gesproken van de koudste lente sinds begin 1900!! Nu is er ook een gezegde: Niets zo veranderlijk als het weer dus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gesproken van de koudste lente sinds begin 1900!! Nu is er ook een gezegde: Niets zo veranderlijk als het weer dus"

Transcriptie

1 Beste gemeenteleden, De Voor tijd u vliegt, ligt de dat Zomeruitgave blijkt als weer van GastVrij, een nieuw ons nummer gemeenteblad van GastVrij met uitkomt. allerlei nieuws Wanneer van deze en over editie de verschijnt, Vrijzinnige zijn Gemeente. de zeer warme maanden Ik schrijf juli en dit augustus voorwoord voorbij. half mei, En dat en terwijl er valt ik regen, bij het schrijven het is erg voor koud het en de vorige vooruitzichten nummer nog blijven dacht onveranderlijk dat het nooit slecht. zomer zou Er wordt worden. zelfs al gesproken van de koudste lente sinds begin 1900!! Nu is er ook een gezegde: Niets zo veranderlijk als het weer dus U laten kunt we in er deze maar gids op weer hopen alles dat vinden het in voor de komende komende maanden periode. toch In nog het zal bijzonder gaan zomeren. vraag ik uw aandacht voor de Herfstmarkt, die dit jaar naar het zich nu laat aanzien zijn laatste editie beleeft. En die tevens En zomer een houdt jubileum in is dat : 25 de jaar kerkdiensten lang hebben in we de door maanden geweldige juli en inzet augustus van gemeenteleden slechts om week deze worden markt kunnen gehouden. houden. Uiteraard Nu zijn rekent we op de een kerkenraad punt beland, erop dat er U er niet allemaal genoeg bent menskracht op de zondagen meer over dat is er om deze wél een markt dienst jaarlijks is. te organiseren. Daar kun je moeilijk over doen, maar met een sterk vergrijzende gemeente houden activiteiten nu De werkgroep Horizon zet de traditie voort en organiseert ook eenmaal een keer op te bestaan. deze zomer weer een Tuinendag. Hierover kunt u verderop in Ook deze leest gids u lezen. nieuws En. van onze de werkgroep laatste Herfstmarkt Horizon, over komt kerkdiensten, eraan in het koffiedrinken najaar. Misschien enz. vindt u tijdens de zomermaanden een gelegenheid om nog wat spullen op te ruimen en uit te zoeken. U Een kunt hartelijk ze afleveren welkom op het aan adres de nieuw Lange ingekomenen Slikweg 2 in in Zierikzee. Zierikzee. Bezoek eens een van onze kerkdiensten om de sfeer van de Vrijzinnige Uiteraard Gemeente treft in u Zierikzee in de gids te ook proeven. weer de Voel vaste u thuis informatie bij ons! aan over de komende kerkdiensten. Een Bent hartelijke u nieuwe groet, inwoner namens van Zierikzee? de kerkenraad, Bezoekt u dan eens een dienst van onze gemeente om de sfeer in Dirk onze Groenendijk diensten te kunnen proeven. U bent van harte welkom. Rest mij nog om iedereen een heel fijne zomer toe te wensen. Met vriendelijke groet, Dirk Groenendijk, voorzitter kerkenraad

2 PREEKROOSTER SEPTEMBER, OKTOBER, NOVEMBER PREEKROOSTER SEPTEMBER, OKTOBER, NOVEMBER 2013 DATUM TIJD VOORGANGER Zondag 1 september uur mevr. Lieke Bosveld, koffie drinken. Zondag 8 september uur geen dienst Zondag 15 september uur ds. Klaas Hendrikse (dienst met Brood en Wijn) Zondag 22 september uur Dhr. H. de Boer, Rotterdam Zondag 29 september uur mevr. Marianne Zandbergen, zie thema elders in dit blad Zondag 6 oktober uur ds. Klaas Hendrikse, koffie drinken Zondag 13 oktober uur ds. D. Lunenburg-Moret, Rotterdam Zondag 20 oktober uur ds. Myrthe Leijdens, Waddinxveen Zondag 27 oktober uur HORIZON-muziekmiddag, zie elders in dit blad Zondag 3 november uur ds. Klaas Hendrikse, koffie drinken Zondag 10 november uur mevr. Marianne Zandbergen (dienst met Brood en Wijn) Zondag 17 november uur ds. Klaas Hendrikse Zondag 24 november uur ds. J. Klijnsma, Delft Zondag 1 december uur geen dienst Zondag 8 december uur mevr. Mieke Punt Genoemde diensten worden gehouden in de Gasthuiskerk, Havenplein 17, Zierikzee Wijzigingen voorbehouden.

3

4 Even voorstellen. Alweer een paar maanden geleden kwam er een telefoontje van Co van der Valk waarin hij mededeelde, dat mijn naam genoemd was voor een komende vacature bij de diakonie. Na wat tegenwerpingen van praktische aard van mijn kant kreeg ik te horen, dat er met enige goede wil voor problemen bijna altijd oplossingen zijn te vinden, dat hij mij toestond er gedurende zijn op handen zijnde vakantie nog over na te denken en dat hij na zijn vakantie wel contact met mij zou opnemen. Dat gebeurde ook prompt na 2 weken en Co wist mij te overtuigen toe te treden tot het diakenschap. Enkele personalia: Leeftijd 69 jaar, geboren in Klundert, daar het lager onderwijs (CNS) genoten, vervolgens middelbare school in Dordrecht, daarna Vrij Universiteit in Amsterdam (rechtenstudie). Na afstuderen snel een baan bij de Amro Bank in Amsterdam, die ons een splinternieuwe flat in Buitenveldert bezorgde, waarna Mieke en ik in januari 1969 trouwden. In de jaren erna volgden, in lijn met de door mij afgegeven mobiliteitsverklaring, overplaatsingen naar Uithoorn, Weesp, Assen, Zierikzee en tenslotte Rotterdam. In 2002 heb ik bij een grote reorganisatie van de ABN Amro gebruik gemaakt van een ouderenregeling voor vervroegde pensionering. Vervolgens kwam er tijd beschikbaar voor vrijwilligerswerk (bestuur hospice, Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, Nieuwe Kerk Zierikzee, Stichting Oude Zeeuwse Kerken). Gezin: 3 zonen en 6 kleinkinderen. Kerkelijke achtergrond. Lang zijn Mieke en ik (actief) lid geweest van de Gereformeerde Kerk. In denken en opvattingen naderden wij steeds meer de vrijzinnigheid, wat er uiteindelijk toe leidde dat wij terecht zijn gekomen bij de Buitengewone Wijkgemeente en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB. In de NPB ben ik een aantal jaren penningmeester geweest van het landelijk bestuur en sinds enige tijd penningmeester van de VPSB (Vrijzinnig Protestante Stichting voor Bejaardenzorg). Ik zal proberen me in de komende jaren nuttig te maken voor de VVP in Zierikzee. Noud Punt.

5 Kwaliteit is geen kwestie van toeval Tel: bij bijdevaate bent u verzekerd van goede diensten bijdevaate verzekeringen b.v. grachtweg 23 zierikzee telefoon

6 Schouwen-Duiveland Wilgenstraat DA Oosterland (dag en nacht bereikbaar) Maandag, dinsdag en woensdag gesloten. Donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van uur.

7 NIEUWS VAN DE WERKGROEP HORIZON Muziek uit de hemel Op zondag 27 oktober 2013 om uur laat ds. Theo Hop uit Hillegom muziek horen uit Russisch Orthodoxe Kerk en hij schrijft hierover het volgende: De bezoeker krijgt een programma en er wordt een korte toelichting bij gegeven. Vragen als: Duurt een kerkdienst echt zo lang, minstens twee uur? En al die tijd staan de gelovigen? Waarom wordt de hele dienst gezongen? Waarom zingt men alles zonder muziekinstrumenten, a capella? Deze muziek raakt mensen heel diep. Ze is ook indrukwekkend mooi. Toen mensen uit Kiev de Liturgieviering in Constantinopel meemaakten, zeiden ze: De muziek is zo mooi. Soms wisten we gewoon niet of we op aarde of in de hemel waren. Vandaar Muziek uit de hemel. Ik heb een grote cd verzameling opgebouwd. Meer dan 850! stuks. Info: Daaruit kies ik voor de middag de mooiste stukken. Een kerk leent zich erg goed om naar deze muziek te luisteren. En je kunt deze ruimte ook heel mooi maken. We zetten veel kaarsen neer en stellen iconen op. Als er iconenschilders in uw midden zijn neemt u dan contact met me op, Geef uzelf deze mooie middag. U zult er nog lang met voldoening aan terugdenken. Deze ervaring van ds. Theo Hop prikkelt om te komen. Van harte welkom in de kerk vanaf uur. De entree bedraagt 5,-. Lezing De ontwikkeling van de geest van homo sapiens Op donderdagavond 14 november 2013 verzorgt ons gemeentelid Gerard Gerritse deze lezing. Gerard geeft ons alvast de volgende inkijk : Ik begin met heel compact de biologische geschiedenis. Dat doe ik met een reeks projectiebeelden van de opeenvolgende oermenssoorten. Dat zijn reconstructies aan de hand van gevonden fossielen (dezelfde techniek als wel gebruikt wordt in forensische opsporingsmethoden). Het zijn levensechte beelden die eruit zien alsof die koppen destijds gefotografeerd zijn. Je ziet ook een duidelijke ontwikkeling. Ze gaan hoe langer hoe meer op u en mij lijken.

8 Dat is een soort inleiding, waarna ik een verhaal vertel over de ontwikkeling van enerzijds de materiële cultuur, en anderzijds van de denk- en belevingswereld. Ze hangen nauw samen. Ik vertel daarbij ook hoe we dat aan de weet gekomen zijn. Van de fasen die zich in die ontwikkeling voordoen. We stellen ons tegen de muur een horizontale lijn voor van 7 meter lang. De ontwikkeling van de eerste oermens tot de mens van nu heeft namelijk plm 7 miljoen jaar geduurd. Dus elke meter is een miljoen jaar, elke millimeter is duizend jaar! Opvallend is dat homo sapiens van die 7 meter slechts de laatste 20 AUTODIENST: cm in beslag neemt. Voor sommige Pas in die (oudere) periode mensen is taal langzamerhand is het moeilijk ontwikkeld, en zeker daarvoor in de was winter primitievere de kerkdiensten communicatie. bij te wonen De Cro omdat Magnon goed cultuur vervoer (de ontbreekt. grotten van Dit Lascaux) is jammer begon en niet in nodig. de laatste 4 cm. Nog Beste steeds mensen, leeft de mens schroom in die niet tijd in om kleine aan nomadische de bel te trekken familiegroepen. contact Pas op in te de nemen laatste met 13 mm één worden van kerkenraadsleden grotere gemeenschappen en gevormd en u en op wordt te laten landbouw halen! en veeteelt ontwikkeld. Dat is het begin van de beschaving. Het einde van de Middeleeuwen valt een halve mm voor NU. Aan de hand van dit tijdschema schets ik de grote stappen die onze geestelijke ontwikkeling gemaakt heeft. Tot zover Gerard. Dit lezende begint het nu al te boeien. Onze werkgroep is in de wolken met dit aanbod van een eigen gemeentelid en hoopt dat dit aanstekelijk werkt. Van harte uitgenodigd voor deze lezing in het kerkcentrum om uur. Vanaf uur staat de koffie klaar. De entree is een vrije gift. Ben Hoexum BEZOEKWERK Stelt u bezoek van een bezoekcommissielid op prijs of kent U iemand in uw omgeving die dat zou willen? Graag dan een belletje naar ondergetekende contactpersoon Co van der Valk, telefoon

9

10 SAMENVATTING JAARREKENING 2012 t.o.v. begroting 2012 In de vorige GastVrij van juni 2013 etc. was het net nog te vroeg om iets te publiceren over de jaarrekening 2012, de financiële uitkomsten moesten nog besproken worden binnen het college en de kerkenraad. In deze editie - tweede kolom - een samenvatting van de "rekening 2012" zoals deze ook nog ter inzage komt te liggen samen met de begroting We voldoen met deze publicatie tevens aan de verplichtingen die in de kerkorde aan de kerkelijke gemeenten op dit punt zijn opgelegd. Exploitatie Vrijzinnige Gemeente (buitengewone wijk) Begroting Rekening Rekening afwijk.% <->2011 Baten rentebaten ,5% vrijwillige bijdragen (Kerkbalans) ,4% opbrengst collecten ,3% giften ,0% solidariteitskas (v/h Generale Kas) ,3% overige bijdragen ,0% totaal baten ,4% ========= ========= ========= ========== Lasten kosten College inz.kerkgebouw etc ,0% pastoraat ,8% lasten kerkdiensten, gemeentewerk ,5% verplichtingen/bijdragen andere organen ,5% kosten beheer en administratie ,2% rentelasten/bankkosten ,2% totaal lasten ,2% ========= ========= ========= ========== Resultaat baten -/- lasten (negatief) ,4% ========= ========= ========= ========== 1

11 Uit bovenstaande opstelling blijkt dat al rekening gehouden werd met een begroot tekort 2012 van 4.565,--. De kolom "afwijk.% 2012 <-> 2011" laat zien dat in 2012 de baten t.o.v met 6,4% zijn verminderd en dat de lasten met 7,2% zijn verminderd. De eindresultaten zijn zowel in 2012 als in 2011 gunstig beïnvloed door de overige bijdragen (Pastoriefonds), welke incidenteel zijn. We hopen dat we met z'n allen de schouders blijven zetten onder een zo'n gunstig mogelijk financieel jaar 2013 (met een eigen begrotingstekort van 6.405,--). De kerkrentmeesters, met dank aan onze administrateur Adri van der Schelde 2 2

12 Spreuken 4 Mijn zoon, heb aandacht voor mijn woorden, geef aan mijn uitspraken gehoor. Houdt ze steeds voor ogen, bewaar ze in het diepste van je hart. Ze zijn het leven voor wie ze aanvaarden, sterken heel het lichaam als een medicijn. Van alles waar over je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven. Neem nooit leugens in de mond, laat geen bedrog over je lippen komen. Je moet elk mens recht in de ogen kunnen zien, nooit je ogen hoeven neerslaan. Effen de weg waarover je gaat, dan loop je met vaste tred. Wijk niet af naar rechts, wijk niet af naar links, wijk alleen uit voor kwaad. Spreuken 4, vers 20-27, uit De Nieuwe Bijbelvertaling

13 Voor de modebewuste vrouw! Ook in de grotere maten. Poststraat 19 - Zierikzee - Telefoon Plein 17 - Zaamslag - Telefoon

14 Naar Psalm Heer, u kent mij, u doorgrondt mij u doorziet van verre mijn gedachten 23 Doorgrond mij, God en ken mijn hart Die mij door en doorheeft Ik laat me niet gauw kennen want zo ben ik niet En wat ik wel ben gaat niemand wat aan. Zo iemand ligt mij niet aan wie ik ziel en zaligheid toevertrouw ik zou niet weten wie dat zou kunnen zijn. Maar dan te weten dat er een is die mij door en doorheeft die mij door en doorziet die mij doorlicht door merg en been tot in mijn nieren, tot op het bot dwars door mij heen, tot in het hart. Zo een, wie zou dat kunnen zijn. Om dat te weten dat er een is die mij vierkant uitlacht als ik stoer doe als ik opschep die een hand legt op mijn schouder als ik me opwind, als ik kwaad ben of diepbedroefd en dat niet wil laten zien. Zo een, zou hij dat kunnen zijn? Karel Eijkman (schrijver)

15 INSTALLATIEBEDRIJF STEUTEL Lange Blokweg 19a 4301 NW Zierikzee Tel Gespecialiseerd in: Elektronische installaties Brand- en inbraakbeveiliging Gas- en waterleiding Sanitair Lood-, zink- en dakbedekking Reparatie inrichting voor originele Pasfoto s, Kado- en feestartikelen, Streekproducten, Hervullen, compatible en originele cartridges Meelstraat 11, Zierikzee, , Donderdag koopavond / K N I P P E N E N S C H E R E N

16 Hulp gevraagd. Wie kan mij helpen om 9 keer per jaar een liturgie te maken? Het kost mij (teveel) tijd, die ik liever zou besteden aan andere zaken in de gemeente. Mocht u mij willen helpen, dan lever ik de gegevens aan (als u bekend bent met allerlei liederen, dan is eigen inbreng mogelijk). De liturgie is 1 A4 aan beide kanten bedrukt. Plaatjes, aan de hand van het thema van de dienst, zijn welkom. U hoeft de liturgieën niet zelf te kopiëren. Mochten zich meerdere mensen melden, dan kunnen we het werk verdelen, dwz dat u bijv. 3 of 4 keer per jaar een liturgie maakt. Of u wel of niet de diensten bezoekt doet uiteraard niet ter zake! Meerdere voorbeelden van de liturgie krijgt u toegestuurd. Hopend op enige hulp Marianne Zandbergen of ) AUTODIENST: Voor sommige (oudere) mensen is het moeilijk en zeker in de winter de kerkdiensten bij te wonen omdat goed vervoer ontbreekt. Dit is jammer en niet nodig. Beste mensen, schroom niet om aan de bel te trekken en contact op te nemen met één van de kerkenraadsleden en u op te laten halen!

17 Reanimeren in de kerk graag of liever niet? Vorig jaar heeft de Gasthuiskerk een AED (automatische externe defibrillator) aangeschaft. Naar aanleiding daarvan kwam ons ter ore, dat niet iedereen bij een hartstilstand gereanimeerd wil worden. We willen dit najaar mensen die vragen hebben op dit gebied de mogelijkheid bieden om een keer samen te komen om alle voor en tegen argumenten te bespreken. Vanuit mijn werk, vroeger als SEH verpleegkundige en momenteel als geestelijk verzorger in het ziekenhuis, kan ik alvast een paar vragen van antwoorden voorzien. Aan de hand daarvan kunt u mogelijk te zijner tijd bewuster een keuze maken voor wel of niet reanimeren als uw hart ermee stopt. Indien u interesse hebt kunt u zich aanmelden bij Ben Hoexum. Tel , of per Marianne Zandbergen

18 Appelmarkt 5, 4301 CA Zierikzee,

19 Herfstmarkt 2013 (de allerlaatste keer) 19 0ktober Zoals eerder gemeld zal het de laatste keer zijn dat we met ons bejaarde krootje dit - altijd weer leuke - evenement organiseren. Helaas! Het is niet anders. De oorzaak moge duidelijk zijn: de gevorderde leeftijd van de vrijwilligers. We doen dan ook voor deze GrandeFinale op iedere vrijwilliger een dringend beroep de 19e oktober (zaterdag) en de 18 e oktober (vrijdag) vrij te houden. De vrijdag gebruiken we om spullen uit het depot op te halen en in het kerkcentrum te sorteren.. Maar ook zeker rekenen wij op de kopers. Er is veel aangeleverd en wat niet wordt verkocht, wordt op de vuilstort gedumpt. Dus...!! Graag tot ziens de HERFSTMARKTCOMMISSIE

20 Het adres voor iedere vakantie! Deze coupon is goed voor 17,50 korting op uw volgende vakantie. (alleen bij pakketreizen) Hèt adres voor al uw vakanties! Hèt adres voor al uw vakanties! Dam 3 Zierikzee Dam Zierikzee

21 Korte St. Janstraat 11, 4301 AE Zierikzee tel: , fax: REFORMWINKEL DE ZONNEHOED MELK EN BROOD, HOMEOPATHIE, KRUIDEN EN VITAMINEN, REFORM EN DIEETPRODUCTEN POSTSTRAAT 31 ZIERIKZEE fietsaccessoires fietsreparatie fietsverhuur (bedrijfs)fietsen fiets- en regenkleding Weststraat BW Zierikzee T E edelsmederij - juwelier m. jech In De Rookende Moor

22 aangesloten bij: v o r m g e v e r s drukpunt l advies l ontwerp / lay-out l tekst l fotografie / illustratie l signing l offset / digitaal drukwerk l printwerk l webdesign De Lelie NP Scharendijke

23 KRUISPUNT De afdeling Religie van Radio Schouwen-Duiveland. Woensdag uur Kruispunt (Kerkelijk informatieprogramma) uur De Schatkist (Bijbels kinderprogramma) uur De Levensbron (Herhaling Geestelijk verzoekplatenprogramma) Donderdag uur, Herhaling Kruispunt uur De Levensbron Zondag uur Herhaling De Schatkist of uur Kerkdienst rechtstreeks uit een van de kerken op ons eiland Etherfrequentie FM in Duiveland en FM in Schouwen, op de kabel. Redactie: Postbus 121, 4300 AC Zierikzee of Kleine Zelkevoetpad 2, 4301 NE zierikzee VAN DE REDACTIE Met dank voor de tijdige toezending van uw kopij, delen wij u mede dat het volgende nummer begin december 2013 zal Verschijnen. Daarom verzoeken wij u om uw kopij (in enveloppe) uiterlijk zaterdag 16 november 2013 in te leveren bij Riet van der Valk. Het redactieteam wordt gevormd door Riet van der Valk en Ria Quist De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden stukken en anonieme brieven zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten.

24 Eens zal er een dag komen, dat geen geld ter wereld deze lijst nog kan vullen LBIPP/DIPP voorheen 10 euroshop de leuxte mode voor de beste look poststraat 24 I zierikzee I t adv.leux.128x95.indd :46

25 Dienst zondag 29 september 2013 om 9.30 uur Thema: Kom ik wel over? We spreken allemaal dezelfde taal in Nederland. Streektaal en dialecten niet meegerekend. Maar toch lijkt het soms of we elkaars taal niet spreken. Misverstanden zijn er vaak al tussen man en vrouw. Maar ook in ziekenhuizen lijkt de dokter een heel andere taal te spreken dan de patiënt, zelfs al bedient een arts zich van woorden die begrijpelijk zijn. Hoe komt dat? Vanochtend gaat het over zaken die de communicatie kunnen belemmeren. En hoe we kunnen zorgen dat anderen ons beter begrijpen. Marianne Zandbergen

26 VAN ONZE VERRE GASTVOORGANGER.. de nasleep van aardbevingen Uit een brief van Herman Meijburg uit Nieuw Zeeland, die op 1 september bij ons zou voorgaan, citeer ik het volgende: Buiten zingen de vogels enthousiast en vol verwachting hun voorjaarslied. Het is een prachtige en verleidelijke dag, die ons even de winter doen vergeten. De narcissen, die wij overal en nergens in de loop der jaren in de grond hebben gestopt zijn ook niet meer te houden. Wij zouden er moed uit kunnen putten, maar wij worden met de maand voorzichtiger om hoopvolle uitspraken te doen. Wij hebben zo langzamerhand alles geprobeerd om de verzekeraar over te halen om tot een regeling met ons te komen. Onze laatste actie was een radioboodschap dat mensen hun keuze voor een verzekeraar zorgvuldig moeten afwegen omdat het onze ervaring is dat niet elke verzekeraar opkomt voor je belangen in geval van nood. Twee weken achter elkaar is deze boodschap in het gehele land uitgezonden. Voor de verzekeraar zijn wij echt personen non grata. Wij denken dat de overheid ook zo over ons denkt. Verzekeraars zetten op hun lastige klanten een tijdlijn uit, gemeten naar hun volharding, opleiding, netwerk, vindingrijkheid, inkomsten. Aan de hand daarvan kunnen ze voorspellen wanneer klanten instorten. In september gaan wij ons vierde jaar in en dat gaat ons niet in de koude kleren zitten. Het valt ons momenteel zwaar moet ik bekennen. Wij waren dan ook heel dankbaar dat vrienden uit Australië ons hebben uitgenodigd om bij hen te komen logeren. Toen wij aan kwamen hebben ze ons in bed gestopt om eerst eens uit te slapen. De volgende dag kregen wij allebei een massage van een uur aangeboden. Dat was heerlijk ontspannend. Man en vrouw zijn allebei therapeuten en werken vooral met kinderen die een of beide ouders verloren hebben. Ditmaal echter namen zij ons onder handen en hebben wij vrijuit over onze omstandigheden hier kunnen praten (en huilen, want dat komt er ook al gauw bij kijken). Er staat zoveel op het spel. Ons huis geven wij niet graag op. Aan de andere kant gaat al onze energie zitten in het vechten met onze verzekeraar. Dat gaat ten koste van onze andere talenten die wij al drie jaar zien verpieteren.

27 De vraag of wij gelukkig zijn weten wij zo langzamerhand niet meer te beantwoorden. Het was daarom goed dat onze vrienden in Australië ons voor even onder hun vleugels namen. Wij weten nu weer wat wij eigenlijk willen en wie wij zijn: twee talentvolle en enthousiaste mensen, die ook weten te relativeren en zich niet laten opslokken door de omstandigheden. Wij moeten er voor waken om niet in onze eigen schaduw te gaan staan. Het lijkt bijna op een preek... Ondertussen is het hier nog wel alle hens aan dek. Dat verhindert mij om in september bij jullie voor te gaan. Dat spijt mij zeer, want wij komen graag bij vrienden. Want dat zijn jullie inmiddels wel geworden. Wij willen jullie dan ook bedanken voor jullie vindingrijkheid en alle steun. O ja, je maar nooit hoe het balletje rolt; er lag vandaag een brief in de bus van de Nederlandse Ambassadeur in Nieuw Zeeland, waarin hij ons uitnodigt om met hem te komen praten... De dag komt dat wij weer samen met elkaar kunnen bijpraten in het kerkzaaltje onder het genot van een kopje koffie (en iets lekkers er bij). Tot dan, gauw. Herman & Sarah. Het spijt ons ook dat Herman de dienst van 1 september moest afzeggen. Wij zien hem graag in ons midden. Wij leven van hieruit mee. Deze bijdrage gaat als een digitale groet naar hen met de wens dat het gedragen worden door mensen hen energie mag schenken in deze moeizame strijd. In de preek op 18 augustus van dr. Cossee ging het over spreek slechts één woord. Daarom als visioen: Sjaloom. Ben Hoexum

28 Er is niets belangrijker in de wereld dan vrijheid. Vrijheid is het waard om opofferingen voor te doen Martin Luther King Zeilmakerij t Loefje Jachtzeilen Bootskleden

29 VAN DE VOORGANGER(S) Door het geloof is Abraham, toen hij geroepen werd, in gehoorzaamheid getrokken naar een plaats die hij ter erfenis zou ontvangen, en hij vertrok, zonder te weten waar hij komen zou. Hebreeën 11:8 Kent u de reclame nog van de garnalenpelster? Ze zit voor een enorme berg garnalen en ze redt het in haar eentje niet. Haar werkgeefster belt ondertussen een uitzendbureau in de hoop dat er nog een werkkracht bij te krijgen is. De vrouw die pelt kan het duidelijk niet aan, dat zie je aan haar opengesperde ogen en het gebaar waarmee ze de garnalen achter zich op een hoop werpt. En dan hoort ze ineens een scheepstoeter en voor haar ogen doemen grote schepen op, die ook weer garnalen aan land brengen. Het lijkt een nachtmerrie, maar er zijn steeds meer mensen in onze maatschappij die niet zijn opgewassen tegen alle taken waarvoor ze zich gesteld zien. Dirk de Wachter heeft daar een aardig boek over geschreven getiteld: Borderline Times, het einde van de normaliteit. In dat boek wordt beschreven hoe het leven vroeger was, toen mensen nog geloofden in God, en in een hiernamaals. Ze gingen naar de kerk, kwamen daar familie, buren en vrienden tegen. De rooms-katholieken gingen naar de kroeg voor de gezelligheid en de protestanten maakten er thuis wat van. Het was rustig de zondag, soms zo rustig, dat je vanzelf weer zin kreeg om maandag weer aan de slag te gaan. Dat hebben we allemaal afgeschaft. Er is geen leven meer na dit leven (vind een groot deel van de mensen), en je leeft maar één keer, dus we moeten alles uit het leven halen wat er uit te halen is. We moeten genieten, want het leven is al zo kort. Maar al dat genieten geeft geen langdurige bevrediging. Ik zal een stukje aanhalen uit het boek: De homo consumens houdt zich staande zolang hij zich de dure prikkels kan veroorloven die hem de illusie schenken dat daarmee zijn gevoel van leegte wordt gemaskeerd. Terwijl zijn identiteit wordt uitgehold, zijn neurologische systeem aan het eind zit van zijn krachten, ondanks zoveel rijkdom, een hoge levensverwachting, een goede geografische plek (waar ook geen oorlog wordt gevoerd), is hij verbitterd en ontevreden. We genieten ons te pletter, maar niemand is tevreden.

30 Rusteloos is ons zoeken naar geluk, denkend dat het elders te verkrijgen is. Geluk is bereikbaar, maar alleen als je gelooft dat er meer is dan de mens zelf. Als een mens bereid is om naar zichzelf te kijken, de weg van zelfkennis te gaan die o.a. Jezus ons voorhield, dan is er kans dat we rust in onszelf vinden. En hier komen we bij het verschil tussen vakanties en een nieuwe weg inslaan. Als je op vakantie gaat, dan breek je even weg uit je eigen omgeving. Mensen moeten er even uit, om straks het drukke leven weer aan te kunnen. Het drukke leven wat, in tegenstelling tot vroeger, geen rustdag kent. Maar een nieuwe weg inslaan, dat is een ander verhaal. Dat is de ervaring doormaken van Abraham. Het is luisteren naar de stem in jezelf die zegt, dat je op weg moet gaan, een ander pad in slaan wat leidt naar een beter leven. Het is geen gehoorzaamheid aan anderen, maar horen naar jezelf. Het is op weg gaan naar een doel, wat helemaal niet vast omschreven is, in tegendeel, alles is onzeker. Het is vertrekken zonder te weten waar je uit zult komen. Deze tekst is geen oproep om te emigreren. Deze tekst is een belofte, dat als je luistert naar de stem in jezelf, ook wel de stem van God genoemd, dat je dan veilig kunt reizen. Je hebt als het ware een innerlijk kompas. En ook dan is het nog niet gemakkelijk. Maar je eigen weg gaan, niet meer meegaan met de grote massa, dat geeft voldoening en rust en een gevoel van geluk. Stilstaan en ons bezinnen op ons leven is niet makkelijk. Maar het is de weg naar duurzaam geluk. zodat we niet eindigen als de garnalenpelster. Marianne Zandbergen Solidariteitskas 2013 deze aktie is in mei gestart: de brief met acceptgiro kaart is toen bezorgd. Jammer genoeg zijn er nog leden van onze wijkgemeente die nog niet betaald hebben. De kerkrentmeesters vragen hier aandacht voor! Co van der Valk.

31 VROUWENVERENIGING Na enkele weken prachtig weer, waaronder enkele dagen tropische temperaturen, gaan we zo langzamerhand weer naar het najaar toe. En ook dan kunnen er nog mooie zomerse dagen komen, waarvan we dan nog heerlijk kunnen genieten. Het duurt nog wel even voordat we weer gaan beginnen, maar toch... Het programma voor de nieuwe periode ziet er als volgt uit: Dinsdag 1 oktober: Dinsdag 29 oktober: Op deze dag komen we bijeen voor een gewone middag. We werpen nog een blik op ons uitje in mei naar het brillenmuseum in Haamstede, waar we hartelijk ontvangen werden door Henk Bergmans en Fred van t Loo. En zoals de naam Ogen tekort al doet vermoeden kom je werkelijk ogen tekort, toegelicht met smeuïge verhalen van Henk over de herkomst van de vele objecten Daarna bezochten we het reataurant Het Wapen van Haamstede voor een drankje en een hapje. Willij heeft er een verslag van gemaakt, zodat we op deze middag er weer aan herinnerd kunnen worden. Voor deze middag is het programma nog niet rond. Meer hierover in de uitnodiging aan de leden Dinsdag 26 november: Sinterklaas is weer in het land, en wellicht zal hij, of een van zijn Pieten, het Kerkcentrum weer weten te vinden. Vorig jaar was er voor ieder van ons een leuk presentje dankzij Piet Corrie. En dit jaar? Vol van verwachting klopt ons hart. In overleg met de leden hebben we op de koffie-theemiddag in juli besloten dat we de kerstviering s middags houden in plaats van s avonds; dit in verband met Koning Winter. Deze middag wordt gehouden op dinsdag 17 december, aanvang uur. Evenals voorgaande jaren zijn gasten van harte welkom. De overige bijeenkomsten zijn van uur in het Kerkcentrum. Adri Regoort.

32

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) o o Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Per 1 januari 2014 is door de Belastingdienst voorgeschreven dat een ANBI een officiële erkenning moet hebben. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft

Nadere informatie

Gemeente van onze Here Jezus Christus,

Gemeente van onze Here Jezus Christus, Gemeente van onze Here Jezus Christus, Echt gelukkig! Dat is het thema waar we vanochtend over na gaan denken. En misschien denkt u wel: Wat heeft dat thema nu met deze tekst te maken, Die gaat toch over

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema:

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema: Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus 2016 thema: voorganger: ds. Co Janssen Ouderling van dienst: Dinie Kossink mmv: The Ballad Singers aanvang: 9.30 uur Orde van dienst The Ballad Singers zingen enkele

Nadere informatie

ANBI gegevens gemeente

ANBI gegevens gemeente ANBI gegevens gemeente Algemene gegevens Protestantse Gemeente te, behorende tot de Protestantse Kerk Nederland. A. Algemene gegevens Protestantse Gemeente te Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Telefoonnummer

Nadere informatie

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder Telefoonnummer (facultatief): 0223-610538 RSIN/Fiscaal nummer: In aanvraag bij belastingdienst Website adres: http://www.kruisanker.nl

Nadere informatie

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2)

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Contactblad van de Protestantse Gemeente te Nigtevecht www.kerknigtevecht.nl Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Zondag 3 februari 10.00 uur Ds. H. Eschbach, Terschuur Collecten : Evangelisch

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 november 2013 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 november 2013 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 10 november 201 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger : Ds. Jan de Geus orgel : Kees van den Berg 1 De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden

Nadere informatie

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL SCHIEHAVEN 11 TEL. 010 476 02 12 3024 EC ROTTERDAM www.c5jazz.nl INTRO NIEUWSBRIEF U ontvangt hier de eerste nieuwsbrief van C5 Jazz. Wij gaan ook moderniseren.

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend

A. Algemene gegevens. Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend A. Algemene gegevens Naam ANBI: Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend Website adres: www.pelgrimkerk.nl E-mail: scriba@pelgrimkerk.nl Adres: Stephensonstraat

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Zondag 21 mei 2017 Zesde zondag van Pasen Een dienst van Schrift en Tafel Kees de kort: wijs en dwaas Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Voor het eerst hier in de kerk? Welkom

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke

Nadere informatie

ANBI INFORMATIE PROTESTANTSE GEMEENTE TE NOORDWIJKERHOUT EN DE ZILK. Naam ANBI : Protestantse Gemeente te Noordwijkerhout en de Zilk

ANBI INFORMATIE PROTESTANTSE GEMEENTE TE NOORDWIJKERHOUT EN DE ZILK. Naam ANBI : Protestantse Gemeente te Noordwijkerhout en de Zilk ANBI INFORMATIE PROTESTANTSE GEMEENTE TE NOORDWIJKERHOUT EN DE ZILK A. Algemene Gegevens Naam ANBI : Protestantse Gemeente te Noordwijkerhout en de Zilk Telefoonnummer : 0252 340650 RSIN/Fiscaal Nummer:

Nadere informatie

Mirjam Ngoy-Verhage. om het vol te houden

Mirjam Ngoy-Verhage. om het vol te houden Mirjam Ngoy-Verhage 10 PEPPERS om het vol te houden Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie op www.jesvoorjou.nl. Naast deze 10 peppers

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) o o Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Per 1 januari 2014 is door de Belastingdienst voorgeschreven dat een ANBI een officiële erkenning moet hebben. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft

Nadere informatie

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan welkom juni in de open deur dienst 19 2016 Thema: Verlangen naar God n.a.v. Psalm 42 voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan organist: Christian Boogaard Welkom en

Nadere informatie

Prediker 5:9 - Hoe ga ik met geld om?

Prediker 5:9 - Hoe ga ik met geld om? Prediker 5:9 - Hoe ga ik met geld om? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Zaamslag Telefoonnummer (facultatief): 0115-432331 RSIN/Fiscaal nummer: 824153145 Website adres: www.cgkzaamslag.nl E-mail: Zaamslag.scriba@cgk.info

Nadere informatie

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie)

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 6 september 2015 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 12 e Zondag van de Zomer Kleur: groen De kleur groen drukt nieuw leven, hoop, toekomst en groeikracht uit. Voorganger: Organist: Da. Geke

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum

ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum Algemene gegevens ANBI De Protestantse gemeente te Castricum (College van Kerkrentmeesters en College van Diakenen) is een algemeen nut beogende instelling

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD juni, juli, augustus 2014 nummer 3

INFORMATIEBLAD juni, juli, augustus 2014 nummer 3 Buitengewone Wijkgemeente INFORMATIEBLAD juni, juli, augustus 2014 nummer 3 Adressen predikant en Kerkenraad Voorgangers Klaas Hendrikse Amnestylaan 45 4336 LB Middelburg Tel.: 06-40278314 E-mail: hendrikse24@zeelandnet.nl

Nadere informatie

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde.

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde. Mt.5:16 De Week van gebed voor de eenheid van alle kerken. Ieder jaar is dit gebed in dezelfde week in januari. Het zal puur toeval zijn, maar ieder jaar valt ook de actie Kerkbalans in deze periode. Met

Nadere informatie

Transparantieverslag Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht-Centrum

Transparantieverslag Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht-Centrum Transparantieverslag Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht-Centrum A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Dordrecht-Centrum Telefoonnummer (facultatief): 078-6133403 RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Begroting 2016 Protestantse Wijkgemeente Emmaüs BEGROTING BEGROTING WERKELIJK Uitgaven 2016 2015 2014 1. Predikanten, kerkelijk werkers, kosters en organisten 331.600 316.900 312.432 2. Gebouwen 109.000

Nadere informatie

Oasemoment 'Leer mij hoe ik bidden moet' Emmaüsparochie - donderdag 26 juni 2014

Oasemoment 'Leer mij hoe ik bidden moet' Emmaüsparochie - donderdag 26 juni 2014 Oasemoment 'Leer mij hoe ik bidden moet' Emmaüsparochie - donderdag 26 juni 2014 Muziek: Klokkengelui Gedicht Gij badt op enen berg alleen, en... Jesu, ik en vind er geen waar 'k hoog genoeg kan klimmen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Voor de dienst luisteren we naar: In de hemel is de Heer (Andre van Zyl). In

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

VIERINGEN VOOR 15 JANUARI Morgendienst: uur. Voorganger: Ds. H.E.J. de Graaf.

VIERINGEN VOOR 15 JANUARI Morgendienst: uur. Voorganger: Ds. H.E.J. de Graaf. VIERINGEN VOOR 15 JANUARI Morgendienst: 10.00 uur. Voorganger: Ds. H.E.J. de Graaf. DIENST VAN VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Stilte Aanvangslied: lied. 221:1,3 Groet en bemoediging Vg: de Heer zij

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief): 0492-365585

A. Algemene gegevens. Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief): 0492-365585 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief): 0492-365585 RSIN Gemeente: 824138417 RSIN Diaconie 824138430 Website adres: www.pkn-gemertboekel.nl

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Formulier ANBI-transparantie 2014 CGK Stadskanaal pag: 1 Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken

Nadere informatie

ACTIE KERKBALANS MIJN KERK IN BALANS EN WAT IS DE KERK U WAARD?

ACTIE KERKBALANS MIJN KERK IN BALANS EN WAT IS DE KERK U WAARD? ACTIE KERKBALANS MIJN KERK IN BALANS EN WAT IS DE KERK U WAARD? DIT IS HET NIEUWE THEMA VOOR 2015 Een nieuw jaar, dus ook weer een nieuwe actie Kerkbalans. Nu voor de 32 e keer. Kerkbalans gaat ieder lid

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons!

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Liturgie Voorzang: - Gez 96,1-3 - Weet je dat de lente komt Aansteken nieuwe kaars Zingen: Gez 95,1.2.4 Stil gebed Votum / groet Zingen: Opw 488 Gebed

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

Oasemoment "De Heer is mijn herder" Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013

Oasemoment De Heer is mijn herder Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013 Oasemoment "De Heer is mijn herder" Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013 Lezing (uit de Nieuwe Bijbelvertaling) Psalm 23 Een psalm van David. De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum ANBI Onderstaaand vindt u de ANBI gegevens van de Hervormde Gemeente Harlingen-Midlum te Harlingen voor Kerkbeheer aangevuld met het beleidsplan voor gemeente. Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

Nadere informatie

ti&:. Vernieuwing en versterking Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe is,gekomen.

ti&:. Vernieuwing en versterking Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe is,gekomen. Vernieuwing en versterking ti&:. Bijbeltekst: 2 Korintiërs 5:15-18 Belangrijkste vers: 2 Korintiërs 5:17 Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): Hervormde Gemeente

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Aanvang: 16:00 uur Einde: 20:30 uur Zaal open vanaf 15:30 uur. Uw bijdrage: 15,00. Deze uitnodiging is alléén voor onze vaste

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de zomer 10 augustus 2014 Dienst van Schrift en Tafel Kleitablet, Zimbabwe, juli 1990 Petrus wordt gered uit de golven Voorganger Ouderling Diaken Organist

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 23 augustus 2015. voorganger:mw.denise Dijk organist: Erik Visser. Tiepoli

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 23 augustus 2015. voorganger:mw.denise Dijk organist: Erik Visser. Tiepoli Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 23 augustus 2015 Tiepoli voorganger:mw.denise Dijk organist: Erik Visser Orde van de dienst Instuderen Lied 849: alle coupletten Zoek de wegen van de wijsheid

Nadere informatie

Gegevens in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Gegevens in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Gegevens in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

MIJN KERK VERBINDT MIJN KERK IN BALANS

MIJN KERK VERBINDT MIJN KERK IN BALANS Kerkbalans 2017 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot Verbinding gevraagd! We zijn door de kerk verbonden met God, met elkaar en met de generaties voor en na ons. We houden elkaar vast in geloof en

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Telefoonnummer 0180 611179 RSIN nummer: 27.44.442 Website adres: www.cgkbarendrecht.nl Adres: Voordijk 252 Postcode: 2992 AL Plaats: Postadres:

Nadere informatie

ANBI-transparantie van de Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht Zuid.

ANBI-transparantie van de Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht Zuid. ANBI-transparantie van de Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht Zuid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Dordrecht Zuid Telefoonnummer (facultatief): 078 6176455 RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

C JAAR PREEK ADVENT. H. Maria Maior, Dordrecht. Rorate Coeli. Dauwt heemlen.

C JAAR PREEK ADVENT. H. Maria Maior, Dordrecht. Rorate Coeli. Dauwt heemlen. 1 C JAAR PREEK ADVENT Vierde zondag van de Advent Zondag - Rorate Coeli Dauwt heemlen, wijkt vaneen Zondag 20 december 2015 EERSTE LEZING Micha 5, 1 3 GRADUALE Psalm 80, 1-8 TWEEDE LEZING Hebreeen 10,

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk Krommenie

ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk Krommenie ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde Kerk te Telefoonnummer (facultatief): 075 628900 RSIN/Fiscaal nummer: 821789788 Website

Nadere informatie

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is.

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is. BELEIDSPLAN NISSE EN S-HEER ABTSKERKE herziening beleidsplan 6 mei 2014 VOORAF: Dit beleidsplan is vooral een beschrijving van wat we als gemeenten doen en in ieder geval zo willen houden. Dat is niet

Nadere informatie

Zondag Cantate zondag Zingt

Zondag Cantate zondag Zingt Zondag Cantate zondag Zingt Op deze zondag is er een bijzondere plaats voor zingen en muziek. We hebben een geweldig koor in ons midden en we luisteren naar de klanken van ons nieuwe orgel. En in deze

Nadere informatie

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch?

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch? Liturgie Jongerenviering op 10 juni 2012 Protestantse Kerk in Wehl Welkom Anneke We begroeten elkaar met het zingen van: 'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) Thema van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014 Nieuwsbrief Prins Clausschool nr. 01 week 40 29 september 2014 29 september intro-gesprekken (groep 3-8) 30 september intro-gesprekken (groep 3-8) 01 oktober feestelijke opening Kinderboekenweek Theatervoorstellen

Nadere informatie

Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel

Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel Voorganger Organist : ds. Piet Schelling : Jan Hendrik v.d. Kamp Orgelspel Verwelkoming Aanvangspsalm : Lied 136:1 en11 [We

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand.

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Gezellig 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, onderonsje.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Activiteiten bij het thema Letters en cijfers Terugblik Schoolontbijt Foto s Bijlage:

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 20 februari 2011 thema: adem voorganger: Dik Mook organist: Erik Visser cantorij o.l.v. Leenke de Lege Orde van de dienst . orgelspel:. luiden van de klokken.

Nadere informatie

De kerkenraad is eindverantwoordelijk, wat tot uitdrukking komt in de goedkeuring van o.a. de begroting en de jaarrekening.

De kerkenraad is eindverantwoordelijk, wat tot uitdrukking komt in de goedkeuring van o.a. de begroting en de jaarrekening. Gegevens te publiceren in het kader van de ANBI-transparantie van de Christelijke Gereformeerde Kerk De Zaaier te Harderwijk. Besluitvorming/uitvoering: 1. Vaststelling door de kerkenraad (17 september

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Biddinghuizen. Gezinsdienst. Thema: Ja is ja

Protestantse Gemeente Biddinghuizen. Gezinsdienst. Thema: Ja is ja Zondag 25 oktober 205 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Gezinsdienst Thema: Ja is ja Voorganger: ds. Sifra Baayen - Op t Land Meevoorbereid door WJV Muzikale medewerking: True Colors Welkom - door de

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. M.m.v. de Overstappers Elise Akkerman, Melanie Schutter en Marrit Tuinenga.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. M.m.v. de Overstappers Elise Akkerman, Melanie Schutter en Marrit Tuinenga. Welkom in de Menorah M.m.v. de Overstappers Elise Akkerman, Melanie Schutter en Marrit Tuinenga. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : Ds. A.H. Boschma : mw. L. van der Veen : De Kinderen

Nadere informatie

En nu? Begroting Marcusgemeente 2015 Gerard Jansen

En nu? Begroting Marcusgemeente 2015 Gerard Jansen .nl Mijn kerk... Geeft u aan Kerkbalans? Dan komt uw geld terecht bij de Marcuskerk, de kerk waar u ingeschreven staat. Dankzij uw gift blijven de kerkdeuren van de Marcuskerk open. Maar ook allerlei sociaalmaatschappelijke

Nadere informatie

ANBI publicatie van de Diaconie van de Protestantse Gemeente te Muiderberg

ANBI publicatie van de Diaconie van de Protestantse Gemeente te Muiderberg Anbi-status Kerk aan Zee ANBI publicatie van de Diaconie van de Protestantse Gemeente te Muiderberg A. Algemene gegevens. Naam ANBI RSIN Website adres E-mail adres Adres Beleidsplan Diaconie van de Protestantse

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 9 februari 2014. met jongeren van Arminius landelijke remonstrantse jongerengemeente

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 9 februari 2014. met jongeren van Arminius landelijke remonstrantse jongerengemeente Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 9 februari 2014 met jongeren van Arminius landelijke remonstrantse jongerengemeente voorganger: ds. Japke van Malde organist: Erik Visser Orde van de dienst.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 augustus 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 augustus 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 24 augustus 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen Voorganger Organist : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 13 november

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 13 november Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 13 november 10 nov '11, 13:25 Verwijderd: Afbeelding 10 nov '11, 13:28 Tekst toegevoegd 10 nov '11, 13:26 Tekst toegevoegd 10 nov '11, 13:25 Tekst toegevoegd

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST op zondag 20 september 2015 te Monster. Voorganger : ds. Piet Schelling, Organist : Leo Bouma

ORDE VAN DIENST op zondag 20 september 2015 te Monster. Voorganger : ds. Piet Schelling, Organist : Leo Bouma ORDE VAN DIENST op zondag 20 september 2015 te Monster Voorganger : ds. Piet Schelling, Organist : Leo Bouma Orgelspel Welkom (We gaan staan) Zingen kinderlied aan het begin: Dank U Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia archeologen, Tuinstraat 27a, 1544 RS Zaandijk Inhoudsopgave

Nadere informatie

NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen uiteraard door de concrete gegevens van uw gemeente te worden vervangen.

NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen uiteraard door de concrete gegevens van uw gemeente te worden vervangen. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Kerk van de Nazarener, Nederlands District. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein

Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein ANBI De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Dit betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie