Nieuwsbrief. Februari 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Februari 2012"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Februari 2012 Februari.. Eindelijk was hij er dan: de echte winter. Sneeuw, vrieskou en een mooi winterzonnetje. Het was kort maar krachtig. Er was zelfs bijna sprake van een Elfstedentocht! Dat is weer geweest en we kijken al uit naar de lente. Maar eerst natuurlijk Carnaval!!! Op alle locaties is het een dolle boel en klinkt er gezellige muziek. Verklede kinderen en medewerkers maken het feest compleet. Fijne Carnaval allemaal! Alaaf! BSO Bosrijk en het milieu. BSO Bosrijk houdt rekening met ons milieu. We genieten elke keer weer van de omgeving waar onze locatie staat, midden tussen de weilanden. Ook BSO Bosrijk levert een bijdrage aan het millieu. We verzamelen plastic en oud papier. Plastic wordt zorgvuldig apart verzameld. Het oud papier verzamelen we voor scouting MBG-groep. Scouting MBG haalt een keer per maand oud papier op, waarmee zij een kleine bijdrage voor hun vereniging ophalen. Zo steunen we het milieu maar ook de scouting MBG. Wij van BSO Bosrijk zijn spaarzaam met ons milieu. Doe mee!

2 De start: BSO de orka's in Balade. Eindelijk, was het dan zover... na vele uurtjes van inrichten, ideetjes bedenken, meubes schuiven, nieuwe spullen aanschaffen, konden we aan de slag. Nadat de kinderen een rondleiding hadden gekregen mochten ze kiezen met welke materialen ze aan de slag wilden. De werkbank was al snel gevuld. Echte spijkers, hamers, tangen, planken, ijzerdraad etc. lag klaar om mee gewerkt te worden. En natuurlijk niet te vergeten de interessante veiligheidsbril, ze hadden er allemaal een op. Dat staat ook zo lekker stoer. Er werd getimmerd en natuurlijk gingen de meeste spijkers krom en moest er nog geleerd worden hoe je een spijker uit een plank trekt, maar het ging niet om het resultaat maar om het plezier. Het omgaan en ontdekken van materialen en het proces van het begin tot het eindresultaat. Er werd ook volop geschilderd. Verf werd gemengd en er ontstonden mooie schilderijen die helaas nog niet mee naar huis konden, want het moest nog drogen. De lichttafel trok ook veel aandacht, een simpele projector projecteerde verschillende transparante materialen tegen de wand. Kinderen maakten de mooiste kunstwerkjes. Tussen het knutselen en friemelen door liepen kinderen verkleed. Een verkleedhoek met pruiken, haarspelden, brillen, hoedjes etc. zorgde ervoor dat ze incognito rond konden wandelen. Nog even en dan is het podium met grote spiegel klaar en dan kunnen we ons eerste optreden verwachten.

3 PERSBERICHT! MIKZ brengt WINTERSPELEN in de BUURT! De vrieskou is in het land getrokken en de voorjaarsvakantie is nabij. Een uitgesproken gelegenheid om voor de kinderen van Mikz BSO s een spetterende winterspelenspetter te organiseren! Dinsdag 21 februari zal de locatie Bosrijk omgetoverd zijn tot een heus winterspel-evenement. De aankondiging van dit evenement was nog maar net gedaan en het stroomde vol met aanmeldingen van kinderen die mee wilden doen! En, zeg nou zelf, hoe vaak maak je dat in je leven mee; dat je mee mag doen met de Winterspelen?! De kinderen kunnen deelnemen aan verschillende onderdelen zoals, Iglo bouwen, kindercurling, sneeuwpop-rollen, sneeuwbal werpen, langlaufen en nog véél meer. Het motto is, zoals altijd,; meedoen is belangrijker dan winnen!. Het plezier zal dus hoogtij vieren! Natuurlijk moeten sporters ook goed eten, drinken en een beetje in de watten worden gelegd. Van een overheerlijke winterlunch tot aan een afsluitend kampvuurtje met overheerlijke marshmallows en natuurlijk een kommetje warme choco. Het beloofd een spetterende dag te worden! De voorpret is al in volle gang en ook de jonge-mikzers van BSO de Hoef pikken een graantje mee van de leuke activiteiten. Sneeuwpoprollen blijkt nog niet zo eenvoudig als het lijkt!

4 Spontaan Spontaniteit van de kinderen zijn een van de leuke momenten die wij mee maken met de kinderen en die ons aan het lachen maken. Een aantal leuke momenten hebben wij beschreven. Een jongen word opgehaald door zijn vader, maar wil absoluut niet mee naar huis en zegt tegen zijn vader: Papa, ik wil bij haar blijven. Uiteindelijk ging hij toch maar mee naar huis. Sportman Tom is gymles aan het geven als er een jongen bij hem komt en zegt: Sportman Tom, mag ik poepen? Zijn reactie was uiteraard: Natuurlijk! Als het tijd is voor Wendy om naar huis te gaan en ze dit zegt tegen de kinderen, moet ze oppassen dat ze niet valt. De kinderen stormen op haar af en geven haar een knuffel. Een kind zegt zelfs: mag ik niet bij jou komen wonen? Bewegen op BSO de Hoef Weer of geen weer, we willen spelen! Nu de winter is gekomen, moeten we ons natuurlijk extra dik aankleden maar hoe doe je dat zo snel mogelijk? Met 16 kinderen zijn we naar buiten gegaan en hebben we twee groepjes gemaakt. Iedereen moest in een rijtje achter de lijn staan en pas toen Natasja go zei, mochten de eersten van de rijtjes rennen. Zo snel als ze konden stormden ze op de grote hoop met winterkleren af! Sommige kinderen pakten wat ze pakken konden, deden het aan en renden terug naar de volgende uit het rijtje. Een enkeling bedacht zich een paar keer en pakte dan iets wat makkelijk was om aan te doen. De muts of sjaal ging dan razendsnel om en sjoeffff, snel terug naar de volgende. Alle kinderen werden luidkeels aangemoedigd door hun eigen groepje totdat.. er toch echt 1 winnend groepje was! Filosoferend over de reden waarom dit groepje gewonnen had, ontstonden er nog verschillende samenstellingen van de groepjes en werd het spelletje 4 keer achter elkaar gedaan. Moe en voldaan, gingen we samen naar binnen om een lekker crackertje te eten. Hoe leuk het was? Kijk eens naar de foto? Wat denk jij?! groetjes BSO de Orka s.

5 Interview bij BSO de Beestenboel Een interview met Thimo Wat is je naam? Thimo Waar woon je? ja, hier ergens Wat is je lievenelingskleur? blauw en groen en geel en rood Heb je een huisdier? schilpadden en vissen. Owja en een konijn Wat is je lievelingsfruit? Maloen Speel je graag buiten? ja in de sneeuw voetballen

6 Themagerichte activiteit bij de Hordijk Op bso Hordijk hebben we de afgelopen weken gewerkt en gespeeld rond thema: WINTER. De kinderen hebben altijd de vrije keuze uit een aantal aangeboden activiteiten, maar spelen ze liever zelf met hun vriendje(s) in de hoeken of kiezen ze voor sporten in de gymzaal o.l.v. de sportman, dan is dat ook prima. De kinderen hebben gewerkt aan: vogelvoederhuisjes en het rijgen van pinda s voor de vogeltjes. Sneeuwtekeningen met wasco of bordkrijt op donker papier gaven ook een mooi effect. Een knuffelijsbeertje van witte watten rond een closetrolletje was ook in trek. De kinderen kwamen spontaan op het idee om n bedje voor het beertje te maken en dekentjes van lapjes te knippen. Maar closetrolletjes zijn eindeloos om mee te knutselen; het kan ook een sneeuwman worden of een poppetje dat aan het skiën is. Met brooddeeg maakten we sneeuwpopjes, maar ook eigen fantasieën werden er op los gelaten. Wie graag een Eskimo wilde kleuren, mocht op de foto, zodat het gezicht van het kind in die mooie Eskimo geplakt kon worden. Wat was het fijn om het thema af te kunnen sluiten met echte sneeuw en ijs. Op BSO de Hordijk staat rond de speelplaats een hek ter afscheiding van het water. Er zit echter een poort in het hek, die normaal op slot zit. Zodoende konden de kinderen nu recht vanaf de speelplaats het ijs op lopen met sleeën en hockeysticks. Baantje glijden en spelen met de sneeuw op het ijs waren in trek bij de echte buitenkinderen.

7 Home-Start Waalwijk: vriendschap en hulp voor gezinnen met jonge kinderen Sportieve dag voor kinderen 7 jaar en ouder! Elk gezin maakt weleens een periode door waarin het minder goed gaat. De meeste gezinnen zijn wel in staat om deze problemen zelf het hoofd te bieden. Maar soms is hulp welkom en dan kan Home-Start van grote betekenis zijn. Wat is Home-Start Waalwijk? Sinds juli 2004 bestaat Home-Start in Waalwijk. Het programma biedt (opvoedings-) ondersteuning aan ouders, met minstens 1 kind jonger dan zeven jaar. Dat kan zijn bij praktische problemen, behoefte aan een luisterend oor, maar ook bij de aanpak van één van de kinderen. Opvoeden is niet altijd even gemakkelijk! Met name wanneer het (tijdelijk) niet mee zit, kun je behoefte hebben aan een klankbord, iemand die jouw verhaal wil horen en samen met je naar oplossingen zoekt. Het goud van Home-Start zijn dan ook de vrijwilligers, die een dagdeel per week bij een gezin op bezoek gaan. Zij ondersteunen het gezin bij de opvoeding van de kinderen en bieden praktische hulp en vriendschap aan ouders. Een paar voorbeelden: Een alleenstaande moeder heeft behoefte aan een volwassen gesprekspartner en contact met andere moeders. Ze weet alleen niet zo goed hoe ze dit moet aanpakken. Samen met haar vrijwilliger gaat ze naar een moedergroepje in het buurthuis, net zo vaak als nodig en tot ze alleen durft te gaan. Een moeder heeft hulp nodig bij het invullen van alle papieren voor het aanvragen van een uitkering. Samen met een vrijwilliger zoekt ze de benodigde documenten op en bezoeken ze het Startpunt in Balade. Bij de peuterspeelzaal wordt een cursus voor opvoeders aangeboden. De vrijwilligster gaat mee om op de jongste kinderen te passen, zodat moeder kan deelnemen aan de cursus en zo ook andere ouders ontmoet. Home-Start richt zicht op ouders, meestal de moeders. De achterliggende gedachte is dat kinderen erbij gebaat zijn als hun ouders met zelfvertrouwen in het leven staan, en als hun ouders goede sociale relaties met anderen hebben. Home-Start ondersteunt veel verschillende typen gezinnen en juist die verschillen maken het voor de vrijwilliger boeiend. Zou u gebruik willen maken van de ondersteuning van Home-Start? De coördinatoren van Home-Start beantwoorden graag de vragen die u hebt. Misschien blijkt dan dat Home-Start niet goed aansluit op uw situatie en kunt u beter gebruik maken van het inloopspreekuur van het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin). Wij helpen u dan om de juiste contacten te leggen. De coördinatoren van Home-Start, Marjon van den Meerendonk en Joyce Pontororing kunt u bereiken via Mozaiek/de Twern. Telefoonnr Ook kunt u vragen stellen via marjonvandenmeerendonk@twern.nl of joycepontororing@twern.nl

Nieuwsbrief Waalwijk oost

Nieuwsbrief Waalwijk oost Nieuwsbrief Waalwijk oost februari 2011. Februari.. Eindelijk was hij er dan: de echte winter. Sneeuw, vrieskou en een mooi winterzonnetje. Het was kort maar krachtig. Er was zelfs bijna sprake van een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel Februari 2012 Februari.. Eindelijk was hij er dan: de echte winter. Sneeuw, vrieskou en een mooi winterzonnetje. Het was kort maar krachtig. Er was zelfs bijna sprake van een Elfstedentocht!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel September 2012 Inleiding Hallo allemaal! Hier is dan weer een nieuwe nieuwsbrief. Enkelen hebben het nog tegoed, maar de meesten van ons hebben al vakantie gehad. Hopelijk heeft

Nadere informatie

Blader snel verder voor alle activiteiten!

Blader snel verder voor alle activiteiten! Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! Het is tijd voor vakantie met een hele hoop plezier en gezelligheid. We gaan allemaal leuke dingen doen zoals knutselen, speurtochten, bosspellen maar wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk oost

Nieuwsbrief Waalwijk oost Nieuwsbrief Waalwijk oost september 2012 Inleiding Hallo allemaal! Hier is dan weer een nieuwe nieuwsbrief. Enkelen hebben het nog tegoed, maar de meesten van ons hebben al vakantie gehad. Hopelijk heeft

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie 2018: thema Wintersport

Voorjaarsvakantie 2018: thema Wintersport Voorjaarsvakantie 2018: thema Wintersport Voor de kinderen van BSO het Schelfje geldt dat zij zullen deelnemen aan het programma bij BSO de Hitsert. Zij ontvangen voor de dagen dat ze er zijn een aparte

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september 2012

Nieuwsbrief. september 2012 Nieuwsbrief september 2012 Inleiding Mag ik mij voorstellen?... Hallo allemaal! Hier is dan weer een nieuwe nieuwsbrief. Enkelen hebben het nog tegoed, maar de meesten van ons hebben al vakantie gehad.

Nadere informatie

Blader snel verder voor alle activiteiten!

Blader snel verder voor alle activiteiten! Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! Het is tijd voor vakantie met een hele hoop plezier en gezelligheid. We gaan allemaal leuke dingen doen zoals knutselen, speurtochten, bosspellen maar wat

Nadere informatie

Okie Dokie Programmaboekje In samenwerking met:

Okie Dokie Programmaboekje In samenwerking met: Okie Dokie Programmaboekje 2018 In samenwerking met: Welkom! Dit is het eerste aangepast exemplaar van het Okie Dokie Programmaboekje. Belangrijk om te vermelden is dat de groepsleiding van de hutjes tijdens

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk oost

Nieuwsbrief Waalwijk oost Nieuwsbrief Waalwijk oost maart 2012 Maart.. Maart is aangebroken en de lente is in opkomst. De dagen worden weer langer en het zonlicht wordt sterker. Ook worden de bomen groener en de planten gaan bloeien.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk. Juni Spetter!!! Liedjes zingen met de peuters!

Nieuwsbrief Waalwijk. Juni Spetter!!! Liedjes zingen met de peuters! Nieuwsbrief Waalwijk Juni 2013 Spetter!!! Liedjes zingen met de peuters! Het einde van het schooljaar is al in zicht. Bij de BSO-vakantieopvang worden tal van leuke activiteiten georganiseerd. Voor alle

Nadere informatie

Kampeerterrein. Voetbalveld. Springkussen

Kampeerterrein. Voetbalveld. Springkussen Kampeerterrein Voetbalveld Springkussen Vakantie! Hallo! En Welkom op de Solidoe Camping! Een Camping voor alle BSO s van Solidoe. Elke locatie is vrij om zelf te bepalen wanneer ze naar de camping komen.

Nadere informatie

Kampeerterrein. Voetbalveld. Springkussen

Kampeerterrein. Voetbalveld. Springkussen Kampeerterrein Voetbalveld Springkussen Hallo! En Welkom op de Solidoe Camping! Een Camping voor alle BSO s van Solidoe. Elke locatie is vrij om zelf te bepalen wanneer ze naar de camping komen. Dit programma

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2A

Nieuwsbrief groep 1/2A Nieuwsbrief groep 1/2A Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2A voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Marijn Hemken Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

Inleiding Waarom vind jij bewegen belangrijk?

Inleiding Waarom vind jij bewegen belangrijk? Buitenspelen Inleiding In dit boekje lees je over Ayse en haar gezin. Haar kinderen zijn snel moe. Ayse en haar man Ali willen fitte kinderen die lekker in hun vel zitten. Daarom gaan ze meer buiten spelen

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts.

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts. Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis geworden! Ik hou van dansen, spannende verhalen, wandelen in

Nadere informatie

Trek je muts over je oren

Trek je muts over je oren januari 2014 vanaf 4 jaar Trek je muts over je oren tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof - Trek je muts over je oren 1 Trek je muts over je oren, pak je allerwarmste broek, want de winter, ja, de winter

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018 Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018 Nieuws van de Vrijwilligerscentrale De maand juni staat voor de Vrijwilligerscentrale in het teken van waardering. Veel inwoners uit Zutphen en Warnsveld zetten zich vrijwillig

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

... plezier op de BSO

... plezier op de BSO ... plezier op de BSO Jaarprogramma Zo op de Groen van Prinsterer 2018-2019 Onze BSO ligt aan de Helfrichstraat 2, in de Groen van Prinsterer school. Bij ons beleven kinderen samen leuke avonturen en gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel Maart 2012 Maart Maart is aangebroken en de lente is in opkomst. De dagen worden weer langer en het zonlicht wordt sterker. Ook worden de bomen groener en de planten gaan bloeien.

Nadere informatie

Kleine Mensen Grote Wensen. Voor de betere kinderopvang

Kleine Mensen Grote Wensen. Voor de betere kinderopvang Kleine Mensen Grote Wensen Voor de betere kinderopvang Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang van kinderen van 0 tot

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Tussen JOU en MIJ SCHRIJF- EN DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Janneke van Bockel Tussen en Begonnen op 20 Herinneringen die je later wil hebben moet je NU maken 4 Ma-ham, luister je wel? zegt ze streng. Ja

Nadere informatie

... plezier op de BSO

... plezier op de BSO ... plezier op de BSO Jaarprogramma Zo op het Groene Hart 2018-2019 Zo op het Groene Hart is gevestigd in basisschool De Biezenhof en biedt ook opvang aan kinderen van basisschool de Rode Schouw en De

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Het kan vriezen, het kan dooien...

Het kan vriezen, het kan dooien... Donderdag 5 februari Hallo allemaal, Februari staat alweer op de kalender! Wat zal het ons brengen, regen, sneeuw, wind of al een voorzichtig voorjaarszonnetje? Niemand die het weet ;-) In deze maand valt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel Februari 2013 Terugblikken en vooruitblikken Oudercommissie Hier is hij dan, de eerste nieuwsbrief van 2013. We blikken terug op een jaar vol leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk oost

Nieuwsbrief Waalwijk oost Nieuwsbrief Waalwijk oost Mei 2013 Zonnig begin van mei! De meivakantie bracht ons prachtige zonnige dagen! Heerlijk om na al die kou te kunnen genieten van de zomerse temperaturen! Op de locaties kwamen

Nadere informatie

Doe je trouwens ook mee met de prijsvraag die op de laatste pagina staat? Wie weet gebruiken we jouw idee wel in de volgende nieuwsbrieven.

Doe je trouwens ook mee met de prijsvraag die op de laatste pagina staat? Wie weet gebruiken we jouw idee wel in de volgende nieuwsbrieven. Je leest nu, vers van de pers, de allernieuwste nieuwsbrief van t Stokperdje! Dit jaar ga je alles lezen over wat er op t Stokperdje te doen is. Er staan weer verschillende leuke Instuiven op de zondagmiddag

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Welkom op de Paalberg! Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis

Nadere informatie

Animatie. programma. Welkom op vakantiepark Dierenbos!

Animatie. programma. Welkom op vakantiepark Dierenbos! Animatie programma Welkom op vakantiepark Dierenbos! Mijn naam is Jibo en samen met het animatieteam sta ik klaar met allemaal leuke en gezellige activiteiten voor jong en oud. Wist je dat je onder professionele

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 2012-2013 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 06-07 WAT DOEN WE IN DE HERFST? De vakantie is weer voorbij en het nieuwe schooljaar is net begonnen. Alle nieuwe tafels en stoelen, vloeren, gordijnen en frisse muren stonden klaar zodat jullie

Nadere informatie

Talismanbulletin

Talismanbulletin Talismanbulletin 09-01-2019 Woensdag 16 januari Ouderavond door de MR. Start om 20.00u. Vrijdag 18 januari Kleutervrije vrijdag Vrijdag 18 januari Creamiddag groep 7-8 Woensdag 23 januari Voorleesontbijt

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Programmaboekje voorjaarsvakantie 2016

Programmaboekje voorjaarsvakantie 2016 Programmaboekje voorjaarsvakantie 2016 Het wordt een creatieve, bewegende maar vooral muzikale vakantie Tussen 7.00 uur & 8.30 uur: Ontvangst van de kinderen, als de opvang niet op je eigen locatie is

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

... plezier op de BSO

... plezier op de BSO ... plezier op de BSO Jaarprogramma Zo in de Boomhut 2018-2019 Onze BSO ligt aan de westgroenweg 1, naast de Petrus & Paulusschool. Bij ons beleven kinderen, van diverse scholen samen leuke avonturen en

Nadere informatie

Kinderen in beweging 9 t/m 12 jaar. Een groepsprogramma voor kinderen met overgewicht

Kinderen in beweging 9 t/m 12 jaar. Een groepsprogramma voor kinderen met overgewicht Kinderen in beweging 9 t/m 12 jaar Een groepsprogramma voor kinderen met overgewicht Vind je jezelf te dik? Wil je op je gewicht gaan letten, maar weet je niet zo goed hoe je dat kunt doen? Wij kunnen

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Hoera Haelen Datum: februari 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie en nieuwe lay-out van onze nieuwsbrief leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BSO de RUPS Januari 2017 Carnaval! O n t d e k j o u w w e r e l d m e t M i k z! Mikz helpt Villa Pardoes!

NIEUWSBRIEF BSO de RUPS Januari 2017 Carnaval! O n t d e k j o u w w e r e l d m e t M i k z! Mikz helpt Villa Pardoes! NIEUWSBRIEF BSO de RUPS Januari 2017 www.mikz.nl Mikz helpt Villa Pardoes! Breng oude kleren en schoenen naar de kledingcontainer van Villa Pardoes op locaties de Rups, de Carrousel en de Duinsprong en

Nadere informatie

Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017

Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017 Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017 MAANDAG Wij gaan op berenjacht Meespeeltheater voor jonge kinderen. Fysieke theaterworkshops waar de nadruk ligt op samenspel en het leren van de eerste basisprincipes

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Februari 2018

Nieuwsbrief. Februari 2018 Nieuwsbrief Februari 2018 Februari 8 Carnaval (kinderen mogen verkleed naar school) Ouders in de klas Beste ouders/verzorgers, De eerste maand van het nieuwe jaar zit er weer op! 2018 is op De Vlonder

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Kompas

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Kompas Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Kompas Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze pedagogische uitgangspunten.

Nadere informatie

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was...

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Verstoppertje in de sneeuw Hallo lieve kinderen, we leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Er ligt een dik pak sneeuw in het Sprookjesbos.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018 Nieuwsbrief Maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Nieuwe Stagiaire: Wij hebben een nieuwe stagiaire op de groep. Haar naam is Imane, 17 jaar oud. Ze doet de opleiding pedagogische medewerker niveau 4. Ze

Nadere informatie

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen Het huis op de rots Het is winter, en het is koud! Als je s morgens wakker wordt is het nog donker; en s middags

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Kansenkrant MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Vrije dagen In de schoolgids staat dat de kinderen vrij zijn op 12 juni. Dit moet echter zijn: vrij op vrijdag 1 juni. In deze nieuwsbrief: - Vrije dagen

Nadere informatie

Inhoud. Bekijk het eens van een andere kant. Hoe voel jij je? Je eigen gebruiksaanwijzing

Inhoud. Bekijk het eens van een andere kant. Hoe voel jij je? Je eigen gebruiksaanwijzing 1. Bekijk het eens van een andere kant 1.1 Zwart-witdenken of relativeren Individuele opdracht 1.1 Wat vind jij? Groepsopdracht 1.1 Mag je soms stelen? 1.2 Optimist of pessimist, positief of negatief Individuele

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Montessori Nijmegen Oost

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Montessori Nijmegen Oost Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang Montessori Nijmegen Oost Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze pedagogische

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Marjolein Wemerman Wat

Nadere informatie

De ADHD van André Als het te druk is in je hoofd

De ADHD van André Als het te druk is in je hoofd Mag ik meedoen, mag ik meedoen? vraagt hij aan de voetballende jongens. Hij wil het zo graag! Nee, zegt Hakim, en ook Daniël schudt zijn hoofd. Laat ons met rust, zegt hij. Met jou erbij gaat het altijd

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer.

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer. Hoi! Wat ontzettend leuk dat je mee doet aan de Jouw Lichaam. Jouw Genot. 5 daagse! Ik ben blij dat je mij de kans geeft om jou te helpen meer genot tussen de lakens voor jezelf te creëren. Zodat jij echt

Nadere informatie

Themawerken Winter 2007 groep 4 door Resi

Themawerken Winter 2007 groep 4 door Resi Thema Winter We starten op Ma 15, di 16, do 18, ma 22, do 25 en ma 29 januri. We werken ongeveer een uur per keer. Na 6 keer hebben de kinderen veel geleerd over de winter. stations 1. Winterweer: computer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 februari 2016 nr. 15

Nieuwsbrief 12 17 februari 2016 nr. 15 Nieuwsbrief 12 17 februari 2016 nr. 15 Van Houtenlaan 3 3771 CT Barneveld tel: 0342-415186 directie@desprengbarneveld.nl www.desprengbarneveld.nl Agenda 19 febr. Einde beoordelingspresentatie portfolio

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk. Februari Serious Request. Terugblikken en vooruitblikken

Nieuwsbrief Waalwijk. Februari Serious Request. Terugblikken en vooruitblikken Nieuwsbrief Waalwijk Februari 2013 Terugblikken en vooruitblikken Hier is hij dan, de eerste nieuwsbrief van 2013. We blikken terug op een jaar vol leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld de mini-80, welke

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief 52, 1475 JD, tel: 0299 401458 Nieuwsbrief Belangrijke data januari: 09 januari Eerste schooldag. 10 januari Oud papier Bijlage: Rooster Dick. (Vanaf 9 januari kom ik hele dagen op een school, maar dan

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie 2016

Voorjaarsvakantie 2016 Voorjaarsvakantie 2016 Maandag 22 februari Vandaag de eerste da g van de voorjaarsvakantie! We zijn met gezellig veel kinderen. We vermaken ons vanmorgen met het bouwen van een hut, spelen van spelletjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Sinterklaas Op woensdag 5 december kwam Sinterklaas met vier pieten op school.alle kinderen stonden op het plein opgesteld om Sinterklaas welkom te heten. De ouderejaars

Nadere informatie

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven.

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Pit Groeihuis Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Aangeboden door 7.30-8.30 uur Brengen van de kindjes Ik maak je nog even mooi,

Nadere informatie

Herfstvakantie 2015. Gezellig, het is weer vakantie en alle BSO s komen weer bij elkaar op de Koningslinde!

Herfstvakantie 2015. Gezellig, het is weer vakantie en alle BSO s komen weer bij elkaar op de Koningslinde! Maandag 19 oktober Herfstvakantie 2015 Gezellig, het is weer vakantie en alle BSO s komen weer bij elkaar op de Koningslinde! De kinderen zoeken elkaar gelijk weer op en spelen gezellig samen. Vanmorgen

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

Het Bazzeroet journaal

Het Bazzeroet journaal Het Bazzeroet journaal juli 2015 Het is alweer zomervakantie en dus is het tijd om ons huidige thema af te gaan sluiten. Wij werken op de boerderij was voor de kinderen weer een leuke manier om de wereld

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Ria Massy. De film van Abel

Ria Massy. De film van Abel DE FILM VAN ABEL Ria Massy De film van Abel De film van Abel 2018 Ria Massy & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16, 2000 Antwerpen www.uitgeverijvrijdag.be In samenwerking met Wablieft Frederik de Merodestraat

Nadere informatie

Wat hebben wij het goed gedaan met de kinderkleding beurs! Fijn dat er vrijwilligers zijn die zich inzetten voor de peuterspeelzaal. Dank je wel!

Wat hebben wij het goed gedaan met de kinderkleding beurs! Fijn dat er vrijwilligers zijn die zich inzetten voor de peuterspeelzaal. Dank je wel! Leidsterpraat Wat hebben wij het goed gedaan met de kinderkleding beurs! Fijn dat er vrijwilligers zijn die zich inzetten voor de peuterspeelzaal. Dank je wel! Wij hebben de afgelopen tijd heerlijk kunnen

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Sneeuwman kan. Luk Depondt Guido Van Genechten GEGEVENS BOEK: KORTE INHOUD: ISBN 978 90 5924 404 7 15,95. Uitgeverij: Bakermat

Sneeuwman kan. Luk Depondt Guido Van Genechten GEGEVENS BOEK: KORTE INHOUD: ISBN 978 90 5924 404 7 15,95. Uitgeverij: Bakermat Sneeuwman kan... Luk Depondt Guido Van Genechten GEGEVENS BOEK: ISBN 978 90 5924 404 7 15,95 Uitgeverij: Bakermat Suggesties: Emy Geyskens KORTE INHOUD: Sneeuwman kan glijden op het ijs en op sneeuw, brullen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2013

Nieuwsbrief. mei 2013 Nieuwsbrief mei 2013 Zonnig begin van mei! De meivakantie bracht ons prachtige zonnige dagen! Heerlijk om na al die kou te kunnen genieten van de zomerse temperaturen! Op de locaties kwamen de emmers water

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen.

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen. Nieuwsbrief groep 4a Een nieuw schooljaar Na de vakantie is iedereen van groep 4a met veel zin en inzet begonnen aan het nieuwe schooljaar. Springend en klimmend gingen we de school in! We hebben een nieuw

Nadere informatie

1 okt nr. BELANGRIJKE DATA

1 okt nr. BELANGRIJKE DATA 1 okt. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA Wo. 3 okt. Start kinderboekenweek Wo 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8 Vrij. 12 okt. Zwanenmeer 10.45-11.30 u. Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie Ma. 22 okt. Luizenkammen

Nadere informatie

Feest! Meten en Wegen. Een extra grote Globe

Feest! Meten en Wegen. Een extra grote Globe 03 OKTOBER 2014 Een extra grote Globe De Globe van deze week staat boordevol met mooie, leuke en interessante nieuwtjes. Lees deze goed door, zodat u op de hoogte bent van het doen en laten van Kindcentrum

Nadere informatie

30 april. Zwemfeest!!

30 april. Zwemfeest!! 25 april Disco zwemmen We gaan weer lachen, gieren en spetteren in Simon s Zwem Arena. Kinderen zonder zwemdiploma mogen ook komen disco zwemmen maar dienen wel in het kinderbad te blijven, hun vleugels

Nadere informatie

Zoek de zes verschillen

Zoek de zes verschillen Naam: Zoek de zes verschillen schaat-sen. het is win-ter en het is koud. het vriest. op de slo-ten ligt een laag-je ijs. mo-gen we schaat-sen, vraagt joost? als het ijs sterk ge-noeg is, zegt pa-pa na

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

peuterpuber peuterpret!

peuterpuber peuterpret! van peuterpuber naar peuterpret! 10 tips voor meer gezelligheid Hoi, wat leuk dat je je hebt ingeschreven voor mijn nieuwsbrief! Met heel veel plezier maak ik elke maand een nieuwsbrief vol peuterpubers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De Ware Koning en andere verhalen van meester Karel tekeningen: Anne van Buul NARRATIO CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel December 2013

Nieuwsbrief Kaatsheuvel December 2013 Nieuwsbrief Kaatsheuvel December 2013 Oudercommissie Binnen Mikz is er een OuderCommissie (OC) actief. Deze bestaat uit een groep enthousiaste ouders die actief betrokken is bij het reilen en zeilen van

Nadere informatie

Grote Beer en Kleine Bever vrienden voor altijd

Grote Beer en Kleine Bever vrienden voor altijd Toneelstuk opening Kinderboekenweek 2018 Grote Beer en Kleine Bever vrienden voor altijd Tekst Rian Visser, illustraties Gertie Jaquet Rollen Verteller Beer Bever De verteller heeft het boek Grote Beer

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie