BRAFA 2016 nieuw bezoekersrecord voor BRAFA: gegadigden!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRAFA 2016 nieuw bezoekersrecord voor BRAFA: gegadigden!"

Transcriptie

1 PERSBERICHT BRAFA 2016 nieuw bezoekersrecord voor BRAFA: gegadigden! Brafa 2016 werd afgesloten met een nieuwe recordopkomst Foto: Emmanuel Crooÿ Brafa 2016 sloot zijn 61ste editie af op zondag 31 januari met een nieuwe recordopkomst. Zo n bezoekers kwamen de gangpaden van Tour & Taxis verkennen, waar 137 antiquairs en galeriehouders hen vanaf 23 januari opwachtten. Ondanks de economisch-politieke context, bleef de verkoop constant voor alle specialiteiten. Dit is het bewijs dat Brafa echt op een trouw publiek van liefhebbers kan rekenen en dat dit publiek ook blijft groeien. Dat is fantastisch nieuws, niet alleen voor al onze collega s maar ook voor het imago van Brussel en België, verkondigde een verheugde Harold t Kint de Roodenbeke, voorzitter van Brafa. Alle bezoekers professionals en liefhebbers waren het erover eens: dit was de mooiste editie ooit, de tentoongestelde werken waren van een nooit eerder gezien niveau. We kregen werkelijk een zeer groot aantal uitzonderlijke objecten te zien, een museum waardig. Toen we onze deuren sloten, waren er al veel transacties gesloten en waren er ook nog heel wat in de maak. Kwaliteit vindt altijd een koper, ongeacht de specialiteit! Trends 2016 Op het moment van de sluiting was de overgrote meerderheid van de exposanten erg tevreden. De opkomst was goed, zowel in aantal als kwaliteit, en heel wat belangrijke verzamelaars afkomstig uit verschillende Europese landen en daarbuiten kwamen naar Brussel afgezakt. De traditioneel sterke takken van Brafa zoals archeologie, primitieve kunst of middeleeuwse kunst deden het zoals gewoonlijk erg goed, maar ook voor andere zoals antiek meubilair, hedendaagse kunst, schilderijen, enz. was het een prima editie.

2 Enkele opmerkelijke verkopen Galerie AB Een tiental werken. Noteerde ook een bestelling voor een tuinsculptuur van Etienne Viard. Aktis Goede verkoop, met name aan nieuwe Belgische en Luxemburgse klanten. - Chu-Teh-Chun ( ), Winter Vision, 1979, olie op doek - Zao-Wou-ki ( ), schilderij uit 1956 d'arschot Philippe Dit seizoen zien we een duidelijke terugkeer naar vaste waarden van de oude kunst met verzamelaars die hoge eisen stellen; zij zoeken zeldzaamheid en kwaliteit. Veel verkoop, waaronder: - Belgische zilveren toiletdoos, Brussel, 1661, zilversmid Franciscus Thibault - Duitse schaal in verguld zilver, Augsburg, 1595, zilversmid Jacob Schenauer Er lopen onderhandelingen over een bepaald stuk met een buitenlands museum. J. Bagot Arqueologia Ancient Art Marmeren hoofd van keizer Caligula, Romeins Keizerrijk circa n.c., verkocht aan een Europees museum. Albert Baronian Opgetogen over deze eerste deelname. Meerdere zaken verkocht, waaronder: - een bronzen sculptuur Mode d espagnol van Wang Du uit een aquarel op foto van Anselm Kiefer, 1981 Jacques Barrère Tevreden, ook al heeft hij betere edities meegemaakt. Verkocht een zesdelig kamerscherm, Japan, Momoyama-periode, 16de-17de eeuw. In onderhandeling over het Shibayama-kabinet, Japan, Meiji-periode (19de eeuw). Berko Fine Paintings Uitstekende editie. Verkochten vrijwel meteen hun reeks van tien old timers van de Franse kunstenaar Dumont aan een Amerikaanse verzamelaar, evenals een mooi impressionistisch schilderij van de Belgische schilder Modeste Huys ( ) aan een Zwitserse verzamelaar. Wat later kocht een belangrijke Chinese verzamelaarster een tiental doeken. Boon Gallery Verkocht onder meer: - bronzen vrouwenbuste van Alberto Giacometti ( ). - een sculptuur van Pablo Atchugarry (Uruguayaanse kunstenaar geboren in 1954).

3 Alexis Bordes Een verzamelaarster die in België woont kocht een Portrait en médaillon de Madame Récamier, een tondo van Joseph Chinard ( ) in gepatineerd terracotta, gedateerd Galerie Boulakia Opgetogen over hun eerste deelname! We vermelden onder meer de verkoop van een schilderij van Nicolas de Staël ( ). Chiale Fine Arts Verkochten onder meer Woman in armchair (1904) van Natalia Goncharova ( ), een van hun pronkstukken. Claes Gallery Hoewel het klimaat als wat slapper werd afgedaan, deed de galerie het goed. Enkele voorbeelden: - een Lega-olifant in ivoor, zeer zeldzaam, atypisch, Congo, eind 19de eeuw - een tweekoppig Songye Kifwebe-beeld, Congo - een ongewoon Lega-beeldje met gaten, Congo Couvent des Ursulines Een bibliotheektrap in staal, messing en eik, Frankrijk, periode Charles X. De Backker Medieval Art - Een Spaanse poort uit de 15de eeuw, verkocht aan een Duits museum. - Een houten sculptuur van San Sebastian (14de eeuw) gaat naar een Franse privécollectie. - Twee muurfragmenten uit de 14de eeuw van een voormalig dominicaans klooster in Gent, afkomstig uit een Amerikaanse collectie, vonden een koper. Galerie Oscar De Vos Zeer goede editie. Verkochten meerdere schilderijen van Albert Saverys, Emile Claus, James Ensor, Gustave De Smet, Frits Van den Berghe en ook nog een beeldhouwwerk van Georges Minne. De Wit Fine Tapestries Verkochten 7 wandtapijten, waaronder hun twee topstukken: - een mille fleurs avec oiseaux, in wol en zijde, Zuidelijke Nederlanden (circa 1530) - een wandtapijt pergola uit Oudenaarde (16de eeuw). Xavier Eeckhout Zeer tevreden, deed meerdere stukken van de hand, waaronder - een Grande gazelle (1906) van Rembrandt Bugatti ( ) - een Marabout marchant (1929) van Albéric Collin ( ) Futur Antérieur Een enorm succes! Een consoletafel uit 1948 in palissander en messing van Ico Parisi ( ) en een Italiaans bureau van Angolometallarte, design anno 1970, verkocht aan een klant uit New York. Jacques Germain Verkocht enkele topitems, waaronder een Ngulu-reliekhouder uit Congo, Kota-kunst, 19de eeuw.

4 Dario Ghio Verkocht meerdere stukken, waaronder een zilveren jachttrofee in de vorm van een hoorn, gemaakt in opdracht van Koning Willem II van Oranje voor zijn paleis. Het object keert zeer waarschijnlijk terug naar Nederland Christophe Hioco Zijn focus op Indische kunst leverde hem veel succes op. Hij verkocht heel wat stukken, waaronder: - een Sakyamuni-boeddha in zwarte steen (Noordoost-India, 13de-12de eeuw) Een Italiaanse verzamelaar en een Frans-Canadees koppel waren speciaal overgekomen om stukken te kopen! Huberty & Breyne Gallery - Hergé - Kuifje - Cokes in voorraad: een originele schets van pag. 40, voorgepubliceerd in Le Journal de Tintin in Philippe Geluck: Sixtijnse Kapel - acryl op doek Jos Jamar Verschillende belangrijke werken van Léon Spilliaert, maar ook tekeningen van James Ensor. Francis Janssens van der Maelen Zeer goede editie. Verkocht verschillende stukken zilverwerk van de Belgische school, een tafel met marmeren blad van de Belgische ontwerper Ben Storms, verschillende items van de Italiaanse zilversmeedkunst uit de jaren 1950 en Librairie Lardanchet Verkocht een van de curiosa die op Brafa te zien waren: een origineel blad van de Bijbel van Gutenberg ( ), daterend uit Galerie Alexis Lartigue Het schilderij Phenomena, 1983, van Paul Jenkins ( ). Galerie Le Beau Bijna uitverkocht! Onder meer: - consoletafel in notelaar uit 1950 van Paolo Buffa ( ), topitem verkocht aan een Brusselse privéverzamelaar - eettafel van Hans J. Wegner ( ) in eik en teak - luchter met 5 lampen in gelakt metaal, circa , van Alvar Aalto ( ), uniek stuk. Francis Maere Fine Arts Tevreden. Verkocht meer bepaald Power, een unieke sculptuur in de vorm van een vuist van kunstenaar Etienne Desmet uit de jaren Gewicht: 2,2 ton! Pierre Mahaux In onderhandeling over een indrukwekkende schoorsteenmantel in gepolijst staal, circa 1975, van Alexandre-Robert Rigaut ( ). Verkocht diverse creaties van Ado Chale, Christian Krekels en Guglielmo Ulrich (deze laatste aan een Amerikaanse verzamelaar).

5 Meessen De Clercq Verkochten enkele opmerkelijke stukken: - twee belangrijke werken van Claudio Parmiggiani (Italiaanse kunstenaar geboren in 1943) gingen naar privéverzamelaars, waaronder een sculptuur - meerdere werken van de Belgische kunstenaar Fabrice Samyn die nu voor het eerst te zien waren op Brafa - meerdere historische en recente creaties van de Spaanse kunstenaar José Maria Sicilia (geboren in 1954), waaronder een sculptuur. Marc Michot Een kameel en zijn ruiter in terracotta uit de Tang-dynastie ( na C). La Patinoire Royale Uitstekende eerste deelname aan Brafa met een prima verkoop, waaronder: - een werk van Jesus Rafael Soto, getiteld Immateriële curven, gemaakt met een gemengde techniek, een lijst van aluminium en nylondraad (1982) - Polychrome progressie, acryl op doek, uit 1978, gesigneerd Jean-Pierre Vasarely, bijgenaamd Yvaral ( ), verkocht op de laatste dag. Galerie Pentcheff Uitstekende editie. Verkocht onder meer werken van Pierre Bonnard ( ), Henri Lebasque ( ), enz. Phoenix Ancient Art Onder meer een neolithisch beeld uit het 6de millennium v.c. dat een godin uitbeeldt. Guy Pieters Verkocht zeer veel, onder meer bronzen sculpturen van Jean-Michel Folon ( ) en andere in carraramarmer van Jan Fabre (geboren in 1958), afkomstig uit zijn solo show Sacrum Cerebrum en hier speciaal voorgesteld in de stand op Brafa. Galerie Günter Puhze Een groot succes. In het bijzonder een Romeinse gedenksteen met kop in marmer die een gladiator uitbeeldt, aan Europese verzamelaars. Robertaebasta Opgetogen! Verkochten verschillende meubelstukken van Gio Ponti ( ). Er wordt nog verder onderhandeld. Thomas Salis art & design Frank Landau Dierk Dierking Hadden een unieke stand met een mix van designobjecten, moderne en hedendaagse kunst naast tribale en Aziatische kunst. De designsectie oogstte veel succes, zoals blijkt uit de verkoop van een aantal stoelen die Pierre Jeanneret in 1955 in India voor Chandigarh ontwierp. Sanderus Antiquariaat Verkocht enkele rariteiten zoals Trésorerie Ou Cabinet De La Routte Marineuse : Contenant la description de l entière Navigation, van L. J. Waghenaer, gepubliceerd in Amsterdam in 1606, een van de zeldzaamste en belangrijkste zeeatlassen uit de 17 de eeuw. Serge Schoffel Verkocht enkele belangrijke stukken aan privéverzamelaars, waaronder: - een Grebo-olifantenmasker uit Liberia, 19de eeuw.

6 - een raadselachtig Maori-beeld uit de 18de eeuw - een Kwoma-beeld uit Papoea-Nieuw-Guinea - een krachtig nkisi-beeld van de Songye Clara Scremini Verkocht al meteen op de eerste avond een reeks werken van de Russische kunstenares Maria Koshenkova (geboren in 1981). Galerie Tanakaya Verkocht meerdere exemplaren van een serie maskers uit het Nô-theater (Edo-periode, begin 19 de eeuw). Axel Vervoordt Verkocht het merendeel van zijn meubilair reeds op de eerste avond aan vaste klanten. Whitford Fine Art Een goede verkoop, onder meer hun topwerk van de Belg Joseph Lacasse ( ), Clive Barker (Engelse kunstenaar geboren in 1940), Paul Van Hoeydonck (Belgische kunstenaar geboren in 1925), De volgende editie van Brafa heeft plaats van 21 tot 29 januari 2017, op de locatie van Tour & Taxis. Volg Brafa ook op Facebook, LinkedIn, Pinterest, Instagram en YouTube. Perscontact Bruno Nélis - b.nelis@brafa.be - gsm 0476/

Nieuw bezoekersrecord en stijgende verkoopcijfers: BRAFA scoort uitstekend!

Nieuw bezoekersrecord en stijgende verkoopcijfers: BRAFA scoort uitstekend! 04/02/2014 PERSBERICHT Nieuw bezoekersrecord en stijgende verkoopcijfers: BRAFA scoort uitstekend! Voor deze editie van 2014 hoopten de organisatoren van BRAFA (Brussels Art Fair) de symbolische kaap van

Nadere informatie

Galerie Oscar De Vos +32 (0)9 281 11 70. B-9830 Sint-Martens-Latem Belgium www.oscardevos.be

Galerie Oscar De Vos +32 (0)9 281 11 70. B-9830 Sint-Martens-Latem Belgium www.oscardevos.be PERSINFORMATIE GALERIE OSCAR DE VOS BRAFA 2016 Galerie Oscar De Vos toont een uitzonderlijke selectie van Belgische Kunst, exclusief ter gelegenheid van BRAFA 2016. De kunstwerken zijn van bijzondere artistieke

Nadere informatie

BRAFA 2016, een editie met punch! Brussel, Tour & Taxis - van 23 tot 31 januari 2016

BRAFA 2016, een editie met punch! Brussel, Tour & Taxis - van 23 tot 31 januari 2016 PERSBERICHT BRAFA 2016, een editie met punch! Brussel, Tour & Taxis - van 23 tot 31 januari 2016 Power, Etienne Desmet Francis Maere Fine Art Foto: Emmanuel Crooÿ Brussel, 20/01/2016 Een recordaantal van

Nadere informatie

THE BRUSSELS DESIGN MARKET

THE BRUSSELS DESIGN MARKET PERSBERICHT BRUSSELS DESIGN MARKET www.designmarket.be Zaterdag 23 april et zondag 24 april 2016 THE BRUSSELS DESIGN MARKET THE LARGEST VINTAGE DESIGN MARKET IN EUROPE Brussels Design Market werd 10 jaar

Nadere informatie

Dat de Latemse kunst op BRAFA 2014 goed. Latemse Kunst op BRAFA 2014 BELGISCHE SCHILDERKUNST

Dat de Latemse kunst op BRAFA 2014 goed. Latemse Kunst op BRAFA 2014 BELGISCHE SCHILDERKUNST BELGISCHE SCHILDERKUNST Het is ooit anders geweest. De Latemse kunst kende haar hoogdagen tussen de jaren 1920-1930 en genoot toen van een nooit meer geëvenaarde internationale uitstraling. Het cultureel-mondaine

Nadere informatie

Brussels, September Beste vrienden,

Brussels, September Beste vrienden, Brussels, September 2016. Beste vrienden, Ik hoop dat jullie allemaal van een mooie en leuke vakantie hebben kunnen genieten, in België of daarbuiten. Intussen zijn we alweer aan de slag gegaan, met een

Nadere informatie

Persbericht. Rubens: schetsen en zilverwerk! 25 september 2014

Persbericht. Rubens: schetsen en zilverwerk! 25 september 2014 Persbericht 25 september 2014 Rubens: schetsen en zilverwerk! De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België verwelkomen twee uitzonderlijke zilverstukken geïnspireerd door Rubens. Deze bruikleen

Nadere informatie

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 SAVE THE DATE 18-19 MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Product Manager +32 (0)2 349 35 53 julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager

Nadere informatie

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design ABSOLUUT architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00 Tussen kunst en design AMPERSAND HOUSE DE LIVING GALLERY VAN IKE KATHRYN Hoe kan je kunst en design op een levendige manier voorstellen

Nadere informatie

Van Bosch tot Tuymans: MSK Gent vernieuwt haar vaste collectie

Van Bosch tot Tuymans: MSK Gent vernieuwt haar vaste collectie Van Bosch tot Tuymans: MSK Gent vernieuwt haar vaste collectie Tien jaar na de renovatie van het museumgebouw schrijft het MSK Gent een nieuw beeld verhaal, van de middeleeuwen tot vandaag. Meer dan 25

Nadere informatie

BRAFA 15 bestemming kunst! Brussel, Tour & Taxis, van 24 januari t/m 1 februari 2015

BRAFA 15 bestemming kunst! Brussel, Tour & Taxis, van 24 januari t/m 1 februari 2015 BRAFA 15 bestemming kunst! Brussel, Tour & Taxis, van 24 januari t/m 1 februari 2015 60e editie, 51 Belgische exposanten, 75 exposanten uit een vijftiental landen, 12 nieuwe deelnemers, 15.000 m² tentoonstellingsruimte,

Nadere informatie

BRAFA 2019: Tribale kunst uit Afrika op de Brusselse kunstbeurs

BRAFA 2019: Tribale kunst uit Afrika op de Brusselse kunstbeurs BRAFA 2019: Tribale kunst uit Afrika op de Brusselse kunstbeurs Hoe en waarom koop je Afrikaanse tribale kunst? Waar moet je op letten bij het maken van een keuze? Waarom kun je het beste de BRAFA in Brussel

Nadere informatie

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u PERSBERICHT BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u OVER DE EXPOSITIE Cinzento, Portugees voor grijs, is een reeks

Nadere informatie

DE MODERNEN. TOPSTUKKEN UIT HET KONINKLIJK MUSEUM IN DE KONINGIN FABIOLAZAAL

DE MODERNEN. TOPSTUKKEN UIT HET KONINKLIJK MUSEUM IN DE KONINGIN FABIOLAZAAL DE MODERNEN. TOPSTUKKEN UIT HET KONINKLIJK MUSEUM IN DE KONINGIN FABIOLAZAAL Infofiche voor leerkrachten secundair onderwijs Introductie Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) is vooral

Nadere informatie

HEAVY METAL, 20 DESIGN MEESTERWERKEN

HEAVY METAL, 20 DESIGN MEESTERWERKEN HEAVY METAL, 20 DESIGN MEESTERWERKEN Veiling 25 oktober 2016 om 19u in Paris Marc Newson, Pod of drawers, 1987, aluminium, estimate : 600 000 700 000 / 660 000 770 000 $ Tentoonstelling Van vrijdag 21

Nadere informatie

Het Huis Ducale. Brussel

Het Huis Ducale. Brussel Het Huis Ducale Brussel Het Maison Ducale, of Hertogelijk Huis, werd gebouwd in 1779 en ligt aan de Hertogstraat 11, een residentiële verkeersader van de Koninklijke Wijk, een van de meest prestigieuze

Nadere informatie

NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET

NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER indrukwekkend NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET OUDE MEESTERS ARENTSHUIS MODERNE GRAFIEK GROENINGEMUSEUM 31.10.2015-14.02.2016 SELECTIE 1 05.03.2016-19.06.2016

Nadere informatie

TEFAF MAASTRICHT 2018: NIEUWE PREVIEW-DAGEN EN NIEUWE DEELNEMERS

TEFAF MAASTRICHT 2018: NIEUWE PREVIEW-DAGEN EN NIEUWE DEELNEMERS TEFAF MAASTRICHT 2018: NIEUWE PREVIEW-DAGEN EN NIEUWE DEELNEMERS (Helvoirt, 24 oktober 2017) 270 kunsthandelaren en specialisten op het gebied van beeldende kunst, antiek en design met collecties die meer

Nadere informatie

Un siècle de peinture belge. peinture belge. rencontre de deux collections. rencontre de deux collections

Un siècle de peinture belge. peinture belge. rencontre de deux collections. rencontre de deux collections Un siècle de peinture belge Un siècle de peinture belge rencontre de deux collections rencontre de deux collections Le BAL et la collection Belfius s associent pour présenter au Musée des Beaux-Arts de

Nadere informatie

Het familiebedrijf Lefèvre Interiors geeft al sinds 1890 het interieur van vele woningen een ziel.

Het familiebedrijf Lefèvre Interiors geeft al sinds 1890 het interieur van vele woningen een ziel. TRADITIONEEL VAKMANSCHAP EN ZIN VOOR HARMONIE Het familiebedrijf Lefèvre Interiors geeft al sinds 1890 het interieur van vele woningen een ziel. Gepassioneerde vaklui uit de eigen ateliers brengen met

Nadere informatie

Wonen! Interieur. Oude materialen in plaats van afgelikt design. 136 Chapeau!

Wonen! Interieur. Oude materialen in plaats van afgelikt design. 136 Chapeau! Wonen! Interieur Oude materialen in plaats van afgelikt design 136 Chapeau! Leven in Vlaamse een solide weelde TEKST GERMAINE THYS FOTOGRAFIE HENRY PETERS Het interieur van Marc Soudant en Liesbeth Roox

Nadere informatie

THE COLLECTOR OF NICE STUFF UHI TORE TS YUR

THE COLLECTOR OF NICE STUFF UHI TORE TS YUR THE COLLECTOR 02 ~ 16 OF NICE STUFF Y UHI R T THE COLLECTOR 03 ~ 16 04 ~ 16 OF NICE STUFF GULER BERK Blijf dicht bij jezelf, het motto van Guler Berk die ruim twee jaar geleden de YurtStore opende in de

Nadere informatie

Kavellijst t.b.v. de veiling 30 november u. Publiekssterrenwacht Phoenix

Kavellijst t.b.v. de veiling 30 november u. Publiekssterrenwacht Phoenix Kavellijst t.b.v. de veiling 30 november 2013 13.00 u door Publiekssterrenwacht Phoenix Veilingmeester: Frans Spekreijse Publiekssterrenwacht Phoenix Ampsenseweg 10 7241 NB Lochem www.sterrenwachtphoenix.nl

Nadere informatie

Liefde voor de Leiestreek Impressionisme in Vlaanderen bij Francis Maere

Liefde voor de Leiestreek Impressionisme in Vlaanderen bij Francis Maere Liefde voor de Leiestreek Impressionisme in Vlaanderen bij Francis Maere 90 l collect impressionisme in vlaanderen 91 l collect collect l 91 impressionisme in vlaanderen Aan het einde van de 19e eeuw

Nadere informatie

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN Je bewondert een ruim aanbod van de westerse kunstgeschiedenis, van de 15 e eeuw tot nu. De cursisten gaan aan de slag met portretten. Ze beschrijven in groepjes het uiterlijk van een portret, doen een

Nadere informatie

Koningsstraat 20. Brussel

Koningsstraat 20. Brussel Koningsstraat 20 Brussel De Koningsstraat nr. 20 is gelegen in de nabijheid van het Koninklijk Paleis en het Parlement in Brussel. Hier zijn de Directie en enkele afdelingen van de bank gevestigd en op

Nadere informatie

Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,-

Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,- Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,- Inktpot, beschadigd, niet compleet Materiaal & Technieken Lak en ingelegd met parelmoer. Datum Ca.

Nadere informatie

BRAFA PLASTICARIUM. Blik vooruit op ARTS ANTIQUES AUCTIONS. Denis Gielen KAREL APPEL. Pracht & Precisie. in het Atomium. Nieuwe directeur MAC s

BRAFA PLASTICARIUM. Blik vooruit op ARTS ANTIQUES AUCTIONS. Denis Gielen KAREL APPEL. Pracht & Precisie. in het Atomium. Nieuwe directeur MAC s ARTS ANTIQUES AUCTIONS MAANDBLAD verschijnt niet in januari, juli en augustus - 5,90 - Nr. 459 - P608061 PLASTICARIUM in het Atomium Denis Gielen Nieuwe directeur MAC s Pracht & Precisie Gesneden stenen

Nadere informatie

25 JAN - 02 FEB 2014 BRUSSELS GUEST OF HONOUR: ROYAL MUSEUM FOR CENTRAL AFRICA / TERVUREN

25 JAN - 02 FEB 2014 BRUSSELS GUEST OF HONOUR: ROYAL MUSEUM FOR CENTRAL AFRICA / TERVUREN 25 JAN - 02 FEB 2014 BRUSSELS GUEST OF HONOUR: ROYAL MUSEUM FOR CENTRAL AFRICA / TERVUREN Editorial BRAFA, de geslaagde comeback van de kunsten Bij valavond fonkelen langs het kanaal van Brussel de witte

Nadere informatie

BRAFA 2017, ONUITPUTTELIJKE BRON VAN INSPIRATIE Brussel, Tour & Taxis - van 21 tot 29 januari 2017

BRAFA 2017, ONUITPUTTELIJKE BRON VAN INSPIRATIE Brussel, Tour & Taxis - van 21 tot 29 januari 2017 PERSBERICHT / OPENING VAN BRAFA 2017 BRAFA 2017, ONUITPUTTELIJKE BRON VAN INSPIRATIE Brussel, Tour & Taxis - van 21 tot 29 januari 2017 Brussel, 18/01/2017 Citius, Altius, Fortius Die beroemde Olympische

Nadere informatie

Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig

Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig Gastconservator Carel Blotkamp selecteert de allergrootste werken uit de collectie Van 10 februari tot en met 29 april 2018 worden in Museum Boijmans

Nadere informatie

PRESS CONTACT ONLINE

PRESS CONTACT ONLINE PERSBERICHT PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38 Thierry.belenger@me.com ONLINE WWW.DESIGNMARKET.BE BRUSSELS

Nadere informatie

Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie

Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie 07 SEPTEMBER 2017 SAMENVATTING Museum Boijmans Van Beuningen

Nadere informatie

N 75. JACQUES NÈVE Horloger d Art + 32 (0) J. PRATT Comptoir Général, Paris

N 75. JACQUES NÈVE Horloger d Art + 32 (0) J. PRATT Comptoir Général, Paris N 75 JACQUES NÈVE Horloger d Art + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net J. PRATT Comptoir Général, Paris BELANGRIJKE MYSTERIE-KLOK Omstreeks 1890 Régule H. 123 cm, B. 35 cm, D. 40

Nadere informatie

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis. Kijkwijzer HAVO / VWO Joep Nicolas 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015 Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.nl Welkom in het Cuypershuis Het museumgebouw is een uniek complex

Nadere informatie

R O G E R R A V E E L M U S E U M. Albisola. Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam

R O G E R R A V E E L M U S E U M. Albisola. Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam Albisola Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam 3 juli 30 oktober 2011 Al eeuwenlang is het Italiaanse stadje Albisola aan de Ligurische kust

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 3413 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Assisi Fantastisch mooi pand te koop in Assisi BESCHRIJVING

Nadere informatie

ART HISTORY de twintigste eeuw. H5 H3 De modernen en volkskunst

ART HISTORY de twintigste eeuw. H5 H3 De modernen en volkskunst ART HISTORY de twintigste eeuw H5 H3 De modernen en volkskunst Toenemende belangstelling voor exotische en volkskunst. blz.28 Wereldtentoonstellingen vanaf 1851. Reizen naar verre bestemmingen raakten

Nadere informatie

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN 53 8370 BLANKENBERGE 050 42 84 97 REKENINGNUMMER BE34 4727 0645 2190 REDACTIE NIC OTTEVAERE ERIC DE VILLE IVAN DE LEU LAY OUT FRANKY MAELSTAF NIEUWSBRIEF ZATERDAG

Nadere informatie

IN ELSENE GESAMTKUNSTWERK

IN ELSENE GESAMTKUNSTWERK op NEWS b zoek e BRUSSEL GESAMTKUNSTWERK IN ELSENE De living, het eetgedeelte en de compacte keuken op de 1 ste verdieping. De vintage meubels van Pierre Jeanneret (armfauteuil, eetkamerstoelen en barkrukken),

Nadere informatie

Antieke hobby sinds 1965

Antieke hobby sinds 1965 2 3 Al ruim vier decennia een begrip in geselecteerde, tijdloze bouwmaterialen, interieur en veel meer... Een bezoek aan t Achterhuis in Udenhout is méér dan de moeite waard. U zult met eigen ogen zien

Nadere informatie

N 4. JACQUES NÈVE Horloger d Art + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net LÉPINE PRECISIE-TAFELKLOK

N 4. JACQUES NÈVE Horloger d Art + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net LÉPINE PRECISIE-TAFELKLOK N 4 JACQUES NÈVE Horloger d Art + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net LÉPINE PRECISIE-TAFELKLOK Louis-Philippe Periode Gesigneerd LÉPINE A PARIS et genummerd 12381 H. 43 cm B. 25

Nadere informatie

3 Is dit een jongen of een meisje? 7 Is dit een vork of een mes?

3 Is dit een jongen of een meisje? 7 Is dit een vork of een mes? A1 Woordenlijst boek jongen mes stoel glas kind pen tafel hand kopje plant telefoon hoed lamp potlood theepot hoofd land ring vinger huis man sigaar vork jas meisje sigaret vrouw OEFENING 1 Is dit een

Nadere informatie

238_AW_1_H SERAX-bg.indd 70 15/09/17 18:17

238_AW_1_H SERAX-bg.indd 70 15/09/17 18:17 1. Op een rek met wieltjes (Serax), staan enkele stukken uit de persoonlijke collectie. 2. In de eetkamer combineren de eigenaars hedendaagse meubels, zoals de stoelen van Paola Navone (Serax), met een

Nadere informatie

Top 75 @ Kröller-Müller Museum

Top 75 @ Kröller-Müller Museum Top 75 @ Kröller-Müller Museum Beeldverslag donderdag 8 augustus 2013 Otterlo Het Kröller Müller Museum bestaat 75 jaar en viert dat met de tentoonstelling Top 75. Het museum licht 75 topstukken uit de

Nadere informatie

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS TOUR & TAXIS - BRUSSELS 10-11 MARCH 2018 PERSDOSSIER WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38

Nadere informatie

Heliogravure Gravure : Etn. Jean Malvaux. Oplage : ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 2 Gomming : Zetmeelgom Papier: F-P3

Heliogravure Gravure : Etn. Jean Malvaux. Oplage : ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 2 Gomming : Zetmeelgom Papier: F-P3 nr1703 1703 nr1704 1704 nr1705 1705/1706 nr1706 nr1707 1707 nr1708 1708/1711 nr1709 nr1710 nr1711 nr1712 1712 - Cijfer op heraldieke leeuw. Type van nr. 849. folder Nr. 23/73 bpost 14/01/1974 14/01/1974

Nadere informatie

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam Persdocumentatie 3 t/m 6 September 2009 1 Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam 2 Persbericht aug 2009 Jong talent... eenmaal, andermaal Uitzonderlijke kunstveiling met beginnende kunstenaars Op 6 september

Nadere informatie

Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,-

Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,- Verwarmingsapparaat om vloeistoffen te verwarmen. Bijzondere Kenmerken Ca 1900 Indicatie waarde 100,- Serie van 7 tinnen maten met deksels, Hollands. Datum 19de eeuw Indicatie waarde +/- 200,- Schrijfmachine

Nadere informatie

BIENNALE!DES!ANTIQUAIRES!

BIENNALE!DES!ANTIQUAIRES! Persdossier 18juni2014 De BIENNALEDESANTIQUAIRES Hétevenementvanhetnajaar2014 Pagina 1 van 17 INHOUDSTABEL VanBiennaledesAntiquaires BiennaledesAntiquaires Voorstelling.. 3 Historiek... 4 Biennale2014

Nadere informatie

Augustus/september 2014 : Nieuwsbrief van Galerie Alkmaar / EJ Vaandering

Augustus/september 2014 : Nieuwsbrief van Galerie Alkmaar / EJ Vaandering Augustus/september 2014 : Nieuwsbrief van Galerie Alkmaar / EJ Vaandering Beste vrienden, klanten en bezoekers van onze Galerie en volgers van mijn werk. Hierbij stuur ik u een nieuwe nieuwsbrief met een

Nadere informatie

DS Avond: Storm in het Middelheim by Elien Haentjens. May 30, 2014.

DS Avond: Storm in het Middelheim by Elien Haentjens. May 30, 2014. DS Avond: Storm in het Middelheim by Elien Haentjens. May 30, 2014. Voor het eerst sinds de opening van Het Huis, het paviljoen dat architectenduo Robbrecht en Daem in 2012 in het Middelheimmuseum bouwde,

Nadere informatie

DEELNEMERS PROFITEREN VAN DE NIEUWE OPZET VAN DE OPENING VAN TEFAF MAASTRICHT 2018

DEELNEMERS PROFITEREN VAN DE NIEUWE OPZET VAN DE OPENING VAN TEFAF MAASTRICHT 2018 Tomasso Brothers (Stand 304) tijdens TEFAF Maastricht 2018. Foto Mark Niedermann. DEELNEMERS PROFITEREN VAN DE NIEUWE OPZET VAN DE OPENING VAN TEFAF MAASTRICHT 2018 De nieuwe opzet van de opening van TEFAF

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

De schatkamer. Dit werkboekje is van:

De schatkamer. Dit werkboekje is van: De schatkamer Dit werkboekje is van: Hallo! Je gaat binnenkort op bezoek in het museum Hermitage Amsterdam. Het woord Hermitage spreek je uit als hermitaasje. Een museum is een gebouw waarin je allerlei

Nadere informatie

DE FAMILIE VAN LOON 130 _

DE FAMILIE VAN LOON 130 _ DE FAMILIE VAN LOON Mooi idee: je familie en huis jarenlang laten portretteren door schilders en fotografen. De roemrijke familie Van Loon uit Amsterdam deed dat. De indrukwekkende stapel familieportretten

Nadere informatie

N 14. JACQUES NÈVE Horloger d Art - Uurwerkmaker + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net. CHARLES SARRABAT ( voor 1686)

N 14. JACQUES NÈVE Horloger d Art - Uurwerkmaker + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net. CHARLES SARRABAT ( voor 1686) N 14 JACQUES NÈVE Horloger d Art - Uurwerkmaker + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net CHARLES SARRABAT ( voor 1686) KLOK GENAAMD PENDULE RELIGIEUSE Parijs, omstreeks 1670 H : 40

Nadere informatie

Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K.

Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K. Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K. Het S.M.A.K. organiseert heel wat tijdelijke tentoonstellingen, maar door onvoldoende expositieruimte blijven veel topstukken meestal verborgen voor het

Nadere informatie

Hollandse Meesters. Dit werkboekje is van:

Hollandse Meesters. Dit werkboekje is van: Hollandse Meesters Dit werkboekje is van: Hallo! Je gaat binnenkort op bezoek in het museum Hermitage Amsterdam. Het woord Hermitage spreek je uit als hermitaasje. Een museum is een gebouw waarin je allerlei

Nadere informatie

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Hoe te beginnen met verkopen op Catawiki catawiki.nl Wat is Catawiki? Catawiki is het snelst groeiende online veilingplatform in Europa. Ons platform

Nadere informatie

Walter Elst BoekIII W alter Elst Boek III

Walter Elst BoekIII W alter Elst Boek III Walter Elst Boek III Walter Elst Boek III Walter Elst Limoenen - 50 x 34 cm - 2007 Le Château de Vianden - 30 x 50 cm - 2007 Lieflijke Ardennen - 44 x 67,5 cm - 2006 Kleine pruimen in witte papkom - 30

Nadere informatie

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Hoe te beginnen met verkopen op Catawiki catawiki.nl Wat is Catawiki? Catawiki is het snelst groeiende online veilingplatform in Europa. Ons platform

Nadere informatie

CATHERINE FRANÇOIS WAVES BRUSSELS PERSBERICHT. 27 maart - 11 mei OPENING woensdag 27 maart 18 uur - 21 uur

CATHERINE FRANÇOIS WAVES BRUSSELS PERSBERICHT. 27 maart - 11 mei OPENING woensdag 27 maart 18 uur - 21 uur BRUSSELS Rue Hotel des Monnaies 66, 1060 Brussels Munthofstraat 66, 1060 Brussel 025441673 0471897146 brussels@galerielaforestdivonne.com www.galerielaforestdivonne.com PERSBERICHT CATHERINE FRANÇOIS WAVES

Nadere informatie

22.04 > 1.05 2016. BLOEMEN EN PLANTEN IN DIALOOG MET SUBLIEME STADSLOCATIES Bijlokesite Leopoldskazerne Sint-Pietersplein Citadelpark

22.04 > 1.05 2016. BLOEMEN EN PLANTEN IN DIALOOG MET SUBLIEME STADSLOCATIES Bijlokesite Leopoldskazerne Sint-Pietersplein Citadelpark 22.04 > 1.05 2016 BLOEMEN EN PLANTEN IN DIALOOG MET SUBLIEME STADSLOCATIES Bijlokesite Leopoldskazerne Sint-Pietersplein Citadelpark INFO & TICKETS WWW.FLORALIEN.BE VIP DELUXE @Club Falligan, Ghent Tom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

NIEUWSBRIEF NOVEMBER NIEUWSBRIEF NOVEMBER Zonder verbeelding en verbazing rest er de saaiheid 1 1 IN DE KIJKER: Verjaardag Gerarda FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes

Nadere informatie

Slaap doet leven JULES WABBES BACK TO THE FUTURE!

Slaap doet leven JULES WABBES BACK TO THE FUTURE! Slaap doet leven JULES WABBES BACK TO THE FUTURE! HELLO WORLD! #OCHTENDRITUEEL MIJN OCHTENDRITUEEL? MIJN OCHTENDMOOD TWITTEREN & DE WERELD VERKENNEN OP FACEBOOK. Slaap doet leven BACK TO THE FUTURE! Jules

Nadere informatie

Expositiecatalogus Art Laren 2013. new place. art gallery

Expositiecatalogus Art Laren 2013. new place. art gallery Expositiecatalogus Art Laren 2013 new place art gallery Unique art for unique people Gevestigd in het hartje van schitterend s-hertogenbosch, direct naast het Noordbrabants Museum, staat New Place Art

Nadere informatie

MSK geeft schilderijen Frits Van den Berghe terug aan erfgenamen

MSK geeft schilderijen Frits Van den Berghe terug aan erfgenamen MSK geeft schilderijen Frits Van den Berghe terug aan erfgenamen In Gent werden op 27 september 2017 twee schilderijen van Frits Van den Berghe overdragen aan de erfgenamen van de originele eigenaar, Emile

Nadere informatie

PERSBERICHT 16 januari 2015

PERSBERICHT 16 januari 2015 Van: Carina Blokzijl Museum Gouda [Carina.Blokzijl@museumgouda.nl] Verzonden: vrijdag 16 januari 2015 12:36 Onderwerp: van Michel tot Israels Bijlagen: GeorgesMichel_Gezicht_op_de_heuvel_van_Montmartre.jpg;

Nadere informatie

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ILJA WALRAVEN HAAGSE KUNSTENAARS Aanvankelijk schilderde Walraven vooral abstract, maar vanaf een bepaald moment is figuratie een dominante plaats

Nadere informatie

Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012

Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012 Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012 De eerste gedachten die in mij opkomen bij Toyin Loye zijn: warm, sympathiek, hoffelijk, bescheiden en trots. Een Nigeriaanse kunstenaar met een aristocratische

Nadere informatie

ZBMERTENTOONSTELLING 2019

ZBMERTENTOONSTELLING 2019 > overzicht schilderijen ZBMERTENTOONSTELLING 2019 Het is al weer geruime tijd geleden dat wij een tentoonstelling in onze galerie organiseerden voorzien van een catalogus. In een tijd waarin ongelooflijk

Nadere informatie

DOWNLOAD OR READ : VERF HEDENDAAGSE NEDERLANDSE SCHILDERS OVER HUN WERK PDF EBOOK EPUB MOBI

DOWNLOAD OR READ : VERF HEDENDAAGSE NEDERLANDSE SCHILDERS OVER HUN WERK PDF EBOOK EPUB MOBI DOWNLOAD OR READ : VERF HEDENDAAGSE NEDERLANDSE SCHILDERS OVER HUN WERK PDF EBOOK EPUB MOBI Page 1 Page 2 verf hedendaagse nederlandse schilders over hun werk verf hedendaagse nederlandse schilders pdf

Nadere informatie

Honingen. Lion Arie Feijen. Stillevens 8 t/m 30 maart 2014. since 1997. 16 jaar toonaangevend in realisme. Galerie - Art Gallery

Honingen. Lion Arie Feijen. Stillevens 8 t/m 30 maart 2014. since 1997. 16 jaar toonaangevend in realisme. Galerie - Art Gallery Galerie - Art Gallery Honingen since 1997 Lion Arie Feijen Stillevens 8 t/m 30 maart 2014 16 jaar toonaangevend in realisme Lion Arie Feijen (1947) schildert in de traditie van de beroemde Nederlandse

Nadere informatie

Spreekbeurt Nederlands De euro

Spreekbeurt Nederlands De euro Spreekbeurt Nederlands De euro Spreekbeurt door een scholier 1216 woorden 2 februari 2002 6,4 38 keer beoordeeld Vak Nederlands DE EURO In 1957 werd voor het eerst gesproken over een gezamenlijke munt

Nadere informatie

Stijlvol. overwinteren. Met kleur, verlichting, accessoires GESPOT WOONTRENDS UIT LONDEN EN PARIJS + ANDERE DOE EENS GEK

Stijlvol. overwinteren. Met kleur, verlichting, accessoires GESPOT WOONTRENDS UIT LONDEN EN PARIJS + ANDERE DOE EENS GEK ELLE DECORATION STYLINGLESSEN VAN PRO S DESIGN IN STOCKHOLM INTERIEURTRENDS NUMMER 6 2014 nummer 6 december/januari 2014/15 adviesprijs 5,99 DOE EENS GEK + ANDERE STYLINGLESSEN VAN PRO S DESIGN IN STOCKHOLM

Nadere informatie

Kunst in de 20 e eeuw

Kunst in de 20 e eeuw Kunst in de 20 e eeuw De onderwerpen: Kubisme 1907-1914 een ander gezichtspunt Surrealisme 1924-1945 leven in een droom Abstract Expressionisme 1943-1970 het grote gebaar Minimalisme 1960-1975 zonder titel

Nadere informatie

unst uit de Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig.

unst uit de Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig. uit de unst Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig. De warme woonkamer met open haard. De poef en het kleed

Nadere informatie

Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon. in de Dorpskerk van Cadzand

Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon. in de Dorpskerk van Cadzand Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon in de Dorpskerk van Cadzand van 4 juli t/m 30 juli 2015 HANS M. HUYGHEBAERT is een veelzijdig Belgisch kunstenaar. Hij kreeg zijn opleiding

Nadere informatie

Stoelen Medea van Vittorio Nobili staan om een leistenen tafel, een vondst van bewoner Henri-Charles Hermans uit Zuid-Frankrijk

Stoelen Medea van Vittorio Nobili staan om een leistenen tafel, een vondst van bewoner Henri-Charles Hermans uit Zuid-Frankrijk IN LIVING COLOUR Bij de inrichting van huizen, restaurants en bars doet Henri Hermans de meubels en kunst zijn echtgenote Natasha kiest stoffen, vloeren en kleuren uit. Thuis in Antwerpen haalde het stel

Nadere informatie

UITZONDERLIJKE SPAANSE BRUIKLEEN TE BRUGGE

UITZONDERLIJKE SPAANSE BRUIKLEEN TE BRUGGE ! Login HOMETIJDSCHRIFTARCHIEFABONNEESBOEKENMUSEATENTOONSTELLINGENWEBWINKELOVER OKVCONTACT UITZONDERLIJKE SPAANSE BRUIKLEEN TE BRUGGE Het Groeningemuseum bouwt al ruim een eeuw voort op de herontdekking

Nadere informatie

Slaap doet leven. jules wabbes. back to the future!

Slaap doet leven. jules wabbes. back to the future! jules wabbes back to the future! #OCHTENdRITUEEL Mijn ochtendritueel? mijn ochtendmood twitteren & de wereld verkennen op facebook. HELLO WORLD! back to the future! Jules Wabbes ontwierp zijn bed in de

Nadere informatie

50 jaar verfijnde elegantie

50 jaar verfijnde elegantie PERSBERICHT 50 jaar verfijnde elegantie Parmentier zet de toon met de nieuwe Herfst-Winter collectie 2012-2013 Brussel, 22 mei 2012 Het Huis Parmentier, specialist in prêt-à-porter pelscollecties, viert

Nadere informatie

https://www.facebook.com/blanconucleo/ Burgstraat 18K, 9000 Gent https://www.facebook.com/carringtongallery

https://www.facebook.com/blanconucleo/ Burgstraat 18K, 9000 Gent https://www.facebook.com/carringtongallery Bedrijfsvoering Dienst Publiekszaken 019 Kunstgaleries Dok Noord 5L, 9000 Gent info@019-ghent.org www.019-ghent.org Barbé Urbain gallery Penitentenstraat, 29, 9000 Gent Tel. 0471 029 401 desk@barbe-urbain.com

Nadere informatie

E25. Deel 2 van Expo 1913 bestaat uit 3delen omdat het bestand te groot was voor 2 delen van de grote expo

E25. Deel 2 van Expo 1913 bestaat uit 3delen omdat het bestand te groot was voor 2 delen van de grote expo E25 Deel 2 van Expo 1913 bestaat uit 3delen omdat het bestand te groot was voor 2 delen van de grote expo De doorgang van het Citadelpark naar het andere deel van de WT van 13ne noemde de Belvédèrelaan,

Nadere informatie

Den Haag Scheveningen Delft

Den Haag Scheveningen Delft Den Haag Scheveningen Delft Zaterdag en zondag 21 en 22 juni 2008 met bezoek aan Mauritshuis Museum Beelden aan zee Vermeercentrum V.V.A. afdeling Brussel G. Gilsonstraat 55, 1090 Brussel tel. 02-479.32.32

Nadere informatie

WONEN LEVE DE VERBEELDING

WONEN LEVE DE VERBEELDING Less is more is niet besteed aan Caroline Notté, want ze houdt van veel objecten, meubelen, kunstwerken en snuisterijen. Hier zie je zowel antieke meubelen, vintage design als trouvailles, zoals het driehoekige

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 In 1886 vertrok Van Gogh naar Parijs. Hij maakte daar kennis met twee nieuwe schilderstromingen: het impressionisme en het pointillisme. Onder invloed van deze stromingen gingen de schilderijen

Nadere informatie

CATALOGUS mei 2011 richard.pdf 1 24-5-2011 15:15:23

CATALOGUS mei 2011 richard.pdf 1 24-5-2011 15:15:23 CATALOGUS mei 2011 Voor u ligt de catalogus van AB wonen. AB Wonen waar AB staat voor Altijd Balans omdat wij denken dat je pas in balans bent als lichaam, geest en (woon-)omgeving met elkaar in harmonie

Nadere informatie

PERSBERICHT. Design museum Gent kleurt oranje dit najaar Design Derby BE/NL 1815-2015 23/10/2015-13/3/2016

PERSBERICHT. Design museum Gent kleurt oranje dit najaar Design Derby BE/NL 1815-2015 23/10/2015-13/3/2016 PERSBERICHT Design museum Gent kleurt oranje dit najaar Design Derby BE/NL 1815-2015 23/10/2015-13/3/2016 Spannende confrontatie tussen België en Nederland Het is precies 200 jaar geleden dat het Verenigd

Nadere informatie

ZAPPART viert eenjarig jubileum tijdens Design District

ZAPPART viert eenjarig jubileum tijdens Design District Persbericht Rotterdam, 22 mei 2013 ZAPPART viert eenjarig jubileum tijdens Design District Wij maken kunst bereikbaar en betaalbaar voor iedereen 6, 7 en 8 juni verspreidt ZAPPART het gedachtegoed van

Nadere informatie

Gallery Talks (Flinck & Bol): Zaterdag- en zondagmiddag om uur en uur (+/-30 min)

Gallery Talks (Flinck & Bol): Zaterdag- en zondagmiddag om uur en uur (+/-30 min) Het Koninklijk Paleis Amsterdam is al ruim 200 jaar het officiële ontvangstpaleis van het Koninklijk Huis, waar wereldleiders en staatshoofden worden ontvangen. Een gebouw waar troonswisselingen en huwelijken

Nadere informatie

PERSBERICHT. WHITE CUBE & BLACK CUBE: DIG UP Claude Cattelain

PERSBERICHT. WHITE CUBE & BLACK CUBE: DIG UP Claude Cattelain PERSBERICHT WHITE CUBE & BLACK CUBE: DIG UP Claude Cattelain Expositie: 24 November 2017 > 20 January 2018 Vernissage: Donderdag 23 November - van 18u tot 21u OVER DE KUNSTENAARS 1972 - Geboren in Kinshasa

Nadere informatie

Klassieke schoonheden

Klassieke schoonheden STIJL Klassieke schoonheden Natuursteen en hout zijn tijdloos en lenen zich bij uitstek voor de bouw van klassieke stijltrappen, meestal in combinatie met leuningen in sierlijk artisanaal siersmeedwerk

Nadere informatie

Veilingcatalogus. Stichting Kringloopbedrijf Borne. Goederenveiling 1 oktoiber 2016

Veilingcatalogus. Stichting Kringloopbedrijf Borne. Goederenveiling 1 oktoiber 2016 Stichting Kringloopbedrijf Borne Veilingcatalogus Goederenveiling 1 oktoiber 2016 Aanvang : 14:00 uur Lokatie: Kringloop Borne Bornerbroeksestraat 83 7621AE Borne Voorwaarden REGELS EN DEELNAME VOORWAARDEN

Nadere informatie

Fondation Beyeler. De Bazelse galeriehouder Ernst Beyeler behoort onomstreden tot de belangrijkste hedendaagse kunsthandelaars en -verzamelaars.

Fondation Beyeler. De Bazelse galeriehouder Ernst Beyeler behoort onomstreden tot de belangrijkste hedendaagse kunsthandelaars en -verzamelaars. Fondation Beyeler Architect: Renzo Piano Building Workshop, Parijs/Genua Lichtplanner: Elektriciteitsvennootschap, Bazel Fotograaf: Thomas Mayer Plaats: Riehen, Bazel De Bazelse galeriehouder Ernst Beyeler

Nadere informatie

Catharina de Grootste. Dit werkboekje is van:

Catharina de Grootste. Dit werkboekje is van: Catharina de Grootste Dit werkboekje is van: Hallo! Je gaat binnenkort op bezoek in het museum Hermitage Amsterdam. Het woord Hermitage spreek je uit als hermitaasje. Een museum is een gebouw waarin je

Nadere informatie

Benoît Maire The Object of Criticism

Benoît Maire The Object of Criticism PERSMAP Benoît Maire The Object of Criticism 16.01 06.03.2011 1 Index Over de tentoonstelling 3 Beeldmateriaal 4 Andere tentoonstellingen 5 Verwacht 5 Algemene informatie 5-6 2 Over de tentoonstelling

Nadere informatie

Classic Beauties. Dit werkboekje is van:

Classic Beauties. Dit werkboekje is van: Classic Beauties Dit werkboekje is van: Hallo! Je gaat binnenkort op bezoek in het museum Hermitage Amsterdam. Het woord Hermitage spreek je uit als hermitaasje. Een museum is een gebouw waarin je allerlei

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 In 1886 vertrok Van Gogh naar Parijs. Hij maakte daar kennis met twee nieuwe schilderstromingen: het impressionisme en het pointillisme. Onder invloed van deze stromingen gingen de schilderijen

Nadere informatie