Ons Aanbod THUISZORGWINKELL. kwaliteit voor het leven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ons Aanbod THUISZORGWINKELL. kwaliteit voor het leven"

Transcriptie

1 Ons Aanbod Gezondheid Comfort Zorg op maat THUISZORGWINKELL kwaliteit voor het leven

2 COLOFON MID Haachtsesteenweg 579 Postbus Brussel Redactie: An Van Loo Geert Demuynck Karine Lippens Marleen Devriese Michèle Vanroose Sandra Monard Walter Jenné WELKOM 4 Thuiszorgwebwinkel Gezondheid 6 Jong Gezin 6 Zwanger Voeding Verzorging Kleine kinderen Meten is weten 10 Hobby en vrije tijd 11 Hoor erbij 12 Communicatie 12 Allergie & luchtwegen 14 Sportief 15 Sportverzorging Comfort 20 Zitten en liggen 20 Zitten Liggen Warmte toepassingen 22 Verzorging 22 Kledij 23 Kousen Moeilijke voeten warmte ondergoed Aangepaste kledij Aan- en uitkleden Comfort in huis 27 Zetels Keuken Badkamer Slimme hulpjes Toilet Woon- en slaapkamer Accessoires Veilig verplaatsen 34 Zorg op maat 40 Borstzorg 40 Incontinentie 42 Stoma 44 Decubitus 45 Mobiliteit 46 Loophulpen Rolstoelen Elektronische rolstoelen Scooters Kindermobiliteit Rolstoelaccessoires Speciale fietsen Orthopedie 54 Revalidatie 56 Uitleendienst 62 Aanbod Tarieven Overzicht hulpmiddelen Persoonlijk alarm 64 PAS PAS plus Mobiel persoonlijk alarm met dank aan 66 Adressen thuiszorgwinkels Vormgeving: Michèle Vanroose Druk: Gevaert Printing V.U.: MID Haachtsesteenweg 579 Postbus 40, 1031 Brussel 11e druk - april 2013 Oplage : ex.

3 4 WELKOM 5welkom welkom DE THUISZORGWEBWINKEL DE THUISZORGWINKEL, ÉÉN ADRES VOOR HULPMIDDELEN Onze belangrijkste doelstelling is om kwalitatieve hulpmiddelen ter beschikking te stellen aan de beste prijs. Ons gespecialiseerd personeel rolstoelverstrekkers, bandagisten, orthopedisten, adviseurs en technici staat borg voor een professionele service. Bij hen kan je in alle privacy terecht met je vragen. Alle maatwerk, aanpassingen en herstellingen worden door onze technici uitgevoerd. Grote hulpmiddelen kan je door onze vervoerdienst aan huis laten bezorgen. De Uitleendienst bij de Thuiszorgwinkels van CM In onze Thuiszorgwinkels vind je talloze hulpmiddelen die het leven een stuk gemakkelijker en comfortabeler maken. Ze helpen je bij gewone dagdagelijkse handelingen, bij de verzorging, bij je werk of je hobby. De uitleendienst stelt allerhande hulpmiddelen ter beschikking aan zeer voordelige huurprijzen. Ons gespecialiseerd personeel staat borg voor een professionele service. CM-tegemoetkoming CM verleent een aantal tegemoetkomingen bij de aankoop van o.a. incontinentie- en antidecubitusmaterialen, glucosemateriaal en andere hulpmiddelen voor thuisverzorging. Informatie en Adviescentrum Een aangepaste woning biedt je de mogelijkheid om langer thuis te kunnen blijven wonen. In elke Thuiszorgwinkel krijg je vrijblijvend ergotherapeutisch advies. Onze speciaal opgeleide adviseurs helpen je ook met je dossier voor het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap. Ons gamma is veel ruimer dan wat we je hier tonen. Wens je meer informatie? Kom gerust eens vrijblijvend een kijkje nemen in één van onze Thuiszorgwinkels. Je vindt er zeker een in je buurt. Adressen zie op de achterzijde van deze catalogus. In de ThuiszorgWEBwinkel kan je 24u op 24u en 7 dagen op 7 terecht voor de aankoop van hulpmiddelen. Gestart eind 2010 is dit inmiddels een zeer succesvolle en vooral aanvullende dienstverlening van de Thuiszorgwinkels. Je kan dus snel en eenvoudig ons aanbod raadplegen en heel wat producten bestellen via internet. Levering in een Thuiszorgwinkel is steeds gratis. Ook de leveringen aan huis is gratis vanaf een aankoopbedrag van 125. Je kan hulpmiddelen bestellen via de ThuiszorgWEBwinkel en aan huis laten leveren bij iemand die thuis verzorgd wordt. Dat is pas praktisch! En vergeet niet: CM-leden krijgen 10% extra korting bij aankoop. Momenteel vind je een 1500-tal producten op onze website en dit gamma wordt nog elke dag uitgebreid. WEB Hoe werkt het? Na de bestelling bij de ThuiszorgWEBwinkel ontvang je een bevestigingsmail met verdere informatie over de levering. De meeste bestellingen worden binnen de 48 uur geleverd bij je thuis of in een Thuiszorgwinkel naar keuze. Blijf op de hoogte Wil je op de hoogte blijven van onze acties, promoties, evenementen en de laatste nieuwtjes uit de Thuiszorgwinkel of de ThuiszorgWEBwinkel? Schrijf je in op onze nieuwsbrief via onze website!

4 6Gezondheid - Jong gezin Gezondheid Jong gezin Jonge gezinnen genieten onze bijzondere aandacht. Zowel in de uitleendienst, als in de winkel kan je terecht voor aangepaste hulpmiddelen, medische apparaten of verzorgingsmaterialen. Ons aanbod ondersteunt je van bij de zwangerschap tot de voeding en verzorging van je baby. Zwanger Zwangerschapsbeha Tijdens de zwangerschap worden je borsten groter en zwaarder. Daarom draag je best een stevige beha. Let erop dat je borsten niet afgesnoerd of platgedrukt worden. Zwangerschapsgordel Wanneer je buik erg snel groeit of wanneer je lang moet werken of lopen kan extra steun van een zwangerschapsgordel goed zijn voor je buik. Steunkousen of spataderkousen Veel zwangere vrouwen hebben last van spataders en gezwollen benen. Je kunt de aderwanden ontlasten door steunkousen of spataderkousen te dragen. voeding Afkolfapparaat Wanneer je als moeder een zogende baby hebt, kan je behoefte hebben aan een afkolfapparaat. Om de borstvoeding op gang te brengen, huur je tijdelijk een professioneel kolfapparaat, zie rubiek uitleendienst op p.58. Om de borstvoeding op gang te houden, koop je daarna een klein kolfapparaat voor persoonlijk gebruik. Deze kolfapparaten kunnen geleverd worden met een speciaal voedingssysteem waarmee verantwoord kan worden gewisseld tussen de borst en de fles. Vaste voeding Flesvoeding Borstvoedingsbeha Je uitzet voor flesvoeding bestaat uit flesjes, spenen, een sterilisator en een flessenborstel. Een fles- en babyvoeding-verwarmer, een koeltas en reiszak vervolledigen je uitzet. Deze beha, die je vooraan openvouwt, is gemakkelijk bij borstvoeding. Een goed passende katoenen borstvoedingsbeha is aangewezen om je borsten goed te ondersteunen. Aangepaste veilige lepeltjes, handige bewaarpotjes, voedingspotjes en drinkbekers behoren tot ons aanbod voor de allerkleinsten. 7 Huidverzorging Gezondheid - jong gezin Tijdens de zwangerschap komt het erop aan om de huid met milde huidneutrale producten te verzorgen om de natuurlijke beschermingsmechanismen van de huid te activeren.

5 8Gezondheid - jong gezin Verzorging Babyluiers De katoenzachte luiers bieden een optimaal comfort voor je baby. Met een ademende binnen- en buitenzijde, antilekrandjes en een uitstekende absorptie. Up&go draagt net zo comfortabel als een gewoon onderbroekje en is speciaal ontwikkeld voor actieve peuters. Huidverzorging Gebruik neutrale verzorgingsproducten geschikt voor een tere babyhuid. Verzorging voor de moeder Je vindt bij ons een uitgebreid assortiment aan borstverzorgingsproducten. Denk hierbij aan onder andere hydrogel pads, Purelan zalf en tepelhoedjes in drie maten. Verzorging en toebehoren voor baby s Hand- en gezichtsdoekjes, wegwerponderleggers, vochtige doekjes, oorstokjes, wegwerpslabben,... Bijtringen, speentjes, speeltjes, badthermometer,... Ontdek ook de Swimpants voor dolle waterpret zonder zorgen. kleine kinderen Warme knuffels In het buikje van deze leuke knuffels zit een uitneembaar lijnzaad- of kersenpitkussentje dat je opwarmt in de microgolf. Deze knuffels zijn niet alleen een pure verwennerij waarbij een gezellige warmte vrijkomt maar zijn ook een bron van weldaad bij spierpijntjes en buikkrampjes. Zitballen Zitdiertjes Speciaal om de kleinsten in hun groeifase op een speelse manier een correcte zithouding aan te leren. Deze stabiliseren de wervelkolom en oefenen de coördinatie en het evenwicht. Een zitbal is rugontlastend en spierversterkend. Een zitbal voor kinderen (tot 1m55) heeft een diameter van 45 cm. Loopfiets Dé ideale voorbereiding voor je kind om te leren fietsen. Geboorteboekje CM - babygeschenken Autozitjes Veilig en comfortabel. In de Thuiszorgwinkels vind je een uitgebreid gamma aan baby- en kinderproducten. Het volledige assortiment vind je in ons boekje CMbabygeschenken dat je in het CM -loket en in de Thuiszorgwinkels vindt. 9 Gezondheid - jong gezin

6 10 meten is weten meten is weten Nauwkeurige en handige meetapparaten spelen een steeds grotere rol bij het zelf opvolgen van je gezondheid. Je kunt zelf heel eenvoudig bepaalde zaken controleren zoals bv. gewicht, bloeddruk, hartslag, temperatuur of bloedsuikerspiegel. De bediening van al deze apparaten is eenvoudig, net zoals de interpretatie van de resultaten. Regelmatig langsgaan bij de huisarts blijft uiteraard aangewezen! Vetmeters Weegschalen Ruime keuze weegschalen met een duidelijke digitale display of wijzer. Gewicht en body mass index (BMI) zijn twee cijfers die informatie geven over overgewicht, maar vertellen je niet welk percentage van dat overgewicht uit vet bestaat. Met een vetmeter meet je het vetgehalte in je lichaam. Koortsthermometers De nieuwe generatie thermometers geeft je snel een nauwkeurig resultaat. Bloeddrukmeters Weegschalen en bodycompositiemeters Een weegschaal die je gewicht, BMI, lichaams- en visceraal vet, basaal metabolisme en skeletspiermassa meet. Ook geschikt voor (obese) kinderen. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, digitaal of volgens de klassieke methode. Eenvoudig aan te leggen rond de pols of bovenarm. Glucosemeters Zelfcontrole bij suikerziekte is heel belangrijk. De nieuwe generatie glucosemeters heeft minder bloed nodig. Bovendien maken fijnere naalden de vingerprik minder pijnlijk. De bloedafname kan ook op andere, minder gevoelige plaatsen van het lichaam gebeuren. Hartslagmeters Hobby en vrije tijd Speelkaarten en houders Er bestaan grote speelkaarten met extra grote symbolen en allerlei houders om de speelkaarten in te zetten. Penverdikker Geeft meer grip op je schrijfgerief. Het is beslist aan te raden om een hartslagmeter te gebruiken als je sport. Je kunt op die manier je inspanningen beter doseren. Zo weet je zeker dat je gezond bezig bent. Schaar met tafelsteun Boekensteun Het boek blijft open liggen en de bladzijden kan je zonder problemen omslaan. Deze schaar kan op tafel rusten en is voorzien van een veer. Perfect voor mensen die weinig kracht in de handen hebben. 11 hobby en vrije tijd

7 Hoortoestellen Wij beschikken over een uitgebreid gamma hoorapparaten van verschillende merken voor elk budget. Ook qua vorm bieden we een uitgebreide keuze: in het oor, achter het oor, mini achter het oor. Hoorhulpmiddelen Je vindt bij ons ook hoorhulpmiddelen zoals een wekker met flits-en trilfunctie. Dit bestaat in analoge of digitale versie. De wekker geneert lichtflitsen en beschikt over een draadloos trilkussen. TV-versterker De TV-versterker brengt het geluid van de radio of tv draadloos naar de oren via een kinbeugel. Het geluid is individueel aanpasbaar. Oordopjes op maat Oordopjes op maat zijn aan te raden indien je vaak blootgesteld wordt aan te veel decibels. communicatie Senioren gsm hoor erbij gsm: met grote toetsen en groot scherm, extra luide beltoon en aanpasbaar hoornvolume. beter zien Beter zien... Beter leven! Bij het ouder worden is het normaal dat het gezichtsvermogen afneemt. Deze verandering komt vanaf het 60 ste levensjaar steeds vaker voor en kan soms met de best mogelijke brilcorrectie niet meer gecompenseerd worden. Optische handloepen zijn geschikt voor beginnende slechtziendheid. Zakloep Zo klein kan groot zien zijn, ideaal om mee te nemen. TV bril Televisie twee keer zo groot beleven. Schrijfloep voor extra veel puzzelplezier. Wand tafelklok Grote letters voor tijds- en datumaanduiding Alarmklok Tijdsvermelding in spreektaal. Kalenderklok Dag, datum en maand vermelding.. 12 hoor erbij - communicatie Draadloze - DECT - telefoon Voor o.a. handenvrij gebruik. Het biedt bijzondere comfortfuncties voor hardhorige en/of slechtziende mensen. Senioren telefoon Toestellen met grote toetsen en een instelbare geluidsversterking. Eenvoudig in gebruik en eveneens geschikt voor slechthorenden. Elektronische handloep Elektronische handloepen bieden een ruimere vergroting. Bladzijdeloep A4 Relatief groot overzicht. Vergroot 2 keer. 13 beter zien

8 ALLERGIE & luchtwegen Sportief Cijfers en statistieken tonen aan dat de conditie van heel wat mensen ondermaats is. Uiteraard heeft dat gevolgen. De kans op hart- en vaatziekten vergroot, je krijgt last van ademhalingsproblemen, spieren worden niet meer onderhouden, gewrichten worden stram, zelfs je spijsvertering kan eronder lijden. Tijd dus om aan je conditie te werken. 14 allergie & luchtwegen Aerosol Betrouwbaar, stabiel toestel voor continu gebruik. Een snelle verneveltijd, te gebruiken met de SideStream vernevelsets voor een efficiënte verneveling. Bijzonder kindvriendelijk en makkelijk in gebruik. Anti-allergische hoezen en slopen Een preventieve aanpak van je slaapomgeving voorkomt allergieën, geïrriteerde ogen, eczeem of kortademigheid veroorzaakt door huisstofmijt. Aerosol Krachtige compressor voor korte inhalatietijden. De druppelgrootte kan afhankelijk van de therapeutische behoeften worden gekozen. Ook voor wie veel zweet zijn er aangepaste oplossingen waarbij een 3D-honingraatstructuur vocht en warmte vermindert. Luchtbevochtigers Te droge lucht in je kamer irriteert de luchtwegen. Dit los je op met een luchtbevochtiger die nevel verspreidt. Toevoeging van medicatie en oliën is mogelijk. Hometrainers Regelmatig oefenen op een hometrainer versterkt het hart, verbrandt extra vet, maakt de spieren krachtiger en verbetert de mobiliteit. Bovendien zijn de fietstrainers uiterst geschikt voor revalidatie en warming-up. De keuzemogelijkheden zijn heel ruim, gaande van een eenvoudige hometrainer tot een krachtige fietsergometer voor de meest veeleisende training. Steppers Steppen verstevigt de bil-, dij- en kuitspieren. Ideaal voor conditieverbetering en gewichtscontrole. Looptrainers Fitnesstoestel waarop je kunt wandelen, joggen en hardlopen. Bijzonder efficiënt voor het verbranden van calorieën, het verbeteren van je conditie of het versterken van de been- en rugspieren. Ligfietsen Het plezier van fietsen wordt gekoppeld aan het comfort van een ligfiets. De zithouding beperkt de belasting en stimuleert de bloedcirculatie in de benen. Ideaal voor revalidatie en mensen met een beperkte mobiliteit. 15 sportief

9 Oefenmatten Er zijn talloze manieren om met een oefenmat aan je conditie te werken en je levenskwaliteit te verbeteren. Sportverzorging 17 Crosstrainer Met een crosstrainer kan je gelijktijdig zowel het bovenals onderlichaam trainen. De soepele, ellipsvormige trainingsbeweging is niet belastend voor je gewrichten. Stappentellers Stel op je stappenteller je persoonlijke gege vens in en ga een eind je wandelen of joggen. Minstens stappen per dag is het doel. Bandages Een enkel- of kniebandage (brace) ontlast en ondersteunt je gewrichten en spieren bij allerlei activiteiten. Voor sporters zijn er aangepaste uitvoeringen. Spierpijn voorkomen en behandelen Met koude behandel je acute blessures vaak een gevolg van sportongevallen, ontsteking en pijn. Bij chronische pijnen kan warmte verlichtend werken. Een gel of spray breng je aan op de gewenste plaats. Een cold/hot pack is onmisbaar in je EHBO-kistje. sportverzorging Elektrische fietsen 16 Voor wie nog graag een fietstocht maakt maar niet meer zo krachtig is, kan een fiets met elektrische ondersteuning de oplossing zijn. Sportkousen Na een sportieve inspanning herstel je sneller dankzij deze sportkousen. Ze bieden ook ondersteuning bij herstel van een spierruptuur (zweepslag) of shin splint (overbelasting van het scheenbeenvlies). GEZOND BLIJVEN BEWEGEN! Dat doet u gewoon thuis. Comfortabel, in uw tempo en wanneer u maar wilt. Van revalideren tot en met een betere conditie: u heeft er ongetwijfeld veel plezier van! sportief Kijk voor nog meer informatie op

10 Op zoek naar een hoofdkussen met meerwaarde? Het SISSEL hoofdkussen met nekondersteuning biedt een correcte ondersteuning van de volledige nek en ontlast ook de lagere cervicale wervels C5-C6-C7 dankzij de unieke SISSEL Edge. Voor uw beste nachtrust Het volledige SISSEL gamma vindt u in uw dichtstbijzijnde Thuiszorgwinkel Deze unieke vorm garandeert een perfecte nachtrust zowel in zijligging als in rugligging, ongeacht de lengte van de nek, de schouderbreedte of de hardheid van de matras. Een nieuwe dimensie in bloeddrukmeting: OMRON M6 Comfort en OMRON RS6 OMRON M6 Comfort OMRON RS6 NEW Een extra lichte, geluidloze polsbloeddrukmeter, speciaal ontworpen om draagbaar en extreem discreet te zijn. Ontdek zelf wat het beste voor u past. Probeer de nieuwe TEMPUR -matrassen bij de Thuiszorgwinkel in uw buurt. De keuze van uw arts: de OMRON M6 Comfort automatische bovenarmbloeddrukmeter Ontdek het OMRON gezondheidsgamma in jouw Thuiszorgwinkel Bloeddrukmeters ECG Koortsthermometers Aerosolapparaten Stappentellers TENS-apparatuur Lichaamscompositiemeters Weegschalen Distrac W E L L C A R E P R O D U C T S Distrac nv - Bleyveld 14 B-3320 Hoegaarden T: +32(0)16/ info@distrac.com

11 Comfort Zadelzit zitten en liggen Nek- en rugklachten zijn zeker de kwaaltjes van de moderne zittende mens. Wie heeft nooit last van spierspanningen, slaapstoornissen of rugpijn? De laatste tijd is er zeer veel aandacht voor het comfortabel zitten en liggen. Vele mensen zijn dan ook op zoek naar de ideale steun voor nek of rug, zowel thuis als op het werk, tijdens het slapen en zelfs in de auto. zitten Zitwig Op een zadelkruk wordt het bekken voorover gekanteld waardoor de wervelkolom in een natuurlijke houding komt te staan. Hierdoor ontstaat er minder spanning in de rugspieren zodat je langer ontspannen kan werken en je minder snel vermoeid wordt. Meer in ons aanbod De Thuiszorgwinkels hebben nog diverse andere hulpmiddelen die rug-, schouder- en nekklachten voorkomen en verlichten: zitkussens, lendenkussens, neksteunen, werkstoelen, keukenstoelen, relaxzetels, Zitbal Door de aangepaste hoek kantelt het bekken voorwaarts en komt de rug automatisch rechter te staan. Het zorgt voor een doeltreffende drukopvang en een hoog comfortgevoel. Ideaal voor mensen die beroepsmatig veel moeten zitten. liggen Ergonomisch hoofdkussen Een goed kussen zorgt er voor dat nek en rug een rechte lijn vormen. Kies de dikte van je kussen volgens de breedte van je schouders. Dit dynamisch zitsysteem zorgt ervoor dat je je zithouding steeds corrigeert. Ook te gebruiken bij rugtherapie. 20 Orthopedische zitting en rugsteun Met een rugsteun, al dan niet in combinatie met een zitting, kan je de ideale zithouding nastreven waardoor de belasting op je rug vermindert. Zowel op een stoel, in de zetel als in de auto te gebruiken. Bedbodem en matras Een comfortabele matras in combinatie met een elektrisch instelbare bedbodem zorgt voor een aangenaam slaapcomfort. 21 Positioneringskussens comfort - zitten Multifunctioneel kussen, biedt ondersteuning, comfort en een geborgen gevoel voor jong en oud! Ontdek alle modellen in je Thuiszorgwinkel. comfort - liggen

12 Warmtetoepassingen kledij - Kousen Warmtekussens Op winterse dagen kan wat extra warmte op de juiste plaats weldadig zijn. Met een kersenpitkussen of een hotpack beschik je over de juiste oplossing. Staande of zittende beroepen grootste risicofactor bij ontstaan vaatlijden! Mensen die tijdens het uitoefenen van hun beroep langdurig zitten of staan (kantoorpersoneel, kapsters, etc.) lopen een verhoogd risico op het ontstaan van spataders. Tintelingen, jeuk, kramp of een vermoeid gevoel in de benen zijn vaak de eerste signalen dat er iets mis is met de doorbloeding van de benen. Bij een zittend of staand beroep wordt de kuitspier nauwelijks geactiveerd terwijl dit wel belangrijk is voor de goede doorstroming van je bloed. verzorging Lichaamsverzorging In onze Thuiszorgwinkels vind je diverse verzorgingsproducten zowel zachte crèmes voor de dagelijkse huidverzorging als zalf tegen stramme spieren en gewrichten. Compressiekousen of drukkousen Voor ernstige beenproblemen en gezwollen benen volstaan steunkousen niet meer en heb je compressie- of drukkousen nodig. Steunkousen Vermoeide en zware benen zijn met deze kousen verleden tijd. 22 Reiskousen 23 warmte - verzorging Je vindt in onze winkels ook verzorgingsproducten voor handen, voeten en benen. Ook bieden wij manicure en pedicure schaartjes en vijltjes aan. Lange tijd stilzitten zonder veel beweging bemoeilijkt een normale bloedcirculatie in de benen. Preventief reiskousen dragen kan dit verhelpen. Informeer naar de terugbetalingsmogelijkheden van drukkousen bij lymfoedeem en chronische veneuze insufficiëntie in de Thuiszorgwinkel. kledij

13 warmteondergoed Diabeteskousen T.E.D. Anti-emboliekousen Patiënteninformatie Bij bedlegerige patiënten is de kans groter om een trombose te ontwikkelen. Zeker als je een risicopatiënt bent, kan je best preventief anti-emboliekousen dragen. De compressie is eerder gering. Deze kousen zijn naadloos en snoeren niet af. Warm ondergoed op basis van angora, de wol die afkomstig is van het angorakonijn. Bodywarmers garanderen een extra warmtebescherming voor gevoelige zones. Ideaal om spier- en gewrichtspijnen te voorkomen. moeilijke of brede voeten Steunzolen op maat Semi-orthopedische schoenen Deze schoenen bieden meer comfort en steun bij verschillende voetafwijkingen. Deze modellen hebben uitneembare zolen en zijn gemaakt uit elastisch materiaal. Ze zijn uiterst geschikt ter preventie van o.a. hamertenen. Steunzolen bieden ondersteuning en correctie bij voetafwijkingen. Er zijn speciale uitvoeringen voor hielspoor en diabeten. Kinderen kunnen kiezen voor kleurrijke uitvoeringen. Comfortabele warmtesokken met een anti-slip zool voor extra veiligheid. Zo heb je thuis altijd en overal warme voeten: in de woonkamer, keuken, of in bed. Aangepaste kledij 24 schoenen Verschillende modellen zijn uitgevoerd in elastisch materiaal en hebben klittebandsluiting. Ze zijn heel gemakkelijk aan en uit te doen. Wanneer je bedlegerig of minder mobiel bent, wil je comfortabele kleding dragen. Aangepaste kledij heeft verschillende voordelen, zowel voor degene die het draagt, als voor zijn of haar verzorgers. 25 warmte ondergoed

14 Aan- en uitkleden Comfort in huis Er bestaan tal van hulpmiddelen ter ondersteuning van de dagdagelijkse handelingen en je leefcomfort. Dit betekent een grotere zelfstandigheid, waardoor je langer in je eigen vertrouwde omgeving kunt blijven. Zetels Liftchairs Elastische schoenveters Trek je schoenen aan en uit zonder de veters los te maken. Keuze uit verschillende lengtes en kleuren. Sliplift De sliplift helpt je bij het aantrekken van je slip als je moeilijk bij je voeten kan. Geschikt voor mensen met heup- of rugproblemen, mensen die lijden aan obesitas of artrose, zwangere vrouwen,... Ieder mens is anders. Toch wordt voor een zetel al te vaak voor een standaardoplossing gekozen. De juiste keuze van je zetel voorkomt nochtans een slechte zithouding en ongemak. Deze zetels op maat bieden een oplossing voor senioren die minder goed te been zijn, rolstoelgebruikers, mensen met overgewicht, MS- en reumapatiënten. De liftfunctie helpt de persoon bij het uitstappen. Standaard relaxzetels Knopenhaak Lastige knopen gaan moeiteloos dicht. Voor éénhandig gebruik. De relaxzetel biedt je een uiterst hoog zitcomfort gekoppeld aan een huiselijke uitstraling. De zetel combineert probleemloos een actieve zithouding met een relaxerende lighouding. Dankzij de ruime kleurkeuze van zowel hout als kunstleder kan de relaxzetel perfect geïntegreerd worden in je eigen interieur Geriatrische zetels De zetels hebben armsteunen die in de hoogte verstelbaar zijn. Alle types zijn bekleed met kunstleder en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. aan - en uitkleden Kousen en panty aan- en uittrekhulp Je kan je kousen aantrekken zonder te bukken. Bijzonder handig bij spannende kousen en panty s. comfort in huis

15 Kookmandjes Met één hand kan je aardappelen of groenten afgieten. keuken Badkamer De badkamer kan voor veel ongemakken zorgen. Zorgeloos douchen, een heerlijk bad nemen of gewoon opstaan van het toilet zijn dagdagelijkse handelingen waarmee je problemen kan hebben. Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen en aanpassingen mogelijk in de badkamer of het toilet. Bijzondere aandacht moet je zeker hebben voor de veiligheid in deze gladde ruimte. Maar ook daar zijn oplossingen voor. Anti-slipmateriaal Voor allerlei toepassingen bruikbaar. Bokaal- en flessenopeners Zelfs de moeilijkste bokaal of fles krijg je met gemak open. Douchezitjes Te verkrijgen met of zonder armsteunen. Eventueel opklapbaar. Badzitjes Om zittend te baden. Met zuignappen in bad te plaatsen, ook hangend verkrijgbaar. Douche- en badmatten De antislipmat voorkomt uitschuiven. Aangepaste borden en bordranden Voor zelfstandig eten zonder morsen. Badliften 28 Aangepast bestek Gemakkelijk vast te houden bij verminderd grijpvermogen of verstoorde coördinatie. Kan in een bepaalde hoek geplaatst worden naargelang de behoefte van de klant. Douchestoelen Kies voor een stevige en veilige douchestoel of -kruk die in hoogte verstelbaar is. De poten zijn steeds voorzien van antislipdoppen. Een badlift helpt je om in en uit bad te stappen. De lift is gemakkelijk te verplaatsen. Een badlift werkt op een accu en is heel eenvoudig te bedienen. 29 Snijplanken keuken Deze snijplank zorgt ervoor dat je eenhandig je maaltijd kan voorbereiden. badkamer

16 Badplanken Veilig zittend douchen of te gebruiken in combinatie met een badzitje. Past in elk bad. toilet Slimme hulpjes Schrobborstels, kammen en borstels met lange steel Deze compenseren het gebrek aan beweeglijkheid in de schouder. Beschermhoezen Waterdichte hoezen die gips, bandages of wondverbanden beschermt in bad, tijdens het douchen of op het strand. Handgrepen en steunen Deze zorgen voor meer houvast en een veiliger toiletgebruik. Toiletverhogers Gemakkelijker opstaan van het toilet. Ze bestaan in verschillende uitvoeringen, met of zonder armsteunen. Toiletstoelen Elke toiletstoel heeft zijn specifieke kenmerken die bijdragen tot het comfort en de veiligheid van de gebruiker slimme hulpjes Haarwasbak Met een lichtgewicht haarwasbak kan je de haren van een minder mobiele persoon makkelijk wassen. Je kan ook kiezen voor een opblaasbaar wasbadje om liggend de haren te wassen. CM geeft in sommige gevallen een tegemoetkoming bij de aankoop van een toiletstoel. Informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden in je CM-kantoor of Thuiszorgwinkel. toilet

17 woon- en slaapkamer De inrichting van een ziekenkamer is van zeer groot belang. Een slechte inrichting kan een bijkomende last zijn bij de verzorging van een zorgbehoevend gezinslid. Het inrichten van de ziekenkamer vereist zowel creativiteit als deskundigheid. Je kan hierbij gebruik maken van speciale hulpmiddelen: een aangepast bed, nachttafeltje, toiletstoel, patiëntenlift, enz. Comfort, zowel voor de verzorgde als voor de verzorger, staat voorop. Accessoires Dekenbogen Een dekenboog voorkomt de hinderlijke druk van dekens op de voeten. Door deze langdurige druk zouden doorligwonden kunnen ontstaan op de hielen. Rugsteunen Een rugsteun vergemakkelijkt het rechtzitten indien het bed niet is uitgerust met een lattenbodem met verstelbaar ruggedeelte. Zorgdekbed Het zorgdekbed is zo ontworpen dat zij het deken, de bedsprei en het bovenlaken vervangt. Veel hygiënischer omdat het dekbed steeds volledig wordt gewassen. In combinatie met een incontinentie onderlegger en een hoeslaken, vormt dit het perfecte zorgbed. Bedhekbeschermers De onrusthekbeschermer is sterk, ondoordringbaar, volledig brandvertragend, anti-allergisch en huisstofmijtwerend. 32 woon - en slaapkamer Elektrische hoog-laag bedden Bij een elektrisch hoog-laag bed stel je eenvoudig de hoogte van je bed in. Dit is handig bij de verzorging en om in en uit bed te stappen. Bedtafels Een nachttafeltje laat je toe om vanuit je bed of je zetel te eten, te lezen, te schrijven enz. Het tafelblad is verstelbaar in de hoogte en kantelbaar. Verpleegdeken Het verpleegdeken of fixatiedeken voorkomt dat de cliënt uit het bed valt. Het biedt in tegenstelling tot de gebruikelijke onrustriem enige vrijheid. 33 accessoires slapen

18 veilig verplaatsen Het tillen en verplaatsen van een persoon in of uit een bed, rolstoel, zetel, bad, toilet, enz. is een moeilijke en bovendien gevaarlijke klus. Om als verzorgende een rugletsel te vermijden, gebruik je best transferhulpmiddelen. Er zijn diverse oplossingen, gaande van eenvoudige hulpmiddelen tot personenliften, plafond- en trapliften. Hierdoor wordt de transfer ergonomisch voor de helper en ook comfortabel en veilig voor de zorgbehoevende. Glijdlaken Met een glijdlaken verglijd je de patiënt i.p.v. hem op te tillen. Autoglide Hulpmiddel dat het inen uit de wagen stappen vergemakkelijkt. Draaischijf op de grond Een draaischijf vergemakkelijkt het draaien van de patiënt vanuit het bed naar de rolstoel of toiletstoel die ernaast staat opgesteld. De patiënt moet wel nog op eigen kracht kunnen staan. Plafondliften Met een railsysteem en een plafondmotor kan je alle plaatsen bereiken, ook als de ruimte heel beperkt is. Het systeem is eenvoudig te installeren en is zowel geschikt voor zelfstandig gebruik als voor een zorgbehoevende situatie. Actieve liften 34 Bij een actieve tillift moet de patiënt nog op eigen benen kunnen steunen. 35 veilig verplaatsen Tildoeken bestaan in diverse uitvoeringen die telkens beantwoorden aan de noden van de patiënt en aan de omstandigheden waarin ze gebruikt worden. Passieve liften Bij een passieve tillift hangt de patiënt volledig passief in de tildoek. Trapliften Zittend of staand kan je zonder problemen de trap overbruggen met behulp van een traplift. De lift loopt via een rail langs de muur. De opklapbare voetenplank hindert de andere bewoners niet, maar zorgt dat de gebruiker comfortabel en veilig zit. veilig verplaatsen

19 Wij verhogen uw comfort! Makkelijk de trap op en af met Thyssen Krupp Encasa! 1. Makkelijk te bedienen 2. Ruime keuze in materialen en kleuren 3. Voor alle trappen. Ook voor zeer steile en smalle! 4. Esthetiek, comfort en veiligheid in slechts 1 rail 5. Altijd een servicepunt in uw buurt - 24/7 6. Maatwerk en professionele montage Zo blijft u onbezorgd genieten van het comfort van uw eigen huis! Trapliften VRIJBLIJVENDE OFFERTE / BEZOEK Bel gratis : Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij uw lokale Thuiszorgwinkel. SERVICE 24u/24u - 7d/7d Huisliften Plateauliften Ontvang nu uw gratis documentatiepakket! Vraag vrijblijvend een offerte op maat.

20 INDIVIDUELE AANPAK Omdat wij weten dat een slechte zithouding meestal de oorzaak is van vele lichamelijke problemen, worden alle zetels bij ons op maat gemaakt. AAN HUIS OPGEMETEN Revilax is een ambachtelijk bedrijf dat elke zetel aan huis komt opmeten. U krijgt passend advies door onze gespecialiseerde consulenten. GEEN MEERPRIJZEN Wij hanteren een vaste prijs ongeacht de aanpassingen die nodig zijn om de zetel op maat te maken. ALLE MATEN EN GEWICHTEN Revilax maakt zetels voor personen die tot 400kg wegen. SERVICE Onze eigen dienst na verkoop is uw garantie voor zorgeloos genieten van uw relax. Uw geniet van 5 jaar waarborg. Een nieuwe look, een nieuwe naam, maar vooral een vernieuwd gamma topproducten in incontinentiemateriaal! Euron wordt id! id biedt een uitgebreide waaier aan wegwerpverbanden aan, die geschikt zijn voor alle types en niveaus van incontinentie. Dankzij hun verschillende absorpties, maten en vernieuwde concepten staan de producten garant voor een nog groter comfort en discretie! [Geef tekst op] REVILAX BVBA KOKKELSTRAAT MAASEIK WW INFO@REVILAX.BE - Voor een leven vol zelfvertrouwen! Kijk voor meer informatie op

ALGEMENE HULPMIDDELEN

ALGEMENE HULPMIDDELEN ALGEMENE HULPMIDDELEN Heeft u moeilijkheden in het dagelijks leven, door leeftijd, ziekte, ongeval of handicap? Raadpleeg uw APOTHEEK Hulpmiddelen voor eten en drinken De BROODPLANK houdt de boterham tegen.

Nadere informatie

Hulpmiddelen Meer comfort, beter leven

Hulpmiddelen Meer comfort, beter leven Hulpmiddelen Meer comfort, beter leven Deze brochure is een uitgave van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Opmaak: Leen Verstraete Cover: Fotosearch Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd en/of

Nadere informatie

Uitleenhulpmiddelen. Care for Comfort HULPMIDDELEN. Liggen & zitten. Hoog/laag bed. Anti-decubitus matras. Anti-decubitus zitkussen.

Uitleenhulpmiddelen. Care for Comfort HULPMIDDELEN. Liggen & zitten. Hoog/laag bed. Anti-decubitus matras. Anti-decubitus zitkussen. ULPMIDDELEN Uitleenhulpmiddelen Liggen & zitten oog/laag bed Een elektrisch hoog/laag bed wordt gebruikt bij cliënten die op bed verzorgd worden. et bed is standaard uitgerust met onrusthekken en een papegaai.

Nadere informatie

Ons Aanbod THUISZORGWINKELL. kwaliteit voor het leven

Ons Aanbod THUISZORGWINKELL. kwaliteit voor het leven Gezondheid Comfort Zorg op maat Ons Aanbod THUISZORGWINKELL kwaliteit voor het leven COLOFON Mid Haachtsesteenweg 579 Postbus 40 1031 Brussel E-mail: thuiszorgwinkel@cm.be Redactie: An Van Loo Geert Demuynck

Nadere informatie

Comfortabel de winter in?

Comfortabel de winter in? Comfortabel de winter in? Comforthulp.nl Dorpsstraat 25 3886 AR Garderen 0577-459896 www.comforthulp.nl Seniorenkamer Openingstijden: di-vrij: 9.30u tot 17.30u zat: 9.30u tot 12.30u buiten openingstijden

Nadere informatie

Manuele standaardrolstoel

Manuele standaardrolstoel Manuele standaardrolstoel De patiënt heeft definitieve verplaatsingsproblemen. Hij kan zich enkel met steun zelfstandig verplaatsen en kan zich buitenshuis zéér moeilijk over langere afstanden verplaatsen.

Nadere informatie

Samen voorkomen dat u valt

Samen voorkomen dat u valt www.tantelouise-vivensis.nl Valpreventie Samen voorkomen dat u valt Als u ouder wordt, is de kans groter dat u valt. Toch is het niet zo dat vallen nu eenmaal bij het ouder worden hoort. U kunt zelf veel

Nadere informatie

POSITIONERINGKUSSENS. Standaard Standaard XL

POSITIONERINGKUSSENS. Standaard Standaard XL Standaard Standaard XL biedt ondersteuning, comfort en een geborgen gevoel voor jong en oud ondersteuning van de buik bij de zwangerschap 100% concentratie op het voeden van je baby en genot van dit intieme

Nadere informatie

Weer thuis na een nieuwe knie

Weer thuis na een nieuwe knie Weer thuis na een nieuwe knie WEER THUIS MET EEN NIEUWE KNIE Basisregels voor de eerste drie maanden na de operatie: Probeer tijdens alle activiteiten het staan en lopen met zitten af te wisselen. Dit

Nadere informatie

ORTHOPEDIE & MEDISCHE HULPMIDDELEN

ORTHOPEDIE & MEDISCHE HULPMIDDELEN ORTHOPEDIE & MEDISCHE HULPMIDDELEN INHOUD RAES ORTHOPEDIE STOMA INCONTINENTIE COMFORTSCHOENEN STEUNZOLEN ORTHESEN BANDAGISTERIE EN CORSETTERIE BORSTPROTHESEN COMPRESSIEKOUSEN MOBILITEITSHULPMIDDELEN HOMECARE

Nadere informatie

Positioneringkussens

Positioneringkussens Positioneringkussens Samenstelling Vulling De vulling van het kussen bestaat uit kleine polyesterbolletjes. Deze zijn vormvast, brandvertragend, milieuvriendelijk en zorgen voor een goede temperatuur en

Nadere informatie

Decubitus (drukplekken, doorliggen)

Decubitus (drukplekken, doorliggen) Decubitus (drukplekken, doorliggen) Als u het risico loopt om decubitus te krijgen of het al heeft, dan is de informatie in deze folder belangrijk. U kunt lezen wat decubitus is, wat de oorzaken zijn

Nadere informatie

5.3.3 Een patiënt verplaatsen Verplaatsen in het bed: een patiënt op de zij draaien (omkeren) Zachtjes het gebogen been en de schouder van de

5.3.3 Een patiënt verplaatsen Verplaatsen in het bed: een patiënt op de zij draaien (omkeren) Zachtjes het gebogen been en de schouder van de 5.3.3 Een patiënt verplaatsen A Verplaatsen in het bed: een patiënt op de zij draaien (omkeren) Zachtjes het gebogen been en de schouder van de bedlegerige patiënt vastnemen om hem makkelijk op de zij

Nadere informatie

Optimaal gemak en plezier onder de douche en op het toilet met de Dukki en de Turtel

Optimaal gemak en plezier onder de douche en op het toilet met de Dukki en de Turtel Optimaal gemak en plezier onder de douche en op het toilet met de Dukki en de Turtel Huka Huka is al jaren de specialist op het gebied van kinderrevalidatie. Wij bedenken en produceren onze producten in

Nadere informatie

Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen. Volg ons ook op:

Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen. Volg ons ook op: Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen Volg ons ook op: LIVIT.NL Steunkousen Heeft u problemen met de doorbloeding in uw benen of armen? Dan kunnen

Nadere informatie

Hulpmiddelen voor thuiszorg via uw apotheker

Hulpmiddelen voor thuiszorg via uw apotheker Hulpmiddelen voor thuiszorg via uw apotheker VERKOOP EN VERHUUR THUISLEVERING IN HEEL BELGIË ALTIJD ONTSMET NA GEBRUIK Thuisgezondheidszorg, vraag informatie aan uw apotheker! EEN VOLLEDIG GAMMA FUNCTIONELE

Nadere informatie

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding Thuis blijven wonen Woonadvies en ergobegeleiding Je vertrouwde omgeving: thuis! Zorgen een ziekte, een handicap, ongeval of je leeftijd ervoor dat je dagelijkse activiteiten in huis moeilijk worden? Enkele

Nadere informatie

Tegemoetkoming thuiszorghulpmiddelen. Productlijst

Tegemoetkoming thuiszorghulpmiddelen. Productlijst Tegemoetkoming thuiszorghulpmiddelen Productlijst Tegemoetkoming thuiszorghulpmiddelen Productlijst Dagelijks leven Keuken Antislip bokaalhouder Antislip matje Antiterugvloeirietjes Bestek Bokaalopener

Nadere informatie

Tegemoetkoming thuiszorghulpmiddelen. Productlijst

Tegemoetkoming thuiszorghulpmiddelen. Productlijst Tegemoetkoming thuiszorghulpmiddelen Productlijst Tegemoetkoming thuiszorghulpmiddelen Productlijst Om in een zorgsituatie comfortabel thuis te blijven wonen, zijn vaak woningaanpassingen of hulpmiddelen

Nadere informatie

500,- SETVOORDEEL per ligplek*

500,- SETVOORDEEL per ligplek* Tot 500,- SETVOORDEEL * Ontdek de nieuwe TEMPUR Hybrid matrassen! Kijk op de achterzijde van deze folder voor uw dichtstbijzijnde TEMPUR Premium Reseller. Zo ondersteunend dat u zich he lemaal gewichtloos

Nadere informatie

Infobrochure Valpreventie

Infobrochure Valpreventie Infobrochure Valpreventie Welkom Tijdens je opname in het St-Franciskus Ziekenhuis heb je misschien wel gemerkt dat valpreventie een belangrijk thema is. Er wordt gevraagd om veilig schoeisel mee te nemen,

Nadere informatie

Decubitus Voorkomen van doorliggen. www.nwz.nl

Decubitus Voorkomen van doorliggen. www.nwz.nl Decubitus Voorkomen van doorliggen www.nwz.nl Inhoud Wat is decubitus? 3 Hoe ontstaat decubitus? 3 Op welke plaatsen ontstaat decubitus meestal? 4 Wat kunt u doen om decubitus te voorkomen? 4 Dit doet

Nadere informatie

De oplossing voor elk zitprobleem: CJG Solution

De oplossing voor elk zitprobleem: CJG Solution De oplossing voor elk zitprobleem: CJG Solution Net zo uniek als u! CJG Solution De oplossing voor elk zitprobleem Een kleine 20 jaar geleden heeft B&S haar eerste huiskamerstoel ontwikkeld. Deze comfortabele

Nadere informatie

Aqtor! - UNLIMITED FREEDOM

Aqtor! - UNLIMITED FREEDOM Brochure huisartsen Aqtor! - UNLIMITED FREEDOM Aqtor! is gespecialiseerd in het aanmeten, fabriceren en afleveren van producten uit het terugbetaalde gamma prothesiologie, orthesiologie, bandagisterie,

Nadere informatie

Auping Kiruna. Scandinavisch slapen in een ventilerende boxspring. Geen bed ventileert beter

Auping Kiruna. Scandinavisch slapen in een ventilerende boxspring. Geen bed ventileert beter Auping Kiruna Scandinavisch slapen in een ventilerende boxspring Geen bed ventileert beter p. 02 Auping AVS spiraalbodem: de 80% open structuur draagt bij aan goede ventilatie 3D-breisel: voor goed lucht-

Nadere informatie

Uw discrete oplossing

Uw discrete oplossing N.V. PAUL HARTMANN S.A. BE-1480 Sint-Renelde Bezoek onze websites: www.hartmann.be www.discrete.be Uw discrete oplossing 085 861/6 (1014) Incontinentie hygiëne Bescherming van de huid Dankzij een ademende

Nadere informatie

Liftmatten. Invacare. Optimale positionering en gebruiksvriendelijkheid

Liftmatten. Invacare. Optimale positionering en gebruiksvriendelijkheid Optimale positionering en gebruiksvriendelijkheid Het nieuwe assortiment liftmatten van garandeert een comfortabele en veilige transfer voor iedereen met een functiebeperking. Deze liftmatten zijn in samenwerking

Nadere informatie

Informatiebrochure. Gipsverbanden

Informatiebrochure. Gipsverbanden Informatiebrochure Gipsverbanden dddd Beste patiënt, U heeft net een gipsverband gekregen, waardoor uw arm of been in een goede stand kan genezen. Een goed immobilisatieverband vermindert de pijn in belangrijke

Nadere informatie

Auping Kiruna Scandinavisch slapen in een ventilerende boxspring

Auping Kiruna Scandinavisch slapen in een ventilerende boxspring De vier in vogelvlucht Kiruna Unik Matras: 18 cm hoge matras met tonvormige veren, 7 comfortzones en keuze uit twee hardheden: soepel en stevig Kiruna Unik DeLuxe Matras: 20 cm hoge matras met een combinatie

Nadere informatie

Geriatrie. Veiligheid en valpreventie in en om het huis

Geriatrie. Veiligheid en valpreventie in en om het huis Geriatrie Veiligheid en valpreventie in en om het huis In deze folder treft u algemene adviezen die kunnen bijdragen aan de veiligheid in huis. Het doel is om risicosituaties te verkleinen en risicogedrag

Nadere informatie

Weer thuis na een nieuwe heup

Weer thuis na een nieuwe heup Weer thuis na een nieuwe heup WEER THUIS MET EEN NIEUWE HEUP Weer thuis De prothese moet in de eerste twee tot drie maanden de kans krijgen om goed vast te groeien. Verkeerde bewegingen en een te hoge

Nadere informatie

XXL Producten prijslijst 2015

XXL Producten prijslijst 2015 XXL Producten prijslijst 2015 XXL Producten - Minimaxx Minimaxx Standaard Deze rolstoel is opvouwbaar en geschikt voor gebruikers tot een maximaal gewicht van 325kg. Verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes.

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

INHOUD. Productcatalogus XXL-catalogus

INHOUD. Productcatalogus XXL-catalogus INHOUD Rolstoelen en Kussens... 2 XXL-Rehab Minimaxx plooibare rolstoel... 2 XXL-Rehab manuele rolstoel eclipse... 5 XXL-Rehab manuele rolstoel eclipse TILT... 8 XXL-Rehab comfort kussen... 11 ROLSTOELEN

Nadere informatie

LOTUS R 7666-000 GOLF M 7661-600

LOTUS R 7666-000 GOLF M 7661-600 Kettler LOTUS R 7666-000 Trainingscomputer met blauw backlight zoals Golf P 9 kg vliegwiel voor zeer hoge omwenteling Zitting met textiel bespannen, horizontaal en in hoek verstelbaar Zwaartepuntpedalen

Nadere informatie

Action3 Kom in actie! Action3

Action3 Kom in actie! Action3 Invacare Action 3 Kom in actie! De Invacare Action 3 biedt een maximale mobiliteit doordat deze gemakkelijk is aan te passen aan de gebruiker. De verbeterde ergonomie en rijeigenschappen garanderen de

Nadere informatie

PATIËNTENINFO. Totale knieprothese. Praktische tipss. Fysische geneeskunde - Ergotherapie

PATIËNTENINFO. Totale knieprothese. Praktische tipss. Fysische geneeskunde - Ergotherapie PATIËNTENINFO Totale knieprothese Praktische tipss Fysische geneeskunde - Ergotherapie Beste patiënt Onlangs onderging u een totale knieprothese in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. In deze brochure

Nadere informatie

Hulpmiddelen, van toestel tot ruimte

Hulpmiddelen, van toestel tot ruimte Hulpmiddelen, van toestel tot ruimte Inspiratiedag Toegankelijke zorginfrastructuur 13.11.2012 Lieve Houbrechts, adviseur wonen en zorg Toegankelijkheidsbureau Belgiëplein 1 3510 Kermt info@toegankelijkheidsbureau.be

Nadere informatie

Voor een volledig overzicht van ons gamma verwijzen we graag naar de ADVYS catalogus "ADL-hulpmiddelen" of naar de website.

Voor een volledig overzicht van ons gamma verwijzen we graag naar de ADVYS catalogus ADL-hulpmiddelen of naar de website. Positioneringskussens Adhome traagschuim Positioneringskussens Adhome traagschuim Voor een volledig overzicht van ons gamma verwijzen we graag naar de ADVYS catalogus "ADL-hulpmiddelen" of naar de website.

Nadere informatie

Subject: Taak 1.2.20

Subject: Taak 1.2.20 Taak 1.2.20 Tutor : vd Biggelaar Mentor : vd Biggelaar Klas : MT1A Gemaakt door : Tommy & Paul van der Linden 1 Inhoud! Taak 1.2.20 Inhoud!... 2 Inleiding... 3 Trekken en Duwen... 4 Tillen... 4 Zitten...

Nadere informatie

Decubitus. Voorkomen van doorliggen. mca.nl

Decubitus. Voorkomen van doorliggen. mca.nl Decubitus Voorkomen van doorliggen mca.nl Inhoudsopgave Wat is decubitus? 3 Hoe ontstaat decubitus? 3 Op welke plaatsen ontstaat decubitus meestal? 4 Wat kunt u doen om decubitus te voorkomen? 4 Dit doet

Nadere informatie

Producent van de gemaksfiets

Producent van de gemaksfiets Fietsen op maat van Lintech Inhoudsopgave Fietsen met lage instap 04 Classic 04 Suelo 04 Elektrische fietsen 05 Classic E Drive 05 Suelo E Drive 05 LINbike driewielers 06 De speciale fietsen van Lintech

Nadere informatie

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding Thuis blijven wonen Woonadvies en ergobegeleiding Je vertrouwde omgeving: thuis! Zorgen een ziekte, een handicap, ongeval of je leeftijd ervoor dat je dagelijkse activiteiten in huis moeilijk worden? Enkele

Nadere informatie

Adviezen na totale heupoperatie

Adviezen na totale heupoperatie Meer informatie of vragen Colofon Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de orthopedisch consulenten: telefoonnummer (024) 365 96 59 of per e-mail orthopaedie.consulenten@maartenskliniek.nl

Nadere informatie

325 kg 76 cm cm 71 cm 55 cm 72 cm 100 mm 125 mm

325 kg 76 cm cm 71 cm 55 cm 72 cm 100 mm 125 mm INHOUD Mobiliteit... 2 XXL-Rehab opstap hulp... 2 XXL-Rehab rollator King... 3 XXL-Rehab Rollator Support... 5 XXL-Rehab looprek... 7 XXL-Rehab krukken... 9 MOBILITEIT XXL-REHAB OPSTAP HULP Technische

Nadere informatie

Verrijdbare tilliften passief & actief. Specialist in aangepast wonen

Verrijdbare tilliften passief & actief. Specialist in aangepast wonen Verrijdbare tilliften passief & actief Specialist in aangepast wonen Efficiënte oplossingen veilig, betrouwbaar & comfortabel Guldmann 2 Passieve tilliften pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7 Model TEUN

Nadere informatie

KORTING. NIEUW! TEMPUR Hybrid matrassen. tot 800,- We hebben de matras opnieuw uitgevonden. Alweer. ZOMERVOORDEEL. Behalve misschien de rits dan...

KORTING. NIEUW! TEMPUR Hybrid matrassen. tot 800,- We hebben de matras opnieuw uitgevonden. Alweer. ZOMERVOORDEEL. Behalve misschien de rits dan... NIEUW! TEMPUR Hybrid matrassen ZOMERVOORDEEL tot 800,- op alle TEMPUR producten* We hebben de matras opnieuw uitgevonden. Alweer. Behalve misschien de rits dan... Bezoek uw dichtstbijzijnde Tempur Premium

Nadere informatie

Orthopedie. Instructies voor patiënten met een kunstheup

Orthopedie. Instructies voor patiënten met een kunstheup Orthopedie Instructies voor patiënten met een kunstheup Geachte mevrouw/mijnheer, In deze folder vindt u een aantal richtlijnen/instructies, die u goed kunt gebruiken nadat u een heupprothese heeft gekregen.

Nadere informatie

MATRAIR. ONTDEK HOE NACHTRUST JE DAGRUST KAN VERBETEREN.

MATRAIR. ONTDEK HOE NACHTRUST JE DAGRUST KAN VERBETEREN. MATRAIR. ONTDEK HOE NACHTRUST JE DAGRUST KAN VERBETEREN. NATUURLIJK SLAPEN LIEVER ZONDER PIJNSTILLERS VAARWEL TEGEN PIJN IN DE ONDERRUG Werken in de tuin, een potje hockey, of wellicht tennissen met vrienden,

Nadere informatie

Hoe u doorligwonden (decubitus) kunt voorkomen

Hoe u doorligwonden (decubitus) kunt voorkomen Hoe u doorligwonden (decubitus) kunt voorkomen Een handleiding voor patiënten en familie Het doel van deze folder is om u te informeren over wat decubitus is en hoe u dit kunt voorkomen. Decubitus Decubitus

Nadere informatie

De medische term voor doorliggen is decubitus. Het is een beschadiging van de huid. U kunt het krijgen als u veel in één houding ligt of zit.

De medische term voor doorliggen is decubitus. Het is een beschadiging van de huid. U kunt het krijgen als u veel in één houding ligt of zit. Voorkom doorliggen LIGGEN ZITTEN PRAKTISCHE TIPS Wat is het? De medische term voor doorliggen is decubitus. Het is een beschadiging van de huid. U kunt het krijgen als u veel in één houding ligt of zit.

Nadere informatie

ear uspension perience

ear uspension perience ear uspension perience Comfort is er nu voor iedereen www.tnsrijen.nl Nieuw: nu ook geheel instelbare en uitschakelbare onafhankelijke vering in uw rolstoel Lichtgewicht Handgemaakt, Custom made Vering

Nadere informatie

Van Raam maakt mensen mobiel DRIEWIELFIETSEN

Van Raam maakt mensen mobiel DRIEWIELFIETSEN Van Raam maakt mensen mobiel DRIEWIELFIETSEN VROLIJKE FIETSEN VOOR VROLIJKE KINDEREN Beginnen met fietsen en dan tot de ontdekking komen dat een gewone fiets niet helemaal voldoet aan de stabiliteit en

Nadere informatie

Wij zijn echt met je gezondheid bezig. Incontinentiemateriaal

Wij zijn echt met je gezondheid bezig. Incontinentiemateriaal Wij zijn echt met je gezondheid bezig Incontinentiemateriaal Alle incontinentieverbanden bevatten een absorberend poeder, dat vocht omzet in vaste vorm en aldus lekkages en geurontwikkeling voorkomt, zowel

Nadere informatie

Maatregelen nemen om decubitus te voorkomen bij een zorgvrager

Maatregelen nemen om decubitus te voorkomen bij een zorgvrager OPDRACHTFORMULIER Maatregelen nemen om decubitus te voorkomen bij een zorgvrager Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch. Decubitus

Libra R&A locatie Blixembosch. Decubitus Libra R&A locatie Blixembosch Decubitus Als u lang in eenzelfde houding ligt of zit, bestaat de kans op beschadiging van de huid. De medische term hiervoor is: decubitus. Decubitus kan ook ontstaan wanneer

Nadere informatie

Totale heupprothese. Tips voor thuis en meest gestelde vragen. Afdeling Orthopedie

Totale heupprothese. Tips voor thuis en meest gestelde vragen. Afdeling Orthopedie Totale heupprothese Tips voor thuis en meest gestelde vragen Afdeling Orthopedie Tips voor thuis Zorg dat u, voor u wordt opgenomen in het ziekenhuis, elleboogkrukken in huis heeft en neem deze mee op

Nadere informatie

De totale knieprothese Ergotherapeutisch advies

De totale knieprothese Ergotherapeutisch advies 00018797 - GZA - juni 2018 Fysische Geneeskunde Orthopedie Eline Claessens Eline Malfait Laura Van Eygen Ergotherapeuten Tel. +32 3 285 25 31 eline.claessens@gza.be eline.malfait@gza.be laura.vaneygen@gza.be

Nadere informatie

Doorliggen voorkomen. Een handleiding voor patiënten en familie

Doorliggen voorkomen. Een handleiding voor patiënten en familie Doorliggen voorkomen Een handleiding voor patiënten en familie Doel van deze folder In deze folder kunt u lezen wat doorliggen (decubitus) is, waar decubitus ontstaat en wat er tegen gedaan kan worden.

Nadere informatie

MULTIDISCIPLINAIR FUNCTIONERINGSRAPPORT VOOR DE AANVRAAG VAN EEN MOBILITEITSHULPMIDDEL EN/OF AANPASSINGEN

MULTIDISCIPLINAIR FUNCTIONERINGSRAPPORT VOOR DE AANVRAAG VAN EEN MOBILITEITSHULPMIDDEL EN/OF AANPASSINGEN Bijlage bij de Verordening van 28 juli 2003 tot uitvoering van artikel 22, 11 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994

Nadere informatie

Echt comfortabel zit u alleen in een maatwerk fauteuil. Fitform Wellness Fauteuils

Echt comfortabel zit u alleen in een maatwerk fauteuil. Fitform Wellness Fauteuils Echt comfortabel zit u alleen in een maatwerk fauteuil Fitform Wellness Fauteuils Ergonomisch en comfortabel zitten Fitform is al 25 jaar de specialist in comfortabel en gezond zitten. Deze expertise is

Nadere informatie

Rugklachten: tips voor alledag

Rugklachten: tips voor alledag Rugklachten: tips voor alledag Inhoud Algemeen 3 Tips voor in de woonkamer 3 Tips voor in de slaapkamer 3 Tips voor in de keuken 4 Tips voor de baby-en kinderkamer 4 Tips voor huishoudelijke karweitjes

Nadere informatie

LOCOMOTOR SERIE. Met de Locomotor serie bent u op het goede spoor voor het behoud van een gezonde rug...

LOCOMOTOR SERIE. Met de Locomotor serie bent u op het goede spoor voor het behoud van een gezonde rug... Met de Locomotor serie bent u op het goede spoor voor het behoud van een gezonde rug... LOCOMOTOR SERIE Tilt zorg naar een hoger niveau Geeft de mantelzorger handvaten Heeft óóg voor arbo-details Geeft

Nadere informatie

excelcare EXCELCARE Samen met u vinden wij de oplossing EXCELCARE EXCELCARE ELCARE EXCELCA

excelcare EXCELCARE Samen met u vinden wij de oplossing EXCELCARE EXCELCARE ELCARE EXCELCA EXCELCA ELCARE EXCELCARE RE EX EXCELCARE EXCELCARE XCELCARE ELCARE excelcare Samen met u vinden wij de oplossing ExcelCare 2013 Introductie Inhoud Wij richten ons op het bedenken en produceren van hulpmiddelen

Nadere informatie

Een gipskorset. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Een gipskorset. Ziekenhuis Gelderse Vallei Een gipskorset Ziekenhuis Gelderse Vallei Via de specialist heeft u een verwijzing gekregen naar de gipskamer voor het aanleggen van een gipskorset. In deze folder leest u waarom zo n korset nodig is en

Nadere informatie

aanbevolen halve prijs! * 2 e matras M Line slaapsystemen door topsporters én fysiotherapeuten Voortreffelijke drukverdeling Uitstekende ondersteuning

aanbevolen halve prijs! * 2 e matras M Line slaapsystemen door topsporters én fysiotherapeuten Voortreffelijke drukverdeling Uitstekende ondersteuning Epke Zonderland M Line slaapsystemen aanbevolen door topsporters én fysiotherapeuten Voortreffelijke drukverdeling Uitstekende ondersteuning 2 e matras prijs! * Goede ventilatie www.mline.nl Het samenspel

Nadere informatie

Nu 2 e matras halve prijs *

Nu 2 e matras halve prijs * Nachtrust is de meest onderschatte training Ontdek hier waarom >> Daarom slaapt team Belkin op M Line M Line en Topsport Goed slapen is de beste training! Over M Line Om overdag maximaal te kunnen presteren

Nadere informatie

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding Thuis blijven wonen Woonadvies en ergobegeleiding Je vertrouwde omgeving: thuis! Zorgen een ziekte, een handicap, ongeval of je leeftijd ervoor dat je dagelijkse activiteiten in huis moeilijk worden? Enkele

Nadere informatie

PATIËNTENBROCHURE Decubituspreventie

PATIËNTENBROCHURE Decubituspreventie PATIËNTENBROCHURE Decubituspreventie Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat is decubitus?... 3 Hoe ontstaat decubitus?... 3 Wanneer heeft u meer kans op decubitus?... 3 Hoe kan u decubitus voorkomen?... 4 Welke

Nadere informatie

PERSOONLIJKE EVOLUTIEFICHE

PERSOONLIJKE EVOLUTIEFICHE ALGEMENE TIPS Draag steeds stevige gesloten schoenen Let op met huisdieren en kleine kinderen Laat geen voorwerpen achter op de trap Plaats geen matjes in de living Ga niet buiten bij vriesweer of sneeuw

Nadere informatie

Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen

Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen Steunkousen STEUNKOUSEN, WAT ZIJN DAT? Steunkousen, officieel therapeutisch elastische kousen genoemd, oefenen druk uit op je been en geven extra

Nadere informatie

HULPMIDDELENINFO HULPMIDDELEN VOOR INTIEME VERZORGING

HULPMIDDELENINFO HULPMIDDELEN VOOR INTIEME VERZORGING HULPMIDDELENINFO HULPMIDDELEN VOOR INTIEME VERZORGING APRIL 2011 Een beschrijving van een hulpmiddel of een aanpassing in deze tekst wil niet zeggen dat het hulpmiddel of de aanpassing terugbetaald wordt

Nadere informatie

Nachtrust is de meest onderschatte training

Nachtrust is de meest onderschatte training Nachtrust is de meest onderschatte training ier k h de m >> t o On aar w PREMIUM COLLECTION Slow Motion VIII M Line Ik heb in trainings mijn vaste vonden. e g e j t a a m Slapen op M Line wordt aanbevolen

Nadere informatie

Incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal Wij zijn echt met je gezondheid bezig Incontinentiemateriaal Liberale Mutualiteit Alle incontinentieverbanden bevatten een absorberend poeder, dat vocht omzet in vaste vorm en aldus lekkages en geurontwikkeling

Nadere informatie

luchtige zomer 15% Wij houden van een voordeel * SummerSale

luchtige zomer 15% Wij houden van een voordeel * SummerSale Wij houden van een luchtige zomer * Deze actie is geldig op het hele Auping assortiment. Bekijk de actievoorwaarden op auping.nl/actie uniek, jouw Auping matras ook Jij bent Heb je het snel warm tijdens

Nadere informatie

Het bedsysteem op maat

Het bedsysteem op maat Het bedsysteem op maat Het draait uiteindelijk allemaal om u. Iedere mens is anders. En daarom is het Ecco2 bedsysteem, met zijn haarfijne afstemming, dat ook. Lengte, gewicht, lichaamsbouw, slaapgewoontes

Nadere informatie

DroomDomein. ontwerp nu je eigen boxspring. in 6 stappen naar jouw perfecte bed. Kijk ook online op www.droomdomein.nl

DroomDomein. ontwerp nu je eigen boxspring. in 6 stappen naar jouw perfecte bed. Kijk ook online op www.droomdomein.nl DroomDomein Kijk ook online op www.droomdomein.nl in 6 stappen naar jouw perfecte bed ontwerp nu je eigen boxspring in 6 stappen naar jouw perfecte bed in onze puur & passie collectie ontwerp nu je eigen

Nadere informatie

www.locomotion.nu Het BedBoekje Tips en trucs voor optimaal gebruik van het zorgbed

www.locomotion.nu Het BedBoekje Tips en trucs voor optimaal gebruik van het zorgbed www.locomotion.nu Het BedBoekje Tips en trucs voor optimaal gebruik van het zorgbed nog meer mogelijkheden In dit BedBoekje gaat het met name om de gewone elektrische hoog-laag bedden. Hoewel deze bedden

Nadere informatie

Dit kan alleen of met 2 personen.

Dit kan alleen of met 2 personen. Wil je de cliënt beter vast houden begeleidt dan op het schouderblad En onder de arm door. Handvatting als hiernaast, pak je eigen pols vast en zet je schouder aan de voorkant tegen de schouder van de

Nadere informatie

max-e de elektrische aandrijving voor uw manuele rolstoel

max-e de elektrische aandrijving voor uw manuele rolstoel max-e de elektrische aandrijving voor uw manuele rolstoel geeft u een maximale mobiliteit www.aat-online.de Mobiliteit is synoniem van vrijheid. In een rolstoel betekent dit zich zowel binnen als buiten

Nadere informatie

REVALIDATIEBROCHURE TOTALE KNIEPROTHESE SINT-ELISABETH GODVEERDEGEMSTRAAT 69 9620 ZOTTEGEM ALGEMEEN ZIEKENHUIS

REVALIDATIEBROCHURE TOTALE KNIEPROTHESE SINT-ELISABETH GODVEERDEGEMSTRAAT 69 9620 ZOTTEGEM ALGEMEEN ZIEKENHUIS REVALIDATIEBROCHURE TOTALE KNIEPROTHESE ALGEMEEN ZIEKENHUIS SINT-ELISABETH GODVEERDEGEMSTRAAT 69 9620 ZOTTEGEM Beste, De operatie is achter de rug, de revalidatie kan gestart worden. Het doel van de revalidatie

Nadere informatie

Adviezen na totale heupoperatie

Adviezen na totale heupoperatie Adviezen na totale heupoperatie Inleiding Deze folder ontvangt u omdat u binnenkort een heupprothese krijgt óf omdat u onlangs een heupprothese heeft gekregen. De eerste acht weken na de operatie is het

Nadere informatie

Obesitas, Komt u het ook steeds vaker tegen? Wij bieden geschikte hulpmiddelen!

Obesitas, Komt u het ook steeds vaker tegen? Wij bieden geschikte hulpmiddelen! Obesitas, Komt u het ook steeds vaker tegen? Wij bieden geschikte hulpmiddelen! Obesitas en geschikte hulpmiddelen Overgewicht vormt in Nederland een steeds groter maatschappelijk probleem. De World Health

Nadere informatie

Decubitus (doorliggen)

Decubitus (doorliggen) Decubitus (in de volksmond doorliggen genoemd) treft in Nederland jaarlijks vele duizenden mensen. Decubitus komt vooral voor bij patiënten die langdurig in bed liggen. De gevolgen van decubitus zijn erg

Nadere informatie

Totale heupoperatie. Oefeningen en leefregels voor de eerste maanden

Totale heupoperatie. Oefeningen en leefregels voor de eerste maanden Totale heupoperatie Oefeningen en leefregels voor de eerste maanden Na ontslag uit ziekenhuis Eens ontslagen uit het ziekenhuis komt er een fysiotherapeut bij u aan huis om met u te oefenen. In de periode

Nadere informatie

Valpreventie voor Patiënten in het ziekenhuis en thuis Ziekenhuis Maas en Kempen

Valpreventie voor Patiënten in het ziekenhuis en thuis Ziekenhuis Maas en Kempen Informatiebrochure Valpreventie voor Patiënten in het ziekenhuis en thuis Ziekenhuis Maas en Kempen Inleiding U heeft dit boekje ontvangen omdat u deze informatie kan gebruiken om uw valrisico te verminderen

Nadere informatie

Comfortabel en discreet voor mannen met blaasproblemen

Comfortabel en discreet voor mannen met blaasproblemen Stuur mij een GRATIS TENA proefpakket* met: * U kunt maximaal 2 soorten aankruisen. Producten voor urineverlies, speciaal voor : TENA Men: Speciaal voor TENA Men Comfortabel en discreet voor met blaasproblemen

Nadere informatie

ZETELS: INHOUDSTABEL Kosmo Kino Kombi Klub Kosi

ZETELS: INHOUDSTABEL Kosmo Kino Kombi Klub Kosi ZETELS: INHOUDSTABEL Kosmo Kino Kombi Klub Kosi ZETEL KOSMO WT1700 WT1703 Het gamma KOSMO zetels werd speciaal ontwikkeld om meerdere types pathologie voor hun rekening te nemen. De veelzijdige ergonomische

Nadere informatie

Productmap Seniorenbeddenwinkel.nl

Productmap Seniorenbeddenwinkel.nl Productmap Seniorenbeddenwinkel.nl Aanbod per 01-11-2014 Waarom Seniorenbeddenwinkel.nl? We hebben alle producten op voorraad Wij leveren complete beddensets inclusief matras en lattenbodem Op alle producten

Nadere informatie

HOOFDKUSSENS EN COMFORTPRODUCTEN

HOOFDKUSSENS EN COMFORTPRODUCTEN HOOFDKUSSENS EN COMFORTPRODUCTEN Hoofdkussens Kies uw perfecte TEMPUR hoofdkussen Door het juiste hoofdkussen te kiezen, kunt u uw lichaamshouding verbeteren en hiermee tegelijkertijd de kwaliteit van

Nadere informatie

Vermijd vallen in de thuissituatie

Vermijd vallen in de thuissituatie Vermijd vallen in de thuissituatie Wat kunt u er zelf aan doen? Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11 f 014 24 61 26 www.azherentals.be Inleiding Bij het ouder worden of bij ziekte verandert de lichamelijke

Nadere informatie

Welcome to the North. TEMPUR North slaapsysteem

Welcome to the North. TEMPUR North slaapsysteem Welcome to the North TEMPUR North slaapsysteem North slaapsysteem Het TEMPUR North slaapsysteem is geïnspireerd op de uitgestrekte landschappen en de ongerepte natuur van het Noorden. Door de ronde vormen

Nadere informatie

Balanced Care by Thuasne

Balanced Care by Thuasne C VA C a re Balanced Care by Thuasne C VA C a re is een selectie uit het brede assortiment van Thuasne. Het zijn producten die zich kenmerken door hun brede inzetbaarheid, de hoogwaardige kwaliteit en

Nadere informatie

Typhoon Eenvoudig te manoeuvreren Typhoon True Track

Typhoon Eenvoudig te manoeuvreren Typhoon True Track Invacare Typhoon Eenvoudig te manoeuvreren De Invacare Typhoon is dé elektrische rolstoel voor de actieve gebruiker. De centrale aandrijving garandeert extra gemak bij het manoeuvreren en het Walking Beam

Nadere informatie

luchtige zomer 15% Wij houden van een voordeel * SummerSale

luchtige zomer 15% Wij houden van een voordeel * SummerSale Wij houden van een luchtige zomer SummerSale 15% voordeel * * Deze actie is geldig op het hele Auping assortiment. Bekijk de actievoorwaarden op auping.nl/actie uniek, jouw Auping matras ook Jij bent Heb

Nadere informatie

luchtige zomer 15% Wij houden van een voordeel * SummerSale

luchtige zomer 15% Wij houden van een voordeel * SummerSale Wij houden van een luchtige zomer * Deze actie is geldig op het hele Auping assortiment. Bekijk de actievoorwaarden op auping.nl/actie uniek, jouw Auping matras ook Jij bent Heb je het snel warm tijdens

Nadere informatie

M_6_002. Toetsingsformulier "Tillen met behulp van een passieve tillift" M.C. de Vries - Hoefakker ROC Utrecht

M_6_002. Toetsingsformulier Tillen met behulp van een passieve tillift M.C. de Vries - Hoefakker ROC Utrecht Toetsingsformulier "Tillen met behulp van een passieve tillift" M.C. de Vries - Hoefakker Inleiding op transfers en zorg voor een juiste lichaamshouding van een zorgvrager. Liggend, zittend of staand stel

Nadere informatie

Blijven bewegen in het ziekenhuis

Blijven bewegen in het ziekenhuis Blijven bewegen in het ziekenhuis Inleiding Thuis bent u gewend om s nachts in bed te liggen en overdag uit bed te zijn. Zodra u ziek bent wilt u misschien ook overdag in bed gaan liggen, omdat u zich

Nadere informatie

Simpelweg mobiel. aankoppelbare elektrische hulpmotor voor rolstoelen. Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel

Simpelweg mobiel. aankoppelbare elektrische hulpmotor voor rolstoelen. Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel Simpelweg mobiel. aankoppelbare elektrische hulpmotor voor rolstoelen Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel Quix, aankoppelbare elektrische hulpmotor voor

Nadere informatie

Lage Rugproblemen. informatiebrochure voor patiënten

Lage Rugproblemen. informatiebrochure voor patiënten Lage Rugproblemen informatiebrochure voor patiënten Geachte patiënt, Deze brochure kwam tot stand door de samenwerking van de diensten Fysische Geneeskunde van ZNA. De brochure informeert u op eenvoudige

Nadere informatie