PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 juni 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: Agenda nr. 2/2 Rupelstreek - Ontginningsgebied Boom/Rumst - Sanering en grondberging/verontdieping deelgebied 2. Goedkeuring. 1. Het bodemsaneringsproject Het kleiontginningsgebied te Boom/Rumst bestaat uit 4 deelgebieden - Deelgebied 1: het voormalige kleiontginningsgebied; nu De Schorre; - Deelgebied 2: het voormalige kleiontginningsgebied; nu niet herontwikkeld; - Deelgebied 3: het voormalige kleiontginningsgebied; nu natuurgebied; - Deelgebied 4: de huidige kleiontginning. De provincie is eigenaar van een gedeelte van de gronden binnen deelgebied 2. Op deze gronden rust er op de provincie en de NV Waterwegen & Zeekanaal (hierna: W&Z) een verplichting tot sanering van 3 voormalige stortplaatsen. De provincie Antwerpen heeft in samenwerking met W&Z een bodemsaneringsproject (BSP) uitgewerkt. Als voorbereiding voor het BSP dient een oriënterend en beschrijvend bodemonderzoek (OBBO) uitgevoerd te worden. Dit is conform verklaard door OVAM. Het bevat al belangrijkste conclusies: - Binnen de 55 ha van het gebied zijn iets meer dan 12 ha vervuild door aanwezigheid van storten, onder andere afkomstig van nv Etrenit en huisvuilverwerking van de stad Antwerpen. - Onder de storten bevindt zich een kleilaag met voldoende dikte die infiltratie tegengaat. Hierdoor kan de sanering beperkt blijven tot afdekking met dichtingslagen en aarde. De kosten worden geraamd op euro (excl. BTW). - Daarenboven zou een jaarlijkse kost voor de waterzuivering moeten gebudgetteerd worden, tot de sanering is afgerond. - De verplichting tot sanering ontstaat onmiddellijk bij uitvoering van belangrijke werken op het terrein of bij overdracht van grondeigendom. Maar zelfs zonder deze operatie zouden vanaf 2025 minstens delen van het terrein moeten aangepakt worden. Voor het MER, dat noodzakelijk is voor de voorbereidende ontbossing, werd recent een bestek opgemaakt. Het opmaken van het MER zal nog minimum 6 maanden vergen. Het OBBO en het MER vormen samen het Nadien zal het bodemsaneringsproject (BSP). Het BSP na afronding van het MER bij de OVAM ingediend worden voor conform-verklaring en dan kan de sanering opgestart worden.

2 2. Samenwerking in functie van sanering en grondberging Voor de effectieve voorbereiding van de bodemsanering en het klaarmaken van de putten in deelgebied 2 voor grondberging, werken de provincie en W&Z ook samen met nv Wienerberger. Ook de POM werd bij het project betrokken. Een mogelijke inkomstenbron is immers de aanvoer van gronden afkomstig van grote (infrastructuur)werken. De grondberging van gronden uit werken is een kans om een sanering van de historische storten, die hoe dan ook ooit zal moeten gebeuren, betaalbaar te maken via een stortvergoeding. Uiteraard is dit enkel rendabel als het over de aanvoer van grote volumes gaat. Volgens eerste basisberekeningen heeft het gebied immers een bergingscapaciteit/noodzaak tussen 4 en 5 miljoen m³. De overeenkomsten worden opgesteld met het oog op sanering en grondberging. 3. De samenwerkingsstructuur Uitgangspunten De deputatie en de raden van bestuur van W&Z en Wienerberger hebben een werkgroep samengesteld die gewerkt heeft met volgende uitgangspunten: - Focus de komende 2 jaar dient absoluut te liggen op het concreet organiseren van grondberging. Daarbij wordt 4,5 mio m³ als bergingsvolume voor deelgebied 2 nagestreefd indien dit technisch, landschaps-ecologisch en maatschappelijk kan ingepast worden en vergunbaar blijkt. - Het betaalbaar maken van sanering en grondberging/verontdieping is een uitgangspunt. - Het is essentieel dat de aanvulling georganiseerd wordt binnen een uit te tekenen morfologie die een no regret karakter heeft. Dat wil zeggen dat deze morfologie conform het gewestplan is en tegelijk alle invulmogelijkheden die het kaderplan schetst voor deelgebied 2 open houdt. Zodoende kan het debat over de exacte ontwikkeling van deelgebied 2 on hold worden gezet. - Partijen zijn zich bewust van de grote maatschappelijke gevoeligheid van de aanvulling van deelgebied 2. Samenwerkingsstructuur Om tot een gedragen en juridisch meest werkbare samenwerking te komen, werd volgende contractuele structuur door de werkgroep voorgesteld: 1) Een generieke samenwerkingsovereenkomst met oog op realisatie. Wienerberger, W&Z en de Provincie Antwerpen sluiten een samenwerkingsovereenkomst met het oog op de realisatie van het Project. 2) Deelovereenkomst 1 voor oprichting van een tijdelijke handelsvennootschap (THV) zonder rechtspersoonlijkheid voor exploitatie van de site voor het ontvangen van grondoverschotten. Deze THV kan een eigen ondernemings- en BTW-nummer hebben en een eigen boekhouding voeren. De THV kan geen eigen rechtshandelingen stellen en heeft steeds de goedkeuring van de bevoegde organen van de deelgenoten nodig. Zij blijven ook hoofdelijk aansprakelijk. 3) Deelovereenkomst 2 tussen de op te richten THV en Wienerberger voor terbeschikkingstelling infrastructuur (kade 1, tunnel onder de Nieuwstraat, NZgerichte industrieweg met wielwasinstallatie) door Wienerberger aan de THV ten behoeve van het grondtransport. Schematisch kan dit als volgt weergegeven worden.

3 4. De generieke samenwerkingsovereenkomst De generiek samenwerkingsovereenkomst werd op 14 april goedgekeurd door de deputatie en omvat de basisafspraken tussen de provincie, W&Z en nv Wienerberger met oog op realisatie project. Hierbij krijgen grondoverschot van publieke partijen voorrang, worden afspraken gemaakt over een maximaal vervoer gronden via de waterweg en een maximaal gezamenlijke realisatie binnen economisch redelijke eisen. De projectorganisatie wordt geregeld met een maandelijkse overleggroep. De verbintenissen zijn de volgende: - de provincie staat in voor de voorbereiding van de sanering en organisatie vergunningentraject; - NV Wienerberger staat in voor de terbeschikkingstelling van de bestaande loskade 1 & doorgang tasplaats & Wielwas- en sproeiinstallanties; en zorgt voor de overdracht milieuvergunning & stedenbouwkundige vergunning; - W&Z zorgt voor de bouw en terbeschikkingstelling van loskade 2 aan THV. De verbintenis is van bepaalde duur vanaf de ondertekening tot de vaststelling van de realisatie van het project. 5. Concurrentiedialoog BAM Recent heeft de BAM een oproep gedaan om bergingslocaties ter beschikking te stellen voor gronden afkomstig van het Oosterweelproject. Door de omvang van de vrijkomende grondvolumes, en de mogelijkheid om gronden via een waterweg te transporteren, is het Oosterweelproject een unieke opportuniteit om voldoende gronden voor het bodemsaneringsproject op korte termijn aan te brengen. Deze grondberging is eveneens een kans om een sanering van de historische storten, die hoe dan ook ooit zal moeten gebeuren, betaalbaar te maken. Ondertussen heeft BAM een concurrentiedialoog opgestart. Het voorwerp van de opdracht betreft het aanbieden van potentiële afzetlocaties voor het verzetten van het grondoverschot bij het uitvoeren van de Oosterweelverbinding.

4 De provincie en W&Z hebben zich in deze concurrentiedialoog ingeschreven op basis van de samenwerkingsovereenkomst. 6. Deelovereenkomst 1 tussen provincie en W&Z Om de gronden zo goed mogelijk te beheren en de sanering en de grondverzet gecoördineerd te voeren, is de oprichting van een tijdelijke handelsvennootschap tussen de publieke partijen (provincie en W&Z) aangewezen. Artikel 188, 1 van het provinciedecreet stelt de voorwaarden vast voor de deelname van de provincie in rechtspersonen. Onderhavige deelovereenkomst 1 betreft de oprichting van een geïntegreerde tijdelijke handelsvennootschap, evenwel zonder rechtspersoonlijkheid. Hoewel het in concreto geen oprichting of deelname in een rechtspersoon betreft, wordt er gelet op de geest van artikel 188 van het provinciedecreet geadviseerd om de samenwerkingsovereenkomst formeel ter goedkeuring voor te leggen aan de provincieraad. De deelovereenkomst 1 omvat als belangrijkste bepalingen: Begrippen - Met de morfologie wordt bedoeld de morfologie in het kader van landschapsherstel en nader te realiseren gewenste nabestemming, gebaseerd op de morfologiestudie uitgewerkt door de THV. - Er wordt een onderscheid gemaakt tussen o de Sanering Sensu Stricto : de saneringswerken voor de respectieve eigendommen van de partijen. o Reliëfwijziging binnen de saneringszone: (i) de Sanering Sensu Stricto en (ii) de met de Sanering Sensu Stricto samenhangende werken voor het Projectgebied, dewelke binnen het bodemsaneringsproject aanvaard worden. De erkende bodemsaneringsdeskundige zal duidelijk aangeven in zijn bodemsaneringsproject welke werken tot de Sanering Sensu Stricto behoren en welke werken hiermee samenhangen. o Overige werken: de werken die niet zijn begrepen in het bodemsaneringsproject en waarvoor een afzonderlijke omgevingsvergunning dient aangevraagd te worden, bestaande uit (i) de terreinvoorbereiding, (ii) de reliëfwijziging buiten de saneringszone en (iii) de eindafwerking. Voorwerp - De deelovereenkomst legt de principes en afspraken vast voor de samenwerking tussen de Publieke Partijen in het kader van de uitvoering van het Project. Dit gebeurt binnen de krijtlijnen van een door de Publieke Partijen op te maken financieel-economische haalbaarheidsstudie. - De overeenkomst wordt aanzien als een geheel van inspanningsverbintenissen en gelden slechts in de mate van de financieel-economische haalbaarheid van het Project. Oprichting van de THV - De Publieke Partijen komen overeen om, in het kader van de realisatie van het Project een tijdelijke handelsvennootschap zonder rechtspersoonlijkheid, hierna genoemd de "THV", te vormen. - Het doel en de duur van voormelde THV is beperkt tot de realisatie van het Project.

5 - De Publieke Partijen zullen zich hoofdelijk verbinden ten aanzien van elke derde in het kader van de realisatie van het Project. - W&Z wordt aangewezen als penhouder die belast zal zijn de THV ten overstaan van derden te vertegenwoordigen en de boekhouding en administratie te voeren. Realisatie en taakverdeling - De Publieke Partijen verbinden zich er toe om de taken in uitvoering van het Project zoals opgenomen in bijlage 1 bij de deelovereenkomst 1 uit te voeren. - De opvolging van deze taken en het wijzigen van het tijdskader behoort tot de bevoegdheid van het Directiecomité van de THV. - De kosten worden gefactureerd aan en betaald door de THV. - De Publieke Partijen zullen deze kosten dragen a rato van hun eigendommen in het Projectgebied. Voor W&Z is dit 28 % en voor de provincie Antwerpen 72 %. - De THV zal gefinancierd worden door elk van de Publieke Partijen in verhouding tot zijn aandeel in de THV. De nettowinst kan gedistribueerd worden aan de Publieke Partners in functie van hun aandeel (enkel bij een netto positieve balans). Verliezen zullen pro rata gedragen worden. Aansprakelijkheid - Beide Publieke Partijen erkennen gezamenlijk en solidair aansprakelijk te zijn voor de realisatie van het Project ten opzichte van derden. - Elke Publieke Partij is aansprakelijk voor zijn eigen handelen, fouten en/of nalatigheden en kan de schadevergoeding die hij moet betalen, niet verhalen op de andere Publieke Partij. - Elke Publieke Partij moet zijn volledige medewerking verdienen voor het welslagen van de onderneming en de regels van vakmanschap naleven. - Ingeval van vertraging in de uitvoering welke wordt gesanctioneerd, zal de Publieke Partij die voor de vertraging aansprakelijk is, de opgelegde boeten integraal moeten dragen. - De Publieke Partijen zullen gezamenlijk een risicoanalyse maken van de risico's die zich in het kader van de uitvoering van deze Deelovereenkomst 1 kunnen voordoen en zullen gezamenlijk beslissen welke (verzekerings)contracten eventueel dienen afgesloten te worden. Bestuur - De THV wordt bestuurd door een Directiecomité, waarin iedere Publieke Partijen 2 werkende leden benoemt. In dit Directiecomité heeft iedere Publieke Partij een gelijk aantal stemmen. De beslissingen worden met eenparigheid van stemmen genomen. - Het Directiecomité duidt een projectmanager aan en kan zich laten bijstaan door experten. - De besluiten die door het Directiecomité worden genomen, zijn bindend voor de Publieke Partijen. - Het Directiecomité waakt over de uitvoering van de taken zoals vermeld in de bijlage 1 bij deelovereenkomst 1; adviseert de beslissingsorganen van de Publieke Partijen; heeft de bevoegdheid om namens de Publieke Partijen onderhandelingen te voeren met derden (zonder evenwel afbreuk aan de eigen bevoegdheden van de Publieke Partijen en hun organen). Bankrekening - Door de penhouder zullen één (of meerdere) bankrekening(en) op naam van de THV geopend worden voor alle betalingen.

6 - Indien het saldo van de bankrekening ontoereikend is, verbinden de Publieke Partijen er zich toe om overeenkomstig hun aandeel nieuwe voorschotten te storten. - Iedere Publieke Partij beschikt over een onbeperkt recht van toezicht op de documenten van de THV. BTW - Een B.T.W.-nummer zal door de penhouder namens de beide Publieke Partijen aangevraagd worden. Zij duiden de penhouder aan om alle verplichtingen inzake B.T.W. na te komen en om de kennisgevingen van de fiscale Administratie in ontvangst te nemen. Principe - De THV zal één BSP indienen bij de OVAM dat alle gronden omvat van de beide Publieke Partijen. Dit principe doet evenwel geen afbreuk aan de eigen decretale saneringsplicht van elk van beide Publieke Partijen. Verdeling van de kosten - Elk van de Publieke Partijen instaan voor de eigen kosten voor de Sanering Sensu Stricto verbonden aan hun respectieve eigendommen. Hiertoe zal de erkende bodemsaneringsdeskundige een bindende verdeelsleutel op te stellen. - Voor de met de Sanering Sensu Stricto samenhangende werken voor het Projectgebied, dewelke binnen het bodemsaneringsproject aanvaard worden maar die niet behoren tot de Sanering Sensu Stricto, geldt de verdeelsleutel. Slotbepalingen - Deze Deelovereenkomst 1 neemt een aanvang bij ondertekening ervan door de beide Publieke Partijen en neemt van rechtswege een einde 18 maanden nadat beide Partijen in een proces-verbaal van vaststelling hebben kunnen vaststellen dat het Project is gerealiseerd. - De partij die een inbreuk vaststelt op de bepalingen van deze Deelovereenkomst 1, kan de andere partij aangetekend in gebreke stellen. 7. Goedkeuring Dit verslag werd door de deputatie goedgekeurd op 9 juni De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de artikelen 42 en 43, 2, 5 van het Provinciedecreet houdende de bevoegdheid van de provincieraad voor beslissingen tot deelname in verenigingen en ondernemingen; Gelet op het artikel 188, 1 van het Provinciedecreet houdende de voorwaarden voor de deelname van de provincie aan rechtspersonen; Gelet op de principes vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst van 14 april 2016; Overwegende dat het voorwerp van deze beslissing strikt genomen evenwel geen deelname in een rechtspersoon betreft, maar in een tijdelijke vereniging zonder rechtspersoonlijkheid;

7 Op voorstel van de deputatie, BESLUIT: Artikel 1: De provincieraad hecht goedkeuring aan de deelovereenkomst 1 (en bijlage) tussen de provincie Antwerpen en het extern verzelfstandigd agentschap Waterwegen & Zeekanaal nv en beslist over te gaan tot het afsluiten en ondertekenen van dit document. Artikel 2: De provincieraad machtigt de deputatie om de overeenkomst te ondertekenen en verder uit te voeren.

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 november 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 2/24 Rupelstreek - Sanering en verontdieping deelgebied

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 mei 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 2/1 Rupelstreek - Sanering en verontdieping deelgebied

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

Visienota gedeeltelijke opvulling kleiputten Terhagen/Boom

Visienota gedeeltelijke opvulling kleiputten Terhagen/Boom 1/09/2017 Visienota gedeeltelijke opvulling kleiputten Terhagen/Boom Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Schets huidige situatie... 1 3. Plannen voor zover bekend volgens de voorbereidende nota... 3 4. Visie op

Nadere informatie

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet)

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet) WERKINSTRUMENTEN VAN DE PROVINCIES VOOR HET VOEREN VAN HET PROVINCIAAL BELEID Het is de algemene regel dat de provincies de hun toevertrouwde opdrachten zelf uitvoeren via hun administratie. Veel van hun

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2016/35817] 4 MEI 2016. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Middelkerke als site

Nadere informatie

BODEMSANERINGSPROJECT

BODEMSANERINGSPROJECT BODEMSANERINGSPROJECT VOORMALIGE STORTPLAATS HUISHOUDELIJK AFVAL EYSELS - TURNHOUT 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. OBBO 1. PAK in bodem 2. Zware metalen in bodem 3. Minerale olie in bodem 4. PAK in grondwater

Nadere informatie

Bodemsanering, grondverzet en bestekken: enkele juridische topics

Bodemsanering, grondverzet en bestekken: enkele juridische topics Bodemsanering, grondverzet en bestekken: enkele juridische topics Bart De Becker, advocaat Studienamiddag Grondwijzer SGS House, Antwerpen, 30 april 2015 Inhoud 1. Omzendbrief grondverzet 2. Aansprakelijkheid

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 69119 VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2011/35925] 28 OKTOBER 2011. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van de percelen gelegen in de woonzone

Nadere informatie

SITES OP PARTICULIERE GRONDEN

SITES OP PARTICULIERE GRONDEN Vlaanderen is bodembewust SITES OP PARTICULIERE GRONDEN WWW.OVAM.BE Risicogronden In het verleden kregen oude stortplaatsen of fabrieksterreinen een andere bestemming zoals woon- of landbouwgebied. Ook

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 februari 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/1 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing

Nadere informatie

Verbintenis tot beschrijvend bodemonderzoek, bodemsanering en nazorg

Verbintenis tot beschrijvend bodemonderzoek, bodemsanering en nazorg Verbintenis tot beschrijvend bodemonderzoek, bodemsanering en nazorg BOFAS stopzetting/sluiting tankstation Duid aan of de verbintenis wordt aangegaan door een vennootschap of vereniging of door een natuurlijk

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie 25 APRIL 2016. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Boechout als site Woonzone Boechout

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

VLAAMSE OVERHEID. Leefmilieu, Natuur en Energie

VLAAMSE OVERHEID. Leefmilieu, Natuur en Energie VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2014/36923] 9 DECEMBER 2014. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot ambtshalve uitvoering van een bodemsanering op de gronden

Nadere informatie

Richtlijnen: overdracht delen van kadastrale percelen

Richtlijnen: overdracht delen van kadastrale percelen Richtlijnen: overdracht delen van kadastrale percelen Richtlijnen: overdracht delen van kadastrale percelen Documentbeschrijving 1. Titel publicatie Richtlijnen: overdracht delen van kadastrale percelen

Nadere informatie

TOETREDINGSBIJDRAGEN VOOR VLABOTEX

TOETREDINGSBIJDRAGEN VOOR VLABOTEX TOETREDINGSBIJDRAGEN VOOR VLABOTEX De toetreding gebeurt steeds op vrijwillige basis en geschiedt bij middel van een contractuele overeenkomst en bevat drie mogelijke luiken: 1. toetreding om de verplichtingen

Nadere informatie

Strategisch project gebiedsprogamma Rupelstreek

Strategisch project gebiedsprogamma Rupelstreek Strategisch project gebiedsprogamma Rupelstreek Jaarrapport - Voortgangsrapport 4 1 december 2015 1 december 2016 voortgangsrapport 4 - jaarrapport Strategisch Project gebiedsprogramma Rupelstreek Inhoudsopgave

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 mei 2004 betreffende de voorwaarden voor erkenning van scholen voor het besturen van motorvoertuigen en het koninklijk besluit

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 4 juli 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 4 juli 2017; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de bepaling van voorwaarden voor een bijzondere oproep om voor bepaalde woongelegenheden een erkenningskalender in te dienen en tot wijziging van het besluit van

Nadere informatie

FEDERATIE DER BELGISCHE DIAMANTBEURZEN V.Z.W. REGELEMENT VAN DE COMMISSIE VAN SCHULDVEREFFENING

FEDERATIE DER BELGISCHE DIAMANTBEURZEN V.Z.W. REGELEMENT VAN DE COMMISSIE VAN SCHULDVEREFFENING FEDERATIE DER BELGISCHE DIAMANTBEURZEN V.Z.W. REGELEMENT VAN DE COMMISSIE VAN SCHULDVEREFFENING DATUM VAN INVOEGETREDING 1 JANUARI 2002 FEDERATIE DER BELGISCHE DIAMANTBEURZEN REGLEMENT COMMISSIE VAN SCHULDVEREFFENING

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2015/35290] 5 MAART 2015. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Gent/Sint-Amandsberg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST MONITEUR BELGE 09.10.2007 BELGISCH STAATSBLAD 52693 MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST N. 2007 4057 [C 2007/31424] 20 SEPTEMBER 2007. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende

Nadere informatie

Deel I. Wetgevend kader bodemsanering Bodemdecreet en het VLAREBO... 13

Deel I. Wetgevend kader bodemsanering Bodemdecreet en het VLAREBO... 13 Inleiding... 3 Deel I. Wetgevend kader bodemsanering Bodemdecreet en het VLAREBO... 13 1. Wettelijk kader... 13 2. Definities en doelstellingen in het Bodemdecreet... 15 2.1. Enkele relevante definities...

Nadere informatie

TOETREDINGSBIJDRAGEN VOOR VLABOTEX

TOETREDINGSBIJDRAGEN VOOR VLABOTEX TOETREDINGSBIJDRAGEN VOOR VLABOTEX De toetreding gebeurt steeds op vrijwillige basis en geschiedt bij middel van een contractuele overeenkomst en bevat drie mogelijke luiken: 1. toetreding om de verplichtingen

Nadere informatie

Overeenkomst tot financiering bodemsanering tankstation bij wijze van overgangsmaatregel in combinatie met een sluiting

Overeenkomst tot financiering bodemsanering tankstation bij wijze van overgangsmaatregel in combinatie met een sluiting Overeenkomst tot financiering bodemsanering tankstation bij wijze van overgangsmaatregel in combinatie met een sluiting De ondergetekenden De vzw Bodemsaneringsfonds voor benzinestations hierna genoemd

Nadere informatie

VERKOOPSCONTRACT VOOR VAN ASBEST ONTDAAN MATERIEEL ALS SCHROOT TUSSEN. NMBS, naamloze vennootschap van publiek recht

VERKOOPSCONTRACT VOOR VAN ASBEST ONTDAAN MATERIEEL ALS SCHROOT TUSSEN. NMBS, naamloze vennootschap van publiek recht Pag. 1/6 VERKOOPSCONTRACT VOOR VAN ASBEST ONTDAAN MATERIEEL ALS SCHROOT TUSSEN NMBS, naamloze vennootschap van publiek recht met maatschappelijke zetel in 1060 St.-Gillis, Frankrijkstraat 56 ingeschreven

Nadere informatie

VR DOC.0237/16

VR DOC.0237/16 VR 2019 2202 DOC.0237/16 Bijlage 14. Subsidiëring van de infrastructuur in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf type 1 Hoofdstuk 1. Definities Artikel 1. In deze bijlage wordt verstaan onder: 1 infrastructuursubsidies:

Nadere informatie

Overwegende dat de OVAM ook in het bezit is van een oriënterend bodemonderzoek en

Overwegende dat de OVAM ook in het bezit is van een oriënterend bodemonderzoek en Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van de gronden gelegen in Gent als site - 'Woonzone Begijnhoflaan Gent' " DE OVAM, Gelet op het Decreet van 27 oktober

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakeningslijn Heist-op-den-

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR VRIJWILLIGE TOETREDING TOT VLABOTEX (Toelichting bij het indienen van een aanvraag)

AANVRAAG VOOR VRIJWILLIGE TOETREDING TOT VLABOTEX (Toelichting bij het indienen van een aanvraag) AANVRAAG VOOR VRIJWILLIGE TOETREDING TOT VLABOTEX (Toelichting bij het indienen van een aanvraag) 1. Inleiding VLABOTEX vzw is de door de Vlaamse regering erkende bodemsaneringsorganisatie voor de droogkuissector.

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2015/35478] 30 MAART 2015. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Kalmthout als site

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2016/36469] 29 SEPTEMBER 2016. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Haacht als site

Nadere informatie

DE OPENBARE VLAAMSE AFVALSTOFFENMAATSCHAPPIJ,

DE OPENBARE VLAAMSE AFVALSTOFFENMAATSCHAPPIJ, Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in de woonzone 'Voormalige kabelslagerij' in Dendermonde en tot regeling van de exoneratie voor de

Nadere informatie

VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING

VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING 1. Ondertekenende partijen Tussen enerzijds : Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, Rijnkaai 37, 2000 Antwerpen Vertegenwoordigd door: De heer Jan Van Rensbergen,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 januari 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Welzijn. Ouderen. Vernieuwing van de statuten,

Nadere informatie

Overwegende dat de geselecteerde gronden vastgesteld worden als site 'Woonzone voormalige stortplaats Baron Moyersoen Park' in Aalst.

Overwegende dat de geselecteerde gronden vastgesteld worden als site 'Woonzone voormalige stortplaats Baron Moyersoen Park' in Aalst. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Aalst als site 'Woonzone voormalige stortplaats Baron Moyersoen Park' in Aalst. DE OVAM, Gelet

Nadere informatie

Aanvraag van de cofinanciering van bodemsanering

Aanvraag van de cofinanciering van bodemsanering Aanvraag van de cofinanciering van bodemsanering /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1406710 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PAC Het Zuid Gent: parking Overeenkomst beheer en commerciële exploitatie parkeergarages

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE OVERHEID. Leefmilieu, Natuur en Energie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE OVERHEID. Leefmilieu, Natuur en Energie MONITEUR BELGE 09.03.2017 BELGISCH STAATSBLAD 34367 VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2017/11062] 22 FEBRUARI 2017. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging

Nadere informatie

TOETREDINGSBIJDRAGEN VOOR VLABOTEX

TOETREDINGSBIJDRAGEN VOOR VLABOTEX TOETREDINGSBIJDRAGEN VOOR VLABOTEX De toetreding gebeurt steeds op vrijwillige basis en geschiedt bij middel van een contractuele overeenkomst en bevat drie mogelijke luiken: 1. toetreding om de verplichtingen

Nadere informatie

RISICOGRONDEN ONDERZOEKEN

RISICOGRONDEN ONDERZOEKEN RISICOGRONDEN ONDERZOEKEN WWW.OVAM.BE Eénmalig onderzoeksmoment tegen 2021, 2023 of 2027 Een risicogrond is een grond waarop vervuilende activiteiten worden of werden uitgevoerd. Gezien het verhoogd risico

Nadere informatie

Hoofdstuk I. Vaststelling site

Hoofdstuk I. Vaststelling site Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Lokeren als site 'Woonzone Lokeren - Hubert Van De Vijverstraat en Spletterenstraat'. DE OVAM,

Nadere informatie

Bijlage XVII. Subsidiëring van de infrastructuur in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf

Bijlage XVII. Subsidiëring van de infrastructuur in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf Bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van... tot wijziging van verschillende besluiten, wat betreft de invoering van infrastructuursubsidies voor woonzorgcentra en centra voor kortverblijf Bijlage

Nadere informatie

Voormalige Arseenfabriek Bocholt Infovergadering. Tim Lieben Adjunct van de directeur

Voormalige Arseenfabriek Bocholt Infovergadering. Tim Lieben Adjunct van de directeur Voormalige Arseenfabriek Bocholt Infovergadering Tim Lieben Adjunct van de directeur 29.09.2014 Werkwijze van de infovergadering Verloop van de infovergadering Voorstelling partijen Algemene informatie

Nadere informatie

1.1. Notaris 7. 1.2. Vastgoedkantoren en makelaars 8. 1.3. Overdrager 9. 1.4. Verwerver 10 1.5. OVAM 11. 1.6. Bodemsaneringsdeskundige 12

1.1. Notaris 7. 1.2. Vastgoedkantoren en makelaars 8. 1.3. Overdrager 9. 1.4. Verwerver 10 1.5. OVAM 11. 1.6. Bodemsaneringsdeskundige 12 INHOUDSTAFEL Deel I. Regelgeving bodem en transacties met vastgoed 1 Inleiding 3 Hoofdstuk 1. Wie doet wat bij een overdracht? 5 1.1. Notaris 7 1.2. Vastgoedkantoren en makelaars 8 1.3. Overdrager 9 1.4.

Nadere informatie

Strategisch project gebiedsprogamma Rupelstreek

Strategisch project gebiedsprogamma Rupelstreek Strategisch project gebiedsprogamma Rupelstreek Jaarrapport Voortgangsrapport 5 1 december 2017 31 december 2017 voortgangsrapport 4 - jaarrapport Inhoudsopgave Opzet... 3 Inleiding... 4 Globaal overzicht

Nadere informatie

MLAV1/ /MV/bd

MLAV1/ /MV/bd MLAV1/9900000064/MV/bd HOUDENDE VERGUNNING AAN DE N.V. BAYER ANTWERPEN VOOR HET VERANDEREN VAN EEN CHEMISCH BEDRIJF (XIV-KRACHTCENTRALE MIDDEN), GELEGEN TE 2040 ANTWERPEN, HAVEN 507- SCHELDELAAN 420. De

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2008-2009 18 februari 2009 ONTWERP VAN DECREET betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1853 (2008-2009)

Nadere informatie

Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Puurs als site 'Woonzone Puurs'.

Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Puurs als site 'Woonzone Puurs'. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Puurs als site 'Woonzone Puurs'. DE OVAM, Gelet op het Decreet van 27 oktober 2006 betreffende

Nadere informatie

Voormalige Arseenfabriek Bocholt Infovergadering. Tim Lieben Adjunct van de directeur

Voormalige Arseenfabriek Bocholt Infovergadering. Tim Lieben Adjunct van de directeur Voormalige Arseenfabriek Bocholt Infovergadering Tim Lieben Adjunct van de directeur 29.09.2014 Werkwijze van de infovergadering Verloop van de infovergadering Voorstelling partijen Algemene informatie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 oktober 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 F11: Fietsostrade Antwerpen-Lier aanbestedingsdossier

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 12 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 12 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de bepaling van voorwaarden voor een bijzondere oproep om voor bepaalde woongelegenheden een erkenningskalender in te dienen en tot wijziging van de regelgeving

Nadere informatie

Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Wervik als site 'Woonzone wervik'.

Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Wervik als site 'Woonzone wervik'. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Wervik als site 'Woonzone wervik'. DE OVAM, Gelet op het Decreet van 27 oktober 2006 betreffende

Nadere informatie

Nieuwe instrumenten in het bodembeleid

Nieuwe instrumenten in het bodembeleid Nieuwe instrumenten in het bodembeleid ECOnext, Afdelingshoofd Bodembeheer OVAM Programma Nieuwe instrumenten voor de vastgoedsector Regeling cofinanciering Wijzigingen door omzetting Richtlijn Industriële

Nadere informatie

Aanvraag van de cofinanciering van bodemsanering

Aanvraag van de cofinanciering van bodemsanering Aanvraag van de cofinanciering van bodemsanering /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie 22 JULI 2015. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Kontich als site Woonzone Doelveld

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

Overeenkomst tot financiering bodemsanering tankstation bij wijze van overgangsmaatregel in combinatie met verderzetting van de uitbating

Overeenkomst tot financiering bodemsanering tankstation bij wijze van overgangsmaatregel in combinatie met verderzetting van de uitbating Overeenkomst tot financiering bodemsanering tankstation bij wijze van overgangsmaatregel in combinatie met verderzetting van de uitbating De ondergetekenden De vzw Bodemsaneringsfonds voor benzinestations

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 21 december 2001 houdende

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, BESLUIT: Ontwerp van decreet tot wijziging van diverse bepalingen van het Bodemdecreet van 27 oktober 2006 en artikel 38 van het decreet van 23 december 2011 betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2014-2019 tussen

Nadere informatie

Overwegende dat de andere percelen van de voormalige textielfabriek nog niet werden opgenomen in een bodemonderzoek en bewoond zijn;

Overwegende dat de andere percelen van de voormalige textielfabriek nog niet werden opgenomen in een bodemonderzoek en bewoond zijn; Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Gent als site 'Woonzone voormalige textielfabriek in Mariakerke'. DE OVAM, Gelet op het Decreet

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Vertegenwoordigd door: Dhr. Kris Eggermont, technisch directeur Hierna de opdrachtgever genoemd,

Vertegenwoordigd door: Dhr. Kris Eggermont, technisch directeur Hierna de opdrachtgever genoemd, Tussen: Identificatie opdrachtgever: BOFAS vzw Straat + nummer: Jules Bordetlaan 166 b1 Gemeente: 1140 Brussel Vertegenwoordigd : Dhr. Kris Eggermont, technisch directeur Hierna de opdrachtgever genoemd,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

BESLUIT: Hoofdstuk I. Vaststelling site. Hoofdstuk II. Uitvoering van het site-onderzoek door de OVAM

BESLUIT: Hoofdstuk I. Vaststelling site. Hoofdstuk II. Uitvoering van het site-onderzoek door de OVAM BESLUIT: Hoofdstuk I. Vaststelling site. Artikel 1. Er wordt een site vastgesteld 'Woonzone Klapgat en school Don Bosco in Haacht' voor de gronden opgenomen in de lijst van bijlage 1. Hoofdstuk II. Uitvoering

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/17 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende

Nadere informatie

Sitebesluit Woonzone verkaveling Dennenlaan-Kalmthout 2/6

Sitebesluit Woonzone verkaveling Dennenlaan-Kalmthout 2/6 Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Kalmthout als site 'Woonzone verkaveling Dennenlaan-Kalmthout'. DE OVAM, Gelet op het Decreet

Nadere informatie

Limburg Maasland. 1. Gebieden voor jeugdcamping (KB 1/09/80)

Limburg Maasland. 1. Gebieden voor jeugdcamping (KB 1/09/80) Limburg Maasland 1. Gebieden voor jeugdcamping (KB 1/09/80) 0430 De gebieden die als "gebieden voor jeugdcamping" zijn aangeduid, zijn bestemd voor de aanleg van groenbeplantingen en het aanbrengen van

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 18 december 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2013 tussen provincie

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE OVERHEID. Leefmilieu, Natuur en Energie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE OVERHEID. Leefmilieu, Natuur en Energie 31341 VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2017/10909] 16 FEBRUARI 2017. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Brugge als

Nadere informatie

?/i SVEHUlßU~J; plaats 13bis in Lier' - DS-PAR-SP DE OVAM,

?/i SVEHUlßU~J; plaats 13bis in Lier' - DS-PAR-SP DE OVAM, Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Lier als site 'Woonzone stortplaats 13bis'. DE OVAM, Gelet op het Decreet van 27 oktober 2006

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2013/36113] 21 NOVEMBER 2013. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen aan de Yvonne Serruysstraat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Eindejaarsregeling. Algemene informatie. Opgelet: Wijzigingen bij digitale aanlevering van afgekeurde opdrachten!

Inhoudsopgave. Eindejaarsregeling. Algemene informatie. Opgelet: Wijzigingen bij digitale aanlevering van afgekeurde opdrachten! 24.9.2015 Eindejaarsregeling Ieder jaar komen er veel aanvragen om een dossier nog af te ronden voor het jaareinde. Om hieraan te kunnen voldoen en gelet dat er een interne reorganisatie lopende is bij

Nadere informatie

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 INLEIDENDE BEPALINGEN 1. Doel van de Vereniging. Deze statuten

Nadere informatie

MLAV1/ /MV/lydr.

MLAV1/ /MV/lydr. /MV/lydr. OVER DE VERGUNNINGSAANVRAAG VAN DE N.V. BASF ANTWERPEN MET BETREKKING TOT EEN CHEMISCH BEDRIJF (SUPER ABSORBER POLYMEER - SAP), GELEGEN TE 2040 ANTWERPEN, SCHELDELAAN 600 - HAVEN 725. De bestendige

Nadere informatie

Nationaal Actie Plan d A ction N ational HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE

Nationaal Actie Plan d A ction N ational HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE Nationaal Actie Plan d A ction N ational - NAPAN Task Force HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE VERSIE 2.0 GOED GEKEURD DOOR DE NTF OP 02/04/2015 Artikel 1. Definities Er wordt verstaan onder

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS 1/6 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS ONDERGETEKENDEN 1. Gemeente Emmelerbroek, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Burgemeester drs. J. de Geus, die handelt ter uitvoering van het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

VLAAMSE OVERHEID. Omgeving

VLAAMSE OVERHEID. Omgeving 98896 MONITEUR BELGE 7 BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE OVERHEID Omgeving [C 735] OKTOBER 7 Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM tot het vaststellen van gronden gelegen in MIDDELKERKE

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 51173 VLAAMSE OVERHEID N. 2006 3893 [C 2006/36477] 20 JULI 2006. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering die inhoudelijk betrekking hebben op de werking van

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 mei 20 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/3 Vaststellen beleidsdomeinen en beleidsvelden vanaf

Nadere informatie

OVEREENKOMST COMMUNICATIE BUFFERWERKING

OVEREENKOMST COMMUNICATIE BUFFERWERKING OVEREENKOMST COMMUNICATIE BUFFERWERKING Tussen De NV AQUAFIN (hierna "Aquafin" genoemd), gevestigd Dijkstraat 8 te 2630 Aartselaar, ingeschreven in het register van ondernemingen te Antwerpen onder het

Nadere informatie

BESLUIT: Artikel1. De site 'Voormalige stortplaats, Beekstraat te Lokeren' wordt vastgesteld. De gronden zijn opgenomen in de lijst van bijlage 1.

BESLUIT: Artikel1. De site 'Voormalige stortplaats, Beekstraat te Lokeren' wordt vastgesteld. De gronden zijn opgenomen in de lijst van bijlage 1. BESLUIT VAN DE OPENBARE VLAAMSE AFVALSTOFFENMAATSCHAPPIJ (OVAM). TOT HET VASTSTELLEN VAN DE GRONDEN GELEGEN IN DE WOONZONE 'VOORMALIGE STORTPLAATS, BEEKSTRAAT TE LOKEREN' ALS SITE EN TOT REGELING VAN DE

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Afdeling Kanselarij Boudewijnlaan 30, bus 20 1000 Brussel

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 juni 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/1 Intern Verzelfstandigde Agentschappen opheffing

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Gesloten tussen: Knooppunt vzw, Met maatschappelijke zetel te 2140 Borgerhout, Te Boelaerlei 37, KBO 0818.484.416 Hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam], [functie] Hierna:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 8/2 Veiligheid. Beheersovereenkomst met het autonoom

Nadere informatie

Schadegeval met bodemverontreiniging bij bedrijven klasse 2/3

Schadegeval met bodemverontreiniging bij bedrijven klasse 2/3 Schadegeval met bodemverontreiniging bij bedrijven klasse 2/3 Documentbeschrijving 1. Titel publicatie Schadegeval met bodemverontreiniging bij bedrijven klasse 2/3 2. Verantwoordelijke Uitgever Danny

Nadere informatie

OVERDRACHT DELEN VAN KADASTRALE PERCELEN VOORBEELDFIGUREN

OVERDRACHT DELEN VAN KADASTRALE PERCELEN VOORBEELDFIGUREN OVERDRACHT DELEN VAN KADASTRALE PERCELEN VOORBEELDFIGUREN OVERDRACHT DELEN VAN KADASTRALE PERCELEN Voorbeeldfiguren / 13.10.2017 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

geïnformeerd worden over de verschillende fasen van het onderzoek en over de ernst van de verontreiniging;

geïnformeerd worden over de verschillende fasen van het onderzoek en over de ernst van de verontreiniging; Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Zemst als site 'Woonzone Stationslaan Zemst'. DE OVAM, Gelet op het Decreet van 27 oktober 2006

Nadere informatie