Wegwijs College Ieper PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wegwijs College Ieper PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR DE LEERLING"

Transcriptie

1 Wegwijs College Ieper PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

2 NAAR SCHOOL SCHOOLUREN 1 ste lesuur 8.25 u u. 2 de lesuur 9.15 u u. PAUZE 3 de lesuur u u. 4 de lesuur u u. MIDDAGPAUZE 5 de lesuur u u. 6 de lesuur u u. PAUZE 7 de lesuur u u. 8 ste lesuur u u. Op de gewone schooldagen ben je vóór 8.20u. aanwezig op school. MET DE FIETS? Neem altijd de kortste en snelste weg naar school of naar huis. Doe je dat niet, dan ben je niet verzekerd! Sluit je fiets en gebruik nooit zonder toestemming de fiets van een ander. Ga je tussen de middag naar huis? Blijf je op school eten? Fietsenkelder gebruiken (Harpestraat) 3 es : fietsenstalling Sint-Jacobsstraat (aan de kant van het schoolrestaurant) Wie te laat is, komt de school binnen via het onthaal aan de hoofdingang (aan het Gezelleplein). Bij afwezigheid van een leerkracht (ook het 8 ste lesuur) krijg je een vervangende taak. Lokaalwissels en vervangingen worden meegedeeld via de lichtkranten. Fietssticker? 4 s -5 es : fietsenstalling Sint- Jacobsstraat (aan de kant van het D- blok) 6 es : fietsenkelder (Harpestraat) verplicht op je fiets kleven

3 BELTEKEN TE LAAT In het begin van de dag en na een pauze hoor je de bel tweemaal. Na het eerste belteken vertrek je richting klas om uiterlijk vóór het tweede belteken in de klas te zijn. Wie te laat is voor de les, meldt zich aan in het secretariaat. Tijdens de proefwerken is bij afwezigheid steeds een doktersattest nodig. Wie ziek geweest is, kan kopieën van de gemiste lessen laten nemen in het secretariaat. In elk ander geval is kopiëren op school niet mogelijk. WAT BIJ AFWEZIGHEID? Wie twee maal te laat is zonder geldige reden, meldt zich de volgende vijf schooldagen uiterlijk om 8.10u aan in het secretariaat. Je ouders brengen de school altijd telefonisch op de hoogte van je afwezigheid (of eventuele laattijdigheid). Dit gebeurt vóór 8.25u. Toets gemist? Spreek af met je vakleerkracht en maak de toets de eerstkomende woensdag (13.00u.) of donderdag (16.15u.) tijdens de studie. AFWEZIGHEID ADMINISTRATIEF ziek bezoek tandarts huwelijk familielid reden aantal dagen Wat breng je mee? Wat moet je doen? ziektebriefje schoolagenda (max dagen keer) of medisch attest vanaf 4 dagen medisch attest tijdens lesuren vooraf melden achteraf attest tandarts 1 dag trouwaankondiging of attest burgerlijke stand begrafenis familielid 1 dag rouwbericht afwezig Max. 10 halve ouders vragen vooraf schriftelijk de (persoonlijke redenen) schooldagen toestemming aan de directeur Terug op school? Ziektebriefjes, attesten, geef je de eerstvolgende dag af aan de leerlingenbegeleider op de speelplaats.

4 STUDIE UURREGELING maandag, dinsdag en donderdag 16.15u 18.00u geen pauze woensdag 13.00u 15u geen pauze 2E GRAAD: Om storende momenten tijdens de studie te beperken, mogen de leerlingen enkel de studie verlaten om 17.20u. Op woensdag om 14u. 3E GRAAD: AVONDSTUDIE = EEN OPEN LEERCENTRUM Leerlingen van de 2 e graad volgen de gewone studie: studeren in stilte. De leerlingen kiezen tussen verschillende werkvormen: studeren in stilte, zelfstandig pc-werk of groepswerk. Inschrijven van de studie gebeurt bij het begin van het 1 e en het 2 e semester. Afwezig zijn kan enkel mits voorafgaandelijke toestemming van thuis. De ouders van de ingeschreven leerlingen ontvangen een mailtje via Smartschool wanneer hun zoon/dochter niet in de studie aanwezig is. De verdere opvolging gebeurt door de ouders. Leerlingen die 3x afwezig zijn zonder voorafgaandelijke toestemming kunnen de studie niet meer volgen tot het einde van het semester. Leerlingen van de derde graad hoeven zich niet meer in te schrijven. De aanwezigheden worden opgenomen a.d.h.v. de leerlingenkaart (steeds bijhebben!). C204 wordt gebruikt als het stille studeergedeelte, C202 voor groepswerk. C203 dient voor het zelfstandige computerwerk. We verwachten dat de leerlingen bij het begin van de studie kiezen voor één van de drie werkruimtes. Veranderen van ruimte kan enkel om 17.20u. Bij misbruik (2x) wordt een leerling voor een bepaalde periode (tot en met de volgende vakantie) niet meer toegelaten. Hieromtrent worden de ouders wel ingelicht. Gsm-gebruik tijdens de avondstudie kan niet.

5 PAUZES NIEUW De speelplaatsen zijn steeds open voor alle leerlingen. Geen onderscheid meer dus tussen 2 e en 3 e graad MIDDAGPAUZE Tussen de middag kunnen de leerlingen terecht in Het schoolrestaurant (C003) en het Forum De studieruimte D001 De Club (C004) De bibliotheek (C102) en de ICT-studie (C102) Natuurlijk ook op de speelplaatsen. We hopen zoveel mogelijk leerlingen actief bezig te zien (middagsport, gitaarles, ). Als school zorgen we voor veel zitplaatsen (picknicktafels, losse banken en vaste banken) op de verschillende speelplaatsen. We vragen dan ook aan onze leerlingen om niet op de grond of op de vensterbanken te zitten. SCHOOLRESTAURANT Het middagmaal neem je altijd in het schoolrestaurant. Inschrijven of reserveren is niet nodig, je kan elke dag kiezen wat je eet. GSM aan de leerlingenbegeleider en wacht tot iedereen binnen is vooraleer zelf te gaan eten. Zodra het schoolrestaurant vol is, kan worden plaatsgenomen in het Forum. De restaurantkaart is persoonlijk. Een kaart van een medeleerling kun je dus niet gebruiken. Ben je jouw kaart kwijt, contacteer dan mevr. Ann Vanhaute om een nieuwe te bestellen. Je betaalt die cash in het leerlingensecretariaat (3EUR). Het schoolrestaurant is een frisdrankvrije ruimte. Frisdranken worden niet verkocht, noch toegelaten. Van het dessert kun je maximum één stuk nemen. Eet je s middags bij uitzondering thuis of bij familie, dan melden je ouders dit duidelijk vooraf aan de directie! Met vrienden in de stad gaan eten is dus niet toegelaten, ook niet mits toestemming van de ouders. Enkel tussen de middag is het gebruik van de gsm toegelaten, echter niet in het schoolrestaurant. We vragen de gsm op een correcte, passieve manier te gebruiken: geen foto s nemen of filmpjes maken, niet telefoneren, respecteer ieders privacy, Praktisch: je wacht geduldig in de juiste rij naast het Forum met je leerlingenkaart bij de hand. Wie zijn kaart niet bij heeft, vraagt een pasje Bij gebruik van de gsm buiten de toegelaten periode wordt de gsm aan het secretariaat afgegeven tot 16u. Bij herhaling (2x) dient de gsm vijf opeenvolgende dagen afgegeven te worden voor het 1 e lesuur tot 16u.

6 KLUISJES Een kluisje huur je voor het hele schooljaar. Enkel tijdens de pauzes kun je terecht in je kluisje (niet tussen 2 lessen). Problemen met je kluisje meld je bij M. Derycke of W. Vandromme. Ben je je kluisjessleutel vergeten of verloren? Spreek de leerlingenbegeleider aan voor 8.20u. Bij verlies van de reservesleutel betaal je 15EUR voor een nieuw slot. 2. De arts vult de documenten in tijdens het consult. 3. Het ingevulde formulier geef je af in het secretariaat. SPORT OP SCHOOL Als school willen we de leerlingen aanmoedigen om zoveel mogelijk te bewegen tijdens de pauzes: voetballen, basketballen, pingpongen, er zijn verschillende mogelijkheden. Ook de verschillende georganiseerde competities zijn aan te raden. We vragen dat wie wil voetballen zijn eigen bal meeneemt (enkel plastic ballen). Wie wil, kan deze ook op school kopen (cash te betalen). SCHOOLONGEVALLEN Elke leerling is verzekerd tijdens de schoolactiviteiten en tijdens de normale weg van en naar de school. Voor alle vragen omtrent je schoolverzekering, één adres: mevr. Surmont. WAT MOET JE DOEN BIJ EEN SCHOOLONGEVAL? 1. Je verwittigt het secretariaat (mevr.vanhaute). Je krijgt de nodige formulieren mee. EHBO Voel je je ziek of heb je een (kleine) wonde, dan kun je terecht in het leerlingensecretariaat voor verzorging. Opgepast, de school mag geen medicatie toedienen, tenzij de ouders voorafgaandelijk schriftelijke toestemming geven.

7

8 WIE IS WIE? STAAN STEEDS VOOR JE KLAAR: - DE DIRECTIE De directie van de school bestaat uit directeur Kris Lazeure (rechts) en adjunct-directeur Bernard Cauliez. Hoe contact opnemen? Langsgaan in de A- gang, via Smartschool of telefonisch (057/ ). - JE KLASTITULARIS Heb je vragen of zit je met een probleem, weet dan dat je steeds bij je klastitularis terecht kan! - DE LEERLINGENBEGELEIDERS Voor allerhande problemen (van welbevinden, leerproblemen tot kluisjes), kun je je steeds wenden tot de leerlingenbegeleiders. Deze zijn: Wim Vandromme (3 e jaar), Mattias Derycke (4 e jaar), An Forrez (5 e jaar) en Dominique Surmont (6 e jaar).

9 ONTHAAL/SECRETARIAAT Kom je de school binnen via de hoofdingang, dan tref je mevr. Ann Vanhaute in het secretariaat. Voor vragen rond administratie, te laat, HET CLB De school werkt nauw samen met het CLB rond allerhande thema s (welbevinden, leerproblemen, preventie ). Wil je graag contact opnemen, dan kan dat telefonisch via 057/ of via Smartschool (Nicole Thevelin). Wil je graag anoniem chatten, dan kan dat via clbchat.be. ICT Op school staat een team ICT ers in voor het goeie verloop van alles wat met computers, internet en Smartschool te maken heeft. Met name: Lieven Deprez, Sebastiaan Vandekerkhove en Franky Dehouck. HET MINISTERIE Zit je met een ei waar je van denkt dat het Ministerie er iets mee kan? Neem dan contact op via Smartschool of spreek één van de Ministerieleden aan op de speelplaats. Zij helpen je vast verder. Heb je een idee voor een leuke activiteit of een gewenste verandering op school, dan kun je dit ook laten weten via de brievenbus van het Ministerie (nabij de studieruimte D001).

10 LEEFREGELS ORDE EN TUCHTMAATREGELEN IN DE KLAS We hopen dat het tussen ons nooit zover zal komen, maar het orde- en tuchtreglement is een middel om de goede gang van zaken te vrijwaren. Veel problemen kunnen worden opgelost in een gesprek tussen de leraar, leerlingenbegeleider en de leerling. Als dit niet lukt, dan zijn andere maatregelen op hun plaats. Ook bij onverwacht en plots wangedrag is een onmiddellijke sanctie verantwoord. Je hebt altijd je agenda en schrijfgerief bij! De agenda is een werkinstrument, een hulp bij de planning van taken en toetsen. Je verlaat de klas enkel met toelating (nota in agenda) van de verantwoordelijke leraar of leerlingenbegeleider. ICT-GEBRUIK Uit de les gezet? (stiptheid materiaal, les storen, ) De leerling meldt zich op het secretariaat. Leerlingen wijzigen de instellingen van de pc s niet. Nieuwe software wordt niet geïnstalleerd. Leerlingen verplaatsen en/of ontkoppelen geen hardware of aansluitingen (koptelefoon, printers, ). Bij het opzettelijk berokkenen van schade en/of het ontvreemden van hardware, wordt de leerling het gebruik van de computers ontzegd en de schade aangerekend. De ouders worden verwittigd. Leerlingen gebruiken hun eigen koptelefoon of oortjes. HET INTERNET Het gebruik van internet kan enkel voor het vervullen van schoolopdrachten. Idem voor chatten en het gebruik van nieuwsgroepen of . Het bekijken en gebruiken van aanstootgevende websites is verboden. Op het internet respecteer je de netiquette. Op welke wijze je ook met andere mensen in contact komt ( , chatten, smartschool, nieuwsgroepen, ), blijf hoffelijk en respectvol. Bestanden downloaden kan enkel voor schoolopdrachten. Het downloaden van grote bestanden (> 2MB) is enkel toegelaten na toestemming van een leerkracht.

11 OMGAAN MET ANDEREN ROKEN, ALCOHOL EN DRUGS Je zit niet alleen in de klas. Gun anderen ook wat ademruimte. Wees geen pestkop! Je zou immers ook niet het slachtoffer willen zijn. Iedereen is anders en daar moeten we mee leren omgaan! Jongeren leren elkaar beter kennen in de loop van het schooljaar en voor sommigen vertaalt zich dat in een relatie. Zoenen, omhelzen en knuffelen dulden we niet in en rond de school. Roken, alcohol en andere drugs (zowel verbruik als handel, intimidatie, ) zijn verboden op school. Indien nodig volgen er sancties. De school volgt het stappenplan bij vermoeden van misbruik. In samenspraak met de leerling en het CLB starten we eventueel de begeleiding op. PERSOONLIJK VOORKOMEN We dragen geen overdreven sieraden of make-up, te opvallende haartooi, piercings of zichtbare tatoeages. Zorg voor stijlvolle kledij en schoeisel. Laat je leiden door goede wil, netheid en goede smaak. Dus: geen shorts, te korte rokjes of truitjes, diepe hals- of ruguitsnijdingen, spaghettibandjes, zonnebril, geen hoofddeksels in de gebouwen,

12 Gezelleplein IEPER 057/

Wegwijs College Ieper PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

Wegwijs College Ieper PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR DE LEERLING Wegwijs College Ieper 2018-2019 PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR DE LEERLING NAAR SCHOOL SCHOOLUREN 1 ste lesuur 8.25 9.15 u. 2 de lesuur 9.15 10.05 u. PAUZE 3 de lesuur 10.20 11.10 u. 4 de lesuur 11.10 12.00

Nadere informatie

Wegwijs Praktische handleiding voor ouders en leerlingen

Wegwijs Praktische handleiding voor ouders en leerlingen Wegwijs 2019-2020 Praktische handleiding voor ouders en leerlingen Schooluren Op de gewone schooldagen ben je vóór 8.20 u. en 13.10 u. aanwezig op school. Bij het 1e belteken gaan de poorten dicht. Wie

Nadere informatie

Wegwijs College Ieper 2015-2016 SAMEN BEREIKEN WE MEER SAMEN AANGENAMER WERKEN!

Wegwijs College Ieper 2015-2016 SAMEN BEREIKEN WE MEER SAMEN AANGENAMER WERKEN! Wegwijs College Ieper 2015-2016 SAMEN BEREIKEN WE MEER SAMEN AANGENAMER WERKEN! Samen school maken! CollegeIeper 1 Schooljaar 2015-2016 OP WEG NAAR SCHOOL EN NAAR HUIS Neem altijd de kortste en snelste

Nadere informatie

wegwijs voor ouders

wegwijs voor ouders wegwijs voor ouders 2018-2019 www.lyceumieper.be welkom Beste ouder(s) Van harte welkom in het Lyceum! Samen zorgen we ervoor dat uw zoon of dochter vlot naar school kan gaan. Dat lukt alleen als er duidelijke

Nadere informatie

WEGWIJS VOOR OUDERS.

WEGWIJS VOOR OUDERS. WEGWIJS VOOR OUDERS www.lyceumieper.be Welkom Beste ouder(s) Van harte welkom in het Lyceum! Samen zorgen we ervoor dat uw zoon of dochter vlot naar school kan gaan. Dat lukt alleen als er duidelijke afspraken

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25

Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25 Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25 vti@sint-rembert.be www.sint-rembert.be/vti/ Addendum bij het algemeen schoolreglement van de Scholengroep Sint-Rembert 1 september 2015

Nadere informatie

L E E F R E G E L S 2015-2016 VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM

L E E F R E G E L S 2015-2016 VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM 2015-2016 L E E F R E G E L S VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM Inleiding Waar mensen samenkomen en willen samenleven, moeten er afspraken gemaakt worden. Hoe groter de groep, hoe duidelijker de afspraken

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Addendum bij schoolreglement 1 september 2013 1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Op schooldagen is de school van 8.00 tot 17.00 uur of tot het einde van de avondstudie

Nadere informatie

Leefregels Atheneum Wispelberg

Leefregels Atheneum Wispelberg Leefregels 2017-2018 Atheneum Wispelberg Pagina 2 Leefregels 2017-2018 Hieronder vind je de voornaamste leefregels die op onze school gelden. Niet om je het leven zuur te maken, geen regels omwille van

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

Papebrugstraat 8A 8820 TORHOUT

Papebrugstraat 8A 8820 TORHOUT Papebrugstraat 8A 8820 TORHOUT 050 23 15 15 vti@sint-rembert.be www.sint-rembert.be/vti/ Addendum bij het algemeen schoolreglement van de Scholengroep Sint-Rembert 1 september 2018 Wat heb je altijd bij?

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

wegwijs leerlingen

wegwijs leerlingen wegwijs leerlingen 2018-2019 www.lyceumieper.be welkom Beste leerling Van harte welkom in het Lyceum! Samen zorgen we ervoor dat onze school een fijne plek is. Dat kan alleen als er duidelijke afspraken

Nadere informatie

SINT-PIETERSINSTITUUT

SINT-PIETERSINSTITUUT vzw Katholiek Onderwijs Regio Turnhout SINT-PIETERSINSTITUUT Jubileumlaan 1-2300 TURNHOUT tel. 014 63 99 11 - fax 014 63 99 12 info@sint-pietersinstituut.be - www.sint-pietersinstituut.be Turnhout, 23

Nadere informatie

XACO-ABC voor de leerlingen 3 de graad (maakt integraal deel uit van het schoolreglement voor het schooljaar )

XACO-ABC voor de leerlingen 3 de graad (maakt integraal deel uit van het schoolreglement voor het schooljaar ) XACO-ABC voor de leerlingen 3 de graad (maakt integraal deel uit van het schoolreglement voor het schooljaar 2019 2020) Naam leerling:. Klas: Handtekening ouder(s): Aantekeningen Wanneer je een aantekening

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2018 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Lyceum Ieper

Lyceum Ieper Lyceum Ieper 2019-2020 Sint-Maartensscholen Ieper Lyceum Ieper Dit is een handig grabbelboekje dat je wegwijs maakt op onze school. #kompas #iedereenaanboord #succes Directeur Welkom op onze school! Welkom

Nadere informatie

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd 1P 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Zoekspel 10.10u Speeltijd 3de lesuur Zoekspel 4de lesuur Zoekspel 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Bezinning kapel 7de lesuur Bundel / schoolagenda 14.35u Speeltijd

Nadere informatie

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2014-15) afgelegd op maandag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in

Nadere informatie

Leefregels Atheneum Wispelberg

Leefregels Atheneum Wispelberg Atheneum Wispelberg Pagina 2 Hieronder vind je de voornaamste leefregels die op onze school gelden. Niet om je het leven zuur te maken, geen regels omwille van de regels. Wel hulpmiddelen om het samenleven

Nadere informatie

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9.

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9. WELKOM OP HET GIB Gemeentelijk Instituut Brasschaat JAAR : 1 5 6 JAAR : 2 3 4 1 8.10u 9.00u 8.10u 9.00u 2 9.00u 9.50u 9.00u 9.50u SPEELTIJD SPEELTIJD 3 10.00u 10.50u 10.00u 10.50u 4 10.50u 11.40u 10.50u

Nadere informatie

Wie is de directie? Op welk secretariaat moet ik voor wat zijn? Het leerlingensecretariaat

Wie is de directie? Op welk secretariaat moet ik voor wat zijn? Het leerlingensecretariaat is een school waar jonge geesten met een open blik naar hun toekomst kijken. Een plek waar ieder zijn of haar talenten ontdekt en ontwikkelt. De stevige basis die het fundament vormt van een succesvol

Nadere informatie

Leefregels Atheneum Wispelberg

Leefregels Atheneum Wispelberg Atheneum Wispelberg Pagina 2 Hieronder vind je de voornaamste leefregels die op onze school gelden. Niet om je het leven zuur te maken, geen regels omwille van de regels. Wel hulpmiddelen om het samenleven

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Poets TRAVANT CAW Antwerpen Poets Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (telefoonnummer) (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Poets. Heb je vragen over je

Nadere informatie

Praktische informatie schooljaar

Praktische informatie schooljaar Praktische informatie schooljaar 2016-2017 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2015-16) afgelegd op donderdag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in de Elizabethrefter

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

1 AFHALEN WERK- EN/OF LEERBOEKEN

1 AFHALEN WERK- EN/OF LEERBOEKEN Mellestraat 1 8501 Heule www.snh.be info@snh.be 1 ste graad 056 35 39 53 2/3 de graad 056 35 39 54 Heule, 30 juni 2017 Start van schooljaar 2017-2018 voor de leerlingen van de 2/3 de graad Beste ouder

Nadere informatie

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement Light versie van het schoolreglement In deze paar bladzijden geven we een vereenvoudigde versie met de belangrijkste afspraken uit het schoolreglement. Dit zal zonder twijfel bijdragen tot een aangenaam

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 4 juni 2019 Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas

GO! atheneum Campus Kompas Visie op ons sanctioneringsbeleid 1. Onze houvast: 10 leefregels We volgen steeds de richtlijnen van de personeelsleden op. We betreden het gebouw enkel via de deuren die toegang geven tot de speelplaats.

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1)

LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1) LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1) Verspreid over de duur van de lessen Nederlands laat de taallesgever de cursisten een aantal keer deze toetstaak uitvoeren. Hij/zij kan een eventuele vooruitgang

Nadere informatie

Onze. schoolafspraken

Onze. schoolafspraken Onze schoolafspraken Schooljaar 2018-2019 1. Aankomen, aanwezigheid en verlaten van de school Ik kom naar school ten laatste 5 min voor aanvang van de lessen. De lessen starten om 8u30. Ik wacht nooit

Nadere informatie

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron In de klas Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron Ik en de school (-taken) - Ik praat in het schoolgebouw enkel Nederlands - Wanneer ik op school aankom, voor 08u30, ga ik onmiddellijk naar

Nadere informatie

Drugsinterventieplan

Drugsinterventieplan 1. Toepassingsgebied Drugsinterventieplan Het reglement is van toepassing voor alle leerlingen. Het reglement is van toepassing op school of binnen schoolverband. D.w.z. voor, tijdens en na de schooluren

Nadere informatie

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2017-2018 INFO-BROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Technisch Instituut Sint-Jozef Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473

Nadere informatie

Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen

Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen Inhoud 1 Indeling van de schooldag 2 Praktische afspraken 2.1 Eten tijdens de middagpauze 2.2 Studie 2.3 Fietsers 2.4 Rozenbergfietsen 2.5

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen

Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen Inhoud 1 Indeling van de schooldag 2 Praktische afspraken 2.1 Eten tijdens de middagpauze 2.2 Studie 2.3 Fietsers 2.4 Rozenbergfietsen 2.5

Nadere informatie

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld.

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. 1 Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. In elke organisatie hebben de mensen die daar werken met elkaar

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen 't Frakske 2 de handskleding Kerkstraat 57 2060 Antwerpen (telefoonnummer) 1 Welkom! Je bent gestart bij 't Frakske. Heb je vragen

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen Zo werken we hier op Lyceum De Grundel 2018-2019 leerlingen Dit boekje is bedoeld om de goede gang van zaken op Lyceum De Grundel te bevorderen. Niet alleen staan hierin de schoolregels, maar ook andere

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: De leefregels van VTI - OKAN. 3.1. Afspraken i.v.m. orde en stiptheid. 3.1.1. Te laat komen

Hoofdstuk 3: De leefregels van VTI - OKAN. 3.1. Afspraken i.v.m. orde en stiptheid. 3.1.1. Te laat komen Inhoud 3.1. Afspraken i.v.m. orde en stiptheid 3.2. Afspraken i.v.m. veiligheid en ongevallen 3.3. Afspraken i.v.m. kledij en persoonlijke zaken 3.4. Afspraken i.v.m. leerlingendocumenten 3.5. Afspraken

Nadere informatie

Wegwijs in je opleiding 14-15

Wegwijs in je opleiding 14-15 Wegwijs in je opleiding 14-15 Nederlands voor Anderstaligen Welkom in ons centrum! Beste cursist Het doet ons plezier dat je les komt volgen in ons centrum. Ons hele team zet zich elke dag in om je zo

Nadere informatie

We verwachten je in de polyzaal (lokaal D1.01) op het tijdstip dat je in onderstaand schema terugvindt.

We verwachten je in de polyzaal (lokaal D1.01) op het tijdstip dat je in onderstaand schema terugvindt. Mellestraat 1 8501 Heule www.snh.be info@snh.be 1 ste graad 056 35 39 53 2/3 de graad 056 35 39 54 Heule, 30 juni 2017 Start van schooljaar 2017-2018 voor de leerlingen van de 1 ste graad Beste ouder Beste

Nadere informatie

ABC-wijzer. Schooljaar: Hast Katholiek Onderwijs Hasselt

ABC-wijzer. Schooljaar: Hast Katholiek Onderwijs Hasselt -wijzer Schooljaar: 2018-2019 www.campushast.be Achtste uur -code oekentas L Diefstal Drankfontein WAT JE ZEKER MOET WETEN VOOR EEN GOEDE GANG VAN ZAKEN IN HET HAST Ik mag het achtste uur naar huis als

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Kluisjes Schoolpas Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen ingang, fietsenstalling, en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Kluisjes Schoolpas Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen ingang, fietsenstalling, pauzeplaats en toiletblokken. De ruimte bij de ingangen

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Campus Heist. Light versie van het schoolreglement

Campus Heist. Light versie van het schoolreglement Light versie van het schoolreglement In deze paar bladzijden geven we een vereenvoudigde versie met de belangrijkste afspraken uit het schoolreglement. Dit zal zonder twijfel bijdragen tot een aangenaam

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege. Jaarboekje SJB

Sint-Jan Berchmanscollege. Jaarboekje SJB Sint-Jan Berchmanscollege Jaarboekje SJB 2018-2019 Sint-Jan Berchmanscollege Jaarboekje SJB 2018-2019 Naam:... Adres:... Klas:... Nr.:... Klastitularis:... 1 Indeling van een schooldag 08.25 uur: eerste

Nadere informatie

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester.

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester. 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Heilig-Grafinstituut. internaatsreglement. (1 september 2013)

Heilig-Grafinstituut. internaatsreglement. (1 september 2013) Heilig-Grafinstituut internaatsreglement (1 september 2013) Inleiding Al ruim driehonderd jaar biedt het Heilig Graf in Turnhout internaat voor meisjes aan. Als interne van deze school behoor je dan ook

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege. Jaarboekje SJB

Sint-Jan Berchmanscollege. Jaarboekje SJB Sint-Jan Berchmanscollege Jaarboekje SJB 2019-2020 Sint-Jan Berchmanscollege Jaarboekje SJB 2019-2020 Naam:... Adres:... Klas:... Nr.:... Klastitularis:... 1 Indeling van een schooldag 08.25 uur: eerste

Nadere informatie

Intern reglement leerlingen

Intern reglement leerlingen Intern reglement leerlingen Schooljaar 2012-2013 Laatste update: 30/08/2013 1. DAGINDELING Wanneer heb je les? Wanneer heb je pauze? maandag, dinsdag donderdag en vrijdag woensdag 8.30 9.20 8.30 9.20 9.20

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Leefregels Angelus LEEFREGELS VAN HET ANGELUSINSTITUUT

Leefregels Angelus LEEFREGELS VAN HET ANGELUSINSTITUUT GVBS Angelusinstituut Roodebeeksesteenweg 586 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe Tel.: 02/770 28 40 Fax: 02/771 38 50 www.angelusinstituut.be directie@angelusinstituut.be secretariaat@angelusinstituut.be Leefregels

Nadere informatie

Start examens/projecten Speciale activiteiten

Start examens/projecten Speciale activiteiten 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 4e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Binnenkort starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad Dilbeek, 29 mei 2015 Schikkingen einde derde trimester 2014-2015 voor de 1ste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit schooljaar.

Nadere informatie

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement Als delen van een geheel goed samengaan, als tonen aangenaam samenklinken dan spreekt men van harmonie! Drie of meer tonen die harmoniëren vormen, een akkoord! Wij willen graag dit schooljaar met een muzikaal

Nadere informatie

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling 15 maart 2019 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het tweede trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap H. LOSSCHAERTSTRAAT 5A 8000 BRUGGE Tel.: 050/33.09.64 Fax: 050/34.74.80 E-mail: ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Volkscantina

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Volkscantina TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Volkscantina TRAVANT CAW Antwerpen Volkscantina Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Volkscantina. Heb je vragen over

Nadere informatie

Lees ook zeker het schoolreglement dat je kan vinden op onze website:

Lees ook zeker het schoolreglement dat je kan vinden op onze website: Infobrief 1ste jaars Beste leerling van het eerste jaar Beste ouders Nog heel even genieten van de zomervakantie en binnenkort is het zover. Dan start je als nieuwe leerling in het Damiaaninstituut. Graag

Nadere informatie

leefregels naam : klas : Zandstraat Turnhout

leefregels naam : klas : Zandstraat Turnhout leefregels naam : klas : Vrije Technische Scholen van Turnhout Zandstraat 101 2300 Turnhout 014 41 69 51 www.vtst.be vrije.technische.scholen@telenet.be SCHOOLJAAR 2017-2018 Vrije Technische Scholen van

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL

WELKOM OP ONZE SCHOOL WELKOM! WELKOM OP ONZE SCHOOL Naar school kom je natuurlijk in de eerste plaats om te studeren. We hopen dan ook dat je zal slagen in de studierichting die je gekozen hebt. Jouw inzet, doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Dilbeek, 21 november 2013 Geachte heer/mevrouw Beste leerling Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit

Nadere informatie

Light versie van het schoolreglement

Light versie van het schoolreglement Light versie van het schoolreglement In deze paar bladzijden geven we een vereenvoudigde versie met de belangrijkste afspraken uit het schoolreglement. Dit zal zonder twijfel bijdragen tot een aangenaam

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Erasmusatheneum Deinze Campusreglement Volhardingslaan

Erasmusatheneum Deinze Campusreglement Volhardingslaan Erasmusatheneum Deinze Campusreglement Volhardingslaan De school vindt het belangrijk dat jongeren op eigen benen leren staan. Dit betekent ook verantwoordelijkheid leren opnemen. Het is belangrijk om

Nadere informatie

Locatiegids 2015-2016. Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71

Locatiegids 2015-2016. Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Locatiegids 2015-2016 Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Inhoudsopgave Inleiding 3 Locatiegegevens Dakotaweg 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden en lesroosters

Nadere informatie

Koninklijk Atheneum Keerbergen

Koninklijk Atheneum Keerbergen Koninklijk Atheneum Keerbergen SANCTIEBELEID Gids voor leerlingen, ouders en personeel 1 HET SANCTIEBELEID 1 Inhoudstafel 1 INHOUDSTAFEL 2 2 VOORWOORD 3 3 ORDEMAATREGELEN 4 3.1 MONDELINGE VERMANING 4 3.2

Nadere informatie

Kwaliteitsvol onderwijs

Kwaliteitsvol onderwijs kansen Kwaliteitsvolle lessen hoog leerrendement voor iedereen doorzettingsvermogen persoonlijke kracht Sterke volwassene leerproces verlangen zelfdiscipline Kwaliteitsvol onderwijs wij brengen uw kind

Nadere informatie

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar De leef- & schoolregels van Groot Goylant Hoofdregels: Schooljaar 2017-2018 Respect voor jezelf Respect voor de ander Respect voor je eigen spullen en die van een ander De omgeving: Het is niet toegestaan

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Se-n-Se Kortemark november 2013 Beste studenten Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Beste studenten Geachte ouders Se-n-Se Kortemark december 2016 Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger,

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger, 1. Leefregels 14-15 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Op de voorkant van dit boekje staat LEEFREGELS. Deze regels gelden ook voor alle buitenschoolse activiteiten. Deze regels zijn

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hugo Losschaertstraat 5A 8000 BRUGGE Tel. 050 33 09 64 Fax 050 34 74 80 E-mail ms.bruggecentrum@g-o.be 1 Geachte

Nadere informatie

VADEMECUM van de leerling

VADEMECUM van de leerling Koninklijk Atheneum Steensedijk 495 8400 Oostende Telefoon: 059/50 52 61 Telefax: 059/70 66 85 Email: info@pegasusoostende.be Website: www.pegasusoostende.be VADEMECUM van de leerling Vademecum van de

Nadere informatie

Gitbo - Leefregels. Als iedereen deze regels opvolgt, gaan we samen een aangenaam schooljaar tegemoet.

Gitbo - Leefregels. Als iedereen deze regels opvolgt, gaan we samen een aangenaam schooljaar tegemoet. Gitbo - Leefregels Toelichting Bij de start van het schooljaar ontvang je als leerling een schoolreglement. Je inschrijving is slechts definitief wanneer je ouders of jijzelf als meerderjarige leerling,

Nadere informatie

Infoavond. 8 september 2015

Infoavond. 8 september 2015 Infoavond 8 september 2015 Welkom in onze school! Algemene informa6e Prak6sche informa6e Smartschool Oudercomité Algemene informa-e Studeren in het ASO Voorbereiding op het hoger onderwijs Zelfstandig

Nadere informatie

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Locatiegids Hoefsmidstraat In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Algemene gegevens Locatie Hoefsmidstraat Postadres Hoefsmidstraat 41 Postcode en

Nadere informatie

VMBO Ermelo SPELREGELS

VMBO Ermelo SPELREGELS VMBO Ermelo SPELREGELS 2019 2020 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, kun je leren. Als je je niet veilig

Nadere informatie

Kasteelplein Turnhout Tel

Kasteelplein Turnhout Tel De nevel van september Veegt langs de ramen Van het klaslokaal Waarin ze samen praten over kraters in vulkanen en pelen de diepte van de oceanen. Franse woordjes, zeg maar woorden, dictee, Het wiskundige

Nadere informatie

ICT-protocol. Schooljaar: Hast Katholiek Onderwijs Hasselt

ICT-protocol. Schooljaar: Hast Katholiek Onderwijs Hasselt ICT-protocol Schooljaar: 2018-2019 www.campushast.be Beste leerling Onze school beschikt over een uitgebreid schoolnetwerk dat door een grote verscheidenheid aan gebruikers dagelijks intensief gebruikt

Nadere informatie