Terugkaatsen van signalen op de i.s.s

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Terugkaatsen van signalen op de i.s.s"

Transcriptie

1 Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op via repeater PI2SHB Internet : Voor de ronde contact opnemen met: Pi4shb@radioclub.nl 1.Condities:hf en vhf De condities op dit moment op HF is als volgt : SSN = 16 SF=72 A=8 K=2 De zonneactiviteit is laag en de condities zijn goed. Tropo condities op VHF UHF voor deze week zijn redelijk te noemen voor het begin van volgende week. De openingen liggen richting OZ,SM en in de andere richting F en G. Dus NO en ZW Terugkaatsen van signalen op de i.s.s DF2ZC heeft een succesvol CW contact gehad met DH7FB/P de freqentie was 144MHz. Dit signaal werd op de buitenkant van het International Space Station gericht. Op Zondag, 9 December wisselde hij alle gegevens binnen een minuut uit, en de rapporten van zijn 300 watt transmissie waren S3 tot S5. Current equipment is: Kenwood TS 2000

2 MGF1302 Preamp Linear Amp with 2 x GU74b (by LZ2US) BeKo HLV x 18 ele M2 (21 dbd), full elevation CREATE RC5B-3 Horizontal Rotator CREATE ERC-5A Vertical Rotator Het tegenstation DH7FB/P is een volledig via internet remote controled station. Dit is de ideale manier om L.F.I en T.V.I te voorkomen. Het enige wat je nodig hebt is een locatie in het buitengebied met een aansluiting voor elektra en internet. Verdere gegevens over dit station kun je vinden op 2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Nieuwjaarscontest voor luisteramateurs 2008 Deze wedstrijd staat open voor alle luisteramateurs ter wereld. Wordt gehouden op zondag 6 januari Om mee te doen moet je gedurende drie aaneengesloten uren ergens in de periode tussen en UTC amateurstations loggen in zowel de 80 en 40 meterbanden. Van elk DXCC-land tellen maximaal drie stations voor de punten. Het eerste station van elk land telt voor 5 punten, het tweede voor drie punten en het derde levert nog 1 punt op. Dus de maximale score per DXCC-land is 9 punten. Alleen verbindingen in gesproken woord tellen voor deze contest, dus geen CW, RTTY of digitale modes. Je log moet de volgende rubrieken bevatten: Tijd (UTC), Band, Gehoord station, Tegenstation, RS-rapport, Punten. Zie het voorbeeld. Het wedstrijdlog mag je inzenden op papier of via . Als je het via instuurt, dan gaarne in een gangbaar format, zoals platte tekst, MS-WORD, MS- EXCEL.

3 Voorbeeldlog: UTC Band Gehoord Station Tegenstation RS Punten 06:00 40 ON6NL ON6MP :00 40 ON6MP ON6NL :33 40 GB2SM PA0SE :33 40 PA0SE GB2SM :45 80 ON5DU DL7LD/p :48 80 DL0HQ OH1BH :50 80 PA0MPM DL7LD/p :54 80 GM0MTF G0TUC :54 80 G0TUC GM0MTF :10 80 G0ABE PA0SE 57 1 Totale Score : 36 De winnaar ontvangt een winnaarstrofee. Alle luisteramateurs met tenminste 10 volledig gelogde verbindingen krijgen het Nieuwjaarscertificaat thuisgestuurd. De logs moeten uiterlijk op 31 januari 2008 binnen zijn bij de contestmanager: Ruud Ivens, NL290, Hittekamp 29, 3956 RE Leersum. Per naar: NL290@amsat.org. Succes in de contest! 73, Ruud, NL290. RADIOMARKT ZONDAG 23 DECEMBER 2007 Cultureel Centrum Den Herd aan het Emmaplein te Bladel Geopend: uur - Entree 2,50 - parkeren gratis Deze radiomarkt is een begrip onder de radiozend- en luisteramateurs en vanwege de brabantse gezelligheid al jaren een groot succes. Men ontmoet vrienden en bekenden uit de radioamateurwereld en de stands geven je een overzicht van oud en nieuw materiaal, van een oude radiobuis tot moderne chips en van antenne tot zender. Onze radiomarkt is door diverse internetsites uitgeroepen tot meest gezelligste radiomarkt van de Benelux.

4 Ook dit jaar zullen er weer enkele verenigingen en clubs zichzelf vertegenwoordigen. Het radiomuseum Jan Corver, de Aeroclub Bladel en veel meer. Uniek op deze markt is het grote aanbod van radioamateurboeken en CD-roms. De markt is zoals elk jaar verdeeld in diverse zalen met als middenpunt de gezellige bar/catering welke met het oog op de feestdagen extra gezellig zal zijn aangekleed. Meer informatie? Sjef Verhoeven PE5PVB tel INPRAATSTATION: MHz Historisch radiostation zendt op 24 december kerstgroet uit 200 kw 'Alexanderson Alternator' in Zweden wordt weer opgestart voor kerstgroet op 17,2 khz Publicatiedatum: 20 december 2007 Varberg Radio (roepletters SAQ) werd in 1924 in Grimeton in Zweden gebouwd voor transatlantisch telegraafverkeer met de Verenigde Staten. Het tegenstation was 'Radio Central' van RCA in Long Island. Tijdens de tweede wereldoorlog en nog enkele jaren daarna werd het station door de Zweedse marine gebruikt voor berichtgeving naar onderzeeërs. Het station is in 2004 op de Unesco werelderfgoedlijst geplaatst en wordt één of twee keer per jaar (onder andere voor de kerstgroet) in werking gesteld. De elektromechanische zender is de laatste nog werkende Alexanderson Alternator, een wisselstroomgenerator die 200 kw levert bij een frequentie van 17,2 khz. De onderbrekerschijf van de generator heeft een diameter van 1,6 meter en maakt 2100 omwentelingen per minuut. Het antennesysteem bestaat uit zes individueel afgestemde elementen met een hoogte van 127 meter, onderling verbonden door 2200 meter antennedraad.

5 De (telegrafie-)uitzending van de kerstgroet op 24 december aanstaande vindt plaats om 08:00 uur UTC en wordt herhaald om 08:15 uur UTC. De ongemoduleerde draaggolf is vanaf ongeveer 06:30 uur UTC 'in de lucht' voor het testen van ontvangapparatuur in Amerika en Europa. Meer info: 3.Afdelingsnieuws: bijeenkomsten/activiteiten BRAC Clubavond - Bouwtechnieken vrijdag, 11. januari 2008, 20:00-23:00 Ondergetekende is verantwoordelijk voor de invulling van de eerste clubavond in Deze avond staat in het teken van bouwtechniek in een wel heel brede zin van het woord, eigenlijk dekt de titel de lading niet, maar het wordt heel interessant, leuk en spannend. Op deze avond zullen de soldeerbouten weer worden opgestookt en het is de aftrap van een eenvoudige niet eerder vertoonde zelfbouwactiviteit (SMD, antennes, UHF???) Meer dan dat het weer wat anders is dan normaal vertel ik er niet over, behalve dan dat het absoluut de moeite waard zal zijn om erbij te zijn. Dit geldt niet alleen voor leden, maar ook voor de niet-leden. Net als de oscillatoravond zal ook deze avond een competatief element hebben. Chris PE1DZX 4 Ingekomen stukken 5.Gelezen hier en daar. Eerste twee Nederlandse D-STAR-repeaters van start Donderdag 13 December 2007 at 7:08 pm Sinds begin december zijn de eerste twee repeaters voor D-STAR in Nederland in de lucht gekomen. D-STAR is zoals al eerder op deze website vermeld een digitale manier om met spraak en data te communiceren.

6 (Klik voor vergroting) Als eerste ging op 5 december de repeater in Nijmegen van start, en op 12 december volgde een soortgelijk initiatief in Amersfoort. Beide repeaters zullen volgens plan uiteindelijk in een landelijk dekkend netwerk worden opgenomen. Repeaters voor D-STAR kunnen via internet of straalverbindingen met elkaar worden verbonden. Zo kan een station via de ene repeater met een station op een andere repeater verbinding maken, ongeacht of hij zich binnen het bereik van deze tweede repeater bevindt. Parallel aan de spraak kan ook data met een uitzending worden meegestuurd. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om SMS-achtige berichten te versturen, eventueel te chatten of om GPS-gegevens te versturen ten behoeve van DPRS, de D-STAR-variant van APRS. Het Nijmeegse initiatief komt voort uit de relaisgroep van PI6TV. De Nijmeegse repeater wordt gesponsord door het bedrijf Konitech Nederland B.V. Directeur Bart Konings van Konitech is zelf als zendamateur actief onder de roepnaam PE8ART. In het persbericht van de Nijmeegse relaisgroep meldt Icom-importeur Amcom, die alle Icom-D- STAR-apparatuur in de Benelux importeert blij te zijn dat er met de komst van het relais een begin is gemaakt van een landelijk dekkend netwerk voor D-STAR. Zowel de repeater van Nijmegen als die van Amersfoort zullen tijdens de opstartfase nog niet in een netwerk zijn opgenomen. Beide repeaters zullen echter binnen enkele maanden op een hoge locatie in respectievelijk Nijmegen en Amersfoort worden opgesteld. De verwachting is ook dat snel andere initiatieven in het land zullen volgen. De repeater in Nijmegen staat tijdelijk opgesteld in Mook, en heeft als uitgang 439,850 MHz en als ingang 430,450 MHz. De repeater in Amersfoort staat tijdelijk in Amersfoort-Noord opgesteld met als tijdelijke frequenties 439,0125 MHz (uitgang) en 431,4125 MHz (ingang) De signalen zijn op een gewone FM-ontvanger weliswaar hoorbaar, maar niet verstaanbaar te maken. D-STAR Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie D-STAR (Digital Smart Technologies for Amateur Radio) is een open standaard voor het overdragen van digitale informatie (data en spraak) via smalbandige radioverbindingen. Deze standaard wordt door radiozendamateurs toegepast en is in 2001 ontwikkeld. De standaard is gebaseerd op langdurig onderzoek van de Japanse regering en de Japanse vereniging van radiozendamateurs (JARL).

7 Techniek D-STAR gebruikt een open standaard (in de zin van "vrij van rechten") en protocol en kan derhalve in principe door iedereen toegepast en geïmplementeerd worden. Vanwege deze open standaard is D-STAR in het bijzonder voor het radiozendamateurisme geschikt. Op dit moment is de voor D-STAR benodigde apparatuur toegepast door ICOM. Andere leveranciers zullen in de toekomst mogelijk volgen. Spraakinformatie wordt met de AMBE spraakcodec met een snelheid van 3600 bps verzonden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van 1200 bps FEC. Deze codec is niet "vrij" maar gepatenteerd. Meestal worden de volgende amateurfrequentiebanden gebruikt voor toepassing van D-STAR: 144 MHz (2 m VHF), 433 MHz (70 cm UHF) en 1.2 GHz (23 cm UHF). Het versturen van data is ook mogelijk. Op 2 meter en 70 cm gebeurt dit met snelheden tot 4800 bps, maar op 23 cm komen snelheden tot 128 kbps voor. Radiozenders worden dan met behulp van RS-232 of USB-aansluitingen aan PC's gekoppeld voor low-speed dataverkeer (4800 bps). High-speed dataverkeer verloopt via een ethernetaansluiting (128 kbps). Het is ook mogelijk om gelijktijdig spraak- en dataverkeer plaats te laten vinden. Compatible hardware De volgende radiozendapparaten zijn geschikt voor D-STAR: Radio's o ICOM ID MHz (23 cm) Digital Transceiver o ICOM ID-800H - VHF (2 m) & UHF (70 cm) Digital Transceiver o ICOM IC-91AD - VHF & UHF Dual-Band Handheld Transceiver o ICOM IC-V82 - VHF Handheld Transceiver o ICOM IC-U82 - UHF Handheld Transceiver o ICOM IC-2200H - VHF Mobile Transceiver o ICOM IC-2820H - Dual Band Mobile Transceiver Repeaters o ICOM ID-RP2C - Repeater Controller o ICOM ID-RP2V GHz (23 cm) Voice Repeater o ICOM ID-RP2D GHz (23 cm) Data Repeater o ICOM ID-RP2000V - VHF (2 m) Voice Repeater o ICOM ID-RP4000V - UHF (70 cm) Voice Repeater

8 Draadloze toetsen niet veilig We know what you typed last summer, zo luidt de titel van een onderzoek van de het ITbeveiligingsbedrijf Dreamlab Technologies. Dat ontdekte dat signalen van draadloze toetsenborden erg makkelijk uit de lucht te pikken zijn. En daarna zijn de toetsaanslagen eenvoudig te decoderen. De toetsenborden van grote bedrijven als Microsoft en Logitech werken met radiogolven. Een simpele radio-ontvanger, een geluidskaart en geschikte software kan dat signaal zonder veel moeite onderscheppen. Dat betekent dat gebruikersnamen, wachtwoorden, bankgegevens of vertrouwelijke informatie niet veilig zijn, aldus het bedrijf. AT houdt rondom de feestdagen intensiever toezicht op marathonuitzendingen 22 December In de periode tussen 21 december en 2 januari vinden er traditiegetrouw veel illegale uitzendingen plaats in de FM omroepband. Agentschap Telecom let in deze periode met name op grootschalige uitzendingen met veel vermogen en zenders met een relatief groot bereik. De gebruikte vermogens en antenne installaties leveren regelmatig meer vermogen en een groter bereik dan grote commerciële radiostations. Ook gaan deze uitzendingen vaak lang door. Ze worden daarom wel aangeduid als marathonuitzendingen. Deze uitzendingen leveren veel klachten op vanwege storingen voor omwonenden. Ook storen de uitzendingen het bereik van omroepzenders aanzienlijk. Daarnaast bestaat het gevaar voor storingen van luchtvaartcommunicatie, omdat de luchtvaartband dicht tegen de FM omroepband ligt. Vanwege het grootschalige karakter van de illegale uitzendingen treedt Agentschap Telecom in de komende periode actiever op. De aandacht is hierbij met name gericht op het verhelpen van klachten in Twente, Friesland en Drenthe. In Twente zal met name gelet worden op klachten en verstoringen tussen MHz. Agentschap Telecom pakt bij marathonuitzendingen de eigenaar aan van het perceel waar de uitzending plaatsvindt. De eigenaar krijgt een boete opgelegd van 4500,- voor elke dag dat de uitzending doorgaat. Bron: AT 6.Inmelden. pa2els pa0ste ppa0jfm pe2sba pb9cv pa3czp pd0rsp pe1wb pa3bzr

9 7. Na de ronde 70 cm uitschakelen.

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: PA3DRL WILLY Antenne:GP VERTICAL...Set:.YAESU FT 847... Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Regionieuws 2 3.1.1 Kinderjacht niet op 3 maar op 10 september 2

Nadere informatie

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Een zendamateur: wat is dat? Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Dat kan via de microfoon, maar ook via Morse signalen, amateurtelevisie,

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Afdelingsnieuws 2 3.1.1 7 december: Algemene clubavond 2 3.1.2 11

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Vrijdag 5 oktober is er een presentatie over het programmeren van PIC`s

Vrijdag 5 oktober is er een presentatie over het programmeren van PIC`s 1 Jaargang 34 nummer 08 oktober 2007 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden JOTA-JOTI en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 38 4 / 38 - overzicht installatie - antenne langdraad > 12,5 meter

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten 1 Doel Het hoofddoel is het maken van zoveel mogelijk verbindingen en daar plezier in hebben. Andere doelen zijn het verbeteren van eigen vaardigheden, testen van (nieuwe) apparatuur en technieken, ervaring

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

Arduino en APRS EZHE Workshop April 2017, PD1DDK

Arduino en APRS EZHE Workshop April 2017, PD1DDK Arduino en APRS EZHE Workshop April 2017, PD1DDK Wat kunnen we met APRS? 1. Op kaarten aprs stations weergeven en hun gegevens opvragen. 2. Weerstation info opvragen. 3. Berichten uitwisselen met andere

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Het DUTCH*Star Project

Het DUTCH*Star Project Ook tijdens de Dag van de Radio Amateur in Apeldoorn op 31 oktober 2009 zal er weer een demonstratie zijn van het D-STAR systeem: hoe het werkt, wat het kan, maar zeker ook wat het niet kan. Gedurende

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Afdelingsnieuws 2 3.1.1 11 januari 2008: Bouwtechnieken 2 3.1.2

Nadere informatie

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden.

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62 Editie mei 2018 HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Afdelingsbijeenkomst mei 2018 op: vrijdag 11 mei 2018, aanvang 20.00 uur LT WiFi door

Nadere informatie

I N F O R M A T I E. DUTCH*Star Zelfbouw Project. Apeldoorn, 25 oktober 2008

I N F O R M A T I E. DUTCH*Star Zelfbouw Project. Apeldoorn, 25 oktober 2008 Tijdens de Dag van de Radio Amateur in Apeldoorn op 25 oktober 2008 zal een groep van radio amateurs laten zien (en horen) wat het D-STAR systeem doet, hoe het werkt, en wat het kan. In de middag is er

Nadere informatie

bijlage B Gegevens locatie 2 Gegevens t.b.v. zendsysteem 99.6 MHz ROTTERDAM / 51N Gegevens internationale coördinatie frequentiegebruiksrecht

bijlage B Gegevens locatie 2 Gegevens t.b.v. zendsysteem 99.6 MHz ROTTERDAM / 51N Gegevens internationale coördinatie frequentiegebruiksrecht bijlage B Technische parameters behorend bij artikel 2, tweede en derde lid, van de vergunning Station Dossiernummer ROTTERDAM 99.6 MHz Gegevens locatie Naam Lengte/breedtegraad Hoogte antenne t.o.v. maaiveld

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:yaesu ft-847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de

Nadere informatie

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Bevrediging van nieuwsgierigheid Gewoon lekker bezig zijn Sociaal bezig zijn Uitdagingen Verzamelen De organisatie Spelregels Historie OHP_00 Bevrediging

Nadere informatie

INDICATIEF GEOGRAFISCH VERZORGINGSGEBIED KAVEL A8

INDICATIEF GEOGRAFISCH VERZORGINGSGEBIED KAVEL A8 INDICATIEF GEOGRAFISCH VERZORGINGSGEBIED KAVEL A8 Indicatief demografisch bereik: 48% Deze weergave bevat enkel een indicatie van het mogelijk te realiseren verzorgingsgebied, dan wel het mogelijk te realiseren

Nadere informatie

1.Condities:hf en vhf

1.Condities:hf en vhf PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:T-813 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:Vertikaal gepolariseerd Set:Yaesu FT- 847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

INDICATIEF GEOGRAFISCH VERZORGINGSGEBIED KAVEL A7

INDICATIEF GEOGRAFISCH VERZORGINGSGEBIED KAVEL A7 INDICATIEF GEOGRAFISCH VERZORGINGSGEBIED KAVEL A7 Indicatief demografisch bereik: 66% Deze weergave bevat enkel een indicatie van het mogelijk te realiseren verzorgingsgebied, dan wel het mogelijk te realiseren

Nadere informatie

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!!

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!! Introductie EMC Inleiding EMC 1. Bepalen van de opgewekte veldsterkte van een zender - Norm versus optredende velden 2. AM detectie - Hoe veroorzaakt een HF signaal problemen op LF apparatuur 3. Hoe lopen

Nadere informatie

EMC-EMF Cie. EMV voor de amateur. door. Jan Jansen, PA0JMG. 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010

EMC-EMF Cie. EMV voor de amateur. door. Jan Jansen, PA0JMG. 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010 EMV voor de amateur door Jan Jansen, PA0JMG 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010 1 Elektromagnetische velden EMV Bron Elektrische apparaten Ontvanger(s) In Band ZZZender EMC Interferentie

Nadere informatie

Vraag 3: Een radioamateur mag volgende andere radiostations contacteren :

Vraag 3: Een radioamateur mag volgende andere radiostations contacteren : Vraag 1: Het doel van een radioamateurvergunning is : A. communiceren met andere radioamateurs B. zich te bekwamen in de radiocommunicatie en radiotechniek C. commerciële activiteiten te ontwikkelen op

Nadere informatie

Meteo&Tochtplanning SSB SSB. Dag-3-Theorie-1. SSB introductie

Meteo&Tochtplanning SSB SSB. Dag-3-Theorie-1. SSB introductie Communicatieapparatuur introductie Wifi: Mobiele telefoon: VHF: : Erik Slim nut en noodzaak van draadloze communicatie aan boord van pleziervaartuigen 250 m open netwerk 10 Nm uit bewoonde kust 30 Nm uit

Nadere informatie

N voorjaar zal ik het zendvermogen verlagen? 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting voor algemene oproep aan alle stations:

N voorjaar zal ik het zendvermogen verlagen? 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting voor algemene oproep aan alle stations: 1- De Q-code QRP als vraag betekent: N voorjaar 2001 zal ik het zendvermogen verhogen? zal ik het zendvermogen verlagen? zal ik de seinsnelheid verlagen? 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke

Nadere informatie

bijlage B 1 Gegevens locatie 2 Gegevens t.b.v. zendsysteem / 52N Gegevens internationale coördinatie frequentiegebruiksrecht

bijlage B 1 Gegevens locatie 2 Gegevens t.b.v. zendsysteem / 52N Gegevens internationale coördinatie frequentiegebruiksrecht OMMEN 93.1. MHz 1 Gegevens locatie 6 van 11 OMMEN 006E25 32.0 35 meter 5 meter 93.1 MHz 1.59 kw 1.59 kw Gesyn ch ron iseerd B19 (graden) (db) (graden) (db) 0.0 0.0 180.0 8.0 10.0 0.0 190.0 8.0 20.0 16.0

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem 1. Algemene informatie 1.1 Introductie Het Axitour AT-900 audio communicatiesysteem is een van de meest geavanceerde rondleidingsystemen op

Nadere informatie

Examenopgaven. Radiotechniek en Voorschriften N-EXAMEN Najaar examencommissie amateurradiozendexamens

Examenopgaven. Radiotechniek en Voorschriften N-EXAMEN Najaar examencommissie amateurradiozendexamens Examenopgaven examencommissie amateurradiozendexamens Radiotechniek en Voorschriften N-EXAMEN Najaar 2004 II 80.806.910 1. Tijdens een morse-verbinding wilt u weten of uw signalen door andere stations

Nadere informatie

Komende bijeenkomst: DE begroting voor komend jaar. 1 december Aanvang uur

Komende bijeenkomst: DE begroting voor komend jaar. 1 december Aanvang uur 1 Jaargang 33 nummer 10 december 2006 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!!

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!! Introductie EMC Inleiding EMC 1. Electro Magnetische Compatibiliteit, hoe en waarom? 2. EMC fenomenen - Eigenschappen - Oorzaken - Gevolgen 3. Afschermen of filteren? 4. Bepalen van de opgewekte veldsterkte

Nadere informatie

Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig!

Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig! 2 Complete Security BVBA Radio & Security Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig! De meest gebruikte frequentie voor SRD (Short Range Device) is 433 MHz. Naast alarmsystemen wordt deze frequentie

Nadere informatie

Hoogfrequent technieken.

Hoogfrequent technieken. Hoogfrequent technieken. .. Inleiding. Hoofdstuk : Inleiding Mensen of machines moeten in sommige omstandigheden met elkaar communiceren. Door communicatie kan video, spraak en computer gegevens onderling

Nadere informatie

Home page Als je voor het eerst de site bezoekt zie je het volgende scherm dat is ingedeeld in drie hoofd gebieden:

Home page Als je voor het eerst de site bezoekt zie je het volgende scherm dat is ingedeeld in drie hoofd gebieden: www.dxspot.tv is een chat room die special ontworpen is voor de wereldwijde ATV gemeenschap met een eenvoudig te gebruiken DX cluster spotting interface voor ATV contacten op alle banden tussen 70 cm en

Nadere informatie

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 België wordt uitgeroepen tot rampgebied. Vaste communicatiemiddelen zijn uitgevallen en er is een stroomonderbreking

Nadere informatie

GEOMAGNETIC STORM WARNING:

GEOMAGNETIC STORM WARNING: PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:T-813 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

B A S I S K E N NI S R F I D

B A S I S K E N NI S R F I D B A S I S K E N NI S R F I D AGENDA Introductie Elincom RFID hoe en wat Voordelen/ kenmerken Frequenties NFC Tags Readers RFID toekomst Vragen " Wij geloven dat technische ontwerpen altijd beter kunnen

Nadere informatie

3 De afwijking van de tijd. Het is van groot

3 De afwijking van de tijd. Het is van groot Sinds kort ben ik QRV met de digitale mode FT-8. Een openbaring. Lekker snel het ene na het andere QSO maken zonder langdradig gedoe zoals je met PSK-31 etc. vaak aantreft. Het voornaamste is echter dat

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Afdelingsnieuws 2 3.1.1 Silent Key PAØLEO 2 3.1.2 7 december: Algemene

Nadere informatie

Examen N-Examen. 2. De condensatoren C22 en C24 zijn a. keramische condensatoren b. polyestercondensatoren c. elektrolytische condensatoren

Examen N-Examen. 2. De condensatoren C22 en C24 zijn a. keramische condensatoren b. polyestercondensatoren c. elektrolytische condensatoren Blad De netheid van het werk kan invloed hebben op de beoordeling Examen N-Examen Voorschriften, procedures en techniek Afbeelding 1 c18 R13 110 Ll 1,..,u T^?' B C4 R3 C7 R4 R6 R16 R18 C22 R21 R22 Zie

Nadere informatie

b. r/r Examen N-Examen c.f 2. Door een weerstand loopt een stroom van I ampère. Voorschriften, procedures en techniek

b. r/r Examen N-Examen c.f 2. Door een weerstand loopt een stroom van I ampère. Voorschriften, procedures en techniek N-examen 02-11-2016i 15.15 uur Blad De netheid van het werk kan invloed hebben op de beoordeting Examen N-Examen Voorschriften, procedures en techniek Afbeelding 1 L10 L11.-,,,-,u Is'. c18 R13 c21 R19

Nadere informatie

Afdeling A11 5 oktober Digitale Spraak. ZODigi

Afdeling A11 5 oktober Digitale Spraak. ZODigi Afdeling A11 5 oktober 2018 Digitale Spraak ZODigi Digitale modi digitale spraak Modi Spraak CW D-Star RTTY DMR JT65 C4FM FT8 P25... NXDN... Onderwerpen What the bliep is digitaal (en waarom) Digitale

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Regionieuws 2 3.1.1 Radioworkshop gymnasium Beekvliet Sint Michielsgestel

Nadere informatie

door Piet Rens PAoPRG door Gerjan PA1GF door Johan PA3AIN door Johan PA3AIN ( Heelweg Microwaves Locator-contest Qso Mul- Contest Call Qso s pntn tiplier punten Eindstand 2008 Afdelingsbeker

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen. 27e HF-Dag op 15 september 2007 te Apeldoorn (let op: andere locatie!)

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen. 27e HF-Dag op 15 september 2007 te Apeldoorn (let op: andere locatie!) Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

V.R.A. Activity Day 2015

V.R.A. Activity Day 2015 V.R.A. Activity Day 2015 Dit jaar organiseren wij op zaterdag 17 oktober 2015 de VRA Activity Day, als herdenking aan de stichting van V.R.A. op 18 oktober 1998. Het doel van deze wedstrijd is meer bekendheid

Nadere informatie

Het satelliet project 2017

Het satelliet project 2017 Het satelliet project 2017 Antennes Het belangrijkste van elk radiostation is natuurlijk de antenne, of in mijn geval de antennes. Ik heb gekozen voor de grootst mogelijke antennes die op het dak van mijn

Nadere informatie

N najaar 2004. 1- Tijdens een morse-verbinding wilt u weten of uw signalen door andere stations gestoord worden. QRM? QRP? QRT?

N najaar 2004. 1- Tijdens een morse-verbinding wilt u weten of uw signalen door andere stations gestoord worden. QRM? QRP? QRT? N najaar 2004 1- Tijdens een morse-verbinding wilt u weten of uw signalen door andere stations gestoord worden. U zendt: QRM? QRP? QRT? 2 - In het amateur-verkeer is de gebruikelijke afkorting voor ALGEMENE

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Pajottenlandse Radio Amateurs

Pajottenlandse Radio Amateurs Pajottenlandse Radio Amateurs ON3BL 07/02/2014 SDR ontvangst met RTL-stick Waarvoor staat de afkorting SDR? SDR Software Defined Radio Definitie van Software Defined Radio Een radiocommunicatiesysteem

Nadere informatie

Examen. N-Examen. mis. van het werk kan invloed hebben op de beoordelingzyxwvutsrqponmlkjihgfedcbazyxwvutsrqpo

Examen. N-Examen. mis. van het werk kan invloed hebben op de beoordelingzyxwvutsrqponmlkjihgfedcbazyxwvutsrqpo Bladzyxwvutsrqponm nummer Oe netheid Examen van het werk kan invloed hebben op de beoordelingzyxwvutsrqponmlkjihgfedcbazyxwvutsrqpo N-Examen Voorschriften, procedures en techniek 1. Welke stof is een elektrische

Nadere informatie

De 2017 CQ World-Wide DX Contest

De 2017 CQ World-Wide DX Contest De 2017 CQ World-Wide DX Contest SSB: Oktober 28-29 CW: November 25-26 Start 00:00:00 UTC Zaterdag Einde 23:59:59 UTC Zondag I.DOEL: Voor amateurs wereldwijd verbinding maken met zoveel mogelijk andere

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Uitwerking LES 23 N CURSSUS ) A De meest effectieve schakeling om laagfrequent inpraten te voorkomen is:

Uitwerking LES 23 N CURSSUS ) A De meest effectieve schakeling om laagfrequent inpraten te voorkomen is: 1) A De meest effectieve schakeling om laagfrequent inpraten te voorkomen is: A) Schakeling 2 (het is de bedoeling dat de condensator een kortsluiting vormt voor het stoorsignaal tussen de basis en emitter

Nadere informatie

17 MEI VHF DAG IN BUDEL

17 MEI VHF DAG IN BUDEL Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

1 februari 2013. Beleidsnotitie onbemand frequentiegebruik radiozendamateurs. Colofon. Agentschap Telecom Nummer Versie 1.

1 februari 2013. Beleidsnotitie onbemand frequentiegebruik radiozendamateurs. Colofon. Agentschap Telecom Nummer Versie 1. Beleidsnotitie onbemand frequentiegebruik radiozendamateurs 1 februari 2013 Colofon Van Agentschap Telecom Nummer Versie 1.3 Datum 01-02-2013 Datum vastgesteld 4 februari 2013 Waarnemend Hoofd Veiligheid

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 175 van 27 juni

Hallo en een goede avond bij ronde 175 van 27 juni Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S

DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S Type FLEX- 6400 6400M 6600 6600M 6700 Met 8, 1920 x 1200, IPS aanraakscherm Dual VFO op het front HDMI aansluiting tbv externe monitor Ingebouwde 2 Watt luidspreker

Nadere informatie

Januari 2008 JAARGANG 14 NR. 01

Januari 2008 JAARGANG 14 NR. 01 Januari 2008 JAARGANG 14 NR. 01 VAN DE REDACTIE Hierbij ontvangt u de januari-editie van de Deltaloep met o.a. informatie over de bijeenkomsten en o.a. een artikel over de anatomie van de helical. De redactie

Nadere informatie

OSB Brugge 03/06/2016

OSB Brugge 03/06/2016 Introductie Fusion-C4FM OSB Brugge 03/06/2016 Vergelijking digitale systemen D-STAR DMR Fusion Vocoder AMBE+ AMBE+2 AMBE+2 FEC Voice Only Voice Only Voice Only Modulatie GMSK 4FSK C4FM Multiplex Methode

Nadere informatie

Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA)

Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA) Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA) Inleiding Je leest deze brochure omdat je een geïnteresseerd persoon bent, die belangstelling heeft voor buitengewone dingen. Of je vindt het leuk om met andere

Nadere informatie

Proefexamen N najaar 2001

Proefexamen N najaar 2001 Proefexamen N najaar 2001 1- De Q-code QRT betekent: houd op einde bericht ik word gestoord 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting om de roepletters van het tegen station en het eigen

Nadere informatie

De informatie is later te vinden op onze web-site: Daar is ook meer informatie over de afdeling te vinden.

De informatie is later te vinden op onze web-site:  Daar is ook meer informatie over de afdeling te vinden. PI4SHB Zender van de VERON afdeling s-hertogenbosch met de zondagochtendronde van 4 jan 2008. Operator: Rob, PA0BRE QTH Rosmalen JO21qr Frequenties 145,250 MHz en via PI2SHB op 430,2375MHz. De informatie

Nadere informatie

Freq = 145.250 MHz Tx = IC706MK2G Vermogen = max 50W Antenne 5/8 lambda op ongeveer 7m boven de grond, geen vrijzicht

Freq = 145.250 MHz Tx = IC706MK2G Vermogen = max 50W Antenne 5/8 lambda op ongeveer 7m boven de grond, geen vrijzicht Bossche Ronde 2008-11-09 PI4SHB het station van de Bossche Amateur Radio Club Operateur PA0BRE, Rob, in Rosmalen 5 gr 22'44" Oost 51 gr 42' 51" Noord JO21QR Freq = 145.250 MHz Tx = IC706MK2G Vermogen =

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Afdelingsnieuws 2 3.1.1 Lezingen na de vakantie 2 3.1.2 9 september:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER: Machtiging radio-amateur. PLAKZEGEL VAN NAF. 10

AANVRAAGFORMULIER: Machtiging radio-amateur. PLAKZEGEL VAN NAF. 10 PLAKZEGEL VAN NAF. 10 1 ALGEMEEN Bij een aanvraag voor een machtiging voor een radiozend- en ontvanginrichting ten behoeve van radio-amateurs in het buitenland moet er specifieke informatie aangeleverd

Nadere informatie

N najaar In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting om HET TEGENSTATION UIT TE NODIGEN OM TE ZENDEN: OVR KK K

N najaar In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting om HET TEGENSTATION UIT TE NODIGEN OM TE ZENDEN: OVR KK K N najaar 2005 1- Een radiozendamateur zendt de Q-code QRV. Dat betekent: ik ben beschikbaar verlaag uw seinsnelheid ik verminder mijn zendvermogen 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting

Nadere informatie

Zenderfrequenties, de stand van zaken

Zenderfrequenties, de stand van zaken Zenderfrequenties, de stand van zaken Willem Westermann & Dré Klaassen PMSE = Belangenvereniging Program Making and Special Events @MC Theater, 14 november 2011 Een serieuze bedreiging PMSE/draadloze productiemiddelen,

Nadere informatie

I. DOEL: Voor amateurs wereldwijd contact te maken met zoveel mogelijk amateurs in zoveel mogelijk zones, landen en W/VE QTHs als mogelijk.

I. DOEL: Voor amateurs wereldwijd contact te maken met zoveel mogelijk amateurs in zoveel mogelijk zones, landen en W/VE QTHs als mogelijk. Bekendmaking: 2013 CQ WW RTTY DX Contest September 28-29 Start 0000UTC Zaterdag Einde 2359 UTC Zondag I. DOEL: Voor amateurs wereldwijd contact te maken met zoveel mogelijk amateurs in zoveel mogelijk

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC Sweex Wireless LAN USB Adapter

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC Sweex Wireless LAN USB Adapter LC100040 Sweex Wireless LAN USB Adapter Inleiding Allereerst willen wij u bedanken voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN USB Adapter. Met deze USB Adapter kunt u snel en eenvoudige gebruik maken van

Nadere informatie

9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort.

9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort. 9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. REDAKTIE: Boy de Leeuw PA0BL Jan van Dalum PE1JHU Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort. DRUK: Arthur Dekkers

Nadere informatie

Bijlage A VERGUNNING KAVEL A7

Bijlage A VERGUNNING KAVEL A7 Bijlage A VERGUNNING KAVEL A7 Plaats en datum : Groningen, datum Nummer : AT-EZ/ Aantal bladen : 1 van 4 Onderwerp : Ontwerpvergunning voor het gebruik van frequentieruimte ten behoeve van landelijke commerciële

Nadere informatie

Blad 1. N-examen a. b. bandfilter parallelkring seriekring. a. b. C.

Blad 1. N-examen a. b. bandfilter parallelkring seriekring. a. b. C. Blad 1 Afbeelding 1 C1! rfc2 R1 c:=:>x rfc1 es!c8 L1 L2 V+ uit C2 C6 rfc3 C7 L3 C4 - Zie afbeelding 1 1. C9 en L3 vormen hier een: bandfilter parallelkring seriekring 2. Op het vaste adres van de geregistreerde

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: Nieuws van onze afdelingsleden:

Afdelingsnieuws: Nieuws van onze afdelingsleden: ---------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX Om 11.45

Nadere informatie

HiFi over 8,33 khz channel spacing? Ik dacht het niet.

HiFi over 8,33 khz channel spacing? Ik dacht het niet. HiFi over 8,33 khz channel spacing? Ik dacht het niet. Op veler verzoek heb ik me verdiept in het fenomeen 8,33 khz. Waarom komt dit op ons af, en wat betekent dit voor de techniek van zenders en ontvangers.

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 19 maart Lezing Peter PA3EEP

Afdelingsnieuws: 19 maart Lezing Peter PA3EEP ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI65GAZ, PI65GAZ, PI65GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

3 De afwijking van de tijd. Het is van groot

3 De afwijking van de tijd. Het is van groot Sinds kort ben ik QRV met de digitale mode FT-8. Een openbaring. Lekker snel het ene na het andere QSO maken zonder langdradig gedoe zoals je met PSK-31 etc. vaak aantreft. Het voornaamste is echter dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Locatorcontest december 2018 nr. 4

Nieuwsbrief Locatorcontest december 2018 nr. 4 Het jaar 2018 zit er op. Het was mijn tweede jaar als contestmanager en daarin leer je wat beter kijken naar de logs die ingestuurd worden en de problemen die mensen ondervinden die nog zonder contestprogramma

Nadere informatie

Uitwerking LES 3 N CURSSUS 2014-2015. 1) A De modulatievorm welke de minste storing door laagfrequent detectie veroorzaakt is:

Uitwerking LES 3 N CURSSUS 2014-2015. 1) A De modulatievorm welke de minste storing door laagfrequent detectie veroorzaakt is: 1) A De modulatievorm welke de minste storing door laagfrequent detectie veroorzaakt is: A) frequentie modulatie (constante amplitude) B) enkelzijbandmodulatie (veroorzaakt juist meeste storing voor laagfrequent

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7602 29 april 2011 Besluit van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 26 april 2011, nr. AT-EL&I/6614918,

Nadere informatie

Vertrekkersdag NvvT. 10 november Verwachtingen? Programma. Kennismaking. Waarom apparatuur? Communicatie. Communicatie apparatuur

Vertrekkersdag NvvT. 10 november Verwachtingen? Programma. Kennismaking. Waarom apparatuur? Communicatie. Communicatie apparatuur Erik Slim nut en noodzaak van draadloze communicatie aan boord van pleziervaartuigen Verwachtingen? Wil communicatie apparatuur kopen Is het nodig? Waar kan/ga je het gebruiken? Overzicht mogelijkheden

Nadere informatie

Uitwerking LES 21 N CURSSUS ) B De eigenschappen in de troposfeer bepalen in belangrijke mate de voorplating van radiogolven in de :

Uitwerking LES 21 N CURSSUS ) B De eigenschappen in de troposfeer bepalen in belangrijke mate de voorplating van radiogolven in de : 1) B De eigenschappen in de troposfeer bepalen in belangrijke mate de voorplating van radiogolven in de : A) VHF- en de HF- band ( HF- band werkt via de ionosfeer ruimte golven-) B) VHF band (troposfeer

Nadere informatie

Onderwerpen: Afdelingsnieuws, Nogmaals Ultrabreedband, Beknopte telefoon en data ABC. Afdelingsnieuws: 13 mei 2005 - Onderling QSO

Onderwerpen: Afdelingsnieuws, Nogmaals Ultrabreedband, Beknopte telefoon en data ABC. Afdelingsnieuws: 13 mei 2005 - Onderling QSO ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

Regeling zendvoorwaarden radioamateurs

Regeling zendvoorwaarden radioamateurs 1. Regeling zendvoorwaarden radioamateurs MINISTERIELE BESCHIKKING van 3 november 1989, bepalende de opneming in de afzonderlijke afdeling van het Afkondigingsblad van Aruba van de geldende tekst van de

Nadere informatie

Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev:

Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev: Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev: 2003 06 25 www.qsl.net/pa0nhc Met dank aan PA3CYS voor de gegevens en materialen, en aan pa3gvq

Nadere informatie

HAMNET knooppunt Den Bosch

HAMNET knooppunt Den Bosch HAMNET knooppunt Den Bosch 1. Inleiding 2. Experimenten tot nu toe 3. Wat leren we hier van? 4. Schematische voorstelling fase 2 5. Apparatuur schema 6. Tot Slot 1. Inleiding Sinds de opkomst van internet

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: PA3DRL Antenne:GP Vertikaal gepolariseerd Set:YAESU FT-847 pwr 50 watt Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet

Nadere informatie

Gebruikersbepalingen amateur frequentiegebruik

Gebruikersbepalingen amateur frequentiegebruik Gebruikersbepalingen amateur frequentiegebruik Nummer Gebruikersbepalingen RZAM_01.00 Uitgave : Versie: 3 maart 2008 Agentschap Telecom Postbus 450 9700 AL Groningen Telefoon (050) 587 74 44 Fax (050)

Nadere informatie

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Antennes in uw omgeving Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Inhoud Over het Antennebureau Waarom antennes Hoe werken antennes Antennes en gezondheid Regels plaatsing antennes Antennes bij u

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:yaesu ft-847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de

Nadere informatie

14º CQWS CQ World Scouts - HF en 10 April Regelement

14º CQWS CQ World Scouts - HF en 10 April Regelement 14º CQWS CQ World Scouts - HF - 2016 9 en 10 April 2016 Regelement OBJETIVO 1. O CQWS CQ World Scouts is een jaarlijkse activiteit georganiseerd door União dos Escoteiros do Brasil UEB (Scouting Brazilë)

Nadere informatie

Controleer voordat je met de installatie begint of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Controleer voordat je met de installatie begint of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E S 5 T O E P A S S I N G M O G E L I

Nadere informatie

Januari 2009. Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur

Januari 2009. Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur Januari 2009 SRA Bulletin Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur Redactieteam: Jan Spoelstra Klaas Jan Kaan Gerrit Dekker Inleveren copy bij Gerrrit PA3DS pi4sra@amsat.org

Nadere informatie

Programma. Verwachtingen? Airmail-Sailmail-Winlink?? Winlink - Sailmail. Lezing. Vragen

Programma. Verwachtingen? Airmail-Sailmail-Winlink?? Winlink - Sailmail. Lezing. Vragen Verwachtingen? Ik ben Sailmail of Winlink gebruiker Ik gebruik slechts voor email inleiding instellingen onderhoud Ik heb een pactor modem Ik wil kunnen emailen op zee Misschien koop ik een pactor modem

Nadere informatie