Beste lezers, veel leesplezier, Yvonne (vrijwilliger bij Buitenwereld)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste lezers, veel leesplezier, Yvonne (vrijwilliger bij Buitenwereld)"

Transcriptie

1 Beste lezers, De winterstop is voorbij en we hebben meteen al vele leuke nieuwtjes te melden. Er is namelijk hard gewerkt achter de schermen. Het allerleukste nieuws is toch wel de komst van onze nieuwe pony Blaze. We hebben haar bij elkaar gespaard via de crowdfundingsite van Buitenwereld. ( ). Dankzij een hele gulle gift hierop van de stichting Mazzel, alsmede dankzij de vele kinderen die hiervoor gespaard hebben (doordat zij op woensdagmiddag tegen een kleine donatie kwamen ponyrijden), is deze grote wens nu echt in vervulling gegaan. In deze nieuwsbrief uitgebreid verslag en foto s van onze aanwinst. Maar we hebben nog veel meer leuk nieuws te vertellen. We hebben namelijk een compleet nieuwe geiten- en varkensstal gekregen. Deze stallen hebben wij kunnen realiseren doordat wij een grote donatie van de Lionsclub Houten mochten ontvangen. Dit bedrag, aangevuld met ons gewonnen geldbedrag bij het SBS6 programma Geld maakt gelukkig, heeft tot twee fantastische dier- en kindvriendelijke stallen geleid. De firma WEKA heeft de stallen afgelopen week voor ons opgebouwd en we zijn heel benieuwd wat onze bezoekers ervan vinden. Onze dieren hebben hun draai alweer gevonden en zijn dik tevreden, zie ook onze foto s verderop. Kalf Choco werd te groot voor de kinderboerderij en is opgehaald door haar nieuwe eigenaar. In het voorjaar zullen wij zeker weer op zoek gaan naar een nieuw kalfje. Het NL-Doet weekend komt eraan (11 en 12 maart). Ook dit jaar krijgen wij gelukkig weer extra hulp op deze 2 dagen. Lijkt het U ook leuk om samen met collega s een hele dag te komen helpen bij Buitenwereld? Stuur ons dan gerust een mailtje. (info@buitenwereld.nl). Helpende handen zijn bij onze stichting hard nodig en het kan uiteraard ook ingepland worden op andere dagen. veel leesplezier, Yvonne (vrijwilliger bij Buitenwereld)

2 2016 alweer een maand oud. Hierbij alweer een nieuwe nieuwsbrief van Buitenwereld. De tijd gaat snel: 2016 is alweer de maand januari bijna voorbij! Een paar weken geleden hebben we voor vrijwilligers, medewerkers en bestuur een gezellige nieuwjaarsborrel gehad. Fijn dat we elkaar weer konden treffen. En natuurlijk hebben we het glas geheven op een goed afgelopen jaar: Buitenwereld heeft het financieel goed gedaan en is niet in het rood beland. Dat geeft goede moed: we hebben meer bezoekers gehad dan in 2014 het geval was. Vooral de schoolreisjes en kinderpartijtjes gaan de goede kant op. Daar zijn we heel erg blij mee. We hopen dan ook dat 2016 een nog beter resultaat mag krijgen. In de winterstop zijn de stallen bij de geiten en de varkens vernieuwd. En, er is een nieuwe pony gekomen, mede dankzij de Crowdfundingsite De Wensput. Ook daar zijn we blij mee en erg trots op met elkaar. Komend jaar, oeps: ik moet zeggen dit jaar, gaan we verder met het ontwikkelen van Buitenwereld. Samen met het bestuur zullen we een voortgangsplan maken voor de verdere ontwikkeling van het Keercampgebied. Ik heb de wethouder toegezegd om aan het begin van dit jaar met een plan van aanpak te komen, waarbij we boerderij De Heuvel nader gaan betrekken en onze plannen verder ontwikkelen richting theehuis of pannenkoekenrestaurant. Nu staat dit nog in de kinderschoenen en moet er veel gerekend worden, veel overleg met de gemeente in gang zetten (de wethouder gaf tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente mij nog aan dat hij met spanning wacht op het plan, waar hij zeker niet negatief tegenover staat!). In de eerstkomende bestuursvergadering zullen we hierover verder met elkaar praten en ervoor zorgen dat in februari het stuk er voor een eerste bespreking ligt. Kortom, het bruist op Buitenwereld. Zo zijn we nu druk in de weer om het komende Kinderfestijn weer in de steigers te zetten met elkaar. Dat gaat, gezien het enthousiasme waarmee een ieder zich hier op stort, vast weer lukken. Met vriendelijke groet, Harry Blume, voorzitter bestuur.

3 HIER IS ZE DAN: ONZE NIEUWE PONY BLAZE We zijn ontzettend blij dat Buitenwereld een grote pony heeft kunnen kopen. Dit was een hele grote wens van ons, en onze bezoekers. Iedere woensdagmiddag wordt er namelijk pony gereden op de kinderboerderij. Helaas moesten wij nog al eens wat kinderen teleurstellen als zij te groot bleken te zijn voor onze kleine pony Punky. Dat is nu verleden tijd. Dankzij een hele grote donatie van de Stichting Mazzel op onze crowdfundingsite De Wensput, en dankzij de vele kinderen die mee gespaard hebben, staat er nu een lieve grote pony te pronken in onze paardenwei. Haar naam is Blaze. De stichting Mazzel heeft aangeboden om 2 jaar lang ook nog eens de verzorgingskosten voor Blaze op zich te nemen. Zo n mooi gebaar!

4 Blaze is een merrie van 8 jaar oud, ze is een kruising Tinker/IJslander. Haar vorige eigenaresse (Blaze stond op een manege) vertelde ons dat ze super braaf is, zowel met rijden als in de omgang. Dat ze nooit bokt of steigert, heel sociaal is naar anderen en ook niet dominant is. Dat ze poetsen, wandelen, grondwerken etc. allemaal super leuk vind. Kortom... de beste pony die we ons maar kunnen wensen. Vrijdag 22 januari is ze naar Buitenwereld verhuisd en onze eerste indruk is heel positief. We zijn echt blij met Blaze!

5 We hopen op korte termijn een zadel te kunnen kopen voor haar. Zodra we deze hebben zal Blaze op de woensdagmiddag en op de kinderfeestjes beschikbaar zijn om op te rijden. We vragen hier een kleine vergoeding voor (van 1 euro), die we weer zullen storten op één van de wensen van De Wensput. Zo kunnen we steeds meer wensen van bezoekers uit laten komen. Jullie kunnen alvast kennis komen maken met Blaze, dat zal ze vast en zeker leuk vinden! Ze komt graag even knuffelen aan het hek. Wij danken onze donateurs, en alle kinderen die mee gespaard hebben voor onze Blaze, en maken een diepe buiging voor de stichting Mazzel.

6 Al ons elektrische gereedschap is tijdens de winterstop door firma * Buschgens & van der Worp * gecontroleerd en goedgekeurd. Bas van der Worp zet zich al jaren in voor NL Doet en wilde deze klus, tegen onkostenvergoeding, voor ons uitvoeren. Dankjewel Bas. Alle bokken worden binnenkort verkocht. Behalve Boris en Duco, die mogen blijven! Vrijwilliger Nick heeft alle hekken op het terrein recht gezet en ook beide sluizen bij de dieren in orde gemaakt. Dat was hard nodig want deze liepen helemaal vast. Ik denk, dat zowel vrijwilligers als bezoekers je heel dankbaar zijn Nick!

7 KPN sales support komt op donderdag 3 maart helpen met ongeveer 25 man! Ze doen dit als team-uitje. Ze gaan: puin ruimen, losse stenen naast de ponystal verplaatsen naar de fietsenstalling, kinderfietsjes repareren, het verbindingspad onkruidvrij maken, de laurier-struiktakken naast de scouting bij het NME-pad neer leggen en wat snoeien bij de speeltuin. En... bij mooi weer verven ze de buitenkant van de konijnenhokken (direct rechts bij de kibo-ingang) Dit is een overzicht van het aantal mensen dat de website bezoekt heeft in In de maand juli hebben bijna mensen de site één of meerdere keren bekeken. Zelfs in november kijken er toch nog zo n 40 mensen per dag op onze website.

8 Kom je onze nieuwe stal bewonderen? We zijn ontzettend blij met onze nieuwe stallen. Ze zijn stevig, makkelijk aan te passen als we jonge dieren hebben en ze zijn een stukje lager. Kinderen kunnen nu nog leuker kennis maken met één van onze geiten of varkens. Er zitten ook stevige sloten op zodat de geiten zichzelf niet meer kunnen bevrijden.

9 Maak kennis met één van onze vrijwilligers Wie ben je? Ik ben Meine Vellinga Ik ben in 1946 geboren in het Friese dorpje Hommerts in de buurt van Sneek. Toen ik 18 was heb ik die veilige omgeving verlaten en ben de grote boze wereld in getrokken. Uiteindelijk ben ik in 1981 in Houten terecht gekomen en ben toen aan het huisje-boompjebeestje leven begonnen. Wanneer ben je jarig? Op 8 december. Getrouwd/verliefd/verloofd/kids? Sinds 1973 ben ik getrouwd met Gepke. Inderdaad ook afkomstig uit Friesland. Samen hebben wij twee kinderen en die hebben elk ook weer twee kinderen. Zij wonen in Houten en Eindhoven. Wat zijn je hobby s? Alles op het gebied van natuur en cultuur boeit me. Actief hou ik me bezig met volkstuinieren, weidevogelbescherming, wilgen knotten en volksdansen. Ook sport ik graag. (Meine staat vaak als Wijze in onze kerststal, zie foto) Heb je huisdieren? Als je bijen tot de huisdieren rekent, dan wel. Welke liedjes hebben (diepe) indruk op je gemaakt: Leonard Cohen hebben we grijs gedraaid. Wat zal je nooit weggooien? Mijn fiets, daar kan ik niet zonder, want ik kan niet autorijden. Hoelang werk je al op de kibo?. Heeeel lang. Samen met o.a. Jolanda en Ingrid, behoorde ik tot een groepje pioniers die vonden dat er in Houten een kinderboerderij moest komen.

10 We hebben heel wat tegen de stroom in moeten roeien. Ik vind het dan ook fantastisch dat het uitgegroeid is tot wat het nu is: de Buitenwereld. Op welke dag werk je? Samen met mijn maat Iwan voer ik de beesten op woensdagochtend. We maken er altijd een gezellige ochtend van. Hoe ben je op het idee gekomen om hier vrijwilligerswerk te gaan doen? Mijn drijfveer is dat het heel belangrijk is voor kinderen dat ze leren omgaan met dieren, een band met ze te voelen en ze te respecteren. Wat vind je er de leukste klus om aan te pakken? Het opstapelen van de hooi en strobalen, die van de vrachtwagen op de hooizolder worden gegooid, vond ik altijd heerlijk. Lekker samen zweten. Maar de balen zijn me nu te zwaar geworden en laat ik dit klusje aan jongeren over. Wat de minste? Met je kouwe klauwen bevroren waterbakken ijsvrij maken. Heb je een favoriet dier op de kibo? Een paar jaar hebben we een eend gehad die zijn ondersnavel kwijt was. Dat vond ik een schatje. Nu ga ik voor de kippen. Wil je nog iets delen met ons? Ik vind dat bestuur, beheerders en vrijwilligers iets heel belangrijks toevoegen aan de Houtense gemeenschap. Daarvoor alle lof!!! En vooral...doorgaan.

11 Drainage problemen We kampen al een hele lange tijd met wateroverlast op ons terrein. We hebben nu in kaart kunnen brengen waar onze drainagebuizen lopen. Deze waren behoorlijk verstopt (zie foto links) en zijn nu voor een groot gedeelte schoon gespoten. Helaas kwamen ze op een te dichte verstopping terecht die met doorspuiten niet op te lossen was. Wel weten we nu dus de locatie van deze verstopping. Een hoveniersbedrijf uit Leerdam heeft een grote brede drainbuis van 2.40 mtr. onder de zandbak bij onze glijbanen geplaatst. Om de buis is grind gestort. We zijn helaas nog niet van de waterplas af. De gemeente zoekt naar een andere oplossing. Wordt vervolgd.

12 De knotwilg, die naast de konijnenheuvel staat, is drastisch gekortwiekt. De grote takken die eraf kwamen zijn nu gestekt in wei 6 naast de scouting. Een wilg schiet heel makkelijk wortel en daar hebben we ons voordeel mee gedaan. We hebben bij het Oranjefonds (NL-doet) een aanvraag ingediend voor geld voor het afrasteren van deze bomen. Deze aanvraag is gelukkig goedgekeurd. We willen natuurlijk voorkomen dat de bomen aangevreten worden door onze eigen dieren. Cor Bouwman van Repcon BV heeft alle speeltoestellen weer gecontroleerd. Dit gebeurt meerdere keren per jaar. Vrijwilliger Marco is hier druk bezig met het schoon branden van het verbindings-pad. Ook andere vrijwilligers hebben hun groene vingers al voor ons ingezet. Als het goed is krijgen we op 3 maart extra hulp bij dit pad van KPN support.

13 In het voorjaar verwachten wij weer veel jonge dieren. Onze dieren die drachtig zijn: Geit Farah Geit Krysta Geit Paulien Geit Nienke Geit Blondie Geit Kyra Schaap Elena Schaap Anoek Schaap Foetsie Schaap Renske Schaap Sjimmie Varken Guusje Onze activiteitencommissie zou heel graag nieuwe vrijwilligers toe willen voegen aan hun team. Vind jij het leuk om mee te denken, mee te helpen met de voorbereidingen en wil je op de dag van de activiteit assisteren? Stuur dan een mailtje naar Buitenwereld kan ook nog vele mensen gebruiken voor de speeltuin en de kinderboerderij. Mail ons of kom spontaan eens langs! Hoewel de winter toch echt mild is, zijn er dieren op de kibo die daar anders over denken. Enig idee wie hier verscholen ligt maar toch niets van alle roddels wil missen? Terug naar de website

Maandag 28 maart. Beste lezers,

Maandag 28 maart. Beste lezers, Beste lezers, Wat fijn dat we al kunnen genieten van het mooie weer. Maar stilzitten is er niet bij hoor bij Buitenwereld. Er is echt heel veel werk verzet. De vele foto s in deze brief brengen jullie

Nadere informatie

BEHEERDER ZIJN BIJ DE DORPSBOERDERIJ IN WASPIK Het is inmiddels al een jaar geleden (maart 2012) dat onze Dorpsboerderij haar deuren officieel opende. Dankzij de inzet van een team van ongeveer 30 beheerders

Nadere informatie

Veel leesplezier! Yvonne

Veel leesplezier! Yvonne + Beste lezers, In onze vorige nieuwsbrief was Buitenwereld nog volop bezig met de verbinding tussen speeltuin en kinderboerderij. Twee weides moesten tijdelijk worden gesloten zodat er een mooi pad aangelegd

Nadere informatie

Beste lezers, spelen en leren

Beste lezers, spelen en leren + Beste lezers, De Krokusvakantie is het startschot geweest van een nieuw Buitenwereldseizoen. De weken lijken wel ineens om te vliegen. Op woensdag 1 april gaan de openingstijden van 13:00 naar 11:00

Nadere informatie

Beste lezers, Wat verandert er momenteel veel bij Buitenwereld, vinden jullie niet?

Beste lezers, Wat verandert er momenteel veel bij Buitenwereld, vinden jullie niet? Beste lezers, Wat verandert er momenteel veel bij Buitenwereld, vinden jullie niet? Op dit moment is het een beetje rommelig maar het wordt wel steeds duidelijker hoe het eruit ZAL gaan zien. Zo is het

Nadere informatie

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend Manege De Eilandruiters 1 oktober 2017 Editie 1, Nr. 3 MANEGENIEUWS Ponyweekend 22/23/24 September was het ponyweekend met dit jaar circus als thema. Er waren een speurtocht en buitenrit georganiseerd,

Nadere informatie

Karper praat Januari 2017

Karper praat Januari 2017 Karper praat Januari 2017 Welkomswoord! Droevig nieuws! Barney heeft een groot deel van zijn leven op de Karperhoeve door gebracht. Wanneer hij precies op de Karperhoeve is gekomen kan ik helaas niet terug

Nadere informatie

Beste lezers, Veel leesplezier bij alle andere nieuwtjes!

Beste lezers, Veel leesplezier bij alle andere nieuwtjes! Beste lezers, We starten maar meteen met een hele leuke mededeling. Buitenwereld heeft er namelijk een nieuwe bewoner bij. Het is een ezelin en we zijn ontzettend blij met haar. Verderop in deze brief

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouders/ verzorgers. Herfstvakantie

Nieuwsbrief. Beste ouders/ verzorgers. Herfstvakantie Nieuwsbrief Beste ouders/ verzorgers De afgelopen periode is voor de school heel intens geweest. Wij hebben op een mooie manier afscheid genomen van Rini Aarts-Jongbloed. We hebben uw steun erg gewaardeerd

Nadere informatie

Beste lezers, 10 jaar bij de speeltuin Mike van Rooij

Beste lezers, 10 jaar bij de speeltuin Mike van Rooij Beste lezers, Wat was dat ineens schrikken... het overlijden van ons varkentje Bram. Elke vrijwilliger, die ik verleden week sprak, had het er wel even over. Het is ook een groot gemis! Op de website en

Nadere informatie

Van de directeur Vorige week hebben wij een inspirerende 2 daagse gehad in het winterse landschap van Echten.

Van de directeur Vorige week hebben wij een inspirerende 2 daagse gehad in het winterse landschap van Echten. OJS de Zevensprong*Ellertsveld 15*8302 JD*Emmeloord*0527-788688*ojsdezevensprong@aves.nl Jaargang 3, nummer 10 17 februari 2017 Van de directeur Vorige week hebben wij een inspirerende 2 daagse gehad in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en Omgeving Uitgave 3 seizoen 2016-2017 Beste vrijwilligers! Het seizoen is bijna afgelopen, vandaar deze laatste nieuwsbrief. De volgende onderwerpen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 8 1 oktober 2012 redactie: Rebecca van Delft

NIEUWSBRIEF 8 1 oktober 2012 redactie: Rebecca van Delft NIEUWSBRIEF 8 1 oktober 2012 redactie: Rebecca van Delft Ik was met de riek gras aan het opruimen in de paarden wei samen met brian. Ik schrok me zelf `t apenzuur. Ik dacht even dat ik `m een kopie kleiner

Nadere informatie

Inhoud. Nieuws Nieuwe keuken Onderhoud boerderij Sinterklaascadeau Decembermaand Nieuwe daken Winter Foto s Contact

Inhoud. Nieuws Nieuwe keuken Onderhoud boerderij Sinterklaascadeau Decembermaand Nieuwe daken Winter Foto s Contact FEBRUARI 2019 Inhoud Nieuws Nieuwe keuken Onderhoud boerderij Sinterklaascadeau Decembermaand Nieuwe daken Winter Foto s Contact 3 3 4 4 5 7 8 9 11 2 Nieuws Een nieuwe keuken Als we dan toch aan het renoveren

Nadere informatie

Hoi lezers van de kinderkrant

Hoi lezers van de kinderkrant Hoi lezers van de kinderkrant Dit plaatje is van een echte trompetvogel Dit is de kinderkrant juni 2018 van De Trompetvogel Inhoud: Voorwoord Pag. 2 Groep 2 Pag. 14 & 15 Recept smoothie Pag. 3 Groep 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief beestenboel maart 2015

Nieuwsbrief beestenboel maart 2015 Nieuwsbrief beestenboel maart 2015 Uitgave van stichting t Dierenduintje, opgericht 7 juni 2001 3 de digitale jaargang Beste donateur, vrijwilliger en belangstellende van stichting t Dierenduintje. Dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ april nummer 29

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ april nummer 29 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 8 april nummer 29 Agenda 12 april natuurlijk schoon dag! (groep 5 en 6 doet mee) 18 april bevrijdingsloop 19 april Continurooster tot 14.00 uur:

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 Basisschool De IJsbreker Amsterdam, 7 januari 2019 Beste ouders/ verzorgers, VOORWOORD Vandaag ontvangt u van ons de allereerste nieuwsbrief van 2019. Dus

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf.

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf. Jaargang 10 Nummer 16 15 april 2019 Agenda Dinsdag 16 en woensdag 18 april Vrijdag 19 april Maandag 22 april t/m Vrijdag 3 mei Zondag 5 mei Maandag 7 mei Woensdag 8 mei Vrijdag 10 mei Woensdag 15 mei Eindtoets

Nadere informatie

school ijsvrij. Zo vaak vriest het niet, zei de directeur van de school. Daar mogen jullie van gaan genieten! Als Spekkie aanbelt, doet Sproet meteen

school ijsvrij. Zo vaak vriest het niet, zei de directeur van de school. Daar mogen jullie van gaan genieten! Als Spekkie aanbelt, doet Sproet meteen IJsvrij Met dikke wanten aan en een sjaal om loopt Spekkie naar het huis van Sproet. Brrr... wat is het koud! Sinds een week vriest het flink en alle sloten in de buurt zijn al dicht. Sproet rende na schooltijd

Nadere informatie

Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en KDV/BSO Apenrots.

Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en KDV/BSO Apenrots. Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en KDV/BSO Apenrots. Samenvatting voorjaarsvakantie In de voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Herderscheenieuwsbrief

Herderscheenieuwsbrief Herderscheenieuwsbrief Woordje van de directeur. Geachte ouders/verzorgers, Jaargang 15 De laatste, en zeker ook wel leuke, loodjes zijn aangebroken.! Intussen is bekend naar welke groepen of scholen onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief Boerderij De Bonte Parels

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief Boerderij De Bonte Parels De eerste nieuwsbrief van 2018! Het jaar is alweer een poosje bezig. Eigenlijk zou de nieuwsbrief een maand geleden verstuurd worden, maar gezien alle feest- en verjaardagen, een babyboom bij de koeien

Nadere informatie

MANEGENIEUWS. In dit nummer:

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Manege De Eilandruiters 1 september 2017 Editie 1, Nr. 2 MANEGENIEUWS De nieuwsbrief Op de site Misschien heb je het al gezien, maar de nieuwsbrief verschijnt ook elke maand op de site van De Eilandruiters.

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 schooljaar 2017 2018 Geachte ouder(s), beste leerlingen, Vanmorgen hebben de ouders van de leerlingen van groep 6,7 en 8 het volgende bericht gekregen: Juf Else gaat de

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van de groep 8 leerlingen: Rebecca van Loenhout, Rachel van Wyk, Sarah van Wyk, Rachel van Vossen, Julia Blom en Jasmyn Baselier.

Nadere informatie

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland Nieuwsbrief 1 5 september 2017 Geachte ouders, Deze week: * Welkom! * Info avond * Peutergym Zo, de kop is er weer af! We zijn weer begonnen en direct bruist het weer in school. Veel nieuwe gezichtjes

Nadere informatie

Het is alweer december. Met flink wat zonnige dagen in het najaar zijn de weken echt omgevlogen. Tijd voor een nieuwe nieuwsbrief.

Het is alweer december. Met flink wat zonnige dagen in het najaar zijn de weken echt omgevlogen. Tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Beste lezers, Het is alweer december. Met flink wat zonnige dagen in het najaar zijn de weken echt omgevlogen. Tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Er zal dit jaar helaas geen kerstactiviteit plaats vinden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord. Agenda. Nummer 4 dec Pagina 1 van 5. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord. Agenda. Nummer 4 dec Pagina 1 van 5. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Voorwoord Special Heroes We laten een kind! Even voorstellen Schoolfruit Verkeer Sinterklaas Kerst Oproepje Verjaardagen Agenda Beste ouder(s)/verzorger(s) Het jaar

Nadere informatie

VACATURES VRIJWILLIGERS. Midgard. Kom jij ons team versterken?

VACATURES VRIJWILLIGERS. Midgard. Kom jij ons team versterken? VACATURES VRIJWILLIGERS Midgard Kom jij ons team versterken? Augustus 2018 Wij zijn opzoek naar Nieuwe vrijwilligers die het huidige team komen versterken waardoor we onze bewoners nog meer mogelijkheden

Nadere informatie

~ Nieuwsbrief januari en februari 2015 ~ Hallo allemaal,

~ Nieuwsbrief januari en februari 2015 ~ Hallo allemaal, ~ Nieuwsbrief januari en februari 2015 ~ Hallo allemaal, Hierbij ontvangen jullie mijn nieuwsbrief van januari en februari 2015. De winterperiode is voor ons de drukste periode van het jaar dus vandaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger. Beste lezer,

Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger. Beste lezer, Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger Beste lezer, De december maand is weer begonnen. De bladeren zijn van de bomen en de december drukte is in volle gang, de sint is in het land, de schoentjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Het was mijn idee om een straatje om mijn bloementuin te maken en ik heb er aardig lang over gedaan. Maar nu is hij eindelijk klaar.

Het was mijn idee om een straatje om mijn bloementuin te maken en ik heb er aardig lang over gedaan. Maar nu is hij eindelijk klaar. Het was mijn idee om een straatje om mijn bloementuin te maken en ik heb er aardig lang over gedaan. Maar nu is hij eindelijk klaar. Er staat nu ook een nieuw tuinplan 2013 bij. Ik ben ook met houtsnippers

Nadere informatie

Karper praat Februari 2017

Karper praat Februari 2017 Karper praat Februari 2017 Welkomstwoord! Nederlandse Kampioenschappen! 3 Maart jl. start Inez van Waalwijk in de Nederlands Kampioenschappen in Ermelo. En wat voor start, als eerste om 9 uur binnen komen

Nadere informatie

Oktober, november en december 2017

Oktober, november en december 2017 NIEUWSBRIEF Voor jullie ligt de nieuwsbrief van oktober, november en december. Deze brief verschijnt vier keer per jaar. Veel kijk- en leesplezier! BIJ DE HEEREVELDEN Het wordt steeds een beetje kouder.

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

MARIMBAZUIN Juni 2017

MARIMBAZUIN Juni 2017 MARIMBAZUIN Juni 2017 De van Willemien, directeur Natuurlijk begin ik met onze geweldige Dalton prestatie. Een verlenging van het certificaat voor vijf jaar. We hebben de krant gehaald. Wat zijn we trots

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016 2021 www.dierenweidemarnixplantsoen.nl Heemtuinpad 2 (bezoekadres) Marnixlaan 441 3132 PM Vlaardingen bestuur@dierenweidemarnixplantsoen.nl 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4

Nadere informatie

Mei 2016 Nieuwsbrief #4

Mei 2016 Nieuwsbrief #4 Mei 2016 Nieuwsbrief #4 Beste ouders, leerlingen, opa s en oma s en andere belangstellenden. Nog maar 6 weken en dan is het al weer zomervakantie. Wat is dit schooljaar ontzettend snel voorbij gegaan.

Nadere informatie

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout OKTOBER 2018 Inhoud Warm! Bloemen Plus wandel4daagse Rabobank fietstocht Eendenvijver Warm en droog Resto van Harte Wespen Onderhoud bomen Onderhoud boerderij Foto

Nadere informatie

24 kinderboerderijen in Nederland Per provincie

24 kinderboerderijen in Nederland Per provincie 24 kinderboerderijen in Nederland Per provincie Leuke dingen doen met de kids betekent vaak dat er veel geld moet worden uitgegeven. Het is nou eenmaal geweldig om er vaak met de kinderen op uit te trekken

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Het Bazzeroet journaal

Het Bazzeroet journaal Het Bazzeroet journaal juli 2015 Het is alweer zomervakantie en dus is het tijd om ons huidige thema af te gaan sluiten. Wij werken op de boerderij was voor de kinderen weer een leuke manier om de wereld

Nadere informatie

Peppelinfo juni 2016, nummer 8

Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Beste ouders, Op school zijn we druk aan het kijken naar de groepsindeling voor komend schooljaar. Voor elke leerlingen die we hebben, krijgen we geld om onze organisatie

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal vrijwilliger

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Hier kan Uw logo staan

Hier kan Uw logo staan Hier kan Uw logo staan Wilt U ons ook financieel Ondersteunen zodat wij ons werk zo goed mogelijk kunnen doen. Ook U kunt ons sponsoren, kijk voor meer info op www.ponyopvang.nl Ons eerste jaar zit er

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus KDV / BSO Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en kdv / bso Apenrots Terugblikken op afgelopen 2 maanden Wat

Nadere informatie

Januari, februari, maart 2018

Januari, februari, maart 2018 Voor jullie ligt de nieuwsbrief van januari, februari en maart. Deze brief verschijnt vier keer per jaar. Veel kijk- en leesplezier! BIJ DE HEEREVELDEN We zijn wel een beetje klaar met alle regen en de

Nadere informatie

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma c Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Jaargang januari 2017 schoolweek 16 SBO De Zonnewijzer

Nieuwsbrief 7. Jaargang januari 2017 schoolweek 16 SBO De Zonnewijzer Pagina 1 Nieuwsbrief 7 Nieuwsbrief 7 Jaargang 2016-2017 10 januari 2017 schoolweek 16 SBO De Zonnewijzer 0402018185 www.sbodezonnewijzer.nl Een lieve groet, een klein gebaar Mooie wensen voor het nieuwe

Nadere informatie

De participerende bezoeker. Openstelling op zaterdag.

De participerende bezoeker. Openstelling op zaterdag. De participerende bezoeker Zoals jullie weten wil de politiek graag een participerende samenleving. Dit betekent dat meer dan voorheen een beroep gedaan wordt op de mensen zelf. Dit is ook terug te vinden

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2A

Nieuwsbrief groep 1/2A Nieuwsbrief groep 1/2A Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2A voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Ineke Harleman en Simone Dreierink Wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact NIEUWSBRIEF Nr. 3, 11 november 2016 In deze nieuwsbrief Rust Ouderenquête Instroom kleuters Schaatsen Voorstellen student Schoolbieb Oud papier dozen Betaling fotograaf Ouderbijdrage Kamp-vervoer Gebruik

Nadere informatie

Sofie en Regenboog HOOFDSTUK ÉÉN

Sofie en Regenboog HOOFDSTUK ÉÉN HOOFDSTUK ÉÉN We zijn bijna bij de school! riep Sofie uit toen ze vlak voor zich een bord zag. Eenhoorn Academie stond er in zwierige gouden schrijfletters met daarnaast een tekening van een spierwitte

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Voorjaar op de boerderij. Wat een drukte!

Voorjaar op de boerderij. Wat een drukte! Voorjaar op de boerderij Wat een drukte! Een uitgave van Natuur- en milieueducatie Afdeling Realisatie - Team Stadsruimte Gemeente Leiden, 2012 De boerderij is erg groot. Er zijn stallen met dieren. En

Nadere informatie

Nieuwsbrief SPGE april 2014

Nieuwsbrief SPGE april 2014 Nieuwsbrief SPGE april 2014 Hierbij de tweede nieuwsbrief van dit jaar van de SPGE. Mede dankzij een aantal leuke reacties en enthousiaste inzendingen naar aanleiding van de nieuwsbrief van januari is

Nadere informatie

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!!

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! Nieuwsbrief 2 Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! De schoolvakanties zijn binnenkort achter de rug. Wij hopen dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad. Wij hebben als brigade niet

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Stichting Ponyopvang

Stichting Ponyopvang Even voorstellen U kunt als sponsor hier komen te staan en op de website Ook U kunt ons sponsoren kijk voor meer informatie op www.ponyopvang.nl Stichting Ponyopvang Even een voorwoord van onze voorzitter.

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a.

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 12, Nummer 51, December 2013 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. De voorzitter aan het woord... 3 3. FNRS Wedstrijd

Nadere informatie

zomer Vakantie zomer

zomer Vakantie zomer NieuwsBrief nr.3, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Het is weer tijd voor de zomer. In het midden van Nederland is afgelopen week de zomervakantie begonnen. De kinderen hebben zes weken geen school. Zes weken

Nadere informatie

Dag allemaal, Het Chirojaar gaat zo snel!

Dag allemaal, Het Chirojaar gaat zo snel! Maart 2018 Dag allemaal, Het Chirojaar gaat zo snel! De paasvakantie staat voor de deur en dan gaan Keti, Aspi en leiding (of sympathisanten) op wandel met de rolstoelbewoners van WZC De Stichel. Zo brengt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************

Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************ VOORKANT JONG IN DEN HAAG 2011-2014 Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************ [Binnenpagina, soort paspoort,

Nadere informatie

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij Glimlachmomentjes #1 In het nieuwe jaar horen er ook weer mooie geluk-momentjes, het wordt nu even weer in een nieuw jasje gestoken. Het blijft fijn om te kijken naar de mooie dingen in het leven. Juist

Nadere informatie

Nummer 8, juni Aanstaande maandag zijn we weer vrij, dan is het Pinksteren. Met Pinksteren denken we aan de Heilige Geest die is gekomen.

Nummer 8, juni Aanstaande maandag zijn we weer vrij, dan is het Pinksteren. Met Pinksteren denken we aan de Heilige Geest die is gekomen. Nieuwsbrief Nummer 8, juni 2019 Na een week van kamp en schoolreis waren we twee dagen vrij. Op donderdag was het Hemelvaart. Dat is de dag waarop Jezus naar de hemel ging. Jezus lijkt dan verdwenen, maar

Nadere informatie

Het zal nog even duren maar ooit zullen de Albizia s zo gaan bloeien:

Het zal nog even duren maar ooit zullen de Albizia s zo gaan bloeien: De tijd vliegt De dagen zijn alweer een stuk korter. De nachten worden alweer koud. Begin september is het maar net 3 graden s nachts. Toch begint september met een aantal prachtige dagen. En de dag dat

Nadere informatie

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren.

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren. KDV / BSO De Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl in het algemeen en KDV / BSO De Apenrots in het bijzonder.

Nadere informatie

Goudhaantjes en Babbelaars

Goudhaantjes en Babbelaars Maandag 13-7-2015 Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Vandaag gaan wij een fietstocht maken door de Broekpolder, daar gaan wij een hele gezellige dag beleven. Zorg er in ieder geval voor dat je fiets klaar staat

Nadere informatie

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar KBS De Loofhut NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus 2015 Inhoud Op deze laatste vakantiedag ontvangt u alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2015-2016. In deze nieuwsbrief stellen de nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief FFF Nummer 1. Hoi Allemaal,

Nieuwsbrief FFF Nummer 1. Hoi Allemaal, Nieuwsbrief FFF 03-09-2017 Nummer 1 Hoi Allemaal, Na 3 lange maanden zonder basketbal gaan we gelukkig komende dinsdag weer beginnen!! Tenminste... mijn kids zijn erg blij dat het seizoen eindelijk weer

Nadere informatie

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1 Mondeling Nederlands Cursus 2 Module 4 Dag 1 het gras het pad het park de boom de poep de vlieg rondkijken wegjagen wrijven dichtbij ver weg moe moe veel weinig iets - niets vallen wij/zij vallen hij/zij

Nadere informatie

uur uur

uur uur 08.30 uur Ontbijt 09.45 09.55 uur Voorbereiden 1ste training 09.55 12.20 uur 1ste training 12.45 13.45 uur Lunch 13.45 14.15 uur Rust, klein spelletje, T-shirts 14.15 14.30 uur Voorbereiden 2de training

Nadere informatie

Stichting Het Spookbos Kinderboerderij

Stichting Het Spookbos Kinderboerderij BELEIDSPLAN 2017-2020 Stichting Het Spookbos Kinderboerderij Inleiding Op de grens van Laren en Eemnes vindt u Kinderboerderij en Natuur-en Milieu Educatief Centrum Stichting Het Spookbos genaamd. Deze

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Het Parool van de school

Het Parool van de school Het Parool van de school Schoolkamp 2016 en Schoolreisje 2016 Schoolkamp naar Lage Vuursche Wat een voorpret hadden we al van te voren. Speurtocht uitzoeken en een paar keer lopen. Eerst met collega s

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia MAANDINFO juli 2017 Beste ouders/ verzorgers, Groepsbezetting Na overleg met directie, IB, de leerkrachten, de MR en het bestuur hebben we besloten dat we de combinatiegroepen komend schooljaar anders

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 maart 2017

Nieuwsbrief 3 maart 2017 PONTO In deze Ponto: Mededelingen van de directie Even voorstellen: Francesca Welkom! NLdoet Lente in de aula Ondertussen op onze website Sportnieuws Agenda Beste ouders/verzorgers, Heeft u het al gezien?

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel Februari 2013 Terugblikken en vooruitblikken Oudercommissie Hier is hij dan, de eerste nieuwsbrief van 2013. We blikken terug op een jaar vol leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie