Bij dit proefje maken we een naamkaartje: we ontwerpen het met het tekenprogramma Tinkercad en printen het met een 3D-printer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bij dit proefje maken we een naamkaartje: we ontwerpen het met het tekenprogramma Tinkercad en printen het met een 3D-printer."

Transcriptie

1 Bij dit proefje maken we een naamkaartje: we ontwerpen het met het tekenprogramma Tinkercad en printen het met een 3D-printer. in de rechterbovenhoek en vraag je leerkracht de gege- Ga naar de site van Tinkercad, klik op vens om in te loggen. Vul het adres en het wachtwoord in dat je van je leerkracht krijgt. Klik daarna op Sign In. Werk met z n drieën samen en maak drie projecten aan door op Create project te drukken.

2 Klik op Create new design. Nu maak je elk om de beurt een naamkaartje door stap 4 tot stap 12 uit te voeren bij voorbeeld 1 of voorbeeld 2. Kies daarom eerst het type naamkaartje dat je wil maken. Bij voorbeeld 1 is het naamkaartje rechthoekig. Bij voorbeeld 2 maak je een zeshoekig naamkaartje.

3 Na het uitvoeren van stap 1, 2 en 3 kom je uit op deze pagina. Met de pijltjes in de linkerbovenhoek kan je het werkvlak langs andere kanten bekijken. Om terug te keren naar het normale zicht druk je op het huisje. Om het werkje van dichterbij te bekijken kan je op de plus en de min drukken. Als je iets verkeerd doet bij het tekenen kan je altijd op de undo knop drukken. DRUK NOOIT OP VORIGE VAN HET INTERNET! Klik op Edit Grid.

4 Stel in: Width Height Klik dan op Update Grid. Klik op Geometric in de rechterkolom en dubbelklik op de kubus ( box ). Beweeg met de muis naar het werkvlak en je zal de kubus zien verschijnen. Als je iets fout doet, klik dan op undo. Klik op de plaats waar je de kubus wil zetten (in het werkveld).

5 Om de balk platter te maken moet je in het midden het witte vierkantje vastnemen en verslepen. Je neemt als hoogte 3.00 mm. Neem als lengte mm en als breedte mm door de witte vierkantjes in de hoeken te verslepen. De balk moet volledig binnen het werkveld liggen. Nu hebben we het plaatje van het naamkaartje gemaakt. Ga naar Shape Generators in de rechterkolom en klik dan op Tinkercad. Dubbelklik op Tekst en sleep het in de rechthoek.

6 Schrijf je naam in het vakje Text en je naam zal verschijnen. Selecteer Hole. Door Hole te nemen wordt je naam in het plaatje gezet door materiaal weg te laten. Je kan bij Font ook het lettertype aanpassen. Als je Color zou selecteren, wordt de tekst bovenop het plaatje geprint. Aangezien we maar maximum 4 mm hoog mogen gaan zou de tekst niet duidelijk zijn, dus kiezen we voor Hole. Pas de afmetingen van de tekst aan zodat je naam op het plaatje past. Dit doe je weer door de witte stippen te verslepen.

7 Nu mag je alle figuurtjes gebruiken om je naamkaartje te versieren. De figuurtjes vind je onder de knop Symbols. Je mag ook nog andere vormen gebruiken maar zorg ervoor dat de hoogte niet groter is dan 4.00 mm. De symbolen moeten binnen het werkveld blijven en aan het balkje of aan de naam hangen zodat er in één geheel geprint kan worden. Het naamkaartje is af. Ga nu naar stap 14.

8 Na het uitvoeren van stap 1, 2 en 3 kom je uit op deze pagina. Met de pijltjes in de linkerbovenhoek kan je het werkvlak langs andere kanten bekijken. Om terug te keren naar het normale zicht druk je op het huisje. Om het werkje van dichterbij te bekijken kan je op de plus en de min drukken. Als je iets verkeerd doet bij het tekenen kan je altijd op de undo knop drukken. DRUK NOOIT OP VORIGE VAN HET INTERNET! Klik op Edit Grid.

9 Stel in: Width Height Klik dan op Update Grid. Klik op Geometric in de rechterkolom en dubbelklik op Hexagonal Prism.

10 Pas de grootte van het zeshoekig prisma aan door de witte vierkantjes vast te nemen en te verslepen tot de juiste afmeting van mm op mm. Om het zeshoekig prisma platter te maken moet je in het midden het witte vierkantje vastnemen en verslepen. Je neemt als hoogte 5.00 mm. Ga naar het tabblad Shape Generators en dan naar Tinkercad. Selecteer Text.

11 Sleep de tekst naar de juiste plaats en klik. Pas de tekst aan naar jouw naam in het vak, pas de grootte van de tekst aan door het aan de witte vierkantjes vast te nemen. Zorg ervoor dat het op Hole staat in plaats van Color. Nu mag je zelf nog je naamkaartje versieren. Zorg ervoor dat je niet buiten het blauwe werkoppervlak gaat. De figuurtjes vind je onder de knop Symbols. Je mag ook nog andere vormen gebruiken maar de hoogte mag niet groter zijn dan 4.00 mm. De symbolen moeten aan de figuur of naam vasthangen zodat er in één geheel geprint kan worden. Je naamkaartje is af. Ga naar stap 14.

12 Als je klaar bent met het ontwerp ga je naar de linkerbovenhoek en klik je op Design. Daar klik je op Save. Klik dan nog eens op Design en vervolgens op Close. Je komt nu op deze pagina. Klik één keer op jouw ontwerp.

13 Nu kom je op dit venster. Klik op Download for 3D Printing.

14 Nu kom je op dit venster. Klik hierin op.stl en het bestand wordt gedownload. Klik dan op opslaan. Herhaal stap 15 tot en met 17 zodat je de drie naamkaartjes van jullie groep hebt gedownload. Als je dit gedaan hebt, sluit dan het internet. Neem de SD-kaart die bij de proef zit. Stop het SD-kaartje in de computer. Klik op in de linkeronderhoek en klik dan op verkenner.

15 Ga naar de SD-kaart. Dat kan schijf H zijn maar het kan ook een andere schijf zijn. of Dubbelklik met de linkermuisknop op de map Slic3r. Je komt op dit scherm. Dubbelklik hier met de linkermuisknop op slic3r.exe.

16 Als je het voor het eerst opstart is het mogelijk dat je dit scherm krijgt. Klik dan gewoon op cancel en vergroot het ander programma door op de vergrootknop te drukken. 2 1 Je komt dan op dit scherm. Dit kan wel een tijdje duren.

17 Ga in de linkerbovenhoek naar File en klik op Preferences. Klik dan op Simple en verander het naar Expert. Druk daarna op OK. De volgende waarschuwing verschijnt dan op het scherm. Klik op OK.

18 Druk op het kruisje in de rechterbovenhoek om het programma af te sluiten. Ga naar de SD-kaart en dubbelklik opnieuw met de linkermuisknop op slic3r.exe. Dan kom je op dit venster. Ga naar File en klik op Load Config.

19 Dan kom je op dit venster. Ga naar Deze pc in de linkerkolom en dan naar de SD-kaart. Dubbelklik op de map Slic3r.

20 Klik één keer op het bestand config_witbox.ini en klik op openen. Klik nu in de linkerbovenhoek op, dan zal dit venster verschijnen.

21 Ga in de linkerkolom naar downloads, klik op jouw bestand en klik op openen. Open op deze manier alle bestanden die jullie willen 3D-printen. Je krijgt een scherm waarop je alle naamplaatjes samen op een werkveld ziet liggen.

22 Ga nu naar de rechterbovenhoek en klik op, dan kom je op dit venster. Ga in de linkerkolom weer naar de SD-kaart, verander de naam naar jullie namen en klik op opslaan. Nu staat het bestand op de SD-kaart en mag je de SD-kaart uit de computer halen.

23 Ga naar de 3D-printer en open de deur van de 3D-printer. Stop de SD-kaart in de 3D-printer met de metalen plaatjes naar je toe en duw naar beneden tot je een klik hoort. Vraag nu eerst aan de leerkracht om de plaat schoon te maken en in te spuiten. Druk op de schakelaar van de 3D-printer om hem aan te leggen. De schakelaar zit op de achterkant boven de elektriciteitskabel.

24 De lampen gaan aan en op het schermpje vooraan zie je dit: Druk één keer op de draaiknop bovenaan. Je krijgt dan dit scherm.

25 Ga met het pijltje naar Print from SD door aan de draaiknop te draaien en druk daarna één keer op de draaiknop. Als het pijltje voor jullie bestand staat, druk dan opnieuw op de draaiknop en de 3D-printer zal beginnen printen.

Vrij Technisch Instituut Grote Hulststraat Tielt tel fax

Vrij Technisch Instituut Grote Hulststraat Tielt tel fax Bij dit proefje maken we een naamkaartje: we ontwerpen het met het tekenprogramma Tinkercad en printen het met een 3D-printer. Ga naar de site van Tinkercad, klik op in de rechterbovenhoek en vraag je

Nadere informatie

Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr?

Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr? Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr? Stap 1: Open je webbrowser: of of of.. Stap 2: Ga naar www.pixlr.com Stap 3: Klik hier: Stap 4: Maak je collage Open pixlr express (Efficient) door erop te klikken,

Nadere informatie

Hoe maak je een ontwerp in Tinkercad?

Hoe maak je een ontwerp in Tinkercad? Hoe maak je een ontwerp in Tinkercad? Om met Tinkercad te kunnen werken moet je een account aanmaken om je ontwerpen te bewaren en bewerken op www.tinkercad.com. Klik hierna op Create new design 1. 3D

Nadere informatie

Zelf een spel maken met GameMaker Les 3: Vijanden en levens

Zelf een spel maken met GameMaker Les 3: Vijanden en levens Zelf een spel maken met GameMaker Les 3: Vijanden en levens 1) Start het programma GameMaker en laad het spel van de tweede les. 2) We gaan een vijand voor de speler maken. Klik met de rechtermuisknop

Nadere informatie

HANDLEIDING Aan de slag met

HANDLEIDING Aan de slag met HANDLEIDING Aan de slag met 1 WAT IS TINKERCAD? Van tekening naar print TinkerCad is een leuk en eenvoudig programma waarmee je 3D figuren kan modelleren. Deze 3D figuren kunnen later indien gewenst geprint

Nadere informatie

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje:

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje: DEEL: THEMA In het Notebook kun je zelf snel de bladzijde een leuk uiterlijk geven d.m.v. een thema. Deze thema s vind je op de volgende manier: Klik op Gallery Klik op Thema Nu verschijnen er een aantal

Nadere informatie

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008 1 Handleiding Pivot Stickfigure Animator Maak je eigen animated gifjes en laat je poppetje bewegen zoals jij wilt. Je kunt je Pivot invoegen in een mailtje, je website of laten verschijnen op je desktop.

Nadere informatie

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS...

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... Word 2 WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... 10 KIEZEN VAN 1 WOORD... 10 KIEZEN VAN 1 ZIN... 10 KIEZEN VAN

Nadere informatie

Uitleg Glogster voor de leerlingen

Uitleg Glogster voor de leerlingen Uitleg Glogster voor de leerlingen Glogster is een website waar je heel mooie digitale posters kunt maken. Je kun aan de posters tekst, foto s, filmpjes en zelfs geluiden toevoegen. Je kunt alles De eerste

Nadere informatie

Van Tinkercad naar de 3D printer Stap 1 Ontwerpen

Van Tinkercad naar de 3D printer Stap 1 Ontwerpen Van Tinkercad naar de 3D printer Stap 1 Ontwerpen Zoek in Tinkercad de tekening van de paddestoel op die je eerder deze lessenserie hebt gemaakt en klik op Tinker this TIP: Zorg dat je bestand een handige

Nadere informatie

Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen!

Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen! Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen! 1) Start het programma GameMaker Studio. 2) Klik op het tabje New om een nieuw project te starten. 3) Geen het project een naam en klik op Create.

Nadere informatie

Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC)

Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC) SOLIDAIR CONCERT Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC) 1. Open het sjabloon van de affiche in Word op je pc. Als je een Mac hebt, ga naar pagina 4. 2. Vul bovenaan de naam van de activiteit

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Basis handleiding 3D printen

Basis handleiding 3D printen Basis handleiding 3D printen Cura starten Het programma waarmee modellen bekeken kunnen worden en op de SD kaart gezet kunnen worden heet Cura. Start Cura. Staat op het bureaublad. Plaats de SD kaart in

Nadere informatie

Zo maak je een presentatie met Prezi.

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo log je in op Prezi. 5. Surf naar http://prezi.com/ 6. Klik rechts bovenin op de knop Log in. 7. Voer op het volgende scherm het volgende E-mailadres en Password

Nadere informatie

AFLOOP EN TEKSTMARGE

AFLOOP EN TEKSTMARGE Print deze handleiding voor eenvoudig gebruik AFLOOP EN TEKSTMARGE De juiste afloop en tekstmarge instellen voor een nieuw of bestaand ontwerp. BEKIJK VIDEO HANDLEIDING Dit is de handleiding voor Adobe

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

WERKEN MET INKSCAPE. Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm.

WERKEN MET INKSCAPE. Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm. WERKEN MET INKSCAPE Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm. Kies nu voor Bestand en Documenteigenschappen. Hier zet je de Standaardeenheid op mm. Pas

Nadere informatie

Uitleg van Glogster. hyperlinks maken naar andere websites.

Uitleg van Glogster. hyperlinks maken naar andere websites. Uitleg van Glogster Een Glog is als een poster, maar dan beter. Met Glogs kun je een online poster te maken met behulp van tekst, foto's, afbeeldingen, videobestanden en geluidsbestanden. Je kunt in je

Nadere informatie

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk Handleiding Cv templates Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Maak een keuze: 1 of 2 pagina s 3 Tekst wijzigen 3 Grootte van tekstblok wijzigen 3 Kleur of lettertype veranderen 3 Lettertypes installeren 3 Profielfoto

Nadere informatie

Zelf een spel maken met GameMaker. LES 3 Vijanden en levens

Zelf een spel maken met GameMaker. LES 3 Vijanden en levens Zelf een spel maken met GameMaker LES 3 Vijanden en levens 1) Start het programma GameMaker en laad het spel van de tweede les. 2) We gaan een vijand voor het beertje maken. Klik met de rechtermuisknop

Nadere informatie

Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken.

Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken. Lesbrief ICT Prezi Zo maak je een account.. Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken. Dat gaat als volgt. 1. Surf naar http:/prezi.com/ 2. Klik rechts bovenin

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline

Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline Werken met de website basisonline Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline - login met de verkregen inlognaam en wachtwoord - je inlognaam is jouw emailadres

Nadere informatie

RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000.

RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000. Gebruiksaanwijzing RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000. Deze handleiding is gemaakt door www.digiklus.com RegClean is een product van Microsoft. Alle merknamen zijn

Nadere informatie

Het gebruik van Photo Story 3 voor Windows

Het gebruik van Photo Story 3 voor Windows Het gebruik van Photo Story 3 voor Windows Photo Story is een programma dat een videoshow maakt van je foto s. Hierbij kan je tekst en geluid aan deze voorstelling toevoegen. Deze voorstelling is zeker

Nadere informatie

Stappenplan Infographic maken

Stappenplan Infographic maken WAT IS EASELLY? Er zijn verschillende mogelijkheden om een infographic te maken, zoals met behulp van de tool Easel.ly. Met Easel.ly kun je eenvoudig visueel aantrekkelijke infographics maken. Het systeem

Nadere informatie

Project 3 Beheersen van 3D software

Project 3 Beheersen van 3D software Project 3 Beheersen van 3D software Wat ga je doen? Bij 3D printen komt meer kijken dan alleen het printen zelf. Het allerbelangrijkste is dat de leerlingen om leren gaan met de 3D software. Zonder 3D

Nadere informatie

NEW. METRIC standard(mm).ipt. Dit staat bij PART

NEW. METRIC standard(mm).ipt. Dit staat bij PART Sleutelhanger tekenen met Inventor Inventor is een professioneel 3D tekenprogramma. Hiermee kun je dus allerlei voorwerpen tekenen van een eenvoudige tafel tot de motoronderdelen van een vliegtuig. Vandaag

Nadere informatie

STORYBIRD. Stap 1: account aanmaken

STORYBIRD. Stap 1: account aanmaken STORYBIRD Stap 1: account aanmaken 1) Open internet op je computer. 2) Ga naar Google. 3) Tik daar in: Storybird. Klik op enter. 4) Klik op het eerste wat verschijnt, nl.: Storybird Artful Storytelling

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

Handleiding invoeren van referenties in RefWorks

Handleiding invoeren van referenties in RefWorks Handleiding invoeren van referenties in RefWorks Met RefWorks kun je een eigen lijst aanleggen van alle bronnen die je hebt geraadpleegd, zodat je er in je tekst naar kunt verwijzen. Maar hoe krijg je

Nadere informatie

Game Maker 6.1. PSO opdracht

Game Maker 6.1. PSO opdracht Game Maker 6.1 PSO opdracht Kennismaking met Game Maker Dit is waarschijnlijk je eerste kennismaking met Game Maker. Game Maker is een programma waarmee je op een heel simpele manier computerspelletjes

Nadere informatie

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een account.. Zo log je in op Prezi. Zo begin je een presentatie.

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een account.. Zo log je in op Prezi. Zo begin je een presentatie. 1 Zo maak je een presentatie met Prezi. Prezi is een online tool waarmee presentaties gemaakt kunnen worden. Prezi wint snel aan populariteit en wordt daarom ook wel de PowerPoint killer genoemd. Een Prezi-presentatie

Nadere informatie

Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden

Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden Voorbereiding U heeft een cd ontvangen met een aantal bestanden erop. O.a. de website, dreamweaver en 2 tekstbestanden genaamd s/n en inloggegevens. De website

Nadere informatie

HANDLEIDING 3D - PRINTEN

HANDLEIDING 3D - PRINTEN HANDLEIDING 3D - PRINTEN FABSHEET FABLAB BIEB HILVERSUM 1 MODELLEN DOWNLOADEN Modellen kunnen van internet gedownload worden en dan in Cura worden geopend. Cura kan onder andere.stl en.obj bestanden inlezen.

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

Zelf een spel maken met GameMaker. LES 1 Laat iets bewegen!

Zelf een spel maken met GameMaker. LES 1 Laat iets bewegen! Zelf een spel maken met GameMaker LES 1 Laat iets bewegen! 1) Start het programma GameMaker. 2) Klik op No als er gevraagd wordt of je GameMaker in de Advanced mode wilt starten. 3) Je ziet nu dit scherm

Nadere informatie

EmbroideryDesign Store

EmbroideryDesign Store EmbroideryDesign Store Wat kan ik met Buzztools? 1 Bekijken en afdrukken van je borduurpatronen (van vele merkenborduurbestanden) vanaf harde schijf of cd rom. Ook alle ingezipte patronen kunnen bekeken

Nadere informatie

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken Om het online programma te kunnen gebruiken het je een account nodig. Wat heb je nodig om een account voor Photo Collage te kunnen aanmaken: Username (gebruikersnaam) Email account Password (wachtwoord

Nadere informatie

Fabsheet: 3D-printer Ultimaker 2

Fabsheet: 3D-printer Ultimaker 2 Fabsheet: 3D-printer Ultimaker 2 De printer kan 20 x 20 x 20 cm printen. In het FabLab Zeeland printen wij voornamelijk met PLA filament. Er zijn echter meer mogelijkheden, zoals ABS en speciale soorten

Nadere informatie

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie Onder de link NWC downloaden staat een programma nwcsetup.exe. Dit programma moet geinstalleerd worden op de eigen computer. Ga hiervoor

Nadere informatie

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 Agenda My Drive en Gedeeld met mij Favoriete mappen en bestanden - Met ster Kleur van een map wijzigen Kopie maken van een bestand in Google Drive Bestanden

Nadere informatie

Fabsheet: 3D-printer Ultimaker Original+

Fabsheet: 3D-printer Ultimaker Original+ Fabsheet: 3D-printer Ultimaker Original+ De printer kan 20 x 20 x 20 cm printen. In het FabLab Bibliotheek Hilversum printen wij voornamelijk met PLA filament. Er zijn echter meer mogelijkheden, zoals

Nadere informatie

Fabsheet: 3D-printer Ultimaker 2

Fabsheet: 3D-printer Ultimaker 2 Fabsheet: 3D-printer Ultimaker 2 Handleiding voor het 3D printen in FabLab Zeeland In FabLab Zeeland kan je 3D prints maken. De printer kan ontwerpen printen van maximaal 20 x 20 x 20 cm. FabLab Zeeland

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

PowerPoint LL. Heemscan

PowerPoint LL. Heemscan Beste leerling, Je hebt nu een handleiding voor je liggen om de Powerpointpresentatie te maken. Vóór je gaat beginnen, lees je eerst deze handleiding en de tips goed door. Veel succes en veel plezier!

Nadere informatie

ICT -idee 1. Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie.

ICT -idee 1. Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie. 1 Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie. Umapper maakt het mogelijk om een eigen tintje te geven aan aardrijkskundige kaarten, ze te voorzien van informatie en ze interactief te maken.

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

Programmeren met Scratch

Programmeren met Scratch Programmeren met Scratch Inleiding Heb je zin om zelf een spelletje te maken, of een tof filmpje in elkaar te steken, maar weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Scratch is een zeer goed programma,

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor leerlingen

Microsoft Office 365 voor leerlingen Microsoft Office 365 voor leerlingen Titel: Microsoft Office 365 voor leerlingen Auteur: IT-support Datum: 22 juni 2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Office 365

Nadere informatie

Windows live mail 2012

Windows live mail 2012 Windows live mail 2012 Een e-mailtje versturen. ((kort beschrijving)) Klik 2x op Windows Live Mail Klik op E-mailbericht Klik op Aan: klik op een email naam: - klik op Aan - klik op Ok Klik in de witte

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP.

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Datum: 05-01-2010 Door: B. Boonstra / J. Brouwer Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1.0 DE SOFTWARE EN DE INSTELLINGEN... 4 1.1 DOWNLOADEN....

Nadere informatie

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP.

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Datum: 05-01-2010 Door: B. Boonstra / J. Brouwer Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1.0 DE SOFTWARE EN DE INSTELLINGEN... 4 1.1 DOWNLOADEN....

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding Homeplanner

www.dubbelklik.nu Handleiding Homeplanner www.dubbelklik.nu Handleiding Homeplanner Deze extra opdrachten zijn onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode Technologie, ICT/ Loopbaanoriëntatie en Intersectoraal Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Online videobewerking: 1. Offline vs. Online

Online videobewerking: 1. Offline vs. Online Online videobewerking: 1. Offline vs. Online... 1 2. WeVideo... 2 2.1. Inloggen... 2 2.2. Een nieuw project starten... 3 2.3. Media Importeren... 5 2.4. OPDRACHT... 7 2.5. Publiceren... 8 BIJLAGE: Videobestanden

Nadere informatie

Handleiding Website Gibo Mariaburg

Handleiding Website Gibo Mariaburg Handleiding Website Gibo Mariaburg 1. Inloggen Je surft naar het volgende adres: http://www.gibomariaburg.be * Klik op Login * Vul je gebruikersnaam en paswoord in en klik op Log-in. De gebruikersnaam

Nadere informatie

START Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst!

START Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst! START Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst! klik op Next 1. Sleep de lichtbruine vorm naar de oranje uitlijning. Je mag zo precies zijn als je wilt. FINISH Geweldig begin! Laten we de

Nadere informatie

I. Vorming 1 (12/04/2012) 1. Werken met een tekstverwerker p2 2. Mappenstructuur op een computer p6 3. Externe USB- stick gebruiken p10

I. Vorming 1 (12/04/2012) 1. Werken met een tekstverwerker p2 2. Mappenstructuur op een computer p6 3. Externe USB- stick gebruiken p10 INHOUDSTAFEL De inhoudstafel blijft in eerste instantie nog beperkt. Deze zal gestaag aangroeien en zal pas compleet zijn na de laatste vormingssessie. Het doel is om in de eerste sessie, samen met de

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

ICT -idee 1. Met Animaps een reisroute ontwerpen met foto s en tekstinformatie..

ICT -idee 1. Met Animaps een reisroute ontwerpen met foto s en tekstinformatie.. 1 Met Animaps een reisroute ontwerpen met foto s en tekstinformatie.. Animaps is een toepassing waarmee op kaarten van Google-Maps reisroutes kunnen worden vastgelegd en afgelegd. Eerst wordt een icoontje

Nadere informatie

Voornaam. Achternaam. adres

Voornaam. Achternaam.  adres Klik op: Voornaam Achternaam Vul de gegevens in en klik op: Email adres Geef een wachtwoord op. Herhaal het wachtwoord (niet knippen en plakken) blz.1 van 10 Hier volgt een aantal voorbeelden van de mogelijkheden

Nadere informatie

Informatie Voor algemene vragen/opmerkingen omtrent de inhoud van deze site kunt u bellen of e-mailen met: Cargo Data Systems BV

Informatie Voor algemene vragen/opmerkingen omtrent de inhoud van deze site kunt u bellen of e-mailen met: Cargo Data Systems BV Rapportgenerator Gebruikershandleiding Versie 1.0 Disclaimer Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Stappenplan Moovly. Leren. - Klik daarna " + New Moov ".

Stappenplan Moovly. Leren. - Klik daarna  + New Moov . Stappenplan Moovly Leren Zo maak je een Moov die je later met gegevens gaat vullen. - Surf naar http://moovly.com/ - Klik rechts bovenin op de knop "Login". - Voer op het volgende scherm je e-mailadres

Nadere informatie

Handleiding downloaden MGA.fm bestanden vanaf Google drive.

Handleiding downloaden MGA.fm bestanden vanaf Google drive. Handleiding downloaden MGA.fm bestanden vanaf Google drive. Login bij Google drive met je google account, dit kan via de volgende URL: https://accounts.google.com/servicelogin/signinchooser?service=wise&passive=1209600&c

Nadere informatie

Figuur 1: Kiezen van het Template in sketchup

Figuur 1: Kiezen van het Template in sketchup Tutorial : Tekenen van een sleutelhanger met sketchup. We willen zeer graag een sleutelhanger tekenen die de vorm heeft van het logo van onze school. Dit is namelijk een achthoek die verwijst naar een

Nadere informatie

Basis handleiding 3D printen

Basis handleiding 3D printen 1 Basis handleiding 3D printen Snelstart Uitpakken van de printer 3D printen 2 Haal de printer en de losse onderdelen uit de doos. Draai het plateau omhoog. Verwijder de verpakking van de controller. Hang

Nadere informatie

Een simpel voorblad 2015

Een simpel voorblad 2015 Groep: 5 Lesdoelen: - - De leerlingen kunnen na deze les zelfstandig aan de gang met Word Art. De leerlingen kunnen een afbeelding in Word - invoegen en effecten toevoegen. De leerlingen weten de belangrijkste

Nadere informatie

Ontwerp je eigen krant

Ontwerp je eigen krant Ontwerp je eigen krant 1. Maak een nieuw document van 800 px op 1200px met een resolutie van 72 ppi transparant 2. Voeg een nieuwe laag toe, vul deze met wit en noem deze laag kleur. Pagina 1 3. Geef je

Nadere informatie

1. Tekenen van een layout-plan.

1. Tekenen van een layout-plan. 1. Tekenen van een layout-plan. 1.1 Opgave Volgende layout wensen we te tekenen. 60 60 32 Automatisch 30 0 1 1 0 2 24 S2 Oliedruk 30 S3 42 Thermische veiligheid 12 42 216 110 84 22 0 1 84 46 22 S1 84 216

Nadere informatie

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP 0 INHOUD 1. Snel bestellen 2 2. Mijn Account 3 3. Product zoeken 5 4. Productinformatie quickview 6 5. Productinformatie uitgebreid 8 6. Winkelkar bestelling plaatsen

Nadere informatie

Open Safari op de Mac, ga naar de webpagina www.ros-kabelkrant.nl/ros_download.html en klik op SSH scripts Mac OS X : Figure 1 SSH scripts downloaden

Open Safari op de Mac, ga naar de webpagina www.ros-kabelkrant.nl/ros_download.html en klik op SSH scripts Mac OS X : Figure 1 SSH scripts downloaden Mac OS X instructie Voor het op afstand werken in de studio wordt gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding. Om verbinding te kunnen maken moeten moeten daarom eerst twee code bestanden ( public en

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders 1. Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP 2... 3 STAP 3... 3 3. Een Menustructuur aanbrengen... 4 STAP

Nadere informatie

WAAROM? Zelf, of juist met hulp...

WAAROM? Zelf, of juist met hulp... WAAROM? Aankomend schooljaar gaan wij met al onze leerlingen overstappen van het online werken met Google, naar het online werken met Microsoft. Dit zorgt ervoor dat we niet meer met Google Documenten

Nadere informatie

TI-SMARTVIEW. Installeren op Windows PC

TI-SMARTVIEW. Installeren op Windows PC TI SmartView 1 TI-SMARTVIEW Installeren op Windows PC De licentie van de school voor TI-SmartView is tot nader bericht een single-user licentie, hetgeen betekent dat deze op één pc mag geïnstalleerd worden,

Nadere informatie

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk Handleiding Cv templates Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Maak een keuze: 1 of 2 pagina s 3 Tekst wijzigen 3 Grootte van tekstblok wijzigen 3 Kleur of lettertype veranderen 3 Lettertypes installeren 3 Profielfoto

Nadere informatie

Fabsheet Cura instellen

Fabsheet Cura instellen Fabsheet Cura instellen Cura is het programma dat bij Ultimaker hoort. Hierin kun je allerlei instellingen aanpassen, zoals de afmetingen van de print, de snelheid en de temperatuur. Hieronder staat beschreven

Nadere informatie

In dit hoofdstuk leer je hoe je dit allemaal moet doen. Daarna kun je met je eigen foto s een prachtige collage maken.

In dit hoofdstuk leer je hoe je dit allemaal moet doen. Daarna kun je met je eigen foto s een prachtige collage maken. 11 1. Collage Creator Een collage is een kunstwerk van foto s, plaatjes en letters. Wil jij een collage maken met je leukste foto s? Gebruik dan het programma Collage Creator. Je kiest zelf de foto s die

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 12. Tabs PP-01-12-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 12. Tabs PP-01-12-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-12-01 Tabs Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Als je naar de achterkant van een cd-hoesje kijkt, zie je vaak dat de nummers onder elkaar staan. Achter de nummers

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

BB-L3-L4-L5-L6-media-instrumentele mediacompetentie-google presentatie.doc

BB-L3-L4-L5-L6-media-instrumentele mediacompetentie-google presentatie.doc Leerlingenwijzer: Groep: Competentie: Domein: Doelen: Duur: Suggestie/tip: Google docs: een presentatie maken, opslaan en delen. 3 de - 6 de leerjaar Ik zoek, verwerk en bewaar m.b.v. ICT ME3.04 Voor hen

Nadere informatie

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1600

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1600 1 Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1600 Albupad (Album Page Designer) is een computerprogramma waarmee u gemakkelijk en snel albumbladen voor bijvoorbeeld postzegels kunt maken. Met het

Nadere informatie

Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?

Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie? Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie? 1) Je opent PowerPoint met dit icoontje. Je komt op dit scherm: Hier in deze balk zie je in het klein welke dia s je allemaal hebt. Je kan de volgorde ook veranderen

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Downloaden van de projectbestanden

Downloaden van de projectbestanden 1 Downloaden van de projectbestanden In dit bestand wordt stap voor stap beschreven hoe je de projectbestanden vanaf de website bij dit boek kunt downloaden naar je pc. Als je werkt op een Windowscomputer

Nadere informatie

Een website maken met Weebly

Een website maken met Weebly Een website maken met Weebly Bron: http://flippenindeklas.weebly.com/uploads/1/1/8/6/11865400/weebly_ handleiding.pdf (26-08-2016) Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION 1 / 24 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest gebruikte mogelijkheden voor het live bekijken van beelden, evenals het opvragen van opgenomen beelden. Mochten er vragen, opmerkingen of

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

Fontys Hogescholen - KLC Sittard

Fontys Hogescholen - KLC Sittard LET OP! Als je je bestanden wilt verzekeren tegen verlies, dan dien je zelf back-ups te maken. Het kan namelijk altijd gebeuren dat een harde schijf crasht of andere onvoorziene gebeurtenissen zich voordoen.

Nadere informatie

Zonder deze toestemming krijg je meldingen zoals in de volgende plaatjes wanneer je bijvoorbeeld de tekstverwerker probeert op te starten.

Zonder deze toestemming krijg je meldingen zoals in de volgende plaatjes wanneer je bijvoorbeeld de tekstverwerker probeert op te starten. Inhoud Java beveiliging... 1 Beveiligingscertificaat downloaden... 3 Java beveiliging instellen... 4 Beveiligingscertifcaat installeren... 10 Applets de eerste keer opstarten... 13 Java beveiliging Enkele

Nadere informatie