Onderliggende netto winst NIBC Bank verdubbelt bijna in 2014 naar EUR 42 miljoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderliggende netto winst NIBC Bank verdubbelt bijna in 2014 naar EUR 42 miljoen"

Transcriptie

1 PERSBERICHT Den Haag, 4 maart 2015 Onderliggende netto winst NIBC Bank verdubbelt bijna in 2014 naar EUR 42 miljoen Aanhoudende onderliggende groei dankzij sterke vraag van zowel zakelijke als particuliere klanten Sterke groei van nieuwe leningen met 93% zorgt voor een toename van de portefeuille bedrijfsleningen met 19% Succesvolle terugkeer van NIBC Direct op de Nederlandse hypotheekmarkt met een productie van meer dan EUR 1 miljard; particuliere spaartegoeden groeien met EUR 0,6 miljard Netto rentebaten groeien met 56%; netto fee inkomsten 59% hoger Gerapporteerde netto winst omhoog met 9% na de resolutieheffing Kosten/batenverhouding verbetert van 60% naar 50%; Leverage Ratio van 7% S&P s Outlook op de BBB- rating van NIBC verbeterde naar stable Paulus de Wilt, Chief Executive Officer van NIBC: "Na een bemoedigend eerste halfjaar, verbeterde onze performance verder doordat wij bijna twee keer zo veel leningen verstrekten aan zakelijke klanten als in Ook de aanhoudende vraag van particuliere klanten naar NIBC Direct hypotheken en spaarfaciliteiten droeg bij aan onze goede resultaten. De productie van hypotheken onder het NIBC-label nam toe tot meer dan EUR 1 miljard. De onderliggende netto winst steeg met maar liefst 91%, voor aftrek van de eenmalige SNS-heffing van EUR 18 miljoen. De groei van de activiteiten was goed verdeeld over de belangrijkste geografische segmenten van de bank. In Duitsland, waar wij na de overname van Gallinat-Bank AG, NIBC Deutschland AG hebben opgericht, neemt de bijdrage van onze zakelijke activiteiten aan de totale baten van NIBC duidelijk toe. Onze portefeuille bedrijfskredieten in het Verenigd Koninkrijk groeide mede dankzij een aantal belangrijke transacties in Infrastructuur & Duurzame Energie en Leveraged Finance. Onze kosten/batenverhouding verbeterde van 60% naar 50%, voornamelijk dankzij sterke groei van de inkomsten. De kapitaalspositie van de bank was solide met een fully loaded Basel III Common Equity Tier-1 ratio van 15,5%. De optimalisatie van onze funding ontwikkelde verder dankzij de groei van onze particuliere spaartegoeden en doordat wij dankzij de overname van Gallinat Bank toegang hebben gekregen tot Duitse institutionele funding (het Einlagensicherungsfonds, ESF). Bovendien hebben wij opnieuw een pass-through covered bond uitgegeven en hebben wij in januari 2015 voor het eerst in een aantal jaren met succes een publieke senior unsecured bond geplaatst. Concluderend kunnen we stellen dat 2014 een bemoedigend jaar was voor NIBC Bank, wat bewijst dat onze strategie werkt om een duurzame groei van de winst te bereiken. Ik wil onze zakelijke en particuliere klanten bedanken, omdat zij hun behoeften aan financiële producten en diensten meer en meer aan ons toevertrouwden. En natuurlijk ben ik trots op onze medewerkers, die elke dag weer klaarstaan voor onze klanten en die de huidige groei van de bank mogelijk maken.

2 NIBC Bank - Winst- & Verliesrekening In miljoenen Euro's FY FY H2 H1 H2 H Netto rentebaten Netto fee en commissie inkomsten Netto trading inkomsten 3 56 (1) 4 (15) 71 Dividend inkomsten Opbrengsten minus verliezen van equity investments 16 1 (0.4) 16 9 (8) Belang in resultaat van associates 1 (1) 1 (0) (1) 0 Operationele baten Personeelskosten (81) (82) (37) (44) (39) (43) Andere operationele lasten (52) (48) (27) (25) (24) (23) Afschrijving en amortisatie (5) (5) (3) (3) (3) (2) Operationele lasten (139) (134) (67) (72) (66) (68) Netto operationeel resultaat Afwaarderingen (93) (62) (66) (28) (26) (36) Belasting (4) (6) 2 (6) 4 (11) Onderliggende netto winst voor bijzondere posten (5) 27 Bijzondere posten SNS Heffing (Netto) (18) - (6) (12) - - Gerapporteerde netto winst (5) 27 Als gevolg van afrondingen zijn kleine verschillen in de tabel mogelijk. NIBC Bank - Financiële resultaten 2014 Onderliggende netto winst gestegen naar EUR 42 miljoen, voor verrekening van de eenmalige SNS-heffing van EUR 18 miljoen. Deze verbetering van de onderliggende winst reflecteert het sterke fundament van onze inkomstengroei. De gerapporteerde netto winst bedraagt EUR 24 miljoen, vergeleken met EUR 22 miljoen in Substantiële groei van het netto operationeel resultaat met 56%, gedreven door een sterke groei van de inkomsten. De netto rentebaten zijn met 56% gestegen van EUR 148 miljoen in 2013 naar EUR 231 miljoen. Dit is te danken aan onze strategie in de afgelopen jaren die erop gericht was om de schulden op de balans te verminderen en ons financieringsprofiel te versterken. Zo wilden wij een gezonder en duurzamer bedrijfsmodel creëren. De groei van de rentebaten kwam vooral voort uit de sterk toegenomen kredietverlening aan zowel bedrijven als particulieren, betere spreads en het herprijzen van vóór de crisis ingenomen posities. Onze netto fee inkomsten zijn met 59% gestegen, gesteund door een grotere activiteit in fusies en overnames en de toegenomen zakelijke kredietverlening, terwijl de beheerprovisies van de investeringen bijna verdubbelden. De netto trading inkomsten reflecteren voor het grootste deel onze fair value through profit & loss boekhouding en waren aanzienlijker lager op EUR 3 miljoen tegen EUR 56 miljoen in Tot onze tevredenheid bewegen de netto trading inkomsten zich binnen een beperkte bandbreedte. De opbrengsten minus verliezen van de equity investments namen sterk toe van EUR 1 miljoen in 2013 naar EUR 16 miljoen in Dit weerspiegelt een positiever maar nog wel broos economisch klimaat. Kosten/batenverhouding verbeterde van 60% naar 50% dankzij hogere inkomsten.

3 De prudente interne assessment van onze vastgoedportefeuille heeft geleid tot een voorziening van EUR 41 miljoen. De totale voorzieningen liepen daardoor op naar EUR 93 miljoen. De Leverage Ratio van NIBC Bank was op een comfortabel niveau van 7%. NIBC Bank - Balans Zowel de woninghypotheekportefeuille als de zakelijke kredietportefeuille liet in 2014 een gezonde groei zien. De zakelijke kredietportefeuille (opgenomen en niet-opgenomen) groeide met EUR 1.4 miljard naar EUR 8,8 miljard. De waardestijging van de Amerikaanse dollar tegenover de euro had hierbij een beperkt positief effect van EUR 0,3 miljard. Dit betrof onze posities in de sectoren olie- en gasdiensten en scheepvaart, die grotendeels in US dollar luiden. NIBC Bank - Overige kerncijfers* 31-Dec 31-Dec Common Equity Tier-1 ratio 15.5% 18.1% Tier-1 ratio 15.5% 21.3% BIS ratio 19.3% 22.3% Eigen Vermogen (in EUR miljoenen) 1,831 1,789 Aantal FTE's (einde periode) Naar risico gewogen activa (in EUR miljarden) *De 2014 cijfers zijn fully loaded Basel III. De cijfers van 2013 ratios zijn gebaseerd op Basel II.

4 NIBC Bank - Funding en Solvabiliteit Samenstelling Funding Samenstelling Funding Per 31 december 2013 Per 31 december 2014 Funding Na meerdere jaren van balansverkorting werd 2014 gekenmerkt door zowel autonome als niet-autonome groei van onze activa. Hierdoor hebben wij onze funding verder uitgebreid en gediversificeerd. Diversificatie van onze funding is sinds begin 2008, toen wij onze activiteiten uitbreidden met particuliere spaartegoeden, een belangrijk onderdeel van onze strategie. In 2014 hebben wij onze financiering verder gediversificeerd met zakelijk deposito s onder het Duitse Einlagensicherungsfonds (ESF), dat eind % van onze totale funding vertegenwoordigde. Onze fundingmix laat een goed evenwicht zien tussen eigen vermogen, zakelijk en particulier. Omdat de particuliere spaartegoeden voor bijna de helft bestaan uit termijndeposito s, is dit een duurzane bron van financiering. Dankzij onze solide financiële positie konden wij in 2014 de resterende door de staat gegarandeerde obligaties aflossen. In april 2014 hebben wij opnieuw een voorwaardelijke pass-through covered bond van EUR 500 miljoen uitgegeven. De tweede emissie van dit baanbrekende obligatieprogramma, dat wordt gedekt door een portefeuille Nederlandse woninghypotheken, vond gretig aftrek op zowel de primaire als de secundaire markt. Het innovatieve programma geniet internationale erkenning en heeft sinds de lancering in 2013 een reeks eervolle vermeldingen ontvangen. In december namen wij voor de eerste keer deel aan de Targeted Longer Term Refinancing Operation (TLTRO) van de Europese Centrale Bank. Bij deze tweede TLTRO kregen wij een bedrag van EUR 0,2 miljard toegewezen. Onze financieringspositie bleef gezond in Dit blijkt uit de Liquidity Coverage Ratio van 128% (tegen 150% eind 2013) en de Net Stable Funding Ratio van 108% (107% eind 2013). In januari 2015 hebben wij opnieuw een senior unsecured bond geplaatst met een omvang van EUR 300 miljoen, een looptijd van 3,5 jaar en een spread van 1,85%. Door de brede diversificatie kunnen wij in alle voor ons relevante financieringsbronnen een curve bouwen.

5 Solvabiliteit NIBC heeft een solide kapitaalpositie en gebruikt deze om de groei van de balans te steunen, via zowel de zakelijke als de particuliere kredietportefeuille. Als gevolg van deze groei zijn ook de risicogewogen activa van NIBC Bank toegenomen. De Common Equity Tier-1 ratio daalde naar 15,5% voor NIBC Bank op basis van volledige toepassing van Basel III (2013: 18,1% (Basel II)). Niet-financiële informatie - Consumer Banking en Corporate Banking Consumer Banking Wij hebben een speciaal retentieteam opgezet om klanten met een hypotheekachterstand in staat te stellen in hun huis te blijven. Het team bestaat uit vier specialisten die beschikken over jarenlange ervaring en veel deskundigheid op het gebied van hypotheken, special operations en herstructurering. Wij hebben een toolbox ontwikkeld om structurele oplossingen te kunnen bieden aan klanten met betalingsproblemen. Middelen die wij inzetten zijn onder meer budget- en jobcoaching, rentepauzes en herstructurering van leningen. Wij hebben niet alleen goede financiële resultaten behaald, maar ook positieve feedback ontvangen van onze klanten. Corporate Banking belangrijke transacties Lucas Bols - M&A Oudste gedistilleerde drankmerk ter wereld; de onderneming is opgericht Amsterdam en de geschiedenis gaat terug tot 1575; NIBC was al betrokken bij de financiering van de buyout van Lucas Bols van Remy Cointreau in 2006; Bij deze transactie voerde NIBC een strategische analyse uit en adviseerde zij Lucas Bols over de beursintroductie op Euronext Amsterdam; NIBC arrangeerde ook een herfinancieringsprogramma. Health AG - Technology, Media & Services Germany Health AG is een van de toonaangevende service providers in de Duitse gezondheidszorg en biedt factoring services aan doktoren en kleine klinieken, voornamelijk in de tandheelkunde; Voor onze nieuwe klant Health AG, trad NIBC op als sole arranger van een faciliteit van EUR 50 miljoen voor debiteurenfinanciering. Mede dankzij deze financiering kan Health AG haar financieringsbasis diversifiëren en haar financiële onafhankelijkheid vergroten. NIBC is in eerst instantie de enige kredietverstrekker, maar de transactie is zodanig gestructureerd dat in een latere fase andere financieringspartijen kunnen toetreden om de verdere groei van Health AG te steunen. Project Holland Park - Commercial Real estate Grootschalig project voor duurzame herontwikkeling van een verouderd kantorenpark tot een hoogwaardig woongebied in Diemen-Zuid. De zestien verouderde en leegstaande kantoorgebouwen worden herontwikkeld tot een woonwijk. De nieuwe woonwijk zal bestaan uit ongeveer kleinere en betaalbare appartementen (prijsklasse EUR ).

6 NIBC heeft ter ondersteuning een aanzienlijk bedrag aan seed capital van particuliere investeerders (waaronder family offices) gearrangeerd. Vroon Shipping - Shipping & Intermodal Vroon Shipping is de grootste rederij van Nederland. NIBC heeft een bilaterale faciliteit tot stand gebracht voor Vroon Group, voor de aankoop van twee containerschepen. De relatie met dit familiebedrijf bestaat al sinds de jaren '70. De transactie stelt Vroon in staat het plan voor vernieuwing en uitbreiding van de vloot voort te zetten onder moeilijke economische omstandigheden. Dit is een goed voorbeeld van de manier waarop wij een langdurige relatie met klanten opbouwen. / / / / / / / / / / / / / / Profiel van NIBC NIBC is de bijzondere bank voor beslissende momenten. Onze Corporate Banking activiteiten bieden een combinatie van advisering, financiering en investeringen aan in de sectoren Agrifood & Retail, Industrie, Infrastructuur & Duurzame Energie, Olie & Gas, Onroerend Goed, Scheepvaart & Intermodaal Transport en Technologie, Media & Services. Consumer Banking verstrekt woninghypotheken in Nederland en online spaarproducten via NIBC Direct in zowel Nederland, België als Duitsland. NIBC is gevestigd in Den Haag maar heeft tevens kantoren in Brussel, Frankfurt en Londen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Media Relations: +31 (0) Debt Investor Relations: +31 (0) info@nibc.com Of zie de Verkorte geconsolideerde financiële rapportage over het jaar eindigend op 31 december 2014 op onze website: Web: Forward-looking statements The forward-looking statements included in this press release with respect to the business, results of operation and financial condition of NIBC are subject to a number of risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from forecasts, estimates or other statements set forth in this release, including but not limited to the following: changes in economic conditions in Western Europe, changes in credit spreads or interest rates, the results of our strategy and investment policies and objectives. NIBC undertakes no obligation to update or revise any forwardlooking statement to reflect events or circumstances that may arise after the date of this release.

7 Disclaimer De financiële informatie die is opgenomen in dit persbericht is onttrokken aan de gecontroleerde jaarrekening 2014 van NIBC Bank N.V.. Dit persbericht vormt noch een aanbod tot verkoop van, noch een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot koop of verwerving van enige effecten. Dit persbericht is een vertaling uit het Engels. De officiële Engelse versie is leidend.

aflossingen in H1 2015 in vergelijking met EUR 8,8 miljard in 2014 en fee inkomsten stijgen naar EUR 16 miljoen

aflossingen in H1 2015 in vergelijking met EUR 8,8 miljard in 2014 en fee inkomsten stijgen naar EUR 16 miljoen PERSBERICHT Den Haag, 26 augustus 2015 NIBC ziet verdere groei nettowinst in H1 2015 Gerapporteerde nettowinst is meer dan verdubbeld naar EUR 33 miljoen in H1 2015 van EUR 15 miljoen in H1 2014. Nettowinst

Nadere informatie

PERSBERICHT Den Haag, 12 maart 2014

PERSBERICHT Den Haag, 12 maart 2014 PERSBERICHT Den Haag, 12 maart 2014 NIBC Bank boekt nettowinst van EUR 22 miljoen in 2013 Kapitaal- en liquiditeitspositie blijven sterk NIBC Bank boekt nettowinst van EUR 22 miljoen tegenover EUR 73 miljoen

Nadere informatie

PERSBERICHT Den Haag, 7 maart 2012

PERSBERICHT Den Haag, 7 maart 2012 PERSBERICHT Den Haag, 7 maart 2012 M EDIACONTACT: Corporate Communications T +31 (0)70 342 56 25 E info@nibc.com NIBC Bank boekt nettowinst van EUR 68 miljoen in 2011 Consumenten en zakelijke activiteiten

Nadere informatie

PERSBERICHT. Van Lanschot trading update: eerste kwartaal 2016

PERSBERICHT. Van Lanschot trading update: eerste kwartaal 2016 PERSBERICHT Van Lanschot trading update: eerste kwartaal 2016 Nettowinst bedraagt 14,0 miljoen (Q1 2015: 28,9 miljoen) Inkomsten lager dan Q1 2015 vanwege ongunstige marktomstandigheden en lager resultaat

Nadere informatie

PERSBERICHT Den Haag, 28 augustus 2013

PERSBERICHT Den Haag, 28 augustus 2013 PERSBERICHT Den Haag, 28 augustus 2013 Stabiel resultaat NIBC Bank met nettowinst van EUR 27 miljoen in H1 2013 Stabiel resultaat, inclusief eenmalige kosten van vervroegde terugkoop van staatsgegarandeerde

Nadere informatie

Algemene vergadering van Aandeelhouders. 15 mei 2014

Algemene vergadering van Aandeelhouders. 15 mei 2014 Algemene vergadering van Aandeelhouders 15 mei 2014 Agendapunt 2a Bericht van de Raad van Commissarissen Agendapunt 2b Jaarverslag van de Raad van Bestuur over 2013 2013 hoofdpunten Winstherstel in 2013

Nadere informatie

Index Garantie Notes

Index Garantie Notes Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.V (BBB+ / BBB+) april 2017 Index Garantie Notes ISIN: NL0012247746 2 De voorwaarden van de VL 90% Index Garantie Note AEX 17-23 (de Note ) zijn vermeld

Nadere informatie

Halfjaarcijfers 2015. Amsterdam, 24 juli 2015. René J. Takens, CEO Hielke H. Sybesma, CFO

Halfjaarcijfers 2015. Amsterdam, 24 juli 2015. René J. Takens, CEO Hielke H. Sybesma, CFO Halfjaarcijfers 2015 Amsterdam, 24 juli 2015 René J. Takens, CEO Hielke H. Sybesma, CFO Agenda 1. Accell Group in H1 2015 2. Het aandeel Accell Group 3. Financieel 4. Vooruitzichten 24 juli 2015 Accell

Nadere informatie

Structured products. September 2014. Index Garantie Notes. Inlegvel VL Index Garantie Note AEX 14-20

Structured products. September 2014. Index Garantie Notes. Inlegvel VL Index Garantie Note AEX 14-20 Structured products tember 2014 Index Garantie Notes 2 De VL Index Garantie Note AEX 14-20 (de Note ) wordt uitgegeven onder het Basis Prospectus van het Structured Note Programme ter waarde van 2 miljard

Nadere informatie

voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK

voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK PERSBERICHT voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen Secretaris Raad van Bestuur T : +31 20 557 52 30 I : www.kasbank.com VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK stijging inclusief

Nadere informatie

Van Lanschot NV Halfjaarcijfers 2013

Van Lanschot NV Halfjaarcijfers 2013 Van Lanschot NV Halfjaarcijfers 2013 13 augustus 2013 Karl Guha, CEO Constant Korthout, CFRO Halfjaarcijfers 2013 Hoofdpunten Winstherstel Nettowinst 33,7 miljoen Onderliggende nettowinst 37,7 miljoen

Nadere informatie

Vooruitgang: nettowinst NIBC in H met 33% gestegen naar EUR 44 miljoen

Vooruitgang: nettowinst NIBC in H met 33% gestegen naar EUR 44 miljoen PERSBERICHT Den Haag, 31 augustus 2016 Vooruitgang: nettowinst NIBC in H1 2016 met 33% gestegen naar EUR 44 miljoen Aanhoudend momentum en groei van het aantal klanten leiden tot 6% hogere operationele

Nadere informatie

Transitie Rabobank krijgt vorm Onderliggend bedrijfsresultaat stijgt in alle commerciële bedrijfssegmenten

Transitie Rabobank krijgt vorm Onderliggend bedrijfsresultaat stijgt in alle commerciële bedrijfssegmenten Persbericht 18 augustus 2016 Transitie Rabobank krijgt vorm Onderliggend bedrijfsresultaat stijgt in alle commerciële bedrijfssegmenten Resultaten Rabobank Groep eerste halfjaar 2016 Implementatie strategie

Nadere informatie

PERSBERICHT. Van Lanschot: solide resultaten eerste zes maanden 2014

PERSBERICHT. Van Lanschot: solide resultaten eerste zes maanden 2014 PERSBERICHT Van Lanschot: solide resultaten eerste zes maanden 2014 Uitvoering strategie ligt op koers, basis gelegd voor verdere ontwikkeling en groei Client assets gestegen naar 56,1 miljard (ultimo

Nadere informatie

De kracht van een pertinente en duurzame strategie PERSCONFERENTIE

De kracht van een pertinente en duurzame strategie PERSCONFERENTIE De kracht van een pertinente en duurzame strategie PERSCONFERENTIE 23.02.2018 Nettoresultaat stijgt met 13% +13% 606 m 2 Solvabiliteit (na dividend) duurzaam op hoog niveau Common Equity Tier 1 Basel III

Nadere informatie

Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE

Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE 10.08.2018!1 Uitdagende macro-economische omgeving 1. Historisch lage rentevoeten

Nadere informatie

Index Garantie Notes

Index Garantie Notes Structured products Januari 2015 Index Garantie Notes 2 De voorwaarden van de VL Index Garantie Note Wereld 15-20 (de Note ) zijn vermeld in de Definitieve Voorwaarden (de Final Terms ). De Final Terms

Nadere informatie

Index Garantie Notes

Index Garantie Notes Structured products Mei 2015 Index Garantie Notes 2 De voorwaarden van de VL Index Garantie Note AEX 14-20 Tranche 2 (de Note ) zijn vermeld in de Definitieve Voorwaarden (de Final Terms ). De Final Terms

Nadere informatie

SOLIDE RESULTAAT IN HET EERSTE HALFJAAR VAN 2018 MET VERDERE

SOLIDE RESULTAAT IN HET EERSTE HALFJAAR VAN 2018 MET VERDERE SOLIDE RESULTAAT IN HET EERSTE HALFJAAR VAN 2018 MET VERDERE STABILISATIE VAN HET RENTERESULTAAT EN STERKE PRESTATIE IN VERZEKERINGEN Antwerpen, 29 augustus 2018 Argenta verstevigt voortdurend zijn fundamenten

Nadere informatie

Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013

Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013 Persbericht 27 februari 2014 Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013 De Rabobank Groep boekte in 2013 een nettowinst van 2.012 miljoen euro. Dit is 46 miljoen euro of 2% minder dan in 2012.

Nadere informatie

Rabobank halfjaarcijfers 2014: 1,1 miljard euro nettowinst

Rabobank halfjaarcijfers 2014: 1,1 miljard euro nettowinst Persbericht 21 augustus 2014 Rabobank halfjaarcijfers 2014: 1,1 miljard euro nettowinst De Rabobank Groep boekte in het eerste halfjaar van 2014 een nettowinst van 1.080 miljoen euro. Het resultaat werd

Nadere informatie

PERSBERICHT. Krachtig herstel Van Lanschot in 2010; dividend hervat

PERSBERICHT. Krachtig herstel Van Lanschot in 2010; dividend hervat HOOGE STEENWEG 29 5211 JN S-HERTOGENBOSCH POSTBUS 1021 5200 HC S-HERTOGENBOSCH T +31 (0)73 548 35 48 F +31 (0)73 548 33 49 VANLANSCHOT@VANLANSCHOT.COM WWW.VANLANSCHOT.NL KVK S-HERTOGENBOSCH NR. 16014051

Nadere informatie

Nettowinst in eerste halfjaar gestegen naar 33,7 miljoen (H1 2012: 10,5 miljoen) dankzij hogere provisie-inkomsten en aanzienlijke kostenbesparingen

Nettowinst in eerste halfjaar gestegen naar 33,7 miljoen (H1 2012: 10,5 miljoen) dankzij hogere provisie-inkomsten en aanzienlijke kostenbesparingen PERSBERICHT Van Lanschot: nettowinst stijgt in eerste helft 2013 Nettowinst in eerste halfjaar gestegen naar 33,7 miljoen (H1 2012: 10,5 miljoen) dankzij hogere provisie-inkomsten en aanzienlijke kostenbesparingen

Nadere informatie

Persbericht. Netto omzet van EUR 545 miljoen en nettoresultaat van EUR 69,2 miljoen. Business area Aviation lijdt een operationeel verlies o o

Persbericht. Netto omzet van EUR 545 miljoen en nettoresultaat van EUR 69,2 miljoen. Business area Aviation lijdt een operationeel verlies o o Halfjaarresultaten 2010 Schiphol, 30 augustus 2010 Persbericht Hoofdpunten Netto omzet van EUR 545 miljoen en nettoresultaat van EUR 69,2 miljoen. Business area Aviation lijdt een operationeel verlies

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Voor publicatie: 5 augustus 2015 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Rotterdam, 5 augustus 2015 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Brussel, 15 maart 2012 PERSBERICHT BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Nettoresultaat voor beëindigde bedrijfsactiviteiten van EUR 585 miljoen (*), na een waardevermindering van 75%

Nadere informatie

Index Garantie Notes

Index Garantie Notes Structured products November 2014 Index Garantie Notes 2 De voorwaarden van de VL Index Garantie Note Eurozone 14-20 (de Note ) zijn vermeld in de Definitieve Voorwaarden (de Final Terms ). De Final Terms

Nadere informatie

Index Garantie Notes

Index Garantie Notes Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.V (BBB+ / BBB+) Juni 2016 Index Garantie Notes ISIN: NL0011218854 2 De voorwaarden van de VL 90% Index Garantie Note Eurozone 16-22 (de Note ) zijn vermeld

Nadere informatie

Halfjaarcijfers Persconferentie. 20 augustus NL

Halfjaarcijfers Persconferentie. 20 augustus NL Halfjaarcijfers 2015 Persconferentie 20 augustus 2015 Halfjaarcijfers 2015 Wiebe Draijer, voorzitter raad van bestuur Winststijging door economisch herstel Sterke financiële resultaten Solide financiële

Nadere informatie

BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting

BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting PERSBERICHT Amsterdam, 23 april 2019 BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal 2019 Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting Nettowinst per aandeel 19Q1 0,05 (18Q4: 0,12;

Nadere informatie

Van Lanschot: sterke stijging provisie-inkomsten in eerste halfjaar 2015

Van Lanschot: sterke stijging provisie-inkomsten in eerste halfjaar 2015 PERSBERICHT Van Lanschot: sterke stijging provisie-inkomsten in eerste halfjaar 2015 Wealth managementstrategie leidt tot verbetering kwaliteit inkomsten Nettowinst bedraagt 34 miljoen (H1 2014: 49,4 miljoen)

Nadere informatie

Verkorte Geconsolideerde Winst- en Verliesrekening 1

Verkorte Geconsolideerde Winst- en Verliesrekening 1 Verkorte Geconsolideerde Winst- en Verliesrekening 1 EUR EUR EUR USD 3 EUR 4 2000 2001 2002 2002 2001 (Bedragen x 1000) jan - jun jan - jun jan - jun jan - jun jul - dec Netto omzet 1.335.336 1.015.496

Nadere informatie

Resultaten 1H 2014. Versie 1 19 08 12:00. Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers

Resultaten 1H 2014. Versie 1 19 08 12:00. Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers Resultaten 1H 2014 Versie 1 19 08 12:00 Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers Brussel, 10 september 2014 Trots op onze resultaten Vertrouwen in onze toekomst Brussel, 10 september 2014 Kernboodschappen

Nadere informatie

Structured products. September 2014. Index Garantie Notes. Inlegvel VL Index Garantie Note USA 14-19

Structured products. September 2014. Index Garantie Notes. Inlegvel VL Index Garantie Note USA 14-19 Structured products September 2014 Index Garantie Notes 2 De voorwaarden van de VL Index Garantie Note USA 14-19 (de Note ) zijn vermeld in de Definitieve Voorwaarden (de Final Terms ). De Final Terms

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1%

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1% Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland) 1, 11 oktober 2018 Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal 2018 Fagron realiseert organische omzetgroei

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011 Voor publicatie: 14 maart 2012 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011 Rotterdam, 14 maart 2012 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent van bouwproducten,

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011 Voor publicatie: 11 augustus 2011 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011 Rotterdam, 11 augustus 2011 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

Rabobank: winststijging door economisch herstel. Solide financiële positie gehandhaafd, klantentevredenheid omhoog

Rabobank: winststijging door economisch herstel. Solide financiële positie gehandhaafd, klantentevredenheid omhoog Persbericht 20 augustus 2015 Rabobank: winststijging door economisch herstel Solide financiële positie gehandhaafd, klantentevredenheid omhoog De stijging van de winst in het eerste halfjaar is vooral

Nadere informatie

BNG Bank draagt bij aan oplossing maatschappelijke uitdagingen

BNG Bank draagt bij aan oplossing maatschappelijke uitdagingen P ERSBERICHT H ALFJAARCIJFERS 2016 BNG Bank draagt bij aan oplossing maatschappelijke uitdagingen Koninginnegracht 2 2514 AA Den Haag T 070 3750 750 www.bngbank.nl Duurzaamheid belangrijk deel van de strategie

Nadere informatie

Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.V (BBB+ / A-) April 2015. Trigger Notes. Inlegvel VL Dutch Trigger Note 15-20

Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.V (BBB+ / A-) April 2015. Trigger Notes. Inlegvel VL Dutch Trigger Note 15-20 Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.V (BBB+ / A-) April 2015 Trigger Notes 2 De voorwaarden van de VL Dutch Trigger Note 15-20 (de Note ) zijn vermeld in de Definitieve Voorwaarden (de Final

Nadere informatie

Jaarcijfers 2013. Persconferentie. 27 februari 2014

Jaarcijfers 2013. Persconferentie. 27 februari 2014 Jaarcijfers 2013 Persconferentie 27 februari 2014 Jaarcijfers 2013 Rinus Minderhoud, voorzitter raad van bestuur 2013: een bewogen jaar Moeilijke omstandigheden; ruim 2 miljard euro nettowinst LIBOR-schikking:

Nadere informatie

NIBC boekt nettowinst van EUR 58 miljoen in H1 2012

NIBC boekt nettowinst van EUR 58 miljoen in H1 2012 PERSBERICHT Den Haag, 22 augu stus 2012 Medi ac ontac t: Corporate C omm unicati ons T +31 (0)70 342 56 25 E i nfo@ni bc.c om www. nibc. nl NIBC boekt nettowinst van EUR 58 miljoen in H1 2012 Nettowinst

Nadere informatie

Jaarcijfers Persconferentie. 18 februari 2016

Jaarcijfers Persconferentie. 18 februari 2016 Jaarcijfers Persconferentie 18 februari 2016 Jaarcijfers Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter 2 Jaarcijfers - financiële analyse Bas Brouwers, CFO 3 Nettowinst 20% resultaatsstijging Nettowinst (in miljoenen

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2012

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2012 Voor publicatie: 10 mei 2012 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2012 Rotterdam, 10 mei 2012 - Hunter Douglas, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent

Nadere informatie

Persbericht 15 februari 2018

Persbericht 15 februari 2018 Persbericht 15 februari 2018 Rabobank boekt 2.674 miljoen euro winst in 2017 Solide basis voor volgende stap in transitie Nettowinst 2.674 miljoen euro (+32%). Onderliggende nettowinst omhoog in zowel

Nadere informatie

SNS REAAL tekent overeenkomst voor overname Bouwfonds Property Finance

SNS REAAL tekent overeenkomst voor overname Bouwfonds Property Finance SNS REAAL tekent overeenkomst voor overname Bouwfonds Property Finance Utrecht, 10 oktober 2006. - SNS REAAL heeft vandaag bekendgemaakt de overeenkomst te hebben getekend tot verwerving van aandelen voor

Nadere informatie

De deeleconomie in België

De deeleconomie in België De deeleconomie in België Definitie omvang potentieel Anthony Baert Conseil Fédéral du Développement Durable 31 mai 2016 De ING International Survey 2 Sharing back to the roots 3 Sharing back to the roots

Nadere informatie

Participatie Notes. Inlegvel VL Participatie Note Banks - Europe ISIN: NL

Participatie Notes. Inlegvel VL Participatie Note Banks - Europe ISIN: NL Uitgevende Instelling: F. van Lanschot Bankiers N.V. (BBB+/BBB+) september 2017 Participatie Notes Inlegvel VL Participatie Note Banks - Europe 17-22 ISIN: NL0012248447 2 De voorwaarden van de VL Participatie

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 26 augustus 2010

Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 26 augustus 2010 Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers 2010 Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 26 augustus 2010 Stabiele prestaties bij lagere opbrengsten Nettoresultaat eerste halfjaar 2010: 50,6 mio (2009: 41,9

Nadere informatie

Trading update derde kwartaal 2012 SNS REAAL rapporteert nettowinst van 34 miljoen over het derde kwartaal

Trading update derde kwartaal 2012 SNS REAAL rapporteert nettowinst van 34 miljoen over het derde kwartaal Utrecht, 6 november 2012 Persbericht Trading update derde kwartaal 2012 SNS REAAL rapporteert nettowinst van 34 miljoen over het derde kwartaal HOOFDPUNTEN Hogere nettowinst kernactiviteiten van 133 miljoen

Nadere informatie

ASR halfjaar cijfers 2011

ASR halfjaar cijfers 2011 ASR halfjaar cijfers 2011 Netto resultaat 163 miljoen Actieve benadering klanten beleggingsverzekeringen Roel Wijmenga Jack Julicher CFO CIO Financial Markets 19 augustus 2011 Disclaimer Cautionary note

Nadere informatie

FOUNDING PARTNERS GOLD PARTNERS SILVER PARTNERS MEDIA PARTNERS

FOUNDING PARTNERS GOLD PARTNERS SILVER PARTNERS MEDIA PARTNERS FOUNDING PARTNERS GOLD PARTNERS SILVER PARTNERS MEDIA PARTNERS Wie financiert mijn overname? Trends en mogelijkheden in de leveraged finance markt Jeroen van Harten, ABN AMRO Leveraged Syndicate & Sales

Nadere informatie

Leasinvest RE Luxemburg als kernmarkt door Jean-Louis Appelmans, CEO. VFB 24 maart 2018

Leasinvest RE Luxemburg als kernmarkt door Jean-Louis Appelmans, CEO. VFB 24 maart 2018 Leasinvest RE Luxemburg als kernmarkt door Jean-Louis Appelmans, CEO VFB 24 maart 2018 Profiel 6 e grootste GVV 2 e grootste vastgoedinvesteerder in Luxemburg genoteerd op Euronext Brussel Reële waarde

Nadere informatie

Vastgoed financieren. In een commerciële omgeving. Anja van Balen Sector Banker zorg 31 oktober 2013

Vastgoed financieren. In een commerciële omgeving. Anja van Balen Sector Banker zorg 31 oktober 2013 Vastgoed financieren In een commerciële omgeving Anja van Balen Sector Banker zorg 31 oktober 2013 Welkom in de commerciële bancaire wereld Businessplannen Bancaire normen Business plan Focus aanbrengen

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 7 maart 2013

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 7 maart 2013 Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers 2012 Persbijeenkomst Amsterdam, 7 maart 2013 BAM realiseert verwacht operationeel resultaat in moeilijke thuismarkten 2012 nettoverlies 187 miljoen door bijzondere

Nadere informatie

Resultaten Derde Kwartaal 2015. 27 oktober 2015

Resultaten Derde Kwartaal 2015. 27 oktober 2015 Resultaten Derde Kwartaal 2015 27 oktober 2015 Kernpunten derde kwartaal 2015 2 Groeiend aantal klanten 3 Stijgende klanttevredenheid Bron: TNS NIPO. Consumenten Thuis (alle merken), Consumenten Mobiel

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016 Voor publicatie: 3 augustus 2016 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016 Rotterdam, 3 augustus 2016 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013 Strategische review 2013-2017 14 mei 2013 Samenvatting Duidelijke keuze voor positionering als gespecialiseerde, onafhankelijke wealth manager Ons doel is behoud en opbouw van vermogen voor klanten Wij

Nadere informatie

Baten gestegen met 4% naar EUR 53,6 miljoen (H1 2016: EUR 51,6 miljoen). Bedrijfslasten 17% lager op EUR 42,4 miljoen (H1 2016: EUR 51,2 miljoen).

Baten gestegen met 4% naar EUR 53,6 miljoen (H1 2016: EUR 51,6 miljoen). Bedrijfslasten 17% lager op EUR 42,4 miljoen (H1 2016: EUR 51,2 miljoen). Datum: 8 september Contact: R.W. Dieker Secretaris Raad van Bestuur T: +31 20 557 51 80 I: www.kasbank.com Netto resultaat van EUR 8,5 miljoen (H1 2016: EUR 0,9 miljoen). Baten gestegen met 4% naar EUR

Nadere informatie

PERSBERICHT. Acceptabele performance in turbulente markt. 25 augustus 2011 mr. M.G.F.M.V. Janssen. Quote van de voorzitter

PERSBERICHT. Acceptabele performance in turbulente markt. 25 augustus 2011 mr. M.G.F.M.V. Janssen. Quote van de voorzitter PERSBERICHT voor meer informatie: 25 augustus 2011 mr. M.G.F.M.V. Janssen Secretaris Raad van Bestuur T : +31 20 557 52 30 I : www.kasbank.com Acceptabele performance in turbulente markt Beperkte omzet-

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2015

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2015 Voor publicatie: 12 mei 2015 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2015 Rotterdam, 12 mei 2015 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent van bouwproducten,

Nadere informatie

BinckBank N.V. trading update derde kwartaal 2018

BinckBank N.V. trading update derde kwartaal 2018 PERSBERICHT Amsterdam, 22 oktober 2018 BinckBank N.V. trading update derde kwartaal 2018 Resultaat in lijn met de verwachting Nettowinst per aandeel 18YTD 0,41 (17YTD: 0,06) en in 18Q3 0,08 Aantal transacties

Nadere informatie

Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei

Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei PERSBERICHT Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei Strategische keuze voor activiteiten gericht op behoud en opbouw van vermogen van klanten;

Nadere informatie

Index Garantie Notes

Index Garantie Notes Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.V (BBB+ / BBB+) Maart 2016 Index Garantie Notes Inlegvel: NL0011218714 VL Risk Controlled Index Garantie Note USA 16-24 2 u Documentatie De voorwaarden

Nadere informatie

Jaarcijfers februari Eelco Blok CEO KPN Steven van Schilfgaarde CFO a.i. KPN

Jaarcijfers februari Eelco Blok CEO KPN Steven van Schilfgaarde CFO a.i. KPN Jaarcijfers 2013 4 februari 2014 Eelco Blok CEO KPN Steven van Schilfgaarde CFO a.i. KPN Hoofdpunten 2013 Wederom veel geïnvesteerd in netwerken, producten en klanten Operationele prestaties verbeterd

Nadere informatie

Klantengroei BinckBank zet onverminderd door in eerste kwartaal 2008

Klantengroei BinckBank zet onverminderd door in eerste kwartaal 2008 Persbericht Amsterdam, 6 mei 2008 Klantengroei BinckBank zet onverminderd door in eerste kwartaal 2008 Netto resultaat 9.7 miljoen in Q1 2008 ( 0,13 per aandeel) Netto gecorrigeerd resultaat 17,6 miljoen

Nadere informatie

Dexia. Resultaten van het 3 e kwartaal van /11/2016

Dexia. Resultaten van het 3 e kwartaal van /11/2016 Dexia Resultaten van het 3 e kwartaal van 2016 17/11/2016 Een gunstigere financiële omgeving dan in de vorige kwartalen Voortzetting van het soepele monetaire beleid, in een context van zwakke groei Stabilisering

Nadere informatie

De opbrengsten voor 2011 bedragen 216,2 miljoen euro, een daling van 4,8% tegenover vorig jaar

De opbrengsten voor 2011 bedragen 216,2 miljoen euro, een daling van 4,8% tegenover vorig jaar Onder Embargo tot 14/03/2012-17.45 CET Geregelementeerde informatie Persbericht Een jaar met belangrijke strategische investeringen Zoals vermeld in de tussentijdse verklaring over het derde kwartaal,

Nadere informatie

22 mei Presentatie Resultaten eerste kwartaal 2006

22 mei Presentatie Resultaten eerste kwartaal 2006 22 mei 2006 Presentatie Resultaten eerste kwartaal 2006 2 Disclaimer Onderdelen van deze presentatie bevatten vooruitzichten op de toekomst. Deze onderdelen kunnen - zonder beperking - uitspraken bevatten

Nadere informatie

Van Lanschot toont winstherstel in 2013

Van Lanschot toont winstherstel in 2013 Van Lanschot toont winstherstel in 2013 Nettowinst over 2013 33,5 miljoen Kosten dalen met 6% Balans versterkt: Core Tier I-ratio stijgt van 11,0% naar 13,1%; leverageratio onder Basel III-regels 5,1%

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE VOOR DE PERIODE EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2011 Gezien de verkoop van Avis Europe, die op 3 oktober 2011 van kracht werd, heeft deze mededeling enkel betrekking op de voortgezette activiteiten. SAMENVATTING

Nadere informatie

Kosten gedaald met 14%, voornamelijk door daling van de personeelskosten

Kosten gedaald met 14%, voornamelijk door daling van de personeelskosten Datum: 19 februari 2015 Voor informatie: Mark Stoffels T: +31 20 557 57 93 I: www.kasbank.com Sterke verbetering van het operationele resultaat (+29%); stijging totale winst tot EUR 24,3 miljoen (2013:

Nadere informatie

Bankieren met de menselijke maat. Jaarverslag 2015

Bankieren met de menselijke maat. Jaarverslag 2015 Bankieren met de menselijke maat Jaarverslag 2015 SNS Bank N.V. Jaarverslag 2015 > Jaarrekening 221 1 KAS EN KASEQUIVALENTEN Specificatie kas en kasequivalenten Direct opeisbare tegoeden bij DNB 1.372

Nadere informatie

Belfius. Gisteren, vandaag, morgen. Jos Clijsters, Voorzitter Raad van Bestuur Belfius. 18 december 2014

Belfius. Gisteren, vandaag, morgen. Jos Clijsters, Voorzitter Raad van Bestuur Belfius. 18 december 2014 Belfius Gisteren, vandaag, morgen. Jos Clijsters, Voorzitter Raad van Bestuur Belfius 18 december 2014 Wat was. 2008-2011 2008 2011 20,8 A+ 11,9 2002 2008 BBB- 2008 2011 ICELAND 30 A 12 2002 2008 Vertrouwen

Nadere informatie

Persbericht Aantal pagina s: 4

Persbericht Aantal pagina s: 4 Persbericht Aantal pagina s: 4 Brunel: sterke groei omzet en winst Kernpunten verslagjaar 2004 Omzet 313 miljoen; 27% groei EBIT 11,0 miljoen; toename van 8,1 miljoen Nettowinst 7,3 miljoen; toename van

Nadere informatie

Van Lanschot Kempen: sterk resultaat en voorstel kapitaalteruggave

Van Lanschot Kempen: sterk resultaat en voorstel kapitaalteruggave PERSBERICHT Van Lanschot Kempen: sterk resultaat en voorstel kapitaalteruggave Aanzienlijke stijging nettowinst naar 62,3 miljoen (H1 2016: 31,5 miljoen) Onderliggend nettoresultaat stijgt naar 69,6 miljoen

Nadere informatie

ONTWIKKELINGEN VOOR ONZE VERMOGENSVERSCHAFFERS

ONTWIKKELINGEN VOOR ONZE VERMOGENSVERSCHAFFERS JAARVERSLAG 2015 FORWARD-LOOKING STATEMENT In dit jaarverslag worden bepaalde toekomstverwachtingen weergegeven met betrekking tot de financiële situatie en de resultaten van USG People N.V. alsook een

Nadere informatie

PERSBERICHT Gereglementeerde informatie

PERSBERICHT Gereglementeerde informatie PERSBERICHT Gereglementeerde informatie DGB Group N.V. publiceert jaarverslag 2017; positieve EBITDA in tweede halfjaar 2017 Hardenberg, 30 april 2018 gepubliceerd 21:15 CET- DGB Group N.V. (DGB Group)

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Eerste negen maanden Amsterdam, 18 november 2010

Koninklijke BAM Groep nv Eerste negen maanden Amsterdam, 18 november 2010 Koninklijke BAM Groep nv Eerste negen maanden 2010 Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 18 november 2010 BAM verwacht voor 2010 break-even resultaat ondanks waardeverminderingen vastgoed Nettoresultaat

Nadere informatie

KAS BANK Persbericht. Overzicht kerncijfers. Datum: 25 februari 2016. Remko Dieker Secretaris Raad van Bestuur T: +31 20 557 51 80 I: www.kasbank.

KAS BANK Persbericht. Overzicht kerncijfers. Datum: 25 februari 2016. Remko Dieker Secretaris Raad van Bestuur T: +31 20 557 51 80 I: www.kasbank. Datum: 25 februari 2016 Voor informatie: Remko Dieker Secretaris Raad van Bestuur T: +31 20 557 51 80 I: www.kasbank.com Netto operationeel resultaat (exclusief incidentele posten) steeg met 18% tot 15,4

Nadere informatie

Solide resultaten in het eerste halfjaar van Roel Wijmenga Chief Investment Officer Financiële markten

Solide resultaten in het eerste halfjaar van Roel Wijmenga Chief Investment Officer Financiële markten Solide resultaten in het eerste halfjaar van 2012 Roel Wijmenga Jack Julicher CFO Chief Investment Officer Financiële markten 15 augustus 2012 Disclaimer Cautionary note regarding forward-looking statements

Nadere informatie

Corporate Communications T +31 (0)70 342 5625 E info@nibc.com www.nibc.nl. Nettowinst NIBC Bank stijgt met 73% tot EUR 76 miljoen in 2010

Corporate Communications T +31 (0)70 342 5625 E info@nibc.com www.nibc.nl. Nettowinst NIBC Bank stijgt met 73% tot EUR 76 miljoen in 2010 PERSBERICHT Den Haag, 9 maart 2011 Corporate Communications T +31 (0)70 342 5625 E info@nibc.com www.nibc.nl Nettowinst NIBC Bank stijgt met 73% tot EUR 76 miljoen in 2010 Groei in commerciële activiteit

Nadere informatie

DEFINITIEVE JAARCIJFERS 2008: STERKE SOLVABILITEIT ONDANKS BIJZONDERE WAARDEVERMINDERINGEN

DEFINITIEVE JAARCIJFERS 2008: STERKE SOLVABILITEIT ONDANKS BIJZONDERE WAARDEVERMINDERINGEN PERSBERICHT voor meer informatie: 26 februari 2009 mr. M.G.F.M.V. Janssen Secretaris Raad van Bestuur T : +31 20 557 52 30 I : www.kasbank.com DEFINITIEVE JAARCIJFERS 2008: STERKE SOLVABILITEIT ONDANKS

Nadere informatie

Zwakke start 2010 als verwacht; eerste tekenen verbetering orderportefeuille

Zwakke start 2010 als verwacht; eerste tekenen verbetering orderportefeuille Grontmij N.V. De Bilt, 18 mei 2010 Persbericht De Holle Bilt 22 3732 HM De Bilt Postbus 203 3730 AE De Bilt T +31 30 220 79 11 F +31 30 220 01 74 www.grontmij.com - Grontmij eerste kwartaal 2010 trading

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 3 maart 2011

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 3 maart 2011 Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers 2010 Persbijeenkomst Amsterdam, 3 maart 2011 BAM sluit verslagjaar 2010 af met nettoresultaat van 15 miljoen Goede prestaties sectoren Bouw, Infra en Consultancy en

Nadere informatie

(Euronext Brussel) Emakina Group : 50% groei van de semesteriële verkoop

(Euronext Brussel) Emakina Group : 50% groei van de semesteriële verkoop FOR IMMEDIATE RELEASE (Euronext Brussel) Emakina Group : 50% groei van de semesteriële verkoop BRUSSEL, 25 SEPTEMBER 2007 Emakina Group publiceert vandaag de resultaten voor het eerste semester van 2007.

Nadere informatie

Maatwerk. Inlegvel VL Dutch Trigger Plus Note ISIN: NL Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.

Maatwerk. Inlegvel VL Dutch Trigger Plus Note ISIN: NL Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N. Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.V (BBB+ / BBB+) Februari 2016 Maatwerk ISIN: NL0011218631 2 De voorwaarden van de VL Dutch Trigger Plus Note 16-19 (de Note ) zijn vermeld in de Definitieve

Nadere informatie

a.s.r. klaar voor naderende privatisering

a.s.r. klaar voor naderende privatisering jaarcijfers 2013 a.s.r. klaar voor naderende privatisering Roel Wijmenga CFO Jack Julicher CIO Financial Markets 26 februari 2014 Disclaimer Cautionary note regarding forward-looking statements This presentation

Nadere informatie

De opbrengsten voor 2012 bedragen miljoen euro, een stijging van 6.3% tegenover vorig jaar

De opbrengsten voor 2012 bedragen miljoen euro, een stijging van 6.3% tegenover vorig jaar Onder Embargo tot 12/03/2013-17.45 CET Geregelementeerde informatie Persbericht JENSEN-GROUP verbetert winstgevendheid en rapporteert record opbrengsten Hoogtepunten 2012 De opbrengsten voor 2012 bedragen

Nadere informatie

Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.V (BBB+ / BBB+) Oktober 2015. Memory Coupon Notes. Inlegvel VL Memory Coupon Note China 15-19

Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.V (BBB+ / BBB+) Oktober 2015. Memory Coupon Notes. Inlegvel VL Memory Coupon Note China 15-19 Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.V (BBB+ / BBB+) Oktober 2015 Memory Coupon Notes Inlegvel VL Memory Coupon Note China 15-19 2 De voorwaarden van de Van Lanschot Memory Coupon Note China

Nadere informatie

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12%

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers eerste halfjaar

Nadere informatie

Jaarcijfers 2012. 6 maart 2013

Jaarcijfers 2012. 6 maart 2013 Jaarcijfers 2012 6 maart 2013 Overzicht Klantbelang gediend met stevig financieel fundament Resultaat 255 miljoen Dividendvoorstel 88 miljoen Solvabiliteit 293% Kosten verder verlaagd met 6% Eigen Vermogen

Nadere informatie

Netto-omzet 63.789 1.099 Kostprijs van de omzet (61.047) (640) Bruto-omzetresultaat 2.741 458 EBITDA 1.666 22. Bedrijfsresultaat 1.

Netto-omzet 63.789 1.099 Kostprijs van de omzet (61.047) (640) Bruto-omzetresultaat 2.741 458 EBITDA 1.666 22. Bedrijfsresultaat 1. Persbericht Willemstad, Curaçao, 5 mei 2011 AamigoO Group NV maakt voorlopige jaarcijfers 2010 bekend Omzet Source+ NV 128,7 miljoen Brutomarge Source+ NV 5,6 miljoen Source+ slechts halfjaar meegenomen

Nadere informatie

PERSBERICHT. Propertize op koers met afbouw. Utrecht, 3 juli 2015

PERSBERICHT. Propertize op koers met afbouw. Utrecht, 3 juli 2015 PERSBERICHT Propertize op koers met afbouw Utrecht, 3 juli 2015 Propertize heeft op 3 juli 2015 zijn Jaarverslag 2014 gepubliceerd. Uit de cijfers blijkt dat de netto omvang van de portefeuille aan vastgoedfinancieringen

Nadere informatie

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%)

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%) Hogere volumes zorgen voor stijging toegevoegde waarde en ebitda met meer dan 10% Resultaat Resilux na belasting stijgt met meer dan 25% Resultaat JV Airolux blijft voorlopig nog negatief Kerncijfers eerste

Nadere informatie

voor meer informatie: 1 juli 2008 Drs. Hellen M. Molenkamp

voor meer informatie: 1 juli 2008 Drs. Hellen M. Molenkamp PERSBERICHT voor meer informatie: 1 juli 2008 Drs. Hellen M. Molenkamp Marketing & Communicatie T : +31 20 557 52 30 I : www.kasbank.com KAS BANK N.V. geeft invulling aan Europese groei door strategische

Nadere informatie

Nettowinst Ctac stijgt in 2014 met 51% Ctac strategie betaalt zich uit

Nettowinst Ctac stijgt in 2014 met 51% Ctac strategie betaalt zich uit Totaal aantal pagina s: 11 P E R S B E R I C H T Nettowinst Ctac stijgt in 2014 met 51% Ctac strategie betaalt zich uit s-hertogenbosch, 11 maart 2015 ICT Solution Provider Ctac N.V. (Ctac) (Euronext Amsterdam:

Nadere informatie

Halfjaarbericht BNG Bank 2018

Halfjaarbericht BNG Bank 2018 Halfjaarbericht BNG Bank 2018 BANK INHOUD 2 Inhoud Profiel 3 1 Verslag van de Raad van Bestuur 5 PROFIEL 3 Profiel MISSIE BNG Bank is de bank voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang.

Nadere informatie

Trigger Notes. Inlegvel: NL Van Lanschot Trigger Plus 60/60 Note Eurozone 16-21

Trigger Notes. Inlegvel: NL Van Lanschot Trigger Plus 60/60 Note Eurozone 16-21 Uitgevende Instelling: F. Van Lanschot Bankiers N.V (BBB+ / BBB+) April 2016 Trigger Notes Inlegvel: NL0011218771 Van Lanschot Trigger Plus 60/60 Note Eurozone 16-21 2 De voorwaarden van de Van Lanschot

Nadere informatie