Installatiehandleiding 2D Versie NL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatiehandleiding 2D Versie NL"

Transcriptie

1 Installatiehandleiding 2D Versie NL

2 Welkom Gefeliciteerd met de huur of aanschaf van DigPilot, uw nieuwe draadloos graafindicatiesysteem. De DigPilot-set bevat tevens een mast, meet- en bevestigingsmateriaal. (Niet afgebeeld).

3 Inhoudsopgave Zo installeert u DigPilot 4 Stap 1: Laad de sensoren op 5 Stap 2: Bevestig de beugels 5 Stap 3: Plaats de mast 13 Stap 4: Bevestig de DigPilot PC-unit 14 Stap 5: Meet de graafmachine op 15 Stap 6: Meld de sensoren aan 16 Stap 7: Plaats de sensoren in de beugels 17 Stap 8: Kalibreer de sensoren 19 Stap 9: Meet de bakken op 23 Vind uw weg in de software 24 Tracking 24 Wizards 24 Terugkeren naar een vorig scherm 24 Voordat u begint met graven 25 Controleer of DigPilot correct meet 25 Backup 26 Toepassingen 26 Lepelsteel-Sensor met laserdetector 27 Belangrijke gebruiksinformatie 29 Oplaad-station 29 DigPilot PC-unit en voeding 29 Sensoren 30 Machine en bak-afmetingen 31

4 Zo installeert u DigPilot Deze handleiding beschrijft hoe de DigPilot-set in 9 eenvoudige stappen op uw graafmachine kan worden geinstalleerd. Gebruikte termen Hieronder treft u allereerst mogelijk gebruikte alternatieven aan voor een gebruikte term. Gebruikte term Giek Verstel-giek Lepelsteel Bak Link Bak-snelwisselaar HKK-sensor Alternatieve naam Boom; graafarm; eendelige giek Tweedelige giek; verstekgiek, artic(ulated) boom Arm Bucket Dogbone; controle arm; Connectʼoʼmaat, snelwisselaar Helling-, Kantel- en Kompassensor; scheefstandsensor; Pitch&Roll Compas Kantel-.. Tilt.. Wij houden ons aanbevolen verdere alternatieve gebruikte benamingen te mogen ervaren van u. Succes met installatie van DigPilot!

5 Stap 1: Laad de sensoren op Sluit het oplaad-station aan op netspanning. Plaats alle sensoren in het oplaad-station. Laad de sensoren op. Als de batterijen compleet leeg zijn zal het ongeveer 12 uur duren om ze volledig op te laden. Als de LEDs op het oplaad-station uitgaan zijn de sensoren volledig opgeladen. Stap 2: Bevestig de beugels Haal boortje (4,6 mm), tap M5 en schroeven M5x10 met verzonken kop uit de DigPilot koffer. Smeer een beetje olie of vet op de schroeven. Bevestig de verschillende aluminium beugels zoals op de volgende pagina s wordt beschreven. Indien u geen gaten wenst te boren in lepelsteel en giek dan bestaat de mogelijkheid om de beugels middels lasplaten te gaan bevestigen. (Lasplaten niet standaard meegeleverd)

6 2a) Beugel voor giek-sensor Bevestig de beugel voor de giek-sensor aan de cabine-zijde op de giek. Tip: Zet de giek in de hoogste stand en klim op het cabinedak. Ook nevenstaande hoek en positie is akkoord voor bevestiging. Let op: Monteer de gieksensor Niet op het breder/taps toelopende deel van de giek naast de cabine.

7 2b) Beugel voor verstelgiek-sensor Indien de machine een verstelgiek (tweedelige giek) heeft dan moet de beugel voor de verstelgieksensor op dezelfde wijze worden bevestigd op de verstelgiek. 2c) Beugel voor lepelsteel-sensor met laserdetector Bevestig de beugel voor de lepelsteel-sensor (c.q. arm-sensor) aan de cabinezijde op de giek. Monteer de beugel zo dat de sensor ruwweg verticaal staat als de laser de sensor raakt. Monteer de beugel niet te hoog op de lepelsteel om te voorkomen dat de laserstraal de lepelsteel-sensor eventueel niet raakt. Bevestig de beugel voor de lepelsteelsensor met de veerclips aan de bovenzijde zodat de sensor er van bovenaf ingeschoven dient te worden.

8 2d) Beugel voor bak-sensor De beste plaats om de beugel voor de bak-sensor te bevestigen hangt af van de grootte van de graafmachine en of er al dan niet speling op de diverse pen-verbindingen zit. Er zijn 4 alternatieven. Het is het meest eenvoudig om DigPilot accuraat te laten meten als de bak-sensor direct op de baksnelwisselaar is bevestigd. Dit is met name als er veel speling op verbindingen zit. Alternatief 1: Op binnenzijde bak-snelwisselaar Zit er veel speling op de diverse verbindingen? Is er voldoende ruimte aan de binnenzijde? Ga naar de baksnelwisselaar aan cabinezijde. Monteer de beugel op de binnenzijde van de baksnelwisselaar. Schuif de bakcilinder volledig in en uit voordat u de beugel monteert en zorg dat de beugel en de sensor niets raken.

9 Alternatief 2: Op buitenzijde bak-snelwisselaar Zit er veel speling op de diverse verbindingen? Is er onvoldoende ruimte aan de binnenzijde? Ga naar de baksnelwisselaar aan cabinezijde. Monteer de beugel op de buitenzijde van de baksnelwisselaar. Alternatief 3: Op binnenzijde Link Zit er weinig speling op de diverse verbindingen? Is er voldoende ruimte aan binnenzijde Link? Ga naar de Link aan cabinezijde. Monteer de beugel op de binnenzijde van de Link. Richt hierbij de veerclips naar boven.

10 Schuif de bakcilinder volledig in en uit voordat u de beugel monteert en zorg dat de beugel en de sensor niets raken. Alternatief 4: Op buitenzijde Link Zit er weinig speling op de diverse verbindingen? Is er onvoldoende ruimte aan binnenzijde Link? Ga naar de Link aan cabinezijde. Houd de beugel vast met de veerclips naar links. Monteer de beugel op de buitenzijde van de Link. Schuif de bakcilinder volledig in en uit voordat u de beugel monteert en zorg dat de beugel en de sensor niets raken. Bevestig de beugel met de veerclips aan de linkzijde van de beugel gepositioneerd, zo dat de sensor vanaf de linkerzijde in de beugel dient te worden geschoven.

11 2e) Beugel voor kantelbak-sensor (optioneel) Alternatief 1: Zijdelings Als de kantelbaksensor zijdelings wordt bevestigd dan zal de lengte-as van de sensor worden gebruikt om te meten hoeveel de bak naar een zijde is gekanteld. Merk op dat de lengte-as moet bewegen zoals aangegeven in de afbeeldingen hieronder wanneer de bak naar een zijde is gekanteld, anders zal de sensor niet correct meten.

12 Alternatief 2: In lengterichting Als de kantelbaksensor in lengterichting wordt bevestigd zal de korte-as van de sensor worden gebruikt om te meten hoeveel de bak naar een zijde is gekanteld. Merk op dat de korteas moet bewegen als aangegeven in de afbeeldingen hieronder wanneer de bak naar een zijde is gekanteld, anders zal de sensor niet correct meten.

13 Stap 3: Plaats de mast De DigPilot-set bevat een mast inclusief montagemateriaal voor de bevestigen van de helling-, kantel- en kompas-sensor. (HKK-sensor) Wij bevelen aan om de mast op de achterzijde van de machine te monteren, op het contragewicht of het dak van de cabine, echter niet boven of vlakbij de uitlaat. Bevestig de voetbeugel van de mast stevig achter op de machine. Schuif de aluminium mast in de voetbeugel. Schroef de mast goed vast in de voetbeugel. Plaats de sensor-beugel-houder c.q. het bovenste deel van de mast op de mastbuis maar schroef deze beugel nog Niet vast in positie. Bevestig de montagering zo dat de mast stevig en verticaal op de machine staat.

14 Stap 4: Bevestig de DigPilot PC-unit U kunt de DigPilot PC-unit eenvoudig op het cabineraam bevestigen met behulp van de zuignap. Reinig het glas. Plaats de zuignap. Pomp de lucht uit de zuignap. Plaats de kunststof arm op de zuignap Plaats de DigPilot PC-unit. (Pomp enige malen per dag opnieuw eventuele lucht uit de zuignap.) Aanzetten De aan/uit-schakelaar zit op de achterzijde. Wanneer het woord On zichtbaar is onder de schakelaar dan staat de schakelaar in de aan-positie. Check regelmatig of de zuignap nog stevig is bevestigd en neem deze van het raam af als het u het systeem niet gebruikt.

15 Stap 5: Meet de graafmachine op De afmetingen van de graafmachine dienen te worden ingevoerd in DigPilot. U treft een meetlint aan in de DigPilot koffer. Zie ook tabel en afbeeldingen in het hoofdstuk: Machineen bakafmetingen achter in deze Installatiehandleiding. Schakel de DigPilot PC-unit in. Selecteer Hoofdmenu >Instelling >Graafmachines >Nieuw Meet uw graafmachine op. Voer de afmetingen in. Volg de aanwijzigen op het scherm. Het is belangrijk de graafmachine correct op te meten. Indien de afmetingen foutief worden ingevoerd dan zal DigPilot geen juiste uitlezing geven. 15

16 Stap 6: Meld de sensoren aan Laad alle sensoren volledig op. Haal alle sensoren uit het oplaad-station. Noteer de sensor-serienummers (SN: zie afbeelding) in de tabel. Selecteer Hoofdmenu >Instelling >Hardware >Sensoren >Nieuw Voer de sensoren in die nog niet zijn ingevoerd. Als de sensoren al eerder zijn ingevoerd dan worden ze op het scherm weergegeven. Het is belangrijk om alle sensoren van het oplaad-station te halen voordat u deze begint in te voeren in de DigPilot PC-unit. Het radiosignaal van de sensoren is uitgeschakeld in het oplaad-station. Het is niet mogelijk om de DigPilot met een sensor te laten communiceren zonder het serienummer. Sensor Giek Lepelsteel Bak HKK-sensor (kompas e.d.) Verstelgiek Kantel Serienummer 16

17 Stap 7: Plaats de sensoren in de beugels 7a) Schuif de sensoren in beugels. De sensoren passen op slechts een manier in de beugels. Schuif de sensor de beugel in met de oplaad-contact-punten weggericht van de beugel. Schuif de gieksensor ( Boom ) in de beugel op de giek. Schuif de lepelsteelsensor ( Arm ) in de beugel op de lepelsteel/arm. Schuif de baksensor ( Bucket ) in de beugel op de Link of bak-snelwisselaar Schuif (indien aanwezig) de verstelgiek-sensor ( Artic Boom ) in de beugel op de verstelgiek. Schuif (indien aanwezig) de kantel-sensor ( Tilt ) in de beugel op de kantelbak. Plaats de helling-, kantel- en kompas-sensor (HKK-sensor) in de beugel op de mast, zoals hierna is beschreven: 17

18 7b) Plaats de HKK-sensor (De Helling-, Kantel- en Kompas-sensor) ( Pitch & Roll Compass-sensor ) Schuif de HKKsensor in de speciale beugel op de bovenzijde van de mast. Verdraai de beugel totdat de pijl van het DigPilot-logo op de HKK-sensor recht naar de voorzijde van de machine wijst. Fixeer de richting van de beugel+sensor met de schroeven. Controleer dat de mast en de HKKsensor in de beugel in deze positie niet meer kan verdraaien ten opzichte van voorzijde machine. 18

19 Stap 8: Kalibreer de sensoren Controleer of alle sensoren op zijn plaats zitten. Ga naar het hoofdmenu. Druk op Begin graven. U wordt nu gevraagd om de sensoren te kalibreren. Volg de instructies op het scherm. Het is belangrijk om de sensoren nauwkeurig te kalibreren. Als de kalibratie niet correct wordt uitgevoerd zal DigPilot geen juiste uitlezing geven. De meest nauwkeurige sensor-kalibratie wordt bereikt door gebruik van een rotatie laser, theodoliet of een total station in plaats van gebruik te maken van het meegeleverde waterpas en schietlood. 8a) Kalibreer de giek-sensor Volg de instructies op het scherm. Plaats magneet 1 op het hart van de giekpen. Plaats magneet 2 op het hart van de lepelsteelbout Haal de draad door de waterpas. Bevestig een zijde van de draad aan magneet 1. Trek draad incl. waterpas strak over magneet 2. Zorg ervoor dat waterpas bereikt wordt. Wanneer het waterpas geen scheefstand aangeeft dan staat de giek ook waterpas. 19

20 8b) Kalibreer de verstelgiek-sensor (optioneel) Als de graafmachine een verstel(bare) giek heeft, dan wordt de giek-sensor gekalibreerd door deze giek (giek nr. 1) vertikaal te positioneren. De verstelgiek-sensor wordt gekalibreerd door de tweede giek (giek nr. 2) horizontaal te houden. 8c) Kalibreer de HKK-sensor Parkeer de graafmachine op een horizontaal verhard oppervlak. Positioneer de bovenbouw zo dat deze evenwijdig loopt met de tracks (Let op: het menu kan automatisch verspringen) Volg de instructies op het scherm. Draai daarna de bovenbouw langzaam. 8d) Kalibreer de lepelsteel-sensor Volg de instructies op het scherm. Bevestig magneet 1 op het hart van de lepelsteel-bout. Bevestig het schietlood aan magneet 1. Zorg dat de draad van het schietlood over het hart van de bakpen loopt. 20

21 8e) Kalibreer de bak-sensor Hoe de bak-sensor dient te worden gekalibreerd hangt af van hoe de bak-sensor is geplaatst: Optie 1: Binnenzijde of buitenzijde Link Plaats magneet 1 op het hart van bout 1 aan het eind van de link. Doe hetzelfde voor magneet 2 op bout 2. Haal de draad door de waterpas. Bevestig een zijde van de draad aan magneet 1. Trek de draad incl. waterpas strak. Bevestig de strakke draad aan magneet 2. Zorg dat de link horizontaal waterpas staat. Volg de instructies op het scherm. Zie tevens let op op de volgende pagina. 21

22 Optie 2: Direct op de bak-snelwisselaar Positioneer de bak vertikaal. Kalibreer de sensor. Volg de instructies op het scherm. Zie tevens let op hieronder. Let op: Voor optie 1 en optie 2 geldt: Als de bak-sensor op de binnenzijde van de bak-snelwisselaar of de Link is bevestigd dan moet de richting van de bak-sensor worden gewijzigd van normaal in Omgekeerd. Wijzig de richting de richting van de bak-sensor. Ga hiervoor naar Hoofdmenu >Instelling >Hardware > Sensoren Selecteer Bak-Sensor Selecteer Details. Select Sensor-richting Druk op Wijzig Selecteer Omgekeerd 8f) Kalibreer de kantelbak-sensor (optioneel) Indien de graafmachine is uitgerust met een kantelbak dan wordt de kantelbak-sensor als volgt gekalibreerd: Positioneer de kantelbak horizontaal. Volg de instructies op het scherm. 22

23 Stap 9: Meet de bakken op De laatste stap is het opmeten en invoeren van de verschillende bakken waarmee de graafmachine projecten uitvoert. Elke bak moet afzonderlijk worden gekalibreerd. Zie ook tabel en afbeeldingen in het hoofdstuk: Machine- en bakafmetingen achter in deze Instellinghandleiding. Selecteer Hoofdmenu >Instelling> Bakken> Nieuw. Volg de instructies op het scherm. Kalibreer de bak of bakken. Het is belangrijk om de bakken nauwkeurig op te meten. Indien de afmetingen foutief worden ingevoerd dan zal DigPilot geen juiste uitlezing geven. De snijtanden van de bak kunnen slijten en dus korter gaan worden. Indien slijtage van snijtanden het geval is moet de radius van de bak opnieuw worden opgemeten en de bak opnieuw worden gekalibreerd. 23

24 Digpilot Instellinghandleiding Versie NL Vind uw weg in de software Toetsen en lijstweergaves op het scherm kunnen beide worden geselecteerd. Tracking Bovenin ieder scherm kunt u zien waar u zich bevindt in het menu of in de software. Dit heet treacking. Wizards Een Wizard is een interactief computerprogramma. Een wizard zal automatisch opstarten om u eenvoudig door handelingen heen te gaan leiden. U kunt zien hoe ver u bent in de wizard in de rechter bovenhoek van het scherm. Terugkeren naar een vorig scherm Druk op de blauwe toets linksonder in het scherm: - 1 stap terug in een menu (1x drukken) - 1 stap terug in een wizard (1x drukken) - Keer terug naar het hoofdmenu (2 tot 3x drukken) 24

25 Voordat u begint met graven Voordat u begint met graven Controleer of DigPilot correct meet Voordat u begint met graven bevelen wij aan om te controleren of het systeem zo nauwkeurig meet als zou moeten. Dit kan door de validatie-routine te doorlopen. De eerste keer dat u op Start graven drukt in het hoofdmenu, zal dit aan u worden gevraagd. Validatie-routine U kunt de validatie-routine als volgt starten: Ga naar het menu in het graaf-scherm Selecteer Check Volg de instructies op het scherm. Selecteer Verify Als het systeem niet zo nauwkeurig meet als zou moeten dan is waarschijnlijk een dimensie of kalibratie niet goed. In dat geval: Ga naar het menu in het graaf-scherm Selecteer Check Volg de instructies op het scherm. Selecteer Troubleshooting DigPilot zal u helpen het probleem te identificeren en te verhelpen. 25

26 Digpilot Installatiehandleiding Versie NL Backup Zodra u heeft gecontroleerd dat DigPilot correct meet c.q. correcte waarden weergeeft bevelen wij aan om een backup kopie van alle data te maken die u heeft ingevoerd in de DigPilot PC. Dit kunt u als volgt doen: Neem een USB-stick. Steek de USB-stick in de DigPilot PC-unit. Selecteer Hoofdmenu >Instelling > Hardware Selecteer Computer> Backup/Import >Backup Selecteer Start backup Al de afmetingen van de graafmachine(s) en bak (ken), serienummers van de sensoren etc. worden dan opgeslagen op de USB-stick. Toepassingen U kunt velerlei soorten graafwerkzaamheden uitvoeren met DigPilot. In de gebruikershandleiding treft u een overzicht aan van de verschillende typen werkzaamheden en hoe DigPilot kan worden gebruikt. 26

27 Voordat u begint met graven Lepelsteel-Sensor met laserdetector De laserdetector van de lepelsteel-sensor heeft enige beperkingen waar u zich bewust van moet zijn: De laserdetector is ontworpen voor roterende lasers met laserdiodes van 1mW of meer en 630nm golflengte (zichtbaar rood licht). Er kan niet worden gegarandeerd dat de laserdetector functioneert met andere roterende lasers, noch wanneer de zon rechtstreeks op de detector schijnt. Wat als de laserdetector niet goed werkt? Als u niet in staat bent om de laserdetector van de lepelsteel-sensor goed werkend te krijgen dan kunt in plaats daarvan een machine-detector gebruiken. Een machine-detector is een externe opnemer (met evt. extra display) buiten het DigPilot-systeem om. Gebruik machine-detector Gebruik de machine-detector als volgt: Bevestig de machine-detector naast de lepelsteelsensor. Markeer de positie van de machine-detector. (Zodat u deze op exact dezelfde plaats kunt bevestigen na verwijderen.) Meet het hart van de machine-detector (Net zoals u deed met de lepelsteel-sensor.) 27

28 Digpilot Installatiehandleiding Versie NL Selecteer Hoofdmenu >Instelling >Hardware >Sensoren Selecteer Lepelsteel met laserontvanger Druk Details De twee maten (Laser naar bakpen & laser naar lepelsteel-hart) die het hart van de laserdetector specificeren staat onderaan in de lijst op het scherm. In plaats daarvan, pas de maten aan op die van de machine-detector. Voer de maten van de machine-detector in. Ga door met graven. Gebruik tijdens het graven de machine-detector voor referentie in plaats van de laserdetector van de lepelsteel-sensor. Ga naar Project in het menu Controleer dat Laser is selecteerd als Referentie in het project waarbinnen u aanhet werk bent. Refereer als de laser-straal het hart van de machine-detector raakt. 28

29 Belangrijke gebruiksinformatie Belangrijke gebruiksinformatie Dit hoofdstuk beschrijft hoe er met de apparatuur omgegaan dient te worden. Als de richtlijnen niet worden gevolgd bestaat er kans op explosie, vuur, verwonding of schade aan de apparatuur. Oplaad-station De oplaad-station is ontworpen voor gebruik binnenshuis. Voorkom aanraking met vocht. Batterijen laden sneller op bij lage temperatuur. Laad de sensoren echter nooit op bij temperaturen onder 0 C. Bedrijfstemperatuur Niet waterbestendig Voor gebruik binnenshuis 0 C to +35 C Plaats nooit een vochtige sensor in het oplaad-station. DigPilot PC-unit en voeding De DigPilot-set bevat een 12/24V DC voedingskabel voor de DigPilot PC-unit met een stekker voor in een sigarettenaansteker. Bedrijfstemperatuur PC Opslagtemperatuur PC Niet waterbestendig 0 C tot +50 C -20 C tot +70 C 29

30 Digpilot Installatiehandleiding Versie NL Sensoren De sensoren zijn niet geschikt voor graven in water. De draadloze verbinding werkt niet onder water. Waterbestendig Bedrijfstemperatuur Oplaadtemperatuur Opslagtemperatuur Bedrijfsuren ja (waterproof-neen) -20 C tot +60 C 0 C tot 35 C -20 C tot 45 C voor 1 maand -20 C tot 35 C voor 6 maanden ± 4 weken na ieder opladen Stel de sensoren niet bloot aan temperaturen boven 100 C in verband met ontploffingsgevaar. Verwijder bak-sensor en lepelsteel-sensor als u in of onder water gaat graven. Verwijder alle sensoren als u een pick hamer gebruikt Omgaan met beschadigde sensoren Er zit een krachtige lithiumbatterij in elke sensorbehuizing. (Aan serienummer-/onderzijde) Als een sensor zo zwaar beschadigd is dat de batterij doorboord of platgedrukt is dan bestaat de kans op explosie, vuur of verwonding. Behandel beschadige sensoren als chemisch afval. 30

31 Belangrijke gebruiksinformatie Machine en bak-afmetingen On de volgende pagina s staat middels afbeeldingen weergeven hoe de graafmachine en bak opgemeten dienen te worden. In de DigPilot PC-unit treft u meer gedetailleerde afbeeldingen aan voor iedere meting. Druk hiervoor op Details (de i midden onder in het scherm.) U kunt de afbeeldingen op de achterliggende pagina s gebruiken om de maat naast de afbeelding te noteren terwijl u de metingen verricht. Wij bevelen aan om eerst de afbeeldingen op de DigPilot PC-unit door te nemen alvorens u met het opmeten start. Volg de instructies op het scherm. 31

32 Digpilot Installatiehandleiding Versie NL Afmetingen van de machine Giek 1 Verstelgiek (indien aanw.) Lepelsteel (arm) 2 Link 3 Bakpen tot Link-bout 4 Lepelsteel-hart tot Link-bout 5 Link 6 Roll (links-rechts) lengte 7 Hoogte tot giekpen 8 Pitch (voor-achter) lengte 9 Gemeten waarde De cijfers in bovenstaande tabel refereren naar het bijbehorende afbeeldingsnummer hieronder 32

33 Belangrijke gebruiksinformatie 33

34 Digpilot Installatiehandleiding Versie NL Positie van de laser-sensor Gemeten waarde Bakpen tot laser-sensor 15 Lepelsteel-hart tot laser-sensor 16 34

35 Belangrijke gebruiksinformatie Bak-nr.: 1 = Bak-nr.: 2 = Bak-afmeting bak 1 bak 2 Bak-web 10 Bak-voorzijde 11 Bak-breedte 12 Bak-nr.: 3 = Bak-nr.: 4 = Bak-afmeting bak 3 bak 4 Bak-web 10 Bak-voorzijde 11 Bak-breedte 12 Kantelbak-nr.: 5 = Kantelbak-nr.: 6 = Bak-afmeting bak 3 bak 4 Bak-web 10 Bak-voorzijde 11 Bak-breedte 12 Bakpen tot kantel-as 13 Bak-punt tot kantel-as 14 35

36 Digpilot Installatiehandleiding Versie NL 36

37 Belangrijke gebruiksinformatie DigPilot fabrikant Gundersen & Løken AS, Norway. All rights reserved. DigPilot is een trademark of Gundersen & Løken. 37

38 Digpilot Installatiehandleiding Versie NL 38

39 Belangrijke gebruiksinformatie DigPilot importeur. Exclusief importeur voor Nederland, Belgie en Luxemburg: Navigation Solutions Europe BV Fluweelboom JX Culemborg Tel: +31(0) sales@navsol.eu DigPilot dealer. 39

DigPilot - Inmeetformulier Kraan 2D / 3D

DigPilot - Inmeetformulier Kraan 2D / 3D Machine: Eigenaar:... Plaats:... Machinist:... Machine:... Inmeet-datum:... Inmeter #1:... Let op! de maten dienen in de eenheid Meters ingevoerd te gaan worden in het scherm! 1 mtr = 1.00 m, 1 mm = 0.001

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 2D Version 1.6.1.1 NL (Graafhandleiding)

Gebruikershandleiding 2D Version 1.6.1.1 NL (Graafhandleiding) Gebruikershandleiding 2D Version 1.6.1.1 NL (Graafhandleiding) Welkom Gefeliciteerd met de huur of koop van uw nieuwe DigPilot. U bent nu klaar voor een snellere, meer veilige en meer accurate manier van

Nadere informatie

LASER WATERPAS FL 245HV - FLG 245HV-GREEN

LASER WATERPAS FL 245HV - FLG 245HV-GREEN Volledig automatische horizontale en vertikale LASER WATERPAS FL 245HV - FLG 245HV-GREEN HANDLEIDING SET BESTAAT UIT FL 245HV Roterende laser waterpas FL 245HV, FR45 met baakklem, afstandsbediening, NiMH

Nadere informatie

Verticaal V2, V4. Verticaal V1, V3. Horizontaal H

Verticaal V2, V4. Verticaal V1, V3. Horizontaal H HANDLEIDING Hartelijk dank voor de aanschaf van de LEO 7 kruislijnlaser. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u het instrument gaat gebruiken. Inhoud 1. Werking... 3 2. Veiligheid... 3 3. Eigenschappen...

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

Mikrolaser ML-2. Roterende Laser HANDLEIDING

Mikrolaser ML-2. Roterende Laser HANDLEIDING Mikrolaser ML-2 Roterende Laser HANDLEIDING POL geotechniek bv Poort van Midden Gelderland Rood 15 6666 LS Heteren Telefoon 026-4790111 Telefax 026-4790112 Mikrolaser ML-2 roterende laser HANDLEIDING Copyright

Nadere informatie

Switch. Handleiding 200.106.110117

Switch. Handleiding 200.106.110117 Switch Handleiding 200.106.110117 Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze uitbreiding van uw Plugwise systeem. Met de Switch kunt u draadloos de elektrische stroom naar de apparaten in uw Plugwise netwerk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Kleine elektrische muursteun

Gebruikershandleiding. Kleine elektrische muursteun Gebruikershandleiding Kleine elektrische muursteun op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 4 VERPAKKINGSINHOUD... 5 GEREEDSCHAP... 6 INSTALLATIE 1... 6 INSTALLATIE

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Lees voordat u begint met de installatie eerst deze handleiding in zijn geheel door.

Lees voordat u begint met de installatie eerst deze handleiding in zijn geheel door. Lees voordat u begint met de installatie eerst deze handleiding in zijn geheel door. Volg de montagehandleiding stap voor stap. Bruynzeel Home Products houdt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade

Nadere informatie

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA MA_NED_LiveChess_Quick Set-up Caïssa_Rev1509b 1 Inhoud: DGT LiveChess... 2 Caïssa Systeem... 2 DGT Caïssa setup.... 3 BoMo... 3 BoMo batterijen... 3 Aansluiting BoMo naar

Nadere informatie

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE Aan de slag NL Rider De Rider beschikt over een aanraakscherm. U kunt op het scherm klikken of de hardwareknop gebruiken om het apparaat te bedienen. 1 BACK 2 4 LAP PAGE 3 1 Aan-uit/Terug/Pauze/ Stop (

Nadere informatie

Pure Charge&Go Nx. Handleiding voor audiciens. Hearing Systems

Pure Charge&Go Nx. Handleiding voor audiciens. Hearing Systems Pure Charge&Go Nx Handleiding voor audiciens Hearing Systems Inhoudsopgave Inleiding 3 Voor en na het aanmeten 4 Monteren 4 Activeren 4 Opladen 5 Aansluiten 5 Het serienummer noteren 6 De behuizing vervangen

Nadere informatie

CilO. handleiding vijfhoek

CilO. handleiding vijfhoek CilO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

Montage instructie Geluidwerend in de wand schuivend

Montage instructie Geluidwerend in de wand schuivend Geluidwerend in de wand schuivend pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren 6 Montage Benodigdheden

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

Wandmontagekit. Voor gebruik met de vrijstaande serie kachels van Elise. Installatie-Instructies en Onderhoud. Voor gebruik in NL (Nederland)

Wandmontagekit. Voor gebruik met de vrijstaande serie kachels van Elise. Installatie-Instructies en Onderhoud. Voor gebruik in NL (Nederland) Wandmontagekit Voor gebruik met de vrijstaande serie kachels van Elise Installatie-Instructies en Onderhoud Voor gebruik in NL (Nederland) BELANGRIJK DE BEHUIZING, VOORZIJDE EN GLASPANEEL WORDEN EXTREEM

Nadere informatie

LINO. handleiding vijfhoek

LINO. handleiding vijfhoek LINO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC INHOUDSOPGAVE GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE...

Nadere informatie

Draaibare en kantelbare muurbeugel APM-70 INSTALLATIE HANDLEIDING 35 KG

Draaibare en kantelbare muurbeugel APM-70 INSTALLATIE HANDLEIDING 35 KG INSTALLATIE HANDLEIDING Draaibare en kantelbare muurbeugel Waarschuwing! overschrijd nooit het maximale gewicht! Ernstig letsel kan hier tot gevolg van hebben. APM-70 35 KG VERSIE 1.0 JUL 2013 Lees eerst

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait)

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) Installatiehandleiding Easy Roof Evolution Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) 1. Voorbereiding Stel de bovenkant van de schroeven van de eindklem in op dezelfde hoogte als de bovenkant van de pv module.

Nadere informatie

Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing

Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing CECH-ZHD1 7020228 Compatibele hardware PlayStation 3-systeem (CECH-400x-serie) Voorzorgsmaatregelen Lees om veilig gebruik van dit product te garanderen

Nadere informatie

FUMK50020 Draadloos mini-magneetcontact Secvest

FUMK50020 Draadloos mini-magneetcontact Secvest FUMK50020 Draadloos mini-magneetcontact Secvest NL Installatiehandleiding Draadloos mini-magneetcontact 14 Version 1.0 390350 09-2014 - 44 - Inhoud Voorwoord...- 46 - Aanwijzingen over de batterij...-

Nadere informatie

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 1.0 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een scorebord optie 7 van Data Display. We hopen dat er veel plezier aan beleefd zal

Nadere informatie

PowerGrade. Korte gebruiksaanwijzing

PowerGrade. Korte gebruiksaanwijzing PowerGrade Korte gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave PowerGrade... 1 Korte gebruiksaanwijzing... 1 Inhoudsopgave... 2 1 Display uitleg... 3 2 Aan de slag... 4 Plaatsen van het paneel... 4 Afnemen van het

Nadere informatie

GEPERSONALISEERDE WIRELESS DEURBEL

GEPERSONALISEERDE WIRELESS DEURBEL GEPERSONALISEERDE WIRELESS DEURBEL 1 Inhoud 1 Inhoud... 1 2 Algemene info... 2 2.1 De buitenmodule... 2 2.2 De binnenmodule... 3 3 Configuratie van het systeem... 4 3.1 Binnenmodule... 4 3.1.1 Plaats de

Nadere informatie

ClimateBooster Handleiding

ClimateBooster Handleiding ClimateBooster Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen en bespaart u ca. 10% energie

Nadere informatie

Montagebeugel voor harde schijf Gebruiksaanwijzing

Montagebeugel voor harde schijf Gebruiksaanwijzing Montagebeugel voor harde schijf Gebruiksaanwijzing CECH-ZCD1 7020229 Compatibele hardware PlayStation 3-systeem (CECH-400x-serie) Voorzorgsmaatregelen Lees om veilig gebruik van dit product te garanderen

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA

installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA V02022017 MCOHOME CO2 Monitor MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA Introductie De MCOHome CO2 Monitor is een Z-Wave compatibele lucht kwaliteit detector,

Nadere informatie

Cellion primax. Handleiding voor audiciens. Hearing Systems

Cellion primax. Handleiding voor audiciens. Hearing Systems Cellion primax Handleiding voor audiciens Hearing Systems Inhoudsopgave Inleiding 3 Voor en na het passen 4 Monteren 4 Activeren 4 Opladen 5 Aansluiten 5 Het serienummer noteren 6 Loskoppelen 6 De behuizing

Nadere informatie

Algemene meubelhandleiding

Algemene meubelhandleiding Algemene meubelhandleiding INHOUD Ophangsystemen Blz. 3 Onderkast installeren Blz.4 Onderkast ontgrendelen Blz.6 Spiegel installeren Blz.7 Spiegelkast installeren Blz.8 Hoge kast installeren Blz.9 Stekkercontactdoos

Nadere informatie

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren 6

Nadere informatie

Inhoudsopgave Uitpakinstructies...1 Voordat u begint...3 Installatie...4 Het reservoir met verzegelingsvloeistof vullen...9

Inhoudsopgave Uitpakinstructies...1 Voordat u begint...3 Installatie...4 Het reservoir met verzegelingsvloeistof vullen...9 Inhoudsopgave 1 Uitpakinstructies...1 2 Voordat u begint...3 3 Installatie...4 De feedermodule installeren...4 De documentfeederladen installeren...4 Documentfeeder voor grote volumes installeren...5 De

Nadere informatie

Assemblage en montage van. Solidare Verso. Verandazonwering (onder gemonteerd)

Assemblage en montage van. Solidare Verso. Verandazonwering (onder gemonteerd) Assemblage en montage van Solidare Verso Verandazonwering (onder gemonteerd) Solidare Verso verandazonwering NL 11-05-2017 * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele

Nadere informatie

Montage instructie Dubbeldeurs in de wand schuivend

Montage instructie Dubbeldeurs in de wand schuivend Dubbeldeurs in de wand schuivend pagina 1/17 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren 6 Montage Benodigdheden

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Automatische lijnlaser. Gebruiksaanwijzing

Automatische lijnlaser. Gebruiksaanwijzing Automatische lijnlaser Gebruiksaanwijzing Lees deze gebruiksaanwijzing voordat u de laser gaat gebruiken. Waarschuwingen: 1. Nooit direct in de straal kijken 2. De laserstralen nooit op andere richten

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0) 900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

EM e-domotica deurcontact

EM e-domotica deurcontact EM6570 - e-domotica deurcontact 2 NEDERLANDS EM6570 - e-domotica deurcontact Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Installatie-instructies Dynamic SoundField

Installatie-instructies Dynamic SoundField De volgende materialen zijn bijgesloten (neem contact op met uw plaatselijke Phonak-dealer indien er iets ontbreekt): Inhoud DigiMaster 5000/7000 A DigiMaster luidspreker (1x) Muursteun (1x) Luidspreker

Nadere informatie

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing

Nadere informatie

Gebruikershandleiding vochtmeter FMW * * FMW Vochtmeter. Gebruiksaanwijzing Versie 3.13 VOCHTMETERS

Gebruikershandleiding vochtmeter FMW * * FMW Vochtmeter. Gebruiksaanwijzing Versie 3.13 VOCHTMETERS 28.07.999 Gebruikershandleiding vochtmeter FMW *28.07.999* FMW Vochtmeter Gebruiksaanwijzing Versie 3.13 VOCHTMETERS Voorwoord Gefeliciteerd met de aankoop van de FMW microprocessor gestuurde vochtmeter.

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van het vasteschijfstation 7440930005 7440930005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Montage instructie Voor de wand schuivend systeem

Montage instructie Voor de wand schuivend systeem Montage instructie Voor de wand schuivend systeem met kozijn pagina 1/14 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE... 2 2. GEBRUIKSINSTRUCTIES... 3 2.1. Plaatsing en installatie... 3 2.2. Gebruik...

Nadere informatie

Thermis WireFree io temperatuur sensor

Thermis WireFree io temperatuur sensor Thermis WireFree io temperatuur sensor Installatiehandleiding Artikelnummer 822303 - 2 - Thermis WireFree io temperatuur sensor Inhoudsopgave Pagina Omschrijving 4 Productvoordelen 4 Veiligheid 4 Specifieke

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL V540 Ritz Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van het dvd-station 7440910005 7440910005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies Lees

Nadere informatie

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Pro

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Pro Document revisie: 1.3 Publicatiedatum: mei 2006 Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Pro Het kan voorkomen dat een Bridgemate niet functioneert naar behoren. Er kunnen hier verschillende oorzaken

Nadere informatie

HepcoMotion. Nr. 2 Installatie details

HepcoMotion. Nr. 2 Installatie details Dit datasheet behoort bij de PRT2 catalogus PRT2 Catalogus 40-41 HepcoMotion Nr. 2 Installatie details HepcoMotion precisie ringen en rondgeleidingssystemen worden gemaakt volgens hoge kwaliteitseisen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING A INHOUD VAN UW SCHOTELSET CONTROLEREN B SCHOTEL MONTEREN De volgende benodigdheden dienen in de schotelset te zitten : Digitale satellietontvanger Schotel + LNB-houder DUO LNB

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING voor DIGITALE TELEVISIE via satelliet Negeer andere handleidingen in dit pakket. Deze handleiding is getest en goed bevonden met alle onderdelen. Handleiding geschikt voor: Complete

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Inductie Lader

Gebruikershandleiding. Inductie Lader Gebruikershandleiding Inductie Lader INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 3 WAARSCHUWINGEN... 3 FUNCTIES... 3 SPECIFICATIES... 4 INHOUD VAN DE VERPAKKING / ACCESSOIRES... 4 PRODUCTOVERZICHT... 4 HOE DE INDUCTIE

Nadere informatie

HANDLEIDING SCOREBORDEN OUTDOOR Versie 5.1 / oktober 2014

HANDLEIDING SCOREBORDEN OUTDOOR Versie 5.1 / oktober 2014 HANDLEIDING SCOREBORDEN OUTDOOR Versie 5.1 / oktober 2014 1.0 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een outdoor scorebord van Data Display. We hopen dat er veel plezier aan beleefd zal

Nadere informatie

Handleiding versie 1.2 NL

Handleiding versie 1.2 NL Handleiding versie 1.2 NL Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN 1.1 Lokale aspecten van de montage-gebruikshandleiding 3 1.2 Beoogd gebruik 3 1.3 Onjuist gebruik 3 1.4 Op te volgen wetten, richtlijnen en normen 3 1.5

Nadere informatie

Montage-instructie Rolluik

Montage-instructie Rolluik Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend: afstandbediening + stekker 1 3 verpakking 2 3. 2 geleiders 4. afdekdopjes 5. afsluitdoppen (alleen

Nadere informatie

Tips en probleemoplossing PowerPod November 2015

Tips en probleemoplossing PowerPod November 2015 Tips en probleemoplossing PowerPod November 2015 1) De statusindicator van mijn PowerPod gaat niet aan wanneer ik op de toets druk. a. De batterij van de PowerPod met worden opgeladen. Sluit de PowerPod

Nadere informatie

bathroom design douchecabines LITHO kwartrond

bathroom design douchecabines LITHO kwartrond douchecabines LITHO kwartrond www.bruynzeelhomeproducts.nl bathroom design LET OP: de Litho kwartrond wordt geleverd in 2 aparte dozen. Doos 1/2 bevat het linkerscherm en alle losse onderdelen. Doos 2/2

Nadere informatie

Handleiding Handleiding plaatsing laadobject Plaatsen laadobject FKN -PRO44-FKN25-2S-2NM -PRO44-FKN25-2S-1NM

Handleiding Handleiding plaatsing laadobject Plaatsen laadobject FKN -PRO44-FKN25-2S-2NM -PRO44-FKN25-2S-1NM Handleiding Handleiding plaatsing laadobject Plaatsen laadobject FKN PRO44FKN252S2NM PRO44FKN252S1NM zonder gebruik van beton 1 Novermber 2014 revisie Datum status Opsteller: Stijn Vispoel Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP 5.0 6.8.2.6 Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig Bij deze praktijkoefening ga je een draadloze netwerkkaart installeren

Nadere informatie

HQ-CHARGER71 HQ 2-3 UUR COMPACT AA/AAA ACCULADER MET LCD DISPLAY

HQ-CHARGER71 HQ 2-3 UUR COMPACT AA/AAA ACCULADER MET LCD DISPLAY NEDERLANDS GEBRUIKSAANWIJZING HQ-CHARGER71 HQ 2-3 UUR COMPACT AA/AAA ACCULADER MET LCD DISPLAY LEES VÓÓR HET OPLADEN DE INSTRUCTIES Gebruikershandleiding Lees deze handleiding a.u.b. zorgvuldig. Deze handleiding

Nadere informatie

Montage handleiding Draaideur Enjoy (tussen 2 muren )

Montage handleiding Draaideur Enjoy (tussen 2 muren ) Montage handleiding Draaideur Enjoy (tussen 2 muren ) Maatbereik: 80: 76,5 80,5 cm 90: 86,5 90,5 cm 1.Voorbereiding voor installatie 1) Lees na het openen van de verpakking deze montagehandleiding aandachtig

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 - V599 - V599R - V599 L - V599 XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel

Nadere informatie

Handleiding InfoEasy. Inhoud van de verpakking

Handleiding InfoEasy. Inhoud van de verpakking In deze beknopte handleiding treft u alle informatie die u nodig heeft om te starten met InfoEasy. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u het scherm dient te installeren en hoe de presentatie opgestart

Nadere informatie

Keystone OM13 - EPI-2 driedraads module Handleiding voor installatie en onderhoud

Keystone OM13 - EPI-2 driedraads module Handleiding voor installatie en onderhoud Voor installatie moeten deze instructies volledig zijn gelezen en begrepen Inhoud 1 Optionele module 13: driedraads module.. 1 2 Installatie... 2 3 OM13-module instellen en configureren... 8 4 OM13-pakketten...

Nadere informatie

Montage-instructie Rolluik

Montage-instructie Rolluik 1. Instructie plaatsen rolluik (buiten) Neem het rolluik uit de verpakking. Om beschadiging van het rolluik te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken. De beschermfolie mag u laten zitten.

Nadere informatie

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u:

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u: Montage handleiding Verpakking Naast de referentie van het meubel staat soms nog een getal op het verpakkingslabel. Dit betekent dat het gaat om één meubel wat is verpakt in meerdere pakketten, tezamen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Uitpakinstructies...1 Voordat u begint...5 Installatie...6 De fles met verzegelingsvloeistof vullen...9

Inhoudsopgave Uitpakinstructies...1 Voordat u begint...5 Installatie...6 De fles met verzegelingsvloeistof vullen...9 Inhoudsopgave 1 Uitpakinstructies...1 Verpakkingsmateriaal verwijderen...3 2 Voordat u begint...5 3 Installatie...6 De documentfeederladen installeren...6 De schuif en opvanglade installeren...7 Zijuitgang...8

Nadere informatie

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL)

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP **optioneel ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0 m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie het

Nadere informatie

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL)

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP *meegeleverd, **optioneel ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0 m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL Ritzscreen V599 V599R V599 XL V540 Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset 4. bediening

Nadere informatie

Elektrische muurbeugel

Elektrische muurbeugel E HANDLEIDING Elektrische muurbeugel IR ontvanger programmeren: (AB = afkorting voor afstandsbediening) STAP 1: Druk en houd voor 5 seconden ingedrukt totdat de LED gaat knipperen en aan blijft, dan druk

Nadere informatie

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC wandmodel met plug and play stysteem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Montage-instructie Screen

Montage-instructie Screen Inhoudsopgave pagina Inhoud verpakking Benodigd gereedschap 3 3 1. Montage (L)HTF geleider 4 1.1 4 1. Boren montage-gaten in geleiders 5 1.3 Monteren geleiders 6. Gat bediening 7 3. Plaatsen screenkast

Nadere informatie

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING Let op: 1. Lees voor gebruik eerst deze handleiding 2. Demonteer de camera of de hoofdunit niet. 3. Ga zorgvuldig te werk. 4. Wij raden u aan om regelmatig een

Nadere informatie

Onderhoud en reiniging

Onderhoud en reiniging Onderhoud en reiniging De batterijen opladen Wanneer de batterij van een systeemcomponent bijna leeg is, geeft de regeleenheid een pieptoon en knippert het componentindicatorlampje GEEL. Zie tabel 5. 8

Nadere informatie

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding Assemblage- en montagehandleiding * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die uit

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

handleiding douche schuifdeur

handleiding douche schuifdeur CILO handleiding douche schuifdeur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

Veiligheidsinformatie

Veiligheidsinformatie Veiligheidsinformatie Dit product mag uitsluitend worden gebruikt in landen waarvoor door de bevoegde wetgeving specifieke toestemming is afgegeven. Dit is herkenbaar aan de sticker aan de achterzijde

Nadere informatie

PLISSÉHORDEUR. montagehandleiding

PLISSÉHORDEUR. montagehandleiding PLISSÉHORDEUR montagehandleiding Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw dealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR

MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen: - Enkele draaideur

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Balanceermachine. model Z120

Bedieningshandleiding. Balanceermachine. model Z120 Bedieningshandleiding Balanceermachine model Z120 1 Algemene informatie Gebruiker van de balanceermachine heeft alle informatie gelezen en begrepen. Alle aansprakelijkheid is uitgezonderd bij schade door

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Insteek thermometer PCE-ST 1

GEBRUIKSAANWIJZING Insteek thermometer PCE-ST 1 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Insteek thermometer

Nadere informatie

Zorg dat u alle items hebt die worden getoond in Afbeelding 1. (De etiketten in het pakket kunnen verschillend zijn.)

Zorg dat u alle items hebt die worden getoond in Afbeelding 1. (De etiketten in het pakket kunnen verschillend zijn.) Beknopte handleiding Zorg dat u alle items hebt die worden getoond in Afbeelding 1. (De etiketten in het pakket kunnen verschillend zijn.) Garantiekaart Beknopte handleiding Lithium-batterij D1 etikettencassette

Nadere informatie

Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6

Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6 Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6 1 Controleer of de gasveren en de watercilinders in de juiste tapgaten in het chassis zijn bevestigd, zie ook laatste pagina. 2 Controleer

Nadere informatie

Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Ingebruikname... 6 Gebruik... 7

Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Ingebruikname... 6 Gebruik... 7 Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Bedoeld gebruik...4 Algemeen...4 Op de juiste wijze omgaan met batterijen...5 Nooit zelf repareren...5 Ingebruikname... 6 Inhoud verpakking controleren...6 Batterij plaatsen...6

Nadere informatie

Thunder Wheel 3D. Thunder Wheel 3D. Gebruikershandleiding. versie 1.0

Thunder Wheel 3D. Thunder Wheel 3D. Gebruikershandleiding. versie 1.0 Thunder Wheel 3D Gebruikershandleiding versie 1.0 Auteursrecht Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fabrikant enig deel van deze handleiding te reproduceren of

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

NL. ClimaRad Sensa Horizontaal Installatiehandleiding

NL. ClimaRad Sensa Horizontaal Installatiehandleiding 07.00 NL ClimaRad Sensa Horizontaal Installatiehandleiding Algemeen Eisen bij installatie Borstweringhoogte van tenminste 650 mm (alleen in bijzondere gevallen (minimale vensterbankdiepte) kan men met

Nadere informatie