Connect2You(th) Verbinding met kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Connect2You(th) Verbinding met kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie"

Transcriptie

1 U I T N O D I G I N G s y m p o s i u m Connect2You(th) Verbinding met kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie Wanneer Waar Dinsdagmiddag 3 november Congrescentrum Het Forum Elmpterweg 50, Roermond Gesubsidieerd door:

2 IK BEN PRESENT! U OOK? NETWERKDAG 2015 Connect2You(th) Verbinding met kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie De belangrijkste taak van de Provincie Limburg is zorgen voor een welvarend en sociaal Limburg. Volgende generaties kinderen en jeugdigen zijn daarbij van groot belang. Daarom maakt het provinciebestuur een punt van veilig opgroeien en opvoeden. Op dinsdagmiddag 3 november organiseren het Huis voor de Zorg en CliC (Cliënten Centraal in jeugdhulp) het symposium Connect2You(th) Verbinding met kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie. Het doel is om door middel van authentieke verhalen van burgers een beeld te krijgen van hoe het ervoor staat met kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie in Limburg. Sinds 1 januari zijn gemeenten integraal verantwoordelijk voor jeugdigen in een kwetsbare positie. Het idee is dat gemeenten dicht bij de burger staan en daarom goed kunnen sturen als het om de ontwikkeling van jonge burgers gaat. Het Huis voor de Zorg en CliC komen op voor de belangen van deze jeugdigen en ontwikkelen samen gereedschap om hun positie te versterken. Programma Het programma bestaat uit 3 blokken van elk 50 minuten. Elk blok bestaat uit meerdere activiteiten. Per blok kunt u één activiteit bezoeken. Let op. Het aantal deelnemers per workshop is gemaximaliseerd. Bij over-inschrijving wordt u bij een andere activiteit ingedeeld. In Het Forum krijgt u een programma, waarop is aangegeven bij welke activiteiten u bent ingedeeld. Bij de inleidingen wordt u ontvangen door Andy van Didden en Kevin Jorna, twee jongeren uit onze provincie. Zorg dat ook ú erbij bent op 3 november! Ingrid Tijssen, bestuursvoorzitter Huis voor de Zorg Programma uur: Inlooplunch uur: Opening, welkom en uitleg werkwijze door Ingrid Tijssen en Jo Maes, respectievelijk bestuursvoorzitter en directeur van het Huis voor de Zorg uur: Start programma.

3 IK BEN PRESENT! U OOK? NETWERKDAG 2015 Blok 1 ( uur) U kunt deelnemen aan één van onderstaande activiteiten. Nr. 1: - Inleiding over veilig opgroeien en opvoeden in Limburg Door Marleen van Rijnsbergen, Gedeputeerde Werk en Welzijn van de Provincie Limburg. - Inleiding over jeugdhulp in transformatie Door Anja Pijls, bestuurder van Xonar. Nr. 2: Workshop In2Yourplace.Kom Trainers en ervaringsdeskundigen over interactieve bijeenkomsten voor en door jongeren die niet volwaardig in hun eigen kracht worden gezet. Nr. 3: Workshop Kindermishandeling, een complexe zaak Sanne Mol, in Gelderland werkzaam in de jeugdzorg, neemt u mee naar/in de dilemma s waar professionals en hulpverleners mee te maken hebben. Nr. 4: Workshop Jonge mantelzorgers Veel kinderen groeien op met een ziek of gehandicapt familielid. Het Platform Mantelzorg Limburg over het vinden en ondersteunen van deze jonge mantelzorgers. Nr. 5: Workshop Jeugd in de Wmo Servie Broers van het Huis voor de Zorg laat u zien hoe u jongeren bij de Wmo kunt betrekken. Nr. 6: Workshop Kinderen uit de knel Caroline Geurts en Anneke Hendriks van Rubicon presenteren op interactieve wijze 3 verschillende hulpvormen uit het programma Kinderen uit de knel. Nr. 7: Workshop Ouderpanel jeugdhulp Midden-Limburg; participatie 2.0 Leden van dit ouderpanel laten zien hoe ervaringsdeskundige (pleeg)ouders zich inzetten voor de kwaliteit van jeugdhulp. Nr. 8: Workshop Allochtone jongeren in een kwetsbare positie Het Platform Allochtone Zorgvragers, het Provinciaal Platform Mantelzorg, de Stichting Meer Kleur en Kwaliteit en de Stichting WACHM over de thematiek van deze jongeren. Nr. 9: Workshop Kinderen in een gezin met psychische problematiek Het Provinciaal Platform GGz & OGGz Zorgvragers Limburg vraagt aandacht voor deze kinderen. Nr. 10: Workshop Een handje helpen Kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie Esther Stoffers van het Huis voor de Zorg daagt u uit om het verschil te maken. Een zoektocht naar nieuwe, inspirerende inzichten.

4 NETWERKDAG 2015 IK BEN PRESENT! U OOK? Blok 2 ( uur) U kunt deelnemen aan één van onderstaande activiteiten. Nr. 1: - Inleiding over het belang van cliënten- en vrijwilligersparticipatie in de jeugdhulp Door Kees Schroër, bestuurslid van CliC. - Inleiding over ontwikkelingen in onderwijs en behandeling voor/van kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie in Zuid-Limburg Door Taco van Bisscheroux, bestuurder van de Stichting Alterius. Nr. 2: Workshop Jeugdigen (met een verstandelijke beperking) als wetenschappelijk onderzoekers Xavier Moonen lector Inclusie van mensen met een verstandelijke beperking bij Zuyd Hogeschool over de rol van jongeren bij jeugdhulp en onderzoek. Nr. 3: Workshop App kindermishandeling denk je mee? Drie meiden hebben een app ontwikkeld rondom kindermishandeling. Zij vertellen hun verhaal, presenteren de app en horen graag uw tips om de app in de markt te zetten. Nr. 4: Workshop Perron 045 Perron 045 van het CMWW Brunssum ondersteunt op een bijzondere manier jongeren die vroegtijdig een opleiding verlaten bij het alsnog behalen van een startkwalificatie of het vinden van gepast werk. Nr. 5: Workshop Sociale zekerheid: Wajong Huub Wolfs van de FGL over de ins and outs van de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten en de Wajong-uitkering. Nr. 6: Workshop Geen transformatie zonder innovatie U maakt kennis met innovatieve activiteiten waarmee Xonar de transformatie van de jeugdhulp handen en voeten geeft. Nr. 7: Workshop Jong en ziek Mensen van Brein Trein vertellen over wat het betekent om jong te zijn met een niet aangeboren hersenletsel. KIKA ambassadeur Dave van Eijsden vertelt over zijn dochter die leukemie heeft gehad. Nr. 8: Workshop Pleegzorg, daar zet ik me voor in Ervaringsdeskundige pleegouders nemen u mee in de wereld van pleegzorg en inspraak. Nr. 9: Workshop 1Gezin, 1Plan Een interactieve workshop, verzorgd door de Gemeente Venlo. Nr. 10: Workshop Een handje helpen Kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie Esther Stoffers van het Huis voor de Zorg daagt u uit om het verschil te maken. Een zoektocht naar nieuwe, inspirerende inzichten.

5 NETWERKDAG 2015 Blok 3 ( uur) IK BEN PRESENT! U OOK? U kunt deelnemen aan één van onderstaande activiteiten. Nr. 1: - Inleiding over de wijze waarop de Gemeente Roermond invulling geeft aan het symposiumthema Door Marianne Smitsmans-Burhenne, wethouder Maatschappelijke zorg, Volksgezondheid, Communicatie en Burgerparticipatie van de Gemeente Roermond. - Inleiding over de Big Five van emotionele ontwikkelingsbehoeften van kinderen: wat hebben kinderen nodig om veilig op te groeien? Door Jan Willems, onderzoeker structurele preventie kindermishandeling Universiteit Maastricht. Nr. 2: Get connected U gaat in gesprek met mensen die in de eerste 2 programmablokken een workshop hebben verzorgd. Ook gaat u in gesprek met anderen die iets met u willen delen, n.a.v. de oproep van Jo Maes in zijn column over jeugdzorg in Zorgbelang nr. 3. Get connected met Over neurofeedbacktherapie Edith van Montfort van het Biometrisch Centrum Weert over neurofeedbacktherapie, een medicatievrije behandelmethode. Jeugdzorg; gemeenten aan zet Zorgverlener Wilma Willms over de actuele stand van zaken t.a.v. de inzet van effectieve jeugdzorg door gemeenten. Een ervaring Het echtpaar Bol-Fourie over hun ervaring met jeugdzorg. Netwerkconferentie Frank Pubben van Familiegroepsplan.nl over de ervaringen met de William Schrikker Groep in het werken met een netwerkconferentie. Muziek ontwikkelt Leon Packbier en Roger Brakelé van Muziek ontwikkelt over de inzet van muziek bij het bevorderen van de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Opdidakt Door Annika Bessems en Mariëtte Fuchs. Get connected is een verzameling van activiteiten die nog steeds groeit. Kijk voor het actuele overzicht op uur: Slotwoorden uur: Sluiting Informatiemarkt In de ontvangsthal van Het Forum kunt u terecht voor (schriftelijke) informatie.

6 IK BEN PRESENT! U OOK? NETWERKDAG 2015 Inschrijven Inschrijven voor het symposium kan tot en met dinsdag 27 oktober. Schrijf u in via óf stuur een naar brigitte.devries@huisvoordezorg.nl Inschrijven per Vermeld in uw mail: - uw naam; - de nummers van uw 1e en 2e voorkeursactiviteit in Blok 1 ; - de nummers van uw 1e en 2e voorkeursactiviteit in Blok 2 ; - de nummers van uw 1e en 2e voorkeursactiviteit in Blok 3. Wij proberen zo veel mogelijk rekening te houden met uw voorkeuren. Komt u met het openbaar vervoer naar Roermond en bent u niet in staat om per bus van het NSstation Roermond naar Congrescentrum Het Forum te reizen? Vermeld ook dat in uw . Het Huis voor de Zorg en CliC zoeken samen met u naar een oplossing voor uw vervoersprobleem. Méér weten? Bel of mail Brigitte de Vries van het Huis voor de Zorg. Telefoon: (046) brigitte.devries@huisvoordezorg.nl Vermeld bovendien: - eventuele dieetwensen; - of u gebruik wenst te maken van een ringleiding; - of u rolstoelgebruiker bent. Omwille van bezoekers met een aandoening aan de luchtwegen wordt u dringend verzocht om het gebruik van cosmetische stoffen, zoals parfum en aftershave achterwege te laten.

Dinsdagmiddag 8 november Het Munttheater Collegeplein 3 in Weert Voor ú en alle andere burgers in Limburg. Gesubsidieerd door:

Dinsdagmiddag 8 november Het Munttheater Collegeplein 3 in Weert Voor ú en alle andere burgers in Limburg. Gesubsidieerd door: UITNODIGING SYMPOSIUM Wanneer Waar Dinsdagmiddag 8 november Het Munttheater Collegeplein 3 in Weert Voor wie Voor ú en alle andere burgers in Limburg Gesubsidieerd door: Uitnodiging symposium Limburg dient

Nadere informatie

U I T N O D I G I N G

U I T N O D I G I N G U I T N O D I G I N G Wanneer Waar Hoe laat donderdag 25 juni. ECI Cultuurfabriek in Roermond. tussen 15.00 en 20.00 uur, op een moment dat u het beste schikt. Voor wie voor alle burgers van Limburg. Iedereen

Nadere informatie

UITNODIGING WANNEER: Donderdag 7 juni. ECI Cultuurfabriek, Roermond HOE LAAT: Van tot uur (inloop vanaf 9.

UITNODIGING WANNEER: Donderdag 7 juni. ECI Cultuurfabriek, Roermond HOE LAAT: Van tot uur (inloop vanaf 9. Netwerkdag 7 juni 2018: burgerkracht in limburg! UITNODIGING WANNEER: Donderdag 7 juni WAAR: ECI Cultuurfabriek, Roermond HOE LAAT: Van 10.00 tot 15.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) VOOR WIE: Alle burgers

Nadere informatie

Het keukentafelgesprek, aan de ronde tafel

Het keukentafelgesprek, aan de ronde tafel U I T N O D I G I N G Informatiebijeenkomst Het keukentafelgesprek, aan de ronde tafel Dinsdagmorgen, 24 juni 2014 Congrescentrum Het Forum, Roermond Federatie van Gehandicaptenorganisaties in Limburg

Nadere informatie

Beleid Jeugdhulp. De aanpak in Stein, de Westelijke Mijnstreek en Zuid-Limburg

Beleid Jeugdhulp. De aanpak in Stein, de Westelijke Mijnstreek en Zuid-Limburg Beleid Jeugdhulp De aanpak in Stein, de Westelijke Mijnstreek en Zuid-Limburg Agenda Wie ben ik? - Sandra Raaijmakers, beleidsmedewerker jeugdzorg Wat is mijn doel voor de avond? - Informeren over stand

Nadere informatie

Ik heb een vraag over:

Ik heb een vraag over: Ik heb een vraag...... over zorg, huiselijk geweld en kindermishandeling, hulp en ondersteuning, opvoeding en jeugdhulp, ziekenhuisopname, beschermd wonen, schulden, werkloosheid, mijn arbeidsbeperking

Nadere informatie

Wethouder Johan Coes Gemeente Hellendoorn. Wethouder Jan Binnenmars Gemeente Twenterand. Wethouder Dianne Span Gemeente Wierden

Wethouder Johan Coes Gemeente Hellendoorn. Wethouder Jan Binnenmars Gemeente Twenterand. Wethouder Dianne Span Gemeente Wierden INLEIDING: Veel bijeenkomsten bezocht en meegedacht die gaan over de transitie. Inschrijven en verkrijgen van een raamovereenkomst met de 14 Twentse gemeenten De planning voor 2015 maken tot zover de indicatie

Nadere informatie

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten?

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten? Ik heb een vraag...... over zorg, huiselijk geweld en kindermishandeling, hulp en ondersteuning, opvoeding en jeugdhulp, ziekenhuisopname, beschermd wonen, schulden, werkloosheid, mijn arbeidsbeperking

Nadere informatie

Decentralisaties Ook de gemeente Waddinxveen heeft er mee te maken. Wat houden de decentralisaties in? Waar komt het vandaan? Waarom? 7 Oktober 2014 Waar komt het vandaan? Samen voor elkaar: de samenleving

Nadere informatie

(V)echtscheidingen 7 S E P T E M B E R

(V)echtscheidingen 7 S E P T E M B E R (V)echtscheidingen 7 S E P T E M B E R 2 0 1 7 Workshop Complexe Scheidingen Welkom Aanbod voor Complexe Scheidingen Wat zijn Vechtscheidingen? Vaardigheden bij complexe scheidingen Waar hebben jullie

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst VGN Stand van Zaken Jeugdwet

Informatiebijeenkomst VGN Stand van Zaken Jeugdwet Informatiebijeenkomst VGN Stand van Zaken Jeugdwet Transitiebureau Jeugd September 2013 Stand van zaken jeugdwet en landelijke ontwikkelingen 2 Voorlichtingsbijeenkomst nieuwe jeugdwet Het gebeurt per

Nadere informatie

UZT. Bij opvoeden en opgroeien. Raad van Bestuur Centraal Bureau

UZT. Bij opvoeden en opgroeien. Raad van Bestuur Centraal Bureau Reg.dd: 30/06/2014 Beh: Extern Beleid en Dienstverlening Welzijn Gemeente Ouderkerk T.a.v. het Gemeentebestuur Dorpsstraat 42 2935 AD OUDERKERK AAN DEN IJSSEL UZT Bij opvoeden en opgroeien Raad van Bestuur

Nadere informatie

Programma Volwaardig leven. eenvoudig verteld

Programma Volwaardig leven. eenvoudig verteld Programma Volwaardig leven eenvoudig verteld Inleiding Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een nieuw programma voor de gehandicaptenzorg gemaakt. Het programma heet: volwaardig

Nadere informatie

De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid

De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid Alle hens aan dek Presentatie door Gerda van der Lee, Voorzitter Wmo adviesraad s-hertogenbosch 12 maart 2013 De Wet Maatschappelijke Ondersteuning wil dat

Nadere informatie

Ieder zijn kracht, samen het resultaat

Ieder zijn kracht, samen het resultaat Ieder zijn kracht, samen het resultaat Jeugdhulp op Maat Soms zijn de problemen thuis zo groot of complex, dat een gezin er zelf of met lokale hulpverlening niet meer uitkomt. Jeugdhulp op Maat is er speciaal

Nadere informatie

Medisch specialist ziekenhuis

Medisch specialist ziekenhuis Factsheet Medisch specialist ziekenhuis en de Jeugdhulp Almere 2015 Gemeenten worden vanaf 2015 verantwoordelijk voor alle jeugdhulp: ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en

Nadere informatie

Stelselwijziging jeugd. Informatie 20 februari 2013

Stelselwijziging jeugd. Informatie 20 februari 2013 Stelselwijziging jeugd Informatie 20 februari 2013 Inhoud - Decentralisatie jeugdzorg - In dialoog met ouders www.krimpenaandenijssel.nl Was Wordt OUD NIEUW (2015) AWBZ J-LVG en PGB voor J-LVG / J-GGZ

Nadere informatie

Grote stelselwijzigingen (Transities/ Transformatie)

Grote stelselwijzigingen (Transities/ Transformatie) Grote stelselwijzigingen (Transities/ Transformatie) Bestuursakkoord Rijk-VNG Overheveling van taken Jeugdzorg AWBZ Wmo Onderkant arbeidsmarkt Passend onderwijs Ontstaanswijze problematiek AWBZ AWBZ (volks)verzekering

Nadere informatie

Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger

Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger Inspirerende bijeenkomst over mantelzorg met aandacht voor: de kracht van zeggenschap van cliënten en mantelzorgers; eigen regie voor

Nadere informatie

postbusŵgemëeñfeňoořdëľnveldľnl- uèťheenïe NOORDENVELD

postbusŵgemëeñfeňoořdëľnveldľnl- uèťheenïe NOORDENVELD G E M E E N T E R15.00047 III N O O R D E N V E L D B E Z O E K A D R E S t Raadhuisstraat 1 9301 AA Roden P O S T A D R E S Ť Postbus 109 9300 AC Roden î W E B S I T E / E - M A I L t www.gemeentenoordenveld.nl

Nadere informatie

Opgroeien met zorg(en): jonge mantelzorgers

Opgroeien met zorg(en): jonge mantelzorgers Opgroeien met zorg(en): jonge mantelzorgers Position paper In samenwerking met: Inleiding In dit paper geven MantelzorgNL en JMZ Pro inzicht in wie jonge mantelzorgers zijn, welke problemen en risico s

Nadere informatie

Jeugdhulp. Transitie Jeugdzorg Zuid-Holland Zuid

Jeugdhulp. Transitie Jeugdzorg Zuid-Holland Zuid Jeugdhulp Transitie Jeugdzorg Zuid-Holland Zuid Jeugdgezondheidszorg gemeentelijke opgroei- en opvoedondersteuning. Gesloten jeugdzorg Provinciale jeugdzorg Jeugdbescherming jeugdreclassering Jeugd - ggz

Nadere informatie

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd Gemeente Landerd Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen Wettelijke verplichting Wmo Adviesraad Convenant Plichten Bevoegdheden Verantwoordelijkheden 1. De leefbaarheid van de gemeente

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 25 januari 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 25 januari 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Impressie bijeenkomst Jongeren in beeld 16 juli 2014

Impressie bijeenkomst Jongeren in beeld 16 juli 2014 Impressie bijeenkomst Jongeren in beeld 16 juli 2014 Op 16 juli 2014 zijn ruim 150 wethouders, raadsleden, statenleden, ambtenaren, professionals uit de jeugdzorgketen en leden van de Zuid-Hollandse cliëntenraden

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

Inkoopstrategie Jeugd/Wmo. Bijeenkomst aanbieders Jeugd 26 juni 2019

Inkoopstrategie Jeugd/Wmo. Bijeenkomst aanbieders Jeugd 26 juni 2019 Inkoopstrategie Jeugd/Wmo Bijeenkomst aanbieders Jeugd 26 juni 2019 Inhoud Scope inkoopstrategie Inhoudelijke uitgangspunten Onze noties Uitgangspunten inkoop Naar een nieuwe werkwijze Uw reactie Onderscheid

Nadere informatie

Kick-Off Positieve Gezondheid 31 mei 2017

Kick-Off Positieve Gezondheid 31 mei 2017 Kick-Off Positieve Gezondheid 31 mei 2017 Programma 18.00 uur: Welkom en ontvangst bij Caracola met pizza en salade (Athos/Caracola) Blauwe Zorg 18.30 uur: Vertrek naar Trefcentrum 19.00 uur: Presentatie

Nadere informatie

Hoor je mij wel? Kinderen van ouders met een ziekte, verslaving of beperking

Hoor je mij wel? Kinderen van ouders met een ziekte, verslaving of beperking Hoor je mij wel? Kinderen van ouders met een ziekte, verslaving of beperking Juni 2018 Woord vooraf Ouders zorgen voor hun kinderen. Door het regelen van praktische en materiële zaken, maar ook door het

Nadere informatie

Jeugdzorg in Brabant. Statencommissie Zorg Welzijn Cultuur 19 oktober 2007

Jeugdzorg in Brabant. Statencommissie Zorg Welzijn Cultuur 19 oktober 2007 Jeugdzorg in Brabant Statencommissie Zorg Welzijn Cultuur 19 oktober 2007 Introductie 1. Wet op de Jeugdzorg 2. Financiën 3. Bureau Jeugdzorg 4. Het zorgaanbod 5. Actuele ontwikkelingen Wet op de Jeugdzorg

Nadere informatie

Tjallingahiem en Jonx Lentis organiseren in samenwerking met de brancheorganisaties

Tjallingahiem en Jonx Lentis organiseren in samenwerking met de brancheorganisaties Tjallingahiem en Jonx Lentis organiseren in samenwerking met de brancheorganisaties Jeugdzorg Nederland, GGZ Nederland, Vereniging Gehandicaptenzorg, Vereniging Orthopedagogische Behandelcentra en het

Nadere informatie

Ambtenaren / managers Ambtenaren die werken met moeilijk bereikbare groepen

Ambtenaren / managers Ambtenaren die werken met moeilijk bereikbare groepen Bijlage Overzicht Doelgroepen Overzicht Doelgroepen participerend in Wmo-werkplaatsen Wmo werkplaats Participerende doelgroepen praktijken Actieve burgers Actieve burgers Actieve buurtbewoners / managers

Nadere informatie

Brede inloopvoorziening+ in Brunssum

Brede inloopvoorziening+ in Brunssum (GGZ) Inloop + Brede inloopvoorziening+ in Brunssum 26 samenwerkingsverbanden Doel van de brede inloopvoorziening+ in Brunssum: Efficiënter organiseren van maatschappelijke ondersteuning rondom een burger,

Nadere informatie

Quickscan Informatievoorziening over onafhankelijke cliëntondersteuning in de Drechtsteden

Quickscan Informatievoorziening over onafhankelijke cliëntondersteuning in de Drechtsteden Quickscan Informatievoorziening over onafhankelijke cliëntondersteuning in de Drechtsteden Jaco de Kruijf en Mariëtte Teunissen Oktober 2015 1 Inleiding Zorgbelang Zuid-Holland volgt in opdracht van de

Nadere informatie

WELKOM Informatiebijeenkomst wetsvoorstel jeugd

WELKOM Informatiebijeenkomst wetsvoorstel jeugd WELKOM Informatiebijeenkomst wetsvoorstel jeugd Transitiebureau Jeugd September 2013 Stand van zaken jeugdwet en landelijke ontwikkelingen 2 Voorlichtingsbijeenkomst nieuwe jeugdwet Het gebeurt per 1 januari

Nadere informatie

1001 kracht van mensen samen waar het kan en apart waar het (nog) moet.

1001 kracht van mensen samen waar het kan en apart waar het (nog) moet. Sittard, 17 augustus 2012 Beste heer, mevrouw, Bij deze vragen wij uw aandacht voor de conferentie die het Platform Allochtone Zorgvragers (PAZ), het Huis voor de Zorg 1, Proteion Thuis en het Provinciaal

Nadere informatie

Beerendonk van, André (PJA)

Beerendonk van, André (PJA) Beerendonk van, André (PJA) Van: Griffie Verzonden: dinsdag 13 juni 2017 16:06 Aan: Otten, Paul (P); Wolfs, Madeleine (M) Onderwerp: FW: Uitnodiging werkconferentie 'Bruggen slaan tussen Gescheiden Werelden'

Nadere informatie

Zelftest Basisteam Jeugd -

Zelftest Basisteam Jeugd - Zelftest Basisteam Jeugd - Realisatie doelen van de jeugdwet 2015 Universitair Medisch Centrum Groningen Afdeling Gezondheidswetenschappen Ant. Deusinglaan 1 9713 AV Groningen Uitvoeringsteam C4Youth Contactpersoon:

Nadere informatie

Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk?

Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk? Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk? Per 1 januari 2015 gaat er veel veranderen. Gemeenten zijn dan verantwoordelijk voor jeugdhulp, ondersteuning bij zelfstandig wonen

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

Vragen ter verduidelijking naar aanleiding van de Kwartaalbrief actuele ontwikkelingen Wmo 2015 Van VWS, dd 15 nov 16

Vragen ter verduidelijking naar aanleiding van de Kwartaalbrief actuele ontwikkelingen Wmo 2015 Van VWS, dd 15 nov 16 1. (Jonge) Mantelzorgers: Graag wil ik uw aandacht vragen voor jonge mantelzorgers. Op dit moment is ongeveer 8% van de mantelzorgers jonger dan 24 jaar. Jonge mantelzorgers hebben (h)erkenning en ondersteuning

Nadere informatie

Ondersteuning voor mensen met Hersenletsel, naasten en professionals

Ondersteuning voor mensen met Hersenletsel, naasten en professionals Ondersteuning voor mensen met Hersenletsel, naasten en professionals Een emancipatoir proces voor mensen met Hersenletsel, na de breuk in de levenslijn, op weg naar hernieuwde participatie, van betekenis

Nadere informatie

Effectieve opgroei- en opvoedhulp

Effectieve opgroei- en opvoedhulp Effectieve opgroei- en opvoedhulp Op weg naar een nieuw stelsel VNG regioconferenties mei 2011 Jo Hermanns UvA HU H&S Consult Tom van Yperen UU Nederlands Doorsneejeugd in Nederland vaart wel Hoogste welbevinden

Nadere informatie

Nieuwe taken naar gemeenten. de mens centraal. 21 mei 2012

Nieuwe taken naar gemeenten. de mens centraal. 21 mei 2012 Nieuwe taken naar gemeenten de mens centraal 21 mei 2012 1 Visie gemeente Den Helder Strategische Visie Sociale Structuurvisie Woon / Leefklimaat Integrale Participatie Onderwijs Ontwikkeling Beeld van

Nadere informatie

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015 Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland De aftrap Op heeft JSO met u de aftrap gegeven van het programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid- Holland. Het programma voorziet in

Nadere informatie

Dilemma s in de toegang Jeugd

Dilemma s in de toegang Jeugd Dilemma s in de toegang Jeugd Inrichting Toegang In Zwolle werken we met 5 sociale wijkteams, gekoppeld aan 5 stadsdelen Deze wijkteams geven uitvoering aan de Jeugdwet, WMO en participatiewet. Dit zijn

Nadere informatie

Workshop symposium AWPG, 3 oktober 2016 Ans van der Borst, Antje Eugster en Noor Pleging

Workshop symposium AWPG, 3 oktober 2016 Ans van der Borst, Antje Eugster en Noor Pleging Workshop symposium AWPG, 3 oktober 2016 Ans van der Borst, Antje Eugster en Noor Pleging Inleiding Mantelzorg: definitie, cijfers en gevolgen Respijtzorg De praktijk Aan de slag met de Health Angels: Ans

Nadere informatie

Niet tevreden over de samenwerking?

Niet tevreden over de samenwerking? Niet tevreden over de samenwerking? Heeft u een klacht? Deze folder is bedoeld voor: Kinderen en jongeren Ouders en stiefouders Opa s en oma s Pleegouders Familieleden en andere bekenden die meehelpen

Nadere informatie

Veranderingen in de Jeugdzorg, Wmo en Participatiewet

Veranderingen in de Jeugdzorg, Wmo en Participatiewet Veranderingen in de Jeugdzorg, Wmo en Participatiewet Programma -Uitleg veranderingen Jeugd en algemeen Wmo -Uitleg maatwerkvoorzieningen en Wiz -Uitleg participatiewet -Veelgestelde vragen -Ruimte om

Nadere informatie

Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting. Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting DOEN. wat nodig is. Managementsamenvatting -

Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting. Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting DOEN. wat nodig is. Managementsamenvatting - Kadernota Sociaal Domein Managementsamenvatting Kadernota Sociaal Domein Managementsamenvatting DOEN wat nodig is Managementsamenvatting - 1 - Kadernota sociaal domein 2 Doen wat nodig is De gemeente Almere

Nadere informatie

Herstel en rehabilitatie in het licht van herziening zorgstelsel

Herstel en rehabilitatie in het licht van herziening zorgstelsel Herstel en rehabilitatie in het licht van herziening zorgstelsel Hanneke Henkens Congres Herstelwerkzaamheden 14 december 2006 WMO, WIA, WWB, Poortwachter AWBZ ZVW Forensisch wettelijk kader GGz Maatschappelijke

Nadere informatie

Hervorming Langdurige Zorg. Rian van de Schoot expert wijkgericht werken Vilans

Hervorming Langdurige Zorg. Rian van de Schoot expert wijkgericht werken Vilans Hervorming Langdurige Zorg Rian van de Schoot expert wijkgericht werken Vilans Hervorming langdurige zorg Waarom? 1. Meer voor elkaar zorgen 2. Betere kwaliteit ondersteuning en zorg 3. Financiële houdbaarheid

Nadere informatie

Jeugdarts en de Jeugdwet 2015

Jeugdarts en de Jeugdwet 2015 Factsheet Jeugdarts en de Jeugdwet 2015 Gemeenten worden vanaf 2015 verantwoordelijk voor alle jeugdhulp: ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en opvoedproblemen, en geestelijke

Nadere informatie

Jeugdzorg naar gemeenten

Jeugdzorg naar gemeenten Jeugdzorg naar gemeenten Wat is jeugdzorg en wat komt naar u toe? Tom van Yperen Nederlands Jeugdinstituut Universiteit Utrecht VNG Regioconferenties, mei 2011 t.vanyperen@nji.nl 2 e lijn 1 e lijn 0 e

Nadere informatie

Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo. Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo

Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo. Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo Januari 2014 Centraal kantoor Groningen Koeriersterweg 26a 9727 AC Groningen Postbus 1346 9701 BH Groningen T 050-527 45 00 E

Nadere informatie

Centrale toegang. Commissie sociaal 15 oktober 2013

Centrale toegang. Commissie sociaal 15 oktober 2013 Centrale toegang Commissie sociaal 15 oktober 2013 Aanleiding Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning Hengelo 2012-2015 (d.d. 9 oktober 2012) Model 5: de gemeente verzorgt zelf de toegang Toegang tot

Nadere informatie

hoofdlijnennotitie Decentralisatie Jeugdzorg Westelijke Mijnstreek

hoofdlijnennotitie Decentralisatie Jeugdzorg Westelijke Mijnstreek Betreft Vergaderdatum hoofdlijnennotitie Decentralisatie Jeugdzorg Westelijke Mijnstreek 25-februari-2014 Gemeenteblad 2014 / Agendapunt Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld: 1. De hoofdlijnennotitie

Nadere informatie

Workshop Verbinden van onderzoek, praktijk en beleid

Workshop Verbinden van onderzoek, praktijk en beleid Workshop Verbinden van onderzoek, praktijk en beleid Congres Jeugd in Onderzoek 19 maart 2012 Anna Lichtwarck-Aschoff (Inside-Out) Lucienne van Eijk (C4Youth) Marlie Cerneus (AWJTwente) Programma Academische

Nadere informatie

OVERZICHT CONTACTPERSONEN CLIËNTENPARTICIPATIE TRANSITIE JEUGDZORG LANDELIJKE CLIËNTENORGANISATIES

OVERZICHT CONTACTPERSONEN CLIËNTENPARTICIPATIE TRANSITIE JEUGDZORG LANDELIJKE CLIËNTENORGANISATIES OVERZICHT CONTACTPERSONEN CLIËNTENPARTICIPATIE TRANSITIE JEUGDZORG LANDELIJKE CLIËNTENORGANISATIES VERSIE 1.2, 13 SEPTEMBER 2013 Arjan Verschuur Zelfstandig professional In opdracht van Transitiebureau

Nadere informatie

Gratis advies van jongeren aan gemeenten

Gratis advies van jongeren aan gemeenten Gratis advies van jongeren aan gemeenten 1 Voorwoord In november 2013 vond de achtste Week van de Jeugdzorg plaats, waarin het hele Utrechtse Jeugdzorgveld elkaar weer ontmoette. De week stond in het teken

Nadere informatie

Verslag informatiebijeenkomstjeugdzorg Winsum, 3 juni 2015

Verslag informatiebijeenkomstjeugdzorg Winsum, 3 juni 2015 Verslag informatiebijeenkomstjeugdzorg Winsum, 3 juni 2015 Op 3 juni jl. was er op het AOC Terra college een informatiebijeenkomst over de jeugdzorg. De bijeenkomst werd georganiseerd door de WMO-adviesraad

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Personalia

Curriculum Vitae. Personalia Curriculum Vitae Personalia Naam: Princen Kevin Adres: Dennenstraat 35 3860 Neeroeteren België Telefoonnummer: 0032 498382821 E-mail: kprincen81@gmail.com Geboortedatum: 07-08-1981 Nationaliteit: Belgisch

Nadere informatie

De doelstelling van de stichting is het bieden van jeugdhulp aan jeugdigen en gezinnen.

De doelstelling van de stichting is het bieden van jeugdhulp aan jeugdigen en gezinnen. Doelstelling stichting De doelstelling van de stichting is het bieden van jeugdhulp aan jeugdigen en gezinnen. SPRING wil een innovatieve, doelmatige, flexibele en kwalitatief hoogwaardige organisatie

Nadere informatie

Hoor je mij wel? Kinderen van ouders met een ziekte, verslaving of beperking

Hoor je mij wel? Kinderen van ouders met een ziekte, verslaving of beperking Hoor je mij wel? Kinderen van ouders met een ziekte, verslaving of beperking Juni 2018 Woord vooraf Ouders zorgen voor hun kinderen. Door het regelen van praktische en materiële zaken, maar ook door het

Nadere informatie

Uitwerking workshops 'Avond voor de Jeugdhulp ' 30 augustus in de Kunstmin.

Uitwerking workshops 'Avond voor de Jeugdhulp ' 30 augustus in de Kunstmin. Bijlage 6: Uitwerking workshops 'Avond voor de Jeugdhulp ' 30 augustus in de Kunstmin. Op 30 augustus gingen ouders, kinderen, raadsleden en wethouders, professionals en ambtenaren met elkaar in gesprek

Nadere informatie

CliC t.a.v. Dhr. Grommen, Mercator 1. Sittard. Geachte heer Grommen,

CliC t.a.v. Dhr. Grommen, Mercator 1. Sittard. Geachte heer Grommen, CliC t.a.v. Dhr. Grommen, Mercator 1. Sittard. Geachte heer Grommen, Naar aanleiding van uw mail d.d. 15 december wil ik graag vanuit de gemeente Beesel reageren op uw vragen. Wij hebben elkaar donderdag

Nadere informatie

AALTEN ACTUEEL. Agenda IN HET KORT... Gewijzigde data afvalinzameling en openingstijden met de feestdagen OPENBARE BEKENDMAKINGEN.

AALTEN ACTUEEL. Agenda IN HET KORT... Gewijzigde data afvalinzameling en openingstijden met de feestdagen OPENBARE BEKENDMAKINGEN. Iedere week worden in Aalten Actueel de openbare bekendmakingen gepubliceerd. U kunt het actuele nieuws volgen op www.aalten.nl, facebook en twitter. 9 december 2014 Gewijzigde data afvalinzameling en

Nadere informatie

Proces 3 Decentralisaties Samen optrekken in de Achterhoek

Proces 3 Decentralisaties Samen optrekken in de Achterhoek Workshop 3 Gemeenten werken samen in de regio Proces 3 Decentralisaties Samen optrekken in de Achterhoek Eindhoven 17 juni 2013 Arne van Hout casus Achterhoek Caroline Mobach procesbegeleiding Aanleiding

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. Het college heeft het verleningsbesluit aan Rubicon voor Jeugdhulp over 2015 d.d. 4 november 2015 ingetrokken;

B&W Vergadering. 2. Het college heeft het verleningsbesluit aan Rubicon voor Jeugdhulp over 2015 d.d. 4 november 2015 ingetrokken; 2.2.22 Subsidievaststellingen Jeugdhulp 2015 1 Dossier 573 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 573 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 26 juli 2016 Agendapunt 2.2.22 Omschrijving Subsidievaststellingen

Nadere informatie

Beeldvormende raadsavond. GGD Gelderland-Zuid. 19 september 2018

Beeldvormende raadsavond. GGD Gelderland-Zuid. 19 september 2018 Beeldvormende raadsavond GGD Gelderland-Zuid 19 september 2018 1 Programma 19.30 19.45 uur Welkom door Moniek Pieters, DPG Gelderland-Zuid 19.45 20.10 uur Pitchen In gesprek met medewerkers over: - Bijzondere

Nadere informatie

De Participatie Advies Raad. Presentatie Gemeenteraad Waddinxveen

De Participatie Advies Raad. Presentatie Gemeenteraad Waddinxveen De Participatie Advies Raad Presentatie Gemeenteraad Waddinxveen 1-10-2018 1 De Participatie Adviesraad Aad van Holsteijn, onafhankelijk voorzitter Bram Abels, bestuurslid en voorzitter kamer Jeugd Opvoeding

Nadere informatie

WIJkteam OpMEER. taken, processen en bereikbaarheid én. Bereikbaarheid Wijkagent

WIJkteam OpMEER. taken, processen en bereikbaarheid én. Bereikbaarheid Wijkagent WIJkteam OpMEER taken, processen en bereikbaarheid én Bereikbaarheid Wijkagent Inhoud Aanleiding start WIJkteam Nieuwe taken gemeente Wie zitten er in het WIJkteam Uitgangspunten Taken van het WIJkteam

Nadere informatie

LANDELIJKE CLIËNTENORGANISATIES

LANDELIJKE CLIËNTENORGANISATIES OVERZICHT CONTACTPERSONEN CLIËNTENPARTICIPATIE TRANSITIE JEUGDZORG LANDELIJKE CLIËNTENORGANISATIES VERSIE 3.0, 27 MAART 2014 Transitiebureau Jeugd Pagina 1 van 12 Toelichting De verantwoordelijkheid voor

Nadere informatie

Minters Mantelzorg. Kenniscentrum voor mantelzorgers én professionals. Voor mantelzorgers. Voor professionals. Over mantelzorg

Minters Mantelzorg. Kenniscentrum voor mantelzorgers én professionals. Voor mantelzorgers. Voor professionals. Over mantelzorg Voor mantelzorgers Voor professionals Over mantelzorg Minters Mantelzorg Kenniscentrum voor mantelzorgers én professionals Zorgt u meer dan acht uur per week en/of langer dan drie maanden voor uw partner,

Nadere informatie

Bijlage 1: Achtergrondinformatie Transitie Jeugdzorg en verbinding decentralisaties

Bijlage 1: Achtergrondinformatie Transitie Jeugdzorg en verbinding decentralisaties Bijlage 1: Achtergrondinformatie Transitie Jeugdzorg en verbinding decentralisaties Achtergrondinformatie: De transitie van de jeugdzorg dient één centrale missie: er voor zorgen dat jeugdigen gezond en

Nadere informatie

Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland

Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland Wmo Wie of wat is de Wmo? Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet is op 1 januari 2007 ingevoerd. - Zorgt ervoor dat iedereen zo lang mogelijk

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Veranderingen in de zorg

Informatiebijeenkomst Veranderingen in de zorg Informatiebijeenkomst Veranderingen in de zorg Welkomstwoord Wethouder Homme Geertsma Wethouder Erik van Schelven Wethouder Klaas Smidt Inhoud Doel & programma bijeenkomst Veranderingen in de zorg Visie

Nadere informatie

Werkconferentie Verzorgenden: ViT voor de toekomst

Werkconferentie Verzorgenden: ViT voor de toekomst Werkconferentie Verzorgenden: ViT voor de toekomst Er verandert veel in de ouderenzorg. Binnen het project Verzorgenden in Transitie (ViT) heeft VKI laten uitzoeken wat deze transitie in de ouderenzorg

Nadere informatie

N.B. Voor Haaglanden geldt dat de taken die in dit plaatje bij de provincie liggen de verantwoordelijkheid zijn van het stadsgewest Haaglanden.

N.B. Voor Haaglanden geldt dat de taken die in dit plaatje bij de provincie liggen de verantwoordelijkheid zijn van het stadsgewest Haaglanden. De nieuwe Jeugdwet Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor jeugdhulp. De nieuwe Jeugdwet is er voor alle kinderen en jongeren tot 18 jaar die tijdelijk of langer durend ondersteuning nodig hebben

Nadere informatie

Kenniscafé Utrecht Stand van Zaken Jeugdwet

Kenniscafé Utrecht Stand van Zaken Jeugdwet Kenniscafé Utrecht Stand van Zaken Jeugdwet Transitiebureau Jeugd 1 Oktober 2013 Waarom doen we dit ook al weer? Evaluatie van de Wet op de jeugdzorg & Analyse van de parlementaire werkgroep Toekomstverkenning

Nadere informatie

Een innovatieve samenwerking tussen Stichting Eerstelijnszorg Appingedam en gemeente Appingedam.

Een innovatieve samenwerking tussen Stichting Eerstelijnszorg Appingedam en gemeente Appingedam. Een innovatieve samenwerking tussen Stichting Eerstelijnszorg Appingedam en gemeente Appingedam. Het is zover, de Damster Zorgbalie is gerealiseerd! Het bieden van tijdige, juiste en prettige ondersteuning

Nadere informatie

Van de Redactie. UITNODIGING Opvoeden in 2 culturen

Van de Redactie. UITNODIGING Opvoeden in 2 culturen Oktober 2 0 1 6 Vlugschrift Informatiebulletin van de stichting meer kleur en kwaliteit Van de Redactie In dit Vlugschrift vragen we speciale aandacht voor de bijeenkomst van de Limburgse Maatschappelijke

Nadere informatie

Stichting Meer Kleur en Kwaliteit. Meerjarenbeleidsplan

Stichting Meer Kleur en Kwaliteit. Meerjarenbeleidsplan Stichting Meer Kleur en Kwaliteit Meerjarenbeleidsplan 2017-2020 1 Inleiding Wie zijn wij? De Stichting Meer Kleur en Kwaliteit (SMKK) is een maatschappelijke organisatie die zich ten doel stelt de positie

Nadere informatie

DOC UMENT] gemeentelijk participatiedossier

DOC UMENT] gemeentelijk participatiedossier stimuleringsprogramma BORGINGS lokaal centraal 2006-2008 gemeentelijk participatiedossier Duiven 1 Conclusies De Zorgbelangorganisaties Bron Kenniscentrum Sociaal Beleid Demografische gegevens (prognose)

Nadere informatie

Toelichting stand van zaken decentralisaties sociaal domein. Commissie sociaal domein 9 september 2014

Toelichting stand van zaken decentralisaties sociaal domein. Commissie sociaal domein 9 september 2014 Toelichting stand van zaken decentralisaties sociaal domein Commissie sociaal domein 9 september 2014 Doelstelling bijeenkomst: informeren over inhoud decentralisaties sociaal domein stand van zaken van

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol

Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol, STIP OP DE HORIZON 2021 Provinciehuis Flevoland te Lelystad, 14 september 2017 1 Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol Ondertekenaars Partijen

Nadere informatie

7 Het zorgaanbod jeugdzorg 134 7.1 Inleiding 134 7.2 Provinciale jeugdzorg (voormalige jeugdhulpverlening) 135

7 Het zorgaanbod jeugdzorg 134 7.1 Inleiding 134 7.2 Provinciale jeugdzorg (voormalige jeugdhulpverlening) 135 Inhoud 1 Inleiding 11 1.1 Jeugdzorg en jeugdbeleid 11 1.2 Leeftijdsgrenzen 12 1.3 Ordening van jeugdzorg en jeugdbeleid 13 1.3.1 Algemeen jeugdbeleid 14 1.3.2 Specifiek gemeentelijk jeugdbeleid 14 1.3.3

Nadere informatie

Toegang tot de zorg: hoe is het geregeld en hoe loopt het in de praktijk?

Toegang tot de zorg: hoe is het geregeld en hoe loopt het in de praktijk? Toegang tot de zorg: hoe is het geregeld en hoe loopt het in de praktijk? Presentatie voor het Achterhoeks Netwerk door Lisette Sloots, manager Adviespunt Zorgbelang Gelderland 29 oktober 2015 Achtergrond

Nadere informatie

CJG Veenendaal. algemeen toegankelijk aanbod voor zorg voor jeugd

CJG Veenendaal. algemeen toegankelijk aanbod voor zorg voor jeugd CJG Veenendaal algemeen toegankelijk aanbod voor zorg voor jeugd Missie en ambitie Missie Voorkomen en oplossen van problemen op het terrein van opgroeien en opvoeden in Veenendaal. Ambitie Misschien wel

Nadere informatie

Jeugdhulp in Nissewaard

Jeugdhulp in Nissewaard Jeugdhulp in Nissewaard Projectleider decentralisatie jeugdhulp Angela van den Berg Regisseur jeugd en gezin JOT kernen Jolanda Combrink Inhoud 1. Wat verandert er? 2. Beleidskaders 3. Jeugdhulpplicht

Nadere informatie

Betreft: Veranderingen in de jeugdhulp en het overgangsrecht - informatie voor ouders en verzorgers van kinderen in jeugdhulp

Betreft: Veranderingen in de jeugdhulp en het overgangsrecht - informatie voor ouders en verzorgers van kinderen in jeugdhulp 10 november 2014 Betreft: Veranderingen in de jeugdhulp en het overgangsrecht - informatie voor ouders en verzorgers van kinderen in jeugdhulp Geachte heer, mevrouw, Op 1 januari 2015 gaat de nieuwe Jeugdwet

Nadere informatie

*ZE9BA7CFE22* Raadsvergadering d.d. 23 september 2014

*ZE9BA7CFE22* Raadsvergadering d.d. 23 september 2014 *ZE9BA7CFE22* Raadsvergadering d.d. 23 september 2014 Agendanr. 9. Aan de Raad No.ZA.14-28578/DV.14-380, afdeling Samenleving. Sellingen, 11 september 2014 Onderwerp: Inzet middelen cliëntondersteuning

Nadere informatie

Waarmee helpt Thuisbegeleiding?

Waarmee helpt Thuisbegeleiding? Waarmee helpt Thuisbegeleiding? Veelzijdig in zorg Verwijzersinformatie Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. In elke levensfase

Nadere informatie

Respijtzorg in de regio

Respijtzorg in de regio Respijtzorg in de regio Pagina 1 van 7 Respijtzorg in de regio Aandachtspunten van aanbieders en verwijzers in het Land van Cuijk Respijtzorg in de regio Pagina 2 van 7 Inleiding Respijtzorg geeft mantelzorgers

Nadere informatie

WEGWIJZER AWBZ-Jeugdwet. Informatie voor ouders/verzorgers

WEGWIJZER AWBZ-Jeugdwet. Informatie voor ouders/verzorgers WEGWIJZER AWBZ-Jeugdwet Informatie voor ouders/verzorgers 1 Wegwijzer Informatie over de veranderingen in de financiering van de zorg voor uw kind in 2015 In 2015 gaat er veel veranderen in de financiering

Nadere informatie

Je hoeft het niet in je eentje te doen!

Je hoeft het niet in je eentje te doen! Cliëntondersteuning Je hoeft het niet in je eentje te doen! Advies en ondersteuning nodig bij uw vragen over financiën, inkomen, onderwijs, opvoeding, vrije tijd, werk, wonen of zorg? Cliëntondersteuning

Nadere informatie

Praktijkgericht onderzoek: een kwestie van tweerichtingsverkeer. Els Evenboer UMC Groningen Monique Meijne Odion

Praktijkgericht onderzoek: een kwestie van tweerichtingsverkeer. Els Evenboer UMC Groningen Monique Meijne Odion Praktijkgericht onderzoek: een kwestie van tweerichtingsverkeer Els Evenboer UMC Groningen Monique Meijne Odion Inhoud workshop Hoe is het allemaal begonnen? Het onderzoek Procesbeschrijving (zoektocht

Nadere informatie

Training & themabijeenkomsten 2018

Training & themabijeenkomsten 2018 Training & themabijeenkomsten 2018 voor mantelzorgers en vrijwilligers Inhoudsopgave 3 4 7 9 11 11 Trainingen en themabijeenkomsten - Het hoe en waarom Trainingen voor mantelzorgers Trainingen voor vrijwilligers

Nadere informatie

Meer weten over... Zorg Jeugdhulp Werk

Meer weten over... Zorg Jeugdhulp Werk Meer weten over... Zorg Jeugdhulp Werk Wet maatschappelijke ondersteuning Jeugdwet Participatiewet 2 Meer weten over zorg jeugdhulp werk 3 Op 1 januari 2015 zijn de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Betekenisvol, integraal en effectief samenwerken rond oudere inwoners

Betekenisvol, integraal en effectief samenwerken rond oudere inwoners Betekenisvol, integraal en effectief samenwerken rond oudere inwoners ROHA werkconferentie 29 november 2018 Edith de la Fuente, senior adviseur Raedelijn / projectleider ouderenzorg Hannie Olthuis, POH-ouderen/kwaliteitsmedewerker

Nadere informatie