zaterdag 27 april Lezing van Jos de Veer: "Ambulancehulpverlening in relatie met 112 Aanvang: uur Locatie Geffense Plas notulist : Harry Smeets

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "zaterdag 27 april Lezing van Jos de Veer: "Ambulancehulpverlening in relatie met 112 Aanvang: 14.00 uur Locatie Geffense Plas notulist : Harry Smeets"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF NR 004 datum: 17 april 2013 Beste leden van de Stamtafel Oss, NB NB NB : Donderdag 2 mei - voor deze datum stond gepland het jaarlijks uitje met partners. Dit evenement is verschoven naar woensdag 14 augustus. Daarover verderop meer gegevens. Vreugde en Verdriet bij V&V zijn er helaas resp. gelukkig geen meldingen binnengekomen, alleen deze glimlach en.deze glimlach is voor ons allemaal bedoeld.!!!! Preview zaterdag 27 april Lezing van Jos de Veer: "Ambulancehulpverlening in relatie met 112 Aanvang: uur Locatie Geffense Plas notulist : Harry Smeets Jos de Veer is directeur van MEDAC BHV en al 26 jaar Ambulance verpleegkundige. De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Brabant Midden-West-Noord biedt acute zorgverlening en besteld ambulancevervoer voor 46 gemeenten in Brabant. Zij werken nauw samen met ketenpartners zoals ziekenhuizen, huisartsen, verloskundigen, brandweer en politie. HartslagNu is het nieuwe alarmeringssysteem voor het inschakelen van burgers bij reanimaties. HartslagNu vervangt de alarmeringssystemen AED-Alert en AED-Locator. 1.

2 Donderdag 2 mei Bezoek aan het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden verzamelen bij de Geffense Plas om uur Notulist : Peter van Turnhout Bezoekerscentrum de Grote Rivieren, Langestraat 38, 6624 AB Heerewaarden tel: website: Route: Via pontje Alem, bij rotonde Kerkdriel rechtsaf ri. Nijmegen, Rossum. = (N322), Na sluis Fort Andries is het na 1 km rechts af, dorpje Heerwaarden in. Meteen rechts af, en na 200 mtr aan de rechterkant is het Bezoekerscentrum. Voor de Stamtafel Oss gaan we ervan uit dat ongeveer 20 leden die meegaan.. Entree is gratis ivm het 40 jr bestaan. Het programma: uur: ontvangst met 1 x koffie/ thee en vlaaipunt kosten 3,50 per persoon uur: lezing over het gebied kosten 35, uur: natuurwandeling bij Fort St. Andries kosten 35, uur: afsluiting - iets te drinken (?) tot uur kosten 1,75 per consumptie De kosten voor de lezing en natuurwandeling zullen door de Stamtafel Oss worden betaald. Dus 2 x 35,- = 70,-zijn voor rekening van de Stamtafel Oss. Uiteraard zijn de consumpties voor ieder s eigen rekening. Stichting Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. De activiteiten van de Stichting richten zich op het verstrekken van informatie over de natuur en cultuur in het Rivierengebied. Het motto van de Bezoekerscentra in Gelderland is: wie binnen kijkt, ziet buiten meer! Tijdens rondleidingen of op eigen houtje komt de bezoeker in aanraking met het verleden, heden en de toekomst van het Rivierengebied. Waar Maas en Waal elkaar bijna raken en heden, verleen en toekomst elkaar de hand geven. Fort St. Andries. In het belang van de verdediging van Noordelijk Nederland werd Nieuw Fort St. Andries in 1815 gebouwd. Van dit Fort zijn nog enkele gewelven en de later gebouwde uitzichttoren overgebleven. U kunt hier op dit strategisch belangrijke punt, een wandeling maken en een idee krijgen van de grootte van het Fort en hoe het er toen geweest moet zijn. Heerewaarden ligt ingeklemd tussen Maas en Waal en heeft een authentieke dorpskern. Door zijn unieke ligging tussen de dijken, omringd door prachtige uiterwaarden is het een genot hier rond te struinen. 2.

3 donderdag 23 mei Bezoek aan Four Winds - K-9 in Geffen - politie honden training verzamelen bij de Geffense Plas om uur notulist : Jan v d. Veerdonk uur hebben we een rondleiding van ca. 1,5 uur.. Wat doet Four Winds K-9: Four Winds Policedog Center is een gespecialiseerd bedrijf in de africhting en training van verschillende type diensthonden. Zij werken over de gehele wereld voor overheidsinstellingen. Four Winds is dé specialist in totale project organisatie. Ze leveren niet alleen de hond maar een totaal product. Om een goede K9 unit met hoge resultaten te creëren is veel tijd en ervaring nodig. De training van de honden gebeurt in totaal op ons trainingscentrum en verschillende overige locaties in Nederland. Na de training is afgerond worden de nieuwe geleiders opgeleid om met de honden te werken. zaterdag 1 juni Lezing " geschiedenis van de landbouw " door huisarts Sjaak van Dorst Aanvang: uur Locatie Geffense Plas notulist : Bob Verberkt Sjaak van Dorst is geboren en getogen op een boerderij in Haren. Hij groeide op in een gezin met tien kinderen en kan worden beschouwd als ervaringsdeskundige. Hij heeft de ontwikkelingen in de landbouw na de oorlog aan den lijve ondervonden. De dia s die vertoond worden zijn dan ook vooral in eigen kring gemaakt. De getoonde boerenwerktuigen, foto s en attributen geven een duidelijk beeld van het leven en werken van boeren in de 20e eeuw en zijn verzameld door Bert Rijsselberg en Sjaak van Dorst. De zogenaamde goede oude tijd bestaat niet, zei vader van Dorst altijd, het was een zware tijd, alles moest met de hand gebeuren. Het koeien melken, het oogsten met de sikkel en ploegen met een Belgisch trekpaard. Het gereedschap was eenvoudig en kwetsbaar. Na de Tweede Wereldoorlog werd het langzaam beter. In de vijftiger jaren nam de productie toe, maar dit waren ook de jaren waarin veel boerenzonen en dochters naar Canada of Australië emigreerden. In de zestiger jaren ging de tractor het werk van het paard overnemen en deed de melkmachine zijn intrede. De zeventiger jaren doen Sjaak van Dorst denken aan de komst van de ligboxenstal en de koeltank die het dagelijks transport naar de melkfabriek overbodig maakte. De tachtiger jaren worden gekenmerkt door de invoer van het melkquotum en de hoge kwaliteitseisen aan alle afgeleverde producten; de negentiger jaren door de regelgeving, ziektes en wederom emigratie.sjaak is van het boerenleven blijven houden en vertelt op enthousiaste wijze over de geschiedenis van en ontwikkelingen in het boerenbedrijf. Talloze herinneringen en herkenbare anekdotes passeren de revue zoals de permissie die je aan de pastoor moest vragen om op zondag te mogen maaien, de aanschaf van de eerste (tweedehands) tractor in het dorp, de veemarkt in Den Bosch, de ruilverkaveling en allerlei andere zaken waar je als kind van boerenouders in Haren bij betrokken werd. 3.

4 Review zaterdag 23 maart : Iconen Verslag volgt later woensdag 10 april : bezoek aan Vught. Met een twintigtal mannen van onze Stamtafel bezochten we op Woensdag 10 april Het Nationaal monument Kamp Vught,dat in de tweede wereldoorlog een cruciale plaats was. O.l.v. een zeer bekwame gids werden we door Kamp Vught geleid. In Kamp Vught werden veel Joden, verzetsstijders en andere wetsovertreders gevangen gezet.het kamp deed dienst van januari 1943 tot september In totaal zaten er gevangenen waarvan joden. In Kamp Vught hebben 750 mensen de dood gevonden. 329 hiervan waren verzetsstrijders die werden gefusilleerd. Alle doden werden in ovens verbrand. Ook kinderen waren er in Kamp Vught werden in juni 1943 op transport gesteld in goederen wagons naar Westerbork. Daags na aankomst zijn ze allemaal vermoord. Voor hen is een monument in Kamp Vught opgericht. De gevangenen leefden in barakken met stapelbedden.240 per barak. De mensen werden te werk gesteld bij wegen,vliegveld en ook bij Philips. Voor de joden was Vught een doorgangskamp vandaar naar Westerbork en dan naar vernietigingskampen. Tot slot hebben we de fusillade plaats bezocht met het monument voor de 329 verzetsstrijders die hier zijn omgebracht. Een hele aangrijpende en interessante middag. Notulist: Gerald Sanders 4.

5 Algemeen 1. Afscheid van ons Tijdens het avond bezoekuur heeft Frans de Poot de laatste 4 dagen van het Osse ziekenhuis - ondersteund door een groep muziekanten en zangers ( ook een aantal leden van de Stamtafel Oss ) het lied Houdoe Anna gezongen. Een daverend succes, gezien alle zeer positieve reacties. Harry Smeets had de coördinatie en heeft heel goed gescoord vwb de publiciteit. Het Brabants Dagblad, Regio Oss en ook Omroep Brabant TV hebben er aandacht aan besteed. 2. Het jaarlijkse uitje, met partners, Zoals eerder gemeld gaan we dit evenement op 14 augustus 2013 organiseren. Er is gekozen voor een BBQ bij de Bierbrouwerij in Oijen We hebben een soort intekenlijst verstuurd en tot op heden hebben zich (slechts) 26 personen aangemeld. We moeten heel spoedig voor de organisatie aangeven met hoeveel personen wij uiteindelijk komen. Dus wil IEDEREEN de toegezonden enquete beantwoorden. Ga je mee of niet!!! woensdag 14 augustus 2013 JAARLIJKS UITJE ( MET PARTNER ) Oijense Bovendijk 61 - van uur tot ca uur borrelen van uur consumpties : 2,- per stuk barbecue ( met kok ) van tot ca uur 18,- p.p. exclusief drank eigen vervoer met car poulen. Wie gaat mee? 5.

6 Nieuwe adres Martin van Lieverloo : Bob Verberkt : Notulisten 10 april Gerald Sanders 27 april Harry Smeets 2 mei Peter van Turnhout 23 mei Jan vd Veerdonk 1 juni Bob Verberkt Verjaardagen 20 april Albert Mantingh 80 jaar een kroonjaar 30 april Frans van Roessel 27 mei Hans Kobessen Volgende Nieuwsbrief kunnen jullie verwachten ongeveer midden mei. Namens de Jan van Leeuwen (secretaris). 6.

7

Het is nu echt toch echt lente geworden. De zon en de natuur vraagt ons hiervan te genieten.

Het is nu echt toch echt lente geworden. De zon en de natuur vraagt ons hiervan te genieten. NIEUWSBRIEF NR 005 datum: 15.mei 2013 Beste leden van de Stamtafel Oss, Het is nu echt toch echt lente geworden. De zon en de natuur vraagt ons hiervan te genieten. Voordat we naar V&V gaan, een mooie

Nadere informatie

VAN DE BESTUURSTAFEL 6 JANUARI 2015

VAN DE BESTUURSTAFEL 6 JANUARI 2015 NIEUWSBRIEF AFDELING HOORN www.anbohoorn.nl info@anbohoorn.nl FEBRUARI 2015 VAN DE BESTUURSTAFEL 6 JANUARI 2015 Laat ik beginnen met u allen een heel gelukkig en vooral een gezond 2015 toe te wensen. Want

Nadere informatie

Inhoud. maart 2014 maart 2014

Inhoud. maart 2014 maart 2014 ANBO Servicelijn Algemeen 0348 46 66 66 ANBO (Leden) Servicecenter (algemene vragen) 0348 46 66 90 ANBO Advieslijn vragen over pensioen, inkomen, werk en wonen. 0348 46 66 88 ANBO/SUCZES Zorgadvieslijn

Nadere informatie

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015 NUMMER 93, 20 MAART 2015 IN DIT NUMMER Cursus Klantgericht denken en handelen lees verder Molen zoekt molenaar (m/v) lees verder Maand van de geschiedenis 2015 lees verder Officiële aftrap Knoal! lees

Nadere informatie

Inhoud: Aan onze leden,

Inhoud: Aan onze leden, 2 Jaargang 7 Inhoud: Aan onze leden,... 2 Elke nieuwe dag is het begin van een nieuw jaar.... 3 Oproep fondsenwerver.... 4 Aktiviteitenkalender... 4 Oproep Oproep... 4 Verslag Nationale MS dag op 8.11.2001...

Nadere informatie

nr.31 juni 2010 www.hollandsewaterlinie.nl wordt living lab

nr.31 juni 2010 www.hollandsewaterlinie.nl wordt living lab nr.31 juni 2010 WaterLIJN 4 Fort bij de Nieuwe Steeg wordt living lab 6 Kritische vragen op informatieavond Rijksmonument 7 Wat gebeurt er met het uitzicht van Fort Steurgat? Stijn Rademaker Projectbureau

Nadere informatie

Aandacht. 192 november 2014. Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Haarlem opgericht: 12 oktober 1952 www.kbohaarlem.nl

Aandacht. 192 november 2014. Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Haarlem opgericht: 12 oktober 1952 www.kbohaarlem.nl Aandacht Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Haarlem opgericht: 12 oktober 1952 www.kbohaarlem.nl 192 november 2014 Humor is het gat in de traan waardoor de lach ontsnapt. Ruth Zwijgers In dit nummer

Nadere informatie

Maart 2015 18-03 21-03 22-03 26-03 28-03 28-03 28-03 02-04 04-04 04-04. Van de voorzitter

Maart 2015 18-03 21-03 22-03 26-03 28-03 28-03 28-03 02-04 04-04 04-04. Van de voorzitter Mededelingen: Belangrijke data: - In deze nieuwsbrief komen onder andere de - volgende onderwerpen aan bod: - Updates vanuit het zwemmen en water en hulpverlening - De laatste kans om in te schrijven voor

Nadere informatie

Negenentwintigste jaargang nr. 8. oktober 2012

Negenentwintigste jaargang nr. 8. oktober 2012 Negenentwintigste jaargang nr. 8 oktober 2012 We kunnen het allemaal. Het is echt niet alleen de pastoor, de pastoraal werker, de gebedsleider of welke beroepskracht dan ook, die ons voorhoudt hoe de boodschap

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 2 2. Visie 3 3. De activiteiten 4 4. Coördinator en groepswerkers 8 5. Vrijwilligers 9 6. Bestuur 12 7. Contacten in de samenleving 13 8. Publiciteit 14 9. Toekomst 15

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Contributie/Aanmelden nieuwe leden. Uitnodiging Ledenvergadering Dinsdagavond 27 maart 2012. Als gastspreker: Hart Veilig Hardenberg

Nieuwsbrief. Contributie/Aanmelden nieuwe leden. Uitnodiging Ledenvergadering Dinsdagavond 27 maart 2012. Als gastspreker: Hart Veilig Hardenberg Datum nieuwsbrief Jaargang, nr. 10 Maart 2012 Nieuwsbrief Uitnodiging Ledenvergadering Dinsdagavond 27 maart 2012. Als gastspreker: Hart Veilig Hardenberg In dit nummer: Uitnodiging ledenvergadering 1

Nadere informatie

Voor alle leden van ZijActief Gemert

Voor alle leden van ZijActief Gemert Voor alle leden van ZijActief Gemert Jaargang 10 mei/jun 2013 nummer 3 Redactie: Vondellaan 128 Website: www.zijactief-gemert.nl nieuwsbrief@zijactief-gemert.nl Bankrekening: 1161.84.310 AGENDA: Hallo,

Nadere informatie

JAARGANG 19 NUMMER 04-2013 STICHTING LEEFBAARHEID

JAARGANG 19 NUMMER 04-2013 STICHTING LEEFBAARHEID DE BLIKOPENER JAARGANG 19 NUMMER 04-2013 STICHTING LEEFBAARHEID BOSCHPOORT BOSSCHERVELD Deze uitgave van De Blikopener wordt mede mogelijk gemaakt door: Café D n Diek Bosscherweg 169 ZOMER???? Koud hebben

Nadere informatie

2 jaar. t Buurthuis: t Buurthuis verhuist! speciale editie. Meeuwenlaan 37. wat jullie ervan vinden. zaterdag 13 juni van 11 u. tot 13 u.

2 jaar. t Buurthuis: t Buurthuis verhuist! speciale editie. Meeuwenlaan 37. wat jullie ervan vinden. zaterdag 13 juni van 11 u. tot 13 u. meer info > buurtwerkster Katrien Tyvaert 0498 905 833 katrien.tyvaert@middelkerke.be mei 2009 2 jaar t Buurthuis: wat jullie ervan vinden speciale editie t Buurthuis verhuist! Ik voel me hier, kort gezegd,

Nadere informatie

Maria-Bernadette school

Maria-Bernadette school Maria-Bernadette school 13 februari 2015 Nieuwsbrief 12 www.maria-bernadette-medemblik.nl Klasseninformatie Bij deze Nieuwsbrief is een bijdrage van groep 6 toegevoegd op onze site. U kunt de bijlage vinden

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 1-2015. van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 1-2015. van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 1-2015 Serious Request Nieuwsbrief 2014 van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Op donderdag 18 en vrijdag 19 december mochten

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Mercedes-Benz. Klassieker Vrienden

Mercedes-Benz. Klassieker Vrienden Mercedes Benz Klassieker Vrienden Mercedes-Benz Klassieker Vrienden MBKV - Journaal JANUARI 2015 nr: 5 Traditioneel genieten Beste MBKV-deelnemers(sters), De MBKV is op 28 januari 2007 opgericht en we

Nadere informatie

Drempelpost februari 2015 0

Drempelpost februari 2015 0 Drempelpost februari 2015 0 Drempelpost februari 2015 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Onderwerp 3 Pastorale: Verder na Parijs 3 Vieringen 4 Parochieagenda 4 Misintenties 5 In memoriam 5 Palmtakjes 5 De kerk is

Nadere informatie

Nummer zestien. Vanuit het Bestuur

Nummer zestien. Vanuit het Bestuur 15-01 Spintölke 16 Januar i 2 015 Heemkundevereniging Sevenum Nummer zestien I n d i t n u m m e r Nummer 16 1 Vanuit het bestuur 1 Contributie 1 Jubilarissen 2 Jaarboek 2014 2 Excursie naar Gemert 3 Jan

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 foto 35 jarig KBO feest Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: december 2013 Artikelen in dit afdelingsnieuws - Een zalig

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwjaarswens. nr. 4, winter 2011

Nieuwsbrief. Nieuwjaarswens. nr. 4, winter 2011 Nieuwsbrief nr. 4, winter 2011 Nieuwjaarswens Sinds begin dit jaar is het Centrum Mantelzorg in de vorm van een alliantie met MEE, Welsaen en SMD in gemeente Zaanstad gestart. In de gemeente Purmerend

Nadere informatie

Inleiding. De slipjacht bij het kasteel, schilderij van Arthur Le Mire uit de collectie van t Schoor. Collectie poffers en mutsen 2

Inleiding. De slipjacht bij het kasteel, schilderij van Arthur Le Mire uit de collectie van t Schoor. Collectie poffers en mutsen 2 Wij geven in dit jaarbericht beknopt weer hoe we in 2007 als team van vrijwilligers hebben gewerkt. Wij vertrouwen er op dat door het lezen van dit jaarbericht wij op uw belangstelling voor en betrokkenheid

Nadere informatie

op zoek naar leuk... ...vrijwilligerswerk? scouting De trappers hoogezand verwelkomt Nieuw schip zeus ii

op zoek naar leuk... ...vrijwilligerswerk? scouting De trappers hoogezand verwelkomt Nieuw schip zeus ii devrijwilligerskrant Vrijwilligers Huis aan Huis in de Gemeente Hoogezand-Sappemeer Jaargang 1 Nummer 3 Oplage: 20.000 exemplaren op zoek naar leuk... samenloop voor hoop Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juni

Nadere informatie

Achtentwintigste jaargang nr. 10 december 2011

Achtentwintigste jaargang nr. 10 december 2011 Nieuw Achtentwintigste jaargang nr. 10 december 2011 De voorbereiding naar Kerstmis beleef ik dit jaar anders, dat wil ik best bekennen. Dat heeft vooral te maken met de onlangs intens beleefde heropening

Nadere informatie

Een stroom aan informatie Nummer 3, 2013

Een stroom aan informatie Nummer 3, 2013 Een stroom aan informatie Nummer 3, 2013 Nieuwsbrief Het Zonnelied Merwedehof In deze nieuwsbrief: 1. Voorwoord 2. Nieuws over medewerkers van de Merwedehof 3. Samenwerking met andere disciplines 4. Cultuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2011

Nieuwsbrief oktober 2011 RSZK is In voor Zorg! Woensdag 28 september was een mooie zonnige dag met zomerse temperaturen. Een prachtige dag om van start te gaan met het project In voor Zorg. In dit project gaan we als organisatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stadsakkers levert nu officieel aan de Voedselbank. Pagina 1 NIEUWSBRIEF VOEDSELBANK EINDHOVEN

Inhoudsopgave. Stadsakkers levert nu officieel aan de Voedselbank. Pagina 1 NIEUWSBRIEF VOEDSELBANK EINDHOVEN Pagina 1 Jaargang 3, nr. 3, september 2014 Inhoudsopgave Stadsakkers levert aan Voedselbank 1 Voedselbank op Oranjemarkt 2 BHV-cursussen voor Voedselbank 2 Donatie communicanten St. Petrus stoel 2 Grote

Nadere informatie

Corry Kistemaker & Tom Draisma Ervaringen van de verteltrainers (een eerste concept) Inhoud

Corry Kistemaker & Tom Draisma Ervaringen van de verteltrainers (een eerste concept) Inhoud Het vertelproject van Bibliotheek Lelystad, 28 mei 28 oktober 2006 Corry Kistemaker & Tom Draisma Ervaringen van de verteltrainers (een eerste concept) Inhoud I. Inleiding II. Opzet III. Als verteltrainers

Nadere informatie

Geneaknowhow.net. korte terugblik over de eerste vijf jaren

Geneaknowhow.net. korte terugblik over de eerste vijf jaren Geneaknowhow.net korte terugblik over de eerste vijf jaren Dit document is samengesteld ter herinnering aan het eerste lustrum van het domein Geneaknowhow.net op 22 april 2005, met een beknopt overzicht

Nadere informatie