Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s)"

Transcriptie

1 4 november 2016 nummer 3 schooljaar 2016/2017 Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen, Afgelopen woensdag was het Dankdag voor gewas en arbeid. Een uitdrukking, een dag, een feest waar steeds minder mensen iets mee hebben. Enerzijds heel begrijpelijk, want er gaan steeds minder mensen naar een kerk of een andere Christelijke bijeenkomst. Tegelijkertijd leven we in het rijke Westen. Wie zijn wij dat wij het verdienen dat we het hier (over het algemeen genomen) zo goed hebben? Deze week las ik in de krant een stukje over Dankdag. De vraag die gesteld werd was: Kun je op commando dankbaar zijn? Is dankbaarheid een gevoel dat je kunt opleggen? Ja en nee. Dankbaar zijn is een opdracht vanuit de bijbel. Net als liefde: heb God lief boven alles en je naaste als jezelf. Anderzijds is het ook iets wat je niet kunt afdwingen. Het is namelijk een keus die ieder mens zelf moet maken. In diezelfde krant werd dankbaarheid uitgelegd als een magneet die, uit alles wat we op een dag meemaken, de dingen naar boven haalt die het waard zijn om voor te danken. Een Amerikaanse psycholoog ontdekte een paar jaar geleden dat als je regelmatig mensen een bedankbriefje stuurt, dat zorgt voor een forse verbetering van je gemoedsgesteldheid. Zeg maar: het geeft je een veel beter gevoel als je mensen bedankt! Wie (be)dankt wordt dus gelukkiger! Dat zal wellicht niet helemaal de bedoeling zijn geweest om de Dankdag te organiseren maar het is wel een heel belangrijk gegeven. Als we dan kijken naar de huidige wereld, naar ons eigen land, naar ons eigen leven, als we wat meer dankbaarheid tonen in de kleine dingen die we dagelijks meemaken, zal ons leven er dan niet iets vriendelijker en gelukkiger uit gaan zien? Allen een hartelijke groet, K.J. van Grootheest In deze nieuwsbrief komen aan de orde: Ouderspreekavond SE2-rapport & herkansingsbrief ouderklankbordgroep weerbaarheidstraining voorstelling Klappen voor Bart 24 uurs vastenactie Expeditieteam Kiezen doe je niet zomaar workshops mbo beroepenmanifestatie foto-impressie cultuur- & werkweek Noorikvloggers aan de slag vuurwerkregels voorlichtingen Gemeente Twenterand

2 Agenda Vanaf donderdag 10 november uur t/m dinsdag 15 november uur Vrijdag 11 november Via Magister inschrijven voor de ouderspreekavond Ljr. 4 - uitreiking SE2-rapport & herkansingsbrief Woensdag 16 november Ljr. 4 - inleveren herkansingsbrief uur Vrijdag 18 november Ljr. 4 - herkansing SE2 ljr. 4 Maandag 21 november Dinsdag 22 november Donderdag 24 november Ouderspreekavond Vrijdag 25 november Nieuwsbrief 4 Donderdag 1 december Maandag 5 december Dinsdag 6 december Ljr. 1 (anti-pest) voorstelling Klappen voor Bart CCK2 Ljr. 3 - theater De Voorveghter Jeans s avonds Ljr. 2 Beroepen Doedagen Hardenberg 24-uurs vastenactie Expeditieteam Sinterklaas Ljr. 1 & 2 (vrijwillig) minitrampolinetoernooi Dinsdag 13 december uur Informatieavond ouders groep 8 Vrijdag 16 december Nieuwsbrief 5 Maandag 19 december Vrijdag 23 december Ljr 4 lesgroep geschiedenis excursie Den Haag Kerstvieringen Personele zaken Na een lange onderwijsperiode, waarvan ruim 17 jaar bij CSG Het Noordik, neemt onze economiedocent en rekenexpert, dhr. D. Mensink, afscheid van onze vestiging. Hij heeft inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd behaald. Vrijdag 28 oktober was er een gezellige afscheidsreceptie en werd hij bedankt voor alles wat hij voor onze leerlingen en de school heeft gedaan en heeft betekend. Dat hij definitief een punt achter zijn loopbaan als docent zet duurt echter nog enkele maanden. Vanaf 12 november neemt hij tijdelijk de wiskunde- en rekenlessen van mw. L. Zonnebelt over. Zij gaat dan met zwangerschapsverlof. Hr. De Boer gaat minder lessen geven. In verband hiermee vindt er een nieuwe lesgroepindeling voor aardrijkskunde plaats. Ook zal mw. B. Brakert, die al eerder bij ons op school is ingevallen, enkele aardrijkskunde- en wiskundelessen overnemen. In verband met de vele mutaties gaat per 21 november voor vrijwel de hele school een nieuw rooster in. Ouderspreekavond Op maandag 21 november wordt u als ouder(s)/verzorger(s) weer in de gelegenheid gesteld om met docenten over de resultaten van uw zoon/dochter te spreken. De inschrijving gebeurt via de ouderinlog van Magister. U ontvangt hierover een . De inschrijving opent donderdag 10 november uur en sluit dinsdag 15 november om uur. Beschikt u niet meer over de juiste inloggegevens, dan kunt u dit telefonisch of per (vriezenveen@noordik.nl) bij de administratie aangeven. Zodra het rooster gereed is, ontvangt u via Magister een mail hoe laat en in welke ruimte u tijdens de tienminutengesprekken wordt verwacht.

3 Uitreiking SE2-rapport & herkansingsbrief Vandaag sluiten de examenleerlingen hun SE2-week af. Naast de cijferregistratie in Magister, krijgen de leerlingen vrijdag 11 november hun SE2-rapport ook uitgereikt. Hier wordt een brief bijgevoegd waarmee er voor de herkansing van vrijdag 18 november ingeschreven kan worden. Het antwoordstrookje moet uiterlijk woensdag 16 november uur weer ingeleverd zijn bij de vakdocent. Ouderklankbordgroep Maandag 31 oktober zijn we voor het eerst dit schooljaar samen met de ouderklankbordgroep bijeengekomen. Tijdens de vorige bijeenkomst in mei hebben dhr. R. Berends, mw. E. Bosman en dhr. D. van der Kolk afscheid genomen en hebben we hen bedankt voor hun jarenlange bijdrage en inzet. We zijn blij dat de drie vacante plaatsen snel zijn ingevuld. Maandagavond hebben we mw. J. Berghuis, mw. C. Vrijhof en mw. H. Wildvank welkom geheten. Samen hebben we o.a. gesproken over gedane en komende activiteiten, personele zaken, de werkweek en de tevredenheidsenquêtes. Het was een goed overleg in een constructieve sfeer. Weerbaarheidstraining Volgende week gaat de weerbaarheidstraining op onze vestiging van start. We proberen leerlingen in kleine groepjes vaardiger te maken in onderwerpen als opkomen voor jezelf, omgaan met sociale druk, zelfvertrouwen, grenzen aangeven en zelfverdediging. Mochten er vragen over weerbaarheidstraining zijn, dan kunt u/kun je terecht bij mw. E. ten Hartog of dhr. G. Koetsier Anti-pest voorstelling Klappen voor Bart ljr. 1 Op dinsdag 22 november is cabaretier Bart Melief te gast met zijn progamma Klappen voor Bart. De voorstelling vindt plaats in CCK2. Bart laat aan onze eerstejaars zien wat het doet als je geboren bent met een hazenlip en de gevolgen daarvan. Hij is jaren gepest op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Hij gebruikt Whatsapp en YouTube-fragmenten als voorbeelden en ter opluistering van zijn show; herkenningspunten die vandaag de dag ook in onze schoolsituatie aangegtroffen worden. Bart geeft adviezen aan gepesten, maar laat ook de meelopers en de pesters niet ongemoeid. We verwachten een leerzame voorstelling die genoeg stof tot nadenken zal geven.

4 Beroepen Doe-dagen ljr. 2 Op woensdag 30 november en donderdag 1 december worden in de Evenementenhal Hardenberg voor de 17 e keer de Beroepen Doe-dagen georganiseerd. De donderdagochtend gaan de leerlingen van klas 2 vanuit school met de bus hier naar toe. De kennismaking vindt op een speciale manier plaats. Vanuit de mbo-opleidingen worden er namelijk voor allerlei beroepen Doe- Activiteiten georganiseerd. Leerlingen hebben zich digitaal hiervoor ingeschreven. Voor u als ouder(s)/verzorger(s) is er de mogelijkheid om op de donderdagavond van tot uur hier samen met uw zoon/dochter een kijkje te nemen en u te laten voorlichten over de vele beroepen. De ouder(s)/verzorger(s) van ljr. 2 hebben hierover per een brief ontvangen. 24-uurs-vastenactie Expeditieteam Donderdag 1 december is het weer zo ver: de 24 uurs-vastenactie, georganiseerd door het Expeditieteam! Er was veel animo; de inschrijving was snel vol. 150 leerlingen zijn aanwezig bij de aftrap op donderdag 1 december om uur en blijven op school tot de afronding met lunch op vrijdag 2 december om uur. In de tussentijd gaan de lessen gewoon door en zijn er 's avonds verschillende activiteiten. We hopen op een even succesvolle actie als vorig schooljaar. Mogen we op jouw/uw steun rekenen? Kiezen doe je niet zomaar! Een nieuwe school kiezen, doe je niet zomaar. Welke school past het beste bij uw kind? Kiezen begint met kijken. Tijdens de open dagen bijvoorbeeld. Maar speciaal voor ouders van leerlingen uit groep 8 organiseren we ook enkele voorlichtingsavonden: Dinsdag 8 november Noordikslaan - Almelo Donderdag 10 november van Renneslaan Almelo Maandag 14 november Vroomshoop Dinsdag 13 december - Vriezenveen U bent van harte welkom. Lees ook de folder kiezen begint met kijken, waarin ook de informatieavonden van andere VOscholen in Almelo e.o. vermeld staan. Alle avonden beginnen om uur. Het Open Huis van Het Noordik Vriezenveen is: dinsdag 24 januari 2017 van tot uur.

5 Gastles Hoe maak je een promo? De KB4-leerlingen van de sector Technologie en Dienstverlening hadden dinsdag 25 oktober een zeer interessante gastles over het maken van een promotiefilm, waarbij de heer B. Rietveld van Fload 360 hen heeft bijgepraat over o.a. het camerawerk en toepassen van drones. Aansluitend gingen de leerlingen zelf aan de slag met het maken van een promo. Wist je/u dat..

6 Workshop lj. 2 veilig uitgaan = veilig thuiskomen maakte jongeren bewust van de risico s en de gevaren van het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens de interactieve clinic namen de leerlingen deel aan een alcoholquiz, een reactietest met alcoholsimulatie-brillen en kregen ze verhalen te horen van jongeren die het slachtoffer waren geworden van alcoholgebruik in het verkeer. Ook werden de wettelijke regels m.b.t. alcoholgebruik in het verkeer toegelicht. Zorg & Welzijn klas 3 en BB4 De eerste lessenserie koken is succesvol afgesloten, aldus hun trotse docente, mw. J. Mulder!

7 Veel animo voor mbo-beroepenmanifestatie De mbo beroepenmanifestatie was een groot succes, met dank aan de ROC s en overige vervolgopleidingen. Ook bedanken we alle leerlingen en ouder(s)verzorger(s) voor hun aanwezigheid en getoonde interesse!

8 1 e kookles D&P Technologie & Multimedia Voor het examen volgend jaar moeten de leerlingen een eenvoudig gerecht kunnen maken. Maandag 31 oktober is er een eerste aanzet geweest. De uitdaging was groentesoep. Onze docenten de heren Lemans en Bouwhuis waren hun "proefkonijnen". De feedback was positief. De leerlingen lieten het zich ook goed smaken. Foto s Cultuurweek Klei - animatie Schrijver Maren Stoffels Workshop Frank Droste Voorbereiding Scapino 3d pen design

9 Foto s Het paard van Troje lj. 1

10 Foto s werkweek Thüringen Meer foto s op de website Kranslegging op het kampterrein van Buchenwald Mahnmal Buchenwald door regering DDR in 1954 tot stand gekomen Paleis Nationalpark Kassel Kastel Wartburg, waar Maarten Luther ondergedoken zat.

11 Foto s werkweek Luxemburg Ook het sporten hoort er tijdens de werkweek Luxemburg bij! De Dom in Keulen Noordikvloggers aan de slag Acht leerlingen gaan vanaf half november vloggen voor Het Noordik. Zij vertellen het verhaal van Het Noordik. We hopen natuurlijk dat veel groep 8-leerlingen hen gaan volgen, maar ook dat onze leerlingen en u als ouders/verzorgers nieuwsgierig zijn naar de vlogs. De vlogger met de meeste volgers, wint een meet & greet met een bekende vlogger. De leerlingen bedenken zelf leuke schoolgerelateerde onderwerpen, maar werken ook met thema s die passen bij Het Noordik. Mocht je een leuk idee hebben voor een vlog, stuur dan een mail naar a.kerkdijk@noordik.nl. De vlogredactie beoordeelt vervolgens of de aangedragen onderwerpen zich lenen voor een leuke vlog. Lang Leve de Liefde! In de maand november worden er voor jongeren in Twenterand (gratis) voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over relaties en seksualiteit. De GGD en de jongerenwerkers gaan tijdens deze bijeenkomsten in gesprek met jongeren over lichaamstaal en omgang. Wat is normaal en wat kun je beter laten of anders doen. Heeft u als ouder ook vragen over liefde en relaties en hoe dat bespreekbaar te maken met je kind? Lees dan de volgende tips De voorlichtingen genaamd Lang leve de Liefde vinden plaats in de vier grootste kernen van de gemeente Twenterand. Op onderstaande data kunnen de jongeren de volgende jongerencentra bezoeken. De avonden starten om uur. Jongerenwerk Den Ham; woensdag 9 november Jongerencentrum Flashback in Vriezenveen; maandag 14 november Jongerencentrum Het Front in Vroomshoop; donderdag 17 november Jongerencentrum Future in Westerhaar; donderdag 17 november De voorlichtingen zijn gratis te bezoeken voor alle jongeren van 12 t/m 17 jaar. Voor meer informatie stuur een bericht naar shollander@zorgsaamtwenterand.nl. Project Leefstijl Lang Leve de Liefde wordt georganiseerd vanuit het project leefstijl. De GGD, gemeente Twenterand, Jongerenwerk Den Ham, Radar Oost Nederland, Stichting Reflection en Zorgsaam Twenterand werken hierbij samen om jongeren te helpen hun sociaalemotionele vaardigheden verder te ontwikkelen.

12 Vuurwerkregels Zo tegen het eind van het jaar wijzen we weer op de vuurwerkregels: het in bezit hebben, ontsteken en verhandelen van vuurwerk is op school en in de directe omgeving verboden! Tip Mediawijsheid Sluit pop-ups in je browser met Alt F4. Soms zie je een venster dat plots opkomt terwijl je hier niet om hebt gevraagd. Dit is een pop-up. Hierin zie je soms een kruisje dat doet vermoeden dat je daarmee het venster sluit. Dan blijkt het 'kruisje' gewoon bij de pop-up te horen en word je alsnog naar de geadverteerde website doorgeschakeld. Als je de toetsencombinatie Alt F4 gebruikt als er een pop-up opkomt, weet je zeker dat je het ongewilde venster sluit. Oase dagopeningen Onderwerpen: Na de storm commentaar hebben daar heb ik recht op God, Soms stormt het diep vanbinnen Dan buitelen allerlei gevoelens over elkaar heen. Nare gevoelens of juist fijne. Woedende of opwindende. We worden heen en weer geslingerd en lijken op bomen waarvan de takken alle kanten op geblazen worden. Help ons om dan weer wat rust vanbinnen te krijgen. Geef ons controle over die storm. En als de emoties zijn geluwd en alle heftigheid is gezakt, help ons dan om onszelf een heel klein beetje beter te begrijpen. Dit is een uitgave van: CSG Het Noordik Krijgerstraat XW Vriezenveen Postbus AM Almelo T E: vriezenveen@noordik.nl

Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s),

Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), r 11 november 2017 Nummer 3 Schooljaar 2017/2018 Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), School is leuk! Wat? School leuk??? Kom op man, dat meen je niet. School is zo boring!! Tja.. wat moet je hiermee?

Nadere informatie

Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s)

Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) 31 maart 2017 Nummer 9 Schooljaar 2016/2017 Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), Voor jullie ligt wederom een nieuwsbrief met veel belangrijke en interessante

Nadere informatie

Van de directie. Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Van de directie. Beste leerlingen en ouders/verzorgers, 7 december 2017 Nummer 4 Schooljaar 17/18 Van de directie Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Deze week liep ik op straat rond de school en heb ik eens even gekletst met wat leerlingen die daar ook

Nadere informatie

Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s)

Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) 25 november 2016 nummer 4 schooljaar 2016/2017 Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen, Waarom ga je naar school? Waarom moet je geschiedenis of wiskunde leren?

Nadere informatie

zijn. Niet voor niets is zijn naam: Ik Ben. Hij wil er in mooie maar ook in mindere dagen bij zijn. Wil jij dat ook?

zijn. Niet voor niets is zijn naam: Ik Ben. Hij wil er in mooie maar ook in mindere dagen bij zijn. Wil jij dat ook? 15 juli 2016 nummer 14 schooljaar 2015/2016 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Het jaar zit erop, we hebben het schooljaar 2015-2016 nu definitief afgesloten en we kunnen terugkijken op een heel bijzonder

Nadere informatie

Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van dit jaar. We zijn alweer twee maanden onderweg en de school draait goed. Een reden tot dankbaarheid.

Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van dit jaar. We zijn alweer twee maanden onderweg en de school draait goed. Een reden tot dankbaarheid. 2 november 2018 Nummer 2 Schooljaar 2018/2019 Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van dit jaar. We zijn alweer twee maanden onderweg en de school draait goed. Een

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Iris. en Het Noordik. Volg ons op:

Iris. en Het Noordik. Volg ons op: m o k l We e z n o op n e g a d n e p o Iris en Het Noordik Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je

Nadere informatie

Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s)

Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) r 24 mei 2017 Nummer 11 Schooljaar 2016/2017 Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), Deze week vieren we weer Hemelvaartsdag. Een dag waar veel mensen van denken:

Nadere informatie

Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s)

Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) 20 januari 2017 nummer 6 schooljaar 2016/2017 Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) Beste leerlingen, ouder(s) en verzorger(s), Het nieuwe jaar 2017 is begonnen. Maandag 9 januari zijn we als team bij

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING NIEUWSBRIEF VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING Schooljaar 2018-2019 zit erop. Iedereen zal ongetwijfeld toe zijn aan een periode van rust, ontspanning en inspiratie.

Nadere informatie

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op:

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op: Welkom op onze open dagen teren s e r p e t f r Ik du Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je bent

Nadere informatie

Van de directie. Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie. Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), 1 juni 2018 Nummer 10 Schooljaar 17/18 Van de directie Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), Het lijkt wel volop zomer, de temperatuur is al weken ver boven het normale niveau. Genieten dus! De warmte

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 28 november t/m 02 december Agenda: Ma - Di - Gr.8 8.20 uur - Meeloopdag Noordik Vroomshoop Wo - Gr.3-4 13.15 uur - Optreden Breek de maand show Do - Vr - Beste ouders/verzorgers Sinterklaas

Nadere informatie

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Beste ouders/ verzorgers, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van PENTA college CSG Hoogvliet 2015-. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Voor u alvast de nieuwsbrief van januari 2019, maar wij kijken nog even met een voldaan gevoel terug naar de laatste schoolweek van 2018. Gisteren

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 18 10-06-2014 In dit nummer: Website Facebook Informatieavond Personele

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl nieuwsbrief Schooljaar 2015 2016 1 oktober 2015 nr. 6 Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl GAANDEWEG Opnieuw beginnen; een prachtig cadeau om elkaar te geven en elkaar te gunnen!

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Brood zonder zout.. bah!

Brood zonder zout.. bah! 21 september 2018 Nummer 1 Schooljaar 2018/2019 Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), Brood zonder zout.. bah! Het nieuwe schooljaar 2018-2019 is van start gegaan. Een goed begin is het halve werk

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 5/6,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 5/6, OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 5/6, Voor u ziet u informatie over de Brede school

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR WELKOM OP VMBO Maasland AANDACHT VOOR Ben jij bijna van de basisschool af en ga je volgend jaar naar het vmbo? Heb je er nu al zin in? Of vind je het spannend? Op je nieuwe school krijg je verschillende

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock Schooljaar 2018-2019 Nr. 14 Ready to Rock Een muziekproject waarbij kinderen uit groep 6 t/m 8 na school, maar wel op school, een instrument leren bespelen. Doel van deze lessen: kinderen gratis kennis

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05 Nieuwsbrief 6 2014 2014-2015 nr. 05 Beste ouders/ verzorgers, De herfstvakantie is weer achter de rug. De komende periode wordt een drukke, maar gezellige tijd. Binnenkort komen de eerste rapporten en

Nadere informatie

EXAMENGIDS BB - KB - TL. Schooljaar vmbo - Vriezenveen. CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen april

EXAMENGIDS BB - KB - TL. Schooljaar vmbo - Vriezenveen. CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen april vmbo - Vriezenveen EXAMENGIDS BB - KB - TL Schooljaar 2015-20 CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen april 20 1 Examengids 20 Uitgegeven door: CSG Het Noordik, vestiging vmbo - Vriezenveen Krijgerstraat

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

EXAMENGIDS. Schooljaar vmbo - Vriezenveen. CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen maart

EXAMENGIDS. Schooljaar vmbo - Vriezenveen. CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen maart vmbo - Vriezenveen EXAMENGIDS Schooljaar -18 CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen maart 18 1 Examengids /18 Uitgegeven door: CSG Het Noordik, vestiging vmbo - Vriezenveen Krijgerstraat 7 7671 XW Vriezenveen

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit 3, 4 h en 3, 4 en 5 v Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Onderwerp Einde schooljaar 2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Krakeelpolderweg. vmbo bb. vmbo kb. vmbo gl/tl. met en zonder lwoo

Krakeelpolderweg. vmbo bb. vmbo kb. vmbo gl/tl. met en zonder lwoo Krakeelpolderweg vmbo bb vmbo kb vmbo gl/tl met en zonder lwoo Krakeelpolderweg Krakeelpolderweg Krakeelpolderweg open dag zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School in bedrijf Ouders en leerlingen kunnen

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

EXAMENGIDS BB - KB - TL. Schooljaar vmbo - Vriezenveen. CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen maart

EXAMENGIDS BB - KB - TL. Schooljaar vmbo - Vriezenveen. CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen maart vmbo - Vriezenveen EXAMENGIDS BB - KB - TL Schooljaar 16- CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen maart 1 Examengids Uitgegeven door: CSG Het Noordik, vestiging vmbo - Vriezenveen Krijgerstraat 7 7671 XW

Nadere informatie

Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018

Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018 Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018 Algemeen De leerlingen krijgen informatie over de Zomerschool via Magistermail, kijk regelmatig! Deze lijst

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE!

BELANGRIJKE INFORMATIE! Aan ouders en leerlingen van klas 4M/4MH BELANGRIJKE INFORMATIE! Rotterdam, 13 mei 2018 Betreft: Informatie einde schooljaar Geachte ouders/beste leerlingen, Maandag 14 mei start het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer: 29 augustus 2017 Nieuwsbrief Welkom! Graag heet ik alle leerlingen en ouders weer van harte welkom op school! We zijn alweer een week bezig en iedereen is inmiddels al een beetje gewend aan de nieuwe juf

Nadere informatie

EXAMENGIDS. Schooljaar vmbo - Vriezenveen. CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen maart

EXAMENGIDS. Schooljaar vmbo - Vriezenveen. CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen maart vmbo - Vriezenveen EXAMENGIDS Schooljaar 18-19 CSG Het Noordik, vestiging Vriezenveen maart 19 1 Examengids 18/19 Uitgegeven door: CSG Het Noordik, vestiging vmbo - Vriezenveen Krijgerstraat 7 7671 XW

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media Nieuwsbrief 5 25 oktober 2018 Belangrijke data: 26 oktober Halloween Kromstraat 29 oktober Schema oudergesprekken in centrale hal (gr. 1 t/m 7) 29 oktober Informatieavond VO groepen 7 en 8, 19.30 uur 31

Nadere informatie

De start van het schooljaar en de informatieavonden

De start van het schooljaar en de informatieavonden Nieuwsbrief voor ouders nummer 2 22 augustus 2018 Vooraf Vorige week is in de eerste nieuwsbrief voor ouders aangegeven dat wij het belangrijk vinden om onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) goed

Nadere informatie

Einde schooljaar

Einde schooljaar 29 juni 2018 Einde schooljaar 2017-2018 Het einde van het schooljaar is altijd een moment om de balans op te maken. Waar kunnen we als school trots op zijn en waar moeten we nog stappen zetten om te verbeteren?

Nadere informatie

13.15-14.30 uur Introductie lj.3 woensdag 20-08-2014 Inhalen toetsen lj.4 08.15-15.00 uur Poldersportdag lj.3 08.30-14.30 uur Introductie lj.

13.15-14.30 uur Introductie lj.3 woensdag 20-08-2014 Inhalen toetsen lj.4 08.15-15.00 uur Poldersportdag lj.3 08.30-14.30 uur Introductie lj. Jaarplanning Wk Dag Datum Tijd Activiteit 34 maandag 18-08-2014 Start periode 1 dinsdag 19-08-2014 08.30-12.00 uur Introductie lj.4 08.30-14.30 uur Schoolfotograaf (volgens rooster) 08.30-14.00 uur Introductie

Nadere informatie

t Omlopertje jaargang 10 nummer september 2018

t Omlopertje jaargang 10 nummer september 2018 t Omlopertje jaargang 10 nummer 26 10 september 2018 Kind op Maandag Ik heb jou nodig! Exodus 3: 1-14, Exodus 3: 15-4: 21 en 27-31 God heeft Mozes nodig: Hij moet naar de farao van Egypte gaan om te zeggen

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Van de directie. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), 26 april 2018 Nummer 8 Schooljaar 17/18 Van de directie Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), We hebben zojuist een periode van geweldig mooi weer achter de rug. Is het jou ook opgevallen dat alles

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC Achterberg September 2018

Nieuwsbrief IKC Achterberg September 2018 Allemaal een fij n Nieuwsbrief IKC Achterberg September 2018 Inhoud nieuwsbrief Parro agenda Kwink sociaal emotioneel leren Gym en vakantie rooster Stichting leergeld activiteiten commissie Kinderboekenfestival

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G5

Nieuwsbrief voor ouders G5 Nieuws voor leerjaar 5 1. Verbreden zonder grenzen Op 27 september hebben we tijdens de informatieavond voor de Gymnasium-5 leerlingen en hun ouders de aftrap gegeven aan Verbreden zonder grenzen. Zoals

Nadere informatie

Dukkie Dukkie is nog op zoek naar een overblijfouder (van uur). U ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Opgave

Dukkie Dukkie is nog op zoek naar een overblijfouder (van uur). U ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Opgave Schoolnieuws schoolweek 11: vrijdag 18 nov. 2016 Schoenendoosactie Maandag worden de versierde schoenendozen opgehaald. Heel fijn hoe iedereen zijn of haar bijdrage levert! Dus a.s. maandagmorgen is er

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: info@obs-apollo.nl 28 oktober Koffie morgen vanaf 8.30

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging Elke dag vertrouwd Sint-Michielsgestel elke dag een uitdaging Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele verandering. Als het aan het Elde College in Sint-Michelsgestel ligt, een prettige

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

VOORLICHTING BB/KB EINDEXAMENJAAR 2010-2011

VOORLICHTING BB/KB EINDEXAMENJAAR 2010-2011 VOORLICHTING BB/KB EINDEXAMENJAAR 2010-2011 PR0GRAMMA PROGRAMMA : Examenprogramma Pta. Slaag-zakregeling. Vragen rondom het examenprogramma. Decanaat. Informeel samenzijn. EINDEXAMENVAKKEN Algemene vakken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Nummer 24: 14 maart 2013

Nummer 24: 14 maart 2013 Nummer 24: 14 maart 2013 MAART 2013 Donderdag 14 mrt. 10.00-12.00 15.00-17.00 19.00-21.00 Vrijdag 15 mrt. 9.00-15.00 10.00-12.00 Inschrijving nieuwe leerlingen Jozefdag Inschrijving nieuwe leerlingen Zaterdag

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Voorleeskampioen 2017 Leonore Boek Voorleeswedstrijd 2017 Belangrijke data: 11 november Sint Maarten 15 november MR vergadering 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr april 2017

NIEUWSBRIEF. nr april 2017 NIEUWSBRIEF nr. 15 4 april 2017 In deze nieuwsbrief: 10 minuten inloop Giro 555 Koningsspelen en ruilmarkt Schoolschaaktoernooi-herhaling MR informatieavond Avondvierdaagse Schoolreisje Opbrengst van het

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief 52, 1475 JD, tel: 0299 401458 Nieuwsbrief Belangrijke data januari: 09 januari Eerste schooldag. 10 januari Oud papier Bijlage: Rooster Dick. (Vanaf 9 januari kom ik hele dagen op een school, maar dan

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 Nieuwe leerlingen Na de herfstvakantie is Luca van der Zande gestart op de Julianaschool. Wij wensen hem heel veel plezier op onze school! Even voorstellen Hallo allemaal,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Geweldige beloften die God aan ons geeft zodat we, ondanks soms hele roerige tijden, rust en bescherming kunnen vinden bij God.

Geweldige beloften die God aan ons geeft zodat we, ondanks soms hele roerige tijden, rust en bescherming kunnen vinden bij God. r 22 september 2017 Nummer 1 Schooljaar 2017/2018 Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), Hierbij de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2017-2018. We zijn alweer een drietal weken onderweg en de

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Paginanummer Bart Laureij 2

Paginanummer Bart Laureij 2 Nieuwsbrief nr. 3 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Bart Laureij 2 Jumbo 2 Rooster 2 Magister en spreekavond 2 CRAFTS stage en thema 6 3 Sectorwerkstuk 3

Nadere informatie

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november Agenda: 18-11 : leerlingbespreking mavo-4 19-+20 november : leerlingbespreking mavo-3. 20-11 : roostervrij vanaf het 4 e uur. 21-11 : herkansingen

Nadere informatie