Bijlage 1.1.1; Wachtlijst ( )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 1.1.1; Wachtlijst (01-01-2009)"

Transcriptie

1 Bijlage 1.1.1; Wachtlijst ( ) Datum aanmelding: Persoonsgegevens: Naam: m/v Adres: plaats: Telefoonnummer: Aanmelding met verwijzing DTF Diagnose / contactreden: Verwijzer: Datum: Algemene gegevens: Therapievoorkeur : Fysiotherapie manueel therapie kinderfysiotherapie psychosomatische fysiotherapie Mc Kenzie training Behandeling praktijk / aan huis Voorkeur therapeut: Voorkeurstijd:

2 Bijlage 1.1.2; Criteria voor acceptatie door een fysiotherapeut (20 maart 2006) 1. Is de noodzakelijke deskundigheid binnen de praktijk of evt. samenwerkingsverband aanwezig? 2. Is de door de patiënt gewenste therapeut op de door de patiënt gewenste tijdstip beschikbaar? 3. Is de fysiotherapeut binnen aanvaardbare tijd beschikbaar (dit indien nodig in overleg met de patiënt)? 4. De pt. is aanvullend verzekerd dan wel bereid de te verwachten kosten zelf te betalen.

3 Bijlage 1.1.3; Checklist controle verwijsformulier (20 maart 2006) Het verwijsformulier dient aan de volgende criteria te voldoen: Schriftelijke verwijzing Handtekening van een arts (verwijzer) Naam patiënt Geboortedatum patiënt Medische diagnose Behandellocatie (praktijk/ aan huis/ instelling) Verbijzondering fysiotherapeutische verrichting Verwijsdatum NAW gegevens van de verwijzer NAW gegevens van de patiënt Eventueel vermelding van de periode waarna de verwijzer retourinformatie wil. Zorgverzekeraar en relatienummer.

4 Bijlage 1.1.5; Zorgverleningsproces bij DTF (17 april 2007) Bijlage is als PDF bestand opgenomen in het kwaliteitshandboek.

5 Bijlage 1.1.7; Informatiefolder DTF (17 april 2007) Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie Geachte mevrouw/mijnheer, U heeft zich bij onze praktijk voor fysiotherapie gemeld en wilt graag een fysiotherapeut consulteren zonder verwijzing van een huisarts of specialist. Deze mogelijkheid bestaat vanaf 01 januari Belangrijk voor u om te weten dat: De eerste afspraak bestaat uit een screening Deze screening uitsluitend een gesprek is over uw klacht en uw gezondheidssituatie waarna wij bepalen of verder fysiotherapeutisch onderzoek/behandeling hier wenselijk is Er géén lichamelijk onderzoek plaats vindt tijdens de screening... Dit gesprek ca. 10 minuten duurt Er kosten verbonden zijn aan deze screening Deze kosten worden door uw aanvullende verzekering betaald; heeft u deze aanvullende verzekering niet (of niet voldoende) dan zult u de kosten à 14,- contant dienen te voldoen... Voor uw verzekeraar deze screening als een behandeling telt en zodanig in mindering wordt gebracht op het totale aantal te vergoeden behandelingen fysiotherapie U het hierbij behorende screeningsformulier geheel ingevuld dient mee te brengen... Uw huisarts, wanneer u daar toestemming voor geeft, door ons van de uitslag van de screening op de hoogte wordt gebracht.. Indien uit de screening blijkt dat fysiotherapie een adequate behandelvorm is, er een afspraak voor een onderzoek/behandeling volgt... De mogelijkheid bestaat dat het vervolgonderzoek aansluitend aan de screening plaatsvindt Dit onderzoek dan naast een lichamelijk onderzoek en functietesten het maken van een behandelplan omvat Wie uw onderzoek en de eventuele verdere behandeling gaat doen wordt in onderling overleg bepaald tussen de screener en het fysiotherapeutisch team. Dit gebeurt op basis van welke behandelaar - het snelste - de best mogelijk gespecialiseerde behandeling van uw klachten op zich kan nemen U natuurlijk uw eventuele voorkeur voor een behandelaar kenbaar kunt maken. Met vriendelijke groet, uw fysiotherapie team.

6

7 Bijlage 1.1.8: DTF beroepsgeheim en informatieplicht (17 april 2007) Bijlage is als PDF bestand opgenomen in het kwaliteitshandboek.

8 Bijlage 1.1.9: Betalingsvoorwaarden van de fysiotherapiepraktijk aan de cliënt (09 september 2008) Informatie voor de fysiotherapeut Hieronder vindt u de betalingsvoorwaarden die u kunt hanteren bij de facturering aan uw cliënten. Deze set van voorwaarden is juridisch en mededingingsrechtelijk getoetst. De voorwaarden zijn nadrukkelijk verbonden met de behandelingsovereenkomst. U dient deze voorwaarden bij het eerste contact aan de cliënt ter hand te stellen. Het is niet voldoende om de voorwaarden op te hangen in bijvoorbeeld de wachtkamer. Wij raden u daarom aan om in het eerste gesprek met uw cliënt uw betalingsvoorwaarden te overhandigen. Daarnaast kunt u voor alle duidelijkheid naar uw cliënt toe de betalingsvoorwaarden op bijvoorbeeld de achterzijde van het afsprakenkaartje of nota drukken. Het is het KNGF niet toegestaan deze betalingsvoorwaarden bij de Rechtbank te deponeren ten behoeve van de hele beroepsgroep. In het verleden is dit wel mogelijk geweest maar door de Nma is dit met het oog op de mededingingswet teruggedraaid. U hoeft zelf uw betalingsvoorwaarden niet te deponeren. Betalingsvoorwaarden: 1. Deze betalingsvoorwaarden zijn onlosmakelijk verbonden met de behandelingsovereenkomst tussen u als patiënt/cliënt en de fysiotherapeut. 2. Afspraken dienen 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Afspraken welke niet of te laat geannuleerd worden, zullen in rekening worden gebracht. 3. Controle-afspraken via de webagenda kunnen uiterlijk 48 uur van tevoren worden geannuleerd. Afspraken welke niet of te laat worden geannuleerd zullen in rekening gebracht worden. 4. Betaling voor de fysiotherapeutische diensten geschiedt binnen dertig dagen na de factuurdatum. Na het verstrijken van deze termijn treedt verzuim in en staat het de fysiotherapeut vrij om zonder nadere ingebrekestelling incassomaatregelen te nemen. Naast de declaratie zal ook wettelijke rente worden gevorderd. 5. Alle met de incasso van gedeclareerde bedragen gemoeide kosten, waarvan ook de buitengerechtelijke kosten, komen ten laste van de patiënt/cliënt. 6. Indien de fysiotherapeut zich voor het betaalbaarstellen van declaraties wegens door hem geleverde diensten heeft verbonden aan een factoringbedrijf, zullen de betalingsvoorwaarden van dat factoringbedrijf prevaleren. Bron: KNGF/175334/juni 2008

9 Bijlage ; Het BurgerServiceNummer in de zorg (09 september 2008) Op 1 juni 2008 treedt de Wet gebruik BurgerServiceNummer in de zorg (Wbsn-z) in werking. Met ingang van 1 juni 2008 mag het BSN door o.a. zorgaanbieders gebruikt worden. Een jaar na inwerkingtreding van de Wbsn-z, op 1 juni 2009, is gebruik van het BSN verplicht. Het doel van de Wbsn-z is het verbeteren van de kwaliteit van zorg door betrouwbare gegevensuitwisseling. Hoe gebruikt u het BSN in de zorg? U stelt eerst de identiteit van de patiënt vast: - Hoe stelt u de identiteit vast bij patiënten die u al behandelt? 1. Verzeker u van de identiteit van de persoon door herkenning of door het stellen van vragen (vergewisplicht). 2. Vraag bij twijfel altijd naar een geldig wettelijk identiteitsdocument. - Hoe stelt u de identiteit vast bij nieuwe patiënten? 1. Controleer de identiteit van de persoon met een geldig wettelijk identiteitsdocument, zoals een paspoort, een Nederlands rijbewijs, een Nederlandse identiteitskaart of een Nederlands vreemdelingendocument 2. Leg aard en nummer van het document vast in uw administratie Klopt alles? Neem dan het BSN op in uw administratie Gebruik het BSN bij het uitwisselen van gegevens met andere zorgaanbieders, zorgverzekeraars en indicatieorganen. Hoe komt u aan het BSN van een patiënt? U kunt het BSN opvragen bij de Sectorale Berichten Voorziening in de Zorg (SBV-Z) U kunt het BSN overnemen van een andere zorgaanbieder, zorgverzekeraar of indicatieorgaan die het nummer al heeft gecontroleerd Controleer bij twijfel het BSN altijd bij de SBV-Z De BSN-diensten van de SBV-Z zijn beschikbaar via Let op! - Kunt u de identiteit van iemand niet vaststellen? Dan mag u het BSN van deze persoon niet gebruiken bij het uitwisselen van gegevens. - Gebruik het BSN alleen als u zeker weet dat BSN en de gegevens van de persoon bij elkaar horen. - Identificatie aan de hand van een geldig wettelijk identiteitsdocument is niet verplicht bij contacten met patiënten via de telefoon of via de . Vraag wel naar persoonsidentificerende gegevens zoals voornamen, geslachtsnaam, geboortedatum, postcode en huisnummer. Vermeld bij het uitwisselen van deze gegevens altijd dat er geen controle van het identiteitsdocument heeft plaatsgevonden. - Kinderen onder de 14 jaar die (nog) geen eigen identiteitsdocument hebben, kunnen zich legitimeren aan de hand van bijschrijving op het paspoort van de ouder(s). ( Bron: Informatiepunt Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, 2008)

10 Bijlage 1.2.1; Modelregeling Fysiotherapeut Patiënt (20 maart 2006) Bijlage is als PDF bestand opgenomen in het kwaliteitshandboek.

11 Bijlage 1.2.2; Brochure W.G.B.O (17 september 2007) Bijlage is als PDF bestand opgenomen in het kwaliteitshandboek.

12 Bijlage 1.2.3; Handleiding voor verwerkers van persoonsgegevens (17 september 2007) Bijlage is als PDF bestand opgenomen in het kwaliteitshandboek.

13 Bijlage 1.3.1; Richtlijn fysiotherapeutische verslaglegging ( ) Bijlage is als PDF bestand opgenomen in het kwaliteitshandboek. Binnen onze praktijk werken wij volgens de richtlijn Verslaglegging en gebruiken hiervoor de patiëntenkaart die uitgegeven wordt door het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie.

14 Bijlage 1.3.2; Onderzoeksformulieren ( ) In de praktijk zijn diverse vormen van onderzoeks/ vragenlijst formulieren beschikbaar: 1. Onderzoeksformulieren in de KNGF-richtlijnen. Dit zijn zowel vragenlijsten als lijsten met vaardigheidstesten (klinimetrische instrumenten). De evaluatie van de vragenlijsten c.q. de score van de klinimetrische instrumenten worden genoteerd in het patiëntdossier. De KNGF-richtlijnen zijn in de praktijk aanwezig (2 mappen KNGF-richtlijnen ). 2. DTF-screeningsformulier. 3. VAS vragenlijst, zowel voor volwassenen als kinderen 4. GPE vragenlijst 5. PCCL vragenlijst 6. Quebec Back Pain Disability scale vragenlijst 7. Dash vragenlijst 8. Algofunctional Index Arthrose 9. HIT 6 hoofdpijn vragenlijst 10. MIDAS hoofdpijn vragenlijst 11. PedMIDAS hoofdpijn vragenlijst 12. PSK vragenlijst 13. Tampa vragenlijst DKL vragenlijst

15 PRAKTIJK INFORMATIEFOLDER ( ) Algemeen Het Fysiopunt Laarbeek bestaat uit een team van 3 fysiotherapeuten met diverse specialisaties. Momenteel zijn in de praktijk werkzaam: - Harry Mommers : Master Specialized Physical Therapist : fysiotherapeut : manueel therapeut : Orofaciaal therapeut : Mc Kenzie therapeut : KISS / KIDD therapeut - Marianka Mommers-Gordijn : fysiotherapeut : psychosomatisch fysiotherapeut - Elise Bruurs : fysiotherapeut : bewegingswetenschapper Openingstijden Openingstijden van de praktijk: Maandag t/m vrijdag van In overleg met uw therapeut kunnen de tijden voor een behandeling eventueel afwijken. Contact Telefonisch zijn wij bereikbaar op nummer , tijdens de openingsuren van de praktijk. Buiten deze uren kunt u inspreken op het antwoordapparaat. Tarieven Met de meeste zorgverzekeraars hebben we contacten afgesloten. Om te weten of uw verzekering fysiotherapie vergoedt, is het verstandig uw polis goed door te lezen of om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Aanmelden Bij aanmelding wordt er gevraagd naar uw NAW gegevens, uw verzekering en, indien van toepassing, de verwijsbrief. Het is van belang dat u duidelijk aangeeft om welke klacht het gaat en of u specifiek behandeld wilt worden door een gespecialiseerde fysiotherapeut. DTF Vanaf 2006 is de fysiotherapeut direct toegankelijk voor een screening en aanvullend beleid, hetgeen betekent dat een verwijzing van een huisarts of specialist niet noodzakelijk is. Bij aanmelding ontvangt u een informatiefolder over Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie en een screeningsvragenlijst die u thuis kunt invullen. Er wordt met u een afspraak gemaakt voor een screeningsgesprek wat ongeveer 15 minuten zal duren. Na dat gesprek wordt met u besproken of uw klacht in aanmerking komt voor behandeling door een fysiotherapeut of dat een bezoek aan de huisarts gewenst is. Wat kunt u verwachten van uw eerste afspraak U neemt plaats in de wachtkamer en wordt op de afgesproken tijd door de fysiotherapeut opgehaald. De fysiotherapeut vraagt u enkele persoonsgegevens zodat een behandeldossier aangemaakt kan worden. Hierna wordt u gevraagd naar uw gezondheidsprobleem. Meestal wordt dit gesprek gevolgd door een onderzoek. Tijdens het onderzoek kan u gevraagd worden zich gedeeltelijk uit te kleden. De fysiotherapeut zal de behandelruimte verlaten tenzij het voor het onderzoek functioneel is u daarbij te observeren. Het onderzoek zal ongeveer 25 minuten in beslag nemen. Naar aanleiding van de resultaten uit dit onderzoek zal er een behandelplan opgesteld worden. Dit behandelplan zal de therapievorm en het aantal behandelingen omvatten en zal met u worden besproken. Bij de tweede afspraak zal gestart worden met de behandeling van uw klacht. Afmelden Indien een afspraak om welke reden dan ook niet door kan gaan, dient dit 24 uur voor de afgesproken behandeling gemeld te worden. Wanneer dit niet gebeurt zijn wij genoodzaakt om de behandelprijs bij u in rekening te brengen. In overleg met het secretariaat of uw behandelend fysiotherapeut kan bij ziekte of onvoorziene omstandigheden van deze regel worden afgeweken.

16 Kwaliteit De fysiotherapeuten die werkzaam zijn binnen onze praktijk staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister van het KNGF. Privacy De praktijk beschikt over afgesloten behandelruimten waardoor uw privacy is gewaarborgd. Waarneming Om er voor te zorgen dat uw behandelproces niet wordt verstoord nemen collega s binnen de praktijk voor elkaar waar tijdens vakantie,- studie,- of ziekteverzuim. Wanneer door omstandigheden een fysiotherapeut voor langere tijd afwezig is wordt mogelijk een fysiotherapeut van buiten de praktijk gevraagd uw behandeling over te nemen. Hygiëne Wij vragen u voor iedere behandeling een handdoek mee te nemen. Verder verwachten wij van u als patiënt/ cliënt dat u de persoonlijke hygiënische regels in acht neemt en zorgt voor een goede lichaamsverzorging. Klachten Indien u niet tevreden bent of een klacht heeft over de bejegening door of behandeling van uw fysiotherapeut of een van de andere personeelsleden, kunt u dit melden aan uw fysiotherapeut of een van de maatschapsleden. Uw klacht zal worden behandeld conform de richtlijnen van het KNGF. Privacyreglement Uw fysiotherapeut houdt, om uw behandeling zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren een registratie bij van uw medische en administratieve gegevens. Op deze registratie is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing. Deze wet bevat regels met betrekking tot het doel van de registratie, de aard van de gegevens die worden geregistreerd, het beheer van de gegevens, de personen die toegang hebben tot die gegevens en het inzagerecht van de patiënt. Al deze zaken zijn in een reglement vastgelegd. Reglement: Uiteraard gaat uw fysiotherapeut zorgvuldig met de gegevens om: daarom is naast de bovengenoemde Wet op Persoonsregistraties, een aantal regels vastgelegd in een privacy reglement. Onderstaand is het reglement weergegeven: Behalve de fysiotherapeut die u behandelt heeft ook een beperkt aantal andere personen toegang tot de gegevens die in de registratie zijn opgenomen. Dit zijn bijvoorbeeld de waarnemers, andere fysiotherapeuten in de praktijk, eventuele stagiaires en administratieve krachten. Al deze personen hebben een geheimhoudingsplicht. u het recht heeft om de gegevens die over u zijn vastgelegd in te zien. Indien u meent dat gegevens onjuist zijn vastgelegd kunt u de behandelende fysiotherapeut verzoeken deze te wijzigen. Alleen gegevens die te maken hebben met de behandeling worden in het medisch dossier opgeslagen. Wanneer het voor het onderzoek van belang is dat gegevens wel tot u persoonlijk herleidbaar zijn, zullen deze pas worden verstrekt (aan de onderzoeker) wanneer u daarvoor toestemming heeft verleend. Nadat de cliënt behandeld is, worden de gegevens zodanig gearchiveerd dat alleen de hierboven eerder genoemde beperkte groep mensen deze gegevens in kan zien. Indien u van mening bent dat de praktijk niet op de juiste manier met uw gegevens omgaat, kunt u dit, via de geldende klachtenregeling binnen de praktijk, kenbaar maken. Betalingsvoorwaarden: Deze betalingsvoorwaarden zijn onlosmakelijk verbonden met de behandelingsovereenkomst tussen u als patiënt/cliënt en de fysiotherapeut. Afspraken dienen 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Afspraken welke niet of te laat geannuleerd worden, zullen in rekening worden gebracht. Controle-afspraken via de webagenda kunnen uiterlijk 48 uur van tevoren worden geannuleerd. Afspraken welke niet of te laat worden geannuleerd zullen in rekening gebracht worden. Betaling voor de fysiotherapeutische diensten geschiedt binnen dertig dagen na de factuurdatum. Na het verstrijken van deze termijn treedt verzuim in en staat het de fysiotherapeut vrij om zonder nadere

17 ingebrekestelling incassomaatregelen te nemen. Naast de declaratie zal ook wettelijke rente worden gevorderd. Alle met de incasso van gedeclareerde bedragen gemoeide kosten, waarvan ook de buitengerechtelijke kosten, komen ten laste van de patiënt/cliënt. Indien de fysiotherapeut zich voor het betaalbaar stellen van declaraties wegens door hem geleverde diensten heeft verbonden aan een factureringbedrijf, zullen de betalingsvoorwaarden van dat factureringbedrijf prevaleren. Eigendommen De praktijk is niet verantwoordelijk voor uw eigendommen. Niet roken Binnen de praktijk (wachtkamer, behandelruimten en oefenzaal) mag niet worden gerookt. Het fysiotherapeuten team

18 Bijlage 1.4.2; Afsprakenkaartje ( ) Het Fysiopunt Laarbeek MJC Mommers-Gordijn HJFM Mommers E. Bruurs Brandstraat 1a 5741 GH beek en Donk tel Naam : 1. dag / om uur 2. dag / om uur 3. dag / om uur 4. dag / om uur 5. dag / om uur 6. dag / om uur 7. dag / om uur 8. dag / om uur 9. dag / om uur Indien U bij verhindering tenminste 24 uur van te voren afzegt wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht

19 1.4.3; Overzicht info patiënt De praktijk maakt onderscheidt tussen info voor de patiënt welke direct door de patiënt benaderbaar is (wachtkamer info) en info welke via de fysiotherapeut gegeven kan worden afhankelijk van de klacht (patiënt gebonden info). Wachtkamerinfo titel Praktijkinformatie Het Fysiopunt Laarbeek Voortaan rechtstreeks naar de fysiotherapeut Waarom u kunt rekenen op de beste behandeling Weer op de been na een herniaoperatie Als u rondloopt met een klacht over uw fysiotherapeut Aandacht voor een verstuikte enkel Op de been blijven met osteoporose Omgaan met de gevolgen van een beroerte Hyperventilatie angst en paniek Kaakklachten Lage Rugklachten de baas Gespannen,overbelast,vermoeid,pijn,uit Balans?? uitgave eigen uitgave KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF HVS stichting NVFT Eigen uitgave Bijlage 1.8 NFP Patiënt gebonden info: Zie bijlage Voorlichtingsmateriaal.

20 Bijlage 1.4.4; Tekst antwoordapparaat/voic Als het antwoordapparaat of de voic van de (mobiele) telefoon is ingeschakeld gaat de telefoon 3 x over. Daarna wordt de tekst afgespeeld. tekst antwoordapparaat/voic U bent verbonden met het automatische antwoordapparaat van Het Fysiopunt Laarbeek. Momenteel zijn wij niet aanwezig. Wilt U ons spreken of wilt teruggebeld worden spreek dan na de piep u naam en telefoonnummer duidelijk in dan bellen wij U zo snel mogelijk terug. Wijzigingen van de tekst worden gemaakt door de praktijkhouder. Het afluisteren van het bericht gebeurt door het indrukken van de knop /. Noteer het bericht in het praktijkschrift op de balie. Het wissen van een bericht wordt gedaan door diegene die het bericht heeft afgeluisterd en in het praktijkschrift heeft genoteerd.

21 Bijlage 1.4.5; Prijslijst De prijslijst voor patiënten die niet verzekerd zijn of verzekerd zijn bij een verzekeraar waarmee wij geen overeenkomst hebben hangt in de wachtkamer. Prijslijst Het Fysiopunt Laarbeek Indien u verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waarmee wij een overeenkomst hebben, dan brengen wij het tarief dat met uw verzekeraar is overeengekomen in rekening. Wij streven ernaar met alle ziektekostenverzekeraars een overeenkomst af te sluiten. Hieronder treft u een lijst aan van de zorgverzekeraars waarmee wij een overeenkomst hebben. Mocht uw verzekeraar niet op de lijst staan, informeer ons daar dan over. De mogelijkheid bestaat dan dat wij alsnog een overeenkomst met de desbetreffende verzekeraar aangaan, voor uw en ons gemak. Lijst van ziektekostenverzekeraars ACHMEA Fortis Stad Holland Aevitae Groene Land UMC NV AGIS IAK VGZ / Unive / IZA / Trias Amersfoortse IZZ (ziekenhuiswezen) VPZ BV Anderzorg Menzis Zilveren Kruis Cares Gouda NV Multizorg Zorg en Zekerheid / AZVZ Conifor Nedasco CZ / Delta Lloyd / Ohra ONVZ De Friesland PNO DSW Salland Declaraties Door de voortschrijdende communicatietechnologie is het in steeds meer gevallen mogelijk om de declaratie voor ziekenfonds en particulier verzekerden direct met de zorgverzekeraars af te handelen. Dit geldt uiteraard alleen voor de verzekeraars waarmee wij een overeenkomst hebben. Bij een gering aantal van die zorgverzekeraars is dat echter (nog) niet mogelijk. Indien dat voor uw verzekeraar geldt, ontvangt u van ons een nota die u aan uw verzekeraar kunt doorzenden. Hierbij geldt het tarief dat met uw verzekeraar is overeengekomen. Prijslijst Voor patiënten die niet verzekerd zijn voor fysiotherapie of verzekerd zijn bij een zorgverzekeraar waarmee wij géén overeenkomst hebben, brengen wij eigen tarieven in rekening: zie prijslijst Waarom deze prijslijst? Per 1 februari 2005 is een experiment gestart om de vaste tarieven in de gezondheidszorg te verlaten. Dit experiment is ingezet door de minister van VWS. Het experiment wordt alléén uitgevoerd onder de fysiotherapeuten. Beoogd doel hierbij is de marktwerking te stimuleren, met andere woorden meer afstemming tussen prijs en kwaliteit en tevens prijsbeheersing door concurrentiebevordering. Indien het experiment positief wordt beoordeeld overweegt het ministerie om in de toekomst ook bij andere beroepsgroepen in de gezondheidszorg de tarieven vrij te stellen.

22 HET FYSIOPUNT LAARBEEK PRIJSLIJST ( ) Voor patiënten die niet verzekerd zijn voor Fysiotherapie of die verzekerd zijn bij een zorgverzekeraar waarmee wij géén overeenkomst hebben, brengen wij per1 januari 2009, de volgende tarieven in rekening: Fysiotherapie BTW: Geen code: omschrijving: duur: prijs: per: 1000 reguliere zitting Zitting 1001 zitting inclusief toeslag uitbehandeling Zitting 1002 zitting inclusief inrichtingstoeslag Zitting 1400 eenmalig consult 35 58,50 Zitting 1401 eenmalig consult aan huis Zitting 1402 eenmalig consult in inrichting Zitting 1700 lange zitting bij complexe / meervoudige zorgvragen Zitting 1701 lange zitting aan huis Zitting 1702 lange zitting in inrichting Zitting 1850 screening Zitting 1851 screening aan huis Zitting 1852 screening in inrichting Zitting 1860 intake en onderzoek na screening Zitting 1861 intake en onderzoek na screening aan huis Zitting 1862 intake en onderzoek na screening in inrichting Zitting 1870 intake en onderzoek na verwijzing Zitting 1871 intake en onderzoek na verwijzing aan huis Zitting 1872 intake en onderzoek na verwijzing in inrichting Zitting 1900 rapporten fysiotherapeutisch, eenvoudig Zitting 1901 rapporten, meer gecompliceerde tijdrovende Zitting 1960 niet nagekomen afspraak * Zitting Manuele therapie / Psychosomatische Fysiotherapie / Orofaciale Therapie BTW: Geen code omschrijving duur: prijs: per: 1200 reguliere zitting Zitting 1201 zitting inclusief toeslag uitbehandeling Zitting 1202 zitting inclusief inrichtingstoeslag Zitting 1260 niet nagekomen afspraak * 28,50 Zitting 7000 verslag schadeverzekeraar 50,00 Zitting * indien niet 24 uur vooraf afgezegd en indien de therapeut niet een nieuwe patiënt op dat tijdstip kan inplannen

23 Bijlage 1.5.1; Lijst met deskundigheden en doelgroepen fysiotherapie ( ) Harry Mommers Praktijkhouder Marianka Mommers Praktijkhouder Elise Bruurs Loondienst medewerker Geregistreerd fysiotherapeut - algemeen practicus Geregistreerd manueel therapeut Geregistreerd Orofaciaal therapeut Geregistreerd Credential Therapist Mc Kenzie Master Specialized Physical Therapist Aandachtsgebieden - Hoofdpijn, kinderen en volwassen - KISS problematiek - WK problematiek Geregistreerd fysiotherapeut algemeen practicus Geregistreerd psychosomatisch fysiotherapeut Aandachtsgebieden: - bekkenproblematiek - ademhalingsproblematiek - ontspanningstherapieën - ketenzorg diabetes Geregistreerd fysiotherapeut algemeen practicus Bewegingswetenschapper Aandachtsgebieden: - fysiotherapie en sport - trainingsmethodieken - ketenzorg diabetes - beweegprogramma s

24 Bijlage 1.5.2; Lijst met deskundigheden externe fysiotherapie ( ) Fysiotherapie Marks / Fysiotherapie vd Plas Fysiotherapie Kemps-Maas Groenendaal/ de Waard Fysiotherapie en Training Kemps-Rijf Fysiotherapie Reussien-Vissia Fysiotherapie voor Kinderen Manuele therapie sportfysiotherapie Manuele therapie training geriatrie kinderfysiotherapie

25 Bijlage 1.6.1; Criteria voor het in behandeling nemen van een patiënt (20 maart 2006) 1. De fysiotherapeut is voor de specifieke behandeling voldoende bekwaam. 2. De hulpvraag van de patiënt heeft betrekking op zijn bewegend functioneren zoals omschreven in het Beroepsprofiel Fysiotherapeut (bijlage 2.1.3). 3. De fysiotherapeutische hulpverlening kan afgestemd worden op de hulpvraag van de patiënt (cliënt) en de vraagstelling van de verwijzer. 4. De fysiotherapeut heeft geen aanleiding om te vermoeden dat er fysieke oorzaken waarover onderzoeksgegevens nog ontbreken ten grondslag liggen aan de klacht. 5. De doelstelling is niet met een andere vorm van medische of psychologische hulpverlening sneller, kosteneffectiever of met meer resultaat bereikbaar. 6. Daarnaast zijn in de richtlijnen voor specifieke klachten criteria voor het al dan niet in behandeling nemen opgenomen (zie verder norm 2.5 Handelen volgens richtlijnen).

26 Bijlage 1.7.1: Checklist informeren patiënt na 1 e onderzoek (20 maart 2006) Na het eerste onderzoek wordt de patiënt geïnformeerd over: bevindingen uit het onderzoek en de interpretatie daarvan de (geherformuleerde) hulpvraag de behandelmogelijkheden, verwachtingen ten aanzien van het te behalen resultaat en eventuele risico's de verwachtingen ten aanzien van de eigen verantwoordelijkheid en bijdrage van de patiënt indien nodig de doorverwijzing van patiënt (zie norm 3.6 Overdracht/doorverwijzing) een indicatie van het aantal behandelingen en de prijs eigen verantwoordelijkheid m.b.t. verzekeringsrechten zo mogelijk alternatieve fysiotherapeutische vormen van behandeling.

27 Bijlage 1.7.2; Brochure zorgvuldig handelen (17 september 2007) Bijlage is als PDF bestand opgenomen in het kwaliteitshandboek.

28 praktijkfolder lage rugklachten de baas

INFORMATIEFOLDER Oktober 2017

INFORMATIEFOLDER Oktober 2017 INFORMATIEFOLDER Oktober 2017 LABAN DEURLOOSTRAAT 19C 4694BP SCHERPENISSE TEL 0166-763 887 FYSIO-CENTRUM-STEENBERGEN@HETNET.NL Informatiefolder Fysio Centrum Scherpenisse Algemeen De praktijk voor fysiotherapie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Praktijk Doortast

Algemene voorwaarden Praktijk Doortast Algemene voorwaarden Praktijk Doortast Algemeen De praktijk voor fysiotherapie bestaat uit een team van 4 therapeuten met diverse specialisaties. Voor de administratieve ondersteuning is de administratief

Nadere informatie

fysiotherapie Manuele therapie Sportfysiotherapie Sportspecifieke krachttraining Begeleiding bij zwangerschap Revalidatie Beweegprogramma s

fysiotherapie Manuele therapie Sportfysiotherapie Sportspecifieke krachttraining Begeleiding bij zwangerschap Revalidatie Beweegprogramma s praktijkinformatie fysiotherapie Manuele therapie Sportfysiotherapie Sportspecifieke krachttraining Begeleiding bij zwangerschap Revalidatie Beweegprogramma s www.fysioderooy.nl Algemeen Fysiotherapiepraktijk

Nadere informatie

praktijkfolder Fysiotherapeut Arbeidsfysiotherapeut Echografie Sportfysiotherapeut Arbeidsfysiotherapeut Neurorevalidatie therapeut

praktijkfolder Fysiotherapeut Arbeidsfysiotherapeut Echografie Sportfysiotherapeut Arbeidsfysiotherapeut Neurorevalidatie therapeut Liliane Mandema: Hans Koning: Brigitte Mooij: David Turenhout: Friso Postma: Merijn Schepers: Echografie Sportfysiotherapeut Neurorevalidatie therapeut Sportfysiotherapeut Echografie ParkinsonNet Bedrijfsfysiotherapeut

Nadere informatie

Praktijk informatiefolder Fysio De Lus (november 2013)

Praktijk informatiefolder Fysio De Lus (november 2013) Praktijk informatiefolder Fysio De Lus (november 2013) Algemeen De praktijk voor fysiotherapie bestaat uit een team van 13 fysiotherapeuten met diverse specialisaties. Momenteel zijn in de praktijk werkzaam:

Nadere informatie

Praktijkfolder. Praktijk voor Fysiotherapie Achterveld

Praktijkfolder. Praktijk voor Fysiotherapie Achterveld Praktijkfolder Praktijk voor Fysiotherapie Achterveld Welkom! Welkom bij de Praktijk voor fysiotherapie Achterveld. Onze Praktijk bestaat sinds 1987 en is gevestigd in gezondheidscentrum De Heelkom. Er

Nadere informatie

Bijlage 1.4.1; Praktijk informatiefolder Ronald Korsten (juli 2016)

Bijlage 1.4.1; Praktijk informatiefolder Ronald Korsten (juli 2016) Bijlage 1.4.1; Praktijk informatiefolder Ronald Korsten (juli 2016) Algemeen De praktijk voor fysiotherapie bestaat uit een team van 8 fysiotherapeuten met diverse specialisaties. Momenteel zijn in de

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER KAAISTRAAT BL STEENBERGEN TEL

INFORMATIEFOLDER KAAISTRAAT BL STEENBERGEN TEL INFORMATIEFOLDER KAAISTRAAT 9 4651 BL STEENBERGEN TEL 0167-563197 FYSIO-CENTRUM-STEENBERGEN@HETNET.NL Informatiefolder Fysio Centrum Steenbergen Algemeen De praktijk voor fysiotherapie bestaat uit een

Nadere informatie

FYSIO. PATIËNTENINFORMATIE VOORWAARDEN april 2018

FYSIO. PATIËNTENINFORMATIE VOORWAARDEN april 2018 PATIËNTENINFORMATIE VOORWAARDEN april 2018 HKZ GECERTIFICEERD HCA+ GECERTIFICEERD KNGF+ CERTIFICAAT KHB Vergoeding fysiotherapie Met de meeste zorgverzekeraars hebben we contracten afgesloten. Om te weten

Nadere informatie

Tarieven 2013. Dordrecht. www.vitaliz.info

Tarieven 2013. Dordrecht. www.vitaliz.info Dordrecht www.vitaliz.info Binnen Vitaliz werken uitsluitend fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van de ouder wordende mens. In deze brochure leest u over de algemene

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER KAAISTRAAT BL STEENBERGEN TEL

INFORMATIEFOLDER KAAISTRAAT BL STEENBERGEN TEL INFORMATIEFOLDER KAAISTRAAT 9 4651 BL STEENBERGEN TEL 0167-563197 FYSIO-CENTRUM-STEENBERGEN@HETNET.NL Informatiefolder Fysio Centrum Steenbergen Algemeen De praktijk voor fysiotherapie bestaat uit een

Nadere informatie

Schijndel Praktijk van Berkel. Wegwijs in de fysiotherapie

Schijndel Praktijk van Berkel. Wegwijs in de fysiotherapie Schijndel Praktijk van Berkel Wegwijs in de fysiotherapie Onze organisatie FysioMaatwerk FysioMaatwerk is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten van 9 praktijken uit Den Bosch, Gilze, Heeswijk Dinther,

Nadere informatie

Praktijkfolder. Praktijk voor Fysiotherapie Achterveld

Praktijkfolder. Praktijk voor Fysiotherapie Achterveld Praktijkfolder Praktijk voor Fysiotherapie Achterveld Welkom! Welkom bij de Praktijk voor fysiotherapie Achterveld. Onze Praktijk bestaat sinds 1987 en is gevestigd in gezondheidscentrum De Heelkom. Er

Nadere informatie

Kalkdijk. fysio en manuele therapie. algemene informatie

Kalkdijk. fysio en manuele therapie. algemene informatie Kalkdijk fysio en manuele therapie algemene informatie Welkom bij Kalkdijk Fysio en Manuele Therapie U kunt bij ons terecht voor fysiotherapeutische en manueel therapeutische behandelingen en andere gespecialiseerde

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Koningskidz

Algemene voorwaarden Koningskidz Algemene voorwaarden Koningskidz Voor een correct verloop van zowel uw eigen behandeling alsmede de behandeling van andere patiënten vragen wij u het onderstaande in acht te nemen. Aanmelding Bij Koningskidz

Nadere informatie

(kinder) Manueel therapie. Dry needling Fascia therapie McKenzie therapie Sportfysiotherapie Bugnet methode Medical taping.

(kinder) Manueel therapie. Dry needling Fascia therapie McKenzie therapie Sportfysiotherapie Bugnet methode Medical taping. Algemeen De praktijk voor fysiotherapie bestaat uit een team van zes fysiotherapeuten met diverse erkende verbijzonderingen en aandachtsgebieden. Momenteel zijn in de praktijk werkzaam: Wie Wat Wanneer

Nadere informatie

Wij brengen een niet nagekomen afspraak niet in rekening wanneer u de afspraak uiterlijk 24 uur van te voren afzegt.

Wij brengen een niet nagekomen afspraak niet in rekening wanneer u de afspraak uiterlijk 24 uur van te voren afzegt. Tarievenlijst 2017 Als u verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waarmee wij een overeenkomst hebben, dan brengen wij het tarief dat met uw verzekeraar is overeengekomen in rekening. Hieronder treft u een

Nadere informatie

Informatie voor patiënten

Informatie voor patiënten Informatie voor patiënten www.move2quality.nl info@move2quality.nl De Molen Offices Papiermolen 30 kamer 1.15 3994 DK Houten 06 21 23 87 15 Inhoudsopgave 2 Huisreglement Move2Quality 3 Particuliere prijslijst

Nadere informatie

HUISREGELS PRIVACY PRIVACYREGLEMENT FYSIOTHERAPIE DE MEENTE

HUISREGELS PRIVACY PRIVACYREGLEMENT FYSIOTHERAPIE DE MEENTE HUISREGELS Omdat in onze praktijk altijd meer cliënten tegelijk aanwezig zijn, gelden huisregels om ongelukken, incidenten en onduidelijkheden te voorkomen. Dit zorgt mede voor een veilige en prettige

Nadere informatie

Patiënteninformatie fysiotherapie

Patiënteninformatie fysiotherapie Praktijk voor fysiotherapie Brouwer-Swinkels cs complex de Driestroom de Angstel 34 3621 WC Breukelen Tel. : 0346-250573 info@ftbrouwer-swinkels.nl www.ftbrouwer-swinkels.nl Lid: KNGF, NVMT, NVFB, NVFL,

Nadere informatie

Voorwaarden en huisregels Fysiotherapie De Meente

Voorwaarden en huisregels Fysiotherapie De Meente Voorwaarden en huisregels Fysiotherapie De Meente Als praktijk hanteren we een aantal voorwaarden en huisregels. Deze huisregels zorgen voor een veilige en prettige (werk)omgeving voor zowel de cliënten,

Nadere informatie

Klik op de kaart voor gedetailleerde informatie

Klik op de kaart voor gedetailleerde informatie Praktijkinformatie Nooit Gedacht 100 1398 EG Muiden 0294 26 49 01 www.therapievanderhorst.nl info@therapievanderhorst.nl KvK 32150972 NL79 FVLB 0226 5698 37 Inhoudsopgave 1. Contact 2. Vergoedingen 3.

Nadere informatie

Praktijk informatiefolder Fysiotherapie De Lus (sept 2018)

Praktijk informatiefolder Fysiotherapie De Lus (sept 2018) Praktijk informatiefolder Fysiotherapie De Lus (sept 2018) Algemeen De praktijk voor fysiotherapie bestaat uit een team van 16 fysiotherapeuten met diverse erkende verbijzonderingen. Momenteel zijn in

Nadere informatie

Patiënten informatiefolder Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg.

Patiënten informatiefolder Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg. Patiënten informatiefolder Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg. Het team van Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg heet u hartelijk welkom. Om u bekend te maken met een aantal zaken binnen ons centrum

Nadere informatie

Algemene informatie Aanmelding voor therapie Persoonsgegevens

Algemene informatie Aanmelding voor therapie Persoonsgegevens Algemene informatie Wij proberen zo helder mogelijk te zijn in alles wat we voor en met u doen. Daartoe hebben we de meest belangrijke items op een rijtje gezet en deze vervolgens nader voor u uiteengezet.

Nadere informatie

Geachte cliënt, Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Geachte cliënt, Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Geachte cliënt, Bedankt dat u bij FysioVandaag gaat werken aan uw herstel. Wij zullen ons uiterste best doen uw behandeling of revalidatie zo optimaal te laten verlopen. Hieronder vindt u ons praktijkreglement.

Nadere informatie

Artikel 2 - Toepasselijkheid van de algemene voorwaarden

Artikel 2 - Toepasselijkheid van de algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Artikel 1 - Definities 1. Oefentherapeut: degene die de hulp op het gebied van de individuele gezondheidszorg biedt aan de cliënt op grond van een behandelovereenkomst. 2. Cliënt:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de praktijk voor Fysiotherapie Schaafdries

Huishoudelijk reglement van de praktijk voor Fysiotherapie Schaafdries Huishoudelijk reglement van de praktijk voor Fysiotherapie Schaafdries Toegankelijkheid Fysiotherapeutische behandelingen of verbijzonderingen daarvan, worden met of zonder verwijzing (DTF) van een arts

Nadere informatie

Informatie voor Patiënten / Cliënten

Informatie voor Patiënten / Cliënten Informatie voor Patiënten / Cliënten Vergoeding door zorgverzekeraar Fysiotherapie Corpus Activum heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Mocht u twijfelen of uw verzekeraar hier bij zit, verifieert

Nadere informatie

Welkom bij Fysio Physics Fysiotherapie!

Welkom bij Fysio Physics Fysiotherapie! Welkom bij Fysio Physics Fysiotherapie! Bedankt dat u voor ons en onze behandelmethode hebt gekozen. Wij zullen er alles aan doen om u de best mogelijke zorg te verlenen. Graag leggen wij u hieronder uit

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Algemeen Deze algemene voorwaarden maken onderdeel uit van elke overeenkomst tussen de diëtist van Eet- en Leefstijl en haar patiënt/cliënt inzake behandeling en/of het leveren van

Nadere informatie

PRAKTIJKFOLDER.

PRAKTIJKFOLDER. PRAKTIJKFOLDER www.derooyfysio.nl info@derooyfysio.nl Overzicht van onze diensten Fysiotherapie Manuele therapie Sportfysiotherapie en revalidatie Bekkenfysiotherapie Psychosomatische fysiotherapie McKenzie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Aanmelden U kunt zich bij voorkeur telefonisch of per mail aanmelden, waarbij u aangeeft om welke klacht het gaat en of u doorverwezen bent door een huisarts, specialist of door een

Nadere informatie

Informatiebrochure voor patiënten

Informatiebrochure voor patiënten Informatiebrochure voor patiënten Inleiding Voor u ligt de informatiebrochure voor patiënten van Algera Fysiotherapie. In de brochure treft u informatie aan die voor u van belang is als u onder behandeling

Nadere informatie

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Fysiotherapie Boekhout B.V. de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Fysiotherapie Boekhout B.V. de volgende persoonsgegevens van u vragen: Privacy Policy Boekhout Fysiotherapie BV verwerkt persoonsgegevens over u doordat u gebruik maakt van onze diensten. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy

Nadere informatie

Wat doet een fysiotherapeut? De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en/of behandelt bij stoornissen in houding en bewegen.

Wat doet een fysiotherapeut? De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en/of behandelt bij stoornissen in houding en bewegen. Fysiotherapie Inleiding In deze folder vindt u informatie over fysiotherapie en over de afdeling Fysiotherapie van het HagaZiekenhuis. Als u na het lezen van deze folder nog vragen heeft, stelt u deze

Nadere informatie

Privacyverklaring Fidesa

Privacyverklaring Fidesa Privacyverklaring Fidesa Wij verwerken de volgende persoonsgegevens: Fidesa, praktijk voor Bekkenfysiotherapie te Kaatsheuvel verwerkt persoonsgegevens van u doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of

Nadere informatie

Zo werken onze fysiotherapeuten

Zo werken onze fysiotherapeuten Zo werken onze fysiotherapeuten In de particuliere praktijk Mensen met aandacht Zo werken onze fysiotherapeuten Locaties De fysiotherapeuten van Meander zijn op de drie locaties in de wijk werkzaam namelijk:

Nadere informatie

Welkom bij Corpus Activum. Wij danken u voor het vertrouwen in ons!

Welkom bij Corpus Activum. Wij danken u voor het vertrouwen in ons! Welkom bij Corpus Activum Wij danken u voor het vertrouwen in ons! Wij zijn een enthousiast, ervaren en bevlogen team van fysiotherapeuten, waarvan een groot deel al meer dan 10 jaar met elkaar samenwerkt.

Nadere informatie

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht Voor een goede gezondheid is een snelle professionele interventie afgestemd op de persoon van groot belang Kwaliteit Bij Elshout Fysio ben

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u graag de zorgovereenkomst fysiotherapie 2014 aan voor de bij Multizorg VRZ B.V. aangesloten zorgverzekeraars.

Hierbij bieden wij u graag de zorgovereenkomst fysiotherapie 2014 aan voor de bij Multizorg VRZ B.V. aangesloten zorgverzekeraars. Contractbeheer 030 68 69 177 M\MW\1308094 19 september 2013 Zorgovereenkomst fysiotherapie 2014 AGB-code: Geachte heer, mevrouw, Hierbij bieden wij u graag de zorgovereenkomst fysiotherapie 2014 aan voor

Nadere informatie

Menzis CZ, DeltaLloyd, Ohra Achmea/AGIS VGZ MCA De Friesland DSW Multizorg alleen op verwijzing

Menzis CZ, DeltaLloyd, Ohra Achmea/AGIS VGZ MCA De Friesland DSW Multizorg alleen op verwijzing Overzicht 2015 aan huis behandelingen chronische aandoeningen niet-dchronische aandoeningen wachttijd Menzis CZ, DeltaLloyd, Ohra Achmea/AGIS VGZ MCA De Friesland DSW Multizorg alleen op verwijzing verwijzing

Nadere informatie

Welkom in het Paramedisch Centrum

Welkom in het Paramedisch Centrum Welkom in het Paramedisch Centrum U hebt gekozen voor een paramedische behandeling bij het Paramedisch Centrum Zuid West Nederland. Wij willen u bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en heten u

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor 2019

Belangrijke informatie voor 2019 Belangrijke informatie voor 2019 (contracten met zorgverzekeraars) Beste bezoeker van Fysiotherapie In Beweging, Er is een actieve beweging ontstaan van zorgverleners (o.a. fysiotherapeuten, diëtisten,

Nadere informatie

Overeenkomst Bekken Expertise Centrum Leiderdorp en cliënt 2019.

Overeenkomst Bekken Expertise Centrum Leiderdorp en cliënt 2019. Welkom bij Bekken Expertise Centrum Leiderdorp. Overeenkomst Bekken Expertise Centrum Leiderdorp en cliënt 2019. U wordt vriendelijk verzocht de praktijkovereenkomst te lezen, in te vullen en eerstvolgende

Nadere informatie

PRAKTIJK REGLEMENT Fysiotherapie Amsterdam Oost in Oost, West en IJburg

PRAKTIJK REGLEMENT Fysiotherapie Amsterdam Oost in Oost, West en IJburg PRAKTIJK REGLEMENT Fysiotherapie Amsterdam Oost in Oost, West en IJburg Fysiotherapie Amsterdam Oost in Oost, West en IJburg gaat uit van het volgende: Bij het geven van de akkoordverklaring behandeling

Nadere informatie

Privacy reglement Christel de Koker (Bekken) Fysiotherapie

Privacy reglement Christel de Koker (Bekken) Fysiotherapie Privacy policy Christel de Koker (Bekken) Fysiotherapie Wij verwerken de volgende persoonsgegevens: Christel de Koker (Bekken) Fysiotherapie te Hillegom verwerkt persoonsgegevens van u doordat u gebruik

Nadere informatie

Het burgerservicenummer (BSN) in de zorg. Informatie voor zorgaanbieders

Het burgerservicenummer (BSN) in de zorg. Informatie voor zorgaanbieders Het burgerservicenummer (BSN) in de zorg Informatie voor zorgaanbieders BSN in de zorg Identificatie en opvragen BSN Het burgerservicenummer (BSN) is een uniek en persoonsgebonden nummer. Iedereen die

Nadere informatie

Handleiding Declareren Z-codes Basis plus module Versie 5.3 December 2015. HANDLEIDING Declareren Z-codes Basis plus module

Handleiding Declareren Z-codes Basis plus module Versie 5.3 December 2015. HANDLEIDING Declareren Z-codes Basis plus module HANDLEIDING Declareren Z-codes Basis plus module 1 PRESTATIECODES TBV BASIS PLUS MODULE Onderstaande prestatiecodes zijn door ons tijdens de update aan de software toegevoegd. Betreffende prestatiecodes

Nadere informatie

Informatiefolder Fysiotherapie Keijsers Uw specialist in beweging!

Informatiefolder Fysiotherapie Keijsers Uw specialist in beweging! Informatiefolder Fysiotherapie Keijsers Uw specialist in beweging! Wij hechten veel waarde aan goede informatievoorziening voor onze patiënten. Daarom besteden wij op allerlei manieren aandacht aan de

Nadere informatie

Ten aanzien van de onderstaande prestaties zijn de Algemene bepalingen bij de prestaties door de desbetreffende zorgaanbieders van toepassing.

Ten aanzien van de onderstaande prestaties zijn de Algemene bepalingen bij de prestaties door de desbetreffende zorgaanbieders van toepassing. PRESTATIELIJST VOOR FYSIOTHERAPIE Bijlage bij beschikking TB/CU-7094-01 van 30 juni 2014 Prestaties die door zorgaanbieders die paramedische zorg leveren zoals fysiotherapeuten die bieden in rekening kunnen

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling Hierna gezamenlijk te noemen

Nadere informatie

Tarieven eerstelijnsbehandelingen logopedie per oktober 2015. Onderstaande tarieven gelden voor : Centrale Verwerkingseenheid CZ, Delta Lloyd, OHRA

Tarieven eerstelijnsbehandelingen logopedie per oktober 2015. Onderstaande tarieven gelden voor : Centrale Verwerkingseenheid CZ, Delta Lloyd, OHRA Onderstaande tarieven gelden voor : Centrale Verwerkingseenheid CZ, Delta Lloyd, OHRA 4000 Behandeling logopedie 30,00 4001 Behandeling incl. uittoeslag 40,10 4010 Telefonische zitting 15,00 4102 Eenmalig

Nadere informatie

Antwoorden op uw vragen als u in het MTC behandeld wordt of onder behandeling komt:

Antwoorden op uw vragen als u in het MTC behandeld wordt of onder behandeling komt: Medisch Training Centrum (MTC) Delft Het MTC Delft levert de volgende diensten: orthopedische manuele therapie; fysiotherapie; psychosomatische fysiotherapie; medische trainingstherapie (MTT); metingen

Nadere informatie

TARIEVEN LOGOPEDISCHE BEHANDELING, PER ZORGVERZEKERAAR, IN 2017

TARIEVEN LOGOPEDISCHE BEHANDELING, PER ZORGVERZEKERAAR, IN 2017 Logopediepraktijk Appeltern Josefine van Heijst Kerkstraat 25 6629AR Appeltern Tel. 0487-541618 Tel. 06-48450989 www.logopedie-appeltern.nl info@logopedie-appeltern.nl TARIEVEN LOGOPEDISCHE BEHANDELING,

Nadere informatie

Welkom in onze praktijk!

Welkom in onze praktijk! Welkom in onze praktijk! Waarom Paramedisch Centrum Bilthoven? Binnen het Paramedisch Centrum Bilthoven werken vijf enthousiaste fysiotherapeuten met de hoofdspecialisaties sportfysiotherapie, orthopedisch

Nadere informatie

Praktijkinformatiefolder

Praktijkinformatiefolder Praktijkinformatiefolder Hierin kunt u lezen waar de praktijk u voor aanvang van uw eerste behandeling over moet informeren. Dichtbij is vertrouwd Laan van Wateringse Veld 224b Den Haag Tel. 070-3099860

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU 7160

BELEIDSREGEL BR/CU 7160 BELEIDSREGEL BR/CU 7160 Prestatiebeschrijvingen voor fysiotherapie Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef, en onder b en c, van de Wet Kenmerk marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Informatiefolder. Wie zijn wij

Informatiefolder. Wie zijn wij Informatiefolder Wij hechten veel waarde aan goede informatievoorziening voor onze patiënten. Daarom besteden wij op allerlei manieren aandacht aan de communicatie met u. U kunt informatie ontvangen middels

Nadere informatie

Klachtenregeling. Wat kunt u doen als u een klacht heeft over een van onze kinderfysiotherapeuten?

Klachtenregeling. Wat kunt u doen als u een klacht heeft over een van onze kinderfysiotherapeuten? Klachtenregeling Wat kunt u doen als u een klacht heeft over een van onze kinderfysiotherapeuten? Natuurlijk doen u en uw kinderfysiotherapeut er alles aan om de behandeling en het contact zo vlot en prettig

Nadere informatie

Achmea Koepelorganisatie Maatschappij AGB-code Achmea ABN-AMRO (part) 3311 Achmea Aevitae (Avéro Achmea) 8958 Achmea Aevitae (Avéro Achmea) 3329

Achmea Koepelorganisatie Maatschappij AGB-code Achmea ABN-AMRO (part) 3311 Achmea Aevitae (Avéro Achmea) 8958 Achmea Aevitae (Avéro Achmea) 3329 Achmea Achmea ABN-AMRO (part) 3311 Achmea Aevitae (Avéro Achmea) 8958 Achmea Aevitae (Avéro Achmea) 3329 Achmea Aon Consulting 8954 Achmea Avéro Achmea 3329 Achmea Avéro Achmea Zorgverzekeringen NV 454

Nadere informatie

PRESTATIELIJST VOOR FYSIOTHERAPIE. Bijlage bij beschikking TB/CU-7132-01 van 15 juli 2015

PRESTATIELIJST VOOR FYSIOTHERAPIE. Bijlage bij beschikking TB/CU-7132-01 van 15 juli 2015 PRESTATIELIJST VOOR FYSIOTHERAPIE Bijlage bij beschikking TB/CU-7132-01 van 15 juli 2015 Prestaties die door zorgaanbieders die paramedische zorg leveren zoals fysiotherapeuten die bieden in rekening kunnen

Nadere informatie

Praktijkinformatiefolder.

Praktijkinformatiefolder. Bijlage 1.4.1 03-09-2014 Praktijkinformatiefolder. In deze brochure vindt u een aantal zaken welke voor u en uw behandeling van belang zijn. Voor informatie omtrent Fysiotherapie Manders verwijzen wij

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-18125

BELEIDSREGEL BR/REG-18125 BELEIDSREGEL Beleidsregel prestatiebeschrijvingen voor fysiotherapie Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU 7167

BELEIDSREGEL BR/CU 7167 BELEIDSREGEL BR/CU 7167 Prestatiebeschrijvingen voor fysiotherapie Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef, en onder b en c, van de Wet Kenmerk marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CV

BELEIDSREGEL CV BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen voor fysiotherapie Gelet op het bepaalde in artikel 59 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) heeft de Nederlandse Zorgautoriteit de volgende beleidsregel vastgesteld.

Nadere informatie

CONTRACT AGNO AGNO. Hassinkweg 11 7556 BV Hengelo Tel. 074-7620762. Sijzenbaanplein 4 7411 HL Deventer Tel. 0570-750847

CONTRACT AGNO AGNO. Hassinkweg 11 7556 BV Hengelo Tel. 074-7620762. Sijzenbaanplein 4 7411 HL Deventer Tel. 0570-750847 AGNO Hassinkweg 11 7556 BV Hengelo Tel. 074-7620762 Sijzenbaanplein 4 7411 HL Deventer Tel. 0570-750847 CONTRACT AGNO Hengelo Hassinkweg 11 Deventer Sijzenbaanplein 4 E-mail info@agno.nl KvK 08159169 7556

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-17104

BELEIDSREGEL BR/REG-17104 BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen voor fysiotherapie Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef, en onder b en c, van de Wet Kenmerk marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2015

Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities Artikel

Nadere informatie

Achmea Basis Plus Polis instellen en gebruiken v5. Hoofdstuk 1 Achmea Basis Plus Polis instellen en gebruiken

Achmea Basis Plus Polis instellen en gebruiken v5. Hoofdstuk 1 Achmea Basis Plus Polis instellen en gebruiken Hoofdstuk 1 Achmea Basis Plus Polis instellen en gebruiken De Basis Plus Module is een apart aanvullend pakket exclusief voor het merk Zilveren Kruis. Verzekerden kunnen het pakket afsluiten per 1 januari

Nadere informatie

Format Behandelingsovereenkomst volwassenen en jongeren (16 en 17 jaar)

Format Behandelingsovereenkomst volwassenen en jongeren (16 en 17 jaar) Format Behandelingsovereenkomst volwassenen en jongeren (16 en 17 jaar) 1. Therapeut Naam Baukje Tigchelaar Adres Leonardstraat 63 Plaats 7553XX, Hengelo Telefoonnummer 074-2506277 Email therapie@kostbaarkind.nl

Nadere informatie

Fysiotherapie De Dommel

Fysiotherapie De Dommel Fysiotherapie De Dommel FysioDeDommel_Brochure.indd 1 23-02-2010 15:02:08 FysioDeDommel_Brochure.indd 2 23-02-2010 15:02:08 FysioDeDommel_Brochure.indd 3 23-02-2010 15:02:09 4. FysioDeDommel_Brochure.indd

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN FYISOTHERAPIE

ALGEMENE VOORWAARDEN FYISOTHERAPIE ALGEMENE VOORWAARDEN FYISOTHERAPIE Veel Beter Franchise B.V. is een multidisciplinaire franchiseorganisatie, waarvan de volgende praktijken onderdeel uitmaken: Van Druten Fysiotherapie Rik Tacken Fysiotherapie

Nadere informatie

Behandelingsovereenkomst Partner-relatie gesprekken

Behandelingsovereenkomst Partner-relatie gesprekken Behandelingsovereenkomst Partner-relatie gesprekken De Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) bevat de regelgeving voor zowel cliënten als therapeuten. Op basis van de WGBO is deze behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

Huisregels Praktijk Marja Boerefijn, Pagelaan 7, 5641 CB Eindhoven

Huisregels Praktijk Marja Boerefijn, Pagelaan 7, 5641 CB Eindhoven Huisregels Praktijk Marja Boerefijn, Pagelaan 7, 5641 CB Eindhoven Geachte bezoeker van onze praktijk, Om te zorgen dat u optimaal kunt profiteren van onze zorg, ontvangt u hierbij van ons een aantal tips

Nadere informatie

specialistische hulp kleinschalig dichtbij

specialistische hulp kleinschalig dichtbij P R A K T I S C H E I N F O R M A T I E specialistische hulp kleinschalig dichtbij De Hoofdlijn De menselijke maat in hulpverlening Doorverwijzing Als u bent doorverwezen naar De Hoofdlijn, meestal door

Nadere informatie

Vergoeding consulten

Vergoeding consulten Vergoeding consulten Deze brief geeft informatie van de tarieven en vergoeding van de consulten bij de diëtist. Met ingang 2012 zit de diëtist niet meer in de basisverzekering. Vergoeding vindt in 2012

Nadere informatie

Vergoedingen pedicurebehandelingen verzekeraars 2009

Vergoedingen pedicurebehandelingen verzekeraars 2009 Vergoedingen pedicurebehandelingen verzekeraars 2009 VERZEKERAAR Vergoeding Agis Zorgverzekering Voorwaarden Gekwalificeerde pedicure in het bezit van de aantekening diab.voet / reuma voet, die aangesloten

Nadere informatie

Polikliniek Fysiotherapie

Polikliniek Fysiotherapie Polikliniek Fysiotherapie Informatie voor patiënten F0971-3064 oktober 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Behandelovereenkomst en privacy

ALGEMENE VOORWAARDEN. Behandelovereenkomst en privacy ALGEMENE VOORWAARDEN Behandelovereenkomst en privacy Behandelovereenkomst: De mesoloog dient zich te houden aan de wettelijke regelgeving die haar door de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst [WGBO]

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens van patiënten of cliënten

Verwerking van persoonsgegevens van patiënten of cliënten Zorgboog in Balans Privacy policy Zorgboog in Balans B.V. hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Diatia 2014

Algemene voorwaarden Diatia 2014 Algemene voorwaarden Diatia 2014 Artikel 1 Algemeen Deze algemene voorwaarden maken deel uit van de overeenkomst tussen de diëtist en cliënt inzake behandeling en/of levering van diensten. a. Diëtist:

Nadere informatie

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN

DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2015 Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) - fysiotherapie binnengebied DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens van cliënten/patiënten

Verwerking van persoonsgegevens van cliënten/patiënten Privacy Policy Fysio Westerpark hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

De fysiotherapeut als specialist in bewegen

De fysiotherapeut als specialist in bewegen De fysiotherapeut als specialist in bewegen Bereikbaarheid Maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 20.00 uur. De praktijk is rolstoelvriendelijk en er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Kwaliteit Al onze

Nadere informatie

e. De termijn waarvoor de goedgekeurde beleidsregel CV-5800-4.0.1.-3 geldt, wordt gewijzigd van "tot 1 januari 2007" in "tot 1 juni 2006".

e. De termijn waarvoor de goedgekeurde beleidsregel CV-5800-4.0.1.-3 geldt, wordt gewijzigd van tot 1 januari 2007 in tot 1 juni 2006. Beleidsregels fysiotherapeuten 1. ALGEMEEN a. Deze beleidsregel is van toepassing op de organen voor gezondheidszorg als vermeld in artikel 1 onder B nummer 7 (fysiotherapeuten) en in artikel 1 onder A

Nadere informatie

Reglement praktijkvoering

Reglement praktijkvoering Reglement praktijkvoering Nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën op antroposofische grondslag Pagina 1 van 5 Reglement Praktijkvoering A. Organisatie van de praktijk Herkenbaarheid De kunstzinnig

Nadere informatie

Behandelingsovereenkomst Relatietherapie

Behandelingsovereenkomst Relatietherapie Behandelingsovereenkomst Relatietherapie De Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) bevat de regelgeving voor zowel cliënten als therapeuten. Op basis van de WGBO is deze behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden De Rugspecialist B.V.

Algemene voorwaarden De Rugspecialist B.V. Algemene voorwaarden De Rugspecialist B.V. Artikel 1. Definities 1: Behandelaar: degene die de hulp op het gebied van de individuele gezondheidszorg biedt aan de patiënt op grond van een behandelingsovereenkomst;

Nadere informatie

Afkorting Naam Vergoedt Voorwaarde Mutatiedatum

Afkorting Naam Vergoedt Voorwaarde Mutatiedatum Aegon AGIS Aegon AGIS Shiatsu therapie. Compleetpolis: 75% per consult tot een maximum van 300. Comfortpolis: 75% per consult tot een maximum van 450. Comfortpluspolis: 75% per consult tot een maximum

Nadere informatie

Onatal handleiding declareren integrale geboortezorg 2016

Onatal handleiding declareren integrale geboortezorg 2016 Onatal handleiding declareren integrale geboortezorg 2016 Voor het declareren van de module integrale geboortezorg 2016 zijn 3 opties: A. Aan de hand van een rapport via mijn data met alle inschrijvingen

Nadere informatie

Naam Datum Handtekening

Naam Datum Handtekening AANMELDINGSFORMULIER Om de samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen wil ik u juist informeren over mijn werkwijze en enkele afspraken maken over een aantal praktische zaken. Mocht u echter na het

Nadere informatie

Behandelingsovereenkomst Coaching

Behandelingsovereenkomst Coaching Behandelingsovereenkomst Coaching De Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) bevat de regelgeving voor zowel cliënten als therapeuten. Op basis van de WGBO is deze behandelingsovereenkomst opgesteld.

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

door podotherapeut, podoloog, pedicure DM en zolen samen. AV-Top Maximaal 100,00

door podotherapeut, podoloog, pedicure DM en zolen samen. AV-Top Maximaal 100,00 Vergoedingen pedicurebehandelingen verzekeraars 2010 VERZEKERAAR Vergoeding Aegon voorwaarden Pedicure bij DV of RV Av extra Av compleet Maximaal 100,- pppj Av optimaal Maximaal 200,- pppj Av top 100%

Nadere informatie

PRAKTIJKINFORMATIE. Algemeen

PRAKTIJKINFORMATIE. Algemeen PRAKTIJKINFORMATIE Algemeen Wij hechten veel waarde aan goede informatievoorziening voor onze patiënten. Daarom besteden wij op allerlei manieren aandacht aan de communicatie met u. U kunt informatie ontvangen

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-18126

BELEIDSREGEL BR/REG-18126 BELEIDSREGEL Beleidsregel prestatiebeschrijvingen voor ergotherapie Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Vergoedingen Pedicurebehandelingen Verzekeraars 2010

Vergoedingen Pedicurebehandelingen Verzekeraars 2010 Vergoedingen Pedicurebehandelingen Verzekeraars 2010 verzekeraar polis vergoeding Aegon voorwaarden Pedicure bij Diabetische Voet of reumatische Voet Av extra Av compleet Av optimaal Maximaal 100,- p.p.p.j.

Nadere informatie

Behandelingsovereenkomst EMDR therapie

Behandelingsovereenkomst EMDR therapie Behandelingsovereenkomst EMDR therapie De Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) bevat de regelgeving voor zowel cliënten als therapeuten. Op basis van de WGBO is deze behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

Praktijk voor Fysiotherapie. Informatiemap. Privacyreglement Bejegening Huisregels Betalingsregeling

Praktijk voor Fysiotherapie. Informatiemap. Privacyreglement Bejegening Huisregels Betalingsregeling Praktijk voor Fysiotherapie Informatiemap Privacyreglement Bejegening Huisregels Betalingsregeling PRIVACYREGLEMENT Introductie van dit reglement De praktijk houdt, om u zo goed mogelijk ten dienste te

Nadere informatie