No. 76. augustus 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "No. 76. augustus 2013"

Transcriptie

1 Beste naamgenoten, No. 76. augustus 2013 Na de vakantieperiode is het weer tijd voor de volgende Ross Newsletter. Wij zelf hebben onze vakantie in Schotland doorgebracht en hebben kunnen genieten van prachtig weer en een lekkere temperatuur, terwijl sneeuw en vorst voorspeld waren!! Er zijn meer naamgenoten die naar Schotland geweest zijn. Eén van hen deed daar een bijzondere vondst. Zie pagina 5. We kregen ook leuke reacties op onze vorige Newsletter (emigratie naar Australië). Ook nu hebben we weer een oproep (ook pagina 5) In de rubriek Genealogie gaan we in op de mogelijkheden die de Mormonen bieden in de vorm van scans van militaire stamboeken. We besluiten uiteraard met de Familieberichten. Veel leesplezier, George en Wil Ross, Evelindeflat 55, Roosendaal.

2 pag. 2 INTERNET ADRESSEN De internetadressen van de verschillende clanorganisaties zijn als volgt: U.S.A.: De webmaster, Malcolm Freeberg heeft zich als webmaster teruggetrokken terwijl de nieuwe website nog niet helemaal klaar is. Wie zijn opvolger gaat worden is nog niet duidelijk. Nieuw Zeeland: Nieuw Zeeland is al enige tijd niet te bereiken. Ook zien we geen Newsletter meer. Canada: Dit is naar onze mening de beste Clan Ross site met veel informatie over de association in Canada maar ook over de clan in het algemeen. Australië: Clan Ross Australië is te vinden op FACEBOOK: Sinds kort is er weer een eigen site: Dit is nog niet meer dan een startpagina. We gaan er van uit dat deze binnen niet al te lange tijd uitgebreid zal worden. Nederland: Als je doorlinkt naar de Nederlandse site en Genealogie kom je in de genealogische bestanden die we aan het web hebben toevertrouwd. Schotland: Het Tain and District Museum in Tain vindt U onder deze link:

3 pag. 3 INTERNATIONAL CLAN NEWS U.S.A. De voorjaarseditie van de Newsletter begint met een vrij uitvoerig verhaal over de bekende Betsy Ross en de Amerikaanse vlag. Later komen we daar nog op terug. Verder een artikel over de zilverindustrie in Tain en weer een artikel over de (geschiedenis van) de Schotse Heraldiek. Op de genealogiepagina een bespiegeling van Fran Bumann, de genealogist van de clan in de USA, over het opschrijven van herinneringen aan oudere familieleden. Ze stelt dat het erg vaak voorkomt dat over ouders, grootouders en overgrootouders voor zover men die gekend heeft er zo weinig op papier staat. Iedereen heeft wel herinneringen aan vroegere familieleden en met name aan grootouders. Als niemand die herinnering op papier zet weet een volgende generatie niets meer en dat zou jammer zijn. Wij vonden het een goede tip. U wellicht ook? Ook in de USA gaat Clan Ross DIGITAL. Geen idee of ze ons idee opgevolgd hebben maar ook daar kan nu gekozen worden voor de Newsletter op papier of elektronisch. CANADA In de laatste editie van de Canadese newsletter een uitgebreid vervolg op het verhaal over Sir Ronald Ross en zijn strijd tegen de malaria. Ook in Canada is de computer doorgedrongen. Weliswaar niet voor leden maar voor toekomstige leden. Zij kunnen tot eind 2013 voor de periode van één jaar een gratis proefabonnement per nemen. Willen ze daarna lid blijven dan moet wel betaald worden. NEDERLAND Ross Newsletter Onze oproep in de vorige Newsletter om op te geven of de Newsletter digitaal verzonden mag worden heeft zeker resultaat gehad. Ook kregen we bericht van lezers die de Newsletter twee keer gekregen hadden omdat we niet precies wisten waar zo woonden. Mocht U alsnog besluiten de Ross Newsletter digitaal te laten komen stuur dan even een (met postadres).

4 pag. 4 Lintjesregen Wat wij al wel (maar hij nog niet) wisten bij het maken en verzenden van de vorige Newsletter was de Koninklijke Onderscheiding die Ton Ross uit Hoorn zou krijgen. We citeren de website van de Gemeente Hoorn: Tijdens de lintjesregen op vrijdag 26 april 2013 hebben veertien mensen in Hoorn een Koninklijke onderscheiding ontvangen Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd de dames Jet Kok-Kool, Aafje Otter-Peetoom, Ineke Schoon, Nel Sluis-Miedema en Marian Veldhorst- Tool en de heren Antoon Bizot, Jan van der Leek en Ton Ross. (op de foto 6e van links) De onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau was er voor mevrouw Jurrian Dekkers-Visch en de heren Paul Blom, Frank Dik, Egbert Ottens, Ton Tang en Rob van Vuure. Jeugdlintjes werden uitgereikt aan Timothy Bennis, Kaylee Bons, Sam Fokke en Faraaz Ramdjanbeg. De heer A.M. Ross (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) De heer Ross is geboren op 3 maart 1944 in Amsterdam.. Hij is onderscheiden voor de volgende activiteiten: Scheidsrechter Voetbalvereniging KGB in Bovenkarspel ( ) Vrijwilliger bij Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (1972-heden) Vrijwilliger bij wijkinformatiepunt in het wijkcentrum Kersenboogerd in Hoorn ( ). Uiteraard hebben we hem al gefeliciteerd maar doen dat hier nog eens (mede namens u) over. Oorlogsgraf Een van onze lezers bracht dit jaar zijn vakantie door op Kreta. Geïnteresseerd als hij is in geschiedenisheeft hij daar de begraafplaats voor oorlogsslachtoffers (Suda Bay War Cemetery) uit W.O. II bezocht en kwam daar een monument van een naamgenoot tegen. Het blijkt te gaan om Archibald Mccosh ROSS, Lance Corporal bij de Nieuw Zeelandse Infanterie, overleden op in de leeftijd van 23 jaar zoon van Francis Ernest en Pearl Ross,

5 pag. 5 Wij hebben de foto die onze lezer meestuurde geplaatst bij het record op de website FIND A GRAVE, waar naast vele andere overledenen ook de slachtoffers uit WO II vermeld staan. Op dezelfde begraafplaats ligt overigens nog een naamgenoot: Private John Ross, van het 22e Nieuw Zeelandse Infanterie Regiment, overleden , 32 jaar oud, zoon van John en Mary Ross uit Invergordon in Schotland. Onze lezer gaf nog de volgende toelichting: Op 20 mei 1941 begon de Duitse invasie van Kreta en daarbij moet hij (moeten zij) gesneuveld zijn. Vermoedelijk zijn zij al in de periode daarvoor uit Griekenland verdreven en naar Kreta overgebracht. Onlinebegraafplaatsen.nl (vh Zerken.nl) Zeer regelmatig ontvangen we van de beheerder van deze site bericht als er een nieuwe vermelding betreffende een Ros of Ross gevonden is. Vorige maand was er een nieuw record betreffende Zuster Christine Ros, geboren op , overleden op en begraven te Amersfoort op de RK begraafplaats aan de Utrechtseweg. Aan de inschrijving te zien is ze bijgezet bij andere zusters. Wij kunnen haar niet terugvinden in onze bestanden en weten dus niet wie ze is. Kan één van onze lezers ons helpen? Emigratiekaarten Australië. Dat een oproep aan lezers om te helpen succes kan hebben bewees Ray Ros. Hij reageerde op een vermelding van Ronald Adriaan Frans Ros die in 1966 naar Australië vertrok maar ook weer terug kwam. De ontvangen gegevens hebben we uiteraard opgenomen in onze database. Er kwam ook een reactie binnen op de vermelding van Gerardus Franciscus Ros geboren op te Wierden. Eva Ros uit Wierden (geen lezer van de Ross Newsletter) kreeg het artikel van een naamgenote uit Nijverdal. Gerard Franciscus is de oom van Eva s echtgenoot. Ook die gegevens hebben we uiteraard opgenomen. En de Eva die reageerde op haar verzoek opgenomen in ons lezersbestand. ROSS-vondst in Schotland. Vorige week kregen we van van Herman Ross uit Zevenaar het (ongeveer) volgende berichtje: We zijn dit jaar voor het eerst in Schotland geweest op vakantie. Schitterend land en er van genoten. Onderweg met de bus van Oban naar Fort William was er een stop op een parkeerplaats langs Loch Linnhe, Ik ben een klein stukje naar beneden naar het water gelopen en daar lag een stuk steen met een inscriptie ROSS-. De steen is ongeveer 50 x 40 cm.

6 pag. 6 Hebben jullie een idee wat het zou kunnen zijn? Herman denkt aan een grafsteen. Wij denken dat het gaat om de (linker) helft van een soort naamsteen van een huis of iets in die geest. Als iemand een idee heeft: Laat het ons weten. GENEALOGIE. In onze vorige Ross Newsletter hebben we al melding gemaakt van het online plaatsen van bijna alle registers van de Burgerlijke stand en heel veel Doop-, Trouw-, en Begraafregisters door de Mormonen Inmiddels zijn er ook heel wat Bevolkingsregisters bijgekomen en een grote verzameling van Militaire Stamboeken. Er zijn ruim 600 registers verfilmd resulterend in ruim scans (images). (Zie Er zijn inmiddels 226 registers geïndexeerd op naam en op dit moment zijn 4 delen voor indexering in bewerking. Die index is ook online te doorzoeken. Op 30 juli j.l. is die index uitgebreid met aanverwante gegevens van Militairen (bron Nationaal Archief). Helaas zijn daar nog geen images van. In de index komen ruim namen voor. Omdat er zoveel leuke gegevens zijn vermeld hebben we militairen met de naam Ros en Ross er uit gefilterd. We zullen in de komende tijd hun gegevens hier opnemen, uiteraard met vermelding van de familie waartoe ze beheren. Het is bijna niet te doen alle images ook op te nemen. Wel zullen we de bron uitvoerig vermelden met het filmnummer en het nummer van de scan. Voor de liefhebbers zijn de plaatjes dan gemakkelijk te vinden. Mocht iemand zich geroepen voelen te helpen bij het indexerings project dan is een mailtje naar info@genver.nl voldoende. Militaire Stamboeken: Adriaan Ros, zoon van Jan Ros en Aartje den Bouw, geboren Bergambacht , wonend te Streefkerk. Lengte: 1 el, 6 palmen, 1 duim en 8 strepen. Op 23 October 1829 bij het Regiment gekomen. Bij de 10 daagse veldtocht in België in 1831 goed gepresteerd en Metalen Kruis verdiend, 5 April 1832.

7 pag. 7 Op 5 november 1836 de dienst verlaten. Jan diende bij het Regiment Grenadiers en Jagers, boek nummer 43, scan no 136. Familie Ros, Schoonhoven. Adriaan is in 1837 gehuwd en heeft als boerenknecht en akkerbouwer in Bergambacht gewoond. Voor de genealogische gegevens zie: 20NEDERLAND%20FILES/Schoonhoven.HTM Arie Ros, zoon van Leendert Ros en Chieltje den Heijer, geboren Scheveningen 1 September Lengte 1 el, 7 palmen. Hij is op 3 mei 1830 als loteling/milicien opgenomen in het 6e Regiment Infanterie. Op 9 oktober 1830 aangekomen bij het 9e Regiment Infanterie. Op 11 november 1830 overgeplaatst naar de 17e Afdeling Infanterie. Arie behoorde tot de familie Ros uit Scheveningen. (Zie genealogie/webpaginas%202012/ross%20nederland%20files/ Scheveningen.htm Na zijn huwelijk in 1835 met Cornelia Westerduin was hij visser te Scheveningen. Hij komt tweemal voor in de index: Scan 68 van boek 355, 6e Regiment Infanterie en Scan 74 van boek 267, 9e Regiment Infanterie. Van de 17e afdeling Infanterie geen boek gevonden Bauke Ros, zoon van Jan Ros en Klara de Boer, geboren op 2 juni 1809 te Leeuwarden. Op 10 november 1830 vrijwillig in dienst gegaan als Jager voor onbepaalde tijd. Na de 10 daagse veldtocht tegen België onderscheiden met het Metalen Kruis. Op 27 mei 1839 de dienst verlaten. Familie Ros, Harlingen. Zie /ROSS%20NEDERLAND%20FILES/Friesland_Harlingen.HTM Na huwelijk met Hendrina van der Boom als kastmaker gewoond in Leeuwarden Op de foto een afbeelding van het Metalen Kruis. Rechts het metalen kruis voor vrijwilligers. Er zijn vele duizenden metalen kruisen uitgereikt; de onderscheiding is daarom niet bijzonder kostbaar. Zie Wordt vervolgd

8 pag. 8 FAMILIEBERICHTEN Geboren: Den Haag: Elin Wesdorp dochter van Sanne Ros en Ruben Wesdorp (zie hieronder) Utrecht: Hannah, dochter van Johan Marijn Ros en Petra Valent. Beide borelingen behoren tot de familie Ros uit Sprang. Gehuwd: Voorburg: Sanne Jacobien Ros dochter van Johannes Ros en Petra Jacoba Hagen met Ruben Wesdorp. Sanne is van de familie Ros uit Sprang. Overleden: Amsterdam : Hendrika Catharina Aurelia Ross, geboren op te Amsterdam, dochter van Hendrik Alexander Ross en Aurelia Mellenberg, weduwe van Nanning Heijtlager. Hendrika behoorde tot de familie Ross uit Dundee/Arbroath/Alblasserdam. Delft: : Wilhelmus Petrus Canisius Ros, geboren op te Pati (N.O. Indië), zoon van Frans Willem Ros en Wilhelmina Maria Adriana Neijboer. Wilhelmus behoorde tot de familie Ros uit Maastricht/Indië. s-heerenberg: Rina Ross, geboren te Babberich, overleden op , dochter van Arnoldus Ross en Maria Elizabeth Schepers, gehuwd met Peter Verhoef. NIEUWE LEZER: Eva Ros, Wierden ( ) Familie Ros Goor/Abbekerk Sinds genealogische gegevens van de families Ross/Ros uitgebreider op internet te vinden zijn krijgen we vaak reacties, niet alleen van lezers maar ook van andere bezoekers van de website. Op de website hebben we met opzet alleen jaartallen vermeld en geen datums. Als u reacties in de vorm van aanvullingen doorgeeft wilt u dan zo vriendelijk zijn datums door te geven? Voor het aanvullen van onze gegevens zijn alleen jaartallen niet zo erg geschikt.

No. 74. december 2012

No. 74. december 2012 No. 74. december 2012 pag. 2 Beste naamgenoten, Het is bijna eind december en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. Zeker in deze tijd van het jaar realiseer je je hoe snel het gaat. Zo ben

Nadere informatie

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch..

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch.. No. 72. April 2012 Beste naamgenoten, Laten we beginnen met iedereen die ons ter gelegenheid van de feestdagen/jaarwisseling 2011/2012 de beste wensen stuurde te bedanken. Het is al wel weer vrij lang

Nadere informatie

No. 70. Augustus 2011

No. 70. Augustus 2011 No. 70. Augustus 2011 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voorbij en dus is het tijd voor de volgende Ross Newsletter. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we de inhoud al klaar hadden voor

Nadere informatie

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm.

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. No. 75. april 2013 Beste naamgenoten, De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. Het is de 75e, dus eigenlijk wel een soort jubileumuitgave. Niet dat we daar aandacht

Nadere informatie

No. 71. December 2011

No. 71. December 2011 No. 71. December 2011 pag. 2 Beste naamgenoten, Voor u ligt het Winternummer van de Ross Newsletter. We hebben ons best gedaan hem voor de kerstdagen bij u op de deurmat te hebben en dat is ook weer gelukt.

Nadere informatie

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen.

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen. No. 78 april 2014 Beste naamgenoten, Voor u ligt het eerste van de drie Ross Newsletters van het jaar 2014. Het eerste kwartaal is al weer voorbij maar toch willen we iedereen die ons wensen stuurde ter

Nadere informatie

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten,

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten, No. 81 april 2015 Beste naamgenoten, De maand april staat bij ons altijd weer in het teken van een nieuwe Ross Newsletter. Zodra de grappenmakerij van 1 april voorbij is gaan we ons bezig houden met de

Nadere informatie

No. 77 december 2013

No. 77 december 2013 No. 77 december 2013 pag. 2 Beste naamgenoten, Allereerst willen we U en de Uwen, zoals dat plechtig verwoord kan worden, een zeer goede Kerst en een zeer voorspoedig en gezond 2014 toewensen. Ook voor

Nadere informatie

No. 68. december 2010

No. 68. december 2010 No. 68. december 2010 ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is al weer de laatste editie van dit jaar en daar horen uiteraard onze beste wensen voor de a.s, feestdagen en het nieuwe jaar bij. We

Nadere informatie

No. 93 april Beste naamgenoten,

No. 93 april Beste naamgenoten, No. 93 april 2019 Beste naamgenoten, Een nieuwe lente een nieuw geluid. Geluid dan in de vorm van een Ross Newslletter. Als de zon lekker schijnt en de temperatuur omhoog gaat krijg je er weer zin in.

Nadere informatie

No. 80 december 2014

No. 80 december 2014 No. 80 december 2014 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is dan al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Voor we het weten is het jaar voorbij. Naast de wensen op de voorpagina willen we u op deze plaats

Nadere informatie

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Logisch dat die op pagina 1 begint met u allen prettige

Nadere informatie

No. 89 december 2017

No. 89 december 2017 No. 89 december 2017 MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR pag. 2 Beste naamgenoten, Bij december hoort uiteraard het Kerstnummer van de Ross Newsletter. Graag willen we alle lezers heel prettige kerstdagen

Nadere informatie

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter.

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. No. 82 august 2015 Beste naamgenoten, Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De meeste ruimte is gevuld met Nederlandse genealogie betrekking hebbende op de rubriek

Nadere informatie

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw No. 83 december 2015 Edinburgh Castle in de sneeuw pag. 2 Beste naamgenoten, Het zal u niet verbazen dat zo in de dagen voor Kerst weer een nieuwe Ross Newsletter verschijnt. Graag willen we iedereen een

Nadere informatie

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd.

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. No. 69. april 2011 Beste naamgenoten, Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. We beginnen op pagina twee met een andere presentatie

Nadere informatie

No. 85 augustus 2016

No. 85 augustus 2016 No. 85 augustus 2016 Beste naamgenoten, Het loopt al weer tegen het einde van de zomervakantie -periode. Dat zomer kunnen we er gerust een beetje af laten, maar dat geeft wel de gelegenheid eens lekker

Nadere informatie

No. 91 augustus 2018

No. 91 augustus 2018 No. 91 augustus 2018 Beste naamgenoten, Het is u wellicht niet opgevallen maar in de ondertekening van deze inleiding ontbreekt de naam van Wil. Op 9 juni j.l. is ze, verblijvend in Hospice Roosdonck in

Nadere informatie

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer.

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. 1\055 j}ew51etter. No.1, oktober 1985. START. n onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. OF de inhoud van de nieuwsbrief

Nadere informatie

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar.

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar. No. 87 april 207 Beste naamgenoten, Al weer de eerste Ross Newsletter van 207. Na de vorige hebben we veel reacties gekregen in de vorm van beste wensen voor de feestdagen en/of het nieuwe jaar. Iedereen

Nadere informatie

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2)

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) Beste naamgenoten, Augustus. Dat betekent weer een nieuwe editie van de Ross Newsletter. De vakanties zijn bijna achter de rug en dus heeft bijna iedereen weer gelegenheid

Nadere informatie

No.54. April 2006 (2006 no. 1)

No.54. April 2006 (2006 no. 1) No.54. April 2006 (2006 no. 1) Beste naamgenoten. Het is weer de hoogste tijd voor een volgende Ross Newsletter. Door allerlei familie-festiviteiten en een korte vakantie wellicht wat later dan normaal

Nadere informatie

No. 64. augustus 2009.

No. 64. augustus 2009. No. 64. augustus 2009. Beste naamgenoten, De vakantietijd is bijna voorbij en langzamerhand krijgt iedereen weer gelegenheid zich met andere zaken bezig te houden. Vandaar deze volgende Ross Newsletter.

Nadere informatie

No. 65. december 2009.

No. 65. december 2009. No. 65. december 2009. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, De laatste Newsletter van dit jaar bevat o.i. weer aan aantal leuke items. Wij hopen dat u er plezier aan beleeft. Veel leesplezier, George

Nadere informatie

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde.

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde. No. 60. April 2008. Beste naamgenoten. De volgende Ross Newsletter is weer geboren. Het is weer een verzameling geworden van heel wat verschillende onderwerpen en dat maakt het, denken wij, aardig om te

Nadere informatie

No. 67. augustus 2010

No. 67. augustus 2010 Beste naamgenoten, No. 67. augustus 2010 Als deze Ross Newsletter bij u in de bus valt is voor velen de vakanteperiode al weer voorbij. De meeste ouderen hebben geen last van vakantieperiodes. Wij dus

Nadere informatie

No. 44. december 2002 (2002 no. 3)

No. 44. december 2002 (2002 no. 3) No. 44. december 2002 (2002 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is weer december en dus tijd voor de volgende Ross Newsletter. Naast de wensen op het voorblad van deze editie uiteraard

Nadere informatie

No. 63. April 2009. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen.

No. 63. April 2009. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen. No. 63. April 2009. Beste naamgenoten, April!!, dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De vorige, in december, leverde weer een stroom reacties op in de vorm van de beste wensen voor de Kerstdagen

Nadere informatie

No. 79 augustus 2014

No. 79 augustus 2014 No. 79 augustus 2014 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voor een zeer groot deel voorbij en dus wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter, de tweede van dit jaar. We beginnen uiteraard

Nadere informatie

No.57 April 2007 (2007 no. 1)

No.57 April 2007 (2007 no. 1) No.57 April 2007 (2007 no. 1) Beste naamgenoten. De winter is weer voorbij (op het moment dat we dit schrijven is het buiten zo n 25 C) en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. We willen beginnen

Nadere informatie

No. 88 augustus 2017

No. 88 augustus 2017 No. 88 augustus 2017 Beste naamgenoten, Het einde van de vakantietijd nadert en dat betekent voor ons weer het gaan maken van een volgende Ross Newsletter. Zo ook dit jaar. Uiteraard is altijd weer de

Nadere informatie

No. 90 april Beste naamgenoten,

No. 90 april Beste naamgenoten, No. 90 april 2018 Beste naamgenoten, Voorjaar!! En dus tijd voor een volgende Ross Newsletter. De 90e!!, onvoorstelbaar. We hebben elkaar nog niet ontmoet na de feestdagen 2017 en hebben we u ook niet

Nadere informatie

De nakomelingen van Guilleam Verkamman

De nakomelingen van Guilleam Verkamman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Guilleam Verkamman door 12 maart 2017 De nakomelingen van Guilleam Verkamman Generatie 1 1. Guilleam Verkamman, is geboren in 1605 te Reimerswaal. Hij

Nadere informatie

No. 86 december 2016

No. 86 december 2016 No. 86 december 2016 pag. 2 Beste naamgenoten, Dit december - nummer willen er uiteraard beginnen met u allen een heel goed kerstfeest en een gelukkig 2017 toe te wensen. Na iedere Newsletter hebben we

Nadere informatie

Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter

Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter een genealogieonline publicatie Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter door 4 maart 2017 Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter Generatie 1 1. Dirk Bronder, zoon van Dirk Jansz Brons en Lijsbeth

Nadere informatie

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan deze

Nadere informatie

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Gerrit Cornelisse door 3 augustus 2017 De nakomelingen van Gerrit Cornelisse De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Generatie 1 1. Gerrit Cornelisse.

Nadere informatie

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen.

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen. Beste naamgenoten, No. 66. april 2010 Hierbij al weer de eerste Ross Newsletter van 2010. Juist omdat het de eerste is is dit ook de eerste gelegenheid velen van u te bedanken voor de beste wensen rond

Nadere informatie

De nakomelingen van Henricus Petri Waals

De nakomelingen van Henricus Petri Waals een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Henricus Petri Waals door 11 november 2016 De nakomelingen van Henricus Petri Waals Generatie 1 1. Henricus Petri Waals, zoon van Petrus Waals. Hij is

Nadere informatie

No. 62. December 2008.

No. 62. December 2008. No. 62. December 2008. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Hierbij weer onze laatste Ross Newsletter van dit jaar. We hebben uiteraard weer allerlei Internationaal nieuws. Deze keer niet uit Nieuw

Nadere informatie

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2)

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) Beste naamgenoten, Onze excuses voor de late verschijning van dit nummer van de Ross Newsletter van de maand augustus 2004. Als deze in uw bus valt is het wellicht al

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten)

De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) door 13 november 2016 De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) Generatie 1 1. Johannes(is) Arien

Nadere informatie

De nakomelingen van Bernardus Kampschreur

De nakomelingen van Bernardus Kampschreur een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Bernardus Kampschreur door 8 maart 2017 De nakomelingen van Bernardus Kampschreur Generatie 1 1. Bernardus Kampschreur, is geboren voor 1689 te Groessen

Nadere informatie

Adressen op basis van de burgerlijk stand:

Adressen op basis van de burgerlijk stand: Bidprentje van Hendrikus Werring. Foto en bidprentje (met onjuiste sterfdatum) van Ida Buijer. (met dank aan Ida Schroder-Werring en Anneke Westerbeek-Werring) Va Hendrikus (Hendrik of Hen(d)ricus) WERRING),

Nadere informatie

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op Parenteel van Wilhelmus Consemulder. Generatie I I. Wilhelmus Consemulder, gedoopt te Breda op zaterdag 12 december 1795, trouwt met Cornelia Schenkenberg, gedoopt te Bergen op Zoom op zondag 27 augustus

Nadere informatie

De nakomelingen van Albert Borman

De nakomelingen van Albert Borman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Albert Borman door 26 December 2018 De nakomelingen van Albert Borman Generatie 1 1. Albert Borman, is geboren op 1 januari 1795 te Baambrugge. Hij is

Nadere informatie

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming 7--05 60 50 jaar verandering in het aantal voornamen Gerrit Bloothooft en David Onland UiL OTS, Universiteit Utrecht abstract Een voornaam kiezen ouders niet zomaar voor hun kind. Ze worden in de keuze

Nadere informatie

No.50. december 2004 (2004 no. 3)

No.50. december 2004 (2004 no. 3) No.50. december 2004 (2004 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is wellicht de vorige keer niet opgevallen dat ten onrechte als nummer 48 vermeld was in plaats van 49. Dat betekent dus

Nadere informatie

De nakomelingen van Joannes Diepenbroek

De nakomelingen van Joannes Diepenbroek een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Joannes Diepenbroek door 7 maart 2017 De nakomelingen van Joannes Diepenbroek Generatie 1 1. Joannes Diepenbroek, is geboren rond 1766 en is gedoopt

Nadere informatie

De nakomelingen van Mijndert Storm

De nakomelingen van Mijndert Storm een genealogieonline publicatie door 3 July 2019 Generatie 1 1. Mijndert Storm, is geboren 1745. Hij is getrouwd met Johanna Elisabeth Leeuwenberg. Zij kregen 7 kinderen: Elsie Storm, volg 2. Neeltje Storm,

Nadere informatie

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig)

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) GENERATIE I = A 1 Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) A : Johannes Lütweiler/Leutweiler, geboren in Lupfig (Zwitserland), op 27 Maart 1718, Soldaat Berner Regiment

Nadere informatie

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ouders 2 Joannes Stepanus Stevens X Joanna Adriana Sijmonssen Antwerpen - 02/03/1659 Geboren 02/12/1652 Zundert - 21/09/1681 Gehuwd Zundert - [< 1697] Overleden - 2.1 Maria X1 Gerardus Paschaelis Adriaensen

Nadere informatie

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Van wie ben jij er één? Dat was telkens de vraag van tante Betje als ik bij mijn oma, haar zuster, kwam logeren in Baarn. Die vraag

Nadere informatie

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen door 4 mei 2016 De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen Generatie 1 1. Wilhelmus Cornelis van Dongen, zoon

Nadere informatie

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan

Nadere informatie

De kwartierstaat van Antonius (Antonie) Johannes Paulus van Dorst

De kwartierstaat van Antonius (Antonie) Johannes Paulus van Dorst een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Antonius (Antonie) Johannes Paulus van Dorst door 21 July 2019 De kwartierstaat van Antonius (Antonie) Johannes Paulus van Dorst Generatie 1 1. Antonius

Nadere informatie

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! ! The picture is from the Canadian Newsletter No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Uiteraard gaat dit december-nummer weer vergezeld van onze beste wensen voor

Nadere informatie

Werkgroep Genealogie

Werkgroep Genealogie Werkgroep Genealogie De werkgroep bestaat uit Bart van Schijndel en Anny Janssen. doelstelling: A. Het adviseren van (aankomende) genealogen. Voor vragen kunt u terecht bij de werkgroep. Gegevens uit het

Nadere informatie

De nakomelingen van Derk Kerkdijk

De nakomelingen van Derk Kerkdijk een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Derk Kerkdijk door 11 november 2016 De nakomelingen van Derk Kerkdijk Generatie 1 1. Derk Kerkdijk, is geboren in 1785 te Vriezenveen. Hij/Zij is getrouwd

Nadere informatie

l\oss 1!ewsletter. No. 19. maart 1994 (1994/1)

l\oss 1!ewsletter. No. 19. maart 1994 (1994/1) l\oss 1!ewsletter. No. 19. maart 1994 (1994/1) Rond de tijd dat u deze eerste Ross-Newsletter van 1994 onder ogen krijgt zijn wij net verhuisd of zijn wij daar nog mee bezig. Ons nieuwe adres luidt: Evelindeflat

Nadere informatie

Generatie I. Generatie II

Generatie I. Generatie II Generatie I 1 Lambertus de WIT. Zoon van Leonardus de WIT (de With) (zie 2) en Gertrude van den HEUVEL (zie 3). Gedoopt op 12 oktober 1796 te Uden (getuige(n): Wilhelmus van den Heuvel en Helena Lamberti).

Nadere informatie

No.53. December 2005 (2005 no. 3)

No.53. December 2005 (2005 no. 3) No.53. December 2005 (2005 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het december-nummer van onze Ross Newsletter staat uiteraard ook dit jaar weer een beetje in het teken van Kerstmis en jaarwisseling.

Nadere informatie

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts Vugts Anderhalve eeuw in Oisterwijk 148. Vugts Aart Adriaan Vugts en Johanna Peter Vrients zijn 7 november 1784 voor de oisterwijkse dominee getrouwd. Aart of Arnoldus heet bij zijn eerste huwelijk geboren

Nadere informatie

Van Buggenhout-Opstal to the States

Van Buggenhout-Opstal to the States Van Buggenhout-Opstal to the States Ons verhaal begint ergens in de jaren 1800 in de Broekstraat bij de familie Annaert. Het bevolkingsregister uit de Franse tijd (1818) vermeldt hen in het huis nr. 33.

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes van Spanje

De nakomelingen van Johannes van Spanje een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes van Spanje door 8 maart 2017 De nakomelingen van Johannes van Spanje Generatie 1 1. Johannes van Spanje, zoon van Gijsbert van Spanje, is geboren

Nadere informatie

De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld

De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld door 31 mei 2010 De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld Generatie 1 1. Johanna Gerritdina Kollenveld, dochter

Nadere informatie

De nakomelingen van Carl Kalhorn

De nakomelingen van Carl Kalhorn een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Carl Kalhorn door 6 februari 2017 De nakomelingen van Carl Kalhorn Generatie 1 1. Carl Kalhorn. Hij is getrouwd met Anna Grau. Carl August Franz Kalhorn,

Nadere informatie

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan deze

Nadere informatie

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers.

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers. No. 84 april 2016 Beste naamgenoten, Voor u ligt de volgende editie van onze Ross Newsletter. Rond deze tijd van het jaar zal u dat niet verbazen. Het is de eerste in 2016 en dat betekent dat we iedereen

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Joannes Antonius Bakker, geb. 1773, overl. 26-11-1838 te Nijmegen. Huwelijksregister R.K. Statie der Minderbroeders Nijmegen 1659-1811 (RBS 1224/281) Van beroep winkelier. Hij trouwde

Nadere informatie

1 Feb Eerste generatie

1 Feb Eerste generatie Eerste generatie 1. Joannes 1 Schimmel, overige namen Jan Schimmel, geboren CA. 1770 te Bussum (Gooise Meren), overleden 10 maart 1818 te Bussum (Gooise Meren). hij trouwde Antonia Schoonhoord, getrouwd

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael)

De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) door 12 november 2016 De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) Generatie 1 1. Jacob de Graaf (Ponael). Hij is getrouwd op

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

De kwartierstaat van Barend Johannes Kraal

De kwartierstaat van Barend Johannes Kraal een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Barend Johannes Kraal door 18 januari 2017 De kwartierstaat van Barend Johannes Kraal Generatie 1 1. Barend Johannes Kraal, zoon van Barend Kraal (volg

Nadere informatie

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert.

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert. Generatie 5 ( betovergrootouders ) 16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op 26-03-1757 in Groot-Zundert. Afbeelding 11 RK Doopboek Groot-Zundert Christiaan is overleden, 37 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

No. 46. augustus 2003 (2003 no. 2)

No. 46. augustus 2003 (2003 no. 2) No. 46. augustus 2003 (2003 no. 2) Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer bijna voorbij en dat betekent voor ons een nieuwe Ross Newsletter samenstellen. Zelf hebben we deze zomer ook weer genoten

Nadere informatie

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders Blad 2a Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) oudouders/oudgrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2a Generatie VI De

Nadere informatie

X.388 Catharina BESSELING, geboren op te Wognum, overleden op

X.388 Catharina BESSELING, geboren op te Wognum, overleden op VIII.64 Johannes BESSELING, bouwman, landman, geboren op 17-04-1851 te Zwaag, overleden op 05-07-1922 op 71-jarige leeftijd, begraven op 08-07-1922 te Zwaag. Gehuwd op 23-jarige leeftijd op 03-05-1874

Nadere informatie

Man of vrouw Gehuwd met Jaar Plaats Generatie

Man of vrouw Gehuwd met Jaar Plaats Generatie Totaalindex Van Veen [Dit document is onderdeel van de omgekeerde parenteel Van Veen. Zie voor de verzamelde gegevens over mijn voorouders https://familiesporen.wordpress.com/.] Bij echtparen staan het

Nadere informatie

De nakomelingen van Harmen Kucken

De nakomelingen van Harmen Kucken een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Harmen Kucken door 3 maart 2017 De nakomelingen van Harmen Kucken Generatie 1 1. Harmen Kucken, is geboren in 1620. Hij is getrouwd in 1645 met Reijntjen

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Ackermans

Fragment-genealogie fam. Ackermans Fragment-genealogie fam. Ackermans De naam Ackermans kan evenals Akkermans en Van den Akker duiden op een naam voor een persoon die op of bij een plek woonde, die bekend stond als De(n) Akker. Mogelijk

Nadere informatie

No.56 December 2006 (2006 no. 3)

No.56 December 2006 (2006 no. 3) No.56 December 2006 (2006 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Hierbij dan weer het Kerstnummer van onze Ross Newsletter. Er staan naar ons idee weer een paar leuke items in en we hopen dat

Nadere informatie

Welkom bij de Nederlandse Genealogische Vereniging

Welkom bij de Nederlandse Genealogische Vereniging Welkom bij de Nederlandse Genealogische Vereniging Tijdens de lezing Genealogie en Internet op 16 november jongstleden zijn de volgende onderwerpen behandeld; 1. Facebook groepen 2. FamilySearch Doel van

Nadere informatie

Persoonskaart van Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest

Persoonskaart van Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest Persoonskaart van Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest 1 Alsemgeest Klaas 1877 2 Klaas Alsemgeest 3 Oude familiefoto klein 4 Grafsteen Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest (afb. 1 t/m

Nadere informatie

pagina 2 van 8 Holzappel. Johannes is overleden op vrijdag in Utrecht, 89 jaar oud. Johannes trouwde, 34 jaar oud, op woensdag i

pagina 2 van 8 Holzappel. Johannes is overleden op vrijdag in Utrecht, 89 jaar oud. Johannes trouwde, 34 jaar oud, op woensdag i pagina 1 van 8 Parenteel van Johannes Honig 1 Johannes Honig is geboren in 1620 in Oberdorfelden. Johannes is overleden vóór 1720, ten hoogste 100 jaar oud. Johannes trouwde met Anna Christina N. Kinderen

Nadere informatie

Cornelis van Huijk(Huik) ( )

Cornelis van Huijk(Huik) ( ) 1 Cornelis van Huik (1853-1894) Cornelis van Huijk(Huik) (1853-1894) Geboren op 22 maart 1853 in Hoogland, zoon van Joannes (Jan) van Huijk en Heiltje van Hamersveld. Cornelis trouwde, 23 jaar oud, op

Nadere informatie

De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven

De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven door 2 mei 2016 De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven Generatie 1 1. Cornelis van Werkhoven. Hij is getrouwd (1) op 23 mei

Nadere informatie

137 Rimpkje Rembertha Vroklage

137 Rimpkje Rembertha Vroklage 137 Rimpkje Rembertha Vroklage Contributed by Corrien Froklage Saturday, 11 October 2008 Last Updated Wednesday, 25 September 2013 K.1.1.1.1.4.3.1.1.1.5 : (zie pag. 12) (2) Rimpkje (Rembertha) Froklage,

Nadere informatie

Stamboom van der Laan

Stamboom van der Laan een genealogieonline publicatie Stamboom van der Laan door 30 april 2016 Stamboom van der Laan Generatie 1 1. Adrianus van der Laan, is gedoopt op 15 februari 1758 te Oud Bijerland. Hij is getrouwd op

Nadere informatie

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties ~01)g 1!rwslrttrf. ANCIREAN CEANN CINNIOH No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) ~4j Beste naamgenoten, Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties al weer voorbij. Het is dus

Nadere informatie

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220)

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220) VIII.C CORNELIS DEMMERS Cor, Cees geboren te Velsen 18 september 1882 (akte 146) 04:00 uur getuigen: Antoine Daniël Charles Clarion, gemeentesecretaris, en Willem Steen, ambtenaar ter secretarie stoker

Nadere informatie

No. 45. april 2003 (2003 no. 1)

No. 45. april 2003 (2003 no. 1) No. 45. april 2003 (2003 no. 1) Beste naamgenoten, Het is weer hoog tijd voor de volgende ROSS NEWSLETTER. In de vorige editie schreven we dat we naar Schotland zouden gaan voor een weekje archiefonderzoek.

Nadere informatie

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Sinds jaar en dag hangen er in de consistorie van de kerk te Oudelande drie schilderijen, twee panelen en een doek. De panelen stellen een gezicht op Oudelande

Nadere informatie

De nakomelingen van Cornelis Davidt

De nakomelingen van Cornelis Davidt een genealogieonline publicatie door 18 July 2019 Generatie 1 1. Cornelis Davidt, is geboren rond 1525 in Bergambacht. Cornelis is overleden. Generatie 2 2. Cornelis Cornelisz. Davidt, zoon van Cornelis

Nadere informatie

Stamboom Paul Jansen

Stamboom Paul Jansen een genealogieonline publicatie Stamboom Paul Jansen door 6 augustus 2017 Stamboom Paul Jansen Generatie 1 1. Paul Jansen, zoon van Jan Hermsen (Ruijter) en Geertjen Borger, is gedoopt op 12 juli 1685

Nadere informatie