Fantastic Beasts and Where to Find Them Update!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fantastic Beasts and Where to Find Them Update!"

Transcriptie

1 Inhoud Fantastic Beasts and Where to Find Them Update!... 2 Harry Potter and the Cursed Child... 4 Emma Watson pleit voor feminisme in de mode-industrie... 5 Wetenschappers maken echte onzichtbaarheidsmantel... 5 Daniel Radcliffe ontvangt een ster op de Walk of Fame... 5 Daniel en zijn ehhhh bijbaantje... 6 Twitteren met Jo... 6 Career of Evil... 8 Wonen in Zweinstein... 8 Uitslag Stellingen Speciale Harry Potter kerstkaart... 10

2 Fantastic Beasts and Where to Find Them Update! In de extra Nieuwsbrief update die jullie allemaal in juli hebben ontvangen, stonden alle acteurs en actrice genoemd die de grote rollen gaan spelen. Maar nu de film in productie is gegaan, hebben we natuurlijk nog veel meer Fantastic News! Tijd voor een update. Entertainment Weekly heeft interessant nieuws vrijgegeven over Fantastic Beasts and Where to Find Them. In het artikel kunnen we lezen dat de koffer van Newt Scamander veel meer objecten kan bevatten dan op het eerste gezicht lijkt. Dit is hetzelfde principe als het tasje van Hermelien, waar een Onnaspeurbare Zwelspreuk over uitgesproken is. I n zijn koffer bewaart Newt belangrijke ontdekkingen over zeldzame Fabeldieren en er zitten ook een aantal dieren in... tot ze ontsnappen in New York. En voor iedereen denkt dat nu meteen denkt dat Newt Scamander dus een Amerikaan is: fout! Newt is gewoon een Brit die toevallig op bezoek in de VS is, aldus Rowling. Porpentina, waarmee Newt uiteindelijk trouwt, blijkt een medewerker aan het MACUSA (Magical Congress of the United States of America) te zijn, die hem waarschijnlijk helpt om de Fabeldieren terug te zoeken of te vangen. Haar zus kan gedachtenlezen (met andere woorden; zij is begaafd in Occlumentie). Tovenaar Graves, gespeeld door Colin Farrell, blijkt een Schouwer te zijn die werkt voor het Congres. En Jacob, gespeeld door Dan Fogler, is een Dreuzel - maar de Amerikaanse term voor Dreuzel is niet Muggle, maar No-Maj (afkomstig van no magic). Samantha Morton zal Mary Lou, het hoofd van een anti-tovenarijgroep de Second Salemers, gaan spelen. Credence (gespeeld door Ezra Miller) is haar geadopteerde zoon. In een ander stuk over welke Fabeldieren precies aan bod komen in de film, komen we te weten dat Newt een Delfstoffer (Niffler) als "huisdier" heeft. Verder komt hij ook nog in aanraking met een Aswinder, Augurei, Boomtrul, Crup, Lethifold en - uit dit rijtje de enige Fabeldieren die we al verfilmd hebben gezien - meermensen. Ook zijn er een aantal leuke foto s gepubliceerd. Zie hieronder.

3 Als kers op de taart kregen we natuurlijk op 15 december ook de eerste trailer! Bekijk deze hier op YouTube, met Nederlandse ondertiteling. Tot slot nog een keer een samenvatting van de rollen die tot nu toe bekend zijn. Als eerste de naam van de rol, daarachter de naam van de acteur of actrice: - Newt Scamander: Eddie Redmayne - Jacob Kowalski: Dan Fogler - Credence: Ezra Miller - Exterminator: Christine Marzano - Graves: Colin Farrell - Queenie Goldsteun: Alison Sudol - Mary Lou: Samantha Morton - Pedestrian: Lasco Atkins - Porpentina Goldstein: Katherine - Gilbert Bingley: Peter Breitmayer Waterston Voor alle kleine rolletjes kun je op de pagina van de IMDb kijken:

4 Harry Potter and the Cursed Child Dat er een toneelstuk van Harry Potter zou komen, dat wisten we. Dat dit toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child ging heten, wisten we ook. Dat J.K. Rowling voor het verhaal zou zorgen, dat was ook bekend. Maar nu weten we meer! Harry Potter and the Cursed Child wordt een sequel en kon dus worden beschouwd als een achtste deel in de Harry Potter reeks! Op de website Pottermore is bekendgemaakt dat het toneelstuk een sequel wordt. Het verhaal vertelt over een volwassen Harry Potter en zijn zoon Albus, die moeite heeft met het verleden van zijn vader en hoe het gezin in de wereld staat. In de samenvatting van het stuk staat bijvoorbeeld te lezen: Het is altijd moeilijk om Harry Potter te zijn e het is niet veel makkelijker als hij een overwerkte werknemer is van het Ministerie van Toverkunst, een echtgenoot en een vader van drie schoolgaande kinderen. Terwijl Harry vecht met een verleden dat niet wil blijven waar het hoort, heeft zijn zoon Albus moeite met het familieverleden. Terwijl het verleden en heden in elkaar opgaan, leren zowel vader als zoon een moeilijke waarheid: soms komt het donker uit een onverwachte hoek. In de laatste film en op het einde van het zevende boek konden we zien/lezen hoe Harry Potter zijn twee oudste kinderen, James Sirius en Albus Severus, naar de Zweinsteinexpress brengt. Het toneelstuk, dat trouwens uit twee delen bestaat, gaat meteen vanaf dat punt verder. Op 21 december werden de hoofdrolspelers bekendgemaakt. Jamie Parker zal de rol van de volwassen Harry Potter gaan spelen. Noma Dumezweni is gecast als Hermione Granger. Paul Thornley maakt het trio compleet als Ron Weasley. Direct na het bekendmaken van de cast, ontstond er een discussie op social media. Onder andere over het feit dat Noma totaal niet lijkt op Emma Watson. Rowling heeft daar meteen op gereageerd: Canon: brown eyes, frizzy hair and very clever. White skin was never specified. Rowling loves black Hermione. Verder geeft ze aan dat ze heel blij is met de keuze van de casting en dat ze niet kan wachten om te zien hoe deze drie acteurs Harry, Ron en Hermelien op het podium tot leven gaan brengen. En dit zijn ze dan, de hoofdrolspelers op een rijtje (van links naar rechts zien we onze nieuwe/volwassen Hermione, Harry en Ron):

5 Emma Watson pleit voor feminisme in de mode-industrie Dat Emma Watson opkomt voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen, dat is al eens in de Nieuwsbrief te lezen geweest. Dit keer vertelt ze in een video van Vogue over hoe zij het gesteld vindt met de mode-industrie. Emma vindt dat modeontwerpers bewuster zouden moeten omgaan met seksisme. Ik heb het gevoel dat de mode-industrie een hele grote rol heeft. We zouden een betere boodschap naar vrouwen van alle leeftijden moeten uitzenden: we moeten vrouwen het gevoel geven dat ze comfortabel mogen zijn met wie ze zijn, aldus Emma. Ze zegt dat ze wel al positieve ontwikkelingen heeft gezien, maar dat ze het gevoel heeft dat er nog veel meer groeikansen zijn. Zo zou ze bijvoorbeeld graag een diverser aanbod willen zien van modellen. Wetenschappers maken echte onzichtbaarheidsmantel Vele mensen hebben al geprobeerd om een onzichtbaarheidsmantel te maken. De creatie van de een werkte beter dan die van de ander. Maar nu is het onderzoekers van de University of California gelukt om kleine objecten onzichtbaar te maken met een flinterdunne onzichtbaarheidsdeken. De deken is slechts 80 nanometer dik (laten we het houden op niet zichtbaar met het blote oog). Hij is gemaakt van hele kleine bouwsteentjes van goud, die nanoantennes worden genoemd. Ze zorgen ervoor dat licht een andere route neemt en terugkaatst van het object. Op die manier zijn zowel de deken als het object onzichtbaar. Je zou de werking kunnen vergelijken met die van een spiegel. Harry Potter heeft dus niet meer de enige werkende onzichtbaarheidsmantel ter wereld Daniel Radcliffe ontvangt een ster op de Walk of Fame Grote namen liggen met een ster vereeuwigd op de Walk of Fame in Los Angeles. En op 12 november werd de 2565 ste ster onthuld. Vlakbij het Dolby Theatre, de plek waar de Oscars/Academy Awards worden uitgereikt, kreeg Daniel Radcliffe zijn eigen ster op de Walk of Fame! En niet onterecht, als je kijkt wat voor carrière Daniel heeft opgebouwd sinds hij op zijn elfde begon met de eerste Harry Potter film! Een verdiende toevoeging aan deze Walk of Fame. En Daniel zelf beschreef het dan ook als een ongelofelijke eer dat zijn ster nu prijkt tussen de andere grote namen.

6 Daniel en zijn ehhhh bijbaantje Dat Daniel Radcliffe kan acteren weten we ondertussen wel. Dat blijkt ook nog eens uit bovenstaande stukje. Maar hij kan ook iets niet zo goed Het tijdschrift NYLON besloot om een grap uit te halen met haar werknemers. Ze vonden Daniel Radcliffe bereid om voor een uurtje de plek van de vaste receptioniste aan de ontvangstbalie over te nemen. Simpel, zou je denken, maar dat blijkt nog vies tegen te vallen. Met je eigen ogen zien hoe Dan het ervan af bracht? Kijk dan het filmpje maar eens: Oh, en Joe Jonas komt ook even langs! Twitteren met Jo Mocht je Twitter hebben en J.K. Rowling nog niet volgen: meteen gaan doen! Niet alleen tweet Jo allerlei leuke berichtjes, ze onthult ook nog wel eens wat extra informatie over Harry Potter personages. En soms maakt ze vooral grappen over de personages. Hieronder een paar leuke dingetjes van de afgelopen tijd (en dit is dus nog maar het topje van de ijsberg).

7 En heb je altijd al willen weten of Sneep goed is of niet? Lees dan onderstaande uitleg van Rowling. Dit keer niet in screenshots, want het waren heel wat losse berichten: Snape died for Harry out of love for Lily. Harry paid him tribute in forgiveness and gratitude. That's not true, I'm afraid. Snape projected his hatred and jealousy of James onto Harry. There's a whole essay in why Harry gave his son Snape's name, but the decision goes to the heart of who Harry was, post-war. Snape is all grey. You can't make him a saint: he was vindictive & bullying. You can't make him a devil: he died to save the wizarding world In honouring Snape, Harry hoped in his heart that he too would be forgiven. The deaths at the Battle of Hogwarts would haunt Harry forever. Snape was a bully who loved the goodness he sensed in Lily without being able to emulate her. That was his tragedy. Snape didn't die for 'ideals'. He died in an attempt to expiate his own guilt. He could have broken cover at any time to save himself 1/2 but he chose not to tell Voldemort that the latter was making a fatal error in targeting Harry. Snape's silence ensured Harry's victory. 2/2

8 Harry chose to perpetuate the names of the two who had nobody in their families to do so. He stood to gain nothing personally but the triumph of the cause Lily had believed in. He was trying to do right. Well, thanks to everyone who participated in today's unplanned debate: "Snape: Good, Evil or What?" People to dinner - got to go! xxx Career of Evil Afgelopen oktober kwam de derde detectiveroman over Cormoran Strike uit, dat J.K. Rowling schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith: Career of Evil. In dit boek krijgt Robin Ellacott, de assistente van Cormoran, de schrik van haar leven als ze een mysterieus pakketje opent en er een afgehakt vrouwenbeen in blijkt te zitten. Privédetective Cormoran Strike is minder verrast, maar is wel direct op zijn hoede. Er zijn namelijk vier mensen uit zijn verleden die hij in staat acht tot zo n gruwelijke daad Dit boek zal vanaf april ook in Nederlandse vertaling, onder de naam Het Slechte Pad, te koop zijn. Wonen in Zweinstein Wat? Lees ik dat nou goed? WONEN IN ZWEINSTEIN?! Jazeker, dat kan. Tenminste, als je genoeg geld hebt, natuurlijk. De gebouwen in het Royal Connaught Park in Engeland een van de filmlocaties zijn omgebouwd tot luxe appartementen. The Great Hall en Dumbledore s Office werden hier beide gefilmd. Na vijf jaar renoveren kun je de appartementen nu kopen. De prijs ligt tussen de (omgerekend) en 3,6 miljoen. Maar oké, dan heb je ook wel wat: een privépark, een zwembad, health- en fitnessclub En de Grote Zaal! Want die hebben ze in tact gelaten en is een gemeenschappelijke ruimte.

9 Uitslag Stellingen 2015 En zoals elk jaar aan het einde van het jaar hebben we de uitslag van de Stellingen voor jullie! In 2015 waren er drie vragen die we jullie stelden: 1) Welke hoofdrol zou jij wel willen overnemen? 2) Welke professor Verweer tegen de Zwarte Kunsten vond jij het beste en had dus best langer mogen blijven? 3) Welk magisch spel zou jij wel eens willen spelen? Bijna 300 stemmen kwamen er binnen en dit is wat jullie mening! Misschien zijn er meer meiden die gestemd hebben of misschien vinden jullie het wel gewoon het leukste personage: Hermelien is de duidelijke winnares. Deze rol zou meer dan de helft van jullie wel over willen nemen. Harry Ron Hermelien 34,04% 8,42% 57,54% Er zijn veel professoren Verweer tegen de Zwarte Kunsten geweest, maar professor Remus Lupos is overduidelijk de favoriet. Bijna driekwart van de stemmen waren voor hem. De minst favoriete professor is ook duidelijk: Dorothea Omber. Zij was de enige die geen enkele stem heeft gekregen! Krinkel Smalhart Lupos Krenk jr. 2,81% 1,76% 73,33% 0,35% Dolleman Omber Sneep Kragge 8,77% 0% 12,63% 0,35% Er bestaat Zwerkbal voor Dreuzels (Muggle Quidditch) dus misschien is het niet zo gek dat dit ook het magische spel is dat jullie het liefste eens zouden willen spelen. Meer dan 80% van jullie zouden wel eens lekker een potje willen Zwerkballen. Ook Toverschaak willen een aantal wel uitproberen. Fluimstenen en Knalpoker kunnen we maar beter vergeten, daar is weinig animo voor. Zwerkbal Fluimstenen Toverschaak Knalpoker 83,51% 1,76% 13,33% 1,40% Vanaf 1 januari 2016 kunnen jullie weer stemmen op nieuwe stellingen!

10 Speciale Harry Potter kerstkaart Het is bijna Kerst en daarom heeft Mitchel Kleuver speciaal voor deze nieuwsbrief een echte Harry Potter kerstkaart ontworpen! Verras nu al je vrienden met een (digitale) originele Harry Potter kerstkaart. Ook wij wensen jullie allemaal een hele fijne Kerst en alvast een magisch 2016!

Harry Potter and the Cursed Child

Harry Potter and the Cursed Child Het is weer tijd voor een nieuwe Nieuwsbrief! En wat is er het afgelopen half jaar veel interessants gebeurd in het Harry Potter universum. Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child beleefde zijn

Nadere informatie

Acteur Alan Rickman overleden. Pottermore

Acteur Alan Rickman overleden. Pottermore Het is weer tijd voor een nieuwe Nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief zullen we vooral aandacht besteden aan het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child, dat over een maand in première gaat en waar we

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling

Boekverslag Nederlands Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling Boekverslag Nederlands Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling Boekverslag door Vicky 1811 woorden 19 juni 2017 4,5 4 keer beoordeeld Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF, Jeugdboek

Nadere informatie

Boeken met achtergrondinformatie over de Tovenaarswereld

Boeken met achtergrondinformatie over de Tovenaarswereld In deze Nieuwsbrief: Boeken met achtergrondinformatie over de Tovenaarswereld... 1 Derde boek van Robert Galbraith... 2 Toneelstuk van Harry Potter staat gepland voor de zomer van 2016... 2 Anekdotes van

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

Boekverslag Engels Harry Potter and the Order of the Phoenix door J.K. Rowling

Boekverslag Engels Harry Potter and the Order of the Phoenix door J.K. Rowling Boekverslag Engels Harry Potter and the Order of the Phoenix door J.K. Rowling Boekverslag door een scholier 1458 woorden 21 mei 2006 6,2 34 keer beoordeeld Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF, Jeugdboek

Nadere informatie

Copyrighted material

Copyrighted material Ter nagedachtenis aan Gordon Murray, authentieke wezensredder en held INHOUD Fantastic Beasts and Where to Find Them Het complete filmscenario 11 Dankwoord 288 Filmtermen 290 Cast en crew 292 Over de

Nadere informatie

Als je Harry Potter and the Philosopher s stone wilt indelen bij een bepaald grondgenre, dan zal dat genre Fantasie maar ook avontuur zijn.

Als je Harry Potter and the Philosopher s stone wilt indelen bij een bepaald grondgenre, dan zal dat genre Fantasie maar ook avontuur zijn. Filmverslag door een scholier 2480 woorden 7 februari 2002 6.6 99 keer beoordeeld Vak CKV 1. Algemene gegevens Titel van de film: " Harry Potter and the Philosopher's Stone" Naam van de regisseur: Chris

Nadere informatie

possessive determiners

possessive determiners personal pronouns possessive determiners SirPalsrok @meestergijs Ik = I (altijd met een hoofdletter schrijven) I am William. I have no brothers or sisters. I play tennis and love to play videogames. I

Nadere informatie

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Zwg door Anouk Zeker Weten Goed Zeker Weten Goed 17 October 2015 Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF, Jeugdboek Eerste uitgave 1999 Uitgever Bloomsbury Pagina's

Nadere informatie

Bij Kerst denk ik aan: vrede op aarde, lekker eten, gezellig Kerstverhaal: baby, stal, Jozef en Maria, herders, engeltjes, en drie koningen.

Bij Kerst denk ik aan: vrede op aarde, lekker eten, gezellig Kerstverhaal: baby, stal, Jozef en Maria, herders, engeltjes, en drie koningen. Bij Kerst denk ik aan: vrede op aarde, lekker eten, gezellig Kerstverhaal: baby, stal, Jozef en Maria, herders, engeltjes, en drie koningen. Kerst is vreemd: 2000 jaar geleden in het Midden-Oosten een

Nadere informatie

Weetjes over 20 jaar Harry Potter

Weetjes over 20 jaar Harry Potter De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Nieuwsbrief! En wat is er het afgelopen half jaar weer veel gebeurd in het Harry Potter universum. Zo heeft het

Nadere informatie

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE DUTCH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Werkwoorden To be zijn I ik ben You jij bent He/She/It hij/zij/het

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Afstudeerproduct Spelen in een band

Afstudeerproduct Spelen in een band Afstudeerproduct Spelenineenband PhilippeThijs DoMuIV 2009 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Les1:Gewenning 6 Les2:Stopsencues 9 Les3:EenstapjeverderI 11 Les4:EenstapjeverderII 15 Les5:Uptempo 17 Les6:Fade

Nadere informatie

4,9. Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december keer beoordeeld

4,9. Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december keer beoordeeld Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december 2010 4,9 210 keer beoordeeld Vak Engels 1. cybercity wheelchair computers older Holland friends Nigeria shop tea 2. 1= false 2= true 3= true 4= false

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Boekverslag Engels Harry Potter and the Order of the Phoenix door J.K. Rowling

Boekverslag Engels Harry Potter and the Order of the Phoenix door J.K. Rowling Boekverslag Engels Harry Potter and the Order of the Phoenix door J.K. Rowling Boekverslag door een scholier 2295 woorden 15 februari 2005 7,8 63 keer beoordeeld Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF,

Nadere informatie

Comics FILE 4 COMICS BK 2

Comics FILE 4 COMICS BK 2 Comics FILE 4 COMICS BK 2 The funny characters in comic books or animation films can put smiles on people s faces all over the world. Wouldn t it be great to create your own funny character that will give

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Chapter 4 Understanding Families. In this chapter, you will learn

Chapter 4 Understanding Families. In this chapter, you will learn Chapter 4 Understanding Families In this chapter, you will learn Topic 4-1 What Is a Family? In this topic, you will learn about the factors that make the family such an important unit, as well as Roles

Nadere informatie

Het Asterix project: methodologie van onderzoek bij zeldzame ziekten. Charlotte Gaasterland, Hanneke van der Lee PGO support meeting, 20 maart 2017

Het Asterix project: methodologie van onderzoek bij zeldzame ziekten. Charlotte Gaasterland, Hanneke van der Lee PGO support meeting, 20 maart 2017 Het Asterix project: methodologie van onderzoek bij zeldzame ziekten Charlotte Gaasterland, Hanneke van der Lee PGO support meeting, 20 maart 2017 Er is veel vraag naar nieuwe medicijnen voor zeldzame

Nadere informatie

Kerstbezinning december 2015

Kerstbezinning december 2015 Kerstbezinning december 2015 Peace on earth? Vluchtelingencrisis door conflicten I m sick of all of this Terroristische aanslag Kenia Kenia, campus Garissa 2 april 2015 147 doden daders: Al-Shabaab Schietpartij

Nadere informatie

HARRY POTTER : THE EXHIBITION BLIJFT IN BRUSSEL VOOR EINDEJAAR!

HARRY POTTER : THE EXHIBITION BLIJFT IN BRUSSEL VOOR EINDEJAAR! HARRY POTTER : THE EXHIBITION BLIJFT IN BRUSSEL VOOR EINDEJAAR! Acteur James Phelps beschikbaar voor beperkt aantal interview slots BRUSSEL, 8 november 2016 Zoals eerder meegedeeld komt acteur James Phelps

Nadere informatie

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Harry Potter and the Order of the Phoenix Harry Potter and the Order of the Phoenix Zwg door Anouk Zeker Weten Goed Zeker Weten Goed 27 October 2015 Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF, Jeugdboek Eerste uitgave 2003 Uitgever Bloomsbury Pagina's

Nadere informatie

Love & Like FILE 2 LOVE & LIKE BK 2

Love & Like FILE 2 LOVE & LIKE BK 2 Love & Like I Like You Come a little closer Honey, come a little closer, let me whisper in your ear. Let me tell it to you quietly, So that no one else will hear. 1 File 2 - Love & Like BK2.indd 1 22-7-2014

Nadere informatie

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Harry Potter and the Philosopher's Stone Harry Potter and the Philosopher's Stone Zwg door Anouk Zeker Weten Goed Zeker Weten Goed 16 July 2015 Auteur J.K. Rowling Genre Fantasy & SF, Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Uitgever Bloomsbury Pagina's

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood

Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood Boekverslag door een scholier 1009 woorden 24 maart 2015 5,4 21 keer beoordeeld Auteur Genre Lydia Rood Dagboek Eerste uitgave 2005 Vak Nederlands

Nadere informatie

Hulpwerkwoorden (een selectie)

Hulpwerkwoorden (een selectie) Hulpwerkwoorden (een selectie) SirPalsrok @meestergijs Ik kan... Ik moet modal verbs We zouden moeten Ik kon Ik ben in staat Ik wil heel graag Ik mag Ik kan... Ik moet modal verbs We zouden moeten Ik kon

Nadere informatie

Writing 1 WRITING 1 PART A KGT 3

Writing 1 WRITING 1 PART A KGT 3 Writing 1 Isn t it incredible? After only two years of learning English you can write your own English WhatsApp messages, tweets and emails. You can also post some lines on an international website. Don

Nadere informatie

Hoorcollege: Presentatie

Hoorcollege: Presentatie ZMC [Geef de ondertitel van het document op] Hoorcollege: Presentatie Isabelle Veenhof, 3014880, G&I1D John Macco 17-6-2016 Link presentatie: http://studenthome.hku.nl/~isabelle.veenhof/files/veenhofisabelle_zmc_presentatie_versie1.pptx

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands Harry Potter en de steen der wijzen

Filmverslag Nederlands Harry Potter en de steen der wijzen Filmverslag Nederlands Harry Potter en de steen der wijzen Filmverslag door een scholier 2295 woorden 4 maart 2004 6,1 134 keer beoordeeld Vak Nederlands We moesten voor Nederlands een filmverslag maken.

Nadere informatie

6,4. Filmverslag door een scholier 3252 woorden 29 juni keer beoordeeld. FILM Harry Potter INHOUD. A Voorstelling

6,4. Filmverslag door een scholier 3252 woorden 29 juni keer beoordeeld. FILM Harry Potter INHOUD. A Voorstelling Filmverslag door een scholier 3252 woorden 29 juni 2004 6,4 21 keer beoordeeld Vak CKV FILM Harry Potter INHOUD A Voorstelling 1. Harry s ouders zijn vermoord door Voldemort (You-Know-Who) en Harry heeft

Nadere informatie

Zondag 14 oktober: Alle kleuren van de verkiezingsregenboog-vergadering

Zondag 14 oktober: Alle kleuren van de verkiezingsregenboog-vergadering Zondag 14 oktober: Alle kleuren van de verkiezingsregenboog-vergadering Liefste politici Vandaag strijden we om de titel van PRESIDENT VAN LUCIALAND! Ja zeker, we stichten een nieuwe staat. Kom alles te

Nadere informatie

For us a child is born today Nowell, Nowell, Nowell, Nowell, Nowell,

For us a child is born today Nowell, Nowell, Nowell, Nowell, Nowell, For us a child is born today Nowell, Nowell, Nowell, Nowell, Nowell, SANTA CLAUS IS COMING TO TOWN He, pas nu goed op, En huil niet zo dom, Pruilen is een flop, Ik zeg je waarom Hij maakt nu een lijst,

Nadere informatie

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw Karen van der Pauw www.jeloopbaandebaas.nl Waarom je nog niet de baan hebt die je wilt... 3 Waarom je niet weet wat je wilt... 3 Wat je in dit werkboek zult leren... 4 Wat je in dit werkboek NIET zult

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

It s all about the money Group work

It s all about the money Group work It s all about the money Group work Tijdsduur: 45 minuten Kernwoorden: money (geld) coin (munt), banknote (bankbiljet), currency (munteenheid) Herhalings-/uitbreidingswoorden: debate (debat), proposal

Nadere informatie

een kopie van je paspoort, een kopie van je diploma voortgezet onderwijs (hoogst genoten opleiding), twee pasfoto s, naam op de achterkant

een kopie van je paspoort, een kopie van je diploma voortgezet onderwijs (hoogst genoten opleiding), twee pasfoto s, naam op de achterkant Vragenlijst in te vullen en op te sturen voor de meeloopochtend, KABK afdeling fotografie Questionnaire to be filled in and send in before the introduction morning, KABK department of Photography Stuur

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 19.00 uur WIJ ZIJN BIJ ELKAAR EN ZINGEN DIT LIED Wij zijn bij elkaar en zingen dit lied. Wij zingen een lied voor de Here. Wij zijn bij elkaar en prijzen Zijn

Nadere informatie

Keuzeverantwoording: Het is een leuk en spannend boek. Als je er eenmaal aan begint wil je het zo snel mogelijk uitlezen.

Keuzeverantwoording: Het is een leuk en spannend boek. Als je er eenmaal aan begint wil je het zo snel mogelijk uitlezen. Boekverslag door M. 2282 woorden 11 december 2005 7.9 107 keer beoordeeld Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF, Jeugdboek Eerste uitgave 2003 Vak Engels Titel: Harry Potter en de orde van de feniks Oorspronkelijke

Nadere informatie

Externalisering van het migratiebeleid en de schaduwzijde van de EU-Turkije Deal.

Externalisering van het migratiebeleid en de schaduwzijde van de EU-Turkije Deal. Externalisering van het migratiebeleid en de schaduwzijde van de EU-Turkije Deal. Ilse van Liempt, Sociale Geografie en Planologie, Universiteit Utrecht 1 Een ramp? Een crisis? Ilse van Liempt, Sociale

Nadere informatie

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Vraagzinnen: Je kunt in het Engels vraagzinnen maken door vaak het werkwoord vooraan de zin te zetten. Bijv. She is nice. Bijv. I am late. Bijv. They are

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

Wie is de illustrator? Er staan wéér geen tekeningen in het boek en er staat niet bij wie de voorkant Heeft getekend.

Wie is de illustrator? Er staan wéér geen tekeningen in het boek en er staat niet bij wie de voorkant Heeft getekend. Boekverslag door M. 1636 woorden 14 maart 2003 5.5 67 keer beoordeeld Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF, Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Engels Wat is de titel van het boek? De titel is Harry Potter

Nadere informatie

should(n t) / should(n t) have to zouden moeten / hadden meestergijs.nl

should(n t) / should(n t) have to zouden moeten / hadden meestergijs.nl @meestergijs meestergijs.nl Think of three things you should do to stay healthy. You should You should... You should Think of two things you shouldn t do when at school. You shouldn t You shouldn t Think

Nadere informatie

> hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is. bevestigend vragend ontkennend

> hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is. bevestigend vragend ontkennend PRESENT SIMPLE TENSE ( onvoltooid tegenwoordige tijd ) Hoe? > hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is!! als een werkwoord eindigt op een s-klank ( s,ch x) werkw. + es!! als een

Nadere informatie

Boekverslag Engels Harry Potter and the Half-blood Prince door J.K. Rowling

Boekverslag Engels Harry Potter and the Half-blood Prince door J.K. Rowling Boekverslag Engels Harry Potter and the Half-blood Prince door J.K. Rowling Boekverslag door een scholier 1683 woorden 30 juni 2009 6,2 10 keer beoordeeld Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF, Jeugdboek

Nadere informatie

ook (niet)

ook (niet) SirPalsrok @meestergijs Hij is gek op basketbal. Zijn buurman ook. Wij hebben twee zussen. Zij ook. Ik houd van aardappelen. Mijn moeder ook. Haar vriendin vindt winkelen leuk. Ik ook. Zij willen graag

Nadere informatie

Animals 1 - Describe your Pet

Animals 1 - Describe your Pet Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Gonnie de Vries 27 October 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/67811 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

Scourge of Ethar The Game

Scourge of Ethar The Game Scourge of Ethar The Game IG 101/102 Team 1, Firstblood teamleden: Daniel Bijlsma, Peter Martens, Sievajet Rahimbaksh, Mick Tozer, Dennis Balk en Joey Rommers docent: Casper van Est type game: Platform,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling

Boekverslag Nederlands Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling Boekverslag Nederlands Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling Boekverslag door Sam 1956 woorden 10 januari 2017 8,3 4 keer beoordeeld Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF, Jeugdboek

Nadere informatie

Although eventually I became a writer I have struggled my entire life with reading and

Although eventually I became a writer I have struggled my entire life with reading and Although eventually I became a writer I have struggled my entire life with reading and writing. Out of first hand I can tell you how frustrating it is to struggle with words. Even though I am able to recognize

Nadere informatie

Voorganger: Ds. Werner Gugler Ouderling: Rex Arendsen Muziek: Jeugdband Koster: D. Bruggeman Beamer: N. Kuyt

Voorganger: Ds. Werner Gugler Ouderling: Rex Arendsen Muziek: Jeugdband Koster: D. Bruggeman Beamer: N. Kuyt Voorganger: Ds. Werner Gugler Ouderling: Rex Arendsen Muziek: Jeugdband Koster: D. Bruggeman Beamer: N. Kuyt Welkom Opwekking 181 Majesteit Majesteit, groot is zijn majesteit; lof zij Jezus en glorie,

Nadere informatie

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden.

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden. one English is everywhere Test Luister naar wat Daniel vertelt. Welke Engelse woorden hoor je? Kruis ze aan. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game Lees de tekst. Omcirkel de

Nadere informatie

LEARNING TO LOVE YOU MORE. SxD Opdracht 1

LEARNING TO LOVE YOU MORE. SxD Opdracht 1 LEARNING TO LOVE YOU MORE SxD Opdracht 1 Naam: Michiel Belder (468356) Course: Social Interaction Design (SxD) Semester: Develop and Maintain E-Community (DMEC) Docent: Dhr. K. van Turnhout Datum: 03-09-2011

Nadere informatie

Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar?

Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar? 1 Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar? About Malala Malala Yousafzai comes from Pakistan. She was born on the 12th of July in 1997. When she was 14 years old she started a blog on the Internet.

Nadere informatie

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training 9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training In 9 dagen jezelf volledig op de kaart zetten Je energie aangevuld en in staat om die batterij op peil te houden. Aan het eind heb jij Een goed gevoel in je

Nadere informatie

Boekverslag Engels Harry Potter and the philosopher's stone door J.K. Rowling

Boekverslag Engels Harry Potter and the philosopher's stone door J.K. Rowling Boekverslag Engels Harry Potter and the philosopher's stone door J.K. Rowling 6,8 Boekverslag door een scholier 1825 woorden 114 keer beoordeeld 27 januari 2002 Auteur J.K. Rowling Genre Fantasy & SF,

Nadere informatie

Briljante Mislukkingen Omgevingen voor nieuwe gedeelde waardecreatie

Briljante Mislukkingen Omgevingen voor nieuwe gedeelde waardecreatie Briljante Mislukkingen Omgevingen voor nieuwe gedeelde waardecreatie Prof. dr. Paul Louis Iske, Universiteit Maastricht (CFO) Instituut voor Briljante Mislukkingen Good Healthcare Innovation Practice 12

Nadere informatie

Read this story in English. My personal story

Read this story in English. My personal story My personal story Netherlands 32 Female Primary Topic: SOCIETAL CONTEXT Topics: CHILDHOOD / FAMILY LIFE / RELATIONSHIPS IDENTITY Year: 1990 2010 marriage/co-habitation name/naming court/justice/legal rights

Nadere informatie

B1 Woordkennis: Spelling

B1 Woordkennis: Spelling B1 Woordkennis: Spelling Bestuderen Inleiding Op B1 niveau gaan we wat meer aandacht schenken aan spelling. Je mag niet meer zoveel fouten maken als op A1 en A2 niveau. We bespreken een aantal belangrijke

Nadere informatie

DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD

DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD 1 Grammatica les 11 THE FUTURE PERFECT TENSE DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD 11.1 FUTURE PERFECT The Future Perfect oftewel de Voltooid Tegenwoordig Toekomende Tijd bestaat uit "will" of "shall"

Nadere informatie

word order woordvolgorde

word order woordvolgorde SirPalsrok @meestergijs Learn you shall word order. Attention therefore you must pay. Exercise 1: Zet de volgende zinsdelen in de juiste volgorde. 1. the first roller coaster in Russia was built in the

Nadere informatie

DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD

DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD 1 Grammatica les 12 THE FUTURE PAST TENSE DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD 12.1 FUTURE PAST Als je over het verleden praat, maar iets wilt vertellen over wat toen in de toekomst was, gebruik je ook de Future,

Nadere informatie

KJV - 8 november De vijand - David Cali (auteur), Serge Bloch (illustrator) en Wim Opbrouck (bewerker)

KJV - 8 november De vijand - David Cali (auteur), Serge Bloch (illustrator) en Wim Opbrouck (bewerker) KJV - 8 november 2014 De vijand - David Cali (auteur), Serge Bloch (illustrator) en Wim Opbrouck (bewerker) De vijand... in de dag: De kinderen in 2 groepen indelen door per kind een oproepingsbevel te

Nadere informatie

Dichtbij de kerstboom. Dichtbij de kerstboom Zingen wij zacht Overal lichtjes in de donkere nacht

Dichtbij de kerstboom. Dichtbij de kerstboom Zingen wij zacht Overal lichtjes in de donkere nacht Trapzingen 12 1 Dichtbij de kerstboom Dichtbij de kerstboom Zingen wij zacht Overal lichtjes in de donkere nacht En de sterren die stralen Zacht schijnt de maan Overal kerstfeest Ook ver hier vandaan Dichtbij

Nadere informatie

COPYRIGHT LINDA SMIT

COPYRIGHT LINDA SMIT Linda is happiness motivator en docente Zhineng Qigong. Zij leert mensen hun energie te richten op het positieve, op dat wat zij willen. Zij helpt ze hun doelen te bepalen en hoe ze deze kunnen behalen.

Nadere informatie

Harry Potter: Albus Perkamentus: Boekverslag door een scholier 3238 woorden 15 maart keer beoordeeld

Harry Potter: Albus Perkamentus: Boekverslag door een scholier 3238 woorden 15 maart keer beoordeeld Boekverslag door een scholier 3238 woorden 15 maart 2008 7 33 keer beoordeeld Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF, Jeugdboek Eerste uitgave 2005 Vak Engels Inhoudsopgave: - Inleiding. - Personen. -

Nadere informatie

jouw ontmoeting met het verleden BRUGGEN BOUWEN

jouw ontmoeting met het verleden BRUGGEN BOUWEN jouw ontmoeting met het verleden BRUGGEN BOUWEN TOGOWEST@DENGROOTENOORLOG CONCEPT EN LOGO BRUGGEN BOUWEN TOGOWEST@DENGROOTENOORLOG Algemeen concept en logo project Opa Gilbert vertelt aan zijn kleinkinderen

Nadere informatie

Fans talking about Martin

Fans talking about Martin Fans about Martin Wat vind jij van Martin Garrix? 1 read Fans talking about Martin Martin Garrix is a world famous DJ from Holland. Yesterday we interviewed two of Martin s fans. This is what they said.

Nadere informatie

I ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.

I ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel. I ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel. - Maya Angelou Welkom bij de Coach challenge! Coaching heeft mijn

Nadere informatie

Stars FILE 7 STARS BK 2

Stars FILE 7 STARS BK 2 Stars FILE 7 STARS BK 2 Of course you have seen X-Factor, The Voice or Got Talent on TV or via the Internet. What is your favourite act? Do you like the dancing performances or would you rather listen

Nadere informatie

De logo s heb ik zelf gemaakt.

De logo s heb ik zelf gemaakt. Voorwoord: Mijn tijdschrift gaat vooral over YouTube, want dat is een van mijn grootste hobby s. Ook zit er veel van mijn persoonlijkheid in. Voor deze opdracht heb ik vooral naar mezelf gekeken en het

Nadere informatie

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK STAFLEU

Nadere informatie

Boekverslag Engels Harry Potter and the philosopher's stone door J.K. Rowling

Boekverslag Engels Harry Potter and the philosopher's stone door J.K. Rowling Boekverslag Engels Harry Potter and the philosopher's stone door J.K. Rowling Boekverslag door een scholier 1643 woorden 7,1 239 keer beoordeeld 10 januari 2002 Auteur J.K. Rowling Genre Fantasy & SF,

Nadere informatie

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Harry Potter and the Chamber of Secrets Harry Potter and the Chamber of Secrets Zwg door Anouk Zeker Weten Goed Zeker Weten Goed 01 August 2015 Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF, Jeugdboek Eerste uitgave 1998 Uitgever Bloomsbury Pagina's

Nadere informatie

Zie ginds comes the steamer.

Zie ginds comes the steamer. Zie ginds comes the steamer. Zie ginds comes the steamer is een kort tweetalig toneelstukje voor de Sinterklaasviering. Het is met name bedoeld voor scholen die wat meer met Engels (willen) doen. Echter,

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

Herlaarhof. het social media spel

Herlaarhof. het social media spel Herlaarhof het social media spel Herlaarhof concept document Welkom bij het social media spel van Herlaarhof. Dit is een educatieve game die verteld over het gebruik van verschillende social media. Door

Nadere informatie

De Wisch Productions

De Wisch Productions Versie 2013-06 Alle acts zijn mogelijk met of zonder projecties van films, afbeeldingen en teksten. Gages in overleg. De hoogte daarvan is onder andere afhankelijk van speelduur, aantal muzikanten, aantal

Nadere informatie

BEAR. Do you need protection? A bear can help you, because it is big and stands for power. BEAVER

BEAR. Do you need protection? A bear can help you, because it is big and stands for power. BEAVER 1 Power animals Lees de tekst hieronder en beantwoord de vraag. Animal symbol guide Which power animal do you need for help? Discover it in this animal symbol guide. LION BEAR ROOSTER When you are weak,

Nadere informatie

Lied/filmpje: Belle en het Beest Something there (youtube: belle and the beast something there)

Lied/filmpje: Belle en het Beest Something there (youtube: belle and the beast something there) AVONDWOORDJE Disney THEMA Dit avondwoordje gaat over dingen zien, er oog voor hebben. Een doodgewone disney film, die vreemde jongen naast jou, Vaak zit er meer achter, bevatten ze een boodschap, hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers,

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief 23 december 2016 Beste ouders/ verzorgers, Uitgaan na de kerstvakantie Niet vergeten: na de kerstvakantie komen alle kinderen met hun groepsleerkracht naar buiten om 14.00 uur. Naschoolse activiteiten

Nadere informatie

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen - Vinden Waar kan ik vinden? Om de weg naar je accommodatie vragen Where can I find?... een kamer te huur?... a room to rent?... een hostel?... a hostel?... een hotel?... a hotel?... een bed-and-breakfast?...

Nadere informatie

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen - Vinden Waar kan ik vinden? Om de weg naar je accommodatie vragen Where can I find?... een kamer te huur?... a room to rent?... een hostel?... a hostel?... een hotel?... a hotel?... een bed-and-breakfast?...

Nadere informatie

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen - Vinden Where can I find? Om de weg naar je accommodatie vragen Waar kan ik vinden?... a room to rent?... een kamer te huur?... a hostel?... een hostel?... a hotel?... een hotel?... a bed and breakfast?...

Nadere informatie

Next Generation Poultry Health Redt Innovatie de Vleeskuikenhouder?

Next Generation Poultry Health Redt Innovatie de Vleeskuikenhouder? Next Generation Poultry Health Redt Innovatie de Vleeskuikenhouder? Paul Louis Iske Professor Open Innovation & Business Venturing, Maastricht University De wereld wordt steeds complexer Dit vraagt om

Nadere informatie

1. Kies 2 tot 5 klanken die je met je lichaam kan maken. Noteer ze hier:

1. Kies 2 tot 5 klanken die je met je lichaam kan maken. Noteer ze hier: De sonatevorm 1. Kies 2 tot 5 klanken die je met je lichaam kan maken. Noteer ze hier: 2. Kies een maatsoort: Noteer indien nodig de ritmetabel van die maatsoort op een kladblad. 3. Schrijf een thema van

Nadere informatie

Wie zeggen de mensen dat ik ben?

Wie zeggen de mensen dat ik ben? Wie zeggen de mensen dat ik ben? Maartenskerk zondag 29 maart 2015 16.30 uur Muziek Gnossienne 1 van Eric Satie Welkom Lied 556 Alles wat over ons geschreven is Gedicht Palmzondag van Jaap Zijlstra Lied

Nadere informatie

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum?

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? 1 Shopping mall Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? The Tower - Shopping mall 1 Bookshop Blackwell s Waterstones

Nadere informatie

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord.

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Listen a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Leo is a kid / a teenager / a grown-up. 2 Tina is a kid / a teenager / a grown-up. 3 Martin is a kid / a teenager

Nadere informatie

Uw mening telt! Onderwerp: aankondiging vragenlijst wel of niet afsluiten groene hoven. Beste bewoner(s),

Uw mening telt! Onderwerp: aankondiging vragenlijst wel of niet afsluiten groene hoven. Beste bewoner(s), Uw mening telt! Is het afsluiten van de groene hoven een goed idee? Wij horen het graag van u. Vanaf maandag 11 juni komen enquêteurs bij u langs om u daarover een aantal vragen te stellen. Onderwerp:

Nadere informatie

Een leerling is BETER dan een leraar

Een leerling is BETER dan een leraar De denkfiguren Een leerling is BETER dan een leraar Астафьев Bij voortduring zeggen we: kinderen betekenen geluk, kinderen betekenen vreugde, kinderen zijn lichtstraaltjes! Maar kinderen zijn ook een last!

Nadere informatie

EU keurt nieuw Programma veiliger internet goed: 55 miljoen euro om het internet veiliger te maken voor kinderen

EU keurt nieuw Programma veiliger internet goed: 55 miljoen euro om het internet veiliger te maken voor kinderen IP/8/899 Brussel, 9 december 8 EU keurt nieuw Programma veiliger internet goed: miljoen euro om het internet veiliger te maken voor kinderen Vanaf januari 9 zal de EU een nieuw programma voor een veiliger

Nadere informatie

VerlichtDeWereld. KERSTACTIE november 25 december 2017

VerlichtDeWereld. KERSTACTIE november 25 december 2017 De KERSTACTIE 2017 24 november 25 december 2017 THEMA Als we het voorbeeld van de Heiland volgen en leven zoals Hij leefde en zoals Hij ons leerde, zal dat licht in ons branden en de weg voor anderen verlichten.

Nadere informatie

HELLO (ADELE) refrein: Hello from the other side I must've called a thousand times to tell you I'm sorry,

HELLO (ADELE) refrein: Hello from the other side I must've called a thousand times to tell you I'm sorry, Hello, it's me I was wondering if after all these years You'd like to meet, to go over everything They say that time's supposed to heal ya But I ain't done much healing Hello, can you hear me I'm in California

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Andreasband Koster: Dimri Bruggeman Beamer: Niels Kuyt

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Andreasband Koster: Dimri Bruggeman Beamer: Niels Kuyt Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Andreasband Koster: Dimri Bruggeman Beamer: Niels Kuyt Welkom Opwekking 815 Vul dit huis met Uw glorie. Vul dit huis met Uw glorie. Vul dit huis met

Nadere informatie

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Basisschool St. Victor, Benschop Lied: Zingend naar kerst Het wordt weer kerst. Eén kaars gaat branden, de donk re aarde licht weer op. We dromen van een nieuwe

Nadere informatie

Joe Speedboot Tommy Wieringa

Joe Speedboot Tommy Wieringa Joe Speedboot Tommy Wieringa Thank you very much for downloading. As you may know, people have search numerous times for their chosen books like this, but end up in harmful downloads. Rather than enjoying

Nadere informatie