13. Wijzigingen reglementen van de disciplines door Glenn Maes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "13. Wijzigingen reglementen van de disciplines door Glenn Maes"

Transcriptie

1 13. Wijzigingen reglementen van de disciplines door Glenn Maes

2 SAFETY HELMET RULES DRESSUUR: Een beschermend hoofddeksel is verplicht. Hierin zit ook het rijden van de stal naar de warm-up ring, het rijden van het paard in de warming-up en het terugrijden naar de stal. Een beschermend hoofddeksel met de look van een dressuurhoed mag in dezelfde situaties gebruikt worden als een standaard dressuurhoed. Uitzondering: ruiters van 18 jaar en ouder die paarden rijden van 7 jaar of ouder mogen een dressuurhoed dragen tijdens de wedstrijd zelf en de warming-up meteen voorafgaand aan de wedstrijd (met geen pauze voor de wedstrijd).

3 SAFETY HELMET RULES ENDURANCE: een beschermend hoofddeksel is verplicht. EVENTING: in de cross country, jumping en dressuur is het verplicht om een goed bevestigd beschermend hoofddeksel te dragen die in regel is met de Europese (EN), Britse (PAS), Noord- Amerikaanse (ASTM) of Australische/Nieuw-Zeelandse eisen. JUMPING: een beschermend hoofddeksel is altijd verplicht (uitzondering: seniorruiters mogen hun helm enkel afzetten tijdens de prijsuitreiking in de wedstrijdring).

4 SAFETY HELMET RULES MENNEN/PARA-EQUESTRIAN MENNEN: een beschermend hoofddeksel is verplicht. PARA-EQUESTRIAN DRESSUUR: een beschermend hoofddeksel is verplicht. REINING: een beschermend hoofddeksel is niet verplicht. Ruiters mogen zowel een Western hoed als een ruiterhelm dragen. VOLTIGE: een beschermend hoofddeksel is niet verplicht.

5 VEILIGHEIDSHELM HORSEBALL: De spelers moeten zich als volgt presenteren: Een helm die voldoet aan de van kracht zijnde Europese veiligheidsnormen. Als de ruiter op zijn paard zit, moet de helm altijd vastgemaakt zijn.

6 COMMISSIE DRESSUUR

7 DRESSUUR: WIJZIGINGEN REGLEMENTEN - NATIONAAL: Oormuts is altijd toegelaten op outdoorwedstrijden, maar nooit op indoorwedstrijden. Pollen(neus)netje is verboden. Zadelonderleggers moeten overwegend wit zijn. Bij de pony s en juniors is de teamtest nu ook een selectieproef. Een kür op muziek op kampioenschappen is enkel open voor combinaties die in het voorlopige klassement een gemiddelde van 60% hebben behaald.

8 DRESSUUR: WIJZIGINGEN REGLEMENTEN - NATIONAAL: Bij het artikel over uitsluiten van een combinatie werden volgende redenen toegevoegd: Geen correcte optoming Bloedsporen Bij ponyproeven is het dragen van sporen facultatief

9 REGLEMENTEN - VLP: DRESSUUR: WIJZIGINGEN Bodyprotector is toegelaten (expliciet vermeld). Een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht voor proeven tot niveau 0 en proeven voor jonge paarden. Bij het inrijden zijn bandages, pijpkousen en springschoenen toegelaten in om het even welk kleur. De uitzondering in de prijsuitreiking blijft.

10 REGLEMENTEN - VLP: DRESSUUR: WIJZIGINGEN Een para-equestrianruiter van graad 4 die reeds deelgenomen heeft aan een St. Georges-proef of hoger, die een nieuw paard start die reeds in deze proeven werd voorgesteld, kan niet meer lager starten dan niveau 4. Pikeur-Eskadron Ponydressuur Trophy: een ruiter die reeds internationaal gestart is, mag nog deelnemen met een andere pony. Deze combinatie mag niet meer starten op niveau 0 in deze trophy.

11 COMMISSIE ENDURANCE

12 ENDURANCE: WIJZIGINGEN Kwalificatie voor internationaal CEI*-niveau: combinaties moeten vanaf dit jaar tweemaal een 80km-reeks aan max 16 km/u succesvol beëindigen en nadien nog minstens één keer 80km succevol rijden met ongelimiteerde max. snelheid. Endurance officials zullen wijzigingen via ontvangen na 13/03

13 COMMISSIE EVENTING

14 EVENTING: WIJZIGINGEN Belangrijkste wijzigingen aan het eventingreglement 2013 Art 506 Reeksen - Nieuwe reeks : Mo. Een paard dat een ruiter in niveau M wil uitbrengen en dat reeds hogere reeksen (Nationaal en/of Internationaal) heeft uitgereden met een cross zonder hindernisfouten, moet ingeschreven worden in de reeks Mo : zelfde reglement als reeks M, met afzonderlijk klassement en facultatieve prijzen, maar zonder handicappunten. Het is niet verplicht steeds in deze reeks te blijven. Art Een jong paard (reeks J) kan niet verplicht worden over te stappen naar een hogere reeks (M of Z) totdat hij de leeftijd van 7 jaar bereikt heeft. Zelfs als hij aan zo een proef heeft deelgenomen (M, Z niveau) in België of aan een Internationale proef van hetzelfde niveau in het buitenland.

15 EVENTING: WIJZIGINGEN Art Op een Kampioenschap van België zal er een keuring van de paarden voorzien worden een 1ste keer voor de dressuurproef, een 2de keer aan de aankomst van de cross en een 3de keer 15 min na de aankomst van de cross. Art Sporen In alle dressuur- uithoudings- en springproeven zijn sporen facultatief, alsook voor Z, Zo. Art Kledij dressuurproef: alle ruiters moeten een rijcap dragen tijdens de proef, de opwarming en de verplaatsing tussen de stallen en de wedstrijdterreinen.

16 EVENTING: WIJZIGINGEN Alle organisatoren moeten een medewerker voor het rekencentrum voorzien volgens een schema. Organisatoren worden hiervan op de hoogte gebracht.

17 COMMISSIE HORSEBALL

18 HORSEBALL: WIJZIGINGEN Gevaarlijke sporen (o.a. hamersporen) zijn verboden. Gele kaarten worden cumuleerbaar over de verschillende wedstrijden. Dat wil zeggen dat wie 3 gele kaarten verzamelt over verschillende wedstrijden, op de volgende officiële wedstrijd automatisch geschorst wordt.

19 COMMISSIE JUMPING

20 INHOUD 1. Organisatoren 2. Reglementen 3. Cups 4. Officials 5. Allerlei

21 1. Organisatoren

22 VERGOEDING LASTENBOEK 2013 Elke organisator ontvangt per gestarte combinatie 3,5 euro met een maximum van 1000 euro x het aantal wedstrijddagen. Bvb: max euro voor een 3-daagse Gold League wedstrijd. Daarnaast ook een forfaitaire onkostenvergoeding van 1000 euro per dag (ondermeer voor vergoeding onkosten medewerkers) Totale vergoeding van maximaal 6000 euro voor een driedaagse Gold wedstrijd, waarbij uiteraard VLP ook voor de volledige prijzenpot zorgt.

23 2. Reglementen

24 ALGEMEEN Belangrijke wijzigingen! Algemeen: - Per wedstrijd kunnen er beperkingen worden opgelegd: - Per dag - Per proef - Per licentie! In samenspraak met springcommissie, juryvoorzitter en organisator! Gold League: - Alle proeven tot en met 1m35 zullen openstaan voor J08 licenties.! De Commissie Springen VLP kan dit anders bepalen naargelang de historiek van de wedstrijd in samenspraak met organisator en juryvoorzitter!

25 NATIONAAL REGLEMENT Daarnaast wordt het Nationaal Reglement JUMPING volledig herwerkt. Vernieuwde versie wordt eerstdaags online geplaatst. Grote wijziging aangaande opmaak kalender Leeftijdsbeperkingen juryleden Herwerking Ponyreglement

26 Om deel te nemen aan een cursus dient men meerderjarig te zijn. LEEFTIJD OFFICIALS Juryleden die 70 jaar geworden zijn behouden in elk geval het niveau level 1,2 of 3 en mogen in dit level verder jureren indien de provinciale/groepering hiermee akkoord gaat en op voorwaarde dat ze dat niveau reeds hadden. Juryleden die het niveau 4 hebben en willen blijven jureren, dienen een schriftelijke aanvraag te richten aan de nationale springcommissie die hen de toelating kan geven om het niveau 4 te behouden op basis van de reeds geleverde prestaties en de fysieke en mentale toestand. De verlenging wordt gegeven voor maximaal 2 jaar en er kan maximaal twee keer een verlenging gegeven worden. Na de leeftijd van 74 jaar kunnen zij verder jureren als level 3 voor zover de gezondheid en mentale toestand dit toelaat. De springcommissie KBRSF zal hierover beslissen. Voor de internationale juryleden gelden uiteraard de FEI reglementen ter zake. Een promotie is niet meer mogelijk indien men de leeftijd van 70 jaar heeft overschreden. Aangaande de leeftijdsbeperkingen kunnen afwijkingen toegestaan worden door de nationale springcommissie. Indien u dus na de leeftijd van 70 jaar wenst verder te jureren, dan kan dat als uw provinciale hiermee akkoord is (voor de levels 1-2-3). Voor de levels 4 dient er een aanvraag gericht te worden aan de KBRSF (via Glenn Maes).

27 In 2014 wordt een volledig nieuwe versie verwacht FEI REGLEMENT In 2013 enkele aanpassingen

28 SPOREN PONY S EN CHILDREN De sporen mogen niet langer zijn dan 4cm (gemeten vanaf het achterste van de spoor tot de punt), niet scherp zijn en mogen de pony niet kunnen kwetsen. Het einde van de spoor moet stomp zijn. Indien het uiteinde gebogen is, dan moeten de uitsteeksels naar beneden gericht zijn. Sporen met wieltjes zijn NIET toegelaten Hamersporen, metalen of plastieken impulssporen met daarrond harde plastiek of metalen knobbel en dummy sporen zonder uitsteeksel zijn toegelaten indien ze voldoen aan bovenstaande voorwaarden

29 SPOREN PONY S EN CHILDREN

30 3. Cups

31 GOLD CUP POWERED BY CAVALOR - Nieuwe partner Cavalor - Regelmatigheidscriterium over alle officiële Gold-wedstrijden - Selectiemogelijkheid Vlaams Kampioenschap en Belgisch Kampioenschap - Leider tussenstand draagt armband - Aantrekkelijke prijzenpot: - Extra geldprijzenpot euro door VLP-springcommissie - 1 e : 5000 euro - 2 e : 3000 euro - 3 e : 2000 euro - Aanvullende naturaprijzen door Cavalor aan top 3: - Bloedanalyse, hooianalyse en rantsoenadvies voor 1 paard per ruiter - Gratis rantsoen voor 6 weken voor 1 paard per ruiter

32 - Nieuwe partner Cavalor - Regelmatigheidscriterium over alle officiële Silver-wedstrijden - Leider tussenstand draagt armband - Aantrekkelijke prijzenpot: - Extra geldprijzenpot euro door VLP-springcommissie - 1 e : 2500 euro - 2 e : 1500 euro - 3 e : 1000 euro - Aanvullende naturaprijzen door Cavalor aan top 3: - Bloedanalyse, hooianalyse en rantsoenadvies voor 1 paard per ruiter - Gratis rantsoen voor 6 weken voor 1 paard per ruiter SILVER CUP POWERED BY CAVALOR

33 4. Officials

34 4. OFFICIALS De licentie 2013 van elke official dient volledig in orde te zijn voor aanvang van de wedstrijd. Komende weken zullen we de activiteiten opvragen van 2012

35 Nultolerantie alcohol! 4. OFFICIALS

36 Francis Michielsens 4. OFFICIALS

37 4. OFFICIALS Verantwoordelijke opleidingen Glenn Maes Verantwoordelijke vraagprogramma s Jan Friant (nationaal en internationaal) Beiden worden gecoacht door Francis Michielsens (Officials en Vraagprogramma s) Jean-Pierre Quisquater (General Chief Steward)

38 5. Allerlei

39 5. ALLERLEI Zakboekje JUMPING Uw gids doorheen het Jumpinglandschap in 2013 Volledige overzichtelijke wedstrijdkalender Basis Reglementering Voor alle ruiters, officials en organisatoren

40 COMMISSIE MENNEN

41 MENNEN: WIJZIGINGEN Aparte infomomenten op 9 en 13 maart. VEILIGHEID: Veiligheidshelm en bodyprotector voor menner en groom verplicht in marathon. Junioren mennen altijd in alle proeven met helm en bodyprotector.

42 MENNEN: WIJZIGINGEN REGLEMENTEN: Indien organisator in voorprogramma toestaat, mag een menner tot 2 keer starten, niet noodzakelijk in dezelfde categorie. Geen BK over één wedstrijd => Het BK wordt een regelmatigheidscriterium over de CAN 1-wedstrijden. NOTEBOOK DRIVING 2013 BESCHIKBAAR!!

43 COMMISSIE REINING

44 LASTENBOEK Extra steun organisatoren die deelnemen aan het Double Fun circuit: Betaling doorman: 50 Betaling schrijver: 50 REINING: WIJZIGINGEN Deelname organisatoren Double Fun Circuit: 200/seizoen Voordelen organisatoren: Extra financiële steun Vermelding op affiches en in programmaboekje Extra deelnemers Organisatoren die niet deelnemen aan het Double Fun Circuit, krijgen enkel steun voor het uitbetalen van het secretariaat en de betaling van de Judge.

45 REGLEMENTEN: REINING: WIJZIGINGEN Nieuwe gedragscode voor in de wedstrijdpiste en de paddock. Meer info zal vanuit de nationale commissie naar organisatoren, ruiters en officials gestuurd worden.

46 COMMISSIE PARA- EQUESTRIAN

47 PARA-EQUESTRIAN: WIJZIGINGEN Geen specifieke wijzigingen reglementen

48 COMMISSIE VOLTIGE

49 Geen specifieke wijzigingen reglementen VOLTIGE: WIJZIGINGEN

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015 1 BELGISCHE AANPASSINGEN Aan het FEI-reglement Uitgave Gereviseerd in februari 2 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement, dat van kracht is sinds 1 februari, alsook de latere aanpassingen

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 1 BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement 10de editie, dat van kracht is sinds

Nadere informatie

Opleidingscyclus Jumping Jury

Opleidingscyclus Jumping Jury Opleidingscyclus Jumping Jury INHOUD Niveaus Jury Voorzitter Bijzondere nationale wedstrijden Examenstructuur en Cursusinhoud Level 1 Level 2 Level 3 Level 4 Examens en Jaarlijkse Evaluatie Algemene bepalingen

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2014 Aan het FEI-reglement Uitgave 2014 Gereviseerd in Januari 2014

BELGISCHE AANPASSINGEN 2014 Aan het FEI-reglement Uitgave 2014 Gereviseerd in Januari 2014 1 BELGISCHE AANPASSINGEN 2014 Aan het FEI-reglement Uitgave 2014 Gereviseerd in Januari 2014 2 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement, dat van kracht is sinds 1 januari 2014, alsook

Nadere informatie

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 Niet alle hierna besproken onderwerpen zijn nieuw, maar waren of nog niet opgenomen in het reglement, of wel opgenomen maar onder een andere vorm. VANWAAR KOMEN DE WIJZIGINGEN?

Nadere informatie

Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian

Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian Editie 08-02-2013 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 3 DRESSUURPROEVEN... 3 WEDSTRIJDTERREIN... 3 WEDSTRIJDKLEDIJ... 3 OPTOMING... 3

Nadere informatie

Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03.

Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03. Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen 2009. Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03. Indien geen lid in 2008 geldt altijd de tariefvermindering.

Nadere informatie

Om hieruit te komen heb ik de reglementen bekeken en mijn opzoeking heb ik hieronder gebundeld. Eerst hebben wij het nationaal geglement:

Om hieruit te komen heb ik de reglementen bekeken en mijn opzoeking heb ik hieronder gebundeld. Eerst hebben wij het nationaal geglement: Hooglede 2 augustus 2006 Beste VLP-dressuurcommissie, Vorige zondag hadden wij met een jury een discussie aangaande het dragen van een bolhoed in de dressuur. Volgens de jury was het dragen van een bolhoed

Nadere informatie

Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian 2018

Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian 2018 Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian 2018 Editie 16-01-2018 1 1 Inhoudstafel 1 INHOUDSTAFEL... 2 2 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 4 3 DRESSUURPROEVEN... 4 4 WEDSTRIJDTERREIN... 4 5 WEDSTRIJDKLEDIJ...

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2019

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2019 VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2019 Sinds 2014 krijgen de erkende officials, die actief zijn op een VLP-wedstrijd een onkostenvergoeding door de Vlaamse Liga Paardensport. Er bestaat een convenant met

Nadere informatie

K.B.R.S.F. F.R.S.B.E.

K.B.R.S.F. F.R.S.B.E. BELGISCHE AANPASSINGEN 2016 Aan het FEI reglement Uitgave 2016 Aan het algemeen reglement KBRSF 2016 In voege vanaf 01 februari 2016 De originele tekst van dit reglement werd opgesteld in het Nederlands.

Nadere informatie

Reglement MSP Ponydressuur Trophy

Reglement MSP Ponydressuur Trophy Reglement MSP Ponydressuur Trophy Van toepassing vanaf 1/1/2008 1. Algemeen 1.1. MSP Ponydressuur Trophy heeft als doel binnen Vlaanderen de ponydressuur te stimuleren en te ontwikkelen, waarbij het zal

Nadere informatie

K.B.R.S.F.-F.R.B.S.E Brussel, 11 augustus 2011

K.B.R.S.F.-F.R.B.S.E Brussel, 11 augustus 2011 K.B.R.S.F.-F.R.B.S.E Brussel, 11 augustus 2011 Belangrijke informatie bij indienen kalenderaanvragen 2012 Beste club, hieronder kan u per discipline de richtlijnen terugvinden in verband met het aanvragen

Nadere informatie

INFOAVOND VLP MENCOMMISSIE 30 MAART 2016

INFOAVOND VLP MENCOMMISSIE 30 MAART 2016 INFOAVOND VLP MENCOMMISSIE 30 MAART 2016 AGENDA Voorwoord (Richard Papens) Voorstelling commissie (Wim de Poorter) Recreatief mennen, opleidingen, brevetten, (Wim De Poorter) Licenties, verzekering, immatriculatie

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015 VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015 Sinds 2014 krijgen de erkende officials die actief zijn op een VLP-wedstrijd een onkostenvergoeding door de Vlaamse Liga Paardensport. Er bestaat een convenant met FOD

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 1. Toelatingsvoorwaarden 1.1. Leeftijd: - De wedstrijden zijn enkel toegankelijk voor deelnemers van het basis- en secundair onderwijs, inclusief scholen met voltijdse

Nadere informatie

Algemeen Reglement v.2013.01

Algemeen Reglement v.2013.01 Algemeen Reglement v.2013.01 1 Index 1 Index... 2 2 Algemeen:... 3 3 Wedstrijden en deelnemers:... 3 3.1 Wedstrijdlocatie... 3 3.2 Organisator... 3 3.3 Deelnemer... 3 4 Wedstrijdstructuur:... 4 4.1 Reeks

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015 VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015 Sinds 2014 krijgen de erkende officials die actief zijn op een VLP-wedstrijd een onkostenvergoeding door de Vlaamse Liga Paardensport. Er bestaat een convenant met FOD

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT JUMPING Editie 2017 dd 01/03/2017

ALGEMEEN REGLEMENT JUMPING Editie 2017 dd 01/03/2017 ALGEMEEN REGLEMENT JUMPING Editie 2017 dd 01/03/2017 0.0. Niet alle gevallen kunnen worden voorzien in dit reglement. Basis van alle wedstrijden blijven de algemene richtlijnen FEI, het nationaal reglement

Nadere informatie

SPECIAAL REGLEMENT VLP PONY JUMPING

SPECIAAL REGLEMENT VLP PONY JUMPING SPECIAAL REGLEMENT VLP PONY JUMPING GELDIG VANAF 1 JANUARI 2002 1 BIJZONDER REGLEMENT PONY S HOOFDSTUK 1 INLEIDING EN DEFINITIE Artikel 2100 - Algemeenheden. 1. De ponywedstrijden bieden de mogelijkheid

Nadere informatie

FLANDERS INDOOR CUP ORGANISATOR. Phiba NV. Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele. Tel. +32/

FLANDERS INDOOR CUP ORGANISATOR. Phiba NV. Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele. Tel. +32/ FLANDERS INDOOR CUP 2017-2018 ORGANISATOR Phiba NV Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele Tel. +32/476 52 36 82 http://www.zilverenspoor.com E-mail: info@zilverenspoor.com Opgelet : Er is een verplichte aanrij-

Nadere informatie

Richtlijnen deelname nationale Belgische eventingwedstrijden Versie 2017

Richtlijnen deelname nationale Belgische eventingwedstrijden Versie 2017 KONINKLIJKE NEDERLANDSE HIPPISCHE SPORTFEDERATIE Richtlijnen deelname nationale Belgische eventingwedstrijden Versie 2017 Inhoud Inleiding... 2 1. Wedstrijd rijden... 2 1.1 Inschrijfprocedure Belgische

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2014

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2014 VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2014 Vanaf 2014 krijgen de erkende officials die actief zijn op een VLP-wedstrijd een onkostenvergoeding door de Vlaamse Liga Paardensport. Er bestaat een convenant met FOD

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2016

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2016 VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2016 Sinds 2014 krijgen de erkende officials die actief zijn op een VLP-wedstrijd een onkostenvergoeding door de Vlaamse Liga Paardensport. Er bestaat een convenant met FOD

Nadere informatie

SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013

SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 1 SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 2 SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 De trekpaarden mogen aansluiten in CAN 1, CAN 3 en CAN 4 wedstrijden voor trekpaarden, maar moeten aan de voorwaarden

Nadere informatie

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2011

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2011 Hippo Revue Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2011 1. ALGEMEENHEDEN 1.1. Deelnemingsvoorwaarden ruiters Minimum in het bezit zijn van een VLP-recreatieve vergunning (L01) of lid zijn van VLP,

Nadere informatie

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2012

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2012 Hippo Revue Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2012 1. ALGEMEENHEDEN 1.1. Deelnemingsvoorwaarden ruiters Minimum in het bezit zijn van een VLP-recreatieve vergunning (L01) of lid zijn van VLP,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK V DE COMMISSIES Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der Statuten worden Commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP Infoavond Mencommissie VLP 2 februari 2011 Agenda Voorwoord (Mark Wentein) Situering VLP, organigram VLP (Lies Vlamynck) Licenties, verzekeringen, immatriculaties (Lies Vlamynck) Aanpassingen reglementen

Nadere informatie

PONY'S JUMPING. K.B.R.S.F. vzw

PONY'S JUMPING. K.B.R.S.F. vzw SPECIAAL REGLEMENT PONY'S JUMPING K.B.R.S.F. vzw 2012 1 HOOFDSTUK I - INLEIDING EN DEFINITIE BIJZONDER REGLEMENT PONY'S JUMPING Artikel 2100 - Algemeenheden. De Ponywedstrijden bieden de mogelijkheid aan

Nadere informatie

FLANDERS INDOOR CUP ORGANISATOR. ZS Equestrian Events bvba. Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele. Tel. +32/

FLANDERS INDOOR CUP ORGANISATOR. ZS Equestrian Events bvba. Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele. Tel. +32/ FLANDERS INDOOR CUP 2017-2018 ORGANISATOR ZS Equestrian Events bvba Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele Tel. +32/476 52 36 82 http://www.zilverenspoor.com E-mail: info@zilverenspoor.com Opgelet : Er is

Nadere informatie

Wijzigingen 2016 (vet en onderstreept is nieuw, doorgehaald komt te vervallen)

Wijzigingen 2016 (vet en onderstreept is nieuw, doorgehaald komt te vervallen) Wijzigingen 16 (vet en onderstreept is nieuw, doorgehaald komt te vervallen) 6. Paarden en pony s mogen niet vaker dan één maal per week en maximaal twee weken achter elkaar op een eventingwedstrijd worden

Nadere informatie

Richtlijnen deelname nationale Belgische eventingwedstrijden Versie 2016

Richtlijnen deelname nationale Belgische eventingwedstrijden Versie 2016 KONINKLIJKE NEDERLANDSE HIPPISCHE SPORTFEDERATIE Richtlijnen deelname nationale Belgische eventingwedstrijden Versie 2016 Inhoud Inleiding... 2 1. Wedstrijd rijden... 2 1.1 Inschrijfprocedure Belgische

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT JUMPING - Editie 15 dd 01/01/2015

ALGEMEEN REGLEMENT JUMPING - Editie 15 dd 01/01/2015 ALGEMEEN REGLEMENT JUMPING - Editie 15 dd 01/01/2015 0.0. Niet alle gevallen kunnen worden voorzien in dit reglement. Basis van alle wedstrijden blijven de algemene richtlijnen FEI, het nationaal reglement

Nadere informatie

Handleiding STEWARDING

Handleiding STEWARDING Handleiding STEWARDING Editie 2018 UPDATE 1 maart 2018 * Opm: afstanden zijn bedoeld voor wedstrijden voor paarden. Voor pony s moet met enige ervaring de filosofie worden doorgetrokken naar de betreffende

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT dd. 28/09/2016 HOOFDSTUK V Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der statuten worden commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het clubkampioenschap wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef

Nadere informatie

KADERINDELING EVENTING

KADERINDELING EVENTING KADERINDELING EVENTING Seniors v Eindigen bij de beste 25% op een 4* v Eindigen bij de beste 20% op een lange 3* met minder dan 50 punten in dressuur, 30% snelste of binnen tijd in de cross en maximum

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2012

R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2012 R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2012 1. T r a i n i n g P o n y s e n p a a r d e n 50/ 6 0 2. Debutanten Pony s 70 3. Pony s 80 4. Pony s 90 5. Pony s 100 6. Debutanten Paarden 70 7. Paarden 80

Nadere informatie

Hippo Revue. Reglement Communautaire Eventingwedstrijden Reglement communautaire eventingwedstrijden VLP

Hippo Revue. Reglement Communautaire Eventingwedstrijden Reglement communautaire eventingwedstrijden VLP Hippo Revue Reglement Communautaire Eventingwedstrijden 2009 Reglement communautaire eventingwedstrijden VLP 2009 1 1. ALGEMEENHEDEN 1.1. Deelnemingsvoorwaarden ruiters Minimum in het bezit zijn van een

Nadere informatie

1. Data Cup 19: 1-5 maart 2017 Cup 20: 8-12 maart 2017 : OPGELET : ander programma!!!

1. Data Cup 19: 1-5 maart 2017 Cup 20: 8-12 maart 2017 : OPGELET : ander programma!!! FLANDERS OUTDOOR SPRINGCUP 2017 ORGANISATOR ZS Equestrian Events bvba Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele Tel. +32/476 52 36 82 http://www.zilverenspoor.com E-mail: info@zilverenspoor.com Opgelet : Er

Nadere informatie

Wedstrijden Hippische Regionale Oost-Vlaanderen vzw. kalendervergadering.

Wedstrijden Hippische Regionale Oost-Vlaanderen vzw. kalendervergadering. Wedstrijden 2003 Hippische Regionale Oost-Vlaanderen vzw Woord vooraf Het jaar 2003 zal binnen de werking van HROV voor heel wat vernieuwing zorgen. Zowel onze jumpingcommissie als de dressuurcommissie

Nadere informatie

Nationale Cyclus Jonge Paarden

Nationale Cyclus Jonge Paarden Nationale Cyclus Jonge Paarden 1. Ruiters K.B.R.S.F V.L.P. L.E.W.B. REGLEMENT 2013 De Nationale Cyclus Jonge Paarden is voorbehouden aan ruiters met een geldige VLP of LEWB licentie J8, J13, J15 of J16.

Nadere informatie

Beknopt reglement 2018 voor de wedstrijden jonge pony s LRV

Beknopt reglement 2018 voor de wedstrijden jonge pony s LRV Beknopt reglement 2018 voor de wedstrijden jonge pony s LRV BITTEN Voor de jonge pony s is er een specifiek reglement: SPRINGEN 4-jarige pony s - springen Enkel trens of naaldtrens zijn toegelaten. Deze

Nadere informatie

3. Aantal paarden per ruiter en per proef Elke ruiter kan een onbeperkt aantal paarden starten, zowel bij de 4-,5-,6- en 7-jarige paarden.

3. Aantal paarden per ruiter en per proef Elke ruiter kan een onbeperkt aantal paarden starten, zowel bij de 4-,5-,6- en 7-jarige paarden. STX CYCLUS VOOR JONGE PAARDEN K.B.R.S.F V.L.P. L.E.W.B. REGLEMENT 2015 OOR JONGE PAARDEN 1. Ruiters De STX Cyclus Jonge Paarden is voorbehouden aan ruiters met een geldige VLP of LEWB licentie J08, J13,

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA MENWEDSTRIJD

VOORPROGRAMMA MENWEDSTRIJD VOORPROGRAMMA MENWEDSTRIJD wedstrijd te Aalst Datum:29/04/18 Adres wedstrijdterrein :Hof Somergem - Affligemdreef 195 - Aalst 9300 Type wedstrijd / Type de concours: CAV Categorieën / Catégories : 1 2

Nadere informatie

LASTENBOEK 2018 REINING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2018 REINING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2018 REINING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A ALGEMEEN A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2018) bij de VLP of LEWB mogen een wedstrijd inrichten.

Nadere informatie

Algemeen Reglement v

Algemeen Reglement v Algemeen Reglement v.2016.01 Pagina 2 van 9 1 Index 1 Index... 2 2 Algemeen:... 3 3 Wedstrijden en deelnemers:... 3 3.1 Wedstrijdlocatie... 3 3.2 Organisator... 3 3.3 Deelnemer... 3 4 Wedstrijdstructuur:...

Nadere informatie

R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2011

R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2011 R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2011 1. T r a i n i n g P o n y s e n p a a r d e n 5 0 / 6 0 2. Debutanten Pony s 70 3. Pony s 80 4. Pony s 90 5. Pony s 100 6. Debutanten Paarden 70 7. Paarden

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

Zijn steeds een initiatief van de inrichter en vallen onder zijn aansprakelijkheid.

Zijn steeds een initiatief van de inrichter en vallen onder zijn aansprakelijkheid. R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2014 1. T r a i n i n g P o n y s e n p a a r d e n 50/ 6 0 2. De but a nte n Po ny s 70 3. Pony s 80 4. Pony s 90 5. Pony s 100 6. Debutanten Paarden 70 7. Paarden

Nadere informatie

1.5 Een OCC kan ook georganiseerd worden in het kader van een CNC.

1.5 Een OCC kan ook georganiseerd worden in het kader van een CNC. 1. Algemeen Nationale eventingwedstrijden VLP-LASTENBOEK 2015 d.d. 16/12/2014 1.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2015) bij de VLP of LEWB mogen een

Nadere informatie

Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch (Brabanthallen tijdens Indoor Brabant 2015) Wedstrijddatum: maart 2014

Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch (Brabanthallen tijdens Indoor Brabant 2015) Wedstrijddatum: maart 2014 Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch (Brabanthallen tijdens Indoor Brabant 2015) Wedstrijddatum: 12-15 maart 2014 Indoor Dressuur / Springen Categorie: 1 Paarden & Pony s beide Afmeting wedstrijdring:

Nadere informatie

Paarden & pony s Amazones Gentlemen..

Paarden & pony s Amazones Gentlemen.. KAMPIOENSCHAPPEN 2019 Paarden & pony s Amazones Gentlemen.. REGLEMENTEN Kampioenschappen : enkel de online inschrijvingen via Equibel komen in aanmerking. 1 KAMPIOENSCHAP JUMPING 2019 PAARDEN EN PONY S

Nadere informatie

R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2013

R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2013 R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2013 1. T r a i n i n g P o n y s e n p a a r d e n 50/ 6 0 2. De but a nte n Po ny s 70 3. Pony s 80 4. Pony s 90 5. Pony s 100 6. Debutanten Paarden 70 7. Paarden

Nadere informatie

Nationale en regionale wedstrijden REINING V.L.P. LASTENBOEK

Nationale en regionale wedstrijden REINING V.L.P. LASTENBOEK Nationale en regionale wedstrijden REINING V.L.P. LASTENBOEK Editie 14.02.2014 Wie kan een wedstrijd inrichten? Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met de formaliteiten en de betaling van lidgeld)

Nadere informatie

OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2015

OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2015 OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2015 Wedstrijdbepalingen (vraagprogramma) SCHIJNDEL 13 JUNI 2015 1 Algemene informatie 1.1 Type evenement Open Nederlands Kampioenschap Reining 2015 1.2 Wedstrijd

Nadere informatie

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016. Debutanten... Paarden en Pony s Amazones...

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016. Debutanten... Paarden en Pony s Amazones... REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016 Debutanten... Paarden en Pony s Amazones... 1 Proeven Kampioenschappen 85-95 Zaterdag Zondag 1A Debutanten pony s 75 11 Training 50 CLR 1B Debutanten Paarden 75 12 Aspiranten

Nadere informatie

REGLEMENTEN DRESSUUR. Editie 2015. De aanpassingen die in de loop van het jaar gepubliceerd worden zijn onmiddellijk van kracht.

REGLEMENTEN DRESSUUR. Editie 2015. De aanpassingen die in de loop van het jaar gepubliceerd worden zijn onmiddellijk van kracht. REGLEMENTEN DRESSUUR Editie 2015 Opgesteld door de leden van de Dressuurcommissie. De aanpassingen die in de loop van het jaar gepubliceerd worden zijn onmiddellijk van kracht. Deze reglementen zijn tevens

Nadere informatie

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN Debutanten... Paarden en Pony s Amazones Gentlemen..

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN Debutanten... Paarden en Pony s Amazones Gentlemen.. REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2017 Debutanten... Paarden en Pony s Amazones Gentlemen.. 1 Kampioenschap Debutanten 2017 Debutanten Paarden en Debutanten Pony s rijden een gezamenlijk kampioenschap! Hoogte

Nadere informatie

Wedstrijdtarievenlijst

Wedstrijdtarievenlijst Wedstrijdtarievenlijst Ingaande per 1 april 2014 tot 1 april 2015 / prijzenschaal Wedstrijden cat. 1 Verplichting tot prijzenschaal. Prijzen 1:4 met een minimum van 5 prijzen per rubriek Springen Z/ZZ

Nadere informatie

ZS WINTER TOUR OKTOBER MAART 2019

ZS WINTER TOUR OKTOBER MAART 2019 ZS WINTER TOUR OKTOBER 2018 - MAART 2019 ZS Winter Tour 2018-2019 ORGANISATOR Phiba NV Overheulestraat 25 B-8560 Moorsele Tel. +2/476 52 6 82 http://www.zilverenspoor.com E-mail: info@zilverenspoor.com

Nadere informatie

Reglement STX Cyclus voor jonge paarden 2018

Reglement STX Cyclus voor jonge paarden 2018 Reglement STX Cyclus voor jonge paarden 2018 1. Ruiters versie 06-03-2018 De STX Cyclus Jonge Paarden is voorbehouden aan ruiters met een geldige VLP of LEWB licentie J8, J16 voor deelname bij de 4-, 5-,

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni 2019 - Lubbeek A. Praktische schikkingen Datum: Zaterdag 1 juni 2019 Uur: 10u00 Plaats: STAL 'T OUD MOLENHUIS BUTSELBOSSTRAAT 1 3210 LUBBEEK

Nadere informatie

Wedstrijdtarievenlijst

Wedstrijdtarievenlijst Wedstrijdtarievenlijst Ingaande per 1 april 2014 tot 1 april 2015 / prijzenschaal Wedstrijden cat. 1 Verplichting tot prijzenschaal. Prijzen 1:4 met een minimum van 5 prijzen per rubriek Springen Z/ZZ

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE NATIONALE ENDURANCEWEDSTRIJDEN. K.B.R.S.F. vzw. In voege vanaf: 1ste maart 2013 1

REGLEMENT VAN DE NATIONALE ENDURANCEWEDSTRIJDEN. K.B.R.S.F. vzw. In voege vanaf: 1ste maart 2013 1 REGLEMENT VAN DE NATIONALE ENDURANCEWEDSTRIJDEN K.B.R.S.F. vzw 2013 In voege vanaf: 1ste maart 2013 1 Voorwoord Deze editie treedt in voege op 01 maart 2013. Vanaf deze datum vervallen alle andere, voorafgaande

Nadere informatie

REGLEMENTEN DRESSUUR. Editie De aanpassingen die in de loop van het jaar gepubliceerd worden zijn onmiddellijk van kracht.

REGLEMENTEN DRESSUUR. Editie De aanpassingen die in de loop van het jaar gepubliceerd worden zijn onmiddellijk van kracht. REGLEMENTEN DRESSUUR Editie 2014 Opgesteld door de leden van de Dressuurcommissie. De aanpassingen die in de loop van het jaar gepubliceerd worden zijn onmiddellijk van kracht. Deze reglementen zijn tevens

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN

BELGISCHE AANPASSINGEN Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie K.B.R.S.F. v.z.w. BELGISCHE AANPASSINGEN Mennen 2019 Aan het FEI menreglement 11 e editie 2014 Editie 2019 Aan het Algemeen reglement KBRSF Editie 2017 Voorgesteld

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI 2017 - PULDERBOS A. Praktische schikkingen Datum: maandag 5 juni 2017 Uur: 9u00 Plaats: KLEIN HEIDEN PULDERBOS OEFENTERREINEN VAN RIJV. LRV PULDERBOS

Nadere informatie

LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A Algemeen A.1 Het lastenboek is een overeenkomst tussen de organisator en de Vlaamse Liga Paardensport. A.2 Het lastenboek

Nadere informatie

K.B.R.S.F. L.E.W.B. V.L.P. OPLEIDINGSPLAN PARCOURSBOUWER

K.B.R.S.F. L.E.W.B. V.L.P. OPLEIDINGSPLAN PARCOURSBOUWER K.B.R.S.F. L.E.W.B. V.L.P. OPLEIDINGSPLAN PARCOURSBOUWER 1 LEVEL 4 LEVEL 3 INTERNATIONAAL COURSE DESIGNER LEVEL 2 EDUCATION SYSTEM LEVEL 1 2 NATIONAAL OPLEIDINGSPLAN PARCOURSBOUWER (ex N1) NIVEAU 4 = Tot

Nadere informatie

K.B.R.S.F. ENDURANCE Nationaal Reglement Editie 2011 In voege vanaf: 1 maart 2011

K.B.R.S.F. ENDURANCE Nationaal Reglement Editie 2011 In voege vanaf: 1 maart 2011 K.B.R.S.F. ENDURANCE Nationaal Reglement Editie 2011 In voege vanaf: 1 maart 2011 Voorwoord Deze editie treedt in voege op 01 maart 2011. Vanaf deze datum vervallen alle andere, voorafgaande edities en

Nadere informatie

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Jumping Brecht 14-15 en 16 augustus 2015 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Organisator:

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI 2018 - Maldegem A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 9 juni 2018 Uur: 10u00 Plaats: Stal Prinseveld N.V., Kraailokerweg 11 A, 9990 Maldegem

Nadere informatie

Debutanten.. Amazones Gentlemen..

Debutanten.. Amazones Gentlemen.. KAMPIOENSCHAPPEN 2018 Debutanten.. Amazones Gentlemen.. REGLEMENTEN 1 Kampioenschap Debutanten 2018 Debutanten Paarden en Debutanten Pony s rijden een gezamenlijk kampioenschap! Hoogte proeven selecties

Nadere informatie

Infobundel CARV-wedstrijden

Infobundel CARV-wedstrijden Infobundel CARV-wedstrijden De VLP-mencommissie lanceert een nieuw concept waarbij zowel recreatieve als competitieve leden van VLP, ook degenen zonder een menbrevet, kunnen deelnemen aan een nieuw type

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

Organiseren van wedstrijden Aangepast Sporten Dressuur

Organiseren van wedstrijden Aangepast Sporten Dressuur Allereerst willen wij u bedanken voor uw interesse in het organiseren van een wedstrijd Aangepast Sporten. Rubrieken Aangepast Sporten worden verreden conform het FEI Para Equestrian reglement. Dit reglement

Nadere informatie

Terug sturen naar KBRSF, att. Commissie Springen

Terug sturen naar KBRSF, att. Commissie Springen K.B.R.S.F. Plaats: Datum: Organisator:... Terug sturen naar KBRSF, att. Commissie Springen Officiëlen: Voorzitter Beroepscommissie: Voorzitter van de Terrein Jury: Jurylid 1: Jurylid 2: Jurylid 3: Jurylid

Nadere informatie

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2015

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2015 Hippo Revue Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2015 1. Algemeenheden 1.1 Deelnemingsvoorwaarden ruiters De ruiters moeten een lidmaatschap hebben bij VLP of bij LEWB of moeten aangesloten zijn

Nadere informatie

LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A Algemeen A.1 Het lastenboek is een overeenkomst tussen de organisator en de Vlaamse Liga Paardensport. A.2 Het lastenboek

Nadere informatie

/ Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie

/   Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch Wedstrijddatum: 14-17 maart 2019 Indoor Dressuur / Springen Categorie: 3 Paarden & Pony s beide Afmeting wedstrijdring: indoor 77m x 38m (Brabanthal) indoor

Nadere informatie

/ Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie

/   Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie Wedstrijdnummer: W039214 Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch Wedstrijddatum: 14-17 maart 2019 Indoor Dressuur / Springen Categorie: 3 Paarden & Pony s beide Afmeting wedstrijdring: indoor 77m x 38m (Brabanthal)

Nadere informatie

/ Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie

/   Inschrijvingen op uitnodiging Organisatie Wedstrijdnummer: W027413 Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch Wedstrijddatum: 8-11 maart 2018 Indoor Dressuur / Springen Categorie: 3 Paarden & Pony s beide Afmeting wedstrijdring: indoor 77m x 38m (Brabanthal)

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN

BELGISCHE AANPASSINGEN Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie K.B.R.S.F. v.z.w. BELGISCHE AANPASSINGEN Mennen 2018 Aan het FEI menreglement Editie 2017 Aan het Algmeen reglement KBRSF Editie 2016 Voorgesteld tijdens de Nationale

Nadere informatie

VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT

VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT DRESSUURREGLEMENT (bijvoegsel Nationaal Dressuurreglement 2012) 1 Editie bijgewerkt : 15/2/2012 INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL... 2 INLEIDING... 3 HOOFDSTUK 1... 3 HOOFDSTUK 2... 3

Nadere informatie

INFORMATIE & REGLEMENTEN WELKOM AGENDA WIJZIGINGEN FEI REGLEMENT INFOAVOND OFFICIALS INFOAVOND OFFICIALS. 18 maart 2014 KBC Auditorium Brussel

INFORMATIE & REGLEMENTEN WELKOM AGENDA WIJZIGINGEN FEI REGLEMENT INFOAVOND OFFICIALS INFOAVOND OFFICIALS. 18 maart 2014 KBC Auditorium Brussel INFOAVOND OFFICIALS 18 maart 2014 KBC Auditorium Brussel WELKOM INFORMATIE & REGLEMENTEN Gunter Van Lent Voorzitter Springcommissie VLP vzw Ondervoorzitter Springcommissie KBRSF vzw Glenn Maes Jan Friant

Nadere informatie

Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd?

Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd? Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd? In het kort: Inschrijven voor een menwedstrijd kan op twee manieren, namelijk online en offline. Een online inschrijving gebeurt via de website www.equibel.be.

Nadere informatie

53e IICH Groningen Zuidbroek

53e IICH Groningen Zuidbroek ZUIDBROEK Stichting Ruitersport Noord Nederland (V30156) 21-12-2014-10-1-2015 Fred Schutter VP0054694 06-15514706 Status: Goedgekeurd info@iichgroningen.nl Datum goedgekeurd: 14-10-2014 www.iichgroningen.nl

Nadere informatie

REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE

REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE Powered by Editie: 05-09-2017 Inhoud TOEPASSINGSGEBIED... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 OPZET... 3 1.2 INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN... 3 1.3 ANNULEREN/ RUITER- EN/OF PAARDWISSEL...

Nadere informatie

1. Reglement Wijzigingen reglement Mededelingen ruiters Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5.

1. Reglement Wijzigingen reglement Mededelingen ruiters Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5. 1. Reglement 2018 2. Wijzigingen reglement 2018 3. Mededelingen ruiters 2018 4. Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5. Licentie J15 is afgeschaft, wat mag een J16 rijden. 6. Jonge paarden hoogten

Nadere informatie

REGLEMENTEN DRESSUUR

REGLEMENTEN DRESSUUR REGLEMENTEN DRESSUUR Editie 2012 Opgesteld door de leden van de Dressuurcommissie. De aanpassingen die in de loop van het jaar gepubliceerd worden zijn onmiddellijk van kracht. Deze reglementen zijn tevens

Nadere informatie

Hoe kan ik mij inschrijven voor een reiningwedstrijd?

Hoe kan ik mij inschrijven voor een reiningwedstrijd? Hoe kan ik mij inschrijven voor een reiningwedstrijd? In het kort: Inschrijven voor een reiningwedstrijd kan op drie manieren, namelijk online, offline en ter plaatse. Een online inschrijving gebeurt via

Nadere informatie

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Jumping Brecht 5-6 - 7 augustus 2016 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Inschrijvingen

Nadere informatie

NATIONAAL REGLEMENT PARA-EQUESTRIAN DRESSUUR 2018

NATIONAAL REGLEMENT PARA-EQUESTRIAN DRESSUUR 2018 Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie K.B.R.S.F. v.z.w. NATIONAAL REGLEMENT PARA-EQUESTRIAN DRESSUUR 2018 Voorgesteld tijdens de Nationale Commissie 26/01/2018 Goedgekeurd door de Raad van Bestuur

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE NATIONALE ENDURANCEWEDSTRIJDEN. K.B.R.S.F. vzw

REGLEMENT VAN DE NATIONALE ENDURANCEWEDSTRIJDEN. K.B.R.S.F. vzw REGLEMENT VAN DE NATIONALE ENDURANCEWEDSTRIJDEN K.B.R.S.F. vzw 2012 In voege vanaf: 1 maart 2012 1 Voorwoord Deze editie treedt in voege op 01 maart 2012. Vanaf deze datum vervallen alle andere, voorafgaande

Nadere informatie