Een schoolvoorbeeld van security management. Veiligheid én toegankelijkheid intelligent gecombineerd

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een schoolvoorbeeld van security management. Veiligheid én toegankelijkheid intelligent gecombineerd"

Transcriptie

1 Een schoolvoorbeeld van security management Veiligheid én toegankelijkheid intelligent gecombineerd

2 Werken aan een veilig leerklimaat U wilt binnen uw school een aangenaam leerklimaat creëren, zodat de didactische doelstellingen gehaald worden. Daarbij is het essentieel dat de leerling en leraar zich binnen de school veilig voelen, maar men moet zich er ook prettig en thuis voelen. Waar het eerste vraagt om zeer stringente beveiligingsmaatregelen, vraagt het tweede juist om een zekere terughoudendheid. Bij toegangsmanagement op scholen gaat het dus steeds om het vinden van de juiste balans. Een zelfde balans moet gevonden worden tussen beveiliging en gebruiksgemak en tussen beveiliging en privacy. We willen maar zeggen: scholen vragen om doordachte oplossingen en ook om intelligente systemen voor toegangscontrole. Om de situatie werkbaar te houden, moeten de diverse beveiligingssystemen bovendien naadloos met elkaar geïntegreerd worden. Dat kan alleen als een aanbieder kennis van ICT, beveiliging én van scholen weet te bundelen. TransQuest heeft een enorme reputatie als leverancier van doordachte totaaloplossingen voor onder meer toegangscontrole en aanwezigheids- en urenregistratie. Daarbij is de toepassing van actieve en passieve RFID-techniek vaak de rode draad binnen de oplossing. Maar uiteindelijk draait het om een doordachte totaaloplossing. Daarvan heeft TransQuest binnen tal van kritische omgevingen al velen mogen implementeren. Op die ervaring kan ook uw school bouwen. TransQuest overtuigt in toegangscontrole, met een perfecte combinatie van technische kennis, gevoel voor de problematiek binnen uw school en systeemintegratie met bestaande en nieuwe systemen. Daar waar veel leveranciers zich beperken tot de inzet van één technologie, maakt TransQuest gebruik van bijna alle gangbare manieren voor identificatie en authenticatie. Uw toegangscontrole wordt hierdoor zo veilig als noodzakelijk en zo comfortabel als mogelijk. John Melchers Directeur TransQuest

3 Scholen hebben vaak een semi-openbaar karakter. Toch willen we scholen ook Toegangscontrole... adequaat beveiligen en zo het kwaad vooral buiten houden (en de boedel binnen). TransQuest biedt daarvoor intelligente oplossingen aan die hun waarde op scholen en ook op veel kritieke plaatsen elders bewezen hebben. Maak hier alvast kennis met deze totaaloplossingen en leg vervolgens uw specifieke uitdagingen voor aan TransQuest. Het toegang verlenen tot een gebouw via een elektronische oplossing heeft tal van voordelen boven het werken met traditionele sleutels. Het sleutelbeheer wordt aanzienlijk eenvoudiger en zeer flexibel. Er kan voor ieder individu maatwerk geleverd worden. Doordat alle RFID-paslezers gekoppeld zijn aan een netwerk kunnen op ieder moment de bevoegdheden aangepast worden en is op ieder moment duidelijk wie zich in het gebouw bevindt. Toegangsverlening wordt werkelijk maatwerk. Toegang kan exact op de bezoeker en op de zones binnen het gebouw worden afgestemd. Real time en onbeperkt. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld wel toegang krijgen tot alle centrale ruimtes, terwijl leraren als enige lokalen en magazijnen kunnen openen. Daarnaast kunnen aan dezelfde pas bijvoorbeeld ook de lockers gekoppeld worden of rechten op de kopieermachine. Om dat mogelijk te maken maakt TransQuest gebruik van het eigen ReQuest safety & security management systeem. Het ReQuest safety & security management systeem is overzichtelijk, gemakkelijk in gebruik en toont iedere gebruiker exact die informatie en functies die relevant voor hem/haar zijn. U kunt binnen ReQuest gebruik maken van actieve passen voor o.a. handsfree toegangscontrole, passieve passen zoals Desfire, Mifare, HID, biometrie zoals gezichtsherkenning, handpalmen- en vingerscan, barcodes, pinpads etc. Door de inzet van ReQuest zijn al deze technieken vrij te combineren. In veel gevallen is er binnen scholen al sprake van toegangscontrolesystemen. Die kunnen vaak, zo niet altijd, eenvoudig geïntegreerd worden met ReQuest waardoor binnen één platform een Multi site-omgeving gecreëerd wordt. Dit verlengt de levensduur van uw huidige investering, verlaagt de impact van de veranderingen op leraren én leerlingen en verlaagt daarnaast ook uw beheerskosten flink. De transitie naar een nieuw systeem verloopt zo bovendien aanzienlijk soepeler. De praktijk leert dat doordacht toegangsmanagement zorgt voor veiligheid en voor betere logistieke stromen en dat dit nadrukkelijk niet ten koste hoeft te gaan van het gastvrije gevoel dat scholen ook aan bezoekers willen geven. TransQuest is hier niet alleen de system integrator maar ook wel degelijk de gesprekspartner, die inhoudelijk een sparringpartner kan zijn van uw eigen veiligheidsmanager. We doorzien de problematiek en komen met adequate oplossingen.

4 ...en meer De systemen van TransQuest kunnen veel meer dan wat we hier tot nu toe beschreven. Want het gericht verlenen van toegang is slechts één ding. Zo kan het aanbieden van toegangspassen in de gehele school bijvoorbeeld gevolgd worden. Zo kan een afwijkende route en daarmee dus verdacht gedrag automatisch opgemerkt worden. U kunt zo problemen wellicht al gaan voorkomen voordat deze ontstaan. U krijgt immers zicht op afwijkende gedragingen en kunt daarop proactief uw maatregelen nemen. Het zou, als dat gewenst is en het intermenselijk contact niet in de weg staat, zelfs mogelijk zijn de aanwezigheidsregistratie van leerlingen aan het systeem toe te vertrouwen. Wat nu al veel gebeurt, is het lokaliseren van de BHV-ers via het systeem; vanuit het managementsysteem is immers altijd duidelijk of er voldoende BHV-ers aanwezig zijn en wordt mogelijk zelfs zichtbaar waar deze zich in het gebouw bevinden. Scholen hebben hun eigen beveiligingsvraagstukken: denk aan een open dag, de befaamde 10-minutengesprekken, praktijklokalen met kostbare en gewilde inventaris en logistieke stromen die sterke piekmomenten kennen. Het integrale systeem van TransQuest kan daar mee omgaan. Het maakt het mogelijk om bezoekersstromen te beheersen en het veiligheidsniveau te garanderen. Daarnaast genereert het systeem informatie, die na analyse tot nieuw beleid kan leiden. Want als we weten waar de leerlingen op een dag vooral geweest zijn, kunnen we daar bijvoorbeeld de inzet van schoonmakers op af gaan stemmen. En als we weten wanneer leerlingen in lokalen geweest zijn, kunnen we wellicht gemakkelijker hun studieprestaties verklaren. Daarnaast wordt het mogelijk ruimtes efficiënter te benutten. Als grote lokalen voortdurend door kleine groepen bezet blijken te worden, kan dat automatisch opgemerkt worden en kunnen de roosters aangepast worden. Dat hoeft niet; dat kan. Net zo goed als dat we de RFID-techniek die TransQuest als geen ander beheerst, ook kunnen gebruiken voor de beveiliging van goederen. Dat zijn extra mogelijkheden die we graag bespreken.

5 Deltion College Het Zwolse Deltion College is een ROC met een Campus van 11 onderwijsgebouwen met theorieen praktijkruimten, werkplekken en leerbedrijven. Dagelijks zijn er gemiddeld 8000 studenten binnen die zich verdelen over m 2. Men heeft hier een open omgeving willen creëren maar vanuit veiligheids- en beveiligingsoogpunt is dit niet altijd wenselijk. Verantwoordelijk voor die veiligheid is Jos van Boven; Hoofd Integrale Veiligheid, beveiliging en services van het Deltion College. We zijn een semi-openbare instelling en willen mensen hier gastvrij ontvangen. Als een buurtbewoner hier een broodje wil eten, moet dat ook kunnen. Tegelijkertijd staat veiligheid hier hoog op de agenda. Daarom passen we in de toegangsbeveiliging een combinatie toe van toegangspassen en beveiligers. We merkten echter dat we met name in het managementsysteem van de toegangsverlening tegen de grenzen aanliepen. Het was simpelweg verouderd. We hebben hier te maken met een komen en gaan van studenten, medewerkers, bezoekers en goederen. Daar moet je toegangssysteem flexibel mee om kunnen gaan. Na een uitgebreide marktoriëntatie hebben we gekozen voor TransQuest. Dat had alles te maken met de visie die TransQuest heeft neergelegd en uiteraard met het systeem dat zij aanboden, waarbij we met de bestaande hardware konden blijven werken als ook met de passen die hier al uitgegeven zijn. We kunnen nu gemakkelijker en intelligenter met het toegangsbeheer omgaan. Zo kunnen we, om en voorbeeld te noemen, van de uitgaande tourniquets volledig automatisch ingaande tourniquets maken als het hier om half negen in de ochtend spitsuur is. Ik heb zeker niet de illusie dat we met ons toegangsbeheer van de school een onneembare vesting hebben gemaakt. Maar we hebben wel een drempel opgeworpen voor bijvoorbeeld dealers en loverboys en geven alle gebruikers van deze campus een veilig en tegelijkertijd prettig gevoel. TransQuest draagt daar met haar systemen en haar visie aan bij. Samen met hen willen we in de toekomst ons CCTVsysteem met 80 camera s volledig integreren in de toegangsbeheersing en bijvoorbeeld preventief toezicht in gaan voeren binnen bepaalde praktijkruimtes die kwetsbaar zijn. Ik denk dat we het hier werkelijk al goed voor elkaar hadden. We hebben immers een vrij nieuw en beheersbaar gebouwencomplex en een kundige ploeg mensen. Met het nieuwe platform van TransQuest voegen we daar aanzienlijk meer intelligentie aan toe en het opent mogelijkheden naar een veel integralere aanpak, waarbij we bijvoorbeeld ook kentekenregistratie, draadloze sloten en lockers toe willen gaan voegen. Daarmee zijn we ook klaar voor de toekomst als de druk op onze organisatie mogelijk verder toeneemt.

6 Contact Implementatie TransQuest is voor uw toegangscontrole niet alleen de partij die de maatwerkoplossing technisch implementeert. Het zorgt ook voor de integratie met de bestaande systemen en verzorgt, als dat nodig blijkt, een soepele overgang van de oude naar de nieuwe omgeving. Een eigen implementatieteam zorgt voor de technische én de organisatorische inpassingen binnen uw school. Wellicht nog belangrijker dan dat: ook het volledig onderhoud wordt door TransQuest verzorgd. TransQuest implementeert haar systemen vaak in een bestaande situatie. Dat betekent niet alleen dat haar nieuwe systemen dan geïntegreerd moeten worden met bestaande systemen of faciliteiten, maar ook dat er gewerkt moet worden in een omgeving die vol in bedrijf is. Dat laatste beseffen we ook. Daarin past TransQuest haar werktijden volledig aan, aan de lesroosters. Werkzaamheden die overlast kunnen veroorzaken worden dus uitgevoerd buiten de lesuren en in de schoolvakanties. We geven hier kort aan hoe TransQuest juist binnen scholen voor adequate toegangsbeveiliging kan zorgen. Maar ook welke andere faciliteiten er met de systemen geboden kunnen worden. Maar we weten: geen school is hetzelfde. De wensen en eisen en zeker ook de gebouwen verschillen sterk. Juist daarom willen de adviseurs van TransQuest graag persoonlijk met u in gesprek komen om hun expertise te koppelen aan uw specifieke vragen. Op basis van de tientallen jaren ervaring durven we te garanderen, dat we zeker tot een oplossing op maat komen. Neem contact met ons op als u daar meer over wilt weten. TransQuest Tag & Tracing Solutions B.V. Gladsaxe 38 NL-7327 JZ Apeldoorn Tel. +31 (0) Fax +31 (0) info@transquest.eu

7 Tag & Tracing Solutions B.V. Gladsaxe 38 NL-7327 JZ Apeldoorn Tel. +31 (0) Fax +31 (0)

axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen

axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen AxiomLite is een product van de ARAS Security groep - www.aras.nl / www.aras.be toonaangevend

Nadere informatie

axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen

axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen AxiomLite is een product van de ARAS Security groep - www.aras.be toonaangevend in toegangscontrole

Nadere informatie

Supply Chain Solutions

Supply Chain Solutions Supply Chain Solutions Actemium Supply Chain Solutions verbetert uw efficiency op de werkvloer door real-time identificatie en registratie van de goederenstroom. Een naadloze aansluiting tussen uw backofficesysteem

Nadere informatie

Verborgen gebreken in de defence in depth theorie

Verborgen gebreken in de defence in depth theorie Verborgen gebreken in de defence in depth theorie Iedere beveiligingsprofessional kent waarschijnlijk het schillenconcept. Dit staat bekend onder verschillende benamingen zoals defence in depth of layers

Nadere informatie

Breid uw huidige toegangscontrolesysteem

Breid uw huidige toegangscontrolesysteem Breid uw huidige toegangscontrolesysteem uit met draadloze technologie Vergeet sleutels! Upgrade uw deuren naar Aperio 2 Heeft u een aantal toegangsgecontroleerde deuren en een aantal deuren die nog worden

Nadere informatie

Openow is de intelligente oplossing voor toegang met je smartphone

Openow is de intelligente oplossing voor toegang met je smartphone Openow is de intelligente oplossing voor toegang met je smartphone De smartphone als virtuele sleutel met SMARTair The global leader in door opening solutions 1 Voor iedereen de juiste sleutel met Openow

Nadere informatie

A C C E S S & I D E N T I T Y m A N A G E M E N T

A C C E S S & I D E N T I T Y m A N A G E M E N T Z O R G A C C E S S & I D E N T I T Y m A N A G E M E N T Balans tussen toegankelijkheid en beveiliging "Is het mogelijk dat de medische staf overal en snel over medische gegevens kan beschikken, terwijl

Nadere informatie

Whitepaper. Veilig de cloud in. Whitepaper over het gebruik van Cloud-diensten deel 1. www.traxion.com

Whitepaper. Veilig de cloud in. Whitepaper over het gebruik van Cloud-diensten deel 1. www.traxion.com Veilig de cloud in Whitepaper over het gebruik van Cloud-diensten deel 1 www.traxion.com Introductie Deze whitepaper beschrijft de integratie aspecten van clouddiensten. Wat wij merken is dat veel organisaties

Nadere informatie

De problemen van mechanische deuren in uw beveiligingssysteem

De problemen van mechanische deuren in uw beveiligingssysteem Oplossing hier! De problemen van mechanische deuren in uw beveiligingssysteem Duur beheer van twee beveiligingssystemen: het toegangscontrolesysteem en het mechanische sluitsysteem, plus andere problemen:

Nadere informatie

Security Solutions. End-to-end security. Voor de beveiliging van uw fysieke toegangscontrolesysteem.

Security Solutions. End-to-end security. Voor de beveiliging van uw fysieke toegangscontrolesysteem. Security Solutions End-to-end security Voor de beveiliging van uw fysieke toegangscontrolesysteem. www.nedapsecurity.com security common practice IT best practices toegepast op fysieke beveiliging Bedrijven

Nadere informatie

ASIS 2015 Convergence. Hans van Griethuijsen Sellox B.V.

ASIS 2015 Convergence. Hans van Griethuijsen Sellox B.V. ASIS 2015 Convergence Hans van Griethuijsen Sellox B.V. Introductie Drs Hans van Griethuijsen, directeur bij Sellox BV. carrière in de ontwikkeling van toegangscontrole systemen en technieken. Mechatronische

Nadere informatie

Openow is de intelligente app voor toegang met uw smartphone

Openow is de intelligente app voor toegang met uw smartphone Openow is de intelligente app voor toegang met uw smartphone Eenvoudig en veilig virtuele sleutels versturen, updaten en blokkeren ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 1 Openow : voor

Nadere informatie

Onze dienstverlening. Aperio Integrators

Onze dienstverlening. Aperio Integrators Onze dienstverlening aan Aperio Integrators Aperio Marketing Tool Kit voor Aperio Integrators: Branding & Logo Gebruiksrichtlijnen/Fotografie/ASSA ABLOY-website vermelding en links/partner website vermelding

Nadere informatie

Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit. ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011

Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit. ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011 Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011 24-11-2011 Profile Consultancy Services State of the art software solutions Project implementation Life-cycle

Nadere informatie

Programma. 1. Introductie ACES 2. Wat is elektronisch sluiten 3. Componenten 4. Stappenplan implementatie PH 11 ZI V01 1

Programma. 1. Introductie ACES 2. Wat is elektronisch sluiten 3. Componenten 4. Stappenplan implementatie PH 11 ZI V01 1 PH 11 ZI V01 0 Programma 1. Introductie ACES 2. Wat is elektronisch sluiten 3. Componenten 4. Stappenplan implementatie PH 11 ZI V01 1 ACES ACES is opgericht in 2009 en heeft als doelstelling de kwaliteit

Nadere informatie

Verbeter de beveiliging van uw ziekenhuis met kostenbesparende draadloze toegangscontrole

Verbeter de beveiliging van uw ziekenhuis met kostenbesparende draadloze toegangscontrole Verbeter de beveiliging van uw ziekenhuis met kostenbesparende draadloze toegangscontrole Breid uw bestaande systeem uit met Aperio Volgende pagina Voorzien van de Aperio -oplossing! Medische instellingen

Nadere informatie

Sleutel en bedrijfsmiddelen beheer

Sleutel en bedrijfsmiddelen beheer Sleutel en bedrijfsmiddelen beheer Een grote uitdaging voor bedrijven en organisaties Wij benaderen sleutel- en bedrijfsmiddelenbeheer anders.. Modern beheer van uw bedrijfsmiddelen betekent dat u volledige

Nadere informatie

Nedap AEOS & Nedap LoXS

Nedap AEOS & Nedap LoXS Nedap AEOS & Nedap LoXS Doeltreffende combinatie van toegangscontrole met locker management Twee werelden komen samen Nedap AEOS is een marktleidend systeem voor toegangscontrole en beveiliging. Het wordt

Nadere informatie

de ultieme hoge beveiligingsbehoefte

de ultieme hoge beveiligingsbehoefte Professionele oplossingen voor de ultieme hoge beveiligingsbehoefte Elke branche kampt wereldwijd met toenemende veiligheidsproblemen. Onze missie bestaat erin deze uitdagingen aan te gaan en complete

Nadere informatie

Intelligent inzicht. Duidelijker dan ooit tevoren. Oplossingen voor Gezichtsherkenning en Klanten analyse

Intelligent inzicht. Duidelijker dan ooit tevoren. Oplossingen voor Gezichtsherkenning en Klanten analyse Intelligent inzicht. Duidelijker dan ooit tevoren. Oplossingen voor Gezichtsherkenning en Klanten analyse Gedetailleerder zien. Beter begrijpen. Meer voordelen. - Krijg meer inzicht dan ooit in soorten

Nadere informatie

WIN-PAK SE/PE met Galaxy-integratie GEÏNTEGREERDE OPLOSSINGEN VOOR INBRAAKBEVEILIGING, VIDEOBEWAKING EN TOEGANGSBEHEER. A winning combination

WIN-PAK SE/PE met Galaxy-integratie GEÏNTEGREERDE OPLOSSINGEN VOOR INBRAAKBEVEILIGING, VIDEOBEWAKING EN TOEGANGSBEHEER. A winning combination WIN-PAK SE/PE met Galaxy-integratie GEÏNTEGREERDE OPLOSSINGEN VOOR INBRAAKBEVEILIGING, VIDEOBEWAKING EN TOEGANGSBEHEER A winning combination Onbegrensde mogelijkheden! Typische toepassingen Kantoorgebouwen

Nadere informatie

Modulaire toegangscontrole oplossing van Koole Controls

Modulaire toegangscontrole oplossing van Koole Controls Modulaire toegangscontrole oplossing van Koole Controls Maak kennis met onze slimme, modulaire oplossingen voor toegang Koole Controls heeft een breed scala aan slimme deursloten en kaartlezers. Door de

Nadere informatie

wapploxx Doordachte toegangscontrole

wapploxx Doordachte toegangscontrole wapploxx Doordachte toegangscontrole Web gebaseerd toegangsmanagement, Alarmkoppeling en App bediening Slimme toegangscontrole voor kleine t/m middelgrote objecten wapploxx Intelligente toegangscontrole

Nadere informatie

Safety & Security Management bv

Safety & Security Management bv Safety & Security Management bv Hosting Your Safety & Security Safety & Security Management Eén aanspreekpunt Van concept tot realisatie en verder.. Het inbrengen van kennis en expertise Wij combineren

Nadere informatie

BouWatch: de standaard in tijdelijke beveiliging

BouWatch: de standaard in tijdelijke beveiliging BouWatch: de standaard in tijdelijke beveiliging Bouwplaatsbeveiliging en locatiebeveiliging is tegenwoordig een noodzaak. BouWatch biedt al sinds 2010, als één van de eersten in Nederland een totaalpakket

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwe generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

LIPS Kek Genie. De eindeloze mogelijkheden van intelligente elektronica. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

LIPS Kek Genie. De eindeloze mogelijkheden van intelligente elektronica. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions LIPS Kek Genie De eindeloze mogelijkheden van intelligente elektronica ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Het systeem met eindeloze mogelijkheden Op het eerste gezicht is de Kek Genie

Nadere informatie

Automatische registratie aanwezigheid op de bouwplaats

Automatische registratie aanwezigheid op de bouwplaats Automatische registratie aanwezigheid op de bouwplaats Een bouwplaats is vandaag de dag een verzamelplaats van onderaannemers, ZZP ers en werknemers met verschillende nationaliteiten. Voor u als hoofdaannemer

Nadere informatie

Verbeter de beveiliging van uw ziekenhuis met kostenbesparende draadloze toegangscontrole

Verbeter de beveiliging van uw ziekenhuis met kostenbesparende draadloze toegangscontrole Verbeter de beveiliging van uw ziekenhuis met kostenbesparende draadloze toegangscontrole Breid uw bestaande systeem uit met Aperio Volgende pagina Voorzien van de Aperio -oplossing! Medische instellingen

Nadere informatie

...brengt ideeën tot leven

...brengt ideeën tot leven ...brengt ideeën tot leven Lichtontwerp van Deerns Duurzame en slimme verlichting Foto: Herman de Winter Uw uitdaging Er is sprake van een zeer competitieve vastgoedmarkt. Voor gebouweigenaren en investeerders

Nadere informatie

LLS MASTER brochure. Leerling Locatie Systeem GW&E Multi server database driven Absence and Scheduling Registration

LLS MASTER brochure. Leerling Locatie Systeem GW&E Multi server database driven Absence and Scheduling Registration LLS MASTER brochure Leerling locatie systeem MASTER is gemaakt voor- en vanuit de onderwijspraktijk, in nauwe samenwerking met leerkrachten, schoolleiders en ICT coördinatoren. Het is een uitbreiding op

Nadere informatie

LIPS Codekruk. Eenvoudige toegangscontrole voor individuele binnendeuren. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

LIPS Codekruk. Eenvoudige toegangscontrole voor individuele binnendeuren. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions LIPS Codekruk Eenvoudige toegangscontrole voor individuele binnendeuren ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Eenvoudig openen en sluiten Veilige toegangscontrole voor individuele binnendeuren.

Nadere informatie

Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van zorgorganisaties. Lees meer

Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van zorgorganisaties. Lees meer Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van zorgorganisaties te verbeteren. Lees meer Cure Care Terug Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid

Nadere informatie

BLOXS vastgoedsoftware

BLOXS vastgoedsoftware BLOXS vastgoedsoftware BLOXS.nl Een nieuwe standaard in vastgoed beheer software BLOXS vastgoedsoftware vastgoed beheren is nooit eenvoudiger geweest 2 bloxs software - bloxs.nl een nieuwe standaard BLOXS

Nadere informatie

BEVEILIGINGSARCHITECTUUR

BEVEILIGINGSARCHITECTUUR BEVEILIGINGSARCHITECTUUR Risico s onder controle Versie 1.0 Door: drs. Ir. Maikel J. Mardjan MBM - Architect 2011 cc Organisatieontwerp.nl AGENDA Is een beveiligingsarchitectuur wel nodig? Oorzaken beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Heeft u elektronisch locker management overwogen? Een locker is niet compleet zonder een degelijk slot.

Heeft u elektronisch locker management overwogen? Een locker is niet compleet zonder een degelijk slot. Heeft u elektronisch locker management overwogen? Een locker is niet compleet zonder een degelijk slot. Een gebruiksvriendelijk slot dat gebruikers het gevoel geeft dat hun spullen veilig zijn. En een

Nadere informatie

Net2 toegangscontrole

Net2 toegangscontrole Net2 toegangscontrole De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Net2 toegangscontrole Net2 is een gebruiksvriendelijk en flexibel, netwerk gebaseerd toegangscontrolesysteem dat het beveiligen

Nadere informatie

Toonaangevend in services

Toonaangevend in services De juiste receptionistes, telefonistes en servicedeskmedewerkers Toonaangevend in services De juiste mensen op de juiste plek Trigion Services biedt al ruim 20 jaar oplossingen als het gaat om de invulling

Nadere informatie

5tips om de. werkelijke kosten te kunnen factureren

5tips om de. werkelijke kosten te kunnen factureren 5tips om de werkelijke kosten te kunnen factureren Inhoud Vijf tips om de werkelijke kosten te kunnen factureren. 1. Bewustzijn 2. Leg bewegingen van mensen en voertuigen vast 3. Planningsgegevens en gegevens

Nadere informatie

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS Stabiliteit in een dynamische wereld AIR & OCEAN AUTOGROUPAGE CHEMICALS GLOBAL PARCEL SERVICES HEALTH CARE LOGISTICS SPECIAL SERVICES WAREHOUSING Alles in één Het belang van goede logistiek staat buiten

Nadere informatie

Veiligheid Centraal!

Veiligheid Centraal! I M T E C H S E C U R I T Y E U R O P E S E N O R M S O L U T I O N S E N 1 6 0 0 5 Veiligheid Centraal! We combineren veiligheid en functionaliteit. Daarmee kiest u voor oplossingen die optimaal zijn

Nadere informatie

Net2 toegangscontrole

Net2 toegangscontrole Net2 toegangscontrole De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Net2 toegangscontrole Net2 is een gebruiksvriendelijk en flexibel, netwerk gebaseerd toegangscontrolesysteem dat het beveiligen

Nadere informatie

LIPS Octro 4000S. Maximale meerwaarde. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

LIPS Octro 4000S. Maximale meerwaarde. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions LIPS Octro 4000S Maximale meerwaarde ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Maximaal in mogelijkheden LIPS Octro 4000S is het meest geavanceerde en veilige mechanische cilindersysteem

Nadere informatie

Laat uw medewerkers excelleren

Laat uw medewerkers excelleren Laat uw medewerkers excelleren LivingFacility realiseert en regisseert integraal facilitair management in grote kantooromgevingen en voor organisaties die actief zijn op meerdere locaties. Wij combineren

Nadere informatie

Introductie. Voorwoord. Een paar praktische zaken

Introductie. Voorwoord. Een paar praktische zaken it s learning themadag Wij heten u van harte welkom bij de it s learning themadag voor Voortgezet Onderwijs en BVE op 20 april 2006 Introductie Voorwoord Op 20 april 2006 zal er in de Jaarbeurs in Utrecht

Nadere informatie

Three Ships Learning Solutions

Three Ships Learning Solutions Three Ships Learning Solutions Wiel van de Berg Algemeen Directeur Jos Herkelman Teamleider trainer/consultants Agenda Kennismaken Samen aan jezelf werken Praktisch aan de gang in PO en VO/(M)BO Kaders

Nadere informatie

EEN NIEUW TIJDPERK IN HET BEHEER VAN RUIMTES EN WERKPLEKKEN. Building intelligence

EEN NIEUW TIJDPERK IN HET BEHEER VAN RUIMTES EN WERKPLEKKEN. Building intelligence EEN NIEUW TIJDPERK IN HET BEHEER VAN RUIMTES EN WERKPLEKKEN Building intelligence ROOM MANAGEMENT HAALT MAXIMAAL RENDEMENT UIT ALLE RUIMTES BrightBooking Room Management is een online platform, waarmee

Nadere informatie

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus 2018 Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen Catalogus Deurintercom systeem is een deurintercom systeem wat volledig stand-alone kan werken of onderdeel kan uitmaken van het online

Nadere informatie

BUSINESS CASE. Datamigratiespecialist T2S begeleidt Veenman bij ERP-implementatie

BUSINESS CASE. Datamigratiespecialist T2S begeleidt Veenman bij ERP-implementatie BUSINESS CASE Datamigratiespecialist T2S begeleidt Veenman bij ERP-implementatie Veenman, leverancier van afdrukapparatuur en document management oplossingen, heeft in 2012 succesvol het nieuwe ERP-systeem

Nadere informatie

Vrijheid en veiligheid in het voortgezet, hoger en universitair onderwijs. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Vrijheid en veiligheid in het voortgezet, hoger en universitair onderwijs. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Vrijheid en veiligheid in het voortgezet, hoger en universitair onderwijs ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Zo veel studenten en docenten die dagelijks in en uit lopen. Hoe houdt

Nadere informatie

Focus op veiligheid! CAMERABEVEILIGING BRANDBEVEILIGING INBRAAKBEVEILIGING TOEGANGSCONTROLE

Focus op veiligheid! CAMERABEVEILIGING BRANDBEVEILIGING INBRAAKBEVEILIGING TOEGANGSCONTROLE Focus op veiligheid! CAMERABEVEILIGING BRANDBEVEILIGING INBRAAKBEVEILIGING TOEGANGSCONTROLE Focus op veiligheid! Iedere dag scherp Protectiepartners. Nieuw en toch meer dan 45 jaar jong. De naam Protectiepartners

Nadere informatie

De veelzijdige oplossing voor Zorgcommunicatie & Zorgdocumentatie

De veelzijdige oplossing voor Zorgcommunicatie & Zorgdocumentatie Clino Touch Systeem De veelzijdige oplossing voor Zorgcommunicatie & Zorgdocumentatie Zorgmanagement binnen handbereik Het Clino Touch Systeem (CTS) is de flexibele oplossing van Ackermann voor gebruik

Nadere informatie

Inleiding. Vervanging huidige telefooncentrale. Commissie Bestuur en Financiën. 11 december 2001 Nr. 2001-17.866, CDB Nummer 64/2001

Inleiding. Vervanging huidige telefooncentrale. Commissie Bestuur en Financiën. 11 december 2001 Nr. 2001-17.866, CDB Nummer 64/2001 Commissie Bestuur en Financiën 11 december 2001 Nr. 2001-17.866, CDB Nummer 64/2001 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen inzake de aanschaf en financiering van een nieuwe

Nadere informatie

Kwetsbaarheid De toegang via de GGD is robuust. Door de schaalgrote van de GGD kan er expertise worden opgebouwd en is de continuïteit groot.

Kwetsbaarheid De toegang via de GGD is robuust. Door de schaalgrote van de GGD kan er expertise worden opgebouwd en is de continuïteit groot. Regiokeuze Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang (hierna BW/MO) - kwaliteit - kosten - kwetsbaarheid - grip - gemeentelijke identiteit Thema Richting Zwolle Apeldoorn Toegang Vanuit het principe één

Nadere informatie

De vrijheid om iets heel nieuws te bedenken

De vrijheid om iets heel nieuws te bedenken De vrijheid om iets heel nieuws te bedenken ASSA ABLOY Door Opening Solutions The global leader in door opening solutions ASSA ABLOY Door Opening Solutions Waar u zich ook bevindt, de kans is groot dat

Nadere informatie

Woningbouw. Welkom thuis, waarmee kan ik u van dienst zijn? WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN...

Woningbouw. Welkom thuis, waarmee kan ik u van dienst zijn? WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN... Woningbouw Welkom thuis, waarmee kan ik u van dienst zijn? WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN... WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN... De woonconsument anno nu is steeds veeleisender. En terecht. Een huis is meer

Nadere informatie

Veilige oplossingen voor belangrijke communicatie

Veilige oplossingen voor belangrijke communicatie Veilige oplossingen voor belangrijke communicatie it s all about solutions quality and service Veilige oplossingen voor belangri jke communicatie Portofonie (PTT) Persoonsbeveiling Stil alarm Emergency

Nadere informatie

Een deal is in onze ogen meer dan een transactie, het gaat. om wat je belooft en waar je expertise ligt. Welkom bij Transcom

Een deal is in onze ogen meer dan een transactie, het gaat. om wat je belooft en waar je expertise ligt. Welkom bij Transcom Welkom bij Transcom Voor welke uitdaging u ook te staan komt op het gebied van customer service, Transcom biedt u de mogelijkheden van een geavanceerd customer contact center, en dat voor een betaalbare

Nadere informatie

Over ICT Concept. alles voor elkaar. Direct Contact

Over ICT Concept. alles voor elkaar. Direct Contact alles voor elkaar Over ICT Concept Met een ruime ervaring in optimale ICT-oplossingen voor het MKB, is ICT Concept de juiste partner voor u. Vanuit de vestigingen door heel Nederland bedienen wij u met

Nadere informatie

Van meten tot weten. Totaaloplossingen voor werkplek en ruimtemanagement

Van meten tot weten. Totaaloplossingen voor werkplek en ruimtemanagement Van meten tot weten Totaaloplossingen voor werkplek en ruimtemanagement werkplekbezettings- en ruimtebenuttings Detectie In traditionele kantoor- en schoolomgevingen, waar iedereen een eigen werkplek of

Nadere informatie

Kaba evolo de basis voor een veilige toekomst

Kaba evolo de basis voor een veilige toekomst Kaba evolo de basis voor een veilige toekomst Met Kaba evolo gaat voor u de wereld van elektronische sluitsystemen open, in al zijn eenvoud en flexibiliteit. 2 Een toegangssysteem met toekomst Flexibiliteit

Nadere informatie

Gewoon een veilig gevoel.

Gewoon een veilig gevoel. Gewoon een veilig gevoel. Kwaliteit van leven, comfort, zelfredzaamheid en gevoel van vrijheid voor gebruikers. Dat is wat wij als Telezorg nastreven met het ComServer platform. ComServer De scheiding

Nadere informatie

Wandlezer online. Ethernet / RS485. Virtueel netwerk met offline cilinders. Ethernet / RS485. Programmeer station. Ethernet / VPN VPN

Wandlezer online. Ethernet / RS485. Virtueel netwerk met offline cilinders. Ethernet / RS485. Programmeer station. Ethernet / VPN VPN Wandlezer online Ethernet / RS485 Virtueel netwerk met offline cilinders Programmeer station Ethernet / RS485 Service apparaat VPN Ethernet / VPN Ethernet Online systeem d.m.v. Wi-Fi VPN Ethernet Ethernet

Nadere informatie

24/7. Support. smart fms

24/7. Support. smart fms 24/7 Support Smart FMS vindt het van het grootste belang dat haar klanten helder inzicht hebben in de voorwaarden, zekerheid over gemaakte afspraken en het vertrouwen in haar als softwareaanbieder. Het

Nadere informatie

Paxton10 building intelligence wat is het? Waarom kiezen voor Paxton10? Beveiliging. Gemak. Energiebesparend

Paxton10 building intelligence wat is het? Waarom kiezen voor Paxton10? Beveiliging. Gemak. Energiebesparend Waarom kiezen voor Paxton10? Beveiliging Paxton10 is het eerste systeem dat out-of-the-box toegangscontrole, videomanagement en gebouwbeheersysteem in één oplossing aanbiedt. Hierdoor is het mogelijk bestaande

Nadere informatie

Het managementsysteem voor intelligente veiligheid. FlexES Guard

Het managementsysteem voor intelligente veiligheid. FlexES Guard Het managementsysteem voor intelligente veiligheid naast overzicht ook inzicht De overvloed aan informatie die we Het modulaire beschikt tegenwoordig moeten verwerken, is over de volgende functionaliteiten:

Nadere informatie

Telezorgcentrum een oplossing? Luc de Witte

Telezorgcentrum een oplossing? Luc de Witte 22-10-2015 Telezorgcentrum een oplossing? Luc de Witte Hoogleraar en Lector Technologie in de Zorg Directeur Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT) TIJD 16.00 tot 16.30 Waar staan

Nadere informatie

De Veiligheidsregio IJsselland heeft een Lijst van Wensen opgesteld die onderverdeeld is in de volgende drie onderdelen:

De Veiligheidsregio IJsselland heeft een Lijst van Wensen opgesteld die onderverdeeld is in de volgende drie onderdelen: Bijlage 4.B Lijst van Wensen De Veiligheidsregio IJsselland heeft een Lijst van Wensen opgesteld die onderverdeeld is in de volgende drie onderdelen: K1: Inventarisatie en toegangsplan o K1.1: Inventarisatieplan

Nadere informatie

Grip op diversiteit aan beveiligingseisen: Compliant zijn en blijven, maar hoe? VIAG themadag Drs. D.J. van der Poel RE RA 21 maart 2014

Grip op diversiteit aan beveiligingseisen: Compliant zijn en blijven, maar hoe? VIAG themadag Drs. D.J. van der Poel RE RA 21 maart 2014 1 Grip op diversiteit aan beveiligingseisen: Compliant zijn en blijven, maar hoe? VIAG themadag Drs. D.J. van der Poel RE RA 21 maart 2014 Inhoud 2 Inleiding: enige trends in de markt In het speelveld

Nadere informatie

DIGITAAL SLUITSYSTEEM VOOR HET ONDERWIJS

DIGITAAL SLUITSYSTEEM VOOR HET ONDERWIJS DIGITAAL SLUITSYSTEEM VOOR HET ONDERWIJS 112015, NED MD202 iloq Benelux BV High Tech Campus 69 5656 AG Eindhoven, Nederland Tel. +31 (0)40 2138720 iloq Oy, Oulu, HQ Yrttipellontie 10 90230 Oulu, Finland

Nadere informatie

TECHNISCHE INFORMATICA AAN DE UNIVERSITEIT HANNOVER: BESLISSING MET TOEKOMST.

TECHNISCHE INFORMATICA AAN DE UNIVERSITEIT HANNOVER: BESLISSING MET TOEKOMST. TECHNISCHE INFORMATICA AAN DE UNIVERSITEIT HANNOVER: BESLISSING MET TOEKOMST. SEITE Seite 1 TECHNISCHE INFORMATICA AAN DE UNIVERSITEIT HANNOVER: BESLISSING MET TOEKOMST. De bezoeker vindt op het universiteitsterrein

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwste generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest

Nadere informatie

Nat, droog en digitaal. Degelijke én innovatieve samenwerking

Nat, droog en digitaal. Degelijke én innovatieve samenwerking Hans Deijkers Directeur Overheid IBM Global Business Services 20-01-2016 Nat, droog en digitaal. Degelijke én innovatieve samenwerking Smart Partners Bouwen aan de ioverheid in publiekprivate setting Strategische

Nadere informatie

ENVIRON LOCK SOLUTIONS

ENVIRON LOCK SOLUTIONS ENVIRON LOCK SOLUTIONS In samenwerking met Southco & Environ Locking Solutions Environ Vergrendelingsoplossingen van Excel, in samenwerking met Southco en BioConnect, bieden een ergonomische en stijlvolle

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein CR Den Haag D Schriftelijke vragen Mifare chip

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein CR Den Haag D Schriftelijke vragen Mifare chip Postbus 20701 2500 ES Den Haag Telefoon (070) 318 81 88 Fax (070) 318 78 88 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag Datum 25 november 2008 Ons kenmerk Onderwerp

Nadere informatie

Zorgeloos communiceren. Ook voor uw totaaloplossing!

Zorgeloos communiceren. Ook voor uw totaaloplossing! Zorgeloos communiceren Ook voor uw totaaloplossing! Aangenaam Wij zijn Flexcom, adviseurs op het gebied van communicatie. Wij willen ervoor zorgen dat u zorgeloos kunt communiceren. Dit doen we met een

Nadere informatie

ivisit & iwork Identity & Access Management security solutions

ivisit & iwork Identity & Access Management security solutions ivisit & iwork Identity & Access Management ivisit Nog nooit was uw bezoekersregistratie zo overzichtelijk! Heeft uw bedrijf dagelijks een grote hoeveelheid bezoekers, contractors of leveranciers waarvan

Nadere informatie

Deltion Scense. 8 December 2010

Deltion Scense. 8 December 2010 Deltion Scense 8 December 2010 Wie Wat - Waar Regionaal Opleidingscentrum in Zwolle (ROC) 16.000 jongeren en volwassenen beroeps onderwijs op middelbaar niveau 1.200 mensen in onderwijsgevende en ondersteunende

Nadere informatie

Onderwijs en ICT Beleidsplan

Onderwijs en ICT Beleidsplan Onderwijs en ICT Beleidsplan Periode: 2017 - School: Schoolleider: Proces eigenaar van het ICT beleid: Is er een gedragen teambesluit: Versie: Id Beleidsterrein / onderdeel Mogelijke deelvragen Inhoud

Nadere informatie

VOEG VEILIGHEID EN WAARDE TOE AAN UW EIGENDOMMEN

VOEG VEILIGHEID EN WAARDE TOE AAN UW EIGENDOMMEN VOEG VEILIGHEID EN WAARDE TOE AAN UW EIGENDOMMEN Oplossingen voor Bergingen SKILL, QUALITY AND EXPERIENCE www.troax.com Toonaangevend leverancier van gebiedsafscherming voor binnentoepassing Bouw & Beveiliging

Nadere informatie

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten 1 Cloudcomputing is populair, en niet zonder reden. Clouddiensten

Nadere informatie

4 redenen om toegang tot online. applicaties te centraliseren

4 redenen om toegang tot online. applicaties te centraliseren 4 redenen om toegang tot online applicaties te centraliseren Het aantal online applicaties blijft maar groeien. Ze geven administratie- en accountantskantoren flinke voordelen tegenover lokale software.

Nadere informatie

De kracht van eenvoud en efficiëntie. Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet

De kracht van eenvoud en efficiëntie. Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet De kracht van eenvoud en efficiëntie Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet Inhoud Zet u uw huidige storage resources wel optimaal in? 03 Beter management van storage en data 04 Data

Nadere informatie

CYBER SECURITY MONITORING

CYBER SECURITY MONITORING THREAT INTELLIGENCE & ANALYTICS CYBER SECURITY MONITORING Het continu monitoren van het netwerkverkeer en logbestanden draagt bij aan het vroegtijdig detecteren van bijvoorbeeld malware, ransomware of

Nadere informatie

Eenvoudig en veilig. Intelligent toegangsverleningsconcept met smartphone.

Eenvoudig en veilig. Intelligent toegangsverleningsconcept met smartphone. Eenvoudig en veilig Intelligent toegangsverleningsconcept met smartphone www.ces.eu Klassiek probleem opgelost Nog steeds worden de meeste huisdeuren geopend en gesloten met een traditionele sleutel, de

Nadere informatie

Sleutelbeheer systemen

Sleutelbeheer systemen Sleutelbeheer systemen Intelligente en innovatieve oplossingen om de toegang tot sleutels te beheren ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Secure. Manage. Audit. Wat zou ons leven zijn

Nadere informatie

Nieuw! Bezoekersbeheer. Kortere wachttijden, minder werk, meer veiligheid

Nieuw! Bezoekersbeheer. Kortere wachttijden, minder werk, meer veiligheid Nieuw! Bezoekersbeheer Kortere wachttijden, minder werk, meer veiligheid Editorial Toegangscontrole en tijdregistratie zorgen voor grote uitdagingen. U wilt doorstarten met uw bedrijf Uw doel is het om

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

IP TELEPHONY & UNIFIED COMMUNICATIONS

IP TELEPHONY & UNIFIED COMMUNICATIONS IP TELEPHONY & UNIFIED COMMUNICATIONS Nederlands GET IN TOUCH innovaphone AG Böblinger Str. 76 D-71065 Sindelfingen Tel. +49 7031 73009-0 Fax +49 7031 73009-9 info@innovaphone.com www.innovaphone.com UW

Nadere informatie

Informatiebeveiliging binnen de gemeente Delft COMMISSIE ECONOMIE, FINANCIËN EN BESTUUR

Informatiebeveiliging binnen de gemeente Delft COMMISSIE ECONOMIE, FINANCIËN EN BESTUUR Informatiebeveiliging binnen de gemeente Delft COMMISSIE ECONOMIE, FINANCIËN EN BESTUUR 26 SEPTEMBER 2018 INLEIDING Onderzoeksvraag: Zijn de persoonsgegevens en andere gevoelige informatie bij de gemeente

Nadere informatie

Sammode Smart Lighting Concept

Sammode Smart Lighting Concept Sammode Smart Lighting Concept Het Sammode Smart Lighting Concept is opgebouwd uit zeer duurzame armaturen, die voorzien zijn van slimme lichtbesturingscomponenten zoals actuatoren (controllers en LEDdrivers)

Nadere informatie

Software voor AGF ondernemers.

Software voor AGF ondernemers. NEOX Software voor AGF ondernemers. Uw rendement in beeld met Neddox. NEOX S O F T W A R E V O O R A G F O N E R N E M E R S Next Business Solutions Mission Statement e oorsprong van Neddox B.V. ligt in

Nadere informatie

Kijken, kiezen, maar wat te kopen?

Kijken, kiezen, maar wat te kopen? Kijken, kiezen, maar wat te kopen? 15 aandachtspunten bij overgang naar de cloud Cloud biedt voor veel organisaties de mogelijkheid om te innoveren zonder hoge investeringen. Zowel Telecom providers als

Nadere informatie

SLEUTELMANAGEMENT. Dit unieke beheersysteem is een gevolg van optimaliseren en standarisatie van de verschillende ontwikkelde producten.

SLEUTELMANAGEMENT. Dit unieke beheersysteem is een gevolg van optimaliseren en standarisatie van de verschillende ontwikkelde producten. De MB Safety IQ serie maakt het nu mogelijk om al uw belangrijke sleutels en/of lockers te beheren zonder dat het noodzakelijk is een computer te koppelen. Bovendien kunnen het sleutelbeheer- en lockersysteem

Nadere informatie

Deltion College Zwolle

Deltion College Zwolle Wie Wat Waar (ook wel ) Regionaal Opleidingencentrum in Zwolle (ROC). Het college verzorgt voor ruim 16.000 jongeren en volwassenen beroeps onderwijs op middelbaar niveau. Bij Deltion werken ruim 1.200

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

UITNODIGING ICT MARKTTOETS

UITNODIGING ICT MARKTTOETS UITNODIGING ICT MARKTTOETS Infrastructuur Managed Services LOGIUS 28 maart 2019 Voor de digitale economie Op donderdag 28 maart 2019 organiseert Nederland ICT in opdracht van Logius een ICT Markttoets

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie