POSTZEGELS FC TWENTE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "POSTZEGELS FC TWENTE"

Transcriptie

1 POSTZEGELS FC TWENTE

2

3 KAMPIOEN! FC Twente wint voor het eerst in haar 45-jarig bestaan de zo felbegeerde tinnen kampioensschaal. Twente behaalt de eerste plaats in de competitie 2009/10 door in Breda met 0-2 van NAC te winnen. Concurrent Ajax, dat ook nog in de race was voor het kampioenschap, won met 1-4 in Nijmegen van NEC, maar dat was door de winst van de club uit Enschede niet voldoende. Met een verschil van één punt wint FC Twente de KNVB competitie met 86 punten uit 34 wedstrijden. Slechts twee wedstrijden werden verloren is een memorabel jaar waar de Tukkers het nog jaren over zullen hebben. Het landskampioenschap is de ultieme beloning voor hard werken en standvastigheid en rekent eens en voor altijd af met het net-niet-complex.

4 DE FUSIE De fusieclub had het in zijn eerste jaren niet gemakkelijk. De resultaten vielen tegen en de club kampte met grote schulden. Vanaf het tweede seizoen ging het roer om. Onder leiding van de nieuwe trainer Kees Rijvers werden dure spelers op de transferlijst geplaatst en jonge, goedkope talenten als Epi Drost, Theo Pahlplatz, Jan Jeuring, Dick van Dijk, Eddy Achterberg, Kick van der Vall, Piet Schrijvers, René en Willy van de Kerkhof en Kees van Ierssel naar het Diekman stadion gehaald. FC Twente is ontstaan in 1965 na een fusie tussen de Enschedese Boys en Sportclub Enschede. Beide clubs waren rivalen, Sportclub was een club voor de middenstand, de Enschedese Boys een volksclub. Het samengaan in een betaalde club in stichtingsvorm was echter de enige oplossing om het betaald voetbal in Enschede in leven te houden.

5 EENMAAL... zullen wij de kampioen zijn! De vernieuwingen in het elftal leverden een groot aantal sportieve successen op. In de seizoenen 1967/68 en 1969/70 bereikt FC Twente de halve finale van de KNVB beker. In het tussenliggende seizoen strijden de Tukkers lang mee om het landskampioenschap om uiteindelijk als derde te eindigen. In de Jaarbeursstedenbeker 1970/71 werd Twente in de kwartfinale na verlenging uitgeschakeld door Juventus en ook in 1971/72 werd een derde plaats in de Eredivisie behaald. Rijvers vertrok na dat seizoen naar PSV en werd opgevolgd door zijn assistent Spitz Kohn. In het seizoen 1973/74 speelt FC Twente tot op de laatste dag van de competitie mee om het kampioenschap van de Eredivisie. De grootste concurrent is Feyenoord en voor de laatste competitiewedstrijd staan beide teams op 54 punten. Het laatste duel is uitgerekend tegen Feyenoord in Rotterdam en zal de beslissing moeten brengen om de titel. Na een spannend duel staat uiteindelijk een 3-2 uitslag op het scorebord en grijpt FC Twente net naast de landstitel.

6 DE BEKER Hoewel in 1975 FC Twente ook dan net weer geen bekerwinnaar wordt door de finale van de UEFA Cup te verliezen van Borussia Mönchengladbach, volgt in 1977 dan toch de langverwachte eerste prijs. FC Twente wint de nationale beker door met 3-0 PEC Zwolle te verslaan. In de verlenging scoren Epi Drost, Arnold Mühren en Jan Jeuring. Twee dagen later worden de spelers gehuldigd in Enschede, waar duizenden mensen zich verzameld hebben rond het stadhuis. Diezelfde bekerfinale is tevens de laatste wedstrijd bij FC Twente voor topscorer Jan Jeuring. Van 1966 tot 1977 scoorde hij in totaal 103 doelpunten voor FC Twente. Daarmee is hij lange tijd onverslagen als clubtopscoorder aller tijden. Sinds hij op achttienjarige leeftijd begon bij de Tukkers speelde hij 326 competitiewedstrijden, 34 bekerwedstrijden en 32 Europese wedstrijden voor FC Twente.

7 STADIONS In seizoen 1982/83 voltrekt zich de meest zwarte periode uit de historie van FC Twente. Op 14 mei 1983 gebeurt wat vrijwel iedereen voor onmogelijk had gehouden, de Enschedese club degradeert naar de Eerste Divisie. Na een goed seizoen in de Eerste Divisie promoveert FC Twente direct weer terug naar de Eredivisie. De komst van trainer Theo Vonk in 1986 blijkt het begin van een nieuwe succesperiode. Al vrij snel meldt Twente zich weer in de top van het betaald voetbal. Op 22 april 1998 wordt de laatste wedstrijd in het Diekman stadion gespeeld. Die wordt met 3-1 gewonnen van de Friezen van sc Heerenveen met een toeschouwersaantal van Daarna betrekt FC Twente het nieuw gebouwde Arke Stadion, met een capaciteit van plaatsen. De eerste wedstrijd die in dit nieuwe stadion gespeeld wordt, is tegen PSV en wordt met 3-0 gewonnen. In 2008 wordt het stadion fors uitgebreid. De Grolsch Veste zoals het stadion na de verbouwing voortaan heet, biedt ruimte aan bezoekers.

8

9 FC TWENTE mm 31mm 31mm 21mm 21mm 21mm

10

11 WONDER Het seizoen 2000/01 is één van de meest gedenkwaardige seizoenen uit de geschiedenis van de club. In de competitie bereikt de ploeg slechts een elfde plaats, maar in het bekertoernooi is de Enschedese ploeg een stuk succesvoller. In De Kuip, gevuld met supporters neemt FC Twente het op tegen PSV. De spannende doelpuntloze finale leidt tot een strafschoppenserie. Wanneer Twente op een 1-3 achterstand komt na missers van Heubach en Vennegoor of Hesselink, lijkt de wedstrijd beslist. Maar dan geschiedt het wonder van Rotterdam: keeper Sander Boschker pakt drie strafschoppen op rij en FC Twente wint na 24 jaar opnieuw de beker. Enschede viert dagenlang uitbundig feest en de stad verkeert in een roes van geluk. Helaas kan de ploeg uit Enschede het bekersucces geen vervolg geven in de seizoenen 2001/02 en 2002/03. Buiten het veld heeft de club een rumoerige periode. FC Twente heeft evenals vele andere clubs financiële problemen en de Stichting FC Twente 65 wordt zelfs korte tijd failliet verklaard.

12 REGIOGEKTE Joop Munsterman, sinds 2004 de nieuwe voorzitter, brengt de club er weer helemaal bovenop. In 2008 trekt hij Steve McClaren aan als trainer. Onder zijn leiding weet FC Twente na ruim dertig jaar weer te overwinteren op het Europese podium. Ook in de Eredivisie zetten de Tukkers de stijgende lijn voort en eindigen op de tweede plaats. Bij de strijd om de beker plaatst FC Twente zich in de finale tegen sc Heerenveen. Na een zenuwslopende strafschoppenreeks moet FC Twente zich tevreden stellen met helaas weer een tweede plaats. Maar het seizoen 2009/10 biedt nieuwe kansen. FC Twente is koploper van de competitie gevolgd door Ajax met slechts één punt verschil. Zou het dan toch echt?, is de vraag die door de hoofden van tienduizenden fans cirkelt. In de aanloop naar de laatste wedstrijd van het seizoen breekt in Enschede een zelden vertoonde gekte los. Niet alleen in Enschede, in de hele regio zo blijkt het. In De Grolsch Veste verzamelen zich fans, in de binnenstad een veelvoud daarvan. Het centrum van Enschede siddert en trilt, zo n mensen tellen af.

13 FC TWENTE mm 31mm 31mm 21mm 21mm 21mm

14

15 DE AFTRAP Om uur 2 mei fluit scheidsrechter Kevin Blom voor de aftrap. In Nijmegen doet Ruud Bossen hetzelfde bij NEC Ajax. Binnen twee uur is de kampioen van Nederland bekend... Het begin van de wedstrijd in Breda is voor FC Twente. Nervositeit? Niets ervan. De ploeg laat het balletje rustig door de linies rollen, NAC Breda komt er niet aan te pas. Negende minuut. Een lange aanval van FC Twente. Voorzet Miroslav Stoch, inzet Kenneth Perez geblokt, volley Dwight Tiendalli over! Dan, veertiende minuut. De eerste grote kans. Kenneth Perez poort Patrick Zwaanswijk, duikt alleen op voor het doel en stuit op de uitkomende Jelle ten Rouwelaar! In Nijmegen komt Ajax wel op 0-1, door Luis Suarez. Virtueel staan de Amsterdammers nu bovenaan. Maar FC Twente blijft onverstoord de aanval kiezen. Janssen plaatst in de 22e minuut een diepe, verre bal in de richting van Bryan Ruiz. Met de Costaricaan dreigend in zijn rug verslikt verdediger Ferne Snoyl zich in de bal en Ruiiizzz, doelpunt!! Wie anders dan Bryan Ruiz brengt FC Twente met een bekeken schot aan de leiding. Het is 0-1, de vreugde is uitzinnig. In Breda, in Enschede, overal.

16 DE BESLISSING FC Twente ligt op koers voor de titel en wil het karwei nu snel afmaken. Janssen, Nkufo en Ruiz krijgen kansen, maar missen scherpte in de afronding. 0-1 is een gevaarlijke stand, ook al duikt NAC Breda aan de overkant slechts sporadisch op voor Sander Boschker. Het kan en mag niet misgaan, maar voetbal blijft voetbal Dan breekt de 74ste minuut aan. Dwight Tiendalli dringt met de bal aan de voet het Bredase territorium binnen en speelt op de linker vleugel Miroslav Stoch aan. De rappe Slowaak dreigt, trekt naar buiten, laat de bal van zijn rechtervoet vertrekken voor een voorzet of? of? Doelpunt! De bal valt zomaar bij de tweede paal binnen, het is 0-2! Stoch kan zijn geluk niet op en viert zijn treffer uitbundig voor het vak met FC Twente-supporters, bij de dug-out balt Steve McClaren zijn vuisten. Hij weet: de beslissing is gevallen, in de wedstrijd, in de competitie. De laatste twijfel verdampt, een zalige gewaarwording.

17 FC TWENTE mm 31mm 31mm 21mm 21mm 21mm

18

19 VAN ONS! Op en rond het veld spelen zich onbeschrijflijke taferelen af. Trainers, spelers en bestuursleden wisselen elkaar - schreeuwend van geluk - af in omhelzingen en vreugdedansjes. De knuffel tussen McClaren en Kenneth Perez springt in het oog; de spelmaker is tot tranen geroerd. Wat hem bij AZ, Ajax en PSV niet is gelukt, maakt hij bij FC Twente waar: kampioen worden van Nederland. Dansende, springende en huilende spelers spoeden zich naar het vak met de eigen supporters. Peter Wisgerhof en Bryan Ruiz slagen erin Steve McClaren op de schouders te krijgen: Breda is van FC Twente. FC Twente is kampioen en iedereen mag, nee moet het weten. Er volgt een historische tocht naar Enschede die uniek is in de voetballerij en doet denken aan de extase na het winnen van het EK voetbal in 1988 door Oranje. Hoe dan ook, nooit eerder hebben fans zoveel spontaan enthousiasme teweeg gebracht na een clubkampioenschap. Het zegt alles over de verbondenheid van de Tukkers met de nieuwe landskampioen: FC Twente is van ons!

20 Colofon Realisatie Rekafa Special Products BV in samenwerking met Koninklijke TNT Post BV Tekst FC Twente in samenwerking met Koninklijke TNT Post BV Fotografie Archief FC Twente Media Vormgeving Excello Artikelnummer

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1.1 Welke drie Eredivisie teams werden dit seizoen door een club uit een lagere divisie uitgeschakeld in de KNVB-beker? 1.2 Welke twee Nederlanders maakten

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1.1 Welke doelman zat bij Feyenoord op de bank tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund? 1.2 Tegen welke tegenstander en in

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1.1 Noem de laatste trainer van Ajax die als speler nooit voor het Nederlands Elftal uitkwam. 1.2 Noem de twee Tunesische internationals die in de Eredivisie

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

Naar het eerste onderdeel

Naar het eerste onderdeel Volgende Start de quiz Naar het eerste onderdeel Start dit onderdeel 1. Wie maakte de 4000 ste eredivisietreffer voor Feyenoord? A. Sekou Cissé B. John Guidetti C. Jerson Cabral 2. Coen Dillen maakte ooit

Nadere informatie

beleidsvisie fc twente 2020 Gewoon doen, gewoon Doen,,

beleidsvisie fc twente 2020 Gewoon doen, gewoon Doen,, beleidsvisie fc twente 2020 Gewoon doen, gewoon Doen,,,, Onze club is toe aan herijking. Waar wil FC Twente voor staan? Waar wil FC Twente naartoe? Wat voor club willen we zijn? Het zijn deze vragen die

Nadere informatie

FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN. Initiator Voetbal (Getuigschrift C)

FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN. Initiator Voetbal (Getuigschrift C) FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN FUN - WEDSTRIJDVORM 1 TITEL : 3+K / 2+K TOPSCORER Golven : 2 x 3 spelers en 3 x 2 spelers Golf tot bal uit het spel is Elk 3tal 10x de kans om aan te vallen en dan wisselen

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19 Artikel 1 Europees ticket 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013. De basis voor dit unieke toernooi werd gelegd in 1952. Toen ontving Stormvogels bij de promotie in 1952

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2017/ 18

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2017/ 18 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2017/ 18 Artikel 1 Europees ticket 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na

Nadere informatie

Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14

Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14 26 juli 2013 knvb.nl 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop

Nadere informatie

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 29 juli 2015 knvb.nl 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop

Nadere informatie

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 KNVB BEKER ACHTSTE FINALES 18 vrijdag 21 december 2012 AZ FC Twente 20:00 18 vrijdag 21 december 2012 SC Veendam Sparta Rotterdam 20:00 18 zaterdag 22 december 2012 sc Heerenveen Vitesse 18:45 18 vrijdag

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het (eerste of tweede) elftal

Nadere informatie

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD?

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? DOOR ROBBERT REINDERS, ROY POTGIETER & ALWIN HUISJES INLEIDING QUIZ WELKOM UITLEG SPELREGELS RONDE 1 RONDE 2 KWART FINALE HALVE FINALE FINALE

Nadere informatie

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het team behoort dat als hoogste

Nadere informatie

ZONDAG 10 JUNI VREDENBURCH

ZONDAG 10 JUNI VREDENBURCH ZONDAG 10 JUNI 2018 - VREDENBURCH LEX IMMERS CUP 2 VOORWOORD VAN LEX IMMERS Toen ik vorig jaar werd gevraagd wat ik er van zou vinden als er een jeugd - toernooi naar mij zou worden vernoemd, ook nog te

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17 Artikel 1 De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins. 28

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins.

Nadere informatie

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr dins. 26 / woensdag 27 juli 2016 Ajax donderdag 28 juli 2016 AZ / Heracles Almelo JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr din. 2 / woe. 3 augustus 2016 Ajax donderdag 4 augustus 2016

Nadere informatie

Kerstzaalvoetbaltoernooi Reusel Sport / COTRANS JO11 jeugd Vrijdag 29 December 2017

Kerstzaalvoetbaltoernooi Reusel Sport / COTRANS JO11 jeugd Vrijdag 29 December 2017 Kerstzaalvoetbaltoernooi Reusel Sport / COTRANS JO11 jeugd Vrijdag 29 December 2017 Reglement en Mededelingen 1. Alle opgegeven spelers van de JO11-jeugd moeten om 09.55 uur omgekleed in de blauwe hal

Nadere informatie

Titelrace zonder topfavoriet

Titelrace zonder topfavoriet Titelrace zonder topfavoriet Wordt het slot van de voetbalcompetitie weer net zo spannend als vorig seizoen? De voortekenen zijn er wel. De subtop zit tegen de traditionele top 3 aan, en ook de verschillen

Nadere informatie

Wilgenhaege analyseert Ajax FC Twente

Wilgenhaege analyseert Ajax FC Twente Wilgenhaege analyseert Ajax FC Twente Zondag 15 mei aanstaande is het zover: de ontknoping in de Eredivisie. Ajax, dat na de verloren bekerfinale van afgelopen zondag wat recht te zetten heeft, moet winnen

Nadere informatie

V.V.W. VVW 1 hard onderuit

V.V.W. VVW 1 hard onderuit 1 Aftrap 11 dec. nr: 16 Seizoen 2018-2019 r Voetbalvereniging v.v.w Opgericht 8 mei 1928 Kantine 581846 Redactie Aftrap: Joke Karsten-Slaman Europasingel 72 E-mail:karst40@ziggo.nl Telefoon: 0228-582175

Nadere informatie

Voetbalquiz. 11 editie!!!

Voetbalquiz. 11 editie!!! Voetbalquiz 11 editie!!! FINALE Voetbalquiz 20 januari 2018 Fift-fifty Waar? - Niet Waar? Vraag 1: Olympia 60 Kampioen in 1981/ 82!!!! Seizoen 81/82: Olympia 1 wint dubbel, ook de beker! A) Waar B) Niet

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

ONTWIKKELEN SPEELWIJZE

ONTWIKKELEN SPEELWIJZE WFA EN VVON ORGANISEREN 6e NATIONALE VOETBAL SYMPOSIUM ONTWIKKELEN SPEELWIJZE WOENSDAG 8 FEBRUARI 2017 VAN 15:30 TOT 20:30 BILDERBERG HOTEL T SPEULDERBOS GARDEREN INSCHRIJVEN VIA WWW.VVON.NL PROGRAMMA

Nadere informatie

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING 1 Weekbrief No 37 Seizoen 2009 2010 24-05-2010 Secretariaat: Estria.jeugdsecretariaat@planet.nl SENIORENAFDELING Uitslagen Zaterdag 22 mei Estria vet. St. Hubert Vet. 1-2 INFORMATIE JEUGDAFDELING Mededelingen

Nadere informatie

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 Versie definitief 1 Bekerbesluiten 1.1 Landelijke beker zaalvoetbal mannen Artikel 1

Nadere informatie

Privéplakboeken, de onuitputtelijke bron van de Haagse Voetbal Historie

Privéplakboeken, de onuitputtelijke bron van de Haagse Voetbal Historie Privéplakboeken, de onuitputtelijke bron van de Haagse Voetbal Historie Zwarte schoenen, die droegen ze ook bij Duindorp SV in het seizoen 1972-1973. En ze werden er nog kampioen op ook, zoals deze foto

Nadere informatie

LIVE STREAMING Almere Roda livestream kijken gratis naar online Dutch Playoffs uitzending fox tv

LIVE STREAMING Almere Roda livestream kijken gratis naar online Dutch Playoffs uitzending fox tv LIVE STREAMING Almere Roda livestream kijken gratis naar online Dutch Playoffs uitzending fox tv 10-05-2018 almere is in de tweede helft van de twintigste eeuw opgezet als tweede grotere stad in de provincie

Nadere informatie

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt 1 Ik ben een echte Westlandiaan. Een van de spelers die na dit seizoen Westlandia gaat verlaten is Jeroen Spruijt. Hij kwam bij Westlandia op 2 september 2006.

Nadere informatie

Stand voetbalquiz per 12-05-2013

Stand voetbalquiz per 12-05-2013 Stand voetbalquiz per 12-05-2013 Â Ajax en Cambuur bezorgen â œthe Bossâ de koppositie Ajax is opnieuw de beste. Net als vorig seizoen slaan zij op het laatst toe. Topscorer van de Ajacieden werd uiteindelijk

Nadere informatie

Bij psv Zaken doen als een kampioen Intelectric - Dommel 18 - business Lounge. Photo Prestige, Edwin van Zantvoort.

Bij psv Zaken doen als een kampioen Intelectric - Dommel 18 - business Lounge. Photo Prestige, Edwin van Zantvoort. Bij psv Zaken doen als een kampioen Intelectric - Dommel 18 - business Lounge Netwerken in een ontspannen zakelijke atmosfeer De lounge De Intelectric - Dommel 18 - Business Lounge is gelegen op de eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente Pagina 1 IN DEZE NIEUWSBRIEF - Geslaagd Sinterklaasfeest op 20 november - Rabobank prijsvraag van de maand - Jarige voetballers - Persconferentie - Mini Tour - Oude-Kind kaartactie - Bestel nu jouw halve

Nadere informatie

Nieuws Selectie 2019/2020

Nieuws Selectie 2019/2020 Nieuws Selectie 2019/2020 Tamer Ugur. Ik ben 32 jaar, afkomstig uit IJsselstein nu woonachtig in Nieuwegein. Positie: 10 of voor de verdediging. In het verleden ook veelal als linker middenvelder-buitenspeler

Nadere informatie

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16.

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16. POULEWEDSTRIJDEN vrijdag 10 juni 21.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Frankrijk-Roemenie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Antoine Griezmann? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele

Nadere informatie

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2019/ 20

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement periodekampioenschappen eerste divisie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 Artikel 1 1. De competitie in de eerste divisie kent vier perioden,

Nadere informatie

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19 Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Uitgave: 2018-2019 Datum: augustus 2018 Bekerbesluit Reserve-elftallen mannen categorie

Nadere informatie

VOORWOORD. Het jeugdbestuur van Sportclub Monster.

VOORWOORD. Het jeugdbestuur van Sportclub Monster. VOORWOORD In dit jubileumjaar strijden op Sportpark Polanen in Monster voor maar liefst de 25-ste keer de C1-teams van verenigingen uit de regio om het Westlands Kampioenschap voor C-junioren. Dit jaar

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 28 Maandag 4 februari t/m zondag 24 februari Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 28 Maandag 4 februari t/m zondag 24 februari Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 28 Maandag 4 februari t/m zondag 24 februari Seizoen 2018-2019 Uitslagen AZ 019 NAC 019 3-1 PEC Zwolle 017 NAC 017 3-1 WSC 017 NAC 015 3-2 NAC 014 Excelsior 014 2-0 FC Den Bosch 013 NAC 013 3-2

Nadere informatie

Zomercup Programmaboekje 27 Augustus 2017 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers. Voetbalacademie Toppers

Zomercup Programmaboekje 27 Augustus 2017 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers. Voetbalacademie Toppers Zomercup 2017 Programmaboekje 27 Augustus 2017 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers Inleiding Voetbalacademie Toppers organiseert in samenwerking met vv Wodan uit Eindhoven voor de zesde keer de ZOMERCUP

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14 vr EL donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV vr EL donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013

Nadere informatie

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Speelronde 1 Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Zaterdag 7 augustus 2010 Heracles Almelo Willem II NEC - VVV Venlo SC Heerenveen - PSV De Graafschap - Excelsior Zondag 8 augustus 2010 Vitesse ADO

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 18 AUGUSTUS vr 01 loting CL voorronde 3 loting UC voorronde 2 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 Champions League voorronde 3 wo 13 Champions League voorronde

Nadere informatie

FAN ONDERZOEK EREDIVISIE

FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2 0 1 3 / 1 4 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE KNVB Expertise is een gezamenlijk initiatief van: Fan onderzoek in samenwerking met: AHEAD EAGLES GO D EVENTE R 3 Inleiding Sinds het seizoen 2009/ 10 organiseert

Nadere informatie

Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14

Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14 Inhoud Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14 De Wijert 22 Helpman en GRC 28 Vedette van FC Groningen 37 Bartina 49 Beschoten in militaire dienst 66 Moeizaam begin bij Ajax 69 De invloed van Johan Cruijff

Nadere informatie

Waterpolo Federatie Nederland

Waterpolo Federatie Nederland 2014-2015 (Kick-off) Agenda: Doel & uitgangspunten Deelnemende teams Gastspelers Wedstrijdschema Kampioenschap Doel Talentontwikkeling stimuleren, weerstand verhogen, grote uitslagen regiocompetities voorkomen;

Nadere informatie

Prins Willem Alexander Sportpark XL Veghel

Prins Willem Alexander Sportpark XL Veghel 28 April 2018 u9/u10 Prins Willem Alexander Sportpark 24 5461 XL Veghel Tel.: 06-24312711 info@melianivoetbalschool.nl U9/U10 TOERNOOI INFORMATIE: Melden: Graag bij aankomst op het complex melden bij het

Nadere informatie

Alverna 1. In cijfers 2017/2018

Alverna 1. In cijfers 2017/2018 1 Alverna 1 In cijfers 2017/2018 Aan het einde van ieder seizoen is het tijd om evalueren, dit gaan we doen op basis van beschikbare data. De selectie: Robert Zaalman, Niek van Ginkel, Job Gielen, Dennis

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Handbal Ik hou mijn spreekbeurt over handbal omdat ik zelf aan deze sport doe en ik het een mooie sport vind. Ik ga het vandaag hebben over wat handbal precies inhoudt, de leeftijdsindeling, de wedstrijden,

Nadere informatie

EREDIVISIE. = herfstkampioen

EREDIVISIE. = herfstkampioen SEIZOEN 2005-2006 EREDIVISIE M W G V + - S P PIM 1. PSV Eindhoven 34 26 6 2 71 23 +48 84 2. AZ Alkmaar 34 23 5 6 78 32 +46 74 3. Feyenoord Rotterdam 34 21 8 5 79 34 +45 71 4. AFC Ajax Amsterdam 34 18 6

Nadere informatie

Feyenoord City 1 9 J A N U A R I ( O P E N B A A R )

Feyenoord City 1 9 J A N U A R I ( O P E N B A A R ) Feyenoord City VALIDATIE COMMERCIËLE AMBITIES: BUSINESS UNITS & BUSINESS SEATS 1 9 J A N U A R I 2 0 1 7 ( O P E N B A A R ) 2 Inhoud Introductie Uitgangspunten Werkwijze Euro Club Index Verzorgingsgebied

Nadere informatie

Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014

Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014 Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014 Meedoen is belangrijker dan winnen Ik heet alle teams, begeleiders, scheidsrechters,

Nadere informatie

De 12 e Stad Delft C-CUP

De 12 e Stad Delft C-CUP Zaterdag 7 januari 07 organiseert D.V.V. Delft op sportpark Kerkpolder De e Stad Delft C-CUP Deelnemende teams: D.V.V. Delft Concordia DHC DVC DHL SEP Full Speed Wippolder Te winnen titels: Wie wordt het

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 16 JULI wo 01 do 02 vr 03 za 04 zo 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za 11 zo 12 ma 13 di 14 wo 15 do 16 Europa League voorronde 2 instroom NAC Breda vr 17 loting EL voorronde 3 loting CL voorronde

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2016/ 17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2016/ 17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2016/ 17 Titel I Promotie van eerste divisie naar eredivisie Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: 1; Voetbal 2; Beroemd 3;

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: 1; Voetbal 2; Beroemd 3; Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Voetbal 2; Beroemd 3; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten Waarom denk je dat? Wat staat

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2018/ 19

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2018/ 19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2018/ 19 Titel I Uitgangspunten PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING BETAALD VOETBAL Tenzij daarvan

Nadere informatie

5,9. Biografie door G woorden 26 januari keer beoordeeld. Ik ga het over een paar dingen hebben. Vragen. Jeugd

5,9. Biografie door G woorden 26 januari keer beoordeeld. Ik ga het over een paar dingen hebben. Vragen. Jeugd Biografie door G. 1832 woorden 26 januari 2013 5,9 24 keer beoordeeld Vak Anders Ik ga het over een paar dingen hebben. 1. 2. 3. 4. Ik ga vertellen over zijn jonge jaren en hoe hij voetballer is geworden.

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda JC

Nadere informatie

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 20 JULI do 01 vr 02 za 03 zo 04 ma 05 di 06 wo 07 do 08 vr 09 za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 instroom FC Utrecht vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

Nieuwsbulletin Willem II Voetbalacademie, (#11 December (Deel 2) 2014)

Nieuwsbulletin Willem II Voetbalacademie, (#11 December (Deel 2) 2014) Nieuwsbulletin Willem II Voetbalacademie, (#11 December (Deel 2) 2014) Beste spelers, ouders/verzorgers en medewerkers van de Willem II Voetbalacademie, Hierbij ontvangen jullie nieuwsbulletin #11. Items

Nadere informatie

Dames en heren, beste mensen,

Dames en heren, beste mensen, Dames en heren, beste mensen, Namens de Raad van Commissarissen, het managementteam van FC Twente, alsmede de besturen van de TOS en de Gouden Talenten, van harte welkom hier in de Grolsch Veste. Het is

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter,

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Vrijdag 11 augustus starte het nieuwe Eredivisieseizoen 2017-2018. In samenwerking met René Heuven, heeft de Supportersclub hiervoor opnieuw een Weddenschap georganiseerd:

Nadere informatie

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring!

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring! De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring! De Ster JO9-1 speelde deze week maar liefst drie wedstrijden

Nadere informatie

KNVB district West II

KNVB district West II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district West II Bekerreglement 2017-2018 (m.u.v. standaard mannen) knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door: de voor de

Nadere informatie

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2017, organiseren we wederom het Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: ASV 33, ELI, Mariahout en Sparta 25. Dit jaarlijkse evenement

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2017/ 18

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2017/ 18 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2017/ 18 Titel I Uitgangspunten PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING BETAALD VOETBAL Tenzij daarvan

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2019/ 20

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2019/ 20 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2019/ 20 Titel I Uitgangspunten Tenzij daarvan in onderhavige promotie- en degradatieregeling

Nadere informatie

Jan Weegink Memorial Cup. 20 & 22 Augustus Sportpark De Waarbeek

Jan Weegink Memorial Cup. 20 & 22 Augustus Sportpark De Waarbeek Jan Weegink Memorial Cup 20 & 22 Augustus 2015 Sportpark De Waarbeek Namens HVV Hengelo mag ik u van harte welkom heten op ons mooie sportpark De Waarbeek Dit jaar houden wij voor de 12 e keer ons tweedaagse

Nadere informatie

Powered by TCPDF (

Powered by TCPDF ( Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) W K 2 0 1 8 TOTOARI E POULEW EDSTRI JDEN donderdag 14 juni 17.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Rusland-Saudi Arabië 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Uit welk

Nadere informatie

Voetbal Festival. Nieuws vanuit het Jeugdbestuur: Datum: 15 juli Vanaf heden zal het Jeugdbestuur. Lees gauw verder voor meer nieuws.. Pag.

Voetbal Festival. Nieuws vanuit het Jeugdbestuur: Datum: 15 juli Vanaf heden zal het Jeugdbestuur. Lees gauw verder voor meer nieuws.. Pag. Datum: 15 juli 2016 Nieuws vanuit het Jeugdbestuur: Vanaf heden zal het Jeugdbestuur 4x per jaar een nieuwsbrief versturen aan alle ouders/verzorgers van onze jeugdleden. Graag houden wij u met deze nieuwsbrief

Nadere informatie

programma Walking football toernooi Feijenoord Old Stars woensdag 13 juni 2018 terrein s.v. DRL Spinozaweg ET Rotterdam

programma Walking football toernooi Feijenoord Old Stars woensdag 13 juni 2018 terrein s.v. DRL Spinozaweg ET Rotterdam programma Walking football toernooi Feijenoord Old Stars woensdag 13 juni 2018 terrein s.v. DRL Spinozaweg 498 3076 ET Rotterdam Welkom Feijenoord Oldstars heet u vandaag hartelijk welkom op de velden

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 21 Maandag 3 december t/m zondag 22 december Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 21 Maandag 3 december t/m zondag 22 december Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 21 Maandag 3 december t/m zondag 22 december Seizoen 2018-2019 Uitslagen NAC 019 FC Volendam 019 2-0 PSV 014 - NAC 014 5-1 NAC 013 Alphense Boys 013 2-1 NAC 012 - Excelsior 012 7-17 NAC 011 - MVV

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2016/'17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2016/'17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement periodekampioenschappen eerste divisie betaald voetbal seizoen 2016/'17 Artikel 1 1. De competitie in de eerste divisie kent vier perioden,

Nadere informatie

HAAGS VOETBALBLAD - SPECIAL! -

HAAGS VOETBALBLAD - SPECIAL! - HAAGS VOETBALBLAD - SPECIAL! - Deze keer geeft het HVB een special uit over de eerste wedstrijd van E15 in de nieuwe voorjaars-competitie. Over de vorige competitie zal u niets meer horen: nieuwe tijden,

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 27 Maandag 28 januari t/m zondag 17 februari Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 27 Maandag 28 januari t/m zondag 17 februari Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 27 Maandag 28 januari t/m zondag 17 februari Seizoen 2018-2019 Uitslagen NAC 019 Ajax 019 1-1* wns NAC 017 - Willem II 017 1-1 NAC 014 AFC 014 1-0 NAC 013 - Beek Vooruit 014 4-3 Mededelingen Wedstrijd

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

EREDIVISIE. = herfstkampioen

EREDIVISIE. = herfstkampioen SEIZOEN 2006-2007 EREDIVISIE M W G V + - S P PIM 1. PSV Eindhoven 34 23 6 5 75 25 +50 75 2. AFC Ajax Amsterdam 34 23 6 5 84 35 +49 75 3. AZ Alkmaar 34 21 9 4 83 31 +52 72 4. FC Twente Enschede 34 19 9

Nadere informatie

Wintercup Programmaboekje U11 14 Januari 2018 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers. Voetbalacademie Toppers

Wintercup Programmaboekje U11 14 Januari 2018 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers. Voetbalacademie Toppers Wintercup 2018 Programmaboekje U11 14 Januari 2018 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers Inleiding Voetbalacademie Toppers organiseert in samenwerking met vv Wodan uit Eindhoven voor de vijfde keer de Wintercup

Nadere informatie

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN ALGEMENE BEPALINGEN 2015/ 16 Datum : 6 november 2015 Inhoudsopgave 1. Promotie-/degradatieregeling 3 1.1. Algemene Bepalingen... 3 1.1.1. Twee teams van een rechtspersoon

Nadere informatie

VOORWOORD. Adres: Sportpark Polanen Duyvenvoordestraat HN Monster Toernooi commissie:

VOORWOORD. Adres: Sportpark Polanen Duyvenvoordestraat HN Monster Toernooi commissie: 25 mei 2017 VOORWOORD Beste deelnemers, Van harte welkom bij het JO11-toernooi 2017 van Sportclub Monster op Sportpark Polanen. Vandaag zullen 34 teams in actie komen in 7 verschillende poules en strijden

Nadere informatie

Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2015/ 16

Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2015/ 16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2015/ 16 29 juli 2015 knvb.nl Promotie van Eerste Divisie naar Eredivisie De betaaldvoetbalorganisatie

Nadere informatie

Seizoen Klasse Resultaat Bijzonderheden Trainer Geen deelname competitie n.v.t Geen deelname competitie n.v.t.

Seizoen Klasse Resultaat Bijzonderheden Trainer Geen deelname competitie n.v.t Geen deelname competitie n.v.t. Seizoen Klasse Resultaat Bijzonderheden Trainer 1895-1896 Geen deelname competitie n.v.t. 1896-1897 Geen deelname competitie n.v.t. 1897-1898 2e AVB 7e (laatste) plts Inschrijving competitie n.v.t. bij

Nadere informatie

Competitieprogramma 2006/'07

Competitieprogramma 2006/'07 Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Betaald voetbal Competitieprogram /' Erevisie 4 juli Program Erevisie seien /' pagina 1 van 3 juli AUGUSTUS 17 31 Ronde 1 Sparta - Vitesse 1 ADO Den Haag - sc Heerenveen

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI vr 01 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 wo 13 do 14 Europa League voorronde 2 instroom ADO Den Haag vr 15 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

JUMBO NICO PAARDEKOOPER. Molenstraat 9c - MONSTER

JUMBO NICO PAARDEKOOPER. Molenstraat 9c - MONSTER 1990-29 e editie - 2018 JUMBO NICO PAARDEKOOPER Molenstraat 9c - MONSTER VOORWOORD Sportclub Monster organiseert op zaterdag 2 juni 2018 voor de 29 e keer het Jan H. van Bommel toernooi en heet u van harte

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente IN DEZE NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente Pagina 1 - Rabobank prijsvraag van de maand - Jarige voetballer - FC Twente Winterfair - Nieuwe FC Twente Inside - Juniormaten FC Twente shirts - Ouder-kind

Nadere informatie

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Geboren: 1944, Breskens Toptijd: 1962-1983 Clubs: Velox, Xerxes, Feyenoord, AZ 67, Chicago Sting, FC Utrecht Positie

Nadere informatie