No. 46. augustus 2003 (2003 no. 2)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "No. 46. augustus 2003 (2003 no. 2)"

Transcriptie

1 No. 46. augustus 2003 (2003 no. 2) Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer bijna voorbij en dat betekent voor ons een nieuwe Ross Newsletter samenstellen. Zelf hebben we deze zomer ook weer genoten van het Schotse landschap en de betere temperaturen dan in Nederland. Daarna zijn weer aan het verzamelen van gegevens geslagen. Dat was niet zo moeilijk. Naast de gegevens uit de newsletters in de U.S.A., Canada en Nieuw Zeeland hadden we dicht bij ons in de buurt een WERELD- KAMPIOEN. Ook de rubriek GENEALOGIE was niet zo moeilijk te vullen want we ontvingen nogal wat reacties op het artikel in de vorige Ross Newsletter over de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Daaruit blijkt overduidelijk dat de Ross Newsletter veel gelezen wordt, niet alleen de uitvoering op papier maar ook die op onze website. We gaan er van uit ook nu weer een lezenswaardige newsletter samengesteld te hebben. Het is, denken wij, niet nodig er nogmaals op te wijzen dat reacties ten zeerste op prijs gesteld worden. George en Wil Ross. Evelindeflat EX, Roosendaal.

2 ROSS NEWSLETTER pag. 2 INTERNET ADRESSEN : : : Clan Ross Ass. U.S.A. Clan Ross Ass. Canada Clan Ross Australië Informatie over het Tain & District Museum, Tain, Schotland is te vinden op: Deze websites kunt u overigens ook bereiken via onze eigen homepage: Deze bevat naast de inhoud van de laatste Ross Newsletters (ook in het Engels) ook informatie over Clan Ross in het algemeen, Schotten in Nederland en genealogische gegevens van enkele families Ros(s) in Nederland. INTERNATIONAL CLAN NEWS Nieuw Zeeland. Newsletter 48, juni 2003 bevat een verslag van de op 17 mei jl. gehouden clan-bijeenkomst in Nelson. Verder deel 18 uit de serie The Celts door Bill Ross. U.S.A. De Zomer 2003-editie van Clan Ross News begint uiteraard met meer uitgebreide berichtgeving over het overlijden van Douglas P. Ross die in januari 2003 overleed. Twee van zijn dochters schreven een herinnering aan hun vader. Naast zijn belangstelling voor Schotland en zijn eigen roots, was hij ook erg geïnteresseerd in auto s. Nadat hij in 1991 gedwongen was met werken te stoppen kocht hij een Triumph TR3 sportwagen. De familie dacht dat hij niet goed bij z n hoofd geworden was, het was een wrak, maar in de loop van de jaren daarna heeft hij de TR3 in een brand new conditie weten te brengen. In de Rubriek Genealogie maakt Fran Bumann, de genealogisch adviseur in de U.S.A. melding van een betrekkelijk nieuwe website: www. ScottishDocuments. com.

3 pag. 3 ROSS NEWSLETTER De site presenteert meer dan testamenten over de periode 1500 tot 1875 (binnenkort zelfs tot 1901). Heb je een interessant testament gevonden dan is tegen vergoeding van BPS 5, het testament te downloaden. Onze Chief, David Ross of Ross and Balnagown is enkele jaren geleden toegetreden tot het Management Committee van de Standing Council of Scottish Chiefs (SCSC). Hen is gevraagd een website op te zetten die informatie geeft over het clangebeuren. Men heeft hiertoe besloten omdat in veel websites onjuiste of misleidende informatie geboden wordt. De site is inmiddels van start gegaan onder de naam: De informatie is nog lang niet volledig en zal in de komende tijd worden uitgebreid. Een bijkomend project is het lanceren van Affinity Cards, een speciale VISA-creditcard. Voorlopig komen er drie verschillende kaarten, één voor Clan Scott, één voor Clan Ross en een algemene kaart. De bedoeling is later ook afzonderlijke kaarten te lanceren voor andere clans. De kaart wordt uitgegeven door de MBNA Bank in Delaware, s werelds grootste verstrekker van dergelijke kaarten. Van alle uitgaven via die creditkaarten gaat een bedrag naar de SCSC, met het doel fondsen te verzamelen die ten goede komen aan organisatoren van de Schotse cultuur, zowel in Schotland als in de U.S.A. Clan Ross is als eerste voor dit project gekozen omdat Ross de op één na meest voorkomende Schotse naam in de U.S.A. is. Op de achtergrond wordt de Ross-tartan weergegeven de kaart is voorzien van de Rossbadge. Canada. In de Canadese newsletter van juli jl. werd aangekondigd dat in 2005 een groots opgezet historisch schouwspel georganiseerd gaat worden in/nabij Arbroath Abbey. Het is dan 685 jaar geleden dat op die plaats de Schotse edelen, waaronder William Ross, de beroemde Declaration of Arbroath ondertekenden, een verzoek tot onafhankelijkheid aan de Paus in Avignon. Donaties voor dit gebeuren zijn van harte welkom. Zie de speciale website:

4 ROSS NEWSLETTER pag. 4 In dezelfde newsletter ook een artikel over Al-Fayed, de inmiddels binnen Clan Ross zeer bekende Egyptenaar, eigenaar van Harrod s in Londen en van Balnagown Castle bij Tain. Hij zou van plan zijn in de omgeving van Invergordon een nieuw bezoekerscentrum op te zetten gericht op de omgeving met een vakantiedorp van ca. 200 huizen. Het schijnt ook de bedoeling te zijn bij de Shinn Falls camera s te installeren die opnamen zullen maken van alles wat daar te zien is, inclusief springende zalmen. De beelden zouden rechtsreeks te zien moeten zijn in Harrod s in Londen. In het bezoekerscentrum moet ook een filiaal van Harrod s komen. Schotland In Fort William, Schotland is op 27 januari 2003 overleden Beatrice Rosamund Morton SANER. Zij was de moeder van onze Chief David Campbell Ross of Ross and Balnagowan. Ze is geboren in India in 1907 als dochter van Albert Elias Saner, een Brits legerofficier. Ze kreeg haar schoolopleiding in Gibraltar tijdens de Eerste Wereldoorlog en later op een kostschool in Engeland. Na de middelbare school ging ze in Londen studeren aan de London University, waar ze een afstudeerde in geografie en vervolgens een doctor s titel behaalde in geologie. Aan dezelfde universiteit doceerde ze toen ze in het huwelijk trad met Charles Campbell Ross, in Londen (St. Columbia s Church of Scotland) in Ze kreeg twee kinderen: David Campbell, geboren in 1934 en Ann Campbell, geboren in Na hun huwelijk trokken ze naar Granada, Nyassaland (Malawi), Palestina en Gibraltar en tenslotte naar Schotland, waar Charles zich als advocaat vestigde. Bij haar overlijden had ze 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. WE HEBBEN EEN WERELDKAMPIOEN!! ( Brabants Nieuwsblad\De Stem van 26 juni 2003) De Sprundelaar Arnold Ros is gisteren in het Zwitserse Sankt Gallen wereldkampioen metselen geworden. De 19 jarige leerling van het Markiezaat College in Bergen op Zoom was de beste van in totaal zeventien deelnemers. Arnold verdiende zijn afvaardiging naar de beroepenwereldkampioenschappen met zijn gouden medaille op het Nederlands kampioenschap. Hij is dolblij, maar ook een beetje overdonderd. Echt super. Ik was vandaag

5 pag. 5 ROSS NEWSLETTER wel een beetje zenuwachtig. Zeker omdat ik ook een paar mindere dagen heb gekend. Uiteraard gaan onze felicitaties uit naar deze jonge clangenoot uit de Roosendaalse familie Ros. GENEALOGIE In deze rubriek namen we in de vorige editie een lijst op van personen die voorkomen in het slachtoffer register van de Nederlandse Oorlogsgravenstichting. Deze lijst heeft nogal wat reacties opgeroepen en daar zijn we uiteraard erg blij mee. Voor ons het meest spectaculair was de reactie op het Junyo Maru-slachtoffer Cornelis Franciscus Wilhelmus Ros. Wij wisten niet wie hij was, tot wij enkele dagen na het verschijnen van de newsletter telefonisch contact kregen met de heer R.C. Ros uit Oss, waarvan we hoorden dat het zijn oom was. Hij beschikte over veel familiegegevens en zo konden we een nieuwe familie samenstellen: Maastricht II. De stamreeks van Cornelis volgt hieronder: I CORNELIS FRANCISCUS WILHELMUS ROS, zoon van FRANS WIL- LEM ROS (II) en WILHELMINA MARIA ADRIANA NEIJBOER, geboren Sabang , overleden Benkoelen (is nabij Benkoelen overleden a/b Junyo Maru, heeft een zeemansgraf gekregen, zie slachtofferregister van de Ned. Oorlogsgravenstichting).

6 ROSS NEWSLETTER pag. 6 II vader FRANS WILLEM ROS, zoon van PIERRE FRANCOIS ROS (III) en MARIA ADRIANA PETRONELLA VAN DON, geboren Singkarak , gouvernementsambtenaar, komt in 1933 in Den Haag wonen vanuit Kalitidu, vertrekt in 1934 vanuit Den Haag naar Celebes. Hij was gehuwd met WILHELMINA MARIA ADRIANA NEIJBOER, dochter van CORNELIUS ALPHONSUS NEIJBOER en ADRIANA WIL- HELMINA HOOGVELD, geboren Nijmegen III grootvader PIERRE FRANCOIS ROS, zoon van ARNOLDUS (NOL) ROS(S) (IV) en CAROLINA MANUSAMA, geboren Padangpandjang Hij is getrouwd Padang 1883 met MARIA ADRIANA PETRONELLA VAN DON, dochter van GABRIEL VAN DON en ADRIANA BOTELL- HO, geboren Batang Kapas IV overgrootvader ARNOLDUS (NOL) ROS(S), zoon van WILLEM (GUILLAUME) ROS (S) (V) en MARIA HELENA SCHEFFERS, geboren Maastricht , overleden Padang Hij is getrouwd Padang met CAROLINA MANUSAMA. V betovergrootvader WILLEM (GUILLAUME) ROS(S), geboren ca. 1745, overleden Maastricht (Abtstraat). Hij is getrouwd Maastricht (Parochie Sint Maarten) met MARIA HELENA SCHEFFERS, dochter van ARNOLDUS SCHEFFERS en ELI- SABETH GODDING, geboren Maastricht ca. 1770, overleden aldaar Een volgende reactie betrof Alfred Henri Jan Ros die begraven is op de begraafplaats Kanchanaburi in Thailand. Een van onze lezers, Koen Ross uit Bovensmilde was daar geweest en had een foto van de herdenkingsplaquette gemaakt.

7 pag. 7 ROSS NEWSLETTER Een derde reactie kwam van Mevr. Willy Droese-Ros. Zij schreef ons o.m. Aan de opstelling van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog zou ik graag nog een persoon willen toevoegen. Het gaat hierbij om Hendrik Adriaan Ros, zoon van Arie Ros en Anna Reinetta Vruggink. Arie, een broer van mijn vader Petrus, behoorde tot de familie Ros uit Schoonhoven en omgeving. Het verhaal van Hendrik Adriaan is als volgt. Hij werd geboren op 5 maart 1927 in Amboina (Ned. Indië). Na de echtscheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer terug naar Nederland. Hij had een moeilijk karakter en kwam ook nog in slecht gezelschap terecht en stak zijn sympathieën niet onder stoelen of banken, tot grote bezorgdheid van zijn vader die op verlof in Nederland was. Op zekere dag verscheen een Duitse overvalwagen bij de school en werden ca, 40 jongelui ter verhoor naar het politiebureau gebracht. Daar werden ze voor de keuze gesteld, of wel in Limburg in de mijnen gaan werken ofwel soldaat worden in het Duitse leger. Henk koos voor het laatste. Zijn vader heeft nog veel moeite gedaan hem vrij te krijgen, wat niet gelukt is. Na enkele potloodkrabbeltjes in de eerste tijd hebben zijn ouders nooit meer iets van hem gehoord. Pas in 1957 kreeg zijn vader via het Rode Kruis bericht dat een uit Russische gevangenschap teruggekeerde kameraad onder ede verklaarde dat Henk Ros in april 1945 bij een hevig vuurgevecht in de bossen bij Fürstenwalde gesneuveld was. Een graf is nooit teruggevonden. Vermoedelijk is zijn laatste rustplaats een massagraf. EDINBURGH TATTOO De BBC zal beelden van de Edinburgh Tattoo 2003 uitzenden op zaterdag 30 augustus 2003 rond de klok van uur (Nederlandse tijd) Zie ook: edinburgh-tattoo.co.uk

8 ROSS NEWSLETTER pag. 8 FAMILIEBERICHTEN Overleden: De Heer C.K. van Otterloo te Zeist. Hij was jarenlang lezer van onze newsletter en deed veel aan genealogisch onderzoek (vooral Rhenen en omgeving) en was zeer geïnteresseerd in heraldiek. Overleden: Cornelis Antonius Ros, echtgenoot van Jacoba Johanna van de Sande, Sprundel 30 juni 2003, 89 jaar. Overleden: Christianus Cornelius Franciscus Ros, Eindhoven 14 juli 2003, echtgenoot van Nel Halters, 55 jaar. Geboren: Frederique Susanna Johanna Ros, Enschede, 22 juni 2003, dochter van Marco R.P. Ros en Anita Borgerink. NIEUWE LEZERS K.A.C.A. Ross, (Kevin), Marsburg 12, 3437 GN NIEUWEGEIN. Kevin behoort tot de Ross-familie uit Zevenaar. Mevr. A. Clarisse-Heytlager, (Reli), Helena Mercierstraat 14hs, 1066 AM AMSTERDAM. Reli behoort tot onze eigen familie afkomstig uit Arbroath, Schotland. Mevr. M.J.Th. Ros, Mercurius 607, 1115 VT Duivendrecht. Zij behoort tot de familie Ros uit Maarsen. De Heer R.C. Ros, Braakstraat 35, 5345 XA OSS. Hij is onze contactpersoon inzake Cornelis Franciscus Wilhelmus Ros (zie hiervoor).

No. 68. december 2010

No. 68. december 2010 No. 68. december 2010 ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is al weer de laatste editie van dit jaar en daar horen uiteraard onze beste wensen voor de a.s, feestdagen en het nieuwe jaar bij. We

Nadere informatie

No. 91 augustus 2018

No. 91 augustus 2018 No. 91 augustus 2018 Beste naamgenoten, Het is u wellicht niet opgevallen maar in de ondertekening van deze inleiding ontbreekt de naam van Wil. Op 9 juni j.l. is ze, verblijvend in Hospice Roosdonck in

Nadere informatie

No. 74. december 2012

No. 74. december 2012 No. 74. december 2012 pag. 2 Beste naamgenoten, Het is bijna eind december en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. Zeker in deze tijd van het jaar realiseer je je hoe snel het gaat. Zo ben

Nadere informatie

No. 70. Augustus 2011

No. 70. Augustus 2011 No. 70. Augustus 2011 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voorbij en dus is het tijd voor de volgende Ross Newsletter. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we de inhoud al klaar hadden voor

Nadere informatie

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch..

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch.. No. 72. April 2012 Beste naamgenoten, Laten we beginnen met iedereen die ons ter gelegenheid van de feestdagen/jaarwisseling 2011/2012 de beste wensen stuurde te bedanken. Het is al wel weer vrij lang

Nadere informatie

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen.

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen. No. 78 april 2014 Beste naamgenoten, Voor u ligt het eerste van de drie Ross Newsletters van het jaar 2014. Het eerste kwartaal is al weer voorbij maar toch willen we iedereen die ons wensen stuurde ter

Nadere informatie

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2)

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) Beste naamgenoten, Augustus. Dat betekent weer een nieuwe editie van de Ross Newsletter. De vakanties zijn bijna achter de rug en dus heeft bijna iedereen weer gelegenheid

Nadere informatie

No.57 April 2007 (2007 no. 1)

No.57 April 2007 (2007 no. 1) No.57 April 2007 (2007 no. 1) Beste naamgenoten. De winter is weer voorbij (op het moment dat we dit schrijven is het buiten zo n 25 C) en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. We willen beginnen

Nadere informatie

No. 67. augustus 2010

No. 67. augustus 2010 Beste naamgenoten, No. 67. augustus 2010 Als deze Ross Newsletter bij u in de bus valt is voor velen de vakanteperiode al weer voorbij. De meeste ouderen hebben geen last van vakantieperiodes. Wij dus

Nadere informatie

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm.

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. No. 75. april 2013 Beste naamgenoten, De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. Het is de 75e, dus eigenlijk wel een soort jubileumuitgave. Niet dat we daar aandacht

Nadere informatie

No. 71. December 2011

No. 71. December 2011 No. 71. December 2011 pag. 2 Beste naamgenoten, Voor u ligt het Winternummer van de Ross Newsletter. We hebben ons best gedaan hem voor de kerstdagen bij u op de deurmat te hebben en dat is ook weer gelukt.

Nadere informatie

No. 64. augustus 2009.

No. 64. augustus 2009. No. 64. augustus 2009. Beste naamgenoten, De vakantietijd is bijna voorbij en langzamerhand krijgt iedereen weer gelegenheid zich met andere zaken bezig te houden. Vandaar deze volgende Ross Newsletter.

Nadere informatie

No. 45. april 2003 (2003 no. 1)

No. 45. april 2003 (2003 no. 1) No. 45. april 2003 (2003 no. 1) Beste naamgenoten, Het is weer hoog tijd voor de volgende ROSS NEWSLETTER. In de vorige editie schreven we dat we naar Schotland zouden gaan voor een weekje archiefonderzoek.

Nadere informatie

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter.

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. No. 82 august 2015 Beste naamgenoten, Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De meeste ruimte is gevuld met Nederlandse genealogie betrekking hebbende op de rubriek

Nadere informatie

No.50. december 2004 (2004 no. 3)

No.50. december 2004 (2004 no. 3) No.50. december 2004 (2004 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is wellicht de vorige keer niet opgevallen dat ten onrechte als nummer 48 vermeld was in plaats van 49. Dat betekent dus

Nadere informatie

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer.

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. 1\055 j}ew51etter. No.1, oktober 1985. START. n onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. OF de inhoud van de nieuwsbrief

Nadere informatie

No. 80 december 2014

No. 80 december 2014 No. 80 december 2014 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is dan al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Voor we het weten is het jaar voorbij. Naast de wensen op de voorpagina willen we u op deze plaats

Nadere informatie

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen.

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen. Beste naamgenoten, No. 66. april 2010 Hierbij al weer de eerste Ross Newsletter van 2010. Juist omdat het de eerste is is dit ook de eerste gelegenheid velen van u te bedanken voor de beste wensen rond

Nadere informatie

No. 65. december 2009.

No. 65. december 2009. No. 65. december 2009. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, De laatste Newsletter van dit jaar bevat o.i. weer aan aantal leuke items. Wij hopen dat u er plezier aan beleeft. Veel leesplezier, George

Nadere informatie

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde.

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde. No. 60. April 2008. Beste naamgenoten. De volgende Ross Newsletter is weer geboren. Het is weer een verzameling geworden van heel wat verschillende onderwerpen en dat maakt het, denken wij, aardig om te

Nadere informatie

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd.

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. No. 69. april 2011 Beste naamgenoten, Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. We beginnen op pagina twee met een andere presentatie

Nadere informatie

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties ~01)g 1!rwslrttrf. ANCIREAN CEANN CINNIOH No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) ~4j Beste naamgenoten, Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties al weer voorbij. Het is dus

Nadere informatie

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2)

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) Beste naamgenoten. No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) De vakanties zijn bijna al weer voorbij. Hier in het zuiden in ieder geval. Het werd dus weer hoog tijd een nieuwe Ross Newsletter te maken. Iedere keer

Nadere informatie

No. 88 augustus 2017

No. 88 augustus 2017 No. 88 augustus 2017 Beste naamgenoten, Het einde van de vakantietijd nadert en dat betekent voor ons weer het gaan maken van een volgende Ross Newsletter. Zo ook dit jaar. Uiteraard is altijd weer de

Nadere informatie

No. 89 december 2017

No. 89 december 2017 No. 89 december 2017 MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR pag. 2 Beste naamgenoten, Bij december hoort uiteraard het Kerstnummer van de Ross Newsletter. Graag willen we alle lezers heel prettige kerstdagen

Nadere informatie

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw No. 83 december 2015 Edinburgh Castle in de sneeuw pag. 2 Beste naamgenoten, Het zal u niet verbazen dat zo in de dagen voor Kerst weer een nieuwe Ross Newsletter verschijnt. Graag willen we iedereen een

Nadere informatie

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! ! The picture is from the Canadian Newsletter No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Uiteraard gaat dit december-nummer weer vergezeld van onze beste wensen voor

Nadere informatie

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten,

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten, No. 81 april 2015 Beste naamgenoten, De maand april staat bij ons altijd weer in het teken van een nieuwe Ross Newsletter. Zodra de grappenmakerij van 1 april voorbij is gaan we ons bezig houden met de

Nadere informatie

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV Parenteel van Jan van Gent. Generatie I I. Jan van Gent, trouwde met Johanna Geertrui Snak. 1. Jan, volgt II [blz. 1]. Generatie II II. Jan van Gent, (zoon van I [blz. 1] ), trouwde te Gorinchem op vrijdag

Nadere informatie

Adressen op basis van de burgerlijk stand:

Adressen op basis van de burgerlijk stand: Bidprentje van Hendrikus Werring. Foto en bidprentje (met onjuiste sterfdatum) van Ida Buijer. (met dank aan Ida Schroder-Werring en Anneke Westerbeek-Werring) Va Hendrikus (Hendrik of Hen(d)ricus) WERRING),

Nadere informatie

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2)

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) Beste naamgenoten, Onze excuses voor de late verschijning van dit nummer van de Ross Newsletter van de maand augustus 2004. Als deze in uw bus valt is het wellicht al

Nadere informatie

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel 5 Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel (1860-1970) Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit

Nadere informatie

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op Parenteel van Wilhelmus Consemulder. Generatie I I. Wilhelmus Consemulder, gedoopt te Breda op zaterdag 12 december 1795, trouwt met Cornelia Schenkenberg, gedoopt te Bergen op Zoom op zondag 27 augustus

Nadere informatie

No.54. April 2006 (2006 no. 1)

No.54. April 2006 (2006 no. 1) No.54. April 2006 (2006 no. 1) Beste naamgenoten. Het is weer de hoogste tijd voor een volgende Ross Newsletter. Door allerlei familie-festiviteiten en een korte vakantie wellicht wat later dan normaal

Nadere informatie

1\055 Jflew51etter. Eén van de reacties betreft een familie Ross uit Amsterdam en omgeving. Op pagina 8 gaan we daar nader op in.

1\055 Jflew51etter. Eén van de reacties betreft een familie Ross uit Amsterdam en omgeving. Op pagina 8 gaan we daar nader op in. 1\055 Jflew51etter. No.4, maart 1987 Beste naamgenoten. Wat beter op tijd dan de vorige, ligt thans no. 4 van de Ross Newsletter weer voor u. Gelukkig ontvingen we op onze vorige uitgave weer een aantal

Nadere informatie

Stamboom dossier. Albertus (Albert) Wilhelmus Maria Cuijpers ( ) Ongehuwd. Nvt. Update door Ir. René A.M.

Stamboom dossier. Albertus (Albert) Wilhelmus Maria Cuijpers ( ) Ongehuwd. Nvt. Update door Ir. René A.M. Stamboom dossier Albertus (Albert) Wilhelmus Maria Cuijpers ( 1910-1947 ) Ongehuwd Update 1.2 160111 door Ir. René A.M. Martens RI Msc Geboren Getuigen Gehuwd Overleden Begraven 24 augustus 1910 te Boxmeer

Nadere informatie

No. 39. April 2001 (2001 no. 1)

No. 39. April 2001 (2001 no. 1) l\oss J!tWS(tttef. ANCIREAN CEANN CINNIDH No. 39. April 2001 (2001 no. 1) Beste naamgenoten, Wel wat later dan onze bedoeling was ligt de eerste Ross Newsletter van dit jaar dan weer voor U. Drukke tijden

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Stassen

Fragment-genealogie fam. Stassen Fragment-genealogie fam. Stassen (zie ook: Houthems Verleden, H.J.J. Philippens, uitg. 1983, pag. 189 e.v.) De naam Stassen is ontstaan uit de roepnaam Stas, afkomstig van Eustachius hetgeen "de vruchtbare"

Nadere informatie

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Logisch dat die op pagina 1 begint met u allen prettige

Nadere informatie

Het verhaal van de familie Wijnen, Langenboomseweg 39, Mill

Het verhaal van de familie Wijnen, Langenboomseweg 39, Mill Het verhaal van de familie Wijnen, Langenboomseweg 39, Mill Petrus Martinus Wijnen, mijn grootvader van vaders kant, werd geboren op 1 januari 1855 in Wanroij. Hij runde daar Café t Haantje aan de Lepelstraat

Nadere informatie

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert.

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert. Generatie 5 ( betovergrootouders ) 16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op 26-03-1757 in Groot-Zundert. Afbeelding 11 RK Doopboek Groot-Zundert Christiaan is overleden, 37 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

No.55 Augustus 2006 (2006 no. 2)

No.55 Augustus 2006 (2006 no. 2) No.55 Augustus 2006 (2006 no. 2) Beste naamgenoten. Het eind van de vakantieperiode nadert weer en dus wordt het weer tijd voor een nieuwe ROSS NEWSLETTER. Als gebruikelijk beginnen we met het nieuws uit

Nadere informatie

No. 48. april 2004 (2004 no. 1)

No. 48. april 2004 (2004 no. 1) No. 48. april 2004 (2004 no. 1) Beste naamgenoten, Het weliswaar al eind april maar toch willen we via deze weg iedereen (en dat zijn er nogal wat) die ons in december 2003 de beste wensen voor de feestdagen

Nadere informatie

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ouders 2 Joannes Stepanus Stevens X Joanna Adriana Sijmonssen Antwerpen - 02/03/1659 Geboren 02/12/1652 Zundert - 21/09/1681 Gehuwd Zundert - [< 1697] Overleden - 2.1 Maria X1 Gerardus Paschaelis Adriaensen

Nadere informatie

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar.

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar. No. 87 april 207 Beste naamgenoten, Al weer de eerste Ross Newsletter van 207. Na de vorige hebben we veel reacties gekregen in de vorm van beste wensen voor de feestdagen en/of het nieuwe jaar. Iedereen

Nadere informatie

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte 32 e en 33 e kwartier Hermannus LUTGERINK Geboorte 98 Overlijden 99 Elisabeth Wulffling Overlijden 100 Geboorte + huwelijk 101 34 e en 35 e kwartier Thijse HOF Geboorte 102 Overlijden 103 Regina Postma

Nadere informatie

l\05s J}ewSlttter. No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2)

l\05s J}ewSlttter. No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2) l\05s J}ewSlttter. ANCIREAN CEANN CINNIDH No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2) Beste naamgenoten, Voor u ligt het "vakantienumrner" van de Ross Newsletter. Vakantie doet ons altijd denken aan Schotland.

Nadere informatie

16 Dec Eerste generatie. 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR

16 Dec Eerste generatie. 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR Eerste generatie 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA. 1720. hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR. 1752. 2. i. Frederik Willem Bernard 2 Schimmel geboren op CA. 1 april 1752.

Nadere informatie

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan deze

Nadere informatie

No. 86 december 2016

No. 86 december 2016 No. 86 december 2016 pag. 2 Beste naamgenoten, Dit december - nummer willen er uiteraard beginnen met u allen een heel goed kerstfeest en een gelukkig 2017 toe te wensen. Na iedere Newsletter hebben we

Nadere informatie

No. 85 augustus 2016

No. 85 augustus 2016 No. 85 augustus 2016 Beste naamgenoten, Het loopt al weer tegen het einde van de zomervakantie -periode. Dat zomer kunnen we er gerust een beetje af laten, maar dat geeft wel de gelegenheid eens lekker

Nadere informatie

De nakomelingen van Henricus Petri Waals

De nakomelingen van Henricus Petri Waals een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Henricus Petri Waals door 11 november 2016 De nakomelingen van Henricus Petri Waals Generatie 1 1. Henricus Petri Waals, zoon van Petrus Waals. Hij is

Nadere informatie

ter". Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden. was deze in oktober j.l.

ter. Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden. was deze in oktober j.l. I 1\055 jlewsletter. No. 3, november 1986 Hier is dan weer de volgende "Ross Newsletbedoeling was deze in oktober j.l. ter". Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden.

Nadere informatie

No. 90 april Beste naamgenoten,

No. 90 april Beste naamgenoten, No. 90 april 2018 Beste naamgenoten, Voorjaar!! En dus tijd voor een volgende Ross Newsletter. De 90e!!, onvoorstelbaar. We hebben elkaar nog niet ontmoet na de feestdagen 2017 en hebben we u ook niet

Nadere informatie

Generatie I. Generatie II

Generatie I. Generatie II Generatie I 1 Lambertus de WIT. Zoon van Leonardus de WIT (de With) (zie 2) en Gertrude van den HEUVEL (zie 3). Gedoopt op 12 oktober 1796 te Uden (getuige(n): Wilhelmus van den Heuvel en Helena Lamberti).

Nadere informatie

Het verhaal van Pater Piet Butzelaar ( )

Het verhaal van Pater Piet Butzelaar ( ) Het verhaal van Pater Piet Butzelaar (1908-1970) Oudere Eemnessers hoor ik nog wel eens vertellen over Pater Piet Butzelaar. Over zijn jongere jaren krijg ik dan wel wat te horen maar op mijn vraag hoe

Nadere informatie

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan

Nadere informatie

No.51. April 2005 (2005 no. 1)

No.51. April 2005 (2005 no. 1) No.51. April 2005 (2005 no. 1) Beste naamgenoten, Het is weer voorjaar en dus de hoogste tijd voor weer een nieuwe editie van onze Ross Newsletter. Het verbaast ons ieder keer weer dat we nog steeds stof

Nadere informatie

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders Blad 2a Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) oudouders/oudgrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2a Generatie VI De

Nadere informatie

Genealogie van Joannes HANGHS. Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden

Genealogie van Joannes HANGHS. Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden Genealogie van Joannes HANGHS Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Joannes HANGHS, begraven op 10 november 1774 te Weert. Gehuwd voor de kerk op 7 februari 1768 te Weert (RK) (getuige(n):

Nadere informatie

No. 93 april Beste naamgenoten,

No. 93 april Beste naamgenoten, No. 93 april 2019 Beste naamgenoten, Een nieuwe lente een nieuw geluid. Geluid dan in de vorm van een Ross Newslletter. Als de zon lekker schijnt en de temperatuur omhoog gaat krijg je er weer zin in.

Nadere informatie

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts Vugts Anderhalve eeuw in Oisterwijk 148. Vugts Aart Adriaan Vugts en Johanna Peter Vrients zijn 7 november 1784 voor de oisterwijkse dominee getrouwd. Aart of Arnoldus heet bij zijn eerste huwelijk geboren

Nadere informatie

Parenteel van Willem Cornelis Mees [R 11-15]

Parenteel van Willem Cornelis Mees [R 11-15] Parenteel van Willem Cornelis Mees [R 11-15] 1 Willem Cornelis. 2 3 Willem en Dina als jong paar 4 Promotiediner 1906. 3e van 3e van rechts vader Adriaan W I Willem Cornelis Mees [R 11-15] (afb. 1 t/m

Nadere informatie

Blad 2. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Overgrootouders/betovergrootouders

Blad 2. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Overgrootouders/betovergrootouders Blad 2 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2 Generatie

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) Generatie I Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie I 01. Betje Hendriks (1880-1955) (Proband) Elisabeth (Betje) Hendriks * Gemert 01-05-1880

Nadere informatie

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III Parenteel van Michael de Bont. Generatie I I. Michael de Bont, trouwt met Joanna Torians. Uit dit huwelijk een zoon: 1. Cornelis de Bont, gedoopt te Alphen op zondag 25 februari 1748, overleden (ongeveer

Nadere informatie

No. 76. augustus 2013

No. 76. augustus 2013 Beste naamgenoten, No. 76. augustus 2013 Na de vakantieperiode is het weer tijd voor de volgende Ross Newsletter. Wij zelf hebben onze vakantie in Schotland doorgebracht en hebben kunnen genieten van prachtig

Nadere informatie

Werkgroep Genealogie

Werkgroep Genealogie Werkgroep Genealogie De werkgroep bestaat uit Bart van Schijndel en Anny Janssen. doelstelling: A. Het adviseren van (aankomende) genealogen. Voor vragen kunt u terecht bij de werkgroep. Gegevens uit het

Nadere informatie

No. 79 augustus 2014

No. 79 augustus 2014 No. 79 augustus 2014 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voor een zeer groot deel voorbij en dus wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter, de tweede van dit jaar. We beginnen uiteraard

Nadere informatie

GRADUS WISSENBURG Renkum (NL) Oberhausen (D)

GRADUS WISSENBURG Renkum (NL) Oberhausen (D) GRADUS WISSENBURG Renkum (NL) 13-4-1873 - Oberhausen (D) 11-12-1927 Gradus was arbeider. Hij trok als eerste van de vier broers (na de harde winter van 1896) naar Keulen (Mühlheim, niet te verwarren met

Nadere informatie

Stamboom dossier. II III IV V VI Johannes (Jan) Martens (76) Johannes (Jan) Martens (67) Antonius Martens (0) Helena (Lena) Maria Martens

Stamboom dossier. II III IV V VI Johannes (Jan) Martens (76) Johannes (Jan) Martens (67) Antonius Martens (0) Helena (Lena) Maria Martens Stamboom dossier Johannes (Jan) Martens (1852 1920) Gehuwd met (1848-1939) Update 1.3 180619 door Ir. René A.M. Martens RI Msc. Geboren Nijmegen - 19 november 1852 (1806-1920) Antonia Nijenhof (1819-1884)

Nadere informatie

Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen.

Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen. Bron Archieflocatie Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen. Burgerlijke stand - Geboorte Regionaal Historisch Centrum Limburg Algemeen Toegangnr: 12.058 Inventarisnr: 11 Gemeente: Maasniel

Nadere informatie

No.56 December 2006 (2006 no. 3)

No.56 December 2006 (2006 no. 3) No.56 December 2006 (2006 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Hierbij dan weer het Kerstnummer van onze Ross Newsletter. Er staan naar ons idee weer een paar leuke items in en we hopen dat

Nadere informatie

Parenteel van Hendrikus Hubertus van de Lisdonk ( )

Parenteel van Hendrikus Hubertus van de Lisdonk ( ) Generatie I I Hendrikus Hubertus van de Lisdonk (Hendrik), zoon van Jan Baptist van de Lisdonk en Anna Maria van Laarhoven, is geboren op donderdag 30 september 1858 te Hilvarenbeek, is als geboren aangegeven

Nadere informatie

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 3

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 3 HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 3 Jan Luijten ca. 1620-1694, Belangrijkste woonplaatsen van deze tak: Beek; Geleen;. Update april 2018 (correcties en aanvullingen in rood) Bijlage uit: Heerlijk Leven,

Nadere informatie

Genealogie van Reinier NOLDUS

Genealogie van Reinier NOLDUS Genealogie van Reinier NOLDUS Uitgezocht door: Lucien Pijper, Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Reinier NOLDUS. Gehuwd met Maria JANSSEN. 1. Anna Maria NOLDUS, gedoopt op 28 november 1790 te Venlo (getuige(n):

Nadere informatie

Eduard III van Engeland: Windsor Castle, 13 november 1312 Richmond upon Thames, 21 juni 1377

Eduard III van Engeland: Windsor Castle, 13 november 1312 Richmond upon Thames, 21 juni 1377 Eduard III van Engeland: Windsor Castle, 13 november 1312 Richmond upon Thames, 21 juni 1377 Eduard III (Engels: Edward) was koning van Engeland van 1327 tot 1377. Hij was de oudste zoon van Eduard II

Nadere informatie

Hendrik VI van Engeland: bij Windsor, 6 december 1421 Londen, 20 mei 1471

Hendrik VI van Engeland: bij Windsor, 6 december 1421 Londen, 20 mei 1471 Hendrik VI van Engeland: bij Windsor, 6 december 1421 Londen, 20 mei 1471 Hendrik VI was koning van Engeland van 1422 tot 1461 en van 1470 tot 1471. 1ste opvolger voor de Engelse kroon Periode: 1421-1422

Nadere informatie

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden Genealogie van Francis Philip AQUINA Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Francis Philip AQUINA. Gehuwd voor de kerk ca 1785 Dorothea Maria JANSSEN. 1. Maria Catharina AQUINA,

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (3)

Fragment-genealogie Smeets (3) Fragment-genealogie Smeets (3) XI-1 ANNA MARIA SMEETS geboren te Schin op Geul t.o. de kerk en aldaar gedoopt 30 december 1770, dochter van WIJNANDUS SMEETS [X-2] en CHRISTINA LOOGEN. Zij huwde te Schin

Nadere informatie

Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam

Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam HENK VAN HEES Grietje de Ruijter-Raven (1876-1945) met kleinzoon Kees, zoon Gijs en schoondochter Mia Reuser. Foto mei 1942. Evenals de muisjestak

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Antoon Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) 02. Hendricus van den

Nadere informatie

NN van der Kop vader: Hendricus Christiaan van der Kop 32 jaar Keizerlijk notaris

NN van der Kop vader: Hendricus Christiaan van der Kop 32 jaar Keizerlijk notaris 1749 Henricus Christiaan van der Kop Leiden vader: Cornelis van der Kop moeder: Cornelia Elisabeth van Beusichem Schepen in 1787, 1780 1829 15 december Wordt 80 jaar oud Meegeteld bij de volkstelling van

Nadere informatie

Parenteel van Joannes Cornelis Aartssen. Generatie I. Generatie II. Generatie III

Parenteel van Joannes Cornelis Aartssen. Generatie I. Generatie II. Generatie III Parenteel van Joannes Cornelis Aartssen. Generatie I I. Joannes Cornelis Aartssen, geboren omstreeks 1799, trouwt met Anna Maria Jansen, geboren omstreeks 1803. Uit dit huwelijk 2 zonen: 1. Antonius Adrianus

Nadere informatie

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht.

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht. Voormalig Carmelitessenklooster aan de Bleekerij te Sint Pieter bij Maastricht. In de jaren 1977-1978 werd dit klooster gesloopt ten behoeve van de bouw van de Parkresidentie ten zuiden van de Kennedybrug.

Nadere informatie

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege)

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) door 11 november 2016 De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) Generatie 1 1. Arnoldus Jacobus Legius

Nadere informatie

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh?

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Soms weten bezoekers ons tijdens rondleidingen te vermelden dat Vincent van Gogh ooit een kamertje bewoonde in hotel Schafrath aan het Park in Nuenen.

Nadere informatie

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen door 4 mei 2016 De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen Generatie 1 1. Wilhelmus Cornelis van Dongen, zoon

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Mina van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Mina

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Zus Anna van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Zus Anna van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Anna van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Anna van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Anna

Nadere informatie

De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven

De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven door 2 mei 2016 De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven Generatie 1 1. Cornelis van Werkhoven. Hij is getrouwd (1) op 23 mei

Nadere informatie

No. 62. December 2008.

No. 62. December 2008. No. 62. December 2008. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Hierbij weer onze laatste Ross Newsletter van dit jaar. We hebben uiteraard weer allerlei Internationaal nieuws. Deze keer niet uit Nieuw

Nadere informatie