Liturgie. Een leven veranderende ervaring. voor de dienst op zondag 8 januari 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger: Ds F.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie. Een leven veranderende ervaring. voor de dienst op zondag 8 januari 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger: Ds F."

Transcriptie

1 Liturgie voor de dienst op zondag 8 januari 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger: Ds F.Stalman Medewerking: Vocaal ensemble "Female Voices" uit Emmen Orgel: Reint Elling Thema: Een leven veranderende ervaring

2 VOOR DE DIENST 2 SAMENZANG Bijeengeroepen uit onze huizen, elk met zijn eigen levenslied, zijn wij gekomen om weer te dromen van wat God in ons mensen ziet. Wij willen zingen van alle dingen, roepen uit donker, roepen om leven, roepen om licht om Gods woorden te zien. God zal ons horen, Hij schenkt het leven, Hij zal ons vragen antwoord te geven, samen te leven in zijn gloria! Bijeengekomen, woord in ons midden, samen zijn wij hier in Gods huis. Kleinen en groten, niemand verstoten; voor wie God zoekt is hier een thuis. Bidden en danken, stilte en klanken, met elkaar delen, één zijn met velen en zingen keer op keer: Jezus is Heer! Jong en oud samen zingen nu "amen". God in ons midden, verhoor ons bidden, heel uw gemeente zingt: Halleluja! SAMENZANG Loof de Koning, heel mijn wezen, gij bestaat in zijn geduld, want uw leven is genezen en vergeven is uw schuld. Loof de Koning, loof de Koning, tot gij Hem ontmoeten zult. 2. Looft Hem als vaad'ren deden, eigent u zijn liefde toe, want Hij bergt u in zijn vrede, zegenend wordt Hij niet moe. Looft uw Vader, looft uw Vader, tot uw laatste adem toe. 3. Ja, Hij spaart ons en Hij redt ons, Hij kent onze broze kracht. Hij bewaart ons, Hij ontzet ons van de boze en zijn macht. Looft uw Heiland, looft uw Heiland, die het licht is in de nacht.

3 3 1 WOORDEN VAN WELKOM 2 SAMENZANG: (staande) Ons gevoel en ons verstand Here Jezus, om uw woord Zijn, o Heer, zo zonder klaarheid, zijn wij hier bijeengekomen. als uw Geest de nacht niet bant, Laat in 't hart dat naar U hoort ons niet stelt in 't licht der uw genade binnenstromen. waarheid. Heilig ons, dat wij U geven 't Goede denken, doen en dichten hart en ziel en heel ons leven. moet Gij zelf in ons verrichten. 3 GEBED O Gij glans der heerlijkheid, licht uit licht, uit God geboren, maak ons voor uw heil bereid, open hart en mond en oren, dat ons bidden en ons zingen tot de hemel door mag dringen. 4 SAMENZANG O Here God, kom mij bevrijden, zend mij uw waarheid en uw licht die naar uw heil'ge berg mij leiden, waar Gij mij woning wilt bereiden. Geef dat ik door U opgericht kom voor uw aangezicht. Dan ga ik op tot uw altaren, tot U, o bron van zaligheid. Dan mag mijn ziel uw heil ervaren en dankbaar ruisen alle snaren voor U die al mijn vreugde zijt en eind'loos mij verblijdt. 5 BIJDRAGE Female Voices Mijn ziel, hoe zijt gij zo verslagen, mijn hart, wat kwelt gij u zozeer? Vertrouw op 's Heren welbehagen. Hij doet weldra de morgen dagen. Ja, ik zal zingen tot zijn eer: mijn redder is de Heer.

4 4 6. EERSTE SCHRIFTLEZING 1 Koningen 19 : 1 t/m 18 (B.G.T.) Achab vertelde aan zijn vrouw Izebel wat Elia allemaal gedaan had. Hij vertelde haar ook dat Elia alle profeten van Baäl had laten doden. 2 Toen stuurde Izebel een boodschapper naar Elia toe. De boodschapper moest namens haar zeggen: Morgen om deze tijd zult u net zo dood zijn als die profeten! Als dat niet zo is, mogen de goden mij, koningin Izebel, straffen. 3 Toen Elia dat hoorde, werd hij bang. Hij vluchtte weg om zijn leven te redden. In Berseba, helemaal in het zuiden van Juda, liet hij zijn knecht achter. 4 Zelf ging hij de woestijn in. Nadat Elia een hele dag gelopen had, ging hij onder een struik zitten. Daar vroeg hij aan God of hij mocht sterven. Hij zei: Heer, het is genoeg geweest, laat mij maar doodgaan. Ik ben het niet waard om nog langer te leven. 5 Elia ging liggen en viel onder de struik in slaap. Maar toen kwam er een engel. Die raakte Elia aan en zei: Sta op, en eet wat. 6 Toen Elia opkeek, zag hij naast zich een vers brood en een kruik met water. Hij at van het brood en dronk van het water. Daarna ging hij weer liggen. 7 Maar de engel van de Heer kwam terug. Hij raakte hem opnieuw aan, en zei: Sta op, en eet wat. Anders heb je niet genoeg kracht om verder te lopen. 8 Toen stond Elia op. Hij at en hij dronk. Dat gaf hem genoeg kracht om in veertig dagen en veertig nachten naar de berg Horeb te lopen, de berg van God. 9 Daar ging hij in een grot liggen slapen. De volgende ochtend begon de Heer tegen hem te spreken. Hij zei: Waarom ben je hier, Elia? 10 Elia antwoordde: Heer, machtige God, ik heb met al mijn kracht voor u gevochten. Maar de Israëlieten blijven ontrouw aan u. Ze hebben uw altaren verwoest en uw profeten gedood. Ik ben de enige die nog overgebleven is. En nu willen ze ook mij doden! 11 De Heer zei tegen Elia: Kom naar buiten, ga op de berg staan om mij te ontmoeten. Toen kwam de Heer voorbij. Het begon met een zware storm. Het waaide zo hard dat de berg begon te schudden en de rotsen openscheurden. Maar de Heer was niet in de storm. Na de storm kwam er een aardbeving. Maar daarin was de Heer ook niet.12 Na de aardbeving kwam er een vuur, maar de Heer was ook niet in het vuur. Na het vuur klonk er alleen het zachte suizen van de stilte. 13 Toen Elia dat hoorde, deed hij zijn mantel voor zijn gezicht. Hij liep naar buiten en ging voor de opening van de grot staan. Daar hoorde hij een stem die zei: Waarom ben je hier, Elia? 14 Elia antwoordde: Heer, machtige God, ik heb met al mijn kracht voor u gevochten. Maar de Israëlieten blijven ontrouw aan u. Ze hebben uw altaren verwoest en uw profeten gedood. Ik ben de enige die nog overgebleven is. En nu willen ze ook mij doden!

5 5 15 De Heer zei: Ga hier weg, ga naar de woestijn bij de stad Damascus. Ga dan naar Hazaël om hem te vertellen dat hij koning van Aram zal worden. Als teken daarvan moet je olie over zijn hoofd gieten. 16 Dat moet je ook doen bij Jehu, de zoon van Nimsi, en bij Elisa, de zoon van Safat, die uit de stad Abel-Mechola komt. Want Jehu zal koning worden van Israël, en Elisa zal jou opvolgen als profeet Er zullen in Israël heel veel mensen gedood worden. De mensen die niet gedood worden door Hazaël, zullen gedood worden door Jehu. En de mensen die niet door Jehu gedood worden, zullen gedood worden door Elisa. Maar ik zal zevenduizend mensen in leven laten. Dat zijn de mensen die niet voor de god Baäl hebben geknield en zijn beeld niet hebben gekust. 7. SAMENZANG Eeuwig Woord, U willen wij bezingen, God uit God en Licht uit Licht; Wijsheid, vóór de aanvang aller dingen spelend voor Gods aangezicht; engel Gods uit Isr'els oude dagen, Zoon van 's Vaders eeuwig welbehagen, dienaar van Gods hoog bevel, kind der maagd, Immanuël! Mensenzoon tussen de kandelaren, Wortel Davids, Morgenster, blijf uw kerk vergaderen, bewaren, roep haar van nabij en ver. Laat de luchters branden van uw klaarheid, maak uw kerk tot pijler van uw waarheid, schuilplaats in de wildernis, huis waarin uw vrede is. Levensvorst, U loven de geslachten, en tot uw verborgen tijd blijft de bruid uw wederkomst verwachten, 't einde van haar bange strijd. Houd haar waakzaam; doe haar, 't hoofd geheven, uit die hoge heilsverwachting leven, tot zij op de jongste dag, met U triumferen mag.

6 6 8. TWEEDE SCHRIFTLEZING Exodus 19 : 17 t/m 20 (B.G.T) Mozes ging met het volk het kamp uit, naar God toe. Onder aan de berg bleven ze staan. 18 Om de berg Sinai heen was allemaal rook. Want de Heer kwam uit de hemel naar beneden in een vuur. De rook ging omhoog, en de hele berg schudde. 19 Het geluid van de trompet klonk steeds harder. Mozes sprak, en God antwoordde hem met een geweldig geluid. 20 De Heer was nu op de top van de berg. Hij riep dat Mozes naar hem toe moest komen. Toen klom Mozes de berg op. 9. BIJDRAGE Female Voices 10. MEDITATIE Een leven veranderende ervaring 11. SAMENZANG (melodie: Welk een vriend is onze Jezus) Geef mij, Heer, veel van uw liefde laat mij uw discipel zijn opdat ik voor and're mensen tot een steun en hulp kan zijn geef m' een open oog voor alles wat hun ongelukkig maakt laat hen zien dat ik uw kind ben en door U ben aangeraakt. Geef mij, Heer, veel van uw vrede laat mij toch verdraagzaam zijn door mij zelf steeds weg te cijf'ren door nooit eigenwijs te zijn nooit hoogmoedig, ongevoelig en van eigenwaan vervuld stel mijn hart voor and'ren open Geef mij tact en veel geduld. Geef mij, Heer, veel van uw wijsheid om hen die verdrietig zijn wat bemoediging te geven vol van warmt' en troost te zijn wetend dat ik zelf ook zwak ben en mijn hulp van U verwacht laat mij, Heer, een instrument zijn dat mag dienen door uw kracht. 12. BIJDRAGE Female Voices 13. GEBED

7 14. INZAMELING DER GAVEN De opbrengst van deze collecte wordt aangewend ter bestrijding van de onkosten die de commissie moet maken om deze diensten doorgang te laten vinden. Als u deze diensten waardeert kunt u dat laten blijken door uw bijdrage. Er is één collecte. (Tijdens de collecte zingen we op verzoek) Al de weg leidt mij mijn Heiland, 2. Al de weg leidt mij mijn Heiland wat verlangt mijn ziel dan meer? Troost geeft Hij tot in de dood. Zou ik immer aan Hem twijf'len, Als ik zwak ben in beproeving, Die mij voortleidt keer op keer? Sterkt Hij mij met 't hemels brood. Zoete troost en zaal'ge vrede, Als mijn schreden soms gaan wank'len heb ik steeds op Zijn bevel. en mijn ziel van dorst versmacht, 'k Weet wat hier mij overkome, geeft Hij mij het levend water Hij maakt alle dingen wel. (bis) en vernieuwt mijn levenskracht. (bis) 7 3. Al de weg leidt mij mijn Heiland, door al 't aardse stormgebruis, en volkomen vreugde wacht mij, In het zalig Vaderhuis. Als 'k mijn kroon, die Hij zal geven, aan Zijn voeten nederleg, zal mijn lied voor eeuwig wezen: "Jezus leidde m' al de weg." (bis) 15. SAMENZANG (slotzang) Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren hand; moedig sla ik dus de ogen naar het onbekende land. Leer mij volgen zonder vragen; Vader, wat Gij doet is goed! Leer mij slechts het heden dragen met een rustig, kalme moed! 2. Heer, ik wil uw liefde loven, al begrijpt mijn ziel U niet. Zalig hij, die durft geloven, ook wanneer het oog niet ziet. Schijnen mij uw wegen duister zie, ik vraag U niet: waarom? Eenmaal zie ik al uw luister, als ik in uw hemel kom! 3a. Laat mij niet mijn lot beslissen: 3b. Wil mij als een kind behand'len zo ik mocht ik durfde niet. dat alleen de weg niet vindt Ach, hoe zou ik mij vergissen, neem mijn hand in Uwe handen als Gij mij de keuze liet! en geleidt mij als een kind

8 8 4. Waar de weg mij brengen moge, aan des Vaders trouwe hand, loop ik met gesloten ogen naar het onbekende land. 16. UITZENDING De volgende Zang- & Evangeliedienst is op zondag 5 februari 2017 Voorganger is dan ds J.W.Moolhuizen uit Dedemsvaart en medewerking wordt verleend door Chr.Mannenkoor "Hollandscheveld" o.l.v. Frank Kaman / pianist Henry Huisjes organist Reint Elling Deze diensten staan onder verantwoordelijkheid van een interkerkelijke commissie, bestaande uit leden van de Protestantse Gemeente Emmen Christelijke Gereformeerde kerk, Baptistengemeente Emmen-Zuid en het Leger des Heils, allen in Emmen. Bankrekeningnummer van Zang en Evangelie : NL61RABO Napraten? Wilt u met iemand napraten over deze dienst? Belt u dan met Ds P.A. van Elten Ds J.Haveman Majoor Sj. van Hese Ds G. Kajim Ds K.H.W. Klaassens Ds J.W. Moolhuizen Ds F. Stalman Ds.B.Stadens Ds A. de Vries Ds R.B.W. Wentink Ds R.N. Wijnsma U kunt deze liturgie ook vinden op onder Zang en Evangelie

Liturgie. voor de dienst op zondag 2 oktober 2016 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger: Ds R.B.W. Wentink

Liturgie. voor de dienst op zondag 2 oktober 2016 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger: Ds R.B.W. Wentink Liturgie voor de dienst op zondag 2 oktober 2016 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger: Ds R.B.W. Wentink Medewerking: Chr. Mannenkoor Appingedam o.l.v. Nico Dijkman Orgel: Jan Beukema Thema:

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 5 februari 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds. J.W. Moolhuizen

Liturgie. voor de dienst op zondag 5 februari 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds. J.W. Moolhuizen Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2017 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds. J.W. Moolhuizen Medewerking : Chr. Mannenkoor "Hollandscheveld" o.l.v. dhr Frank Kaman piano Henny

Nadere informatie

Dienst met doventolk Zondag 2 september :30 uur

Dienst met doventolk Zondag 2 september :30 uur Dienst met doventolk Zondag 2 september 2018 09:30 uur Lied 283 Lied 286 : 1 Lied 286 : 3 Lied 423 : 1 1 Koningen 19 : 1 16 Psalm 139 : 3 en 5 Johannes 14 : 7-11 Overweging Lied 906 : 5 Lied 839 : 1 en

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 3 September 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds A. de Vries

Liturgie. voor de dienst op zondag 3 September 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds A. de Vries Liturgie voor de dienst op zondag 3 September 2017 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds A. de Vries Medewerking : Christelijk Groot Gemengd koor uit Muntendam-Stadskanaal o.l.v. Johan

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 3 februari 2019 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds J.W.Moolhuizen uit Dedemsvaart

Liturgie. voor de dienst op zondag 3 februari 2019 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds J.W.Moolhuizen uit Dedemsvaart Liturgie voor de dienst op zondag 3 februari 2019 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds J.W.Moolhuizen uit Dedemsvaart Medewerking wordt verleend door Chr.Mannenkoor Hollandscheveld o.l.v.

Nadere informatie

Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om Voorganger: Ds. Hoekam. Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen!

Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om Voorganger: Ds. Hoekam. Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen! Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om 17.00. Voorganger: Ds. Hoekam Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen! - Welkom en afkondigingen - Zingen: JDH 150 Welk een vriend

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 18 juni 2017 Welkom en afkondigingen Zingen Bundel 72: 1, 2 en 3 Jezus leeft in eeuwigheid, zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Hij is de Heer van mijn leven. Straks als er een nieuwe

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 4 november 2018 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds P.A.van Elten

Liturgie. voor de dienst op zondag 4 november 2018 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds P.A.van Elten Liturgie voor de dienst op zondag 4 november 2018 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds P.A.van Elten Medewerking wordt verleend door Singers of the Light uit Zwartsluis o.l.v. Jan Bode

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Gerda Remmink Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 2 april 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds. P.A.van Elten

Liturgie. voor de dienst op zondag 2 april 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds. P.A.van Elten Liturgie voor de dienst op zondag 2 april 2017 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds. P.A.van Elten Medewerking : Groot Gospelkoor "Reflection" uit Tollebeek o.l.v. Jan Bode Orgel: Reint

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 7 oktober 2018 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds F.Stalman

Liturgie. voor de dienst op zondag 7 oktober 2018 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds F.Stalman Liturgie voor de dienst op zondag 7 oktober 2018 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds F.Stalman Medewerking wordt verleend door Chr. Mannenkoor Zuidlaren o.l.v. Frits Vugteveen Organist:

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 4 juni 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds R.N.Wijnsma

Liturgie. voor de dienst op zondag 4 juni 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds R.N.Wijnsma Liturgie voor de dienst op zondag 4 juni 2017 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds R.N.Wijnsma Medewerking : Chr. Vocaal Mannenensemble "Cantabile" uit Klazienaveen e.o. o.l.v. Jan v.d.tuuk

Nadere informatie

Teleurstelling en God?!

Teleurstelling en God?! Teleurstelling en God?! 1 Kon 19:1 18 Traject24, Driebergen 15 februari 2015 Bijbelgedeelte: 1 Koningen 19:1-18 1 Achab vertelde Izebel alles wat Elia had gedaan, ook dat hij alle profeten ter dood had

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 6 januari 2019 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds E. Akkerman

Liturgie. voor de dienst op zondag 6 januari 2019 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds E. Akkerman Liturgie voor de dienst op zondag 6 januari 2019 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds E. Akkerman Medewerking wordt verleend door Chr. Vocaal Mannenensemble Cantabilé uit Klazienaveen

Nadere informatie

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871 19 mei 2019 Voorganger: ds. Peter Bongers Organist: Hans de Graaf Welkom bij de koffie, thee en limonade na de dienst, in De Drieklank Als er kinderen in de oppas zijn kunnen zij tijdens het collecteren

Nadere informatie

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG Orde van Dienst 1 mei 2016 Thema: Als ik moed zeg Voorganger: ds. Christiane Berkvens - Stevelinck Organist: Mathieu Meijs Gastheer/vrouw: Bob Viveen Koster: Gert Kooiman

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready!

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready! Liturgie jeugddienst Thema: Get ready! Datum : 27 november 2016 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Dhr. Verkade - Organist: T. Oldenhuis - Zanggroep: Cantiamo

Nadere informatie

Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Nel Klamer Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Nel Klamer Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 28 juli 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Nel Klamer Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK Hartelijk welkom in de Martinikerk! We zijn heel blij dat vanmorgen maar liefst vier kinderen in ons midden het teken van de doop zullen ontvangen. Hoewel ze zelf nog te jong zijn om het bewust mee te

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 7 augustus 2016 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur

Orde van dienst voor zondag 7 augustus 2016 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Orde van dienst voor zondag 7 augustus 2016 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Voorganger: ds J van Meerveld Organist: Simon Marbus Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Gezang 289: 1, 2 en 5

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

Omgaan met iemand die depressief is

Omgaan met iemand die depressief is Omgaan met iemand die depressief is Tim van Dijl depressief zijn (inclusief levensverhaal) Context depressief zijn (inclusief levensverhaal) 1 Koningen 19:3 18 (BB) Ik zweer bij de goden dat jij morgen

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 januari Aanvang:19.00 uur. Thema: Gods goedheid houdt ons staande

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 januari Aanvang:19.00 uur. Thema: Gods goedheid houdt ons staande IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 27 januari 2019 Aanvang:19.00 uur Thema: Gods goedheid houdt ons staande Voorganger: ds. M. Schut Organist: Bert Gelderman M.m.v. Interkerkelijk Gemengd Koor t Harde o.l.v.

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 7 april 2019 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds T.J.Oldenhuis uit Coevorden

Liturgie. voor de dienst op zondag 7 april 2019 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds T.J.Oldenhuis uit Coevorden Liturgie voor de dienst op zondag 7 april 2019 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds T.J.Oldenhuis uit Coevorden Medewerking wordt verleend door Chr. Mannenkoor Cresendo uit Winschoten

Nadere informatie

Voorganger: Bert Kort Organist: Theo van der Wal Koster: Berthold Koops Beamist: Chris Burger

Voorganger: Bert Kort Organist: Theo van der Wal Koster: Berthold Koops Beamist: Chris Burger Ontmoetingskerk, Heerde Zangdienst Zondag, 2 okt 16, om 19:00u Voorganger: Bert Kort Organist: Theo van der Wal Koster: Berthold Koops Beamist: Chris Burger Welkom door Ouderling van Dienst We worden stil

Nadere informatie

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Martinus Huistra 3 augustus 1931 5 augustus 2015 Op maandag 10 augustus 2015 om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk te Leek Voorganger: ds. L.G. van der Heide

Nadere informatie

Eredienst zondag 20 januari 10.00u Voorganger: br. Huib van Leeuwen

Eredienst zondag 20 januari 10.00u Voorganger: br. Huib van Leeuwen Eredienst zondag 20 januari 10.00u Voorganger: br. Huib van Leeuwen Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Psalm 87: 1, 3 en 4 (DNP) Wet Psalm 42: 3, 43: 3, 42: 3 en 43: 4 Gebed Kindermoment Lezen: Markus

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 5 maart 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds. H.Jumelet

Liturgie. voor de dienst op zondag 5 maart 2017 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds. H.Jumelet Liturgie voor de dienst op zondag 5 maart 2017 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds. H.Jumelet Medewerking : Gospelkoor "Cantanova" uit Borger Orgel: Reint Elling Thema: "Klein kan veel!".

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. R.R. Eisinga (Bergambacht)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. R.R. Eisinga (Bergambacht) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. R.R. Eisinga (Bergambacht) Schriftlezing: Lukas 12 vers 13 t/m 34 Jakobus 4 vers 13 t/m 17 Psalm 97 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 31 vers 12, 17 en 19 Lied 336 vers

Nadere informatie

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434 Intocht: Psalm 67 1 God zij ons gunstig en genadig. Hij schenke ons t gezegend licht dat overvloedig en gestadig straalt van zijn heilig aangezicht: opdat hier op aarde elk uw weg aanvaarde en tot U zich

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 2 december 2018 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds G. Kajim

Liturgie. voor de dienst op zondag 2 december 2018 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds G. Kajim Liturgie voor de dienst op zondag 2 december 2018 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds G. Kajim Medewerking wordt verleend door Chr. Mannenkoor Stadskanaal o.l.v. Harold Kooy Organist:

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema:

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema: Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus 2016 thema: voorganger: ds. Co Janssen Ouderling van dienst: Dinie Kossink mmv: The Ballad Singers aanvang: 9.30 uur Orde van dienst The Ballad Singers zingen enkele

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Psalm 122 : 1 en 2 (NB) 1.Hoe sprong mijn hart hoog op in mij, toen men mij zeide: "Gord u aan om naar des Heren huis

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

Stilte vooraf. -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn- Inleiding

Stilte vooraf. -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn- Inleiding Stilte vooraf -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn- Inleiding Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor: Open je handen. Want we geloven dat God onze handen steeds opnieuw vult.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur. thema: Gods belofte

Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur. thema: Gods belofte Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur -2- Voor aanvang van de dienst speelt het orkest koraalmuziek Welkom en mededelingen Intochtlied: Psalm 92 : 1, 2 en 3 thema:

Nadere informatie

Albert Jan Brinkhuis Ap

Albert Jan Brinkhuis Ap Liturgie voor de afscheidsdienst voorafgaand aan de begrafenis van Albert Jan Brinkhuis Ap * Luttenberg, 16 juli 1942 Zwolle, 10 juli 2016 Voorganger: ds. Günter Brandorff Wijkouderling: Trix Tack Organist:

Nadere informatie

ZONDAG JUDICA = DOE MIJ RECHT, O GOD Vijfde Zondag in de Veertig dagen 13 maart 2016

ZONDAG JUDICA = DOE MIJ RECHT, O GOD Vijfde Zondag in de Veertig dagen 13 maart 2016 ZONDAG JUDICA = DOE MIJ RECHT, O GOD Vijfde Zondag in de Veertig dagen 13 maart 2016 Voorbereiding aansteken tafelkaarsen en lichtlied: 598 1 welkom, bemoediging en drempelgebed v Onze hulp is in de Naam

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 5 mei 2019 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Majoor Sj. Van Hese

Liturgie. voor de dienst op zondag 5 mei 2019 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Majoor Sj. Van Hese Liturgie voor de dienst op zondag 5 mei 2019 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Majoor Sj. Van Hese Medewerking wordt verleend door Chr.Mannenkoor Valerius uit Emmen o.l.v. Luuk Tuinder

Nadere informatie

Orde voor de dienst op 28 oktober in de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht. Gemeentezondag. Met andere ogen

Orde voor de dienst op 28 oktober in de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht. Gemeentezondag. Met andere ogen Orde voor de dienst op 28 oktober 2018 in de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht Gemeentezondag Met andere ogen Ontvangst met koffie Welkom Zingen: Bijeengeroepen (melodie lied 675) 1. Bijeengeroepen uit

Nadere informatie

Zondag 18 maart 2018

Zondag 18 maart 2018 Welkom en mededelingen In memoriam Reinier Beltman Lied 91a: 1, 2 1 Wie in de schaduw Gods mag wonen hoeft niet te vrezen voor de dood. Zoek je bij Hem een onderkomen dan wordt zijn vrede jou tot brood.

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103. Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e

Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103. Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103 Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e de kerk winterklaar Betekent.. - deur linksvoor blijft dicht - deur bij

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein 25 februari 2018 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK psalm 40: 1 = LB 40:1 Kinderen: Vis. LB 935 = Opwekking

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Leen Lievaart Lector: Gerda Masselink Organist: Jan Meurs OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek: Allen

Nadere informatie

Dirk van Laar. Liturgie voor de afscheidsdienst van. Geboren:15 december 1935 Overleden :10 december 2014

Dirk van Laar. Liturgie voor de afscheidsdienst van. Geboren:15 december 1935 Overleden :10 december 2014 Liturgie voor de afscheidsdienst van Dirk van Laar Geboren:15 december 1935 Overleden :10 december 2014 Op dinsdag 16 december 2014 om 11.45 uur in de Maranathakerk te Lunteren voorafgaande aan de begrafenis

Nadere informatie

DE GEESTEN ONDERSCHEIDEN De wijze van de Knecht

DE GEESTEN ONDERSCHEIDEN De wijze van de Knecht DE GEESTEN ONDERSCHEIDEN De wijze van de Knecht 21 januari 2018 9:00 / 10:30 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: E. van Steendelaar/ A. van Kempen Organist: W.J. Schaap / J.

Nadere informatie

Orde voor de eredienst van zondag 3 januari 2016 Oosterlichtkerk Huizen

Orde voor de eredienst van zondag 3 januari 2016 Oosterlichtkerk Huizen Orde voor de eredienst van zondag 3 januari 2016 Oosterlichtkerk Huizen Doop van Myrthe Helena Kerkhoff Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt u een wens schrijven voor het

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 8 vers 36 t/m 40 Lied 171 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 146 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 14 Lied 189 vers 1

Nadere informatie

Al de weg leidt mij mijn Heiland wat verlangt mijn ziel dan meer Waarom zou ik aan Hem twijfelen die mij voorgaat keer op keer

Al de weg leidt mij mijn Heiland wat verlangt mijn ziel dan meer Waarom zou ik aan Hem twijfelen die mij voorgaat keer op keer Lied 01 Titel: Heilig, heilig, heilig Arrangement: Martin Zonnenberg Eerste componist: John Bacchus Dykes (Nederlandse) : Willem Barnard Uitvoering: Samenzang Heilig, heilig, heilig Heer, God almachtig

Nadere informatie

24 februari uur GP Hommes piano: Piet Noort schriftlezing: Frouke IJsselstijn. Kerkdienst over psychische kwetsbaarheid

24 februari uur GP Hommes piano: Piet Noort schriftlezing: Frouke IJsselstijn. Kerkdienst over psychische kwetsbaarheid 1 24 februari 2019 17.00 uur GP Hommes piano: Piet Noort schriftlezing: Frouke IJsselstijn Kerkdienst over psychische kwetsbaarheid Belijdenis van afhankelijkheid en groet GK ps77: 1, 2, 4 (Roepend om

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Schriftlezingen: Genesis 17 vers 1 t/m 5 Genesis 17 vers 15 t/m 22 Gezang 328 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 108 vers 1 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

30 september uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog)

30 september uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog) 30 september 2018 10.00 uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog) Themadienst: Wandelen met God - Hoe doe je dat? Voor de dienst zal er een playlist aangezet

Nadere informatie

Hemelhoog 433 Opwekking 717

Hemelhoog 433 Opwekking 717 Liederen voor zondag 4 januari 08 GEZANG 4 'k Heb al wat mij lust; Hij zal mij geleiden naar grazige weiden. Hij voert mij al zachtkens aan waat'ren der rust. Hij waakt voor mijn ziel, Hij brengt mij op

Nadere informatie

Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt.

Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt. Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 121: 1 en (staand) Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt

Nadere informatie

Orde van de dankdienst HARM SCHURING

Orde van de dankdienst HARM SCHURING Orde van de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van HARM SCHURING Geboren: 22 september 1924 Overleden: 1 maart 2017 op dinsdag 7 maart 2017 in de Hervormde kerk te Sellingen. Aanvang 13.30 uur Voorganger:

Nadere informatie

geboren te Wapenveld 8 augustus 1938 overleden te Zwolle 15 juni 2017

geboren te Wapenveld 8 augustus 1938 overleden te Zwolle 15 juni 2017 DANKDIENST voor het leven van GERRIT JAN HORST geboren te Wapenveld 8 augustus 1938 overleden te Zwolle 15 juni 2017 Heerde, 20 juni 2017 Kruiskerk Vrije Evangelische Gemeente voorganger: ds. J.M. Weststrate

Nadere informatie

Lezen : Psalm 103. Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4

Lezen : Psalm 103. Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4 Lezen : Psalm 103 Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4 In deze dienst is er: Voor wie? Ichtûs Kids Voor alle kinderen vanaf 3,5 jaar tot en met groep 4 Waar?

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal) Schriftlezing: Efeze 4 vers 17 t/m 32 Gezang 305 vers 1 (Liedboek) Psalm 111 vers 1 (Schoolpsalm) Gezang 328 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm

Nadere informatie

Ik, de HEER, ben niet veranderd. Mal.3:6

Ik, de HEER, ben niet veranderd. Mal.3:6 Ik, de HEER, ben niet veranderd Mal.3:6 Ik, de HEER, ben niet veranderd Mal.3:6 5 Ik zal naar jullie toe komen om recht te spreken, en ik zal niet aarzelen te getuigen tegen tovenaars en echtbrekers,

Nadere informatie

Pauluskerk. Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg

Pauluskerk. Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg Zingen: Nieuwe Liedboek 985, vers 1, 2 en 3 Zingen: Nieuwe Liedboek 985, vers 1, 2 en 3 Zingen: Nieuwe Liedboek

Nadere informatie

WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST

WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST Overstap van Geeske Vader Iris van Noord Joëlle van den Doel Meerle van Groningen Zondag 17 juni 2018 Exoduskerk Voorganger: ds. Rob van der Plicht Organist:

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019 Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van Willem Esselink 11 december 1945 13 maart 2019 Maandag 18 maart 2019 om 11.00 uur Gereformeerde kerk in Geesteren Protestantse

Nadere informatie

Liturgie. voor de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds H.J.Vazquez

Liturgie. voor de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds H.J.Vazquez Liturgie voor de dienst op zondag 3 maart 2019 om 19.00 uur in de Kapelkerk te Emmen. Voorganger : Ds H.J.Vazquez Medewerking wordt verleend door Hardenbergs Chr.Mannenensemble o.l.v. Jan Quintus Zwart

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Jesaja 6 vers 1 t/m 13 Romeinen 11 vers 11 t/m 24 Gezang 124 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Liedboek) Psalm 146 vers 3 (Schoolpsalm) Gezang 125

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Organist: Ds. E.J. Prins (Daarle). Art Muis Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liturgie 27 januari 2019

Liturgie 27 januari 2019 Liturgie 27 januari 2019 Votum en groet Zingen Hemelhoog 609 Machtig God, sterke Rots Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U, glorie voor Uw naam. Lam van God hoogste

Nadere informatie

Arie de Bruin. Orde voor de afscheidsdienst van. Geboren: 26 december 1939 Overleden: 21 april 2014

Arie de Bruin. Orde voor de afscheidsdienst van. Geboren: 26 december 1939 Overleden: 21 april 2014 Orde voor de afscheidsdienst van Arie de Bruin Geboren: 26 december 1939 Overleden: 21 april 2014 Op maandag 28 april 2014 in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Ds. A. Groeneveld Organist : Mw.

Nadere informatie

Liturgie bij de Tentdienst in het kader van de Eemsmondweek.

Liturgie bij de Tentdienst in het kader van de Eemsmondweek. Liturgie bij de Tentdienst in het kader van de Eemsmondweek. op zondag 25 september om 10.30 uur in de tent op het Johan van Veenplein in Uithuizermeeden Voorgangers: Kindermoment: m.m.v.: Mw.Coby Lanting-Polkerman,

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Liturgie Kerk en Schooldienst 14 oktober 2018 Thema: vriendschap Predikant: Organist: Met medewerking van: Intrede Zingen 288: 1 ds. Bram Verduijn Anita Wubs alle kinderen en leerkrachten van Het Gebint

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Voorganger: Ds. Slager. Durf jij het aan? Muzikale medewerking: Diverse gemeenteleden

Voorganger: Ds. Slager. Durf jij het aan? Muzikale medewerking: Diverse gemeenteleden Voorganger: Ds. Slager Durf jij het aan? Muzikale medewerking: Diverse gemeenteleden Welkom! Zingen: Opwekking 407 O, Heer mijn God, wanneer ik in verwondering de wereld zie die U hebt voortgebracht. Het

Nadere informatie

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 NLB 554 Lied 328 NLB 25d Psalm 63 : 2 en 3 Psalm 146 : 3, 4 en 5 NLB 342 Lied 477 : 1 en 2 Nieuw Liedboek 554: 1, 2, 3 en 4 Intochtslied

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

27 november uur RJ Heij orgel Johan Volk Schriftlezing: Mijndert Blijdorp

27 november uur RJ Heij orgel Johan Volk Schriftlezing: Mijndert Blijdorp 27 november 17.00 uur RJ Heij orgel Johan Volk Schriftlezing: Mijndert Blijdorp votum en groet LB 314 = LvdK 328,1-3 [Here Jezus, om uw Woord] gebed lezen: 1 Kon 8,22-26 + 54-61 GK psalm 40,3.7 = LB 40:3,

Nadere informatie

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth Eredienst 14 mei 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. R. Roth Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Gezang 161: 1, 2 Gebed Gezang 161: 3, 4 Schriftlezing 1 Samuël 17 Psalm 25: 1, 2 >> Regenboog Preek Opwekking

Nadere informatie

Welkom & Mededelingen

Welkom & Mededelingen Welkom in deze Johannes de Heer dienst Voorganger: Ds. Stam Organist: Jan Kramer Thema: Ik ben niet bang Welkom & Mededelingen Zingen: Gezang 178: 7 Ruwe stormen mogen woeden, alles om mij heen zij nacht,

Nadere informatie

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Votum en groet Zingen Hemelhoog 545 Onze Vader in de hemel Onze Vader in de Hemel heilig is Uw naam Laat Uw Koninkrijk spoedig komen Laat Uw wil worden gedaan

Nadere informatie

Liturgie Stil Moment op vrijdag 16 maart Stilte vooraf. Uitleg vooraf

Liturgie Stil Moment op vrijdag 16 maart Stilte vooraf. Uitleg vooraf Liturgie Stil Moment op vrijdag 16 maart 2018 Stilte vooraf Uitleg vooraf Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor: onvoorwaardelijke liefde. Deze week gaat het over Nieuw Leven; de graankorrel

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Romeinen 8 vers 14 t/m 25 2 Korinthe 4 vers 16 t/m 5 vers 10 Lied 331 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 13 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

Dienst van gebed en heelheid Thema: Horen in de stilte 25 februari 2018 om uur

Dienst van gebed en heelheid Thema: Horen in de stilte 25 februari 2018 om uur Dienst van gebed en heelheid Thema: Horen in de stilte 25 februari 2018 om 10.00 uur Voorganger: ds. Corien Veenhuizen m.m.v de voorbereidingsgroep: Mariska Nawijn, Melita Lever, Janneke Koornstra, Gieneke

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst zondag 6 januari 2019 Voorganger: ds. A.L. Verduijn Organist: Mw. G. Hilverts Tekst voor op de voorkant van de liturgie: Geboren uit Liefde Kostbaarder dan goud Een nieuw leven Aan ons toevertrouwd

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Schriftlezing: Markus 2 vers 1 t/m 17 Gezang 328 vers 1 t/m 3 (Liedboek) Psalm 87 vers 4 (Schoolpsalm) Psalm 146 vers 1, 3 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF 5 februari 2017

ZONDAGSBRIEF 5 februari 2017 ZONDAGSBRIEF 5 februari 2017 WELKOM Van harte welkom in de Lindtse kerk. Wij wensen u en jou een goede dienst toe. Vandaag vieren we de Maaltijd van de Heer. Voel je welkom om te komen en mee te vieren.

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding]

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Liturgie 31 januari 2016 Avonddienst Welkom en mededelingen [ovd: Martin van den Hoorn] Ps. 100: 1 t/m 4 OB 1.Juich aarde, juich alom de HEER', dient God met blijdschap, geeft Hem eer; komt, nadert voor

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.C. Batenburg (Gouda) Schriftlezing: 2 Kronieken 5 Lied 223 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 138 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 149 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie