Beste lezers, Veel leesplezier bij alle andere nieuwtjes!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste lezers, Veel leesplezier bij alle andere nieuwtjes!"

Transcriptie

1 Beste lezers, We starten maar meteen met een hele leuke mededeling. Buitenwereld heeft er namelijk een nieuwe bewoner bij. Het is een ezelin en we zijn ontzettend blij met haar. Verderop in deze brief stellen wij haar graag aan jullie voor. Er is veel geklust en veel vergaderd bij Buitenwereld. Zo is er besloten om de entreeprijs te verhogen naar 1,50 voor de doelgroep 1 t/m 12 jaar, en 0,50 te vragen voor begeleiders. Doordat we niet zoveel subsidie meer binnenkrijgen en wij Buitenwereld toch op een hoog niveau willen houden, hebben wij geen andere keuze. Wij proberen ook op andere manieren geld binnen te krijgen. Zo hebben wij bijvoorbeeld meegedaan aan een tv-programma, en zeker niet onverdienstelijk (zie stukje verderop). Ook zijn we dankbaar met onze vrijwilligers. Dankzij hun hulp besparen we veel geld en kunnen we de entreeprijs, in onze ogen, zeer schappelijk houden. Het hoog- en laagseizoentarief hebben we afgeschaft. Voortaan hanteren we één prijs, het hele jaar door. Er wordt op dit moment druk gewerkt aan het realiseren van een terrasoverkapping die geplaatst gaat worden aan de blokhut bij de speeltuin. Straks kunnen bezoekers dus lekker uit de zon, of als het eventjes regent droog, onder een afdakje zitten. Een groot pluspunt en al jaren een wens van onze bezoekers. Veel leesplezier bij alle andere nieuwtjes!

2 Seizoenen volgen elkaar snel op. Voor de buitenwereld lijkt het er op, of alles in ruste is, echter niets is minder waar. Met een achtergrond vanuit de agrarische sector(mijn vader had een gemengd bedrijf), weet ik dat het op de boerderij in de winterdag op zijn drukst is. Het vee staat op stal, moet verzorgd worden, er moet gemest worden etc. En iedereen is zich al weer aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Achter de schermen gebeurt er veel. Vele vrijwilligers zijn bezig met het nodige onderhoudswerk op de boerderij. In de blokhut wordt er geschilderd, opgeruimd en administratief voorbereid. Er staat weer het nodige in de steigers, er moet het een en ander gaan gebeuren dit voorjaar. De eerste contouren van de organisatie van het kinderfestijn zijn waarneembaar. De activiteitencie blaakt weer van nieuwe leuke ideeën. Ook gaan we scoren met het jaarlijkse NL doet evenement (20 en 21 maart), veel ideeën en verzoeken krijgen die dagen gestalte, waarbij de realisatie van de zo gewenste overkapping bij de blokhut er uitspringt. Onze medewerker Ingrid heeft zich op een geweldige manier gemanifesteerd bij SBS6. Zij deed mee met het programma Geld maakt gelukkig en wist precies te verwoorden, waar het bij organisaties/projecten als de onze tegenwoordig om gaat. Handen gezamenlijk ineen, niet navelstaren en vast blijven zitten in oude patronen, maar uitdagingen aangaan en werken naar de toekomst, dan zijn er kansen! Een kanttekening dient geplaatst te worden bij het commentaar van Prem, hij ging er wel erg hard in ten aanzien van de ondersteuning van onze gemeente. Laat helder zijn, dat dit niet de beleving van het bestuur is, Prem koos zoals altijd zijn eigen woorden in deze. Echter het resultaat is er, opbrengst 4.400,-, we kunnen het goed gebruiken om bouwkundig en op het terrein de nodige verbeteringen aan te brengen; HULDE! Als bestuur slagen we er jammer genoeg nog steeds niet in een stevige vaste bezetting tot stand te brengen. Frank Stuyt en Erik van Wijk stoppen er mee, jammer, maar zij hebben er hun redenen voor. Ook lukt het nog onvoldoende een grotere vaste poel van vrijwilligers aan Buitenwereld te koppelen. We hebben er veel maar ook nog velen nodig. Dit biedt nog uitdagingen voor de toekomst. Participatie, dat is waar het omdraait, wil de politiek ons doen geloven, maar gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch noodzakelijk, nu er steeds meer mensen langs de kant staan, maar ook een overheid die zich meer en meer terugtrekt. Vrienden van Buitenwereld, het voorjaar nadert met rasse schreden, we gaan op naar een nieuw seizoen Namens het Bestuur, Co van Rooijen Er is een nieuw hekwerk geplaatst bij de oude ingang van de kibo.

3

4 Het grote Geld maakt gelukkig-avontuur Op woensdag 14 januari werd Ingrid om 17:00 verwacht bij SBS6 voor het TV programma Geld maakt gelukkig. Gesterkt door een heuse hulpploeg (Sophia, Jolanda, Janneke en Jochem ) meldde ze zich bij de studio in Hilversum. Ingrid werd meteen geschminkt zodat ze niet zou glimmen op de camera. Daarna was het wachten op het startsein. Er worden 5 uitzendingen per dag opgenomen. Samen met haar ploegie mocht ze daarom eerst nog een hapje gaan eten in de kantine van SBS6. Dus weer tijd om zenuwachtig te worden. Gelukkig had Ingrid geoefend op lastige vragen met o.a. Annemarie en andere vrijwilligers. Ook heeft ze heel veel aanmoediging gekregen van iedereen waardoor ze het avontuur toch aandurfde. Ze ging haar mannetje wel staan! Na het eten moest ze weer langs de schmink maar daarna mocht ze toch echt plaats nemen op de krukken in de studio. Hellup! Sta je even later zomaar naast zangeres Do (de presentatrice) en tegenover juryleden Prem en Eefje. Nou Prem pakte haar vraag naar een geldbedrag meteen stevig aan. Hij was vooral verontwaardigd dat de gemeente Houten niets deed aan het probleem. Ingrid kon gelukkig overal goed op antwoorden waardoor je duidelijk kon merken dat Prem wel aan haar kant ging staan.

5 Maar ja... er waren nog 2 kandidaten met een hulpvraag. Er zat 100 man publiek in de zaal en een ieder van hen mocht 100 euro geven aan het beste doel. Aan wie zou het publiek zijn 100 euro geven? Dat hebben we allemaal kunnen zien op 19 januari toen SBS6 het programma met ons uitzond. Buitenwereld heeft 4400,= gekregen van het publiek. Een fantastisch bedrag. (kijk hier de uitzending terug) En... de actie loopt nog steeds. Het benodigde bedrag is niet gehaald (we hebben nodig om urgent onderhoud te kunnen plegen) maar we zijn natuurlijk wel heel erg blij en dankbaar met de 3124,= die we ontvangen hebben van SBS6. Al was het ook eventjes slikken... we rekenden op de 4400,= die we wonnen op TV maar hier ging nog 29% kansspelbelasting af. Logisch, achteraf gezien, maar wel even over het hoofd gezien in al onze blijdschap. Daar we heel graag de mankementen aan willen pakken zijn we daarom een eigen actie gestart. Hiervoor doen we een beroep op alle mensen die Buitenwereld een warm hart toedragen en die ook graag willen dat (achterstallig) onderhoud aangepakt kan worden. Bedenk...alle beetjes helpen! We hebben een pagina gemaakt met foto s waarop jullie zelf kunnen zien dat we niet voor niets aan de bel trekken. We doen het voor de dieren en voor onze bezoekers. De hulpploeg van Ingrid STEUN onze actie We houden jullie op de hoogte en wie weet, willen jullie zelf ook meedoen en ons steunen. Dat zou echt fantastisch zijn! Klik op de Doneerknop om mee te doen.

6 Even beter kennismaken met Ali en Karin. Leuk dat wij uitgenodigd zijn om ons voor te stellen in de nieuwsbrief. Dat doen we graag... jullie kennen ons natuurlijk wel maar nu krijgen we de kans iets meer over onszelf te vertellen. Dus hallo, wij zijn Ali & Karin El Bouchtoubi. Inmiddels zijn we alweer 5 jaar getrouwd en 6 jaar bij elkaar. Samen hebben we een dochter: Nora van 4 jaar... En raad es waar Nora haar feestje wou vieren? Precies! Bij Buitenwereld. De hele familie El Bouchtoubi heeft nl. het Buitenwereld virus opgelopen! Op het kinderfestijn (april 2013) hebben wij ons ingeschreven als vrijwilligers bij Buitenwereld. Kort erna werd Ali gebeld voor een intakegesprek met vaste kracht Minke! Hartstikke leuk! Ik (Karin) werd niet gebeld vreemd genoeg... Later kwamen ze erachter dat mijn inschrijvingsbriefje was zoekgeraakt. Ali is toen begonnen als vrijwilliger bij Youri op de zondag. Hij vond het leuk om weer eens wat te doen voor de gemeenschap (aangezien hij al een tijdje thuis zat) en voelde zich gelijk prettig in de speeltuin." Na een tijdje besloten twee van de vaste krachten weg te gaan bij Buitenwereld. Ali had toen nog geen geen werk,dus dit was een mooie kans, hij werd vaste kracht. In de tijd dat Ali vrijwilliger was kwam ik steeds vaker langs met Nora om lekker op het terras te zitten, terwijl Nora lekker aan het ravotten was. Ik vond het hier zo gezellig dat ik steeds een beetje vaker kwam helpen en toen Ali ineens vaste kracht werd besloot ik alsnog gezellig vrijwilligster te worden.

7 Inmiddels heb ik, Ali's functie als vaste kracht overgenomen. Hierdoor kan Ali zijn horizon verbreden en op zoek gaan naar werk waar hij meer uren kan draaien. Werken bij Buitenwereld is immers een parttimebaan. Wel is Ali vrijwilliger gebleven binnen Buitenwereld. Eigenlijk hebben we gewoon van functie geruild. Na bijna 4 jaar thuis te hebben gezeten als moeder, was er voor mij, geen mooiere integratie mogelijk! Het gaat goed met Buitenwereld! We maken elke dag vorderingen om het niveau omhoog te tillen. Ali houdt zich vooral bezig met de horeca en inkoop. Zijn doel is de horeca naar een ander (hoger) niveau te brengen. En ik houdt me, als vaste kracht, vooral bezig met Social Media en kinderfeestjes. "Naast een leuke speeltuin en kinderboerderij hebben we veel meer gevonden: vriendschap! We hebben een geweldig team! Iedereen is even leuk om mee te werken. Van bestuur, stagiaires, vrijwilligers tot vaste krachten, iedereen heeft zijn/haar eigen plek en we zijn echt een team! Ook hebben we leuke, nieuwe vriendschappen opgebouwd waar we erg blij mee zijn! De sfeer is altijd goed en gezellig! De meeste mensen die actief zijn geweest bij Buitenwereld blijven ook gezellig terugkomen! Het is gewoon een hele fijne plek!" Groetjes, Karin en Ali.

8 We krijgen 2 grote Vlaamse Reuzen voor op de konijnenheuvel. Ze komen van een particulier. Eén is een vrouwtje, de ander een gecastreerde man. De namen weten we nog niet... we laten ons verrassen. Super leuk nieuws! We hebben een nieuwe ezel. Haar naam is Evelien. Ze is 15 jaar oud en een merrie. Ze komt van de ezelopvang. Dit heeft als consequentie dat zij geen eigendom wordt van Buitenwereld. We mogen haar lenen zolang zij het goed naar haar zin heeft bij ons, en zij zich op haar beurt goed gedraagt naar de kinderen toe. Gaat het fout dat neemt de ezelopvang haar terug. Op de website staan heel veel leuke foto s. (bekijk hier) De Kalkoenen zijn verkocht. We hebben besloten om geen loslopend pluimvee meer te nemen. Dit in verband met de strenge hygiëneregels. We vinden het wel erg jammer want het gaf altijd wat levendigheid op het terrein. Wat een schatje hé! Onze medewerker Janneke heeft haar gevonden. Goed gedaan hoor! Welkom bij Buitenwereld Evelien!

9 Interview met één van onze vrijwilligers Wie ben je? Jan van der Ploeg Wanneer ben je jarig? 2 mei 1946 Getrouwd/verliefd/verloofd/kids? Getrouwd Wat zijn je hobby s? Fietsen, zwemmen en de kinderboerderij. Heb je huisdieren? Wij hadden vroeger een kat, die is 19 jaar geworden. Nu, hebben we geen huisdieren meer. Welke liedjes hebben (diepe) indruk op je gemaakt: Zoek de zon op... daar word ik vrolijk van en andere oude liedjes. Wat zal je nooit weggooien? Geld natuurlijk, haha dat zou dom zijn. Hoelang werk je al op de kibo? Twee à drie jaar alweer. Op welke dag werk je? Op maandag van 9:00 tot 14:00 en vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur. Hoe ben je op het idee gekomen om hier vrijwilligerswerk te gaan doen? Door mijn zus. Ik twijfelde tussen vrijwilligerswerk bij het Haltnahuis en de kinderboerderij. Samen met mijn zus ben ik toen op de kinderboerderij geweest bij Ingrid en toen besloten om lekker hier te komen werken. Wat vind je er de leukste klus om aan te pakken? Ik vind het heel leuk om de konijnen eten te geven. Wat de minste? Ik vind alles wel oké hoor. Heb je een favoriet dier op de kibo? Niet echt, ik vind ze allemaal leuk.

10 Jochem klust en klust Vrijwilliger Jochem heeft veel geklust de afgelopen tijd. Samen met andere vrijwilligers verfde hij (van alles), tegelde hij en heeft hij nu weer een nieuw project gevonden. Jochem is namelijk bezig om een bankje rondom de grote boom te timmeren. Hiervoor gebruikt hij het hout van het oude toegangshek van de kinderboerderij. Wat een leuk idee! We krijgen binnenkort een Nederlandse Landgeit. Toen medewerkers Janneke en Ingrid op de kinderboerderij in Huizen, de schaap Turbo gingen ophalen zagen zij een leuk jong geitje staan. Zij vroegen toen of zij deze geit mochten kopen maar helaas... ze was al verkocht. Daar baalden ze wel een beetje van. Gelukkig voor ons heeft de koper zich teruggetrokken en mogen wij haar binnenkort dus toch op onze kinderboerderij verwelkomen. Een Nederlandse Landgeit heeft veel en lang haar en heeft ook hoorns. We hebben helaas nog geen foto van haar.

11 De entree bij de kinderboerderij is weer mooi opgeknapt. De muren zijn geverfd en het plafond is gewit. En ook de roze kwast is weer tevoorschijn gehaald.

12 Bij de varkensstallen wordt ook hard gewerkt. De gaten in de vloer en de muren zijn afgesmeerd. Ook is de ruimte ontsmet. Momenteel zijn we aan het testen of we de zwart geverfde onderrand een andere kleur kunnen geven. Maar niet elke verf houdt hierop of is geschikt ervoor. Wordt vervolgd. We zoeken nog steeds gezellige vrijwilligers die, samen met ons, de handen uit de mouwen willen steken voor Buitenwereld. Heb je interesse, meld je dan nu aan! We kunnen je hulp heel hard gebruiken. Terug naar de website

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Waar word ik blij van? Special maart 2011

Waar word ik blij van? Special maart 2011 Special maart 2011 Colofon Inhoudsopgave Waar word ik blij van is een special bij De Arme Krant van Nederland van maart 2011. Dit is een uitgave van de werkgroep Arme Kant van Nederland/ EVA (Economie,

Nadere informatie

Cliënten in beeld. Portretten van burgers met een hulpvraag

Cliënten in beeld. Portretten van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld Portretten van burgers met een hulpvraag COLOFON Cliënten in beeld Portretten van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld 2 Uitgave Gemeente Leiden Afdeling Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe?

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Inhoud 1. Voor wie is deze brochure?...4 2. Introductie...5 3. Vermoeidheid een klacht?...5 4. Geen gewone vermoeidheid...5 5. Oorzaken van vermoeidheid...11

Nadere informatie

Van zorgen voor naar zorgen dat

Van zorgen voor naar zorgen dat edereen e e n b i j z o n d e r e u i t g a v e v a n I p s e d e B r u g g e n n r. 1 - f e b r u a r i 2 0 14 Van zorgen voor naar zorgen dat Het kan ècht en cliënten voelen zich er goed bij Redactioneel

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Thuis in de gemeente

Thuis in de gemeente Thuis in de gemeente Tien handreikingen voor professionals en gemeenten om meedoen van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen Hanneke van Lieshout Mieke Cardol ISBN 978-94-6122-142-1 http://www.nivel.nl

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Werkdruk in balans! Plezier in het werk!

Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te Hoge Werkdruk! Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te lage werkdruk! Hier vindt u voorbeelden hoe u werkdruksignalen uit de praktijk kunt indelen op de vijf stuurknoppen voor werkdrukbalans en

Nadere informatie

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh zorgt Wie er straks voor mij? Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh Wie zorgt er straks voor mij? 2008 Kavanah, Dwingeloo Niets uit deze uitgave mag worden gefotokopieerd, noch in

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 13 Helpen verwerken 20 Als de dood ter sprake

Nadere informatie

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag COLOFON Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag Voorwoord Toen vorig jaar het boekje Cliënten in beeld - Portretten

Nadere informatie

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden?

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden? Waarom ik werd gepest? Ik was anders dan de rest. Had niks met roze en speelde nooit met poppen. Op de middelbare school werd het pesten zo erg dat ik in de pauzes niet meer de kantine in durfde. Als de

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? KWF Kanker Infolijn 0800-022 66 22 (gratis) Informatie en advies voor kankerpatiënten en hun naasten www.kwfkankerbestrijding.nl Voor informatie over kanker

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

Hoe kan ik je ooit bedanken? Brieven van getransplanteerden aan de nabestaanden van hun donor

Hoe kan ik je ooit bedanken? Brieven van getransplanteerden aan de nabestaanden van hun donor Hoe kan ik je ooit bedanken? Brieven van getransplanteerden aan de nabestaanden van hun donor U kent mij niet. Toch richt ik mij tot u om mijn grote dankbaarheid te uiten voor de beslissing die u hebt

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

Multiple Sclerose. zo zit dat!

Multiple Sclerose. zo zit dat! Multiple Sclerose zo zit dat! Inhoudsopgave MS - zo zit dat! Hoofdstuk 1 Wat is MS Hoofdstuk 2 Wat merk je van MS Hoofdstuk 3 Medicijnen Hoofdstuk 4 Hoe voelt MS Homepage MSkidsweb Gastenboek berichtjes

Nadere informatie

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk Werkboek Creëer meer plezier in je werk Schouten en Nelissen ontwikkelde, samen met de universiteit van Utrecht, een training die medewerkers bewust maakt van de ruimte die zij zelf hebben om het werk

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Voor geen goud weg uit Amsterdam. Ook voor gezinnen is het goed toeven in de stad

Voor geen goud weg uit Amsterdam. Ook voor gezinnen is het goed toeven in de stad Huurdersmagazine Stadgenoot Vijfde jaargang september 2012 nummer 3 Niet alleen bij ambulancepersoneel Steeds vaker geweld tegen Stadgenootmedewerkers Achter de geraniums? De bewoners van De Wasknijper

Nadere informatie

1. Au, dat doet pijn!

1. Au, dat doet pijn! Tien manieren om focussen te gebruiken in het dagelijkse leven. Door Ann Weiser Cornell. Bron : website Focusing Resources 06/02/09 www.focusingresources.com Vertaald door Tine Swyngedouw (11/08/09). Toen

Nadere informatie

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Afgelopen jaar hebben we diverse pioniers op het gebied van Foto s Ad en Clara Cultuur in de Spiegel geïnterviewd om een beeld te

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 11 Helpen verwerken 17 Thuis en in het ziekenhuis

Nadere informatie

thuiswedstrijd van Vitesse naar keuze. Bij de seniorenteams gaat de Fair Play prijs naar Spero 6. Zij krijgen een bijschrijving op hun teampas.

thuiswedstrijd van Vitesse naar keuze. Bij de seniorenteams gaat de Fair Play prijs naar Spero 6. Zij krijgen een bijschrijving op hun teampas. 1. Lieve mensen. Er is altijd meer dan hetgeen je waarneemt. En dat maakt het moeilijk de werkelijkheid te beoordelen. Als jurist weet ik dat natuurlijk. Dat is immers zo n beetje de kern van je vak. De

Nadere informatie

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!!

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Door: Izzy Kalman, MS www.bullies2buddie.com [Izzy Kalman is in het Engels te bereiken via email: Izzy@bullies2buddies.com. Binnen Nederland: www.pesten.net

Nadere informatie

Palliatieve zorg; wat als je niet meer beter wordt

Palliatieve zorg; wat als je niet meer beter wordt Palliatieve zorg; wat als je niet meer beter wordt Welke zorg kunt u ontvangen als genezing niet meer mogelijk is? Palliatieve zorg is de zorg, die u ontvangt wanneer u ongeneeslijk ziek bent. Het is gespecialiseerde

Nadere informatie

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen Een werkboek dat helpt bij beslissingen Dit werkboek is gemaakt door het Landelijk KennisNetwerk Gehandicaptenzorg (LKNG) in samenwerking met Stichting De Toekomst. Het LKNG bundelt bestaande (wetenschappelijke)

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie