WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ. Inhoud. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR september 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ. Inhoud. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR september 2015"

Transcriptie

1 WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ NIEUWSBRIEF NR september 2015 Inhoud - Van de voorzitter - Clubkampioenen - Uitslag enquete over Ranking, aantal ronden en flexibele zitting - Externe viertallencompetitie en Wijnoltsbokaal - Zomerdrives Meesterpuntencertificatenuitreiking - Rabo Sponsortocht - Historische Bridgetocht Schiedam - Wist u dat? - Voor u gelezen - Redactie Van de voorzitter De zomer is voorbij en we zijn weer uitgerust begonnen met bridgen. Een deel van onze leden is bij Maurice aan de cursustafel gaan zitten om daar de nodige kennis op te doen om vervolgens met nieuwe bagage terug te keren in de Gisolf competitie. De overige leden spelen volgens ons nieuwe Ranking systeem en kunnen nu zien welke voordelen dit systeem heeft. Immers we kunnen nu afhankelijk van het aantal mensen dat aanwezig is in 2 of in 3 lijnen spelen. Wat betreft de activiteiten hebben we afgelopen zondag dankzij de inspanningen van Laura met een grote groep mensen meegedaan aan de Rabosponsortocht, waarbij ook een aantal niet Gisolf leden zich via het rijden van 30 danwel 60 kilometer ingezet heeft ten bate van Gisolf. Door het fietsen en niet te vergeten de leden die gesponsord hebben komt er weer een aanzienlijk bedrag in de kas. Voor het komende jaar wil ik enkele punten onder de aandacht brengen. Als vereniging hebben we te maken met een aantal mensen bestuur, TC en anderen- die vrijwillig de diverse werkzaamheden uitvoeren ten dienste van de leden. Het zou fijn zijn als alle mensen naar vermogen zouden bijdragen in het verrichten van werkzaamheden, waardoor het principe vele handen maken licht werk van toepassing wordt. Ook hebben we als Bestuur en TC aangegeven dat we dit jaar de nadruk wat willen leggen op de kwaliteit. Omdat het voor ons soms moeilijk is om in te schatten waar de behoeftes van de verschillende mensen liggen zou ik iedereen willen oproepen om mee te denken, ideeen aan te dragen en eventueel mee te werken om de wensen in kaart te brengen en te realiseren. Peter Bommelé Tip van Klinger nr. 46 Heb je lengte in troef, start dan van je langste kleur

2 Clubkampioenen 2014/2015 Tijdens de eerste avond van het nieuwe seizoen 2015/2016 werden de clubkampioenen van het vorig seizoen gehuldigd: Judy en Peter ontvingen de wisselbeker en een herinneringsstandaard. De eindstand: 1 e Judy en Peter: 3836 punten 2 e Agnes en Loek: 3760 punten 3 e Frenk en Simon: 3717 punten 4 e Paul en Cees: 3696 punten 5 e Sonja en Wim: 3624 punten 6 e Gieneke en Michel: 3584 punten 7 e Hein en Frans: 3583 punten Uitslag enquete m.b.t. ranking, aantal ronden en flexibele zitting De enquête en de gevolgen voor de clubcompetitie Aan het einde van het vorige seizoen hebben we zoals beloofd de leden om hun mening gevraagd over het nieuwe Rankingsysteem, het aantal rondes en de mogelijkheid om de laatste ronde niet te spelen. Hierbij willen we de uitslagen en de opmerkingen die zijn gemaakt bekend maken. Intussen zijn we het nieuwe seizoen al begonnen en is de leden via al kort verteld hoe we verder gaan. Ranking: De meeste leden vonden de ranking in zijn geheel en flexibiliteit in het bijzonder een verbetering. Enkele opmerkingen die gemaakt werden: Het spelen met een andere speler als partner er niet is wordt onvoldoende beloond, omdat er vaak een lagere score behaald wordt welke 6 ronden meetelt. Er wordt meer als paar afgeschreven. Competitie-element wordt gemist.

3 Conclusie: Ook in het nieuwe seizoen gaan we verder met de ranking, er waren vrijwel geen tegenstemmen. We zijn gestart met de ranking van het vorige seizoen. Intussen gaan we kijken naar de mogelijkheid om de behaalde ranking als u met een andere speler speelt niet mee te nemen in de berekening van de gemiddelde ranking (geen negatieve consequentie). Aantal rondes: De meeste leden waren voor de 8 rondes van 3 spellen, dus we blijven dit spelen. Opmerkingen die gemaakt werden: Bij 6 x 4 spellen minder bewegingen; wellicht 2 korte pauzes ipv 1 lange Meer rondes is meer wisselen: daardoor rommeliger. Logischer indeling van lijnen kan dit voorkomen. Hardop praten geeft teveel informatie over het resultaat van het spel: dus tafels uit een lijn niet te dicht bij elkaar De laatste opmerking is een misvatting. Dit systeem heeft juist als voordeel dat de spellen niet vast op tafel liggen. Dat betekent: ook al wordt een spel (luid) besproken, welk spel het betreft is gissen (zolang u niet kijkt!). Om het minder rommelig te maken hebben we de indeling logischer gemaakt: alle tafels van één lijn staan gegroepeerd bij elkaar. Flexibele avond :

4 Weinig mensen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om eerder te stoppen en de meesten zien er ook niet de toegevoegde waarde van in. Het wordt zelfs als storend ervaren. Opmerkingen waren: Flexibel bridge met regels: niet structureel maar incidenteel; alleen voor laagste lijn Eerder weggaan storend/onrustig vooral bij tafels bij garderobe De verstoring van de clubavond gaat de TC eruit halen. Dit betekent ten eerste dat er niet meer automatisch voor de laatste ronde afgeschreven kan worden. Per avond zult u het moeten aanvragen. De aanvraag wordt uitsluitend gehonoreerd als geen andere spelers gedupeerd worden. Voor de A-lijn als er een stilzit in de lijn is. Voor de B- en C-lijn wordt de aanvraag gehonoreerd als twee paren erom vragen (die spelen dan in de laatste ronde tegen elkaar) of als er een stilzit in de lijn is. Uiteraard kan de TC om moverende redenen hiervan afwijken, zij het slechts bij uitzondering. De bedoeling is echter dat iedereen de gelegenheid krijgt om 24 spellen te spelen. Afschrijven Bij voorkeur dient u per wl.gisolf@bc-gisolf.nl of op de absentielijst af te schrijven. Als u laat afschrijft, donderdag na 11:30, dan via de wedstijdleidertelefoon ( ) of de vaste telefoon van Peter ( ). Koppelen van partners mag u (binnen de club) zelf regelen, met uw voorkeur wordt rekening gehouden. De wedstrijdleider koppelt bij voorkeur spelers uit dezelfde lijn. Mocht u toch met een speler uit een andere lijn spelen dan bepaalt de gezamenlijke ranking in welke lijn u speelt. Driemanschap Het is vanaf heden ook mogelijk om een driemanschap te vormen, het vaste paar bestaat dan uit drie leden. U maakt dan zelf uit wie wanneer met wie speelt. De gezamenlijke ranking van het paar dat speelt bepaalt in welke lijn u speelt en alle behaalde rankings tellen mee. Als u hier interesse in heeft kunt u dit opgeven bij de wedstrijdleider, die regelt de verdere afspraken met u. Peter Steenweg / Michel Westerbeek Externe viertallencompetitie / Wijnoltsbokaal Op 15 oktober start de externe viertallencompetitie. De leden die niet viertallen spelen voor de zgn. Wijnoltsbokaal. Met uitzondering van 22/10 (herfstvakantie) en 3/12 (pepernootdrive) loopt deze competitie t/m 10 december B.C. Gisolf neemt dit jaar met 4 teams deel aan de viertallencompetitie: Gisolf 1: Peter, Judy, Gieneke, Michel, Arné en Kees Gisolf 2: Frenk, Simon, Sonja en Wim Gisolf 3: Emmy, Anja, Henk en Rob Gisolf 4: Margot, Ramon, Janny en Henk.

5 Zomerdrives 2015 Na 8 avonden van gezellige en goed bezochte zomerdrives werd op 20 augustus door 22 paren de finale gespeeld. Winnaars van de zomerdrives 2015: Emmy en Evert Angad-Gauer. Zij ontvingen de zomerdrive-wisselbeker en flessen wijn met een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd etiket. De uitslag van de finale t/m plaats 5: 1 Emmy en Evert Angad-Gauer 58,75% 2 Gieneke Desain en John van Roosmalen 56,46% 3 Judy van Vuurde en Peter Bommelé 56,04% 4 Frenk Schilperoort en Simon Spaans 55,63% 5 Caroline Koekoek en Anneke Visser 54,38% 5 Jan van Namen en Toine Prangers 54,38% Meesterpuntencertificaten Voorzitter Peter mocht aan een aantal leden een certificaat met de bijbehorende versierselen overhandigen nadat weer een mijlpaal was bereikt op de meesterpuntenladder: Lenie en Ine 500 MP Yvonne 2000 MP Hugo en Ron 2000 MP Cees 2000 MP Proficiat voor allemaal! Michel punten!

6 Rabobank Sponsorfietstocht 2015 Het was een hele opluchting toen het zondag 20 september mooi weer bleek te zijn. Zonnetje, aangename temperatuur voor de tijd van het jaar en niet al te veel wind. Vanwaar die opluchting? Enkele weken voor de fietstocht had ik diverse Gisolfleden overgehaald om mee te fietsen met de belofte dat het, volgens de buienradar, goed weer zou worden!! Deze belofte had ik gedaan omdat sommige lui, al een keer hadden meegedaan met de fietstocht met of veel wind of regen, en zij daar absoluut geen trek meer in hadden. Ik wil niet zeggen dat ik slapeloze nachten heb gehad, maar keek toch wel elke dag op de buienradar om te zien hoe het ervoor stond. Toen ik bij Ring Pass aankwam, stond de groep van de 60 km al startklaar. Peter, Anja, Corrie met partner, Frenk, Simon, andere Peter en Piet. Zij vertrokken snel en met veel enthousiasme. Degenen van de 30 km, kwamen en vertrokken meestal met tweetallen. Zoals Frans met vrouw, Sjaak en Nel, Mieke en Godfried, Henny, Laura en Gerrit, Henk met partner, Rob en Emmy, Judith en Jan en Maria met Ludovic. Van de 60 km heeft iedereen de tocht uitgereden, maar van de 30 km tocht is het door twee van de 17 deelnemers niet gelukt!! Helemaal verdwaald!! Zo zie je maar, het lijkt zo simpel, maar ook bij deze fietstocht was het opletten geblazen, ondanks dat naast een routebeschrijving op papier, ook nog de hele route met witte pijlen op de grond was aangegeven. Als het goed is ontvangen wij van de Rabobank 310 euro. En dan hebben we daar nog de sponsoren. Kijk, wilde je niet, kon je niet, of had je op de 20 e al een andere afspraak, dan was daar nog de mogelijkheid om te sponsoren. En dat hebben vijf Gisolfleden gedaan te weten, Carla, Bert, Willem, Folkert en Gieneke en wel met 10 euro per persoon. Zowel de deelnemers aan de fietstocht als ook diegenen die gesponsord hebben, namens Gisolf dank. Alles bij elkaar een heel leuk bedrag. Na afloop van de fietstocht hebben we nog gezellig een biertje gedronken en even bijgepraat. Al met al een gezellige Rabosponsorfietstocht. N.b. Een persoon heb ik node moeten missen en wel Henk Haring. Hopelijk is hij volgend jaar wel weer van de partij. Laura Stegehuis Tip van Klinger nr. 57: Speel de winnaarhonneurs zo dat je de snitmogelijkheid intact laat.

7 Historische Bridgetocht Schiedam Op 5 september vond in Schiedam voor de elfde keer de Historische Bridgetocht plaats. De organisatie daarvan is in handen van BC Schiedam 59 en die maken daar een geweldige happening van. Je speelt op 11 locaties drie spellen. En die locaties zijn vaak zeer bijzonder. Zo hebben wij gespeeld in een molen, een bibliotheek, twee kerken en het ronde spelen op een rondvarende boot. Maar het aanbod is nog veel groter. Vaak zijn de locaties zo klein, dat er maar vier tafeltjes in staan. Het maakt het spelen van die drive tot een bijzondere happening. Met vier paren van Gisolf hebben wij aan de drive deelgenomen. En niet zonder resultaat. Peter en Anja slaagden erin om in een veld van 220 paren 5e te worden met een percentage van 67,04%. Naast de alcoholische versnaperingen die dit opleverde mogen zij ook met een groep van 16 mensen een rondleiding bij distilleerderij Nolet volgen. De drive krijgt dus nog een vervolg. Met Sonja werd ik 9e met 64,37% en ook Rob en Emmy met 54,04% en Judith en Maria met 52,81% behaalden resultaten ruim boven het gemiddelde. Wij hebben de dag afgesloten met een etentje bij Het Sterretje, waar - hoe kan het ook anders - meteen weer plannen gesmeed werden voor een volgende drive. Dit keer als ik het goed begrepen heb in Amsterdam. Al met al kunnen wij terugzien op een zeer geslaagde dag. Zelfs de weergoden waren ons redelijk gunstig gezind. Ik kan u de drive dan ook van harte aanbevelen. Wim Veldhuis

8 Wist u dat? - Voor aanvang van het seizoen alle biddingboxen schoongemaakt zijn en gevuld met nieuwe biedkaartjes? Voor u gelezen Door Laura Stegehuis in het NRC van 17 september 2015

9 Redactie: Anja de Groot Michel Westerbeek De volgende Nieuwsbrief Wat er speelt en gespeeld is bij B.C. Gisolf verschijnt medio november Inleveren van kopij met nieuwsfeiten of sugggesties voor analyse van gespeelde spellen of vragen over spellen of biedsystemen is mogelijk op het adres: Ook voor andere ideeën staan wij altijd open.

EELD IS BIJ WAT ER SPEELT EN GESPEELD. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR januari 2016

EELD IS BIJ WAT ER SPEELT EN GESPEELD. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR januari 2016 WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ NIEUWSBRIEF NR. 2016-01 6 januari 2016 Inhoud - Van de voorzitter - Wijnoltsbokaal - Externe viertallencompetitie district Delft - Pepernootdrive - Kerstdrive - Let

Nadere informatie

IERING OP 7 OKTOBER 2017

IERING OP 7 OKTOBER 2017 WAT ER SPEELT PEELT, GESPEELD IS, MAAR OOK WAT ER GESPEELD HEEFT BIJ B B.C. GISOLF TIJDENS DE JUBILEUMVIERING IERING OP 7 OKTOBER 2017 2017 Speciale jubileumeditie van de Nieuwsbrief 15 oktober 2017 De

Nadere informatie

WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR oktober 2014

WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR oktober 2014 WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ NIEUWSBRIEF NR. 2014-02 09 oktober 2014 Inhoud - Van de voorzitter - Eindstand serie 1 competie 1 2014-2015 - Butlercompetitie - Wijnoltsbokaal - Combitafel - Arbitrage

Nadere informatie

WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR januari 2015

WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR januari 2015 WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ NIEUWSBRIEF NR. 2015-02 20 januari 2015 Inhoud - Van de voorzitter - Pepernotendrive - Externe viertallencompetitie district Delft - Wijnoltsbokaal - Ruitenboertoernooi

Nadere informatie

EELD IS BIJ WAT ER SPEELT EN GESPEELD. Van de voorzitter NIEUWSBRIEF NR AUGUSTUS 2014

EELD IS BIJ WAT ER SPEELT EN GESPEELD. Van de voorzitter NIEUWSBRIEF NR AUGUSTUS 2014 WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ NIEUWSBRIEF NR. 2014-01 26 AUGUSTUS 2014 Inhoud - Van de voorzitter - Van de redactie - Nieuwe leden - Start competitie 2014-2015 - Clubkampioenen/Promotie/Degradatie

Nadere informatie

EELD IS BIJ WAT ER SPEELT EN GESPEELD. Inhoud. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR maart 2015

EELD IS BIJ WAT ER SPEELT EN GESPEELD. Inhoud. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR maart 2015 WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ NIEUWSBRIEF NR. 2015-03 19 maart 2015 Inhoud Theo van Doesburg (1883-1931). De kaartspelers 1916-1917 Collectie Gemeentemuseum Den Haag - Van de voorzitter - Ranking

Nadere informatie

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2)

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) Bekende problemen? De NBB-Clubranking Voorjaarsvakantie: In de B-lijn zijn maar 8 paren aanwezig. De uitslag wordt door de spelers voor loterij uitgemaakt. De topspelers van de club hebben twee keer 60%

Nadere informatie

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) Opmerkingen enquête 2014 (2/2)

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) Opmerkingen enquête 2014 (2/2) Bekende problemen? De NBB-Clubranking Voorjaarsvakantie: In de B-lijn zijn maar 8 paren aanwezig. De uitslag wordt door de spelers voor loterij uitgemaakt. De topspelers van de club hebben twee keer 60%

Nadere informatie

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) Opmerkingen enquête 2014 (2/2)

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Meer bekende problemen? Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) Opmerkingen enquête 2014 (2/2) Bekende problemen? De NBB-Clubranking Voorjaarsvakantie: In de B-lijn zijn maar 8 paren aanwezig. De uitslag wordt door de spelers voor loterij uitgemaakt. De topspelers van de club hebben twee keer 60%

Nadere informatie

Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB "MAG DAT" TE HEEZE

Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB MAG DAT TE HEEZE Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB "MAG DAT" TE HEEZE 1. Algemeen Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Spelregels voor Wedstrijdbridge, vastgesteld door de Nederlandse

Nadere informatie

Bekende problemen? Meer bekende problemen? De flexibele clubcompetitie. Opmerkingen Enquête 2014 (1/2)

Bekende problemen? Meer bekende problemen? De flexibele clubcompetitie. Opmerkingen Enquête 2014 (1/2) De flexibele clubcompetitie Bekende problemen? (Kaderdag District Noord en Midden Limburg 14 november Voorjaarsvakantie: In de B-lijn zijn maar 8 paren aanwezig. De uitslag wordt door de spelers voor loterij

Nadere informatie

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Waar liggen de kansen? Meer bekende problemen? Opmerking enquête Doelen voor een flexibele competitie

Bekende problemen? De NBB-Clubranking. Waar liggen de kansen? Meer bekende problemen? Opmerking enquête Doelen voor een flexibele competitie Bekende problemen? De NBB-Clubranking Voorjaarsvakantie: In de B-lijn zijn maar 8 paren aanwezig. De uitslag wordt door de spelers voor loterij uitgemaakt. De topspelers van de club hebben twee keer 60%

Nadere informatie

1 Algemeen 2 Competitie Parenwedstrijden Feestelijke drives 3 Ranking

1 Algemeen 2 Competitie Parenwedstrijden Feestelijke drives 3 Ranking 1 Algemeen Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Spelregels voor Wedstrijdbridge, vastgesteld door de Nederlandse Bridgebond (NBB), en het door de NBB vastgestelde Wedstrijdreglement (aanvulling

Nadere informatie

Moet t roer om? Wat te doen met die frustraties door knellende regeltjes in het wedstrijdreglement?

Moet t roer om? Wat te doen met die frustraties door knellende regeltjes in het wedstrijdreglement? Moet t roer om? Wat te doen met die frustraties door knellende regeltjes in het wedstrijdreglement? Frustraties die vóór komen?... de promotie-, / degradatieregeling gevolgen aan/afwezigheid op scoregemiddelden

Nadere informatie

Wedstrijdreglement vastgesteld 5 september 2016 Pagina 1

Wedstrijdreglement vastgesteld 5 september 2016 Pagina 1 WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BC 'T HUUFKE Aanvangstijdstip 1. De speelavonden beginnen om 20.00 uur. De deelnemers dienen op een zodanig tijdstip aanwezig te zijn dat daadwerkelijk om 20.00 uur met

Nadere informatie

Reglement Paren Competitie Bleiswijkse Bridge Club

Reglement Paren Competitie Bleiswijkse Bridge Club Reglement Paren Competitie Bleiswijkse Bridge Club Indeling van de competitie 1. Indeling van de lijnen geschiedt na toepassing van promotie en degradatie volgens het bereikte resultaat uit de voorgaande

Nadere informatie

Het schema hieronder geeft aan hoe de rankingpunten worden toegekend Lijn Maximum Minimum A B C 70 25

Het schema hieronder geeft aan hoe de rankingpunten worden toegekend Lijn Maximum Minimum A B C 70 25 UITLEG RANKINGSYSTEEM Vroeger speelden we in competities gebaseerd op behaalde percentages (scores) Nu spelen we competitie gebaseerd op ranking (rankingpunten) Alles begint met het verkrijgen van rankingpunten.

Nadere informatie

Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1

Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1 Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1 Algemene bepalingen Art. 1 Wedstrijden, georganiseerd door de bridgeclub "Larsheim", worden gespeeld volgens de spelregels voor wedstrijdbridge

Nadere informatie

Met de volgende tabel kunnen we drie belangrijke knoppen of instellingen toelichten.

Met de volgende tabel kunnen we drie belangrijke knoppen of instellingen toelichten. Het NBB-ClubRanking systeem: hoe werkt het nu precies? Vorig seizoen heeft een proef plaatsgevonden tijdens de laatste vijf clubavonden op dinsdag en met de opgedane ervaring kunnen we de werking van het

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT INHOUDSOPGAVE

COMPETITIEREGLEMENT INHOUDSOPGAVE COMPETITIEREGLEMENT Bridgeclub "Stania" Augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Algemeen...2 2. Competitie...2 3. Samenstelling van de paren...2 4. Ranking...3 5. Groepsindeling...3 6. Clubkampioenschap...3

Nadere informatie

WAT ER SPEELT OOK WAT ER GESPEELD HEEFT BIJ B GISOLF VAN

WAT ER SPEELT OOK WAT ER GESPEELD HEEFT BIJ B GISOLF VAN WAT ER SPEELT PEELT, GESPEELD IS, MAAR OOK WAT ER GESPEELD HEEFT BIJ B B.C. GISOLF VAN 1942 2017 1942 2017 Speciale jubileumeditie van de Nieuwsbrief t.g.v. het 75-jarig bestaan Van de voorzitter Gisolf

Nadere informatie

BC Epse versie 19 april 2019

BC Epse versie 19 april 2019 BC Epse versie 19 april 2019 Wedstrijdreglement bij Clubranking Artikel 1 Algemeen 1. Het wedstrijdreglement van de Bridgeclub Epse (onderdeel van de Sportvereniging Epse) is gebaseerd op het wedstrijdreglement

Nadere informatie

Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden.

Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden. Competitie reglement Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden. Artikel 1: Begrippen Begrippen welke in dit reglement gebruikt worden zijn als volgt

Nadere informatie

Clubwedstrijdreglement B.C. Interbridge

Clubwedstrijdreglement B.C. Interbridge 5 september 2018 Algemeen Dit is het clubwedstrijdreglement van de B.C. Interbridge. In dit reglement worden zaken geregeld die nodig zijn voor een goed verloop van de clubavond. Dit reglement is vastgesteld

Nadere informatie

Oostzaanse Bridgeclub (OBC) Secretaris: Rietschoot 236 telefoon: / WS OOSTZAAN

Oostzaanse Bridgeclub (OBC) Secretaris: Rietschoot 236 telefoon: / WS OOSTZAAN Competitiereglement Laddercompetitie 2017 2018 Het competitieseizoen 2017 2018 bestaat uit een laddercompetitie van 34 speelavonden, eindigende met een clubkampioen en kampioenen in de B- en de C- lijn

Nadere informatie

Oostzaanse Bridgeclub (OBC) Secretaris: Rietschoot 236 telefoon: / WS OOSTZAAN

Oostzaanse Bridgeclub (OBC) Secretaris: Rietschoot 236 telefoon: / WS OOSTZAAN Competitiereglement Laddercompetitie 2016 2017 Het competitieseizoen 2016 2017 bestaat uit een laddercompetitie van 34 speelavonden eindigende met een clubkampioen en kampioenen in de B- en de C- lijn

Nadere informatie

CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT

CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL I-1 a. Spelregels voor wedstrijdbridge alsmede het wedstrijdreglement (aanvulling op de spelregels) zijn, voor zover bindend

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. van de Seniorenbridgeclub KRAS Den Hoorn

WEDSTRIJDREGLEMENT. van de Seniorenbridgeclub KRAS Den Hoorn WEDSTRIJDREGLEMENT van de Seniorenbridgeclub KRAS Den Hoorn Den Hoorn, juli 2012 Gewijzigd op 24 januari 2014: artikel 2, Taken van de wedstrijdleider Inhoudsopgave Artikel 1... 3 Artikel 2 - Leiding...

Nadere informatie

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets.

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Verslag van Ruud van de wielerwedstijd in Meer op 13 oktober 2012. Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Als wielertoerist droomde ik er van om in een team mee

Nadere informatie

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen INHOUD LBC - Landsmeerse Bridge Club Wedstrijd- en Competitie-Reglement Doel van het Reglement Het reglement geeft richtlijnen om in een speel-seizoen de wedstrijden voor het club-kampioenschap te organiseren.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BC 80,

Wedstrijdreglement BC 80, I Afkortingen en begrippen NBB: Nederlandse Bridge Bond. TC: Technische Commissie van BC 80. Parencompetitie: totaal aantal clubavonden van deze competitievorm in het seizoen. Viertallencompetitie: totaal

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Bridge-Club SANS-TABAC

Wedstrijdreglement Bridge-Club SANS-TABAC Wedstrijdreglement Bridge-Club SANS-TABAC Afkortingen en definities... 1 A. ALGEMEEN... 2 Artikel A1 Deelclubs... 2 Artikel A2 Toepasselijke reglementen... 2 Artikel A3 Niet-leden... 2 Artikel A4 Systeemkaarten

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB "'t HUUFKE"

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB 't HUUFKE WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB "'t HUUFKE" Organisatie 1. De speelavonden beginnen om 20.00 uur. De deelnemers dienen op een zodanig tijdstip aanwezig te zijn dat daadwerkelijk om 20.00 uur

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014.

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. Technische commissie De voorzitter van de Technische Commissie (TC) is lid van het bestuur. De TC wordt gevormd

Nadere informatie

Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout.

Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout. Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout. Het wedstrijdreglement omvat naast algemene afspraken en bepalingen de nodige regelingen voor het spelen van parencompetitie, viertallencompetitie, topintegraalcompetitie

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77. Artikel I.

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77. Artikel I. WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77 Artikel I. Lid 1.01 Lid 1.02 Lid 1.03 Lid 1.04 ALGEMENE BEPALINGEN Doel Doel van dit reglement is het vastleggen van een correcte gang van zaken op de zittingen van

Nadere informatie

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen 6 september 2016 NIEUWSBRIEF nummer 2 seizoen 2016-2017 nieuw bridgejaar gestart door: Sonja van Katwijk Bridgeclub Ermelo Fijn om de meesten van jullie na de vakantie weer terug te zien. Fijn dat de meeste

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. Tabel voor ratinglijst.

WEDSTRIJDREGLEMENT. Tabel voor ratinglijst. WEDSTRIJDREGLEMENT Artikel 1 Algemeen 1. Het wedstrijdreglement van de Bridgeclub Zutphen is gebaseerd op het Wedstrijdreglement van de Nederlandse Bridge Bond (NBB) en bevat aanvullende bepalingen voor

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Wedstrijdreglement BC De Vriendschap, oktober 2013, pagina 1

Wedstrijdreglement. Wedstrijdreglement BC De Vriendschap, oktober 2013, pagina 1 Wedstrijdreglement Algemene bepalingen Art.1 Doel van dit reglement is het vastleggen van een correcte gang van zaken op de verschillende soorten speelavonden van Bridgeclub De Vriendschap. Art.2 BC De

Nadere informatie

Tabellenboekje. Meesterpunten. (behorend bij Handleiding)

Tabellenboekje. Meesterpunten. (behorend bij Handleiding) Tabellenboekje Meesterpunten (behorend bij Handleiding) 1 2 Inhoud Voorwoord... 5 Inleiding... 7 Clubwedstrijden Tabel 1a Parencompetities in groepen, Categorie 1... 9 Tabel 1b Parencompetities in groepen,

Nadere informatie

Programma. Introductie. Butler. Ondersteuning. Wie zijn de sprekers. Uitleg butler telling. NBB, District, Overig

Programma. Introductie. Butler. Ondersteuning. Wie zijn de sprekers. Uitleg butler telling. NBB, District, Overig Butler Introductie Programma Wie zijn de sprekers Butler Uitleg butler telling Ondersteuning NBB, District, Overig Bauke Schoustra De sprekers District-competitieleider / Wedstrijdleider Bestuurslid diverse

Nadere informatie

Informatie Bridgeclub "Sassem Troef"

Informatie Bridgeclub Sassem Troef Versie 06-11-2017 Informatie Bridgeclub "Sassem Troef" Ons huidige bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Voorzitter TC Ledenadministratie Ton Schinck Marianne Freke Robert Cornelisse Danny Ahrens

Nadere informatie

BridgerotZ. Clubblad Jaargang 2 Nummer 1. Naam clubblad

BridgerotZ. Clubblad Jaargang 2 Nummer 1. Naam clubblad BridgerotZ Clubblad Jaargang 2 Nummer 1 Naam clubblad Uit de vele inzendingen hebben wij de volgende naam voor ons clubblad gekozen: BridgerotZ. maar ook... Rectificatie ALV Bridge-puzzels Wedstrijdkalender

Nadere informatie

MINI DIGI SHUTTLE. Jeugd Veenshuttle krijgt nieuwe club-shirts. De eerste Olympische

MINI DIGI SHUTTLE. Jeugd Veenshuttle krijgt nieuwe club-shirts. De eerste Olympische NAAM BEDRIJF MINI DIGI SHUTTLE Nieuwsbrief 3 2015 Jeugd Veenshuttle krijgt nieuwe club-shirts Mijdrecht 10-03-2015 Donderdag 18 februari clubshirt voorzien van als team! kregen de jeugdleden van badminton

Nadere informatie

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement BC Hoog Laag Competitie- en Wedstrijdreglement Artikel 1 Het bestuur stelt de wedstrijdagenda op legt deze ter bespreking voor aan de algemene ledenvergadering. Het bestuur is bevoegd gedurende het speelseizoen

Nadere informatie

De niveau- lijnen te beginnen bij de A-lijn 5 competitieronden (in een seizoen), waarvoor promotie- en degradatieregels gelden

De niveau- lijnen te beginnen bij de A-lijn 5 competitieronden (in een seizoen), waarvoor promotie- en degradatieregels gelden WEDSTRIJDREGLEMENT van BC SANS FUMEURS Wageningen Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Indeling in poules 3. Scores 4. Klassering, promotie, degradatie, kampioenschap en meesterpunten 5. Overige bepalingen 6.

Nadere informatie

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers)

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

Oproep van de redactie

Oproep van de redactie Subscribe Past Issues Translate Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken - editie oktober 2018 Oproep van de redactie De input voor de nieuwsbrief is op dit moment minimaal. Via deze weg een oproep

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

t Robbertje Een nieuw initiatief IN DIT NUMMER

t Robbertje Een nieuw initiatief IN DIT NUMMER Bridgeclub De Robber 4 april 2018 Jaargang 1, editie 1 t Robbertje Een nieuw initiatief Statutair gezien heeft BC de Robber tot doel het bridgespel in de meest uitgebreide zin des woords te bevorderen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

Met een aantal initiatiefnemers in de vorm van een Bestuur is er dus nu sprake van een heuse club die haar naam waar maakt!

Met een aantal initiatiefnemers in de vorm van een Bestuur is er dus nu sprake van een heuse club die haar naam waar maakt! Historie Bridgeclub Gezelligheid Troef! is ontstaan vanuit de behoefte om bridge te kunnen spelen op een zeer ontspannen wijze op de dag. Steeds meer mensen haken af om s avonds de deur uit te willen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE Sluitingsdatum nieuwe kopij: 15 juli 2015 Jaargang 3 nr. 5 Juni 2015 redactie@ltcdeschelde.nl MINI/MAX toernooi 2015 Op 21 juni gaan jong en oud het z.g. MINI/MAXI toernooi spelen.

Nadere informatie

Gegevens deelnemende spelers en indeling poule

Gegevens deelnemende spelers en indeling poule Speelschema Thijs Dielemans toernooi libre 2018 Hieronder is de opzet van Thijs Dielemans toernooi Libre 2018 uitgewerkt. Aantal deelnemers 15 Gespeeld wordt in drie poules: A, B en C Indeling van de spelers

Nadere informatie

BRIDGECLUB de HANK SPEELREGLEMENT

BRIDGECLUB de HANK SPEELREGLEMENT BRIDGECLUB de HANK SPEELREGLEMENT Vastgesteld: 15-8-2017 Inhoudsopgave 1 Doel van het reglement...3 2 Speelkalender...3 3 Deelname...3 4 Wekelijkse aan- en afwezigheid van de deelnemers...3 5 Annuleren

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE oud opmerkingen. - Begintijd vervroegd - 10 i.p.v. 15 minuten voor start aanwezig zijn

WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE oud opmerkingen. - Begintijd vervroegd - 10 i.p.v. 15 minuten voor start aanwezig zijn WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE 2017-2018 oud opmerkingen Artikel 1 Tijd en plaats van de zittingen 1. Tenzij anders aangegeven, worden de zittingen gehouden in het speellokaal in t Volbert. 2. Tenzij

Nadere informatie

Daar kwam dit jaar verandering in. Zoals in de Binding nummer 40 aangekondigd, werd er een kanotocht georganiseerd door Ellie en Marjan!

Daar kwam dit jaar verandering in. Zoals in de Binding nummer 40 aangekondigd, werd er een kanotocht georganiseerd door Ellie en Marjan! Kanovaren of fietsen op zondag 3 juni a.s. Kanocentrum WirdumerklapWat doen langlaufers in de zomer? Hoewel langlaufers volgens eigen zeggen voldoende hobby s hebben blijkt toch de wens te bestaan van

Nadere informatie

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012 Inleiding Het seizoen 2011-2012 is met de afsluitende week van de JeugdSportPas (JSP) tot een einde gekomen. Dat betekent dat het bestuur even gas kan terugnemen en iedereen een welverdiende vakantie geniet,

Nadere informatie

Artikel A6. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels zoals vastgesteld door de NBB en dit reglement.

Artikel A6. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels zoals vastgesteld door de NBB en dit reglement. Bridge Reglementen Hoofdstuk A - Algemeen - Artikel A1 / A11 Hoofdstuk B - Programma - Artikel B1 / B3 Hoofdstuk C - Scores, lijnen - Artikel C1 / C3 Hoofdstuk D - Vervangende scores, promotie en degradatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 12 juni 2015

Nieuwsbrief 19 12 juni 2015 Nieuwsbrief 19 12 juni 2015 Inhoud Juffendag Nieuws uit groep 7 Hulp van groep 8 Nieuws uit groep 4 Uitslag leeswedstrijd Bezoek aan de bibliotheek Oudergesprekken Agenda JUFFENDAG Vandaag hebben wij voor

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE

WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE 1 Algemeen 1.1 Clubcompetitie: Serie zittingen voor clubleden waarover een gemiddelde score per paar wordt bijgehouden. 1.2 Zomercompetitie: Serie zittingen voor clubleden en belangstellenden waarover

Nadere informatie

Reglement Schaakvereniging Park Stokhorst

Reglement Schaakvereniging Park Stokhorst Reglement Schaakvereniging Park Stokhorst Augustus 2017 Dit document omvat het reglement voor schaakvereniging Park Stokhorst, een vereniging die zich kenmerkt door een gemoedelijke sfeer waarin gezelligheid

Nadere informatie

Informatie Bridgeclub "Sassem Troef"

Informatie Bridgeclub Sassem Troef Versie 27-05-2018 Informatie Bridgeclub "Sassem Troef" Ons huidige bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Voorzitter TC Aad Kaandorp Tineke Klaver Robert Cornelisse Ton Schinck Algemene informatie

Nadere informatie

Bridgeliga Salland Wedstrijdreglement seizoen e.v.

Bridgeliga Salland Wedstrijdreglement seizoen e.v. Bridgeliga Salland Wedstrijdreglement seizoen 2018-2019 e.v. De regels zijn verdeeld over A (algemeen) P (paren) / (butler) en V (viertallen) Algemene regels: Artikel A1 Spelregels De wedstrijden worden

Nadere informatie

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers)

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

Om het verloop van onze clubavonden voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, vragen wij de volgende schikkingen na te leven.

Om het verloop van onze clubavonden voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, vragen wij de volgende schikkingen na te leven. Nieuwsbrief maart 2012 Beste leden, Clubcompetitie Om het verloop van onze clubavonden voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, vragen wij de volgende schikkingen na te leven. Bridgemates:

Nadere informatie

BRIDGE ZONDER NICOTINE WEDSTRIJDREGLEMENT. Uitgave september 2016.

BRIDGE ZONDER NICOTINE WEDSTRIJDREGLEMENT. Uitgave september 2016. BZN BRIDGE ZONDER NICOTINE WEDSTRIJDREGLEMENT Uitgave september 2016. 1 INTERNE CLUBCOMPETITIE... 3 ARTIKEL 1. COMMISSIES.... 3 ARTIKEL 2. SPEELAVOND - AANVANG... 3 ARTIKEL 3. COMPETITIESCHEMA.... 3 ARTIKEL

Nadere informatie

Website B.K. de Kentering.

Website B.K. de Kentering. Website B.K. de Kentering. Teksten die blauw zijn weergegeven, kun je aanklikken voor nadere informatie. Het menu ziet U aan de linker kant van het openingsblad. Op een tablet of mobieltje is er een knop

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

NIOBB NK Mixed Pairs Outdoor 8 en 9 juli 2017 Eindstand

NIOBB NK Mixed Pairs Outdoor 8 en 9 juli 2017 Eindstand Eindstand Weds. Shots Shots Shot Gew. Plaats Team Vereniging Spelers Punten Voor Tegen Saldo Ends 1 C1 BC Oudenrijn Caroline de Graaff, Michel Weerdenburg 2 E2 Almere Bowls Club Annie van Belzen, Wim van

Nadere informatie

Beste Deelnemers, Alle sponsoren worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Beste Deelnemers, Alle sponsoren worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage. 2 Beste Deelnemers, Wij houden van 28 augustus tot en met 2 september ons tweede Henk van den Bosch Memorial. Dit toernooi hebben we vernoemd naar onze vorig jaar maart overleden ere-lid Henk van den Bosch.

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, april 2015, SFC Westerkwartier.

Nieuwsbrief 4, april 2015, SFC Westerkwartier. !! Nieuwsbrief 4, april 2015, SFC Westerkwartier. Beste fietsvrienden en vriendinnen, De openingstocht Volgens de jarenlange traditie is in maart de openingstocht weer gereden. Om negen uur die ochtend

Nadere informatie

UITGAVE SEPTEMBER 2018

UITGAVE SEPTEMBER 2018 UITGAVE SEPTEMBER 2018 Mocht u deze nieuwsbrieven niet meer wensen te ontvangen, stuur dan even uw afmelding aan: secretaris@shaile.nl ============================================================================

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE

REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE Societeit De Hereeniging Deventer, afd. Bridge Laatste wijziging: september 2018 Inhoudsopgave Definities... 2 1. Algemeen... 2 2. Competitie... 2 3. Zitting... 4 4. Scoreberekening...

Nadere informatie

Het District Utrecht NBB organiseert elk seizoen:

Het District Utrecht NBB organiseert elk seizoen: Het District Utrecht NBB organiseert elk seizoen: PARENCOMPETITIES. Deze parencompetities geven u de kans in een gezellige sfeer overdag eens tegen andere spelers te spelen. Deze aankondiging betreft zowel

Nadere informatie

Een uitgave van Opgericht 16 november 1998

Een uitgave van Opgericht 16 november 1998 Een uitgave van Opgericht 16 november 1998 BESTUUR Voorzitter: Elly de Vries 0228-514833 Schouwschuit 28 @ ellydevries48@hotmail.com 1613 CK Grootebroek Penningmeester: John Laan 0228-514476 Hertog Albrechtstraat

Nadere informatie

De SCHAKEL. Infobulletin voor de Boekend. Parochie Onbevlekt Hart van Maria

De SCHAKEL. Infobulletin voor de Boekend. Parochie Onbevlekt Hart van Maria De SCHAKEL Infobulletin voor de Boekend Datum: 28 juli Jaar: 2017 Nummer: 12 Jaargang: 48 In deze Schakel: Parochie Onbevlekt Hart van Maria Colofon Schakel Wijkgerichte aanpak Parochie Onbevlekt Hart

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT voor de interne parencompetitie van de Westlandse Bridge Club te Naaldwijk

COMPETITIEREGLEMENT voor de interne parencompetitie van de Westlandse Bridge Club te Naaldwijk Competitiereglement WBC, versie 17 maart 2016 COMPETITIEREGLEMENT voor de interne parencompetitie van de Westlandse Bridge Club te Naaldwijk Ingegaan op 1 augustus 1996. Herzien op 22 februari 2007, op

Nadere informatie

Bridgeseizoen 2014-2015

Bridgeseizoen 2014-2015 Bridgeseizoen 2014-2015 Maak uw clubagenda met hulp van de NBB Beloning na gedane arbeid! Ruitenboertoernooi Uw clubavond is de voorronde! Districtscompetities Leuk om mee te doen Bridgecongres Zorg dat

Nadere informatie

Seizoen augustus 2009 Aankondiging start van het nieuwe seizoen Heden van de geplukt:

Seizoen augustus 2009 Aankondiging start van het nieuwe seizoen Heden van de  geplukt: Seizoen 2008-2009 10 augustus 2009 Aankondiging start van het nieuwe seizoen Heden van de email geplukt: Beste Brid-ge-noten, Het nieuwe seizoen willen we starten op woensdag 9 september. De eerste twee

Nadere informatie

Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht

Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht Definities NBB: Nederlandse Bridgebond Vereniging: Niet-Rokers Bridge Vereniging Beter Zicht Bestuur: Zoals bedoel in artikel 18 van het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Bridge Club Zuidlaren

Bridge Club Zuidlaren Bridge Club Zuidlaren Competitie-reglement 1. Indeling in groepen 2. Afmelden en verhindering 3. Spelen in een andere groep 4. Promotie/degradatie 5. Systeemkaarten 6. Speeltempo 7. Algemeen 8. Spelregels

Nadere informatie

Bestuursmededelingen - Denkt u aan het tijdig betalen van de contributie. - In de bijlage is het toer en wedstrijd programma opgenomen.

Bestuursmededelingen - Denkt u aan het tijdig betalen van de contributie. - In de bijlage is het toer en wedstrijd programma opgenomen. WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. NL 27 RABO 0145 1025 48 Nieuwsbrief, 18 februari 20154 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl Jarig in februari 3-2 Ron van der Maden 5-2 Remco van Loon 6-2 Leon Verheij

Nadere informatie

Het rankingsysteem: de oplossing voor groeiende afwezigheid

Het rankingsysteem: de oplossing voor groeiende afwezigheid Het rankingsysteem: de oplossing voor groeiende afwezigheid Bridgeclub Jump 85 uit Lochem maakt sinds september 2010 voor de indeling van de parenwedstrijd in groepen, gebruik van een rankingsysteem. Dit

Nadere informatie

(geplaatst op de website van CTR Hollands Kroon en wordt mogelijk ook geplaatst inde papieren versie)

(geplaatst op de website van CTR Hollands Kroon en wordt mogelijk ook geplaatst inde papieren versie) Verslag Kolf Kampioenschappen Hollands Kroon (geplaatst op de website van CTR Hollands Kroon en wordt mogelijk ook geplaatst inde papieren versie) Afgelopen Zaterdag 20 Januari speelden de kolfverenigingen

Nadere informatie

Technisch reglement voor het seizoen 2014/2015

Technisch reglement voor het seizoen 2014/2015 Technisch reglement voor het seizoen 2014/2015 1. ALGEMENE BEPALINGEN. 1.1 Spelregels: Alle wedstrijden, georganiseerd door of namens B.C. Groen Wit worden gespeeld volgens de geldende spelregels van de

Nadere informatie

B 1 Jetty Zijlstra 58 2 Rose-Marie Voets 63 3 Gradus Jacobs 68. B 1 Henny Broek 60 2 Jellie Sanders 60

B 1 Jetty Zijlstra 58 2 Rose-Marie Voets 63 3 Gradus Jacobs 68. B 1 Henny Broek 60 2 Jellie Sanders 60 dec 10 Pitch & Putt 1 A 1 Joop Geurts 57 (netto strokeplay) 2 Jirka Marsal 61 nq 3 Nico Mol 61 B 1 Jetty Zijlstra 58 2 Rose-Marie Voets 63 3 Gradus Jacobs 68 dec 1 Mixed Morning competitie A 1 Joop Faber

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77 WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77 I. COMPETITIE 1 A. Club kampioenschap Het club kampioenschap bestaat uit: Meerdere series met zittingen paren bridge. Meerdere zittingen met butler bridge B. Kalender

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. Status :

WEDSTRIJDREGLEMENT. Status : WEDSTRIJDREGLEMENT Status : Geaccordeerd in Algemene Leden Vergadering d.d. 2 september 2013 Hoofdstuk 1 Algemene Bepalingen Artikel 1.1 De Technische Commissie ( TC) bestaat uit minimal drie en maximaal

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN

Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN Artikel 1. Opkomst Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN Leden dienen op het vastgestelde tijdstip aanwezig te zijn. Aan leden die op dat tijdstip niet aanwezig zijn, kunnen door de WL

Nadere informatie

Nikantes Tussendoortje Seizoen Zondag

Nikantes Tussendoortje Seizoen Zondag Nikantes Tussendoortje Seizoen 2015-2016 Zondag 17-04-2016 Uitslagen zaterdag 16-04-2016 Nikantes 1 Thor (R) 1 16-8 Nikantes 2 Valto 3 9-19 Nikantes B1 Merwede B3 6-5 Nikantes C1 PKC/SWKGroep C7 1-7 Nikantes

Nadere informatie

Viertallencompetitie Meesterklasse en Eerste Divisie

Viertallencompetitie Meesterklasse en Eerste Divisie Viertallencompetitie Meesterklasse en Eerste Divisie 2018-2019 van de Nederlandse Bridge Bond Utrecht, juli 2018 Dit document bevat: 1. Algemene bepalingen A. Competitiestructuur B. Organisatie van de

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIE Bridgeclub Heksentoer Oudewater

REGLEMENT PARENCOMPETITIE Bridgeclub Heksentoer Oudewater REGLEMENT PARENCOMPETITIE Bridgeclub Heksentoer Oudewater 1. Dit reglement is van toepassing op de parencompetitie met ingang van het seizoen 2016/2017 2. De parencompetitie wordt gespeeld op de dinsdag

Nadere informatie

Flexibel met een rankingsysteem: een goede match met het huidige leefpatroon

Flexibel met een rankingsysteem: een goede match met het huidige leefpatroon Dit bestand bevat zowel mijn pleidooi voor een rankingsysteem als ook ingezonden vragen met antwoorden, zoals gepubliceerd in BestuurWijzer 42 en 43, Augustus 2014. Flexibel met een rankingsysteem: een

Nadere informatie

BC BOXTEL - ENQUÊTE 2015 1. ALGEMENE GEGEVENS

BC BOXTEL - ENQUÊTE 2015 1. ALGEMENE GEGEVENS 1. ALGEMENE GEGEVENS Leeftijd per avond Aantal van Nummer Rijlabels =70 jaar (leeg) Eindtotaal Dinsdag 6 18 18 42 Woensdag 9 22 5 36 Donderdag 2 14 20 3 39 Twee dagen 10 13 4 27 Drie

Nadere informatie

VERSLAG 55+ GEZELLIGHEIDSTOERNOOI 2014

VERSLAG 55+ GEZELLIGHEIDSTOERNOOI 2014 Verslag 55+ Gezelligheidstoernooi 2014 Het begint allemaal op dinsdag 19 augustus jl. om 09.30 uur. Bij binnenkomst wordt een kopje koffie of thee door het bestuur aangeboden met daarbij de overheerlijke

Nadere informatie

De NBB Clubranking. (de basistheorie) Thilo Kielmann, 1 Augustus, 2016

De NBB Clubranking. (de basistheorie) Thilo Kielmann, 1 Augustus, 2016 De NBB Clubranking (de basistheorie) Thilo Kielmann, 1 Augustus, 2016 Samenvatting De flexibele clubcompetitie faciliteert een eerlijke competitie met tolerantie voor beperkte afwezigheid van de spelers.

Nadere informatie

clubkampioenschappen 2016 Bulletin 2.0 Nummer 2 MCD-CLUBKAMPIOENSCHAPPEN HEER JAN SEPTEMBER 2016

clubkampioenschappen 2016 Bulletin 2.0 Nummer 2 MCD-CLUBKAMPIOENSCHAPPEN HEER JAN SEPTEMBER 2016 1 clubkampioenschappen 2016 Bulletin 2.0 Nummer 2 2 Inhoudsopgave: 1) VERLOOP VAN DE MCD-clubkampioenschappen 2) MCD WEEKAANBIEDING NUMMER 1 3) PAUL BRUIN IS DE TROTSE VADER GEWORDEN VAN EEN VAN EEN ZOON

Nadere informatie

EXAMEN CLUBLEIDER B (CLB)

EXAMEN CLUBLEIDER B (CLB) EXAMEN CLUBLEIDER B (CLB) Reken- en Organisatiegedeelte Dit gedeelte bestaat uit 14 opgaven, 6 tweepuntsvragen en 8 eenpuntsvragen over rekenen en organisatie. U hebt voor dit onderdeel anderhalf uur de

Nadere informatie