2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen"

Transcriptie

1 Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op via repeater PI2SHB Internet : Voor de ronde contact opnemen met: Pi4shb@radioclub.nl 1.Condities:hf en vhf De SSN ligt deze morgen op 13 en de SF op 69 De A en K index liggen bijden op 1. De zonneactiviteit is laag en de conditie s zijn goed voor HF Wat VHF en UHF betreft zijn de tropo condities redelijk te noemen deze week,waarbij ze vandaag en morgen toch wel het beste zullen zijn. Ook Es nog steeds goed in de gaten houden wannt de gekste verbindingen zijn mogelijk,dus houd het kluster in de gaten of de site van ON4KST. Wat MS betreft gaan we langzaam naar de piek van de Perseiden die op 12 augustus valt met ongeveer 150 meteorieten per uur. 1 SEPTEMBER wordt er nog iets beter verwacht namelijk de comeet met de naam c/1911 n1. De comeet heeft een omloop tijd van 2500 jaar. De verwachting is dat er tussen de tientallen,maar ook enkele honderden meteoren is mogelijk. Dit peik zal een lengte hebben van 2 uur. Meer info op de site 2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen De Helmondse afdeling van de Radioamateur vereniging VERON. Organiseert op Zaterdag 1 september 2007 voor de 24e keer de Helmondse Radiomarkt. Aangeboden worden radio-ontvangers, zendapparatuur, radio-onderdelen, surplus, elektronicacomponenten etc. Kortom, alles wat te maken heeft met radiocommunicatie in de breedste zin van het woord. De markt wordt gehouden op het nieuwe adres:

2 Zaal het Aambeeld gelegen aan de Dorpsstraat 38, 5708GJ te Helmond (wijk Stiphout) De zaal is open vanaf 9:00 uur tot 14:30 uur. Er is een grabbelton voor iedere 10e bezoeker. Toegangskaartjes a 2,50 zijn geldig voor de doorlopende verloting met leuke prijzen. Voor nadere informatie en reservering van tafelruimte: Hans van Rooy, PA0TLM, Bron PE1CYE / ORB / BAR Tijdens het scouting kamp Kanderjam zullen een 6-tal nederlandse radioamateurs HB100JAM bemannen. Het station zal te vinden zijn in de buurt van de internationale scouting frequenties en actief zijn in het Sunrise network. Door de ligging zal het station voornamelijk actief zijn op de lage HF banden (80 en 40 meter) World Scouting Jamboree 24 Juli tot en met 8 Augustus in Engeland. De World Scouting Jamboree word dit jaar in Engeland georganiseerd. Het festijn dat nog niet zo lang geleden ten zuiden van Boxtel plaatsvond, word dit jaar georganiseerd in Hylands Park, Chelmsford in Engeland. Ook daar zal er weer een amateur station worden opgezet, met de call GB100J Er worden zon scouts verwacht, en die mogen allen onder begeleiding van het station gebruik maken. Er zullen ook wel activiteiten zijn via ECHOLINK onder node nummer , waarmee je verbinding maakt met de Chelmsford Echolink Node MB7IDA. Op de band is die te vinden op MHz met een toonslot Hz CTCSS. Deze NODE bereikt alle acht JAMBOREE locatie`s. Aan de radioamateurs daarom ook het verzoek in die periode de scouts voorrang te geven in het radio verkeer via deze link. Arno PD0BOT en Christian PD1BTZ zullen er ook aanwezig zijn en willen wel een scatje afspreken met amateurs uit de regio. Bron RSGB / BAR De HF-SSB contest wordt dit jaar gehouden in het eerste weekend van september Met deze contest laten wereldwijd, gelicenceerde radioamateurs zien hoe zij binnen één dag een radiostation kunnen opbouwen zonder gebruik te maken van openbare voorzieningen of vaste bebouwing. In wedstrijdverband wordt daarna gepoogd om zo veel mogelijk radioverbindingen over de gehele wereld te maken. Radioamateurs spelen vaak een cruciale rol gedurende de eerste momenten na een omvangrijke ramp. Dan zijn de reguliere verbindingen meestal uitgevallen. Er is geen elektra, geen telefoon, zendmasten van mobile diensten zijn onklaar geraakt, etc. Individuele radioamateurs schieten dan te hulp met hun apparatuur. Zij zijn immers gewend om te improviseren. In hun hobby is het maken van verbindingen onder moeilijke en gestoorde omstandigheden een normale zaak. Jaarlijks worden deze vaardigheden in wedstrijdverband getest, de zogenaamde Velddagen.

3 Voor meer gegevens wordt u naar de HF velddag-contestinformatie van het Trafficbureau verwezen, of naar het Trafficnieuws in het juninummer van ELECTRON. 3.Afdelingsnieuws: bijeenkomsten/activiteiten 4 Ingekomen stukken 5.Gelezen hier en daar. Ministerie: straling van zendmast niet schadelijk. Bewoners die een zendmast voor gsm en UMTS in hun wijk hebben staan, hoeven zich volgens het ministerie van Economische Zaken geen zorgen te maken. De straling is niet schadelijk voor de gezondheid, meldt het Agentschap Telecom van het ministerie dinsdag. Uit metingen blijkt dat de straling ver beneden de limieten ligt. Het agentschap heeft op willekeurige locaties metingen uitgevoerd, maar ook op locaties waar veel zorgen bestaan over de sterkte van antennes. In totaal verrichtte het 211 metingen. De resultaten hiervan worden vandaag gepresenteerd in het rapport Veilige Veldsterktes Bijna overal, 198 keer, werd twee volt of minder gemeten. Eén keer werd vijf volt gemeten, en één keer tien volt. De limiet ligt rond de zestig volt. De straling is de afgelopen twee jaar niet toe- of afgenomen, zegt het agentschap. De Gezondheidsraad concludeerde in februari op basis van Zwitsers onderzoek van vorig jaar dat de straling van UMTS-masten op korte termijn niet schadelijk is voor de gezondheid van omwonenden. Het ministerie van Vrom wacht de resultaten van een ander, langdurend onderzoek af voor het uitspraken doet. Dat onderzoek moet over acht jaar klaar zijn. Er zijn bij sommige mensen grote twijfels over onderzoek Agentschap Telecom. Een woordvoerder van het Nationaal Platform Stralingsrisico's (NPS) zegt dat de gemeten waarde weinig zegt over de eventuele schade voor de gezondheid. Volgens hem zal nergens in de wereld ooit zestig volt worden gemeten, dus liggen alle waarden altijd onder de limiet. De norm is opgesteld door te bepalen bij welke straling het menselijk lichaam een graad opwarmt en dus ziek is. Dat is bij 61 volt. Maar het NPS stelt dat er zo veel andere klachten kunnen ontstaan, bijvoorbeeld oorsuizen, waarmee in deze norm geen rekening wordt gehouden. Het NPS pleit voor een cursus voor huisartsen om gezondheidsklachten door straling van UMTS-masten, dect-telefoons, mobieltjes en draadloos internet beter te herkennen. Bron Novum / Radio.NL / BAR

4 'Groene' zonnecellen zijn roze Publicatiedatum: 31 juli 2007 Voor de productie van milieuvriendelijke zonnecellen zou roze wel eens de nieuwe kleur van zonnecellen kunnen zijn. Onderzoekers van de Ohio State University (OSU) in Amerika hebben nieuwe zogenaamde Dye-sensitized Solar Cells (DSSC's) ontwikkeld die door hun mengsel van rode kleurstof en wit metaaloxide-poeder een roze kleur krijgen. Momenteel ligt het rendement van deze zonnecellen pas op de helft van hun siliconen-zusjes. "De productiekosten bedragen daarentegen slechts een kwart", aldus Yiying Wu van de OSU. En hij hoopt dat dit nog een heel stuk beter kan. "Wij denken dat de DSSC hetzelfde rendement kan gaan leveren als elke andere zonnecel. De lage kosten zijn het grote voordeel van de DSSC. Daarom is de DSSC zo interessant voor ons. En belangrijk." Roze is de typische kleur voor DSSC's. De meeste kleurstoffen gebruiken Ruthenium, dat rood van kleur is. Het metaaloxide-poeder van meestal titaanoxide of zinkoxide heeft een witte kleur. De materialen die Wu gebruikt zijn complexer dan de standaard materialen. Daarnaast experimenteert hij ook met verschillende vormen van de deeltjes om de hoeveelheid opgewekte energie te vergroten. De gangbare zonnecellen hebben een blauwe kleur. Dit komt door de anti-reflectielaag. Deze laag bevordert de opname van groen licht, dat het sterkst aanwezig is in het zonnespectrum. De cellen van Wu hebben geen anti-reflectielaag. De kleur bepaalt de golflengte van het licht dat de zonnecel kan opvangen. Met het aanpassen van de kleur is dus het aanpassen en optimaliseren van de eigenschappen mogelijk. Tot nu toe zijn de beste resultaten behaald met een Ruthenium kleurstof. In DSSC's bedekken kleurstofmoleculen kleine mataaloxide-deeltjes die op een dunne film zitten. De kleurstofmoleculen vangen lichtenergie en scheiden elektronen af. De metaaloxidedeeltjes fungeren als elektrische geleiders. Helaas gaan er elektronen verloren wanneer ze tussen verschillende deeltjes springen. Daarom werkt Wu aan kleine nano-wires die de elektronen geleiden.

5 Wu: "We vroegen ons af welke structuur het beste is voor het verzamelen van licht en het transporteren van energie. De oplossing is: een boom! De bladeren vangen het licht op en de takken transporteren de voedingsstoffen naar de wortels. In ons DSSC-ontwerp zorgen de kleurstofdeeltjes voor de lichtopvang en de nano-wires in boom-vorm voor het transport van de elektronen." Er wordt nog druk gezocht naar efficiëntere stoffen, maar vooralsnog is de roze zonnecelvariant de beste oplossing. Meer info: Dit artikel komt uit de Electuur nieuwsbrief Transceiver met verliesbeveiliging Publicatiedatum: 1 augustus 2007 New Japan Radio Co. Ltd. (JRC) en SuperWave Corp. hebben samen de NJU35000/SWJ1000 ontwikkeld, een radio transceiver-ic voor korte afstand, geschikt voor bijvoorbeeld applicaties als veiligheid en het verlies van een mobiele telefoon. Hiervoor wordt er gewerkt met sleutelmodules. Wanneer de mobiele telefoon wordt vergeten of achtergelaten en gescheiden wordt van de sleutelmodule, gaat er een alarm af en/of wordt de telefoon ter beveiliging vergrendeld. Voor de radiotransmissie gebruikt de chip de 300 MHz-band. Deze relatief lage frequentie zorgt voor een lager energieverbruik, zodat de batterij in de sleutelmodule langer meegaat. De maximale afstand die de laag-vermogens radioverbinding kan overbruggen bedraagt zo'n 30 m. Het opgenomen vermogen tijdens zenden en ontvangen bedraagt 10 ma, terwijl het stand-by verbruik 10 µa of minder is. Volgens JRC kan de levensduur van de batterij in de sleutelmodule worden opgerekt tot een jaar.

6 De schakelingen die geïntegreerd zijn in de NJU35000/SWJ1000 bevatten onder andere een laag-vermogen 300 MHz radiotransceiver, een 8-bit RISC microcontroller, 32 KB flashgeheugen en 4 KB SRAM. Het IC zit in een 52-pens CSP-behuizing van 4,5 x 4,5 x 0,86 mm en maakt gebruik van de 180 nm CMOS ontwerptechniek. Meer info: Dit artikel komt uit de Electuur nieuwsbrief Ik zat war rond te kijken op het internet voor deze ronde en kwam bij de ARRL deze maand een artikel tegen voor het bouwen van een LINDEBLAD antenne.. Dit is een eenvoudig te maken ronstralende antenne voor het werken van amateur satelieten. Deze antenne staat op de site Maar om dat er alleen een antenne voor 2 meter werd beschreven even iets verder gezocht op het internet en zo kwam ik bij een artikel uit de FUNKAMATEUR Heft 5 (1997) Seite 570,waar ik een volledige bouwbeschrijving van een twee meter en een 70 cm antenne. Een makkelijk ontwerp dat in het het artikel met perspex en instaltie draad is gerealiseerd,maar dat moet ook te maken zijn van hout,ziet er niet zo mooi uit maar werkt net zo goed. Dit laatste artikel staat op de site SDR Ik zelf ben bezig met SDR en ik heb deze week een leuk en eenvoudig bouwontwerp gevonden namelijk van YU1LM. De site is te vinden op Op zijn site staat het voledige ontwerp van een ontvanger,ook is er een volledige transmitter te vinden. Zijn ontwerpen zijn opgebouwd uit eenvoudige componenten. En het zijn enkelzijdige printen Het probleem waar ik mee zit dat ik geen held ben in het maken van printen,dus heb ik de volgende vraag,kan iemand mij daar in helpen.

7 Ik heb zelf wel eens printen gemaakt,en het resultaat was altijd dat ik meer foute dan goede printen. 6.Inmelden. 7. Na de ronde 70 cm uitschakelen.

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Een zendamateur: wat is dat? Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Dat kan via de microfoon, maar ook via Morse signalen, amateurtelevisie,

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Afdelingsnieuws 2 3.1.1 Lezingen na de vakantie 2 3.1.2 9 september:

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Gezondheid en elektromagnetische velden (Bron nationaal antennebureau)

Gezondheid en elektromagnetische velden (Bron nationaal antennebureau) Gezondheid en elektromagnetische velden (Bron nationaal antennebureau) Onderzoek Effecten Blootstellinglimieten Wonen en werken Weigeren van een bouwvergunning Iedereen wordt op vrijwel elk moment van

Nadere informatie

Vraag 3: Een radioamateur mag volgende andere radiostations contacteren :

Vraag 3: Een radioamateur mag volgende andere radiostations contacteren : Vraag 1: Het doel van een radioamateurvergunning is : A. communiceren met andere radioamateurs B. zich te bekwamen in de radiocommunicatie en radiotechniek C. commerciële activiteiten te ontwikkelen op

Nadere informatie

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl De Helmondse VARICON 34 e Jaargang nummer 127 Juli 2018 De Varicon is de spreekbuis van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland afdeling Helmond en wordt per e-mail gezonden aan de leden

Nadere informatie

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten 1 Doel Het hoofddoel is het maken van zoveel mogelijk verbindingen en daar plezier in hebben. Andere doelen zijn het verbeteren van eigen vaardigheden, testen van (nieuwe) apparatuur en technieken, ervaring

Nadere informatie

EMC-EMF Cie. EMV voor de amateur. door. Jan Jansen, PA0JMG. 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010

EMC-EMF Cie. EMV voor de amateur. door. Jan Jansen, PA0JMG. 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010 EMV voor de amateur door Jan Jansen, PA0JMG 1ste maal gegeven als lezing voor A30 op 12 maart 2010 1 Elektromagnetische velden EMV Bron Elektrische apparaten Ontvanger(s) In Band ZZZender EMC Interferentie

Nadere informatie

Radiozendamateurs NVRA vieren 30 jarig bestaan

Radiozendamateurs NVRA vieren 30 jarig bestaan Radiozendamateurs NVRA vieren 30 jarig bestaan Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober houden radiozendamateurs van de Nederlandse Vereniging Radio Amateurs (NVRA) ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan

Nadere informatie

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Antennes in uw omgeving Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Inhoud Over het Antennebureau Waarom antennes Hoe werken antennes Antennes en gezondheid Regels plaatsing antennes Antennes bij u

Nadere informatie

HiFi over 8,33 khz channel spacing? Ik dacht het niet.

HiFi over 8,33 khz channel spacing? Ik dacht het niet. HiFi over 8,33 khz channel spacing? Ik dacht het niet. Op veler verzoek heb ik me verdiept in het fenomeen 8,33 khz. Waarom komt dit op ons af, en wat betekent dit voor de techniek van zenders en ontvangers.

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Zeewolde - Juttepeerlaan Plaats: Zeewolde Aanleiding: Steekproefmeting Datum meting: 22 september 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Bouwbeschrijving kristalradio

Bouwbeschrijving kristalradio Van harte gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee zelf een radio bouwen die geen batterij nodig heeft. Op de foto hiernaast zie je hoe jouw radio eruit gaat zien. In deze bouwbeschrijving staat

Nadere informatie

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden JOTA-JOTI en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Ervaringen met de T2FD antenne.

Ervaringen met de T2FD antenne. Ervaringen met de T2FD antenne. Enkele jaren geleden viel mijn oog op een T2FD antenne die werd beschreven in het Rothammel boek. In die beschrijving kwamen enkele interessante punten naar voren t.w. -

Nadere informatie

Stichting Radio. Januari Februari Maart Amateurs Steden- Uitgave No 5. Driehoek, CQ-SDH. De Nieuwsbrief is onderdeel van PI4SDH

Stichting Radio. Januari Februari Maart Amateurs Steden- Uitgave No 5. Driehoek, CQ-SDH. De Nieuwsbrief is onderdeel van PI4SDH Nieuwsbrief Voor zend & luister- Amateurs Apeldoorn & omstreken. Verschijnt 4x per jaar. Stichting Radio Amateurs Steden- Driehoek, Januari Februari Maart 2017 Uitgave No 5. De Nieuwsbrief is onderdeel

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Amsterdam Plaats: Amsterdam Aanleiding: Verzoek Antennebureau Datum Meting: 29 augustus 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van

Nadere informatie

Vermogenelektronica, propere technologie! Of toch niet zo evident?

Vermogenelektronica, propere technologie! Of toch niet zo evident? Vermogenelektronica, propere technologie! Of toch niet zo evident? Inhoudsopgave - De Frequentie Omvormer (FO) - Opbouw Frequentie Omvormer - Voordelen - Nadelen + oplossingen Inhoudsopgave - De Frequentie

Nadere informatie

Jij en energie: zonne-energie

Jij en energie: zonne-energie De oneindige bron: Zonne-energie Passieve zonne-energie Een soort zonne-energie zal je al snel kunnen bedenken en dat is passieve zonne-energie. Passieve zonne-energie is energie waar je niets voor hoeft

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Amersfoort - Stadhuisplein Plaats: Amersfoort Aanleiding: Voorlichtingsactiviteit Datum Meting: 25 april 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: PA3DRL WILLY Antenne:GP VERTICAL...Set:.YAESU FT 847... Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 177 van 8 Augustus

Hallo en een goede avond bij ronde 177 van 8 Augustus Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Afdelingsnieuws 2 3.1.1 7 december: Algemene clubavond 2 3.1.2 11

Nadere informatie

Energie : elektriciteit : stroomkringen

Energie : elektriciteit : stroomkringen Energie : elektriciteit : stroomkringen De netspanning is uitgevallen! Pas dan merk je wat elektriciteit voor ons betekent. Geen licht, geen computer, geen playstation, het eten op het elektrisch fornuis

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Berkel en Rodenrijs - Laan van Romen Plaats: Berkel en Rodenrijs Aanleiding: Herhalingsmeting Datum meting: 2 juli 2013 Copyright: AgentschapTelecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap

Nadere informatie

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden.

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62 Editie mei 2018 HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Afdelingsbijeenkomst mei 2018 op: vrijdag 11 mei 2018, aanvang 20.00 uur LT WiFi door

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Heerde Plaats: Heerde Datum Meting: 19 maart 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Utrechtse Heuvelrug Plaats: Doorn Datum Meting: 12 september 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Alphen aan den Rijn - Evenaar Plaats: Alphen aan den Rijn Aanleiding: Steekproefmeting Datum meting: 20 maart 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Leiden Plaats: Leiden Datum Meting: 10 juni 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Groningen - Zernikelaan Plaats: Groningen Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 20 maart 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Winterswijk - Gasthuisstraat Plaats: Winterswijk Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 4 september 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Amsterdam - Oosterdoksstraat Plaats: Amsterdam Aanleiding: Voorlichtingsactiviteit Antennebureau Datum Meting: 13 februari 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Stavoren - Stationsweg / Meerweg Plaats: Stavoren Aanleiding: Herhalingsmeting Datum Meting: 6 maart 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom

Nadere informatie

Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen

Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen Inhoudsopgave Waarom deze brochure? 03 Feiten over antennes 04 Antennes

Nadere informatie

HAMNET knooppunt Den Bosch

HAMNET knooppunt Den Bosch HAMNET knooppunt Den Bosch 1. Inleiding 2. Experimenten tot nu toe 3. Wat leren we hier van? 4. Schematische voorstelling fase 2 5. Apparatuur schema 6. Tot Slot 1. Inleiding Sinds de opkomst van internet

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Venlo - Kaldenkerkerweg Plaats Venlo Aanleiding Steekproefmeting Datum meting: 4 juli 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Voorburg - Soomerluststraat Plaats: Voorburg Aanleiding: Steekproefmeting Datum meting: 2 juli 2013 Copyright: AgentschapTelecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Egmond aan Zee - Zeeweg Plaats: Egmond aan zee Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 4 juli 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Nieuwkoop - Dennenlaan (nulmeting) Plaats: Nieuwkoop Aanleiding: Voorlichting Datum Meting: 16 januari 2012 Copyright: Agentschap Telecom 2012 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Hilversum - Buisweg Plaats: Hilversum Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 4 juli 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Amsterdam - Wibautstraat Plaats: Aanleiding: Amsterdam Voorlichtingsactiviteit Datum Meting: 14 januari 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Drachten Plaats: Drachten Datum meting: 24 januari 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Tjerkgaast - Gaestdijk Plaats: Tjerkgaast Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 6 maart 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Wireless WAN (Wide Area Netwerken) Johan Bickel

Wireless WAN (Wide Area Netwerken) Johan Bickel Wireless WAN (Wide Area Netwerken) Johan Bickel Connectiviteit Connectiviteit en met name draadloze communicatie maakt een (r)evolutie door die terugkoppeling van industriële processen en gegevens overal

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Beilen De Perk Plaats: Beilen Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 25 februari 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Proefexamen N najaar 2001

Proefexamen N najaar 2001 Proefexamen N najaar 2001 1- De Q-code QRT betekent: houd op einde bericht ik word gestoord 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting om de roepletters van het tegen station en het eigen

Nadere informatie

1. Heb je zonnepanelen?

1. Heb je zonnepanelen? Duurzaamheid Het licht uitdoen als je een ruimte verlaat, de verwarming een graadje lager zetten, recyclen. Duurzaam leven kan op verschillende manieren. 9 1. Heb je zonnepanelen? 8 85% 7 6 5 4 Ja Nee

Nadere informatie

N najaar 2004. 1- Tijdens een morse-verbinding wilt u weten of uw signalen door andere stations gestoord worden. QRM? QRP? QRT?

N najaar 2004. 1- Tijdens een morse-verbinding wilt u weten of uw signalen door andere stations gestoord worden. QRM? QRP? QRT? N najaar 2004 1- Tijdens een morse-verbinding wilt u weten of uw signalen door andere stations gestoord worden. U zendt: QRM? QRP? QRT? 2 - In het amateur-verkeer is de gebruikelijke afkorting voor ALGEMENE

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Emmen Plaats: Emmen Datum Meting: 27 februari 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband.

Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband. Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband. Inleiding: Deze antenne werkt electro/magnetisch als een loop-yagi, heeft een stralings diagram van een groundplane en de korte opstralingshoek van een richtbeam.

Nadere informatie

B A S I S K E N NI S R F I D

B A S I S K E N NI S R F I D B A S I S K E N NI S R F I D AGENDA Introductie Elincom RFID hoe en wat Voordelen/ kenmerken Frequenties NFC Tags Readers RFID toekomst Vragen " Wij geloven dat technische ontwerpen altijd beter kunnen

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Winschoten Plaats: Winschoten Datum Meting: 12 februari 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Ga naar... 6. Laat de antwoorden in één lijst zien, met de oudste eerst

Ga naar... 6. Laat de antwoorden in één lijst zien, met de oudste eerst Ga naar... 6 NVHR Radiocursus Forums Nieuwsforum De Philips 730A doormeten Zoeken in forums Laat de antwoorden in één lijst zien, met de oudste eerst 6 De Philips 730A doormeten door Tjabring van Egten

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Oegstgeest - Mien Ruyspark Plaats: Oegstgeest Aanleiding: Voorlichtingsactiviteit Antennebureau Datum Meting: 4 december 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:Vertikaal gepolariseerd Set:Yaesu FT- 847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Zenderfrequenties, de stand van zaken

Zenderfrequenties, de stand van zaken Zenderfrequenties, de stand van zaken Willem Westermann PMSE = Belangenvereniging Program Making and Special Events @Omroep Flevoland, 25 november 2014 Een serieuze bedreiging PMSE/draadloze productiemiddelen,

Nadere informatie

Brandbeveiliging met Wi-Safe 2 technologie

Brandbeveiliging met Wi-Safe 2 technologie Brandbeveiliging met Wi-Safe 2 technologie Wi-Safe 2 producten van FireAngel Technische voorsprong Intelligente detectietechnologie FireAngel rook- en hittemelders zijn uitgerust met de nieuwste detectietechnologie

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Houten - Het Hout Plaats: Houten Aanleiding: Steekproefmeting Datum meting: 26 juni 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Terneuzen Oude Vaart Plaats Terneuzen Aanleiding Steekproefmeting Datum meting: 19 mei 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Sluis - Burgemeester van Hootegemstraat Plaats Sluis Aanleiding Steekproefmeting Datum meting: 19 mei 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Haarlem - A. Hofmanweg Plaats: Haarlem Aanleiding: Steekproef Datum Meting: 18 juni 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

L P A M N I E U W S B R I E F

L P A M N I E U W S B R I E F L P A M N I E U W S B R I E F Colofon: Redactie: Eindredactie: E-mail adres: Rob Veld Hans de Rooy Rob Veld info@lpam.nl Voorwoord door Rob Veld Allereerst is deze nieuwsbrief bestemd voor mensen die serieus

Nadere informatie

Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev:

Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev: Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev: 2003 06 25 www.qsl.net/pa0nhc Met dank aan PA3CYS voor de gegevens en materialen, en aan pa3gvq

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

Praktijk voor Coaching en Energetische Diagnostiek Hans Baars web http://hansbaars.nl, telefoon 0657599109

Praktijk voor Coaching en Energetische Diagnostiek Hans Baars web http://hansbaars.nl, telefoon 0657599109 MEETVERSLAG Naam Adres Postcode + Woonplaats Geboortedatum Telefoon Email Klachten Woonachtig sinds Prettige plekken in huis Onprettige plekken Slaaprichting Slaappatroon Slaapplek vrij van apparaten WIFI

Nadere informatie

Antenne impedantie Theorie en praktijk voorbeelden

Antenne impedantie Theorie en praktijk voorbeelden Antenne impedantie Theorie en praktijk voorbeelden Antenne impedantie theorie en praktijk Graag probeer ik hier de theorie en de praktijk van antenne impedantie uitgebreid toe te lichten. Er worden een

Nadere informatie

Antennes en uw gezondheid. Antwoorden op de meest gestelde vragen

Antennes en uw gezondheid. Antwoorden op de meest gestelde vragen Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen Inhoudsopgave 1 Waarom deze brochure? 03 2 Feiten over antennes 04 3 Antennes

Nadere informatie

Op 20 februari zal de jaarlijkse Jaarvergadering plaatsvinden. Een persoonlijke uitnodiging met agenda zal voor de vergadering worden verzonden.

Op 20 februari zal de jaarlijkse Jaarvergadering plaatsvinden. Een persoonlijke uitnodiging met agenda zal voor de vergadering worden verzonden. De Helmondse VARICON 34 e Jaargang nummer 126 December 2017 De Varicon is de spreekbuis van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland afdeling Helmond en wordt per e-mail gezonden aan

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Haarlem Haarlem Datum meting: woensdag 18 juli 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Gemeente Amsterdam Amsterdam Zuid-Oost Datum meting: donderdag 22 november 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2019 Pagina 1 van

Nadere informatie

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de Lima SDR Inleiding Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de mogelijkheden van een SDR. Door de opkomst van SDR (de Engelse afkorting voor Software DefinedRadio)

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Den Helder Plaats: Den Helder Datum Meting: 13 april 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen. 27e HF-Dag op 15 september 2007 te Apeldoorn (let op: andere locatie!)

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen. 27e HF-Dag op 15 september 2007 te Apeldoorn (let op: andere locatie!) Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Hoek van Hollan - President J.V. Wierdsmastraat Plaats: Hoek van Holland Aanleiding: Herhalingsmeting Datum meting: 20 maart 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische

Nadere informatie

Pajottenlandse Radio Amateurs

Pajottenlandse Radio Amateurs Pajottenlandse Radio Amateurs ON3BL 07/02/2014 SDR ontvangst met RTL-stick Waarvoor staat de afkorting SDR? SDR Software Defined Radio Definitie van Software Defined Radio Een radiocommunicatiesysteem

Nadere informatie

Examenopgaven. Radiotechniek en Voorschriften N-EXAMEN Najaar examencommissie amateurradiozendexamens

Examenopgaven. Radiotechniek en Voorschriften N-EXAMEN Najaar examencommissie amateurradiozendexamens Examenopgaven examencommissie amateurradiozendexamens Radiotechniek en Voorschriften N-EXAMEN Najaar 2004 II 80.806.910 1. Tijdens een morse-verbinding wilt u weten of uw signalen door andere stations

Nadere informatie

Een korte inleiding Lees eerst de handleiding voor je een kabel aansluit. Downloaden en installeren van de software

Een korte inleiding Lees eerst de handleiding voor je een kabel aansluit. Downloaden en installeren van de software Een korte inleiding Deze handleiding is door Randy ten Have (PH4X) geschreven om snel met je nieuwe Hytera van start te kunnen gaan en bevat een bijgevoegde voorbeeld configuratie. Lees eerst de handleiding

Nadere informatie

Antennes in uw omgeving. Yvonne Trenning 12 april 2018

Antennes in uw omgeving. Yvonne Trenning 12 april 2018 Antennes in uw omgeving Yvonne Trenning 12 april 2018 Inhoud Het Antennebureau Wat zijn antennes Antennes en gezondheid De praktijk Wet- en regelgeving Het Antennebureau Informatiebureau Rijksoverheid

Nadere informatie

Blokzijltcl installatietechniek B.V.

Blokzijltcl installatietechniek B.V. Bedrijfsnaam: Onderwerp: B.V. Locatie van uitvoering: Datum van uitvoering: Uitgevoerd door: Tijdsduur van de Toolboxmeeting: Zijn er onveilige situaties / handelingen voorgevallen in de afgelopen periode?

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Arnhem Arnhem Datum meting: 4 juli 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Algemene gegevens 3 2. Gegevens

Nadere informatie

Meteo&Tochtplanning SSB SSB. Dag-3-Theorie-1. SSB introductie

Meteo&Tochtplanning SSB SSB. Dag-3-Theorie-1. SSB introductie Communicatieapparatuur introductie Wifi: Mobiele telefoon: VHF: : Erik Slim nut en noodzaak van draadloze communicatie aan boord van pleziervaartuigen 250 m open netwerk 10 Nm uit bewoonde kust 30 Nm uit

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Den Horn - Dorpsstraat Plaats: Den Horn Aanleiding: Voorlichting Datum Meting: 24 september 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!!

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!! Introductie EMC Inleiding EMC 1. Bepalen van de opgewekte veldsterkte van een zender - Norm versus optredende velden 2. AM detectie - Hoe veroorzaakt een HF signaal problemen op LF apparatuur 3. Hoe lopen

Nadere informatie

GSM- en. Wat betekenen ze voor uw gezondheid? UMTS-antennes

GSM- en. Wat betekenen ze voor uw gezondheid? UMTS-antennes GSM- en Wat betekenen ze voor uw gezondheid? UMTS-antennes We bellen en internetten steeds vaker mobiel. Dat kan alleen via GSM- en UMTS-antennes, en die komen er dus steeds meer. De antennes roepen nogal

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 3 december Onderling QSO Een avond om weer gezellig onderling te babbelen over de radiohobby en alles wat ermee te maken heeft.

Afdelingsnieuws: 3 december Onderling QSO Een avond om weer gezellig onderling te babbelen over de radiohobby en alles wat ermee te maken heeft. ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

Floww health technology

Floww health technology Floww health technology Straling en Gezondheid Gerenommeerde wetenschappers zeggen dat straling de gezondheid kan beïnvloeden. Er zijn inmiddels vele duizenden wetenschappelijke onderzoeken die een verband

Nadere informatie

Januari 2009. Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur

Januari 2009. Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur Januari 2009 SRA Bulletin Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur Redactieteam: Jan Spoelstra Klaas Jan Kaan Gerrit Dekker Inleveren copy bij Gerrrit PA3DS pi4sra@amsat.org

Nadere informatie

Alles over. antennes. voor draadloze communicatie.

Alles over. antennes. voor draadloze communicatie. Alles over antennes voor draadloze communicatie Inleiding Onze moderne samenleving is er één van mobiliteit en bereikbaarheid. Draadloze communicatie is daarbij onmisbaar. Ook u maakt er ongetwijfeld gebruik

Nadere informatie

Windmolenpark Houten. Project nask & techniek Leerjaar 2 havo/atheneum College de Heemlanden, Houten. Namen: Klas:

Windmolenpark Houten. Project nask & techniek Leerjaar 2 havo/atheneum College de Heemlanden, Houten. Namen: Klas: Namen: Klas: Windmolenpark Houten Project nask & techniek Leerjaar 2 havo/atheneum College de Heemlanden, Houten Ontwikkeld door: Geert Veenstra Gerard Visker Inhoud Probleem en hoofdopdracht Blz 3 Samenwerking

Nadere informatie

Universele Digi Interface

Universele Digi Interface Universele Digi Interface Deze universele interface bestaat uit verschillende modules en kan daardoor ook voor verschillende toepassingen en verschillende type transceivers gebruikt worden. Het uitgangspunt

Nadere informatie

A-examen radioamateur : Zitting van 11 oktober Reglementering

A-examen radioamateur : Zitting van 11 oktober Reglementering A-examen radioamateur : Zitting van 11 oktober 2000 Reglementering 1. Het woord EXAMEN wordt volgens het internationaal spellingsalfabet gespeld als : a. Echo X-ray Alpha Mike Echo November b. Eric X-files

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Televisie Ik hou mijn werkstuk over de televisie omdat ik heel vaak tv kijk, en ik dacht dan hou ik het over de televisie. Ik ga het in mijn werkstuk hebben over: Hoe het vroeger ging met televisies Wat

Nadere informatie

Freq = 145.250 MHz Tx = IC706MK2G Vermogen = max 50W Antenne 5/8 lambda op ongeveer 7m boven de grond, geen vrijzicht

Freq = 145.250 MHz Tx = IC706MK2G Vermogen = max 50W Antenne 5/8 lambda op ongeveer 7m boven de grond, geen vrijzicht Bossche Ronde 2008-11-09 PI4SHB het station van de Bossche Amateur Radio Club Operateur PA0BRE, Rob, in Rosmalen 5 gr 22'44" Oost 51 gr 42' 51" Noord JO21QR Freq = 145.250 MHz Tx = IC706MK2G Vermogen =

Nadere informatie

Rapport veldmeting uitgevoerd d.d

Rapport veldmeting uitgevoerd d.d Zwartbroekweg 124 5237 KZ s-hertogenbosch E-mail: Emv.Ninja@Ziggo.nl Website: www.emv.ninja Tel.: 073 8506769 KvK nr.: 17121692 BtwNr NL070611993B01 Rapport veldmeting uitgevoerd d.d. 2018-12-04 Samenvatting

Nadere informatie

DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005

DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005 DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005 DARES groep Bergen Op Zoom heeft op 20 november 2005 een test gehouden vanaf de Bergse Diepsluis langs de Oesterdam in locatorvak JO21CM op

Nadere informatie

Mobiel bellen.... voorkom. klachten

Mobiel bellen.... voorkom. klachten Mobiel bellen... voorkom klachten Gezondheid Mobiel bellen kan schade geven aan je gezondheid. Wetenschappers in meerdere landen hebben daar aanwijzingen voor gevonden, zoals is na te lezen op in deze

Nadere informatie