Waar was Mozes mee bezig, welke berg naderde hij en tot welk inzicht kwam Mozes?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waar was Mozes mee bezig, welke berg naderde hij en tot welk inzicht kwam Mozes?"

Transcriptie

1 Waar was Mozes mee bezig, welke berg naderde hij en tot welk inzicht kwam Mozes? Exodus 3:1 1 En Mozes hoedde het kleinvee van zijn schoonvader Jethro, de priester van Midian. Hij dreef het kleinvee tot voorbij de woestijn, en hij kwam bij de berg van God, de Horeb. Omgeven door het bergmassief was Mozes alleen met God. De prachtige tempels van Egypte met hun bijgeloof en bedrog beïnvloedden niet langer zijn geest. In de plechtige grootheid van de eeuwige bergen zag hij de majesteit van de De opdracht van God aan Mozes Allerhoogste en besefte hij hoe machteloos en onbetekenend de goden van Egypte daarmee vergeleken waren. Overal stond de naam van de Schepper geschreven. Mozes scheen zich in Zijn tegenwoordigheid te bevinden en voelde zich overschaduwd door Zijn macht.

2 Wat vond Mozes heel wonderlijk? Exodus 3:2-3 2 En de Engel van de HEERE verscheen hem in een vuurvlam uit het midden van een doornstruik. Hij keek toe, en zie, de doornstruik brandde in het vuur, maar de doornstruik werd niet verteerd. 3 Mozes zei: Laat ik nu naar dat indrukwekkende verschijnsel gaan kijken, waarom de doornstruik niet verbrandt.

3 Wie bleek aanwezig te zijn en welke opdracht kreeg Mozes? Exodus 3:4-5 4 Toen de HEERE zag dat hij ging kijken, riep God tot hem uit het midden van de doornstruik en zei: Mozes, Mozes! Hij zei: Zie, hier ben ik! 5 En Hij zei: Kom hier niet dichterbij. Doe uw schoenen van uw voeten, want de plaats waarop u staat, is heilige grond.

4 Wat vertelde God? Exodus 3:6 laatste deel, 7-8 En Mozes bedekte zijn gezicht, want hij was bevreesd God aan te kijken. 7 De HEERE zei: Ik heb duidelijk de onderdrukking van Mijn volk, dat in Egypte is, gezien en heb hun geschreeuw om hulp vanwege hun slavendrijvers gehoord. Voorzeker, Ik ken hun leed. 8 Daarom ben Ik neergekomen om het volk te redden uit de hand van de Egyptenaren, en het te leiden uit dit land naar een goed en ruim land, naar een land dat overvloeit van melk en honing, naar het gebied van de Kanaänieten, de Hethieten, de Amorieten, de Ferezieten, de Hevieten en de Jebusieten.

5 Welke opdracht kreeg Mozes? Exodus 3:10 10 Nu dan, ga op weg. Ik zal u naar de farao zenden, en u zult Mijn volk, de Israëlieten, uit Egypte leiden. Welke bedenkingen had Mozes en wat zei hij tegen God? Exodus 3:11 11 Mozes zei echter tegen God: Wie ben ik, dat ik naar de farao zou gaan en de Israëlieten uit Egypte zou leiden?

6 Welk teken kreeg Mozes van God? Exodus 3:12 12 En Hij zei: Voorzeker, Ik zal met u zijn, en dit zal voor u het teken zijn dat Ik u gezonden heb: Als u het volk uit Egypte geleid hebt, zult u God dienen op deze berg.

7 Welke naam moest Mozes gebruiken? Exodus 3: En Mozes zei tegen God: Zie, wanneer ik bij de Israëlieten kom en tegen hen zeg: De God van uw vaderen heeft mij naar u toe gezonden, en zij mij zeggen: Wat is Zijn Naam? Wat moet ik dan tegen hen zeggen? 14 En God zei tegen Mozes: IK BEN DIE IK BEN. Ook zei Hij: Dit moet u tegen de Israëlieten zeggen: IK BEN heeft mij naar u toe gezonden.

8 Naar wie moest Mozes het eerst gaan? Exodus 3: Toen zei God verder tegen Mozes: Dit moet u tegen de Israëlieten zeggen: De HEERE, de God van uw vaderen, de God van Abraham, de God van Izak en de God van Jakob, heeft mij naar u toe gezonden. Dit is voor eeuwig Mijn Naam, dit is Mijn Naam ter gedachtenis, van generatie op generatie. 16 Ga, verzamel de oudsten van Israël en zeg tegen hen: De HEERE, de God van uw vaderen, is aan mij verschenen, de God van Abraham, Izak en Jakob. Hij zei: Ik heb zeker naar u omgezien en naar wat u in Egypte wordt aangedaan.

9 Wat zou het beloofde land worden? Exodus 3:17 17 Daarom heb Ik gezegd: Ik zal u uit de onderdrukking van Egypte leiden naar het land van de Kanaänieten, de Hethieten, de Amorieten, de Ferezieten, de Hevieten en de Jebusieten, naar het land dat overvloeit van melk en honing.

10 Wat moest Mozes tegen farao zeggen? Exodus 3:18 18 Dan zullen zij naar uw stem luisteren, en u zult gaan, u en de oudsten van Israël, naar de koning van Egypte, en u moet tegen hem zeggen: De HEERE, de God van de Hebreeën, is naar ons toe gekomen. Nu dan, laat ons toch drie dagreizen ver de woestijn intrekken, opdat wij de HEERE, onze God, offers brengen.

11 Wat laat God ook weten? Exodus 3:19 19 Maar Ik weet dat de koning van Egypte u niet zal laten gaan, ook niet door een sterke hand. Mozes werd gewaarschuwd dat Farao weerstand zou bieden aan het verzoek om Israël te laten gaan. Toch moest Gods dienstknecht de moed niet laten zakken; want de Here zou deze gelegenheid gebruiken om Zijn macht ten aanschouwen van de Egyptenaren en Zijn volk te openbaren.

12 Welke profetie krijgt Mozes te horen? Exodus 3: Daarom zal Ik Mijn hand uitstrekken en Egypte treffen met al Mijn wonderen die Ik te midden daarvan doen zal. Daarna zal hij u laten gaan. 21 En Ik zal dit volk genade geven in de ogen van de Egyptenaren. En het zal gebeuren dat u, als u weggaat, niet met lege handen gaat.

13 Hoe wordt Gods volk uiteindelijk beloond? Exodus 3:22 22 Elke vrouw moet aan haar buurvrouw en aan haar huisgenote zilveren en gouden voorwerpen vragen, en kleren, die u uw zonen en dochters te dragen moet geven. Zo zult u Egypte beroven.

14 Wat zegt de Bijbel over het geloof van Mozes? Hebreeën 11: Door het geloof heeft Mozes, volwassen geworden, geweigerd door te gaan voor een zoon van Farao's dochter, 25 maar hij heeft liever met het volk Gods kwaad verdragen, dan tijdelijk van de zonde te genieten; 26 en hij heeft de smaad van Christus groter rijkdom geacht dan de schatten van Egypte, want hij hield de blik gericht op de vergelding.

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Handelingen 9 vers 1 t/m 20 Lied 403 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 23 vers 1 Psalm 81 vers 11, 12, 13 en 15 Psalm 79 vers 4 Themalied:

Nadere informatie

Wat staat er? Deze vragen gaan over de tekst. Je begint met begrijpen wat er staat.

Wat staat er? Deze vragen gaan over de tekst. Je begint met begrijpen wat er staat. WIE IS GOD? Dit is een vraag van alle tijden. Sinds de schepping zijn er ontelbaar veel mensen die deze vraag hebben gesteld. Het is ook een vraag van alle plaatsen. Overal in deze wereld kun je mensen

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST BERGAMBACHT. Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht. HERVORMDE GEMEENTE 1 A a n g e v u u r d v e r d e r..

ORDE VAN DE DIENST BERGAMBACHT. Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht. HERVORMDE GEMEENTE 1 A a n g e v u u r d v e r d e r.. ORDE VAN DE DIENST bij de intrede van Ds. J. van der Meijden als predikant van de Hervormde Gemeente te Bergambacht Zondag 12 mei 2019 Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht Aanvang Organist

Nadere informatie

Liturgie morgendienst Zondag 21 juli Gezang 448 vers 1 Liedboek voor de kerken

Liturgie morgendienst Zondag 21 juli Gezang 448 vers 1 Liedboek voor de kerken Schriftlezing Exodus 1 vers 8-22 Schriftlezing Exodus 3 vers 10-22 Schriftlezing 2 Korintiërs 5 vers 17-19 Gezang 448 vers 1 Soms groet een licht van vreugde de christen als hij zingt: de Heer is 't die

Nadere informatie

WAAROM EN HOE BIJBELSTUDIE DOEN?

WAAROM EN HOE BIJBELSTUDIE DOEN? WAAROM EN HOE BIJBELSTUDIE DOEN? De Bijbelstudies in dit boekje maken gebruik van de methode die ontwikkeld is in het project Filippus samen Bijbellezen. Ze nodigen uit om samen de Bijbel te lezen en biddend

Nadere informatie

Ds. W.L. Dekker uit Kampen

Ds. W.L. Dekker uit Kampen Liturgie voor de jeugddienst op zondag 5 maart 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur. Thema: Waarom zou je in God geloven? Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Muzikale medewerking:

Nadere informatie

Orde van dienst 9 oktober 2016 Bediening van de Heilige Doop

Orde van dienst 9 oktober 2016 Bediening van de Heilige Doop Orde van dienst 9 oktober 2016 Bediening van de Heilige Doop Bethelkerk, Ede Voorganger: Ds. K. van Meijeren Orgelspel Woord van welkom Wij zingen: Psalm 118:11 OB (Psalm van de school) De steen, die door

Nadere informatie

Gedoopt wordt Elsa Louise Cirkel

Gedoopt wordt Elsa Louise Cirkel Liturgie voor de doopdienst op zondag 2 maart 2014 Dorpskerk De Bilt Gedoopt wordt Elsa Louise Cirkel 1 Gezang 457: 1 Heilig, heilig, heilig! Heer, God almachtig, vroeg in de morgen word' U ons lied gewijd.

Nadere informatie

Tekst: Kom hier niet dichterbij. Doe uw schoenen van uw voeten, want de plaats waarop u staat, is heilige grond.

Tekst: Kom hier niet dichterbij. Doe uw schoenen van uw voeten, want de plaats waarop u staat, is heilige grond. Kom niet Dichterbij Tekst: Ex. 3:1-6 (HSV) 1 En Mozes hoedde het kleinvee van zijn schoonvader Jethro, de priester van Midian. Hij dreef het kleinvee tot voorbij de woestijn, en hij kwam bij de berg van

Nadere informatie

Gods verbond met Israël

Gods verbond met Israël Gods verbond met Israël De voorgaande 4 weblogs toonden aan dat God Abraham riep en uitkoos om de onvoorwaardelijk en eeuwige verbondsbeloften te ontvangen. Deze werden op gelijke wijze door Abrahams fysieke

Nadere informatie

Waar ging Mozes heen en wat was het verzoek?

Waar ging Mozes heen en wat was het verzoek? ozes en Aäron voor farao. Waar ging Mozes heen en wat was het verzoek? Exodus 5:1-3 1 Daarna kwamen Mozes en Aäron en zeiden tegen de farao: Zo zegt de HEERE, de God van Israël: Laat Mijn volk gaan om

Nadere informatie

Naar welke berg trokken zij op en hoe lang waren zij toen uit Egypte?

Naar welke berg trokken zij op en hoe lang waren zij toen uit Egypte? Mozes op de berg Sinaï. Naar welke berg trokken zij op en hoe lang waren zij toen uit Egypte? Exodus 19:1-2 1 In de derde maand, op dezelfde dag dat de Israëlieten uit het land Egypte waren vertrokken,

Nadere informatie

De geboorte van Mozes 2 1 Een man uit het geslacht van Levi ging en nam een dochter van Levi tot vrouw. 2

De geboorte van Mozes 2 1 Een man uit het geslacht van Levi ging en nam een dochter van Levi tot vrouw. 2 Parasja Sjemot: En dit zijn de namen van de zonen van Israël die naar Egypte waren gekomen. De geboorte van Mozes 1 Een man uit het geslacht van Levi ging en nam een dochter van Levi tot vrouw. De vrouw

Nadere informatie

Op welke wijze kreeg Mozes een les in geloof dat hij door God is aangewezen Gods volk te leiden?

Op welke wijze kreeg Mozes een les in geloof dat hij door God is aangewezen Gods volk te leiden? De wonderen van God. Op welke wijze kreeg Mozes een les in geloof dat hij door God is aangewezen Gods volk te leiden? Exodus 4:1-3 1 Toen antwoordde Mozes en zei: Maar zie, zij zullen mij niet geloven

Nadere informatie

Welke instelling heeft God bepaald en waarom mag er niet gegeten worden wat gezuurd is?

Welke instelling heeft God bepaald en waarom mag er niet gegeten worden wat gezuurd is? Heiliging van de eerstgeborenen. Welke instelling heeft God bepaald en waarom mag er niet gegeten worden wat gezuurd is? Genesis 13:1-3 1 Toen sprak de HEERE tot Mozes: 2 Heilig voor Mij alle eerstgeborenen:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST: 10 februari 2019, Oude Blasius te Delden. : ds. Rob. Nijhuis (uit Rijssen); predikant te Markelo

ORDE VAN DIENST: 10 februari 2019, Oude Blasius te Delden. : ds. Rob. Nijhuis (uit Rijssen); predikant te Markelo Deze Hebreeuwse lettercombinatie (jod-hee-vav-hee) is in de Hebreeuwse Bijbel de Naam van God. Deze lettercombinatie wordt ook wel tetragram(maton) genoemd. ORDE VAN DIENST: 10 februari 2019, Oude Blasius

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST BERGAMBACHT. Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht. HERVORMDE GEMEENTE 1 I k b e n m e t u! Zondag 12 mei 2019

ORDE VAN DE DIENST BERGAMBACHT. Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht. HERVORMDE GEMEENTE 1 I k b e n m e t u! Zondag 12 mei 2019 ORDE VAN DE DIENST bij de bevestiging van Ds. J. van der Meijden als predikant van de Hervormde Gemeente te Bergambacht Zondag 12 mei 2019 Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht Aanvang

Nadere informatie

Kijk niet achterom. richt je op wat voor je ligt

Kijk niet achterom. richt je op wat voor je ligt richt je op wat voor je ligt groei met ruim!" volwassenen bijna!" mensen gedoopt outreach naar Servie en Swaziland #""" rozen uitgedeeld op Valentijnsdag! fantastische Kerstavond events Lucas $:%!& Jezus

Nadere informatie

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs 2: 6 HSV 6 en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem

Nadere informatie

Jezus, de Leidsman van ons geloof

Jezus, de Leidsman van ons geloof Warffum seizoen 2018-2019 Jezus, de Leidsman van ons geloof 29 sep Jezus, de Zoon van God Hebreeën 1 27 okt Jezus, de Zoon des Mensen,, 2 24 nov Jezus, de Zoon over Gods huis,, 3-4 15 dec Jezus, de Hogepriester,,

Nadere informatie

Hoe reageerden de inwoners van Gibeon op de overwinning van Israël dankzij de Hulp van God?

Hoe reageerden de inwoners van Gibeon op de overwinning van Israël dankzij de Hulp van God? De list van de Gibeonieten. Hoe reageerden de inwoners van Gibeon op de overwinning van Israël dankzij de Hulp van God? Jozua 9:3-6 3 Toen de inwoners van Gibeon hoorden wat Jozua met Jericho en Ai gedaan

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Protestants Kralingen. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 31 mei zondag Trinitatis (Drie-eenheid)

Protestants Kralingen. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 31 mei zondag Trinitatis (Drie-eenheid) Protestants Kralingen Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 31 mei 2015 zondag Trinitatis (Drie-eenheid) Protestants Kralingen orgelspel: Allein Gott in der Höh sei Ehr J.S. Bach zondag Trinitatis

Nadere informatie

Wie nam Jethro mee naar Mozes?

Wie nam Jethro mee naar Mozes? Jethro bij Mozes en leiders voor het volk. Wie nam Jethro mee naar Mozes? Exodus 18:1-3, eerste deel 1 Toen Jethro, de priester van Midian, de schoonvader van Mozes, alles hoorde wat God voor Mozes en

Nadere informatie

DAG 1: Eerbied, want God is groot Lees Psalm 95:1-6 Stel je voor dat je op je hurken gaat zitten voor een flat of een kerktoren. Je kijkt omhoog. Wat is dat flat hoog! Wat is die kerktoren hoog! En wat

Nadere informatie

Woensdag 27 maart 2013

Woensdag 27 maart 2013 Woensdag 27 maart 2013 Welkom Gebed Psalm 116: 1 God heb ik lief, want die getrouwe Heer nam, toen ik riep, met toegenegen oren mijn woorden aan. Hij zal mij blijven horen en levenslang ben ik niet eenzaam

Nadere informatie

In gesprek over: Vuur

In gesprek over: Vuur Bij Open Deur nummer 4, mei 2013 In gesprek over: Vuur Vuur het verwarmt, geef licht, zuivert en vernietigt. Je kunt in vuur en vlam staan, zoals met Pinksteren gebeurde. Je kunt voor iemand door het vuur

Nadere informatie

Romeinen 1: 8-15. Uit: De Nieuwe Bijbelvertaling 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap

Romeinen 1: 8-15. Uit: De Nieuwe Bijbelvertaling 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap Romeinen 1: 8-15 8 Allereerst dank ik door Jezus Christus mijn God voor u allen, omdat er in de hele wereld over uw geloof gesproken wordt. 9 God, die ik door de verkondiging van het evangelie over zijn

Nadere informatie

Wat zag Mozes voor zijn ogen gebeuren? en hun dwangarbeid aanzag, en naar zijn broeders vertrok. Exodus 2:11, eerste deel

Wat zag Mozes voor zijn ogen gebeuren? en hun dwangarbeid aanzag, en naar zijn broeders vertrok. Exodus 2:11, eerste deel De les die Mozes moest leren. Wat zag Mozes voor zijn ogen gebeuren? Exodus 2:11, eerste deel 11 In die dagen, toen Mozes groot geworden was en naar zijn broeders vertrok en hun dwangarbeid aanzag, Wat

Nadere informatie

Welke opdracht kreeg Mozes van God?

Welke opdracht kreeg Mozes van God? Opnieuw heeft God de tien geboden geschreven. Welke opdracht kreeg Mozes van God? Exodus 34:1 1 Toen zei de HEERE tegen Mozes: Houw twee stenen tafelen voor u uit, zoals de eerste, dan zal Ik op die tafelen

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Welke opdracht ontving Mozes van God?

Welke opdracht ontving Mozes van God? Door de Schelfzee. Welke opdracht ontving Mozes van God? Exodus 14:1-2 1 Toen sprak de HEERE tot Mozes: 2 Spreek tot de Israëlieten en zeg dat zij terugkeren en hun kamp opslaan voor Pi-Hachiroth, tussen

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Liturgie , Anita van Kranenburg

Liturgie , Anita van Kranenburg Liturgie 16-7-2017, Anita van Kranenburg Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 470 Genade en vrede Stil gebed als u tot Hem nadert, dan nadert Hij u. als u tot Hem nadert, dan nadert Hij u. als u zich

Nadere informatie

Ik wil deze bespreking doen aan de hand van Gods roeping van Mozes om het volk Israël uit de slavernij in Egypte te leiden.

Ik wil deze bespreking doen aan de hand van Gods roeping van Mozes om het volk Israël uit de slavernij in Egypte te leiden. 1 ASPECTEN VAN DE ROEPING VAN EEN HERDER HJM Sales Geliefde broeders en zusters, in deze prediking wil ik met u enkele aspecten van de roeping van een herder, een voorganger, voor de christelijke gemeente

Nadere informatie

Heidi De Clercq. Ik zal er zijn heeft mij naar u toegestuurd. (Ex. 3, 14)

Heidi De Clercq. Ik zal er zijn heeft mij naar u toegestuurd. (Ex. 3, 14) ZENDINGSVIERING Heidi De Clercq Ik zal er zijn heeft mij naar u toegestuurd (Ex. 3, 14) 1 april 2015 Intredelied: Zomaar een dak (ZJ 735) Woorden van ver, vallende sterren, vonken verleden hier gezaaid.

Nadere informatie

Mozes, openbaart De Engel des Heren (Jezus?) openbaarde zich (2) Ongerechtigheid..(7,9). onbekwaam geen spraakvaardigheid Kende God dan Mozes niet?

Mozes, openbaart De Engel des Heren (Jezus?) openbaarde zich (2) Ongerechtigheid..(7,9). onbekwaam geen spraakvaardigheid Kende God dan Mozes niet? Mozes, een mens zoals iedereen geschapen uit vlees en bloed, werd door God geroepen tot een bijzondere opdracht. (Exod.3). Mozes betekent: Eruit gehaald. God roept nog steeds mensen om een bijzondere opdracht

Nadere informatie

Toen Izak op leeftijd was, hoe was het gesteld met zijn ogen en wie riep hij tot zich?

Toen Izak op leeftijd was, hoe was het gesteld met zijn ogen en wie riep hij tot zich? De leugen om het eerstgeboorterecht. Toen Izak op leeftijd was, hoe was het gesteld met zijn ogen en wie riep hij tot zich? Genesis 27:1 1 Het gebeurde, toen Izak oud geworden was en zijn ogen dof geworden

Nadere informatie

De aanbidding van het gouden kalf Een feest voor de HEER? Een gouden kalf voor de HEER?

De aanbidding van het gouden kalf Een feest voor de HEER? Een gouden kalf voor de HEER? De aanbidding van het gouden kalf Een feest voor de HEER? Een gouden kalf voor de HEER? Een geschiedenis om van te leren Dit alles strekt ons tot voorbeeld: wij moeten niet uit zijn op het kwade, zoals

Nadere informatie

FASE 1 - BEREID JE VOOR

FASE 1 - BEREID JE VOOR FASE 1 - BEREID JE VOOR STAP 1. BEDENK WAT JE WIL VERHAAL (EXODUS 1-4) Het verhaal van Mozes vind je in de Bijbel, in het boek Exodus. Daar kun je ook lezen hoe het verder ging. Hier vind je het verhaal

Nadere informatie

Bijbelteksten Feest van Genade

Bijbelteksten Feest van Genade Week 1 Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar U, o God. (Psalm 42:2) Mozes sloeg steeds buiten het kamp, op ruime afstand ervan, een tent op die hij de ontmoetingstent noemde.

Nadere informatie

13 januari 2019 Zoetermeer

13 januari 2019 Zoetermeer 13 januari 2019 Zoetermeer het onderwerp is niet... homoseksualiteit en transgenders en toch... de aanleiding: commotie Nashville-verklaring stevige uitspraken over huwelijk & seksuele identiteit orthodox-christelijk

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15 De Bijbel open 16-09-15 2 Petr.3: 3 Dit vooral moet u weten, dat er in de laatste dagen spotters met spotternij zullen komen, die naar hun eigen begeerten wandelen, 4 en zeggen: Waar blijft de belofte

Nadere informatie

Ochtenddienst 21 januari 2018

Ochtenddienst 21 januari 2018 Ochtenddienst 21 januari 2018 Zondag 11 Afscheid en (her) bevestiging ambtsdragers, kerkrentmeesters en wijkteammedewerkers Hervormde Gemeente Numansdorp Voorgangers Organist M.m.v. : ds. C.D. van Alphen

Nadere informatie

Het is van belang dat de les wordt gelezen door het kind met hulp van een ouder.

Het is van belang dat de les wordt gelezen door het kind met hulp van een ouder. CW Het Lichaam van Christus Rubriek Kinderbijbelstudie vanaf 6 jaar Exodes 8 9 Les 26 Advies: Het is van belang dat de les wordt gelezen door het kind met hulp van een ouder. Dat maakt de lessen levendiger

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 11 maart 2012 Zondag Oculi: Mijn ogen altijd op de Heer gericht Orgelspel DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Staan Stilte Bemoediging en drempelgebed o.

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

De brief aan de Hebreeën. Ingaan in Zijn rust

De brief aan de Hebreeën. Ingaan in Zijn rust De brief aan de Hebreeën Ingaan in Zijn rust Hebreeen 3: 7 Daarom, zoals de Heilige Geest zegt: Heden, indien u Zijn stem hoort, 8 verhard dan uw hart niet, zoals bij de verbittering, op de dag van de

Nadere informatie

Door welke gebeurtenis waren de vijanden van Israël bang geworden voor Gods volk?

Door welke gebeurtenis waren de vijanden van Israël bang geworden voor Gods volk? Besnijdenis en Pascha in Gilgal. Door welke gebeurtenis waren de vijanden van Israël bang geworden voor Gods volk? Jozua 5:1 1 Toen al de koningen van de Amorieten aan deze zijde van de Jordaan, namelijk

Nadere informatie

Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit?

Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit? Het volk van God gestraft. Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit? Numeri 14:1-3 1 Toen begon heel de gemeenschap luid te weeklagen en bleef het volk in die nacht

Nadere informatie

De Sabbat in de Thora

De Sabbat in de Thora De Sabbat in de Thora een drievoudig tegengif uit het Oude Israël door Prof. Ds. Rudy van Moere Moe, druk, of gestrest? Ontdek de rust van de Bijbelse sabbat WIJ ZIJN DE KERK VAN DE ZEVENDE-DAGS DAGS ADVENTISTEN,

Nadere informatie

Wees sterk en moedig....als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies

Wees sterk en moedig....als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies Wees sterk en moedig...als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies Jozua nu, de zoon van Nun, was vol van de Geest van wijsheid; want Mozes had zijn handen op hem gelegd. Deut 34:9 Deut 30:20

Nadere informatie

De boodschap voor Laodicea

De boodschap voor Laodicea Teun de Jager De boodschap voor Laodicea Overwinnen in een postmoderne christenheid (...) en u weet niet dat u arm, blind en naakt bent Openbaring 3:17 Lauwheid De brief aan Laodicea is, om het zo maar

Nadere informatie

Teksten: Exodus 3: 1-6 en Marcus 1: Lieve mensen,

Teksten: Exodus 3: 1-6 en Marcus 1: Lieve mensen, Teksten: Exodus 3: 1-6 en Marcus 1: 16-20 Lieve mensen, Mozes loopt stage. Hij volgt een opleiding voor herder. Dat doet hij bij zijn oom Jethro, de priester Jethro van Midiam. Mozes is een driftkikker

Nadere informatie

Genesis 3:19 HSV In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit genomen bent; want stof bent u

Genesis 3:19 HSV In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit genomen bent; want stof bent u Genesis 3:19 HSV In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit genomen bent; want stof bent u en u zult tot stof terugkeren. Genesis 4:3-5 HSV En

Nadere informatie

JETHRO (Jethro) Sjemot 18:1-20:23

JETHRO (Jethro) Sjemot 18:1-20:23 JETHRO (Jethro) Sjemot 18:1-20:23 De Parasja begrijpen Sjemot (Exodus) 19:1-25 We zullen leren hoe we 1) Het hoofdthema (onderwerp) van een Parasja (wekelijkse Torah-lezing) kunnen begrijpen. 2) Thematische

Nadere informatie

Welke opdracht kreeg Ezra van de koning van Perzië, Arthahsasta?

Welke opdracht kreeg Ezra van de koning van Perzië, Arthahsasta? oning Arthahsasta stuurt Ezra naar Jeruzalem. Welke opdracht kreeg Ezra van de koning van Perzië, Arthahsasta? Ezra 7:1, 6, 8 1 Na deze gebeurtenissen, tijdens het koningschap van Arthahsasta, de koning

Nadere informatie

Bijbelstudie Door het geloof I

Bijbelstudie Door het geloof I Bijbelstudie 1 Bijbelstudie Door het geloof I Kaïn en Abel Genesis 4:1-16 Wat voor werk deed Kaïn? Een welk beroep deed zijn broer Abel? Kain- landbouwer Abel- schaapherder a. Waarom niet, denk je? De

Nadere informatie

zondag 28 juni uur Pagina 1

zondag 28 juni uur Pagina 1 28 juni 17.00 uur G Zomer Welkom Stilte Votum Zegengroet Psalm 100 (samenzang, cantorij, trompet en orgel) Lezing: Exodus 3 : 1-12 (zie PP in bijlage) Nieuwe Liedboek 985 (Heilig, heilig, heilig) Verkondiging

Nadere informatie

dag 1 dag 2 dag 4 dag 3 thema thema symbool symbool persoon persoon lezen lezen dagtekst dagtekst thema thema symbool symbool persoon persoon lezen

dag 1 dag 2 dag 4 dag 3 thema thema symbool symbool persoon persoon lezen lezen dagtekst dagtekst thema thema symbool symbool persoon persoon lezen dag 1 dag 2 de schepping wereldbol God, Die de wereld maakte Genesis 1: 1 2: 3 In het begin schiep God de hemel en de aarde. (Genesis 1: 1) hebt gemaakt. zonde en verdriet appel met slang Adam en Eva,

Nadere informatie

Het laatste avondmaal volgens Leonardo da Vinci

Het laatste avondmaal volgens Leonardo da Vinci Het laatste avondmaal volgens Leonardo da Vinci Verwijder al op de eerste dag alle gist uit de huizen Op de eerste dag van het feest van het Ongedesemde brood kwamen de leerlingen naar Jezus toe en vroegen:

Nadere informatie

Christus in de Psalmen

Christus in de Psalmen De Bijbel Open seizoen 2011-20 27 aug Christus in de Psalmen Een inleiding op de Psalmen 24 sep Ps. 2 Christus, de Zoon 29 okt Ps. 8 Christus, de Mens 26 nov Ps. 16 Christus, de Dienaar 17 dec Ps. 22,23

Nadere informatie

God, goden en mensen

God, goden en mensen God, goden en mensen afgoden, door mensen gemaakten beelden: Exodus 20:22-23 Exodus 20:22-23 22 Toen zeide de Here tot Mozes: Zó zult gij zeggen tot de Israëlieten: gij hebt gezien, dat Ik van de hemel

Nadere informatie

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen.

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. - 1 - Gij echter zijt We lezen in 1 Petrus 2:9 een wonderbaar heerlijk woord: Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk (Gode) ten eigendom, om

Nadere informatie

In ontferming en genade verhoord

In ontferming en genade verhoord In ontferming en genade verhoord Dit tweeluik, naar aanleiding van de trouwpsalm en belijdenisteksten. De trouwpsalm 123 vers 1 Ik hef mijn ogen op tot U die in de hemelen zit. Geeft precies de actie aan

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

Wat kreeg de profeet Zacharia te horen?

Wat kreeg de profeet Zacharia te horen? 9 De profeet Zacharia verwijst naar Jezus. Wat kreeg de profeet Zacharia te horen? Zacharia 8:9 9 Het woord van de HEERE kwam tot mij: 10 Neem van de ballingen, van Cheldaï, Tobia en Jedaja, gaven in ontvangst.

Nadere informatie

INLEIDING: Verbonden zijn..

INLEIDING: Verbonden zijn.. INLEIDING: Verbonden zijn.. Vanmorgen staan we stil bij de stap van de vierjarigen naar de basisschool en de nevendienst én bij de stap van de 11 jarigen naar het middelbare onderwijs en de jeugdkerk.

Nadere informatie

Waarom ging Abram naar Egypte en welk klein geloof toonde hij?

Waarom ging Abram naar Egypte en welk klein geloof toonde hij? Abram en Lot. Waarom ging Abram naar Egypte en welk klein geloof toonde hij? Genesis 12:10-13 10 Er kwam hongersnood in dat land. Daarom trok Abram naar Egypte om daar als vreemdeling te verblijven, omdat

Nadere informatie

LES 10 EEN PASCHA EN EEN DOORPAS OP DE BELOFTEWEG. Exodus 1-14

LES 10 EEN PASCHA EN EEN DOORPAS OP DE BELOFTEWEG. Exodus 1-14 LES 10 EEN PASCHA EN EEN DOORPAS OP DE BELOFTEWEG Exodus 1-14 THEMA: Het onderwijzen van de volledigheid van de behoudenis in Christus. Wij gaan voor een paar ogenblikken doen alsof. Stel dat jouw land

Nadere informatie

Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens?

Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens? De profetie in de Bijbel. Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens? Spreuken 14:31 31 Als je zwakke mensen onderdrukt, beledig

Nadere informatie

De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia, David,

De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia, David, WAT WIL GOD? Terug naar de schepping en de Schepper! God zag dat het goed was! Gods (oorspronkelijke) bedoeling! Intieme omgang met Zijn gelijke! De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia,

Nadere informatie

Wie was Jezus in het Oude Testament? FOLLOW. les 4

Wie was Jezus in het Oude Testament? FOLLOW. les 4 Wie was Jezus in het Oude Testament? les 4 DEEL 2A FOLLOW HET WOORD Tegenwoordig zijn er veel religies in de wereld. Profeten spelen bij veel religies een rol. Profeten zijn mensen die denken de gedachten

Nadere informatie

Lijdensweek 1: Vrouwen onder het oude verbond ontmoeten

Lijdensweek 1: Vrouwen onder het oude verbond ontmoeten Lijdensweek 1: Vrouwen onder het oude verbond ontmoeten Zondag: Bedekking voor Eva Lees Genesis 3:1-15, 21-24 Direct na de zondeval merken Adam en Eva dat ze naakt zijn. Dat betekent niet zozeer dat ze

Nadere informatie

meditatieve mis lezingen&meditaties INDIVIDUELE IGNATIAANSE STILLE MEDITATIE INGEBED IN DE HEILIGE MIS 3 e zondag Veertigdagentijd (C) 28.02.

meditatieve mis lezingen&meditaties INDIVIDUELE IGNATIAANSE STILLE MEDITATIE INGEBED IN DE HEILIGE MIS 3 e zondag Veertigdagentijd (C) 28.02. INDIVIDUELE IGNATIAANSE STILLE MEDITATIE INGEBED IN DE HEILIGE MIS meditatieve mis lezingen&meditaties 3 e zondag Veertigdagentijd (C) 28.02.2016 Meditatieve Mis Amsterdam KRIJTBERG RK KERK SINGEL 446

Nadere informatie

Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes Antwoord 1 Vraag naar de mening van de kinderen

Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes Antwoord 1 Vraag naar de mening van de kinderen Bijbelstudie 1 God is heilig Samen Bijbellezen Exodus 3: 1-15 Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes 1 Vraag 2 a. Wat moet Mozes doen en waarom? Mozes moet zijn schoenen

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

zondag 19 november 2017

zondag 19 november 2017 ORDE VAN DIENST zondag 19 november 2017 Voorganger: Ds. Ruben van Zwieten Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Leo Endedijk Diaken van dienst: Jitske de Jong PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses

Nadere informatie

5Want Hij doet mij schuilen in Zijn hut in dagen van onheil. Hij verbergt mij in het verborgene van Zijn tent, Hij plaatst mij hoog op een rots.

5Want Hij doet mij schuilen in Zijn hut in dagen van onheil. Hij verbergt mij in het verborgene van Zijn tent, Hij plaatst mij hoog op een rots. PSALM 27:4 (HSV) 4 Eén ding heb ik van de HEERE verlangd, dát zal ik zoeken: dat ik wonen mag in het huis van de HEERE, al de dagen van mijn leven, om de lieflijkheid van de HEERE te aanschouwen en te

Nadere informatie

BAND-DIENST 11 februari 2018

BAND-DIENST 11 februari 2018 BAND-DIENST 11 februari 2018 Vooraf: 733 Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog

Nadere informatie

ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen!

ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen! ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI 2018 Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen! EXODUS 33: 17-23 17 Toen zei de HEERE tegen Mozes: Ook dit woord dat u spreekt, zal Ik doen, want u hebt

Nadere informatie

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871 19 mei 2019 Voorganger: ds. Peter Bongers Organist: Hans de Graaf Welkom bij de koffie, thee en limonade na de dienst, in De Drieklank Als er kinderen in de oppas zijn kunnen zij tijdens het collecteren

Nadere informatie

Jeremia 33:3. Roep mij aan, en ik zal je antwoorden, ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn.

Jeremia 33:3. Roep mij aan, en ik zal je antwoorden, ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn. Jeremia 33:3 Roep mij aan, en ik zal je antwoorden, ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn. Handelingen 7:22 Mozes werd onderwezen in alle kennis van de Egyptenaren

Nadere informatie

Zondag 17 januari 2016

Zondag 17 januari 2016 Welkom en mededelingen Voorbereiding Drempelgebed Lied 25: 1, 2, 8 1 Heer, ik hef mijn hart en handen op tot U, beslecht mijn zaak. Weer van mij de smaad en schande van mijns vijands leedvermaak. Ja, zij

Nadere informatie

Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven. vandaag deze week maand jaar. Wat wil jij met je leven doen?

Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven. vandaag deze week maand jaar. Wat wil jij met je leven doen? Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven vandaag deze week maand jaar Wat wil jij met je leven doen? Schrijf op welke stappen wil jij gaan zetten deze week maand jaar Verhaal van de kip en

Nadere informatie

"Brengt de gehele tiende. beproefd Mij toch daarmede, Waar mag jong en oud hun Schepper te allen tijde in beproeven? in overvloed over u uitgieten.

Brengt de gehele tiende. beproefd Mij toch daarmede, Waar mag jong en oud hun Schepper te allen tijde in beproeven? in overvloed over u uitgieten. Maleachi en de tienden. Waar mag jong en oud hun Schepper te allen tijde in beproeven? Maleachi 3:10 "Brengt de gehele tiende naar de voorraadkamer, opdat er spijze zij in Mijn huis; beproefd Mij toch

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Welkom Opwekking 623 met wierook van aanbidding. met de wolk van mijn Geest. met het brood

Nadere informatie

Welke les moesten de Egyptenaren leren?

Welke les moesten de Egyptenaren leren? De eerste vier plagen. Welke les moesten de Egyptenaren leren? Exodus 7:2-5 2 U moet alles wat Ik u gebieden zal tegen Aäron zeggen, en Aäron, uw broer, moet tot de farao spreken, dat hij de Israëlieten

Nadere informatie

Welke ervaring overkwam Abraham & Sara als Izak & Rebekka?

Welke ervaring overkwam Abraham & Sara als Izak & Rebekka? Welke ervaring overkwam Abraham & Sara als Izak & Rebekka? Genesis 26:1, eerste deel 1 Er kwam hongersnood in het land, een andere dan de eerste hongersnood, die er in de dagen De geschiedenis herhaalt

Nadere informatie

Eerste zondag na Epifanie TUINDORPKERK - UTRECHT. 11 januari Maar wie ben ik?

Eerste zondag na Epifanie TUINDORPKERK - UTRECHT. 11 januari Maar wie ben ik? Eerste zondag na Epifanie TUINDORPKERK - UTRECHT 11 januari 2015 Maar wie ben ik? voorganger: ds. Piet Jan Rebel organist: Willeke Smits lezing: Ruth Verkerk Jaargang 4, nummer 2; zondag 11-01-2015 De

Nadere informatie

5. God spreekt en handelt Stille tijd in onze menselijke geschiedenis

5. God spreekt en handelt Stille tijd in onze menselijke geschiedenis 5. God spreekt en handelt Stille tijd in onze menselijke geschiedenis Nieuwe Bijbelvertaling Herziene Statenvertaling Dag 1 BS Genesis 6:5-14; 7:17-24. 5 De HEER zag dat alle mensen op aarde slecht waren:

Nadere informatie

Stil moment overgaand in voorspel Aangezicht van gloed Binnenkomst voorgangers

Stil moment overgaand in voorspel Aangezicht van gloed Binnenkomst voorgangers Mededeling Stil moment overgaand in voorspel Aangezicht van gloed Binnenkomst voorgangers Woord van welkom Van harte welkom, lieve vrienden, op deze prachtige herfstmorgen. De natuur gaat haar eigen, natuurlijke

Nadere informatie

Gods heerlijkheid buiten de legerplaats

Gods heerlijkheid buiten de legerplaats J.N. Darby Gods heerlijkheid buiten de legerplaats Toon mij toch Uw heerlijkheid, Exodus 33:18 Falen en genade Gods volk is altijd het voorwerp van de raadsbesluiten en de gedachten van God. Zijn liefde

Nadere informatie

EXODUS (18) HJM Sales,

EXODUS (18) HJM Sales, 1 EXODUS (18) HJM Sales, 30-09-2016 Geliefde broeders en zusters, in het vorige deel van deze studie zagen we dat God Mozes riep om het volk van Israël uit de slavernij in Egypte te verlossen. Ik wil in

Nadere informatie

Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3

Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3 Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3 2. Gezegend zal Hij wezen die ons bij name riep, die zelf de adem schiep waarmee Hij wordt geprezen; laat alom musiceren, met stem en instrument, maak wijd en zijd bekend

Nadere informatie

De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af?

De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af? De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af? Welke immens wonderlijke gebeurtenissen had Gods volk ervaren op het moment

Nadere informatie

Bezinning bij de start van een nieuw schooljaar

Bezinning bij de start van een nieuw schooljaar Bezinning bij de start van een nieuw schooljaar 2016-17 Vele stemmen... Er zijn de laatste maanden zo vele verwarrende dingen gebeurd... Best wel angstwekkend soms, bizar ook. En een mens (ook een kind)

Nadere informatie

Numeri 13:1-3 1 De HEER zei tegen Mozes: 2 Stuur er een aantal mannen op uit om Kanaän, het land dat ik de Israëlieten geven zal, te verkennen.

Numeri 13:1-3 1 De HEER zei tegen Mozes: 2 Stuur er een aantal mannen op uit om Kanaän, het land dat ik de Israëlieten geven zal, te verkennen. Numeri 13:1-3 1 De HEER zei tegen Mozes: 2 Stuur er een aantal mannen op uit om Kanaän, het land dat ik de Israëlieten geven zal, te verkennen. Kies daartoe uit elke stam één man, een familiehoofd. 3 Mozes

Nadere informatie

Zondag 31 mei 2015 ʻzondag Trinitatisʼ

Zondag 31 mei 2015 ʻzondag Trinitatisʼ Welkom en mededelingen Groet Zondag 31 mei 2015 ʻzondag Trinitatisʼ Voorganger: drs. Elsa E. Aarsen-Schiering, Amsterdam Ouderling: Ad Kramer Organist: Jan van Veldhuizen Lector: Loes van Reenen Diaken:

Nadere informatie

1 Joh. 5 : 1 en 10 1Ieder die gelooft dat Jezus de christus is, is uit God geboren, en ieder die de Vader liefheeft, heeft ook lief wie uit hem

1 Joh. 5 : 1 en 10 1Ieder die gelooft dat Jezus de christus is, is uit God geboren, en ieder die de Vader liefheeft, heeft ook lief wie uit hem 1 Joh. 5 : 1 en 10 1Ieder die gelooft dat Jezus de christus is, is uit God geboren, en ieder die de Vader liefheeft, heeft ook lief wie uit hem geboren zijn. 10Wie in de Zoon van God gelooft, draagt het

Nadere informatie