Van Server naar Service

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van Server naar Service"

Transcriptie

1 Van Server naar Service In 7 stappen naar een toekomstbestendige IT-oplossing. Ondernemers kunnen kansen benutten met nieuwe technologieën. Een IT-omgeving moet met het bedrijf meegroeien en kan het verschil maken tussen succes en falen. Om echt onderscheidend te blijven van de concurrentie moeten ondernemers echter verder kijken dan alleen het aantal servers in de computerruimte. IT die ingericht is als service, waarmee de ondernemer zich kan focussen op zijn kernactiviteit, biedt die mogelijkheid.

2 Cloud computing is een IT-voorziening als service, zoals water uit de kraan of stroom uit het stopcontact. Voor een succesvolle overstap naar een nieuwe IT-voorziening zijn een goede voorbereiding en de daadwerkelijke transitie cruciaal. In dit artikel worden de stappen beschreven van bewustwording tot transitie voor een flexibele en toekomstgerichte IT-oplossing. 1. De bewustwording Dit is de tijd dat bedrijven zich door middel van IT kunnen onderscheiden van de concurrentie. Echter, onderzoek van toonaangevend managementbureau McKinsey geeft aan dat de tevredenheid met de effectiviteit van de eigen IT-voorzieningen is gedaald. Niet omdat de kwaliteit minder is, maar omdat verwachtingen zijn gestegen. Met de gebruiker en het primaire bedrijfsproces als uitgangspunt zijn de wensen en eisen ten aanzien van de IT-functionaliteit gegroeid. De algemeen directeur wil zijn omzet verhogen en kosten verlagen om daarmee winstgevender te worden en de concurrentiepositie te verbeteren. Het verbeteren van de samenwerking tussen collega s staat ook hoog op de agenda. De financieel directeur vraagt naar het rendement op de gedane investeringen: wat is de toegevoegde waarde van IT en hoe kunnen we de kosten en baten beter tegenover elkaar zetten? De commercieel directeur wil zijn medewerkers altijd en overal effectief laten werken. Met gebruik van de nieuwste technologieën en applicaties wordt dat steeds eenvoudiger. De marketing directeur wil dat communicatie intern en extern goed verloopt. Dit komt naambekendheid en het informeren van medewerkers ten goede. Tevens is het belangrijk dat er goed samengewerkt wordt met externe partijen en documenten eenvoudig gedeeld kunnen worden. De HR manager wil dat medewerkers tevreden zijn over en betrokken zijn bij het bedrijf, het ziekteverzuim percentage laag is en medewerkers de mogelijkheid hebben om zich altijd en overal te ontwikkelen. En de IT Manager? Die krijgt alle vragen en wensen en heeft de verantwoordelijkheid de kernactiviteit van het bedrijf te laten draaien, zonder verlies van zaken als beschikbaarheid en security. In deze fase moet de directie alert blijven op de rol van IT in het bedrijfs proces. Bij veel bedrijven is IT al een punt van de managementagenda, dit zorgt voor `alignment` van business en IT. De volgende stap is het in kaart brengen van de werkelijke behoefte ten aanzien van IT.

3 2. Het onderzoek Op zoek naar een oplossing. Voor elk bedrijf is het belangrijk de belangrijkste motivator te bepalen om een overstap te maken. Zo heeft elke IT-voorziening een bedrijfsmatig, financieel en organisatorisch aspect. Om te kunnen besluiten wat de beste oplossing is, moet ook helder zijn waar de belangrijkste motivatoren liggen. 1. Bedrijfsmatige overwegingen: als IT geen kernactiviteit is, maar een gestroomlijnd functionerende IT-voorziening wél noodzakelijk is. Denk hierbij aan sterk wisselende behoefte door seizoensinvloeden of het snel extra capaciteit kunnen moeten inzetten als dat nodig is. Met cloud computing kun je extra rekenkracht binnen minuten bijschakelen. In een traditionele IT-infrastructuur kan dat dagen of zelfs weken duren. Het is dan bijvoorbeeld nodig om nieuwe hardware aan te schaffen, te installeren en te testen voordat het te gebruiken is. Wanneer er ruimte binnen de organisatie nodig is om te focussen op kernactiviteiten en innovatie. Veel bedrijven zijn relatief veel tijd kwijt aan dagelijks beheer en routinematige ITactiviteiten. Bij cloudcomputing neemt een leverancier dat meestal over. 2. Financiële overwegingen: als het bedrijf IT niet als kapitaalinvestering (CAPEX) op de balans wil, maar als operationele investering (OPEX). In plaats van noodzakelijke en soms forse investeringen in hardware en software, is het mogelijk om per groep van medewerkers IT-functionaliteit (bijvoorbeeld tekstverwerking, of back-up) af te nemen op basis van een abonnement. Zo worden vaste kosten, variabele kosten. 3. Organisatorische redenen: als er onvoldoende goed geschoolde medewerkers zijn om de IT-voorzieningen te bouwen, beheren en verbeteren Clouddiensten worden aangeboden door gespecialiseerde leveranciers, die veel tijd en geld investeren in mensen, kennis en middelen. Zij bewaken de kwaliteit en zorgen ervoor dat de systemen 24 uur per dag in de lucht zijn. Misschien is kostenbesparing de meest voor de hand liggende motivator, echter onderzoek van Microsoft toont aan dat de voordelen in de praktijk vele malen groter zijn en vooral liggen op het gebied van snelheid en flexibiliteit. Is duidelijk wat de verwachtingen zijn ten aanzien van verbeteringen in IT en waar de grootste voordelen te behalen zijn? Ga dan verder met het uitwerken van de mogelijke oplossing.

4 Hoog gewaardeerde voordelen Percentage hoog gewaardeerd Toegenomen wendbaarheid (business agility) 44% Flexibiliteit in capaciteit 41% Sneller invoeren van nieuwe technologie 36% Lagere vaste kosten (van capex naar opex) 33% Lagere investeringen vooraf t.b.v. ontwikkeling en implementatieit systemen 31% Altijd de nieuwste software in gebruik 26% (Onderzoek Microsoft: How the cloud looks from the top: Achieving competitive advantage in the age of Cloud Computing A report by Harvard BusinessReview Analytic Services ) 3. De mogelijkheden Is cloud computing na de overwegingen in de onderzoeksfase een optie, dan zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Cloud computing maakt het mogelijk om - bijna - alles aan elkaar te koppelen waarbij de locatie van hardware, software en data voor de eindgebruiker onbekend én onbelangrijk is. De eindgebruiker neemt immers een dienst af en niet allemaal losse onderdelen. Cloud computing voorziet in de infrastructuur en functionaliteit en biedt de beschikbaarheid (altijd en overal toegang tot applicaties en data), betrouwbaarheid (beheer van de infrastructuur) en beveiliging (toegangscriteria, preventie) van de IT-omgeving. Vormen van cloud computing 1. Public clouds zijn cloud-omgevingen waar iedereen die capaciteit zoekt, terecht kan. Voorbeelden voor de zakelijke markt zijn Amazon Web Services en Windows Azure. Ook consumenten maken graag gebruik van public-clouddiensten zoals Dropbox of Google Drive. Doordat hardware en andere middelen gedeeld worden, is de onderliggende infrastructuur tegen lagere kosten beschikbaar dan als een bedrijf die zelf moet aanschaffen, beheren en operationeel houden. Echter, het uitbesteden van infrastructuur betekent dat: Alle bedrijfsspecifieke applicaties - van ERP systeem tot een financieel pakket - door het bedrijf zelf geïnstalleerd, beveiligd en beheerd moeten worden. Er geen maatwerk mogelijk is. De provider bepaalt de wijze waarop de dienst geleverd wordt.

5 2. Een private cloud heeft dezelfde technische kenmerken als een public cloud, maar is alleen beschikbaar voor de eigen organisatie. In de regel zorgt een gespecialiseerde service provider voor de techniek, het beheer en het hosten van de omgeving. Vergelijk dit met een eigen ITvoorziening buiten de deur, waarbij alle activiteiten van ontwerp tot beheer door de service provider wordt uitgevoerd. Bedrijven en instellingen hebben de voordelen van gedeelde kennis en expertise en schaalvoordelen. Het ontwerp en de inrichting van zo n infrastructuur dient door specialisten uitgevoerd te worden. Er komt veel bij kijken om een IT-infrastructuur op te zetten: van vierkante meters tot brandbeveiliging en van keuzes en inkoop van centrale hardware en software tot updates en vervanging ervan. Voordeel is dat het bedrijf de gewenste capaciteit en functionaliteit kan bepalen, maar geen zorgen heeft over de operationele activiteiten en geen keuzes hoeft te maken over architectuur, koppelingen en security. 3. De hybride cloud variant omvat een mix van public- en private-cloudomgevingen. Denk hierbij aan het kunnen combineren van een gedeelde infrastructuur met een eigen ERP oplossing. Deze combinatie van een eigen en shared infrastructuur biedt de flexibiliteit, capaciteit en snelheid met de zekerheid van beschikbaarheid en beveiliging van de bedrijfsspecifieke omgeving. Private clouds lenen zich voor het hosten van bedrijfskritische toepassingen met eisen ten aanzien van security en compliance, public clouds voor standaardtoepassingen en ruwe capaciteit. In werkelijkheid kan namelijk geen enkele onderneming of organisatie per direct volledig overstappen naar cloud computing. Geen enkele soort cloud, service of leveranciersaanpak kan aan alle vereisten van een bedrijf voldoen. Mogelijkheden zijn onder meer: alles zelf blijven beheren en lokaal laten draaien in een eigen datacenter; alles zelf blijven beheren maar draaien in een extern datacenter; alles zelf blijven beheren maar gebruik maken van de infrastructuur van een hosting partij (IAAS); alles zelf blijven beheren maar gebruik maken van Public Cloud diensten, zoals Office365; alles uitbesteden en een combinatie zoeken tussen Public en Private Cloud; een hybride model. Maak in deze fase een globaal beeld van het ITen applicatielandschap, gebruikers, gewenste functionaliteit en onderzoek hoe deze aansluit bij de verschillende cloudmodellen. Dit is een goede start voor de volgende fase waarin het keuzeproces verder wordt vervolgd.

6 De cloud volgens Solvinity: Zorgen voor gestroomlijnde IT-voorzieningen en service Clouddienstverlening is meer dan alleen het leveren van hardware en software aan eindgebruikers via een public, private of hybrid cloud. Een goede service provider moet de transitie van server naar service weten te maken. Door niet alleen op IT-niveau, maar juist op business niveau naar een probleem te kijken, creëren wij oplossingen die daadwerkelijk zakelijk voordeel voor de klant genereren. Een cloudoplossing moet meerwaarde bieden ten opzichte van het beheren van applicaties en infrastructuur in eigen beheer. Zo moet een service provider bijvoorbeeld over de kennis, expertise én resources beschikken om 24x7x365 service te kunnen bieden. Transparantie in communicatie en dienstverlening Wie IT-diensten volledig uitbesteedt heeft recht op duidelijkheid. Wat valt precies onder de dienstverlening? Waar mag de klant op rekenen? Die zaken moeten glashelder zijn. Volgens Solvinity moet de dienstverlening aanvoelen als de eigen IT-afdeling op afstand. Een dedicated team aan specialisten die precies weten hoe de omgeving van de klant eruit ziet en ervoor zorgen dat de IT-omgeving van de klant optimaal functioneert. Service en support, flexibiliteit en snelheid staan hoog in het vaandel. Voor het management worden heldere rapportages opgeleverd. Met een online applicatie krijgen gebruikers inzicht in de status van vragen aan de helpdesk. Zo krijgt iedereen de informatie die hij nodig heeft. Volledig beheerd private cloud platform op maat Het private cloud platform van Solvinity biedt een volledig beheerd virtueel of fysiek hosting platform om uw applicaties of infrastructuur online beschikbaar te maken. Dit noemen we ook wel Managed Hosting. Afgestemd op uw bedrijfsbehoefte, ontworpen voor maximale beschikbaarheid en beveiliging van uw bedrijfskritische IT-processen full-service De dienstverlening gaat uit van 24 7 full-service op het gebied van hosting, inclusief aanschaf van hardware, technisch beheer van de volledige centrale omgeving en verregaande support door experts. Afhankelijk van de beschikbaarheids- en beveiligingseisen van de klant, biedt Solvinity diverse mogelijkheden voor bijvoorbeeld test-, acceptatie- en uitwijkomgevingen. Solvinity neemt de verantwoording op zich voor zowel het dagelijkse beheer, alsook de beveiliging en de back-up van uw systeemomgeving.

7 4. De besluitvorming De grootste uitdaging is om een goede keuze te maken die de huidige en toekomstige behoeften van de organisatie afdekt (directie, management en medewerkers). Zo n besluitvormingsproces verschilt per bedrijf, maar als eenmaal de alternatieven zijn overwogen, wordt het noodzakelijk vorm te geven aan de uiteindelijke oplossing. Het maken van keuzes hierin vraagt om goede begeleiding. Je kunt maar één keer in zoveel jaar een dergelijke beslissing maken vanwege de financiële en organisatorische consequenties. Een externe adviseur is in dit stadium zijn geld meer dan waard: zijn expertise kan het keuzeproces in goede banen leiden, verborgen consequenties aan het licht brengen en de juiste alternatieven voorleggen. Naast oriëntatie op het type oplossing is ook een oriëntatie op mogelijke leveranciers nodig. Hoe selecteer je een bedrijf dat het beste in staat is de gewenste technische oplossing te leveren en tevens als serviceleverancier een betrouwbare partner is? Stel de juiste vragen en vraag vooral om voorbeelden en referenties. Inventarisatie en gap analyse Voor een goed besluitvormingsproces, moet de huidige situatie en de wensen en eisen van het einddoel worden vastgelegd. Met een inventarisatie van de huidige IT-omgeving wordt onderzocht welke onderdelen van de huidige IT gemigreerd, wat nieuw geïnstalleerd, maar ook wat behouden moet worden. In de gap analyse worden de wensen en eisen vergeleken met de huidige situatie. De gap geeft aan welke zaken niet worden afgedekt en is de basis voor het in kaart brengen van de nieuwe omgeving. Deze punten helpen bij het opstellen van een Request For Proposal (RFP). Ze omvatten de feitelijkheden en geven richting aan het ontwerp van de nieuwe situatie. Hierop kan de cloudleverancier zijn offerte baseren en maakt het mogelijk verschillende leveranciers te vergelijken. Naast feitelijkheden in de offerte, zoals aantallen gebruikers, applicaties en kosten, is het bij de keuze voor een dienstverlener ook wenselijk dat de zachte factoren een plek krijgen. Een klik met de mensen, een gedeelde visie en vertrouwen in de aanpak zijn niet te kwantificeren maar wel belangrijk. De uiteindelijke keuze voor een leverancier leidt dan vanzelf naar de volgende stap, waarin de transitie naar de nieuwe situatie gemaakt wordt.

8 Tips voor leveranciersselectie: Check de financiële positie Cloud partijen schieten als paddenstoelen de grond uit. Ondernemingen kunnen het zich niet permitteren dat de service provider failliet gaat. Wat gebeurt er met je data? Kan die overgezet worden? Zekerheid van continuïteit zijn het grootst bij service providers die groot genoeg zijn en een bewezen sterke financiële positie en investeringskracht hebben, maar toch klein genoeg zijn om flexibel te blijven en om de persoonlijke aandacht te geven die de klant verdient. Vraag naar het personeelsverloop Kennis en kunde, dat is belangrijk naast de functionaliteit waar je gebruik van wilt maken als je je IT uitbesteed. Daarnaast is het persoonlijke contact in dienstverlening van grote waarde. Als er een hoog verloop is bij een service provider, is de kans groot dat kennis komt en weer gaat en dat klanten regelmatig met wisselende contactpersonen worden geconfronteerd. Vraag naar de strategie Wat is de toekomstvisie van de provider? Welke diensten en productie worden ontwikkeld die uw bedrijf verder helpen met groei en innovatie? Wat zijn de groeiambities? Als het bedrijf investeert in groei, betekent dat voor klanten dat zij mee kunnen groeien. Solvinity: De cloud in de praktijk Applicaties moeten zorgeloos werken Solvinity heeft vergaande kennis van en ervaring met het hosten van verschillende softwareplatformen, databases en applicaties. Zowel open source (Linux) als Windows. De primaire focus ligt op het hosten van complexe applicaties en bedrijfskritische systemen. Om een goed functionerend geheel te krijgen is Solvinity veelal ook verantwoordelijk voor het technische beheer van de applicaties en de databases op het productieplatform. Doel is alle bedrijfsapplicaties zorgenloos te laten functioneren zodat de klant zich kan richten op het uitvoeren van kernactiviteiten. Oxyma en Solvinity delen hetzelfde DNA. Onze samenwerking leidt tot kortere time-to-market marketingprocessen en hoog serviceniveau. Oxyma Beveiliging is onze core competence Informatie beveiliging staat bij Solvinity voorop in het ontwikkelen, aanbieden en onderhouden van complexe hostingoplossingen. Naast twee Tier 3+-datacenters op verschillende locaties gebruikt Solvinity aanvullende beveiligingsmaatregelen, waaronder redundant uitgevoerde firewalls en Intrusion Detection- en Disaster Recoveryvoorzieningen. De volledige organisatie, de datacenters en alle processen zijn ISO27001 gecertificeerd. Daarnaast beschikt Solvinity over een ISAE 3402-verklaring type I en II. Dit betekent dat het bedrijf regelmatig getoetst en gecheckt wordt op het beveiligingsproces en de uitvoering daarvan. Beveiliging is voor ons heel belangrijk. Solvinity heeft laten zien geavanceerde kennis te hebben op het gebied van informatiebeveiligingstechnieken en het bedrijf zet die kennis in om de veilige toegang tot informatie te waarborgen. - Ministerie van Veiligheid en Justitie Stabiel IT-platform dankzij samenwerking met onze technology partners Solvinity werkt intensief samen met een aantal belangrijke service- en technologiepartners. De samenwerking en interactie met softwareleveranciers en applicatiebeheerders is voor Solvinity een continu proces en leidt regelmatig tot gezamenlijke inspanningen om bijvoorbeeld de performance en stabiliteit van applicaties te verbeteren. In dat proces is de rol van Solvinity verschoven van puur technologieleverancier naar een partner die meedenkt over het verbeteren van de prestaties van onze oplossingen. - Kana Software

9 5. De transitie De keuze is gemaakt: de wensen en eisen van het bedrijf zijn vertaald in een pakket van ITvoorzieningen en functionaliteiten. Offertes zijn aangevraagd, ontvangen en beoordeeld. Nu begint de zo belangrijke transitie naar de nieuwe situatie. De realiteit is dat er rekening gehouden moet worden met lastige migraties, nieuwe datavraagstukken en reorganisatie van de IT-afdeling. Wanneer in de besluitvormingsfase alle voorbereiding goed is gedaan, wordt enorm veel tijd bespaard op het werk tijdens de transitie. De juiste inventarisatie van de huidige situatie, inclusief verwachtingen en wensen van gebruikers, maakt het mogelijk te focussen op de daadwerkelijke transitie. Houd het pragmatisch Een grote, ingrijpende transitie vereist een gedegen projectplan, waarin de onderlinge afhankelijkheden, de benodigde middelen en tijdsplanning worden belicht. Bedenk dat zo n plan niet alles kan afdekken. De praktijk is weerbarstig, en het is altijd woekeren met de ruimte in tijd, geld en middelen. Voor IT-managers is het niet altijd gemakkelijk om genoeg tijd en expertise vrij te maken voor zo n traject omdat tegelijkertijd de huidige omgeving operationeel moet blijven. Van de cloud leverancier wordt dus meteen een daadkrachtig en bewezen implementatieplan verwacht. Dit plan moet de volgende punten omvatten: Transitiemanagement voor de IT-omgeving Voorbereiding Kick-off Planning Ontwerp Host deployment Virtueel OS + Mgmt Cores/RAM SAN space Infravoorziening Installatie Data migratie Voorbereiden uitrol & beheer Test-Acceptatie Technisch Functioneel Stresstest Uitrol & Nazorg Evaluatie Overdracht In de uitvoering wordt door een projectteam bestaande uit medewerkers van betrokken partijen nauw samengewerkt. De definitieve invulling van de projectorganisatie wordt vastgelegd in het projectplan. De project medewerkers van de ITdienstverlener en de klant werken dan samen aan de transitie in het afstemmen van technische zaken, testen van de omgeving en ondersteuning bij installatie en implementatie werkzaamheden. Vaak wordt voor dit deel van het project een fulltime project manager aangesteld. Deze houdt de focus op de planning, de op te leveren activiteiten en het budget. De project manager draagt het project na afsluiting over aan de projecteigenaar: de IT manager. Deze is daarna verantwoordelijk voor het operationeel houden van de nieuwe IT-omgeving, samen met de ITdienstverlener.

10 6. De gebruiksfase Opleveren en running the business Hoewel de transitie eindigt met het opleveren van de nieuwe situatie, is daarmee het project niet afgerond. De uiteindelijke implementatie wordt immers direct opgevolgd door operatie, het dagelijks gebruik van de oplossing. In de operationele fase moet de omgeving beheerd en ondersteund worden. Denk daarbij aan: Installatie van applicaties en databases; Beschikbaar houden van applicaties en databases; Installatie van updates en patches; Beheren, uitvoeren en begeleiden van technische acceptatietests; Monitoring van applicaties en databases (performance, beschikbaarheid en omvang); Ondersteuning bij analyseren en oplossen van applicatieve incidenten; Back-up en recovery van applicaties en databases; Service en Support. IT-dienstverlening is net als stroomvoorziening een continu proces, daarom worden er hoge eisen gesteld ten aanzien van continuïteit in kwaliteit en betrouwbaarheid. De basis daarvan wordt gerealiseerd door het technologische platform en uitgedrukt in beschikbaarheidspercentages en bijvoorbeeld de snelheid waarmee extra capaciteit kan worden bijgeschakeld. Deze afspraken worden vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA) of Dossier Afspraken en Procedures (DAP). Dienstverlening is echter ook mensenwerk en dat betekent dat de specialisten van de dienstverlener die regelmatig contact onderhouden met de klant, in staat moeten zijn deze correct te implementeren. Solvinity: Contactpersonen voor klanten in de gebruiksfase Solvinity beschikt over een volledig toegeruste project- en beheerorganisatie die naast een 24 x 7 service mentaliteit diverse OTAP- (Ontwikkel, Test, Acceptatie en Productie), ITIL- en PRINCE2- methodieken hanteren, om zo de stabiliteit en continuïteit van de klantomgevingen te waarborgen. Het beheer van de omgeving omvat technisch- en infrastructuurbeheer, inclusief het technisch beheer van applicaties en databases. Zo wordt een goed functionerend geheel gerealiseerd teneinde beschikbaarheid van de applicaties te kunnen garanderen. De service en supportmedewerkers van Solvinity zijn stuk voor stuk professionals. Bij hen worden incidenten en wijzigingsverzoeken aangemeld. De servicedesk fungeert als first line support desk en behandelt de calls die zijn aangemeld door geregistreerde (admin) users. Afhankelijk van het applicatielandschap van klanten, kan de servicedesk het Single Point of Contact (SPOC) zijn op operationeel niveau. De afdeling Client Relations bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening en is de interne vertegenwoordiger van de klant. Zij hanteren hierbij de afgesproken Service Level Agreement als uitgangspunt voor het kwaliteitsniveau en hebben regelmatig overleg met de klant waarbij de dienstverlening wordt geëvalueerd (o.a. Service Levels en Beveiliging), maar ook wensen en eisen voor nieuwe behoeften worden besproken.

11 7. Optimaliseren en innoveren Wanneer de IT-omgeving van de klant in gebruik is genomen en alles naar behoren functioneert begint eigenlijk direct de volgende fase: optimalisatie en innovatie. Stilstand is achteruitgang en dat geldt zeker wanneer men te maken heeft met technologie. Anticiperen op de consequenties van The Internet of Things bijvoorbeeld, waarbij allerlei apparatuur zoals TV, ijskast, thermostaat is aangesloten op het internet, of M2M (machine-2-machine) communications waarbij bedrijfsprocessen, zoals elektronisch factureren tussen bedrijven, volledig automatisch verlopen. Het bewaken van de levenscyclus van de IT-voorziening in samenwerking met de ITdienstverlener houdt de IT-omgeving dan actueel en waardevol voor het bedrijf. Levenscyclus Elk informatiesysteem gaat door de traditionele stadia van de levenscyclus. De oplossingen die Solvinity ontwikkelt zijn ingericht om verschillende stadia van de applicatie levenscyclus te ondersteunen: Innovatie In deze fase worden nieuwe applicaties (vaak versneld) uitgerold en leveren de bijbehorende kinderziektes op. De serviceorganisatie van Solvinity speelt hierop in, door gedurende een periode van een aantal maanden extra mankracht te reserveren voor het oplossen van incidenten. De leverancier van de applicatie wordt hierbij nadrukkelijk aangestuurd. Stabilisatie In dit stadium is de applicatie stabiel en zijn alle issues uit de innovatiefase opgelost. Optimalisatie Optimalisatie behelst het verder afstemmen van de diensten op het dagelijks gebruik. Wordt er niet meer storage gebruikt dan nodig? Kan de applicatie ook met minder processoren draaien? Sunset Hier wordt samen met de klant nagedacht over het vervangen van een applicatie. Op welke wijze kunnen we bestaande middelen herinzetten om een overgang naar een nieuwe applicatie mogelijk te maken? Op welke wijze borgen we dat de bestaande informatie beschikbaar blijft in de toekomst? Innovatie in de praktijk Hoe ontstaan innovatieve oplossingen? Volgens Solvinity door samen met klanten oplossingen te bedenken op vragen en wensen. Op basis van huidige ervaringen willen bedrijven verbeteringen toepassen, dat is de eerste stap naar vernieuwing. Maar echte innovatie ontstaat door verder te denken dan de vraag, de randen op te zoeken van wat technisch kan en wat meerwaarde oplevert in de uitvoering. Hier onderscheidt Solvinity zich van dienstverleners die een standaard antwoord op alledaagse vragen bieden. Solvinity richt zich op complexe hostingvraagstukken, ITomgevingen met tien tot soms honderden (bedrijfskritische) applicaties. Met de klant wordt onderzocht of cloud computing een oplossing is in de vorm van private, public of hybrid clouds. Op basis van de eisen ten aanzien van security en compliance (denk aan Sarbanes Oxley in de financiële wereld) worden beveilingsmaatregelen toegepast op de omgeving. Alle wensen en eisen van de klant krijgen vorm in het uiteindelijke ontwerp van de infrastructuur die erop is ingericht te excelleren in flexibiliteit in tijd (snelheid) en schaal (uitbreiden/inkrimpen). Met deze combinatie van factoren maakt Solvinity het verschil in dienstverlening voor haar klanten.

12 Achtergrondinformatie en advies Van Server naar Service: naar een toekomstbestendige oplossing met Solvinity Elk bedrijf of instelling heeft een ander uitgangspunt of een andere doelstelling. Daarom is het beste advies: zoek informatie en hulp bij het bepalen van uw doelstellingen en ondersteuning bij het maken van keuzes. Wij bieden u graag een aantal mogelijkheden aan. Workshop Cloud Control Experience Regelmatig organiseert Solvinity in samenwerking met TransitieProfs workshops voor bedrijven die hun IT-voorziening willen optimaliseren. Transitieprofs staat voor professionele transities vanaf het begeleiden van complexe ICT projecten tot en met de inrichting van complete Managed (Cloud) Services omgeving, met centraal ingerichte regie. Het bedrijf heeft ruim 20 jaar ervaring met deze materie voor organisaties van 150 tot 5000 werkplekken en ruim 300 trajecten succesvol afgerond. In deze workshop krijgen deelnemers inzicht in de stappen naar een nieuwe IT-omgeving, van inventarisatie tot transitie. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld worden de stappen doorlopen die deelnemers vervolgens kunnen toepassen op hun situatie. Actuele data en programmering vindt u op Nieuwsbrief ontvangen? Elk kwartaal brengt Solvinity een compacte nieuwsbrief uit met informatie over nieuwe diensten, marktontwikkelingen en klantervaringen. Ontvangers van de nieuwsbrief worden uitgenodigd voor speciale events, zoals HandsOn workshops, Executive Briefings en Ronde Tafel Bijeenkomsten. Meld u direct aan voor de Solvinity update. Over Solvinity Solvinity ontwikkelt innovatieve klantgerichte oplossingen en biedt bedrijven met hoge security-eisen een veilige toegang tot de private, public en hybride cloud. Solvinity is gespecialiseerd in clouddiensten voor managed hosting, analytics, workplace en security. De onderneming is expert op het gebied van hosting van kritische infrastructuren. Onder het motto Secure and compliant by design is Solvinity gecertificeerd op basis van internationale en nationale normen zoals ISO27001, ISO14001, ISAE3402 type II, SOC2 en NEN7510. De jaaromzet bedroeg 35 miljoen euro in Er zijn 180 werknemers werkzaam in Nederland. Kijk voor meer informatie op of volg Solvinity op Twitter en LinkedIn. Solvinity is de naam waaronder ASP4all en Bitbrains samen verdergaan. Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe uitstraling en daarom zijn de actuele klantreferenties van beide bedrijven omgezet naar het Solvinity-merk. Postadres Solvinity B.V. Postbus AB Huizen Bezoekadres Solvinity B.V. Energieweg ED Huizen T +31 (0) F +31 (0) info@solvinity.com

Case: Oxyma en Solvinity delen hetzelfde DNA

Case: Oxyma en Solvinity delen hetzelfde DNA Case: Oxyma en Solvinity delen hetzelfde DNA Oxyma helpt organisaties bij het optimaliseren van marketing- en salesprocessen en verzorgt de uitvoering daarvan. Om een brede groep klanten complete dienstverlening

Nadere informatie

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Veel bedrijven maken of overwegen een transitie naar de

Nadere informatie

Factsheet CMS & DIGITAL MARKETING BEHEER Managed Services

Factsheet CMS & DIGITAL MARKETING BEHEER Managed Services Factsheet CMS & DIGITAL MARKETING BEHEER Managed Services CMS & DIGITAL MARKETING BEHEER Managed Services We zorgen voor een gegarandeerd stabiel, snel en schaalbaar digitaal platform. Efficiënt beheer

Nadere informatie

Factsheet CLOUD MANAGEMENT Managed Services

Factsheet CLOUD MANAGEMENT Managed Services Factsheet CLOUD MANAGEMENT Managed Services CLOUD MANAGEMENT Managed Services Met Cloud Management beheren we uw cloud-omgeving en ontzorgen we u 24x7. De ontwikkelingen binnen cloud computing volgen elkaar

Nadere informatie

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services E COMMERCE BEHEER Managed Services We zorgen voor een gegarandeerd stabiel, snel en schaalbaar e-business platform. Efficiënt beheer is cruciaal voor de continuïteit

Nadere informatie

hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen

hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen Exclusieve partnership Cloudleverancier NaviSite is als onderdeel van mediaconglomeraat Time Warner Cable één van de grootste wereldwijde providers van enterprise class

Nadere informatie

Gedegen Cloud management volgens Mirabeau

Gedegen Cloud management volgens Mirabeau Managed Services Managed Services Met Cloud Management beheren we uw cloud-omgeving en ontzorgen we u 24x7. De ontwikkelingen binnen cloud computing volgen elkaar in hoog tempo op. Regelmatig worden er

Nadere informatie

CASE STUDY. FRISS pakt verzekeringsfraude aan met. Solvinity. Steeds minder fraudeurs weten verzekeringsmaatschappijen een pootje te lichten.

CASE STUDY. FRISS pakt verzekeringsfraude aan met. Solvinity. Steeds minder fraudeurs weten verzekeringsmaatschappijen een pootje te lichten. CASE STUDY FRISS pakt verzekeringsfraude aan met Solvinity Steeds minder fraudeurs weten verzekeringsmaatschappijen een pootje te lichten. FRISS pakt verzekeringsfraude aan met Solvinity Steeds minder

Nadere informatie

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten 1 Cloudcomputing is populair, en niet zonder reden. Clouddiensten

Nadere informatie

Uw IT, onze business

Uw IT, onze business Techniek gaat prima samen. Uw IT, onze business Hoogendoorn IT Services biedt vele mogelijkheden om de kantoorautomatisering van bedrijven te beheren, optimaal te laten functioneren of het bedrijf zelfs

Nadere informatie

Cloud geen hype voor Teeuwissen Rioolreiniging

Cloud geen hype voor Teeuwissen Rioolreiniging Cloud geen hype voor Teeuwissen Rioolreiniging In vijftien jaar van server naar service met Solvinity Cloud geen hype voor Teeuwissen Rioolreiniging Teeuwissen Rioolreiniging is een van de langstlopende

Nadere informatie

IaaS by Proact. datasheet. Uitdaging. Oplossing. U profiteert van: Van IT-afdelingen wordt steeds meer verwacht. Zij moeten e nerzijds de b

IaaS by Proact. datasheet. Uitdaging. Oplossing. U profiteert van: Van IT-afdelingen wordt steeds meer verwacht. Zij moeten e nerzijds de b datasheet Uitdaging Als CIO of IT-manager balanceert u dagelijks t ussen de eisen en w ensen van de business en het efficiënt en effectief omgaan met de b eschikbare financiële middelen. Hoe kunt u s neller

Nadere informatie

Wees in control over uw digitale landschap

Wees in control over uw digitale landschap Managed Services Managed Services We zorgen ervoor dat uw complete beheerketen soepel functioneert, zodat uw eindgebruikers optimaal worden bediend. Zorgenvrij beheer is cruciaal voor de continuïteit van

Nadere informatie

zorgeloos werken in de cloud

zorgeloos werken in de cloud metacom cloud functionele mogelijkheden zorgeloos werken in de cloud vanmeijel.nl bouwen kan simpeler Metacom is één van de meest bedrijfskritische applicaties binnen uw organisatie. De beschikbaarheid,

Nadere informatie

Factsheet CLOUD DESIGN Managed Services

Factsheet CLOUD DESIGN Managed Services Factsheet CLOUD DESIGN Managed Services CLOUD DESIGN Managed Services We ontwerpen flexibele en kosteneffectieve cloud-architecturen als fundament voor uw digitale platform(en). De ontwikkelingen binnen

Nadere informatie

GOEDE ZORG VOOR ONDERZOEKSDATA.

GOEDE ZORG VOOR ONDERZOEKSDATA. GOEDE ZORG VOOR ONDERZOEKSDATA. Ziekenhuislaboratorium LabWest vertrouwt IT-infrastructuur toe aan Sentia Sinds 2011 werken verschillende ziekenhuizen in en rondom Den Haag met een gezamenlijke laboratoriumorganisatie.

Nadere informatie

Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren?

Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren? Hoe breek je de muur af tussen business en IT? blog Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren? De 2x4 grootste uitdagingen door Edwin Roetgering, PreSales / Business-consultant bij

Nadere informatie

Altijd, overal en met ieder device aan de slag

Altijd, overal en met ieder device aan de slag WORKSPACE Altijd, overal en met ieder device aan de slag Geef medewerkers de vrijheid om te werken en behoud grip op IT De ideale digitale werkplek om medewerkers overal en altijd toegang te geven tot

Nadere informatie

Profiteer van veranderende technologieën

Profiteer van veranderende technologieën Profiteer van veranderende technologieën Lees hoe Managed Services Providers u kunnen helpen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen Uitdagingen en kansen in veranderende technologieën Ontwikkelingen

Nadere informatie

Bring it To The Cloud

Bring it To The Cloud Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech-ict.nl/cs Imtech Voor organisaties is de keuze over hoe

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services

Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services CLOUD MIGRATIE Managed Services We regelen een snelle en zorgeloze overstap naar een flexibele, veilige en stabiele cloud-omgeving. Een succesvol digitaal platform

Nadere informatie

Sim as a Service. Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie

Sim as a Service. Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie Sim as a Service Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie RAM Mobile Data Sim as a Service Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie

Nadere informatie

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde IN HET KORT In de private cloud draaien uw Exact-oplossingen zoals u gewend bent, maar dan met optimale flexibiliteit, maximale prestaties

Nadere informatie

Agenda 26-4-2009. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie.

Agenda 26-4-2009. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie. John Lieberwerth Agenda Even voorstellen Cloud Computing De tien Plagen Gebruikersorganisatie en ICT

Nadere informatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Stap mee in de cloudrevolutie Cloud is vandaag in volle expansie. Sinds de popularisering van de technologie de laatste jaren, heeft cloud de

Nadere informatie

Meetbare veiligheid SOC-2 en flexibiliteit voor Faster Forward

Meetbare veiligheid SOC-2 en flexibiliteit voor Faster Forward Meetbare veiligheid SOC-2 en flexibiliteit voor Faster Forward Bij het aangaan van een hypotheek, verzekering of het regelen van een pensioen komen vele processen kijken. Meetbare veiligheid SOC-2 en flexibiliteit

Nadere informatie

Factsheet CLOUD CONSULTANCY Managed Services

Factsheet CLOUD CONSULTANCY Managed Services Factsheet CLOUD CONSULTANCY Managed Services CLOUD CONSULTANCY Managed Services We geven gedegen advies over ontwerp, integratie, bouw en beheer van schaalbare platformen op basis van cloud-technologie.

Nadere informatie

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen 1 IaaS als basis voor maatwerkoplossingen De specialisten van Fundaments: uw logische partner INHOUD Vooraf Terugblik Cloud De rol van de IaaS Provider IaaS maatwerkoplossingen in het onderwijs Conclusie

Nadere informatie

Vier goede redenen om over te stappen naar de cloud

Vier goede redenen om over te stappen naar de cloud Managed Services Managed Services We regelen een snelle en zorgeloze overstap naar een flexibele, veilige en stabiele cloud-omgeving. Een succesvol digitaal platform is continu in beweging. Daarom is een

Nadere informatie

OneBizz bouwt met Solvinity aan office cloud voor MKB

OneBizz bouwt met Solvinity aan office cloud voor MKB OneBizz bouwt met Solvinity aan office cloud voor MKB Goede software creëren is één ding - het op een goede manier in de markt zetten is een heel andere kunst. OneBizz bouwt met Solvinity aan office cloud

Nadere informatie

Agenda Next Level in Control. 15:00 16:00 Next Plenair - Control Productivity - Control Security - Control Flexibility

Agenda Next Level in Control. 15:00 16:00 Next Plenair - Control Productivity - Control Security - Control Flexibility Agenda Next Level in Control 15:00 16:00 Next Plenair - Control Productivity - Control Security - Control Flexibility Control Productivity DHS nextbeheer / Office 365 OUR PROFESSIONALS Cloud Monitoring

Nadere informatie

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services BEHEER CONSULTANCY Managed Services We geven gedegen advies om de beschikbaarheid van uw platform en daarmee de user experience te verbeteren. Inclusief concrete

Nadere informatie

We stemmen uw cloud-verbruik automatisch af op de vraag

We stemmen uw cloud-verbruik automatisch af op de vraag Managed Services Managed Services We geven gedegen advies over ontwerp, integratie, bouw en beheer van schaalbare platformen op basis van cloud-technologie. Cloud computing vormt het fundament van elk

Nadere informatie

Doeltreffende CRM

Doeltreffende CRM Doeltreffende CRM Microsoft CRM on premise, wat nu? In het verleden zijn veel organisaties met Microsoft CRM begonnen in een on premise omgeving. Maar nu Microsoft alles op alles zet om de CRM-gebruikers

Nadere informatie

Fors besparen op uw hostingkosten

Fors besparen op uw hostingkosten Whitepaper Fors besparen op uw hostingkosten Hoe kunt u een kostenvoordeel behalen zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit van uw dienstverlening? INHOUD» De hostingmarkt» Cloud technologie» Uitbesteden

Nadere informatie

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service:

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: Betrouwbaardere ICT, minder zorgen! Maak kennis met Multrix Wilt u op maat gesneden ICT-diensten die volledig aan de wensen en behoeften van uw organisatie

Nadere informatie

Verras uw business-collega s met een IT-sixpack

Verras uw business-collega s met een IT-sixpack Hybride-cloudaanpak Verras uw business-collega s met een IT-sixpack De CIO staat steeds meer onder druk: enerzijds vragen uw businesscollega s een s nellere en meer flexibele dienstverlening, anderzijds

Nadere informatie

Impact Cloud computing

Impact Cloud computing Impact Cloud computing op de Nederlandse zakelijke markt De impact van Cloud Computing op de Nederlandse zakelijke markt De economische omstandigheden zijn uitdagend. Nederland is en bedrijven informatietechnologie

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie

Zakelijke dienstverlening in de cloud

Zakelijke dienstverlening in de cloud Zakelijke dienstverlening in de cloud Werken in de cloud, veilig en betrouwbaar ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Agenda Introductie Parentix Dienstverlening Samenwerking met Computerplan

Nadere informatie

VOOR DE SCHERMEN. Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen

VOOR DE SCHERMEN. Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen VOOR DE SCHERMEN Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen Voor de schermen Wat wij áchter de schermen voor u kunnen betekenen, begint vóór de schermen. Hoe kunnen wij uw organisatie helpen om efficiënter,

Nadere informatie

Olde Bijvank Advies Organisatieontwikkeling & Managementcontrol

Olde Bijvank Advies Organisatieontwikkeling & Managementcontrol SAMENVATTING ITIL ITIL is nog steeds dé standaard voor het inrichten van beheerspocessen binnen een IT-organisatie. En dekt zowel applicatie- als infrastructuur beheer af. Indien gewenst kan ITIL worden

Nadere informatie

Cloud Services. SetServices zorgt ervoor dat werken in de cloud werkelijk iets oplevert voor uw organisatie.

Cloud Services. SetServices zorgt ervoor dat werken in de cloud werkelijk iets oplevert voor uw organisatie. Cloud Services SetServices zorgt ervoor dat werken in de cloud werkelijk iets oplevert voor uw organisatie. Cloud Services U wilt grip houden op uw data, verzekerd zijn van beveiligde opslag van uw data

Nadere informatie

Factsheet Outsourcing

Factsheet Outsourcing Factsheet Outsourcing www.vxcompany.com U wilt er zeker van zijn dat de IT-infrastructuur van uw organisatie in goede handen is, zodat u uw aandacht volledig kunt richten op de core business. Wij beheren

Nadere informatie

Cloud Computing. -- bespiegelingen op de cloud -- MKB Rotterdam, 10 november 2015. Opvallend betrokken, ongewoon goed

Cloud Computing. -- bespiegelingen op de cloud -- MKB Rotterdam, 10 november 2015. Opvallend betrokken, ongewoon goed Cloud Computing -- bespiegelingen op de cloud -- MKB Rotterdam, 10 november 2015 Opvallend betrokken, ongewoon goed Agenda Inleiding Mijn achtergrond Over Innvolve Cloud Computing Overwegingen Afsluiting

Nadere informatie

Vergroening Kennisnet Cloud

Vergroening Kennisnet Cloud Vergroening Kennisnet Cloud Have your cake and eat it too Dirk Linden 30 januari 2014 Inleiding / Aanleiding Aanbesteding Kennisnet Housing en Hosting 2013 Nieuwbouw aangegrepen door Vancis en Kennisnet

Nadere informatie

IT beheer: zelf doen is geen optie meer. Ed Holtzer Jurian Burgers

IT beheer: zelf doen is geen optie meer. Ed Holtzer Jurian Burgers IT beheer: zelf doen is geen optie meer Ed Holtzer Jurian Burgers Het leven is te kort om zelf iets te doen wat men tegen betaling ook door anderen kan laten verrichten. William Somerset Maugham Engels

Nadere informatie

Een alledaags gegeven

Een alledaags gegeven Venice in een SAAS omgeving 8 September, 2010 Een alledaags gegeven Elektriciteit, water, gas, telefonie zijn enkele van de basisbenodigdheden waar we als consumenten en bdij bedrijven continu gebruik

Nadere informatie

Cloud Services Uw routekaart naar heldere IT oplossingen

Cloud Services Uw routekaart naar heldere IT oplossingen Cloud Services Uw routekaart naar heldere IT oplossingen Uw IT schaalbaar, altijd vernieuwend en effectief beschikbaar > Het volledige gemak van de Cloud voor uw IT oplossingen > Goede schaalbaarheid en

Nadere informatie

Factsheet SECURITY DESIGN Managed Services

Factsheet SECURITY DESIGN Managed Services Factsheet SECURITY DESIGN Managed Services SECURITY DESIGN Managed Services We ontwerpen solide security-maatregelen voor de bouw en het gebruik van digitale platformen. Met onze Security Management diensten

Nadere informatie

Blackboard. Jan Willem van der Zalm Director EMEA, Blackboard Managed Hosting DATE

Blackboard. Jan Willem van der Zalm Director EMEA, Blackboard Managed Hosting DATE Blackboard Managed Hosting SURF Cloud Vendordag Jan Willem van der Zalm Director EMEA, Blackboard Managed Hosting DATE 2 Agenda SURF Cloud strategie Blackboard Managed Hosting & Private Cloud Blackboard

Nadere informatie

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen 1 IaaS als basis voor maatwerkoplossingen De specialisten van Fundaments: uw logische partner INHOUD Vooraf Terugblik Cloud De rol van de IaaS Provider IaaS maatwerkoplossingen in het onderwijs Conclusie

Nadere informatie

Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning?

Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning? Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning? Qi ict Delftechpark 35-37 2628 XJ Delft T: +31 15 888 04 44 F: +31 15 888 04 45 E: info@qi.nl I: www.qi.nl De service-overeenkomsten van Qi ict

Nadere informatie

FYSIEKE MIGRATIE NAAR EEN VIRTUELE ICT-OMGEVING JOHAN VINK PRODUCTMANAGER INTERCONNECT

FYSIEKE MIGRATIE NAAR EEN VIRTUELE ICT-OMGEVING JOHAN VINK PRODUCTMANAGER INTERCONNECT FYSIEKE MIGRATIE NAAR EEN VIRTUELE ICT-OMGEVING JOHAN VINK PRODUCTMANAGER INTERCONNECT HOOFDKANTOOR s-hertogenbosch HOOFDACTIVITEITEN Datacenter, Connectivity, Cloud & Security MEDEWERKERS > 80 LOCATIES

Nadere informatie

Visie op co-sourcing

Visie op co-sourcing Visie op co-sourcing Ed Holtzer Manager Managed Services Meerdere functies bij diverse IT- en adviesorganisaties. O.a. sales manager, (business) consultant, projectleider en programmamanager in profit

Nadere informatie

Impact Cloud computing

Impact Cloud computing Impact Cloud computing op de Nederlandse zakelijke markt 2 inleiding De economische omstandigheden zijn uitdagend. Nederland is onder invloed van de schuldencrisis in een nieuwe recessie beland; de economische

Nadere informatie

Desktop Delivery: een zakelijke afweging

Desktop Delivery: een zakelijke afweging Desktop Delivery: een zakelijke afweging Client - Server, SBC, virtuele desktops, virtuele applicaties of een virtueel besturingssysteem? Er zijn genoeg mogelijkheden om desktop functionaliteit aan de

Nadere informatie

Data en Applicatie Migratie naar de Cloud

Data en Applicatie Migratie naar de Cloud Data en Applicatie Migratie naar de Cloud Iris Pinkster Professional Testing 1 Agenda - Introductie - De Cloud een introductie - Keuze van geschikte applicaties - Migratie strategieën - Test strategieën

Nadere informatie

Welkom bij Interconnect. Maartje van Alem Marketing Manager

Welkom bij Interconnect. Maartje van Alem Marketing Manager Welkom bij Interconnect Maartje van Alem Marketing Manager Agenda Introductie Interconnect Outsourcing is niet meer weg te denken in de datacenterwereld Wat zijn de laatste marktontwikkelingen? Technologische

Nadere informatie

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Oud scenario - Small Business Server 2011 Waarom afscheid nemen? Alweer 6(!) jaar oud Kans op

Nadere informatie

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD BIG DATA & ANALYTICS BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD FLEXIBEL EN SCHAALBAAR BEHEER VAN ENORME HOEVEELHEDEN INFORMATIE IN GROTE ORGANISATIES EFFICIËNT EN SCHAALBAAR OMGAAN MET INFORMATIE-EXPLOSIE De hoeveelheid

Nadere informatie

Jos Witteveen Wat komt er kijken bij Clouddiensten voor de Zorg? 29 oktober 2013

Jos Witteveen Wat komt er kijken bij Clouddiensten voor de Zorg? 29 oktober 2013 Jos Witteveen Wat komt er kijken bij Clouddiensten voor de Zorg? 29 oktober 2013 Wat en wie is Andarr? Wij zijn dé partner voor waardevaste ICT transities / migraties. Wij helpen organisaties om blijvend

Nadere informatie

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Netconnex is opgericht in 2004 (Gezeteld in Belgie maar het hoofd datacenter gelegen in Nederland [omgeving Amsterdam]). Zeer gestaag groeiende onderneming

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving all-in beheer

1 Dienstbeschrijving all-in beheer 1 Dienstbeschrijving all-in beheer De all-in beheer overeenkomst van Lancom is modulair opgebouwd. U kunt bij Lancom terecht voor deelgebieden zoals helpdesk ondersteuning of backup, maar ook voor totale

Nadere informatie

Windows Server 2003 End of support

Windows Server 2003 End of support Windows Server 2003 End of support Wat betekent dit voor mijn organisatie? Remcoh legt uit Met dit nieuwsitem brengt Remcoh de naderende End of Support datum voor Windows Server 2003 onder uw aandacht.

Nadere informatie

Whitepaper. Cloudarchitectuur Meer grip op cloud computing door inzet referentiearchitectuur. Auteur: Klaas Heek, Solutions Architect

Whitepaper. Cloudarchitectuur Meer grip op cloud computing door inzet referentiearchitectuur. Auteur: Klaas Heek, Solutions Architect Whitepaper Cloudarchitectuur Meer grip op cloud computing door inzet referentiearchitectuur Auteur: Klaas Heek, Solutions Architect Inhoudsopgave Inleiding 3 1 De hype overstijgen 3 2 De referentiearchitectuur

Nadere informatie

Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving

Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving Cloud of Clouds Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving whitepaper CUSTOM 1 Bedrijven maken steeds vaker gebruik van meerdere clouddiensten, omdat ze aan iedereen in de organisatie

Nadere informatie

Agenda. Wat kost het MIS Waarom JorSoft. Over JorSoft. Diensten Het MIS. Vervolgstappen IT infrastructuur

Agenda. Wat kost het MIS Waarom JorSoft. Over JorSoft. Diensten Het MIS. Vervolgstappen IT infrastructuur 13-01-2017 Agenda Over JorSoft Wat kost het MIS Waarom JorSoft Diensten Het MIS Vervolgstappen IT infrastructuur JorSoft JorSoft is een zelfstandige, financieel onafhankelijke onderneming Sterke financiele

Nadere informatie

Maximale ontzorging in eigen regie POWERED BY

Maximale ontzorging in eigen regie POWERED BY Maximale ontzorging in eigen regie POWERED BY www.hixonline.nl De zorgsector is voortdurend in beweging. Zorgprocessen worden meer en meer geautomatiseerd en vrijwel alle gegevens van de patiënt worden

Nadere informatie

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015 Maak kennis met wie is GeeFirm GeeFirm Ervaring en referenties in allerlei sectoren Synmotive Internet Overal Cloud - Telecom - Web - IT 24 x 7 support 100% web based office onderdeel van AllSolutions

Nadere informatie

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud The Cloud Agenda Wat is de cloud? Ontwikkelingen en trends in de markt Bedrijfsstrategie Voordelen en vraagtekens Werken in de cloud: Hoe? Veiligheid & privacy Toepasbaarheid in breder verband Demo Borrel

Nadere informatie

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen 1 IaaS als basis voor maatwerkoplossingen De specialisten van Fundaments: uw logische partner INHOUD Vooraf Terugblik Cloud De rol van de IaaS Provider IaaS maatwerkoplossingen in het onderwijs Conclusie

Nadere informatie

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN Inleiding CRM Resultants biedt aan haar klanten de keuze om Microsoft Dynamics CRM in huis te installeren, of om de

Nadere informatie

Hostbasket. Het hosting en cloud computing aanbod van Telenet

Hostbasket. Het hosting en cloud computing aanbod van Telenet Hostbasket Het hosting en cloud computing aanbod van Telenet 1 Uw IT in betrouwbare handen Uw IT infrastructuur en software uitbesteden zonder zorgen en investering zodat u zich volledig kunt concentreren

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Dienstenbrochure Inhoudsopgave Inleiding...2 Microsoft Azure...2 Dienstenportfolio...3 Contactgegevens Netformatie B.V....5 Inleiding Hartelijk dank voor het downloaden van deze brochure over onze Microsoft

Nadere informatie

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services van KPN Afdelingen smelten samen, markten verschuiven, klanten willen

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

IP Businessmanager voor gevorderden

IP Businessmanager voor gevorderden IP Businessmanager voor gevorderden mobiel integratie total cost of ownership (tco) management rapportages netwerken en ict vm en hosted oplossingen business manager integratie bedrijfs applicaties voip

Nadere informatie

CMS Ronde Tafel. Cloud Continuity. Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant

CMS Ronde Tafel. Cloud Continuity. Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant CMS Ronde Tafel Cloud Continuity Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant Introductie Quint Wellington Redwood Onafhankelijk Management Adviesbureau Opgericht in 1992 in Nederland Ruim 20 jaar ervaring

Nadere informatie

Whitepaper Hybride Cloud Met z n allen naar de cloud.

Whitepaper Hybride Cloud Met z n allen naar de cloud. Whitepaper Hybride Cloud Met z n allen naar de cloud. Inhoudstafel 1. Inleiding 2. Met z n allen naar de cloud? 3. Voordelen van een hybride cloud 4. In de praktijk: Template voor moderne manier van werken

Nadere informatie

Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES

Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES ONZE VISIE OP PROFESSIONEEL SOFTWARE ONTWIKKELEN Bij succesvolle softwareontwikkeling draait

Nadere informatie

BeCloud. Belgacom. Cloud. Services.

BeCloud. Belgacom. Cloud. Services. Cloud Computing Steven Dewinter Steven.Dewinter@belgacom.be February 13 th, 2012 Cloud computing is niet nieuw. Het is een evolutie, geen revolutie! Personal Computer, Tekstverwerker, Rekenblad, MS DOS,..

Nadere informatie

Eigen route met een frisse blik

Eigen route met een frisse blik Inhoudsopgave Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten Skysource OF COURSE 2 3 Public Cloud Wanneer uw organisatie gebruik maakt van een Public Cloud wordt een virtuele infrastructuur gedeeld

Nadere informatie

Onderzoeksbureau GBNED Cloud computing en pakketselectie. Door Gerard Bottemanne, GBNED. 29-11-2012 ICT Financials

Onderzoeksbureau GBNED Cloud computing en pakketselectie. Door Gerard Bottemanne, GBNED. 29-11-2012 ICT Financials Door Gerard Bottemanne, GBNED 29-11-2012 ICT Financials Soort pakket Stand alone > Best of Breed Losstaand (beste) financieel administratiesysteem Attentiepunten: - Meer leveranciers (systeembeheer) -

Nadere informatie

Application Hosting : Intelligent Hosting

Application Hosting : Intelligent Hosting Application Hosting : Intelligent Hosting Januari 2012 [Kies de datum] Inleiding WideXS is een Nederlandse aanbieder van internetoplossingen en met ruim 15 jaar ervaring een begrip in de markt. In deze

Nadere informatie

Registratie Data Verslaglegging

Registratie Data Verslaglegging Registratie Data Verslaglegging Registratie Controleren en corrigeren Carerix helpt organisaties in het proces van recruitment en detachering. De applicatie voorziet op een eenvoudige wijze in de registratie

Nadere informatie

Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig

Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig Auteur: Miranda van Elswijk en Jan-Willem van Elk Dit artikel is verschenen in COS, mei 2011 Cloud services worden steeds meer gebruikelijk.

Nadere informatie

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING?

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Innervate: Januari 2011 WHITEPAPER CLOUD COMPUTING HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Lees hier in het kort hoe u zich het best kunt bewegen in de wereld van cloud computing

Nadere informatie

Professioneel beheer. Altijd kunnen vertrouwen op uw (bedrijfskritische) informatiesystemen

Professioneel beheer. Altijd kunnen vertrouwen op uw (bedrijfskritische) informatiesystemen Professioneel beheer Altijd kunnen vertrouwen op uw (bedrijfskritische) informatiesystemen Onze visie op professioneel beheer Als een applicatie eenmaal ontwikkeld en in productie genomen is, dan draait

Nadere informatie

Garandeer de continuïteit van uw dienstverlening

Garandeer de continuïteit van uw dienstverlening Whitepaper Garandeer de continuïteit van uw dienstverlening Hoe voorkomt u downtime? Hoe vermindert u de impact als het toch optreedt? Hoe bent u zo snel mogelijk weer online? INHOUD» Technische mogelijkheden»

Nadere informatie

Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan!

Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan! Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan! Een probleem met uw ICT omgeving is kostbaar en pijnlijk. De managed services van VBVB zijn ontworpen voor organisaties die 100% controle willen

Nadere informatie

Private Cloud : Intelligent Hosting. [Kies de datum]

Private Cloud : Intelligent Hosting. [Kies de datum] Private Cloud : Intelligent Hosting [Kies de datum] Inleiding WideXS is een Nederlandse aanbieder van internetoplossingen en met ruim 15 jaar ervaring een begrip in de markt. In deze whitepaper beschrijft

Nadere informatie

VERSTERK UW MEDEWERKERS. BEGIN BIJ UW WERKPLEK. Met Realdolmen eenvoudig naar maximale efficiëntie en productiviteit.

VERSTERK UW MEDEWERKERS. BEGIN BIJ UW WERKPLEK. Met Realdolmen eenvoudig naar maximale efficiëntie en productiviteit. VERSTERK UW MEDEWERKERS. BEGIN BIJ UW WERKPLEK. Met Realdolmen eenvoudig naar maximale efficiëntie en productiviteit. Om competitief te blijven in een sterk veranderend bedrijfsklimaat, zet u als vooruitstrevende

Nadere informatie

Private Cloud: Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack

Private Cloud: Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack Private Cloud: Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack De Private Cloud oplossing van 2tCloud is gebaseerd op de geavanceerde Windows Azure Pack

Nadere informatie

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS)

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS) Tot een aantal jaren geleden was het redelijk vanzelfsprekend om in een gebouw met een groot aantal werkplekken een eigen serverruimte te maken. Dit heeft nog steeds een aantal voordelen. Vandaag de dag

Nadere informatie

Vertrouwen is het sleutelwoord bij outsourcen. IS Interned Services: Outsourcen doe je samen op basis van gelijkwaardig partnership

Vertrouwen is het sleutelwoord bij outsourcen. IS Interned Services: Outsourcen doe je samen op basis van gelijkwaardig partnership Vertrouwen is het sleutelwoord bij outsourcen IS Interned Services: Outsourcen doe je samen op basis van gelijkwaardig partnership Vertrouwen is het sleutelwoord bij outsourcen IS Interned Services: Outsourcen

Nadere informatie

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS SERVICE SOLUTIONS ADVISIE SERVICE SOLUTIONS Uw ERP systeem is van essentieel belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. De serviceverlening van Advisie is er daarom op gericht om verstoringen van het systeem

Nadere informatie

THE CLOUD IN JURIDISCH PERSPECTIEF SPREKERSPROFIEL. Mr. Jan van Noord Directeur International Tender Services (ITS) BV

THE CLOUD IN JURIDISCH PERSPECTIEF SPREKERSPROFIEL. Mr. Jan van Noord Directeur International Tender Services (ITS) BV THE CLOUD IN JURIDISCH PERSPECTIEF SPREKERSPROFIEL Mr. Jan van Noord Directeur International Tender Services (ITS) BV Wat is Cloud Op het moment dat content uit het eigen beheer c.q. toezicht verdwijnt

Nadere informatie

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Auteur: Roy Scholten Datum: woensdag 16 september, 2015 Versie: 1.1 Hoe u kunt profiteren van de Cloud Met de komst van moderne technieken en de opmars van

Nadere informatie