Ons Aanbod THUISZORGWINKELL. kwaliteit voor het leven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ons Aanbod THUISZORGWINKELL. kwaliteit voor het leven"

Transcriptie

1 Ons Aanbod Gezondheid Comfort Zorg op maat THUISZORGWINKELL kwaliteit voor het leven

2 COLOFON MID Haachtsesteenweg 579 Postbus Brussel Redactie: An Van Loo Geert Demuynck Karine Lippens Marleen Devriese Michèle Vanroose Sandra Monard Walter Jenné WELKOM 4 Thuiszorgwebwinkel Gezondheid 6 Jong Gezin 6 Zwanger Voeding Verzorging Kleine kinderen Meten is weten 10 Hobby en vrije tijd 11 Hoor erbij 12 Communicatie 12 Allergie & luchtwegen 14 Sportief 15 Sportverzorging Comfort 20 Zitten en liggen 20 Zitten Liggen Warmte toepassingen 22 Verzorging 22 Kledij 23 Kousen Moeilijke voeten warmte ondergoed Aangepaste kledij Aan- en uitkleden Comfort in huis 27 Zetels Keuken Badkamer Slimme hulpjes Toilet Woon- en slaapkamer Accessoires Veilig verplaatsen 34 Zorg op maat 40 Borstzorg 40 Incontinentie 42 Stoma 44 Decubitus 45 Mobiliteit 46 Loophulpen Rolstoelen Elektronische rolstoelen Scooters Kindermobiliteit Rolstoelaccessoires Speciale fietsen Orthopedie 54 Revalidatie 56 Uitleendienst 62 Aanbod Tarieven Overzicht hulpmiddelen Persoonlijk alarm 64 PAS PAS plus Mobiel persoonlijk alarm met dank aan 66 Adressen thuiszorgwinkels Vormgeving: Michèle Vanroose Druk: Gevaert Printing V.U.: MID Haachtsesteenweg 579 Postbus 40, 1031 Brussel 11e druk - april 2013 Oplage : ex.

3 4 WELKOM 5welkom welkom DE THUISZORGWEBWINKEL DE THUISZORGWINKEL, ÉÉN ADRES VOOR HULPMIDDELEN Onze belangrijkste doelstelling is om kwalitatieve hulpmiddelen ter beschikking te stellen aan de beste prijs. Ons gespecialiseerd personeel rolstoelverstrekkers, bandagisten, orthopedisten, adviseurs en technici staat borg voor een professionele service. Bij hen kan je in alle privacy terecht met je vragen. Alle maatwerk, aanpassingen en herstellingen worden door onze technici uitgevoerd. Grote hulpmiddelen kan je door onze vervoerdienst aan huis laten bezorgen. De Uitleendienst bij de Thuiszorgwinkels van CM In onze Thuiszorgwinkels vind je talloze hulpmiddelen die het leven een stuk gemakkelijker en comfortabeler maken. Ze helpen je bij gewone dagdagelijkse handelingen, bij de verzorging, bij je werk of je hobby. De uitleendienst stelt allerhande hulpmiddelen ter beschikking aan zeer voordelige huurprijzen. Ons gespecialiseerd personeel staat borg voor een professionele service. CM-tegemoetkoming CM verleent een aantal tegemoetkomingen bij de aankoop van o.a. incontinentie- en antidecubitusmaterialen, glucosemateriaal en andere hulpmiddelen voor thuisverzorging. Informatie en Adviescentrum Een aangepaste woning biedt je de mogelijkheid om langer thuis te kunnen blijven wonen. In elke Thuiszorgwinkel krijg je vrijblijvend ergotherapeutisch advies. Onze speciaal opgeleide adviseurs helpen je ook met je dossier voor het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap. Ons gamma is veel ruimer dan wat we je hier tonen. Wens je meer informatie? Kom gerust eens vrijblijvend een kijkje nemen in één van onze Thuiszorgwinkels. Je vindt er zeker een in je buurt. Adressen zie op de achterzijde van deze catalogus. In de ThuiszorgWEBwinkel kan je 24u op 24u en 7 dagen op 7 terecht voor de aankoop van hulpmiddelen. Gestart eind 2010 is dit inmiddels een zeer succesvolle en vooral aanvullende dienstverlening van de Thuiszorgwinkels. Je kan dus snel en eenvoudig ons aanbod raadplegen en heel wat producten bestellen via internet. Levering in een Thuiszorgwinkel is steeds gratis. Ook de leveringen aan huis is gratis vanaf een aankoopbedrag van 125. Je kan hulpmiddelen bestellen via de ThuiszorgWEBwinkel en aan huis laten leveren bij iemand die thuis verzorgd wordt. Dat is pas praktisch! En vergeet niet: CM-leden krijgen 10% extra korting bij aankoop. Momenteel vind je een 1500-tal producten op onze website en dit gamma wordt nog elke dag uitgebreid. WEB Hoe werkt het? Na de bestelling bij de ThuiszorgWEBwinkel ontvang je een bevestigingsmail met verdere informatie over de levering. De meeste bestellingen worden binnen de 48 uur geleverd bij je thuis of in een Thuiszorgwinkel naar keuze. Blijf op de hoogte Wil je op de hoogte blijven van onze acties, promoties, evenementen en de laatste nieuwtjes uit de Thuiszorgwinkel of de ThuiszorgWEBwinkel? Schrijf je in op onze nieuwsbrief via onze website!

4 6Gezondheid - Jong gezin Gezondheid Jong gezin Jonge gezinnen genieten onze bijzondere aandacht. Zowel in de uitleendienst, als in de winkel kan je terecht voor aangepaste hulpmiddelen, medische apparaten of verzorgingsmaterialen. Ons aanbod ondersteunt je van bij de zwangerschap tot de voeding en verzorging van je baby. Zwanger Zwangerschapsbeha Tijdens de zwangerschap worden je borsten groter en zwaarder. Daarom draag je best een stevige beha. Let erop dat je borsten niet afgesnoerd of platgedrukt worden. Zwangerschapsgordel Wanneer je buik erg snel groeit of wanneer je lang moet werken of lopen kan extra steun van een zwangerschapsgordel goed zijn voor je buik. Steunkousen of spataderkousen Veel zwangere vrouwen hebben last van spataders en gezwollen benen. Je kunt de aderwanden ontlasten door steunkousen of spataderkousen te dragen. voeding Afkolfapparaat Wanneer je als moeder een zogende baby hebt, kan je behoefte hebben aan een afkolfapparaat. Om de borstvoeding op gang te brengen, huur je tijdelijk een professioneel kolfapparaat, zie rubiek uitleendienst op p.58. Om de borstvoeding op gang te houden, koop je daarna een klein kolfapparaat voor persoonlijk gebruik. Deze kolfapparaten kunnen geleverd worden met een speciaal voedingssysteem waarmee verantwoord kan worden gewisseld tussen de borst en de fles. Vaste voeding Flesvoeding Borstvoedingsbeha Je uitzet voor flesvoeding bestaat uit flesjes, spenen, een sterilisator en een flessenborstel. Een fles- en babyvoeding-verwarmer, een koeltas en reiszak vervolledigen je uitzet. Deze beha, die je vooraan openvouwt, is gemakkelijk bij borstvoeding. Een goed passende katoenen borstvoedingsbeha is aangewezen om je borsten goed te ondersteunen. Aangepaste veilige lepeltjes, handige bewaarpotjes, voedingspotjes en drinkbekers behoren tot ons aanbod voor de allerkleinsten. 7 Huidverzorging Gezondheid - jong gezin Tijdens de zwangerschap komt het erop aan om de huid met milde huidneutrale producten te verzorgen om de natuurlijke beschermingsmechanismen van de huid te activeren.

5 8Gezondheid - jong gezin Verzorging Babyluiers De katoenzachte luiers bieden een optimaal comfort voor je baby. Met een ademende binnen- en buitenzijde, antilekrandjes en een uitstekende absorptie. Up&go draagt net zo comfortabel als een gewoon onderbroekje en is speciaal ontwikkeld voor actieve peuters. Huidverzorging Gebruik neutrale verzorgingsproducten geschikt voor een tere babyhuid. Verzorging voor de moeder Je vindt bij ons een uitgebreid assortiment aan borstverzorgingsproducten. Denk hierbij aan onder andere hydrogel pads, Purelan zalf en tepelhoedjes in drie maten. Verzorging en toebehoren voor baby s Hand- en gezichtsdoekjes, wegwerponderleggers, vochtige doekjes, oorstokjes, wegwerpslabben,... Bijtringen, speentjes, speeltjes, badthermometer,... Ontdek ook de Swimpants voor dolle waterpret zonder zorgen. kleine kinderen Warme knuffels In het buikje van deze leuke knuffels zit een uitneembaar lijnzaad- of kersenpitkussentje dat je opwarmt in de microgolf. Deze knuffels zijn niet alleen een pure verwennerij waarbij een gezellige warmte vrijkomt maar zijn ook een bron van weldaad bij spierpijntjes en buikkrampjes. Zitballen Zitdiertjes Speciaal om de kleinsten in hun groeifase op een speelse manier een correcte zithouding aan te leren. Deze stabiliseren de wervelkolom en oefenen de coördinatie en het evenwicht. Een zitbal is rugontlastend en spierversterkend. Een zitbal voor kinderen (tot 1m55) heeft een diameter van 45 cm. Loopfiets Dé ideale voorbereiding voor je kind om te leren fietsen. Geboorteboekje CM - babygeschenken Autozitjes Veilig en comfortabel. In de Thuiszorgwinkels vind je een uitgebreid gamma aan baby- en kinderproducten. Het volledige assortiment vind je in ons boekje CMbabygeschenken dat je in het CM -loket en in de Thuiszorgwinkels vindt. 9 Gezondheid - jong gezin

6 10 meten is weten meten is weten Nauwkeurige en handige meetapparaten spelen een steeds grotere rol bij het zelf opvolgen van je gezondheid. Je kunt zelf heel eenvoudig bepaalde zaken controleren zoals bv. gewicht, bloeddruk, hartslag, temperatuur of bloedsuikerspiegel. De bediening van al deze apparaten is eenvoudig, net zoals de interpretatie van de resultaten. Regelmatig langsgaan bij de huisarts blijft uiteraard aangewezen! Vetmeters Weegschalen Ruime keuze weegschalen met een duidelijke digitale display of wijzer. Gewicht en body mass index (BMI) zijn twee cijfers die informatie geven over overgewicht, maar vertellen je niet welk percentage van dat overgewicht uit vet bestaat. Met een vetmeter meet je het vetgehalte in je lichaam. Koortsthermometers De nieuwe generatie thermometers geeft je snel een nauwkeurig resultaat. Bloeddrukmeters Weegschalen en bodycompositiemeters Een weegschaal die je gewicht, BMI, lichaams- en visceraal vet, basaal metabolisme en skeletspiermassa meet. Ook geschikt voor (obese) kinderen. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, digitaal of volgens de klassieke methode. Eenvoudig aan te leggen rond de pols of bovenarm. Glucosemeters Zelfcontrole bij suikerziekte is heel belangrijk. De nieuwe generatie glucosemeters heeft minder bloed nodig. Bovendien maken fijnere naalden de vingerprik minder pijnlijk. De bloedafname kan ook op andere, minder gevoelige plaatsen van het lichaam gebeuren. Hartslagmeters Hobby en vrije tijd Speelkaarten en houders Er bestaan grote speelkaarten met extra grote symbolen en allerlei houders om de speelkaarten in te zetten. Penverdikker Geeft meer grip op je schrijfgerief. Het is beslist aan te raden om een hartslagmeter te gebruiken als je sport. Je kunt op die manier je inspanningen beter doseren. Zo weet je zeker dat je gezond bezig bent. Schaar met tafelsteun Boekensteun Het boek blijft open liggen en de bladzijden kan je zonder problemen omslaan. Deze schaar kan op tafel rusten en is voorzien van een veer. Perfect voor mensen die weinig kracht in de handen hebben. 11 hobby en vrije tijd

7 Hoortoestellen Wij beschikken over een uitgebreid gamma hoorapparaten van verschillende merken voor elk budget. Ook qua vorm bieden we een uitgebreide keuze: in het oor, achter het oor, mini achter het oor. Hoorhulpmiddelen Je vindt bij ons ook hoorhulpmiddelen zoals een wekker met flits-en trilfunctie. Dit bestaat in analoge of digitale versie. De wekker geneert lichtflitsen en beschikt over een draadloos trilkussen. TV-versterker De TV-versterker brengt het geluid van de radio of tv draadloos naar de oren via een kinbeugel. Het geluid is individueel aanpasbaar. Oordopjes op maat Oordopjes op maat zijn aan te raden indien je vaak blootgesteld wordt aan te veel decibels. communicatie Senioren gsm hoor erbij gsm: met grote toetsen en groot scherm, extra luide beltoon en aanpasbaar hoornvolume. beter zien Beter zien... Beter leven! Bij het ouder worden is het normaal dat het gezichtsvermogen afneemt. Deze verandering komt vanaf het 60 ste levensjaar steeds vaker voor en kan soms met de best mogelijke brilcorrectie niet meer gecompenseerd worden. Optische handloepen zijn geschikt voor beginnende slechtziendheid. Zakloep Zo klein kan groot zien zijn, ideaal om mee te nemen. TV bril Televisie twee keer zo groot beleven. Schrijfloep voor extra veel puzzelplezier. Wand tafelklok Grote letters voor tijds- en datumaanduiding Alarmklok Tijdsvermelding in spreektaal. Kalenderklok Dag, datum en maand vermelding.. 12 hoor erbij - communicatie Draadloze - DECT - telefoon Voor o.a. handenvrij gebruik. Het biedt bijzondere comfortfuncties voor hardhorige en/of slechtziende mensen. Senioren telefoon Toestellen met grote toetsen en een instelbare geluidsversterking. Eenvoudig in gebruik en eveneens geschikt voor slechthorenden. Elektronische handloep Elektronische handloepen bieden een ruimere vergroting. Bladzijdeloep A4 Relatief groot overzicht. Vergroot 2 keer. 13 beter zien

8 ALLERGIE & luchtwegen Sportief Cijfers en statistieken tonen aan dat de conditie van heel wat mensen ondermaats is. Uiteraard heeft dat gevolgen. De kans op hart- en vaatziekten vergroot, je krijgt last van ademhalingsproblemen, spieren worden niet meer onderhouden, gewrichten worden stram, zelfs je spijsvertering kan eronder lijden. Tijd dus om aan je conditie te werken. 14 allergie & luchtwegen Aerosol Betrouwbaar, stabiel toestel voor continu gebruik. Een snelle verneveltijd, te gebruiken met de SideStream vernevelsets voor een efficiënte verneveling. Bijzonder kindvriendelijk en makkelijk in gebruik. Anti-allergische hoezen en slopen Een preventieve aanpak van je slaapomgeving voorkomt allergieën, geïrriteerde ogen, eczeem of kortademigheid veroorzaakt door huisstofmijt. Aerosol Krachtige compressor voor korte inhalatietijden. De druppelgrootte kan afhankelijk van de therapeutische behoeften worden gekozen. Ook voor wie veel zweet zijn er aangepaste oplossingen waarbij een 3D-honingraatstructuur vocht en warmte vermindert. Luchtbevochtigers Te droge lucht in je kamer irriteert de luchtwegen. Dit los je op met een luchtbevochtiger die nevel verspreidt. Toevoeging van medicatie en oliën is mogelijk. Hometrainers Regelmatig oefenen op een hometrainer versterkt het hart, verbrandt extra vet, maakt de spieren krachtiger en verbetert de mobiliteit. Bovendien zijn de fietstrainers uiterst geschikt voor revalidatie en warming-up. De keuzemogelijkheden zijn heel ruim, gaande van een eenvoudige hometrainer tot een krachtige fietsergometer voor de meest veeleisende training. Steppers Steppen verstevigt de bil-, dij- en kuitspieren. Ideaal voor conditieverbetering en gewichtscontrole. Looptrainers Fitnesstoestel waarop je kunt wandelen, joggen en hardlopen. Bijzonder efficiënt voor het verbranden van calorieën, het verbeteren van je conditie of het versterken van de been- en rugspieren. Ligfietsen Het plezier van fietsen wordt gekoppeld aan het comfort van een ligfiets. De zithouding beperkt de belasting en stimuleert de bloedcirculatie in de benen. Ideaal voor revalidatie en mensen met een beperkte mobiliteit. 15 sportief

9 Oefenmatten Er zijn talloze manieren om met een oefenmat aan je conditie te werken en je levenskwaliteit te verbeteren. Sportverzorging 17 Crosstrainer Met een crosstrainer kan je gelijktijdig zowel het bovenals onderlichaam trainen. De soepele, ellipsvormige trainingsbeweging is niet belastend voor je gewrichten. Stappentellers Stel op je stappenteller je persoonlijke gege vens in en ga een eind je wandelen of joggen. Minstens stappen per dag is het doel. Bandages Een enkel- of kniebandage (brace) ontlast en ondersteunt je gewrichten en spieren bij allerlei activiteiten. Voor sporters zijn er aangepaste uitvoeringen. Spierpijn voorkomen en behandelen Met koude behandel je acute blessures vaak een gevolg van sportongevallen, ontsteking en pijn. Bij chronische pijnen kan warmte verlichtend werken. Een gel of spray breng je aan op de gewenste plaats. Een cold/hot pack is onmisbaar in je EHBO-kistje. sportverzorging Elektrische fietsen 16 Voor wie nog graag een fietstocht maakt maar niet meer zo krachtig is, kan een fiets met elektrische ondersteuning de oplossing zijn. Sportkousen Na een sportieve inspanning herstel je sneller dankzij deze sportkousen. Ze bieden ook ondersteuning bij herstel van een spierruptuur (zweepslag) of shin splint (overbelasting van het scheenbeenvlies). GEZOND BLIJVEN BEWEGEN! Dat doet u gewoon thuis. Comfortabel, in uw tempo en wanneer u maar wilt. Van revalideren tot en met een betere conditie: u heeft er ongetwijfeld veel plezier van! sportief Kijk voor nog meer informatie op

10 Op zoek naar een hoofdkussen met meerwaarde? Het SISSEL hoofdkussen met nekondersteuning biedt een correcte ondersteuning van de volledige nek en ontlast ook de lagere cervicale wervels C5-C6-C7 dankzij de unieke SISSEL Edge. Voor uw beste nachtrust Het volledige SISSEL gamma vindt u in uw dichtstbijzijnde Thuiszorgwinkel Deze unieke vorm garandeert een perfecte nachtrust zowel in zijligging als in rugligging, ongeacht de lengte van de nek, de schouderbreedte of de hardheid van de matras. Een nieuwe dimensie in bloeddrukmeting: OMRON M6 Comfort en OMRON RS6 OMRON M6 Comfort OMRON RS6 NEW Een extra lichte, geluidloze polsbloeddrukmeter, speciaal ontworpen om draagbaar en extreem discreet te zijn. Ontdek zelf wat het beste voor u past. Probeer de nieuwe TEMPUR -matrassen bij de Thuiszorgwinkel in uw buurt. De keuze van uw arts: de OMRON M6 Comfort automatische bovenarmbloeddrukmeter Ontdek het OMRON gezondheidsgamma in jouw Thuiszorgwinkel Bloeddrukmeters ECG Koortsthermometers Aerosolapparaten Stappentellers TENS-apparatuur Lichaamscompositiemeters Weegschalen Distrac W E L L C A R E P R O D U C T S Distrac nv - Bleyveld 14 B-3320 Hoegaarden T: +32(0)16/

11 Comfort Zadelzit zitten en liggen Nek- en rugklachten zijn zeker de kwaaltjes van de moderne zittende mens. Wie heeft nooit last van spierspanningen, slaapstoornissen of rugpijn? De laatste tijd is er zeer veel aandacht voor het comfortabel zitten en liggen. Vele mensen zijn dan ook op zoek naar de ideale steun voor nek of rug, zowel thuis als op het werk, tijdens het slapen en zelfs in de auto. zitten Zitwig Op een zadelkruk wordt het bekken voorover gekanteld waardoor de wervelkolom in een natuurlijke houding komt te staan. Hierdoor ontstaat er minder spanning in de rugspieren zodat je langer ontspannen kan werken en je minder snel vermoeid wordt. Meer in ons aanbod De Thuiszorgwinkels hebben nog diverse andere hulpmiddelen die rug-, schouder- en nekklachten voorkomen en verlichten: zitkussens, lendenkussens, neksteunen, werkstoelen, keukenstoelen, relaxzetels, Zitbal Door de aangepaste hoek kantelt het bekken voorwaarts en komt de rug automatisch rechter te staan. Het zorgt voor een doeltreffende drukopvang en een hoog comfortgevoel. Ideaal voor mensen die beroepsmatig veel moeten zitten. liggen Ergonomisch hoofdkussen Een goed kussen zorgt er voor dat nek en rug een rechte lijn vormen. Kies de dikte van je kussen volgens de breedte van je schouders. Dit dynamisch zitsysteem zorgt ervoor dat je je zithouding steeds corrigeert. Ook te gebruiken bij rugtherapie. 20 Orthopedische zitting en rugsteun Met een rugsteun, al dan niet in combinatie met een zitting, kan je de ideale zithouding nastreven waardoor de belasting op je rug vermindert. Zowel op een stoel, in de zetel als in de auto te gebruiken. Bedbodem en matras Een comfortabele matras in combinatie met een elektrisch instelbare bedbodem zorgt voor een aangenaam slaapcomfort. 21 Positioneringskussens comfort - zitten Multifunctioneel kussen, biedt ondersteuning, comfort en een geborgen gevoel voor jong en oud! Ontdek alle modellen in je Thuiszorgwinkel. comfort - liggen

12 Warmtetoepassingen kledij - Kousen Warmtekussens Op winterse dagen kan wat extra warmte op de juiste plaats weldadig zijn. Met een kersenpitkussen of een hotpack beschik je over de juiste oplossing. Staande of zittende beroepen grootste risicofactor bij ontstaan vaatlijden! Mensen die tijdens het uitoefenen van hun beroep langdurig zitten of staan (kantoorpersoneel, kapsters, etc.) lopen een verhoogd risico op het ontstaan van spataders. Tintelingen, jeuk, kramp of een vermoeid gevoel in de benen zijn vaak de eerste signalen dat er iets mis is met de doorbloeding van de benen. Bij een zittend of staand beroep wordt de kuitspier nauwelijks geactiveerd terwijl dit wel belangrijk is voor de goede doorstroming van je bloed. verzorging Lichaamsverzorging In onze Thuiszorgwinkels vind je diverse verzorgingsproducten zowel zachte crèmes voor de dagelijkse huidverzorging als zalf tegen stramme spieren en gewrichten. Compressiekousen of drukkousen Voor ernstige beenproblemen en gezwollen benen volstaan steunkousen niet meer en heb je compressie- of drukkousen nodig. Steunkousen Vermoeide en zware benen zijn met deze kousen verleden tijd. 22 Reiskousen 23 warmte - verzorging Je vindt in onze winkels ook verzorgingsproducten voor handen, voeten en benen. Ook bieden wij manicure en pedicure schaartjes en vijltjes aan. Lange tijd stilzitten zonder veel beweging bemoeilijkt een normale bloedcirculatie in de benen. Preventief reiskousen dragen kan dit verhelpen. Informeer naar de terugbetalingsmogelijkheden van drukkousen bij lymfoedeem en chronische veneuze insufficiëntie in de Thuiszorgwinkel. kledij

13 warmteondergoed Diabeteskousen T.E.D. Anti-emboliekousen Patiënteninformatie Bij bedlegerige patiënten is de kans groter om een trombose te ontwikkelen. Zeker als je een risicopatiënt bent, kan je best preventief anti-emboliekousen dragen. De compressie is eerder gering. Deze kousen zijn naadloos en snoeren niet af. Warm ondergoed op basis van angora, de wol die afkomstig is van het angorakonijn. Bodywarmers garanderen een extra warmtebescherming voor gevoelige zones. Ideaal om spier- en gewrichtspijnen te voorkomen. moeilijke of brede voeten Steunzolen op maat Semi-orthopedische schoenen Deze schoenen bieden meer comfort en steun bij verschillende voetafwijkingen. Deze modellen hebben uitneembare zolen en zijn gemaakt uit elastisch materiaal. Ze zijn uiterst geschikt ter preventie van o.a. hamertenen. Steunzolen bieden ondersteuning en correctie bij voetafwijkingen. Er zijn speciale uitvoeringen voor hielspoor en diabeten. Kinderen kunnen kiezen voor kleurrijke uitvoeringen. Comfortabele warmtesokken met een anti-slip zool voor extra veiligheid. Zo heb je thuis altijd en overal warme voeten: in de woonkamer, keuken, of in bed. Aangepaste kledij 24 schoenen Verschillende modellen zijn uitgevoerd in elastisch materiaal en hebben klittebandsluiting. Ze zijn heel gemakkelijk aan en uit te doen. Wanneer je bedlegerig of minder mobiel bent, wil je comfortabele kleding dragen. Aangepaste kledij heeft verschillende voordelen, zowel voor degene die het draagt, als voor zijn of haar verzorgers. 25 warmte ondergoed

14 Aan- en uitkleden Comfort in huis Er bestaan tal van hulpmiddelen ter ondersteuning van de dagdagelijkse handelingen en je leefcomfort. Dit betekent een grotere zelfstandigheid, waardoor je langer in je eigen vertrouwde omgeving kunt blijven. Zetels Liftchairs Elastische schoenveters Trek je schoenen aan en uit zonder de veters los te maken. Keuze uit verschillende lengtes en kleuren. Sliplift De sliplift helpt je bij het aantrekken van je slip als je moeilijk bij je voeten kan. Geschikt voor mensen met heup- of rugproblemen, mensen die lijden aan obesitas of artrose, zwangere vrouwen,... Ieder mens is anders. Toch wordt voor een zetel al te vaak voor een standaardoplossing gekozen. De juiste keuze van je zetel voorkomt nochtans een slechte zithouding en ongemak. Deze zetels op maat bieden een oplossing voor senioren die minder goed te been zijn, rolstoelgebruikers, mensen met overgewicht, MS- en reumapatiënten. De liftfunctie helpt de persoon bij het uitstappen. Standaard relaxzetels Knopenhaak Lastige knopen gaan moeiteloos dicht. Voor éénhandig gebruik. De relaxzetel biedt je een uiterst hoog zitcomfort gekoppeld aan een huiselijke uitstraling. De zetel combineert probleemloos een actieve zithouding met een relaxerende lighouding. Dankzij de ruime kleurkeuze van zowel hout als kunstleder kan de relaxzetel perfect geïntegreerd worden in je eigen interieur Geriatrische zetels De zetels hebben armsteunen die in de hoogte verstelbaar zijn. Alle types zijn bekleed met kunstleder en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. aan - en uitkleden Kousen en panty aan- en uittrekhulp Je kan je kousen aantrekken zonder te bukken. Bijzonder handig bij spannende kousen en panty s. comfort in huis

15 Kookmandjes Met één hand kan je aardappelen of groenten afgieten. keuken Badkamer De badkamer kan voor veel ongemakken zorgen. Zorgeloos douchen, een heerlijk bad nemen of gewoon opstaan van het toilet zijn dagdagelijkse handelingen waarmee je problemen kan hebben. Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen en aanpassingen mogelijk in de badkamer of het toilet. Bijzondere aandacht moet je zeker hebben voor de veiligheid in deze gladde ruimte. Maar ook daar zijn oplossingen voor. Anti-slipmateriaal Voor allerlei toepassingen bruikbaar. Bokaal- en flessenopeners Zelfs de moeilijkste bokaal of fles krijg je met gemak open. Douchezitjes Te verkrijgen met of zonder armsteunen. Eventueel opklapbaar. Badzitjes Om zittend te baden. Met zuignappen in bad te plaatsen, ook hangend verkrijgbaar. Douche- en badmatten De antislipmat voorkomt uitschuiven. Aangepaste borden en bordranden Voor zelfstandig eten zonder morsen. Badliften 28 Aangepast bestek Gemakkelijk vast te houden bij verminderd grijpvermogen of verstoorde coördinatie. Kan in een bepaalde hoek geplaatst worden naargelang de behoefte van de klant. Douchestoelen Kies voor een stevige en veilige douchestoel of -kruk die in hoogte verstelbaar is. De poten zijn steeds voorzien van antislipdoppen. Een badlift helpt je om in en uit bad te stappen. De lift is gemakkelijk te verplaatsen. Een badlift werkt op een accu en is heel eenvoudig te bedienen. 29 Snijplanken keuken Deze snijplank zorgt ervoor dat je eenhandig je maaltijd kan voorbereiden. badkamer

16 Badplanken Veilig zittend douchen of te gebruiken in combinatie met een badzitje. Past in elk bad. toilet Slimme hulpjes Schrobborstels, kammen en borstels met lange steel Deze compenseren het gebrek aan beweeglijkheid in de schouder. Beschermhoezen Waterdichte hoezen die gips, bandages of wondverbanden beschermt in bad, tijdens het douchen of op het strand. Handgrepen en steunen Deze zorgen voor meer houvast en een veiliger toiletgebruik. Toiletverhogers Gemakkelijker opstaan van het toilet. Ze bestaan in verschillende uitvoeringen, met of zonder armsteunen. Toiletstoelen Elke toiletstoel heeft zijn specifieke kenmerken die bijdragen tot het comfort en de veiligheid van de gebruiker slimme hulpjes Haarwasbak Met een lichtgewicht haarwasbak kan je de haren van een minder mobiele persoon makkelijk wassen. Je kan ook kiezen voor een opblaasbaar wasbadje om liggend de haren te wassen. CM geeft in sommige gevallen een tegemoetkoming bij de aankoop van een toiletstoel. Informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden in je CM-kantoor of Thuiszorgwinkel. toilet

17 woon- en slaapkamer De inrichting van een ziekenkamer is van zeer groot belang. Een slechte inrichting kan een bijkomende last zijn bij de verzorging van een zorgbehoevend gezinslid. Het inrichten van de ziekenkamer vereist zowel creativiteit als deskundigheid. Je kan hierbij gebruik maken van speciale hulpmiddelen: een aangepast bed, nachttafeltje, toiletstoel, patiëntenlift, enz. Comfort, zowel voor de verzorgde als voor de verzorger, staat voorop. Accessoires Dekenbogen Een dekenboog voorkomt de hinderlijke druk van dekens op de voeten. Door deze langdurige druk zouden doorligwonden kunnen ontstaan op de hielen. Rugsteunen Een rugsteun vergemakkelijkt het rechtzitten indien het bed niet is uitgerust met een lattenbodem met verstelbaar ruggedeelte. Zorgdekbed Het zorgdekbed is zo ontworpen dat zij het deken, de bedsprei en het bovenlaken vervangt. Veel hygiënischer omdat het dekbed steeds volledig wordt gewassen. In combinatie met een incontinentie onderlegger en een hoeslaken, vormt dit het perfecte zorgbed. Bedhekbeschermers De onrusthekbeschermer is sterk, ondoordringbaar, volledig brandvertragend, anti-allergisch en huisstofmijtwerend. 32 woon - en slaapkamer Elektrische hoog-laag bedden Bij een elektrisch hoog-laag bed stel je eenvoudig de hoogte van je bed in. Dit is handig bij de verzorging en om in en uit bed te stappen. Bedtafels Een nachttafeltje laat je toe om vanuit je bed of je zetel te eten, te lezen, te schrijven enz. Het tafelblad is verstelbaar in de hoogte en kantelbaar. Verpleegdeken Het verpleegdeken of fixatiedeken voorkomt dat de cliënt uit het bed valt. Het biedt in tegenstelling tot de gebruikelijke onrustriem enige vrijheid. 33 accessoires slapen

18 veilig verplaatsen Het tillen en verplaatsen van een persoon in of uit een bed, rolstoel, zetel, bad, toilet, enz. is een moeilijke en bovendien gevaarlijke klus. Om als verzorgende een rugletsel te vermijden, gebruik je best transferhulpmiddelen. Er zijn diverse oplossingen, gaande van eenvoudige hulpmiddelen tot personenliften, plafond- en trapliften. Hierdoor wordt de transfer ergonomisch voor de helper en ook comfortabel en veilig voor de zorgbehoevende. Glijdlaken Met een glijdlaken verglijd je de patiënt i.p.v. hem op te tillen. Autoglide Hulpmiddel dat het inen uit de wagen stappen vergemakkelijkt. Draaischijf op de grond Een draaischijf vergemakkelijkt het draaien van de patiënt vanuit het bed naar de rolstoel of toiletstoel die ernaast staat opgesteld. De patiënt moet wel nog op eigen kracht kunnen staan. Plafondliften Met een railsysteem en een plafondmotor kan je alle plaatsen bereiken, ook als de ruimte heel beperkt is. Het systeem is eenvoudig te installeren en is zowel geschikt voor zelfstandig gebruik als voor een zorgbehoevende situatie. Actieve liften 34 Bij een actieve tillift moet de patiënt nog op eigen benen kunnen steunen. 35 veilig verplaatsen Tildoeken bestaan in diverse uitvoeringen die telkens beantwoorden aan de noden van de patiënt en aan de omstandigheden waarin ze gebruikt worden. Passieve liften Bij een passieve tillift hangt de patiënt volledig passief in de tildoek. Trapliften Zittend of staand kan je zonder problemen de trap overbruggen met behulp van een traplift. De lift loopt via een rail langs de muur. De opklapbare voetenplank hindert de andere bewoners niet, maar zorgt dat de gebruiker comfortabel en veilig zit. veilig verplaatsen

19 Wij verhogen uw comfort! Makkelijk de trap op en af met Thyssen Krupp Encasa! 1. Makkelijk te bedienen 2. Ruime keuze in materialen en kleuren 3. Voor alle trappen. Ook voor zeer steile en smalle! 4. Esthetiek, comfort en veiligheid in slechts 1 rail 5. Altijd een servicepunt in uw buurt - 24/7 6. Maatwerk en professionele montage Zo blijft u onbezorgd genieten van het comfort van uw eigen huis! Trapliften VRIJBLIJVENDE OFFERTE / BEZOEK Bel gratis : Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij uw lokale Thuiszorgwinkel. SERVICE 24u/24u - 7d/7d Huisliften Plateauliften Ontvang nu uw gratis documentatiepakket! Vraag vrijblijvend een offerte op maat.

20 INDIVIDUELE AANPAK Omdat wij weten dat een slechte zithouding meestal de oorzaak is van vele lichamelijke problemen, worden alle zetels bij ons op maat gemaakt. AAN HUIS OPGEMETEN Revilax is een ambachtelijk bedrijf dat elke zetel aan huis komt opmeten. U krijgt passend advies door onze gespecialiseerde consulenten. GEEN MEERPRIJZEN Wij hanteren een vaste prijs ongeacht de aanpassingen die nodig zijn om de zetel op maat te maken. ALLE MATEN EN GEWICHTEN Revilax maakt zetels voor personen die tot 400kg wegen. SERVICE Onze eigen dienst na verkoop is uw garantie voor zorgeloos genieten van uw relax. Uw geniet van 5 jaar waarborg. Een nieuwe look, een nieuwe naam, maar vooral een vernieuwd gamma topproducten in incontinentiemateriaal! Euron wordt id! id biedt een uitgebreide waaier aan wegwerpverbanden aan, die geschikt zijn voor alle types en niveaus van incontinentie. Dankzij hun verschillende absorpties, maten en vernieuwde concepten staan de producten garant voor een nog groter comfort en discretie! [Geef tekst op] REVILAX BVBA KOKKELSTRAAT MAASEIK WW - Voor een leven vol zelfvertrouwen! Kijk voor meer informatie op

Ons Aanbod THUISZORGWINKELL. kwaliteit voor het leven

Ons Aanbod THUISZORGWINKELL. kwaliteit voor het leven Gezondheid Comfort Zorg op maat Ons Aanbod THUISZORGWINKELL kwaliteit voor het leven COLOFON Mid Haachtsesteenweg 579 Postbus 40 1031 Brussel E-mail: thuiszorgwinkel@cm.be Redactie: An Van Loo Geert Demuynck

Nadere informatie

Til- & verzorgingssystemen

Til- & verzorgingssystemen Til- & verzorgingssystemen MOBIELE TILLIFTEN LIFTEN VOOR ZELFSTANDIGE TRANSFERS PLAFONDLIFTEN DRAAGBARE LIFTEN WANDLIFTEN ZWEMBADLIFTEN HIPPOTHERAPIE Til- & verzorgingssystemen Handi-Move oplossingen

Nadere informatie

Meer dan een thuiszorgwinkel. Bekijk de inhoud. Eén aanspreekpunt, zo geregeld! Hulpmiddelengids. Uw wegwijzer in hulpmiddelen

Meer dan een thuiszorgwinkel. Bekijk de inhoud. Eén aanspreekpunt, zo geregeld! Hulpmiddelengids. Uw wegwijzer in hulpmiddelen Bekijk de inhoud Hulpmiddelengids Meer dan een thuiszorgwinkel Eén aanspreekpunt, zo geregeld! Uw wegwijzer in hulpmiddelen Hulpmiddelengids Uw wegwijzer in hulpmiddelen Meer dan een thuiszorgwinkel Eén

Nadere informatie

Hulpmiddelengids. Meer dan een thuiszorgwinkel. Uw wegwijzer in hulpmiddelen. Eén aanspreekpunt, zo geregeld!

Hulpmiddelengids. Meer dan een thuiszorgwinkel. Uw wegwijzer in hulpmiddelen. Eén aanspreekpunt, zo geregeld! Uitleen van zorghulpmiddelen in alle Medipoint winkels en uitleenpunten Meer dan een thuiszorgwinkel Hulpmiddelengids Eén aanspreekpunt, zo geregeld! Uw wegwijzer in hulpmiddelen Hulpmiddelengids Uw wegwijzer

Nadere informatie

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, hoe doet u dat? Praktische gids

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, hoe doet u dat? Praktische gids Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, hoe doet u dat? Praktische gids COLOFON Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, hoe doet u dat? Praktische gids Cette publication est également

Nadere informatie

Thuis in thuiszorg. De CM-thuiszorglijn: 03 221 95 95 thuiszorg.antwerpen@cm.be. Een antwoord op je vragen. 2013 CM Antwerpen

Thuis in thuiszorg. De CM-thuiszorglijn: 03 221 95 95 thuiszorg.antwerpen@cm.be. Een antwoord op je vragen. 2013 CM Antwerpen Thuis in thuiszorg Een antwoord op je vragen 2013 CM Antwerpen De CM-thuiszorglijn: 03 221 95 95 thuiszorg.antwerpen@cm.be Deze brochure bevat heel wat informatie. Ze geeft je een overzicht van de bestaande

Nadere informatie

Zorgmap nieuwe heup. Welkom bij JointProgress, een uitgebreid zorgprogramma voor patiënten bij wie een heupprothese geïmplanteerd gaat worden.

Zorgmap nieuwe heup. Welkom bij JointProgress, een uitgebreid zorgprogramma voor patiënten bij wie een heupprothese geïmplanteerd gaat worden. Zorgmap nieuwe heup Welkom bij JointProgress, een uitgebreid zorgprogramma voor patiënten bij wie een heupprothese geïmplanteerd gaat worden. Voorbereiding op de operatie Deze voorlichtingsmap begeleidt

Nadere informatie

HoofdkussenKrant Uw hoofdkussen is erg belangrijk voor een goede nachtrust!

HoofdkussenKrant Uw hoofdkussen is erg belangrijk voor een goede nachtrust! Ban allergische reacties uit de slaapkamer Vezeltechnologie voor hoofdkussens Gezond slapen met natuurlijke grondstoffen Rust in je actieve leven Alle vulmaterialen op een rij 2 3 5 7 4 Hoofdkussens voor

Nadere informatie

editie Met overzicht van het netwerk NZVL-kantoren en -brievenbussen!

editie Met overzicht van het netwerk NZVL-kantoren en -brievenbussen! partner van editie DECEMBER 2014 Afgiftekantoor Brussel X P401115 Objectief Driemaandelijks gezondheidsmagazine Met overzicht van het netwerk NZVL-kantoren en -brievenbussen! p 5 p 10 Interview Koen Maertens

Nadere informatie

België - Belgique P.P. - P.B. PROFIEL B/729 127 HERFST 2013. eziekenfonds, regel uw ziekenfondszaken online Gezond eten? Dit moet u weten!

België - Belgique P.P. - P.B. PROFIEL B/729 127 HERFST 2013. eziekenfonds, regel uw ziekenfondszaken online Gezond eten? Dit moet u weten! België - Belgique P.P. - P.B. PROFIEL B/729 127 HERFST 2013 eziekenfonds, regel uw ziekenfondszaken online Gezond eten? Dit moet u weten! 6 9 ZIEKENFONDS verzeker uw glimlach Een sterk gebit is een troef

Nadere informatie

Aanvulling EHBO en verpleegtechnische vaardigheden

Aanvulling EHBO en verpleegtechnische vaardigheden DC 50 Aanvulling EHBO en verpleegtechnische vaardigheden 1.1 Inleiding Deze tekst is een aanvulling op het boek Maatschappelijke zorg; saw 3. De aanvulling gaat over EHBO en verpleegtechnische vaardigheden.

Nadere informatie

Kraamzorgmagazine. van RST Zorgverleners. Met alle info over kraamzorg en meer...

Kraamzorgmagazine. van RST Zorgverleners. Met alle info over kraamzorg en meer... EBOR[G]ENEN magazine van RST Zorgverleners Met alle info over kraamzorg en meer... Inhoud 12. Vragen en antwoorden over de kraamtijd Zwanger! Het is een bijzondere tijd voor je! Je bent in blijde verwachting.

Nadere informatie

Frame 3 Framemaat 3 Instaphoogte 3 Instapbreedte 4 Verlaagde zit 4 Gewicht 4 Interne bekabeling 4 Stand voorvork 4 Kettingkast en ketting 5 Trappers 5

Frame 3 Framemaat 3 Instaphoogte 3 Instapbreedte 4 Verlaagde zit 4 Gewicht 4 Interne bekabeling 4 Stand voorvork 4 Kettingkast en ketting 5 Trappers 5 Blijven fietsen! Nederlanders fietsen graag en tot op hoge leeftijd, zoals blijkt uit een in juni 2006 verschenen rapport "Fietsen zolang het kan" van de Fietsersbond en de Unie KBO. Fietsen is een gezonde,

Nadere informatie

Geachte Mevrouw, Mijnheer, Er werd bij u immers de diagnose gesteld van borstkanker. Dit was vast een donderslag bij heldere hemel.

Geachte Mevrouw, Mijnheer, Er werd bij u immers de diagnose gesteld van borstkanker. Dit was vast een donderslag bij heldere hemel. Geachte Mevrouw, Mijnheer, U werd verwezen naar de borstkliniek. Er werd bij u immers de diagnose gesteld van borstkanker. Dit was vast een donderslag bij heldere hemel. Ofschoon u reeds grotendeels werd

Nadere informatie

Goed verzorgd, beter gevoel

Goed verzorgd, beter gevoel Goed verzorgd, beter gevoel Schoonheidstips voor mensen met kanker STK_binnenwerk_160x220_2012-NL.indd 1 11/03/13 12:25 Ontdek de pruikenhandelaars en bandagisten in uw buurt op www.kanker.be/adressen

Nadere informatie

Informatie over dwarslaesie. Oorzaak, gevolgen en behandeling

Informatie over dwarslaesie. Oorzaak, gevolgen en behandeling Informatie over dwarslaesie Oorzaak, gevolgen en behandeling 1 Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wat is een dwarslaesie?...4 Oorzaken...4 Het ruggenmerg...4 Het autonome zenuwstelsel...4 Aard van de beschadiging...4

Nadere informatie

ThiemeMeulenhoff Zorg Niveau b3. Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Antwoordmodellen

ThiemeMeulenhoff Zorg Niveau b3. Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Antwoordmodellen ThiemeMeulenhoff Zorg Niveau b3 Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Antwoordmodellen Inhoudsopgave 1 Hulp bieden bij de persoonlijke verzorging 7 1.1 Hulp bieden bij aan- en uitkleden 7 Praktijk:

Nadere informatie

CHIROPRAKTISCH ARTROSE. ARTROSE >> pagina 3. OMGAAN MET PIJN >> pagina 10. HERNIA EN RUGPIJN >> pagina 5

CHIROPRAKTISCH ARTROSE. ARTROSE >> pagina 3. OMGAAN MET PIJN >> pagina 10. HERNIA EN RUGPIJN >> pagina 5 ARTROSE >> pagina 3 HERNIA EN RUGPIJN >> pagina 5 OMGAAN MET PIJN >> pagina 10 Nummer 2, 2013 CHIROPRAKTISCH DEZE KRANT WORDT U AANGEBODEN DOOR DE NEDERLANDSE CHIROPRACTOREN ASSOCIATIE (NCA) ARTROSE Artrose,

Nadere informatie

Handleiding voor de borstvoeding

Handleiding voor de borstvoeding Handleiding voor de borstvoeding 1 Inhoudsopgave Borstvoeding, een bewuste keuze 5 Borstvoeding, een goed begin 6 Tips voor de partner 6 Oefening baart kunst 7 Wat gebeurt er met je lichaam 7 Hoe wordt

Nadere informatie

België - Belgique P.P. - P.B. PROFIEL B/729 129 LENTE 2014. Krijg uw kind in beweging Regel uw ziekenfondszaken heel gemakkelijk thuis!

België - Belgique P.P. - P.B. PROFIEL B/729 129 LENTE 2014. Krijg uw kind in beweging Regel uw ziekenfondszaken heel gemakkelijk thuis! België - Belgique P.P. - P.B. PROFIEL B/729 129 LENTE 2014 Krijg uw kind in beweging Regel uw ziekenfondszaken heel gemakkelijk thuis! 11 18 Makkelijk de trap op en af met een traplift van ThyssenKrupp

Nadere informatie

Thuis in thuiszorg. CM Midden-Vlaanderen

Thuis in thuiszorg. CM Midden-Vlaanderen Thuis in thuiszorg CM Midden-Vlaanderen Inhoudstafel CM, thuis in thuiszorg 4 CM informeert en begeleidt 5 De Zorgtelefoon 5 De Z app 6 Thuiszorgcentrum 7 Dienst Maatschappelijk Werk 8 Thuis blijven wonen

Nadere informatie

profiel ZORGPLAN OP MAAT Reken op Partena als je hulp en zorg nodig hebt JEZELF ZIJN IS GENOEG Zelfwaarde bij kinderen en jongeren

profiel ZORGPLAN OP MAAT Reken op Partena als je hulp en zorg nodig hebt JEZELF ZIJN IS GENOEG Zelfwaarde bij kinderen en jongeren P 505327/526 Afgiftekantoor : Gent X profiel Magazine van Partena Onafhankelijk Ziekenfonds Nr. 132 januari/februari/maart 2015 PB- PP B-729 BELGIE(N) - BELGIQUE ZORGPLAN OP MAAT Reken op Partena als je

Nadere informatie

Woningaanpassingen van A-Z

Woningaanpassingen van A-Z Woningaanpassingen van A-Z 1 Inleiding Deze publicatie is bedoeld als ondersteuning bij het realiseren van een woningaanpassing in een zelfstandige woning voor volwassenen en kinderen. Heeft u of uw kind

Nadere informatie

.CCnieuws van CombiCare/april 2012

.CCnieuws van CombiCare/april 2012 25 jaar UITVINDINGEN EN OPLOSSINGEN BEWEGEN IS HET BESTE WAT JE KUNT DOEN FLEVO ZIEKENHUIS EN ZORGGROEP ALMERE SLAAN HANDEN INEEN.CCnieuws van CombiCare/april 2012 25 jaar Mediq CombiCare U kunt beter

Nadere informatie

Open been. Wat is een open been? Dermatologie Open been

Open been. Wat is een open been? Dermatologie Open been Open been Als uw arts u deze brochure heeft gegeven, hebt u last van een vervelende aandoening. Waarschijnlijk lijdt u pijn en hebt u gemerkt dat de wonden aan uw onderbeen of aan uw voet niet willen genezen.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Revalidatie na geplande totale heupprothese

Patiënteninformatie. Revalidatie na geplande totale heupprothese Patiënteninformatie Revalidatie na geplande totale heupprothese Dr. T. De Baets Heup-, enkel- en voetchirurgie Dr. M. Mombert Hand-, pols- en elleboogchirurgie Dr. J. De Wachter Enkel- en voetchirurgie

Nadere informatie

MS en mobiliteit. Van PCO naar een ergonetwerk. Hoe van punt A naar punt B geraken. Samen aan het werk voor een sterk merk.

MS en mobiliteit. Van PCO naar een ergonetwerk. Hoe van punt A naar punt B geraken. Samen aan het werk voor een sterk merk. Jaargang 5 nr. 4 dec. 2013, jan., febr. 2014 AFGIFTE KANTOOR 3500 Hasselt 1 P2A9117 In deze editie: Van PCO naar een ergonetwerk Hoe van punt A naar punt B geraken Samen aan het werk voor een sterk merk

Nadere informatie

Met name mensen die zorgbehoevend zijn, hebben recht op respect en aandacht voor hun waardigheid. Daarvoor denken, ontwikkelen en produceren wij.

Met name mensen die zorgbehoevend zijn, hebben recht op respect en aandacht voor hun waardigheid. Daarvoor denken, ontwikkelen en produceren wij. Met name mensen die zorgbehoevend zijn, hebben recht op respect en aandacht voor hun waardigheid. Daarvoor denken, ontwikkelen en produceren wij. Völker Care Concept Meer tijd voor menswaardige verpleging

Nadere informatie

DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR Smart media EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN het nieuwsblad

DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR Smart media EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN het nieuwsblad DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR Smart media EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN het nieuwsblad Menselijk Lichaam kracht van binnenuit juli 2014 Pijn Levenslang leed Vooruitgang

Nadere informatie