Oktober Bidden is praten met God. Als je iemand zou vragen: "Heb je wel eens gebeden", dan zal je best vaak "ja" horen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oktober Bidden is praten met God. Als je iemand zou vragen: "Heb je wel eens gebeden", dan zal je best vaak "ja" horen."

Transcriptie

1 Oktober 2016 Kijkmorgens Croonenburgh Poortwijk 2 nov, 9 dec 1 nov, 7 dec Bidden Op de Sabina zijn de kinderen gewend dat de juf aan het begin en aan het einde van iedere dag bid. Voor de één is bidden iets heel gewoons, dat iemand zelfs hardop durft te doen. Voor de ander is bidden iets wat je voor jezelf houdt. In de Bijbel staat een verhaal waarin een Farizeeër midden op het tempelplein hard begint te bidden. De man deed dit om interessant gevonden te worden. Is dit dan bidden? We lezen ook in de Bijbel dat Jezus vaak tijd nam om alleen te zijn en te praten met zijn vader. Bidden is praten met God. Als je iemand zou vragen: "Heb je wel eens gebeden", dan zal je best vaak "ja" horen. Jezus leert ons bidden in de Bijbel. Onze Vader, die in de hemelen zijt; Uw naam worde geheiligd. Uw koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in den hemel, alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onzen schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want uw is het koninkrijk, en de kracht, en de heerlijkheid in der eeuwigheid. Amen. Mattheüs 6 vers 9-13 Wanneer we bidden op school, dan mogen de kinderen meebidden. We hopen dat wanneer ze van school af gaan, ze de woorden kunnen vinden als ze de behoefte hebben om te bidden. Onze Vader - Elly en Rikkert Onze Vader - opwekkingsliederen The Lord's Prayer - Michael W. Smith

2 Studiedag 19 september Heeft u het filmpje gezien van de studiedag? klik hier Tijdens deze studiedag zijn we bezig geweest om na te denken over het mooiste onderwijs. Iedereen moest iets meenemen, wat voor hem of haar staat voor het beste onderwijs. In groepjes moesten we dit aan elkaar presenteren. Dit leverde waardevolle gesprekken op. Ik heb zelf het boek van "De brief voor de Koning" meegenomen. Dit boek herinnert mij aan mijn eigen meester in groep 8, die zo bevlogen kon vertellen. Het was iedere keer weer een feestje. Het boek symboliseert voor mij de bevlogen leerkracht. Met deze input gaan we verder om onze visie te kunnen herijken. Waar staan we voor als school en waarin zijn we onderscheidend? Vervolgens hebben we met elkaar de knelpunten geïnventariseerd. Waar lopen we tegenaan als we het mooiste onderwijs willen verwezenlijken? Tussen de middag hadden juf Amarja en Monique gezorgd voor een heerlijke lunch. Na de "lunchdip" zijn we aan de slag gegaan met een bronnenonderzoek. Ineke van Sijl, onderwijsinnovator en tevens de leider van deze dag, nam ons mee in onderzoeken en mogelijkheden van innovatief onderwijs. De één vond het prettig om te lezen, de ander ging verschillende filmpjes kijken. In groepjes werd opgeschreven wat ons aansprak. Als afsluiter van de dag hebben we in bouwen plannen gemaakt op basis van de input van deze dag. U wordt binnenkort op de hoogte gebracht van de plannetjes.

3 Gevonden voorwerpen Er zijn weer heel wat spulletjes gevonden van kinderen: bekers, gymkleding, brooddozen,t shirts Kijkt u even of er iets van uw kind bij is. De vrijdag voor de herfstvakantie gaat de overgebleven kleding in de container Tekenles groep 4A Groep 4A heeft tekenles gehad van Arne van de Ree. Hij is de illustrator van de huidige Pinkeltje boeken. Hij illustreert ook andere boeken, veel met dieren enz. Het was een leuke en inspirerende les. De kinderen moesten krabbels maken op een vel papier en daarna gaan uitwerken met kleurpotloden. Kies een krabbel uit en wat zie je in je krabbel en wat kan je er van maken. Teken hem dan groter na op een nieuw vel papier en werk de krabbel uit. Zelf gaf hij ook voorbeelden op het digibord. De kinderen waren heel goed bezig en de fantasie werd geprikkeld en er kwamen prachtige fantasievolle, kleurrijke tekeningen uit. De foto s van de les staan op de website in het fotoalbum bij 4A. Oproep Aan de Sportlaan gaan we in de middenbouwgroepen herfst kijkdozen maken. Hiervoor zijn we op zoek naar schoenendozen en herfstspulletjes. Helpt u ons? U kunt deze inleveren op het podium in de grote hal. Luizenpluizen Na iedere vakantie zullen de kinderen worden gecontroleerd op hoofdluis. Dit gebeurd op de maandag na de vakantie. Heeft u een half uurtje tijd over op maandag en wilt u meehelpen, dan kunt u dit melden bij de leerkracht van uw kind.

4 Vele handen Kinderboekenweek Woensdag 5 oktober begint de kinderboekenweek. Naast allerlei andere activiteiten willen we ook dit jaar weer een boekenmarkt houden en wel op maandag 10 oktober, aanvang uur Let op: We vinden het leuk de markt deze keer in Poortwijk te organiseren. U bent van harte uitgenodigd om samen met uw kind een leuk nieuw boek uit te zoeken en daarbij het kinderboekenweekgeschenk te ontvangen. Zoals elk jaar wordt deze markt verzorgd door boekhandel Marjan Houtman uit Puttershoek. Daarnaast willen we dit jaar ook een kleedjesmarkt organiseren. Die zal aan de Sportlaan plaatsvinden op de laatste dag voor de vakantie. Vrijdag 14 oktober start deze markt om uur. Alle kinderen mogen hun eigen boeken, de boeken waar ze afstand van willen doen, van huis meenemen en ze op een kleedje verkopen voor niet meer dan 50 cent of 1 euro per boek. Tegelijkertijd kunnen ze dan bij andere kinderen weer "nieuwe" boeken kopen. Niet alleen de kinderen maar ook alle ouders worden van harte uitgenodigd naar de kleedjesmarkt te komen. Schoolfruit Onze school mag gaan deelnemen aan het EU schoolfruit.dat betekent dat de school goed bezig is met het tienuurtje. Leerlingen eten minimaal drie keer per week alleen fruit of groente in de pauze. EU-Schoolfruit ondersteunt scholen die leerlingen een gezonde boost willen geven. De school krijgt gratis fruit en groente: drie stuks per leerling per week, 20 weken lang. Tijdens de 20 weken schoolfruit geeft de school EU-Schoolfruit Lessen, digibordlessen en Smaaklessen. Bij EU-Schoolfruit proeven kinderen verschillende soorten fruit en groente. Dat is lekker en gezond, want in elke soort zitten weer net andere gezonde stoffen. In de praktijk blijkt: zien eten, doet eten. Ook als kinderen nog geen grote smaak-avonturiers zijn, doen ze in de klas lekker mee. Vanaf 7 november worden de leveringen verzorgt. Schoolmelk Na de vakantie drinken de kinderen op maandag geen schoolmelk. Op dinsdag beginnen zij daarmee. Houdt u daar rekening mee?!

5 Preventieve aanpak leesachterstanden: Bouw! Veertig basisscholen in de Hoeksche Waard starten dit schooljaar met een uniek project gericht op het terugdringen van leesachterstanden, laaggeletterdheid en dyslexie. Zij doen dit in nauwe samenwerking met de gemeenten, het dyslexie-behandelinstituut Leestalent en educatief uitgever Lexima. Het doel is om een forse vermindering te realiseren van het aantal kinderen dat met een leesachterstand de school verlaat of de diagnose dyslexie krijgt. Dit meldt Lexima. De werkwijze is gebaseerd op het door de Universiteit van Amsterdam met overheidssubsidie ontwikkelde interventieprogramma Bouw!. De effectiviteit van Bouw! is wetenschappelijk bewezen. Het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Hoeksche Waard nam het initiatief en ontwikkelde samen met Lexima, Leestalent en de gemeenten een gedegen plan van aanpak. De gemeenten investeren euro over een periode van vijf jaar. Kinderen in groep 2 en 3 die risico lopen op leesachterstanden, krijgen extra begeleiding met het interventieprogramma Bouw!. Scholen zetten daarvoor ouders, grootouders of vrijwilligers als tutor in en soms ook oudere leerlingen. De oefeningen worden online gemaakt en de tutor krijgt daarbij duidelijke aanwijzingen hoe hij het kind moet begeleiden. Scholen worden begeleid in het goed inzetten van het programma in de klas zodat het onderdeel van de gehele leesaanpak op school wordt. Samen met de gemeenten en het Samenwerkingsverband wordt de voortgang besproken. De wetenschappelijk onderbouwde structuur van het programma leidt ertoe dat het aantal zwakke lezers en het aantal diagnoses dyslexie met 60 tot 65 procent afneemt. Als alle scholen in Nederland met deze preventieve aanpak zouden werken zou dat betekenen dat jaarlijks minder leerlingen de school met een leesachterstand verlaten. Voor gemeenten resulteert dit in een forse besparing op de kosten van dyslexiezorg en jeugdhulp. Jumbo Actie Spaart u met ons mee voor de school? Alle schoolpunten kunnen ingeleverd worden bij Jumbo, maar ook op beide locaties. U kunt kijken hoeveel punten we hebben gespaard op Jumbo sparen voor je school 5 oktober De Dag van de Leraar is de Nederlandse variant van de internationale World Teachers' Day. De Dag van de Leraar valt in de Nationale Onderwijsweek en is bedoeld als een feestdag voor alle leraren in Nederland. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs. In Nederland wordt op deze dag de docent van het jaar bekend gemaakt.

6 Belangrijk data 3 oktober Groep 5 Sportlaan naar de bibliotheek 5 oktober Start Kinderboekenweek, Dag van de leraar 10 oktober Boekenmarkt 14 oktober Boekenverkoop in school 17 t/m 21 okt Herfstvakantie 8 en 10 nov Spreekavonden Poortwijk 15 en 17 nov Spreekavonden Croonenburgh 5 dec (maandag) Sinterklaasfeest, kinderen s middags vrij!

Kindercatechese groep B - 7 januari 2018

Kindercatechese groep B - 7 januari 2018 Kindercatechese groep B - 7 januari 2018 Inleiding. Jezus hield van God, als van een Vader, maar ook als zijn Vriend. Hij besprak alles met Hem. Hij vertelde wat hem was overkomen en hij vroeg Hem om raad.

Nadere informatie

Het onze Vader. Naam:.

Het onze Vader. Naam:. Het onze Vader Naam:. Onze Vader die in de hemel zijt 1. Hoe wordt God in de eerste zin genoemd? 2. Wat doet een goede vader volgens jou? Noem eens een paar dingen: a. b. c. 3. Bij wie voel jij je veilig?

Nadere informatie

Het onze Vader. Naam:

Het onze Vader. Naam: Het onze Vader Naam: Onze Vader Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood.

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

April De steen is weg. Een steen op het graf die kan er niet af Iedereen treurt, iedereen treurt

April De steen is weg. Een steen op het graf die kan er niet af Iedereen treurt, iedereen treurt April 2017 De steen is weg Een steen op het graf die kan er niet af Iedereen treurt, iedereen treurt Maar kijk 's wat er is gebeurd, kijk 's wat er is gebeurd. De steen is weg, de steen is weg De weg is

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Maandag 23 oktober t/m maandag 30 oktober Herfstvakantie Meekijk kanjerles voor ouders in de groep van uw kind

Maandag 23 oktober t/m maandag 30 oktober Herfstvakantie Meekijk kanjerles voor ouders in de groep van uw kind Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 8 Nummer 2 2 oktober 2017 Belangrijke data: Donderdag

Nadere informatie

Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 21 mei 2017, om uur

Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 21 mei 2017, om uur Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 21 mei 2017, om 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Ook werken mee: Organist Mar van der Veer Dominee Freek Schipper

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: Hemelvaart Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over Hemelvaart.

Leeftijd: 9-12 Thema: Hemelvaart Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over Hemelvaart. Hemelvaart: Tot Ziens! Leeftijd: 9-12 Thema: Hemelvaart Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over Hemelvaart. Doelen van de bijeenkomst: De kinderen leren meer over Hemelvaart: het verhaal van het

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Zondag 26 augustus 2018 in het Kruispunt in Voorschoten

Zondag 26 augustus 2018 in het Kruispunt in Voorschoten Zondag 26 augustus 2018 in het Kruispunt in Voorschoten Muziek Welkom en mededelingen Zingen: Lied 67a vers 1, 2 en 3. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam van de Eeuwige, allen : die hemel

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 7: 16.10.2015 Belangrijke data: 16 oktober oud papier 22 oktober fietsverlichtingscontrole 23 oktober studiedag 26-30 oktober herfstvakantie 2 november vanaf deze week start schoolfruit

Nadere informatie

Week 40 1 t/m 5 oktober. Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Agenda

Week 40 1 t/m 5 oktober. Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Agenda Leerlingenraad Maandag 24 september was het zover, het eerste overleg met de nieuwe leerlingenraad. Uit elke groep 5 t/m 8 is er een kind gekozen die de groep in de leerlingenraad mag vertegenwoordigen.

Nadere informatie

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 02 okt. Versieren school thema herfst werkgroep ouders 05 okt. Dag van de leraar 05 okt. Informatieavond 1 e Communie. Aanvang 19.30 uur 07 t/m 18 okt. Kinderboekenweek.

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst. Vertel het maar

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst. Vertel het maar Welkom bij de Kinder-Biddagdienst woensdagmiddag 14 maart 2018 met als thema Vertel het maar 2 Koningen 4:1-7 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we doen

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst Welkom bij de Kinder-Biddagdienst woensdagmiddag 14 maart 2018 met als thema 2 Koningen 4:1-7 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer 1 2 Welkom d.m.v. filmpje, we doen dit staande:

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 5 Koffie-uurtje uur. 4 Kinderfysio op school. Start kinderboeken week

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 5 Koffie-uurtje uur. 4 Kinderfysio op school. Start kinderboeken week Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 Groep 3/4 Groep 5/6 2 3 Start kinderboeken week Groep 8 4 5 Koffie-uurtje 8.45-9.45 uur Dag van de leraar 6 7 8 Studiedag voor het team, alle

Nadere informatie

Dienst met de basisscholen De Hoeksteen en De Schakel. Johanneskerk Leersum. 10 februari 2019

Dienst met de basisscholen De Hoeksteen en De Schakel. Johanneskerk Leersum. 10 februari 2019 Dienst met de basisscholen De Hoeksteen en De Schakel Johanneskerk Leersum 10 februari 2019 Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet..! Met medewerking van: leerkrachten, kinderen, gemeenteleden en predikant

Nadere informatie

Schoolnieuws De Achtsprong

Schoolnieuws De Achtsprong De Brink 126 7206 KD Zutphen T 0575 524213 h.hendriks@skbg.nl www.deachtsprong.nl 31-10-2016 Schoolnieuws De Achtsprong In dit nummer: -vervolg schoolfruit -open dag -meester en juffen dag -gevraagd (spijker)

Nadere informatie

Info Nr. 3. Dinsdag 25 september Beste ouder(s) / verzorger(s),

Info Nr. 3. Dinsdag 25 september Beste ouder(s) / verzorger(s), Info Nr. 3 Dinsdag 25 september 2018 Beste ouder(s) / verzorger(s), Mail via ParnasSys Via het leerlingadministratiesysteem stuurt de school mail naar ouders. Soms hebben ouders twee mailadressen waar

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 06 Afscheid juf Wilma. Deze week vertelde juf Wilma dat ze per 1 januari 2019 een nieuwe functie heeft. Hartstikke fijn voor haar en uiteraard een felicitatie waard. In de bijlage,

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

Kinderdienst 15 maart. Dominee: Anne ter Schuur. Muziek: Arie Bestebreur

Kinderdienst 15 maart. Dominee: Anne ter Schuur. Muziek: Arie Bestebreur Kinderdienst 15 maart Dominee: Anne ter Schuur Muziek: Arie Bestebreur 1 Introductie 2 Votum en groet 3 Bidden 4 Zingen Dit is de dag (Opwekking 32) Dit is de dag, (2x) die de Heer ons geeft. (2x) Weest

Nadere informatie

Beste God... Leeftijd: 9-12 Thema: bidden, God, Vriendschap Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over bidden en communicatie met God.

Beste God... Leeftijd: 9-12 Thema: bidden, God, Vriendschap Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over bidden en communicatie met God. Beste God... Leeftijd: 9-12 Thema: bidden, God, Vriendschap Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over bidden en communicatie met God. Doelen van deze bijeenkomst: De kinderen leren dat het gebed een

Nadere informatie

TORENPRAAT EU schoolfruit

TORENPRAAT EU schoolfruit ervoor zorgen dat kinderen ook na school vaker fruit en groente eten. Meer informatie vindt u op: www.euschoolfruit.nl Bij vragen kunt u terecht bij onze gezonde school coördinator: Jennfyer Heijden TORENPRAAT

Nadere informatie

1 e zondag van de zomer

1 e zondag van de zomer 1 e zondag van de zomer Dienst van Schrift en Tafel 2 juli 2017, 10.00 uur Voorganger: ds. Fulco de Vries Bouwstra Organist: Arthur Vos 2 VOORBEREIDING Welkom aan allen, ook die voor het eerst of sinds

Nadere informatie

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe!

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe! Hoop voor 2018 Laten we hopen op een mooi jaar, met tolerantie,.., begrip voor elkaar. Een kind wat beschermd wordt, waar het ook leeft. Dat is wat de wereld nodig heeft. Maakt niet uit van wat voor geloof

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Oase viering 22 oktober 2016 Bidden Liedje: Wees eens even stil Wees eens even stil,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Thema: Mijn rugzak en mijn schouders

Thema: Mijn rugzak en mijn schouders Protestantse Gemeente Oegstgeest in samenwerking met c.b.s. Joris de Witte Orde voor de dienst van kerk en school in de Regenboogkerk 6 november 2016 achtste zondag van de herfst Intrede Muziek bij binnenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders.

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Nieuwsbrief Donderdag 5 november 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 45 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Dit kan echt niet! Sara krijgt een kind. Een oude vrouw

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger : ds. Mark Verrips, s-gravenzande orgel : Guus Korpershoek Iedereen kan elke zondag voorafgaande

Nadere informatie

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Witte Donderdag 18 april 2019 avondgebed om 19.30 uur Sadao Watanabe: De voetwassing voorbereid door de Werkgroep Liturgie van onze gemeente voorganger: lector:

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-11-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.n Belangrijke data November 2018 01-11 08:45-10:15 uur Ouderkamer 07-11 17:30-18:15 uur Lampionnententoonstelling

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: info@obs-apollo.nl 28 oktober Koffie morgen vanaf 8.30

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

OPENING. Welkom door de ouderling van dienst. Intochtslied NLB 218

OPENING. Welkom door de ouderling van dienst. Intochtslied NLB 218 OPENING Welkom door de ouderling van dienst Intochtslied NLB 218 2 Dank U voor deze mooie aarde, dank U voor sterren, maan en zon. Dank U dat U ons wilt bewaren, kracht en levensbron. 3 Dank U dat alle

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Jezus als de goede herder. Fresco begin derde eeuw, catacombe van Callixtus.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Afscheid Sil Brasz. Welkom op school. Felicitatie. 23 t/m 27 okt. Herfstvakantie

Nieuwsbrief. Agenda. Afscheid Sil Brasz. Welkom op school. Felicitatie. 23 t/m 27 okt. Herfstvakantie Nieuwsbrief Nr 4 20-10-2017 Afscheid Sil Brasz Op dinsdag 17 oktober hebben we afscheid genomen van Meester Sil. De leerlingen hebben Meester Sil toegezongen met een afscheidslied, tussen de middag aten

Nadere informatie

Nieuws van Alex november 2018

Nieuws van Alex november 2018 School Alex Prins Willem Alexander Park 600 3905 DR Veenendaal 0318-514015 info@schoolalex.nl www.schoolalex.nl Beste ouders/verzorgers, Hoewel het volop herfst is en de blaadjes vallen, voelt het buiten

Nadere informatie

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook! Nieuwsbrief Nieuwsbrief eind eind oktober september 2017 2017 Kalender 01 nov. Dankdagviering 06-17 nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!) WC-gebruik

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016

Nieuwsbrief Maart 2016 Nieuwsbrief Maart 2016 To do lijstje Iedereen houdt er van om geïnspireerd te worden. Voor de één is dit een goed boek of een prachtig lied met een mooie tekst. De ander vindt het prettig om te luisteren

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

November Kijkmorgens 9 dec, 16 jan, 15 feb, 21 mrt, 19 apr, 29 mei, 30 juni 7 dec, 17 jan, 17 feb, 22 mrt, 18 apr, 31 mei, 27 juni

November Kijkmorgens 9 dec, 16 jan, 15 feb, 21 mrt, 19 apr, 29 mei, 30 juni 7 dec, 17 jan, 17 feb, 22 mrt, 18 apr, 31 mei, 27 juni November 2016 Kijkmorgens Croonenburgh Poortwijk 9 dec, 16 jan, 15 feb, 21 mrt, 19 apr, 29 mei, 30 juni 7 dec, 17 jan, 17 feb, 22 mrt, 18 apr, 31 mei, 27 juni Bijsluiter lezen Op de Sabina van Egmond volgen

Nadere informatie

Jaargang februari 2018 nr.20

Jaargang februari 2018 nr.20 Jij verandert mij Kunnen mensen echt veranderen? Of blijf je toch altijd wie je was? In de verhalen van de komende periode ontdekken we dat er veel kan veranderen in een mensenleven. De bijbel laat zien

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Edam

Protestantse Gemeente Edam Protestantse Gemeente Edam Protestantse Kerk de Swaen Zondag 24 april 2016 Zoals God is er maar één! In deze dienst vieren wij de maaltijd van de Heer voorganger ds. Juup van Werkhoven- Romeijn ouderling

Nadere informatie

Kinder-Dankdagdienst

Kinder-Dankdagdienst Kinder-Dankdagdienst Woensdag 2 november 2016 Met als thema Dankend bij Eén Psalm 65 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Muzikale begeleiding: Sipke de Boer en Jacqueline van de Steeg Welkom Votum en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Nieuwsbrief Donderdag 12 februari 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Liefde is alles! Februari is een maand waarin we extra

Nadere informatie

Intro thema (filmpje) (

Intro thema (filmpje) ( Middagdienst zondag 18 maart 2018, 16.30uur Voorganger: ds. H.J. van Maanen Ouderling van dienst: L. Oosterbroek Organist: M. van der Knijff Band: Hoeksteenband Kosters: Richard en René Thema: So you think

Nadere informatie

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Voorwoord We staan weer aan de start van een nieuw cursusjaar. Niemand weet wat ons dit jaar gaat brengen. We maken plannen (dat moet ook), we

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Hans Bouma Piet de Gier, Denise Smit Ronald Gersdorf Gert Muts Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Moment

Nadere informatie

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van Pasen Jubilate 12 mei 2019 Wijkgemeente De Drieklank Voorbereiding Welkom en mededelingen door ouderling Moment van stilte (staande): Aanvangspsalm Psalm 100: 1 en 2 Juich Goed toe, bazuint

Nadere informatie

OBS de Poolster Kleurrijk, Taalrijk in de Waterwijk

OBS de Poolster Kleurrijk, Taalrijk in de Waterwijk *Nieuwsbrief* week 41, 13-10-2016 Hallo ouder(s) en verzorger(s) van onze Poolster-leerlingen, Hier is de nieuwsbrief van deze week. Vandaag een dag eerder dag gebruikelijk, maar dat is omdat het morgen

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 47 (30-11)

De Bijbel open 2013 47 (30-11) 1 De Bijbel open 2013 47 (30-11) Zie, hij bidt. Dat lezen we in Hand. 9 over Paulus. Zie hij bidt., het wordt verteld na zijn bekering op de weg naar Damascus. En het wordt gezegd alsof het iets heel bijzonders

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015 NIEUWSBRIEF nr. 6 26 oktober 2015 In deze nieuwsbrief: Zwangerschapsverlof Floor Kwart over 8 Inloop Sinterklaas MR nieuws Beweegwijs Nationaal schoolontbijt Sparen voor een goed doel Belangrijke data:

Nadere informatie

We zingen onder begeleiding van Nada en Suzanne Dit is de dag

We zingen onder begeleiding van Nada en Suzanne Dit is de dag 1 HELP: ER IS EEN SCHAAP KWIJT!! Kinderdienst, 31 maart 2019 in kerkelijk centrum De Bron Aan deze dienst werken mee: - De kidsband - kinderen en leiding van De Ark - Hetty Peereboom - Tae Young: pianiste/organiste

Nadere informatie

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 Locatie Middengebied, Nummer 1, Jaargang 4 De Plevier, jouw stap naar persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke ontwikkeling van iedereen staat bij ons centraal. Om persoonlijke

Nadere informatie

de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken

de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken OPENING Openingszang Wachtend op wie nr. 1009 Groet Stilte Gebed Lied Altijd aanwezige nr. 1003 Een kruik met olie wordt op

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 15 juli, 2018, St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 15 juli, 2018, St. Gudulakerk Oecumenische Viering 15 juli, 2018, St. Gudulakerk Thema: Ik ga op reis Voorganger: Pastor Laura v.d. Kam Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Oecumenisch Projectkoor o.l.v. Els Dijkerman Werkgroep

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

ACTIE 2015. Primrose - China AGENDA

ACTIE 2015. Primrose - China AGENDA Primrose - China In februari vindt weer de schoolbrede actie plaats. Het doel is dit keer: Christelijk onderwijs China We gaan sparen voor: Christelijk basisonderwijs Kinderbijbels Studenten aan de christelijke

Nadere informatie

Wie staan er voor de klas:

Wie staan er voor de klas: Welkom allemaal! Wie staan er voor de klas: Maandag, dinsdag en woensdag: juf Nathalia de Swart Donderdag en vrijdag: juf Carola Hartog. Dagindeling groep 1 8.20 - De kinderen komen binnen, de stoelen

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief De Schothorst blijft groeien; we krijgen. een instroomgroep

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief De Schothorst blijft groeien; we krijgen. een instroomgroep Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 30-09-2015 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 30-09-2015 In dit nummer: Instroomgroep 1 Continurooster? 2 Schaken 2 t Gerbrand 2 Schoolfruit

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk DOPELING: TYGO JOAS zoon van Johannes Damstra en Kirsten Hunnersen

Nadere informatie

Dienst van schrift en tafel

Dienst van schrift en tafel Orde van dienst voor de viering van zondag 22 januari 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Dienst van schrift en tafel voorganger organist : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg Ter voorbereiding:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oegstgeest. in samenwerking met. c.b.s. Joris de Witte. Orde voor de dienst van kerk en school in de Regenboogkerk

Protestantse Gemeente Oegstgeest. in samenwerking met. c.b.s. Joris de Witte. Orde voor de dienst van kerk en school in de Regenboogkerk Protestantse Gemeente Oegstgeest in samenwerking met c.b.s. Joris de Witte Orde voor de dienst van kerk en school in de Regenboogkerk 5 november 2017 zevende zondag van de herfst Heb het lef eens Binnenkomen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april 2014 19. 00 uur in de Emmaüskerk te Lewenborg de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Jelle Hoft Jesse Gerrits

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Van de directie. Veiligheidsthermometer 2016

Van de directie. Veiligheidsthermometer 2016 Jaargang 15, nummer 3 Inhoudsopgave Van de directie Van de directie - Veiligheidsthermometer 2016 - Voorplein opgeleukt Veiligheidsthermometer 2016 Overig nieuws - De Vreedzame School - Conflicten oplossen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 45 4 t/m 10 november 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 45 4 t/m 10 november 2018 Nieuwsbrief Week 45 4 t/m 10 november 2018 Van de directie Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van Peter Heidema, wethouder gemeente Ten Boer. Hij liet mij weten dat voor de Wieken i.p.v. de geplande

Nadere informatie

schooljaar nieuwsbrief nr

schooljaar nieuwsbrief nr Open ochtend We zijn blij dat weer veel mensen onze school hebben gevonden en een kijkje kwamen nemen. Ook de voorlichtingsavond is goed bezocht. Het is belangrijk dat leerlingen op tijd worden aangemeld,

Nadere informatie

Samen rond het kruis

Samen rond het kruis Samen rond het kruis Goede Vrijdagviering De Lichtkring 14 april 2017 Inleiding Zingen lied 547 2 Laten wij dan bidden in dit aardse dal, dat de lieve vrede ons bewaren zal, refrein 3 want de aarde vraagt

Nadere informatie

De Onze Vader- Weg in Goch

De Onze Vader- Weg in Goch De Onze Vader- Weg in Goch Gebedenboekje voor kinderen Lieve kinderen, Het Onze Vader is het gebed dat Jezus ons heeft geleerd, zodat we niet zonder na te denken met God spreken. Alle christelijke geloofsrichtingen

Nadere informatie

nr 11 Nieuwsbrief 24 oktober 2014

nr 11 Nieuwsbrief 24 oktober 2014 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 11 Nieuwsbrief 24 oktober 2014 Nieuws uit groep 7/8 Onlangs heeft heel groep 7/8 meegedaan aan de MENSA IQuiz.

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen! Voorganger: Wopke van der Ploeg

Welkom in de Hoeksteen! Voorganger: Wopke van der Ploeg Welkom in de Hoeksteen! Voorganger: Wopke van der Ploeg Lezen : Exodus 33:1-3&14 Romeinen 8: 28-30 Kumbaya My Lord Gezang 164 Gezang 68 Lees je bijbel, bid elke dag Opwekking 770 Welkom in de Hoeksteen!

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer: 30 augustus 2016 Nieuwsbrief Welkom! Graag heet ik alle leerlingen en ouders weer van harte welkom op school! Op de eerste dag zijn de kinderen altijd benieuwd naar hun nieuwe lokaal en hun nieuwe juf(fen)

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 9 Maandag 31 oktober vrijdag 4 november Voor de ouders, Vanaf 7 november doen wij met mee met een 20 weken durend schoolfruit project. Dat betekent dat de school, van EU-schoolfruit, fruit

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Letter Speelgoedmiddag Verjaardag Juf Pors Verjaardagen Gezond eten TAAL - THUIS Bijlage: Jarig Voor alle

Nadere informatie

KBS De Borgh Nieuwsbrief november NB 2016 Nr 5

KBS De Borgh Nieuwsbrief november NB 2016 Nr 5 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief november NB 2016 Nr 5 Inhoudsopgave: Leerplein Kijkochtenden Snappet, veiligheidshesjes Schoolfruit NB Het Nationaal Schoolontbijt,

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

Gebedsdagboek. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in den hemel alzo ook op de aarde. Mattheüs 6:10

Gebedsdagboek. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in den hemel alzo ook op de aarde. Mattheüs 6:10 Gebedsdagboek Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in den hemel alzo ook op de aarde. Mattheüs 6:10 Biddend door het Onze Vader Gebedsdagboek Met toestemming vertaald Text Copyright 2013 Rosilind

Nadere informatie

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN MIDDELBURG

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN MIDDELBURG INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN MIDDELBURG Hallo jongens en meisjes, 2 Naar een nieuwe school gaan is leuk, maar er verandert heel wat voor je. We kunnen ons best voorstellen dat je nog veel vragen hebt en

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

STUDIEDAG: Op maandag 24 oktober hebben de kinderen de hele dag vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag.

STUDIEDAG: Op maandag 24 oktober hebben de kinderen de hele dag vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag. 26 september 2016 Nummer 3 (week 39) AGENDA 04 oktober 05 oktober 07 oktober 10 oktober 13 oktober 17 t/m 24 oktober Dierendag Groep 7 techniek 08.45-11.45 uur Dag van de leerkracht Groep 8 techniek 08.45-11.45

Nadere informatie