Website;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Website;"

Transcriptie

1 1e Infoboekje Met dit boekje, dat wij 3x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Er staan enkele pagina's met informatie van gemeente Landgraaf in dit informatieboekje. Website; Wilt u het infoboekje digitaal ontvangen?? Stuur een mail naar onze webmaster en meld u aan voor ons digitaal infoboekje.

2

3 Buurtbeheer De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid (Monique Huls of Marianne Limbach) bijgewoond. Aanwezig zijn: wijkagent (Engin Öztan of Raymond Jansen), wijkcoördinator (Hub Dohmen), Welsun - jongeren en buurtopbouwwerker (Emal Olomi), wethouder (Freed Janssen), een BOA, woningvereniging UOW en Openbare werken (May Balter). Er worden zaken voorgelegd en besproken die zich in onze buurt afspelen. Ook wordt er bekeken hoe we bepaalde dingen het beste kunnen aanpakken en op welke manier we deze moeten proberen op te lossen. Problemen, suggesties e.d. uit onze buurt die we krijgen van mensen nemen wij mee naar deze vergaderingen om ze te bespreken en op te lossen. Heeft u klachten, problemen, overlast of zijn er andere zaken die wij voor u kunnen bespreken, laat het ons weten. Mail de Bewonersvereniging of bel Saskia: Wij kunnen het onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken.

4 De Halloweengriezeltocht 2012 werd mede mogelijk gemaakt door:

5 Geslaagde GPS wandeltocht door Ubach over Worms Op 25 november organiseerden Bewonersvereniging Lauradorp, Belangenvereniging Waubach en Belangenvereniging Rimburg gezamenlijk een GPS wandeltocht. Deze werd ondersteund door Sport & Leisurepark en Welsun. Voor de tocht meldden zich bijna 50 personen aan. Vertrokken werd vanaf 2 locaties. Vanuit Lauradorp vanaf buurtaccommodatie Bei de Ling en in Rimburg vanaf café d r Eck. De groepen liepen met behulp van coördinaten van punt naar punt. Bij elk punt hoorde een kleine tekst die de historie beschreef. Zo kwam men bijvoorbeeld bij t Steenenkruis, t Bakkes, het melkhuisje, monument Lauradorp, voormalig klooster in Waubach, Ora en bij nog een aantal andere locaties waar steeds een stuk tekst verwees naar het punt waar men stond. Er moesten vragen beantwoord worden en ook stonden er op diverse punten spellen klaar. Bij het melkhuisje moest men een geit melken, bij het monument moesten de kolen zo snel mogelijk in een emmer gedaan worden en bij het voormalig Boys -terrein in Lauradorp moest men proberen een goal te scoren. De combinatie van wandelen en spellen zorgde ervoor dat de tijd voorbij vloog. Tijdens de tocht stond bij café d r Eck een kop heerlijke soep met brood klaar en in het verenigingslokaal van bewonersvereniging Lauradorp (dat gevestigd is in buurtaccommodatie Bei de Ling) kregen de deelnemers een lekker stuk vla en een kop koffie, thee of chocomelk. Na afloop moest elke groep de ingevulde formulieren inleveren en werden deze nagekeken. De winnende groep uit Rimburg was: Fam. Nievelstein - Boijon. De winnende groep van Lauradorp - Waubach was de groep van: Canisius, Erkens, Janssen. Alle kinderen ontvingen een bon van Bart Smit en de volwassenen kregen een Plaque chocolade waarop stond GPS 1e prijs. Volgend jaar organiseren deze verenigingen samen weer een GPS wandeltocht. Deze zal plaatsvinden op zondag 8 september. Houd in augustus de lokale krantjes en Omroep Landgraaf in de gaten voor de aankondiging en de informatie die u nodig heeft om u aan te melden voor deze GPS wandeltocht. Kijk regelmatig eens op: Op deze site, van bewonersvereniging Lauradorp, staan o.a. alle activiteiten die de vereniging organiseert.

6

7

8 Lindestraat XD Landgraaf Tel: Mobiel: De beste weg naar je Rijbewijs

9 Sinterklaasfeest 1 december 2012 Op zaterdag 1 december november kwam de Sint met 2 van zijn Pieten aan bij de Bewonersvereniging Lauradorp. Voordat zij het gebouw binnen kwamen waren de kinderen hem al toe aan het zingen. Harmonie Laura zorgde voor de muziek en alle kinderen zongen uit volle borst mee! Een echte feeststemming. Sinterklaas was zeer onder de indruk dat alle kinderen zijn liedjes meezongen. Hij was heel erg blij met de tekeningen die de kinderen voor hem gekleurd hadden. De mooiste tekeningen werden beloond met een leuk prijsje en voordat de Sint weer verder moest naar andere kinderen, kregen ze nog een leuk cadeau. Hij heeft beloofd volgend jaar weer bij ons terug te komen!!

10 Kerstmarkt 9 december 2012 Op zondag 9 december was het zover. De BVL had voor de eerste keer een kerstmarkt georganiseerd. Toen alle kramen ingeruimd waren ging om 10:00 uur de deur open en konden de bezoekers gezellig rondlopen. Er stonden leuke kerstkraampjes. Er werden kerststukjes verkocht, kerstdecoraties, zelfgemaakte kerststallen, kaarsen, sierraden en nog meer. Verder was een expositie met schilderijen. Er hing een echte kerstsfeer! Ook kon men een heerlijke warme wafel eten en stonden de warme chocomelk, koffie en thee al klaar. De bezoekers gaven aan dat ze het een hele gezellige kerstmarkt vonden. Sfeervol, met mooie kerstmuziek. Omdat het een groot succes was, houdt de BVL volgend jaar weer een kerstmarkt. De datum hiervan zal in ons boekje en in de lokale krantjes ruim van te voren bekend gemaakt worden. Ook de deuren van de kinderclub waren deze dag geopend. Een aantal kinderen waren er aan het knutselen en de kerstspulletjes die ze zelf gemaakt hadden op deze dag, en op woensdagmiddag, werden te koop aangeboden. De opbrengst was voor de kinderclub.

11

12 Onze nieuwe website:

13 Kerstdiner 2012 Meer informatie over ons jaarlijkse kerstdiner, dat op zondag 16 december plaatsvond, lezen jullie in ons volgende infoboekje. Dit omdat de boekjes eerder gedrukt moesten worden dan deze activiteit plaatsvond. Wel kan ik u al vertellen dat wij dit jaar 59 aanmeldingen hadden. Dit jaar kon men kiezen tussen: zalm in honing mosterdsaus, varkenshaasoester of een konijnenbout. Vooraf stond er voor iedereen een heerlijke kop soep klaar en kon men kiezen uit 3 aardappelgerechten en groente. Achteraf was er een keuze uit verschillende smaken mousse. Meer info over hoe het verlopen is en de foto s ziet u in het volgende infoboekje. Recept voor heerlijke wafels van Sjef Haenen Benodigdheden voor ongeveer 50 wafels: 1 kg bloem 1 kg suiker 1 kg boter (bleu band) 7 zakjes vanillesuiker 20 eieren Bereidingswijze: Van alle 20 eieren het eiwit en eigeel scheiden. Let op: het eiwit van 10 eieren in 1 kommetje en van de andere 10 eieren in een ander kommetje. Boter smelten, eigeel van 20 eieren erbij doen, dan de suiker en vanillesuiker erbij en dit goed mixen. Mee en mee de bloem erdoor mixen tot je een massa krijgt. Van 10 eieren het eiwit mixen tot het schuimig is. Dan dit er langzaam doorheen roeren, niet mixen!! Als dat klaar is, het eiwit van de volgende 10 eieren kloppen tot schuim en dan deze er pas er doorheen roeren. Is het beslag klaar, dan kunnen de wafels gebakken worden. Smakelijk eten en hele fijne feestdagen!!

14 Uitbreiding inzamelgebied BEST-tas ( ) De gemeente Landgraaf heeft, naar aanleiding van de positieve uitkomsten van een proef, besloten om het inzamelgebied van de BEST-tas uit te breiden. Vanaf 1 januari 2013 wordt de BEST-tas in de gehele gemeente opgehaald. Om de inzameling kostendekkend te houden, wordt de inzamelfrequentie teruggebracht naar 1 keer per twee maanden. Deze maand ontvangt u hierover nog informatie van Rd4. De BEST-tas, een grote gele tas waarin men Boeken, Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel kan aanbieden, wordt in Nieuwenhagen al vanaf maart dit jaar bij huishoudens maandelijks huis aan huis opgehaald. De wijk deed mee aan een proef om te kijken of de tas ervoor kan zorgen dat er minder, nog bruikbare spullen in het restafval belanden. De proef is succesvol geweest. Tot en met oktober zijn er 4694 gele tassen opgehaald. Niet alleen boeken kregen in de Rd4-kringloopwinkels een kans op een tweede leven; dit gold ook voor speelgoed en textiel. Dit levert niet alleen een positieve bijdrage aan het milieu maar ook aan de sociale werkvoorziening in de regio. De ingezamelde elektrische apparaten (zoals telefoons, stofzuigers en waterkokers) zijn via Wecycle terechtgekomen bij gespecialiseerde recyclingbedrijven. Wethouder Freed Janssen is zeer content met dit succes: In totaal is er in de proefperiode van maart tot en met oktober ruim 15 kg BEST-artikelen per inwoner uit het restafval gehouden. Op die manier zorgen we er samen voor dat de afvaltarieven laag blijven Dat de inwoners van Nieuwenhagen ook enthousiast waren, blijkt uit de gehouden tevredenheids enquête. Helaas zit er ook een kleine keerzijde aan de medaille. De proef in Nieuwenhagen heeft helaas uitgewezen dat ook anderen geïnteresseerd zijn in de BEST-tas. Er zijn meldingen binnengekomen van diefstal van BEST-tassen. Rd4 en de gemeente nemen dit erg hoog op en hebben passende maatregelen genomen. Wij vragen hierbij om uw medewerking; zet de BESTtas niet op de voorafgaande avond buiten, maar pas op de ochtend van de inzameldag, voor 8.00 uur. Mocht u constateren dat de BEST-tas door anderen dan Rd4 wordt ingezameld, bel dan direct met het Rd4-servicepunt ( ). Ook wanneer u het vermoeden heeft dat er iets niet klopt, kunt u dit melden. Rd4 en de gemeente zien toe op een eerlijke inzameling van de BEST-tas.

15 Vuurwerk; mooi maar ook gevaarlijk Dit jaar is Landgraaf al weer meerdere malen opgeschrikt door vuurwerkincidenten van een zwaar kaliber. Steeds vaker wordt er geëxperimenteerd met zelfgemaakte vuurwerkbommen die in veel gevallen leiden tot ernstig letsel en enorme schade. Het mag duidelijk zijn dat deze incidenten een grote impact hebben op onze inwoners. Burgemeester Raymond Vlecken, verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, vraagt dan ook uw nadrukkelijke aandacht voor de volgende informatie. De jaarwisseling moet vooral een feest zijn. Veel mensen genieten tijdens de jaarwisseling van de gezelligheid, de vuurpijlen en de knallen. Het is echter ook het moment van het jaar voor overlast en ongelukken voor mens en dier. Landelijke aanpak In 2011 is er een Task Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers in het leven geroepen. Deze heeft als voornaamste taak het aantal delicten met vuurwerkbommen terug te dringen. Bommenmakers kunnen gemeld worden bij de politie (Opsporingstiplijn: ) of Meld Misdaad Anoniem ( ). Vorig jaar is het aantal meldingen verdubbeld. De politie geeft in de aanloop naar, en vooral rondom de jaarwisseling prioriteit aan het opsporen en aanhouden van makers van vuurwerkbommen. Kijk voor meer informatie over de Task Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers op de website van Task Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers». Praat over wat mag en wat niet Voor veel kinderen en jongeren is Oud en Nieuw een leuke en spannende periode. Vaak zijn zij zich niet bewust van de regels en risico s rondom het afsteken van vuurwerk of van de overlast van vuurwerk. Wij vragen u een oogje in het zeil te houden. Tips voor ouders en regels voor het afsteken van vuurwerk vindt u op de website van Halt» Tips voor het veilig afsteken van vuurwerk Tijdens de jaarwisseling belanden ieder jaar weer feestvierders op de Spoedeisende Eerste Hulp van het ziekenhuis. De helft van deze mensen stond alleen maar toe te kijken. Wees dus alert bij het afsteken van, en het kijken naar vuurwerk. Houd voldoende afstand. En zorg dat u alleen vuurwerk koopt bij Nederlandse, erkende vuurwerkverkooppunten. Met deze tips voor het veilig afsteken van vuurwerk beperkt u de risico's voor uzelf, de dierbaren om u heen en andere omstanders: Bewaar vuurwerk op een veilige, droge plek. Draag geen kleding van kunststof; het brandt snel en smelt vast op de huid. Stop vuurwerk nooit in uw zakken.

16 Steek vuurwerk af op een rustige open plek en zorg dat niemand kan worden geraakt. Lees voor het afsteken de gebruiksaanwijzing. Gebruik een aansteeklont en een veiligheidsbril. Zet vuurpijlen in een fles die stevig rechtop staat en voor 1/3 is gevuld met los zand. Ga na het aansteken direct minimaal zes flinke stappen naar achteren. Laat vochtig en oud vuurwerk liggen. Steek weigeraars nooit opnieuw af. Verkoop Vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december 2012 zijn de dagen dat vuurwerk verkocht mag worden door bedrijven waaraan de gemeente Landgraaf een milieuvergunning heeft verstrekt. Alleen met die vergunning is de opslag, het verpakken en verkopen van vuurwerk rondom de jaarwisseling toegestaan. Onaangekondigde controles Medewerkers van de gemeente Landgraaf van de afdeling Toezicht en Handhaving voeren, in samenwerking met politie en brandweer, vóór en tijdens die verkoopdagen onaangekondigd controles uit. Er wordt onder andere gecontroleerd of de voorschriften uit de milieuvergunning goed worden nageleefd. Mede door de vuurwerkramp in Enschede zijn de vergunningseisen voor opslag van vuurwerk strenger geworden. Zo moet er aan een groot aantal voorschriften voldaan worden. Het beschikken over een goed functionerende sprinklerinstallatie is daar een voorbeeld van. Meldingen en vragen Vuurwerk afsteken mag in onze gemeente alleen op Oudejaarsdag vanaf uur tot Nieuwjaarsnacht 2.00 uur. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk niet toegestaan. Overtredingen kunt u melden via het algemene nummer van de politie Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de afdeling Openbare orde en Veiligheid of de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Landgraaf via In de aanloop van de jaarwisseling is er verscherpt toezicht op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk door de politie en de afdeling Toezicht en Handhaving. Doe jezelf een schone straat kado Vuurwerk afsteken is leuk maar geeft ook veel troep. Vuurwerkresten, verpakkingen en lege flessen zijn niet te voorkomen. Maar opruimen kunt u wel. Pak daarom even de bezem en veeg uw straat schoon. Een kleine moeite om het nieuwe jaar opgeruimd te beginnen! Samen maken we er een mooie jaarwisseling van. Wij wensen u alvast een prachtig 2013!

17 Maatregelen na veiligheidscontroles bomen In het kader van de wettelijke zorgplicht heeft de gemeente Landgraaf in de maanden augustus en september door een gecertificeerd bedrijf haar totale bomenbestand visueel laten controleren op veiligheid. Tijdens de inspectie is in het bijzonder gekeken naar de veiligheid van de boom in relatie tot de directe omgeving. Ruim bomen zijn geïnspecteerd, waarvan ruim 87% is goedgekeurd. Voor de overige bomen met zichtbare afwijkingen zijn gerichte maatregelen geadviseerd om de veiligheid te herstellen of is nader technisch onderzoek noodzakelijk om mogelijke risico's beter in te kunnen schatten. Maatregelen kunnen bijvoorbeeld zijn het snoeien van een boom, het wegnemen van een gevaarlijke tak maar ook het kappen van een boom. Alle voorgestelde maatregelen zijn de afgelopen weken beoordeeld door de boomspecialisten van de afdeling Beheer Openbare Ruimte en verwerkt in een plan van aanpak: Het aantal kastanjebomen met kastanjebloedingsziekte is fors toegenomen. Deze ziekte leidt in alle gevallen tot het sterven van de boom. Vanaf 2005 is het aantal aangetaste bomen gestegen van 9% naar 34%. Dit betekent dat deze bomen gekapt zullen moeten worden. Deze kastanjebomen worden blijvend in de gaten gehouden en indien nodig worden aanvullende maatregelen genomen. Komende maanden wordt gewerkt aan het veilig maken van het bomenbestand. Dit betekent dat er bomen zullen worden gekapt en dat mogelijk gevaarlijke takken worden weggesnoeid. Bij sommige bomen zullen speciale maatregelen worden getroffen zoals het aanbrengen van ankers in de kroon of het aanpassen van de bestrating rond een boom. Voor bomen die gekapt moeten worden zal deels een ontheffing van het kapverbod van toepassing zijn en voor een deel van de bomen zal een omgevingsvergunning (kapvergunning) worden aangevraagd. Waar wenselijk en mogelijk worden gekapte bomen vervangen door een nieuwe boom op dezelfde plaats of in de directe omgeving. Op plaatsen waar het noodzakelijk is een hele structuur te kappen zullen omwonenden vooraf gericht worden geïnformeerd over de werkzaamheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen de senior medewerker Groen van de afdeling Beheer Openbare Ruimte via tel

18 NIEUWE activiteiten: Vanaf januari 2013 wil bewonersvereniging Lauradorp een aantal nieuwe activiteiten op hun agenda erbij zetten. Maar omdat wij niet weten of er interesse voor is, willen wij graag van u weten of u het leuk zou vinden als wij deze gingen organiseren. Laat daarom via telefoon of mail weten of er interesse is of dat u wellicht een voorkeur voor andere activiteiten hebt. Wat vind u van activiteiten? Laat het ons weten! Ontmoetingsuurtje x in de week van 09.30u tot 12.00u. Gezellig samen zijn onder het genot van n kopje koffie. Neem uw hobbywerk mee. Er kunnen ook spellen gedaan worden. Denk hierbij aan: Kaarten, sjoelen enz. Wandeltochten Fietstochten Discoavond voor kinderen van 6 tot 12 jaar en van 12 tot 16 jaar Heeft uzelf ideeën? Laat het ons weten. Bel Saskia: of Mail: bewonersvereniginglauradorp@gmail.com Afgeven kan bij: Saskia Janssen Esdoornstraat 28 Marianne Limbach Esdoornstraat 6 Sjaak Verbaten Terwaerdeveldje 35 Annemie Heuts Esdoornstraat 29 Weten wij wat u leuk vindt en is er genoeg interesse, Nemen wij de activiteiten in onze agenda op!!

19 Activiteitenkalender 2013: Onze activiteiten kunnen wij nu nog niet aan u doorgeven. Wij werken nog aan de jaarkalender van De kalender zal bij al onze leden eind januari/ begin februari in de bus vallen. Wij zetten alle activiteiten met datum en tijd voor u op een flyer zodat u deze goed kunt bewaren! Zouden er nog activiteiten bijkomen, die er nog niet opstaan, dan krijgt u een briefje in uw brievenbus waar de nodige informatie voor u opstaat. Wel de kiendata voor februari en april staan al vast. We kienen op 20 februari en op 17 april. Het kienen begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:45 uur. Wij hopen jullie te mogen blijven ontmoeten op onze leuke maar vooral gezellige activiteiten! Bestuur: Saskia, Marianne, Annemie, Leo, Monique, Frank, Trudie, Robert, Sjaak, Roger en Emal. Ruim vóór er een activiteit plaatsvindt, krijgen de leden nogmaals de nodige informatie via mail of in de brievenbus. Kijk ook regelmatig op onze website:

20 Lid worden van de Bewonersvereniging? Neem contact met ons op via onze website, of mail naar Of neem contact op met onze penningmeester: Mw. Heuts Esdoornstraat XK Landgraaf Tel: Een lidmaatschap loopt van 1 juli tot 1 juli en kost 10,00 per jaar, per gezin. Aanmelden kan het hele jaar door!! Wij verrekenen de kosten van het ledengeld. Dank aan onze sponsors! Versboetiek Weijers Schoenmodehuis Harry Plum Verkeersschool Lou Schurer Friture Smeets Pizzaria - Shoarma Eufraat Drankenhandel t Gänkske Landgoed Overste hof Welsun Gemeente Landgraaf Politie Landgraaf Website; Kijk regelmatig op onze site. Ze wordt elke week bijgewerkt. Op deze manier blijven jullie op de hoogte wat wij organiseren en wat er te doen is in onze wijk. Ons volgende infoboekje komt uit in mei 2013

Onze openingstijden: Onze openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 07:00u tot 18:00u Zaterdag van 07:00u tot 16:00u Zondag gesloten

Onze openingstijden: Onze openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 07:00u tot 18:00u Zaterdag van 07:00u tot 16:00u Zondag gesloten 2e Infoboekje - 2016 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Onze openingstijden: Maandag t/m

Nadere informatie

Onze website:

Onze website: 3e Infoboekje - 2014 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Er staan enkele pagina's met informatie

Nadere informatie

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond.

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond. 4e Infoboekje - 2016 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Buurtbeheer De buurtbeheer vergaderingen

Nadere informatie

Bewonersvereniging Lauradorp

Bewonersvereniging Lauradorp Infoboekje nr. 4. Bewonersvereniging Lauradorp Met dit boekje houden wij jullie op de hoogte over dingen die zich afspelen in onze buurt en in onze vereniging! Website; www.lauradorp.net Kijk regelmatig

Nadere informatie

Website;

Website; 2e Infoboekje - 2014 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Er staan enkele pagina's met informatie

Nadere informatie

Website;

Website; 1e Infoboekje - 2014 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Er staan enkele pagina's met informatie

Nadere informatie

Onze website: www.lauradorp.net

Onze website: www.lauradorp.net 4e Infoboekje - 2014 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Er staan enkele pagina's met informatie

Nadere informatie

Website;

Website; 4e Infoboekje - 2013 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Er staan enkele pagina's met informatie

Nadere informatie

Bewonersvereniging Lauradorp.

Bewonersvereniging Lauradorp. Infoboekje April 2011. Bewonersvereniging Lauradorp. Met dit boekje houden wij jullie op de hoogte over dingen die zich afspelen in onze buurt en in onze vereniging! Wordt ook lid van onze Bewonersverenigingvereniging

Nadere informatie

Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging!

Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! 1e Infoboekje - 2015 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Bewonersvereniging Lauradorp wenst

Nadere informatie

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012 Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 19 december 2012 24-12- 12 t/m 04-01- 13 Kerstdiner (17.00 18.30 uur) Kerstvakantie (begint vrijdagmiddag 21-12- 12 om

Nadere informatie

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond.

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond. 4e Infoboekje - 2015 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Buurtbeheer De buurtbeheer vergaderingen

Nadere informatie

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond.

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond. 3e Infoboekje - 2017 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Buurtbeheer De buurtbeheer vergaderingen

Nadere informatie

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg De gemeente Oosterhout is gestart met de aanbesteding voor de verkoop van de laatste bedrijfskavel op het bedrijventerrein Everdenberg. Deze bedrijfskavel

Nadere informatie

Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015

Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015 Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015 Op 24 en 31 december is het stadhuis van Oosterhout open van 09.00 tot 12.00 uur. Op deze dagen kunt u dus tot 12.00 uur terecht bij de balies in de publiekshal

Nadere informatie

Wij wensen met heel ons hart dat jullie Kerstmis zal zijn zoals het hoort! Wat warmte in de koude winter en een lichtje in de duisternis.

Wij wensen met heel ons hart dat jullie Kerstmis zal zijn zoals het hoort! Wat warmte in de koude winter en een lichtje in de duisternis. 1e Infoboekje - 2016 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Wij wensen met heel ons hart dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 12: december 2013

Nieuwsbrief nr. 12: december 2013 Nieuwsbrief nr. 12: december 2013 Geachte relatie, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van december 2013. Ik heb een aantal onderwerpen er voor u uitgelicht die nu actueel zijn: Eerste hulp bij verslikken

Nadere informatie

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond.

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond. 2e Infoboekje - 2015 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Buurtbeheer De buurtbeheer vergaderingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december Aankomst Sint & Piet. De komende maand: Agenda. dinsdag 5 december Sinterklaasfeest. dinsdag 12 december 2017

Nieuwsbrief december Aankomst Sint & Piet. De komende maand: Agenda. dinsdag 5 december Sinterklaasfeest. dinsdag 12 december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Jaargang 27 Nummer 4 De komende maand: Agenda 5 december 2017 Sinterklaasviering. s Middags les volgens normaal programma. 7 december 2017 Kunstuitleen groep 6 7 december 2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 december 2018

Nieuwsbrief 21 december 2018 Nieuwsbrief 21 december 2018 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de achtste nieuwsbrief van het schooljaar 2018-2019. Kerstvieringen De afgelopen week is met alle leerlingen van

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Maandbrief december Heiloo, 4 december 2017

Maandbrief december Heiloo, 4 december 2017 Maandbrief december Heiloo, 4 december 2017 Aan de ouders, In de maand november zijn we de echte donkere dagen in gegaan. Wij zien in deze periode in ons land het licht van de zon steeds wat korter. Op

Nadere informatie

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond.

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond. 1e Infoboekje - 2017 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Buurtbeheer De buurtbeheer vergaderingen

Nadere informatie

Website;

Website; Infoboekje nr. 2-2012 Zoals jullie hier boven kunnen zien heeft de bewonersvereniging een nieuw logo. Het laat zien, dat wij ons blijven inzetten en werken aan Lauradorp. Het logo is getekend en ontworpen

Nadere informatie

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond.

Buurtbeheer. De buurtbeheer vergaderingen worden door onze voorzitter (Saskia Janssen) samen met een bestuurslid bijgewoond. 3e Infoboekje - 2015 Met dit boekje, dat wij 4x per jaar uitgeven, houden wij jullie op de hoogte over bijna alles wat zich afspeelt in onze buurt en in onze vereniging! Buurtbeheer De buurtbeheer vergaderingen

Nadere informatie

Schoolschaatsen Afgelopen woensdag zijn we met de groepen 4/5-6-7 en 8 gaan schaatsen in Helmond centrum. Alle kinderen hebben enorm genoten!

Schoolschaatsen Afgelopen woensdag zijn we met de groepen 4/5-6-7 en 8 gaan schaatsen in Helmond centrum. Alle kinderen hebben enorm genoten! Leesmij Jaargang 19, nummer 7 Helmond, 14 december 2018 Dag Sinterklaas! In samenwerking met het kunstkwartier heeft Sinterklaas een mooi nieuw behang mogen ontvangen voor op zijn kamer. De kinderen hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 08 09-12-2015 In dit nummer: Bericht voor groep 1-2 Personele zaken

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuwsbrief 6 november/december 2016 Buurthuis De Brug

t Bruggetje Nieuwsbrief 6 november/december 2016 Buurthuis De Brug t Bruggetje Nieuwsbrief 6 november/december 2016 Buurthuis De Brug Buurthuis De Brug Sperwerkamp 38 3972 WE Driebergen 0343-510366 www.buurthuisdebrug.com E-mail: info@buurthuisdebrug.com BESTE BUURTBEWONERS,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. OBS De Sjtadssjool. December 2014. Team Sjtadssjool. Kerstdiner

Nieuwsbrief. OBS De Sjtadssjool. December 2014. Team Sjtadssjool. Kerstdiner Nieuwsbrief OBS De Sjtadssjool December 2014 Team Sjtadssjool Kerstdiner Op donderdag 18 december sluiten we met de school het jaar weer af. Dit jaar is gekozen voor het thema `Samen`. De groepen 4 en

Nadere informatie

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar -

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar - Panningen april 2007 Hallo Buurtgenoten. Dit jaar is voor onze buurt een speciaal jaar want dan vieren wij het 40 jarige bestaan van Buurtvereniging Nobis. We proberen een aantal activiteiten extra leuk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Meander West Pauwenburg TA Lelystad tel:

Meander West Pauwenburg TA Lelystad tel: Openbare Daltonbasisschool De Meander jaargang 2018-2019 nummer: december Meander West Pauwenburg 4 8226 TA Lelystad tel: 0320-240521 Meander Oost Bingerden 41 8219 AT Lelystad tel: 0320-219317 www.demeander.eu

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart!

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart! Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016 Een folder om te bewaren Hou m apart! Een betere wereld begint bij je zelf! Per 1 januari 2016 zal de afvalinzameling in Veenendaal

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data. Jarig in december. Hoog bezoek. 8 december Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data. Jarig in december. Hoog bezoek. 8 december Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, 8 december 2012 In deze brief kijken we terug op een geslaagd Sinterklaasfeest en Pietenactiviteiten. Daarnaast vraag ik uw aandacht voor de weetjes rondom de Kerstviering. En

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 8 december 2017

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 8 december 2017 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 8 december 2017 Sinterklaas Op 5 december heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan De Octopus. Wij weten dat Sinterklaas het altijd erg druk heeft, maar toch

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 GAGELLOOP 2012 4 MEDEDELINGEN UITNODIGING 5 VERJAARDAGEN 6 PAASMIDDAG 7 SPEELTUIN 8 ADRESSEN AGENDA MEI 2012 nr. 359 COLOFON

Nadere informatie

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe website Leerlingenraad Bijlage(n)

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe website Leerlingenraad Bijlage(n) Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u weer informatie over de school. Inhoud schoolbel nr.9: Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe

Nadere informatie

3 september 2014 PRIKBORD december 2017

3 september 2014 PRIKBORD december 2017 Schooljaar 2017-2018 3 september 2014 PRIKBORD 6 21 december 2017 Agenda Vr 22 december Kinderen 12.00 uur kerstvakantie Ma 25 december Kinderen kerstvakantie t/m vrijdag 5 januari 2018 Wo 10 januari Hoofdluiscontrole:

Nadere informatie

Info boekje overblijf

Info boekje overblijf Info boekje overblijf Voor de ouders Karveel 45-39, 8242 VC Lelystad. Telefoon.06-25494869. E-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad Ing 6028728.Ingeschreven bij de KvK onder nr. 52064395.

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 2 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen

Nadere informatie

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R B A S I S S C H O O L O P DE S L E K J A A R G A N G 2 0 1 8-2019 N U M M E R 3 Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E Digitaal leerlingportfolio Op donderdag 22 november krijgt het team een scholing m.b.t.

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Vol verwachting De maand van de feesten! Voor in uw agenda. De Regenboog

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Vol verwachting De maand van de feesten! Voor in uw agenda. De Regenboog 2 december 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 5 december Sinterklaas 6 december Studiedag groep 1-8 vrij 22 december Kerstviering in de avond 23 december 9.30 naar school 26

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad. OBS de Zilvermeeuw

Jaarverslag ouderraad. OBS de Zilvermeeuw Jaarverslag ouderraad OBS de Zilvermeeuw 2014-2015 Samenstelling ouderraad schooljaar 2013-2014: Voorzitter Penningmeester Secretaris Leden Simone van Esch Suzanne Paap Els Meijer Astrid Pletting Danielle

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-07 datum: 27 nov. 2017 november 27 nieuwsbrief 7 28 29 30 1 4 5 Sinterklaas op school 6 9.30 uur start school 7 8 11 20.00 uur MR Padland 12 Aanschuiftafel locatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF RIJNSBURG DECEMBER 2017

NIEUWSBRIEF RIJNSBURG DECEMBER 2017 Nieuwsbriefdecember NIEUWSBRIEF RIJNSBURG DECEMBER 2017 Audit Zoals we vermeld hebben in onze nieuwsbrief van november is er door ons bestuur op alle locaties van de Dubbelburg een audit afgenomen. Inmiddels

Nadere informatie

Gemeente Zandvoort. Geachte heer/mevrouw,

Gemeente Zandvoort. Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Veel mensen beleven plezier aan het afsteken van en het kijken naar vuurwerk. Een dergelijke beleving past bij een toeristisch dorp als Zandvoort. Helaas kan het afsteken van vuurwerk

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

EVALUATIE JAARWISSELING

EVALUATIE JAARWISSELING EVALUATIE JAARWISSELING 2016 2017 1 Inhoud Algemeen... 3 Brandweer... 3 Politie... 3 Irado... 3 Gemeente... 3 Kernteam... 4 Crisisorganisatie... 4 Veiligheid, Toezicht en Handhaving... 5 Jongerenwerk/Minters...

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

MONCHY MAGAZINE 17 DECEMBER 2015. MONCHY-DE SPIL Lupinestraat 12 6841 GD Arnhem Tel. 026-3212674. Mail info@monchyschool.nl

MONCHY MAGAZINE 17 DECEMBER 2015. MONCHY-DE SPIL Lupinestraat 12 6841 GD Arnhem Tel. 026-3212674. Mail info@monchyschool.nl MONCHY MAGAZINE 17 DECEMBER 2015 WAT IS ER UIT DE WENSENAVOND VOOR OUDERS GEKOMEN? In september hebben veel ouders hun wensen voor onze school opgeschreven. Met een aantal leerkrachten en een externe deskundige

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Wijk aan Zee en Zwaansmeer versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 15, blok 2 maandag 25 november 2013

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 15, blok 2 maandag 25 november 2013 De kijkochtend Afgelopen dinsdag en donderdag waren er op beide locaties de kijkochtenden. Ontzettend veel ouders/verzorgers hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om het werk van de kinderen in te

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

Klas van de week: groep 7

Klas van de week: groep 7 Klas van de week: groep 7 Vrijdag 6 november jl. kwamen er twee voedingscoaches op onze school. In diverse groepen hebben ze iets verteld over gezond eten. In groep 7 ging het over duurzaamheid en biologisch

Nadere informatie

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur Datum nieuwsbrief december 2015 ABV Noorderhaghe 1. Het bestuur In dit nummer: Het bestuur (ABV) 1 Bingo 2 Bloembakken 3 Barbecue 4 Thema-avond veiligheid in de wijk 5 Verslag radiatorkranen 6 Bestuur

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Ook dit jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en gezellige activiteiten voor onze bewoners en hun familie/ vertegenwoordigers

Nadere informatie

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Duurzaam van Afval naar Grondstof Bewonersonderzoek De vragenlijst bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel gaat in op de situatie vóór de proef, het laatste

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je ook weer

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010 ACTIVITEITENKALENDER Uitgelicht Vrijdag 3 december 10.30-11.30 uur Branveiligheid instructie door de Brandweer Dinsdag 7 december 13.00-16.00 uur Uitstapje naar de Kerstmarkt Maandag 13 december 10.00-11.00

Nadere informatie

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud Jaargang 10 Nummer 9 14 december 2018 Agenda Donderdag 20 december Vrijdag 21 december Maandag 24 december t/m vrijdag 4 januari 2019 Maandag 7 januari 2019 Vrijdag 11 januari 2019 Zondag 20 januari 2019

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 15. Belangrijke data. Vrijdag 22 december ruimen we vanaf 8.30 uur alle kerstspullen op. We verwachten u dan in de aula!

ICBS De Windroos WEEKINFO 15. Belangrijke data. Vrijdag 22 december ruimen we vanaf 8.30 uur alle kerstspullen op. We verwachten u dan in de aula! WEEKINFO 15 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Beste ouders/verzorgers, In deze info: Kerst o Kerstviering in de kerk o Parkeren kerstdiner o Voedselbank o

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Thema infoavond Op 8 november stond de thema avond voor ouders gepland. Helaas kon die avond niet doorgaan, vanwege ziekte. U heeft dus nog een nieuwe datum van ons tegoed! Omdat

Nadere informatie

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender 14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender Voorwoord De herfst is aangebroken. De bomen verkleuren en laten ons zien hoe mooi zij kunnen zijn met hun rode, gele en bruine bladeren. Het

Nadere informatie

BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP

BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP Geef uw E-MAILADRES door aan onze secretaris. Frans.van.otten@telenet.be Ook uw adres en eventueel telefoon en/of gsm-nummer vermelden.

Nadere informatie

UIT DE WEI 6 december 2018

UIT DE WEI 6 december 2018 KALENDER Maandag 10 december Haltles groep 7/8 Dinsdag 18 december Musical groep 3/4 De kleine Kerstman Donderdag 20 december Kerstdiner van 18.00 uur tot 19.00 uur. Let op de uitnodiging in deze Nieuwsbrief!

Nadere informatie

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje 23 e jaargang, nr. 15 18-12-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Schoolkrant Gisteren is er nog een prachtige schoolkrant verschenen met leuke kerst- en nieuwjaarswensen. De redactie heeft er weer

Nadere informatie

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor.

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor. Wiek-2-Date nieuwsbrief 9 De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld eens per 3 weken. Op onze site wordt u doorlopend op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de activiteiten in de groepen. Agenda

Nadere informatie

8 december 2016, Wetenswaardigheid. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

8 december 2016, Wetenswaardigheid. Beste kinderen, ouders en verzorgers, 8 december 2016, Wetenswaardigheid Beste kinderen, ouders en verzorgers, Wat een gezellig en leuk sinterklaasfeest hebben we achter de rug. We kijken er met een tevreden gevoel op terug. En dan.staan de

Nadere informatie

\ De Burgerij Ransdaal september 2018

\ De Burgerij Ransdaal september 2018 \ De Burgerij Ransdaal september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2014

Nieuwsbrief December 2014 Nieuwsbrief December 2014 Groep 5 t/m 8: vrijdag a.s. continurooster tot 14.00 u. Net als andere jaren hebben we natuurlijk komende vrijdag een continurooster. Excuses voor het feit at we een en ander

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 Fijne feestdagen Een gelukkig en gezond 2016 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 AGENDA JANUARI Week 02 Ma 04 1 e schooldag nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop Ook u kunt nog veel kilo s scheiden Veel Amsterdammers scheiden hun afval al. De een wat meer, de ander wat minder. Toch komt er nog steeds veel herbruikbaar

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

KOFFIE-UURTJE IN DIT NUMMER

KOFFIE-UURTJE IN DIT NUMMER KBS De langenoord Schooljaar 2017-2018 10 november 2017 nummer 6 KOFFIE-UURTJE Maandag 6 november zijn we gestart met het Koffie-uurtje. Een flink aantal ouders hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid

Nadere informatie

ma di wo do vr za zo Begin thema Logeerkoffer mee

ma di wo do vr za zo Begin thema Logeerkoffer mee Augustus 0 WELKOM 7 0 7 Logeerkoffer mee 0 7 0 Deze maand beginnen we weer met het VVE programma Piramide. Piramide is een totaalprogramma waarbij alle ontwikkelingsgebieden van het kind gestimuleerd worden.

Nadere informatie

Inhoud. Van Juf Marian: Vanuit het team: Kalender: Activiteiten in de buurt: Van Juf Marian. Beste ouders en lieve kinderen,

Inhoud. Van Juf Marian: Vanuit het team: Kalender: Activiteiten in de buurt: Van Juf Marian. Beste ouders en lieve kinderen, 8-12-2017 Inhoud Van Juf Marian: Vanuit het team: Kalender: Activiteiten in de buurt: Van Juf Marian Beste ouders en lieve kinderen, Woensdag 29 november 2017, de dag van mijn afscheid na 42 jaar werken

Nadere informatie

HIJ KOMT, HIJ KOMT...

HIJ KOMT, HIJ KOMT... Nieuwsbrief 06 Week 47 en 48 18 november t/m 2 december In deze nieuwsbrief o.a.: Hij komt Nieuw spelmateriaal Studiedag Mobiele telefoons Uit de groepen Ingekomen post HIJ KOMT, HIJ KOMT... Afgelopen

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Kalender. Schooljaar 2014-2015, nr. 17 Vrijdag 10 juli 2015

NIEUWSFLITS. Kalender. Schooljaar 2014-2015, nr. 17 Vrijdag 10 juli 2015 NIEUWSFLITS Kalender 14 juli Musical voor kinderen Alle groepen 15 juli Musical voor ouders 16 juli Stoeltje passen Alle groepen 17 juli Vakantie va 12.00 uur!!!! Alle groepen Nieuwsflits Fenne van der

Nadere informatie

Wat vliegt de tijd! We hebben 2017 alweer afgesloten en staan aan het begin van een nieuw jaar vol kansen en mooie ontwikkelingen.

Wat vliegt de tijd! We hebben 2017 alweer afgesloten en staan aan het begin van een nieuw jaar vol kansen en mooie ontwikkelingen. 4 januari 2018 Nieuwsbrief 8 Beste ouders, Wat vliegt de tijd! We hebben 2017 alweer afgesloten en staan aan het begin van een nieuw jaar vol kansen en mooie ontwikkelingen. Wij kijken terug op een fantastische

Nadere informatie

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2 Binnenkort zullen op speelse wijze ook de fietsen van de kleuters en de leerlingen van groep 3-4 getest worden en hopelijk kunnen er ook dan weer volop goedkeuringsstickers worden uitgedeeld, want we gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief van woensdag 16 december 2015

Nieuwsbrief van woensdag 16 december 2015 Nieuwsbrief van woensdag 16 december 2015 Beste ouders, hierbij de laatste nieuwsbrief van het jaar met info over het kerstfeest en de afsluiting van 2015. Wat gaat de tijd toch snel! Namens het team alvast

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Info- en bewaarboekje. Zaterdag 19 maart van uur. U komt toch ook?

Info- en bewaarboekje. Zaterdag 19 maart van uur. U komt toch ook? Info- en bewaarboekje Rommelmarkt 2016 Zaterdag 19 maart van 9.00-13.00 uur U komt toch ook? Het wordt weer een onvergetelijke dag! Zet de datum alvast in uw agenda en geef voor 4 maart op waarmee u kunt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie