MASCOTTE TIPS. Have fun

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MASCOTTE TIPS. Have fun"

Transcriptie

1 MASCOTTE TIPS Have fun

2 1 Een goed mascotte concept begint bij een doordacht ontwerp Als mascotteproducent maken we vaak mascottes van bestaande ontwerpen. Wanneer een ontwerp vrij simpel is, is het voor ons bijna onmogelijk om er een indrukwekkend kostuum van te maken. We kunnen er namelijk geen details bij verzinnen. Het aanbrengen van mooie details is onze specialiteit en we zijn dan ook erg blij als klanten ons uitdagen op dat gebied. Het resultaat is dan namelijk altijd veel indrukwekkender. Naast het maken van het kostuum is een concept rondom een mascotte veel groter dan alleen de mascotte productie. Bedenk je goed wat je doelstellingen zijn met de mascotte wanneer je de opdracht voor een ontwerp afgeeft. Wil je bijvoorbeeld de mascotte mee laten sporten of op laten treden in een toneelstuk dan moet je bij het ontwerp al rekening houden met het zichtveld van de acteur in het kostuum. Ook makkelijke schoenen is iets wat je mee kunt ontwerpen. Wanneer je bijvoorbeeld merchandise aan een mascotte wilt koppelen, kun je dit ook meeontwerpen. Heeft de mascotte bijvoorbeeld ook een cap, T-shirt of Cowboyster welke in de shop verkrijgbaar is? Als mascotte en character experts vertellen we u graag meer en kunnen we u helpen bij de realisatie van een origineel en succesvol mascotteontwerp!

3 2 Behandel de mascotte als je beste kledingstuk Wellicht overbodig om te vermelden maar een professioneel mascottekostuum is een flinke investering. Onze kostuums zijn van uitzonderlijke kwaliteit maar toch, zoals elk kledingstuk, kwetsbaar. Behandel het kostuum dan ook als je beste kledingstuk. Houd het schoon, hang het kostuum uit en laat het goed drogen na elk optreden. Zorg voor een schone ruime opbergplaats en laat het zeker niet rondslingeren. Instrueer de acteurs goed en maak hen bewust van de kosten van het kostuum. Vooral jonge mensen of stagiaires hebben vaak geen benul wat een dergelijk kostuum kost. Wanneer je het kostuum goed behandeld zal hij vele jaren meegaan!

4 3 Vermijd gevaarlijke situaties waarbij het kostuum schade kan oplopen Houd het kostuum weg bij scherpe objecten, open water, open vuur, schadelijke stoffen en vuile omgevingen zoals modderpoelen. Wees voorzichtig bij vorst en gladde vloeren. Spreek allemaal voor zich, maar we benadrukken het nog even graag.

5 4 Laat het kostuum altijd goed drogen voordat je hem opbergt Als een kostuum nog vochtig is wanneer je hem opbergt is dit niet goed voor de conditie van het kostuum. Er zal zich vooral een wat muffe lucht gaan vormen welke je wilt vermijden. Natuurlijk is het kostuum te wassen, maar goed drogen verkleint het aantal wasbeurten.

6 5 Publiceer nooit foto s van de mascotte / acteur zonder hoofdgedeelte of het kostuum zonder acteur De mascotte is een karakter op zich. Voor velen en niet alleen kinderen, is de mascotte gewoon een persoon op zich. Wanneer er dan foto s verschijnen van een deel van de mascotte of het kostuum, verdwijnt die illusie, zeker voor de kinderen. De mascotte is dus alleen in zijn geheel te zien. Dus ook nooit zonder handschoenen of schoenen aan. Ook acteurs zetten soms foto s op hun eigen Facebook of Twitter pagina, waarbij het kostuum maar deels te zien is. Benadruk ook aan hen dat dit niet de bedoeling is!

7 6 Een mascotte praat niet Zodra een mascotte gaat praten wordt het een man of vrouw in een pak. We adviseren dan ook om de mascotte niet te laten praten. Met uitzondering van een stem vervormer. Je haalt door te praten de magie van het character weg. Wil je toch een boodschap via de mascotte laten overbrengen dan kan dat door de mascotte iets in het oor van de begeleider te laten fluisteren, waarna de begeleider de boodschap weer doorspeelt.

8 7 Vervang handen en voeten tijdig Een goed mascottekostuum gaat vele jaren mee, wanneer je het pak goed behandeld. De onderdelen die sneller slijten zijn de handschoenen en voeten van de mascotte. We adviseren om deze op tijd te laten vervangen, zodat de mascotte er fris en toonbaar uit blijft zien. U kunt de handen en voeten bij Topmascottes tegen schappelijke prijzen bijbestellen.

9 8 Geef de mascotte waar mogelijk altijd een buddy en buddy voor de E mascotte is geen overbodige luxe. Het zicht in een kostuum is beperkt en een mascotte hoort niet te praten. Een buddy kan de mascotte hierbij perfect assisteren. Daarnaast kan de buddy de mascotte weghouden van ongemakkelijke situaties. Bijvoorbeeld wanneer de mascotte een staart heeft, zullen de kinderen daar graag aan gaan trekken. De buddy kan de kinderen vragen dat niet te doen. In bepaalde gevallen is een buddy niet noodzakelijk, deze keuze moet in goed overleg gemaakt worden.

10 9 Langdurige blootstelling van het kostuum aan de volle zon vermijden Als het enigszins kan adviseren we blootstelling aan de volle zon door de mascotte te vermijden. Ten eerste omdat het de temperatuur in het kostuum niet ten goede komt. Daardoor zal de acteur meer gaan zweten waardoor het kostuum vaker gewassen moet worden. Daarnaast zal de UV straling van de zon een effect hebben of de vaak heldere kleuren van de stoffen, zoals bij alle kleding.

11 10 Maak gebruik van onze kennis! Als mascotte experts weten we als geen ander op welke wijze de mascotte het best ingezet kan worden in uw specifieke situatie. We helpen u graag bij het bedenken van leuke mascotte evenemen ten, shows en concepten. Daarnaast helpen we u graag bij het opzetten van winstgevende activiteiten rondom de mascotte(s). Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op!

MASCOTTE ACTEER TIPS. Have fun

MASCOTTE ACTEER TIPS. Have fun MASCOTTE ACTEER TIPS Have fun 1 Wilt men met je op de foto? Dan is het goed om je te realiseren dat de mascotte in de camera moet kijken, niet jij vanuit het kostuum. Veelal is het zicht vanuit de mascotte

Nadere informatie

Veilig werken met schoonmaakmiddelen. Zo werk je prettiger!

Veilig werken met schoonmaakmiddelen. Zo werk je prettiger! Veilig werken met schoonmaakmiddelen Zo werk je prettiger! Vooraf Als schoonmaker maak je schoon. Logisch natuurlijk. Helaas worden veel dingen niet schoon door er met een doekje overheen te wrijven. En

Nadere informatie

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Een gezin produceert per dag tussen de tien en vijftien liter vocht. Door te ademen, door huisdieren en planten, maar ook door te koken,

Nadere informatie

Diabetes en huidverzorging

Diabetes en huidverzorging Diabetes en huidverzorging Als mijn huid te droog wordt, kunnen er kloofjes ontstaan. Voor mij kan dat riskant zijn, omdat de kans op infecties dan groter is Piet (58), diabetes type 2 sinds vijftien jaar

Nadere informatie

Gesprekstips: Open vragen

Gesprekstips: Open vragen U wilt in gesprek met uw medewerker over een onderwerp dat (onder meer) gaat over de financiële situatie van uw medewerker. Maar hoe pak je dat aan? Als u uw medewerker goed kent, dan vindt u doorgaans

Nadere informatie

Enkelvoudige R-zinnen 1 In droge toestand ontplofbaar 2 Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken.

Enkelvoudige R-zinnen 1 In droge toestand ontplofbaar 2 Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken. Enkelvoudige R-zinnen 1 In droge toestand ontplofbaar 2 Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken. 3 Ernstig ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken.

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: R-zinnen

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: R-zinnen 1 van 8 Rzinnen & S zinnen Datum: 18032013 Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: Rzinnen R 1 R 2 R 3 R 4 R 5 R 6 R 7 R 8 R 9 R 10 R 11 R 12 R 14 R 15 R 16 R 17

Nadere informatie

BUYER PERSONA S. Ontdek wie jouw ideale klant is!

BUYER PERSONA S. Ontdek wie jouw ideale klant is! BUYER PERSONA S Ontdek wie jouw ideale klant is! WAT IS EEN BUYER PERSONA? Sluit je ogen en visualiseer je (potentiële) klant. Wat zie je? Grote kans dat er een typerende foto op je netvlies gebrand staat.

Nadere informatie

Een beklijvende bedrijfspitch brengen. 6 tips. 1. Praat zonder slides. 2. Hou het kort. 3. Start met een basis verhaal

Een beklijvende bedrijfspitch brengen. 6 tips. 1. Praat zonder slides. 2. Hou het kort. 3. Start met een basis verhaal Een beklijvende bedrijfspitch brengen Stefaan Maes 0495 288803 stefaan.maes@thehouseofchange.be 1 Waarom dit webinar? 2 2 6 tips 1. Praat zonder slides 2. Hou het kort 3. Start met een basis verhaal 4.

Nadere informatie

Wassen en de wasmachine bedienen.

Wassen en de wasmachine bedienen. Dit document is onderdeel van de site www.huishoudeninhokjes.nl Wassen en de wasmachine bedienen. Stap 1. Leg wat er gewassen moet worden bij elkaar. Dat wil zeggen: zoek het wasgoed uit. Daarvoor moet

Nadere informatie

Bijlage IX AARD DER BIJZONDERE GEVAREN TOEGESCHREVEN AAN GEVAARLIJKE STOFFEN EN PREPARATEN :

Bijlage IX AARD DER BIJZONDERE GEVAREN TOEGESCHREVEN AAN GEVAARLIJKE STOFFEN EN PREPARATEN : Bijlage IX R 1 : In droge toestand ontplofbaar AARD DER BIJZONDERE GEVAREN TOEGESCHREVEN AAN GEVAARLIJKE STOFFEN EN PREPARATEN : R 2 : Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken

Nadere informatie

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten (R-zinnen)

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten (R-zinnen) Document Milieu-, Natuur- en Energiebeleid Koning Albert II-laan 20 bus 8 1000 Brussel Tel 02 553 03 55 - Fax 02 553 80 06 beleid@lne.vlaanderen.be Onderwerp Status versie datum auteur R-zinnen en S-zinnen

Nadere informatie

TIPS SOCIAL MEDIA BETREK JE KLANTEN!

TIPS SOCIAL MEDIA BETREK JE KLANTEN! TIPS SOCIAL MEDIA BETREK JE KLANTEN! door Cre@ctiv Inleiding De laatste jaren eisen sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram steeds meer een plaats op in ons dagelijks leven. Ook voor

Nadere informatie

R-zinnen en S-zinnen. R-zinnen... 2 Gecombineerde R-zinnen... 4 S-zinnen... 7 Gecombineerde S-zinnen... 9

R-zinnen en S-zinnen. R-zinnen... 2 Gecombineerde R-zinnen... 4 S-zinnen... 7 Gecombineerde S-zinnen... 9 -zinnen en S-zinnen Inhoud Pag. -zinnen... 2 Gecombineerde -zinnen... 4 S-zinnen... 7 Gecombineerde S-zinnen... 9 -zinnen (aanduiding bijzondere gevaren, isk-zinnen) -nummer Gevarenaanduiding 1 2 3 4 5

Nadere informatie

KLIMAAT EN WEERSOMSTANDIGHEDEN

KLIMAAT EN WEERSOMSTANDIGHEDEN KLIMAAT EN WEERSOMSTANDIGHEDEN Extreme weersomstandigheden kunnen zorgen voor onveilige of ongezonde situaties. Denk bijvoorbeeld aan onweer, harde wind, sneeuw en gladheid. Knelpunten Medewerkers kunnen

Nadere informatie

PRIJZEN. HONDENDEKEN: 6 of 10 euro (kleiner of groter 50 cm) WESTERN ZADELDOEK: 10 euro 6 euro (zonder vulling)

PRIJZEN. HONDENDEKEN: 6 of 10 euro (kleiner of groter 50 cm) WESTERN ZADELDOEK: 10 euro 6 euro (zonder vulling) Al onze prijzen zijn wassen, drogen, ontsmetten en BTW Al onze prijzen zijn wassen, drogen, ontsmetten en BTW inbegrepen. Al onze prijzen zijn wassen, drogen, ontsmetten en BTW Al onze prijzen zijn wassen,

Nadere informatie

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Bijwerkingen van chemotherapie Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Mondverzorging 3 Huidverzorging 4 Voeding 5 Vermoeidheid 6 Haarverzorging 7 Diarree

Nadere informatie

1. RISK & SAFETY ZINNEN

1. RISK & SAFETY ZINNEN 1. RISK & SAFETY ZINNEN Risico en Veiligheidszinnen op etiketten en veiligheidsbladen R-zinnen geven bijzondere gevaren (Risks) aan. S-zinnen geven veiligheidsaanbevelingen (Safety) aan. De zinnen zijn

Nadere informatie

STIHL AK 10, 20, 30. Veiligheidsinstructies

STIHL AK 10, 20, 30. Veiligheidsinstructies { STIHL AK 10, 20, 30 Veiligheidsinstructies Nederlands Inhoudsopgave Vertaling van de originele handleiding 1 Veiligheidsinstructies................................ 1 1.1 Waarschuwingssymbolen...........................

Nadere informatie

Direct MEER impact met je uitstraling. Marlie Franssen Color Connect 2015

Direct MEER impact met je uitstraling. Marlie Franssen Color Connect 2015 Direct MEER impact met je uitstraling Marlie Franssen Color Connect 2015 Dit is ie! Je E-book voor meer impact met je uitstraling. Veel vrouwen worstelen met het probleem hoe ze zichzelf kunnen laten zien.

Nadere informatie

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Schrijf in 4 stappen jouw unieke profieltekst (en plaats m op LinkedIn en je website) In dit stappenplan leer je: - Hoe je een klik krijgt

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. zo hoort het

Inhoud. Mijn leven. zo hoort het Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Je gezicht... 4 Hoofdstuk 2 Je lijf... 6 Hoofdstuk 3 Je houding... 8 Hoofdstuk 4 Ontmoeting... 10 Hoofdstuk 5 Feest... 12 Hoofdstuk 6 Verdriet... 14 Hoofdstuk 7 Contact...

Nadere informatie

Wettelijk verplichte gevaarsetikettering

Wettelijk verplichte gevaarsetikettering DATUM: 20.03.2009 Wettelijk verplichte gevaarsetikettering In bepaalde gevallen verplicht de wet fabrikanten om gevaarsinformatie te verstrekken (gevaarssymbolen en de bijbehorende risico- en veiligheidszinnen)

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

Ik ben de voet, en ik loop heel goed.

Ik ben de voet, en ik loop heel goed. Eén lliichaam, velle lleden Ik ben de voet, en ik loop heel goed. www.bijbelidee.nl (( voorbeelld )) Eén lliichaam, velle lleden Voorbereiding Op het werkblad staan een oor, mond, oog, neus, hand,voet,

Nadere informatie

BIJSLUITER. KOOLTEER 10% en 20% in vaseline

BIJSLUITER. KOOLTEER 10% en 20% in vaseline BIJSLUITER KOOLTEER 10% en 20% in vaseline Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant! H S PRO TECT EPO X is een luchtdrogende coating ter bescherming van gepolierde beton en epoxy. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. H S PRO TECT EPO X beschermt

Nadere informatie

BRAND EN ROOK Veelgestelde vragen en antwoorden

BRAND EN ROOK Veelgestelde vragen en antwoorden BRAND EN ROOK Veelgestelde vragen en antwoorden 1. Tijdens een brand Brand in mijn buurt. Wat moet ik doen? Waait de rook uw kant op? Blijf uit de rook! In rook zitten altijd gevaarlijke stoffen. Sluit

Nadere informatie

Ik ben Bianca van Dalen, Ik help vrouwen met weinig budget overzicht te krijgen in hun financiën. Ik laat ze zien welke mogelijkheden er zijn met hun

Ik ben Bianca van Dalen, Ik help vrouwen met weinig budget overzicht te krijgen in hun financiën. Ik laat ze zien welke mogelijkheden er zijn met hun Ik ben Bianca van Dalen, Ik help vrouwen met weinig budget overzicht te krijgen in hun financiën. Ik laat ze zien welke mogelijkheden er zijn met hun budget zodat ze tijd en geld overhouden. Zo ervaren

Nadere informatie

Risico en Veiligheidszinnen op etiketten en veiligheidsbladen

Risico en Veiligheidszinnen op etiketten en veiligheidsbladen RISK & SAFETY ZINNEN Risico en Veiligheidszinnen op etiketten en veiligheidsbladen Laatste update: 11 maart 2003 Volgens het 'Besluit verpakking en aanduiding milieugevaarlijke stoffen', behorende bij

Nadere informatie

INTAKEOPDRACHT COMMUNICATIE FONTYS ECONOMISCHE HOGESCHOOL TILBURG CONCEPT GUIDE

INTAKEOPDRACHT COMMUNICATIE FONTYS ECONOMISCHE HOGESCHOOL TILBURG CONCEPT GUIDE INTAKE COMMUNICATIE FONTYS ECONOMISCHE HOGESCHOOL TILBURG CONCEPT GUIDE HEY HALLO! Beste bijna-communicatiestudent! Wat goed dat je je hebt aangemeld voor de leukste communicatieopleiding van Nederland!

Nadere informatie

Daarnaast zijn er ook S-zinnen; deze geven aanbevelingen voor het veilig werken met bepaalde stoffen. S staat hier voor Safety.

Daarnaast zijn er ook S-zinnen; deze geven aanbevelingen voor het veilig werken met bepaalde stoffen. S staat hier voor Safety. - en S-zinnen -zinnen zijn internationaal gestandaardiseerde risicobeschrijvingen die (indien van toepassing) dienen te worden aangebracht op verpakkingen van stoffen die bepaalde risico s met zich meebrengen.

Nadere informatie

Zoals je hier kunt zien is de latex helemaal gescheurd. De vorm is ook niet meer te herkennen en hij plakt hier en daar Een beetje aan elkaar.

Zoals je hier kunt zien is de latex helemaal gescheurd. De vorm is ook niet meer te herkennen en hij plakt hier en daar Een beetje aan elkaar. Procesverslag Woensdag 25 mei Opstart met nieuw project. Bij Angelique moest je een voorstel hebben van je plan. Deze ochtend heb ik me vooral geconcentreerd op mijn idee. Het moest nu toepasbaar gemaakt

Nadere informatie

Aan de slag met barrières rondom handhygiëne

Aan de slag met barrières rondom handhygiëne Aan de slag met barrières rondom handhygiëne Benodigdheden Plakband Posters Kamer In, Kamer Uit, Voor Schoon, Na Vies Stickervellen (1 per persoon) Pen (1) Voorbereiding Plak de papieren Kamer In, Kamer

Nadere informatie

BIJSLUITER. LCD 10% SALICYLZUUR 10% lanettezalf

BIJSLUITER. LCD 10% SALICYLZUUR 10% lanettezalf BIJSLUITER LCD 10% SALICYLZUUR 10% lanettezalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

10 Tips voor nóg meer opdrachten

10 Tips voor nóg meer opdrachten Geen tweede kans voor een eerste indruk & Interesse in je klant Professionele opnames, Aantekeningen & De winnende offerte Pagina 2 Pagina 3 Materiaalkennis & Hoe praat je met je klant? Marketing & Wat

Nadere informatie

Hierbij ontvang je 14 tips over het ouderschap

Hierbij ontvang je 14 tips over het ouderschap Hierbij ontvang je 14 tips over het ouderschap Tip 1 De sleur van de dag is minstens zo belangrijk als het einddoel van je kind. Geniet er als ouder bewust van om te zien hoe je kind opgroeit en zich ontwikkelt.

Nadere informatie

5. Doe je sieraden af en was je handen. Dit voorkomt kruisbesmetting.

5. Doe je sieraden af en was je handen. Dit voorkomt kruisbesmetting. Protocol Wassen van een zorgvrager op bed Voorbereiding 1. Vertel aan de zorgvrager wat je gaat doen, waarom je dit doet en hoe je dit gaat doen. Maak afspraken over: - het tijdstip - welke kleding je

Nadere informatie

Een goede conditie helpt vallen voorkomen. Praktische tips om gezond en fit te blijven

Een goede conditie helpt vallen voorkomen. Praktische tips om gezond en fit te blijven Een goede conditie helpt vallen voorkomen Praktische tips om gezond en fit te blijven Met een goede conditie voelt u zich zowel lichamelijk als geestelijk fit. Dat is een voorwaarde om lekker te doen en

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven Maak het verschil met de BSTSLLR-methode voor het verhogen van je expertstatus Daisy Goddijn Inhoudsopgave Voorwoord...11 Inleiding...13 De BSTSLLR-methode...17

Nadere informatie

Automotive in een veilig jasje

Automotive in een veilig jasje Automotive in een veilig jasje Met de grootste zorg, verkoopt en repareert u de voertuigen van uw klanten. Door uw vakmanschap gaat uw klant veilig de weg op, van en naar de bestemming. Veiligheid is in

Nadere informatie

Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid

Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid Leerkrachtinformatie Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid Lesduur: 30 minuten (zelfstandig) DOEL De leerlingen weten wat de gevolgen zijn van energie verbruik. De leerlingen weten wat duurzaamheid is. De leerlingen

Nadere informatie

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE 1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE Het is een misvatting om te denken dat een webshop die ontwikkeld is als desktopsite, ook goed werkt voor mobiele gebruikers. Integendeel, je moet de website optimaliseren

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET. Orthese WETEN OVER UW LIVIT.NL

ALLES WAT U MOET. Orthese WETEN OVER UW LIVIT.NL ALLES WAT U MOET Orthese WETEN OVER UW LIVIT.NL Handleiding Orthesen U heeft uw orthese van Livit ontvangen. Dit product is met de grootste zorg voor u op maat gemaakt. Lees deze handleiding voor gebruik

Nadere informatie

Handleiding voor Drum Vervangen

Handleiding voor Drum Vervangen d r m v e r v a n g e n MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN Handleiding voor Drum Vervangen Vervang de beeld drum-cartridges. Stel de toner of de tonercartridge niet bloot aan vuur. De toner kan

Nadere informatie

MEDISCH CENTRUM WAALRE. Plastische chirurgie. Ooglidcorrectie

MEDISCH CENTRUM WAALRE. Plastische chirurgie. Ooglidcorrectie MEDISCH CENTRUM WAALRE Plastische chirurgie Ooglidcorrectie Ooglidcorrectie Verschillende klachten kunnen de reden zijn om te kiezen voor een ooglidcorrectie. Bij de bovenoogleden ontstaan problemen vaak

Nadere informatie

Ondernemers op het strand: Paviljoens

Ondernemers op het strand: Paviljoens Ondernemers op het strand: Paviljoens Gebruik zo min mogelijk wegwerpmateriaal. Probeer het gebruik van plastic servies, bestek of verpakkingen te vermijden. Denk aan alternatieve materialen als hout of

Nadere informatie

Non-verbale communicatie voor advocaten

Non-verbale communicatie voor advocaten Non-verbale communicatie voor advocaten Waarom? Advocaten en juristen hebben dagelijks contact met cliënten, opdrachtgevers, betrokkenen, belanghebbenden enzovoorts. In al deze vormen van contact speelt

Nadere informatie

STIHL AP 100, 200, 300. Veiligheidsinstructies

STIHL AP 100, 200, 300. Veiligheidsinstructies { STIHL AP 100, 200, 300 Veiligheidsinstructies Nederlands Inhoudsopgave Vertaling van de originele handleiding 1 Veiligheidsinstructies................................ 1 1.1 Waarschuwingssymbolen...........................

Nadere informatie

Spot 2+ La Baracca (Italië)

Spot 2+ La Baracca (Italië) l e s b ri ef Spot 2+ La Baracca (Italië) 4811 TL Breda +31 (0)76-515 49 84 F facebook.com/ stiltefestival techniek@destilte.nl Nieuwe Huizen 41 E info@destilte.nl +31(0)6-11 62 32 91 afdeling educatie

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER. Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik.

GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER. Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik. GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER Aandachtig lezen vóór gebruik! Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik. Uw schoensterilisator en droger kan ook gebruikt

Nadere informatie

U of uw kind heeft een. atopisch eczeem FONDATION RECHERCHE ET ÉDUCATION RECHERCHE ET ÉDUCATION

U of uw kind heeft een. atopisch eczeem FONDATION RECHERCHE ET ÉDUCATION RECHERCHE ET ÉDUCATION U of uw kind heeft een atopisch eczeem FONATION FONATION RECHERCHE ET ÉUCATION RECHERCHE ET ÉUCATION PO-SCORA Een droge huid Rode en ontstoken vlekken Opstoot Opstoot Een evolutie met opstoten Eczeemvrije

Nadere informatie

Checklist. Voorbereiden V O N. Doen V O N. Nakijken V O N

Checklist. Voorbereiden V O N. Doen V O N. Nakijken V O N Werkwijzer Checklist Persoonlijke hygiëne Hoe zorg ik voor mijn persoonlijke hygiëne? Je werkt heel direct met mensen. Dan is het erg belangrijk dat je schoon en netjes gekleed bent. De cliënt vindt dat

Nadere informatie

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom.

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom. HS PROTECT FLOOR is een luchtdrogende coating ter bescherming van vloeren tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

ADVIESWIJZER. voor uw schoenen

ADVIESWIJZER. voor uw schoenen ADVIESWIJZER voor uw schoenen SCHOENEN DRAGEN EN ONDERHOUDEN; GEEF HET DE AANDACHT DIE HET VERDIENT Uw schoenen zijn een kostbaar bezit, waar wij veel aandacht aan hebben besteed. In deze advieswijzer

Nadere informatie

Korte handleiding. 1 Opladen. Functie: Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is.

Korte handleiding. 1 Opladen. Functie: Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is. 1 Opladen Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is. Koppel de SoloProtect ID lader via de aangegeven Micro-USB poort. Het batterijsymbool en het LED-lampje beginnen te knipperen.

Nadere informatie

1. Belang Hygiënecode

1. Belang Hygiënecode 1. Belang Hygiënecode 1. Waarom wordt er in de slagerij met een Hygiënecode gewerkt? Om op een structurele manier hygiënisch en veilig met voedsel te werken. Om mensen te leren om gezonder en gevarieerder

Nadere informatie

Weggooien? Mooi niet! Veilig werken in het Repair Café.

Weggooien? Mooi niet! Veilig werken in het Repair Café. Weggooien? Mooi niet! Veilig werken in het Repair Café www.repaircafe.nl Colofon Uitgave Tekst Stichting Repair Café Nederland Hannah Buenting/Stichting Repair Café Nederland Foto s Nieske Kalkman/Stichting

Nadere informatie

VACHTVERZORGING BIJ HOND EN KAT

VACHTVERZORGING BIJ HOND EN KAT Enkele functies van de huid VACHTVERZORGING BIJ HOND EN KAT Jet Bijen: Honden- en kattentrimster Paraveterinair Docent Huisdier Kennis Instituut Auteur ABHB Trimboek 1 en 2 EHBO in de trimsalon Siamezencattery

Nadere informatie

Eper Stoom- en Wasserij

Eper Stoom- en Wasserij Eper Stoom- en Wasserij Eper Stoom- en Wasserij bv Voor een onvergetelijke eerste indruk! Tafels voorzien van prachtig linnen Handdoeken keurig gevouwen Beddengoed netjes geseald Wij leveren en wassen.

Nadere informatie

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème BIJSLUITER LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

ALLES OVER KLEDING & WASSEN

ALLES OVER KLEDING & WASSEN ALLES OVER KLEDING & WASSEN WAS-LABEL INSTRUCTIES De getallen geven de maximum wastemperatuur aan, was nooit heter dan deze temperatuur! E-, spaar- en halve-wasprogramma s behoren ook tot de gewone wasprogramma

Nadere informatie

Adviezen en informatie over de Viattence wasservice

Adviezen en informatie over de Viattence wasservice Adviezen en informatie over de Viattence wasservice Welkom bij Viattence! U woont op dit moment bij Viattence of u komt binnenkort in één van onze locaties wonen en daar hoort ook bij dat uw was gedaan

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW. Prothese LIVIT.NL

ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW. Prothese LIVIT.NL ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW Prothese LIVIT.NL Handleiding prothesen U heeft uw prothese van Livit ontvangen. Dit product is met de grootste zorg voor u op maat gemaakt. Lees deze handleiding voor gebruik

Nadere informatie

U of uw kind heeft een. atopisch eczeem FONDATION RECHERCHE ET ÉDUCATION

U of uw kind heeft een. atopisch eczeem FONDATION RECHERCHE ET ÉDUCATION U of uw kind heeft een atopisch eczeem FONATION FONATION RECHERCHE ET ÉUCATION RECHERCHE ET ÉUCATION Atopisch eczeem is... PO-SCORA Atopisch eczeem is... Een droge huid Rode en ontstoken vlekken Een evolutie

Nadere informatie

BIJSLUITER. LCD 5%, 10%, 15% en 20% VASELINELANETTECRÈME

BIJSLUITER. LCD 5%, 10%, 15% en 20% VASELINELANETTECRÈME BIJSLUITER LCD 5%, 10%, 15% en 20% VASELINELANETTECRÈME Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Veiligheidsaanbevelingen (P)

Veiligheidsaanbevelingen (P) Veiligheidsaanbevelingen (P) P101 P102 P103 P201 P202 P210 P211 P220 P221 P222 P223 P230 P231 P231+P232 P232 P233 P234 P235 P235+P410 P240 Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant! HS PROTECT BOUW is een luchtdrogende coating ter bescherming van ramen en profielen tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol

Nadere informatie

Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift -

Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift - Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift - I Oefenen met observeren 1. Het woordenschilderij A Kijk 60 seconden heel goed

Nadere informatie

event technology av verhuur events verkoop & installatie standbouw

event technology av verhuur events verkoop & installatie standbouw event technology av verhuur events verkoop & installatie standbouw 1 wiewezijn wie we zijn Bano is uw betrouwbare partner op het gebied van event technology: van full service turnkey projecten tot de verhuur

Nadere informatie

Algemeen. Voorzorgsmaatregelen in verband met preventie

Algemeen. Voorzorgsmaatregelen in verband met preventie Overzicht P-zinnen P-zin Algemeen P101 Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. P102 Buiten het bereik van kinderen houden. P103 Alvorens te gebruiken, het

Nadere informatie

24-uurs bloeddrukmeting bij kinderen

24-uurs bloeddrukmeting bij kinderen 24-uurs bloeddrukmeting bij kinderen De kinderarts heeft voorgesteld om gedurende 24 uur de bloeddruk van uw kind te registreren. Met dit onderzoek kan de arts een duidelijk beeld krijgen van de bloeddruk

Nadere informatie

Verzorging van de Newfoundlander

Verzorging van de Newfoundlander Wat heb je nodig: Verzorging van de Newfoundlander - shampoo - conditioner - droge handdoeken - waterblazer +/- 199 - trimtafel +/- 250 - watten voor het schoonmaken van de oren - nagelknipper +/- 9 -

Nadere informatie

P-zinnen. Omschrijving. P-Nummer

P-zinnen. Omschrijving. P-Nummer P-Nummer P101 P102 P103 P201 P202 P210 P211 P220 P221 P222 Omschrijving Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. Buiten het bereik van kinderen houden. Alvorens

Nadere informatie

STIHL AK 10, 20, 30. Veiligheidsinstructies

STIHL AK 10, 20, 30. Veiligheidsinstructies { STIHL AK 10, 20, 30 Veiligheidsinstructies Inhoudsopgave Vertaling van de originele handleiding................................ 1 1.1 Waarschuwingssymbolen........................... 1 1.2 Gebruik conform

Nadere informatie

Voor het eerst naar de kleuterschool

Voor het eerst naar de kleuterschool Voor het eerst naar de kleuterschool 1. Welkom EEN NIEUWE JUF VOOR J U L E S Welkom in de eerste kleuterklas! Je zal merken dat er van deze jonge kinderen al veel wordt verwacht. Toch willen we sterk

Nadere informatie

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Workshop Netwerken Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Breekt het zweet je uit als je het woord netwerken hoort? Toch netwerken we overal, ook jij: in de rij bij de bakker,

Nadere informatie

ADVIESWIJZER. voor uw schoenen

ADVIESWIJZER. voor uw schoenen ADVIESWIJZER voor uw schoenen SCHOENEN DRAGEN EN ONDERHOUDEN; GEEF HET DE AANDACHT DIE HET VERDIENT Uw schoenen zijn een kostbaar bezit, waar wij veel aandacht aan hebben besteed. In deze advieswijzer

Nadere informatie

Weggooien? Mooi niet! VEILIG WERKEN IN HET REPAIR CAFÉ. Repaircafe.org

Weggooien? Mooi niet! VEILIG WERKEN IN HET REPAIR CAFÉ. Repaircafe.org Weggooien? Mooi niet! VEILIG WERKEN IN HET REPAIR CAFÉ Repaircafe.org Colofon Uitgave Tekst/foto s Stichting Repair Café Stichting Repair Café Disclaimer Aan de informatie in dit document kunnen geen rechten

Nadere informatie

Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd

Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd Voor u ligt de Plameco brochure met sfeerbeelden, impressies en mogelijkheden. Kijk, lees en geniet... (zo mooi kan het ook bij u worden!) Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd Welkom U

Nadere informatie

VEILIG MOTORRIJDEN EEN GOEDE UITRUSTING

VEILIG MOTORRIJDEN EEN GOEDE UITRUSTING VEILIG MOTORRIJDEN EEN GOEDE UITRUSTING 2 BESCHERMENDE KLEDING EEN HELM ALLÉÉN IS NIET VOLDOENDE 3 WAARTEGEN BESCHERMEN? 4 DE UITRUSTING JAS BROEK ONDERKLEDING LAARZEN HANDSCHOENEN 5 DE MOTORJAS De (leren)

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Tuesday, February 8, 2011. Opleiding Interactieve Media

Tuesday, February 8, 2011. Opleiding Interactieve Media Opleiding Interactieve Media Inhoud Inleiding presenteren 1. Voorwerk 2. Middenstuk 3. Begin presentatie 4. Einde presentatie 5. Visuele middelen 6. Non-verbale communicatie 7. Opdracht 8. Criteria 1.

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Een geslaagde profielfoto? Zo maak ik m!

Een geslaagde profielfoto? Zo maak ik m! 10 tips die je stap voor stap begeleiden naar de perfecte profielfoto Tip 1. Sta beeldvullend op de foto Elke social site hanteert voor z n profielfoto s een eigen beeldgrootte, maar één ding hebben ze

Nadere informatie

Training Klantbeleving

Training Klantbeleving Training Klantbeleving Klantbeleving: voeg waarde toe en verwonder Betalen voor de verzending van je online bestelling? Een week wachten tot je de offerte in je mailbox vindt? Daar nemen klanten geen genoegen

Nadere informatie

Een zorgvrager helpen bij het wassen aan de wastafel, bij het douchen of baden met of zonder gebruik van hulpmiddelen

Een zorgvrager helpen bij het wassen aan de wastafel, bij het douchen of baden met of zonder gebruik van hulpmiddelen OPDRACHTFORMULIER Een zorgvrager helpen bij het wassen aan de wastafel, bij het douchen of baden met of zonder gebruik van hulpmiddelen Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier

Nadere informatie

OASIS. Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen. Samen voor de grote PLUS

OASIS. Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen. Samen voor de grote PLUS OASIS Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen Samen voor de grote PLUS Verzorgend Wassen is comfortabeler en effectiever Synergy Health introduceert een nieuw - en geheel eigen! - concept voor Verzorgend

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Tips voor schuifvloer-chauffeurs

Tips voor schuifvloer-chauffeurs Onderhoud: Kosten besparen door tijdig te reinigen In het kader van het thema Lowest Cost of Ownership hebben we een goede tip voor u over het onderhoud van uw schuifvloer. Een belangrijk onderdeel van

Nadere informatie

MOUW DANSTHEATERVOORSTELLING VOOR DE ALLERJONGSTEN VAN 18 MAANDEN TOT 4 JAAR

MOUW DANSTHEATERVOORSTELLING VOOR DE ALLERJONGSTEN VAN 18 MAANDEN TOT 4 JAAR MOUW DANSTHEATERVOORSTELLING VOOR DE ALLERJONGSTEN VAN 18 MAANDEN TOT 4 JAAR INHOUD Theater De Spiegel 3 Mouw 3 Enkele leuke activiteiten 1. Een sokpop maken 4 2. Iedereen is een ster 5 3. Spelen met kleren

Nadere informatie

Hoe je sportkamp aanpassen aan 5 tips per doelgroep

Hoe je sportkamp aanpassen aan 5 tips per doelgroep Hoe je sportkamp aanpassen aan 5 tips per doelgroep Sportkamp vs. doelgroep Het aanbod binnen je sportkamp afstemmen op zoveel mogelijk deelnemers, inclusief werken, met oog voor iedereen. De keuze om

Nadere informatie

De Handeczeemtest veilig en gezond werken, een serieuze zaak!

De Handeczeemtest veilig en gezond werken, een serieuze zaak! De Handeczeemtest veilig en gezond werken, een serieuze zaak! Colofon Tekst: Healty Hairdresser Eindredactie: diezit. Ontwerp en realisatie: diezit. Fotografie voorkant: Richard Monsieurs Disclaimer Niets

Nadere informatie

UW PARTNER IN EVENEMENTBENODIGDHEDEN

UW PARTNER IN EVENEMENTBENODIGDHEDEN NIEUW! UW PARTNER IN EVENEMENTBENODIGDHEDEN PROMOTIEARTIKELEN & -KLEDING Euro Events breidt haar assortiment uit! Om u nog beter te voorzien van de juiste evenementbenodigdheden verkopen wij nu ook promotieartikelen

Nadere informatie

VOCHT EN VENTILATIE. Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning

VOCHT EN VENTILATIE. Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning VOCHT EN VENTILATIE Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning VENTILEREN GEZOND LUCHT OPEN BUITENLUCHT VOCHT RAMEN WONING Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning Het voorkomen van vocht in uw woning

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

Hoofdhuidkoeling. Bij chemotherapie

Hoofdhuidkoeling. Bij chemotherapie Hoofdhuidkoeling Bij chemotherapie 2 U krijgt chemotherapie. Een bijwerking van chemotherapie is soms haaruitval. Deze haaruitval wordt veroorzaakt doordat de haarvormende cellen door de chemotherapie

Nadere informatie