Nieuw bezoekersrecord en stijgende verkoopcijfers: BRAFA scoort uitstekend!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw bezoekersrecord en stijgende verkoopcijfers: BRAFA scoort uitstekend!"

Transcriptie

1 04/02/2014 PERSBERICHT Nieuw bezoekersrecord en stijgende verkoopcijfers: BRAFA scoort uitstekend! Voor deze editie van 2014 hoopten de organisatoren van BRAFA (Brussels Art Fair) de symbolische kaap van bezoekers te halen. Ze slaagden in hun opzet, want uiteindelijk kreeg dit niet te missen evenement voor verzamelaars en kunstliefhebbers ruim bezoekers over de vloer. De exposanten zijn bijzonder opgetogen over het niveau van hun verkopen én over het publiek, dat Europeser was dan ooit. BRAFA blijft zich jaar na jaar bevestigen! Een frisse wind boordevol optimisme! Met die woorden omschreef een trouwe exposant van BRAFA deze 59ste editie (25/01-02/02/2014), die werd afgesloten met een onbetwistbaar succes qua bezoekersaantal bezoekers, een nieuw record. Wellicht nog veelzeggender is het niveau van de geregistreerde transacties tijdens deze tien expositiedagen, dat voor veel galeriehouders tot het beste van de elf edities op Tour & Taxis behoorde. Dit is waarschijnlijk een van onze mooiste edities, zo niet de mooiste. Niet alleen vestigen we een nieuw absoluut record wat betreft het bezoekersaantal, dat onze verwachtingen zowaar overtrof, bovendien zijn onze exposanten uitermate opgetogen en hebben de meesten van hen uitstekende resultaten geboekt. Het verkooptempo nam al meteen van bij de vooropeningsavonden een bliksemstart en bleef op een hoog niveau gedurende de hele week en tijdens het laatste weekend. Het enthousiasme dat heerste voor de opening van de beurs, heeft zich concreet gemaakt. Dat succes sterkt ook ons langetermijnbeleid, waarin we focussen op een constante verbetering van de beurs en haar internationale openheid. Het bevestigt bovendien de goede gezondheid van de kunstmarkt in België in het algemeen, aldus Harold t Kint de Roodenbeke, voorzitter van BRAFA. Veel van de met name buitenlandse exposanten benadrukten het steeds Europeser wordende karakter van het publiek, en waren ook uitermate opgetogen over de vele nieuwe contacten die ze hadden gelegd. Er werden kopers en bezoekers genoteerd uit Nederland, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Italië, Libanon, Amerika, Mexico, Saoedi-Arabië en Rusland. Ook was er een delegatie uit Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten aanwezig. De exposanten zijn zoals altijd vol lof over de grote kennis van het deskundige verzamelaarspubliek, en daarnaast mocht BRAFA ook een groot aantal museumdirecteuren en -conservatoren ontvangen, waarvan enkele uit Amerika. Een teken dat lijkt te bewijzen dat het niveau van de beurs blijft stijgen. Tot slot vermelden we ook het enthousiasme waarmee de gloednieuwe BRAFA Art Talks werden ontvangen, een reeks lezingen die dagelijks een volle zaal luisteraars lokten. De volgende editie van BRAFA de zestigste vindt plaats van 24 januari tot 1 februari Een jubileumeditie dus, en dat zal volgens de organisatoren op gepaste wijze worden gevierd!

2 Enkele verkopen 88-Gallery Verkocht onder meer een grote Italiaanse sofa uit de jaren vijftig in Ico Parisi-stijl. Galerie AB Verkocht onder meer 3 werken van Hans Hartung en een tekening van Félicien Rops, Het Schaamtegevoel van Sodoma (1888), gereserveerd door het Musée Rops in Namen. Aktis Gallery Zeer veel transacties, waaronder schilderijen van Zao Wou-Ki, Gao Xingjian, Léopold Survage, Helene Bailly Gallery Groot succes voor hun hedendaagse kunstenares Katrin Fridriks, waarvan verschillende doeken werden verkocht. Galerie Berger Opmerkelijk: een zeldzaam gelakt bureau en pente in Louis Quinzestijl met het waarmerk van Jacques Dubois. Galerie Alexis Bordes Wist zijn fraaiste object te verkopen aan internationale verzamelaars: een gebeeldhouwd busteportret van Madame Récamier van Joseph Chinard. Brenske Gallery Verschillende iconen werden verkocht, onder meer aan twee nieuwe Russische klanten. Carpenters Workshop Gallery Zeer fraai resultaat. Een Russische verzamelaar kocht op de eerste avond verschillende meubelstukken van hedendaagse ontwerpers, zoals Wendell Castle en Rick Owens. Claes Gallery Heeft zijn stand zo goed als volledig uitverkocht, met onder meer een bijzonder Songye Nkisi-beeld (Congo). Costermans Zijn hun Studie van schelpen, vlinders en insecten van Jan Van Kessel de Oude ( ) kwijt, en verder ook een Italiaanse neoklassieke spiegel (eind 18de-begin 19de eeuw), een commode in Louis Quinzestijl, een consoletafel in directoirestijl en een landschap van Jan Breughel de Jonge ( ). Galerie Cybèle Verkocht onder meer een Reliëf met paarden van het koninklijke gevolg, Egypte, 18de Dynastie, regering van Achnaton, en een hoofd van Venus of Apollo Sauroktonos, Griekenland, 1ste-2de eeuw v. Chr. De Backker Medieval Art Een nieuwe klant kocht de triptiek van de Heilige Michaël uit Zuid-Spanje, die dateert uit het midden van de 15de eeuw.

3 Galerie Delvaille Verkocht ruim een dozijn objecten, waarvan 11 aan nieuwe klanten! Galerie Oscar De Vos Verschillende belangrijke verkopen van Albert Saverys, Hubert Malfait (De jonggehuwden, 1927), Constant Permeke, Gustave De Smet, Emile Claus, James Ensor, Galerie Bernard Dulon De beurs is bezig aan een fraaie opmars, zoals verwacht, aldus de galeriehouder. Verkocht onder meer een rituele lepel van het Dan-volk, Ivoorkust. Yann Ferrandin Eerste, zeer bemoedigende deelname. Verkocht een Gouro-masker uit Ivoorkust. Galerie Fleury Verkocht diverse werken van Sam Francis, Ossip Zadkine, Serge Poliakoff, Geer van Velde, Fernand Léger, Bernard Buffet, Futur Antérieur Dolgelukkig! Verkocht onder meer een bureau van Michel Boyer en een beeld (De Langzame klim, 1972) van Dietrich-Mohr (Düsseldorf, 1924). Dario Ghio Een imposante Weense brandkast uit het derde kwart van de 19de eeuw werd al meteen op de eerste avond verkocht aan een koppel Belgische verzamelaars. Philippe Heim & James Bauerle Alle ogen waren gericht op de collectie Eskimoschilderijen en -beelden, die bijzonder in de smaak vielen! Marc Heiremans Mede dankzij de recente tentoonstelling in het Design Museum Gent was er veel aandacht voor Seguso Vetri d Arte en werd voor bijna alle creaties een koper gevonden Willy Huybrechts Diverse verkopen van circa , waaronder een beeld van Ossip Zadkine ( ), Het ontstaan der vormen. Galerie Jamar Belangrijke verkopen van werken van onder meer Léon Spilliaert en Pierre Alechinksy. Harold t Kint de Roodenbeke Een zeer lichte gouache van René Magritte (De onzichtbare spiegel, 1942) verruilde al op de eerste avond van eigenaar, gevolgd door een zeldzame olie op doek van Hergé, een schilderij van Sam Francis en een reeks tekeningen van Paul Delvaux. Kovacek Spiegelgasse Bij haar eerste deelname was er veel belangstelling voor het portret van een jong meisje van Egon Schiele en een tekening van Gustav Klimt. Verkocht diverse glascreaties.

4 Kunstberatung Zürich AG Eerste en veelbelovende deelname. Verkocht verschillende doeken, waaronder De Caritas van Jan Massys ( ) en Het Interieur van een Schilderijengalerie van Jan Brueghel de Oude ( ). Pierre Mahaux Vond een koper voor zijn schitterende bronzen koffietafel van Ado Chale. Kálmán Makláry Fine Arts Groot succes voor de schilderijen van Judit Reigl en Hur Kyung Ae. Galerie Marcilhac Verkocht zijn ensemble van Dominique, meubilair voor een slaapkamer uit 1928, een beeld van Csaky, Hoofd (1921), en niet te vergeten een dierenportret van Paul Jouve, een bureau van Ben Swildens en glaswerk van Maurice Marinot. Helena Markus Verkocht verschillende Japanse kamerschermen, waaronder een prachtig Vogels en bloemen uit de Edo-periode, begin 19de eeuw. Galerie Mathivet Verkochten onder meer twee paar wandkandelaars van Gilbert Poillerat ( ) en vier Aboriginal-schilderijen, en er was veel interesse voor hun kunstwerken uit de jaren veertig. Mullany Verkocht een van zijn topstukken, een Gekroonde Maagd met kind uit Oost-Frankrijk (laatste kwart van de 12de eeuw). Galerie Petits Papiers De humoristische doeken van Philippe Geluck maakten behoorlijk wat indruk, maar ook de creaties van François Avril, Dominique Corbasson, Denis Deprez en Jean-Claude Götting kregen de nodige aandacht. Phoenix Ancient Art Egyptische kunst van grote kwaliteit trekt altijd klanten. Verkocht onder meer een imposante leeuwenkop (Griekse kunst, eind 4de-3de eeuw v. Chr.) en een zeldzame schaal van blauw mozaïekglas van Romeinse oorsprong (1ste eeuw v. Chr.). Guy Pieters Gallery De stand van Guy Pieters bleef trouw aan zijn reputatie en was bijna continu gevuld met mensen. De werken van Niki de Saint Phalle, Bernar Venet, Arman, Christo, Jan Fabre, Koen Vanmechelen en Arne Quinze gingen gretig van de hand. Eric Pouillot Verkocht onder meer Lian en acrobaten en Hert op poten, terracotta uit China, Westelijke Handynastie (206 v. Chr.-8 na Chr.). Elmar Robert Medieval Art Vond een koper voor zijn Heilige Elisabeth van hout, Turijn, 15de eeuw. Serge Schoffel Groot succes voor zijn reeks Vodun Fon, waar hij verschillende stukken van verkocht.

5 Galerie Jörg Schuhmacher Bevestigde zijn succes na een zeer geslaagde eerste editie in 2013 en verkocht onder meer een uiterst zeldzame gouache van Georges Vantongerloo ( ). Sèvres Cité de la Céramique Verkochten onder meer het ensemble van Andrea Branzi, 2010, Lodewijk XXI, menselijk porselein. Stammegna & Associés Verkochten onder meer een schilderij van Bernard Buffet. Steinitz Bij het afsluiten van de beurs zat een belangrijke transactie nog in de eindfase. Het betrof een paar neoklassieke Franse vazen uit het einde van de 18de eeuw, gemaakt in het atelier van het Hôtel des Menus-Plaisirs onder leiding van de hertog van Aumont. Galerie Taménaga Vonden kopers voor een aquarel van Marc Chagall en een aantal werken van de Amerikaanse kunstenaar Tom Christopher. Axel Vervoordt Beschouwt BRAFA als een succes, met een aantal belangrijke stukken verkocht, zoals een Carte de voyage van Roman Opalka; een Hoofd van Senenmut, Egypte, Nieuwe Rijk (ca B.C.), XVIII Dynastie (ca B.C.); en Romeinse olielampen in brons, 2 e eeuw n. Chr. N. Vrouyr 58ste deelname (op 59!) voor dit vermaarde Antwerpse huis, dat een grote Ushak uit West-Turkije verkocht van circa Whitford Fine Art Een voortreffelijke editie dit jaar voor deze galerie uit Londen, die diverse werken van Joseph Lacasse, Clive Barker en Paul Van Hoeydonck van de hand deed. De Wit Fine Tapestries Opmerkelijke verkoop: een wandtapijt Koolbladeren met vogels van wol en zijde, midden 16de eeuw, vermoedelijk uit Oudenaarde.

Dat de Latemse kunst op BRAFA 2014 goed. Latemse Kunst op BRAFA 2014 BELGISCHE SCHILDERKUNST

Dat de Latemse kunst op BRAFA 2014 goed. Latemse Kunst op BRAFA 2014 BELGISCHE SCHILDERKUNST BELGISCHE SCHILDERKUNST Het is ooit anders geweest. De Latemse kunst kende haar hoogdagen tussen de jaren 1920-1930 en genoot toen van een nooit meer geëvenaarde internationale uitstraling. Het cultureel-mondaine

Nadere informatie

THE BRUSSELS DESIGN MARKET

THE BRUSSELS DESIGN MARKET PERSBERICHT BRUSSELS DESIGN MARKET www.designmarket.be Zaterdag 23 april et zondag 24 april 2016 THE BRUSSELS DESIGN MARKET THE LARGEST VINTAGE DESIGN MARKET IN EUROPE Brussels Design Market werd 10 jaar

Nadere informatie

BRAFA 2019: Tribale kunst uit Afrika op de Brusselse kunstbeurs

BRAFA 2019: Tribale kunst uit Afrika op de Brusselse kunstbeurs BRAFA 2019: Tribale kunst uit Afrika op de Brusselse kunstbeurs Hoe en waarom koop je Afrikaanse tribale kunst? Waar moet je op letten bij het maken van een keuze? Waarom kun je het beste de BRAFA in Brussel

Nadere informatie

DE MODERNEN. TOPSTUKKEN UIT HET KONINKLIJK MUSEUM IN DE KONINGIN FABIOLAZAAL

DE MODERNEN. TOPSTUKKEN UIT HET KONINKLIJK MUSEUM IN DE KONINGIN FABIOLAZAAL DE MODERNEN. TOPSTUKKEN UIT HET KONINKLIJK MUSEUM IN DE KONINGIN FABIOLAZAAL Infofiche voor leerkrachten secundair onderwijs Introductie Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) is vooral

Nadere informatie

BRAFA 2016 nieuw bezoekersrecord voor BRAFA: gegadigden!

BRAFA 2016 nieuw bezoekersrecord voor BRAFA: gegadigden! PERSBERICHT BRAFA 2016 nieuw bezoekersrecord voor BRAFA: 58.000 gegadigden! Brafa 2016 werd afgesloten met een nieuwe recordopkomst Foto: Emmanuel Crooÿ Brafa 2016 sloot zijn 61ste editie af op zondag

Nadere informatie

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design ABSOLUUT architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00 Tussen kunst en design AMPERSAND HOUSE DE LIVING GALLERY VAN IKE KATHRYN Hoe kan je kunst en design op een levendige manier voorstellen

Nadere informatie

Van Bosch tot Tuymans: MSK Gent vernieuwt haar vaste collectie

Van Bosch tot Tuymans: MSK Gent vernieuwt haar vaste collectie Van Bosch tot Tuymans: MSK Gent vernieuwt haar vaste collectie Tien jaar na de renovatie van het museumgebouw schrijft het MSK Gent een nieuw beeld verhaal, van de middeleeuwen tot vandaag. Meer dan 25

Nadere informatie

Een kunsteducatieve draaischijf

Een kunsteducatieve draaischijf Een kunsteducatieve draaischijf Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - Pedagogische Studie dagen -... alle groepen die willen proeven van kunst. 2015-2016 mu-zee-um

Nadere informatie

BRAFA 15 bestemming kunst! Brussel, Tour & Taxis, van 24 januari t/m 1 februari 2015

BRAFA 15 bestemming kunst! Brussel, Tour & Taxis, van 24 januari t/m 1 februari 2015 BRAFA 15 bestemming kunst! Brussel, Tour & Taxis, van 24 januari t/m 1 februari 2015 60e editie, 51 Belgische exposanten, 75 exposanten uit een vijftiental landen, 12 nieuwe deelnemers, 15.000 m² tentoonstellingsruimte,

Nadere informatie

De schatten van Caroline en Maurice Verbaet

De schatten van Caroline en Maurice Verbaet Dit boekje is van: De schatten van Caroline en Maurice Verbaet Ik heb het museum bezocht met: Een reis door de tijd Hallo! Wij zijn Caroline en Maurice en we hebben een passie voor Belgische moderne kunst.

Nadere informatie

22.04 > 1.05 2016. BLOEMEN EN PLANTEN IN DIALOOG MET SUBLIEME STADSLOCATIES Bijlokesite Leopoldskazerne Sint-Pietersplein Citadelpark

22.04 > 1.05 2016. BLOEMEN EN PLANTEN IN DIALOOG MET SUBLIEME STADSLOCATIES Bijlokesite Leopoldskazerne Sint-Pietersplein Citadelpark 22.04 > 1.05 2016 BLOEMEN EN PLANTEN IN DIALOOG MET SUBLIEME STADSLOCATIES Bijlokesite Leopoldskazerne Sint-Pietersplein Citadelpark INFO & TICKETS WWW.FLORALIEN.BE VIP DELUXE @Club Falligan, Ghent Tom

Nadere informatie

Persbericht. Rubens: schetsen en zilverwerk! 25 september 2014

Persbericht. Rubens: schetsen en zilverwerk! 25 september 2014 Persbericht 25 september 2014 Rubens: schetsen en zilverwerk! De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België verwelkomen twee uitzonderlijke zilverstukken geïnspireerd door Rubens. Deze bruikleen

Nadere informatie

Galerie Oscar De Vos +32 (0)9 281 11 70. B-9830 Sint-Martens-Latem Belgium www.oscardevos.be

Galerie Oscar De Vos +32 (0)9 281 11 70. B-9830 Sint-Martens-Latem Belgium www.oscardevos.be PERSINFORMATIE GALERIE OSCAR DE VOS BRAFA 2016 Galerie Oscar De Vos toont een uitzonderlijke selectie van Belgische Kunst, exclusief ter gelegenheid van BRAFA 2016. De kunstwerken zijn van bijzondere artistieke

Nadere informatie

Liefde voor de Leiestreek Impressionisme in Vlaanderen bij Francis Maere

Liefde voor de Leiestreek Impressionisme in Vlaanderen bij Francis Maere Liefde voor de Leiestreek Impressionisme in Vlaanderen bij Francis Maere 90 l collect impressionisme in vlaanderen 91 l collect collect l 91 impressionisme in vlaanderen Aan het einde van de 19e eeuw

Nadere informatie

TEFAF MAASTRICHT 2018: NIEUWE PREVIEW-DAGEN EN NIEUWE DEELNEMERS

TEFAF MAASTRICHT 2018: NIEUWE PREVIEW-DAGEN EN NIEUWE DEELNEMERS TEFAF MAASTRICHT 2018: NIEUWE PREVIEW-DAGEN EN NIEUWE DEELNEMERS (Helvoirt, 24 oktober 2017) 270 kunsthandelaren en specialisten op het gebied van beeldende kunst, antiek en design met collecties die meer

Nadere informatie

NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET

NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER indrukwekkend NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET OUDE MEESTERS ARENTSHUIS MODERNE GRAFIEK GROENINGEMUSEUM 31.10.2015-14.02.2016 SELECTIE 1 05.03.2016-19.06.2016

Nadere informatie

R O G E R R A V E E L M U S E U M. Albisola. Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam

R O G E R R A V E E L M U S E U M. Albisola. Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam Albisola Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam 3 juli 30 oktober 2011 Al eeuwenlang is het Italiaanse stadje Albisola aan de Ligurische kust

Nadere informatie

25 JAN - 02 FEB 2014 BRUSSELS GUEST OF HONOUR: ROYAL MUSEUM FOR CENTRAL AFRICA / TERVUREN

25 JAN - 02 FEB 2014 BRUSSELS GUEST OF HONOUR: ROYAL MUSEUM FOR CENTRAL AFRICA / TERVUREN 25 JAN - 02 FEB 2014 BRUSSELS GUEST OF HONOUR: ROYAL MUSEUM FOR CENTRAL AFRICA / TERVUREN Editorial BRAFA, de geslaagde comeback van de kunsten Bij valavond fonkelen langs het kanaal van Brussel de witte

Nadere informatie

DE BEKRONING VAN DE BELGISCHE CHOCOLADE 2 4 MAART 2018 BRUSSEL TOUR & TAXIS

DE BEKRONING VAN DE BELGISCHE CHOCOLADE 2 4 MAART 2018 BRUSSEL TOUR & TAXIS DE BEKRONING VAN DE BELGISCHE CHOCOLADE 2 4 MAART 2018 BRUSSEL TOUR & TAXIS HTTP://BRUSSELS.SALON-DU-CHOCOLAT.COM NEEM DEEL AAN DE GROOTSTE EVENTS GEWIJD AAN CHOCOLADE EN CACAO TER WERELD EN IN BELGIË

Nadere informatie

Archiefnummer 0354. Inventaris van het archief/de collectie van. A. Greebe (1915-1993) Kunstenaar en verzamelaar 1917-1979.

Archiefnummer 0354. Inventaris van het archief/de collectie van. A. Greebe (1915-1993) Kunstenaar en verzamelaar 1917-1979. Archiefnummer 0354 Inventaris van het archief/de collectie van A. Greebe (1915-1993) Kunstenaar en verzamelaar 1917-1979 Lidy Visser Den Haag 2002/2009 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Inventaris 4 2.1. Correspondentie

Nadere informatie

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN Je bewondert een ruim aanbod van de westerse kunstgeschiedenis, van de 15 e eeuw tot nu. De cursisten gaan aan de slag met portretten. Ze beschrijven in groepjes het uiterlijk van een portret, doen een

Nadere informatie

Werkstuk CKV Museum moderne kunst Arnhem

Werkstuk CKV Museum moderne kunst Arnhem Werkstuk CKV Museum moderne kunst Arnhem Werkstuk door een scholier 1193 woorden 8 februari 2005 4 15 keer beoordeeld Vak CKV Inhoudsopgave Algemene gegevens Verwachtingen van de expositie Opbouw van de

Nadere informatie

Succesvolle Art Rotterdam Week uitgegroeid tot internationaal begrip

Succesvolle Art Rotterdam Week uitgegroeid tot internationaal begrip 10 februari 2019, 19:55 (CET) Succesvolle Art Rotterdam Week uitgegroeid tot internationaal begrip Met veelzijdig kunstaanbod op meer dan 30 locaties Art Rotterdam Week blikt terug op een succesvolle editie.

Nadere informatie

HK-0002 Dolomiti Jan van Heel Vak 17 Olieverf op doek, houten lijst. HK-0008 Parijs 1983 Jan van Heel Vak 25 olieverf, houten lijst, op linnen,

HK-0002 Dolomiti Jan van Heel Vak 17 Olieverf op doek, houten lijst. HK-0008 Parijs 1983 Jan van Heel Vak 25 olieverf, houten lijst, op linnen, afbeelding Code Naam Kunstenaar Toponiem Omschrijving HK-0002 Dolomiti Jan van Heel Vak 17. HK-0003 Spanje 1965 Jan van Heel Vak 01 HK-0004 Stilleven Jan van Heel Vak 17 HK-0007 Huizen in sneeuw, Frankrijk

Nadere informatie

kunstgids kunstgids amsterdam amsterdam

kunstgids kunstgids amsterdam amsterdam kunstgids amsterdam kunstgids amsterdam Mogen wij ons even aan u voorstellen... Post Amsterdam, Stedelijk Museum CS, Marije Buffing Edelsmid, Lef, Grael Art Gallery, GO Gallery, Tulip Museum, Anne Frank

Nadere informatie

PRESS CONTACT ONLINE

PRESS CONTACT ONLINE PERSBERICHT PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38 Thierry.belenger@me.com ONLINE WWW.DESIGNMARKET.BE BRUSSELS

Nadere informatie

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis. Kijkwijzer HAVO / VWO Joep Nicolas 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015 Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.nl Welkom in het Cuypershuis Het museumgebouw is een uniek complex

Nadere informatie

Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie

Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie 07 SEPTEMBER 2017 SAMENVATTING Museum Boijmans Van Beuningen

Nadere informatie

MSK geeft schilderijen Frits Van den Berghe terug aan erfgenamen

MSK geeft schilderijen Frits Van den Berghe terug aan erfgenamen MSK geeft schilderijen Frits Van den Berghe terug aan erfgenamen In Gent werden op 27 september 2017 twee schilderijen van Frits Van den Berghe overdragen aan de erfgenamen van de originele eigenaar, Emile

Nadere informatie

Javier Gómez en Arian Winterink exposeert in Museum vd Togt

Javier Gómez en Arian Winterink exposeert in Museum vd Togt Bijgewerkt: 20 oktober 2008 Zoek: ga. Begin: Nieuws Amstelveen Geschiedenis Foto's Gebeurtenissen Monumenten Partnersteden Straten Kerken Exposities Links Sponsoren Over de site Javier Gómez en Arian Winterink

Nadere informatie

Koningsstraat 20. Brussel

Koningsstraat 20. Brussel Koningsstraat 20 Brussel De Koningsstraat nr. 20 is gelegen in de nabijheid van het Koninklijk Paleis en het Parlement in Brussel. Hier zijn de Directie en enkele afdelingen van de bank gevestigd en op

Nadere informatie

2 Eeuw van het Verstand

2 Eeuw van het Verstand 2 Eeuw van het Verstand Caravaggio, 1600 Veranderingen Het vorige werkboek eindigde met de barok in Zuid-Europa en de Gouden Eeuw in Nederland. Zowel in de 16e als de 17e eeuw leefden een aantal van de

Nadere informatie

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 SAVE THE DATE 18-19 MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Product Manager +32 (0)2 349 35 53 julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager

Nadere informatie

ZAPPART viert eenjarig jubileum tijdens Design District

ZAPPART viert eenjarig jubileum tijdens Design District Persbericht Rotterdam, 22 mei 2013 ZAPPART viert eenjarig jubileum tijdens Design District Wij maken kunst bereikbaar en betaalbaar voor iedereen 6, 7 en 8 juni verspreidt ZAPPART het gedachtegoed van

Nadere informatie

Informatie Brochure. Pulchri Studio. Monumentaal, modern en verrassend. Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag

Informatie Brochure. Pulchri Studio. Monumentaal, modern en verrassend. Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag Informatie Brochure Pulchri Studio Monumentaal, modern en verrassend Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag Hartelijk dank voor u interesse in Pulchri Studio! Museum Catering biedt diverse culinaire mogelijkheden

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Vincent van Gogh heeft nooit een kunstenaarsopleiding afgemaakt. Met deze leskaart leer je meer over de jonge Vincent én hoe je met wat hulp en (vooral) heel veel doorzettingsvermogen toch

Nadere informatie

Brussels, September Beste vrienden,

Brussels, September Beste vrienden, Brussels, September 2016. Beste vrienden, Ik hoop dat jullie allemaal van een mooie en leuke vakantie hebben kunnen genieten, in België of daarbuiten. Intussen zijn we alweer aan de slag gegaan, met een

Nadere informatie

FOTOREPORTAGE LUCKY LUKE STRIJKT NEER IN ANTWERPEN DOOR RAYMOND LAGAE

FOTOREPORTAGE LUCKY LUKE STRIJKT NEER IN ANTWERPEN DOOR RAYMOND LAGAE FOTOREPORTAGE LUCKY LUKE STRIJKT NEER IN ANTWERPEN DOOR RAYMOND LAGAE Wie de komende maand op de Antwerpse ring t stad binnenrijdt, kan er niet naast kijken. Het overbekende silhouet van Lucky Luke is

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt v 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Onze activiteiten in beeld 3. Financiële verslaglegging 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden, 2014 was een jaar waarin er veel

Nadere informatie

Het Huis Ducale. Brussel

Het Huis Ducale. Brussel Het Huis Ducale Brussel Het Maison Ducale, of Hertogelijk Huis, werd gebouwd in 1779 en ligt aan de Hertogstraat 11, een residentiële verkeersader van de Koninklijke Wijk, een van de meest prestigieuze

Nadere informatie

Aart de Lange Pzn. Monumenten van Aandacht. Monuments of Attention

Aart de Lange Pzn. Monumenten van Aandacht. Monuments of Attention Aart de Lange Pzn symboliekschilder symbolic painter Monumenten van Aandacht Monuments of Attention Grote Kerk Edam 5 juli t/m 16 augustus 2015 Dagelijks geopend van 13:30 tot 17:00 uur www.grotekerkedam.nl

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Vincent van Gogh heeft nooit een kunstenaarsopleiding afgemaakt. Met deze leskaart leer je meer over de jonge Vincent én hoe je met wat hulp en (vooral) heel veel doorzettingsvermogen toch

Nadere informatie

238_AW_1_H SERAX-bg.indd 70 15/09/17 18:17

238_AW_1_H SERAX-bg.indd 70 15/09/17 18:17 1. Op een rek met wieltjes (Serax), staan enkele stukken uit de persoonlijke collectie. 2. In de eetkamer combineren de eigenaars hedendaagse meubels, zoals de stoelen van Paola Navone (Serax), met een

Nadere informatie

Hey hoe gaat het? Inleiding

Hey hoe gaat het? Inleiding Hey hoe gaat het? Inleiding Hey hoe gaat het? visie & missie Hey hoe gaat het? ijvert voor preventie van suïcide van jongeren in Vlaanderen. Met ons initiatief willen we het taboe doorbreken dat er heerst

Nadere informatie

Paulo op bezoek in de klas

Paulo op bezoek in de klas Kunst voor peuters en kleuters Dit materiaal is bestemd voor leerkrachten van groep 0, 1 en 2. Met de informatie en lessuggesties kunt in de klas aan de slag met beeldende kunst. Het kijken naar en praten

Nadere informatie

Figuur 3: Achterkant paneel Filips de Schone, 24x15 cm (inclusief lijst 31 x 22 cm), Huis Bergh, s- Heerenberg.

Figuur 3: Achterkant paneel Filips de Schone, 24x15 cm (inclusief lijst 31 x 22 cm), Huis Bergh, s- Heerenberg. Afbeeldingen Figuur 1: Toegeschreven aan atelier van de Meester van de Magdalena Legende, Portret van Filips de Schone, Olieverf op paneel, 24x15 cm, Huis Bergh, s-heerenberg. Figuur 2: Toeschreven aan

Nadere informatie

Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - alle groepen die willen proeven van kunst.

Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - alle groepen die willen proeven van kunst. Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - alle groepen die willen proeven van kunst. 2014-2015 mu-zee-um vzw Romestraat 11a 8400 Oostende info@mu-zee-um.be T 059/269064

Nadere informatie

Stijlvolle elegantie in klassieke villa

Stijlvolle elegantie in klassieke villa Binnenkijken Stijlvolle elegantie in klassieke villa Tien jaar geleden beslisten Maria en Ludo een nieuwe woning te bouwen in een groene, bosrijke omgeving. Het resultaat, een statige, klassieke villa,

Nadere informatie

OMRINGD DOOR KUNST. in een ander licht

OMRINGD DOOR KUNST. in een ander licht OMRINGD DOOR KUNST in een ander licht De eigenaars van deze loft vielen als een blok voor het vele licht en het uitzicht op de natuur dat deze woonomgeving hen biedt. Paul Rijs creëerde hun nieuwe interieur

Nadere informatie

Factsheet over het educatieve aanbod

Factsheet over het educatieve aanbod De tentoonstelling in het Solomon R. Guggenheim Museum in New York, in 2012 Photo: David Heald Factsheet over het educatieve aanbod De tentoonstelling in het Cobra Museum Het Cobra Museum brengt van 5

Nadere informatie

Honingen. Lion Arie Feijen. Stillevens 8 t/m 30 maart 2014. since 1997. 16 jaar toonaangevend in realisme. Galerie - Art Gallery

Honingen. Lion Arie Feijen. Stillevens 8 t/m 30 maart 2014. since 1997. 16 jaar toonaangevend in realisme. Galerie - Art Gallery Galerie - Art Gallery Honingen since 1997 Lion Arie Feijen Stillevens 8 t/m 30 maart 2014 16 jaar toonaangevend in realisme Lion Arie Feijen (1947) schildert in de traditie van de beroemde Nederlandse

Nadere informatie

1907-1914. Bram Vrielink Jim Bloemen 2de

1907-1914. Bram Vrielink Jim Bloemen 2de Bram Vrielink Jim Bloemen 2de 1907-1914 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 HET KUBISME... 4 KUNSTENAARS KUBISME... 5 L AFICIONADO... 6 PORTRAIT OF PABLO PICASSO... 7 SIMULTANEOUS WINDOWS ON

Nadere informatie

De bravoure van Brafa

De bravoure van Brafa DS Cultuur (De Standaard) Date : 21/01/2017 Page : 12 13 Periodicity : Weekly Journalist : Van der Speeten, Geert Circulation : 99220 Audience : 305240 Size : 1584 cm² Advertising value equivalency : 44352,00

Nadere informatie

VERGULDE VOS WK POOL

VERGULDE VOS WK POOL VERGULDE VOS WK POOL Deelnameregels en puntentelling Algemeen: Iedereen kan aan deze pool deelnemen. Deelname kost 10,00 per persoon, te voldoen bij Arjen of Denise bij het inleveren van dit formulier.

Nadere informatie

Tentoonstellingskalender 2009-2010

Tentoonstellingskalender 2009-2010 PRESS 1 Tentoonstellingskalender 2009-2010 Het Design museum Gent heeft een druk tentoonstellingsprogramma. Het accent ligt ook hier op 20ste-eeuwse vormgeving. Aansluitend bij de collecties varieert het

Nadere informatie

Column. De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum

Column. De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum Berichten Column Victor Moussault Het Mauritshuis bouwt aan de toekomst De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum

Nadere informatie

De kunst van Joachim Wtewael (1566-1638)

De kunst van Joachim Wtewael (1566-1638) PERSBERICHT Utrecht, 8 januari 2015 Liefde & Lust De kunst van Joachim Wtewael (1566-1638) Data: 21 februari t/m 25 mei 2015 Locatie: Centraal Museum,, Utrecht Voor de tentoonstelling geldt een toeslag

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Vincent van Gogh heeft nooit een kunstenaarsopleiding afgemaakt. Met deze leskaart leer je meer over de jonge Vincent én hoe je met wat hulp en (vooral) heel veel doorzettingsvermogen toch

Nadere informatie

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/01/2016 tot en met 31/01/2016

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/01/2016 tot en met 31/01/2016 Datum 1 februari 2016 1 van 2 Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/01/2016 tot en met 31/01/2016 1 Verenigd Koninkrijk CAT00 B005 15.266,96 Totaal aantal vergunningen 1 Totale Waarde

Nadere informatie

Bijschriften persbeelden Het Verhaal van Brabant

Bijschriften persbeelden Het Verhaal van Brabant Bijschriften persbeelden Het Verhaal van Brabant Hieronder het beeldmateriaal (lage resolutie) met bijschriften dat op dit moment beschikbaar is. Voor meer informatie over dit persbericht of hoge resolutie

Nadere informatie

randeur Statig herenhuis,

randeur Statig herenhuis, ClassiCinterior Statig herenhuis, randeur glansrijke Dit statige herenhuis aan de rivier De Vecht heeft in de loop der jaren nog niets van zijn glans verloren. De hoge plafonds, sierlijsten, prachtige

Nadere informatie

Historiek januari Nieuwjaarsgeschenk en -receptie

Historiek januari Nieuwjaarsgeschenk en -receptie Historiek 2018 14 januari Nieuwjaarsgeschenk en -receptie Op deze clubactiviteit ontvingen alle aanwezige leden & bezoekers bij het binnenkomen een nieuwjaarsgeschenk. Rond de klok van 10u was er een traktatie

Nadere informatie

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam Persdocumentatie 3 t/m 6 September 2009 1 Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam 2 Persbericht aug 2009 Jong talent... eenmaal, andermaal Uitzonderlijke kunstveiling met beginnende kunstenaars Op 6 september

Nadere informatie

Mathilde Hatzenberger Gallery. Stelt voor: DESSEINS 23.02 > 16.03.2013

Mathilde Hatzenberger Gallery. Stelt voor: DESSEINS 23.02 > 16.03.2013 Stelt voor: DESSEINS 23.02 > 16.03.2013 Met: Pierre DESSONS Jean-Michel HANNECART Yoshifumi HAYASHI Richard MEITNER Philippe SEGERAL Andrew SEXTON Yoshie SUGITO Mai TABAKIAN Marc VAN CAUWENBERGH Gérald

Nadere informatie

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk.

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk. Voorwoord Heemskerk is een veelzijdige gemeente. Soms is het stedelijk, dan weer dorps. Er is veel natuur en anderzijds de staalindustrie. Ook op het gebied van cultuur is Heemskerk veelzijdig. In de openbare

Nadere informatie

CONTACT Sinopia Masterclass Bezoek: Damrak 243, kamer 36 post: Damrak 373 1012 ZJ Amsterdam 06-20589963 advies@sinopia.nl / www.sinopia.

CONTACT Sinopia Masterclass Bezoek: Damrak 243, kamer 36 post: Damrak 373 1012 ZJ Amsterdam 06-20589963 advies@sinopia.nl / www.sinopia. MASTERCLASSES: KUNST EN DE MARKT: BASIS Het kijken naar en kopen van kunst is leuk en biedt een interessante verdieping in het dagelijkse leven. Maar voor het kopen van kunst is behalve de eigen goede

Nadere informatie

DEELNEMERS PROFITEREN VAN DE NIEUWE OPZET VAN DE OPENING VAN TEFAF MAASTRICHT 2018

DEELNEMERS PROFITEREN VAN DE NIEUWE OPZET VAN DE OPENING VAN TEFAF MAASTRICHT 2018 Tomasso Brothers (Stand 304) tijdens TEFAF Maastricht 2018. Foto Mark Niedermann. DEELNEMERS PROFITEREN VAN DE NIEUWE OPZET VAN DE OPENING VAN TEFAF MAASTRICHT 2018 De nieuwe opzet van de opening van TEFAF

Nadere informatie

Veilingcatalogus. Stichting Kringloopbedrijf Borne. Goederenveiling 1 oktoiber 2016

Veilingcatalogus. Stichting Kringloopbedrijf Borne. Goederenveiling 1 oktoiber 2016 Stichting Kringloopbedrijf Borne Veilingcatalogus Goederenveiling 1 oktoiber 2016 Aanvang : 14:00 uur Lokatie: Kringloop Borne Bornerbroeksestraat 83 7621AE Borne Voorwaarden REGELS EN DEELNAME VOORWAARDEN

Nadere informatie

Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België NL Programma voor groepen 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Publieksbemiddeling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Kunst is iets dat niet

Nadere informatie

Reservatie: www.mu-zeemu-zee-um vzw Romestraat 11a 8400 Oostende info@mu-zee-um.be T 059/269064 F 059/517559

Reservatie: www.mu-zeemu-zee-um vzw Romestraat 11a 8400 Oostende info@mu-zee-um.be T 059/269064 F 059/517559 2014 TEN) EERKRACH /L R E G O EN IR/H OLWASSEN /SECUNDA /V IS D S G A U E (B J S N ONDERWIJ + GROEPE ging! een uitda, e n li ip c is sitie of d een expo s u gaan. s r e v op pad te m ngeren o jo d f ig

Nadere informatie

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30 Maak kennis met de 16de-eeuwse Brusselse meester Bernard van Orley. Hij schilderde voor het hof van de Habsburgers, maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. De cursisten verkennen de expo samen met

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2008 tijdvak 2 dinsdag 17 juni 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 34 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 64 punten

Nadere informatie

BIENNALE!DES!ANTIQUAIRES!

BIENNALE!DES!ANTIQUAIRES! Persdossier 18juni2014 De BIENNALEDESANTIQUAIRES Hétevenementvanhetnajaar2014 Pagina 1 van 17 INHOUDSTABEL VanBiennaledesAntiquaires BiennaledesAntiquaires Voorstelling.. 3 Historiek... 4 Biennale2014

Nadere informatie

Wenen. Wenen. Belvedere

Wenen. Wenen. Belvedere Wenen Belvedere Het Belvedere is een prachtig paleiscomplex in Wenen. Twee barokke paleizen, het Unteres en Oberes Belvedere, staan tegenover elkaar aan weerzijden van een hellend park met formele Franse

Nadere informatie

PAUL LOMBARD, DE COLLECTIE VAN EEN LEVEN

PAUL LOMBARD, DE COLLECTIE VAN EEN LEVEN PAUL LOMBARD, DE COLLECTIE VAN EEN LEVEN, in Parijs Une partie de la collection Paul Lombard, mêlant art moderne et contemporain. Tentoonstelling Van vrijdag 6 tot maandag 9 oktober 2017 7 rond-point des

Nadere informatie

VRIENDENPROGRAMMA SEPTEMBER TOT EN MET DECEMBER 2017

VRIENDENPROGRAMMA SEPTEMBER TOT EN MET DECEMBER 2017 VRIENDENPROGRAMMA SEPTEMBER TOT EN MET DECEMBER 2017 BESTE VRIEND VAN HET GEMEENTEMUSEUM, VRIENDEN FAMILIEPICKNICK Het Gemeentemuseum Den Haag en de vriendenvereniging zijn er weer in geslaagd een inspirerend

Nadere informatie

museabrugge.be MUSEA BRUGGE Collectiepresentatie georges vantongerloo groeningemuseum I I persdossier

museabrugge.be MUSEA BRUGGE Collectiepresentatie georges vantongerloo groeningemuseum I I persdossier museabrugge.be MUSEA BRUGGE Collectiepresentatie georges vantongerloo groeningemuseum I 26.09. 15-07.02. 16 I persdossier collectiepresentatie Georges Van Tongerloo 2 KORT MEER INFO Het Groeningemuseum

Nadere informatie

N 4. JACQUES NÈVE Horloger d Art + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net LÉPINE PRECISIE-TAFELKLOK

N 4. JACQUES NÈVE Horloger d Art + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net LÉPINE PRECISIE-TAFELKLOK N 4 JACQUES NÈVE Horloger d Art + 32 (0)477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net LÉPINE PRECISIE-TAFELKLOK Louis-Philippe Periode Gesigneerd LÉPINE A PARIS et genummerd 12381 H. 43 cm B. 25

Nadere informatie

Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2013. Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415

Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2013. Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415 1 Bezoekcijfers Totaal aantal bezoeken 2013 Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415 De bezoekcijfers van De Mesdag Collectie zijn op een andere wijze geregistreerd

Nadere informatie

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 kunstliefde ruimte voor &beeldende kunst Utrechtse kunst Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 Voorwoord; In de cultuurnota 2013-2016 geeft de commissie in haar advies aan

Nadere informatie

KUNSTENAARS OP HET MATJE. Galerist Mark Deweer stunt met tapijten

KUNSTENAARS OP HET MATJE. Galerist Mark Deweer stunt met tapijten 39 KAMERBREED Mark Deweer overtuigde voor zijn kunsttapijtenproject enkele van debeste hedendaagse artiesten. Bovenaan: Jan De Cock met 'D53Before Conversion'. Onderaan: een fragmentuit 'Applause' vanmatthieu

Nadere informatie

PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS. VISITFLANDERS flemishmasters.com

PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS. VISITFLANDERS flemishmasters.com PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS VISITFLANDERS flemishmasters.com PROJECTDOELSTELLINGEN DOESTELLING 1 Het Vlaamse Meesters aanbod biedt binnen-

Nadere informatie

Nieuw topstuk voor het MSK Gent

Nieuw topstuk voor het MSK Gent Nieuw topstuk voor het MSK Gent De Vlaamse Overheid kocht onlangs 'Kinderen aan het ochtendtoilet', een schilderij van James Ensor uit 1886. Het werk dat 2,8 miljoen euro kostte is in bruikleen gegeven

Nadere informatie

Lodewijk XVIII van Frankrijk: Kasteel van Versailles, 17 november 1755 Parijs, 16 september 1824

Lodewijk XVIII van Frankrijk: Kasteel van Versailles, 17 november 1755 Parijs, 16 september 1824 Lodewijk XVIII van Frankrijk: Kasteel van Versailles, 17 november 1755 Parijs, 16 september 1824 Kasteel van Versailles Koning van Frankrijk Co-vorst van Andorra Periode : 1814-1824 Voorganger: Napoleon

Nadere informatie

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN MUSEA BRUGGE SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN VAN 22 SEPTEMBER 18 TOT 27 JANUARI 19 / COLLECTIEPRESENTATIE / ARENTSHUIS INTRO Dit jaar is het zestig jaar

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Toerisme in Mechelen groeit kwantitatief en kwalitatief

Toerisme in Mechelen groeit kwantitatief en kwalitatief Mechelen, 15 januari 2019 Hoe ziet de gemiddelde Mechelse toerist eruit? Waarom kiest hij/zij voor onze bestemming? En welke activiteiten staan op het verlanglijstje van onze bezoekers? Op de nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Walter Elst BoekIII W alter Elst Boek III

Walter Elst BoekIII W alter Elst Boek III Walter Elst Boek III Walter Elst Boek III Walter Elst Limoenen - 50 x 34 cm - 2007 Le Château de Vianden - 30 x 50 cm - 2007 Lieflijke Ardennen - 44 x 67,5 cm - 2006 Kleine pruimen in witte papkom - 30

Nadere informatie

1. VAN OUDHEID TOT MIDDELEEUWEN 13. 1.1. Egypte 15 1.2. Griekenland 17 1.3. Rome 21 1.4. De romaanse tijd 23 1.5. De gotiek 27

1. VAN OUDHEID TOT MIDDELEEUWEN 13. 1.1. Egypte 15 1.2. Griekenland 17 1.3. Rome 21 1.4. De romaanse tijd 23 1.5. De gotiek 27 INHOUDSOPGAVE HET MEUBELBOEK 1. VAN OUDHEID TOT MIDDELEEUWEN 13 1.1. Egypte 15 1.2. Griekenland 17 1.3. Rome 21 1.4. De romaanse tijd 23 1.5. De gotiek 27 2. VAN RENAISSANCE TOT BAROK 37 2.1. Italië 39

Nadere informatie

Ontaarde kunst in Belgisch openbaar bezit

Ontaarde kunst in Belgisch openbaar bezit 20 Franz Marc, Pferde auf der Weide, 1910 In de pas gerenoveerde Cité Miroir in Luik stelt het MAMAC een dertigtal schilderijen tentoon uit de notoire en beruchte kunstveiling van 1939 in Luzern; vermaard

Nadere informatie

Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K.

Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K. Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K. Het S.M.A.K. organiseert heel wat tijdelijke tentoonstellingen, maar door onvoldoende expositieruimte blijven veel topstukken meestal verborgen voor het

Nadere informatie

Het Magritte Museum: 7 jaar internationale prestige

Het Magritte Museum: 7 jaar internationale prestige Persbericht 7 juni 2016 Pour l'utilisation de L'Empire des Lumières, 1954 : Charly HERSCOVICI, avec son aimable autorisation c/o SABAM-ADAGP / Pour la conception de la bâche décorative : GDF SUEZ Het Magritte

Nadere informatie

PERSBERICHT 16 januari 2015

PERSBERICHT 16 januari 2015 Van: Carina Blokzijl Museum Gouda [Carina.Blokzijl@museumgouda.nl] Verzonden: vrijdag 16 januari 2015 12:36 Onderwerp: van Michel tot Israels Bijlagen: GeorgesMichel_Gezicht_op_de_heuvel_van_Montmartre.jpg;

Nadere informatie

RETROSPECTIEVE CHAGALL PERSBEELDEN. De hoge-resolutiebeelden zijn hier beschikbaar: http://down.fine-arts-museum.be/pressimageschagall.

RETROSPECTIEVE CHAGALL PERSBEELDEN. De hoge-resolutiebeelden zijn hier beschikbaar: http://down.fine-arts-museum.be/pressimageschagall. RETROSPECTIEVE CHAGALL PERSBEELDEN De hoge-resolutiebeelden zijn hier beschikbaar: http://down.fine-arts-museum.be/pressimageschagall.zip CAMPAGNEBEELD: Marc Chagall, De wandeling (detail), 1917-1918,

Nadere informatie

ZBMERTENTOONSTELLING 2019

ZBMERTENTOONSTELLING 2019 > overzicht schilderijen ZBMERTENTOONSTELLING 2019 Het is al weer geruime tijd geleden dat wij een tentoonstelling in onze galerie organiseerden voorzien van een catalogus. In een tijd waarin ongelooflijk

Nadere informatie

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS TOUR & TAXIS - BRUSSELS 10-11 MARCH 2018 PERSDOSSIER WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38

Nadere informatie

DE FAMILIE VAN LOON 130 _

DE FAMILIE VAN LOON 130 _ DE FAMILIE VAN LOON Mooi idee: je familie en huis jarenlang laten portretteren door schilders en fotografen. De roemrijke familie Van Loon uit Amsterdam deed dat. De indrukwekkende stapel familieportretten

Nadere informatie

Rubens wordt getatoeëerd

Rubens wordt getatoeëerd 10 december 2018, 09:15 (CET) Rubens wordt getatoeëerd Drie nimfen met de hoorn des overvloeds van Peter Paul Rubens wordt getatoeeërd op de huid, tussen zijn olieverfschetsen in de succesvolle tentoonstelling

Nadere informatie

FOTOEXPOSITIE. De Wereld van Van Gogh

FOTOEXPOSITIE. De Wereld van Van Gogh - - persbericht FOTOEXPOSITIE De Wereld van Van Gogh Zundert, 1 oktober 2014 - In het kader van het Van Goghjaar 2015 organiseert het Vincent van GoghHuis een tentoonstelling van fotografen die in de loop

Nadere informatie