20 januari Nummer 7 -

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "20 januari Nummer 7 -"

Transcriptie

1 20 januari Nummer 7 - Even bijpraten Tijdens de studiedag op 9 januari jl. werden we overvallen door het verschrikkelijke nieuws dat onze collega, conciërge Richard Kamphuis, was overleden. Tijdens het houtzagen is Richard, samen met zijn zwager, bekneld geraakt onder een eik. De verslagenheid was groot. Op school was een gedenkplek ingericht waar iedereen een boodschap of herinnering achter kon laten voor Richards vrouw en zijn zoons. Daan is leerling van 3GA. De klas heeft door haar warme aanwezigheid tijdens de bijeenkomst op school en bij het crematorium Daan trachten te steunen. Donderdagmiddag hebben we met leerlingen, collega s en oud-collega s onze gedachten en gevoelens vorm gegeven door middel van herinneringen, zang en een gedicht. We wensen zijn vrouw en zoons heel veel sterkte toe. Namens de schoolleiding, Liduïn Leferink Decanennieuws: Aanmelding HBO-voorlichting Leerlingen uit klas 4, 5 en 6 kunnen zich nog tot en met zondag 22 januari aanmelden voor de grote HBO-voorlichtingsavond op ons Lyceum, die plaatsvindt op 15 februari. Leerlingen hebben hierover een mail ontvangen van de organisatie Eduskoel. Deze is bij de leerlingen waarschijnlijk in de ongewenste mailbox beland. Profielkeuzegesprekken derdeklassers en ouders Derdeklassers oriënteren zich met het programma Qompas op hun profielkeuze. We bespreken de voorlopige profielkeuze met de leerlingen en hun ouders/verzorgers. De leerlingen hebben een brief meegekregen waarop u kunt aangeven wanneer u verhinderd bent. De antwoordstrook moet uiterlijk 25 januari worden ingeleverd.

2 Open dagen universiteiten - Rijksuniversiteit Groningen 3 februari - Tilburg University 11 februari - Vrije Universiteit Amsterdam 11 februari - Maastricht University 18 februari - Universiteit Leiden 25 februari - Universiteit Utrecht 4 maart - Universiteit van Amsterdam 18 maart - UTwente 17 en 18 maart - Radboud Universiteit Nijmegen 25 maart Open dagen hogescholen - Windesheim Zwolle 27 januari - Saxion Apeldoorn 27 januari - Stenden Leeuwarden 11 februari - Hogeschool Utrecht 11 maart - Saxion Apeldoorn 15 maart - Han Nijmegen 18 maart - Saxion Enschede 22 maart - Hogeschool Amsterdam 25 maart - Saxion Deventer 29 maart Indien de open dag op een schooldag valt, moeten leerlingen vrij vragen middels een formulier, dat te verkrijgen is in de decanenkamer. De mentor moet het formulier tekenen en vervolgens laat de leerling het formulier tekenen door de decaan. Dit moet uiterlijk een week van te voren zijn gedaan. Jacqueline Fleer en Clemens de Lange (decanen) Lyceum de Grundel: klaar voor de toekomst Toekomstige havo- of vwo-leerling? En zin in vernieuwend onderwijs in een authentiek gebouw? Op Lyceum de Grundel wordt sinds enkele jaren gewerkt met het succesvolle BYOD-concept: een onderwijsconcept waarbij leerlingen hun eigen laptop meenemen, zodat ze optimaal hun persoonlijke onderwijs op hun eigen niveau kunnen volgen. Het is heel simpel: leerlingen die een beetje met digitale middelen, zoals een laptop of een smartphone, overweg kunnen en ervan houden om hun persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen, passen prima bij het onderwijs dat Lyceum de Grundel in Hengelo aanbiedt.

3 Niet alleen kennis en inzicht zijn van belang op deze school, ook is er ruimschoots aandacht voor de ontwikkeling van de zogenaamde 21 e -eeuwse vaardigheden, zoals digitale geletterdheid, kritisch denken en reflecteren. Die vaardigheden zijn slechts een kleine greep uit het aanbod: leerlingen leggen een portfolio aan en kiezen zelf vaardigheden die ze verder willen ontplooien. Op die manier is de leerling zelf mede verantwoordelijk voor wat er geleerd wordt. Verwonderen, ondernemen, delen De drie termen verwonderen, ondernemen en delen staan voorop binnen de onderwijsvisie van De Grundel. Verwondering is het startpunt van de lessen. Hierdoor raken leerlingen geïnspireerd en gemotiveerd om aan de slag te gaan: te ondernemen. Daaraan is de opbrengst vervolgens onlosmakelijk verbonden: het moment waarop er gedeeld wordt. Het gaat er niet alleen om of een antwoord goed of fout is, maar ook de manier waarop er gewerkt is, wordt met medeleerlingen gedeeld. Leerlingen leren zien dat fouten maken mag, sterker nog: het zijn leermomenten voor de toekomst. Raak zelf verwonderd Op maandag 23 januari van uur tot uur is iedereen uitgenodigd om te proeven van het onderwijs van De Grundel. Op die avond worden leerlingen van groep 8 uitgedaagd een code te kraken. Er zijn zes zogenaamde challenges uit te voeren. Dat zijn uitdagende opdrachten op het gebied van o.a. Science, Arts, Linguistics, humanics en Sports. Leerlingen die het lukt om alle challenges uit te spelen en daarmee de code te kraken, ontvangen een heel cool, toekomstgericht gadget! Verwonderd geraakt? Onderneem actie en kom maandag 23 januari van tot uur de sfeer van het Lyceum proeven en deel de ervaringen thuis, op school of met andere gasten! Voor meer informatie:

4 Thema-avond ouders: Hoe praat ik met mijn puber over internet en sociale media? Internet biedt jongeren een wereld waar ze hun eigen gang kunnen gaan. Internet levert een zeer grote, niet meer weg te denken bijdrage aan zowel de cognitieve als sociaal emotionele ontwikkeling op divers gebied van jongeren in de maatschappij. Het is een plek om vrienden te ontmoeten, verliefd te worden en relaties te beginnen. Maar door de anonimiteit van dit medium kleven er ook risico s aan, zoals cyberpesten, intimidatie en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. De leerlingen van ons lyceum volgen het derde trimester tijdens de mentorlessen een themaproject. Gedurende dit project staat social media centraal in klas 1 en verslaving in klas 2. Er is tijdens het project o.a. aandacht voor informatievaardigheden en mediawijsheid, groepsvorming, het maken van keuzes, bewustwording en culturele vorming. Om u handvatten te geven om uw kind beter te kunnen begeleiden bij haar/zijn keuzes omtrent internet en sociale media, biedt Lyceum de Grundel in samenwerking met Theatergroep PlayBack op 8 februari a.s. de thema-avond Log In aan. Tijdens deze avond nemen twee acteurs van theatergroep PlayBack u mee in de belevingswereld van uw kind. PlayBack speelde inmiddels voor meer dan jongeren en heeft veel ervaring met communiceren met pubers. De theatergroep speelt tijdens de thema-avond scènes aan de keukentafel over herkenbare situaties en dilemma s. Naar aanleiding daarvan volgt een open discussie onder leiding van een professionele gespreksleider, waarbij u handvatten krijgt aangereikt om de communicatie tussen u en uw kind te bevorderen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: contact maken, vertrouwen geven, open belangstelling tonen, groepsdruk en weerbaarheid. Enkele reacties van ouders die eerder aanwezig waren: Wat een fantastische avond: leerzaam, inspirerend, herkenbaar! Enthousiaste acteurs en gespreksleidster, die zo knap ouders en pubers voor ons neerzetten Het was meteen al zo echt. Ik was in gesprek met de acteur en pas na een tijdje realiseerde ik me dat het mijn eigen zoon helemaal niet was! Ik ben mij meer bewust van wat er omgaat in het hoofd/de gevoelens van mijn kind en over de relatie tussen kind en ouder Wij nodigen u van harte uit om deze avond bij te wonen. Ook ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 3 t/m 6 zijn van harte welkom. De ouderavond vindt plaats op: woensdag 8 februari Inloop vanaf uur. De voorstelling begint om uur en eindigt rond uur. Na de voorstelling wordt u de gelegenheid geboden om in gesprek te gaan met onze zorgcoördinator Leo Sand en onze sociale media-deskundige Claudia Kuiper. U kunt zich aanmelden voor deze thema-avond via de link in de mail die u heeft ontvangen.

5 Gymnasiumdag klas 2g1 en 4g Afgelopen donderdag 12 januari vond de tweede gymnasiumdag van het schooljaar plaats. Wederom werden de leerlingen beziggehouden met een aantal workshoprondes, maar dit keer betrof het klas 2 en 4. De leerlingen zijn wegwijs gemaakt in de wereld van verschillende soorten Romeinse inscripties en hebben deze op creatieve wijze, maar met inachtname van de code die bij deze taal hoort, verwerkt tot een eigen inscriptie. Daarnaast zijn de leerlingen geïntroduceerd in de wondere wereld van de welsprekendheid (retorica). Ze zijn er achter gekomen dat je niet alleen geacht wordt goed te kunnen spreken (volgens specifieke richtlijnen), maar ook dat mimiek en gebaren van essentieel belang zijn om je doelgroep te bereiken. Met alleen theorie kom je er niet, dus werd er met wat bloed, zweet, tranen en de nodige lachsalvo s georeerd en nog eens georeerd!

6 Als derde workshop mochten de leerlingen zich bezighouden met een combinatie van de klassieke en de moderne wereld: de opdracht was een spotprent, cartoon of reclameposter te maken met als thema een figuur of object uit de klassieke oudheid. Ook dit keer is weer gebleken dat Donald Trump de droom van elke cartoonist is! De arme man is door menig groepje op ludieke wijze op de hak genomen, bijvoorbeeld als een Romeinse keizer die in het Colosseum door middel van een naar beneden gerichte duim een Amerikaans soldaat de opdracht geeft een reeds gevloerde Mexicaan een kogel door de kop te jagen Voor degenen die de resultaten van de verschillende workshops met eigen ogen willen (en durven) aanschouwen: komt dat zien in lokaal 002! Marinke Holtes Oud-leerlingen Tim Kokkeler en Floris Kooij ontvangen Socrates Award Afgelopen schooljaar heeft een behoorlijk aantal eindexamenleerlingen naast een diploma een Socrates-bul mogen ontvangen voor hun bijzondere prestaties. Zij behoren tot de ruim nieuwe leden van het Socrates-genootschap.

7 Tijdens een feestelijke avond met verschillende sprekers zijn dinsdagavond 17 januari de Socrates Awards uitgereikt aan de beste tien vwo ers onder de nieuwe leden. Onder deze tien landelijke toppers bevonden zich Tim Kokkeler en Floris Kooij, die afgelopen schooljaar hun vwo-diploma op Lyceum de Grundel behaalden. Beide leerlingen werden ook nog toe gesproken door Herman Feringa en Marcel Kienhuis, twee afgevaardigden namens het Lyceum de Grundel. Team Lyceum de Grundel is trots op zijn oud-leerlingen! Tim en Floris, van harte proficiat! 1HAS begeeft zich op glad ijs Het was de afgelopen dagen erg koud buiten, s nachts daalde de temperatuur zelfs tot -8 graden. Het was tot op het laatste moment erg twijfelachtig of 1HAS de schaatsen uit de kast moest halen. De leerlingen waren zo enthousiast dat zij het niet konden laten en hadden de schaatsen gisteren uit voorzorg mee naar school genomen. Wat een sportieve drive! Om half 11 kwam het positieve bericht dat de schaatsbaan in Hengelo open was gegegaan. Om half 2 bevond 1HAS zich dan ook op glad ijs! Leonie Roetenberg (docent LO)

8 Voorpret skikamp begonnen! Afgelopen maandag heeft 2HAS alvast de skischoenen gepast. Gisteren is de Sportklas onder begeleiding van de sportlijners Floris Kroeze en Harm de Bruijne en mevrouw Roetenberg richting het Rutbeek gefietst. Bij Skicentrum Moser weren de latten onder gedaan. Een brede of enigszins gespannen glimlach ontstond op de gezichten van de leerlingen. De beginners kregen les en de ervaren skiërs lieten hun kunsten op de ski s zien. Nog een weekje wachten en dan vertrekken we richting Oostenrijk! Leonie Roetenberg (docent LO)

9 Dansvoorstelling Snow White & de 7 breakers Alle derdeklassers hebben op school workshops van danstheater AYA gevolgd. Als je dit leuk vond, kon je je opgeven voor de audities. Marit wou héél graag meedoen, dus deden wij (Silke en Annemijn) ook mee, niet met het idee in ons hoofd dat we daadwerkelijk mee zouden doen in de voorstelling in het Rabotheater, stel je voor! We waren op de auditie met twaalf meiden en twee jongens. We hebben toen gewoon gedanst en aan het einde hebben ze acht leerlingen uitgekozen die mee mochten doen aan de voorstelling. Wij dus (Silke, Marit en Annemijn) zijn gekozen uit 3H1. Elisa, Megan en Ilayda zijn gekozen uit 3H2. Viviène uit 3A1 en Danique uit 3G1 mochten ook meedoen in de voorstelling. We hebben dinsdag, woensdag en donderdag, een week later, ongeveer twee uur na schooltijd geoefend, pfff Op vrijdag was eindelijk de voorstelling. We zijn uit school naar het Rabotheater gegaan en hebben daar opnieuw geoefend en ook voor het eerst met de breakers gedanst, wauw! We werden behandeld als heuse vip s. In de green room hebben we lekker eten gekregen en om 19:30 uur begon de voorstelling. Het was een SUPER leuke ervaring met ontzettend aardige mensen. Silke Annink, Marit Brouwer en Annemijn Wienen (3havo)

10 Culturele agenda 26 januari 2016 donderdag / week 4 4 e en 5 e lesuur Eva Burgers derdeklassers mediatheek Eva Burgers (Voorburg, 1969) werkte jarenlang als re- chercheur op de afdeling zware criminaliteit. Daarnaast heeft ze als journalist bij verschillende kranten gewerkt en als redactiemedewerker bij een uitgeverij. Haar liefde voor schrijven en kennis van justitiële zaken combineert ze in haar boeken. Burgers schreef de Spotlight- trilogie. De jeugdthrillers Stille Getuige, Flashback en Sneeuwstorm zijn boeken van haar hand. 8 februari 2017 woensdag / week uur PlayBack LogiLog ouders aula Tijdens de ouderavond Log In gaat PlayBack met ouders in gesprek over internetgebruik, sociale netwerken en verleidingen op internet. Twee acteurs en een gespreksleider schetsen via korte scènes een confronterend en hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toe gaat. Daarbij wordt gebruik gemaakt van terugspeeltheater, een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouder elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind.

11 Weekplanning week 4 ma t/m di proefwerkweek/schoolexamenperiode 2 voor 4 vwo, 4 havo, 5 vwo, 5 havo, 6 vwo ma OPEN HUIS kijk- en luistertoets: 6 vwo Duits en 5 havo Frans di kijk- en luistertoets: 6 vwo Engels en 5 havo Duits wo kijk- en luistertoets: 6 vwo Frans en 5 havo Engels do cult. activiteit 3 e klassen 4 e en 5 e uur vr open dag Saxion Apeldoorn u week 5 zo t/m vr skikamp voor sportklas (2HAS) ma di team-/onderwijsontwikkelings-/voortgangs-/werkmiddag (4) u - praktisch schoolexamen scheikunde + natuurkunde voor 5 havo wo do excursie 2G naar Nijmegen vr open dag Universiteit Groningen u week 6 - start 3 e kwartiel ma inleveren cijfers + notities pww/se-2 voor 4V/4H/5V/5H/6V vóór u di inschrijving herkansingen voor 4V/4H/5V/5H/6V vóór uur - terugrapportage onderbouw alle scholen VO - voorbespreken periodecijfers mentoren bovenbouw havo/vwo met coördinator u - vergadering CMR u wo mini-lessen voor leerlingen groep 8 - cult. activiteit voor ouders u do WO-voorlichting op UT Enschede (o.v.b.) vr project Antigone voor 3G - herkansingen schoolexamenperiode 2 voor 4 vwo, 4 havo, 5 vwo, 5 havo, 6 vwo

CONCEPT 23 AUGUSTUS Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

CONCEPT 23 AUGUSTUS Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR CONCEPT 23 AUGUSTUS 2016 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

PLANNING 24 OKTOBER Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

PLANNING 24 OKTOBER Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR PLANNING 24 OKTOBER 2016 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

16 OKTOBER LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

16 OKTOBER LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 16 OKTOBER 2015 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 week 34 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 17-08 t/m vr 21-08 - introductie 1 e en 2 e klassen ma 17-08 - overleg mentoren

Nadere informatie

7 JANUARI 2016. LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016

7 JANUARI 2016. LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 7 JANUARI 2016 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 week 34 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 17-08 t/m vr 21-08 - introductie 1 e en 2 e klassen ma 17-08 - overleg mentoren 1

Nadere informatie

PLANNING 22 MEI Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

PLANNING 22 MEI Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR PLANNING 22 MEI 2017 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

Betreft: PLANNING OKTOBER 2018

Betreft: PLANNING OKTOBER 2018 Betreft: PLANNING 2018-2019 - 18 OKTOBER 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00 u -

Nadere informatie

Betreft: PLANNING DECEMBER 2018

Betreft: PLANNING DECEMBER 2018 Betreft: PLANNING 2018-2019 - 11 DECEMBER 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00 u

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie

16 oktober Nummer 2 -

16 oktober Nummer 2 - 16 oktober 2017 - Nummer 2 - Even bijpraten In de afgelopen weken hebben ouderavonden plaatsgevonden. U bent daar geïnformeerd over de verschillende onderwerpen die actueel zijn of worden in het leerjaar

Nadere informatie

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van uur en donderdag van uur

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van uur en donderdag van uur 20 FEBRUARI 2014 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2013-2014 De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur week 35-1

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018 Betreft: CONCEPT - PLANNING 2018-2019 - 29 AUGUSTUS 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019 Betreft: CONCEPT-PLANNING 2019-2020 PER 16 JULI 2019 week 35 ma 26-08 t/m vr 30-08 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 26-08 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

Betreft: PLANNING APRIL 2019

Betreft: PLANNING APRIL 2019 Betreft: PLANNING 2018-2019 - 19 APRIL 2019 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00 u - lunch

Nadere informatie

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur 22 JANUARI 2015 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2014-2015 De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur week 34-1

Nadere informatie

4 september Nummer 1 -

4 september Nummer 1 - 4 september 2018 - Nummer 1 - Even bijpraten Na een lange, warme en hopelijk voor iedereen een ontspannen zomervakantie, is op 3 september het schooljaar 2018-2019 gestart. We gaan er met ons allen een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Zomervakantie. Social Media The Mall YFC. Cursusjaar , nummer 8. Gorinchem, juli Geachte ouders/ verzorgers,

NIEUWSBRIEF. Zomervakantie. Social Media The Mall YFC. Cursusjaar , nummer 8. Gorinchem, juli Geachte ouders/ verzorgers, NIEUWSBRIEF Cursusjaar 2017-2018, nummer 8 Gorinchem, juli 2018 Geachte ouders/ verzorgers, Hierbij de digitale nieuwsbrief van de Windroos. De digitale nieuwsbrief verschijnt regelmatig om u op de hoogte

Nadere informatie

Inleiding. Keuzes in:

Inleiding. Keuzes in: Keuzes in: 5 Inleiding Tijdens de ouderavond heb ik u uitgelegd hoe de keuzebegeleiding in klas 3 plaats vindt. In dit artikel zet ik de belangrijkste punten nog even op een rij. Mocht u na het lezen ervan

Nadere informatie

25 november Nummer 5 -

25 november Nummer 5 - 25 november 2016 - Nummer 5 - Even bijpraten In de aanloop naar het Open Huis op 23 januari hebben verschillende groepen basisschoolleerlingen onze locatie bezocht. Ze werden in kleine groepjes rondgeleid

Nadere informatie

22 januari 2015 - Nummer 9 -

22 januari 2015 - Nummer 9 - 22 januari 2015 - Nummer 9 - Even bijpraten Na de kerstvakantie hebben we de draad weer opgepakt. Veel aandacht ging uit naar het Open Huis. We kijken er met een goed gevoel op terug. We heten welkom in

Nadere informatie

Nieuws uit t decanaat 18 september 2018

Nieuws uit t decanaat 18 september 2018 Nieuws uit t decanaat 18 september 2018 havo/vwo bestemd voor havo/vwo bovenbouw Nieuws uit t decanaat is het mededelingenblad vanuit het decanaat havo/vwo van het Vechtdal College in Hardenberg. Het verschijnt

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn ook enkele activiteiten voor ouders/verzorgers opgenomen,

Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn ook enkele activiteiten voor ouders/verzorgers opgenomen, toetsweek vakanties / vrij begeleidings-/rapportvergaderingen (35 minutenrooster van de bovenbouw; lessen t/m 7e uur) 35 minutenrooster 1.8 1.9 1.10 2.1 Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn

Nadere informatie

11 september 2015 - Nummer 1 -

11 september 2015 - Nummer 1 - 11 september 2015 - Nummer 1 - Even bijpraten Het nieuwe schooljaar is al weer in volle gang en we hopen op een goed onderwijsjaar met mooie en inspirerende lessen en boeiende activiteiten voor onze leerlingen.

Nadere informatie

Nieuws uit t decanaat 6 oktober 2017

Nieuws uit t decanaat 6 oktober 2017 Nieuws uit t decanaat 6 oktober 2017 havo/vwo bestemd voor havo/vwo bovenbouw Nieuws uit t decanaat is het mededelingenblad vanuit het decanaat havo/vwo van het Vechtdal College in Hardenberg. Het verschijnt

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Gaan Studeren bovenbouw vwo

Voorlichtingsavond Gaan Studeren bovenbouw vwo Nummer 9 24 oktober 2018 Voorlichtingsavond Gaan Studeren bovenbouw vwo Oud-leerlingen vertellen hun verhaal tijdens deze avond. Voor al onze vwo bovenbouw leerlingen en hun ouders vindt op maandagavondavond

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn ook enkele activiteiten voor ouders/verzorgers opgenomen,

Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn ook enkele activiteiten voor ouders/verzorgers opgenomen, toetsweek vakanties / vrij begeleidings-/rapportvergaderingen (35 minutenrooster van de bovenbouw; lessen t/m 7e uur) 35 minutenrooster 1.8 1.9 1.10 2.1 Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn

Nadere informatie

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig)

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig) JAARAGENDA CAPELLENBORG 2016 2017 Er kunnen nog wijzigingen/toevoegingen plaatsvinden, er kunnen aan dit overzicht geen rechten ontleend worden. augustus maandag 29 augustus eerste schooldag voor leerlingen

Nadere informatie

Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel. 17 september 2018

Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel. 17 september 2018 Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel 17 september 2018 Hartelijk welkom Mentorklas 1HAS Mentor: E. van Brummelen (BRUE) Informatie Welkom Uitleg mentoraat en mentorlessen Overgang klas 1 naar 2 Rapporten

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2015/2016 Periode 3 en 4

Agenda schooljaar 2015/2016 Periode 3 en 4 3.5 week 4 week 5 week 6 week 7 ek 8 toetsweek activiteitenweek/werkweek vakanties / vrij centraal examens 35 minutenrooster Romereis versie 21 januari 2016 Agenda schooljaar 2015/2016 Periode 3 en 4 In

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

Opstel Levensbeschouwing Onderzoek scholen

Opstel Levensbeschouwing Onderzoek scholen Opstel Levensbeschouwing Onderzoek scholen 0 Opstel door Hans 939 woorden keer beoordeeld 19 juni 2018 Vak Levensbeschouwing Eindopdracht Levensbeschouwing Verschillende schoolsystemen uitpluizen/vergelijken

Nadere informatie

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Eindelijk voorjaar!? Agenda Na een prachtige februarimaand met een ijskoude afsluiting (en zelfs een beetje Elfstedenkoorts) en een zeer druk bezochte Open Dag op 14 februari

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

Nummer februari 2019

Nummer februari 2019 Nummer 23 14 februari 2019 Klimaatmars in Den Haag Afgelopen donderdag was de Youth for Climate March in Den Haag. Ook leerlingen van onze school waren hierbij en niet zonder moeite. De treinen zaten overvol

Nadere informatie

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan brugklas info 2014-2015 gymnasium vwo havo Eerst goed rondkijken, dan pas kiezen! We zochten een school die helemaal bij ons paste. Daarom hebben we in groep 8 goed

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus augustus 31 za 1 ZOMERVAKANTIE zo 2 t/m 23 augustus 32 ma 3 di 4 wo 5 do 6 vr 7 za 8 zo 9 33 ma 10 di 11 wo 12 do 13 vr 14 za 15 zo 16 34 ma 17 di 18 wo 19 do 20 vr 21 za 22 zo 23 35 1 ma 24 start personeel

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Teamleiders... 1 3. Roosterwijzigingen en nieuwe collega s... 2 4. Ondernemersweek en kerstmarkt... 2 5. Het tweede halfjaar... 4 6. 10-minutenavond...

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie

Daadkracht in Rotterdam

Daadkracht in Rotterdam Daadkracht in Rotterdam De bedoeling van onderwijs is dat je leert. Dat je mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zo simpel is het. Nuchter, maar waar! Hiervoor heb je een school nodig, die jou

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo Muurhuizen door dhr. v/der Belt MBO nog niet genoeg /

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 5 - februari 2011 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte De afgelopen periode zijn er ook bij ons op school veel zieken

Nadere informatie

Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel. 7 september 2016

Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel. 7 september 2016 Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel 7 september 2016 Hartelijk welkom Mentorklas 1HAS Informatie Welkom Uitleg mentoraat en mentorlessen Overgang klas 1 naar 2 Rapporten en informatie-avonden SOMtoday

Nadere informatie

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2 augustus september september Datum 35/01 di 27 wo 28 do 29 vr 30 36/02 ma 2 JAARAGENDA schooljaar 2019-2020 Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek in deze week 08.30 lokaal 17 zij-instroom klas 2 kennismaking

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 9 21 april 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Sportochtenden Weken van de mediawijsheid Belangrijke

Nadere informatie

Schaatsen klas 1. Beroepenavond SSgN. Film en pizza. Nummer 14 5 december 2017

Schaatsen klas 1. Beroepenavond SSgN. Film en pizza. Nummer 14 5 december 2017 Nummer 14 5 december 2017 Schaatsen klas 1 Op vrijdag 22 december gaan alle eerste klassen schaatsen bij het Triavium in Nijmegen. We verzamelen om 11:15 uur bij de ingang en gaan dan per klas naar binnen.

Nadere informatie

Ouderavond 5VWO 27 september Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs

Ouderavond 5VWO 27 september Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs Ouderavond 5VWO 27 september 2017 1 Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs Aan wie richt u uw vragen dit jaar? Mentoren Dhr. I.R.D. Joubert MA Dhr. drs. O.P.A.

Nadere informatie

HAVO 14-01-2016. ouderavond. Profiel keuze

HAVO 14-01-2016. ouderavond. Profiel keuze 14-01-2016 HAVO ouderavond Profiel keuze Voorstellen Rolf Nijman Docent geschiedenis Lid team HAVO-BB Mentor HAVO-5 Decaan Programma aula: LOB traject op het CC Studeren in het buitenland Informatie over

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

Profielkeuze 3 Havo. 22 november 2018

Profielkeuze 3 Havo. 22 november 2018 Profielkeuze 3 Havo 22 november 2018 Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Doel: Op zoek gaan naar het meest geschikte profiel toekomst Hulpmiddelen: Opdrachtenboek Profielkiezer Digitaal portfolio vragenlijsten

Nadere informatie

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas 24 november 2015 26-06-14 1 Na vanavond begrijpt en weet U: Wat profielen zijn. Welke profielen er op het Cosmicus College zijn. Hoe een profiel gekozen

Nadere informatie

activiteit periode week dag datum tijd lokaal

activiteit periode week dag datum tijd lokaal 2 1 ma 4-jan 10:55-12:35 BSM 4 workshop Fa2 2 1 wo 6-jan hele excursie Rijksmuseum kubv havo5, vwo6, mavo4 2 1 wo 6-jan 9:40-12:35 dansvoorstelling Maaspodium k2b, ma2a, ma2b, b2b, b2d, bk2a verzamelen

Nadere informatie

Kennismakingsavond. 4vwo

Kennismakingsavond. 4vwo Kennismakingsavond 4vwo Programma Voorstellen van de mentor flex-uren Rekentoets Schoolregels Buitenlandreis Bieleveld Overgangsnormen Belangrijke data LOB Vragen Even voorstellen Peter Rensen (renpr)

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Welkom op DAlToN mavo

Welkom op DAlToN mavo Welkom op DALTON MAVO Wie zijn wij? Lentiz Dalton MAVO is een mavo-school in Naaldwijk met 640 leerlingen en 80 personeelsleden. Onze school is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 25 t/m 29 september Agenda: Ma - Grafiti workshop (bij regen verschuift dit naar dinsdag) Oude kleren aan/mee Di - Wo - Start Kinderpostzegels Do - Vr - Sportwijktoernooi vanaf groep

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Profielkeuze in VWO 3. Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6

Profielkeuze in VWO 3. Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6 Profielkeuze in VWO 3 Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6 gzegers@donboscocollege.com De profielen Cultuur en Maatschappij (C&M) Economie en Maatschappij (E&M) Natuur en Gezondheid (N&G) Natuur

Nadere informatie

huiswerk- en toetsvrij

huiswerk- en toetsvrij jaarrooster 2017-2018 ouders en leerlingen versie 2017 12 22 in rood = wijzigingen t.o.v. de vorige versie 2 maandag 8 januari 2018 huiswerk- en proefwerkvrij alle leerlingen v.a. 12.10 uur lessen volgens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent.

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent. daarom dalton! Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken

Nadere informatie

HAVO 3. profielkeuze Vakkenpakket HAVO 4 en 5

HAVO 3. profielkeuze Vakkenpakket HAVO 4 en 5 HAVO 3 profielkeuze Vakkenpakket HAVO 4 en 5 programma 1. Voorlichting profielkeuzetraject 2. Workshops/Informatierondes vakken bovenbouw 3. Opmerkingen/vragen na de avond + informeel samenzijn. Deze presentatie

Nadere informatie

JAARAGENDA DRACHTSTER LYCEUM

JAARAGENDA DRACHTSTER LYCEUM JAARAGENDA DRACHTSTER LYCEUM 2014 2015 augustus 2014 Week 34/1 * Tijdens introductieprogramma hebben Brugklassen alleen 2e, 3e en 4e uur les volgens rooster In deze week diagnostische rekentoets voor V5

Nadere informatie

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB)

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB) Decanaat Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat voor

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015 dag datum algemeen OUDERS za 30 aug. zo 31 aug. CLEANTEAM 1 ma 1 sept. Organisatiedag: SCHOOL GESLOTEN di 2 sept. leerjaar 1kader/1mavo/1havo/1vwo start om 09.00 uur leerjaar 2mavo/2havo/2vwo start om

Nadere informatie

Namens alle medewerkers van Stad & Esch de allerbeste wensen voor een goed en gezond 2017!

Namens alle medewerkers van Stad & Esch de allerbeste wensen voor een goed en gezond 2017! weekbericht voor ouder(s)/verzorger(s) 12 01 2017 reacties zijn welkom: paperclipvoorouders@stadenesch.nl Namens alle medewerkers van Stad & Esch de allerbeste wensen voor een goed en gezond 2017! Jon

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA versie:

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA versie: STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA 2018-2019 versie: 19-10-2018 OKTOBER 40 ma 01 s avonds voorlichtingsavond ouders klas 2 V/H/TL di 02 19.00 u ouderavond klas 3 en Playback "Onder invloed" vr

Nadere informatie

Profielkeuze in Havo 3. Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6

Profielkeuze in Havo 3. Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6 Profielkeuze in Havo 3 Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6 gzegers@donboscocollege.com De profielen Cultuur en Maatschappij (C&M) Economie en Maatschappij (E&M) Natuur en Gezondheid (N&G) Natuur

Nadere informatie

Paginanummer Bart Laureij 2

Paginanummer Bart Laureij 2 Nieuwsbrief nr. 3 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Bart Laureij 2 Jumbo 2 Rooster 2 Magister en spreekavond 2 CRAFTS stage en thema 6 3 Sectorwerkstuk 3

Nadere informatie

29 aug dinsdag. klassen 7 tijdens HO introductie activiteit. 30 aug woensdag. Klassen 9 tijdens HO een mentorblok

29 aug dinsdag. klassen 7 tijdens HO introductie activiteit. 30 aug woensdag. Klassen 9 tijdens HO een mentorblok versie 011 dag voor ouders en personeel rooster 21 aug maandag vakantie vrij 22 aug dinsdag vakantie vrij 23 aug woensdag vakantie vrij 24 aug donderdag vakantie vrij 25 aug vrijdag vakantie vrij 26 aug

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND. 3e klas havo en vwo. Donderdag 15 januari 2015. Welkom!

VOORLICHTINGSAVOND. 3e klas havo en vwo. Donderdag 15 januari 2015. Welkom! VOORLICHTINGSAVOND 3e klas havo en vwo Donderdag 15 januari 2015 Welkom! Begeleiding profielkeuze 2014-2015 mentorlessen met profielkiezer (okt apr) decaaninfo: stencil 4 profielen (nov) Afname ILIAS-test

Nadere informatie

LOCATIE BUITENBAAN. Juniorcollege. OSG Sevenwolden

LOCATIE BUITENBAAN. Juniorcollege. OSG Sevenwolden LOCATIE BUITENBAAN Leerlingen van de basisscholen uit Heerenveen en omgeving met schoolkeuze advies vmbo theoretisch, havo of vwo kunnen instromen op de locatie Buitenbaan. Binnen het vmbo is leerwegondersteunend

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Inleiding. Veel succes met het maken van jouw profielkeuze! S. Koningsveld, decaan Havo H. Lubberdink, decaan Vwo - 1 -

Inleiding. Veel succes met het maken van jouw profielkeuze! S. Koningsveld, decaan Havo H. Lubberdink, decaan Vwo - 1 - Inleiding Dit schooljaar sta je voor een belangrijke keuze: het kiezen van je profiel. De ervaring leert dat het maken van deze keuze niet altijd even gemakkelijk is. Het profiel en de eventuele extra

Nadere informatie

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via Jaargang 22-2017/2018 Vrijdag 6 juli nummer 14 P Kopij kan ingeleverd worden via redactie@flevoschool.nl Verjaardagen 9 juli Jurre gr 7, 11 jaar 10 juli Rosalie gr 1/2c, 6 jaar 11 juli Alexander gr 8,

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Maandbericht nr. 9 Juli 2017

Maandbericht nr. 9 Juli 2017 Maandbericht nr. 9 Juli 2017 Vr 30 juni uitslag herexamens Ma 03 juli toetsweek alle klassen Wo 05 juli diploma-uitreiking Havo/Vwo Do 06 juli diploma-uitreiking Vmbo/Mavo Ma 10 juli extra activiteiten

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

VWO 3. profielkeuze Vakkenpakket VWO bovenbouw

VWO 3. profielkeuze Vakkenpakket VWO bovenbouw VWO 3 profielkeuze Vakkenpakket VWO bovenbouw programma 1. Voorlichting profielkeuzetraject 2. Informatierondes (nieuwe) vakken bovenbouw Deze presentatie wordt ook op website OSG geplaatst ->Bij informatie

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

STC VMBO COLLEGE HAVEN HAVO DE MIDDELBARE SCHOOL VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE DE WERELD AAN JE VOETEN NU OOK

STC VMBO COLLEGE HAVEN HAVO DE MIDDELBARE SCHOOL VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE DE WERELD AAN JE VOETEN NU OOK STC VMBO COLLEGE DE MIDDELBARE SCHOOL VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE NU OOK HAVEN HAVO DE WERELD AAN JE VOETEN De wereld aan je voeten! Het STC vmbo college en de Haven Havo is er voor jongens en meiden

Nadere informatie

MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON. december 2016 en januari 2017

MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON. december 2016 en januari 2017 MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON december 2016 en januari 2017 De Bombardon ma, di, do, vr van 8.15 tot 17.00 uur en woe van 8.15 tot 15.30 uur tel. 036-5373560 e-mail:administratie@bombardon.asg-almere.nl

Nadere informatie

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen Scapino december 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 5 25 januari 2018 januari 25 oudernieuwsbrief 5 27 10.00-14.00 uur: open dag 29 studiedag

Nadere informatie