Het is nu echt toch echt lente geworden. De zon en de natuur vraagt ons hiervan te genieten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het is nu echt toch echt lente geworden. De zon en de natuur vraagt ons hiervan te genieten."

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF NR 005 datum: 15.mei 2013 Beste leden van de Stamtafel Oss, Het is nu echt toch echt lente geworden. De zon en de natuur vraagt ons hiervan te genieten. Voordat we naar V&V gaan, een mooie uitspraak: Vrienden zijn mensen die je raken. Bedankt dat jullie er zijn. Vreugde en Verdriet Paul L. : helaas blijft de gezondheid van Paul zorgelijk. Wij wensen hem en Nolly veel sterkte in dit moeilijke proces. Frans vr. : Nel is aan haar 3 e chemo begonnen - wij hopen allemaal op een goed resultaat!! Jacques V. : Jacques heeft inmiddels een nieuwe knie gekregen en wij wensen hem een snel herstel. Hans N. : Hans viert deze maand het feit dat hij.50 jaar geleden ja heeft gezegd tegen Marian. Zij vieren binnenkort met hun gezin een leuk feestje. De Stamtafel Oss zegt proficiat, fijne dag en veel plezier. Albert M. : Albert is onlangs 80 jaar geworden heeft ons tijdens de laatste lezing hiervoor een rondje gegeven. hartelijk dank hiervoor. Zijn dochter en gezin die in Amerika wonen, komen een paar weken naar Holland en samen met de andere familie leden wordt er een leuk feest gevierd. Albert en Wil, geniet ervan! Ton Gijsbers : Ton blijft enorm sukkelen met zijn gezondheid hij is al bijna 2 jaar niet meer bij de Stamtafel kunnen komen en het ziet ernaar uit dat hierin geen verandering / verbetering komt. Heel en heel erg vervelend voor Ton. In goed onderling overleg hebben we besloten om voor Ton toch te vragen zijn Stamtafel lidmaatschap op te zeggen en zodoende ruimte te maken voor een nieuw lid. Hierover meer verderop in deze Nieuwsbrief. 1.

2 Preview donderdag 23 mei notulist : Jan v d. Veerdonk Bezoek aan Four Winds - K-9 in Geffen - politiehonden training verzamelen bij de Geffense Plas om uur uur hebben we een rondleiding van ca. 1,5 uur.. Wat doet Four Winds K-9: Four Winds Policedog Center is een gespecialiseerd bedrijf in de africhting en training van verschillende type diensthonden. Zij werken over de gehele wereld voor overheidsinstellingen. Four Winds is dé specialist in totale project organisatie. Ze leveren niet alleen de hond maar een totaal product. Om een goede K9 unit met hoge resultaten te creëren is veel tijd en ervaring nodig. De training van de honden gebeurt in totaal op ons trainingscentrum en verschillende overige locaties in Nederland. Na de training worden de nieuwe geleiders opgeleid om met de honden te werken. zaterdag 1 juni Lezing " geschiedenis van de landbouw " door huisarts Sjaak van Dorst Aanvang: uur Locatie Geffense Plas notulist : Bob Verberkt Sjaak van Dorst is geboren en getogen op een boerderij in Haren. Hij groeide op in een gezin met tien kinderen en kan worden beschouwd als ervaringsdeskundige. Hij heeft de ontwikkelingen in de landbouw na de oorlog aan den lijve ondervonden. De dia s die vertoond worden zijn dan ook vooral in eigen kring gemaakt. De getoonde boerenwerktuigen, foto s en attributen geven een duidelijk beeld van het leven en werken van boeren in de 20e eeuw en zijn verzameld door Bert Rijsselberg en Sjaak van Dorst. De zogenaamde goede oude tijd bestaat nie, zei vader van Dorst altijd, het was een zware tijd, alles moest met de hand gebeuren. Het koeien melken, het oogsten met de sikkel en ploegen met een Belgisch trekpaard. Het gereedschap was eenvoudig en kwetsbaar. Na de Tweede Wereldoorlog werd het langzaam beter. In de vijftiger jaren nam de productie toe, maar dit waren ook de jaren waarin veel boerenzonen en dochters naar Canada of Australië emigreerden. In de zestiger jaren ging de tractor het werk van het paard overnemen en deed de melkmachine zijn intrede. De zeventiger jaren doen Sjaak van Dorst denken aan de komst van de ligboxenstal en de koeltank die het dagelijks transport naar de melkfabriek overbodig maakte. De tachtiger jaren worden gekenmerkt door de invoer van het melkquotum en de hoge kwaliteitseisen aan alle afgeleverde producten; de negentiger jaren door de regelgeving, ziektes en wederom emigratie. Sjaak is van het boerenleven blijven houden en vertelt op enthousiaste wijze over de geschiedenis van en ontwikkelingen in het boerenbedrijf. Talloze herinneringen en herkenbare anekdotes passeren de revue zoals de permissie die je aan de pastoor moest vragen om op zondag te mogen maaien, de aanschaf van de eerste (tweedehands) tractor in het dorp, de veemarkt in Den Bosch, de ruilverkaveling en allerlei andere zaken waar je als kind van boerenouders in Haren bij betrokken werd. 2.

3 Review Zaterdag 23 maart Lezing van Ad Burgmans : Iconen, een ontmoeting met religieuze kunst. Het woord Iconen is afgeleid van Iconografie. Iconografie is de leer van de voorstellingen van de afbeeldingen. Beeldbeschrijving schilderijen en beelden. Icoon ( portret of eikoon ) maakt t hemelse zichtbaar. De afbeeldingen zijn zonder emotie, naar binnen gericht ( hemels ) en zelden of nooit gesigneerd. Er wordt gezegd : de hand van de maker wordt geleid door een bovennatuurlijke kracht. Er zijn diverse soorten iconen. Voor kerk processie en de huisicoon. De reisicoon (zakformaat) is vaak van brons of messing. Iconografie komt oorspronkelijk uit Egypte : de Egyptische dodenmaskers uit de 2 e tot 4 e eeuw na Christus zijn de zogenaamde Fayumportretten. Zowel keizerlijke als religieuze afbeeldingen. Beroemd zijn de iconen van de St. Vitale kerk in de Noord-Italiaanse stad Ravenna. Tijd ca 550 n.chr. De mozaïeken zijn wereldberoemd ( wereld erfgoed van Unesco ) Macedonische Renaissance Beroemde Iconen schilders : De Griek , Anarej Rivoblev 1340, Dionysy Stroganov iconen. Tijdens het communisme zijn er veel iconen vernietigd. Notulist Frans van Roessel Zaterdag 27 april Lezing van Jos de Veer: "Ambulancehulpverlening in relatie met 112 Jos de Veer is directeur van MEDAC BHV en al 26 jaar Ambulance verpleegkundige. In de regio Brabant Noord-Oost beschikken we over een uitgebreid netwerk van zorg-voorzieningen zoals huisartsen, ambulances, Centrale Huisartsen Posten, ziekenhuizen en een ambulance-helikopter (Volkel). Daarnaast er een (landelijk) burgerinitiatief HARTSLAGNU om mensen met een hartstilstand snel te kunnen reanimeren en te helpen met een AED. 112, ons alarmnummer, is een doorgeefluik voor de inzet van politie, brandweer, ambulance en rapid response. Tevens kan een ambulance-helikopter ingezet worden om ervoor te zorgen dat een arts snel ter plaatse is. In principe is de ambulance-helikopter niet voor transport van patiënten naar een ziekenhuis, dit kan soms wel eens het geval zijn. Rapid response is een alléén optredende verpleegkundige met eigen vervoermiddel. Als je 112 belt, zorg dan dat je zegt wie je bent, waar je precies bent en wat er aan de hand is. Luister goed naar degene die je aan de telefoon helpt en doe precies wat zij/hij zegt. HARTSLAGNU (was AED-Alert) organiseert de inzet van vrijwilligers (opgeleid voor reanimatie en AED) in een straal van 1 kilometer rond de plaats van een hart-slachtoffer. Via 112 wordt een sms gestuurd naar allen die zich in die straal hebben aangemeld. De kans dat er een of twee mensen helpen is groot. Ambulance hulpverlening heeft dus tot doel: stabiliseren vitale functies van een slachtoffer, pijn bestrijden en het transport naar een ziekenhuis. De zorgambulance verzorgt gepland ziekenvervoer. Jos de Veer verzorgde een duidelijke en professionele presentatie voor 24 leden van de Stamtafel Oss. Notulist Peter van Turnhout 3.

4 Donderdag 2 mei Bezoek aan het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden Wij vertrokken met 19 Stamtafelaars richting de Grote Rivieren. Ger op z n nieuwe motorfiets. Na een lekker kopje koffie met een heerlijk stuk vlaai werd door Gijs Seepers een korte inleiding gegeven over dit gebied. We kregen een aantal kaarten (die we overigens na afloop weer moesten inleveren) waarop e.e.a. verduidelijkt werd. In dit gebied woonden rond 1200 meer mensen dan in Oss. Heerewaarden is ontstaan op een oeverwal van de Maas en ligt ingeklemd tussen Maas en Waal. Het is een natuurlandschap dat dus van oudsher werd ingericht door mensenhand. Dit in tegenstelling tot een natuurlijk landschap waar (nog) geen mensenhand aan te pas is gekomen. De visserij (op zalm) was een belangrijke bron van inkomsten en de schepen voeren meestal met een bruin zeil (en als het niet waaide dan werden ze met de hand getrokken!!) tot ver in Duitsland; soms maanden onderweg. In dit gebied waren drie overlaten waar de Hollanders graag gebruik van maakten om hun overtollig water af te voeren. Vanaf 1800 en in de Napoleontische tijd kregen de Brabanders meer zeggenschap en gingen dan ook stevig meedoen. Heerewaarden werd geen eiland meer maar een gebied met akkerbouw, fruitteelt en steenfabrieken. De bevolking werd hier overigens niet steenrijk van. Voor de vissers werd de vangst steeds minder en zij verdwenen van het toneel. Gijs nam ons daarna mee voor een wandeling naar de dijk(en) en liet ons zien hoe in de loop der jaren de dijken steeds hoger werden en meer landinwaarts kwamen te liggen. Door diverse overstromingen groeide slibde het gebied tussen de verschillende dijken dicht en daar zien we nu mooi grasland. We genoten van het uitzicht. (Intussen leerde ik nog dat bruin-bonte koeien vooral voor het vlees en zwart bonte koeien meer voor de melk gehouden worden). Terug in het bezoekerscentrum maakten wij ons gereed voor de autorit naar Fort Andries. Onder leiding van Kees zagen we de restanten van het nieuwe Fort Sint Andries, gebouwd in het fort lag hoog omdat men de grond afkomstig van de gegraven om het fort heenlopende gracht in het midden had gedeponeerd. Het telde twee verdiepingen en lag hier op een zeer strategisch punt. De Duitsers bouwden naast het fort nog een forse bunker. Bij hun vertrek hebben ze de hele zaak opgeblazen. In en op de restanten kun je rondlopen, de bunker was zo stevig gebouwd dat die nog grotendeels staat. Ernaast is ook een uitkijktoren gebouwd en vanaf deze plek heb je een fantastisch uitzicht over het hele rivierengebied tot aan de brug bij Zaltbommel (Martinus Nijhof). De Maas is niet zichtbaar maar aan de om de 100 meter geplaatste wilgen kun je wel zien waar hij stroomt. Al bij al een gezellige mooie en leerzame middag waar ook het weer volledig aan heeft meegewerkt. Een aantal heeft nog een afzakkertje genomen in de Geffense Plas. notulist : Harry Smeets 4.

5 Algemeen 14 augustus : het 2013 jaarlijkse uitje, met partners. Een BBQ bij de Bierbrouwerij in Oijen. Belangstelling is ruim voldoende momenteel ca. 45 personen. Dát gaat leuk worden. De kosten zijn dus 18,- p.p. zonder drank voor normale drankjes rekent men 2,- per stuk. Voor het gemak zou t goed zijn om met 5 consumptiebonnen te gaan werken en dan niet 18, - maar 28,- p.p. te vragen. Maar hier komen we nog op terug. Habemus nuovo Benjamino? ( hebben wij een nieuwe Benjamin?) We hebben helaas afscheid moeten nemen van Ton Gijsbers als lid van de Stamtafel Oss. ( zie V&V ) Op de wachtlijst stond één naam : John Janssen voorgedragen door Frans van Leeuwen. Velen kennen John al; hij heeft bij ons al 2 lezingen gehouden: asbest en bodemverontreiniging. Voor het bestuur was t snel duidelijk: John uitnodigen en voorstellen aan de groep. Voor de lezing van 1 juni zal John Janssen zich zelf bij ons komen voorstellen en de aanwezige Stamtafelleden zal formeel gevraagd worden of er iemand bezwaar tegen zijn lidmaatschap heeft. Wachtlijst Stamtafel Oss. De wachtlijst is momenteel leeg en we zouden weer nieuwe voordrachten kunnen noteren op de wachtlijst. Het bestuur nodigt ieder lid uit om goed na te denken over een eventuele voordracht, van een vriend of bekende die eventueel in onze groep zou kunnen passen en daar ook zin in heeft. Let wel dat een voordracht niet betekent dat de persoon definitief kan worden opgenomen. Het zijn in eerste instantie alleen voorstellen welke door het bestuur worden beoordeeld en aan de leden worden voorgelegd. Vakantie: voor meerderen van ons is de vakantieperiode weer begonnen. Een aantal van ons zijn een aantal weken van huis ( Martin 12 weken naar Portugal en Cees een paar weken naar La douce France ). Maar onze (nu nog) Benjamin Peter gaat t echt sportief doen : een fietsreis naar Berlijn! Iedereen een prettige vakantie gewenst en kom allemaal weer heelhuids terug. Zomer periode In de enquete van vorig jaar kwam duidelijk naar voren dat er wel degelijk belangstelling bestaat voor iets tijdens de vakantieperiode. Welnu, wij stellen voor om tijdens de zomermaanden een paar keer samen te komen en gewoon wat bijpraten en een pilsje (of iets anders) te drinken. Wij denken aan de Ontmoeting. Op 27 juni, 25 juli en 29 augustus : tussen uur bij de Ontmoeting. Er wordt niets georganiseerd maar er is gewoon tijd en gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Alles voor eigen rekening! Algemene Leden Vergadering (ALV) Het bestuur stelt voor om voorafgaand aan de lezing van 28 september een ALV te houden. Belangrijke zaken die er besproken zullen moeten, zijn o.a. het contributie bedrag voor komend seizoen, een eventueel andere locatie voor onze bijeenkomsten, de wachtlijst etc etc. Noteer deze datum alvast in je agenda! 5.

6 Nieuwe adres Martin van Lieverloo : Bob Verberkt : Notulisten 23 mei Jan vd Veerdonk 1 juni Bob Verberkt Verjaardagen 27 mei Hans Kobessen 9 juni Tonnie van Hal ( kroonjaar 70! ) 11 juni Bart van Beek 18 juni Frans van Leeuwen Volgende Nieuwsbrief kunnen jullie verwachten ongeveer midden juni. Namens de Jan van Leeuwen (secretaris). 6.

7

Juni 2015. Mededelingen van de directie

Juni 2015. Mededelingen van de directie Juni 2015 Mededelingen van de directie Het is juni 2015 en de transitie in de zorg zorgt nu al maanden voor onrust binnen de kantoren van Zorgmed. Eigenlijk hopen we dat u als cliënt er weinig van merkt,

Nadere informatie

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave:

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave: herfst 2011 De Mediant FamilieKrant is een speciale uitgave van Mediant Geestelijke Gezondheidszorg en geeft een beeld wat Mediant voor de familie doet. Familiemaand bij Mediant Van 10 oktober (landelijke

Nadere informatie

De Clingel. De zomer van Het Huis Nebo. Thema. van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten. De duofiets is er!

De Clingel. De zomer van Het Huis Nebo. Thema. van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten. De duofiets is er! De Clingel van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten jaargang 27 september - oktober 2014 Vandaag heeft waarde Thema De zomer van Het Huis Nebo De duofiets is er! Wie was Floris Arntzenius?

Nadere informatie

Tandem. Nieuws. Nieuws van Tandem. In deze uitgave. Familiezorg begint aan de keukentafel. Dag van de mantelzorg 2011 Rectificatie workshop.

Tandem. Nieuws. Nieuws van Tandem. In deze uitgave. Familiezorg begint aan de keukentafel. Dag van de mantelzorg 2011 Rectificatie workshop. Informele zorg mantelzorgondersteuning vrijwillige thuishulp buddyzorg Tandem Nieuws Familiezorg begint aan de keukentafel Heel wat mensen willen in diverse situaties thuis blijven wonen. Logisch, want

Nadere informatie

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid IVN - afdeling Peize Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid Juni 2015 braakballen uitpluizen wilgen en fruitbomen snoeien de onlanden even voorstellen nl doet opening brug de horst kledingbeurs

Nadere informatie

Colofon FIJN HET WORD WEER ZOMER. Inhoud. De Hartenjager 19 Mei 2011

Colofon FIJN HET WORD WEER ZOMER. Inhoud. De Hartenjager 19 Mei 2011 Inhoud De Hartenjager 19 Mei 2011 2 Fijn het word weer zomer 3 Even voorstellen: John Heerooms 7 Volleybaltoernooi 12 februari 2011 8 Gedicht Suzanne Ubachs (1) 9 De Troubadour 12 Jan Mani bij De Hartenjagers

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Het Nije Magazine. Kanker heb je samen

Het Nije Magazine. Kanker heb je samen 5 JAAR DE NIJE STICHTING Het Nije Magazine 5 jaar de Nije Stichting Kanker heb je samen Terugkijken op vijf jaar de Nije Stichting met o.a. activiteiten als de Nije Beweegt, de Nije Live en interviews

Nadere informatie

Nieuws. jaargang 7 nr 6 juli 2013 Informatief Magazine Nieuws is een uitgave van De Twentse Zorgcentra

Nieuws. jaargang 7 nr 6 juli 2013 Informatief Magazine Nieuws is een uitgave van De Twentse Zorgcentra Nieuws jaargang 7 nr 6 juli 2013 Informatief Magazine Nieuws is een uitgave van De Twentse Zorgcentra VB Raad van Bestuur De werkelijkheid te maken met forse overschrijdingen en er moet soms hard worden

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 1 augustus/september 2012

jaargang 12 nr. 1 augustus/september 2012 jaargang 12 nr. 1 augustus/september 2012 EEN MOOIE START! En vandaag ligt er alweer een verse nieuwsbrief voor u. Zo wensten wij elkaar een fijne vakantie en zo is een nieuw schooljaar begonnen. Waar

Nadere informatie

ZELFHULPKRANT MEEDRAAIEN IN EEN GROEP INTERVIEW JOKE DE HAAS SCHIZOFRENIE

ZELFHULPKRANT MEEDRAAIEN IN EEN GROEP INTERVIEW JOKE DE HAAS SCHIZOFRENIE ZELFHULPKRANT STICHTING NETWERK ZUIDOOST - BRABANT DAK-, EN THUISLOZEN MEEDRAAIEN IN EEN GROEP INTERVIEW JOKE DE HAAS SCHIZOFRENIE LICHAMELIJKE AANDOENING EEN PROBLEEM, JA OF NEE? ERVARINGS VERHALEN ALLOCHTONEN

Nadere informatie

Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland

Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland MAART2011 Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland Afscheid Van de redactie. In ons verenigingsblad proberen we als redactie steeds informatie

Nadere informatie

Inhoud: Aan onze leden,

Inhoud: Aan onze leden, 2 Jaargang 7 Inhoud: Aan onze leden,... 2 Elke nieuwe dag is het begin van een nieuw jaar.... 3 Oproep fondsenwerver.... 4 Aktiviteitenkalender... 4 Oproep Oproep... 4 Verslag Nationale MS dag op 8.11.2001...

Nadere informatie

F T (010) 511 23 79 99 46. I www.lamens.nl. Sinds 1972!

F T (010) 511 23 79 99 46. I www.lamens.nl. Sinds 1972! Sportief onderweg i f s met Lamens! L Cas Automobielbedrijf Cas Lamens BV 2650 Rodenrijseweg AG Berk 57 l T 2650 (010) AG 5 Berkel 1 23 en 9 Rodenrijs F T (010) 511 23 79 99 46 IF www (010) 511 79 s 46

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 foto 35 jarig KBO feest Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: december 2013 Artikelen in dit afdelingsnieuws - Een zalig

Nadere informatie

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!!

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!! 45e jaargang nummer 10 29 juni 2013 Aan de bewoners van dit pand! Informatieblad voor alle Ruwaardbewoners van de Stichting voor Samenlevingsopbouw RUCREA in samenwerking met de WIJKRAAD RUWAARD --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Eindrapportage project rouwondersteuning aan allochtonen. Als je verdriet hebt, Kom dan even zeggen Hoe pijn dat doet

Eindrapportage project rouwondersteuning aan allochtonen. Als je verdriet hebt, Kom dan even zeggen Hoe pijn dat doet Eindrapportage project rouwondersteuning aan allochtonen Als je verdriet hebt, Kom dan even zeggen Hoe pijn dat doet Eindrapportage project rouwondersteuning aan allochtonen Als je verdriet hebt, Kom

Nadere informatie

Wat was 2014 een super jaar! NAJAAR. Extra dik jubelnummer!

Wat was 2014 een super jaar! NAJAAR. Extra dik jubelnummer! Chapter: 9289 JAARGANG 20 NAJAAR Extra dik jubelnummer! AMERSFOORT - HOLLAND Wat was een super jaar! FOTOEN HET 20 JARIG SURPRISEWEEKEND ROCK CITY CHARITY LOH RITEN BOOK REVIEW RCC-NAJAAR 1 ook zorgeloos

Nadere informatie

Corry Kistemaker & Tom Draisma Ervaringen van de verteltrainers (een eerste concept) Inhoud

Corry Kistemaker & Tom Draisma Ervaringen van de verteltrainers (een eerste concept) Inhoud Het vertelproject van Bibliotheek Lelystad, 28 mei 28 oktober 2006 Corry Kistemaker & Tom Draisma Ervaringen van de verteltrainers (een eerste concept) Inhoud I. Inleiding II. Opzet III. Als verteltrainers

Nadere informatie

Zorg voor de Toekomst

Zorg voor de Toekomst Zorg voor de Toekomst Welkom in Stedum Juni 2013 Zorg voor de Toekomst Noord- en Oost-Groningen www.zorgvoordetoekomst.com 1 Welkom in Stedum Beste lezer, Zorgconcepten voor de toekomst in Noord- en Oost

Nadere informatie

Oudheidkundige kring zoekt trekkers Door Marten Brascamp

Oudheidkundige kring zoekt trekkers Door Marten Brascamp Uitgave voor en door Teugenaren Jaargang 09 Editie 3 Januari 2015 Oudheidkundige kring zoekt trekkers Door Marten Brascamp De Oudheidkundige Kring Voorst bestaat in 2015 40 jaar en organiseert daarom een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. zal verbeteren. De kern, de methodiek en aanpak blijven natuurlijk hetzelfde.

NIEUWSBRIEF. zal verbeteren. De kern, de methodiek en aanpak blijven natuurlijk hetzelfde. NIEUWSBRIEF 1 Nummer 01 2009 - juni Mijn tweede openingstukje. De vorige keer heb ik me uitgebreid voorgesteld en nu wil ik kort ingaan op een paar belevenissen van de afgelopen maanden. De meest recente

Nadere informatie

Komende bijeenkomst: 2 februari, Aanvang 20.15 uur. BRAC Oscillator avond

Komende bijeenkomst: 2 februari, Aanvang 20.15 uur. BRAC Oscillator avond 1 Jaargang 34 nummer 02 februari 2007 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

SCHEERWOLDER NIEUWS Uitgave van de vereniging Plaatselijk Belang Scheerwolde 18e jaargang/ oktober 2014

SCHEERWOLDER NIEUWS Uitgave van de vereniging Plaatselijk Belang Scheerwolde 18e jaargang/ oktober 2014 SCHEERWOLDER NIEUWS Uitgave van de vereniging Plaatselijk Belang Scheerwolde 18 e jaargang/ oktober 2014 BESTUURSLEDEN PLAATSELIJK BELANG Monique Bos Leonie de Vos Jeanet van Weert Alex Mooiweer Marco

Nadere informatie

De Stedumer Augustus 2013

De Stedumer Augustus 2013 De Stedumer Augustus 2013 Speelweek 2013 groot succes! Foto: www.stedum.com Op 12 augustus in aanwezigheid van 75 kinderen landden er twee ruimtevaarders op aarde, precies in Stedum. Ze waren afkomstig

Nadere informatie

OVERDENKING. 1 Kerkvenster NAAM EN FEIT

OVERDENKING. 1 Kerkvenster NAAM EN FEIT OVERDENKING NAAM EN FEIT Een jeugdherinnering. Op de christelijke lagere school die ik als kind bezocht hadden wij een boekje om onze Bijbelkennis te vergroten. Het heette Naam en feit. Wat ik mij er vooral

Nadere informatie

REESTMONDER. Juni - 2015 NR. 3. een prettige vakantie

REESTMONDER. Juni - 2015 NR. 3. een prettige vakantie REESTMONDER Juni - 2015 NR. 3 een prettige vakantie COLOFON INHOUD De Reestmonder verschijnt vijf keer per jaar. Bij alle redactieleden kun je terecht voor het aanleveren van artikelen of ideeën. Ook kun

Nadere informatie

76 ste Jaargang. nr. 584 april 2010

76 ste Jaargang. nr. 584 april 2010 76 ste Jaargang nr. 584 april 2010 In dit nummer o.a. Passiespelen in Tegelen 12 De pianist: film & bespreking 15 Jongerenuitwisseling 16/17 Jaarverslag 2009 22/23/24 Ledenvergadering 25/26 1 2 Zolang

Nadere informatie

Ons eigen Centraal Park

Ons eigen Centraal Park Gratis krant voor en door de bewoners van de wijk Holendrecht Ons eigen Centraal Park Nieuwe bouwlocaties in Gaasperdam Het totstandkomen van de Structuurvisie Amsterdam Zuidoost 2020 en nu de mogelijke

Nadere informatie