Watervoorziening. Een watervoorziening kan bestaan uit verschillende bronnen: In deze presentatie zullen wij de bovengrondse watertank aanschouwen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Watervoorziening. Een watervoorziening kan bestaan uit verschillende bronnen: In deze presentatie zullen wij de bovengrondse watertank aanschouwen."

Transcriptie

1 BFSN Ontwerp watervoorziening Deze presentatie geeft een globale uitleg over de opbouw en de verschillende vigerende normen die gebruikt worden voor bovengrondse watertanks als watervoorziening in de brandbeveiliging zoals bij o.a. sprinklerinstallaties. In België zijn er 3 normen die voornamelijk gebruikt worden; CEA, FM en NFPA Avasco Industries nv Gerrit Kruithof Asse-Zellik, 29 april 2015

2 Een watervoorziening kan bestaan uit verschillende bronnen: -Bovengrondse watertank -Ondergrondse kelder -Bronpomp -vijver In deze presentatie zullen wij de bovengrondse watertank aanschouwen. Het water wordt via een pompset(s) uit de tank gehaald via een zuigleiding op de tank waar aan de binnenzijde een anti-vortexplaat aanwezig is om een vortex te voorkomen naarmate het waterpeil zakt. De werking is simpel, door vergroting van de aanstroomlengte (is omtrek anti-vortexplaat) daalt de stroomsnelheid. Afmetingen anti-vortexplaat en vrije aanstroomopening eronder is in de vigerende normen als FM-NFPA-CEA vastgelegd.

3 CEA4001 is de meest bekende en toegepaste norm in België: -Géén certificaat en géén listing. -Géén richtlijnen voor stabiliteit en/of kwaliteit..???... -Stabiliteit dient wettelijk echter wel volgens relevante EN- normen (eurocodes) als EN 1991, EN1993, etc. te zijn. -Kwaliteit is niet voorgeschreven, echter zijn er voorschriften in voorbereiding die dit gelijkstellen aan FM en NFPA met certificatie én listing. Uiteindelijk is het belangrijk dat een watertank betrouwbaar en gekeurd is door een vakbekwame instantie! -Plaatdikte minimaal 2,0 mm en zinklaag minimaal 600 gr/m² = 45 micron per zijde. -Inwendig voorzien van 2 lagen bitumen en 3 lagen op de wind-waterlijn of een volledige kunststof liner systeem.

4 FM is eveneens een bekende en toegepaste norm. -Certificatie en opgenomen in een listing. -Beperkt in hoogte, maximaal 12 meter of individuele certificatie is vereist. -Duidelijke richtlijnen voor stabiliteit én kwaliteit door de norm vastgelegd. -Plaatdikte minimaal 2,5 mm en zinklaag minimaal 600 gr/m² = 45 micron per zijde. -Inwendig voorzien van 2 lagen bitumen en 3 lagen op de wind-waterlijn of een volledige kunststof liner systeem.

5 NFPA22 is tevens een bekende en toegepaste norm. -Dezelfde richtlijnen als voor FM uitvoering. -Géén certificatie en géén listing. -Niet beperkt in maximale hoogte, in tegenstelling met FM. -Wel duidelijke richtlijnen voor stabiliteit én kwaliteit. -Plaatdikte minimaal 2,5 mm en zinklaag minimaal 600 gr/m² = 45 micron per zijde. -Inwendig voorzien van 2 lagen bitumen en 3 lagen op de wind-waterlijn of een volledige kunststof liner systeem.

6 Zo zijn er ook normen als NEN-EN12845 EN12845 (LPCB) en VdS,, echter deze zijn niet zo van belang voor toepassing in België.

7 Specifiek voor watertanks zijn er in de vigerende normen voorschriften opgenomen voor periodieke inspecties en onderhoud: CEA en periodieke inspectie iedere 3 jaar (ROV) en leegmaken na maximaal 15 jaar. (reinigen en coaten of liner vervangen) FM Datablad periodieke inspectie iedere 5 jaar (ROV) en leegmaken na maximaal 10 jaar. (reinigen en coaten of liner vervangen) NFPA periodieke inspectie iedere 5 jaar (ROV) en leegmaken na maximaal 10 jaar. (reinigen en coaten of liner vervangen) De onderhoudsvrije termijn en specifieke inspectievoorschriften wordt niet door de normen voorgeschreven, maar dienen door de zelf fabrikant te worden vastgelegd bij levering.

8 De watertank wordt opgebouwd en verankerd aan een betonnen funderingsplaat die stabiel en voldoende draagkrachtig dient te zijn. De netto capaciteit dient conform de vigerende normen te worden gedimensioneerd: -CEA: vanaf 100 mm boven de anti-vortexplaat tot overloopniveau. -FM en NFPA: vanaf anti-vortexplaat tot overloopniveau. Afmetingen van de tank afhankelijk van de beschikbare ruimte qua diameter of hoogte. Vorstbeveiliging kan met dompel elementen en/of circulatie gebeuren. Aansluitingen op de tank zijn conform opgave sprinklerinstallateur, doch minimaal benodigd zijn overloop, overstroomopening, leeglaat, niveaumeter, verwarming met wakreservoir, kooiladder met dakluik en mangat. Functioneel minimaal benodigd zijn vulleiding stadswater, koelwaterretour (indien dieselmotor), testretour, overdrukretour (indien nodig) en zuigleiding(en) met antivortexplaat.

9 Het is van essentieel belang dat een watertank betrouwbaar is naar stabiliteit en kwaliteit (zijn afhankelijk van elkaar!) om een lange periode van bedrijfszekerheid te waarborgen. Zeer recent is er helaas een geval bekend van instorting van een watertank door gebrek aan onderhoud, schade +/ Er wordt helaas (nog) te weinig officiële aandacht gegeven aan de vereiste kwaliteit hiervoor, alleen al het feit dat ook de waterkwaliteit, de juiste aarding, de aanwezigheid van zwerfstromen (onder- of bovengrondse hoogspanningskabels en spoorwegen), van zeer grote invloed kunnen zijn op de levensduur van de tank. Géén water beschikbaar, door welke reden dan ook, is een groot probleem naar de vereiste beveiliging van het bedrijfsgebouw..

10 Voor gegalvaniseerde oppervlakken is er in de normen geen corrosietoeslag voorgeschreven in tegenstelling met gelaste tanks, dus de zinklaag zal de stalen tankwand onvoorwaardelijk moeten kunnen beschermen tegen corrosie. Zink continue ondergedompeld in voorgeschreven zuivere stadswater r heeft een continue corrosiesnelheid (=opofferingssnelheid) van ongeveer 0,10-0,15 0,15 gr/dag, afhankelijk van de factoren zoals eerder genoemd. Een kleine rekensom geeft al snel aan dat de periode van 10 jaar met alleen galvanisatie niet gehaald zal worden, dus een extra bescherming zal er nodig zijn. Er zijn type watertanks die inwendig voorzien zijn van een bitumenlaag, welke het directe contact van zuurstof (in het water) met de zinklaag belemmerd en zodoende een beschermde functie geeft. Onderwater inspectie is perfect mogelijk om de conditie van de tankwand t en de structurele boutverbindingen te beoordelen. Aandachtspunten voor inspectie zijn de conditie van de bitumencoating,, mastiekvoegen en wind/waterlijn. De inspectie van bitumencoating is belangrijk omdat dit het eerste contact met de zinklaag moet vermijden. Er zijn ook type watertanks die inwendig voorzien zijn van een z.g.n.. kunststof liner,, welke niet kan roesten, maar het nadeel is dat er géén inspectie tussen liner en tankwand mogelijk is. Aandachtspunten voor inspectie zijn conditie tankwand en structurele rele boutverbindingen achter de liner,, ophanging liner en mogelijke beschadigingen van scherpe randen of ijs. De inspectie tussen liner en tankwand is noodzakelijk gezien de mogelijke corrosie door condensatie c en/of lekkages..ervaring in de markt leert dat deze inspectie tot grote verassingen kan leiden.

11 Het dak (afdekking) van de watertank is om de grootste vervuiling buiten te houden, waarbij de draagconstructie ten allen tijden boven het waterniveau moet blijven, dus géén kolommen en minimaal 370 mm vrijboord. Uiteraard dient het stabiel te zijn voor de sneeuw (50 kg/m²) of windbelasting (25 m/sec) Het dak behoeft niet hermetisch gesloten te zijn en zal een beetje doorbuigen onder de belasting van het eigengewicht, wat geen enkele nadelige invloed heeft. Een beetje lekwater van regen in de tank kan géén kwaad.. IJsvorming in de tank is géén probleem naar stabiliteit, ijsvorming zoekt namelijk de weg van de minste weerstand en zal dus aangroeien naar beneden. Verwarming en/of circulatie is essentieel voor een wak te houden, om suppletie te waarborgen zoals vereist in de norm bij een beperkte watervoorraad. Uitloop suppletie dient dan wel in het wak te zijn.

12 Ik hoop met deze informatie een stap gezet te hebben in een wijziging van het denkbeeld van het is maar watertank, naar een visie met het besef van het belang van een betrouwbare watervoorziening..! Het denkbeeld dat een gegalvaniseerde tank een levenlang kan meegaan is deels waarheid, doch daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden.. Normen, opvolging en inspecties zijn hier een vereiste, echter zijn daar grote tekortkoming in welke op dit moment punt der discussie zijn. Dank voor Uw aandacht, VRAGEN?

Avasco Industries nv Bulk & Storage tanks

Avasco Industries nv Bulk & Storage tanks Avasco Industries nv Bulk & Storage tanks Kleine Dries 32 8600 Diksmuide (BE) T 00.32.51.51.94.57 F 00.32.55.31.56.03 www.avasco-sprinkler.be sprinkler.be Avasco Industries algemeen ISO 9001 Modern en

Nadere informatie

Checklists TB67B. Sprinkler.nl checklists tb67b sprinklertanks sprinkler_nl rev docx pagina 1 van 17

Checklists TB67B. Sprinkler.nl checklists tb67b sprinklertanks sprinkler_nl rev docx pagina 1 van 17 Checklists TB67B Deze checklists zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen de leveranciers van sprinklertanks en de leden van de sectie Sprinkler van VEBON-NOVB. De checklists zijn een uitwerking

Nadere informatie

Technical Bulletin 67B: CONTROLE- EN ONDERHOUDSREGIME VOOR WATERRESERVOIRS

Technical Bulletin 67B: CONTROLE- EN ONDERHOUDSREGIME VOOR WATERRESERVOIRS Technisch Bulletin 67B datum Technical Bulletin 67B: CONTROLE- EN ONDERHOUDSREGIME VOOR WATERRESERVOIRS Concept-versie 3, 24-06-2015 Goedgekeurd door Commissie van Belanghebbenden Brandbeveiliging

Nadere informatie

Wat betekent TB67B voor u? Nieuwe regelgeving omtrent wateropslag

Wat betekent TB67B voor u? Nieuwe regelgeving omtrent wateropslag Wat betekent TB67B voor u? Nieuwe regelgeving omtrent wateropslag Unica Automatic Sprinkler informeert u over veranderende regelgeving De afgelopen jaren zijn in verschillende landen, waaronder Nederland,

Nadere informatie

CONTROLE- EN ONDERHOUDSREGIME VOOR WATERRESERVOIRS

CONTROLE- EN ONDERHOUDSREGIME VOOR WATERRESERVOIRS datum 1 juli 2016 CONTROLE- EN ONDERHOUDSREGIME VOOR WATERRESERVOIRS Goedgekeurd door Commissie van Belanghebbenden Brandbeveiliging op 07-06-2016 1 INHOUDSOPGAVE Technisch Bulletin 67B Inhoudsopgave 2

Nadere informatie

MEMORANDUM 70 ONDERWATERPOMPEN IN SPRINKLERINSTALLATIES

MEMORANDUM 70 ONDERWATERPOMPEN IN SPRINKLERINSTALLATIES MEMORANDUM 70 ONDERWATERPOMPEN IN SPRINKLERINSTALLATIES 1 Inleiding Het (VdS) CEA 4001-sprinklervoorschrift en de NEN-EN 12845 kennen, naast de bekende pomptypen als end-suction en split-case pompen, de

Nadere informatie

NCB 15 november Hugo van Galen

NCB 15 november Hugo van Galen NCB 15 november 2017 Hugo van Galen 1 1. Even voorstellen 2. Hoe gaan we er mee om 3. Wat weten we 4. Praktijk & werkwijze 5. Mogelijke oplossingen 6. Waar willen we naar toe Namens de werkgroep Corrosie:

Nadere informatie

Welkom! TB67B Controle- en onderhoudsregime waterreservoirs. 13:30 Productcertificering en inspectie - Richard Hoyer

Welkom! TB67B Controle- en onderhoudsregime waterreservoirs. 13:30 Productcertificering en inspectie - Richard Hoyer 20-2-2017 Welkom! TB67B Controle- en onderhoudsregime waterreservoirs John van Lierop VEBON-NOVB European Fire Sprinkler Netwerk 15 februari 2017 Informatiebijeenkomst TB67B 15 februari 2017 Programma

Nadere informatie

1-12-2014. Sprinklertechniek. door Tim Beumer. Tim Beumer Unica Automatic Sprinkler Projectleider Brandpreventie Academy Docent

1-12-2014. Sprinklertechniek. door Tim Beumer. Tim Beumer Unica Automatic Sprinkler Projectleider Brandpreventie Academy Docent Sprinklertechniek door Tim Beumer EVEN VOORSTELLEN Tim Beumer Unica Automatic Sprinkler Projectleider Brandpreventie Academy Docent 1 Vogelvlucht door de sprinklerinstallatie VOGELVLUCHT SPRINKLERINSTALLATIE

Nadere informatie

15-6-2015. Sprinklertechniek. door Tim Beumer. Tim Beumer Unica Automatic Sprinkler Projectleider Brandpreventie Academy Docent

15-6-2015. Sprinklertechniek. door Tim Beumer. Tim Beumer Unica Automatic Sprinkler Projectleider Brandpreventie Academy Docent Sprinklertechniek door Tim Beumer EVEN VOORSTELLEN Tim Beumer Unica Automatic Sprinkler Projectleider Brandpreventie Academy Docent 1 Vogelvlucht door de sprinklerinstallatie VOGELVLUCHT SPRINKLERINSTALLATIE

Nadere informatie

BRONPOMPSYSTEMEN TEN BEHOEVE VAN SPRINKLERINSTALLATIES

BRONPOMPSYSTEMEN TEN BEHOEVE VAN SPRINKLERINSTALLATIES Technisch bulletin 66A datum Oktober 2010 BRONPOMPSYSTEMEN TEN BEHOEVE VAN SPRINKLERINSTALLATIES 1 INLEIDING Dit Technisch Bulletin gaat in op 8 oktober 2010. 2 ACHTERGROND In de jaren 80 zijn door wijzigingen

Nadere informatie

Onderzoek, conclusies en aanbevelingen

Onderzoek, conclusies en aanbevelingen Constructieve veiligheid metalen gevels Onderzoek, conclusies en aanbevelingen Samenvatting TNO-rapport Duurzame veiligheid van stalen gevels TNO-rapport 034-DTM-2010-02582 Beoordeling duurzame veiligheid

Nadere informatie

Beton vs. Kunststof EEN BEWUSTE AFWEGING.

Beton vs. Kunststof EEN BEWUSTE AFWEGING. Beton vs. Kunststof EEN BEWUSTE AFWEGING www.grafonline.be Sterk en duurzaam Vandaag gaat men er nog steeds van uit dat betonnen regenwatertanks sterk en slijtvast zijn terwijl kunststof tanks duidelijk

Nadere informatie

Stabu breektank documentatie. Inleiding

Stabu breektank documentatie. Inleiding Product info Stabu breektank Stabu breektank documentatie Inleiding Blz. Documentatie 5 liter breektank -. Documentatie 0 liter breektank -. Documentatie 000 liter breektank 5-6. Documentatie 000 liter

Nadere informatie

UltraFleece. Professioneel Bandfilter. Gebruiksaanwijzing

UltraFleece. Professioneel Bandfilter. Gebruiksaanwijzing UltraFleece Professioneel Bandfilter Gebruiksaanwijzing Proficiat met de aanschaf van uw UltraFleece Professioneel Bandfilter! U bezit hiermee een hoogwaardig mechanisch filter volgens de nieuwste technologische

Nadere informatie

Certificatie Woningsprinklerinstallateurs

Certificatie Woningsprinklerinstallateurs Informatiemiddag 11 september 2017 Even voorstellen Harrit Broos directeur CIBV CIBV Certificatie Instelling en Examen Instelling Uitsluitend Brand- en Inbraakbeveiliging Licentie van het CCV voor certificatie

Nadere informatie

Sprinkler PreScan Productbrochure

Sprinkler PreScan Productbrochure Periodiek inwendig leidingonderzoek om corrosie te signaleren en te bestrijden Sprinkler PreScan Productbrochure Sprinkler PreScan U vertrouwt erop dat de sprinklerinstallatie in uw gebouw werkt en dat

Nadere informatie

Technische Fiche Reni PLUS BETON Z (+) pakket

Technische Fiche Reni PLUS BETON Z (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni PLUS BETON Z (+) pakket 1. Het Reni PLUS BETON Z (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk binnen uw woning gebruiken en wilt u daarvoor voldoende regenwater in voorraad

Nadere informatie

Eind- en toetstermen

Eind- en toetstermen Eind- en toetstermen & I CertoPlan B.V. Postbus 85200 3508 AE UTRECHT Ptolemaeuslaan 900 3528 BV UTRECHT Telefoon (0)30 23 45 671 Website www.certoplan.nl Mail eamens@certoplan.nl CertoPlan, februari 2013

Nadere informatie

Technisch HEXA FLOORING

Technisch HEXA FLOORING Technisch HEXA FLOORING MASSIEF NT - I T S ALL IN Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Informatief magazine Massief NT - TMA02-082017 HEXA FLOORING HEXA FLOORING De balkonbodemplaat van Massief

Nadere informatie

'S WERELDS EERSTE FABRIEK VAN POLYESTER SILO'S

'S WERELDS EERSTE FABRIEK VAN POLYESTER SILO'S Industrieweg 3, Postbus 15, 2820 AA Stolwijk Telefoon (0182) 34 21 44, Telefax (0182) 34 27 61 'S WERELDS EERSTE FABRIEK VAN POLYESTER SILO'S VEEVOEDERSILO S 190DS ø 1900 mm 4 t/m 10 m 3, 4-poots uitvoering.

Nadere informatie

Technische Fiche Reni PLUS BETON pakket

Technische Fiche Reni PLUS BETON pakket regenwater Technische Fiche Reni PLUS BETON pakket 1. Het Reni PLUS BETON pakket Wilt u regenwater voornamelijk binnen uw woning gebruiken en wilt u daarvoor voldoende regenwater in voorraad hebben, dan

Nadere informatie

CPS-ZF Zinkfolie. Algemeen. Belangrijkste eigenschappen. 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag.

CPS-ZF Zinkfolie. Algemeen. Belangrijkste eigenschappen. 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag. CPS-ZF Zinkfolie 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag. Algemeen CPS-ZF Zinkfolie is een opofferende galvanische anode specifiek ontworpen voor het bieden

Nadere informatie

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0 Algemene Montagerichtlijnen Elektrische Bediende Beveiligingsrolluiken Algemene montage richtlijnen elektrische beveiligingsrolluiken Inleiding: Een rolluik is zo sterk als zijn bevestiging toelaat. Vandaar

Nadere informatie

Deskundigenpanel VBB-systemen Besluitenlijst buiten toepassing voor nieuwe systemen

Deskundigenpanel VBB-systemen Besluitenlijst buiten toepassing voor nieuwe systemen Deskundigenpanel VBB-systemen Besluitenlijst buiten toepassing voor nieuwe systemen datum 18-06-2015 Het CCV 1 van 9 DESKUNDIGENPANEL VBB-SYSTEMEN: BESLUITENLIJST BUITEN TOEPASSING VOOR NIEUWE SYSTEMEN

Nadere informatie

Toelichting op AS 6800 Controle en keuring tank(opslag)installaties en de vervanging van AP08 en de KC s door AS 6800

Toelichting op AS 6800 Controle en keuring tank(opslag)installaties en de vervanging van AP08 en de KC s door AS 6800 Toelichting op AS 6800 Controle en keuring tank(opslag)installaties en de vervanging van AP08 en de KC s 102 106 door AS 6800 1. Waarom de nieuwe inspectierichtlijn AS 6800? Inspectie van tanks en leidingen

Nadere informatie

4.23 Stalen schroefstempels

4.23 Stalen schroefstempels 4.23 Stalen schroefstempels Stalen schroefstempels worden in de bouw veel toegepast voor ondersteuningsconstructies in de nieuwbouw en het opvangen van constructiedelen in renovatie en onderhoud. De belangrijkste

Nadere informatie

www.gardipool.be Het unieke houten zwembadconcept

www.gardipool.be Het unieke houten zwembadconcept www.gardipool.be Het unieke houten zwembadconcept Gardipool, een uniek zwembadconcept dankzij onze jarenlange ervaring in de houtsector. Van boom tot autoclaaf behandeld eindproduct. We hebben alles in

Nadere informatie

Levensduurverklaringen dakbedekking: Weinig tot niets zeggend

Levensduurverklaringen dakbedekking: Weinig tot niets zeggend Levensduurverklaringen dakbedekking: Weinig tot niets zeggend Fabrikanten van dakbedekking overtuigen hun, potentiële, opdrachtgevers graag met de prestaties van hun producten met certificaten en verklaringen.

Nadere informatie

CIBV Postbus GD Amersfoort Internet: cibv.nl Sprinklerstatistiek 2013 t/m 2016

CIBV Postbus GD Amersfoort Internet: cibv.nl   Sprinklerstatistiek 2013 t/m 2016 CIBV Postbus 6 3 GD Amersfoort Internet: cibv.nl E-mail: info@cibv.nl Sprinklerstatistiek t/m 16 INLEIDING Voor u ligt de Sprinklerstatistiek over de jaren tot en met 16 (uitgave juli 1). Gegevens over

Nadere informatie

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen?

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Aan de binnenkant of aan de buitenkant? In de markt bestaan er verschillende manieren van werken en elke fabrikant kiest uiteindelijk voor de ene of de andere

Nadere informatie

Casestudy: Duurzaamheid van cellulair glas in bouwtoepassingen - Testen van Foamglas -isolatie

Casestudy: Duurzaamheid van cellulair glas in bouwtoepassingen - Testen van Foamglas -isolatie Aangemelde instantie voor tests, toezicht en certificatie van bouwmaterialen en -onderdelen Onderzoek en ontwikkeling op het gebied van bescherming tegen warmte en vocht Casestudy: Duurzaamheid van cellulair

Nadere informatie

WISSELSTROOMBEINVLOEDING

WISSELSTROOMBEINVLOEDING WISSELSTROOMBEINVLOEDING Marcel Janssen, Wolfsakker Advies BV Themabijeenkomst voor inspecteurs - Actualiteiten AS 6800 7 februari 2017 Overzicht Introductie; wie is Marcel Janssen Introductie; wat is

Nadere informatie

Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9. EN 795:1996 Class B Ref: AT011. Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken.

Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9. EN 795:1996 Class B Ref: AT011. Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken. Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9 EN 795:1996 Class B Ref: AT011 Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken. De Aluminium Driepoot TM-9 is een onderdeel van de valbeschermingsmiddelen.

Nadere informatie

Toelichting. op de vervanging van AP08 en de KC s door AS 6800 Controle en herkeuring tank(opslag)installaties

Toelichting. op de vervanging van AP08 en de KC s door AS 6800 Controle en herkeuring tank(opslag)installaties Toelichting op de vervanging van AP08 en de KC s 102 106 door AS 6800 Controle en herkeuring tank(opslag)installaties 1. Inleiding In wettelijke voorschriften (algemene regels, vergunningen) is er met

Nadere informatie

ACCOMMODATIE EN OPSLAG

ACCOMMODATIE EN OPSLAG INDEX 1 SCHAFTWAGENS SCHAFTWAGEN PL................. 2 SCHAFTWAGEN W................ 3 SCHAFTWAGEN W MET TOILET........ 4 SCHAFTWAGEN W MET KEUKEN/TOILET. 4 TOILETWAGENS TOILETWAGEN W..................

Nadere informatie

Introductie. Inhoud. Regen. Wateraccumulatie. Wateraccumulatie schades. Dakinstortingen bij regen en sneeuw

Introductie. Inhoud. Regen. Wateraccumulatie. Wateraccumulatie schades. Dakinstortingen bij regen en sneeuw Introductie Dakinstortingen bij regen en sneeuw Adviesbureau Hageman te Rijswijk Veel ervaring met de analyse van bouwkundige constructieve schades. Betrokken bij de analyse van ruim 2 schadegevallen bij

Nadere informatie

Carports en terrasoverkappingen De elegante, eenvoudige bescherming voor uw wagen of terras

Carports en terrasoverkappingen De elegante, eenvoudige bescherming voor uw wagen of terras // Nieuw: terrasoverkappingen passend bij elke woning s en terrasoverkappingen De elegante, eenvoudige bescherming voor uw wagen of terras Weer of geen weer... Een Hörmann carport beschermt uw wagen in

Nadere informatie

Aanleg en installatie van Brandputten

Aanleg en installatie van Brandputten Aanleg en installatie van Brandputten Scope presentatie Soorten brandputten Richtlijn brandputten met zuigleiding Eisen aan brandputten Procesbeheersing Vergunningen Voorbereiding werkzaamheden Uitvoering

Nadere informatie

Technisch Beheer. Service & onderhoud voor brandbeveiligingsinstallaties

Technisch Beheer. Service & onderhoud voor brandbeveiligingsinstallaties Service & onderhoud voor brandbeveiligingsinstallaties Technisch Beheer Service & onderhoud voor brandbeveiligingsinstallaties Technisch Beheer Brandbeveiligingsinstallaties zijn een investering voor de

Nadere informatie

WATERVOORZIENING GEDURENDE C-CONTROLE

WATERVOORZIENING GEDURENDE C-CONTROLE IMPLEMENTATIE TB67b GEDURENDE C-CONTROLE Eric Mulders Aanleg van leidingsystemen voor brandbeveiliging 1 Onderhoud aan bluswatersystemen, hydranten en afsluiters Plaatsen van tijdelijke watervoorzieningen

Nadere informatie

VERWERKINGS- VOORSCHRIFTEN

VERWERKINGS- VOORSCHRIFTEN WALL LB VERWERKINGS- VOORSCHRIFTEN PRINCIPE WALL LB 1. SAFE-R WALL LB 2. Binnenspouwblad 3. Isolatieplug 4. Draagstructuur van gevelbekleding 5. Geventileerde spouw 6. Gevelbekleding DE GEISOLEERDE GEVENTILEERDE

Nadere informatie

TESTEN DIESELMOTOR GEDREVEN POMP aangesloten op DWL (Drinkwaterleiding) WERKGROEP DIESELMOTOREN

TESTEN DIESELMOTOR GEDREVEN POMP aangesloten op DWL (Drinkwaterleiding) WERKGROEP DIESELMOTOREN TESTEN DIESELMOTOR GEDREVEN POMP aangesloten op DWL (Drinkwaterleiding) WERKGROEP DIESELMOTOREN Versie 1.0 Dd 29 september 2010 WERKGROEPLEDEN: René Dirven Sjaak Blom Alex Zomer Gerben van Hal Wim Schoppers

Nadere informatie

fermacell AESTUVER Brandwerende bekleding voor stalen liggers 30 tot 240 min. [EN : 2013] Beschrijving Benodigdheden (1-lagige backing)

fermacell AESTUVER Brandwerende bekleding voor stalen liggers 30 tot 240 min. [EN : 2013] Beschrijving Benodigdheden (1-lagige backing) Versie mei 2014 Brandwerende bekleding voor stalen liggers 30 tot 240 min. Beschrijving Met het oog op de veiligheid bij een brand is het noodzakelijk om de stabiliteit van een gebouw te waarborgen. Zodoende

Nadere informatie

Olie tanks en toebehoren

Olie tanks en toebehoren 99035 t/m 99038 99093 VATENLEKBAK VOOR 2 X 200 LITER VATEN Gegalvaniseerde plaatstalen lekbak voorzien van bordes rooster. Inhoud ca. 230 liter. Afmeting LxBxH 1220x890x210mm. VATENLEKBAK VOOR 3 X 200

Nadere informatie

VERWERKINGSRICHTLIJNEN PLATDAK ISOLATIE IKO ENERTHERM ALU/MG/BGF/BM. Algemene uitvoeringsrichtlijnen

VERWERKINGSRICHTLIJNEN PLATDAK ISOLATIE IKO ENERTHERM ALU/MG/BGF/BM. Algemene uitvoeringsrichtlijnen VERWERKINGSRICHTLIJNEN PLATDAK ISOLATIE IKO ENERTHERM ALU/MG/BGF/BM Algemene uitvoeringsrichtlijnen Opslag De isolatieplaten dienen zodanig te worden opgeslagen dat beschadiging wordt voorkomen. Tevens

Nadere informatie

SIGMAFOR -MUURWAPENING

SIGMAFOR -MUURWAPENING SIGMAFOR -MUURWAPENING Ronde gegalvaniseerde uitvoering voor metselwerk Ronde Sigmafor wordt gebruikt bij mortelvoegen. (gewoon metselwerk) Sigmafor is een geprefabriceerde muurwapening van verzinkt staaldraad,

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en

Nadere informatie

Bouwgebreken bij platte daken Denk na

Bouwgebreken bij platte daken Denk na Bouwgebreken voorkomen Denk toekomstgericht Bouwgebreken bij platte daken Denk na Wat ben ik binnen enkele jaren van plan? Zouden er installaties kunnen bijkomen?. Kies voor uitvoerders met kennis van

Nadere informatie

inhoudsopgave Starre leidingen bovengronds

inhoudsopgave Starre leidingen bovengronds I inhoudsopgave Starre leidingen bovengronds PP-SP 1.000 PRINS-PIPE SPIRO 2 PP-SP 1.100 Inleiding 2 PP-SP 2.000 specificatie 2 PP-SP 2.100 Mediumbuis 2 PP-SP 2.105 Isolatie 3 PP-SP 2.110 Buitenbuis 3 PP-SP

Nadere informatie

Geïsoleerde Dak- Lo-Pitch Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 LP

Geïsoleerde Dak- Lo-Pitch Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 LP Geïsoleerde Dak- & Gevelpanelen Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 LP Beschrijving De KS1000 LP () is een geïsoleerd dakpaneel bestaande uit een PIR (polyisocyaanuraatschuim) isolatiekern en wordt blind bevestigd.

Nadere informatie

Systematisch onderhoud van platte daken Belang van inspecties Water-Sneeuw. Freya Michiels 1

Systematisch onderhoud van platte daken Belang van inspecties Water-Sneeuw. Freya Michiels 1 Systematisch onderhoud van platte daken Belang van inspecties Water-Sneeuw Freya Michiels 1 Wat met de regen? Het afschot moet zodanig zijn dat, na vervorming van het dak, overal een normale afwatering

Nadere informatie

Technische Fiche Reni MAXI BETON pakket

Technische Fiche Reni MAXI BETON pakket Technische Fiche Reni MAXI BETON pakket 1. Het Reni MAXI BETON pakket Wilt u hemelwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en wilt u daarvoor voldoende

Nadere informatie

Solico. Dakkapel Max overspanning tot 4075 mm. Solutions in composites. Verificatie. : Van den Borne Kunststoffen B.V. Versie : 1.

Solico. Dakkapel Max overspanning tot 4075 mm. Solutions in composites. Verificatie. : Van den Borne Kunststoffen B.V. Versie : 1. B.V. Everdenberg 5A NL-4902 TT Oosterhout The Netherlands Tel.: +31-162-462280 - Fax: +31-162-462707 E-mail: solico@solico.nl Bankrelatie: Rabobank Oosterhout Rek.nr. 13.95.51.743 K.v.K. Breda nr. 20093577

Nadere informatie

Brandveiligheid in gesprinklerde parkeergarages. Presentatie: Ing. R van Riet EFPC BV

Brandveiligheid in gesprinklerde parkeergarages. Presentatie: Ing. R van Riet EFPC BV Brandveiligheid in gesprinklerde Presentatie: Ing. R van Riet EFPC BV Inhoud Sprinkleren van garages in relatie tot het BB Doel van een sprinklerinstallatie Soorten sprinklerinstallaties Sprinklervoorschriften

Nadere informatie

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal!

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Zonder lijm en waterdicht Slagvast kunststof 100% corrosievrij Onderhoudsarm 15 jaar garantie Sterke dakgoten voor zowel nieuwbouw als renovatie Eenvoudig

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

ISOLERENDE DAKPANELEN

ISOLERENDE DAKPANELEN ISOLERENDE DAKPANELEN - Type FEBOROOF - Zelfdragend dakpaneel geproduceerd op continu-basis waarbij de isolatiekern tussen 2 gegalvaniseerde gelakte staalplaten wordt aangebracht. - Toepasbaar voor industriële

Nadere informatie

www.regenwater.com Tuin Woningbouw Regenwater Regenwater Tuin Utiliteitsbouw Regenwater Grijswater Infiltratie Afvalwater

www.regenwater.com Tuin Woningbouw Regenwater Regenwater Tuin Utiliteitsbouw Regenwater Grijswater Infiltratie Afvalwater www.regenwater.com Afvalwater Infiltratie Grijswater Utiliteitsbouw Woningbouw in de tuin paal RVS Ondergrondse tuintankfilter Flatline regenwatertank (zie pagina 6) Dompelpomp X-Press tankfilter X-Press

Nadere informatie

DOCUMENTATIE. v /12 - NL

DOCUMENTATIE. v /12 - NL DOCUMENTATIE v1.5-2008/12 - NL MUURWAPENING AFSTANDHOUDERS Multifil werd opgericht begin 2007 en is groothandelaar in MUUREWAPENING EN AFSTANDHOUDERS voor de bouwindustrie. Wij richten ons vooral tot de

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON pakket Wilt u hemelwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en wilt u daarvoor

Nadere informatie

Uitkragende Galerijvloeren

Uitkragende Galerijvloeren Uitkragende Galerijvloeren IR. DIK-GERT MANS N A M E N S P L AT F O R M C O N S T R U C T I E V E V E I L I G H E I D D.G. M A N S @ M EG E D. N L Aanleiding Mei 2011 Een galerijplaat van de 5 e woonlaag

Nadere informatie

Bijlage 6 Opslag brandgevaarlijke stoffen behorend bij artikel 6.2.3. Artikel 1.1 Constructievoorschriften

Bijlage 6 Opslag brandgevaarlijke stoffen behorend bij artikel 6.2.3. Artikel 1.1 Constructievoorschriften Bijlage 6 Opslag brandgevaarlijke stoffen behorend bij artikel 6.2.3 Artikel 1.1 Constructievoorschriften 1. De tank moet een cilindrische vorm hebben en voldoen aan de 'Voorschriften voor stalen tanks

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

Periodiek Onderhoud Akkoord

Periodiek Onderhoud Akkoord Periodiek Onderhoud - PO SCOPE 1 - ATMOSFERISCH TOESTEL - AARDGAS SCIOS identificatiecode : XYZ001 Inspectie referentie : 2718KE-149-11-XYZ001-I-PO_G Naam : Demo locatie Adres : Marineblauw 149 Postcode

Nadere informatie

Technische Fiche. Geïsoleerde kanalen. Clima Construct. Rechthoekige geïsoleerde kanalen. luchttechniek groothandel - fabrikant

Technische Fiche. Geïsoleerde kanalen. Clima Construct. Rechthoekige geïsoleerde kanalen. luchttechniek groothandel - fabrikant Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Geïsoleerde kanalen Technische Fiche Met onze voorgeïsoleerde luchtkanalen in schuimplaat bieden wij oplossingen voor al uw koelings en verwarmingstoepassingen.

Nadere informatie

BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS

BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS INCL.21%BTW 20/07/18 4-3-9-0-0 REGENWATER ZUIVERING 1 BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS Op Bestelling Hoogte : 60-105cm UNIVERSEEL FILTER EXTERN Aansluitingen : 100- Voetganger

Nadere informatie

BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS

BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS INCL.21%BTW 02/07/16 4-3-9-0-0 REGENWATER ZUIVERING 1 BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS Op Bestelling Hoogte : 60-105cm UNIVERSEEL FILTER EXTERN Aansluitingen : 100- Voetganger

Nadere informatie

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK INSTALLATIE INSTRUCTIES 12-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

INHOUD. 1 Inleiding 3. 2 Samenvatting en conclusies 4. 3 Controle Berekening Gording Controle Hoofdligger 17

INHOUD. 1 Inleiding 3. 2 Samenvatting en conclusies 4. 3 Controle Berekening Gording Controle Hoofdligger 17 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Samenvatting en conclusies 4 2.1 Algemene gegevens 6 2.2 Materiaalgegevens 7 2.3 Vervormingen 7 2.4 Overzicht belastingen en gewichten 8 2.5 Windbelastingen. 11 3 Controle Berekening

Nadere informatie

OPSLAGTANKS dubbelwandige in HDPE

OPSLAGTANKS dubbelwandige in HDPE OPSLAGTANKS dubbelwandige in HDPE Voor opslag mazout-diesel-olie en regenwater MILIEUBESCHERMING? NATUURLIJK! IQ BEPROEFDE KWALITEIT HDPE niet gerecycleerd, gecertificeerd materiaal. Spiraalvormige dubbelwandige

Nadere informatie

BFSN DE POMPKAMER. Sjaak Blom Van Wijk & Boerma Firepacks BV

BFSN DE POMPKAMER. Sjaak Blom Van Wijk & Boerma Firepacks BV DE POMPKAMER Sjaak Blom Van Wijk & Boerma Firepacks BV Asse-Zellik, 29 april 2015 Onderwerpen Werking watervoorziening Pomptypes voor watertoevoer Pompselecties Pompaandrijvingen Pompkamer benodigdheden

Nadere informatie

Casestudy: Duurzaamheid van cellulair glas in bouwtoepassingen - Testen van Foamglas -isolatie

Casestudy: Duurzaamheid van cellulair glas in bouwtoepassingen - Testen van Foamglas -isolatie Aangemelde instantie voor tests, toezicht en certificatie van bouwmaterialen en -onderdelen Onderzoek en ontwikkeling op het gebied van bescherming tegen warmte en vocht Casestudy: Duurzaamheid van cellulair

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

Geïsoleerde Dak- Five Crown Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 FC

Geïsoleerde Dak- Five Crown Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 FC Geïsoleerde Dak- & Gevelpanelen Five Crown Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 FC Five Crown Beschrijving De KS1000 FC (Five Crown) is een geïsoleerd dakpaneel bestaande uit een PIR (polyisocyaanuraatschuim) isolatiekern.

Nadere informatie

IMPACT VAN MIC IN BRANDBEVEILIGINGSINSTALLATIES. MIC EUROPE Jos Braes

IMPACT VAN MIC IN BRANDBEVEILIGINGSINSTALLATIES. MIC EUROPE Jos Braes IMPACT VAN MIC IN BRANDBEVEILIGINGSINSTALLATIES MIC EUROPE Jos Braes MIC EUROPE HOLDING B.V. NOVA PROTECTION BV MIC EUROPE BV AANVANG ACTIVITEITEN 2006 MIC GUARD Inhoud presentatie Voorbeelden uit de praktijk

Nadere informatie

van ruimte m² te winnen

van ruimte m² te winnen nr 1. fabrikant van ruimte OM EENVOUDIG m² te winnen De tussenvloer met grote overspanning DE VLOERCONSTRUCTIES PROPLUS LP: Creëren ruimte op de begane grond Zijn voordelig op alle gebieden: verwarming,

Nadere informatie

Brandveiligheid door Blussystemen TVVL

Brandveiligheid door Blussystemen TVVL Brandveiligheid door Blussystemen TVVL Sprinklers en ISSO 42 R2B Inspecties B.V. Anton van Ballegooijen, Paul de Graaf en Niels Schoots Branden en statistiek Branden in Nederland totaal (CBS 2009) 97.000

Nadere informatie

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU 1 PolyCoil warmtewisselaars De Polycoil warmtewisselaar is een revolutionaire kunststof warmtewisselaar welke is ontwikkeld na jaren van onderzoek door Cesaroni

Nadere informatie

CW 60. Reynaers Concept system. Gordijngevelsysteem. Bringing Aluminium to Life

CW 60. Reynaers Concept system. Gordijngevelsysteem. Bringing Aluminium to Life CW 60 Reynaers Concept system Gordijngevelsysteem Bringing Aluminium to Life Robuuste en veilige gordijngevels CW 60 is een thermisch onderbroken gordijngevelsysteem waarbij de beglazing door toedoen van

Nadere informatie

Wijzigingen Kwaliteitsrichtlijn in versie 2010.01 t.o.v. versie 2008

Wijzigingen Kwaliteitsrichtlijn in versie 2010.01 t.o.v. versie 2008 Wijzigingen Kwaliteitsrichtlijn in versie 2010.01 t.o.v. versie 2008 Presentatie O. Kettlitz Algemene Ledendag 23 februari 2011 1 Ir. O. Kettlitz Kettlitz Gevel- en Dakadvies, Rijswijk/Putten Namens Dumebo

Nadere informatie

Introductie. Vuildeeltjes en water. Vuildeeltjes. Water. In de praktijk gaat dat als volgt:

Introductie. Vuildeeltjes en water. Vuildeeltjes. Water. In de praktijk gaat dat als volgt: UltraSieve Gebruiksaanwijzing Introductie De UltraSieve is een voorfilter om vuildelen uit het water te zeven. De techniek is gebaseerd op de zeefbocht. Een zeefbocht bestaat uit honderden scherpe driehoekige

Nadere informatie

All Weather Hall Efficiënt, multifunctioneel & snel te bouwen

All Weather Hall Efficiënt, multifunctioneel & snel te bouwen All Weather Hall Efficiënt, multifunctioneel & snel te bouwen Een flexibele ruimteoplossing voor uiteenlopende opslagbehoeften De All-Weather Hal van De Boer heeft zich in tal van industrieën bij vele

Nadere informatie

LPCB Nederland Postbus 342 5300 AH Zaltbommel Internet: www.lpcb.nl E-mail: info@lpcb.nl. Sprinklerstatistiek 2008

LPCB Nederland Postbus 342 5300 AH Zaltbommel Internet: www.lpcb.nl E-mail: info@lpcb.nl. Sprinklerstatistiek 2008 LPCB Nederland Postbus 342 53 AH Zaltbommel Internet: www.lpcb.nl E-mail: info@lpcb.nl Sprinklerstatistiek 28 INLEIDING Tot 1998 heeft het Nationaal Centrum voor Preventie de 'Sprinklerstatistiek' uitgegeven.

Nadere informatie

Casestudy: Duurzaamheid van cellulair glas in bouwtoepassingen - Testen van Foamglas -isolatie

Casestudy: Duurzaamheid van cellulair glas in bouwtoepassingen - Testen van Foamglas -isolatie Aangemelde instantie voor tests, toezicht en certificatie van bouwmaterialen en -onderdelen Onderzoek en ontwikkeling op het gebied van bescherming tegen warmte en vocht Casestudy: Duurzaamheid van cellulair

Nadere informatie

Brandwerende roosters rond

Brandwerende roosters rond Brandwerende roosters rond GR1 / GR1K: Brandwerend ventilatierooster, voor plaatsing in wanden of deuren om brandvoortplanting tegen te gaan. Cirkelvormig doorkijk rooster afgewerkt met aluminium kragen.

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Project tankopslag. Onderdeel 3: Dampverwerkingsinstallaties/ Explosieveiligheid. - Zone 0 beleid - Dampverwerking

Project tankopslag. Onderdeel 3: Dampverwerkingsinstallaties/ Explosieveiligheid. - Zone 0 beleid - Dampverwerking Project tankopslag Onderdeel 3: Dampverwerkingsinstallaties/ Explosieveiligheid - Zone 0 beleid - Dampverwerking Project tankopslag, dampverwerking/explosieveiligheid oktober 2012 Explosieveiligheid in

Nadere informatie

Geef je toekomst kleur!

Geef je toekomst kleur! Geef je toekomst kleur!... Het wordt tijd om positief te denken... Bewezen kwaliteit, innovatie, technologie en betrouwbaarheid van onze zonnepanelen. Wij zijn de toekomst, op weg naar u. Alternatief.

Nadere informatie

Rapport. Risico-inventarisatie & -evaluatie daken. Gymzaal

Rapport. Risico-inventarisatie & -evaluatie daken. Gymzaal Rapport Risico-inventarisatie & -evaluatie daken Gymzaal Rapport Risico-inventarisatie & -evaluatie daken Opdrachtgever : Gemeente Veiligheid Valgevaar 23 6583 QQ Veiligstad Tel. 009-555 777 E-mail info@gemeenteveiligheid.nl

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON Z (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON Z (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED BETON Z (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON Z (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine

Nadere informatie

Kwaliteit. Benodigdheden Transparante fles Uitgebreid wateronderzoek Witte emmer Test-sets voor ijzer-, hardheiden PH-bepaling

Kwaliteit. Benodigdheden Transparante fles Uitgebreid wateronderzoek Witte emmer Test-sets voor ijzer-, hardheiden PH-bepaling Kwaliteit Hoe beoordeel je kwaliteit van drinkwater? Het drinken van vervuild water of water met ziektekiemen betekent een lagere productie van je dieren. De norm voor het beoordelen van de kwaliteit van

Nadere informatie

DUURZAME GELUIDSWANDEN. DUBBELZIJDIGE GELUIDSABSORBERENDE AKOESTISCHE CASSETTES - A4 /B3 (DLα: 12dB DLr 27 db)

DUURZAME GELUIDSWANDEN. DUBBELZIJDIGE GELUIDSABSORBERENDE AKOESTISCHE CASSETTES - A4 /B3 (DLα: 12dB DLr 27 db) TECHNISCHE FICHE: DUBBELZIJDIGE GELUIDSABSORBERENDE AKOESTISCHE CASSETTES - A4 /B3 (DLα: 12dB DLr 27 db) CODES P9510 : L = 0.00 3.00 m P9361 : L = 3.01 4.00 m (intern versterkt) P9362 : L = 4.01 5.00 m

Nadere informatie

Blz. 1 Marchetta Industries nv 0478/

Blz. 1 Marchetta Industries nv 0478/ Blz. 1 Marchetta Industries nv 0478/210 780 Blz. 2 Marchetta Industries nv 0478/210 780 Valbeveiliging voor werkzaamheden op een hellend vlak. Werken op een hellend vlak is een gevaarlijke opdracht daar

Nadere informatie

Installatie & Onderhoudsinstructies AOS 2. Olie/water scheider

Installatie & Onderhoudsinstructies AOS 2. Olie/water scheider Installatie & Onderhoudsinstructies AOS 2 Olie/water scheider ALGEMENE WERKING De AOS olie/water scheiders zijn ontworpen om olie uit condensaat te scheiden, welke afkomstig is uit een perslucht installatie.

Nadere informatie

poederblusser CoNsTruCTIe MATerIAAl & GebruIK

poederblusser CoNsTruCTIe MATerIAAl & GebruIK poederblusser ps1-x AbC Het model PS1-X ABC is een poederblusser onder druk met manometer, speciaal ontworpen voor de wagen, het zeewezen en huishoudelijk gebruik. Gebruikstemperaturen: van -0 C tot +60

Nadere informatie

MULTI PURPOSE BOVENGRONDSE TANKS

MULTI PURPOSE BOVENGRONDSE TANKS MULTI PURPOSE BOVENGRONDSE TANKS Inhoudstadel Verdien geld met regenwater 3 Toepassingsgebied 3 Opties 5 Plaatsingsvoorschriften 6 Onderhoud 6 Garantie 6 Overige documenten 6 Boralit multi purpose bovengrondse

Nadere informatie

Ondergrondse water gamma. Inleiding. Omschrijving van de tanks. Grondstoffen

Ondergrondse water gamma. Inleiding. Omschrijving van de tanks. Grondstoffen Ondergrondse water gamma Inleiding Omschrijving van de tanks De Titan Eko tanks in polyethyleen zijn bestemd voor het voorbehandelen van afvalwater afkomstig van woningen, collectiviteiten, kantoren en

Nadere informatie

HET PROFESSIONELE PV MONTAGESYSTEEM. Monteren in een handomdraai SUNBEAM - HET PROFESSIONELE PV MONTAGESYSTEEM 1

HET PROFESSIONELE PV MONTAGESYSTEEM. Monteren in een handomdraai SUNBEAM - HET PROFESSIONELE PV MONTAGESYSTEEM 1 HET PROFESSIONELE PV MONTAGESYSTEEM Monteren in een handomdraai SUNBEAM - HET PROFESSIONELE PV MONTAGESYSTEEM 1 www.sunbeam-pv.com info@sunbeam-pv.com +31 (0)30-43 00 333 2 SUNBEAM - HET PROFESSIONELE

Nadere informatie