DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG VANAF 1 NOVEMBER 2011 TOT 1 JANUARI adres: millysmailbox@upcmail.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG VANAF 1 NOVEMBER 2011 TOT 1 JANUARI 2012. Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl"

Transcriptie

1 DE EN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG VANAF 1 NOVEMBER 2011 TOT 1 JANUARI 2012 Winkel: Noordeinde 6 te Spijkenisse Webwinkel: adres: millysmailbox@upcmail.nl Wij hebben hele leuke reacties gehad op de eerste editie van Milly s Mozaïekkrant. In de november/december editie van 2011 hebben wij getracht interessante mozaïekitems aan het bod te brengen. Wij denken hiermee weer een stap in de goede richting te hebben gezet. Uiteraard ontvangen wij nog graag feedback en mozaïektips van u. De november/december editie zijn samengevoegd vanwege de aankomende feestdagen en alle drukte daar om heen. Om u extra lees en kijkplezier te geven is deze editie extra dik. In de november/december editie heeft Milly s opruiming. Bijna alle eerdere aanbiedingen ziet u weer terug, aangevuld met nieuwe aanbiedingen. Met het oog op de Sinterklaas en Kerstcadeaus hebben wij een aantal complete mozaïekpakketten samengesteld. Meer informatie over de mozaïekpakketten vindt u in de (web)winkel. Er zijn ruim 25 aanbiedingen in de winkel en webwinkel. U kunt dus op een voordelige manier uw Sinterklaas en Kerst aankopen doen. De aanbiedingen in Milly s Mozaïekkrant gelden dan ook in de maanden november/december zolang de voorraad strekt. GEEF EEN HOBBY CADEAU!!! Nog eventjes en dan staan de feestdagen weer voor de deur. Een gezellige tijd maar een race tegen de klok zeker wat het kopen van cadeautjes aangaat. Mede omdat we tegenwoordig niet meer goed weten wat we nu voor die ander moeten kopen. Vaak hebben we alles al Heeft u er wel eens aan gedacht om iemand een hobby cadeau te geven? Leuk om te krijgen en heel origineel om te geven. Ook voor de maand december heeft Milly s weer wat pakketten samengesteld en natuurlijk weer heel veel aanbiedingen die ook leuk zijn als aanvulling op uw huidige voorraad mozaïeksteentjes. KLANTEN GALERY Tanja van Beuningen uit Oss Tanja heeft de holle kunststof torso van Milly s gevuld met gips en deze na een droogtijd van 1 week op een plaat hout geplakt. Vervolgens heeft Tanja het geheel met diverse spiegelstukjes beplakt. Het resultaat is prachtig. In de webwinkel staan meer foto s van Tanja s werk en deze torso. Mozaïekpakket Masker Compleet pakket van 25,60 voor 19,95 (de kleuren mag u zelf samenstellen) Mozaïekpakket schaal De Luxe, keramiek Compleet pakket van 37,75 voor 31,95 (de kleuren mag u zelf samenstellen)

2 ANTON GAUDI, DE MOZAÏEKKUNSTENAAR UIT SPANJE Anton Gaudi, volledig genaamd Antoni Gaudi i Cornet, was een Spaanse architect die voornamelijk gebouwen en grote objecten ontwierp. Zijn werken zijn vooral te zien in het Spaanse Barcelona. Kenmerkend aan zijn werk zijn de vele torentjes en zuilen. Gaudi, een eenvoudige man, maakte eerst een ruwe schets en begon daarna met bouwen. Gaande de bouw werden zijn ideeën, die nooit op papier stonden, uitgewerkt. De Spaanse overheid kon het werk van Gaudi niet echt waarderen. Echter de Spaanse zakenman en textielmagnaat Eusebi Güell i Bacigalupi zag echter wel wat in de kunstwerken van Gaudi. Güell had tijdens de wereldtentoonstellingen in 1888 enkele ontwerpen van de toen nog vrij onbekend Gaudi gezien. Güell, bekend om zijn interesse in kunst en het steunen van kunstenaars, is naar aanleiding van die wereldtentoonstellingen in contact gekomen met Gaudi. De textielmagnaat Güell realiseerde samen met Gaudi diverse werken. Een beroemd voorbeeld hiervan in het stadspark Güell in Barcelona. Een mega project van ongeveer 15 hectare dat werd gebouwd in Behalve de enorme gebouwen en objecten ontwierp Gaudi daar ook heel veel mozaïeken. Gaudi, die sinds zijn kinderjaren aan reuma leed, werd op 25 juni 1852 geboren. Gaudi stond bekent als een wat smoezelig geklede man die werkte met eenvoudige, vrij goedkope materialen die plaatselijk makkelijk te verkrijgen waren. Denk hierbij aan bijv. bakstenen en scherven keramiek, welke restanten waren van de plaatselijke bedrijven. Gaudi heeft kilometers beplakt en bedekt met de scherven keramiek. Om bouwwerken te bekostigen ging Gaudi vaak langs de deuren. Op wat oudere leeftijd woonde Gaudi op een bouwplaats. Op 7 juni 1926 wandelde Gaudi in het Spaanse Barcelona, iets wat hij vaker deed. Toen hij overstak werd hij aangereden door een tram, die na de aanrijding doorreed. Gaudi bleef zwaar gewond en bewusteloos op straat liggen. Taxichauffeurs wilden Gaudi niet naar het ziekenhuis brengen gezien zijn smoezelige of wel zwervers voorkomen. Uiteindelijk is hij naar een armen ziekenhuis in Barcelona gebracht. Medewerkers van Gaudi vonden hem daar na een zoektocht en wilde hem overbrengen naar een kliniek. Gaudi weigerde dat en zei mijn plaats is hier, tussen de armen. Anton Gaudi stierf op 10 juni 1926 aan zijn verwondingen en werd 74 jaar. Bron: Gaudí's belangrijkste werk is de Sagrada Familia, gebouwd in opdracht van een rooms katholieke vrome broederschap ter ere van de heilige Jozef. In 1914 besloot Gaudí alleen nog maar aan de Sagrada Familia te werken. Aan de kerk wordt tot op de dag van vandaag gebouwd.

3 MOZAÏEKEN HELPT KINDEREN BIJ ROUWVERWERKING Het verlies van een huisdier is voor kinderen vaak een enorme emotionele klap, temeer omdat zij vaak verstandelijk nog niet zo ver zijn dat ze begrijpen wat er is gebeurd en waarom het is gebeurd. Buiten het gemis van hun hond of kat is het verdriet van die kinderen zeer intens. In die intense periode van verdriet kan het helpen om met hen een gedenkteken te mozaïeken. Het mozaïeken van een gedenkteken kan eenvoudig gerealiseerd worden. Tijdens het mozaïeken kunt u met uw kind praten over de leuke tijden met hun hond of kat. Omdat de kinderen bezig zijn met het mozaïeken voor hun hond af kat zijn ze ook ongemerkt bezig met het nemen van afscheid en met het wennen aan het idee dat hun trouwe viervoeter er niet meer zal zijn. Het mozaïeken van een gedenkteken kunt u zien als een soort afscheidsritueel. Uiteraard kunt u diverse voorwerpen kiezen om te mozaïeken. Een gedenkteken in huis kan bijvoorbeeld een fotolijstje zijn met daarin de foto van de hond of kat of een voorwerp waar u later een kaars of waxinelichtje in kunt doen. Maar u kunt ook kiezen om een stoeptegel te mozaïeken. De gewone grijze stoeptegel van 30 cm bij 30 cm is veelal gratis op te halen bij uw plaatselijke huisvuilophaaldienst. Wellicht bent u er wel eens geweest om het zogenaamde grof vuil daar weg te brengen. Op de tegel kunt u met potlood eerst wat vormen tekenen, bijvoorbeeld de naam van de hond of kat en eventueel wat andere vormen zoals vlinders, een vogel een kruis of iets wat uw kind mooi vindt. Daarna vult u de vormen op met glasmozaïek. Heeft u nog nooit gemozaïekt dan kunt u via de webwinkel gratis een beknopte mozaïekhandleiding uitprinten. Een stoeptegel komt veelal buiten te liggen, gebruik daarom tegelpasta en voegmiddel die geschikt is voor buiten. Glasmozaïek is vorstbestendig, de meeste mozaïektegels niet. Wilt u de stoeptegel bijv. in de tuin leggen dan raden wij glassteentjes aan gecombineerd met de eerder genoemde tegelpasta en voegmiddel. Buiten het feit dat de kinderen bezig zijn met hun rouwverwerking en afscheid nemen zorgt u op die manier ook dat ze een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan als zij een moeilijke periode hebben. Om de tegel heen kunt u dan wat bloembollen en/of andere plantjes planten, zodat hun plekje er mooi uit blijft zien. Tip: U kunt bijv. geen goede vogel of vlinder tekenen? Via internet kunt u zoeken op kleurplaten. De vormen van eenvoudige kleurplaten kunt u gebruiken bij het tegelontwerp.

4 DE KEUKEN VAN INGRID DE BEER UIT SOEST Ingrid heeft delen van haar keuken gemozaïekt met keramiek. Een schitterend resultaat waar ook behoorlijk wat lef voor nodig is. Ingrid over haar keuken: Deze zomer heb ik een mozaïek gemaakt op de wanden boven de werkbladen in mijn nieuwe keuken. Ik vind het heel mooi geworden en krijg ook veel positieve reacties. Ik ben als volgt te werk gegaan; Eerst heb ik een ontwerp gemaakt, die heb ik overgenomen op papier. Gaas erover gelegd en de tegelstukjes met pva-lijm op het gaas geplakt. Tenslotte het gaas in delen met tegelpasta op de wanden geplakt en gevoegd. Ik heb trouwens glasvezelgaas gebruikt. Nog een tip: Leg eerst doorzichtig plastic over het ontwerp, want anders plakt het papier aan het gaas vast en het is veel werk om dat er weer allemaal af te halen.

5 TNT, NU POSTNL, AAN HET REORGANISEREN.. Zoals een ieder weet is TNT aardig aan het reorganiseren. De naam van ons oude PTT is wederom veranderd van TNT naar Postnl. Bovendien is Postnl is ook intern behoorlijk aan het reorganiseren. Het zal u niet ontgaan zijn dat er al heel wat postkantoren zijn gesloten en dat u uw pakketten naar bijvoorbeeld de plaatselijke boekenwinkel moet brengen. Ook zijn de prijzen van de postzegels veranderd. Maar hoe gaat het nu verder met de pakketten? En wat betekent dit voor de verzendkosten? Meestal beloven dit soort reorganisaties voor ons als klant niets goeds omdat ze tot op heden nog nooit tot een prijsverlaging hebben geleidt. Wij hebben alvast navraag voor u gedaan. Na telefonisch contact met een medewerkster van Postnl blijkt dat de postzegels sowieso in prijs zullen stijgen. Hoeveel de prijsstijging zal zijn is nog onbekend. Vooralsnog zijn de pakkettarieven nog niet veranderd, echter kan dit in de laatste maanden van dit jaar nog gebeuren. De medewerkster van Postnl kon mij niet garanderen dat de pakkettarieven van 2012 hetzelfde zouden zijn als de pakkettarieven van Vooralsnog is dit (nog) onbekend, aldus de medewerkster van Postnl. En wat gaat Milly s met de verzendtarieven doen? Zoals het er nu naar uit ziet blijft Milly s de huidige pakkettarieven hanteren. DE TIP VAN EMY OVERDULVE UIT CAPELLE A/D IJSSEL Het kan wel eens voorkomen dat glas mozaïekwerk een scherp randje heeft of dat blijkt dat een hoekje iets uitsteekt als het mozaïekwerk al af is. Om het scherpe randje of het hoekje weg te krijgen gebruik ik mijn oude manicuresetje. Deze gaat op een adapter en heeft diverse hulpstukjes, bedoeld om nagels bij te vijlen. Ik gebruikte hem nooit tot ik op het idee kwam om hiermee scherpe randjes of iets te hoge hoekjes weg te slijpen. Het werkt uitstekend en het scherpe randje of het iets te hoge hoekje is, na het vijlen hiermee, helemaal weg. Let op: deze tip kunt u alleen bij glas mozaïek gebruiken. Keramiek ofwel de mozaïektegels hebben een glazuurlaag. Als die weggeslepen word ziet u het witte/bruine keramiek waar de glazuurlaag op gebakken is. Daarom is deze tip alleen van toepassing bij glassteentjes of steentjes waarvan u weet dat de kleur door en door in het steentje zit. MILLY S KRIJGT IN 2012 IDEAL IN DE WEBWINKEL Hoewel de ingangsmaand nog niet vast staat, is het wel een feit dat u ook bij Milly s in 2012 met gebruikmaking van het betaalsysteem IDEAL kan betalen. Uit onderzoek is gebleken dat IDEAL het meest gebruikvriendelijke betaalsysteem van de tot nu toe aangeboden betaalsystemen is. Wij hopen in het begin van 2012 ook die betaalmogelijkheid via de webwinkel te kunnen aanbieden. Uiteraard kunt u daarnaast nog altijd gebruik maken van betalen vooraf of afhalen in de winkel. Via de reguliere nieuwsbrief krijgt u te weten wanneer u er daadwerkelijk gebruik van kunt maken.

6 EEN MOZAÏEKBUIK MAKEN ALS BLIJVENDE HERINNERING Wij krijgen vaak vragen over het maken van een mozaïekbuik. De meeste vragen gaan over het maken van een buikafdruk van gips en de benodigde mozaïekmaterialen. Vaak is het voor ons heel lastig om daar op afstand antwoord op te geven. In het Happy Belly gipspakket dat wij in de winkel en webwinkel verkopen zitten alle benodigdheden om een buik te maken. Er zit wel een let op bij de benodigdheden zijn voor een gemiddelde buik. Wat een gemiddelde buik is, is ons echter ook onbekend. Wat wij wel weten is dat er klanten zijn die er mee toe komen en klanten die er niet mee toe komen. Behalve de grote van de zwangere vrouw speelt uiteraard ook de grote van de buik mee en wat er allemaal mee gegipst moet worden zoals wel of geen borst(en), wel of geen hand(en) of een stukje been. Wij hebben wel enkele tips voor u als u een gipsbuik wilt maken: - U heeft bij aanvang een kom water nodig waarmee u de gipsrollen nat maakt. Gebruik hiervoor warm water omdat de natte delen op de buik worden geplakt. Als u koud water gebruikt is dit niet fijn voor de vrouw wier buik gegipst word, - Zorg dat de vrouw wier buik gegipst word een beetje comfortabel zit omdat zij ongeveer een half uur na het gipsen nog in die houding moet blijven zitten zodat het gips kan aandrogen, - Zorg dat het klimaat in de kamer waar u gaat gipsen aangenaam is omdat het warme water snel afkoelt en de vrouw wier buik gegipst word schaars gekleed is, - Via de link kunt u meer tips lezen over het mozaïeken van een gipsbuik, ook word hier uitgelegd hoe je de buik het best kunt ophangen. Het Happy Belly gipspakket kost 16,95 De bijgesloten handleiding in het Happy Belly gipspakket is in principe duidelijk maar als u vooraf nog liever zou willen zien hoe het moet kunt u via de onderstaande linken een videofilmpje bekijken waar een gipsafdruk van een buik gemaakt word. De eerste betreft een Nederlandse versie uit een documentaire over tienermoeders en de tweede een Engelstalige versie waarbij heel duidelijk de manier van gipsen word weergegeven. In de Engelstalige versie schuurt men de buik na het uitharden en smeert er lak overheen. Dit is bij de buik uit het Happy Belly gipspakket niet nodig tenzij u hem onbewerkt wilt ophangen. Als u de buik gaat mozaïeken hoeft u dit niet te doen. Wij raden wel aan een extra laag gips aan te brengen zodat de buik steviger word omdat de mozaïeksteentjes wel een behoorlijk gewicht krijgen. Om de buik op te hangen plaatst u een ijzerdraad aan de achterzijde. Een gemiddelde buik heeft ongeveer 16 a 17 glas mozaïekmatjes nodig. Als u onderstaande filmpjes heeft gezien zal het maken van een gipsafdruk u helemaal duidelijk zijn. U kunt de linken selecteren en vervolgens kopiëren in uw internetbalk of via u rechtermuisknop kiezen voor hyperlink openen. Veel kijkplezier. Link Nederlandse versie: Link Engelstalige versie (eerst reclame) :

7 Papagaaibektang zonder veer slechts 6,95 Mozaïekboek Van 9,95 nu voor de absolute bodemprijs van 7,95 Mozaïekpakket schaal De Luxe, glasmozaïek. Compleet pakket van 35,55 voor 29,95 (de kleuren mag u zelf samenstellen) MILLY S PATRONEN TIP.. Heeft u plannen om een tafel te mozaïeken maar vind u het moeilijk een geschikt patroon te vinden. Google dan eens op mandala patronen. U schrijft in uw Google balk het woord Mandala en klik op het pijltje achter de balk. Vervolgens kiest u voor afbeeldingen. U krijgt dan allemaal foto s van Mandala s te zien. Hele mooie patronen voor tafels, schalen, muren enz. Heeft u een mooi patroon gevonden. Klik dan met uw rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor afbeelding opslaan. De afbeelding wordt in uw map op de computer opgeslagen. MILLY S PATRONEN TIP.. Heeft u op bovenstaande manier al meerdere patronen gevonden via verschillende trefwoorden maar nog niet gevonden wat u wilt. Kies dan eens voor trefwoorden in het Engels bijv. Glass Paterns. U krijgt dan alle Engelstalige afbeeldingen. Omdat het een afbeelding is maakt de taal niet uit en gaat het uitsluitend om het patroon/afbeelding. Het voordeel is dat u weer wat andere afbeeldingen/patronen te zien krijgt. MILLY S PATRONEN TIP.. U wilt graag eens zien wat voor effect bijv. een mandala of ander mozaïekpatroon heeft. Of u wilt wat mozaïekontwerpen zien. Google dan eens met Google afbeeldingen op mozaïeken of type het trefwoord mozaïek in op You Tube. You Tube is een Engelstalige website waar voornamelijk muziekfilmpjes worden bekeken. Maar op You Tube staat veel meer dan dat. Ook filmpjes over mozaïek of het mozaïeken zijn er in overvloed. U kunt van alles zien met betrekking tot mozaïek. Stap voor stap een werkstuk, workshops, kunstenaars die aan het mozaïeken zijn en veel meer. MILLY S PATRONENTIP Eenvoudige schilderijen die u bijv. bij Ikea, Xenos of blokker kunt kopen zijn geschikt om te mozaïeken. U kunt over de foto of afbeelding dat op het doek is gedrukt mozaïeken. Het voordeel is dat u dan ook een patroon heeft waarbij u alleen maar de lijnen hoeft te volgen.

8 MILLY S TIP Via onderstaande link kunt u gratis een mozaïekhandleiding uitprinten van de hobby firma Karst. Het is een handleiding in kleur en tevens in meerdere talen. Persoonlijk vind ik dat de handleiding er goed en ook leuk uitziet. Mosa tegelaanbieding 4 Mosategels van 2,00 voor 1,75 dia/pdf/hobbystarter18_mosaics. pdf 1 kilo glas mozaïeksteentjes ca. 25 kleuren in een kilozak van 15,00 voor 7,50 XXL glas mozaïekmatjes van 2,00 voor 1,00. XXL goud generfd van 3,90 voor 2,00 Luxe glas mozaïeksteentjes in blisterverpakking. De steentjes hebben een parelmoerglans of zijn goudgenerfd. Van 2,25 euro voor 1,75.

9 MILLY S MOZAÏEKTIP VOOR DE BAMBOESCHAAL Als u een bamboeschaal met wat neutrale kleuren mozaïekt en voor de rand een fraai patroon gebruikt, kunt u de schaal eenvoudig naar het seizoen omtoveren. Zorg dat u de schaal niet te vol legt waardoor u de fraaie mozaïekranden kunt blijven zien. Als u af en toe de schaal omtovert blijft de gemozaïekte schaal een leuke eyecatcher voor uw huis en verveelt hij nooit. In deze periode van het jaar kunt u veel mooie bladeren, kastanjes, beukennootjes, dennenappels en dergelijke in de natuur vinden. U kunt met deze materialen een fraai stukje op de schaal decoreren. Met wat kaarsen, mos, dennenappels, kastanjes en gedroogde schijfjes sinasappel heeft u een mooie herfstschaal gemaakt. Wilt later een mooie kerstschaal, dan kunt u met wat dennentakken, kerstballen en kerstlichtjes een mooie kerstschaal decoreren. Toch maar een neutrale schaal voor het hele jaar door? Wat dacht u van kaarsen, wat siersteentjes en de nu populaire foambloemen. Het resultaat is prachtig en u kunt de gemozaïekte schaal elke keer weer opnieuw naar uw smaak of seizoen aanpassen. Op de foto s ziet u enkele voorbeelden van schalen die opgemaakt zijn met vrij eenvoudige materialen. De schalen op de afbeeldingen zijn niet gemozaïekt. Heeft u moeite met overnemen van een mozaïekpatroon op de bamboeschaal. Vergroot het patroon dan met uw computer. Vaak kunnen computers het patroon in 4 delen uitprinten (in het printermenu bij eigenschappen). De delen kunt u dan aan elkaar plakken en met carbonpapier of doordrukpapier op de bamboeschaal overnemen. U kunt ook patronen uitknippen en als sjabloon gebruiken. U kunt dan het patroon omtrekken. Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? Schrijf u dan in voor de gratis nieuwsbrief in de webwinkel onder het menu aan de linkerzijde. U ontvangt dan iedere maand automatisch Milly s Mozaïekkrant, met nieuwe aanbiedingen, gratis mozaïekpatronen, mozaïektips, nieuwe artikelen en veel meer.u vindt de webwinkel via Wilt u zelf met uw mozaïekwerk in Milly s Mozaïekkrant staan of heeft u tips of andere interessante mozaïekitems? Schrijft u dan naar millysmailbox@upcmail.nl.

10 UW GRATIS MOZAÏEKPATRONEN

11

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND FEBRUARI 2013 Winkel: Noordeinde 6 te Spijkenisse Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl Met deze

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE MAART 2014 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl Inmiddels al weer de 3 e mozaïekkrant

Nadere informatie

DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JANUARI 2012. Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl KLANTEN GALERY

DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JANUARI 2012. Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl KLANTEN GALERY DE EN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JANUARI 2012 Winkel: Noordeinde 6 te Spijkenisse Webwinkel: www.millyswinkel.nl Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl Beste lezers, Het nieuwe jaar is

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE APRIL 2014 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl In de mozaïekkrant van april

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE JUNI/JULI 2014 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl In verband met onze vakantie

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE EN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND MAART 2012 Winkel: Noordeinde 6 te Spijkenisse Webwinkel: www.millyswinkel.nl Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl Beste lezers, Voor u treft u al weer

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND OKTOBER 2012 Winkel: Noordeinde 6 te Spijkenisse Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl Voor u weer

Nadere informatie

EEN GIPSBUIK/GIPSSCHAAL MAKEN EN MOZAIEKEN

EEN GIPSBUIK/GIPSSCHAAL MAKEN EN MOZAIEKEN EEN GIPSBUIK/GIPSSCHAAL MAKEN EN MOZAIEKEN MILLY S CREA EN DECO Webwinkel : www.millyswinkel.nl Mozaïekwinkel : Mandenmakerstraat 102b te Hoogvliet De start Het maken van een gipsbuik duurt ongeveer een

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE OKTOBER 2014 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Emailadres: info@millyswinkel.nl Beste lezers, In deze mozaïekkrant wilde

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? Milly s Mozaïekkrant, uitgave januari 2014 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl Weer een nieuwe editie van de mozaïekkrant

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE JANUARI 2015 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl E-mailadres: info@millyswinkel.nl Beste lezers, Nog heel even en dan doet

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JULI 2013 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl De zomer is

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND MEI 2013 Winkel: Noordeinde 6 te Spijkenisse Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl De mozaïekkrant van

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE SEPTEMBER 2015 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet (geen pinautomaat) Webwinkel: www.millyswinkel.nl E-mailadres: info@millyswinkel.nl Milly s Mozaiek Startpagina:

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE EN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND FEBRUARI 2012 Winkel: Noordeinde 6 te Spijkenisse Webwinkel: www.millyswinkel.nl Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl Beste lezers, Zoals de meeste van

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE SEPTEMBER 2014 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Emailadres: info@millyswinkel.nl Beste lezers, We naderen al weer het laatste

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE JUNI 2015 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet (geen pinautomaat) Webwinkel: www.millyswinkel.nl E-mailadres: info@millyswinkel.nl Milly s Mozaiek Startpagina:

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? Winkel: Mandenmakerstraat 102 b Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl De KreaDoe is weer achter de rug en de winkel is weer als vanouds geopend. De aanbiedingen

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAANDEN NOVEMBER/DECEMBER 2012 Winkel: Noordeinde 6 te Spijkenisse Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl

Nadere informatie

DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JUNI 2012. Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl

DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JUNI 2012. Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl DE EN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JUNI 2012 Winkel: Noordeinde 6 te Spijkenisse Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl De juni editie is weer

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JUNI 2013 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl Voor u treft

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE OKTOBER/NOVEMBER 2015 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet (geen pinautomaat) Webwinkel: www.millyswinkel.nl E-mailadres: info@millyswinkel.nl Milly s Mozaiek

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? Winkel: Mandenmakerstraat 102 b Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl In deze mozaïekkrant vooral nieuws over onze plannen de aankomende tijd en natuurlijk

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND APRIL 2012 Winkel: Noordeinde 6 te Spijkenisse Webwinkel: www.millyswinkel.nl Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl Beste lezers, De mozaïekkrant

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND SEPTEMBER 2012 Winkel: Noordeinde 6 te Spijkenisse Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: millysmailbox@upcmail.nl Ons vakantieweekje

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND SEPTEMBER 2013 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl Voor

Nadere informatie

GITAAR MUURKASTJE Hoe gaat u te werk?

GITAAR MUURKASTJE Hoe gaat u te werk? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE APRIL 2015 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl E-mailadres: info@millyswinkel.nl Milly s Mozaiek Startpagina: http://mozaiekstartpagina.jouwpagina.nl/

Nadere informatie

HANDLEIDING MOZAIEKEN MET SERVIES

HANDLEIDING MOZAIEKEN MET SERVIES HANDLEIDING MOZAIEKEN MET SERVIES Milly s Crea en Deco Mandenmakerstraat 102b, 3191 DG Hoogvliet www.millyswinkel.nl Voor het maken van deze mozaiekhandleiding hebben wij gebruik gemaakt van de informatie

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE JUNI 2016 Winkel: Cosmeastraat 28-32, 3202 SE Spijkenisse Webwinkel: www.millyswinkel.nl E-mailadres: info@millyswinkel.nl Milly s Mozaiek Startpagina: http://mozaiekstartpagina.jouwpagina.nl/

Nadere informatie

1. Van je juf of meester krijg je een plaatje. Bekijk je plaatje goed. 3. Zoek samen nog vier klasgenoten met een ander plaatje.

1. Van je juf of meester krijg je een plaatje. Bekijk je plaatje goed. 3. Zoek samen nog vier klasgenoten met een ander plaatje. Opdracht 1 Ongeveer 150 jaar geleden stonden er veel steenfabrieken langs de IJssel. De stenen werden van klei gemaakt. Dat kon je langs de IJssel vinden. Als de rivier overstroomde, bleef er een laagje

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE JULI 2015 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet (geen pinautomaat) Webwinkel: www.millyswinkel.nl E-mailadres: info@millyswinkel.nl Milly s Mozaiek Startpagina:

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE MEI 2014 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl Voor u de mei editie van Milly

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

CS-WebDesign.nl. Invoeren van een product in de editor

CS-WebDesign.nl. Invoeren van een product in de editor CS-WebDesign.nl Invoeren van een product in de editor 2005-2012 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl 024 677 25 46 - info@cs-webdesign.nl

Nadere informatie

Gaudi Parc Guel Barcelona

Gaudi Parc Guel Barcelona voorkant Gaudi Parc Guell Barcelona 12 Gaudi De architectuur die te vinden is Architectuur in het park zegt veel over het werk van Antonio Gaudi. De architectuur is herkenbaar en opvallend. De architectuur

Nadere informatie

Brug van papier. Lesblad voor de leerling. Materiaal dat nodig is 200 velletjes papier (A4, 80 grams) Plakband Meetlat of meetlint

Brug van papier. Lesblad voor de leerling. Materiaal dat nodig is 200 velletjes papier (A4, 80 grams) Plakband Meetlat of meetlint Groep 3 en 4 Brug van papier 2 tot 4 kinderen Lesblad voor de leerling Materiaal dat nodig is 200 velletjes papier (A4, 80 grams) Plakband Meetlat of meetlint En verder nog Plaatjes met voorbeelden van

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Voorbereidend gesprek Vragen die de leerkracht kan stellen: Introductielessen Primair Onderwijs. 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein

Voorbereidend gesprek Vragen die de leerkracht kan stellen: Introductielessen Primair Onderwijs. 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein Introductielessen Primair Onderwijs 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein - De leerlingen worden met kunst geconfronteerd - De leerlingen ontdekken dat kunst niet altijd in een museum staat

Nadere informatie

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma.

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger Maak in 10 stappen je eerste fotoboek! 1 Selecteer je beste foto s. Selecteer de foto s die je wilt gebruiken en verzamel ze in één folder op je computer.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moederdag

Nieuwsbrief Moederdag Nieuwsbrief Moederdag Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen

Nadere informatie

3-5 uur Mozaïek. Beeldende aspect Voorkennis

3-5 uur Mozaïek. Beeldende aspect Voorkennis Onderwerp 1 / 2 Deze les wordt u aangeboden door www.pro-kunst.nl Een lessendatabase voor en door kunstdocenten uit het Speciaal- en Praktijk Onderwijs. Dit is een initiatief van: Linda Batenburg, Nita

Nadere informatie

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar NAAM Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar voorjaar 2005 Geschreven door Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen Geschreven voor kleine studiegroepen in de levend Evangelie Gemeente Gebruikte

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Tuin van Heden 3 en 4 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij?

Tuin van Heden 3 en 4 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij? Tuin van Heden 3 en 4 Werken met kunst in de paasperiode Opmerking vooraf: Voor de uitwerking van deze lessen hebben we doelen gehaald uit verschillende thema s van de betreffende graad. Na elk doel verwijzen

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE MAART 2015 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl E-mailadres: info@millyswinkel.nl Milly s Mozaiek Startpagina: http://mozaiekstartpagina.jouwpagina.nl/

Nadere informatie

Hoe maak ik... Naam: Groep:

Hoe maak ik... Naam: Groep: Hoe maak ik... Naam: Groep: Inleiding Een spreekbeurt houden is niet niets! Je moet daar heel wat voor kunnen. Wat dacht je van: Goed kunnen lezen Goed kunnen begrijpen wat je leest Goed dingen kunnen

Nadere informatie

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma.

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger Maak in 10 stappen je eerste fotoboek! 1 Selecteer je beste foto s. Selecteer de foto s die je wilt gebruiken en verzamel ze in één folder op je computer.

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Als je verliefd op iemand bent is dat vaak een fijn gevoel. Als de ander dan ook verliefd op jou is, wordt dit gevoel alleen maar sterker. Het is echter niet altijd

Nadere informatie

Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij?

Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij? Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de paasperiode Opmerking vooraf: Voor de uitwerking van deze lessen hebben we doelen gehaald uit verschillende thema s van de betreffende graad. Na elk doel verwijzen

Nadere informatie

Opdracht 4: Beeldanalyse

Opdracht 4: Beeldanalyse 18-6-2015 Didactisch atelier Opdracht 4: Beeldanalyse Ilona Betzhold 1SA3 AA-GE Inhoud Keuze stad... Belangrijkste kenmerken van deze stad... Brainstorm... Beelden die kenmerk weergeeft... Gekozen beeld...

Nadere informatie

MAAK JE EIGEN PLEK. Jongeren uit Parkwijk bij Utrecht maken kunst. Wanneer je vanuit Utrecht naar Leidse Rijn verhuist, is dat geen kleinigheid.

MAAK JE EIGEN PLEK. Jongeren uit Parkwijk bij Utrecht maken kunst. Wanneer je vanuit Utrecht naar Leidse Rijn verhuist, is dat geen kleinigheid. Wanneer je vanuit Utrecht naar Leidse Rijn verhuist, is dat geen kleinigheid. Jongeren uit dynamische Utrechtse wijken als Lombok, Zuilen en Hoograven kwamen opeens in een nieuwbouwwijk terecht. Sommigen

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Zonder enige kosten/moeilijkheden Copyright 2009: "Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd/aangepast zonder toestemming van de auteur. 1 Hee! Bedankt dat je mijn

Nadere informatie

Een website omzetten naar WordPress

Een website omzetten naar WordPress 1 Een website omzetten naar WordPress Er zijn talloze programma s beschikbaar om websites te maken. In de titels Basisgids Websites maken met WordPress en Websites maken met WordPress voor senioren wordt

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken)

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken) Spreekoefeningen (voor het inburgeringsexamen - spreken) Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen Eet u vaak brood? Wat voor groente eet u vaak? Wat vindt

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Quest XS - L profiel inlamineren

Quest XS - L profiel inlamineren Het lamineren moet in een ruimte gebeuren waar de temperatuur tussen de 20 en 25 graden C is, uitharden moet ook bij die temperatuur gebeuren gedurende minimaal 24 uur. Benodigdheden: - epoxy hars - glas

Nadere informatie

Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns. 7 22 maart 2007

Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns. 7 22 maart 2007 Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns 7 22 maart 2007 WAT IS KUNST? Kunst is: Een unieke gedachte of boodschap op een unieke wijze vormgegeven door een uniek persoon. Wij zijn

Nadere informatie

http://www.kidzlab.nl/index2.php?option=com_content&task=vi...

http://www.kidzlab.nl/index2.php?option=com_content&task=vi... Veelvlakken De perfecte vorm Plato was een grote denker in de tijd van de Oude Grieken. Hij was een van de eerste die de regelmatige veelvlakken heel bijzonder vond. Hij hield ervan omdat ze zulke mooie,

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen.

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen. Beschrijving verkleining ophangrand: Benodigdheden: 1. Scherp Stanley mes. 2. Metalen liniaal op rechte metalen lat om langs te snijden. 3. Ondergrond om op te snijden. 4. standaard plakband. 5. schaar.

Nadere informatie

Stap 2 Je template invullen

Stap 2 Je template invullen Stap 2 Je template invullen Allereerst in stap 2 gaan we onze template ophalen. Die staat op www.alphamegahosting.com/516, ook de uitleg is daar te vinden. Je kunt hem vanaf daar downloaden en op je bureaublad

Nadere informatie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie SAMEN DELEN een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie INHOUD LESBRIEF 1. Introductie 2. De SAMEN DELEN Lesinhoud 3. De SAMEN DELEN Quizzz 4. Het SAMEN DELEN Diploma 5. De SAMEN DELEN Activiteiten

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Toch liever het hele team trainen? Dat kan natuurlijk. Neem dan even contact op, dan maak ik een offerte.

Toch liever het hele team trainen? Dat kan natuurlijk. Neem dan even contact op, dan maak ik een offerte. maart 2013, Nieuwsbrief 1 In deze nieuwsbrief: Training 'Sterren in de klas' gelanceerd Gastlessen drukte KleinKracht nu ook op Facebook en Twitter Boek in de maak Lestip: Paasles over de maan En verder

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN Nr.18, september 2013 BERICHT VAN DE ADMINISTRATIE PATIËNTENKRING Het bankrekeningnummer voor het overmaken van uw ledenbijdrage is: 38 32 533 ten name van Patiëntenkring

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

WERKBLAD mijn landschap

WERKBLAD mijn landschap WERKBLAD mijn landschap Hoe zie jij het landschap? Wat vind je mooi of belangrijk? Ga alleen of in groepjes aan de slag en maak - een presentatie op papier of digitaal - een gedicht, een verhaal of een

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je wilt dat nu juist gaan onderzoeken! Ga vervolgens

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 2 ... Hoe in alle veiligheid surfen. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 2 ... Hoe in alle veiligheid surfen. Deze iconen tonen aan voor wie het document is 2... Hoe in alle veiligheid surfen Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen 2 Een veilige computer moet gebruik maken van een goede virusscanner. Voor

Nadere informatie

DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE!

DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE! 1B DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE! - Tuinbouw - "ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, maar ik doe en ik begrijp" Naam:... Klas:... 1 Probleem Binnen enkele weken is het weer infodag en de directie

Nadere informatie

Fotocollage maken en vormgeven

Fotocollage maken en vormgeven Fotocollage maken en vormgeven De veranderingen in Picasa 3.6 en 3.8 spelen voor dit onderwerp geen rol - hoogstens zijn er kleine verschillen in de schermafbeeldingen. Zie Intro Picasa 3.6NL en Intro

Nadere informatie

Ontwerp je eigen prefabhuis

Ontwerp je eigen prefabhuis Ontwerp je eigen prefabhuis Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Wist jij dat er in Nederland iets meer dan 7 miljoen huizen staan? Tegenwoordig worden de meeste

Nadere informatie

Natuurburen. In samenwerking met Stichting Welzijn Zorgcentra Basisscholen NME Centrum. Doel Saamhorigheid in de wijk versterken Elkaar leren kennen

Natuurburen. In samenwerking met Stichting Welzijn Zorgcentra Basisscholen NME Centrum. Doel Saamhorigheid in de wijk versterken Elkaar leren kennen Natuurburen In samenwerking met Stichting Welzijn Zorgcentra Basisscholen NME Centrum Doel Saamhorigheid in de wijk versterken Elkaar leren kennen Projectbeschrijving Ouderen en jongeren voeren samen activiteiten

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Mijn artfiact 3. Proces 4. Mijn beoordelingsblad en presentatie 5. Autotic Selfie eindproduct (ware grootte) 6

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Mijn artfiact 3. Proces 4. Mijn beoordelingsblad en presentatie 5. Autotic Selfie eindproduct (ware grootte) 6 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Mijn artfiact 3 Proces 4 Mijn beoordelingsblad en presentatie 5 Autotic Selfie eindproduct (ware grootte) 6 2 Autobiotic Selfie Inleiding De autobiotic selfie heeft mij heel

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie

door Guus Wiegerinck Waarom een diorama van dat punt? Mijn grootouders woonden in de jaren '50 aan de Rijksstraatweg

door Guus Wiegerinck Waarom een diorama van dat punt? Mijn grootouders woonden in de jaren '50 aan de Rijksstraatweg door Guus Wiegerinck Het stukje Wie ben ik? in het vorige nummer eindigde met een cliffhanger: een foto van een elektriciteitshuisje en de zin Volgende keer vertel ik wat bovenstaande foto met mijn hobby

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Zoekkaart Kunstenaars: Inti Hernandez

Zoekkaart Kunstenaars: Inti Hernandez Pagina 1 van 6 Zoekkaart Kunstenaars: Inti Hernandez 1. Propia Initiativa Dit is het kunstwerk dat Inti maakte voor de tentoonstelling Utopiart27. Propia Iniciativa, Digitale print 3 foto s van performance

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Actie Schoenenmaatjes

Actie Schoenenmaatjes Sluisjournaal 18 e jaargang nr.2 december 2015 Welkom bij deze speciale editie, die bol staat van de sinterklaasviering. En goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de kinderen gaven cadeautjes aan de

Nadere informatie

landelijk, licht EN eclectisch interieur

landelijk, licht EN eclectisch interieur interieur landelijk, licht EN eclectisch TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: JAN VERLINDE De bewoners van dit huis woonden eerder al in hetzelfde park. Ze waren het erover eens dat dit het leukste en

Nadere informatie