Sami Summer Praktische Reisinformatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sami Summer 2014 - Praktische Reisinformatie"

Transcriptie

1 Sami Summer Praktische Reisinformatie Beste avonturier, Deze zomer vertrek je richting de Pinetree Lodge in Sarkimukka, Zweden. In dit document vind je heel wat nuttige informatie voor je reis naar Zomers Lapland. Heb je na het lezen van deze praktische fiche en van de gegevens op onze website nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Goede reis! NOODNUMMER (mobiel Marijke) NOODNUMMER (mobiel Gudrun) In geval van problemen, kan je de Pinetree Lodge in Sarkimukka eenvoudig bereiken via Johan Sara

2 E-tickets E-ticketing is een nieuwe procedure van de airlines. Er worden geen traditionele papieren tickets meer uitgegeven. Je volledige reservatie wordt bijgehouden in het database-systeem van de luchtvaartmaatschappij. Op vertoon van het e-ticket en je geldig identiteitsbewijs zal je aan de incheckbalie de instapkaart ontvangen. Deze procedure is identiek voor de terugreis.! Vluchtgegevens zijn strikt vertrouwelijk. Door de wet op de privacy mag het kantoor geen gegevens over uw reis o.a. vluchturen doorgeven, zelfs niet aan je naaste familieleden. Op telefonische vragen over je reis zal niet ingegaan worden. Indien relevant, geef dan zelf je vluchtnummer en/of reisgegevens door aan je naaste familie. Interessante website voor de thuisblijvers: en (doorklikken naar arrivals) of per telefoon: information call center tel Check-in Wees tijdig aanwezig in de luchthaven, voorzie enige marge voor mogelijke parkeerperikelen en files. Je dient uiterlijk 2 uur vooraf in te checken. In de centrale vertrekhal bevindt zich het grote vertrekbord. Naast je vluchtnummer en de bestemming zie je aan welke balie er ingecheckt kan worden. Vooral in hoogseizoenperiodes is het erg druk aan de check-in balies. Bij afleveren van de bagage aan de incheckbalie ben je best zelf ook alert. Kijk zelf na dat aan elk stuk afgegeven bagage een bestemmingslabel aangebracht wordt en dat ook de juiste bestemming op de bagage komt. Als je ziet dat dit niet zou gebeuren, reageer meteen. De eindbestemming dient op de bagage gelabeld te worden. Je handbagage zal meerdere keren gecontroleerd worden. Je zal mogelijk gefouilleerd worden en/of je schoenen even moeten uitdoen.!! Indien je via Stockholm vliegt, zal je nogmaals door de security moeten gaan in de terminal 4 voor binnenlandse vluchten. In Helsinki is dit niet van toepassing. Bagage Het maximaal toegestane gewicht voor je ingecheckte bagage bedraagt 23 kg. Handbagage mag tot 8kg. De maximale afmetingen voor je handbagage bedragen 56 x 45 x 25 cm. Je bagage wordt onmiddellijk tot aan het eindpunt doorgevlogen. Bij een overstap hoef je jouw bagage dus niet op te pikken en opnieuw in te checken.!! Handbagage We vragen bijzondere aandacht voor de nieuwe reglementering i.v.m. vloeistoffen in de handbagage. Je mag enkel heel kleine hoeveelheden vloeistoffen in je handbagage meenemen. Deze vloeistoffen moeten zich in aparte verpakkingen bevinden met elk een maximum capaciteit van 100 milliliter. Bovendien moeten deze verpakkingen samen in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak met een capaciteit van maximaal 1 liter (20 op 20 cm) zitten. Voor de volledige en gedetailleerde uitleg verwijzen we naar:

3 Afspraak & transfers Afspraakplaats is Rovaniemi (in Finland), luchthavencode ROV. Van hieruit is het ongeveer 3u rijden naar de Pinetree Lodge, gelegen in Sarkimukka. Je wordt steeds opgewacht door iemand van de lokale organisatie, die je per privé-vervoer naar Sarkimukka brengt. Je kijkt dus best uit bij aankomst naar een bordje met Pinetree Lodge of je eigen naam! In geval van problemen, kan je de Pinetree Lodge in Sarkimukka eenvoudig bereiken via Johan Sara Bij je terugreis zorgt iemand van de lokale organisatie er ook voor dat je op tijd in de juiste luchthaven bent. Logies & maaltijden De gezellige Pinetree Lodge - ver boven de poolcirkel in "the middle of nowhere" - is volledig in hout opgetrokken en idyllisch gelegen naast een prachtig meer. De hoofdlodge heeft een lounge met haardvuur, restaurant, sauna en bar. Er is ook een tweede lodge met 4 dubbele kamers met privé sanitair en een extra zitruimte met haardvuur. Daarnaast zijn er drie kleinere privéchalets voorzien van 1 slaapkamer met tweepersoonsbed, een zitruimte met sofabed, haardvuur en privé sanitair. Aan het meer staat een prachtig gelegen privé of in groep te boeken houtgestookte sauna & jacuzzi (optioneel). (Alcoholische) dranken zijn beschikbaar in het hotel. Het restaurant heeft een wijnkaart. Betalen kan best per kredietkaart of cash, in Zweedse Kronen (SEK). Privé jacuzzi / wellness hut naast het meer Je kan de lakeside outdoor jacuzzi & houtgestookte sauna en relaxruimte privé afhuren. De prijs hiervan bedraagt 1400 Zweedse Kronen (SEK) per anderhalf uur. Reservaties kunnen lokaal gemaakt worden aan de receptie. De lodge beschikt daarnaast over een gratis te gebruiken sauna in het hoofdgebouw. Lodgecomfort Een lodge is geen hotel. Lodges zijn vaak exclusief, want je kan overnachten op een unieke plaats te midden van de natuur. Je vindt lodges vaak in ongerepte natuur: Canada, Alaska, Lapland. Alle comfort is aanwezig: privé-sanitair met vloerverwarming. De kamers zijn echter kleiner dan hotelkamers. Handdoeken worden lokaal voorzien, maar niet vervangen (om ecologische redenen). Heb je graag een nieuwe set, kan dit dagelijks vragen aan de receptie. Bedden worden niet dagelijks opgemaakt.

4 Elektriciteit, WIFI en gsmbereik Elektrische stekkers zijn hetzelfde als in België en Nederland. Je hoeft geen speciale adapters te voorzien. De lodge beschikt over traag wireless internet. Er is geen computer voorzien, indien je online wil moet je dus een laptop meenemen. Gelieve geen filmpjes te bekijken of foto s op te laden, dit legt het lokale netwerk snel plat. GSM bereik is in Lapland quasi overal 100%, behalve in de bergen. Op kortere meerdaagse tochten (2 à 3 dagen) heb je quasi overal bereik. Weekprogramma Dagactiviteit Transfer van de luchthaven (vrijdag) Bezoek aan de huskykennel en wandeling met de honden Leren vissen als een echte Sami Tweedaagse raftingtocht Vervolg van de tweedaagse raftingtocht Verkenning van de Lapse wildernis met een gids Bezoek aan de elandenboerderij Afscheid en transfer naar de luchthaven (vrijdag) Avondactiviteit Verwelkoming en avondmaal Sauna en hot tub Diner in een tipi Overnachting in een wildernishut Avondmaal op het houtvuur & overnachting in een tipi (voor de kids) Barbecue De inhoud van je programma blijft hoe dan ook ongewijzigd, alleen de volgorde van de activiteiten kan door de lodge ter plaatse gewijzigd worden. Begeleiding Per reisperiode zijn er maximaal 5 families aanwezig (d.w.z. ca. 25 pers). De begeleiding gebeurt door sympathieke en ervaren lokale gidsen, die het gewoon zijn met gezinnen en kinderen te werken. De gidsen zijn opgegroeid in de streek en werken zomer en winter met Nederlandstalige klanten van Family Adventure. Uitrusting Wij raden je aan specifiek materiaal alleen in gespecialiseerde buitensportzaken te kopen. Daar hebben ze het juiste materiaal, koop je in vertrouwen en krijg je deskundig advies. Om het materiaal in Zweden te krijgen, gebruik je liefst geen harde koffers, maar een zachte sporttas of reistas om alles te transporteren. Dit omdat het lokaal transport per minibus gebeurt. Indien je enkel een harde valies hebt, mag je deze zeker meenemen, geen enkel probleem. Wordt voorzien ter plaatse: - Slaapzak en liner: bij tweedaagse tochten wordt de slaapzak en liner ook voorzien door de Pinetree Lodge, voor zover deze nodig is. - Handdoeken: worden lokaal voorzien. Je kan ook een haardroger verkrijgen aan de receptie. - Speciaal outdoor equipment: al het technisch materiaal om de activiteiten tot een goed einde te brengen.

5 Zelf te voorzien: De kledijstijl in de lodge is casual of sportief, je draagt gewoon wat je thuis ook zou dragen en waar je je het beste bij voelt. - Reistas om alles te transporteren. - Dagrugzak: elke familie draagt zijn eigen lunch tijdens de activiteiten (alle maaltijden worden lokaal voorzien). Een rugzakje kan bovendien handig zijn tijdens de activiteiten om kleine zaken weg te steken, zoals je fototoestel. - Gewone schoenen, wandelschoenen of sportschoenen: een halfhoge of lage schoen volstaat. - Wandelkousen - Sandalen of sportschoenen geschikt voor in water. - Gemakkelijke sportieve kledij voor alle activiteiten. - Fleece, regenjas en warme trui. - Zwemgerief: voor outdoor zwemmen, sauna en jacuzzi. - Een gewone zonnebril, zonnebescherming voor het hoofd en zonnecrème. - Muggenbescherming (DEET): handig zijn ook dunne T-shirts of hemden met lange mouwen. Ook lange broeken zijn praktisch. - EHBO: persoonlijke zaken waarvan je weet dat je ze zelf kan nodig hebben. - Fototoestel niet vergeten! Hoe betaal je lokaal? In Zweden betaal je met Zweedse kronen (SEK). Een kredietkaart (VISA of Mastercard) is het handigst voor lokale uitgaven. Indien je een kredietkaart hebt, is cash geld compleet overbodig. Heb je geen kredietkaart, dan kan je best Zweedse Kronen vooraf bestellen bij je bank (reken op 2 weken hiervoor). Je kan ook geld wisselen op de luchthaven van vertrek of bij je overstap in Kopenhagen, Stockholm of Helsinki. Op moment van publicatie (juni 2014) is 1 = 9 SEK. Klimaat De zomers in Lapland hebben een continentaal klimaat, met vaak lange periodes van droog weer en aangename temperaturen. De gemiddelde zomertemperatuur is 15 C. Je kan best zowel zomerkledij als warme- en regenkledij voorzien. Tijdzone De Pinetree Lodge is gelegen in Zweden en heeft dezelfde tijd als in België en Nederland. Wanneer je landt in Rovaniemi (Finland) dan moet je er rekening mee houden dat er 1 uur tijdsverschil is (1uur later dan in België en Nederland). Dit heeft zeker belang als je terugvliegt via Kittila, want dan moet je een uur vroeger vertrekken uit de Pinetree Lodge. Wanneer je landt in Kiruna of Lulea (Zweden) dan moet je geen rekening houden met het tijdsverschil.

6 Verzekeringen Moet je vóór vertrek je reis annuleren, hou er dan rekening mee dat niet om het even welke reden in aanmerking komt voor een terugbetaling via je annuleringsverzekering. Lees dus je polis na. Heb je een reisverzekering afgesloten via Family Adventure, dan kan je bij vragen en problemen best rechtstreeks ons kantoor contacteren: Moet je tijdens je reis wegens ziekte of ongeval de vakantie onderbreken, vergeet dan niet dat je voor je terugbetaling een medisch attest van een dokter ter plaatse zal moeten voorleggen. Dit attest is een absolute noodzaak om later eventueel geld te kunnen recupereren via je reisbijstandsverzekering. Je verwittigt in dat geval ook best Family Adventure. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Goede reis!

Wintermagie in Lapland

Wintermagie in Lapland Wintermagie in Lapland 21/01 tot 25/01/2018 5 dagen, 4 nachten Maak je klaar voor de ervaring van je leven! Ga mee naar Lapland en beleef de sensatie van een tocht met husky s, verken het sprookjesachtige

Nadere informatie

Sneeuwscooteravontuur Three Countries

Sneeuwscooteravontuur Three Countries Fins Lapland: Sneeuwscooteravontuur Three Countries Individuele afreis (6 dagen/5 nachten) Avontuurlijke sneeuwscootertocht naar het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. De tocht brengt u in

Nadere informatie

Praktische reisinformatie: VERVOER 2015

Praktische reisinformatie: VERVOER 2015 Praktische reisinformatie: VERVOER 2015 0. Contactgegevens X-Adventure... 2 1. Met je eigen wagen naar Spanje... 2 2. Met onze autocar naar Spanje... 3 3. Carpoolforum... 4 4. Fly & drive... 5 5. Fly &

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK Het Kalevala Hotel is prachtig gelegen aan de oever van het Lammasjärvi-meer in Oost-Finland vlakbij de Russische grens. Deze regio die bekend staat omwille van de vele

Nadere informatie

Catamaranzeilen vanop Kos

Catamaranzeilen vanop Kos Catamaranzeilen vanop Kos Vind je catamaranzeilen ook zo spectaculair om naar te kijken? Beeld je dan maar eens in hoe het moet voelen om zelf zo n boot te besturen en ermee door de azuurblauwe Griekse

Nadere informatie

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2 Inhoudstafel Beste jins! 1 De reis 2 Heenreis 2 Terugreis 2 Dagplanning 3 Bagagelijst 5 Enkele afspraken 7 Nog vragen 8 Beste Jins! Het aftellen is begonnen! Binnen enkele weken vertrekken we op buitenlands

Nadere informatie

G R O E P S R E I S F I N S - L A P L A N D

G R O E P S R E I S F I N S - L A P L A N D LAPLAND G R O E P S R E I S F I N S - L A P L A N D 3 0 J A N U A R I - 2 F E B R U A R I 2 0 2 0 - A R C T I C L I G H T H O T E L ASL TRAVEL bestemming Lapland Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart TIJDZONE

Nadere informatie

QualityTime. ontdekken ontmoeten beleven. Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer

QualityTime. ontdekken ontmoeten beleven. Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer QualityTime ontdekken ontmoeten beleven Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer 1 t/m 4 februari 2017 Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met VvAA QualityTime: Hetty Potters (hetty.potters@vvaa.nl)

Nadere informatie

Praktische reisinformatie: VERVOER 2016

Praktische reisinformatie: VERVOER 2016 Praktische reisinformatie: VERVOER 2016 0. Contactgegevens X-Adventure... 2 1. Lokaal vervoer... 2 2. Met je eigen wagen naar Spanje... 2 3. Met onze autocar naar Spanje... 3 4. Fly & drive... 5 1 0. Contactgegevens

Nadere informatie

ENGHOLM HUSKY WEEK NAAR HET ALTA IGLOO HOTEL

ENGHOLM HUSKY WEEK NAAR HET ALTA IGLOO HOTEL ENGHOLM HUSKY WEEK NAAR HET ALTA IGLOO HOTEL Na een kort verblijf in de Engholm Husky Lodge, vertrek je voor een vierdaagse hondensledetocht over de Finnmarksvidda met als eindbestemming de fjorden en

Nadere informatie

HARRINIVA 3-DAAGSE DIEPSNEEUWSCOOTERSAFARI

HARRINIVA 3-DAAGSE DIEPSNEEUWSCOOTERSAFARI HARRINIVA 3-DAAGSE DIEPSNEEUWSCOOTERSAFARI Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl. Het is gelegen in het kleine plaatsje Muonio op de grens tussen Finland en Zweden. Tijdens

Nadere informatie

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI De Sjoavallei is het raftingparadijs van Noorwegen en wordt omgeven door enkele van de mooiste nationale parken van Noorwegen: Rondane en Jotunheimen. Tijdens deze avonturenweek

Nadere informatie

LAPLAND ADVENTURE Groepsreis januari 2019

LAPLAND ADVENTURE Groepsreis januari 2019 LAPLAND ADVENTURE Groepsreis 24-27 januari 2019 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: VALUTA: ELECTRICITEIT: Identiteitskaart & rijbewijs In Finland is het één uur later dan in België Euro U

Nadere informatie

Op de luchthaven van München kan u tax free goederen kopen. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking

Op de luchthaven van München kan u tax free goederen kopen. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking Reiswijzer Mauritius Reisdocumenten: reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat na retour nog 6 maand geldig is. Opgelet: ook kinderen en baby s moeten een internationaal

Nadere informatie

ISO SYÖTE ADVENTURE WEEK - AANRADER!

ISO SYÖTE ADVENTURE WEEK - AANRADER! ISO SYÖTE ADVENTURE WEEK - AANRADER! Tijdens deze avonturenweek geniet je van de meest fotogenieke winteromgeving in Fins Lapland tijdens een sneeuwschoenwandeling, een 2-daagse hondensledetocht met overnachting

Nadere informatie

Reiswijzer. Dominicaanse Republiek. Reisdocumenten:

Reiswijzer. Dominicaanse Republiek. Reisdocumenten: Reiswijzer Dominicaanse Republiek Reisdocumenten: Je hebt een internationaal paspoort (minstens 6 maanden geldig na de retourdatum) en een verplichte toeristenkaart nodig om de Dominicaanse Republiek binnen

Nadere informatie

Turkse Riviera, Alanya All-in

Turkse Riviera, Alanya All-in Turkse Riviera, Alanya All-in seizoen 2008/2009 Werking- Bedrijven www.das-tours.com HET WEEKPROGRAMMA seizoen 2008-2009 Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Antalya U wordt opgewacht door de reisleiders die

Nadere informatie

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen:

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Veelgestelde vragen Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Geboekt met/via : Contacteer: Neckermann Neckermann Vakantiewinkel of 070/233 906 Thomas

Nadere informatie

Begeleiders: mevr. P. Peeters - stage/verzorging/opvoedkunde - Gsm mevr. K. Leus - stage/expressie - Gsm:

Begeleiders: mevr. P. Peeters - stage/verzorging/opvoedkunde - Gsm mevr. K. Leus - stage/expressie - Gsm: 18 april 2017 Buitenlandse stage Finland voor 7 Kinderzorg Beste ouder Beste leerling Hier volgt de algemene informatie en afspraken i.v.m. de inleefstage van 23 april 2017 tot 9 mei 2017 in Finland. Gegevens

Nadere informatie

V O O R B E R E I D I N G

V O O R B E R E I D I N G L E T L A N D R E I S E R A S M U S + N A I S P R O J E C T New Angels on Inclusion for all Students 22 APRIL t.e.m. 29 APRIL 2017 ZEKER NIET VERGETEN!!!! V O O R B E R E I D I N G Je Belgische identiteitskaart

Nadere informatie

Poollichtreis naar Lapland

Poollichtreis naar Lapland Poollichtreis naar Lapland 12 tot 15 februari 2015 Na vijf poollichtreizen naar IJsland zoeken we het in 2015 nog hogerop, naar het noorden van Finland. Een streek die we kennen onder de naam Lapland.

Nadere informatie

Praktische reisinformatie: VERVOER 2017

Praktische reisinformatie: VERVOER 2017 Praktische reisinformatie: VERVOER 2017 0. Contactgegevens X-Adventure... 2 1. Lokaal vervoer... 2 2. Met je eigen wagen naar Spanje... 2 3. Carpoolforum... 4 4. Met onze autocar naar Spanje... 3 5. Fly

Nadere informatie

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s),

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), WERKWEEK BARCELONA Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Bijna is het zover, we gaan op werkweek. Het is de bedoeling dat wij met z n allen een leerzame en supergezellige week hebben. Om te zorgen dat

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

HARRINIVA SHORTBREAK - FINS LAPLAND - PROMOTIE!

HARRINIVA SHORTBREAK - FINS LAPLAND - PROMOTIE! HARRINIVA SHORTBREAK - FINS LAPLAND - PROMOTIE! Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl met een eigen hondenkennel waar bijna 400 husky's permanent verblijven. Het is gelegen

Nadere informatie

HARRINIVA ADVENTURE WEEK

HARRINIVA ADVENTURE WEEK HARRINIVA ADVENTURE WEEK Het Harriniva Holiday Centre is een gezellig hotel in wildernisstijl met een eigen hondenkennel waar bijna 400 husky's permanent verblijven. Het is gelegen in het kleine plaatsje

Nadere informatie

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND Op zoek naar een echt winters avontuur door de laatste ongerepte wildernis van Europa? Kies dan voor een meerdaagse sneeuwsafari door Lapland! NORTH

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

Harriniva: Extreme Adventure Week

Harriniva: Extreme Adventure Week FINS LAPLAND: Harriniva: Extreme Adventure Week Individuele afreis (7 dagen/6 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter en per huskyslede. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur

Nadere informatie

Individuele 4-daagse vanaf 795 euro excl. vlucht

Individuele 4-daagse vanaf 795 euro excl. vlucht LAPLAND LIGHT Individuele 4-daagse vanaf 795 euro excl. vlucht PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: VALUTA: ELECTRICITEIT: Identiteitskaart & rijbewijs In Finland is het één uur later dan in

Nadere informatie

Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M j a n u a r i ASL TRAVEL

Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M j a n u a r i ASL TRAVEL Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M 1 0-1 3 j a n u a r i 2 0 1 9 ASL TRAVEL b e s t e m m i n g Marbella Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart VLUCHTGEGEVENS 10 januari 2019 Antwerpen - Malaga met

Nadere informatie

Madrid 2013. www.technovreisblog.blogspot.be

Madrid 2013. www.technovreisblog.blogspot.be Madrid 2013 www.technovreisblog.blogspot.be Dag 1 28/03/13 Bruselas -Madrid Lijnvlucht met Brusselsairlines vanuit Zaventem naar Madrid Barajas airport Brussel (9.00u) Madrid (11.30u): SN3721 Airbus A319

Nadere informatie

Ouderlijke toestemming: een document van de FOD Buitenlandse Zaken ivm. minderjarigen die zonder hun ouders naar het buitenland reizen.

Ouderlijke toestemming: een document van de FOD Buitenlandse Zaken ivm. minderjarigen die zonder hun ouders naar het buitenland reizen. DOCUMENT: praktische reisinfo, pagina 1 van 6 Beste reiziger(s), Nog even en het is tijd om te vertrekken op vakantie, boordevol sun, fun & beach! Wij zetten alvast de cocktails klaar, zorg jij dat je

Nadere informatie

Reisinfo. Mexico. Reisdocumenten:

Reisinfo. Mexico. Reisdocumenten: Reisinfo Mexico Reisdocumenten: Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat na retour nog 6 maand geldig is. Een toeristenkaart wordt je overhandigd door de luchtvaartmaatschappij

Nadere informatie

Reiswijzer. Mexico. Reisdocumenten:

Reiswijzer. Mexico. Reisdocumenten: Reiswijzer Mexico Reisdocumenten: Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat na retour nog 6 maand geldig is. Een toeristenkaart wordt je overhandigd door de

Nadere informatie

ACTIE: PROMOTIE WINTER WONDERLAND WEEK IN FINS LAPLAND

ACTIE: PROMOTIE WINTER WONDERLAND WEEK IN FINS LAPLAND ACTIE: PROMOTIE WINTER WONDERLAND WEEK IN FINS LAPLAND Reeds verschillende winters een absolute succesformule met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding! Je verblijft in het comfortabele en familievriendelijke

Nadere informatie

Praktische reisinformatie: Vervoer 2018

Praktische reisinformatie: Vervoer 2018 Praktische reisinformatie: Vervoer 2018 1. Contactgegevens X-Adventure... 2 2. Lokaal vervoer... 2 3. Met je eigen wagen naar Spanje... 2 4. Carpoolforum... 4 5. Met onze autocar naar Spanje... 3 6. Fly

Nadere informatie

1. Voor je je koffers begint te pakken... 3 Controleer je reiscontract / factuur... 3 Iets wijzigen aan je reiscontract?... 3

1. Voor je je koffers begint te pakken... 3 Controleer je reiscontract / factuur... 3 Iets wijzigen aan je reiscontract?... 3 Neem deze algemene reisinformatie grondig door, druk de bundel af en neem hem mee in je valies. Deze bundel bevat een heleboel praktische reisinformatie in verband met je vakantie, maar ook een aantal

Nadere informatie

ENGHOLM ADVENTURE WEEK - KARASJOK

ENGHOLM ADVENTURE WEEK - KARASJOK ENGHOLM ADVENTURE WEEK - KARASJOK Tijdens deze avonturenweek verblijf je in de unieke Engholm Husky Lodge in Karasjok. Ze werd eigenhandig gebouwd door de elfvoudig winnaar van 's werelds langste hondenslederace:

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Deze dag alleen nog de omgeving van Bear's Lodge bekeken en kunnen wennen aan de droge koude lucht.

Deze dag alleen nog de omgeving van Bear's Lodge bekeken en kunnen wennen aan de droge koude lucht. Fins Lapland Dag 1 De reis begon op Schiphol met een vlucht van Finnair met overstap in Helsinki naar Rovaniemi. Bij aankomst was de temperatuur -34 graden. Nadat we de bagage van de band afgehaald hadden

Nadere informatie

Poollichtreis naar Lapland

Poollichtreis naar Lapland Poollichtreis naar Lapland 8 tot 12 februari 2016 Na de zeer geslaagde poollichtreis naar Rovaniemi keren we in 2016 terug naar Lapland. De bestemming is deze keer Luosto. Luosto ligt zo n 110 km van Rovaniemi,

Nadere informatie

Ouderlijke toestemming: een document van de FOD Buitenlandse Zaken ivm. minderjarigen die zonder hun ouders naar het buitenland reizen.

Ouderlijke toestemming: een document van de FOD Buitenlandse Zaken ivm. minderjarigen die zonder hun ouders naar het buitenland reizen. DOCUMENT: praktische reisinfo, pagina 1 van 6 Beste reiziger(s), Eindelijk kan je beginnen aftellen naar je vakantie boordevol zon, zee & strand! Hierbij ontvang je de laatste informatie in verband met

Nadere informatie

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Informatieavond Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Inhoud presentatie De organisatie Reisgegevens Meenemen Programma Bekostiging Inclusief / exclusief Regels / Afspraken Adresgegevens Hotel

Nadere informatie

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs informatiebundel 8-daagse Kroatië Groepsreis met individuele inschrijving Istrië met haar charmante badplaatsen, haar adembenemende archipel van Brijuni en haar Slavische, Romaanse en Germaanse invloeden

Nadere informatie

26 th WORLD ROAD CONGRESS. Abu Dhabi oktober Art Of Travel 1

26 th WORLD ROAD CONGRESS. Abu Dhabi oktober Art Of Travel 1 26 th WORLD ROAD CONGRESS Abu Dhabi oktober 2019 Art Of Travel 1 Programma Zaterdag 5 oktober 2019 10u55 Vertrek van de Etihad Airways vlucht met bestemming Abu Dhabi. 19u45 Aankomst in Abu Dhabi. Vluchtduur

Nadere informatie

Reiswijzer. Dominicaanse Republiek WEGWIJS IN FRANKFURT.

Reiswijzer. Dominicaanse Republiek WEGWIJS IN FRANKFURT. Reiswijzer Dominicaanse Republiek Reisdocumenten: Je hebt een internationaal paspoort (minstens 6 maanden geldig na de retourdatum) en een verplichte toeristenkaart nodig om de Dominicaanse Republiek binnen

Nadere informatie

de meest exclusieve manier van reizen

de meest exclusieve manier van reizen de meest exclusieve manier van reizen VIP service op Amsterdam Airport Schiphol Schiphol VIP service biedt u de meest exclusieve manier van reizen via onze luchthaven. We garanderen u privacy, rust en

Nadere informatie

Aan alle leerlingen die deelnemen aan een laatstejaarsreis en hun ouders

Aan alle leerlingen die deelnemen aan een laatstejaarsreis en hun ouders Kapelle-op-den-Bos 2015-03-12 Aan alle leerlingen die deelnemen aan een laatstejaarsreis en hun ouders Laatstejaarsreizen april 2015: laatste afspraken Geachte ouders Beste leerling Uw zoon of dochter

Nadere informatie

Kampboekje Jongwelpen 2014

Kampboekje Jongwelpen 2014 Kampboekje Jongwelpen 2014 Oedelem Tofste Jongwelpen, Hier zijn we weer, het leukste moment van het jaar is aangebroken! Het is weer tijd voor ons zomerkamp Jullie leiding is dolenthousiast om er in te

Nadere informatie

Er is steeds een paspoortcontrole omdat u Europa verlaat. Een security check is er enkel indien u in Terminal 1 van 1A naar 1C moet.

Er is steeds een paspoortcontrole omdat u Europa verlaat. Een security check is er enkel indien u in Terminal 1 van 1A naar 1C moet. Reiswijzer Zanzibar en Tanzania Reisdocumenten: voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer) en verplicht visum Opgelet:

Nadere informatie

MAROKKOREIS M4 OKTOBER 2018

MAROKKOREIS M4 OKTOBER 2018 MAROKKOREIS M4 OKTOBER 2018 Waarom naar Marokko? We zijn met veel plezier zeven jaar lang naar Gambia afgereisd om de stichting Aljamdu te steunen. Hieraan kwam helaas een einde. Er is wat nagedacht over

Nadere informatie

NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving!

NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving! NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving! Verblijf in Care Hotel & Resort Sanyres Puente Romano 20/3 > 27/03/2017 Bezoek samen met NZ Vakanties

Nadere informatie

In 5 stappen van thuis tot aan het vliegtuig

In 5 stappen van thuis tot aan het vliegtuig In 5 stappen van thuis tot aan het vliegtuig www.brusselsairport.be REIS VLOT VIA BRUSSELS AIRPORT STAP 1 VOOR JE THUIS VERTREKT STAP 2 NAAR DE LUCHTHAVEN Deze gids in zakformaat helpt je in 5 eenvoudige

Nadere informatie

KAKSLAUTTANEN A LA CARTE

KAKSLAUTTANEN A LA CARTE KAKSLAUTTANEN A LA CARTE Kakslauttanen is een unieke verblijfplaats in de ongerepte natuur van Fins Lapland dichtbij het skioord Saariselkä. De authentieke blokhutten behoren tot de gezelligste in Lapland

Nadere informatie

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies Walking Coach 2007 Ter Wadding Thema: Interpersoonlijke communicatie in leidinggevende functies Walking Coach 2007 1 Programma 1.1 Vrijdag 27 juli 2007 Kennismakingsdiner in Ter Wadding Voor deelnemers

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

Gelieve alle reisbescheiden en bijlagen vóór vertrek goed door te lezen.

Gelieve alle reisbescheiden en bijlagen vóór vertrek goed door te lezen. Reisbescheiden 15-6753 Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp t.a.v. dhr. R. Deurloo Assumburg 10 2135 BA HOOFDDORP Amersfoort, 09-09-2015 Geachte heer Deurloo, beste Rik, De reis naar Riga komt in zicht.

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

Vinkeveen Basis Informatie

Vinkeveen Basis Informatie Vinkeveen Basis Informatie Gelieve deze tekst af te drukken om naar te verwijzen vóór en tijdens uw reis naar onze basis Het bevat tal van belangrijke en nuttige informatie om u te helpen bij het plannen

Nadere informatie

reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat na retour nog 6 maand geldig is.

reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat na retour nog 6 maand geldig is. Reiswijzer Mauritius Reisdocumenten: reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat na retour nog 6 maand geldig is. Opgelet: ook kinderen en baby s moeten een internationaal

Nadere informatie

Solmar Vliegreizen. De hotels en bestemmingen waar u naartoe kunt vliegen:

Solmar Vliegreizen. De hotels en bestemmingen waar u naartoe kunt vliegen: Solmar Vliegreizen Deze zomer hebben wij voor u ook een beperkt aantal vliegtuigstoelen gereserveerd bij Transavia. Elke zaterdag en dinsdag vertrek vanuit Eindhoven naar Barcelona en vice versa. Mocht

Nadere informatie

SNEEUWSCHOOL /02 01/03

SNEEUWSCHOOL /02 01/03 SNEEUWSCHOOL 2019 21/02 01/03 We zijn er bijna, we zijn er bijna Maar nog niet helemaal WE GAAN NAAR OOSTENRIJK! ZAVO - BERGLAND Naam leerling HAUSNR. 43 A-6642 Stanzach Östenreich PAS OP! De post is even

Nadere informatie

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding Dag 1 11 MAART 2017 - naar Kenia Per nachtvlucht naar Kenia. 11 MAART 2017 BRUSSEL-AMSTERDAM 18.25-19.15u KQ1732 AMSTERDAM-NAIROBI 20.35-06.40u

Nadere informatie

Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux

Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux Een gezellige chalet vormt de uitvalsbasis voor een unieke Laplandervaring. Deze streek behoort ongetwijfeld tot de

Nadere informatie

RECHTEN VAN VLIEGTUIGPASSAGIERS EU-KLACHTENFORMULIER

RECHTEN VAN VLIEGTUIGPASSAGIERS EU-KLACHTENFORMULIER RECHTEN VAN VLIEGTUIGPASSAGIERS EU-KLACHTENFORMULIER DIT FORMULIER KAN WORDEN GEBRUIKT OM EEN KLACHT IN TE DIENEN BIJ EEN LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ EN/OF EEN NATIONALE HANDHAVINGSINSTANTIE. Rechten die passagiers

Nadere informatie

Bij het verlaten van Cuba moet een uitreistaks worden betaald. Deze zit inbegrepen in de reis en zal door onze reisleiding betaald worden.

Bij het verlaten van Cuba moet een uitreistaks worden betaald. Deze zit inbegrepen in de reis en zal door onze reisleiding betaald worden. Reiswijzer Holguin (Cuba) Reisdocumenten: voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer) en verplichte toeristenkaart Opgelet:

Nadere informatie

BE SUPPORTTEAM. Belgische atleten hebben uw steun nodig!

BE SUPPORTTEAM. Belgische atleten hebben uw steun nodig! BE SUPPORTTEAM Belgische atleten hebben uw steun nodig! 11-14 Juli 2013 Hotel Stadion TAMPERE Praktisch! Paspoort / Identiteitskaart Een geldig paspoort of identiteitskaart. Inwoners van de Europese Unie

Nadere informatie

Bij het verlaten van Cuba moet een uitreistaks worden betaald. Deze zit inbegrepen in de reis en zal door onze reisleiding betaald worden.

Bij het verlaten van Cuba moet een uitreistaks worden betaald. Deze zit inbegrepen in de reis en zal door onze reisleiding betaald worden. Reiswijzer Varadero - Havana (Cuba) Reisdocumenten: voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer) en verplichte toeristenkaart

Nadere informatie

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan ! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan 1 of 2 dagen voor vertrek Het is aan te bevelen om voor vertrek online in te checken Op de E-tickets, staat in de meeste gevallen het

Nadere informatie

NELLIM SHORTBREAK - NIEUW!

NELLIM SHORTBREAK - NIEUW! NELLIM SHORTBREAK - NIEUW! Het kleinschalige en uiterst gezellige Nellim Wilderness Hotel is ideaal gelegen om het noorderlicht te observeren. Tijdens deze shortbreak beleef je de hoogtepunten van Lapland

Nadere informatie

Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge

Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge Europa / Zweden Code 430020 P BED&2DO Niveau Accommodatie Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge In de bossen van Midden-Zweden ligt de

Nadere informatie

REIZEN MET HEMOFILIE L.BE.07.2014.1825

REIZEN MET HEMOFILIE L.BE.07.2014.1825 REIZEN MET HEMOFILIE Hemofilie vraagt een dagelijkse inspanning van het hele gezin. Daarom is vakantie een goed moment om te ontspannen en zich te amuseren. Of je nu je vakantie doorbrengt in België of

Nadere informatie

voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer) en verplicht visum

voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer) en verplicht visum Reiswijzer Zanzibar en Tanzania Reisdocumenten: voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer) en verplicht visum Opgelet:

Nadere informatie

België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School

België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School Europa / België Code OS125 outdoor school Niveau België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School Wil je

Nadere informatie

Poollichtreis naar Lapland

Poollichtreis naar Lapland Poollichtreis naar Lapland 14-18 februari 2018 Niet ver van Ivalo, de noordelijkste luchthaven van Fins Lapland, ligt de oudste wintersportplaats van Finland: Saariselkä. De sneeuwkwaliteit is hier uitzonderlijk

Nadere informatie

Downtown / Hudson River / Little Italy / China Town / Soho / Greenwich Village

Downtown / Hudson River / Little Italy / China Town / Soho / Greenwich Village Citytrip New York van DO 31/03 tot MA 04/04/2016 GEEN SINGLETOESLAG! OOK VOOR NIET-LEDEN! We bezoeken New York tijdens de paasvakantie gedurende 5 dagen met vertrek op donderdag 31 maart. Deze citytrip

Nadere informatie

WINTER WONDERLAND WEEK IN DE FINSE TAÏGA

WINTER WONDERLAND WEEK IN DE FINSE TAÏGA WINTER WONDERLAND WEEK IN DE FINSE TAÏGA Reeds verschillende winters een absolute succesformule met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding! Je verblijft in het comfortabele en familievriendelijke Kalevala

Nadere informatie

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS206 outdoor school Niveau België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische weekendcursus

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE

FACILITEITEN ACCOMMODATIE JH Sankt-Vith Het aangename stadje Sankt-Vith en zijn omgeving liggen op het kruispunt van Eifel en Ardennen. De gemeente is al generaties lang bekend om haar gastvrijheid en haar kwalitatief hoogstaand

Nadere informatie

ZOMERKAMP 2017 GIVERS. 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee

ZOMERKAMP 2017 GIVERS. 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee ZOMERKAMP 2017 GIVERS 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee Voorwoord Beste giver en ouder(s) Binnen een kleine maand vertrekken we op zomerkamp, de ideale manier om het scoutsjaar af te sluiten! De leiding kijkt

Nadere informatie

Reiswijzer. Dominicaanse Republiek. Reisdocumenten:

Reiswijzer. Dominicaanse Republiek. Reisdocumenten: Reiswijzer Dominicaanse Republiek Reisdocumenten: Je hebt een internationaal paspoort (minstens 6 maanden geldig na de retourdatum) en een verplichte toeristenkaart nodig om de Dominicaanse Republiek binnen

Nadere informatie

Hotel Sport Residenz Zillertal.**** s

Hotel Sport Residenz Zillertal.**** s Hotel Sport Residenz Zillertal.**** s De Sport Residence Zillertal op het terrein van de nieuwe golfbaan in Uderns is een kleine, luxe wereld op zich. Het hoogkwalitatief boutique hotel in luxueuze lifestyle

Nadere informatie

Trektocht Tsjechië. 17 augustus tot 27 augustus

Trektocht Tsjechië. 17 augustus tot 27 augustus Trektocht Tsjechië 17 augustus tot 27 augustus 1 2 Gegroet avonturiers! Jawel, jullie houden reeds het laatste trektochtboekje in jullie handen! Dit betekent dus dat dé afsluiter van ons kampjaar voor

Nadere informatie

Op de luchthaven van München kan u tax free goederen kopen. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking blijven

Op de luchthaven van München kan u tax free goederen kopen. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking blijven Reiswijzer Kenia (Mombasa - Nairobi) Reisdocumenten: Je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, ook verplicht voor kinderen (ten minste nog 6 maanden geldig op de datum van terugkeer)

Nadere informatie

Buitenlands kamp Hongarije In de Gym. Chiro meisjes Vlierbeek

Buitenlands kamp Hongarije In de Gym. Chiro meisjes Vlierbeek Buitenlands kamp Hongarije In de Gym Chiro meisjes Vlierbeek Van 3 juli tot 14 juli 2017 Praktische informatie Vertrek: Maandag 3 juli worden jullie om 20u30 verwacht aan de Westerpoort. Tip: trek comfortabele

Nadere informatie

Wildernistocht door Zweeds Lapland

Wildernistocht door Zweeds Lapland Wildernistocht door Zweeds Lapland herfstprogramma 2016 17-24 september aanmelden via yuriklaver@gmail.com INTRODUCTIE Beste lezer, voor je ligt het herfstprogramma van een reis door de magistrale wildernis

Nadere informatie

Beste Reiziger, Alvast bedankt voor uw vertrouwen en een prettige reis toegewenst! dhr. Peter Lane CEO K-Air

Beste Reiziger, Alvast bedankt voor uw vertrouwen en een prettige reis toegewenst! dhr. Peter Lane CEO K-Air Beste Reiziger, Wij hebben de eer en het genoegen u mede te delen dat u één van onze winnaars bent in de wedstrijd Maak je eigen vliegtuig. Omdat we tegelijkertijd verrast en ingenomen waren door alle

Nadere informatie

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS Hotel Bakungsari te Kuta Hotel Bakungs Beach te Tuban Ligging: In het centrum van Kuta en Tuban op enkele

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP. Istanbul, 1-3 augustus 2017

PROGRAMMA VIP. Istanbul, 1-3 augustus 2017 PROGRAMMA VIP Istanbul, 1-3 augustus 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart en E-visum. TIJDZONE: VALUTA: In Istanbul is het één uur later dan in België. Turkse Lira. ( 1 TRY = 0,2458

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

ANDERS REIZEN Reisinfo

ANDERS REIZEN Reisinfo ANDERS REIZEN Reisinfo NOORWEGEN Dagwandelen van Oslo naar Bergen DATUM Van 10 tot 19 juli 13 reisnummer 13NO088 WAAROM DEZE REIS? Deze 10-daagse reis toont je het allermooiste van Noorwegen. Van de Hedmarksvidda

Nadere informatie

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS205 outdoor school Niveau België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische cursus over de voorbereiding

Nadere informatie

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan?

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan? Met het vliegtuig Je gaat op reis met het vliegtuig. Lekker op vakantie, bij familie op bezoek of op pad voor werk. Hoe reis je met het vliegtuig als je een blessure of handicap hebt? En mag je hulpmiddel

Nadere informatie

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt Algemene kampinformatie Scouts en Explorers Scouting Weurt Dit boekje bevat algemene informatie over de kampen van de Scouts en Explorers. Het is echter niet bindend. De speltakleiding zal uiterlijk een

Nadere informatie

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan ! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan 1 of 2 dagen voor vertrek Het is aan te bevelen om voor vertrek online in te checken Op de E-tickets, staat in de meeste gevallen het

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie

Romereis: infoavond. paaseditie 2015

Romereis: infoavond. paaseditie 2015 Romereis: infoavond paaseditie 2015 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - V.

Nadere informatie

ALTA ADVENTURE WEEK - HOLMEN HUSKY LODGE - NIEUW!

ALTA ADVENTURE WEEK - HOLMEN HUSKY LODGE - NIEUW! ALTA ADVENTURE WEEK - HOLMEN HUSKY LODGE - NIEUW! Tijdens deze adventure week komen alle hoogtepunten van Noors Lapland aan bod waaronder een rendierenexcursie, sneeuwscootersafari en een 2-daagse hondensledetocht

Nadere informatie