e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info"

Transcriptie

1 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info Prettige kerstdagen en een gelukkig 2015

2 Phila-Info 1 4 e kwartaal 2014 Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant Bijeenkomsten in 2015 Clubavond Iedere 3 e donderdagavond van de maand vanaf 19:00 uur 15 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april, 21 mei, 18 juni, 17 september, 15 oktober, 19 november en17 december. Adverteerders Haest-Luystenburg postzegelhandel Grafisch Centrum Etten- Leur Munten en postzegelorganisatie (MPO) Ruilmiddag Iedere 1 e dinsdagmiddag van de maand van 13:30-16:30 uur 6 januari, 3 februari, 3 maart, 7 april, 5 of 12 mei, 2 juni, 7 juli, 1 september, 6 oktober, 3 november en 1 december Plaats Huurdersbelangenvereniging Etten-Leur Liesbosweg 40c 4872 NE Etten-Leur Ereleden en leden van verdienste Erelid Erelid M.E. Benneker Zevenbergen T. van der Heul Zandvoort Leden van verdienste: P.J.M. Boes, Ulvenhout C.J. Jongenelis, Etten-Leur A.A.A. Sellemans, Etten-Leur Voor een bezoek van de commissie nalatenschappen kunt u zich wenden tot de voorzitter: W. van Wijk, Tamboerhof 7, 4871 LP Etten-Leur, tel.:

3 Phila-Info 2 4 e kwartaal 2014 Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant Bestuurssamenstelling Voorzitter Wilfred van Wijk Tamboerhof LP Etten-Leur tel.: voorzitter@filawb.nl Secretaris/ledenadministratie August Coppens Doelen AD Etten-Leur tel.: secretaris@filawb.nl Penningmeester Geert Engelen Parklaan XE Roosendaal tel.: penningmeester@filawb.nl Veiling(-aankopen) Jan Lathouwers Heliotroopdijk JN, Roosendaal tel.: Rondzendingen Tini Ernest Mechelenstraat ZS Etten-Leur tel.: rondzend@filawb.nl Bankgegevens Algemeen (contributie, nieuwtjes, veilingen, supplementen): NL49 INGB t.n.v. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant, Etten-Leur Rondzendingen: NL17 INGB t.n.v. P.v. Philatelica West-Brabant rondzending, Etten-Leur Functionarissen van de vereniging Website & redactie ledenblad: Patrick de Rooij, Wipakker 19, 4872 XG, Etten-Leur, webmaster@filawb.nl of ledenblad@filawb.nl Nieuwtjesdienst: Jan Lips, Entstraat 34, 4731 XH, Oudenbosch, nieuwtjes@filawb.nl Veilingen: Aart van der Griend, Kasselstraat 18, 4875 BC, Etten-Leur, veilingen@filawb.nl Vijfcentboeken: Ton Sellemans Inhoudsopgave Van de voorzitter 3 Herinnering contributie Nieuwe uitgiften 1 e helft De vereniging gaat ook de regio 4 Onwetendheid of een geintje? 8 in! Kort verenigingsnieuws 4 Per spoor 11

4 Phila-Info 3 Van de voorzitter Alweer een kalenderjaar voorbij, waar blijft de tijd? Verleden jaar wa er speciale aandacht voor de verandering in de distributie van de Phila-Info vanaf begin In dit voorwoord van het 4e kwartaal 2014 kunnen we hier op terugkijken. Ten eerste natuurlijk de West-Brabantse Verzameldag 2014 op 15 november in ontmoetingscentrum de Vlieren in Breda. Op moment van schrijven van dit voorwoord staan we klaar om de Verzameldag te beginnen! De vijfcenthoek heeft in 2014 weer diverse aankopen gedaan en heeft gedurende het jaar heel veel werk verzet in het klaar maken van alle boeken voor verkoop per zegel, op de veiling of per boek. Uw aanwezigheid heeft de dag tot een succes gemaakt, verder op in deze Phila-Info berichten we uitgebreid over dit prachtige evenement! Wij kunnen terugkijken op een succesvolle overgang in de wijze van distributie van de Phila- Info. Er waren meer reacties dan we verwacht hadden met het verzoek om de Phila-Info juist per te ontvangen en vele reacties dat een versie per ook uitstekend is. Het aantal gedrukte exemplaren is maar een klein deel van wat we in 2013 en hiervoor distribueerden, maar de gedrukte Phila-Info s komen nu beter dan voorheen tot zijn recht omdat u zich hier speciaal voor opgegeven heeft! Het bestuur heeft er dan ook voor gekozen de huidige distributie te continueren en zelfs wat puntjes op de i s te zetten. Met elkaar hebben we en houden we de kosten onder controle! Tot ziens op de dinsdagmiddagen en donderdagavonden, en kom ook eens langs in de regio zoals Huis ten Halve, Oudenbosch en Zevenbergen. We hopen u allen zeker gezien te hebben zien op zaterdag 15 November op de West-Brabantse Verzameldag 2014 in Breda! Wilfred van Wijk Voorzitter

5 Phila-Info 4 4 e kwartaal 2014 De vereniging gaat ook de regio in! Zoals u weet zijn de reguliere bijeenkomsten van de vereniging in Het Huurdershuis in Etten-Leur (zie bladzijde 1). Onze vereniging is echter ook regelmatig elders in de regio te vinden. Misschien wel dicht bij u in de buurt. U vindt ons ook nog bij: Ruilbeurs Huis ten Halve (Kruisstraat 60, 4707 RC Roosendaal): 3 januari, 7 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei, 6 juni, 4 juli, 5 september, 3 oktober, 7 november en 5 december; 13:00-16:00 uur; Postzegelvereniging Oudenbosch (Fidei et arti, Pastoor Hellemonsstraat 1, 4731 HV Oudenbosch): 18 januari, 22 februari, 29 maart, 26 april, 31 mei, 28 juni, 30 augustus, 27 september, 25 oktober, 29 november en 20 december; 10:00-13:00 uur; Zevenbergen (Sportcentrum Lindonk, Kristallaan 25, 4761 CZ Zevenbergen): 10 januari, 7 februari, 7 maart, 11 april, 10 oktober, 14 november en 12 december 2015; 13:00-17:00 uur. De toegang tot deze bijeenkomsten is gratis, behalve de bijeenkomsten in Zevenbergen. Daar geldt 1 euro intree. Kijk op onze website voor meer informatie en routebeschrijvingen. Kort verenigingsnieuws Terugblik op de verzamelbeurs 2014 Ook dit jaar weer organiseerde de vereniging samen met de postzegelverenigingen Breda en Oosterhout weer de jaarlijkse Verzamelbeurs. Dit jaar werd deze weer gehouden in Breda. Het was al vroeg druk. Zodra de beurs van start ging om 10 uur liep de zal al vol met bezoekers. De stand van onze vereniging is bijna continue vol bezet geweest met bezoekers. Velen zijn met mooie aanwinsten naar huis gegaan en ook de vereniging kan terugkijken op een geslaagde dag. Hieronder treft u een korte fotoreportage van de dag aan.

6 Phila-Info 5

7 Phila-Info 6 Phila-Info digitaal Eind 2013 en begin van dit is meermaals aangekondigd dat met ingang van het eerste kwartaal 2014 de Phila-Info alleen nog fysiek bezorgd werd bij hen die zich daarvoor speciaal aangemeld hebben. Verder krijgt iedereen het kwartaalblad digitaal. Maar er was ook aangekondigd dat 2014 een overgangsjaar zou worden. Wie nog geen keuze doorgegeven had en waarvan geen adres bekend is, zou nog een nieuwsbrief ontvangen per post. Een blik op de verzendlijst leert dat er nog steeds een kleine groep leden is die geen keuze heeft doorgegeven en evenmin hun adres hebben doorgegeven. Het bestuur heeft besloten de werkwijze met een korte nieuwsbrief ook de komende tijd nog voort te zetten. Toch roept het bestuur ook deze leden alsnog op om hun adres door te geven, of aan te geven de papieren versie te willen ontvangen.

8 Phila-Info 7 Herinnering contributie 2015 In de Phila-info van het derde kwartaal verzocht ik u om uw contributie tijdig te voldoen. Velen hebben dat meteen gedaan. Heeft u uw contributie nog niet betaald? Dan verzoek ik u om dit op korte termijn alsnog te doen. Heeft u een gewoon lidmaatschap dan kost dat 35,00. Heeft u een gereduceerd lidmaatschap dan kost het 20,-. U wordt verzocht uw contributie over te maken op rekeningnummer NL49 INGB t.n.v. Philatelica West-Brabant onder vermelding van uw lidnummer, contributie 2015 en indien mogelijk uw adres. U kunt ook contant betalen op onze clubbijeenkomsten. Geert Engelen Penningmeester Prettige kerstdagen Het bestuur, de redactie en de vrijwilligers van onze vereniging wensen u prettige kerstdagen en een voorspoedig 2015 toe, met alle goeds voor u en uw dierbaren.

9 Phila-Info 8 Onwetendheid of een geintje? Zoals velen met mij was ik afgelopen zaterdag 15 november aanwezig op de verzamelbeurs te Breda. Er heerste een gezellige sfeer en al gauw was ik bezig met het "snuffelen" in de door handelaren aangeboden bakken en dozen met postzegels, poststukken en nog meer zaken op filatelistisch gebied. Op een gegeven ogenblik zag ik een poststuk dat er in eerste instantie wat onooglijk uitzag en waar onder andere wat Crouwelzegels en een servicezegel waren opgeplakt. De Crouwelzegels in het bijzonder hebben mijn interesse aangezien ik bezig ben om een posthistorische verzameling hierover op te zetten. Om het geheel beter te kunnen lezen, heb ik de enveloppe thuis 'open gewerkt' om een en ander beter te kunnen begrijpen.

10 Phila-Info 9 Wat is er nu zoal te zien aan dit poststuk genaamd: "Aangetekend verzendbiljet met verzekerd vervoer"? Er staat een duidelijk aankomststempel op van "Ontvangen 2 april 1997". Er zitten voor een totaal van 13,50 postzegels en een servicesticker van 9 opgeplakt, dus een totaal van 22,50. Dat bedrag heeft de postbeambte ook genoteerd op het poststuk (staat bij de verzendkosten). Het vertrekstempel (typenrader) B A L K met datum complimenteert het geheel. Nu is het zo dat ik alleen maar de lagere school heb doorlopen, maar begreep toch al snel dat er aan het vertrekstempel iets niet in orde was. Het romeinse cijfer voor '4' is IV, maar waarom dan in het stempel 1111? Er zijn twee redenen te bedenken wat de oorzaak is en wel: 1. de postbeambte (in Balk) heeft de karakters van het stempel zonder na te denken verzet/verdraaid... en dus een fout gemaakt en/of 2. het stempel B A L K is een 1 aprilgrap. De keuze is aan u. Dit poststuk heeft mij overigens maar 0,50 gekost, dus u ziet maar dat je met een beetje zoeken en wat geluk ook ver kan komen. J.M. Hager Bron: eigen collectie auteur Heeft u ook een leuk idee voor het ledenblad, een leuk, interessant, klein of groot verhaal, een artikeltje, een apart thema, een handigheidje om te weten, noem maar op! Mail de redactie op ledenblad@filawb.nl en stuur uw stukje in.

11

12 Phila-Info 11 Per spoor Een tijd geleden trof ik tussen stapel doodnormale zegels het hier afgebeelde briefstukje aan. Dat was toch een aardige vondst, want er valt toch wel wat over te vertellen. De zegel is niet zo bijzonder, maar de stempel wel. Het is namelijk een treinstempel. De zegel is dus niet afgestempeld in een postkantoor, maar in een posttrein. Het tweede aardige is de datum. Deze zegel van Koningin Wilhelmina is afgestempeld tijdens de bezetting, nog net voordat de bezetters de zegels ongeldig verklaard hadden. Laten we eens meer kijken naar die posttrein. Hoe zag die er uit? In de jaren 30 was de Nederlandse Spoorwegen druk bezig met de modernisering van het spoor. De belangrijkste lijnen waren al geëlektrificeerd en er kwam modern gestroomlijnd elektrisch materieel op het spoor. Ook de eerste onbewaakte spoorwegovergangen ver-schenen al in de jaren 30. Later zou de Tweede Wereldoorlog het programma bijna 20 jaar vertragen. Zo kon het zijn dat ook op de lijn Amsterdam-Rotterdam al modern materieel reed. Op de spoorwegjubileumzegels uit 1939 stond deze met trots afgebeeld. Na de oorlog zijn er aangepaste varianten van dat materieel gebouwd die qua uiterlijk bijna hetzelfde lijken, de zogenaamde Mat 46 (Materieel 1946). In het Nationaal Spoorwegmuseum in Utrecht is een treinstel Mat 46 bewaard gebleven. De enige bewaard gebleven Pec staat nu in het spoorwegmuseum. Aan de hap in de neus is te zien dat dit er een is uit de naoorlogse oplage. De rode driehoek op de neus is trouwens een symbool dat betekend niet heuvelen oftewel dat er voorzichtig gerangeerd moet worden. De posterijen hadden voor gebruik samen met dat modern materieel een apart postrijtuig laten ontwikkelen, eveneens modern gestroomlijnd. Dit was de zogenaamde Pec (Postrijtuig Elektrisch materieel). Het was in één van de Pec s waar de afgebeelde zegel is afgestempeld. Toen de oorlog uitbrak, waren nog maar enkele Pec s gebouwd. De meeste Pec s overleefde de oorlog niet. Ze vielen ten prooi aan luchtaanvallen op treinen, en een aantal werd in de laatste fase van de oorlog meegenomen naar Duitsland. Wat

13 Phila-Info 12 daarvan de oorlog overleefde verdween na de val van Duitsland grotendeels achter het IJzeren Gordijn. Na de oorlog werden daarom nieuwe Pec s gebouwd, maar nu iets minder sierlijk met een hap uit de neus. Pec s zouden nog dienst doen tot Twee details van de Pec in het spoorwegmuseum. Links het sierlijke gietijzeren schild van de posterijen, rechts de brievenbus in de zijwand. Er valt nog iets aardigs te vertellen over die Pec s. Iedere Pec had namelijk in de twee zijwanden een brievenbus. Zo kon men ook een brief op de post doen zolang de trein stil stond aan het perron. Deze brief werd dan in de trein gesorteerd en gestempeld. Hierboven is een detailfoto te zien van deze brievenbus in de Pec die in het spoormuseum staat. Een brievenbus in de zijwand van postrijtuig is vrij uniek. Bij trams kwam het vroeger echter wel eens vaker voor dat er een brievenbus aan de tram hing. Later verscheen er nog één serie postrijtuigen op het spoor, dit keer donkerblauw. Ook daarvan is er één bewaard in het spoorwegmuseum en deze is ingericht, zodat te zien is hoe dat in zijn werk ging (zie foto). Deze rijtuigen hadden geen brievenbus maar er werd nog wel post in de trein gesorteerd. Lang heeft het vervoeren van post met passagierstreinen niet meer geduurd. Post werd steeds meer met aparte treinen vervoerd. Er verschenen goederenwagons voor de posterijen en in de jaren 60 verschenen de alom bekende posttreinstellen (officieel Motorpost ) later met speciaal ontworpen postwagons voor extra capaciteit (officieel aangeduid met de afkorting Hbbkkss, zie foto). Deze waren tot de jaren 90 een vertrouwd beeld op het spoor. Ook deze zijn (gelukkig) nog te zien in het spoorwegmuseum. Patrick de Rooij Bron: zegel en foto s van auteur

14 Phila-Info 13 Nieuwe uitgiften 1 e helft 2015 Het uitgifteprogramma van PostNL voor de eerste helft van 2015 is bekend. Hieronder staan de geplande postzegeluitgiften voor 2015 voor u op een rij. 5 januari Jaar Nederlandse Top-40: 1 postzegelvel met 10 verschillende postzegels (gegomd) 2 februari Mooi Nederland Vestingsteden Bourtange: 1 postzegelvel met 5 gelijke postzegels (gegomd) Mooi Nederland Vestingsteden Elburg: 1 postzegelvel met 5 gelijke postzegels (gegomd) Mooi Nederland Vestingsteden Naarden: 1 postzegelvel met 5 gelijke postzegels (gegomd) 2 maart Nieuw ontwerp basisassortiment Geboortezegel: 1 postzegelvel met 50 gelijke postzegels (zelfklevend) 200 jaar Koninkrijk Koning der Nederlanden: 1 postzegelvel met 10 postzegels met 2 verschillende postzegels (gegomd) 30 maart Bruggen in Nederland: 1 postzegelvel met 10 verschillende postzegels (gegomd) 28 april Europapostzegels modern speelgoed: 1 postzegelvel met 6 postzegels met 2 verschillende postzegels (gegomd) Europapostzegels oud speelgoed: 1 postzegelvel met 6 postzegels met 2 verschillende postzegels (gegomd) Natuurmonumenten Flora en Fauna van het Naardermeer: 1 postzegelvel met 10 verschillende postzegels (gegomd) 26 mei Mooi Nederland Vestingsteden Willemstad: 1 postzegelvel met 5 gelijke postzegels (gegomd) Mooi Nederland Vestingsteden Hulst: 1 postzegelvel met 5 gelijke postzegels (gegomd) Mooi Nederland Vestingsteden Verzamelvel: 1 postzegelvel met 5 verschillende postzegels (gegomd) Volvo Ocean Race Pittstop Den Haag: 1 postzegelvel met 10 postzegels met 6 verschillende postzegels (gegomd) 22 juni Kunst: 1 postzegelvel met 10 verschillende postzegels (gegomd) 200 jaar Slag bij Waterloo: 1 postzegelvel met 5 gelijke postzegels (gegomd) Bron: PostNL

15 Aanmeldingsformulier Secretariaat p.a. Doelen AD Etten-Leur T: (076) E: secretaris@filawb.nl I: Ondergetekende geeft zich hierbij op als kandidaat voor het lidmaatschap van Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Naam: Adres: adres: Geboortedatum: Voorletters: M/V Postcode: Telefoon: Woonplaats: Soort lidmaatschap (kruis uw keuze aan): Volledig lidmaatschap (met maandblad Filatelie ) Gereduceerd lidmaatschap (zonder maandblad) Land Partnerlid (een familielid is al lid) Jeugdlid (< 18 jaar) Gebruikt/Ongebruikt *) Verzamelgebied: Verzamelgebied: Themaverzameling *) Onderwerp:.. Ik wil deelnemen aan het rondzendverkeer: Ik wil deelnemen aan de nieuwtjesdienst: ja/nee ja/nee Ik ben nooit eerder / reeds eerder lid geweest van een bij de Federatie I.V. Philatelica aangesloten vereniging. (Indien van toepassing s.v.p. oud lidnummer hier invullen: ). Plaats: Handtekening: Datum: *) Deze velden zijn niet verplicht.

16 Druk: Grafisch Centrum Etten-Leur- Mon Plaisir 89 (076)

e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info. In dit nummer: Postkantoor Utrecht-Station

e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info. In dit nummer: Postkantoor Utrecht-Station 2015 2 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info In dit nummer: Postkantoor Utrecht-Station Dit nummer bevat de stukken voor de Algemene Ledenvergadering op

Nadere informatie

Phila-Info. 2014 3 e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL)

Phila-Info. 2014 3 e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) 2014 3 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info In dit nummer: activiteiten te over in oktober en november... Phila-Info 1 Postzegelvereniging Philatelica

Nadere informatie

e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info. In dit nummer: postzegelkunst

e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info. In dit nummer: postzegelkunst 2014 2 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info In dit nummer: postzegelkunst Dit nummer bevat de stukken voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag 15

Nadere informatie

e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info

e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info 2015 4 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info Prettige kerstdagen en een voorspoedig 2016 Phila-Info 1 Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant Bijeenkomsten

Nadere informatie

e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info. In dit nummer: postkaarten, de van rond 1900

e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info. In dit nummer: postkaarten, de  van rond 1900 2015 1 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info In dit nummer: postkaarten, de e-mail van rond 1900 Phila-Info 1 Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant

Nadere informatie

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 11 2 e kwartaal 2011

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 11 2 e kwartaal 2011 Jaargang 11 Indien onbestelbaar retour aan: Gouden Rijder 9 4879 AW ETTEN-LEUR (NL) PHILA-INFO In dit nummer: Mijn verzameling Dit nummer bevat de stukken voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag

Nadere informatie

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 12 2 e kwartaal 2012

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 12 2 e kwartaal 2012 Jaargang 12 Indien onbestelbaar retour aan: Gouden Rijder 9 4879 AW ETTEN-LEUR (NL) PHILA-INFO In dit nummer: Duitse nummerstempels Dit nummer bevat de stukken voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag

Nadere informatie

2014 1 e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info. In dit nummer: de Posboom in Zuid-Afrika

2014 1 e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info. In dit nummer: de Posboom in Zuid-Afrika 2014 1 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info In dit nummer: de Posboom in Zuid-Afrika Phila-Info 1 Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant Bijeenkomsten

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad November 2014 1 Voorwoord, Op maandag 15 december 2014 hebben wij onze jaarlijkse KERSTVIERING voor alle leden en een speciale uitnodiging

Nadere informatie

Phila-Info e kwartaal. De West-Brabantse Verzameldag 2013 zondag 24 november in Etten-Leur

Phila-Info e kwartaal. De West-Brabantse Verzameldag 2013 zondag 24 november in Etten-Leur 2013 4 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info In dit nummer: Helgoland De West-Brabantse Verzameldag 2013 zondag 24 november in Etten-Leur Phila-Info 1 Postzegelvereniging

Nadere informatie

2013 2 e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info. In dit nummer: plaatfouten in de emissie 1867

2013 2 e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info. In dit nummer: plaatfouten in de emissie 1867 2013 2 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info In dit nummer: plaatfouten in de emissie 1867 Dit nummer bevat de stukken voor de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info

e kwartaal. Indien onbestelbaar retour aan: Doelen AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info 2013 1 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info Machinaal timmerbedrijf voor Aannemer en Particulier Gouden Rijder 10 4879 AW Etten-Leur Telf. 076-503.53.02

Nadere informatie

Website of gewoon papier?

Website of gewoon papier? Website of gewoon papier? Sinds enige weken hebben wij weer onze eigen webpagina (www.filatelisten-sittard.nl). Als bestuur hebben we gemeend dat we niet zonder kunnen als het gaat om communicatie met

Nadere informatie

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 11 1 e kwartaal 2011

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 11 1 e kwartaal 2011 Jaargang 11 Indien onbestelbaar retour aan: Gouden Rijder 9 4879 AW ETTEN-LEUR (NL) PHILA-INFO In dit nummer: van computerponsband tot postzegel Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant Machinaal timmerbedrijf

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad oktober 2016 1 Beste leden, Voor u ligt al weer het verenigingsblad van onze vereniging. De vakantie periode is weer voorbij. Ik hoop

Nadere informatie

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o.

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. NUMMER 158 15 E JAARGANG MAART 2018 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@lblad VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste zin,

Nadere informatie

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 12 4 e kwartaal 2012. Denkt u nog aan uw contributie voor 2013?

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 12 4 e kwartaal 2012. Denkt u nog aan uw contributie voor 2013? Jaargang 12 Indien onbestelbaar retour aan: Gouden Rijder 9 4879 AW ETTEN-LEUR (NL) PHILA-INFO Prettige kerstdagen en een voorspoedig 2013 Denkt u nog aan uw contributie voor 2013? Postzegelvereniging

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad December 2013 1 Beste leden Aangezien we nu als proef meerdere keren per jaar een clubblad gaan maken is jullie hulp ook gewenst. Ook

Nadere informatie

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 12 3 e kwartaal 2012

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 12 3 e kwartaal 2012 Jaargang 12 Indien onbestelbaar retour aan: Gouden Rijder 9 4879 AW ETTEN-LEUR (NL) PHILA-INFO In dit nummer: De ontdekking van de Inverted Jenny Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant Machinaal

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Oktober 2014 1 Beste leden, Wij hebben op de laatste bijeenkomst uitgebreid gesproken om een veiling te houden op de eerst volgende

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4 NUMMER 153 14 E JAARGANG NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER 2017 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@l Beursnieuws Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Kontaktblad April 2013 1 Philatelistenvereniging Gelre-Gulick CLUBLOKAAL Café Bie Alois Rijksweg Noord 21 6114 JA Susteren Telefoon 046-4493150

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN. Kontaktblad

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN. Kontaktblad PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN Kontaktblad Oktober 2009 Voorwoord door de voorzitter e Het 2 nummer van ons verenigingsblad van 2009. Op de eerste plaats wil ik u attent maken op de

Nadere informatie

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 10 2 e kwartaal 2010

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 10 2 e kwartaal 2010 Jaargang 10 Indien onbestelbaar retour aan: Gouden Rijder 9 4879 AW ETTEN-LEUR (NL) PHILA-INFO In dit nummer o.a.: Neutraal Moresnet, het vergeten land Dit nummer bevat de stukken voor de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 11 4 e kwartaal 2011

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 11 4 e kwartaal 2011 Jaargang 11 Indien onbestelbaar retour aan: Gouden Rijder 9 4879 AW ETTEN-LEUR (NL) PHILA-INFO Prettige kerstdagen en een voorspoedig 2012 Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant Machinaal timmerbedrijf

Nadere informatie

Wilt u een wijziging van uw emailadres z.s.m. aan Jan Sangers doorgeven? U blijft dan verzekerd van een juiste ontvangst van de Nieuwsbrief.

Wilt u een wijziging van uw emailadres z.s.m. aan Jan Sangers doorgeven? U blijft dan verzekerd van een juiste ontvangst van de Nieuwsbrief. Maandelijkse nieuwsbrief van de Postzegelvereniging Postfris 68 Vleuten De Meern. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. Website: www.pf68.nl Wilt u een wijziging

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad December 2015 1 Voorwoord, Op maandag 14 december 2015 hebben wij onze jaarlijkse KERSTVIERING voor alle leden en een speciale uitnodiging

Nadere informatie

De zomermaanden staan weer voor de deur.

De zomermaanden staan weer voor de deur. De zomermaanden staan weer voor de deur. Zoals u op de afgelopen bijeenkomst gehoord heeft is de ledenvergadering door omstandigheden verplaatst naar Mei. Dus tijdens de bijeenkomst van 16 mei zal de jaarlijkse

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Februari 2014 1 Voorwoord door de voorzitter Bij deze nodig ik onze leden uit voor onze Jaarvergadering op 16 Maart 2014. Nadere berichtgeving

Nadere informatie

September Meldt u aan voor de nieuwsbrief op

September Meldt u aan voor de nieuwsbrief op September 2018 Meldt u aan voor de nieuwsbrief op WWW.ONDERDELOUPE.NL INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 In memoriam 4 Mededelingen 5-9 Veiling 10 Gevraagd - Aangeboden 11 Orderlijst 12 Aanmeldingsformulier

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Augustus 2018 1 Voorwoord, Wij hebben weer de 1 e beurs na de vakantie. Wij hopen dat u weer met veel plezier naar de beurs komt om

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad februari 2019 1 Voorwoord, Bij dezen wil ik de leden vragen om onze jaarvergadering op 11 maart 2019 te bezoeken. In dit clubblad treft

Nadere informatie

Phila-Info. 2013 3 e kwartaal. De West-Brabantse Verzameldag 2013 zondag 24 november in Etten-Leur

Phila-Info. 2013 3 e kwartaal. De West-Brabantse Verzameldag 2013 zondag 24 november in Etten-Leur 2013 3 e kwartaal Indien onbestelbaar retour aan: Doelen 8 4875 AD ETTEN-LEUR (NL) Phila-Info In dit nummer: Mars-3 ruimtesonde mogelijk teruggevonden op Mars De West-Brabantse Verzameldag 2013 zondag

Nadere informatie

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor.

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor. E Echt gelopen. Term voor een poststuk dat werkelijk werd verzonden en door de post werd besteld. Het stuk dat U ziet is voorzien van een vertrek en aankomststempel evenals een bestellerstempel. Eén cirkel

Nadere informatie

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 10 4 e kwartaal 2010

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 10 4 e kwartaal 2010 Jaargang 10 Indien onbestelbaar retour aan: Gouden Rijder 9 4879 AW ETTEN-LEUR (NL) PHILA-INFO Prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2011 Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant Machinaal timmerbedrijf

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van de Postzegelvereniging Postfris 68 Vleuten De Meern. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. Website: www.pf68.nl Wilt u een wijziging

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Augustus 2014 1 Beste leden, Voor u ligt al weer het verenigingsblad van onze vereniging. De vakantie periode is weer voorbij, en ik

Nadere informatie

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 10 1 e kwartaal 2010

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 10 1 e kwartaal 2010 Jaargang 10 Indien onbestelbaar retour aan: Gouden Rijder 9 4879 AW ETTEN-LEUR (NL) PHILA-INFO In dit nummer o.a.: de Belgische regering in Frankrijk (foto: www.postzegelsdemerode.be) Postzegelvereniging

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Januari 2015 1 Voorwoord, Allereerst wens ik alle leden namens het bestuur een gezond en voorspoedig 2015 en een dat wij weer een geweldig

Nadere informatie

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : D.G.M. Touw, Somerweide 14, 4824 EW Breda. 076 5418 419 Email: dgmtouw@hetnet.

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : D.G.M. Touw, Somerweide 14, 4824 EW Breda. 076 5418 419 Email: dgmtouw@hetnet. Inhoudsopgave 1 Inhoud 2 Adressen 3 Vergaderingen/Bijeenkomsten 4 Mededelingen 8 Enquête 9 Ingezonden brief 10 Kavellijst veiling 26 november 2013 12 Kavellijst veiling 17 december 2013 31 e jaargang -

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING

PHILATILISTENVERENIGING PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Mei 2014 1 Voorwoord door de voorzitter Jeugd. De jeugdleden zijn nu lid van Postzegelvereniging Gelre Gulick Echt Susteren. De site

Nadere informatie

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : D.G.M. Touw, Somerweide 14, 4824 EW Breda. 076 5418 419 Email: dgmtouw@hetnet.

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : D.G.M. Touw, Somerweide 14, 4824 EW Breda. 076 5418 419 Email: dgmtouw@hetnet. Inhoudsopgave 1 Inhoud 2 Adressen 3 Vergaderingen/Bijeenkomsten 5 Brepost altijd op de website 6 PostNL 7 Kavellijst veiling 23 september 2014 8 Kavellijst veiling 28 oktober 2014 32 e jaargang - nr. 4

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Mei 2016 1 Voorwoord, Het bestuur heeft besloten om op 11 mei 2016 een Informatiemiddag te houden over postzegels en diversen verzamelgebieden

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad September 2014 1 Beste leden, Voor u ligt al weer het Clubblad van onze vereniging. De eerste bijeenkomst is al weer achter ons. In

Nadere informatie

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog - deel IV (slot) Postzegelruil met het buitenland Direct na de bevrijding was postzegelruil met het buitenland niet mogelijk, zeer tot ongenoegen van de

Nadere informatie

Afstempeling. Algemeen gebruikte uitdrukking. poststempel op een postzegel en / of poststuk. Let ook eens op de fraaie illustratie op deze kaart.

Afstempeling. Algemeen gebruikte uitdrukking. poststempel op een postzegel en / of poststuk. Let ook eens op de fraaie illustratie op deze kaart. Afgeschreven. Ook wel nietig afgeschreven. Als een met port belast stuk door de geadresseerde werd geweigerd of niet besteld kon worden, moest het niet te innen bedrag aan port worden afgeschreven en de

Nadere informatie

De Lekbode 106 april 2009

De Lekbode 106 april 2009 G Gebruikt. Een gestempelde zegel die echt is gebruikt. Dit in tegenstelling tot allerlei gelegenheids afstempelingen. Deze term wordt ook wel gebruikt voor postfrisse zegels met b.v. een plakker. Hier

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van de Postzegelvereniging Postfris 68 Vleuten De Meern. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. Website: www.pf68.nl Telefoonnummers bestuursleden:

Nadere informatie

Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels

Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels 1 Inleiding Het vervoer van post met de trein was een zaak van de PTT. Met de spoorwegen werden contracten afgesloten over het vervoer van afgesloten zakken

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Februari 2017 1 Voorwoord, Bij deze wil ik de leden vragen om onze jaarvergadering op 13 maart 2017 te bezoeken. In dit clubblad treft

Nadere informatie

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 11 3 e kwartaal 2011

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 11 3 e kwartaal 2011 Jaargang 11 Indien onbestelbaar retour aan: Gouden Rijder 9 4879 AW ETTEN-LEUR (NL) PHILA-INFO \ In dit nummer: Internationaal recht / de spaceshuttle Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant Machinaal

Nadere informatie

Afb.1 De twee verschillende stempels van het Postmuseum. De maandag en dinsdag waren in hun geheel bestemd voor bezoek aan:

Afb.1 De twee verschillende stempels van het Postmuseum. De maandag en dinsdag waren in hun geheel bestemd voor bezoek aan: Het mooie Zweden In het voorjaar werd door vier "NOVIOPOST"-leden te weten: H.A.J.J. Egberts, H.Janssen, J.Rutten en P.G.M. Gerrits besloten om gezamenlijk een bezoek te brengen aan de Internationale Postzegeltentoonstelling

Nadere informatie

Digitale postzegels. Wat zijn digitale postzegels? Zwitserland. Italië

Digitale postzegels. Wat zijn digitale postzegels? Zwitserland. Italië Digitale postzegels Als het gaat over de toekomst van het postzegelverzamelen hoor je vaak dat e-mail en andere moderne ontwikkelingen de postzegel overbodig zullen maken. Voor een deel zal dat zeker gebeuren;

Nadere informatie

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 10 3 e kwartaal 2010

PHILA-INFO. Postzegelvereniging Philatelica West-Brabant. Jaargang 10 3 e kwartaal 2010 Jaargang 10 Indien onbestelbaar retour aan: Gouden Rijder 9 4879 AW ETTEN-LEUR (NL) PHILA-INFO Uitgeroepen tot Vereniging van het jaar 2009 Dit nummer bevat belangrijke informatie over de het lidmaatschap

Nadere informatie

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : P.H. de Dreu, Ruigendijk 10, 4438 NM Driewegen Email: phdedreu@xs4all.nl

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : P.H. de Dreu, Ruigendijk 10, 4438 NM Driewegen Email: phdedreu@xs4all.nl Inhoudsopgave 1 Inhoud 2 Adressen 3 Vergaderingen/Bijeenkomsten 4 Mededelingen : data s 2012 5 Filatelie: week van de filatelie 6 Filatelie: brievenbussen 7 Filatelie: (post)drukkerij 9 Kavellijst veiling

Nadere informatie

Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER

Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER 2 Ambachtse Filatelisten Vereniging Bestuur: Voorzitter: Anton Verjaal tel.:078-6123217 e-mail: a.verjaal@telfort.nl Secretaris: Cor

Nadere informatie

35e jaargang nr. 138 maart 2015

35e jaargang nr. 138 maart 2015 POSTFRYS Officieel orgaan van de Vereniging van Postzegelverzamelaars Friesland Opgericht 10 december 1917 Door H.M. de Koningin begiftigd met de Koninklijke Erepenning REDACTIE: J. Meijer, tel. 0517-231598

Nadere informatie

Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen

Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen Vierdaagse onder de loupe Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen een r i j k verleden en ook hedentendage nog veel interessants te bieden heeft, dankt de stad zijn wereldwijde faam aan een

Nadere informatie

Waar liggen nog kansen en wensen.

Waar liggen nog kansen en wensen. Waar liggen nog kansen en wensen. Het bestuur is al even aan het nadenken hoe we meer leden naar de bijeenkomsten kunnen krijgen. U heeft het zelf al wel gemerkt, er komen wat minder leden door leeftijd

Nadere informatie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie MAAND DATUM VERENIGING / EVENEMENT TIJDEN augustus 24 + 25 HOLLANDFILA, Veluwehal, NieuweMarkt 6, 3771CB

Nadere informatie

Thema avond "Verenigd koninkrijk van Groot Brittannië en Noord Ierland".

Thema avond Verenigd koninkrijk van Groot Brittannië en Noord Ierland. Van de redactie Nu de vakantie voorbij is, gaat eenieder weer aan de slag met de postzegels. Velen zullen kijken wat er zoal op de vakantie kaarten is binnen gekomen. Zitten daar nog de nodige aanwinsten

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

Van de redactie. De bijeenkomsten van de jeugdafdeling zijn van tot uur: gewone bijeenkomst thematische tentoonstellers

Van de redactie. De bijeenkomsten van de jeugdafdeling zijn van tot uur: gewone bijeenkomst thematische tentoonstellers Met uitzondering van de Internationale postzegelbeurs, vinden alle bijeenkomsten plaats in "de Klokketoren", Slotemaker de Bruïneweg (hoek Muntweg), Nijmegen (tel. 024-3552649). Aanvang middagbijeenkomsten

Nadere informatie

FILATELISTISCHE TERMEN, BEGRIPPEN EN UITDRUKKINGEN

FILATELISTISCHE TERMEN, BEGRIPPEN EN UITDRUKKINGEN A Aangesneden. Dit is een term voor ongeperforeerde zegels waarvan bij het losknippen te weinig rand is overgebleven of het zegelbeeld is beschadigd. U ziet dit veel bij de 1 e emissie. De prijs van een

Nadere informatie

POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER Mail:

POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER Mail: POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER 0251-657751 06-13246989 Mail: info@stamps4u.nl UITGEBREID AANBOD VAN: POSTZEGELS : NEDERLAND en OVERZEE, SCANDINAVIE, WEST EUROPA EN ENGELSE KOLONIEN EN GEBIEDEN TEVENS

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING

PHILATILISTENVERENIGING PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Januari 2014 1 Beste Leden Allereerst de beste wensen nog voor het postzegeljaar 2014. Hierbij krijgt u de eerste uitgaven van ons

Nadere informatie

FW - B-003/vivium 02/2014 Vormgeving: Zeezicht.com

FW - B-003/vivium 02/2014 Vormgeving: Zeezicht.com Stichting Vrienden van Hogewey Heemraadweg 1 1382 GV Weesp tel: (0294) 210 500 e-mail: hogewey@vivium.nl www.vivium.nl/vriendenhogewey Rekeningnummer (IBAN): NL37 RABO 0343 1354 34 FW - B-003/vivium 02/2014

Nadere informatie

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Naam : Voornaam : Adres : Postcode/woonplaats : / Telefoonnummer : / Mobiel: Geboortedatum : / E-mail adres Geslacht : M / V* *doorstrepen wat niet van toepassing is.

Nadere informatie

De Lekbode 94 april 2009

De Lekbode 94 april 2009 F Facsimile. Nabootsing van zeldzame zegels. Regelmatig wordt dit soort maakwerk aangeboden, soms nog voor veel geld. Het gevaar van dit soort producten is dat vervalsers hiermede zeldzame stukken vervaardigen

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING

PHILATILISTENVERENIGING PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Ter gelegenheid 25 jarig bestaan 14 mei 2015 1 Beste leden, Op 14 mei 2015 bestaat onze vereniging Postzegelvereniging Gelre Gulick

Nadere informatie

Uitzoekdozen. Thema avond "Zuidelijk Afrika"

Uitzoekdozen. Thema avond Zuidelijk Afrika Uitzoekdozen Elke verzamelaar herkent dit wel: overtollige poststukken, niet passend in je verzamelgebied, maar zonde om weg te gooien. Of je koopt een doos "van alles wat" op de veiling, haalt er de gewenste

Nadere informatie

Priority Mail 2016/03

Priority Mail 2016/03 Priority Mail 2016/03 Intro Deze keer een overvolle PM met de volgende onderwerpen: Oproep voor nieuwe beursactiviteit Oproep ontbrekende mededelingenbladen Jan Toorop Overtollige catalogi Filafair 2016

Nadere informatie

Meer mogelijkheden met Decemberzegels

Meer mogelijkheden met Decemberzegels Meer mogelijkheden met Decemberzegels Waarschijnlijk verzamelt u Nederland postfris en hebt u een compleet velletje van twintig decemberzegels aangeschaft. Daar bent u als verzamelaar snel mee klaar: wacht

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van de Postzegelvereniging Postfris 68 Vleuten De Meern. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. Website: www.pf68.nl Wilt u een wijziging

Nadere informatie

Inhoud van dit maandblad. 73e jaargang nummer 5, januari 2019

Inhoud van dit maandblad. 73e jaargang nummer 5, januari 2019 Bestuursleden: Vereniging voor Aquarium-, Terrarium- en Vijverkunde. Rekeningnummer: NL38 INGB 0000 8459 52. Opgericht: 15 augustus 1945 (Koninklijk goedgekeurd). Aangesloten bij de Nederlandse Bond Aqua-Terra.

Nadere informatie

Een "oud" blad in een nieuw jasje!

Een oud blad in een nieuw jasje! EEKAAPEEVEETJE E E R S T E K E R K R A A D S E P H I L A T E L I S T E N V E R E N I G I N G 23e jaargang nr. 1 januari 2013 Een "oud" blad in een nieuw jasje! U leest nu het eerste Eekaapeeveetje dat

Nadere informatie

Café Bie Alois. Café "DE WEEGBRUG" STAMS Loperweg 10, 6101 AE Echt Telefoon 0475-481347. Philatelistenvereniging Gelre- Gulick CLUBLOKAAL

Café Bie Alois. Café DE WEEGBRUG STAMS Loperweg 10, 6101 AE Echt Telefoon 0475-481347. Philatelistenvereniging Gelre- Gulick CLUBLOKAAL Philatelistenvereniging Gelre- Gulick CLUBLOKAAL Café Bie Alois Rijksweg Noord 21 6114 JA Susteren Telefoon 046-4493150 Uw adres voor: - Koffietafels - Vergaderingen - Party s Ruilbeurzen Café "DE WEEGBRUG"

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier KV TOP Arnemuiden

Aanmeldingsformulier KV TOP Arnemuiden Aanmeldingsformulier KV TOP Arnemuiden Dit formulier gelieve inleveren bij: Ingrid Jacobse Pr. Beatrixstraat 8 4341 GK Arnemuiden. Of: Rina Bouwens Akkerlaan1 4341 MC Arnemuiden. Naam : m/v Voornamen :

Nadere informatie

N e d e r w e e r t d o o r h e t o o g v a n... Jef Kirkels S t i c h t i n g G e s c h i e d s c h r i j v i n g N e d e r w e e r t

N e d e r w e e r t d o o r h e t o o g v a n... Jef Kirkels S t i c h t i n g G e s c h i e d s c h r i j v i n g N e d e r w e e r t N e d e r w e e r t d o o r h e t o o g v a n... Jef Kirkels S t i c h t i n g G e s c h i e d s c h r i j v i n g N e d e r w e e r t Nieuwe uitgave in de serie Nederweerts Verleden van de Stichting Geschiedschrijving

Nadere informatie

1976 1979 1981 1985

1976 1979 1981  1985 1962 "De dag van de Postzegel" was het begin van een stukje Tongerse geschiedenis. Na Genk, Winterslag; Hasselt en Heusden kwam de heroprichting van de Tongerse postzegelvereniging "Ambiorix". De stichting

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Hallo nieuwe badminton(st/n)er,

Hallo nieuwe badminton(st/n)er, Hallo nieuwe badminton(st/n)er, Graag heten we je van harte welkom bij de Papendrechtse Badminton Club. Bij deze brief vind je naast een inschrijfformulier en een machtiging tot incasso, ook aanvullende

Nadere informatie

LEDENWERF SPECIAL JAARGANG 1 LEDENWERFSPECIAL

LEDENWERF SPECIAL JAARGANG 1 LEDENWERFSPECIAL LEDENWERF SPECIAL Mogen wij ons even voorstellen? Seniorenbelang Nissewaard is eind vorig jaar opgericht na het opheffen van de afdeling Spijkenisse van de ANBO, om de belangen van de senioren in de gemeente

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING

PHILATILISTENVERENIGING PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Kontaktblad Januari 2013 1 Philatelistenvereniging Gelre-Gulick CLUBLOKAAL Café Bie Alois Rijksweg Noord 21 6114 JA Susteren Telefoon 046-4493150

Nadere informatie

H O O F D S T U K F R A N K E E R T A R I E V E N. BBF Deel 3-5 pagina 1

H O O F D S T U K F R A N K E E R T A R I E V E N. BBF Deel 3-5 pagina 1 H O O F D S T U K F R A N K E E R T A R I E V E N 5 Het transporteren van een poststuk naar de geadresseerde is een prestatie waarvoor moet worden betaald. Voordat de postzegel het mogelijk maakte deze

Nadere informatie

De Lekbode 118 april 2009

De Lekbode 118 april 2009 H Haarlemse druk. De zegels de 2 e emissie werden tot eind 1866 in Utrecht en daarna in Haarlem gedrukt. Er zijn minimale verschillen te zien. Vandaar dat bij deze emissie wordt gesproken Utrechtse en

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Maart 2017 1 Voorwoord, Bij deze wil ik de leden bedanken voor de opkomst van onze jaarvergadering op 13 maart 2017. Het was een nuttige

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad februari 2018 1 Voorwoord Op maandag 8 januari 2018 hebben wij onze eerste clubavond (Nieuwjaarsreceptie ) gehad. Het was een gezellige

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Postzegelvereniging Drachten

Huishoudelijk reglement van de Postzegelvereniging Drachten Huishoudelijk reglement van de Postzegelvereniging Drachten Artikel 1. Naam en zetel De naam van de vereniging is Postzegelvereniging Drachten gevestigd te Drachten. De vereniging is opgericht op 1 september

Nadere informatie

Gestempeld in de trein

Gestempeld in de trein Gestempeld in de trein Met de komst van de spoorwegen kwam ook het vervoer van post met de trein. In de beginperiode zijn daar filatelistisch niet zo veel sporen van te vinden. In Nederland is zo'n spoor

Nadere informatie

Stichting Vrienden van De Zandzee

Stichting Vrienden van De Zandzee Stichting Vrienden van De Zandzee Stichting Vrienden van De Zandzee: Nauw betrokken bij ouderen met een zorgbehoefte Als je ouder wordt en afhankelijk van zorg, zijn veel dingen die vroeger gewoon waren

Nadere informatie

Zwemvereniging Patrick Echt

Zwemvereniging Patrick Echt INSCHRIJFFORMULIER Hierbij meld ik mij aan als lid van Zwemvereniging Patrick. VOORLETTERS.. ROEPNAAM. ACHTERNAAM.. GEBOORTEDATUM GEBOORTEPLAATS.. GESLACHT MAN / VROUW NATIONALITEIT... NAAM VADER * NAAM

Nadere informatie

Om uur stappen we in de stoomlocomotief met rijtuigen en vertrekken naar:

Om uur stappen we in de stoomlocomotief met rijtuigen en vertrekken naar: Uitnodiging Voor oud medewerkers Vut, FPU en Gepensioneerden van de Provincie Gelderland. (lid zijnde van de.) VOOR INFORMATIE Yvonne van Brink T (026) 359 9007 Peter Evers T (026) 359 9802 E vgpp@gelderland.nl

Nadere informatie

De Lekbode 66 april 2009

De Lekbode 66 april 2009 D Dag van de Aerofilatelie. Een dag die elk jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Aerofilatelisten de Vliegende Hollander. Meestal is er op Schiphol een bijeenkomst en wordt er een

Nadere informatie

Interessant is ook het postale strookje "Vertrokken" op de voorzijde, met daarop geschreven "Europa".

Interessant is ook het postale strookje Vertrokken op de voorzijde, met daarop geschreven Europa. Kom over de brug! Enige t i j d geleden wist ik op een clubbijeenkomst de bij dit artikel afgebeelde brief te verkrijgen. Filatelistisch maakwerk! Daar ziet het wel naar uit. Maar toch, wanneer we de frankeerwaarde

Nadere informatie

Lang geleden was dit een probleem, dat sommige

Lang geleden was dit een probleem, dat sommige OP ZONDAG >BESTELLEN< OF >NIET BESTELLEN< Lang geleden was dit een probleem, dat sommige postadministraties trachtten op te lossen. De post werd toen nog enige malen per dag bezorgd, óók op zondag. Tegenwoordig

Nadere informatie

Artikel 4 De vereniging zorgt ervoor dat de ingeleverde rondzendboekjes voldoende verzekerd zijn.

Artikel 4 De vereniging zorgt ervoor dat de ingeleverde rondzendboekjes voldoende verzekerd zijn. REGLEMENT RONDZENDVERKEER. Algemene bepalingen. Artikel 1 De vereniging onderhoudt een rondzenddienst, nader aan te duiden als RD, waaraan uitsluitend leden van de vereniging kunnen deelnemen. Artikel

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van de Postzegelvereniging Postfris 68 Vleuten De Meern. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. Website: www.pf68.nl Telefoonnummers bestuursleden:

Nadere informatie

Erg veel gebruikt in Nederland en ook kennen we dit vanuit o.a België is het Niet Bestellen, of Bestellen op Zondag..

Erg veel gebruikt in Nederland en ook kennen we dit vanuit o.a België is het Niet Bestellen, of Bestellen op Zondag.. Filatelistische elementen deel XI Verzendadviezen en Postale berichten Door: Jan Sangers Er is een flink aantal stroken, etiketten/stickers en stempels in gebruik om afzenders, transporteurs, bezorgers

Nadere informatie

Vanaf pagina 9 neemt Jos Stroom ons mee in de wereld van de particuliere Vierdaagse enveloppen en kaarten. Hieronder een van de afbeeldingen,

Vanaf pagina 9 neemt Jos Stroom ons mee in de wereld van de particuliere Vierdaagse enveloppen en kaarten. Hieronder een van de afbeeldingen, Op pagina 5 begint het verhaal van Jo Toussaint over de Caprivi strook. Deze landstrook ligt langs de rivier de Zambezi in het noorden van Botswana. Ter oriëntatie geven we een kaart van de loop van de

Nadere informatie