Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1 Off the road met 4-wheeldrives naar de culturele en natuurlijke hoogtepunten van Noord-Soedan Op deze reis bezoeken we de de oudheidkundig juwelen van de Nubische cultuur. Maar daarnaast is er aandacht voor het hedendaagse Nubische leven en voor een stukje van het koloniale verleden. We zullen wild kamperen op de mooiste plekjes die de regio te bieden heeft. Cultuur en natuur, heden en verleden smelten samen in deze unieke reis. Begeleiding: Marion Meulenbroek Dag 1 We vliegen via Istanboel naar de hoofdstad van Soedan Khartoum. Aankomst rond middernacht. De Engelstalige gids wacht ons op en brengt ons naar het elegante Holiday Village hotel aan de Nijl. Dag 2 Na het ontbijt gaan we Khartoum verkennen. We bezoeken de souks, wandelen langs de Nijl en bereiden ons in het oudheidkundig museum voor op onze expeditie. We zien dat de Nubiers zelf bijzonder geïnteresseerd zijn in hun verleden en altijd bereid zijn een praatje te maken. Dag 3 Vandaag vertrekken we naar de Westelijke woestijn. Maar eerst bezoeken we nog het presidentiële paleis, waar in 1883 de Britse generaal Gordon door de troepen van de Mahdi onthoofd werd. Gestuurd om de opstandige Nubiers te pacificeren, liet hijzelf het leven. Vervolgens bezoeken we het mausoleum van zijn tegenstrever: Mohammed Ahmad: de Mahdi. Vandaar gaat het naar het punt waar witte en blauwe Nijl samenvloeien. En dan toch heus off the road. Het landschap wordt door acacia s gesierd en heeft het karakter van een savanne. Na dat we de lunch in een truckerscafë gebruikt hebben, gaan verder. Op een mooie plek slaan we voor het eerst onze tentjes op en hebben de tijd om in het avondlicht nog wat rond te wandelen of te fotograferen. Dag 4 Na het ontbijt gaan we vandaag Oud Dongola bezoeken. Bijenkorfachtige graven waarin Islamitische heiligen liggen worden omgeven door de graven van de gewone man en vrouw. De grond rond zulke graven heeft Baraka -is gezegend- en kent een bijzondere kracht. Vervolgens bezoeken we diverse Nubische dorpen. Van oudsher versieren de vrouwen het huis. Figuren in felle kleuren zien we. We mogen binnenkomen en de mannen en vrouwen praten graag met ons. We slapen weer midden in de woestijn.

2 Dag 5 Vandaag bezoeken we weer wat Nubische dorpen maar tevens gaan we naar de oudheidkundige plaatsen Kerma en Tombos. Hier bezoeken we de restanten van de zogenaamde Deffufa. Dit antieke bakstenen gebouw was waarschijnlijk een heiligdom van de oude beschaving van Kerma. Niet ver hiervandaan ligt het dorpje Tombos, met zijn oude granietgroeves, en het enorme standbeeld van koning Taharqa, alleen en verlaten in de woestijn. Hier in de buurt slaan we kamp op voor de nacht. Dag 6 Vandaag gaan we allereerst naar Sebu. Op de oevers van de Nijl tref je hier een van de rijkste sites met rotstekeningen aan van heel Soedan. Letterlijk honderden tekeningen van de prehistorie tot en met de hoogtijdagen van de oude Rijken. Een volgende stop is bij de zogenaamde Derde Cataract (stroomversnelling) van de Nijl, met zijn kenmerkende ronde rozerode granieten rotspartijen in de rivier. Deze cataracts waren van oudsher lastig te overwinnen obstakels die de scheepsvaart op de Nijl voor de oude Egyptenaren ernstig bemoeilijkten. Een korte wandeling naar een mooi uitzichtpunt over de cataract brengt je bij de restanten van een Turks fort. Vervolgens gaan we naar het dorpje Wawa, waar we de Tempel van Soleb met een klein bootje kunt bereiken. Dit zou weleens de mooiste tempel van heel Soedan kunnen zijn. Rijk gedecoreerd met hiërogliefen en vele zuilen. Dag 7 Het eiland Sai en Abri staan vandaag ondermeer op het programma. Dit eiland in de Nijl heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de loop der tijden vanwege zijn strategische ligging. Je treft hier weer restanten aan van de oude beschaving van Kerma, met een Egyptische tempel, maar ook een christelijke nederzetting en een Turks fort. Ook zijn er graven uit de Egyptische oudheid, waarbij uit opgravingen is gebleken dat met de voorname gestorvene tientallen mensen werden mee begraven, bij wijze mensenoffer. we bereiken het eiland per motorboot, een aangenaam tochtje over de Nijl, waarbij we met een beetje geluk Nijlkrokodillen kunt spotten. Verder noordwaarts vinden in de buurt van Abri in mooi plekje in de zandduinen om de nacht door te brengen

3 Dag 8 We bereiken vandaag het noordelijkste punt van de reis, bij Wadi Halfa, daar waar de boten vanuit Aswan, Egypte, aankomen. Dit dorp heeft een aardig, rommelig marktje waar de hele bevolking uit de regio boodschappen komt doen. Nadat de kok de proviand voor de komende dagen heeft ingeslagen gaan we verder, weer de woestijn in. Een brede, platte piste strekt zich voor ons uit. De Britse koloniale spoorlijn nog steeds in gebruik - loopt door deze enorme zandvlakte van Wadi Halfa naar Abu Hamed en dan verder naar Khartoum. Oude wagons staan langs het spoor, en de arbeiders willen graag een babbeltje met ons maken. Hun taak is het zandvrij houden van de rails Dag 9 We reizen verder langs de spoorlijn en zien de merkwaardige arbeiderswoninkjes die de Britten hier eind 19 de eeuw lieten neerzetten. We stoppen bij station nummer 6, waar we, naast het station, ook een kleine supermarkt en een restaurantje vinden ten behoeve van de goudzoekers, die een stuk verderop in de woestijn hun werk doen. Hele families doen hier het zware werk. Vanaf 12 jaar worden de jongens al voor de lichtste klussen ingezet. Vader en ooms zorgen ervoor dat het werk netjes verdeeld wordt. Na het bezoek aan de goudmijn rijden we verder en bezoeken een klein plaatsje, waar van alles voor de arbeiders te koop is. Vervolgens zoeken we weer een mooie plek om onze tenten op te slaan. Dag 10 Verder gaat het weer, door de woestijn richting Abu Hamed, waar de spoorlijn de woestijn uitkomt. Abu Hamed is een stoffig dorp, waar we niet lang blijven. Het dorpje El Kab, aan de Nijl, vormt een fris contrast met hetgeen achter ons ligt. Een karakteristiek Nubisch dorp, fraai gelegen op een plek waar de zandduinen bijna tot aan de Nijl reiken. Hier slaat onze kok weer verse groenten in op de lokale markt. De bewoners heten ons welkom en knopen graag een praatje aan. In de namiddag komen we op onze overnachtingsplek aan. Rustig het tentje opzetten, wat lezen of kletsen, eten en natuurlijk sterren kijken. Dag 11 Vandaag bereik je het stadje Karima, aan de voet van de Jebel Barkal. Deze berg kondigt zich al van verre aan. Geïsoleerd ligt de rozerode zandstenen berg in het landschap, met aan zijn voet ook nog een grote tempel, gewijd aan de zonnegod Amon. De Pure Berg van Amon, zoals hij genoemd werd was het hart van de religie der Nubiërs, voor langer dan 1000 jaar.

4 Bij de tempel vind je nog talrijke granieten rammen, die ooit een weg flankeerden die naar de Nijl leidde, net als in het oude Thebe, of bij de piramides van Gizeh. In de berg zelf is een grote kamer uitgehouwen die gedecoreerd is met fraaie basreliëfs. De site staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een volgend bezoek brengt je naar El Kurru, de necropolis van de vroegere hoofdstad Napata. Je kan hier twee grafkamers onder de piramides bezoeken, die deels zijn ingestort. Evengoed een bijzondere belevenis. De grafkamers zijn gedecoreerd met fantastische afbeeldingen van farao s, goden en kleurrijke hiërogliefen. Dag 12 Om te beginnen kruisen we weer eens de Nijl vandaag. Aan de overkant bezoeken we de piramides van Nuri. We verkennen de omgeving per boot, waarbij we af en toe aanleggen om de sites te bekijken, en de mooie eilandjes in de Nijl. De reis gaat verder, de Bayuda Woestijn in, die ligt in een grote lus in de Nijl tussen de Vierde en de Zesde Cataract. Deze woestijn wordt gekenmerkt door scherpe zwarte bergen van basalt, vulkanisch dus. Deze zwarte bergen liggen gebed in uitgestrekte kiezelvelden en worden doorsneden door brede valleien en droge wadi s. Er groeit maar weinig in dit barre landschap. Hier kunnen we nomaden tegenkomen van de Bisharin-stam. Zij wonen in nederzettingen van kleine met takken gebouwde hutten, altijd in de buurt van een van de schaarse waterbronnen. Meestal kom je ze tegen, met hun kuddes van rundvee en kamelen rondtrekken. Deze nomaden beheren ook het zoutmeer in de Atrun krater. Het zout wordt gewonnen en aan de omwonenden verkocht. Kinderen vervoeren het zout op hun ezeltjes van de krater naar de omgeving. Dag 13 Verder gaat het door de Bayuda woestijn, richting Meroe. We rijden door een vlakte waar we vele doornige acacia s zien, ideaal voer voor kamelen, die dit bijna als enigen kunnen eten. Dan verschijnen er door de bosjes heen ineens de punten van piramides. Eerst zie je maar enkele, maar uiteindelijk blijken het er maar liefst veertig te zijn. Enkele van de best bewaarde behoren tot de Koninklijk Necropolis van Meroë. Je verkent de ruïnes van de oude Koningstad. Deze vormde het centrumvan een veel groter geheel. Voorsteden, omringd door een stadsmuur, lagen er omheen. Het heuvelachtige terrein is bezaaid met rode kleifragmenten, en er dient nog heel veel archeologisch onderzoek verricht te worden. We slapen in de woestijn, met uitzicht op deze piramides.

5 Dag 14 Meroë ligt op drie kilometer van de Nijl, tussen gele zandduinen. Iedere piramide heeft zijn eigen begrafeniskapel, die ook weer met bas-reliëfs gedecoreerd zijn. Na het ontbijt dwalen we weer rond op deze site. s Middags bezoeken we Mussawarat El Sufra. Hier zie we de resten van een enorme tempel. Er is een grote ommuurde binnenplaats, waarin een tempelgebouw staat, dat dateert uit de eerste eeuw na Chr. De muren zijn getooid met enorme aantallen olifanten, hetgeen er op wijst dat deze een belangrijke ceremoniële rol moeten hebben gespeeld. Aan de overzijde van de wadi ligt nog een tempel, minstens zo indrukwekkend. We overnachten onder de sterrenhemel. Dag 15 s Ochtends verken je Naga, een stad die zijn hoogtijdagen kende tussen 400 voor Chr. en 300 na Chr. In de rotsige en zanderige vlakte ligt hier een tempel die gewijd was aan Apedemak. Hij dateert uit de 1 ste eeuw na Chr. Het is een mooi gebouw met bas-reliëfs van een koning met een leeuwenkop, van een farao en edelen. Veel reliëfs beelden de rituelen af die horen bij de hofhouding van de farao. Even verderop staat de zogenaamde Kiosk, een merkwaardig bouwwerk met pilaren en bogen, waarin je Egyptische,Griekse en Romeinse stijlkenmerken in terug kunt herkennen. En route naar Khartoum picknicken we voor het laatst Terug in Khartoum komen we bij weer een ander hoogtepunt van de reis. We mogen een religieuze bijeenkomst van een Islamitische broederschap bijwonen. Voor zonsondergang vindt er een sufi-bijeenkomst plaats in Omdurman. We stellen ons bescheiden op en genieten van de toewijding die we bij de leden van de broederschap zien. Wie emotioneel betrokken raakt mag meedoen. Daarna afscheidsdiner en nakaarten aan de Nijl. Elke vrijdag middag, een uur Overnachting in het nu bekende Holiday Village Hotel. Dag 16 Heel vroeg in de ochtend vliegen we terug naar Amsterdam. Slapen in het vliegtuig is een goed idee. Of alvast foto s kijken en selecteren. Battutareizen/Stichting Hadiyareizen/Marion Meulenbroek

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Desert Trail Sudan 9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Profiel Per 4x4 en Soedan kameel Over zandduinen, langs bergmeren en historische plaatsen Sprookjesachtige landschappen

Nadere informatie

Routeomschrijving. Kaapstad - Caïro

Routeomschrijving. Kaapstad - Caïro Routeomschrijving Kaapstad - Caïro Dag 1: Aankomst Kaapstad. Transfer naar Cape Grace hotel bij V&A Waterfront. Welkom, diner en overnachting in het hotel. Dag 2: Om 08.30 uur wijnproeverij bij Groot Constantia

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Sakara en Gizeh Dag 4 Caïro - vlucht naar Luxor Dag 5 Luxor, westoever excursie, vallei der

Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Sakara en Gizeh Dag 4 Caïro - vlucht naar Luxor Dag 5 Luxor, westoever excursie, vallei der R o n d reis E g y p t e & S o ed a n, 19 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Caïro Dag 2 Caïro Dag 3 Caïro, excursie Sakara en Gizeh Dag 4 Caïro - vlucht naar Luxor Dag 5 Luxor, westoever excursie,

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN ONTDEK HET PRACHTIGE Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN CAÏRO HURGHADA ESNA LUXOR KOM OMBO ASWAN Beste Blauwe Vogel-vriend, Toen ik 7 jaar jong was, reisde ik voor het

Nadere informatie

DFC Newsletter - February 2012

DFC Newsletter - February 2012 DFC Newsletter - February 2012 Beste desertfoxen, dear desert foxes, In december gaven we reeds de datums van de geplande reizen en toen beloofden we jullie nog wat méér uitleg met programma en prijzen.

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Soedan 13 dagen groepsreis

Soedan 13 dagen groepsreis Soedan 13 dagen groepsreis Groepsreis Soedan. Met een kleine groep en Nederlandse reisleiding naar het land van de Zwarte Farao's. Rustgevende woestijnlandschappen en Faraonisch erfgoed. Van dag tot dag

Nadere informatie

Inhoud. 1. Wat weet je al? 2. Egypte van de oude steentijd tot de farao s. 3. Egypte in handen van anderen. 4. De Arabische Republiek Egypte

Inhoud. 1. Wat weet je al? 2. Egypte van de oude steentijd tot de farao s. 3. Egypte in handen van anderen. 4. De Arabische Republiek Egypte 1. Wat weet je al? Opdracht 1 Waar denk je aan bij Egypte? 4 Inhoud 2. Egypte van de oude steentijd tot de farao s Faraonische periode: 3000-332 v. Chr. 7 Opdracht 2 Van de oude steentijd tot de farao

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis NOORD-SOEDAN - 12 dagen Land van de zwarte farao s Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ZSO 4-18 12 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Soedan is magisch aantrekkelijk! Je vindt langs

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 4 november Zondag 12 november 2017 9 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 4 november Om 17h40 komen we aan in

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zondag 5 november Zondag 12 november 2017 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 op 5 november komen we aan in

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Cubetto s schoolreisje. Boek 2

Cubetto s schoolreisje. Boek 2 Cubetto s schoolreisje Boek 2 Ga voor tips en trucs voor het gebruik van de boeken en kaarten naar primotoys.com/resources Verhaal door Erin Eby. Illustraties door Momo. Vandaag gaat de klas van Cubetto

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko Valies-Uniek 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 19 november Zaterdag 26 november 2016 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 komen we aan

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische

Nadere informatie

Welkom bij Barrio Life!

Welkom bij Barrio Life! Welkom bij Barrio Life! Trektochten-Wandelreizen- Bouwstenen- Rondreizen Reisavonturen met de lokale bevolking Sahara Marokko Andalusië Portugal Amazone Ethiopië Welkom in de wereld van de Sahara Brochure:

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

Cape to Cairo - Afrika

Cape to Cairo - Afrika Cape to Cairo - Afrika Dag 1 - Kaapstad Aankomst op Kaapstad International Airport en transfer naar het Cape Grace Hotel aan de V&A Waterfront. Welkomstdiner en Dag 2 - Kaapstad Vertrek naar Groot Constantia

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

De geheimen van de Sultan

De geheimen van de Sultan OMAN De geheimen van de Sultan REF: 429 REISBESCHRIJVING - Nizwa - Jabrin - Jebel Shams - Jebel Akhdar - - Sur - - Wadi Tiwi - Suwayh - Nakhal - Wadi Abhyad - INTRODUCTIE Het is een afwisselend reisprogramma

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Brandaan samenvatting groep 7

Brandaan samenvatting groep 7 Brandaan samenvatting groep 7 Mijn Malmberg Thema 1 Egypte Samenvatting De Nijl Egypte bestaat voor het grootste deel uit woestijn. Dwars door de woestijn stroomt de rivier de Nijl. Door de Nijl kende

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302.V2 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis NOORD-SOEDAN - 12 dagen Land van de zwarte farao s Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ZSO 4-18 12 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Soedan is magisch aantrekkelijk! Je vindt langs

Nadere informatie

Rondreis NOORD- SOEDAN - 12 dagen BOS

Rondreis NOORD- SOEDAN - 12 dagen BOS Rondreis NOORD- SOEDAN - 12 dagen BOS 4-18 12 Rondreis NOORD-SOEDAN - 12 dagen Land van de zwarte farao s BOS 4-18 12 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting

Nadere informatie

Soedan de luxe, land van zwarte farao's. Prijs vanaf 3.175,00. Vertrek: heel het jaar door

Soedan de luxe, land van zwarte farao's. Prijs vanaf 3.175,00. Vertrek: heel het jaar door Soedan in Style Individuele reis naar Soedan, Egyptisch achterland en poort van Afrika. Per fourwheeldrive naar Faraonisch erfgoed en indrukwekkende woestijnpartijen. Luxe 11 daagse reis vol avontuurlijk

Nadere informatie

Studie reis EGYPTE : cruise op de Nijl & CAIRO 16/12/2010-21/10/2010 7 Plus

Studie reis EGYPTE : cruise op de Nijl & CAIRO 16/12/2010-21/10/2010 7 Plus Studie reis EGYPTE : cruise op de Nijl & CAIRO 16/12/2010-21/10/2010 7 Plus Formaliteiten: De internationale reispas geldig tot 6 maanden na terugreis OF de identiteitskaart geldig tot 3 maanden na terugreis,

Nadere informatie

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ GRAND ZIMBABWE Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ Ontdek de magie van Zimbabwe tijdens een safari door dit adembenemend mooie land. Trek naar de beroemdste

Nadere informatie

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA ontdek het echte thailand! EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA LAOS 5 CHIANG KHAN 6 NONG KHAI BUNG KAN 7 NAKHON PHANOM PHETCHABUN 4 2 1 KHON KAEN 14 9 THAILAND CHAIYAPHUM ROI ET SURIN

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

Botswana met kinderen

Botswana met kinderen Botswana met kinderen Dag 1 Maun Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags een korte introductie over het kamp waar jullie de komende

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Piramides

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken  Piramides Piramides Deze spreekbeurt heb ik gemaakt omdat ik piramides mysterieuze gebouwen vind. Vele feiten en gebeurtenissen zijn vandaag de dag nog niet helemaal bekend.piramides kennen we vooral vanuit Egypte...

Nadere informatie

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Cambiocavallo - (Italië Sicilië Pozzallo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg

Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg Deze begeleide pakketjes inclusief heen- en terugvlucht naar Johannesburg zijn ideaal om te combineren

Nadere informatie

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari Tanzania - Kenia Groepssafari The Big Migration Discoverer Arusha - Lake Manyara - Tarangire - Serengeti - Lake Victoria - Masai Mara - Nairobi - Amboseli - Arusha 15 dagen / 14 nachten Safari in internationaal

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Egypte. Neem je ouders mee naar... Egypte. Caïro Mummies Kameel. Oases De Nijl. Woestijn Sfinx. Een reisgids voor kinderen?!

Egypte. Neem je ouders mee naar... Egypte. Caïro Mummies Kameel. Oases De Nijl. Woestijn Sfinx. Een reisgids voor kinderen?! Piramides Woestijn Sfinx Farao Oases De Nijl Caïro Mummies Kameel Neem je ouders mee naar... Egypte Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Egypte? Dat

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

Egypte, Een foto-impresie van een indrukwekkende reis. Djoser BV Breestraat CM Leiden

Egypte, Een foto-impresie van een indrukwekkende reis. Djoser BV Breestraat CM Leiden Egypte, Een foto-impresie van een indrukwekkende reis. Egypte, een land vol fotomodellen... Het "Egyptian Museum" in Cairo De Citadel van Salah Al-Din in Cairo Weer een fotomodel De Piramides van Gizeh...

Nadere informatie

Culturele Yoga en Boeddhisme Reis NEPAL 25 oktober - 1 november 2020

Culturele Yoga en Boeddhisme Reis NEPAL 25 oktober - 1 november 2020 Culturele Yoga en Boeddhisme Reis NEPAL 25 oktober - 1 november 2020 De Yogareis is van zondag t/m zondag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Zondag Aankomst en transfer naar de koningsstad Patan,

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Tanzania Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding Tanzania Explorer Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Verken het Manyara National Parc waar duizenden flamingo s hun habitat hebben

Nadere informatie

Egypte. Amber Badal 1. Werkstuk: Amber Badal Groep 7 Prinses Beatrixschool. Dit is de nationale vlag van Egypte.

Egypte. Amber Badal 1. Werkstuk: Amber Badal Groep 7 Prinses Beatrixschool. Dit is de nationale vlag van Egypte. Egypte Werkstuk: Amber Badal Groep 7 Prinses Beatrixschool Dit is de nationale vlag van Egypte. Amber Badal 1 Voorwoord Ik heb dit onderwerp gekozen omdat het een leuk en erg interessant onderwerp lijkt.

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

Soedan Reis langs de Nijl

Soedan Reis langs de Nijl Soedan Reis langs de Nijl Na de prachtige duiken in de Rode zee hebben we de deelnemers op het vliegtuig gezet. Wij werden uitgenodigd om in het Hilton in Port Sudan te overnachten. Hieronder ons verslag

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis NOORD-SOEDAN - 11 dagen Land van de zwarte farao s Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ZSO 4-18 11 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Soedan is magisch aantrekkelijk! Je vindt langs

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

Experimentele Archeologie

Experimentele Archeologie Experimentele Archeologie o 1 "Alles dat we als archeologen opgraven, onderzoeken we grondig. Zo willen we zoveel mogelijk te weten komen over het verleden. Maar soms is het mysterie te groot en moeten

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

11-daagse reis Uganda:

11-daagse reis Uganda: 11-daagse reis Uganda: Dag 1: 09.50 uur van Amsterdam naar Entebbe Aankomst om 22.25 uur vliegveld Entebbe We worden opgehaald en slapen in Guinea hotel in entebbe voor 1 nacht. Dag 2: We worden om 10.00

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 15-daagse stammenreis via Kafa DAG 1 ADDIS ABEBA-BONGA Vandaag begint uw reis naar de stammen in het zuiden met een vrij lange reisdag van Addis Abeba naar Bonga. Onderweg

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Golf Safari Kenia & Tanzania

Golf Safari Kenia & Tanzania Golf Safari Kenia & Tanzania 2017 Charlie s Travels Lars Wouterse Mijn naam is Lars en ik ben helemaal gek van golfen en Afrika. Momenteel woon en werk ik in Kenia om mijn passie met meer mensen te delen.

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda - Klussen Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Samenvatting Geschiedenis Jagers en Boeren

Samenvatting Geschiedenis Jagers en Boeren Samenvatting Geschiedenis Jagers en Boeren Samenvatting door B. 771 woorden 7 oktober 2016 2,9 8 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Tijdvak 1 Tijd van jagers en boeren Jagers en boeren -3000 v. Chr. Pagina

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura.

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura. Dagprogramma Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo Vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan Aankomst in Colombo,

Nadere informatie

Het geheim van Cleopatra

Het geheim van Cleopatra Marian Hoefnagel Het geheim van Cleopatra VEERTIEN De tijd van je leven Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord Dit verhaal speelt meer dan 2000 jaar geleden, in Egypte. De wereld zag er

Nadere informatie

Jordanië-Egypte 9 daagse individuele reis

Jordanië-Egypte 9 daagse individuele reis Jordanië-Egypte 9 daagse individuele reis Individuele reis door Jordanië en Egypte, waarbij aandacht voor één van de oude - en één van de zeven nieuwe wereldwonderen; de Egyptische piramides en Petra in

Nadere informatie

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST 2018118 TANZANIA Mevr. Monique L Hoir Greversweg 5 7108 AG Winterswijk m.lhoir@ggdnog.nl +31 (0)543 452774 RONDREIS TANZANIA Referentienummer // 2018118 L Hoir Reisperiode // December 2018 / januari 2019

Nadere informatie

matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda

matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda Oli OtYa mzungu, Studio LionPaw en Matoke Tours zijn trots deze geweldige dansreis te presenteren in Oeganda, de Parel van Afrika.

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani 1 Ontdek de wonderen van het landschap en het wilde leven van Japan! Het winterperspectief in het land van de rijzende zon zorgt voor een prachtige fotoreis. Berglandschappen en ijzige kusten zorgen voor

Nadere informatie

Libanon tot

Libanon tot 29.09. tot 07.10. is een dichtbevolkt en klein land. De hoofdstad Beiroet wordt ook wel het Monaco van het Midden- Oosten genoemd. Hier kan men winkelen, uitgaan en heerlijk eten. staat als land erg bekend

Nadere informatie

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Classic Car Travel Europe Juni Ierland 19 juni t/m 2 juli 2020 In Hoek van Holland begint deze wondermooie reis door Engeland en Ierland. Met de Ferry varen

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. We vertrekken vanuit Amsterdam met de KLM op de rechtstreekse vlucht naar Singapore. Het vertrek is voorzien omstreeks

Nadere informatie

Verrassend Servië 24 september tot 4 oktober dagen/10 nachten

Verrassend Servië 24 september tot 4 oktober dagen/10 nachten Verrassend Servië 24 september tot 4 oktober 2016 11 dagen/10 nachten Maximum 20 deelnemers Servië is een land met een verscheidenheid aan landschappen; van heel vlak in het noorden (Vojvodina), tot heuvelachtig

Nadere informatie

15 daagse Priverondreis Sri Lanka & Malediven

15 daagse Priverondreis Sri Lanka & Malediven 15 daagse Priverondreis Sri Lanka & Malediven v.a 2198,00 per persoon (vertrek 30 april op basis van 2 personen) Programma Dag 1 Amsterdam - Colombo U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad

Nadere informatie

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Vanuit Arusha/Moshi (Tanzania) 3-daagse lodge safari full board Tarangire, Ngorongoro en Lake Manyara National Park Lake Natron en Ngorongoro

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 16-daagse stammenreis Zuid- Ethiopië + Riftvallei DAG 1 ADDIS ABEBA-SODO In de ochtend maakt u een korte stadstour met een bezoek aan het national Museum (lucy) waarna u richting

Nadere informatie

Namibië. The Charming Way. Rondreis per huurwagen

Namibië. The Charming Way. Rondreis per huurwagen Namibië Rondreis per huurwagen The Charming Way Windhoek Otjiwarongo Etosha National Park - Twyfelfontein - Swakopmund - Sossusvlei Sesriem Windhoek 14 dagen / 11 nachten DE HOOGTEPUNTEN VAN NAMIBIE TIJDENS

Nadere informatie

De Grote Trans-Afrikaanse Safari

De Grote Trans-Afrikaanse Safari De Grote Trans-Afrikaanse Safari Een 21 daagse groep safari In internationaal gezelschap Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma - Professionele

Nadere informatie

Hoe de Egyptenaren dieren behandelden, verschilde per streek. Een dier kon vereerd worden in de ene plaats en gegeten worden in de volgende plaats.

Hoe de Egyptenaren dieren behandelden, verschilde per streek. Een dier kon vereerd worden in de ene plaats en gegeten worden in de volgende plaats. [TT tekst Fauna] Dieren in het oude Egypte Een Egyptenaar in de oudheid zag veel verschillende landschappen om zich heen, zoals woestijn, moeras en akkerland. Door het hele land stroomde de rivier de Nijl.

Nadere informatie

4.8. Boekverslag door B woorden 10 januari keer beoordeeld. Aardrijkskunde. Egypte

4.8. Boekverslag door B woorden 10 januari keer beoordeeld. Aardrijkskunde. Egypte Boekverslag door B. 1880 woorden 10 januari 2005 4.8 94 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Egypte Geografie: Egypte ligt aan de zuidkant van de Middellandse Zee, op de grens van Azië en Afrika. Egypte

Nadere informatie

Soedan 13 dagen groepsreis

Soedan 13 dagen groepsreis Soedan 13 dagen groepsreis Groepsreis Soedan. Met een kleine groep en Nederlandse reisleiding naar het land van de Zwarte Farao's. Rustgevende woestijnlandschappen en Faraonisch erfgoed. Van dag tot dag

Nadere informatie

Ontdekking van Kenia en Tanzania + Zanzibar

Ontdekking van Kenia en Tanzania + Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania + Zanzibar Nairobi Masai Mara - Lake Elementaita Amboseli Ngorongoro Karatu Serengeti Ngorongoro - Tarangire

Nadere informatie

DE TEMPEL ALS WEG NAAR BINNEN

DE TEMPEL ALS WEG NAAR BINNEN Het oude Egypte had een rijke cultuur die in nauwe verbinding stond met de goddelijke wereld. Om zich voor te bereiden op hun taken werden de farao en hogepriesters geschoold om te worden ingewijd in de

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie