ASPIRE INVENT ACHIEVE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ASPIRE INVENT ACHIEVE"

Transcriptie

1 ASPIRE INVENT ACHIEVE STAGEVERSLAG Lore Zoons IMEC, Leuven September & Oktober 2014

2 1. ONDERNEMING

3 In 1984 wordt Imec met de steun van de Vlaamse overheid opgericht door Professor Roger Baron Van Overstraeten als een onafhankelijk onderzoekscentrum voor micro-elektronica. Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Door gebundelde krachten met wereldwijde partnerships in ICT, gezondheidszorg en energie wordt Imec wereldwijd beschouwd als innoverende onderzoeksinstelling. Zo worden er technologische oplossingen ontwikkeld die relevant zijn voor de industrie. In een unieke hightech omgeving is Imec s internationaal toptalent gedreven om de bouwblokken te ontwikkelen voor een beter leven in een duurzame maatschappij. Om aan de top te blijven in onderzoek naar nano-elektronica en nanotechnologie beschikt Imec over ultramoderne onderzoekslaboratoria: > 200 mm cleanroom (stofvrije ruimte) > 300 mm cleanroom (compatibel met 450 mm) > Proceslijn voor siliciumzonnecellen > Labo voor zonnecellen, draadloze communicatie, biomedisch en hersen onderzoek Het hoofdkantoor waar deze stage doorging bevind zich in Leuven, België (IMEC vzw gesteund door de Vlaamse Overheid). Daarnaast heeft Imec ook vestigingen in Nederland (Stichting IMEC Nederland, deel van Holst Centre dat gesteund wordt door de Nederlandse Overheid), Taiwan (IMEC Taiwan Co.), Verenigde Staten, China (IMEC Microelectronics (Shangai) Co. Ltd.), India (Imec India Private Limited) en Japan. Het onderzoekscentrum telt meer dan 2080 medewerkers waarvan meer dan 670 industriële residenten en gastonderzoekers.

4 2. PROJECT OMSCHRIJVING

5 Het project dat voor deze stage is uitgevoerd valt niet binnen de core business van Imec. Het project is uitgevoerd binnen de afdeling kit management van Imec onder leiding van Luc Paepens en Koen Grootjans. De toestellen die in de cleanroom gebruikt worden hebben regelmatig onderhoud nodig. Tijdens het onderhoud van een toestel worden er onderdelen vervangen. Omdat de onderdelen zeer duur zijn (vaak ~ ) wordt er beslist welke onderdelen vernietigd worden en welke door een externe firma gereinigd worden, verder worden er nieuwe of gereinigde onderdelen geïnstalleerd. Het bijhouden van process kits gebeurd momenteel zonder duidelijk administratie systeem, men handeld vooral op zicht en gevoel. Omwille van snelle uitbreiding van nieuwe en / of bestaande kits is deze manier van werken niet langer mogelijk. Onderdelen (zeer kostelijk) raken zoek, niemand is op de hoogte van welke onderhoudswerken aan de gang zijn (frustratie) en waar men onderdelen kan halen. In nauwe samenwerking met Luc Paepens en Koen Grootjans heb ik enkele dagen per week in de periode van september en oktober het mobiele werk center ontworpen. > Kits en onderdelen worden systematisch geregistreerd (op lange termijn zal onderhoud aangekondigd kunnen worden. (Luc Paepens) > Opslag in Kardex systeem i.p.v. los in verschillende rekken en dozen. (Koen Grootjans) > Mobile work center (Lore Zoons stage) > Standaard verpakking voor diverse onderdelen (Lore Zoons stage)

6 3. RESULTAAT

7 Dit mobile work center zal voorbereid worden door de logistieke afdeling voor elk volgend geplande onderhoud PM preventive maintenance. Onderdelen worden hierin gesorteerd opgeborgen zodat men tijdens het onderhoud efficient te werk kan gaan. Wipes, cleaning solvents, handschoenen, afvalzakken and PPE (personal protection equipment) kunnen worden opgeborgen aan het handvat en in de voorziene uitsparing op het werktablet. Na gebruik zal de logistieke afdeling het mobiele werk center ophalen en voorbereiden voor het volgende onderhoud PM. Dit mobile work center zal voorbereid worden in het magazijn waar de Kardex gelocaliseerd is. Vervolgens wordt het mobile work center via liften getransporteerd naar de cleanroom. Omwille van mogelijke contaminatie zal dit mobile work center regelmatig stofvrij gemaakt moeten worden. Het mobile work center bestaat daarom uit onderdelen die men meermaals uit elkaar kan halen. Het bestaat uit een basisstructuur die op wielen staat, inschuifbare wanden om dicht te maken, vakverdeling voor verschillende vormen van te transporteren onderdelen en een werktablet met geïntegreerde functies (opslag wipes, cleaning solvent, vuilzak, handvat) het werktablet is voorzien van een licht hellende opstaande rand zodat de onderdelen niet op de grond vallen en dus gecontamineerd geraken.

8 10% < Rondleiding & observatie Meeting designrequirements & opmeten > 10% 5% < Moodboard Quickdesigns & deeloplossingen > 15% 20% < Systeemontwerp Mock-ups bouwen > 5% 5% < Contact externe bedrijven SolidWorks > 25% 5% < Renders 4. ACTIVITEITEN

9 Deze stage bleek een ontwerpopdracht te zijn waarvan de ontwerpactiviteiten vergeleken kunnen worden met die van de bachelor opdracht voor bpost die in 2013 werd uitgevoerd door de studenten van de toenmalige Artesis hogeschool Antwerpen. Voor deze stage opdracht ging ik van start met een observatie van de ruimte en de gebruiker. Daarna werd er een mapping gemaakt van alle stakeholders. Met enkele stakeholders heb ik vervolgens een meeting gehad waarin we de designrequirements besproken hebben. Hierna kon ik beginnen ontwerpen. Eerst schetste ik enkele quickdesigns en deeloplossingen. Omdat mijn bureau in hetzelfde eiland gelegen was als dat van Luc en Koen kon ik regelmatig schetsen tonen en vragen voor feedback. Koen raadde me aan om zo snel mogelijk mockup modellen te bouwen om zo het ontwerp voor de verpakking te testen. Al snel bleek dat hulp van een externe firma nodig zou zijn voor de gedetailleerde ontwikkeling en productie. Daarom verzamelde ik contact gegevens die later van pas zouden kunnen komen als Imec dit project werkelijk zou uitvoeren. Ondertussen maakte ik een moodboard dat online beschikbaar kan gemaakt worden zodat eventueel een opvolgproject hier ook gebruik van kan maken. Met behulp van SolidWorks maakte ik een 3D model. Er werden enkele renders gemaakt die Imec kan gebruiken tijdens overleg met productiebedrijven. Er werd tijdens het ontwerpproces veel aandacht geschonken aan materialisatie en productietechnieken hoewel ik als productontwikkelaar hierin geen specialist ben en Luc of Koen ook niet. Daarom kan het van groot belang zijn dat tijdens verdere ontwikkeling iemand betrokken wordt die beschikt over know-how van materialen die cleanroom compatibel zijn en beschikbare productie technieken.

10 5. MEERWAARDE

11 Als student product ontwikkeling kom je zelden in contact met de realistische werkomgeving waarin we later terecht komen. Tijdens de workshopweek wordt er samengewerkt met bedrijven en dit vind ik persoonlijk meestal de meest leerrijke ervaring van het schooljaar. Op dat moment krijgt mijn motivatie om product ontwikkeling te studeren weer een boost. Momenteel is er binnen de afstudeerrichting product ontwikkeling geen verplichte stage. Enerzijds is dit goed zodat studenten die gemotiveerd zijn om een stage te doen, meer opportuniteiten hebben. Anderzijds ook een grote stap om je als student te gaan verdiepen in de verschillende opties waar je later kan werken en jezelf dan ook te gaan voorstellen. In Oslo, Noorwegen waar ik een half jaar een EPS programma heb gevolgd leerde ik reeds hoe je moet samenwerken met mensen die verschillende kennisvelden hebben. Zo bestond mijn projectteam uit een bedrijfseigenaar van electronica software (Noor), een groep medici (Noren), twee design studenten (Belg, Spanjaard), een business student (Zwitser) en een mechanisch engineer student (Pool). Ik merkte toen dat ik aan een grote uitdaging begon om te communiceren met zo n multidisciplinair team. De EPS ervaring was leerrijk en van groot nut voor de stage die ik bij Imec heb gelopen. Bij deze stage was er namelijk niemand aanwezig die ervaring had binnen de designwereld. Het verschil met mijn EPS ervaring was echter dat ik nu in mijn eentje aan een ontwerpopdracht moest werken. Hierdoor heb ik veel verantwoordelijkheid gekregen en moest ik veel zelfstandig werken. Bij deze stage kon ik minder goed ontdekken in welke fase van het proces mijn competenties en kennis liggen. Een zeer grote meerwaarde dus dat ik hierdoor besefte dat ik de afgelopen jaren toch al heel wat meer geleerd had dan ik dacht! Dit geeft mij ook meer visie naar de toekomst: Waar wil ik mezelf uitdagen en bijscholen? Hoe of waar wil ik na mijn studie deze competenties inzetten? Hoe kan ik deze ervaring meenemen en misschien toepassen op mijn toekomstige masterproef? Een stage is voor zowel de student product ontwikkeling als het stagebedrijf een ervaring die leerrijk en nuttig is en daarom veel meerwaarde biedt voor beide partijen

12 Bekwaamheid in het onderzoeken 9 Logische basisvaardigheden 9 Bekwaamheid in het ontwerpen 8 Samenwerken en communiceren 7 Integreren van temporele of maatschappelijke context 4 Wetenschappelijke benadering 2 Bekwaamheid in wetenschappelijke disciplines 1 6. AANBEVELING & EVALUATIE

13 Indien een student geïnteresseerd is om dit stageproject op te volgen gelieve contact op te nemen met Luc Paepens (contact info te verkrijgen via Ondanks er weinig interne kennis is vanuit Imec over de stappen die men als ontwerper onderneemt waren de collega s altijd open voor suggesties en moedigde ze mij aan om stappen te ondernemen. Ze stelden technieken in vraag om hieruit te leren en in de toekomst hiervan zelf ook gebruik te maken. Het is zeker een aanrader om een langdurige stage te lopen bij Imec. Graag zou ik nog een suggestie geven om met twee studenten productontwikkeling hier stage te lopen, op die manier kan je een beter onderbouwd ontwerp afleveren. Nu is het ontwerp enkel gebaseerd op mijn observatie en bevindingen. Dit project is ook nog niet ten einde dus Imec is erg geïnteresseerd in stage studenten product ontwikkeling, ze gaan je met open armen ontvangen!

Personeel EnergyVille betrekt nieuw gebouw Campus EnergyVille op Thor Park in Waterschei

Personeel EnergyVille betrekt nieuw gebouw Campus EnergyVille op Thor Park in Waterschei Perstekst Personeel EnergyVille betrekt nieuw gebouw Campus EnergyVille op Thor Park in Waterschei Vandaag heeft het personeel van EnergyVille voor het eerst haar nieuwe gebouw betrokken in Waterschei.

Nadere informatie

Industrieel Ontwerpen

Industrieel Ontwerpen Industrieel Ontwerpen Industrieel ontwerpen, het vakgebied Industrieel Ontwerpen in Twente Industrieel Ont Industrieel ontwerpen, het vakgebied Industrieel Ontwerpen houdt zich bezig met het ontwikkelen

Nadere informatie

INNOVEREND ONDERNEMEN

INNOVEREND ONDERNEMEN ACADEMISCH PROGRAMMA INTERUNIVERSITAIR POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS Innovate Create Design Geef de wereld van morgen mee vorm Het Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor ingenieurs

Nadere informatie

Perstekst. Inrichting gebouw EnergyVille van start. 15 december 2015

Perstekst. Inrichting gebouw EnergyVille van start. 15 december 2015 Perstekst Inrichting gebouw EnergyVille van start 15 december 2015 Vandaag leggen de aannemers in Thor Park de laatste hand aan de gevel van het energieneutrale gebouw van EnergyVille dat de toekomstige

Nadere informatie

Virtual Design & Construction. Sneller, beter, slimmer

Virtual Design & Construction. Sneller, beter, slimmer Virtual Design & Construction Sneller, beter, slimmer Virtual Design & Construction Sneller, beter, slimmer Royal HaskoningDHV biedt u met Virtual Design & Construction (VDC) een unieke methode om integraal

Nadere informatie

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter BACHELOR NA BACHELOR ADVANCED BUSINESS MANAGEMENT Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan Naam student: Maes Pieter 2011-2012 POP EERSTE GEKOZEN ALGEMENE COMPETENTIE: OPBOUWEN VAN EEN

Nadere informatie

CDF Concurrent Design at Feadship

CDF Concurrent Design at Feadship CDF Concurrent Design at Feadship Inhoud Wat is Concurrent Design? Waarom doen we het? De rol van ESA-ESTEC De Elementen: Het proces en de systematische benadering Multidisciplinair team Geïntegreerd model

Nadere informatie

FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING

FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING COMBINEER MANAGEMENT- KENNIS MET PRAKTISCHE MANAGEMENTVAARDIGHEDEN Deze Master in het Management

Nadere informatie

R E C R U I T M E N T R E S O U R C E S R E S U L T S DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN

R E C R U I T M E N T R E S O U R C E S R E S U L T S DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN R E C R U I T M E N T R E S O U R C E S R E S U L T S DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN VERDER KIJKEN HumanR is dé specialist bij uitstek op het gebied van werving, selectie

Nadere informatie

Academiejaar 2013/2014. navorming. Mentor Klinisch Onderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2013/2014. navorming. Mentor Klinisch Onderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2013/2014 navorming Mentor Klinisch Onderwijs Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Navorming Mentor Klinisch Onderwijs Deze opleiding is een samenwerking van het departement Gezondheid en

Nadere informatie

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN Tim Veerman Klas: IG_203 Studentnummer: 500676694 Periode: 2015-2016 Loopbaanadviseur: Alexander Mulder Inhoudsopgave Visie op Studie en beroep... 2 Studievoortgang... 3 SWOT

Nadere informatie

West-Vlaanderen. De toekomst is virtueel

West-Vlaanderen. De toekomst is virtueel West-Vlaanderen INHOUD 02 : FOCUS OP WEST-VLAANDEREN / 05 : OPGEMERKT / 06 : ONDERNEMER IN DE KIJKER / 10 : HET VERHAAL VAN / 12 : BESTUUR IN DE KIJKER / 14 : GOED GEHOLPEN / 15 : COLUMN / 15 : AGENDA

Nadere informatie

uitgroeien tot een Vlaamse, Europese en internationale topregio met economische creativiteit als concept voor meer welvaart en welzijn in de regio.

uitgroeien tot een Vlaamse, Europese en internationale topregio met economische creativiteit als concept voor meer welvaart en welzijn in de regio. Flanders Smart Hub 1. Waarom dit project? 2. Wie maakt deel uit van dit project? 3. Vanwaar komt de naam? 4. Het vertrekpunt van het project 5. Actiedomeinen 6. Wat zijn onze doelstellingen? 7. Logistiek

Nadere informatie

De EHO-kit als instrument voor de integratie van ecodesign in het curriculum

De EHO-kit als instrument voor de integratie van ecodesign in het curriculum De EHO-kit als instrument voor de integratie van ecodesign in het curriculum Miranda Geusens Team Bedrijven Studiedag UCLL, Workshop werkvormen en instrumenten 24 mei 2016 Wat is ecodesign? Interactieve

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidings Plan. POP

Persoonlijk Opleidings Plan. POP Persoonlijk Opleidings Plan. POP Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel Oktober 2015 Inhoudsopgave 1: samenvatting 2: inleiding 3: algemeen 4: eerste studie jaar 5: tweede studie jaar 6: werken na mijn studie

Nadere informatie

Stageplaatsen Philips Consumer Luminaires

Stageplaatsen Philips Consumer Luminaires Stageplaatsen Philips Consumer Luminaires PHILIPS CONSUMER LUMINAIRES Kontich Philips Consumer Luminaires heeft zijn global HQ in Kontich, waar het verlichtingsoplossingen ontwikkelt voor de consumentenmarkt,

Nadere informatie

Make it work! Virtuele mobiliteit in internationale stages integreren: een snelgids

Make it work! Virtuele mobiliteit in internationale stages integreren: een snelgids Make it work! Virtuele mobiliteit in internationale stages integreren: een snelgids Wat? Internationale stages worden steeds belangrijker in de context van de internationalisering van hoger onderwijs en

Nadere informatie

24/02/2012. VITO ICT-strategie. MOVI studieavond 16 februari 2012

24/02/2012. VITO ICT-strategie. MOVI studieavond 16 februari 2012 24/02/2012 VITO ICT-strategie MOVI studieavond 16 februari 2012 Onderzoeksorganisatie Onafhankelijk Klantgericht RTO cf. IMEC, VIB, IBBT, TNO, Fraunhofer, VTT, Complementair aan universiteiten en industrie

Nadere informatie

Een smartwatch om patiënten sneller van plaats A naar B te brengen

Een smartwatch om patiënten sneller van plaats A naar B te brengen Editie februari 2017 imec.icon Een smartwatch om patiënten sneller van plaats A naar B te brengen Onderzoekers van imec ontwikkelden, samen met enkele bedrijven en ziekenhuizen, zelflerende planningsalgoritmes

Nadere informatie

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules Kracht door samenwerking VDL Industrial Modules IN DE HIGH-TECH WERELD WAARIN U EN WIJ OPEREREN, DRAAIT ALLES OM EFFICIENCY: STREVEN NAAR REDUCTIE VAN KOSTEN EN UITBESTEDING VAN NIET KERNCOMPETENTIES.

Nadere informatie

imec Imec als werkgever Resultaten van het onderzoek Feiten en cijfers Arbeidsvoorwaarden

imec Imec als werkgever Resultaten van het onderzoek Feiten en cijfers Arbeidsvoorwaarden ONDERZOEK imec Kapeldreef 75 3001 Leuven Telefoon: 016/28 83 64 Website: www.imec.be/jobs Mail: jobs@imec.be Imec als werkgever Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica

Nadere informatie

KEEP YOUR BUILDING ONE JUMP AHEAD. Een nieuwe generatie toegangscontrole, oplossingen voor elke deur in elk gebouw.

KEEP YOUR BUILDING ONE JUMP AHEAD. Een nieuwe generatie toegangscontrole, oplossingen voor elke deur in elk gebouw. KEEP YOUR BUILDING ONE JUMP AHEAD. Een nieuwe generatie toegangscontrole, oplossingen voor elke deur in elk gebouw. título del texto del SALTO SYSTEMS - Opgericht in 2000 door professionals met ervaring

Nadere informatie

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Sinds academiejaar 2013-2014 bieden de KU Leuven en de Universiteit Utrecht je de gelegenheid om in een internationale context

Nadere informatie

Simultane Product en Productieontwikkeling

Simultane Product en Productieontwikkeling Simultane Product en Productieontwikkeling Pascal Pollet, 24/10/2013 11.11.13 1 Sirris > WIE? Collectief Centrum van de Technologische Industrie 2400 lidbedrijven 130 Experten met high tech infrastructuur

Nadere informatie

9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs

9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs 9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs Hoi Ik ben Kim. Dit is een foto van mij in Zweden. Het land waar ik succesvol mijn gehele masterstudie heb gedaan +

Nadere informatie

Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica

Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica 2018-2019 Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica WAAROM HANDELSINGENIEUR IN DE BELEISDSINFORMATICA STUDEREN AAN UHASSELT? JE KAN EEN ONDERNEMING INNOVEREN

Nadere informatie

Bijlage V. Bij het advies van de Commissie NLQF EQF. Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en Dublin descriptoren.

Bijlage V. Bij het advies van de Commissie NLQF EQF. Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en Dublin descriptoren. Bijlage V Bij het advies van de Commissie NLQF EQF Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en. Tabel ter vergelijking NLQF niveaus 5 t/m 8 en Dublindescriptoren NLQF Niveau 5 Context Een onbekende, wisselende

Nadere informatie

Profileringstool Innerspective BV April 2018

Profileringstool Innerspective BV April 2018 01 TALENT AAN ZET! Profileringstool Innerspective BV April 2018 Auteur: Wout Plevier SLiM! Talent-ontwikkeling Innerspective BV 02 WAAROM TALENT SLIM! AAN ZET? De maatschappij gaat steeds sneller. Organisaties

Nadere informatie

Snuffelstage Exact. Kjell Ouwendijk Klas 2D. Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye

Snuffelstage Exact. Kjell Ouwendijk Klas 2D. Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye Snuffelstage Exact Kjell Ouwendijk Klas 2D Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye Begeleiding school: Mevrouw Lindenbergh 22 oktober 2018 Inleiding Vanuit school

Nadere informatie

MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN

MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN ONS DNA Op een plek die duizenden jaar terug werd gedomineerd door een ruige delta van wind, duinen en zee bevindt zich nu ons welvarende Nederland. De ontwikkeling van ons land

Nadere informatie

Master in de seksuologie

Master in de seksuologie Master in de seksuologie Faculteit Geneeskunde Kiezen voor de opleiding seksuologie De seksuologie is een erg jonge wetenschap amper iets meer dan een eeuw oud, waarvan de ontwikkeling lang heeft geleden

Nadere informatie

ENGINEER MET MANAGEMENT AMBITIES? VERLEG JE GRENZEN MET HET MANAGEMENT DEVELOPMENT TRAJECT!

ENGINEER MET MANAGEMENT AMBITIES? VERLEG JE GRENZEN MET HET MANAGEMENT DEVELOPMENT TRAJECT! ENGINEER MET MANAGEMENT AMBITIES? VERLEG JE GRENZEN MET HET MANAGEMENT DEVELOPMENT TRAJECT! 02 HÉT MANAGEMENT DEVELOPMENT TRAJECT VOOR ENGINEERS DOEN WAAR JE GOED IN BENT, JEZELF ONTWIKKELEN, GRENZEN VERLEGGEN

Nadere informatie

HBO-ICT BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2016-2017 CREATING TOMORROW

HBO-ICT BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2016-2017 CREATING TOMORROW HBO-ICT BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2016-2017 LEERROUTES: BUSINESS IT & MANAGEMENT, SOFTWARE ENGINEERING, SYSTEM AND NETWORK ENGINEERING CREATING TOMORROW HBO-ICT Naast je werk leg je met een deeltijdstudie

Nadere informatie

Master in de ingenieurswetenschappen:

Master in de ingenieurswetenschappen: Master in de ingenieurswetenschappen: biomedische technologie Faculteit Ingenieurswetenschappen De voorbije eeuw is de geneeskunde enorm geëvolueerd. De sterke technologische vooruitgang heeft hierbij

Nadere informatie

Werkveld en lerarenopleiding een krachtig team

Werkveld en lerarenopleiding een krachtig team Werkveld en lerarenopleiding een krachtig team Lieve Oosterlinck Gent docent pedagogische wetenschappen coördinator praktijk Ria Rombouts Antwerpen docent natuurwetenschappen coördinator praktijk Vlaamse

Nadere informatie

Studiekeuzecheck - activiteiten opleidingen

Studiekeuzecheck - activiteiten opleidingen Studiekeuzecheck - activiteiten opleidingen 2016-2017 De eerste activiteit bij de studiekeuzecheck is altijd het invullen van een online vragenlijst. Deze vragenlijst bestaat uit een deel dat gelijk is

Nadere informatie

Bijlage V. Bij het advies van de Commissie NLQF EQF. Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en Dublin descriptoren.

Bijlage V. Bij het advies van de Commissie NLQF EQF. Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en Dublin descriptoren. Bijlage V Bij het advies van de Commissie NLQF EQF Tabel vergelijking NLQF-niveaus 5 t/m 8 en. Tabel ter vergelijking NLQF niveaus 5 t/m 8 en Dublindescriptoren NLQF Niveau 5 Context Een onbekende, wisselende

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten. Zoek

Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten. Zoek Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten Zoek Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten CMD Amsterdam Studie programma Ontwerpopleiding voor interactieve

Nadere informatie

Fresco Consult BVBA Organisatie & functie-analyse. Vacature:.NET Developer (junior)

Fresco Consult BVBA Organisatie & functie-analyse. Vacature:.NET Developer (junior) Fresco Consult BVBA Organisatie & functie-analyse Romaric Croes 27 Mei 2013 Contents Fresco Consult BVBA... 1 Missie... 1 Informatie over de openstaande betrekking... 1 Titel... 1 Plaats in de organisatie...

Nadere informatie

Intuity. Productblad

Intuity. Productblad Intuity Productblad Intuity Ontworpen om de wereldwijd veranderende werkstijlen tegemoet te komen Intuity is de meest recente aanvulling op Haworth s wereldwijde product portfolio, een eenvoudige oplossing

Nadere informatie

UNIVERSITY OF EYE-OPENING SCIENCE. BACHELOR OF SCIENCE CIVIELE TECHNIEK

UNIVERSITY OF EYE-OPENING SCIENCE. BACHELOR OF SCIENCE CIVIELE TECHNIEK UNIVERSITY OF EYE-OPENING SCIENCE. BACHELOR OF SCIENCE CIVIELE TECHNIEK BACHELORPROGRAMMA CIVIELE TECHNIEK WAT IS CIVIELE TECHNIEK? Civiel technici ontwerpen, construeren en beheren infrastructuur en grote

Nadere informatie

Master of Science in de ingenieurswetenschappen: elektrotechniek

Master of Science in de ingenieurswetenschappen: elektrotechniek Master of Science in de ingenieurswetenschappen: elektrotechniek Luc Van Eycken Programmadirecteur Wat is elektrotechniek? De masteropleiding elektrotechniek Als ik afgestudeerd ben Waar vind ik meer info?

Nadere informatie

Bedrijvendag 15 november 2018

Bedrijvendag 15 november 2018 Bedrijvendag 15 november 2018 De kracht van Delft De Haagse Hogeschool Delft is een nevenvestiging van de hoofdlocatie in Den Haag. Onze bedrijvendagen bieden een platform waarop u gemakkelijk 1-op-1 in

Nadere informatie

Prof. dr. Katrien Antonio 3 april 2019

Prof. dr. Katrien Antonio 3 april 2019 Master in het management Master in de beleidseconomie Master in de bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid Master of International Business Economics and Management Prof. dr. Katrien Antonio 3 april 2019

Nadere informatie

The digital transformation executive study

The digital transformation executive study The digital transformation executive study De noodzaak van transformatie voor kleine en middelgrote producerende bedrijven Technologie verandert de manier waarop kleine en middelgrote bedrijven zakendoen.

Nadere informatie

Reflectieverslag. Stages of concern. Jan-Hessel Boermans

Reflectieverslag. Stages of concern. Jan-Hessel Boermans Reflectieverslag Stages of concern Jan-Hessel Boermans Motivatie Sinds augustus 2010 ben ik werkzaam in het onderwijs als groepsleerkracht op een cluster 4 school. Een baan met veel afwisseling en een

Nadere informatie

Europese jobmarkt herleeft

Europese jobmarkt herleeft Europese jobmarkt herleeft Resultaten Search Trends survey Februari 2010 1 Samenvatting Twee derde van de bedrijven wil tijdens de komende 12 maanden mensen aanwerven; een vijfde van de Europese bedrijven

Nadere informatie

DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN

DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN R E C R U I T M E N T R E S O U R C E S R E S U L T S DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN VERDER KIJKEN HumanR is dé specialist op het gebied van werving & selectie en de

Nadere informatie

Enclosure solutions for you.

Enclosure solutions for you. Enclosure solutions for you. Overzicht Feiten over Eldon Standaardproducten Aanpassingsmogelijkheden Marktpositie Eldon Bedrijfsproces Feiten over Eldon Eldon in het verleden, heden en de toekomst. Fabrikant

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Semester 2

Voortgangsverslag. Semester 2 Voortgangsverslag Semester 2 Richard de Vriend Delft 16 Mei 2011 Heerema Marine Contractors B.v. Voorwoord Het voortgangsverslag is gebaseerd op het behalen van je competenties. Dit houdt in dat je zelf

Nadere informatie

Multidisciplinair technisch onderwijs ontplooit zich bij De Cromvoirtse en Bosch Rexroth

Multidisciplinair technisch onderwijs ontplooit zich bij De Cromvoirtse en Bosch Rexroth Multidisciplinair technisch onderwijs ontplooit zich bij De Cromvoirtse en Bosch Rexroth Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en hebben grote gevolgen voor de arbeidsmarkt: oude banen verdwijnen

Nadere informatie

Master in de educatieve studies

Master in de educatieve studies LEUVEN t Master in de educatieve studies Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

Uitvinding helpt lokaal GFT-afval composteren

Uitvinding helpt lokaal GFT-afval composteren Uitvinding helpt lokaal GFT-afval composteren Page 1 of 5 Jeroen Op de Beeck, een piepjonge creatieveling heeft een machine ontworpen. Niet zomaar een. Eentje waar de wereld een beetje beter van wordt.

Nadere informatie

Postgraduaat Research Valorisation in Engineering Technology

Postgraduaat Research Valorisation in Engineering Technology Postgraduaat Research Valorisation in Engineering Technology Tech market driven in an entrepreneurial context Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Waarom kiezen voor dit postgraduaat? Bedrijven

Nadere informatie

Maaltijdzorgplatform als tool voor transmurale zorg

Maaltijdzorgplatform als tool voor transmurale zorg Maaltijdzorgplatform als tool voor transmurale zorg Inhoud Waarom een maaltijdzorgplatform Welke technologie en welke return Conclusies 1. Omgevingsanalyse: Opportuniteiten Uitdagingen (Bedreigingen) Tendensen

Nadere informatie

De kracht van samenwerking. Brainport Development, 2014

De kracht van samenwerking. Brainport Development, 2014 1 De kracht van samenwerking Brainport Development, 2014 2 De kracht van samenwerking Brainport Development, 2014 VAN KORTSLUITING NAAR CONTACT BETA CHALLENGE PROGRAMMA EEN LEERROUTE MAVO-MBO-HBO Henk

Nadere informatie

IMEC TOWER Leuven. Presentatie 16 oktober 2014. P. Peynsaert

IMEC TOWER Leuven. Presentatie 16 oktober 2014. P. Peynsaert Algemene projectgegevens Specifieke toegepaste technieken: Naspanning in de uitkragende vloeren Bouwmethode vloerplaten toren Differentiele zettingen & naspanning grote overspanningen Overkraging schuine

Nadere informatie

Bedrijvendag 9 maart 2017

Bedrijvendag 9 maart 2017 Bedrijvendag 9 maart 2017 De kracht van Delft De Haagse Hogeschool Delft is een nevenvestiging van de hoofdlocatie in Den Haag. Onze bedrijvendagen zijn kleinschaliger van opzet en komen er minder studenten

Nadere informatie

Case Development Centre

Case Development Centre Case Development Centre Toepassing van cases in het onderwijs Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap Hoe kan Rotterdam bestaande kennis op nieuwe wijze inzetten om de innovatiegraad van de industrie

Nadere informatie

Avans Academie Associate Degrees Den Bosch

Avans Academie Associate Degrees Den Bosch Avans Academie Associate Degrees Den Bosch Robin Pereboom Adviseur Connect, verbindt bedrijfsleven en onderwijs Meet up Agrifood Capital, Oss 7 februari 2019 Workshop 8 Onderwijs en Bedrijfsleven, hoe

Nadere informatie

Avans visie Onderwijs & ICT

Avans visie Onderwijs & ICT Avans visie Onderwijs & ICT Samen het maximale uit jezelf halen met ICT Algemeen De visie op Onderwijs en ICT is afgeleid van de Avans Onderwijsvisie en opgesteld vanuit de overtuiging dat we onze ambitie

Nadere informatie

Beargumenteer je beoordeling met minimaal één voorbeeld uit je stage Is je motivatie voor het werk toegenomen of afgenomen? Leg uit waarom.

Beargumenteer je beoordeling met minimaal één voorbeeld uit je stage Is je motivatie voor het werk toegenomen of afgenomen? Leg uit waarom. Beoordelingsformulieren van. Beoordelingsformulier onderdeel 1: motivatie Motivatie ten aanzien van het werk: 1 2 3 Op het werk ben ik gemotiveerd. Op het werk kom ik op tijd. Op het werk kom ik mijn afspraken

Nadere informatie

nee Ja, ook Engels gedeeld appartement

nee Ja, ook Engels gedeeld appartement ID 124 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land (bestemming) Spanje Aan welke

Nadere informatie

BACHELOROPLEIDING DEELTIJD

BACHELOROPLEIDING DEELTIJD HBO-ICT INFORMATICA BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2015-2016 2014-2015 LEERROUTES: BUSINESS IT & MANAGEMENT, SOFTWARE ENGINEERING, SYSTEM AND NETWORK ENGINEERING CREATING TOMORROW HBO-ICT DE VIERJARIGE DEELTIJDOPLEIDING

Nadere informatie

OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app.

OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app. OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app. De nieuwe beleving van het startscherm maakt het makkelijker voor gasten om de dichtstbijzijnde en

Nadere informatie

3D-printen. van idee tot tastbaar model. 3D-printen

3D-printen. van idee tot tastbaar model. 3D-printen van idee tot tastbaar model 3D prints zijn gemakkelijk te transporteren en nemen weinig ruimte in beslag, terwijl het detailniveau verrassend hoog is. Voor een chique presentatie worden de modellen vaak

Nadere informatie

Het implementeren van een value-model als kader voor innovatie in de gezondheidszorg: Productontwikkeling van testapparaten in de medische sector.

Het implementeren van een value-model als kader voor innovatie in de gezondheidszorg: Productontwikkeling van testapparaten in de medische sector. Het implementeren van een value-model als kader voor innovatie in de gezondheidszorg: Productontwikkeling van testapparaten in de medische sector. De ontwikkeling van een Value Creation Strategy. DOVIDEQ

Nadere informatie

IIT Kanpur Ornella Geboers Maarten Leys

IIT Kanpur Ornella Geboers Maarten Leys IIT Kanpur Ornella Geboers Maarten Leys Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorstelling bedrijf... 3 Producten... 4 Reden in India... 5 Gerichte vragen... 6 Voorstelling bedrijf Het Indiaas Instituut voor

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Konings

Kracht door samenwerking. VDL Konings Kracht door samenwerking VDL Konings VDL Konings VDL Konings, opgericht in 1873, is een uiterst betrouwbare co-maker en co-developer van machines, systemen en modules voor een zeer uiteenlopende reeks

Nadere informatie

zaterdag 28 maart 2015 Faculteit Ingenieurswetenschappen Burgerlijk ingenieur Burgerlijk ingenieur-architect

zaterdag 28 maart 2015 Faculteit Ingenieurswetenschappen Burgerlijk ingenieur Burgerlijk ingenieur-architect zaterdag 28 maart 2015 Faculteit Ingenieurswetenschappen Burgerlijk ingenieur Burgerlijk ingenieur-architect Informatie voor alle opleidingen Zaterdag 28 maart 2015 Algemene infomarkt Campus Arenberg III,

Nadere informatie

Bedrijfsnaam: Katholiek Onderwijs Vlaanderen

Bedrijfsnaam: Katholiek Onderwijs Vlaanderen SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: Vacature stafmedewerker

Nadere informatie

Zakendoen met China via Hong Kong

Zakendoen met China via Hong Kong Zakendoen met China via Strategische Overwegingen en Praktijkvoorbeelden Bart Horsten 3 mei 2011 Steenweg op Mol 129 B-2360 Oud-Turnhout Belgium Tel: +32 (0)14 720275 Fax: +32 (0)14 720299 www.horsten.be

Nadere informatie

MASTEROPLEIDINGEN INDUSTRIËLE WETENSCHAPPEN INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN

MASTEROPLEIDINGEN INDUSTRIËLE WETENSCHAPPEN INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN MASTEROPLEIDINGEN INDUSTRIËLE WETENSCHAPPEN BIOCHEMIE BOUWKUNDE CHEMIE ELEKTROMECHANICA ELEKTRONICA-ICT ENERGIE! ren Uniek in Vlaande NUCLEAIRE TECHNOLOGIE! Uniek in

Nadere informatie

Was, is of komt er aandacht voor

Was, is of komt er aandacht voor Was, is of komt er aandacht voor SoftwareKwaliteit in het onderwijs? Voorjaarsevenement TestNet 2012 Leo van der Aalst Lector Software Quality and Testing at Fontys University of Applied Sciences Locaties

Nadere informatie

Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design

Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design Vanaf Planon Accelerator 6.0 en Planon Software Suite Release 2014 Een innovatieve specialist met dertig jaar ervaring in het IWMSdomein Een partner die

Nadere informatie

Werken bij VDB Advocaten Notarissen. Zo zien wij het.

Werken bij VDB Advocaten Notarissen. Zo zien wij het. Hoe ONDERSCHEIDEND kun jij zijn? Werken bij VDB Advocaten Notarissen. Zo zien wij het. Hoe Krachtig kun jij zijn? VDB Advocaten Notarissen. Zo zien wij het. In onze geïntegreerde aanpak staat teamwork

Nadere informatie

Master in het vertalen

Master in het vertalen BRUSSEL t Master in het vertalen Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

Master in de bedrijfscommunicatie. Faculteit Letteren Faculteit Sociale Wetenschappen

Master in de bedrijfscommunicatie. Faculteit Letteren Faculteit Sociale Wetenschappen Master in de bedrijfscommunicatie Faculteit Letteren Faculteit Sociale Wetenschappen Heldere communicatie is voor bedrijven en organisaties van groot belang: het verhoogt niet alleen hun efficiëntie, maar

Nadere informatie

Hoe help je eenzame senioren? Door mensen te laten langskomen (dankzij technologie)

Hoe help je eenzame senioren? Door mensen te laten langskomen (dankzij technologie) Editie april 2019 imec Ghent, imec.livinglabs, Application prototyping, Smart Health Hoe help je eenzame senioren? Door mensen te laten langskomen (dankzij technologie) Imec Gent ontwikkelde, samen met

Nadere informatie

ICT Programmamanager

ICT Programmamanager /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor agentschap het Facilitair Bedrijf (HFB), is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Programmamanager Contract

Nadere informatie

INNOVATIE & VALORISATIE

INNOVATIE & VALORISATIE INNOVATIE & VALORISATIE WETENSCHAP EN SAMENLEVING VERBINDEN Prof. Hugo THIENPONT Vicerector Innovatie en Valorisatiebeleid VUB LIGT IN HET CENTRUM VAN EUROPA Titel van de presentatie 22-1-2018 3 Titel

Nadere informatie

Samenvatting aanvraag macrodoelmatigheidstoets associate degree-opleiding Engineering

Samenvatting aanvraag macrodoelmatigheidstoets associate degree-opleiding Engineering Samenvatting aanvraag macrodoelmatigheidstoets associate degree-opleiding Engineering Saxion. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS

POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS WWW.INNOVERENDONDERNEMEN.BE INNOVEER CREËER ONTWIKKEL POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN Werkervaring, ondernemende en professionele

Nadere informatie

2 ALGEMENE BESCHRIJVING VAN DE OPLEIDING Naam

2 ALGEMENE BESCHRIJVING VAN DE OPLEIDING Naam SAMENVATTING AANVRAAG DOELMATIGHEIDSTOETS AD OUDERENZORG 1 BASISGEGEVENS INSTELLING Soort aanvraag: Naam instelling Nieuwe opleiding Avans Hogeschool Contact Adres Bezoekadres: Professor Cobbenhagenlaan

Nadere informatie

SMART requirements schrijven

SMART requirements schrijven SMART requirements schrijven Reverse Engineering als aanpak voor leren Requirements Kenniscentrum 27 maart 2012, 18:50 19:30 uur Hossein Chamani, docent en trainer bij Hogeschool Rotterdam 1 Introductie

Nadere informatie

Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature.

Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: Junior Accountant

Nadere informatie

Innovate INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS. Een interuniversitair initiatief

Innovate INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS. Een interuniversitair initiatief Innovate Create Design INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS Een interuniversitair initiatief Innovatiestages voor ingenieurs Bent u bezig met innovatie of wilt uw bedrijf graag meer tijd aan innovatie besteden?

Nadere informatie

Textieltechnologie. Bachelor via studieomvangvermindering NIEUWE TRAJECTEN TOT EEN UNIEKE OPLEIDING

Textieltechnologie. Bachelor via studieomvangvermindering NIEUWE TRAJECTEN TOT EEN UNIEKE OPLEIDING Textieltechnologie Bachelor via studieomvangvermindering vanuit een bachelor in de modetechnologie vanuit een bachelor in het industrieel productontwerpen of in de productontwikkeling vanuit een technisch-wetenschappelijk

Nadere informatie

UZ BRUSSEL, vlekkeloze communicatie als standaard.

UZ BRUSSEL, vlekkeloze communicatie als standaard. UZ BRUSSEL, vlekkeloze communicatie als standaard. Het UZ Brussel is in beweging. Elk jaar worden er 28.000 patiënten opgenomen en vinden er meer dan 400.000 patiëntencontacten plaats. Die gigantische

Nadere informatie

Afstudeerrichting Marketing Management

Afstudeerrichting Marketing Management Afstudeerrichting Marketing Management Doel van vandaag Informeren over het belang van marketing Een overzicht geven van de afstudeerrichting en de aanpak Schetsen van mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN TOEKOMST + +

ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN TOEKOMST + + ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN + + TOEKOMST OVER BRAND Brand interieurs is een innoverende, technische en dynamische inrichter voor o.a. realisaties van compleet op maat

Nadere informatie

Nieuwe Endoscopen Sterilisatie Afdeling

Nieuwe Endoscopen Sterilisatie Afdeling 19 07 Nieuwe Endoscopen Sterilisatie Afdeling Het Agentschap Zorg en Gezondheid maakte op 19 juli 2017 de resultaten bekend van zijn inspectie-onderzoek naar de manier waarop de Vlaamse ziekenhuizen omspringen

Nadere informatie

Profiel opdrachtgever

Profiel opdrachtgever Onderneming is op zoek naar uitbreiding en versterking van haar pakket door overname van een industrieel elektrotechnisch bedrijf. Gezocht wordt een gezonde onderneming ter grootte van circa 10-15 medewerkers

Nadere informatie

industriële verpakkingen meilink meilink

industriële verpakkingen meilink meilink industriële verpakkingen meilink Meilink Industriële Verpakkingen info@meilinkgroep.nl vestiging Borculo Postbus 9, 7270 AA Borculo Kam. Onnesstraat 1, 7271 AZ Borculo T 0545-253525, F 0545-271135 www.meilinkgroep.nl

Nadere informatie

INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS

INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS EEN INTERUNIVERSITAIR INITIATIEF WWW.INNOVATIESTAGES.BE INNOVEER CREËER ONTWIKKEL INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS Bruist uw onderneming van innovatieve ideeën, maar ontbreekt

Nadere informatie