Toen Izak op leeftijd was, hoe was het gesteld met zijn ogen en wie riep hij tot zich?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toen Izak op leeftijd was, hoe was het gesteld met zijn ogen en wie riep hij tot zich?"

Transcriptie

1 De leugen om het eerstgeboorterecht. Toen Izak op leeftijd was, hoe was het gesteld met zijn ogen en wie riep hij tot zich? Genesis 27:1 1 Het gebeurde, toen Izak oud geworden was en zijn ogen dof geworden waren zodat hij niet meer kon zien, dat hij zijn oudste zoon Ezau riep, en tegen hem zei: Mijn zoon! Hij zei: Zie, hier ben ik!

2 Wat vroeg Izak aan Ezau en waarom? Genesis 27:2-4 2 Hij zei: Zie toch, ik ben oud geworden en ik weet de dag van mijn dood niet. 3 Nu dan, pak je jachtgerei, je pijlkoker en je boog, trek het veld in en jaag voor mij een stuk wild. 4 Maak dan een smakelijk gerecht voor me klaar, zoals ik het graag heb, en breng het me om te eten. Dan zal mijn ziel je zegenen voordat ik sterf.

3 Wat negeerde Izak wetende welke verplichtingen verbonden zijn met het eerstgeboorterecht? Genesis 27: Toen Ezau veertig jaar oud was, nam hij Judith, de dochter van Beëri, de Hethiet, en Basmath, de dochter van Elon, de Hethiet, tot vrouw. 35 Zij waren een bittere kwelling voor Izak en Rebekka. Daar hij alleen uit was op uiterlijke en aardse bekoring, nam Esau twee vrouwen uit de dochters van de Hethieten. Ze aanbaden afgoden, en hun afgoderij was een bron van verdriet voor Izaäk en Rebekka.

4 Wie had het gesprek tussen vader en zoon ook gehoord? Genesis 27:5-6 5 Nu luisterde Rebekka mee, toen Izak tot zijn zoon Ezau sprak. Ezau ging het veld in om een stuk wild te jagen en dat mee te brengen. 6 Toen zei Rebekka tegen Jakob, haar zoon: Zie, ik heb je vader tegen Ezau, je broer, horen zeggen.

5 Wie verlangde naar het eerstgeboorterecht en leefde volgens Gods wil? Zwijgend luisterde hij (Jakob) naar alles wat zijn vader vertelde over het geestelijk eerstgeboorterecht; zorgvuldig bewaarde hij in zijn hart wat hij van zijn moeder hoorde. Had Jacob volledig inzicht in de eisen van God wat betreft het eerstgeboorterecht? Maar hoewel hij de eeuwige zegeningen stelde boven de tijdelijke zegeningen, had Jakob toch geen ware kennis aangaande de God die hij aanbad. Zijn hart was niet vernieuwd door Gods genade.

6 Wat stelde zij aan Jakob voor? Genesis 27: Toen zei Rebekka tegen Jakob, haar zoon: Zie, ik heb je vader tegen Ezau, je broer, horen zeggen: 7 Breng me een stuk wild en maak een smakelijk gerecht voor me klaar om op te eten; dan zal ik je voor het aangezicht van de HEERE zegenen, vóór mijn dood. 8 Nu dan, mijn zoon, luister naar mijn stem, naar wat ik je gebied. 9 Ga toch naar de kudde en haal daar voor mij twee goede geitenbokjes. Dan zal ik daarvan een smakelijk gerecht voor je vader klaarmaken, zoals hij het graag heeft. 10 Dat moet je naar je vader brengen en hij zal het eten. Dan zal hij je zegenen, vóór zijn dood.

7 Wat is op zo n moment beslist nodig in de communicatie met je Schepper? Mattheüs 7:7-8 Bidt en u zal gegeven worden; Klopt en u zal opengedaan worden. Want een ieder, die bidt, ontvangt, En wie zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal opengedaan worden.

8 Geloof is de kraan waardoor Gods kracht in ons kan overvloeien. Welke geschiedenis in de Bijbel is een voorbeeld van geloof? Hebreeën 11:30, NBV2004 Door dat geloof vielen de muren van Jericho toen het volk er zeven dagen lang omheen getrokken was.

9 Besefte Jakob dat hij als bedrieger bezig was? Genesis 27: Toen zei Jakob tegen Rebekka, zijn moeder: Zie, mijn broer Ezau is een behaarde man en ik heb een gladde huid. 12 Misschien betast mijn vader mij; dan zal ik in zijn ogen als een bedrieger zijn en zal ik een vloek over mij brengen en geen zegen.

10 Wat besefte Rebekka volledig door haar zin door te zetten? Genesis 27:13 13 Maar zijn moeder zei tegen hem: Laat je vloek mij dan maar treffen, mijn zoon. Luister nu maar naar mijn stem en ga ze voor mij halen.

11 Hoe kreeg de list vorm? Genesis 27: Toen ging hij ze halen en hij bracht ze bij zijn moeder. En zijn moeder maakte een smakelijk gerecht klaar, zoals zijn vader het graag had. 15 Daarop nam Rebekka de kostbare kleren van Ezau, haar oudste zoon, die ze bij zich in huis had, en trok ze Jakob, haar jongste zoon, aan. 16 Het vel van de geitenbokjes trok ze over zijn handen en over zijn gladde hals.

12 Was Izak op zijn hoede? Genesis 27: Izak zei tegen Jakob: Kom toch wat dichterbij zodat ik je kan betasten, mijn zoon, of je werkelijk mijn zoon Ezau bent of niet. 22 Toen kwam Jakob dichter bij zijn vader Izak en die betastte hem. Hij zei: De stem is Jakobs stem, maar de handen zijn Ezaus handen. 23 Hij herkende hem dus niet, omdat zijn handen, net als de handen van zijn broer Ezau, behaard waren. En hij zegende hem. 24 Hij zei: Ben je echt mijn zoon Ezau? Hij antwoordde: Dat ben ik.

13 Hoe werd het reukvermogen van Izak misleid? Genesis 27: Zijn vader Izak zei tegen hem: Kom toch dichterbij en kus mij, mijn zoon! 27 Hij kwam dichterbij en kuste hem. Toen rook hij de geur van zijn kleren en zegende hem. Hij zei: Zie, de geur van mijn zoon is als de geur van het veld, dat de HEERE gezegend heeft.

14 Hebben moeder en zoon elkaar daarna nog gezien en tot wie hadden zij in geloof moeten richten? Genesis 27: Nu dan, mijn zoon, luister naar mijn stem: Sta op, vlucht naar Haran, naar mijn broer Laban, 44 en blijf enige tijd bij hem, totdat de woede van je broer bedaard is. 45 Als de boosheid van je broer bedaard is en hij vergeten is wat je hem hebt aangedaan, zal ik een bode sturen en je vandaar terug laten halen. Waarom zou ik me op één dag van jullie beiden laten beroven? Jakob en Rebekka slaagden in hun opzet, maar ze gewonnen alleen moeite en verdriet door hun bedriegerij. God had gezegd dat Jakob de zegen zou ontvangen, en Zijn Woord zou in vervulling zijn gegaan, als ze in geloof hadden afgewacht tot Hij voor hen zou werken. Maar evenals zovelen die nu voorgeven kinderen van God te zijn, waren ze niet bereid de zaak aan Hem over te laten.

In gesprek over Liegen

In gesprek over Liegen Bij Open Deur nummer 2, februari 2014 In gesprek over Liegen Een leugentje om bestwil, dat mag toch wel? Of is het vroeger of later toch: al is de leugen nog zo snel Ach, iedereen doet het, je hoeft de

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER

Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER Bijbel voor Kinderen presenteert JACOB DE BEDRIEGER Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

31 december ET vd Kamp orgel: Geert Burgler schriftlezing: Anny Runhaar. Stilte. Votum en groet. Zingen GK gezang 147:1,2.

31 december ET vd Kamp orgel: Geert Burgler schriftlezing: Anny Runhaar. Stilte. Votum en groet. Zingen GK gezang 147:1,2. 31 december 2017 10.00 ET vd Kamp orgel: Geert Burgler schriftlezing: Anny Runhaar Stilte Votum en groet Zingen GK gezang 147:1,2 Gebed Zingen E&R 335 = Opw 252 Lezen Genesis 27:1 28:5 Zingen GK psalm

Nadere informatie

Sabbat (vrijdagavond 2 december)

Sabbat (vrijdagavond 2 december) Sabbat (vrijdagavond december) Toledot: Dit is de geschiedenis van Abrahams zoon Isaak. Genesis19 Dit zijn de afstammelingen van Izak, de zoon van Abraham; Abraham verwekte Izak. 0 Izak was veertig jaar

Nadere informatie

Maandag in de week voor PalMzondag

Maandag in de week voor PalMzondag Maandag in de week voor PalMzondag Metten Na de hexapsalm en de triadika van de toon: PsalM-lezingen Na de eerste psalmlezing zingen we de kathisma-zangen volgens de toon van de week (zie appendix). Na

Nadere informatie

God houdt zijn belofte Genesis 21:1-6. De berg op Genesis 22:1-8. God heeft me heel gelukkig gemaakt! Ze noemden hun zoon Izak. Dat betekent: lachen.

God houdt zijn belofte Genesis 21:1-6. De berg op Genesis 22:1-8. God heeft me heel gelukkig gemaakt! Ze noemden hun zoon Izak. Dat betekent: lachen. 35 God houdt zijn belofte Genesis 21:1-6 Abraham wist dat God zich met Sodom en Gomorra aan Zijn woord gehouden had. Hij vertrouwde erop dat God Zijn belofte aan hem en Sara ook zou houden. Ze zouden een

Nadere informatie

Welke ervaring overkwam Abraham & Sara als Izak & Rebekka?

Welke ervaring overkwam Abraham & Sara als Izak & Rebekka? Welke ervaring overkwam Abraham & Sara als Izak & Rebekka? Genesis 26:1, eerste deel 1 Er kwam hongersnood in het land, een andere dan de eerste hongersnood, die er in de dagen De geschiedenis herhaalt

Nadere informatie

De volgende liederen zingen w e staande ( i n d i e n m o g e l i j k ) fa milie op w ekkin g 767. Dit is m ij n verla n g en op w ekkin g 510

De volgende liederen zingen w e staande ( i n d i e n m o g e l i j k ) fa milie op w ekkin g 767. Dit is m ij n verla n g en op w ekkin g 510 Inleid end orgelspel Welkom en afkondigingen Door ouderling van dienst. S til gebed Votum en groet We belijden dat onze hulp en verwachting van God komt. De volgende liederen zingen w e staande ( i n d

Nadere informatie

Waar was Mozes mee bezig, welke berg naderde hij en tot welk inzicht kwam Mozes?

Waar was Mozes mee bezig, welke berg naderde hij en tot welk inzicht kwam Mozes? Waar was Mozes mee bezig, welke berg naderde hij en tot welk inzicht kwam Mozes? Exodus 3:1 1 En Mozes hoedde het kleinvee van zijn schoonvader Jethro, de priester van Midian. Hij dreef het kleinvee tot

Nadere informatie

gaat ook hij naar familie. Hij trouwt een dochter van Ismaël. Esau past zich aan, lijkt het. Maar Hij negeert weer de belofte van God.

gaat ook hij naar familie. Hij trouwt een dochter van Ismaël. Esau past zich aan, lijkt het. Maar Hij negeert weer de belofte van God. Genesis 27 geeft een familiedrama weer. Het is een uiteenzetting van Isaak en zijn relatie met God, met zijn vrouw en met zijn zonen. Isaaks vader, Abraham, was een man van geloof. Hij gehoorzaamde God

Nadere informatie

~riep hij Esau, zijn oudsten zoon, en zeide tot hem: Mijn zoon! Deze zeide tot hem: Zie, hier ben ik. Hij echter zeide: Zie ~R;hik

~riep hij Esau, zijn oudsten zoon, en zeide tot hem: Mijn zoon! Deze zeide tot hem: Zie, hier ben ik. Hij echter zeide: Zie ~R;hik Toen nu ~~ Isa~k oud werd, en zijn ogen donker waren gewo r d e~ zodat hij niet meer ~ zien kon, ~riep hij Esau, zijn oudsten zoon, en zeide tot hem: Mijn zoon! Deze zeide tot hem: Zie, hier ben ik. Hij

Nadere informatie

Welk dringend advies had Abraham bij het zoeken van een huwelijkspartner?

Welk dringend advies had Abraham bij het zoeken van een huwelijkspartner? Dina. Welk dringend advies had Abraham bij het zoeken van een huwelijkspartner? Dina Genesis 24:3, tweede deel dat je voor mijn zoon geen vrouw zult zoeken onder de Kanaänieten, tussen wie ik hier woon;

Nadere informatie

Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede

Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede ZEGEN EN ZEGENEN Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede NT: eulogeo. Goede woorden spreken * eu = goed * logos = woord God

Nadere informatie

Welke les wilde God aan Jozef leren?

Welke les wilde God aan Jozef leren? Een levensles voor Jozef. Welke les wilde God aan Jozef leren? Maar in de voorzienigheid van God zou zelfs dit voorval voor Jozef een zegen zijn. Hij had in enkele uren geleerd wat hij anders in jaren

Nadere informatie

Toen de dienstknecht van Abraham was aangekomen in Nachor, waar liet hij de kamelen rusten en waarom juist op die plaats?

Toen de dienstknecht van Abraham was aangekomen in Nachor, waar liet hij de kamelen rusten en waarom juist op die plaats? Toen de dienstknecht van Abraham was aangekomen in Nachor, waar liet hij de kamelen rusten en waarom juist op die plaats? Genesis 24:10-11 Zo ging hij naar Aram-Naharaïm, naar de stad van Nachor. 11 Buiten

Nadere informatie

Wat vertelde Jozef zijn broers over de hongersnood? Dankzij wie had Jozef de positie van onderkoning van Egypte bereikt?

Wat vertelde Jozef zijn broers over de hongersnood? Dankzij wie had Jozef de positie van onderkoning van Egypte bereikt? Vader en zoon herenigd. Wat vertelde Jozef zijn broers over de hongersnood? Genesis 45:6 6 Deze twee jaren is er immers honger geweest in het midden van het land, en er komen nog vijf jaren waarin er geen

Nadere informatie

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus )

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom en mededelingen De paaskaars wordt aangestoken Stiltemoment Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom mensen, hier gekomen,

Nadere informatie

Welke wens had Jakob?

Welke wens had Jakob? Welke wens had Jakob? Genesis 49:29-30 29 Daarna gebood hij hun en zei: Ik word met mijn volk verenigd. Begraaf mij dan bij mijn vaderen in de grot die op de akker van Efron, de Hethiet, ligt; 30 in de

Nadere informatie

Dit is een behoorlijk lang verhaal; ga het dus niet voorlezen, maar probeer het in je eigen woorden na te vertellen.

Dit is een behoorlijk lang verhaal; ga het dus niet voorlezen, maar probeer het in je eigen woorden na te vertellen. Zeven sleutels van vertrouw en: Bijlage 1 De Jakobcyclus in 7 delen Dit is een behoorlijk lang verhaal; ga het dus niet voorlezen, maar probeer het in je eigen woorden na te vertellen. Verhaal bij de eerste

Nadere informatie

Kom binnen in Mijn rust

Kom binnen in Mijn rust Kom binnen in Mijn rust Jakobus 1 vs 1~4 4 Maar laat die volharding ook volledig mogen doorwerken Now let endurance have its perfect work Kom binnen in Mijn rust - Loslaten Genesis 25 22 De kinderen

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7

Mededelingen door de ouderling van dienst. Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7 Mededelingen door de ouderling van dienst Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7 Lied 221 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Liedboek) Lied 221 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Liedboek) Lied 221 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe

Nadere informatie

2 Zo sprak Abraham tot zijn knecht, den oudste van zijn huis, regerende over alles, wat hij had:

2 Zo sprak Abraham tot zijn knecht, den oudste van zijn huis, regerende over alles, wat hij had: 1 Abraham nu was oud en wel bedaagd; en de HEERE had Abraham in alles gezegend. 2 Zo sprak Abraham tot zijn knecht, den oudste van zijn huis, regerende over alles, wat hij had: Leg toch uw hand onder mijn

Nadere informatie

Welke 4 beloften had God aan Israël gegeven?

Welke 4 beloften had God aan Israël gegeven? Efraim en Manasse gezegend. Welke 4 beloften had God aan Israël gegeven? Genesis 46:3-4 3 En Hij zei: Ik ben God, de God van uw vader; wees niet bevreesd om naar Egypte te trekken, want Ik zal u daar tot

Nadere informatie

Obadja. God duldt geen haat tegen Zijn volk. = slaaf van God. Genesis 36 : 1, 8, 19, 43 Ezau, dat is Edom. Dat is Ezau, de vader van de Edomieten.

Obadja. God duldt geen haat tegen Zijn volk. = slaaf van God. Genesis 36 : 1, 8, 19, 43 Ezau, dat is Edom. Dat is Ezau, de vader van de Edomieten. Obadja = slaaf van God God duldt geen haat tegen Zijn volk Edom Ezau Genesis 36 : 1, 8, 19, 43 Ezau, dat is Edom. Dat is Ezau, de vader van de Edomieten. Jakob Edom Ezau Jakob Genesis 25 : 23 Het ene volk

Nadere informatie

Het thema vandaag is Eerlijk duurt het langst. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Het thema vandaag is Eerlijk duurt het langst. Maar wat betekent dat eigenlijk? Het thema vandaag is Eerlijk duurt het langst. Maar wat betekent dat eigenlijk? Zondag 21 mei 2017 * 6 e zondag van Pasen * verhaal & preek Jacob & Esau * Genesis 27 28 Een leugen komt altijd een keer

Nadere informatie

Preek Genesis 31:13 17 januari 2016 Bevestiging ambtsdragers

Preek Genesis 31:13 17 januari 2016 Bevestiging ambtsdragers Preek Gemeente van Christus, Heilige onrust, weet je wat dat is? Je had het je anders voorgesteld: je huwelijk dat niet zo op rolletjes liep dan je had gedacht toen je trouwde. En je denkt: doe ik er wel

Nadere informatie

Preek Genesis 25: oktober 2015

Preek Genesis 25: oktober 2015 Preek Gemeente van Christus, Het gaat vanmorgen in de preek over een tweeling. En als het over tweelingen gaat, gaat het over gelijkenis en verschil. Ondertussen heb ik enige ervaring met een tweeling

Nadere informatie

Culemborg, 16 oktober Avondmaalsdienst. Tekst: Genesis 32:23-32 Thema: Een nieuwe naam Voorganger: ds. Henri Veldhuis

Culemborg, 16 oktober Avondmaalsdienst. Tekst: Genesis 32:23-32 Thema: Een nieuwe naam Voorganger: ds. Henri Veldhuis Culemborg, 16 oktober 2016 - Avondmaalsdienst Tekst: Genesis 32:23-32 Thema: Een nieuwe naam Voorganger: ds. Henri Veldhuis Gemeente van onze Heer, Jezus Christus, Het Jakob-verhaal van deze morgen behoort

Nadere informatie

Site:

Site: Site: http://www.pknmaassluis.nl/grootekerk/ @GKMaassluis Email: groote-kerk@kabelfoon.net Zangdienst ZOMERAVONDAPPÈL zondag 19 augustus 2012 om 19:00 uur Hervormde Wijkgemeente Groote Kerk Kerkplein 2

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Op welke wijze kreeg Mozes een les in geloof dat hij door God is aangewezen Gods volk te leiden?

Op welke wijze kreeg Mozes een les in geloof dat hij door God is aangewezen Gods volk te leiden? De wonderen van God. Op welke wijze kreeg Mozes een les in geloof dat hij door God is aangewezen Gods volk te leiden? Exodus 4:1-3 1 Toen antwoordde Mozes en zei: Maar zie, zij zullen mij niet geloven

Nadere informatie

Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Waarheen trok Abraham en zijn gevolg?

Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Waarheen trok Abraham en zijn gevolg? Abraham in Gerar. Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Genesis 20 Waarheen trok Abraham en zijn gevolg? Genesis 20:1 1 Abraham trok vandaar naar het Zuiderland en woonde tussen Kades en Sur, en hij

Nadere informatie

Hoe probeerde Jakob Ezau gunstig te stemmen en waarom deed hij dat?

Hoe probeerde Jakob Ezau gunstig te stemmen en waarom deed hij dat? De ontmoeting tussen Jakob en Ezau. Hoe probeerde Jakob Ezau gunstig te stemmen en waarom deed hij dat? Genesis 32:3-5 3 En Jakob stuurde boden voor zich uit naar zijn broer Ezau, 4 Hij gebood hun: Dit

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

een profeet! Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet?

een profeet! Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet? De profeet Abraham. Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet? Genesis 20:7 7 Nu dan, geef de vrouw van die man terug, want hij is een profeet! Hij zal voor u bidden, zodat u in leven blijft.

Nadere informatie

Het verbond van God met Abram.

Het verbond van God met Abram. Het verbond van God met Abram. Hoe oud was Abram toen God nogmaals een verbond aanging met Abram? Genesis 17:1-4 1 Toen Abram negenennegentig jaar oud was, verscheen de HEERE aan Abram en zei tegen hem:

Nadere informatie

Protestantse geloofsgemeenschap De Verbinding. Orde van dienst op de 20e zondag na Pinksteren 2 oktober anno Domini 2016

Protestantse geloofsgemeenschap De Verbinding. Orde van dienst op de 20e zondag na Pinksteren 2 oktober anno Domini 2016 Protestantse geloofsgemeenschap De Verbinding Orde van dienst op de 20e zondag na Pinksteren 2 oktober anno Domini 2016 VOORBEREIDING Inleidend orgelspel Preludium und Fuge in a-moll, Dietrich Buxtehude

Nadere informatie

Zou je dat ook durven zeggen? Ik laat U niet gaan als U mij niet zegent! Zou je dat durven of heb je dat misschien al eens gezegd?

Zou je dat ook durven zeggen? Ik laat U niet gaan als U mij niet zegent! Zou je dat durven of heb je dat misschien al eens gezegd? Preek Gemeente van Christus, Zou je dat ook durven zeggen? Ik laat U niet gaan als U mij niet zegent! Zou je dat durven of heb je dat misschien al eens gezegd? Jakob is op weg naar huis. Hij keert terug

Nadere informatie

Maand 5 week 1: Jozef droomt en wordt naar Egypte verkocht

Maand 5 week 1: Jozef droomt en wordt naar Egypte verkocht Maand 5 week 1: Jozef droomt en wordt naar Egypte verkocht Bijbelverhalen Genesis 37 - Jozefs droom - Jozef naar Egypte verkocht Jozef zijn vader heet Jakob Ezau Izak Zijn moeder heet Rebekka Rachel Lea

Nadere informatie

dat hij geboren zou worden, was er al voor die tijd. Hebreeën 11 (deel 1) 2 Hierdoor immers hebben de ouden een goed getuigenis gekregen.

dat hij geboren zou worden, was er al voor die tijd. Hebreeën 11 (deel 1) 2 Hierdoor immers hebben de ouden een goed getuigenis gekregen. - 1 - Hebreeën 11 (deel 1) 1 Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet. Geloof is een vaste grond, niet onzeker! Geloof is de zekerheid

Nadere informatie

Ik laat u niet gaan tenzij u mij zegent (Hij zegent je 4)

Ik laat u niet gaan tenzij u mij zegent (Hij zegent je 4) Ik laat u niet gaan tenzij u mij zegent (Hij zegent je 4) Preek over Genesis 32:27 (door ds. Jos Douma) Ik laat u niet gaan tenzij u mij zegent. En er worstelde iemand met hem. Wie is die iemand? Het gaat

Nadere informatie

Preek Genesis 27:1-41 & 28:1-5 8 november 2015

Preek Genesis 27:1-41 & 28:1-5 8 november 2015 Preek Gemeente van Christus, Een verhaal met vier hoofdpersonen. Jakob en Ezau, Izaäk en Rebekka. Maar naar wie gaat je sympathie uit? Naar welk van de hoofdpersonen in dit verhaal? Er zijn mensen die

Nadere informatie

EEN FAVORIETE ZOON WORDT EEN SLAAF

EEN FAVORIETE ZOON WORDT EEN SLAAF Bijbel voor Kinderen presenteert EEN FAVORIETE ZOON WORDT EEN SLAAF Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul

Nadere informatie

Waar ging Mozes heen en wat was het verzoek?

Waar ging Mozes heen en wat was het verzoek? ozes en Aäron voor farao. Waar ging Mozes heen en wat was het verzoek? Exodus 5:1-3 1 Daarna kwamen Mozes en Aäron en zeiden tegen de farao: Zo zegt de HEERE, de God van Israël: Laat Mijn volk gaan om

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 218: 1

Wij zingen voor de dienst: Lied 218: 1 Wij zingen voor de dienst: Lied 218: 1 Lied 218: 1a, 1b, Lied 218: 1a, 1b, Votum en Groet Wij zingen: Lied 218: 2 Kyrië Gebed Zingt: I still haven t found what i m looking for Schijn met uw licht in

Nadere informatie

Wat gebeurde er met de beek Krith?

Wat gebeurde er met de beek Krith? Elia bij de weduwe in Zarfath. Wat gebeurde er met de beek Krith? 1 Koningen 17:7 7 En het gebeurde na verloop van vele dagen dat de beek uitdroogde, want er was geen regen in het land gevallen Welke opdracht

Nadere informatie

GOD TEST ABRAHAMS LIEFDE

GOD TEST ABRAHAMS LIEFDE Bijbel voor Kinderen presenteert GOD TEST ABRAHAMS LIEFDE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Bijbelstudie Door het geloof I

Bijbelstudie Door het geloof I Bijbelstudie 1 Bijbelstudie Door het geloof I Kaïn en Abel Genesis 4:1-16 Wat voor werk deed Kaïn? Een welk beroep deed zijn broer Abel? Kain- landbouwer Abel- schaapherder a. Waarom niet, denk je? De

Nadere informatie

GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE

GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE Bijbel voor Kinderen presenteert GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

N.B. De diensten vanuit het Willem de Zwijgercollege kunnen via de kerkradio worden beluisterd!

N.B. De diensten vanuit het Willem de Zwijgercollege kunnen via de kerkradio worden beluisterd! Zondag 2 oktober 2016 A.D. Voorganger : mw. Lieke Weima Piano/orgel : Hans Buurmans N.B. De diensten vanuit het Willem de Zwijgercollege kunnen via de kerkradio worden beluisterd! DE VOORBEREIDING Muziek:

Nadere informatie

Wie zorgde er voor dat de zondvloed ten einde kwam

Wie zorgde er voor dat de zondvloed ten einde kwam Na de zondvloed. Wie zorgde er voor dat de zondvloed ten einde kwam Genesis 8:1-2 1 En God dacht aan Noach en aan al de wilde dieren en al het vee dat bij hem in de ark was; en God liet wind over de aarde

Nadere informatie

Wie nam Jethro mee naar Mozes?

Wie nam Jethro mee naar Mozes? Jethro bij Mozes en leiders voor het volk. Wie nam Jethro mee naar Mozes? Exodus 18:1-3, eerste deel 1 Toen Jethro, de priester van Midian, de schoonvader van Mozes, alles hoorde wat God voor Mozes en

Nadere informatie

land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen.

land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen. } 1. De HEER zei tegen Abram: Trek weg uit je land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen. } 2 Ik zal je tot een groot volk maken, ik zal je zegenen,

Nadere informatie

Wat zei God tegen Jozua?

Wat zei God tegen Jozua? De val van Jericho en de belofte aan Rachab. Wat zei God tegen Jozua? Jozua 6:2-5 2 Toen zei de HEERE tegen Jozua: Zie, Ik heb Jericho met zijn koning en zijn strijdbare helden in uw hand gegeven. 3 U,

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Dit product wordt u aangeboden door ComputerBijbel (http://www.computerbijbel.com) ComputerBijbel Alle rechten voorbehouden 1/6

Dit product wordt u aangeboden door ComputerBijbel (http://www.computerbijbel.com) ComputerBijbel Alle rechten voorbehouden 1/6 ComputerBijbel Alle rechten voorbehouden 1/6 DE VERGETEN EED VAN JACOB. Genesis 35:1-7 INTRODUCTIE. 1. We beginnen onze studie met het lezen van Genesis 35:1-7. a. We zien daar dat God tot Jacob zei naar

Nadere informatie

Hee# God ook een geldpers?

Hee# God ook een geldpers? Hee# God ook een geldpers? Natuurlijke we7en Als er meer vraag is dan aanbod dan s

Nadere informatie

INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17

INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17 INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? 9 2. Hoe kun je de Bijbel lezen? 13 3. Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17 4. 21 dagen bijbellezen 21 5. Belangrijke mensen in de Bijbel 47 6. Waar

Nadere informatie

Preek Psalm 146:(vs. 5) God is overal - afscheid groep 8. Meisjes en jongens, lieve mensen,

Preek Psalm 146:(vs. 5) God is overal - afscheid groep 8. Meisjes en jongens, lieve mensen, Preek Psalm 146:(vs. 5) God is overal - afscheid groep 8 Meisjes en jongens, lieve mensen, Ik wil vandaag in het bijzonder stilstaan bij het 5 e vers van Psalm 146. We hebben het gelezen uit de Bijbel

Nadere informatie

Bij wie vroeg Jakob hulp toen zijn zonen de tweede reis naar Egypte gingen maken?

Bij wie vroeg Jakob hulp toen zijn zonen de tweede reis naar Egypte gingen maken? De tweede reis van Jozefs broers naar Egypte. Bij wie vroeg Jakob hulp toen zijn zonen de tweede reis naar Egypte gingen maken? Genesis 43:14 14 God, de Almachtige, geve jullie barmhartigheid in de ogen

Nadere informatie

Verwachtingen? Van tekst tot preek. Belijdenis. De preek als waagstuk. Presenteren. Lege vel syndroom. Van tekst tot preek 23 november 2013

Verwachtingen? Van tekst tot preek. Belijdenis. De preek als waagstuk. Presenteren. Lege vel syndroom. Van tekst tot preek 23 november 2013 Verwachtingen? Van tekst tot preek 2 Belijdenis De preek als waagstuk... Iedereen blijven Gods woorden vreemd, Behalve hem die ze van God zelf verneemt. Martinus Nijhoff... als God eens menschen stamelen

Nadere informatie

Waar genade zijn juiste plaats krijgt daar zal genezing gaan stromen.

Waar genade zijn juiste plaats krijgt daar zal genezing gaan stromen. Waar genade zijn juiste plaats krijgt daar zal genezing gaan stromen. Genesis 20: 17 Abraham bad tot God, en God genas Abimelech, zijn vrouw en zijn slavinnen, zodat zij weer kinderen konden krijgen. 18

Nadere informatie

Gods verbond met Abraham

Gods verbond met Abraham Gods verbond met Abraham Inhoud GESCHIEDENIS VAN ABRAHAM...3 GODS VERBOND MET ABRAHAM...4 Een belofte over zijn nageslacht...4 Een landsbelofte...4 Een belofte over alle volken der aarde...4 Een overwinningsbelofte...4

Nadere informatie

Verwachten / Verkleden / Verlangen

Verwachten / Verkleden / Verlangen 1 Gen. 2:20b.maar voor de mens vond hij geen hulp als iemand tegenover hem. 24 Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten; en zij zullen tot één vlees zijn. 2

Nadere informatie

Waarom moest de profeet Micha namens God een streng oordeel over Gods volk laten horen?

Waarom moest de profeet Micha namens God een streng oordeel over Gods volk laten horen? De profeet Micha, deel 3. Waarom moest de profeet Micha namens God een streng oordeel over Gods volk laten horen? Micha 2:1-2 1 Wee hun die kwaad in de zin hebben en op hun bed boze plannen smeden. Al

Nadere informatie

dag 1 dag 2 dag 4 dag 3 thema thema symbool symbool persoon persoon lezen lezen dagtekst dagtekst thema thema symbool symbool persoon persoon lezen

dag 1 dag 2 dag 4 dag 3 thema thema symbool symbool persoon persoon lezen lezen dagtekst dagtekst thema thema symbool symbool persoon persoon lezen dag 1 dag 2 de schepping wereldbol God, Die de wereld maakte Genesis 1: 1 2: 3 In het begin schiep God de hemel en de aarde. (Genesis 1: 1) hebt gemaakt. zonde en verdriet appel met slang Adam en Eva,

Nadere informatie

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD Wat is het evangelie? Jezus stierf voor onze zonden en stond op uit de dood. Wij zijn met Hem gestorven aan ons oude leven en met Hem opgestaan in een nieuw leven. God

Nadere informatie

Preek zondag 9 oktober, ds. Martine Nijveld, Maranathakerk, dienst van Schrift en Tafel

Preek zondag 9 oktober, ds. Martine Nijveld, Maranathakerk, dienst van Schrift en Tafel Preek zondag 9 oktober, ds. Martine Nijveld, Maranathakerk, dienst van Schrift en Tafel Woord vooraf bij de lezing: In september begonnen we met het luisteren naar verhalen uit het bijbelboek Genesis.

Nadere informatie

Verbonden met Israël!? Verbonden met Israël!?

Verbonden met Israël!? Verbonden met Israël!? Gezonde balans Alles draait om Israel Israel: wat is dat? 1 Israël In de bijbelse betekenis duidt Israël l niet een gebied maar Gods volk aan. Genesis 12: 6-7 En Abram trok het land door tot de plek bij

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Wat had deze vrouw uit Sunem voortdurend over voor de profeet Elisa?

Wat had deze vrouw uit Sunem voortdurend over voor de profeet Elisa? De vrouw uit Sunem. Wat had deze vrouw uit Sunem voortdurend over voor de profeet Elisa? 2 Koningen 4:8-9 8 Het gebeurde op een dag dat Elisa langs Sunem kwam, dat daar een vrouw van aanzien was, die er

Nadere informatie

De aanbidding van het gouden kalf Een feest voor de HEER? Een gouden kalf voor de HEER?

De aanbidding van het gouden kalf Een feest voor de HEER? Een gouden kalf voor de HEER? De aanbidding van het gouden kalf Een feest voor de HEER? Een gouden kalf voor de HEER? Een geschiedenis om van te leren Dit alles strekt ons tot voorbeeld: wij moeten niet uit zijn op het kwade, zoals

Nadere informatie

Welke boom stond midden in het hof en welke plannen had satan?

Welke boom stond midden in het hof en welke plannen had satan? Welke boom stond midden in het hof en welke plannen had satan? Genesis 2:8-10 8 Ook plantte de HEERE God een hof in Eden, in het oosten, en Hij plaatste daar de mens, die Hij gevormd had. 9 En de HEERE

Nadere informatie

Wat ontdekten de broers op de terugweg naar Kanaän?

Wat ontdekten de broers op de terugweg naar Kanaän? Wat heeft God ons aangedaan? Wat ontdekten de broers op de terugweg naar Kanaän? Genesis 42:27 27 Toen een van hen zijn zak opendeed om in de herberg zijn ezel voer te geven, zag hij zijn geld; zie, het

Nadere informatie

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs 2: 6 HSV 6 en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem

Nadere informatie

Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2015/2016

Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2015/2016 Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2015/2016 Week 36 Dinsdag: Genesis 1:1-13 Schepping dag 1-3 Woensdag: Genesis 1:14-31 Schepping dag 4-7 Donderdag: Genesis 3 De zondeval Week 37 Maandag:

Nadere informatie

DAG 1: Sterfbed Lees Genesis 49:1, 2, 28-33 Zie je Jakobs zonen staan rond het bed van hun vader? Jakob is oud. Hij voelt dat hij gaat sterven. Hij roept al zijn zonen. Hij gaat zijn laatste woorden tegen

Nadere informatie

Vraag 6 Moeder van de dode baby zegt: dat is goed Moeder van de levende baby zegt: nee, geef hem dan maar aan haar

Vraag 6 Moeder van de dode baby zegt: dat is goed Moeder van de levende baby zegt: nee, geef hem dan maar aan haar Antwoorden 22.1: Gods geschenk aan koning Salomo a. Eigen antwoord b. Dat we het aan de Heere vragen. Hij voelt zich (te) jong om leiding te geven aan dit grote volk. Hij erkent en belijdt dat hij de hulp

Nadere informatie

Wat stelt de Bijbel heel duidelijk. wat betreft het huwelijk?

Wat stelt de Bijbel heel duidelijk. wat betreft het huwelijk? Wat stelt de Bijbel heel duidelijk De vele kinderen van Jakob. wat betreft het huwelijk? Genesis 2:22-24 22 En de HEERE God bouwde de rib die Hij uit Adam genomen had, tot een vrouw en Hij bracht haar

Nadere informatie

De heilige Geest. leren kennen door het OUDE TESTAMENT. RONDREIS AVOND 1/3 OKTOBER 2018 Metta Wierenga

De heilige Geest. leren kennen door het OUDE TESTAMENT. RONDREIS AVOND 1/3 OKTOBER 2018 Metta Wierenga De heilige Geest leren kennen door het OUDE TESTAMENT RONDREIS AVOND 1/3 OKTOBER 2018 Metta Wierenga Drie avonden over de heilige Geest 1. de heilige Geest leren kennen door het Oude Testament 18 oktober

Nadere informatie

Wat was de koning van Syrië van plan? tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp moet op die en die plaats zijn.

Wat was de koning van Syrië van plan? tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp moet op die en die plaats zijn. De Syriërs met blindheid geslagen. Wat was de koning van Syrië van plan? 2 Koningen 6:8 8 De koning van Syrië voerde oorlog tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp moet

Nadere informatie

Culemborg, 11 september Tekst: Genesis 25: Thema: Strijd om de zegen Voorganger: ds. Henri Veldhuis

Culemborg, 11 september Tekst: Genesis 25: Thema: Strijd om de zegen Voorganger: ds. Henri Veldhuis Culemborg, 11 september 2016 Tekst: Genesis 25: 24-34 Thema: Strijd om de zegen Voorganger: ds. Henri Veldhuis Gemeente van onze Heer, Jezus Christus, De verhalen over Abraham en Sara, Izaäk en Rebekka

Nadere informatie

Hoe reageerden de inwoners van Gibeon op de overwinning van Israël dankzij de Hulp van God?

Hoe reageerden de inwoners van Gibeon op de overwinning van Israël dankzij de Hulp van God? De list van de Gibeonieten. Hoe reageerden de inwoners van Gibeon op de overwinning van Israël dankzij de Hulp van God? Jozua 9:3-6 3 Toen de inwoners van Gibeon hoorden wat Jozua met Jericho en Ai gedaan

Nadere informatie

Jozef - Jozef maakt zich bekend Ontmoetingsdienst - 8 mei 2016 Evangelist Jan Verkerk - Huizen

Jozef - Jozef maakt zich bekend Ontmoetingsdienst - 8 mei 2016 Evangelist Jan Verkerk - Huizen Oude Testament, Genesis 44: 14-34, 45: 1-16 + 25-28 14 Juda en zijn broers kwamen weer in het paleis van Jozef. Hij was daar nog, en ze vielen voor hem op hun knieën. 15 Wat hebben jullie gedaan? verweet

Nadere informatie

DE ONTZETTENDE GEVOLGEN VAN DE ZONDE

DE ONTZETTENDE GEVOLGEN VAN DE ZONDE Bijbelrooster groep 1 en 2 THEMA BIDDEN maandag 24 augustus 2015 psalm 116:3 Psalm dinsdag 25 augustus 2015 Bidden om een wijs hart 1 Koningen 3:1-15 woensdag 26 augustus 2015 Bidden met een nederig hart

Nadere informatie

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER!

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER! 50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen Deel 1 EEN WONDER! 1 Vreugde Hoi, ik ben Joy. Dat is het Engels voor vreugde, blijdschap.

Nadere informatie

Liturgie aangepaste kerkdienst

Liturgie aangepaste kerkdienst Liturgie aangepaste kerkdienst JAKOB IN BETHEL Zondagmiddag 4 november 2018 Aanvang: 14:30 uur Voorganger: Ds. A.J. Post 1 2 Voorzang (2 kinderliederen) Weerklank 595 vers 1, 2 en 3 1 s Zondags gaan we

Nadere informatie

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag Protestants Kralingen Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag de afdaling naar sodom marc chagall, 1931 orgelspel verwelkoming door de ouderling [allen gaan staan] stilte bemoediging: Liedboek

Nadere informatie

25 maart :00 uur ANDREASKERK PUTTEN. Voorganger: ds. Jelle de Kok

25 maart :00 uur ANDREASKERK PUTTEN. Voorganger: ds. Jelle de Kok 25 maart 2018 19:00 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: ds. Jelle de Kok Psalm 107: 1 en 10 1 Gods goedheid houdt ons staande zolang de wereld staat! Houdt dan de lofzang gaande voor God die leven laat.

Nadere informatie

Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God

Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God DBO 46 Zondag 8 november 2015 Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God Welkom bij het programma De Bijbel Open. Dit is een wekelijks programma, waarin we samen de Bijbel lezen

Nadere informatie

Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2017/2018

Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2017/2018 Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2017/2018 Week 35 Dinsdag: Genesis 1:1-13 Schepping dag 1-3 Woensdag: Genesis 1:14-31 Schepping dag 4-7 Donderdag: Genesis 3 De zondeval Week 36 Maandag:

Nadere informatie

De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia, David,

De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia, David, WAT WIL GOD? Terug naar de schepping en de Schepper! God zag dat het goed was! Gods (oorspronkelijke) bedoeling! Intieme omgang met Zijn gelijke! De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia,

Nadere informatie

Tegen wie trok Israël ten strijde en waar sloegen zij hun kamp op?

Tegen wie trok Israël ten strijde en waar sloegen zij hun kamp op? Israël door de Filistijnen verslagen. De ark weggenomen. Tegen wie trok Israël ten strijde en waar sloegen zij hun kamp op? 1 Het woord van Samuel kwam tot heel Israël. En Israël trok ten strijde, de Filistijnen

Nadere informatie

Wat zag Mozes voor zijn ogen gebeuren? en hun dwangarbeid aanzag, en naar zijn broeders vertrok. Exodus 2:11, eerste deel

Wat zag Mozes voor zijn ogen gebeuren? en hun dwangarbeid aanzag, en naar zijn broeders vertrok. Exodus 2:11, eerste deel De les die Mozes moest leren. Wat zag Mozes voor zijn ogen gebeuren? Exodus 2:11, eerste deel 11 In die dagen, toen Mozes groot geworden was en naar zijn broeders vertrok en hun dwangarbeid aanzag, Wat

Nadere informatie

binnenwerk Licht op het pad Definitief _Opmaak :55 Pagina 9 ARI JANU

binnenwerk Licht op het pad Definitief _Opmaak :55 Pagina 9 ARI JANU JANUARI binnenwerk Licht op het pad Definitief _Opmaak 1 03-04-17 14:55 Pagina 10 De vijf wijze maagden op weg naar het feest NIEUWJAARSDAG Een nieuw begin 1 januari Het gebeurde dat de HEERE tegen Jozua

Nadere informatie

DAVID DE HERDERSJONGEN

DAVID DE HERDERSJONGEN Online Bijbel voor kinderen presenteert DAVID DE HERDERSJONGEN Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit

Nadere informatie