Handleiding DCC Decoder voor Modelbouw Servo s

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding DCC Decoder voor Modelbouw Servo s"

Transcriptie

1 Handleiding DCC Decoder voor Modelbouw Servo s datentec hnik Kreis cher Januar Kreischer Datentechnik. Alle Rechte, insbesondere das Recht der Vervielfältigung und Verbreitung sowie der Übersetzung vorbehalten. Vervielfältigungen und Reproduktionen in jeglicher Form bedürfen der schriftlichen Genehmigung von Kreischer Datentechnik Bräunlingen. Technische Änderungen vorbehalten.

2 2 Inhoud: Toepassingen 3 Decoder aansluiten 3 Aansluiten van de voedings spanning 4 Spannungsversorgung Aansluiten aan het digitaal system 5 Aansluiten van de modelbouw servos 5 Aansluiten van analoge ingangen 5 Aansluiten van relais uitgangen 6 Instellen van een decoder adres 6 Instellen van de positie van de servo 7 Individuele instellingen van de servo decoders 8 Instellen met de Configuration Variable 8 Beschrijving van de gebruikte Configuration Variable 10 De fabrieksinstellingen 11 Resetten van de decoder naar de fabrieksinstellingen 12 Hulp bij storingen en oplossingen 12 Technische gegevens 12

3 3 Vorwoord U heeft voor Uw modelspoorbaan een moderne DCC decoder voor modelbouw servo aandrijvingen gekocht uit het product assortiment van de Kreischer Datentechnik. Wij danken U voor Uw aankoop en wensen U veel plezier met ons product. U krijgt een garantie van 12 maanden op de decoder vanaf de datum van aankoop. Onze decoder onderscheidt zich door de eenvoudige bediening van de elektrische aansluiting, alsmede het doordachte programmeer concept. Al onze producten worden in Duitsland ontwikkeld en in Duitsland geproduceerd LET OP!!! Leest U de deze handleiding zorgvuldig door. Ook als U geen bijzondere technische opleiding heeft, helpt deze handleiding stap voor stap als voorbeeld voor een goede installatie van deze moderne microprocessor gestuurde DCC decoder. Bewaar de handleiding zorgvuldig om hiermee eventuele storingen die later optreden tekunnen verhelpen. Al onze Decoder worden voor uitlevering zorgvuldig getest. Wij garanderen dan ook een goed functioneren van de decoder, als U zich aan deze handleiding houdt. Schade veroorzaakt door het niet naleven van deze handleiding, vervalt de garantie. Voor gevolgschade, die hieruit voortvloeit zijn wij dan ook niet verantwoordelijk. 1.0 Toepassingen De DCC-SER-04 is een NMRA conforme DCC Decoder voor modelbouw servo aandrijvingen om met een goede prijs/prestatie verhouding voor waarheidsgetrouwe bewegingen op de modelbaan uit te voeren. Der DCC-SER-04 is ontwikkeld en optimaliseert om bijzondere gevoelige en realiteit echte bewegingen met modelbouw servos uit te voeren. 2.0 Decoder aansluiten LET OP!! Aansluiten van de bedrading altijd uitvoeren met uitgeschakelde voeding en uit geschakelde Digitaal-Centrale. De DCC SER 04 is uitgevoerd met hoogwaardige industriële Klemverbindingen uitgevoerd. Hiermee kan de bedrading eenvoudig worden aangesloten. Gebruikt U alleen LIY of LIFY lintkabel van 0,05 tot 0,14 mm 2. De aansluiting is eenvoudig : Draad afisoleren en insteken. Bij een dikkere kabel de drukker indrukken tijdens het invoeren van de kabel

4 4 Relais 4 Relais 3 Relais 2 Relais 1 SERVO 4 SERVO 3 SERVO 2 SERVO 1 TRAFO DCC PROG r TOETS ANALOG M ASSA ANALOGE INGANGEN Foto 1 toont een overzicht van alle relevante aansluitingen van de DCC-SER Aansluiting aan de voedingsspanning De aansluiting van de decoder aan de wisselspanning van de trafo gaat via de 2-polige klemverbingen zoals op foto 1 wordt getoond. Gebruikt u altijd de laagste trafo spanning voor de servo decoder die u ter beschikking heeft. Modelbouw servo s gebruiken over het algemeen 5 Volt gelijkspanning, gebruiken daar en tegen relatief een grote motor stroom. Alle meer toegevoerde spanning, wordt aan de spanningregelaar als verlies dus warmte moet worden afgevoerd. Dit kan er toe voeren dat het koellichaam van de spanningregelaar zeer heet wordt. Is bij de decoder geen wisselspanning voorhanden, kan de decoder ook over de DCC Aansluiting van stroom worden voorzien. Daarbij wordt de J aansluiting van de DCC klem met een pool van de stroomverzorging verbonden en de K aansluiting van de DCC klem met de andere pool van de stroomverzorging. Indien mogelijk de decoder altijd aan een handels gebruikelijke model baantrafo aansluiten. Dit spaart dure digitaalstroom en spaart Uw booster.

5 PL US + MINUS - IMPULS Aansluiten aan DCC systeem Het DCC-signaal wordt over de dcc klemmen J2 ( zie foto 1 ) aan de decoder aangesloten. Is de decoder niet juist aangesloten aan de DCC Centrale knippert de rode LED en signaliseerd zo een niet juiste aansluiting van DCC-signaal 2.3 Aansluiting Modelbouw Servos Een normale modelbaan servo heeft 3 aansluitingen: de stroomverzorging en de positie Impuls. De kleur van de bedrading is meestal voor de stroomverzorging ( min zwart of bruin) en ( plus rood ) Foto 2. De codering van de Servo stiftklemmen van de DCC-SER-04 gebeurt volgens de Robbe / Futaba Standard. De Minuspool van de Servo stekkers ligt aan de b u i t e n k a n t v a n d e p r i n t p l a a t. Hieronder staan enkele aansluitingen volgens opgave van de diverse fabrikanten. Sluit vervolgens de modelbouw servos aan de DCC-SER-04 volgens foto Aansluiting van de analoge ingangen De Servo bewegingen kunnen ook over de analoge ingangen van de DCC-SER-04 aangestuurd worden. Zo is de DCC-SER-04 ook voor analoog inzetbaar. De analoge ingangen zijn opto-ontkoppelt en kunnen ook door schakelaars, Relais, schakelrails etc aangestuurd worden. Foto 3 toont het aansluitschema van de analoge ingangen. Wordt de DCC-SER-04 alleen digitaal gebruikt, is deze niet van toepassing.

6 6 Foto 3. Up Down Toetsen / Analog Massa Op de klemstrook J13 is de Massa voor de analoge toetsen uitgevoerd. De telrichting van de analoge ingangen gaat van links naar rechts en begint bij J12 (rechts naast de massa). Op de klemstrook J12 liggen Servo 1 en Servo 2. Op klemstrook J11 liggen de ingangen van Servo 3 en Servo 4. De bewegingsrichting is toets afhankelijk. Foto 3 toont de toewijzing van de toetsen aan de bewegingsrichting. De in foto 3 getoonde aansluiting stuurt servo 4 aan. Alle andere Servos worden evenzo aangesloten of aangestuurd. 2.5 Aansluiting relais uitgangen De Relais s chakeluitgangen kunnen elke gewenste servo positie toegewezen worden. Hoe ze worden toegewezen wordt in Artikel 3.1 beschreven. Elke servo is aan een relais toegewezen. De Relais schakeluitgangen zijn als omschakel contact uitgevoerd en worden voor alle relais hetzelfde aangesloten. Foto 4 toont de aansluiting van het rustcontact. Foto 4. Ruhelage Omschakel kontakt Relais 1 De schakeluitgangen van Relais/Servo 1 liggen op de klemstrook J7, Relais/Servo 2 op J8, Relais/Servo 3 op J9 en Relais/Servo 4 op J Instellen van een nieuw decoderadres Sluit de decoder aan zoals artikel 2 is beschreven. Als de stroomverzorging en de DCC- Centrale is ingeschakeld moet de LED groen blijven branden. Daarmee toont de decoder een juiste bedrijf aan.druk nu de programmeertoets op printplaat. De decoder is nu in de programmeer modus e n t o o n t d i t a a n d o o r d a t d e r o d e L E D r o o d b r a n d t. Schakel nu over de DCC Centrale het eerste wisseladres dat U aan de Servo decoder wilt toewijzen. Alle andere Servos worden dan op de volgende wissel-adressen ingesteld. Als de rode LED uitgaat en de groen gaat branden is de decoder geprogrammeerd en is de decoder ingesteld. De decoder is nu klaar voor gebruik. In deze programmeer- modus worden alle andere Servo adressen opvolgend ingesteld.

7 7 3.1 Instelling van de servo positie Naast het CV Register Programmering kan de Servo positie voor elke Servo over een zo genoemde Teach In proces ingesteld worden. Daarbij zijn enige toetsen nodig zoals in foto 3 ( Toetsen aansluiting) en foto 5 wordt getoond. Teach In Jumper Toetsen Massa Foto 5. Positie down Positie up Relais Positie Set Positie opslaan Afbreken (E SC)

8 8 Gestart wordt het Teach In door een kort verbinden van Jumper JP1. De decoder geeft de programmering aan door het oplichten van de rode LED. Wordt de Jumper JP1 weg ghaald, gaat de rode LED uit en de decoder wacht op de ingave van een servo nummer. De toewijzing van de toetsen op servo nummer gebeurt zoals getoond in foto 5. Servo 1 Servo 2 Servo 3 Servo 4 Toets positie Down Toets positie Up Toets Relais Positie Set Toets Positie opslaan. Indien U de toets van een bepaald servo nummer indrukt, verplaats zich de stand van de servo naar de midden postie. Is de in te stellen servo over het servo nummer gedefinieerd en naar de midden positie ingesteld, wordt door het meermaals drukken van de toetsen Positie UP en Positie Down de onderste positie ingesteld. Het opslaan van deze positie gebeurt door het drukken van de toets Positie opslaan Is men tevreden met de onderste servo positie tevreden en U wilt alleen de bovenste servo postie instellen, drukt op de Escape toets. De instelling wordt afgebroken en de onderste positie blijft ongewijzigd. Na het afbreken van deze instelling of positie opslaan gaat de servo opnieuw naar de middenstand en verwacht de instelling van de Positie boven. Deze wordt gelijk aan de Positie onder ingesteld. Wilt U echter alleen de Positie onder wijzigen, kunt U het instellen van de Positie boven afbreken door op de toets Escape te drukken en de oude waarde van Positie boven blijft onveranderd. De Relais Positie Set legt men vast bij het instellen van de Positie boven Wordt bij het indrukken van de Positie Up de stand bereikt wanneer het relais moet schakelen, wordt door het indrukken van de toets Relais Positie Set deze stand opgeslagen. Tip! Onthoud of voorzie de toetsen volgens foto 5 van deze tekst. Dan gaat het instellen van de servo positie s als vanzelf. Zijn beide Servopositie s ingesteld is de Servo bedrijfsklaar. Over de instelling van de CV Register kunt U ten alle tijden een fijn afstelling doen. 4.0 Individuele instellingen van de Servo Decoders U kunt de decoder altijd aan Uw persoonlijke wensen aanpassen. Daarvoor moet U de decoder omprogrammeren. Om deze handeling zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij bij de ontwikkeling van de decoder bijzondere aandacht besteed aan een eenvoudige bediening, waardoor ook niet technische gebruikers deze kunnen toepassen. Bent U niet tevreden met de gedane instellingen, kunt U de programmering altijd herhalen. De parameters worden naar de vorige ingave terug gezet. U kunt de decoder zoals beschreven in artikel 7.0 ook resetten naar de fabriekinstellingen.

9 9 Het navolgende onderdeel over de om programmering dient U rustig door te lezen. U zult dan de programmeer logica begrijpen en de decoder naar Uw wensen configureren. De grote kracht van de decoder ligt bij de grote flexibiliteit en het eenvoudig instellen van de parameters. In principe worden de decoder over de zogenoemde Configuration Variable programmeert (CV), die U wel bekend is van het instellen van lok decoders. Het CV Register is in de Microprocessor opgeslagen. De standaard van de NMRA (Model Railroad Association) staan voor een vaste instelling van de CV. Daar de firma Kreischer Datentechnik van de NMRA een vast Fabrikaats Ident Nummer toegewezen is, worden onze decoders ontwikkeld naar de standaard van de NMRA. Bent U niet in het bezit van een DCC Centrale, bevelen wij onze Standalone DCC Programmer, die alle CV tot 1024 programmeren kan. 5.0 Instellen over de Configuration Variable De DCC ingang van de decoder Klem J2 wordt daarom met de uitgang programmeer-rails van de DCC-Centrale verbonden. Maak voor de programmering een verbinding met een wisselstroom trafo op klem 1 ( zie foto 1 ). Informeer in het handboek van Uw DCC Centrale hoe U de CV waardes moet programmeren. DE begrippen LSB ( Least Significant Byte ) en MSB ( Most Significant Byte ) komen uit de computer wereld. De verklaring is eenvoudig. In acht Bit of een Byte kunnen waardes van 0 tot 255 worden weergegeven. Heeft men echter een grotere waarde nodig, zoals in ons geval, gebruikt men twee Bytes ( ook wel Word genoemd ) In een Word laten zich getallen van 0 tot weergeven. Om precies te weten in welke Byte nu het lage aandeel of het hoge aandeel is opgeslagen gebruikt men de begrippen LSB en MSB. De in MSB opgeslagen getal is met 256 te vermenigvuldigen, om haar waarde te berekenen. De berekening van een getal uit MSB en LSB is eenvoudig en gaat volgens onderstaande berekening. GETAL = (MSB * 256) + LSB Voorbeeld: 1049 = ( 4 * 256) = In MSB Byte staat het getal 4 (4 * 256 ) en in het LSAB het getal 25. MSB plus LSB geven dan de 16BIT waarde van 1049 Met de CV register programmering kunt U fijn afstemming van de servo decoder maken. Daarmee kunt U bijvoorbeeld de onderste positie van servo, die met de `Teach In ` programmering is gedaan, minimaal bijstellen.

10 10 LET OP!!! Om grotere veranderingen bij de positie s te doen, kunt U het beste het Teach In toepassing. Een grote overschrijding van de waarde van de onderste en bovenste positie kan een serve beschadigen. Tabel van het toegepastede CV Register en omschrijving CV Omschrijving Default Waarde 7 Versienummer van de fabrikant 16 8 NMRA Hersteller ID 21 CV MSB CV LSB Omschrijving Default Waarde MSB LSB DCC Adres eerste Servo DCC Adres tweeder Servo DCC Adres derder Servo DCC Adres vierde Servo Onderste Position Servo Onderste Position Servo Onderste Position Servo Onderste Position Servo Bovenste Position Servo Bovenste Position Servo Bovenste Position Servo Bovenste Position Servo Relais Schakelpostie Relais Schakelpostie Relais Schakelpostie Relais Schakelpostie Maximale uitslag bij wippen Servo Maximale uitslag bij wippen Servo Maximale uitslag bij wippen Servo Maximale uitslag bij wippen Servo 4 100

11 Beschrijving van de gebruikte Configuration Variable (CV) De CV 7 Decoder Software Versions Nummer. Deze waarde kan alleen uitgelezen worden De CV 8 NMRA Hersteller Identifikationsnummer (21 = Kreischer Datentechnik). Deze waarde kan alleen uitgelezen worden De CV 34 en CV 35 DCC Adres van de eerste Servos. De waarde kan liggen tussen 1 tot 2048 De CV 36 en CV 37 Zoals CV 34 en 35 maar dan voor Servo 2 De CV 38 en CV 39 Zoals CV 34 en 35 maar dan voor Servo 3 De CV 40 en CV 41 Zoals CV 34 en 35 maar dan voor Servo De CV 42 en CV 43 Servo Minimal Position In dit Registerpaar staat de minimale (onderste) Position van de eerste Servos. Let op dat zowel de minimale als ook de maximale Position altijd door een 16BIT waarde wordt weergegeven. De CV 44 en CV 45 Zoals CV 42 en 43 maar dan voor Servo 2 De CV 46 en CV 47 Zoals CV 42 en 43 maar dan voor Servo 3 De CV 48 en CV 49 Zoals CV 42 en 43 maar dan voor Servo 4

12 De CV 50 end CV 51 Servo Maximal Position In dit Registerpaar staat de maximale (bovenste) Position van de eerste Servos. Let op dat zowel de minimale als ook de maximale Position altijd door een 16BIT waarde wordt weergegeven. De CV 52 en CV 53 Zoals CV 50 en 51 maar dan voor Servo 2 De CV 54 en CV 55 Zoals CV 50 en 51 maar dan voor Servo 3 De CV 56 en CV 57 Zoals CV 50 en 51 maar dan voor Servo De CV 58 en CV 59 Servo Relais Position In dit Registerpaar staat de Positie wanneer het relais van de eerste Servos schakelen. Is de Servopositie hoger als de waarde van de relaispositie is het relais aangetrokken, is de servos positie lager valt het relais af. Moet een relais bij een bepaalde servo beweging niet schakelen schrijft U beide register 0. De CV 60 en CV 61 Zoals CV 58 en CV 59 maar dan voor Servo 2 Das CV 62 en CV 63 Zoals CV 58 en CV 59 maar dan voor Servo 3 Das CV 64 en CV 65 Zoals CV 58 en CV 59 maar dan voor Servo De CV 66 Servo maximal Uitslag bij Wippen Bij diverse toepassingen is het wenselijk, dat de servo bij het bereiken van de minimale Positie of de maximale Positie wippt. Met deze functie kunnen bewegings routine s van b.v. slagbomen of deuren naar voorbeeld uitgevoerd worden Wordt deze Functie niet benodigd is deze waarde in het Register op 0 te zetten. De Waarde in dit Registers bepaald de maximale uitslag bij het Wippen van de servos. De CV 67 Zoals CV 66 maar voor servo 2 De CV 68 Zoals CV 66 maar voor servo 3 De CV 69 Zoals CV 66 maar voor servo 4

13 De Fabrieksinstellingen De decoder is ingesteld op de volgende waardes geprogrammeerd DCC Adressen van 9 tot 12 Alle Servos op Min. en Max Position. 7.0 Resetten van de decoder op fabrieksinstelling Schakel de servo decoder uit door het verbreken van de voeding wisselstroom. Druk de programmeertoets in op de printplaat en houd deze ingedrukt. Schakel met ingedrukte programmeertoets de voedingspanning weer in. De decoder gaat nu in de reset stand. Dit wordt aan gegeven doordat de rode LED brandt. Nadat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, gaat na plusminus 2 seconden ook de groen LED branden. Nu kunt U de programmeertoets los laten. De rode LED gaat nu uit en de decoder is weer ingesteld met de fabrieksinstellingen. 8.0 Help bij storingen en de oplossing: Bij alle zorgvuldigheid bij de productie, kan er alsnog een storing optreden bij ingebruikname van de decoder. Daarom een paar tips voor het oplossen hiervan. Fout Oorzaak Oplossing Groene LED brand niet. Rode LED knippert. De voedingspanning is onderbroken. De transformator is niet aangesloten. Een Aansluitkabel is gebroken.. De decoder kan geen geldig DCC - Signaal aan de klemmen J en K herkennen. Test de bedrading tussen n de decoder en de trafo. Kijk of steek netkabel in. Het stopcontact.. Test de bedrading tussen de decoder en de aansluitingen J en. K. en de DCC Centrale op onderbreking of kortsluiting 9.0 Technische Daten DCC Servo Decoder met vier Stiftklemmen voor Modelbaan servos met vier aansluitklemmen voor relaisuitgangen. Elke relaisuitgang is individueel instelbaar op de servo positie. DCC Adres 1 tot 2048 AC -Ingangsspanning AC - Stroomverbruik Relais Schakelspanning Relais Schakelstroom 10 tot 18 Volt Wisselspanning ca. 15 ma 250 VAC 2 Ampere Kabel Aansluit diameter Afmetingen 0,4.. 0,8 mm Draad 0,2.. 0,5 mm 2 Volle kern draad 73 X 62 mm

14 14 EMV Verklaring: Ons product word conform de harmoniseerde Europese Normen EN end EN ontwikkeld en naar de EU-richtliinen 89/336/EWG (EMVG van elektromagnetische toepasbaarheid getest. Dit product voldoet aan de wettelijk voorgeschreven bestemmingen. 4 Informatie t.b.v. afvalverwerking van dit product: Deponeer dit product conform de plaatselijk geldende verordeningen of conform de Europese richtlijnen over afvalverwerking van oude elektra apparatuur (WEEE) Rechtspositie Bestemming gebruik De DCC decoder is bedoeld, conform de handleiding, te gebruiken voor modelspoorbaan. De decoder is niet bedoeld voor kinderen onder 14 jaar ingebouwd te worden. Voor een juist gebruik van de decoder geldt dan ook het lezen en begrijpen en volgen van deze gebruiksaanwijzing. Elk ander gebruik behoort niet tot de bestemming. Niet geschikt voor kinderen onder 7 jaar wegens inslikbare kleine onderdelen. Bij onrechtmatig gebruik bestaat de kans op verwondingen Door scherpe kanten en punten! Allen toepasbaar in droge ruimten. Elke eis tot schade ten gevolge van niet juist installeren van de decoder conform de handleiding, het niet handelen volgens deze handleiding, het toepassen buiten het doelgebied modelspoorbanen, alsmede het aansluiten aan niet deugdelijk trafo s en andere elektrische apparaten. Eigenmachtige ingrepen, geweld, oververhitting en vochtinwerking is uitgesloten van garantie. Onder voorbehoud van vergissingen alsmede wijzigingen door technische nieuw ontwikkeling van het product. Arnold, Digitrax, Lenz, Märklin, Trix, Conrad, Fulgurex, Feischmann, ROCO, Motorola und Zimo zijn erkende merknamen Easy Connect Heerlen is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen aan de hardware door de fabrikant en eventuele fouten in de vertaling Bräunlingen, Oktober 2009

Handleiding DCC Functie-Decoder

Handleiding DCC Functie-Decoder Handleiding DCC Functie-Decoder datentec hnik Kreis cher Januar 2008- Kreischer Datentechnik. Alle Rechte, insbesondere das Recht der Vervielfältigung und Verbreitung sowie der Übersetzung vorbehalten.

Nadere informatie

Handleiding Voor DCC Decoder DCC SDEC - 08

Handleiding Voor DCC Decoder DCC SDEC - 08 Handleiding Voor DCC Decoder DCC SDEC - 08 datentechnik Kreischer Januar 2006- Kreischer Datentechnik. Alle Rechte, insbesondere das Recht der Vervielfältigung und Verbreitung sowie der Übersetzung vorbehalten.

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Sein decoder voor DCC systemen 4. Aansluitingen overzicht van de decoder 4. Aansluiten van de decoder 5

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Sein decoder voor DCC systemen 4. Aansluitingen overzicht van de decoder 4. Aansluiten van de decoder 5 08/2018 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

MODELBOUW BOERMAN Uw trein op maat is waar het ons om gaat! SERVO DECODER. Gebruikershandleiding Art. Nr

MODELBOUW BOERMAN Uw trein op maat is waar het ons om gaat! SERVO DECODER. Gebruikershandleiding Art. Nr SERVO DECODER Gebruikershandleiding Art. Nr. 0002-0001 Belangrijke veiligheidsaanwijzingen: - Lees voor gebruik deze gebruikershandleiding helemaal door - Dit product is geen speelgoed - Dit product is

Nadere informatie

Alle gebruikte merknamen zijn geregistreerde merknamen van de bekende fabrikanten.

Alle gebruikte merknamen zijn geregistreerde merknamen van de bekende fabrikanten. 09/2018 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Technische gegevens 12

Technische gegevens 12 02/2009 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16 06/2009 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Pagina 1 van 7. Nederlandse uitgave:

Pagina 1 van 7. Nederlandse uitgave: De LS150 is een schakeldecoder voor het gebruik in het Digital plus systeem van Lenz of een ander systeem welk functioneert volgens de standaard van de NMRA. Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave. Inhoudsopgave....

Nadere informatie

RUKRA REMOTE PSTN IO_04_NL ARTIKELNUMMER: RK-3000

RUKRA REMOTE PSTN IO_04_NL ARTIKELNUMMER: RK-3000 ARTIKELNUMMER: RK-3000 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU ALGEMEEN Remote PSTN IO_04 heeft 4 uitgangsrelais.

Nadere informatie

Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL

Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL Deze handleiding voor het installeren en bedienen van de server-control zorgvuldig doorlezen en navolgen. Deze handleiding binnen handbereik van de airconditioner

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik van de s88-n-16/cd terugmeldingsmodule 4. Aansluitingen s-88-n-16/cd 4

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik van de s88-n-16/cd terugmeldingsmodule 4. Aansluitingen s-88-n-16/cd 4 02/2010 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

In gebruik nemen en testen. 11. Technische gegevens 13. Bijlage 1 14

In gebruik nemen en testen. 11. Technische gegevens 13. Bijlage 1 14 02/2009 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Bestnr Module SMD- Servotester

Bestnr Module SMD- Servotester Bestnr. 19 01 51 Module SMD- Servotester Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

HANDLEIDING CIFERO XT CODEKLAVIER

HANDLEIDING CIFERO XT CODEKLAVIER HANDLEIDING CIFERO XT CODEKLAVIER April 2014 TECHNISCHE GEGEVENS Aansluitspanning 12 tot 24V AC/DC ±20% Stroomverbruik in rust o bij gelijkspanning 20mA DC o bij wisselspanning 80mA AC Maximaal stroomverbruik

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing W4 Servo Decoder

Gebruiksaanwijzing W4 Servo Decoder Gebruiksaanwijzing W4 Servo Decoder Vanaf maart 2010 Voorwoord Gebruiksaanwijzing W4 Servo Decoder Nieuwe versie vanaf Maart 2010 Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van deze W4 Servo decoder. U heeft

Nadere informatie

Pagina 1 van 14. Nederlandse uitgave: www.ab-treinen.nl

Pagina 1 van 14. Nederlandse uitgave: www.ab-treinen.nl De LR101 is een terugmelder voor het gebruik in het Digital plus systeem van Lenz. De LR101 wordt gebruikt in combinatie met o.a. de bezetmelder LB101. Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave. Inhoudsopgave....

Nadere informatie

Installateurshandleiding

Installateurshandleiding Installateurshandleiding EDS-18P Het EDS-18P codebediendeel is speciaal ontworpen voortoegangscontrole en het op afstand bedienen van een alarmmeldcentrale. 1. Kenmerken Microprocessor gestuurd. Alle gebruikerscodes

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing S4 Servo Decoder

Gebruiksaanwijzing S4 Servo Decoder Gebruiksaanwijzing S4 Servo Decoder Gebruiksaanwijzing S4 Servo Decoder Voorwoord Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van deze S4 Servo decoder. U heeft een hoogwaardig product aangeschaft met aansluitingen

Nadere informatie

Bestnr Servodecoder 67800

Bestnr Servodecoder 67800 Bestnr. 24 80 42 Servodecoder 67800 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

MODEL & TECHNIEK 16 12i_Maerklin Digital_MMint_ _120117_RZ_tg.indd :18

MODEL & TECHNIEK 16 12i_Maerklin Digital_MMint_ _120117_RZ_tg.indd :18 16 CS3 PRAKTISCH TOEPASSEN / DEEL 2 Stand van de wissels Nu het eerste ontwerp voor de modelbaan er is, wijden we ons in deel 2 van onze serie aan de wissels, een centrale component van de rails. Hoe bereiden

Nadere informatie

Terugmeldmodule 63320

Terugmeldmodule 63320 Terugmeldmodule 63320 Terugmeld-Module 63320 Voor 2 geleider-rails nieuwe dimensie voor digitale terugmelding Waarvoor gebruikt men Terugmelding? Terugmeldingen geven op de modelbaan de informatie of een

Nadere informatie

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 0.08 990 CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING Index. Eigenschappen 3. Specificaties 3 3. Installatie - aansluiting 3 4. Bedradingen 4 5. Aansluitschema 4 6. Reset 4 7. Geluid en licht indicatie 5 8. Mastercode

Nadere informatie

Technische Handleiding Versie 07/05. CompTrol Signal 1. Signaalkabel

Technische Handleiding Versie 07/05. CompTrol Signal 1. Signaalkabel Technische Handleiding Versie 07/05 CompTrol Signal 1 Signaalkabel Deze handleiding voor het installeren van de optionele printplaat en bediening van de airconditioner zorgvuldig doorlezen. De voorschriften

Nadere informatie

Codeslot DCS-3000. Bestnr.: 75 28 86. Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

Codeslot DCS-3000. Bestnr.: 75 28 86. Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 75 28 86 Codeslot DCS-3000 Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 4-019 99104 CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING Index 1. Eigenschappen 3. Specificaties 3 3. Installatie - aansluiting 3 4. Bedradingen 4 5. Aansluitschema 4 6. Reset 5 7. Geluid en licht indicatie 5

Nadere informatie

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische

Nadere informatie

LocoServo Handleiding

LocoServo Handleiding LocoServo Handleiding HDM12 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

Weergave met punten van 4 posities, waarbij het eerste getal van de adres (altijd de 1) ontbreekt bv. voor het wagonadres 10074:

Weergave met punten van 4 posities, waarbij het eerste getal van de adres (altijd de 1) ontbreekt bv. voor het wagonadres 10074: 1. Functies : Het LocoNet-Inbouwdisplay wordt bij de Modelbaan voor het weergeven van de Loc adres, de Treincategorie de Rijrichting en de Snelheid die de Lissy-ontvanger berekend, gebruikt. Het is mogelijk

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing S4-Herz Servo Decoder

Gebruiksaanwijzing S4-Herz Servo Decoder Gebruiksaanwijzing S4-Herz Servo Decoder Gebruiksaanwijzing S4-Herz Servo Decoder Voorwoord Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van deze S4-Herz Servo decoder. U heeft een hoogwaardig product aangeschaft

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Elektronische jaloezieinbouwschakelaar

Elektronische jaloezieinbouwschakelaar Bestnr. 62 00 09 Elektronische jaloezieinbouwschakelaar Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik CAR module 4. Werking van de CAR module 4. Aansluiten van de CAR Module 5. Technische gegevens 10

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik CAR module 4. Werking van de CAR module 4. Aansluiten van de CAR Module 5. Technische gegevens 10 05/2013 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

SK-4. Anleitung. Manual. Mode d emploi. Handleiding. Art.-Nr

SK-4. Anleitung. Manual. Mode d emploi. Handleiding. Art.-Nr SK-4 4-polige stromübertragende Kupplungen 4-pole current transmitting couplings Attelages conducteurs de courant à 4 pôles 4-polige stroomvoerende koppelingen Anleitung Manual Mode d emploi Handleiding

Nadere informatie

LightBoy DIGI 12V. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

LightBoy DIGI 12V. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 84 46 08 LightBoy DIGI 12V Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

2. Decoder eigenschappen. Configuratie. 4. Aansluitingen

2. Decoder eigenschappen. Configuratie. 4. Aansluitingen 1. Inhoud 1. Inhoud... 1 2. Decoder eigenschappen... 2 3. s... 2 4. Aansluitingen... 2 5. Seinbeelden en adressering... 4 6. Instellen van het decoder adres... 5 7. Instellen van de decoder functiekeuze...

Nadere informatie

LocoServo Handleiding

LocoServo Handleiding LocoServo Handleiding HDM12 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

SLX815 Draaischijfbesturing Aansluiten en bedienen Eigenschappen:

SLX815 Draaischijfbesturing Aansluiten en bedienen Eigenschappen: pagina 1 van 5 SLX815 Draaischijfbesturing Aansluiten en bedienen De draaischijfbesturing SLX815 dient voor de besturing van draaischijven van Arnold en Fleischmann N met 48 aansluitingen, de draaischijf

Nadere informatie

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit STAKA Handleiding elektrische bediening Algemeen Deze handleiding geeft u de juiste instructies voor een correcte aansluiting en een goede bediening van de elektrische bedieningsset van Staka. De installatie

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

Adapter voor KNX en relais

Adapter voor KNX en relais Adapter voor KNX en relais Bestelnr.: 7590 00 32 Bedienings- en montagehandleiding 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen uitsluitend worden ingebouwd en gemonteerd door elektromonteurs.

Nadere informatie

MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat

MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat VDH doc: 9675 Versie: v. Datum: 7729 Software: 9668 MC885HLCMP File: Do9675.wpd Regelbereik: 5/+7 C per, C * Werking De MC 885 HL CMP is een brander thermostaat

Nadere informatie

SOFTLOK en de Multidecoder

SOFTLOK en de Multidecoder Gefeliciteerd met de aankoop van deze Multidecoder MD-4 (D). Lees vóór u de decoder gaat installeren, de instructies in deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Bewaar de gebruiksaanwijzing voor latere naslag.

Nadere informatie

RCA-1. RailCom Anzeige. RailCom display device. Afficheur RailCom. Anleitung. RailCom-display. Manual. Mode d emploi. Handleiding

RCA-1. RailCom Anzeige. RailCom display device. Afficheur RailCom. Anleitung. RailCom-display. Manual. Mode d emploi. Handleiding RailCom Anzeige RailCom display device Afficheur RailCom RailCom-display Anleitung Manual Mode d emploi Handleiding Art.-Nr. 45-02016 09/2008 Tams Elektronik GmbH Alle Rechte, insbesondere das Recht der

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Input print

Bouwbeschrijving Input print Bouwbeschrijving Input print Te gebruiken met Servo Decoders welke voorzien zijn van een RS232 ingang: S8DCC/MOT vanaf 02.01.09 S4DCC/MOT vanaf 21.10.08 W4DCC/MOT vanaf 26.04.09 Van harte gefeliciteerd

Nadere informatie

MRDIRECT BOOSTER. Handleiding. Werkt met de volgende systemen: Werkt niet met de volgende systemen: Werkt met de volgende protocollen:

MRDIRECT BOOSTER. Handleiding. Werkt met de volgende systemen: Werkt niet met de volgende systemen: Werkt met de volgende protocollen: Handleiding MRDIRECT BOOSTER Werkt met de volgende systemen: Het computerprogramma MRdirect Werkt niet met de volgende systemen: Alle systemen die MRdirect niet ondersteunt Werkt met de volgende protocollen:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 -

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...2 UITVOERING...2 MC55081...2 MC55082...2 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...2 ALGEMENE WERKING...3 Maximale stuurtijd beveiliging...3 Omschakel beveiliging...3

Nadere informatie

PhoneControl. Telefoonadapter voor de digitale besturing EasyControl. Handleiding. Art.-Nr /

PhoneControl. Telefoonadapter voor de digitale besturing EasyControl. Handleiding. Art.-Nr / PhoneControl Telefoonadapter voor de digitale besturing EasyControl Art.-Nr. 25-01-120 / 25-01-121 Handleiding Actuele informatie en tips: www. tams-online.de Garantie en service: Tams Elektronik GmbH

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Functie decoder voor DCC systemen 4. Aansluiten van de decoder 4. Gebruik van LED strips 6

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Functie decoder voor DCC systemen 4. Aansluiten van de decoder 4. Gebruik van LED strips 6 12/2017 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren , besturing voor handbediende schuifdeuren HW V1.0 SW V1.0 NL. Inhoudsopgaven: 1 Veiligheidsvoorschriften 2 2 Werking 3 3 Overzicht 4 4 Aansluiten 6 5 Storingen/specificaties 9 1 1 Veiligheidsvoorschriften:

Nadere informatie

Bestnr VÖLKNER Terugmeldingsmodule

Bestnr VÖLKNER Terugmeldingsmodule Bestnr. 21 26 28 VÖLKNER Terugmeldingsmodule Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Rautenhaus digital RMX - multiprotocol modelbaanbesturing in het echt

Rautenhaus digital RMX - multiprotocol modelbaanbesturing in het echt SLX816 bezetmelder 16-voudig Rautenhaus digital RMX - multiprotocol modelbaanbesturing in het echt Bezetmelder voor het bewaken en melden van maximaal 16 railstukken. De 16-voudige bezetmelder SLX816 dient

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Servo decoder voor DCC systemen 4. Principe van de servo motoren 4. Aansluiten van de decoder 6

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Servo decoder voor DCC systemen 4. Principe van de servo motoren 4. Aansluiten van de decoder 6 09/2013 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

WISSELDECODER. Handleiding

WISSELDECODER. Handleiding Handleiding WISSELDECODER Werkt met de volgende systemen: Alle systemen die het DCC protocol ondersteunen, o.a. Twincenter, Intellibox, Lokmaus, MRDirect. Zo goed als alle systemen ondersteunen tegenwoordig

Nadere informatie

Alfanet PC-interface 2e gen.

Alfanet PC-interface 2e gen. Alfanet PC-interface 2e gen. Hardware Gebruiksaanwijzing Omschrijving : Alfanet PC-interface met real-time klok Doc.nr.: 020310 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 8 Versie: V1.2 Bestand: Do020310 Alfanet

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Servo decoder voor DCC systemen 4. Principe van de servo motoren 4. Aansluiten van de decoder 6

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Servo decoder voor DCC systemen 4. Principe van de servo motoren 4. Aansluiten van de decoder 6 10/2014 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

BELANGRIJK: Bij de eerste keer dient u de inleerprocedure te doorlopen voordat u de set kan gebruiken! Handleiding MS16

BELANGRIJK: Bij de eerste keer dient u de inleerprocedure te doorlopen voordat u de set kan gebruiken! Handleiding MS16 BELANGRIJK: Bij de eerste keer dient u de inleerprocedure te doorlopen voordat u de set kan gebruiken! 2014 Handleiding MS16 2 Voorwoord Bedankt voor de aanschaf van de wetronic MS16 module. Via deze handleiding

Nadere informatie

elero MemoTec Gebruiksaanwijzing De gebruiksaanwijzing goed bewaren!

elero MemoTec Gebruiksaanwijzing De gebruiksaanwijzing goed bewaren! MemoTec elero Gebruiksaanwijzing De gebruiksaanwijzing goed bewaren! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309020 Nr. 18 100.3001/0204 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Input print

Bouwbeschrijving Input print Bouwbeschrijving Input print Te gebruiken met Servo Decoders welke voorzien zijn van een RS232 ingang: S8DCC/MOT vanaf 02.01.09 S4DCC/MOT vanaf 21.10.08 W4DCC/MOT vanaf 26.04.09 Van harte gefeliciteerd

Nadere informatie

MotorControl gebruiksaanwijzing V3 vanaf softwareversie 2.0e

MotorControl gebruiksaanwijzing V3 vanaf softwareversie 2.0e Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...3 UITVOERING...3 MC55081...3 MC55082...3 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...3 ALGEMENE WERKING...4 Maximale stuurtijd beveiliging...4 Omschakel beveiliging...4

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik BusBox 4. Aansluitingen BusBox 4. Opbouw van het kabelnetwerk met de BusBox 9

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik BusBox 4. Aansluitingen BusBox 4. Opbouw van het kabelnetwerk met de BusBox 9 02/2010 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Auto adapter voor kleine apparaten 120 W

Auto adapter voor kleine apparaten 120 W Versie 02/04 Bestnr. 51 05 10 Auto adapter voor kleine apparaten 120 W Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing S4-Car Servo Decoder

Gebruiksaanwijzing S4-Car Servo Decoder Gebruiksaanwijzing S4-Car Servo Decoder Gebruiksaanwijzing S4-Car Servo Decoder Voorwoord Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van deze S4-Car Servo decoder. U heeft een hoogwaardig product aangeschaft

Nadere informatie

Technische handleiding Versie 11/11. PLC-INTERFACE (slave)

Technische handleiding Versie 11/11. PLC-INTERFACE (slave) Technische handleiding Versie 11/11 PLC-INTERFACE (slave) Deze handleiding voor het installeren en bedienen van de PLC-interface (slave) zorgvuldig doorlezen en navolgen. Deze handleiding binnen handbereik

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

8-VOUDIGE BEZETMELDER

8-VOUDIGE BEZETMELDER Handleiding 8-VOUDIGE BEZETMELDER Werkt met de volgende systemen: alle systemen, analoog én digitaal, gelijkspanning en wisselspanning. Werkt niet met de volgende systemen: - Werkt met de volgende protocollen:

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem AC-500 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Functies luidspreker nachtzicht LED verlichting kleuren CCD camera naamlabels beldrukknop microfoon Meegeleverde artikelen Buiten unit

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing DSC785 Dry/Store Controller

Gebruiksaanwijzing DSC785 Dry/Store Controller Gebruiksaanwijzing DSC785 Dry/Store Controller VDH doc. 941060 Versie: V1.2 Datum: 01-09-99 (vanaf software versie V1.04) * Werkingsbeschrijving. De DSC785 Dry/Store Controller is een speciale regelaar

Nadere informatie

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1 Handleiding AT1G26-200 rev.0914 Toegangscontrole Module ver1 PRODUCT SPECIFICATIE Modelen, AT1G26-200 ver1 en AT1G34-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200 gebruikerscodes 100 Mil.

Nadere informatie

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz Handleiding 868 MHz Pyxis zender en Auriga ontvanger Aantal functies: 2, 4, 6 of 8, ON/OFF Toetsfuncties Pyxis zender activeren: houdt de I knop 2 seconden ingedrukt. Pyxis zender deactiveren: houdt de

Nadere informatie

Doepke. Dupline. Handcodeerapparaat DHK 1. Bedieningshandleiding /01/10/E

Doepke. Dupline. Handcodeerapparaat DHK 1. Bedieningshandleiding /01/10/E Dupline Handcodeerapparaat DHK 1 Bedieningshandleiding 3931167/01/10/E Inhoudsopgave 1. Algemeen...3 2. Beknopte handleiding...3 3. Handleiding...5 3.1. Inbedrijfname...5 3.2. Lezen van adressen...5 3.3.

Nadere informatie

Spanningsomvormermodule

Spanningsomvormermodule Bestnr. 19 13 96 Spanningsomvormermodule Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

Het multiprotocol power system. Handboek

Het multiprotocol power system. Handboek Het multiprotocol power system Handboek Auteurs: Dr.-Ing. T. Vaupel, M. Berger Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH, Bottrop 1. Oplage maart 2000 Vertaling Nederlands Paul de Groot, s-hertogenbosch Roland

Nadere informatie

SniffControl. Adapter voor het aansluiten van digitale centrales op de digitale besturing EasyControl. Handleiding. Art.-Nr.

SniffControl. Adapter voor het aansluiten van digitale centrales op de digitale besturing EasyControl. Handleiding. Art.-Nr. SniffControl Adapter voor het aansluiten van digitale centrales op de digitale besturing EasyControl Art.-Nr. 40-01507-01 Handleiding Actuele informatie en tips: www. tams-online.de Garantie en service:

Nadere informatie

REALISTISCH GELUID UNIVERSAL 5770.

REALISTISCH GELUID UNIVERSAL 5770. Handleiding Busch geluidsmodule REALISTISCH GELUID UNIVERSAL 5770. Lees voor dat u dit apparaat gaat gebruiken de instructie!! De diverse aansluitklemmen, van de verschillende in- en uitgangen en de aansluitingen

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

Infrarood lichtmodule SM-IR-16-2 V1.00

Infrarood lichtmodule SM-IR-16-2 V1.00 D Handleiding - NL Infrarood lichtmodule SM-IR-16-2 V1.00 BEIER-Electronic Winterbacher Str. 52/4, 73614 Schorndorf - Weiler Telefon 07181/46232, Telefax 07181/45732 email: modellbau@beier-electronic.de

Nadere informatie

04/2015 Vanaf serienummer : CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

04/2015 Vanaf serienummer : CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 04/05 Vanaf serienummer : 0500090 99004 CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING . Eigenschappen Waterdichtheid IP68 Antivandaal behuizing relais Beide relais kunnen met openingscode, magneetsleutel of magneetsleutel

Nadere informatie

Programmeerbare elektronische tijdschakelklok

Programmeerbare elektronische tijdschakelklok G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 62 24 60 Programmeerbare elektronische tijdschakelklok Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Digitale decoder voor magneetartikelen. Installatiehandleiding DIGITAL 2. Modellspielwaren GmbH Am Bahnhof 1 D- 35116 Hatzfeld www.viessmann-modell.

Digitale decoder voor magneetartikelen. Installatiehandleiding DIGITAL 2. Modellspielwaren GmbH Am Bahnhof 1 D- 35116 Hatzfeld www.viessmann-modell. Digitale decoder voor magneetartikelen 5211 Installatiehandleiding DIGITAL 2 Modellspielwaren GmbH Am Bahnhof 1 D- 35116 Hatzfeld www.viessmann-modell.de 1. Adressering Voorbeeld: instelling van de code

Nadere informatie

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten.

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten. Gefeliciteerd met de aankoop van deze PC- I/ O kaart. Lees vóór u de kaart gaat installeren, de instructies in deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Bewaar de gebruiksaanwijzing voor latere naslag. Controleer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Positie-aflezing. - LED of LCD-aflezing - met geïntegreerde microprocessor. Walda Impuls b.v. Delta 60 6825 MS Arnhem Tel 026-3638302 Fax 026-3638304

Positie-aflezing. - LED of LCD-aflezing - met geïntegreerde microprocessor. Walda Impuls b.v. Delta 60 6825 MS Arnhem Tel 026-3638302 Fax 026-3638304 SERIE Z-54 Positie-aflezing - LED of LCD-aflezing - met geïntegreerde microprocessor Walda Impuls b.v. Delta 60 6825 MS Arnhem Tel 026-3638302 Fax 026-3638304 ELGO - ELECTRIC GmbH D - 78239 Rielasingen,

Nadere informatie

Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: HOL

Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: HOL Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: 78327.HOL 070815 1. Toepassing De aansluitmodule SAM 8.1/2 maakt eenvoudige bedrading tussen thermostaten en klokthermostaten mogelijk en de daaraan behorende thermische

Nadere informatie

HANDLEIDING PROFIL Codepaneel

HANDLEIDING PROFIL Codepaneel HANDLEIDING PROFIL Codepaneel 1. TECHNISCHE PRODUCTGEGEVENS Voeding: DC: 12V tot 48V / AC: 12V tot 24V Verbruik: - 12V AC: 90mA - 24V AC: 46mA - 12V DC: 100mA - 24V DC: 55mA - 48V DC: 30mA Geheugen: Permanente

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. Servo Decoders

Bouwbeschrijving. Servo Decoders Bouwbeschrijving Servo Decoders vanaf maart 2010 Bouwbeschrijving Servo Decoders MatPwrDigiX Nieuwe versie vanaf Maart 2010 Voor S8DCC/MOT 8-voudige servo-decoder (alle 8 servo s) Voor S8-4DCC/MOT 4-voudige

Nadere informatie

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 04.05 99005 CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING . Eigenschappen Waterdichtheid IP5 Anti-vandaal behuizing Volledige programmering via het codeklavier 000 gebruikers, magneetsleutel, openingscode 4 tot

Nadere informatie

User Manual. 99-2908 DMX Universal Demux 8 channel Switch / PWM / Servo / Strobe / Binair

User Manual. 99-2908 DMX Universal Demux 8 channel Switch / PWM / Servo / Strobe / Binair User Manual 99-2908 DMX Universal Demux 8 channel Switch / PWM / Servo / Strobe / Binair Omschrijving De DMX Universele Demux is uitstekend geschikt voor het aansturen van diverse. Aan de uitgang staan

Nadere informatie

Elektronische kamerthermostaat

Elektronische kamerthermostaat Elektronische kamerthermostaat Gefeliciteerd! U bent in het bezit van de EasyStat, een nieuwe, door Honeywell ontwikkelde kamerthermostaat. Eenvoud en duidelijkheid staan voorop bij deze kamerthermostaat.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING HD-9022. Microprocessor Volledig vrij instelbare controller

GEBRUIKSAANWIJZING HD-9022. Microprocessor Volledig vrij instelbare controller GEBRUIKSAANWIJZING HD-9022 Microprocessor Volledig vrij instelbare controller HD9022 MICROPROCESSOR CONFIGURATIE CONTROLLER De microprocessor gestuurde controller HD9022 is een aflees- en regelunit met

Nadere informatie

Digitaal Professional worden!

Digitaal Professional worden! Digitaal Professional worden! Digitaal Rijden en Schakelen van Dubbelspoelaandrijvingen met de Central Station 3 (60226) met het Märklin Motorola dataformaat LDT Digitaal Compendium (CS3-MM-001_10_NL)

Nadere informatie

2. Installeren. De uitwendige afmetingen van de Climate Master BQLS met 4 zones zonder metrische wartels zijn:

2. Installeren. De uitwendige afmetingen van de Climate Master BQLS met 4 zones zonder metrische wartels zijn: 2.1 Afmetingen De uitwendige afmetingen van de Climate Master BQLS met 4 zones zonder metrische wartels zijn: Lengte 295 mm Breedte 245 mm Diepte 90 mm 6023/A De uitwendige afmetingen van de Climate Master

Nadere informatie

MODELBOUW BOERMAN Uw trein op maat is waar het ons om gaat! WISSELDECODER

MODELBOUW BOERMAN Uw trein op maat is waar het ons om gaat! WISSELDECODER WISSELDECODER Gebruikershandleiding Art. Nr. 0503-2005 Belangrijke veiligheidsaanwijzingen: - Lees voor gebruik deze gebruikershandleiding helemaal door - Dit product is geen speelgoed - Dit product is

Nadere informatie

Montage en bedieningshandleiding. ROLLOTIMER Comfort Art.-Nr. 941.DCZ3.I1

Montage en bedieningshandleiding. ROLLOTIMER Comfort Art.-Nr. 941.DCZ3.I1 Montage en bedieningshandleiding ROLLOTIMER Comfort Art.-Nr. 941.DCZ3.I1 Veiligheids instrukties De aansluitingen worden spanningsvrij gemaakt door gekwalificeerde vakmensen. Gebruik een diepe inbouw doos.

Nadere informatie

Regent Tracker aansluitingen 1.2 NL. Regent Tracker AANSLUITSCHEMA S

Regent Tracker aansluitingen 1.2 NL. Regent Tracker AANSLUITSCHEMA S Regent Tracker AANSLUITSCHEMA S 1 Inhoud 1. Introductie... 3 1.1. Termen en afkortingen... 3 2. Product Overzicht... 3 2.1. Uiterlijk... 3 2.2. Interface Definities... 4 3. Aan de slag...4 3.1 Electrische

Nadere informatie

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x 2x 3x [5] De stekkerdoos schakelt ter bevestiging 2x in en uit. De code van de zender is in het geheugen van de stekkerdoos opgeslagen en het product is klaar voor gebruik. Er kunnen maximaal 6 verschillende

Nadere informatie

Technische handleiding

Technische handleiding Technische handleiding CodeAccess 11 Code bediendeel met losse centrale Aanvullende informatie Artikelnummer : CA11 Versie : 2.2, September 2013 Postbus 218 5150 AE Drunen Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen

Nadere informatie