HVS Poedercoating Verfservice BVBA Zuiderdijk 6B 2310 Rijkevorsel België Tel: Fax:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HVS Poedercoating Verfservice BVBA Zuiderdijk 6B 2310 Rijkevorsel België Tel: Fax:"

Transcriptie

1 HVS Poedercoating Verfservice BVBA Zuiderdijk 6B 2310 Rijkevorsel België Tel: Fax: info@hvsi.be

2

3 Straalafdeling Handmatig stralen: Het straalmiddel wordt vanuit een straalketel door een slang gevoerd en verlaat deze via een straalnozzle. De snelheid van het straalmiddel is met perslucht instelbaar. Handmatig stralen kent geen beperkingen ten aanzien van werkstukken, te verwijderen medium en reinheidsgraad. Het vakmanschap van de straler bepaald in hoge mate de kwaliteit. De straler oefent invloed uit op straalafstand, straaldruk en gelijkmatigheid van de straalbeweging. Stralen wordt uitgevoerd in een afgesloten ruimte waarbij de straler beschermende kleding draagt. Aanstralen van thermisch verzinkt staal: Het oppervlak van het materiaal wordt gestraald met straalmiddel waardoor reiniging plaatsvindt. Verschillende straalmiddelen zijn op de markt gebracht waardoor stralen ook als finishing kan worden toegepast. Te denken aan het aanstralen van thermisch verzinkt staal. Bij thermisch verzinkt staal spreekt men bij aanstralen over: een oppervlaktereinheid overeenkomstig een 'egaal gematteerd oppervlak'. Inert stralen: Stralen met een niet metallisch straalmiddel geeft een aantal voordelen en is zelfs een must bij het voorbehandelen van thermisch verzinkte materialen en andere non-ferro metalen. Voordelen: Geen corrosie door achterblijvend straalmiddel. Geen contact corrosie. Minder harde inslag op het materiaal, door het lagere soortelijk gewicht van het straalmiddel. Goed zicht in de cabine d.m.v. perfecte afzuiginstallaties, waardoor er beter gestraald kan worden. Perfecte installaties, welke al beginnen bij de compressoren, luchtbehandeling filterinstallaties tot aan het scheidingsfilter van de straalinstallatie. Hierdoor zijn wij in staat een regelmatige, constante druk en de juiste dosering van het schone straalmiddel te verkrijgen. Grote capaciteit. Voor zeer veel legeringen geschikt, thermisch verzinkt staal, RVS, aluminium, staal, messing, enz.

4 Verzinken / Galvaniseren Thermisch verzinkt staal is een ideaal bouwmateriaal. Het verenigt sterkte, stijfheid, de relatief lage prijs en de milieuvriendelijkheid van het staal met de duurzaamheid van het zink. Het thermisch verzinken / galvaniseren is een dompelproces, waarbij ijzeren en stalen voorwerpen gedurende korte tijd worden gedompeld in vloeibaar zink bij ca. 455 ºC. Daarbij vormt zich op het oppervlak een systeem zink/ijzerlegeringslagen, afgedekt door een zinklaag, waarvan de gezamenlijke laagdikte veelal tussen de 50 en 150 m ligt. Het thermisch verzinkproces omvat de volgende logistieke(proces)stappen: Ingangscontrole Mechanische- en/of chemische voorbehandeling om walshuid en roest te verwijderen. Fluxen / drogen Dompelen in vloeibaar zink Koelen Uitgangscontrole Thermisch verzinkt staal is voordelig sterk. Het staat voor: Betrouwbaar en duurzaam Goede hechting, stoot en slijtvast Kathodische bescherming Uitstekende dekking op kanten en randen Eenvoudige controle Onderhoudsvrij Direct te monteren Een thermisch aangebrachte zinklaag voldoet aan de norm EN-ISO 1461 en wordt voor een langere periode gegarandeerd. Thermisch verzinken; een economisch verantwoorde investering.

5 Poedercoaten Het lijkt eenvoudig: even dompelen of stralen, poeder erop en dan in de oven. Poedercoaten vraagt echter bekwaam vakmanschap en proffessionele deskundigheid van onder andere het stralen, de verwerking van coatings, de uitharding, de kleuren, de uiteindelijke eigenschappen van de coating, levensduurverwachting, kennis van de ondergrond, kennis van het verzinken en tal van andere zaken. HVS is specialist in het poedercoaten van staal en verzinkt staal en elke gewenste kleur. We werken oplossingsgericht, maken duidelijke afspraken en kunnen dankzij onze logistieke service korte levertijden garanderen. Poedercoaten is slag- en slijtvast, Kleurrijk en esthetisch en heeft een lange levensduur. In combinatie met thermisch verzinken biedt poedercoaten een duurzame bescherming tegen corrosie en is uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden. Bovendien is poedercoaten milieuvriendelijk omdat er geen oplos- en verdunningsmiddelen nodig zijn en omdat het poeder dat in de cabine achterblijft wordt teruggewonnen en hergebruikt. Proces van poedercoaten De voorbehandeling van het staal, verzinkt staal en in de toekomst aluminium bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van het eindresultaat. Daarom besteedt HVS veel zorg aan de juiste voorbehandeling om tot een optimaal product te komen. Iedere ondergrond vraagt een specifieke aanpak. Bijvoorbeeld een mechanische voorbehandeling door middel van stralen voor staal, chemisch voorbehandelen of licht aanstralen voor thermisch verzinkt staal of een chemische voorbehandeling voor aluminium. Poedercoaten is breed toepasbaar en kleurt onder andere balkonhekken, gevelpanelen, deuren en ramen, tuinhekken, afrasteringen, geluidsschermen, straatmeubilair zolas fietsenrekken en verkeerslichten. Naast de buitentoepassingen zijn er ook tal van binnentoapssingen mogelijk. HVS poedercoat De kleinste objecten tot de zware constructies en is onder andere werkzaam in de industrie, de bouw, met name nieuwbouw- en renovatieprojecten in de woningbouw, de weg- en waterbouw, de landbouw en de utiliteit waaronder kantoren, parkeergarages en overheidsgebouwen. Poedercoaten gebeurt elektrostatisch. De afwerking is afhankelik van de toepassing en er zijn diverse systemen mogelijk. HVS maakt onderscheid tussen epoxy- en polyesterpoedercoatsystemen. Epoxypoeder zorgt voor een betere benatting en chemische resistentie. Polyesterpoeder is zeer geschikt voor buitentoepassingen dankzij specifieke eigenschappen als vloeiing, hechting en glansbehoud. Afmetingen De omvang van de te poedercoaten producten kan tot: mm lengte, 2800 mm breedte, 2800 mm lengte. Heeft u nog vragen? Wilt u meer informatie of een deskundig advies over uw specifieke toepassing, belt u ons dan gerust. Wij adviseren de juiste coating of het juiste systeem voor uw product, afgestemd op de omgeving waarin het materiaal wordt gebruikt en de verwachte levensduur.

6 Metalliseren / Schooperen Metalliseren: Dé ultieme oppervlaktebehandeling Conserveringssystemen hebben ofwel tot doel corrosiepreventie of risico-beheersing. Ongecontroleerde corrosie zal leiden tot kapitaalvernietiging en kan in uitzonderlijke gevallen zelfs resulteren in gevaarlijke situaties. Derhalve vereist elk staalobject in elk afzonderlijk milieu, agressieve offshore-milieus in het bijzonder, zijn eigen specifieke afwerking. Met name vanuit de offshore-industrie is er de laatste jaren een sterke roep ontstaan naar duurzame coatings. En eenmaal behandeld, blijft deze verduurzaming tientallen jaren in stand. Het aanbrengen kost wel meer dan organische verfsystemen, maar er is veel minder onderhoud nodig. Daardoor zijn de levensduurkosten doorgaans lager. Thermische spuitlagen Het zijn met name de thermisch gespoten onedele welke stalen constructiedelen een levensduurverwachting geven van zo n jaar. Het zijn tegenwoordig voornamelijk de Aluminium deklagen, ofwel 99,5% zuiver aluminium ofwel met een toevoeging van 5% Magnesium (Mg) aangeduid met AlMg5, welke uitermate geschikt blijken te zijn voor corrosiebescherming. Corrosiewerende werking Alu-minium en of zijn legering Opgespoten Aluminium vormt een poreuze laag. Deze porositeit wordt opgevuld door de aluminiumoxide producten die ontstaan bij blootstelling van de laag aan de buitenlucht c.q. water. Nadat de porositeit is opgevuld, is het onderliggende staal volledig van de omgeving afgesloten. Zolang de Aluminium laag intact blijft, zal het staal niet kunnen corroderen. Daarnaast offert aluminium zich op ten gunste van het onderstaal indien er van buitenaf een beschadiging optreedt en biedt op die manier z.g.n. kathodische bescherming. Eventuele opoffering is maar zeer beperkt (enkele microns per jaar). Onder thermisch spuiten wordt verstaan het spuiten van verwarmd materiaal op een substraat. De uiteindelijke anticorrosieve werking van de coating hangt met name af van de wijze van stapeling van de gespoten deeltjes, porositeit, oxidegehalte en natuurlijke keuze van deklaagmateriaal. Het principe van metalliseren Grofweg zijn er twee methoden van aluminiseren: elektrisch en gas-gedreven. Bij het elektrisch metalliseren worden twee aluminiumdraden naar een pistool gevoerd. Op de twee draden wordt een potentiaalverschil gezet met een hoog amperage. De twee draden worden in het pistool naar elkaar toe geleid en vlak voor dat ze elkaar raken, springt er een vonk over waardoor een vlamboog ontstaat. Dit is vergelijkbaar met het lasproces. Door middel van perslucht wordt het gesmolten aluminium in zeer kleine deeltjes op het staal gespoten. De deeltjes bereiken daarbij een snelheid van m/s. Door de extreem hoge temperatuur (1000 C ) hechten de aluminium deeltjes aan het staal en ontstaat een metallische verbinding met het staal. Er kan ook worden verneveld met gas gedreven verhitting. Dichtheid en hechting zijn bij autogeen (met een gasvlam) minder dan bij elektrisch spuiten.

7 HVS Poedercoating BVBA Zuiderdijk 6B 2310 Rijkevorsel, België Tel: Fax: BTW: HVS, Handig in Verduurzamen van Staal. Wij zijn gespecialiseerd in het - Stralen / Aanstralen van thermisch verzinkt staal - Metalliseren / Schooperen - Thermisch Verzinken - Natlakken - Poedercoaten Kortom oppervlaktebehandeling van diverse staalconstructies Zware constructies en thermisch verzinkt staal vormen voor ons geen enkel probleem. Op het einde van 2006 zullen wij tevens een nieuwe en extra poedercoatlijn opstarten. Deze bestaat uit een doorloopstraat met sproeitunnel. Afmetingen van materialen kunnen tot een lengte van 12 meter behandeld worden. Om u meer duidelijkheid te geven wat betreft onze activiteiten een korte omschrijving van de diverse activiteiten op een rijtje

8 BVBA HVS Poedercoating Verfservice Zuiderdijk 6B B-2310 Rijkevorsel Tel: Fax: info@hvsi.be

HVS Poedercoating Zuiderdijk 6B 2310 Rijkevorsel België Tel: 0032 3 311 68 65 Fax: 0032 3 311 68 32 www.hvsi.be info@hvsi.be

HVS Poedercoating Zuiderdijk 6B 2310 Rijkevorsel België Tel: 0032 3 311 68 65 Fax: 0032 3 311 68 32 www.hvsi.be info@hvsi.be HVS Poedercoating Zuiderdijk 6B 2310 Rijkevorsel België Tel: 0032 3 311 68 65 Fax: 0032 3 311 68 32 www.hvsi.be info@hvsi.be 2 Inhoud STRAALAFDELING 4-5 Handmatig stralen Stralen SA SA 3 Stralen tot zilverblank

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

Falco heeft een innovatieve fietsstandaard ontworpen; de FalcoIon. voor een elektrische fiets.

Falco heeft een innovatieve fietsstandaard ontworpen; de FalcoIon. voor een elektrische fiets. FalcoION VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD FALCOION Falco heeft een innovatieve fietsstandaard ontworpen; de FalcoIon. Een fietsstandaard waarin de fiets makkelijk geparkeerd kan worden, met 1 of 2 oplaadpunten

Nadere informatie

FalcoJona & FalcoBin afvalbak

FalcoJona & FalcoBin afvalbak FalcoJona FalcoBin VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD FalcoJona & De FalcoJona en de FalcoBin zijn de nieuwe afvalbakken van Falco. Ontworpen door IPV Delft in nauwe samenwerking met Falco, en gemaakt in onze

Nadere informatie

Nano Green World Metal AntiCorrosion

Nano Green World Metal AntiCorrosion Nano Green World Metal AntiCorrosion Op basis van Nanotechnologie Beschermt net zo goed als thermisch verzinken Vormt een zeer dunne beschermlaag Spaart energie en grondstoffen Is veelzijdig, flexibel

Nadere informatie

Technische Avond Ra 4. Conservering

Technische Avond Ra 4. Conservering Technische Avond Ra 4 Conservering In deze presentatie Inleiding Algemeen Nieuw of bestaand casco Voorbehandeling Schooperen Verf Scoutingvlet Inleiding Wie zijn wij Onderhoud een à Mogelijkheden en afweging

Nadere informatie

Metaal 2e college metaal Utrecht

Metaal 2e college metaal Utrecht Metaal 2e college metaal Utrecht Vandaag: Afronden introductie metalen algemeen - algemene kenmerken - legeringen - ferro / non ferro - edelmetalen - eigenschappen IJzer en staal boek Algemene eigenschappen

Nadere informatie

Metaal. 2e college metaal Utrecht. Materialen

Metaal. 2e college metaal Utrecht. Materialen Metaal 2e college metaal Utrecht Materialen Vandaag: Afronden introductie metalen algemeen - algemene kenmerken - legeringen - ferro / non ferro - edelmetalen - eigenschappen IJzer en staal Materialenboek

Nadere informatie

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Mooi van buiten, mooi van binnen Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Het visitekaartje van uw bedrijf of woning... Complete aanpak Wat mooi is, wilt u graag mooi houden. Bij Buijs Project

Nadere informatie

Sikkens Redox, helderheid in metaalbescherming

Sikkens Redox, helderheid in metaalbescherming Infoblad 1270 Sikkens Redox, helderheid in metaalbescherming Verfsystemen voor onderhoud in de woning- en utiliteitsbouw Staal, verzinkt staal, aluminium voor elk type ondergrond staat het juiste verfsysteem

Nadere informatie

PARKEERKLIKBEUGEL. parkeerplaatsen veilig te reserveren.

PARKEERKLIKBEUGEL. parkeerplaatsen veilig te reserveren. Parkeer Klikbeugel VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD PARKEERKLIKBEUGEL De parkeerklikbeugel van Falco heeft inmiddels in grote aantallen haar weg gevonden in Europa. Soms is het namelijk nodig, met name op

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon AntiCorrosion Metal

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon AntiCorrosion Metal Titel Tekst Orange Nano Guardon AntiCorrosion Metal Metaal corrosie brengt hoge kosten en veiligheidsrisico s met zich mee Corrosie is de aantasting van metalen door zuurstof en water in de lucht, het

Nadere informatie

[Du plex-sy steem] zelfst.naamw. Tweevoudig, dubbel Iets dat op een samenhangende manier is opgezet of georganiseerd

[Du plex-sy steem] zelfst.naamw. Tweevoudig, dubbel Iets dat op een samenhangende manier is opgezet of georganiseerd [Du plex-sy steem] zelfst.naamw. Tweevoudig, dubbel Iets dat op een samenhangende manier is opgezet of georganiseerd Combinatie van verf en thermisch verzinkt staal Duplex-systeem 1 2 3 De combinatie van

Nadere informatie

DCC & HMR. Innovatie in conservering. Verleng de levensduur van masten met Kaal DCC-coating & HMR maaiveldbescherming.

DCC & HMR. Innovatie in conservering. Verleng de levensduur van masten met Kaal DCC-coating & HMR maaiveldbescherming. DCC & HMR Verleng de levensduur van masten met Kaal DCC-coating & HMR maaiveldbescherming. more than masts voor masten: Kaal DCC-coating HMR maaiveldbescherming Kaal Masten staat in voor het verlengen

Nadere informatie

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss. Wit en vrijwel alle kleuren. Halfglans. Blik (basis en verharder) van 1 liter en 2,5 liter.

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss. Wit en vrijwel alle kleuren. Halfglans. Blik (basis en verharder) van 1 liter en 2,5 liter. OMSCHRIJVING Tweecomponenten, halfglanzende finish voor buiten op basis van polyurethan. GEBRUIKSDOEL Voor het afwerken van staal, thermisch verzinkt staal, non-ferro metalen en kunststof dat op passende

Nadere informatie

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss Kenmerkenblad Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleuren en glans Verpakking Basisgegevens Tweecomponenten, halfglanzende finish voor buiten op basis van polyurethaan. Voor het afwerken van

Nadere informatie

ALGEMEEN CERTIFICATEN

ALGEMEEN CERTIFICATEN SNEEUWPLOEG PT ALGEMEEN De ITM sneeuwploeg is een baanbrekend product, ontwikkeld in Italië, ze geven zeer goede resultaten, ook in moeilijke omstandigheden. Ze worden ingezet in straten, stegen, voet-

Nadere informatie

nagedacht is en eenvoudig te legen. Ultiem.

nagedacht is en eenvoudig te legen. Ultiem. FalcoUltimo VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD FALCOULTIMO De moderne mens heeft een druk en hectisch bestaan. Veel onderweg en eten en drinken vaker terwijl we onderweg zijn. Met afvalbakken op elke straathoek

Nadere informatie

Voor een duurzame bescherming van metaal. coatingmanagers. Internet www.dijkmancoating.nl. E-mail info@dijkmancoating.nl. Telefoon +31 (0)314 37 04 10

Voor een duurzame bescherming van metaal. coatingmanagers. Internet www.dijkmancoating.nl. E-mail info@dijkmancoating.nl. Telefoon +31 (0)314 37 04 10 Voor een duurzame bescherming van metaal Telefoon +31 (0)314 37 04 10 Internet www.dijkmancoating.nl E-mail info@dijkmancoating.nl Van de ontwerpfase tot aan de logistiek Zoals u weet is de metaalindustrie

Nadere informatie

Sigma Multiprimer 2K EP

Sigma Multiprimer 2K EP Kenmerkenblad Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleuren en glans Verpakking Basisgegevens Universele tweecomponenten zinkfosfaatprimer op basis van epoxy. Primer voor staal, thermisch verzinkt

Nadere informatie

GEVEL ONDERHOUD. Samenstelling van de metalen gevel

GEVEL ONDERHOUD. Samenstelling van de metalen gevel GEVEL ONDERHOUD Samenstelling van de metalen gevel OVERZICHT Substraat Coating Schoonmaken Schade Kwaliteitsystemen KIJKEN KIJKEN SUBSTRAAT Aluminium Staal RVS (Glas) SUBSTRAAT - ALUMINIUM Profielen (AlMgSi0,5)

Nadere informatie

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter.

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter. OMSCHRIJVING Watergedragen, zijdeglanzende, tweecomponenten primer en aflak voor buiten en binnen op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Het beschermen van staal, thermisch verzinkt staal en non-ferro metalen.

Nadere informatie

LEGI-Galva + De betere TRIPLEX-coating

LEGI-Galva + De betere TRIPLEX-coating LEGI-Galva + De betere TRIPLEX-coating Zink Chroom Lak Optimale bescherming Mooi om te zien Supersnel leverbaar LEGI-Galva + De betere TRIPLEX-bescherming van LEGI Zink Chroom Lak Uitsluitend in een dompelbad

Nadere informatie

De Nieuwe Generatie Watergedragen Coatingsystemen voor de Industriële Schilder

De Nieuwe Generatie Watergedragen Coatingsystemen voor de Industriële Schilder De Nieuwe Generatie Watergedragen Coatingsystemen voor de Industriële Schilder Coatright, De nieuwe Coatingsystemen voor DANKZIJ HET INNOVATIEVE MENGSYSTEEM IS ELKE KLEUR À LA MINUTE LEVERBAAR! Uniek is

Nadere informatie

FalcoPerfo FALCOPERFO. De stalen FalcoPerfo serie heeft zich door de jaren heen bewezen als één van de

FalcoPerfo FALCOPERFO. De stalen FalcoPerfo serie heeft zich door de jaren heen bewezen als één van de VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD FALCOPERFO De stalen FalcoPerfo serie heeft zich door de jaren heen bewezen als één van de meest verkochte serie straatmeubilair uit ons leveringsprogramma. Mooi om te zien

Nadere informatie

zijn er nog verrassingen?

zijn er nog verrassingen? Corrosie: zijn er nog verrassingen? Ed Reddering TNO Industrie en Techniek Den Helder Definitie corrosie Corrosie kan worden gedefinieerd als: De ongewenste aantasting van een materiaal ten gevolge van

Nadere informatie

Rilsan. Toepassingen. unieke wervelsinterprocédé bekleedt Kersten Kunststofcoating leidingdelen en andere constructies met een.

Rilsan. Toepassingen. unieke wervelsinterprocédé bekleedt Kersten Kunststofcoating leidingdelen en andere constructies met een. Rilsan Rilsan Rilsan is een hoogwaardige thermoplastische poedercoating, die wordt geproduceerd op basis van plantaardige ricinusolie. Deze olie wordt gewonnen uit de zaden van de ricinus communis, die

Nadere informatie

STOELEN, individueel zitplezier

STOELEN, individueel zitplezier Stoelen VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD STOELEN, individueel zitplezier In dit productblad laat Falco de grote variatie in stoelen zien. Stoelen worden ook in het straatbeeld steeds vaker ingezet in plaats

Nadere informatie

Sigmetal HB Miocoat 2K. Blik (basis en verharder) van 1 liter.

Sigmetal HB Miocoat 2K. Blik (basis en verharder) van 1 liter. OMSCHRIJVING Tweecomponenten ijzerglimmer coating voor buiten op basis van polyurethan. GEBRUIKSDOEL Voor het afwerken van staal, thermisch verzinkt staal, non-ferro metalen en kunststof dat op passende

Nadere informatie

TA Schilderadvies Straatverlichting Gemeente Hoorn Hoorn. Opdrachtgever Gemeente Hoorn Afd Stadsbeheer Nieuwe Steen AR Hoorn

TA Schilderadvies Straatverlichting Gemeente Hoorn Hoorn. Opdrachtgever Gemeente Hoorn Afd Stadsbeheer Nieuwe Steen AR Hoorn TA16-310807-2 Schilderadvies Straatverlichting Gemeente Hoorn Hoorn Opdrachtgever Gemeente Hoorn Afd Stadsbeheer Nieuwe Steen 1 1620 AR Hoorn Uithoorn, 29 juni 2016 Uw contactpersoon: Technisch Commercieel

Nadere informatie

Brieven Bussen BRIEVENBUSSEN. Falco biedt een compleet programma om de buitenwereld mooier te maken, brievenbussen

Brieven Bussen BRIEVENBUSSEN. Falco biedt een compleet programma om de buitenwereld mooier te maken, brievenbussen Brieven Bussen VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD BRIEVENBUSSEN Falco biedt een compleet programma om de buitenwereld mooier te maken, brievenbussen mogen dan niet ontbreken. In dit productblad worden de diverse

Nadere informatie

uit banken, plantenbakken, een afvalbak en een bolder.

uit banken, plantenbakken, een afvalbak en een bolder. Cima VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD CIMA Het parkmeubilair van Cima is van Italiaanse komaf en kenmerkt zich door de strakke geometrische vormgeving. De vormen zijn overwegend zuiver vierkant, rechthoekig

Nadere informatie

[Ver zin ken] (galvaniseren) ww., verzinkte [ver zink te], verzinkt [ver zinkt], met een laagje zink bedekken Verschillende technieken om te verzinken

[Ver zin ken] (galvaniseren) ww., verzinkte [ver zink te], verzinkt [ver zinkt], met een laagje zink bedekken Verschillende technieken om te verzinken [Ver zin ken] (galvaniseren) ww., verzinkte [ver zink te], verzinkt [ver zinkt], met een laagje zink bedekken Verschillende technieken om te verzinken Zinkinfo Benelux Op 21 september 2010 is de de nieuwe

Nadere informatie

U heeft een idee en wij maken het tastbaar!

U heeft een idee en wij maken het tastbaar! Dunia Coatings ontwikkelt en produceert high performance industriële coatings, markeerinkten en hoogwaardige gebruiksklare verf. Door onze jarenlange laboratorium ervaring staat innovatie en flexibiliteit

Nadere informatie

groenkleurig geel (roodbruin op verzoek) - eiglans

groenkleurig geel (roodbruin op verzoek) - eiglans 6 pagina's Herziene versie van september 2009 OMSCHRIJVING VOORNAAMSTE KENMERKEN KLEUREN EN GLANS BASISGEGEVENS BIJ 20 C Dichtheid Volume vaste stof VOS (bij levering) Aanbevolen droge laagdikte Theoretisch

Nadere informatie

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin Kenmerkenblad Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleuren en glans Watergedragen, zijdeglanzende, tweecomponenten primer en aflak voor buiten en binnen op basis van epoxy. Het beschermen van

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN. Stalen jachten. Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur

VERFSYSTEMEN. Stalen jachten. Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur VERFSYSTEMEN Stalen jachten Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur www.de-ijssel-coatings.nl december 2011 JACHTEN - STAAL INHOUD De IJssel Coatings B.V.

Nadere informatie

donderdag 28 juni 2012

donderdag 28 juni 2012 donderdag 28 juni 2012 1 1 WAT IS ROEST? = reactie met zuurstof en water. Mengeling van ijzeroxide en hydroxylgroepen. = een term voor een vorm van corrosie van ijzerhoudende materialen. donderdag 28 juni

Nadere informatie

Aluzinc in de bouw. ARCELOR FCS COMMERCIAL Arcelor Group S T E E L F O R L I F E

Aluzinc in de bouw. ARCELOR FCS COMMERCIAL Arcelor Group S T E E L F O R L I F E Al meer dan een kwarteeuw bewijst Aluzinc zijn uitzonderlijke weerstand tegen natuurlijke corrosie. Dit is het resultaat van de gecombineerde werking van aluminium en zink. Aluzinc in de bouw Een natuurlijke

Nadere informatie

FalcoPerfo FALCOPERFO. De stalen FalcoPerfo serie heeft zich door de jaren heen bewezen als één van de

FalcoPerfo FALCOPERFO. De stalen FalcoPerfo serie heeft zich door de jaren heen bewezen als één van de VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD FALCOPERFO De stalen FalcoPerfo serie heeft zich door de jaren heen bewezen als één van de meest verkochte serie straatmeubilair uit ons leveringsprogramma. Mooi om te zien

Nadere informatie

Sigmetal Miocoat 2K. Blik (basis en verharder) van 1 liter.

Sigmetal Miocoat 2K. Blik (basis en verharder) van 1 liter. OMSCHRIJVING Tweecomponenten ijzerglimmer coating voor buiten op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Voor het afwerken van staal, thermisch verzinkt staal, non-ferro metalen en kunststof dat op passende wijze

Nadere informatie

www.vanparysbvba.be WIJ BESCHERMEN UW INVESTERING TEGEN CORROSIE

www.vanparysbvba.be WIJ BESCHERMEN UW INVESTERING TEGEN CORROSIE www.vanparysbvba.be WIJ BESCHERMEN UW INVESTERING TEGEN CORROSIE VAN EENMANSZAAK TOT FAMILIEBEDRIJF DE FIJNERE KNEPEN VAN HET VAK In 1992 ziet Metallisatie Vanparys het levenslicht. Het is op dat moment

Nadere informatie

MALLEN VOOR PREFAB BETON

MALLEN VOOR PREFAB BETON pagina 1 van 5 INLEIDING De IJssel Coatings B.V. is een Nederlandse fabrikant van coatings en aanverwante materialen en is met name gespecialiseerd in twee componenten materialen op basis van epoxy, polyurethaan

Nadere informatie

Cursus Inspectie Staalconservering

Cursus Inspectie Staalconservering Cursus Inspectie Staalconservering Inleiding Verf en coatings spelen een belangrijke rol in de strijd tegen corrosie van staal en andere metalen constructies. Om de kwaliteit te waarborgen is controle

Nadere informatie

infosteel Gids voor bescherming van staal tegen corrosie Binnen- en buitenconstructies 1ste editie: mei 2012 Waarde: 10 EUR

infosteel Gids voor bescherming van staal tegen corrosie Binnen- en buitenconstructies 1ste editie: mei 2012 Waarde: 10 EUR /07/2009 12:57:01 infosteel Gids voor bescherming van staal tegen corrosie Binnen- en buitenconstructies 1ste editie: mei 2012 Waarde: 10 EUR 1. Inleiding 1.1 Voorwoord Deze gids is opgesteld op basis

Nadere informatie

STAAL / ROEST MOGELIJKHEDEN

STAAL / ROEST MOGELIJKHEDEN ONTROESTEN WAAROM IBIX Handzaam en lichtgewicht. Gebruiksvriendelijk Enorme tijdsbesparing t.o.v. traditionele methoden bij het ontroesten. Betere kwaliteit van werken in kortere tijd. Roest 100% verwijderen

Nadere informatie

BICCS VERFSYSTEMEN. Zie tevens de info op www.biccs.nl (v1. 01-2014)

BICCS VERFSYSTEMEN. Zie tevens de info op www.biccs.nl (v1. 01-2014) Zie tevens de info op www.biccs.nl (v1. 01-2014) Een overzicht van indicatieve BICCS verfsystemen voor verschillende ondergronden: staal, verzinkt staal, aluminium/rvs, kunststoffen, MDF/spaanplaat en

Nadere informatie

SECURITY-tools BALLISTISCHE COMPOSIETPANELEN. Kogelwerend en explosiewerend plaatmateriaal.

SECURITY-tools BALLISTISCHE COMPOSIETPANELEN. Kogelwerend en explosiewerend plaatmateriaal. SECURITY-tools SECURITY-TOOLS bvba Industriepark E17/3 - Mosten 13 - B9160 Lokeren info@security-tools.be - T +32 (0)9 395.20.35 - F +32 (0)9 395.20.21 BALLISTISCHE COMPOSIETPANELEN Kogelwerend en explosiewerend

Nadere informatie

CPS-ZF Zinkfolie. Algemeen. Belangrijkste eigenschappen. 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag.

CPS-ZF Zinkfolie. Algemeen. Belangrijkste eigenschappen. 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag. CPS-ZF Zinkfolie 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag. Algemeen CPS-ZF Zinkfolie is een opofferende galvanische anode specifiek ontworpen voor het bieden

Nadere informatie

VOORBEHANDELING VOOR DE SCHILDER STAAT ALTIJD NAAST JE

VOORBEHANDELING VOOR DE SCHILDER STAAT ALTIJD NAAST JE VOOR DE SCHILDER STAAT ALTIJD NAAST JE VOOR ELKE ONDERGROND EEN GESCHIKTE OPLOSSING PRIMERS WATERGEDRAGEN MULTI-PRIMER ACRYL-PRIMER ISO METAL-PRIMER AC DE JUISTE BASIS VOOR EEN PERFECT RESULTAAT Elke professionele

Nadere informatie

Anodisiren. Slijpen. Coating. Lakverwijdering OVER

Anodisiren. Slijpen. Coating. Lakverwijdering OVER Anodisiren Slijpen Coating Lakverwijdering OVER Over: edele oppervlakten met profiel De bedrijven OVER ELOXAL GmbH en OVER BESCHICHTUNGS GmbH bieden competentie en service rond de hele metaal- oppervlaktenveredeling.

Nadere informatie

Containerchassis, 3 assen, 9 ton/as, star, lengte 30", 40" (2x20"), 45", koppelhoogte mm

Containerchassis, 3 assen, 9 ton/as, star, lengte 30, 40 (2x20), 45, koppelhoogte mm Pagina 1 / 5 Assen en Banden: Luchtgeveerde assen met schijfreen. Draagvermogen 9 ton. Met hef- en dalenventiel. Banden enkellucht 385/65R 22,5" op stalen wielen. Merkkeuze van assen en banden door Tracon

Nadere informatie

ALGEMENE GARANTIE INHOUD. 1) ALUMINIUM MATERIALEN a) Garantie voor 10 jaar b) Samenstelling c) Toleranties d) Onderhoudshandleiding

ALGEMENE GARANTIE INHOUD. 1) ALUMINIUM MATERIALEN a) Garantie voor 10 jaar b) Samenstelling c) Toleranties d) Onderhoudshandleiding INHOUD 1) ALUMINIUM MATERIALEN 2) RVS-MATERIALEN 3) MATERIALEN VAN STAAL 4) RUBBERPRODUCTEN a) Garantie voor 1 jaar 5) POEDERGECOATE OPPERVLAKKEN b) Onderhoudshandleiding 1) ALUMINIUM MATERIALEN Alle door

Nadere informatie

Praktijkrichtlijn voor het aanbrengen van thermisch gespoten lagen (metallisatie) op staal gevolgd door een organische deklaag

Praktijkrichtlijn voor het aanbrengen van thermisch gespoten lagen (metallisatie) op staal gevolgd door een organische deklaag Ecologisch Verantwoord produceren door Innovatieve Oppervlaktebehandeling Praktijkrichtlijn voor het aanbrengen van thermisch gespoten lagen (metallisatie) op staal gevolgd door een organische deklaag

Nadere informatie

mei 11, 2017 Het ABC van Thermisch Verzinken

mei 11, 2017 Het ABC van Thermisch Verzinken mei 11, 2017 Het ABC van Thermisch Verzinken Inhoud Missie Zinkinfo Benelux Waarom verzinken? Verzinkmethoden Eigenschappen thermisch verzinken Leidraad goed en veilig thermisch verzinken Materiaal ConstrucBedetaillering

Nadere informatie

Kwaliteitseisen voor het industrieel aanbrengen van organische deklagen op discontinu thermisch verzinkt staal (duplex-systeem)

Kwaliteitseisen voor het industrieel aanbrengen van organische deklagen op discontinu thermisch verzinkt staal (duplex-systeem) Belgische praktijkrichtlijn duplex BPR 1197: Kwaliteitseisen voor het industrieel aanbrengen van organische deklagen op discontinu thermisch verzinkt staal (duplex-systeem) 3 de herziene uitgave september

Nadere informatie

Testen Meten Inspecteren

Testen Meten Inspecteren Testen Meten Inspecteren Thema s Zoutmetingen Stoftest Straalreinheid Laagdikte 1 Zoutmetingen Beoordeling van in water oplosbare zouten! Oorzaken: Maritiem klimaat/zilte lucht, vervuilde hergebruikte

Nadere informatie

REFERENTIESYSTEEM VOOR HET CERTIFICAAT INDUSTRIELE SCHILDER VOOR CORROSIEWEREND SCHILDERWERK

REFERENTIESYSTEEM VOOR HET CERTIFICAAT INDUSTRIELE SCHILDER VOOR CORROSIEWEREND SCHILDERWERK Blad 1 van 7 REFERENTIESYSTEEM VOOR HET CERTIFICAAT VOOR CORROSIEWEREND SCHILDERWERK Niveau 1: Certificatie van industriële schilders Deel 4: Certificaat Metalliseur Vlamspuiten 1. TOEPASSINGSDOMEIN Dit

Nadere informatie

SolidLux Adhesive 6000

SolidLux Adhesive 6000 SolidLux Adhesive 6000 Productomschrijving Oplosmiddelvrije transparante hechtlaag in het SolidLux coatingssysteem met als afwerklagen de Solidlux Basecoat 9000 en Topcoat 9000. Uitharding vindt plaats

Nadere informatie

Uitvoering. Ondergrond

Uitvoering. Ondergrond {tab=omschrijving}troffelvloeren, ook wel mortelvloeren genoemd, zijn kunststofvloeren die bestaan uit onder andere gekleurd kwartszand en minerale vulstoffen gemengd met twee componenten hoogwaardige

Nadere informatie

F.1 Mechanische oppervlaktebehandelingen F.1.1 Visuele keuring F.1.2 Ruwheid F.1.3 Glansmeting

F.1 Mechanische oppervlaktebehandelingen F.1.1 Visuele keuring F.1.2 Ruwheid F.1.3 Glansmeting BIJLAGE F KEURING F.1 Mechanische oppervlaktebehandelingen F.1.1 Visuele keuring F.1.2 Ruwheid F.1.3 Glansmeting F.2 Reinigen F.3 Beitsen F.4 Thermisch verzinken F.4.1 Voorbehandelingsfouten F.4.2 Verzinkfouten

Nadere informatie

Sigmetal Aquacoat 2K Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter.

Sigmetal Aquacoat 2K Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter. OMSCHRIJVING Watergedragen, zijdeglanzende, tweecomponenten primer en aflak voor buiten en binnen op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Het beschermen van staal, thermisch verzinkt staal en non-ferro metalen.

Nadere informatie

de bloemen een terugkerend element. en buitenverlichting.

de bloemen een terugkerend element. en buitenverlichting. MONET VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD MONET Van deze serie parkmeubilair fleurt het straatbeeld letterlijk op. In de Monet-serie zijn de bloemen een terugkerend element. Monet herinnert aan de Franse schilder

Nadere informatie

Core-composite. De Core-composite constructie

Core-composite. De Core-composite constructie Core-composite In Core-composite bouwen houdt in, dat men d.m.v. epoxy-verlijming een samenstelling maakt van verschillende materialen waardoor een plaatmateriaal ontstaat welke kan wedijveren met de reeds

Nadere informatie

DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7

DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7 www.teknos.com DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7 11 01.02.2008 Epoxy Primer VERF TYPE TEKNOPLAST PRIMER 7 is een oplosmiddeldragende epoxy primer in twee delen met een lage inhoud oplosmiddel. GEBRUIK

Nadere informatie

ISO 12944 Een mondiale corrosienorm

ISO 12944 Een mondiale corrosienorm ISO 12944 Een mondiale corrosienorm 2 3 ISO 12944 Verven en vernissen - Bescherming van staalconstructies tegen corrosie door middel van verfsystemen ISO 12944 (deel 1-8) is in 1998 uitgebracht als Europese

Nadere informatie

SolidLux Basecoat 9000

SolidLux Basecoat 9000 SolidLux Basecoat 9000 Productomschrijving Dekkende oplosmiddelvrije grond- en tussenlaag in het SolidLux coatingssysteem met als afwerklaag de Solidlux Topcoat 9000. Uitharding vindt plaats middels curen

Nadere informatie

basis college bouwkunde bok5

basis college bouwkunde bok5 basis college bouwkunde bok5 lesweek 7 gevels Instituut Bouwkunde & Civiele Techniek docent: ir.m.marynissen beëindiging gemetselde muren muurafdekker met minimaal 40mm overstek en voorzien van een waterhol

Nadere informatie

Solderen en lassen. Nummer 31

Solderen en lassen. Nummer 31 Nummer 31 Art.nr. 691488 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als gaat solderen of lassen. We leggen u eerst het verschil uit tussen solderen en lassen. Vervolgens

Nadere informatie

Corrosiebelastingscategorieën in relatie tot 1350 Sigma verfsystemen

Corrosiebelastingscategorieën in relatie tot 1350 Sigma verfsystemen De NEN-EN-ISO 12944 behandelt de bescherming van staalconstructies tegen corrosie door middel van verfsystemen. In Deel 2 van deze norm worden in een tabel de diverse corrosie gegeven. Het toepassingsgebied

Nadere informatie

OC-Plan. Bewezen kwaliteit!

OC-Plan. Bewezen kwaliteit! OC-Plan OC-Plan is een hoogwaardige dakbaan met een bewezen levensduur van meer dan 30 jaar. Bovendien is OC-Plan eenvoudig, brandveilig en rechtstreeks toe te passen op bestaande bitumineuze dakbedekking.

Nadere informatie

onderhouden Inoxspray De corrosiebestendige beschermingslaag van roestvaststaal.

onderhouden Inoxspray De corrosiebestendige beschermingslaag van roestvaststaal. Inoxspray De corrosiebestendige beschermingslaag van roestvaststaal. Inoxspray is opgebouwd uit diverse delen waaronder acrylhars en RVS. Deze spray brandt niet weg tijdens het lasproces door de hoge temperatuurs

Nadere informatie

cursus Vakbekwaamheid Metaalconservering constructieschilder spuiter straler

cursus Vakbekwaamheid Metaalconservering constructieschilder spuiter straler cursus Vakbekwaamheid Metaalconservering constructieschilder spuiter straler cursus Vakbekwaamheid Metaalconservering De kwaliteit en daarmee samenhangend de duurzaamheid van metaalconserveringswerk wordt

Nadere informatie

STAAL SERVICE VLAANDEREN STERK IN METAAL EN SERVICE NON-FERRO & SPECIAAL-STAAL

STAAL SERVICE VLAANDEREN STERK IN METAAL EN SERVICE NON-FERRO & SPECIAAL-STAAL STAAL SERVICE VLAANDEREN STERK IN METAAL EN SERVICE NON-FERRO & SPECIAAL-STAAL INDUSTRIEPARK NOORD II ZANDVOORTSTRAAT 17 B-2800 MECHELEN TEL. 0032 15 20 29 60 FAX 0032 15 20 29 30 EMAIL: SALES@STAALSERVICEVLAANDEREN.BE

Nadere informatie

Approved. Eigendom Test/Standaard Beschrijving Vaste stoffen per volume ISO 3233 Glans graad (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Eigendom Test/Standaard Beschrijving Vaste stoffen per volume ISO 3233 Glans graad (GU 60 ) ISO 2813 Approved 32222;32223;35142 1 32222 Epoxy composite ^(ValidationDate) 1 Produkt beschrijving Dit is een twee componenten glasvezel versterkte epoxy samengestelde coating. Het is hitte bestendig tot 250

Nadere informatie

1.2 Structurele blindklinkbevestigers

1.2 Structurele blindklinkbevestigers HOOFDSTUK 1 Technische informatie blindklinken 1.1 POP nagels De POP nagel bestaat uit een holle klinknagel die gemonteerd is op een metalen pen. De verwerking van POP nagels is zeer eenvoudig omdat ze

Nadere informatie

Sigmetal Primer 2K. Universele tweecomponenten solventgedragen zinkfosfaatprimer voor binnen en buiten op basis van epoxy.

Sigmetal Primer 2K. Universele tweecomponenten solventgedragen zinkfosfaatprimer voor binnen en buiten op basis van epoxy. januari 2007 Omschrijving Universele tweecomponenten solventgedragen zinkfosfaatprimer voor binnen en buiten op basis van epoxy. Gebruiksdoel Primer voor staal, thermisch verzinkt staal, non-ferro metalen

Nadere informatie

Draai - en Slagbomen DRAAI- EN SLAGBOMEN. Falco fabriceert al jarenlang handbediende slag- en draaibomen en kan zich meten

Draai - en Slagbomen DRAAI- EN SLAGBOMEN. Falco fabriceert al jarenlang handbediende slag- en draaibomen en kan zich meten Draai - en Slagbomen VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD DRAAI- EN SLAGBOMEN Falco fabriceert al jarenlang handbediende slag- en draaibomen en kan zich meten met gerenomeerde wereldspelers op dit gebied. De

Nadere informatie

Verfsystemen voor thermisch verzinkt staal buiten 4842 Afwerking met oplosmiddelhoudende acrylaat (C2 + C3 systeem)

Verfsystemen voor thermisch verzinkt staal buiten 4842 Afwerking met oplosmiddelhoudende acrylaat (C2 + C3 systeem) OMSCHRIJVING De systemen omschreven in dit systeemblad zijn geschikt voor corrosiebelastingscategorie C2 + C3, conform NEN EN ISO 12944-2. Meer informatie over corrosiebelastingscategorieën wordt gegeven

Nadere informatie

COLORAL Het kleurrijke aluminium hemelwaterafvoerpakket!

COLORAL Het kleurrijke aluminium hemelwaterafvoerpakket! COLORAL Het kleurrijke aluminium hemelwaterafvoerpakket! RAL 6005 RAL 8011 RAL 9010 RAL 7035 RAL 7016 RAL 5013 HET COLORAL PAKKET IS IN IEDERE RAL - KLEUR VERKRIJGBAAR. ER ZIJN ZES STANDAARD KLEUREN. COLORAL,

Nadere informatie

STALEN PERGOLA S. aanvulling van de omgeving.

STALEN PERGOLA S. aanvulling van de omgeving. Pergola s VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD STALEN PERGOLA S De stalen pergola s van Falco bestaan uit allerlei draadconstructies. Constructie is een breed begrip en dat is ook de bedoeling. Want met deze

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN VOOR STAAL EN ALUMINIUM

VERFSYSTEMEN VOOR STAAL EN ALUMINIUM Billy Black 2003 Corrosiewering en verfraaiing Staal en aluminium worden in de jachtbouw toegepast om hun sterkte, gemakkelijke verwerkbaarheid en waterdichtheid. Zowel om corrosie tegen te gaan als voor

Nadere informatie

EISEN CONSERVERING STALEN- EN ALUMINIUM ONDERDELEN t.b.v. BETONNEN KUNSTWERKEN

EISEN CONSERVERING STALEN- EN ALUMINIUM ONDERDELEN t.b.v. BETONNEN KUNSTWERKEN t.b.v. BETONNEN KUNSTWERKEN pagina : 1 van 11 EISEN CONSERVERING STALEN- EN ALUMINIUM ONDERDELEN t.b.v. BETONNEN KUNSTWERKEN Document : NBD 10005 Uitgave : 02-02-2005 Afd./opsteller * toetser * autorisator

Nadere informatie

Ook zijn er de standaard mobiele straalhallen welke eenvoudig zonder extra voorzieningen geplaatst kunnen worden.

Ook zijn er de standaard mobiele straalhallen welke eenvoudig zonder extra voorzieningen geplaatst kunnen worden. Vrijstraalhallen - Vrijstraal ruimtes - Straalhallen Leering Hengelo is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het leveren van straalhallen. Engineering en fabricage van de hallen vindt plaats in eigen

Nadere informatie

Sigma Torno Satin. Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie.

Sigma Torno Satin. Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie. juli 2009 TECHNISCHE FICHE Omschrijving Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie. Gebruiksdoel Het voor- en aflakken van hout Voor schilderen van staal

Nadere informatie

^(ValidationDate) Approved

^(ValidationDate) Approved Approved 429 1 429 acrylic ^(ValidationDate) 1 Produkt beschrijving Dit is een één component fysisch drogende acrylic coating. Het heeft een matte finish. Het is een high build product. Het is snel drogend.

Nadere informatie

REINIGEN VAN STAAL EN VERWIJDEREN VAN ROEST 1490

REINIGEN VAN STAAL EN VERWIJDEREN VAN ROEST 1490 een zeven pagina's tellende uitgave herziene versie van 5-1997 METHODEN VOOR ONTROESTEN Borstelen met staalborstel Bikken Naaldhamer Vlamreiniging Schuurschijf De levensduur van een coating op een stalen

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Stalen jachten

VERFSYSTEMEN Stalen jachten VERFSYSTEMEN Stalen jachten Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN - STAAL INHOUD De IJssel Coatings B.V.

Nadere informatie

ANTICORROSIEBEHANDELING VOOR LEVENSLANGE PRESTATIES

ANTICORROSIEBEHANDELING VOOR LEVENSLANGE PRESTATIES ANTICORROSIEBEHANDELING VOOR LEVENSLANGE PRESTATIES BESCHERMT Een kraan wordt voortdurend blootgesteld aan de elementen van de natuur. Regen, stof, zand en zonlicht zijn meedogenloze invloeden die de kraan

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

REFERENTIESYSTEEM VOOR HET CERTIFICAAT INDUSTRIELE SCHILDER VOOR CORROSIEWEREND SCHILDERWERK

REFERENTIESYSTEEM VOOR HET CERTIFICAAT INDUSTRIELE SCHILDER VOOR CORROSIEWEREND SCHILDERWERK Blad 1 van 6 REFERENTIESYSTEEM VOOR HET CERTIFICAAT VOOR CORROSIEWEREND SCHILDERWERK Niveau 1: Certificatie van industriële schilders Deel 2 : Certificaat Straler 1. TOEPASSINGSDOMEIN Dit document bepaalt

Nadere informatie

Edegem 10/11 juni 2010. Corrosiebescherming Ir. Paul Meekels, afdelingshoofd Afdeling Metaalstructuren Vlaamse Overheid. Corrosiebescherming

Edegem 10/11 juni 2010. Corrosiebescherming Ir. Paul Meekels, afdelingshoofd Afdeling Metaalstructuren Vlaamse Overheid. Corrosiebescherming Studiedag EN1090 Edegem 10/11 juni 2010 Corrosiebescherming Ir. Paul Meekels, afdelingshoofd Afdeling Metaalstructuren Vlaamse Overheid Corrosiebescherming Voorschriften volgens EN 1090-2 Visie van de

Nadere informatie

Verduurzamen van metaal

Verduurzamen van metaal Verduurzamen van metaal meer dan een specialist in coaten N edcoat is een totaalaanbieder in oppervlaktebehandeling: beschermt en decoreert metaal door middel van anodiseren, duplex, natlakken, poedercoaten,

Nadere informatie

OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar.

OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar. W360 ALGEMEEN 2K Houtreparatiepasta OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar. TOEPASSING Handige 2in1 koker Uitstekende hechting Perfect schuurbaar

Nadere informatie

Buisbevestigingssysteem voor binnen- én buitentoepassingen

Buisbevestigingssysteem voor binnen- én buitentoepassingen Buisbevestigingssysteem voor binnen- én buitentoepassingen Corrosiebestendigheid C1 - C4 ISO 12944-2 Zoutsproeitest 1000 uur ISO 9227 Buitentoepassing 20 jaar garantie walraven.com - - Voor binnen én buiten

Nadere informatie

NC 2K Clearcoat. Toepassingen: - Aluminium gevel beplating - Gepoedercoate oppervlakten - Stalen ondergronden - Trespa gevelbeplating

NC 2K Clearcoat. Toepassingen: - Aluminium gevel beplating - Gepoedercoate oppervlakten - Stalen ondergronden - Trespa gevelbeplating NC 2K Clearcoat Omschrijving : NC 2k Clearcoat 2 component-polysiloxan-epoxy eenlaags veredeling is een transparante 2 componenten coating gebaseerd op nanotechnologie. Voorwerpen behandeld met NC 2k Clearcoat

Nadere informatie