Nadere informatie

BRUGGE Aantal private gezinnen en gemiddelde gezinsgrootte op 1 januari 2004 Aantal private gezinnen

BRUGGE Aantal private gezinnen en gemiddelde gezinsgrootte op 1 januari 2004 Aantal private gezinnen Omvang en evolutie van de bevolking 1 januari 1995 1 januari 2005 Evolutie 1995-2005 (absoluut) Evolutie 1995-2005 (in %) Aantal private gezinnen en gemiddelde gezinsgrootte op 1 januari 2004 Aantal private

Nadere informatie

demografie deel 2 West-Vlaanderen sociaaleconomisch Cijfers

demografie deel 2 West-Vlaanderen sociaaleconomisch Cijfers demografie deel 2 West-Vlaanderen sociaaleconomisch Cijfers 115 overzichtslijst van de opgenomen tabellen OVERZICHTSLIJST VAN DE OPGENOMEN TABELLEN Naast de in deze publicatie opgenomen basistabellen

Nadere informatie

15. Over de interactie tussen de lokale Ouderenadviesraad en het WOAS

15. Over de interactie tussen de lokale Ouderenadviesraad en het WOAS 15. Over de interactie tussen de lokale Ouderenadviesraad en het A ls lokale ouderenadviesraad is het goed te kunnen terugvallen op een aantal structuren. Individuele leden die aangesloten zijn bij een

Nadere informatie

Lijnnr. Beschrijving lijn Starthalte Start Eindhalte 15 Kortrijk - Kooigem - Spiere Kortnjk Station 12:30 12:53 Spiere Kerk 20 Diksmuide - Merkem -

Lijnnr. Beschrijving lijn Starthalte Start Eindhalte 15 Kortrijk - Kooigem - Spiere Kortnjk Station 12:30 12:53 Spiere Kerk 20 Diksmuide - Merkem - Lijnnr. Beschrijving lijn Starthalte Start Eindhalte 15 Kortrijk - Kooigem - Spiere Kortnjk Station 12:30 12:53 Spiere Kerk 20 Diksmuide - Merkem - leper leper Busstation 12:15 13:08 Diksmuide Station

Nadere informatie

6497_deel 1_Feiten_2016_v04.indd 2 29/07/16 11:34

6497_deel 1_Feiten_2016_v04.indd 2 29/07/16 11:34 WOORD VOORAF West-Vlaanderen ontcijferd. West-Vlaanderen groeit. Ontsproten aan een traditie van begin de jaren 2000 publiceert de Provincie West-Vlaanderen, ondertussen via haar ontwikkelingsmaatschappij,

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS BRABANT/VLAAMS-BRABANT

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS BRABANT/VLAAMS-BRABANT KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS BRABANT/VLAAMS-BRABANT WGK-Vlaams-Brabant, 2 --. Jaarverslagen van het Wit-Gele Kruis Brabant/Vlaams-Brabant 1. 1980-2003.

Nadere informatie

Bus Diksmuide 8u45 12u10 16u30. Bus Houthulst 8u35 12u10 16u30. Bus Ichtegem Eernegem 8u35 12u05 16u30. Bus Ieper 8u35 12u10 16u30

Bus Diksmuide 8u45 12u10 16u30. Bus Houthulst 8u35 12u10 16u30. Bus Ichtegem Eernegem 8u35 12u05 16u30. Bus Ieper 8u35 12u10 16u30 Openbaar vervoer: bus en treinverbindingen (maart 2012) Openbaar vervoer Aankomstuur Vertrek uit school 's middags Vertrek uit school 's avonds Belbus Diksmuide 8u50 12u15 16u30 Belbus Koekelare Ichtegem

Nadere informatie

Nummer Toegang: 413 Inventaris van het archief van D66, afdeling Delft, ,

Nummer Toegang: 413 Inventaris van het archief van D66, afdeling Delft, , Nummer Toegang: 413 Inventaris van het archief van D66, afdeling Delft, 1966-1974, 1977-2002 Archief Delft 413 Democraten 66 (D66) 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5

Nadere informatie

Situering van de gemeente Kaart 2: Vleteren ten tijde van Ferraris Datum April 2000 verschaald

Situering van de gemeente Kaart 2: Vleteren ten tijde van Ferraris Datum April 2000 verschaald Situering van de gemeente Kaart 1: Situering van Vleteren in West-Vlaanderen Datum April 2000 verschaald KOKKE-HEIST BLAKEBERGE DE HAA ZUIEKERKE DAMME BREDEE OOSTEDE BRUGGE OUDEBURG JABBEKE MIDDELKERKE

Nadere informatie

WEST-VLAANDEREN SOCIAALECONOMISCH - FEITEN EN CIJFERS EDITIE 2008 TABELLEN

WEST-VLAANDEREN SOCIAALECONOMISCH - FEITEN EN CIJFERS EDITIE 2008 TABELLEN WEST-VLAANDEREN SOCIAALECONOMISCH - FEITEN EN CIJFERS EDITIE 2008 TABELLEN In dit document vindt u meer uitvoerig cijfermateriaal omtrent thema's die in het feitengedeelte van de publicatie 'West-Vlaanderen

Nadere informatie

Willemsfonds Algemeen Bestuur (1851- )

Willemsfonds Algemeen Bestuur (1851- ) Willemsfonds Algemeen Bestuur (1851- ) Deel 3 Inventaris van de archieven van de jongerenverenigingen (1893-1978) Vlaamse Jonge Wacht van het Willemsfonds (1893-1910) Jeugdverbond van het Willemsfonds

Nadere informatie

Totaal 1e+2e gr. # lln 2e graad Vrouw. # lln 1e graad Vrouw. Naam school Instellingscode Gemeente Provincie # lln 1e graad Man. # lln 1e graad Totaal

Totaal 1e+2e gr. # lln 2e graad Vrouw. # lln 1e graad Vrouw. Naam school Instellingscode Gemeente Provincie # lln 1e graad Man. # lln 1e graad Totaal Naam school Instellingscode Gemeente Provincie 1e+2e gr. Sint-Vincentiusinstituut 33969 Anzegem West-Vlaanderen 23 123 146 35 140 175 321 Heilige Kindsheid 127795 Ardooie West-Vlaanderen 10 20 30 46 92

Nadere informatie

Stortingslijst van het archief van Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten (NVSM)(1920-1928, 1935-1940, 1947-1953, 1955-1971, 1973-1976)

Stortingslijst van het archief van Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten (NVSM)(1920-1928, 1935-1940, 1947-1953, 1955-1971, 1973-1976) 119 Stortingslijst van het archief van Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten (NVSM)(1920-1928, 1935-1940, 1947-1953, 1955-1971, 1973-1976) (D/1987/003, S/1989/013, S/1996/020, D/2005/020)

Nadere informatie

Ontstaan en organisatie. Voorstelling organisatie. Integrale toegankelijkheid. Ontstaan en organisatie. Integrale toegankelijkheid

Ontstaan en organisatie. Voorstelling organisatie. Integrale toegankelijkheid. Ontstaan en organisatie. Integrale toegankelijkheid Ontstaan en organisatie Voorstelling organisatie Opgericht in 2001 VZW Initiatief: provincie West-Vlaanderen Doel: Coördinatie en afstemming van wat rond gebeurt Meldpunt discriminatie Netwerkpartners:

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF BOND VAN SCHUTTERIJEN "MAAS EN KEMPEN"

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF BOND VAN SCHUTTERIJEN MAAS EN KEMPEN KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF BOND VAN SCHUTTERIJEN "MAAS EN KEMPEN" Bond van Schutterijen Maas en Kempen, 2 1. Stukken van algemene aard 1.1. Statuten 1. Stukken

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF KSA-VKSJ-BRABANT

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF KSA-VKSJ-BRABANT KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF KSA-VKSJ-BRABANT KSA-VKSJ-Brabant, 2 1. KSA-VKSJ-Brabant. Briefwisseling. 1978-2. Contacten met KSA-VKSJ-nationaal: vergaderingen van

Nadere informatie

Detailhandel in West-Vlaanderen in volle evolutie

Detailhandel in West-Vlaanderen in volle evolutie Jean Godecharle West-Vlaanderen Werkt 2, 2005 Dossier Detailhandel Detailhandel in West-Vlaanderen in volle evolutie Tanja Termote stafmedewerker sociaal-economisch beleid WES De detailhandel is qua structuur

Nadere informatie

Belbus Koekelare-Ichtegem. 8.35u 12.15u 16.30u. Belbus Torhout. 8.35u 12.10u 16.05u of 17.00u. Bus Diksmuide 8.45u 12.10u 16.30u

Belbus Koekelare-Ichtegem. 8.35u 12.15u 16.30u. Belbus Torhout. 8.35u 12.10u 16.05u of 17.00u. Bus Diksmuide 8.45u 12.10u 16.30u Openbaar vervoer: bus- en treinverbindingen (januari 2013) Openbaar vervoer Aankomstuur Vertrek uit school 's middags Vertrek uit school 's avonds Belbus 8.50u 12.15u 16.30u Belbus Koekelare- Belbus 8.35u

Nadere informatie

Hoe veilig is uw gemeente?

Hoe veilig is uw gemeente? 3 Hoe veilig is uw gemeente? Meer misdrijven aan kust en in Twee opmerkelijke vaststellingen over de misdrijven in West-Vlaanderen. De cijfers in de kustgemeenten zijn hoog (met dank aan de toeristen)

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS LIMBURG

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS LIMBURG KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS LIMBURG WGK-Limburg, 2 1. Jaarverslagen 1. 1982-1990; 1992-2004. 2. Register houdende de verslagen van de Raad van Beheer.

Nadere informatie

Overzicht - bibliotheek

Overzicht - bibliotheek Overzicht - bibliotheek Hoofdreeks : KZL: Kiezerslijsten Titel tijdschrift Bib-nr doos kiezerslijst: Aartrijke 1971 kiezerslijst: Aartrijke 1976-1978 kiezerslijst: Assebroek - 1960-1962 kiezerslijst: Assebroek

Nadere informatie

Alveringem WoonWinkel West Sint-Rijkersstraat 19 T 058/ Woensdag van 8.45 uur tot uur

Alveringem WoonWinkel West Sint-Rijkersstraat 19 T 058/ Woensdag van 8.45 uur tot uur Gemeenten die een loket organiseren staan alfabetisch gerangschikt. Als er geen loket is in uw gemeente kunt u altijd terecht in een naburige gemeente. De loketmedewerkers helpen u graag verder. Alveringem

Nadere informatie

Werkgroep DIENSTENSECTOR, tertiare, quartaire, toerisme en recreatie 07 maart

Werkgroep DIENSTENSECTOR, tertiare, quartaire, toerisme en recreatie 07 maart !""#!""# Aandeel van de werkgelegenheid binnen de provincie 1981 Tielt 6,6% Oostende 11,2% Veurne 3,9% Ieper 7,3% Diksmuide 2,6% Kortrijk 28,5% Tielt 8,1% Oostende 9,7% Veurne 4,4% Ieper 8,1% Aandeel van

Nadere informatie

nr. 478 van GRETE REMEN datum: 30 maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS OCMW s - Samenwerking met Dyzo

nr. 478 van GRETE REMEN datum: 30 maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS OCMW s - Samenwerking met Dyzo SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 78 van GRETE REMEN datum: maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT OCMW s - Samenwerking met begeleidt zelfstandige ondernemers in

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS VLAANDEREN

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS VLAANDEREN KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS VLAANDEREN Wit-Gele Kruis, 2 BESCHRIJVING PER DOOS 1. Statuten, statutenwijzigingen (o.a. 1984), protocollen, reglementen

Nadere informatie

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de perken

Nadere informatie

nr. 440 van GRETE REMEN datum: 16 maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Zelfstandigen in nood - Ondersteuning door Dyzo

nr. 440 van GRETE REMEN datum: 16 maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Zelfstandigen in nood - Ondersteuning door Dyzo SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 440 van GRETE REMEN datum: 16 maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Zelfstandigen in nood - Ondersteuning door Dyzo Als zelfstandige

Nadere informatie

NULMETING MEI 2016 VOOR DE DAGPRIJZEN WOONZORGCENTRA - ALLE KAMERTYPES

NULMETING MEI 2016 VOOR DE DAGPRIJZEN WOONZORGCENTRA - ALLE KAMERTYPES NULMETING MEI 2016 VOOR DE DAGPRIJZEN WOONZORGCENTRA - ALLE KAMERTYPES gewogen gemiddelde dagprijs gemeente Alveringem OCMW 't Hoge 48,60 48,60 48,60 gemeente Alveringem - 48,60 48,60 48,60 gemeente Anzegem

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VERENIGING VAN CVP-RAADSLEDEN

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VERENIGING VAN CVP-RAADSLEDEN KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VERENIGING VAN CVP-RAADSLEDEN Vereniging CVP-Raadsleden, 2 1. Briefwisseling algemeen en thematisch. 1992-1996. 28 omslagen. 2. Briefwisseling

Nadere informatie

Werk aan je voorkomen

Werk aan je voorkomen Werk aan je voorkomen Adressen West-Vlaanderen 1. Inloopcentra Een inloopcentrum is een plek waar je gewoon kan binnenspringen tijdens de openingsuren. Je hoeft geen afspraak te maken. Vaak is er gratis

Nadere informatie

Inventaris van het archief van het Gezelschap Practische Studie, opgericht in 1894, en voorloper Uit Louter Ingenieurs,

Inventaris van het archief van het Gezelschap Practische Studie, opgericht in 1894, en voorloper Uit Louter Ingenieurs, Nummer Toegang: 616 Inventaris van het archief van het Gezelschap Practische Studie, opgericht in 1894, en voorloper Uit Louter Ingenieurs, 1878-2006 Archief Delft 616 Gezelschap Practische Studie 3 I

Nadere informatie

Nummer Toegang: 329 Inventaris van het archief van de Delftsche studenten hockey club,

Nummer Toegang: 329 Inventaris van het archief van de Delftsche studenten hockey club, Nummer Toegang: 329 Inventaris van het archief van de Delftsche studenten hockey club, 1920-1992 Archief Delft 329 Delftsche Studenten Hockey Club 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING

Nadere informatie

Federatie Liberale Jeugd / Jeugdfederatie voor Vrijheid en Vooruitgang, arrondissement Gent-Eeklo ([ ]-[ ]) Inventaris van het archief (1938-1971)

Federatie Liberale Jeugd / Jeugdfederatie voor Vrijheid en Vooruitgang, arrondissement Gent-Eeklo ([ ]-[ ]) Inventaris van het archief (1938-1971) Federatie Liberale Jeugd / Jeugdfederatie voor Vrijheid en Vooruitgang, arrondissement Gent-Eeklo ([ ]-[ ]) Inventaris van het archief (1938-1971) Opvragen en citeren: Liberaal Archief, Archief van de

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF SYLVERE GRYSPEERDT

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF SYLVERE GRYSPEERDT KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF SYLVERE GRYSPEERDT S. Gryspeerdt, 2 1. Vooroorlogse activiteiten 1.1. KAJ en VKAJ. Notitieschrift inzake nationale en gewestelijke vergaderingen,

Nadere informatie

TEWERKSTELLINGSINITIATIEVEN VOOR KANSENGROEPEN IN WEST-VLAANDEREN, CIJFERBIJDRAGE 2013

TEWERKSTELLINGSINITIATIEVEN VOOR KANSENGROEPEN IN WEST-VLAANDEREN, CIJFERBIJDRAGE 2013 Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen Koning Leopold III-laan 66, 8200 Brugge T 050 40 31 66 F 050 71 94 06 E info@pomwvl.be KBO nummer: 0881.702.779 _ www.pomwvl.be TEWERKSTELLINGSINITIATIEVEN

Nadere informatie

VERWELKOMING SANDER LOONES, NATIONAAL ONDERVOORZITTER

VERWELKOMING SANDER LOONES, NATIONAAL ONDERVOORZITTER VERWELKOMING SANDER LOONES, NATIONAAL ONDERVOORZITTER REALISATIE VANUIT VLAANDEREN: AFSLANKING PROVINCIE VLAAMS MINISTER-PRESIDENT GEERT BOURGEOIS VOORSTELLING PROVINCIEDISTRICT KORTRIJK-ROESELARE-TIELT

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF ONS VOORUITZICHT - CHRISTELIJKE VROUWENMUTUATLITEIT

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF ONS VOORUITZICHT - CHRISTELIJKE VROUWENMUTUATLITEIT KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF ONS VOORUITZICHT - CHRISTELIJKE VROUWENMUTUATLITEIT Ons Vooruitzicht - Christelijke Vrouwenmutualiteit, 2 1. Emile Krings (1948); Het

Nadere informatie

Organisatie & aanpak toebedelingsproces i.k.v. Vlaams Reservepakket bedrijventerreinen. Algemene toelichting gemeenten

Organisatie & aanpak toebedelingsproces i.k.v. Vlaams Reservepakket bedrijventerreinen. Algemene toelichting gemeenten Organisatie & aanpak toebedelingsproces i.k.v. Vlaams Reservepakket bedrijventerreinen Algemene toelichting gemeenten 1 Agenda Het doel is 3-ledig: 1. Toelichting achtergrond beslissing Vlaamse Regering

Nadere informatie

West-Vlaanderen Ontcijferd

West-Vlaanderen Ontcijferd West-Vlaanderen Ontcijferd Sociaaleconomisch profiel van de provincie - editie 2010 deel 1 woord vooraf Voor u ligt West-Vlaanderen Ontcijferd Sociaaleconomisch profiel van de provincie editie 2010. Wellicht

Nadere informatie

Kalender der wedstrijden Up-date 18/02/2016

Kalender der wedstrijden Up-date 18/02/2016 Wielerbond Vlaanderen Kalender der wedstrijden Up-date 18/02/2016 za 13/02/2016 IEPER - KVB 2DE AFDELING-1STE RONDE W BLIJF JONG IEPER INDOOR (Cyclo-Bal (Nationaal)) zo 21/02/2016 DEERLIJK W MEUBELEN GAVERZICHT-GLASCENTRA

Nadere informatie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie Vlaamse regering Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 juni 1985 op de

Nadere informatie

De bouwsector in West-Vlaanderen

De bouwsector in West-Vlaanderen Werkt 4, 2007 Foto: Lode Steen De bouwsector in Lieselot Denorme sociaaleconomisch beleid, WES De bouwsector overkoepelt een grote diversiteit aan beroepen en is dan ook ruim vertegenwoordigd. Ook in.

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Betreft: EERSTELIJNSZONES IN VLAANDEREN

Betreft: EERSTELIJNSZONES IN VLAANDEREN DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Betreft: EERSTELIJNSZONES IN VLAANDEREN Goedgekeurde eerst elijnszones (37) Naam ELZ Wie dient in? Aantal inwoners LIMBURG Maasland LMN/ SEL 121.433

Nadere informatie

Nummer Toegang: 672. Archief Delft

Nummer Toegang: 672. Archief Delft Nummer Toegang: 672 Plaatsingslijst van het archieven van de partij van de arbeid 1945-2000, haar voorloper sociaal democratische arbeiderspartij, 1928-1940, en de jonge socialisten, 1984-1989 Archief

Nadere informatie

Een campagne waar je niet kon naast kijken

Een campagne waar je niet kon naast kijken West-Vlaanderen Ook in 2012 waren de acties van onze vrijwilligers talrijk, divers en origineel. Het financiële resultaat van de lokale acties in West-Vlaanderen bedraagt 204.694,60 euro. Een mooi resultaat

Nadere informatie

Jaarboek van het personenvervoer over de weg in Vlaanderen

Jaarboek van het personenvervoer over de weg in Vlaanderen Jaarboek van het personenvervoer over de weg in Vlaanderen Deel2 Geregeld vervoer in het Vlaams Gewest vanuit of naar dit gewest 2.3 Informatie per beherende entiteit. WEST-VLAANDEREN 2003 2 Geregeld vervoer

Nadere informatie