Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig!"

Transcriptie

1 2 Complete Security BVBA Radio & Security Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig! De meest gebruikte frequentie voor SRD (Short Range Device) is 433 MHz. Naast alarmsystemen wordt deze frequentie tevens gebruikt door een groot aantal andere types van apparatuur, zoals garagedeur openers, koptelefoons, afstandsbediening voor speelgoed, babyfoons en weerstations. Het veelvuldige gebruik van deze frequentie is reden dat alarmapparatuur op 433 onbetrouwbaar werkt, men kan immers s morgens om 8 uur ook niet doorrijden op de snelweg E40 vanwege de files. De Europese R&TTE regelgeving schrijft een betere regeling voor het gebruik van frequenties voor door de toepassing van smalband 868 MHZ voor alarmsystemen. Helaas is niet iedereen op de hoogte van het belang van deze beslissing. Het betekend immers dat draadloze alarmsystemen exclusief gebruik kunnen maken van deze frequentie. Laat u niet verwarren door verkeerde informatie van fabrikanten welke simpelweg 868 producten aanbieden. Wanneer zij geen smalband 868Mhz aanbieden hebben zij niet het voordeel van de beschermde exclusieve alarm frequentie. Standaard 868 producten kunnen nog steeds last hebben van interferentie van andere producten, die geheel legaal de andere 868 frequenties gebruiken. Waarvan sommige met zeer hoge vermogens, deze kunnen de breedband ontvangers verstoren. Met de keuze van de smalband, is het alsof u op de E40 rijdt rond middernacht. Veel fabrikanten hebben geprobeerd alternatieven te ontwikkelen voor het dichtslippen van de 433 MHz band met systemen die twee of meer frequenties gebruiken of gecompliceerde breed-spectrum producten.

2 Complete Security BVBA Wij geloven niet in deze oplossing. Het is immers evident dat op de E40 men s morgens om 8 uur (433 Mhz frequentie) meer tijd nodig heeft om een afstand te overbruggen dan om middernacht. (868Mhz frequentie) Scantronic was de eerste fabrikant die de smalband 868 introduceerde in Europa en kan dus kennis en ervaring claimen op dit gebied.

3 Complete Security BVBA Modulatie voor Radio systemen Er zijn twee manieren van modulatie van een radio signaal, amplitude modulatie (AM) of frequentie modulatie (FM). De meest eenvoudige vergelijking is die met een autoradio. AM radio stations hebben quasi altijd een achtergrond ruis terwijl FM stations kristal helder zijn. De meeste alarmsystemen gebruiken AM, Scantronic gebruikt alleen FM. De nieuwe 868 MHz smal-band technologie van Scantronic gaat echter nog verder. Deze biedt u een ultiem niveau van draadloze kwaliteit en betrouwbaarheid. Het verschil tussen onze nieuwe 868 MHz radio en de bestaande 433 MHz en 868 MHz breedband units is als het verschil tussen de oude AM zenders en het laatste nieuwe DAB luistergenot. Waarnaar wenst U te luisteren?

4 Complete Security BVBA Ontvanger Bandbreedte Radio ontvangers kunnen alleen signalen ontvangen binnen hun bandbreedte, al het andere wordt genegeerd. Grote bandbreedte betekent niet alleen minder geavanceerde zenders en ontvangers, maar ook meer mogelijkheid om storing en interferentie te ontvangen. Daartegenover is met smal-band de precisie veel groter en wordt de kans op de ontvangst van storing en interferentie drastisch gereduceerd. Deze smalband oplossingen zijn minder toegepast en kosten meer. Scantronic gebruikt alleen smalband (20kHz) Wanneer wij over stappen naar breedband (200kHz of meer) zouden de kosten dalen, maar is dat het waard? De markt is al overspoeld met minder professionele, Slecht presterende, goedkope producten. Anti gelijktijdigheid technologie Alle ontvangers hebben hetzelfde probleem; zij kunnen slechts één melding tegelijk behandelen. Dit betekend dat bij meerdere signalen slechts één signaal zal worden behandeld en in sommige gevallen zelfs geen enkele. Scantronic heeft een technologie ontworpen in het communicatie protocol waarbij een data pakket tot 6 maal wordt verzonden, waarvan de ontvanger er slechts één van nodig heeft. De exclusiviteit ligt in het feit dat de interval tussen de data pakketten variabel is tussen de 120 milliseconden en 2 seconden, waardoor geen enkele transmissie het zelfde is. (Signal collision) (Anti signal collision)

5 Beveiliging tegen sabotage Er zijn twee mogelijkheden om een draadloos systeem te saboteren; het verhinderen van de zender om uit te zenden, of het verhinderen dat de ontvanger kan ontvangen. Om de zenders te beveiligen heeft Scantronic de antennes ingebouwd, heeft de behuizing een schakelaar tegen openen en een monitor-systeem waarbij elke zender iedere 4 minuten een testsignaal stuurt. Wanneer de ontvanger dit signaal mist, zal het systeem op de voorgeprogrammeerde manier reageren. Om de ontvanger te verstoren is het noodzakelijk een signaal te genereren welke identiek is aan de werkingsfrequentie en met een zeer hoog vermogen. Wanneer de Scantronic ontvanger een interferentie van meer dan 30 seconden detecteert, zal het systeem wederom op de voorgeprogrammeerde manier reageren. Zenders programmeren Een ontvanger moet de zenders kunnen leren om deze te kunnen herkennen en controleren. Scantronic smalband serie heeft geen schakelaars voor deze instelling, maar een keuze van radio en een unieke, beveiligde optische infrarode leerfunctie waarvoor wij een internationaal patent hebben. De Scantronic smalband ontvangers zijn uitgerust met deze infrarode leer functie. 3

6 Ontvanger technologie Met zoveel verschillende producten op de markt zien we evenzoveel ontvangers met antennes, geïntegreerde of externe, enkel of dubbel, gepolariseerd in een of twee richtingen, enzovoort. Scantronic heeft zijn ontvangers ontworpen na een gedetailleerde studie naar de manier waarop 868 MHz signalen zich verplaatsen in gebouwen; waar signalen worden gereflecteerd of gedeeltelijk doorgelaten door wanden en andere objecten. Gereflecteerde signalen ondergaan een fase verandering, welke bij de directe (niet gereflecteerde) signalen niet voorkomt. Dit klinkt erg technisch, maar resulteert in een dode hoek. (Standaard technologie) (Dual diversity technologie) Het dode hoek effect is het grootst op een kwart golflente, wat de exacte afstand is tussen de twee antennes van de Scantronic ontvanger. De twee antennes (geïntegreerd en verticaal gepolariseerd) zijn het zichtbare deel van de exclusieve technologie welke door Scantronic is ontwikkeld en Dual Diversity Technologie heet. Bij ontvangst van een signaal zal de ontvanger direct tussen de twee antennes omschakelen om het sterkste signaal toe te passen, wat een nieuwe standaard introduceert in stabiliteit en gevoeligheid van alarm ontvangers. De aanwezigheid van twee antennes in andere producten wil niet altijd zeggen dat deze ook een echte Dual Diversity Technologie toepassen. Sommige fabrikanten verbinden de twee antennes aan elkaar, wat een makkelijke technologie is, maar echter geen effect heeft. leading the way in security 868 Mhz