OPENING VAN HET KERAMIS CENTRUM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPENING VAN HET KERAMIS CENTRUM"

Transcriptie

1 Persbericht OPENING VAN HET KERAMIS CENTRUM 08 mei 2015 officiële inhuldiging 14u00 : persconferentie 16u00 : protocollaire sessie in aanwezigheid van ministers Paul Magnette, Rudy Demotte, Joëlle Milquet en Carlo Di Antonio. 19u00 : vernissage van de tentoonstelling «On Fire. Arts et Symboles du Feu» 09 & 10 mei 2015 : gratis weekend (animatie, geleide bezoeken). 11u00 14u00 16u00 : gratis geleide bezoeken, animatie voor kinderen, verhaaltjes. Een museum in een uitzonderlijke plek Het Keramis Centrum in La Louvière, dat zowel een museum is als een creatieruimte, werd opgericht op de site van de bekende faïencerie Royal Boch. Van dit historisch bedrijf dat in 2011 is gesloten, blijven drie oude geklasseerde flesovens over uit Deze steenkoolovens zijn de laatste voorbeelden van het genre in België. Ze schuren aan tegen een oud atelier. De oppervlakte van deze beschermde gebouwen is verviervoudigd door de aanleg van een nieuw gebouw dat de nieuwe museale functies ontvangt van het Keramis centrum: tijdelijke en permanente tentoonstellingen, een educatief en creatief atelier, administratie, leszaal, onthaal, boetiek en «Café des faïenciers». De restauratie van de flesovens, uitgevoerd door het Institut du Patrimoine wallon, en de creatie van het Keramis Centrum werden mogelijk gemaakt dankzij een co-financiering van de Europese Unie en Wallonië (Patrimoine), alsook door verschillende andere publieke partners (Sites à réaménager, Cultuur, Toerisme) en een interventie van de Stad La Louvière. Privé initiatieven (Amis du Centre Keramis, verzamelaars, de bedrijven Total en Vitra) hebben het mogelijk gemaakt om het project af te werken. Het totale budget bedraagt meer dan 11 miljoen euro. Haar werking wordt gefinancierd door Wallonië (60% Toerisme, Erfgoed, Werk en Opleiding) en de Federatie Wallonië-Brussel (40% Cultuur). Het Keramis Centrum wordt beheerd door vzw Keramis Centre de la Céramique de la Communauté française opgericht in Collectie Boch In 1985 werd de inhoud van het museum van Boch dat in moeilijkheden verkeerde gedeeltelijk verworven door de Société Régionale d Investissement de Wallonie (SRIW) en de Franse Gemeenschap van België. Een fonds van meer dan tweeduizend kunstwerken werd zo samengesteld. Sinds de oprichting van de vereniging Keramis in 2009, werd deze collectie van keramiek die op de site werd geproduceerd aanzienlijk verrijkt met schenkingen en depots van privé verzamelaars. Onlangs heeft de Koning Boudewijn Stichting een deel van de collectie Claire De Pauw en Marcel Stal rond Charles Catteau ( ), een boegbeeld van de Art Deco keramiek, geschonken aan het Keramis Centrum.

2 Collectie hedendaagse keramiek Een museumzaal is gewijd aan een buitengewone collectie die werd samengesteld door de Belgische Staat en vervolgens de Franse Gemeenschap. Het gaat om keramiek als kunst (sculptuur, installaties) en gebruiksvoorwerpen (design) van de jaren 1950 tot vandaag. Door deze collectie kan men zich rekenschap geven van de vitaliteit van keramiekkunst in België in de XXe eeuw. Door verder werken te verwerven, zet het Keramis Centrum deze collectie voort die essentieel is voor het begrip van een miskend facet van de kunstgeschiedenis van ons land. Recent werden ook werken van Emile Desmedt, Vincent Beague, Antonino Spoto, Hugo Meert en Sofi Van Saltbommel aangeschaft. Deze collectie zal vanaf 15 juni 2015 in haar totaliteit worden tentoongesteld naar aanleiding van het feest van Sint-Antonius, patroonheilige van de pottenbakkers. Centrum voor kunst en creatie De instelling is volledig gewijd aan keramiek als artistiek medium. Het centrum, dat beschikt over een atelier dat uitgerust is voor creatie in keramiek (ovens, torens ) en een appartement, verwelkomt kunstenaars en sprekers in residentie. Het doel is om de savoir-faire van keramiek over te brengen en de jongere generatie dit artistiek medium te leren kennen. De instelling, gevestigd in het centrum van de stad, in een zone in volledige herbestemming, is het centrale element van een grote site die wordt heringericht: een administratieve wijk (ingehuldigd in maart 2015), een commerciële zone (2017), woningen (2018) en een ruimte voor onderzoek en ontwikkeling van keramische materialen (2017) die grenst aan het Keramis Centrum. Een opvallende architectuur De architectuur van het Keramis Centrum verwijst naar haar cultureel manifest dat een band heeft met keramiek en het element waarvan het de uitdrukking is : vuur. Ze combineert traditie en het hedendaagse met een erfgoed gebouw met twee gloednieuwe vleugels in beton. Die laatste omgeven aan drie zijden het dubbele, parallellepipedum beschermde gebouw in baksteen. De nieuwe vleugels breken volledig met de typologie van het oude gebouw. Ze waaieren uit in kromme lijnen die patio s creëren, barsten afdekken (lichtbronnen, trapkokers) als een strook aarde die is vast geworden, gebroken in de massa en gebarsten in de oppervlakte (een werk van beeldend kunstenaar Jean Glibert). De architectuur evoceert dus op metaforische wijze de scheikundige transformatie van de aarde door het vuur. De architecten van de tijdelijke samenwerking CODENOLEVI (Gauthier Coton, Michel De Visscher, Xavier Lelion, Anne-Sophie Nottebaert, Antoine Vincentelli) hebben geantwoord op een opdracht van het Institut du Patrimoine Wallon (bouwmeester) in naam van de Federatie Wallonië- Brussel.

3 Programmatie 2015 : het openingsjaar! Het Centrum verwelkomt tijdelijke solo- of groepstentoonstellingen, workshops en studiedagen. «On Fire. Arts et Symboles du Feu» > De inhuldigingstentoonstelling «On Fire. Arts et Symboles du Feu» is gewijd aan vuur. Als keramiek de kunst van het vuur is, dan is vuur ook een alomtegenwoordig element in ons dagelijks leven en in onze collectieve verbeelding. De tentoonstelling belicht haar visie op vuur met voorbeelden uit film, literatuur en fotografie, alvorens werken te belichten van hedendaagse kunstenaars. De geselecteerde kunstenaars Marc Alberghina, Rachel Labastie en Toni Cragg brengen een metaforische representatie van vuur, terwijl Claudi Casanovas, Claude Champy, Emile Desmedt, Florence Lenain, Anne Mercedes en Hervé Rousseau ons tonen hoe vuur hun voornaamste werktuig is. In de loop van de tentoonstelling zal de Doornikse beeldhouwer Emile Desmedt een ovensculptuur maken, een monumentaal werk (5 meter) dat in houtvuur is gebakken in de buurt van het Keramis Centrum. Dit werk, een workshop die verschillende maanden omspant, is een coproductie van de Stichting Mons 2015 en het Keramis Centrum. Voorstelling van de collecties XX-XXIe eeuw Naar aanleiding van Sint-Antonius onthult het Keramis Centrum de definitieve voorstelling van de buitengewone keramiekcollectie rond de XX e en XXI e eeuw van de Franse Gemeenschap. Het is ook de gelegenheid om volume 1 voor te stellen van «Cahiers du Feu». Boekenmarkt van Mariemont in het Keramis Centrum 2, 3 en Het Koninklijk Museum van Mariemont ondersteunt en begeleidt de vzw Keramis in haar taak. In 2015 verlaat de Boekenmarkt het mooie kader van het domein van Mariemont. Om haar tiende editie te vieren, vestigt het zich gedurende drie dagen binnen de muren van het Keramis Centrum. Een boekenfeest in alle betekenissen van het woord waarvoor men de platgetreden paden verlaat. Het evenement is veelzijdig, gratis en stelt heel wat activiteiten voor: conferenties, bezoeken, ontmoetingen, workshops, animatie,.. De beeldende kunstenares Anne Brugni is de speciale gast van de Boekenmarkt. «Genre et Céramique. Travaux du réseau Ecart» 10/10 > Tentoonstelling met werk van leerlingen uit de keramiekateliers van vijf hogescholen: La Cambre (Brussel), Pavillon Bosio (Monaco), Villa Arson (Nice), Esba (Le Man) en Ensa (Limoges). Deze werken zijn het resultaat van een omvangrijke workshop die plaatsvond tussen 2014 en 2015 rond de vraag naar genres.

4 Programma : Lente 2016: Antoine de Vinck Tentoonstelling rond deze sleutelfiguur van Belgisch keramiek van na de Tweede Wereldoorlog. Zomer 2016 : La Terre Paysage Installaties, performances en interventies rond het landschap. Tentoonstelling die gelijktijdig verloopt met die in het Museum Ianchelevici. Lente 2017 : Frank Steyaert. Memorabilia Frank Steyaert, kunstenaar en verzamelaar van oude en hedendaagse keramiek, onderzoekt het paradigma van postmoderniteit door zijn artistiek concept te situeren als een universalistische synthese van de geschiedenis van keramiek. Activiteiten voorgesteld door het Keramis Centrum: Lente van de Keramiek Rond 21 maart organiseert het Keramis Centrum elk jaar, in samenwerking met het Koninklijk Museum van Mariemont, een week met activiteiten rond keramiek : studiedag, voorstelling van de ateliers in Keramis, pottenbakkersmarkt in samenwerking met de Stad La Louvière. Zaterdagen van de keramiek Lessen en conferenties georganiseerd op een aantal zaterdagen in - en in samenwerking met - het Koninklijk Museum van Mariemont. Die zijn meer specifiek gericht op porselein en oude keramiek. Dinsdagen van Antoine Ontmoetingen en projecties in de avond. De titel verwijst naar de patroonheilige van de pottenbakkers en naar een belangrijke figuur van de Belgische keramiek, Antoine de Vinck. Educatieve dienst, animatie en stages De voornaamste taak van Keramis is het overbrengen van praktische ervaring en savoir-faire van keramiek. De activiteiten van het atelier worden gecombineerd met bezoeken, filmsessies en nocturnes. Keramis biedt een klas uit de basisschool de mogelijkheid om een nacht door te brengen in het museum. Na een namiddag van kennismaking met keramiekkunst in het atelier, eten de kinderen in het café van de pottenbakkers, brengen de avond door in gezelschap van een verhalenvertel(l)(st)er en slapen vervolgens in een van de flesovens die speciaal voor de gelegenheid is ingericht. Capaciteit voor 24 kinderen.

5 Technische fiche van het Keramis Centrum : Adres : Centre Keramis 1 Place des fours-bouteilles 7100 La Louvière info@keramis.be Open voor het publiek van woe tot zo van 10 tot 18u00 Open op afspraak op dinsdag voor schoolgroepen Parking Gare La Louvière Centre of Louvexpo Toegang te voet vanaf Place Communale Werf van het Centrum : Bouwheer: Institut du Patrimoine wallon Rue du Lombard, 79, 5000 Namen België 0032(0) Uitvoerders van het project: tijdelijke samenwerking Codelenovi Ondernemer: tijdelijke samenwerking Duchêne-Valens Ondernemer scenografie : Potteau Labo Team : Ludovic Recchia, Directie, + 32 (0)498/ Aude Hachez, Operationele directie Vanessa Bebronne : Mediatie, studie en beheer van collecties Anne-Claire Vande Ende : Mediatie en communicatie Antonio Barindelli : regie Cindy Leneer : reservatie, boutiek, secretariaat en boekhouding

6 Onze sponsors:

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat 189 1140 Evere 17/09/2010-31/08/2011-1- A. HET MBMA Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding met haar geklasseerde tuinen

Nadere informatie

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het nieuwe gebouw aan de Drabstraat zal de reeds bestaande gebouwen van

Nadere informatie

PERSBERICHT. WHITE CUBE & BLACK CUBE: DIG UP Claude Cattelain

PERSBERICHT. WHITE CUBE & BLACK CUBE: DIG UP Claude Cattelain PERSBERICHT WHITE CUBE & BLACK CUBE: DIG UP Claude Cattelain Expositie: 24 November 2017 > 20 January 2018 Vernissage: Donderdag 23 November - van 18u tot 21u OVER DE KUNSTENAARS 1972 - Geboren in Kinshasa

Nadere informatie

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be Verhuur La Loge asbl-vzw architecture museum la loge Het gebouw La Loge is een uniek stuk erfgoed, gelegen in het centrum

Nadere informatie

Tentoonstellingskalender 2009-2010

Tentoonstellingskalender 2009-2010 PRESS 1 Tentoonstellingskalender 2009-2010 Het Design museum Gent heeft een druk tentoonstellingsprogramma. Het accent ligt ook hier op 20ste-eeuwse vormgeving. Aansluitend bij de collecties varieert het

Nadere informatie

THE BRUSSELS DESIGN MARKET

THE BRUSSELS DESIGN MARKET PERSBERICHT BRUSSELS DESIGN MARKET www.designmarket.be Zaterdag 23 april et zondag 24 april 2016 THE BRUSSELS DESIGN MARKET THE LARGEST VINTAGE DESIGN MARKET IN EUROPE Brussels Design Market werd 10 jaar

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 SAVE THE DATE 18-19 MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Product Manager +32 (0)2 349 35 53 julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

NIEUWSBRIEF NOVEMBER NIEUWSBRIEF NOVEMBER Zonder verbeelding en verbazing rest er de saaiheid 1 1 IN DE KIJKER: Verjaardag Gerarda FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes

Nadere informatie

kunstworkouts voortgezet

kunstworkouts voortgezet 2013 2015 kunstworkouts voortgezet kunst gaat over nu over jou en over mij Het Stedelijk Museum s-hertogenbosch richt zich op de actualiteit, op wat mensen nu beweegt en hoe ze hun leven actief kunnen

Nadere informatie

Sponsordossier Ithaka 26

Sponsordossier Ithaka 26 ithaka Sponsordossier Ithaka 26 Bedankt voor het doornemen van dit dossier. Hieronder stellen wij Ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de Leuvense studentenkoepel, voor en bieden we u de kans

Nadere informatie

Brussels, September Beste vrienden,

Brussels, September Beste vrienden, Brussels, September 2016. Beste vrienden, Ik hoop dat jullie allemaal van een mooie en leuke vakantie hebben kunnen genieten, in België of daarbuiten. Intussen zijn we alweer aan de slag gegaan, met een

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

conceptnota ithaka 25

conceptnota ithaka 25 ithaka conceptnota ithaka 25 wat is ithaka? ithaka is een beeldend kunstenfestival voor jong artistiek talent georganiseerd door LOKO cultuur. haar vijfentwintigste editie gaat door van 6 tot 12 maart

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

PERSMEDEDELING ALGEMENE PRESENTATIE

PERSMEDEDELING ALGEMENE PRESENTATIE PERSMEDEDELING 02.2017 ALGEMENE PRESENTATIE BPS22 Museum voor kunst van de Provincie Henegouwen BPS22, het Museum voor kunst van de Provincie Henegouwen werd officieel geopend in september 2015 en is met

Nadere informatie

Een eigenzinnig instituut in Nederland

Een eigenzinnig instituut in Nederland Een eigenzinnig instituut in Nederland Van hoge kunst tot populaire onderwerpen Het iconische gebouw is in 1992 ontworpen door Nederlands beroemdste architect Rem Koolhaas als een Palais des Festivals

Nadere informatie

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht Letterenhuis Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE Workshop voor 3de graad TSO/BSO Info voor de leerkracht Het Letterenhuis Het Letterenhuis bewaart de archieven van schrijvers

Nadere informatie

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit Donderdag 2 februari 2012 Welkomstwoord JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Ontmoeting Chinese minister van Cultuur Cai Wu - Errera, Brussel Zeer geachte collega, minister

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld De Biënnale van de Schilderkunst is dit jaar aan haar derde editie toe Dit tentoonstellingsproject ontstond uit de museale ambitie van zowel het Roger Raveelmuseum

Nadere informatie

BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN DE VOEDING (BMMV)

BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN DE VOEDING (BMMV) BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN DE VOEDING (BMMV) Windmolenstraat, 21 / Lindestraat 189 P. Muylle M. Brilot Schepen van Toerisme Hoedemaekerssquare 10 Hoedemaekerssquare 10 Tel: 02/247.63.44 Tel: 02/247.62.16

Nadere informatie

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u PERSBERICHT BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u OVER DE EXPOSITIE Cinzento, Portugees voor grijs, is een reeks

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring?

Nadere informatie

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize. www.pbh.sadbr.be

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize. www.pbh.sadbr.be VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL 10 th edition 20 JAAR JUBILEUM EDITIE 20 JAAR Brussels Horta Architecture Prize 1996 2016 www.pbh.sadbr.be Wedstrijd georganiseerd door De SADBR, Société des Architectes

Nadere informatie

ANIMATIES VOOR UW KLAS

ANIMATIES VOOR UW KLAS ANIMATIES VOOR UW KLAS VERENIGINGEN 1. APIS BRUOC SELLA Deze vereniging wil de stadsbewoners warm maken voor het milieu en mikt meer bepaald op stadsnatuureducatie. Als lesmateriaal maakt ze daarbij op

Nadere informatie

De natuur opsnuiven, rustig fietsen en interessante musea bezoeken. Het Park van Kanalen en Kastelen: Eindeloze natuur, geconcentreerde cultuur!

De natuur opsnuiven, rustig fietsen en interessante musea bezoeken. Het Park van Kanalen en Kastelen: Eindeloze natuur, geconcentreerde cultuur! Persbericht De natuur opsnuiven, rustig fietsen en interessante musea bezoeken. Het Park van Kanalen en Kastelen: Eindeloze natuur, geconcentreerde cultuur! In de lijn van het toeristische thema van het

Nadere informatie

Een kunsteducatieve draaischijf -

Een kunsteducatieve draaischijf - Een kunsteducatieve draaischijf - Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - Pedagogische Studie dagen -... alle groepen die willen proeven van kunst. 2017-2018 mu-zee-um

Nadere informatie

Een kunsteducatieve draaischijf

Een kunsteducatieve draaischijf Een kunsteducatieve draaischijf - Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - Pedagogische Studie dagen -... alle groepen die willen proeven van kunst. 2016-2017 mu-zee-um

Nadere informatie

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Persbericht 9 september 2014 Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Op 20 september 2014 opent, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, de retrospectieve tentoonstelling

Nadere informatie

Koningsstraat 20. Brussel

Koningsstraat 20. Brussel Koningsstraat 20 Brussel De Koningsstraat nr. 20 is gelegen in de nabijheid van het Koninklijk Paleis en het Parlement in Brussel. Hier zijn de Directie en enkele afdelingen van de bank gevestigd en op

Nadere informatie

BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN VOEDING (BMMV)

BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN VOEDING (BMMV) BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN VOEDING (BMMV) Windmolenstraat, 21 / Lindestraat, 189 1140 Evere 02/245 37 79 SWEET CANDY De zoete geschiedenis achter snoep 23/09/2011 31/08/2012-1 - A. HET MBMA Het Brussels

Nadere informatie

Open OPROEP voor kunstenaarsresidentie

Open OPROEP voor kunstenaarsresidentie Open OPROEP voor kunstenaarsresidentie Kandidaatstelling tem 15 mei 2019 In het kader van Artists in Architecture. Re-Activating Modern European Houses Een project voor het Europees Jaar van het Cultureel

Nadere informatie

De stad Binche en het Bureau voor Toerisme organiseren een wedstrijd voor het ontwerp van de officiële affiche van het Carnaval van Binche 2019.

De stad Binche en het Bureau voor Toerisme organiseren een wedstrijd voor het ontwerp van de officiële affiche van het Carnaval van Binche 2019. CARNAVAL VAN BINCHE 2019 WEDSTRIJD AFFICHES Reglement Artikel 1 : ONDERWERP De stad Binche en het Bureau voor Toerisme organiseren een wedstrijd voor het ontwerp van de officiële affiche van het Carnaval

Nadere informatie

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design ABSOLUUT architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00 Tussen kunst en design AMPERSAND HOUSE DE LIVING GALLERY VAN IKE KATHRYN Hoe kan je kunst en design op een levendige manier voorstellen

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod programma 2013 >< 2014 educatief aanbod Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring? Het antwoord vind je bij Educateam!

Nadere informatie

Artistieke Nieuwjaarswensen

Artistieke Nieuwjaarswensen Artistieke Nieuwjaarswensen Zoals ieder jaar wil Ter Palen ook dit jaar afsluiten met een toemaatje voor alle leden als dank voor hun jarenlange trouw. Het is dankzij hen dat onze heemkring kan blijven

Nadere informatie

STAD BRUSSEL STELT VOOR

STAD BRUSSEL STELT VOOR STAD BRUSSEL STELT VOOR HOPLA! Voor de 9e keer start het feest van de circuskunsten in het hart van de stad. Van maandag 13 tot zondag 19 april 2015 staan feestelijke voorstellingen in zalen en circustenten

Nadere informatie

De Kapel van les Brigittines heet u welkom. Organiseer uw evenement op een unieke locatie in het hartje van Brussel.

De Kapel van les Brigittines heet u welkom. Organiseer uw evenement op een unieke locatie in het hartje van Brussel. De Kapel van les heet u welkom. Organiseer uw evenement op een unieke locatie in het hartje van Brussel. NL , het hedendaags kunstencentrum voor beweging, is ideaal gelegen in het centrum van Brussel,

Nadere informatie

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize.

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize. VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL 10 th edition 20 JAAR JUBILEUM EDITIE 20 JAAR Brussels Horta Architecture Prize 1996 2016 www.pbh.sadbr.be Wedstrijd georganiseerd door De SADBR, Société des Architectes

Nadere informatie

een groen project in de stad

een groen project in de stad een groen project in de stad Vue Verte Voor wie op zoek is naar levenskwaliteit in een groene omgeving. Vue Verte, een project dat zijn naam niet gestolen heeft, ziet binnenkort het licht in Jambes, aan

Nadere informatie

SCHEEPSLIFTEN Boottochten. Groepen 2. voiesdeau.hainaut.be

SCHEEPSLIFTEN Boottochten. Groepen 2. voiesdeau.hainaut.be FR SCHEEPSLIFTEN Boottochten 017 Groepen 2 voiesdeau.hainaut.be NL EN D Toerisme en Rivierenerfgoed WELKOM in Henegouwen, in het hart van het Park van Kanalen en Kastelen in de Centrumregio! Geniet van

Nadere informatie

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger Naam museum: Stichting De Wieger, opgericht 14 januari 1988, herzien 13 maart 2014 Naam vrienden: Stichting Vrienden van De Wieger,

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO Bijna zeven miljoen boeken, miljarden pagina s, honderden miljarden woorden, beelden en ideeën. Eeuwen van onderzoek en werk om ze te begrijpen,

Nadere informatie

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis. Spel en bezoek.

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis.  Spel en bezoek. http://www.brusselbazaar.be/ Toen de dieren nog praatten Spel en bezoek. Voor wie: 3 jaar 1/9/2007-31/12/2017 Extra info: Hallepoort Zuidlaan 150 http://www.kmkg-mrah.be/nl/hallepoort markt-café-marché

Nadere informatie

institut pour la photographie Persbericht

institut pour la photographie Persbericht institut pour la photographie Persbericht 6 juli 2018 1 / 8 het PROJEcT In september 2017 heeft de regio Hauts-de-France, in samenwerking met Les Rencontres d Arles, besloten Institut pour la photographie

Nadere informatie

EuropEEs InstItuut voor onderzoek over de MEdItErranE En Euro-arabIschE samenwerking www.medea.be

EuropEEs InstItuut voor onderzoek over de MEdItErranE En Euro-arabIschE samenwerking www.medea.be Europees Instituut voor Onderzoek over de Mediterrane en Euro-Arabische Samenwerking www.medea.be V O O R S T E L L I N G Voor Europa is de samenwerking met haar naaste buren de Arabische en Mediterrane

Nadere informatie

OPROEP TOT DEELNAME GROEPSTENTOONSTELLINGEN

OPROEP TOT DEELNAME GROEPSTENTOONSTELLINGEN OPROEP TOT DEELNAME GROEPSTENTOONSTELLINGEN HEDENDAAGS STILLEVEN/NATURE MORTE CONTEMPORAINE Atelier 2 in Villeneuve d'ascq, de Cultuur Centra Comines-Warneton en Ieper (België), Kunstacademie Douai, Artotheek

Nadere informatie

De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk.

De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk. 6Educatieve en culturele dienst Beste leraren, De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk. De educatieve dienst

Nadere informatie

PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017

PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017 PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017 Horta Museum Amerikaansestraat, 27 B-1060 Saint-Gillis België www.hortamuseum.be +32.2.543.04.90

Nadere informatie

Teamtraining MEER DOEN MET JE CULTURELE OMGEVING

Teamtraining MEER DOEN MET JE CULTURELE OMGEVING Teamtraining MEER DOEN MET JE CULTURELE OMGEVING Agenda 1. Wat is onze culturele omgeving? (30 min) -introductie -wat doen we al? -kunnen we de culturele omgeving definiëren? 2. Waarom willen we er iets

Nadere informatie

Erwin Clauws "The Conscious Quintessence of the Abstract"

Erwin Clauws The Conscious Quintessence of the Abstract Het ROGERRAVEELMUSEUM tentoonstellingspartner bij het artistiek onderzoek The Conscious Quintessence of the Abstract van ERWIN CLAUWS Onderzoek geaccrediteerd door Onderzoeksraad Sint Lucas Beeldende Kunst

Nadere informatie

Verslag infomoment verbouwing KMSKA 19-04-2011 om 19 u Auditorium Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Verslag infomoment verbouwing KMSKA 19-04-2011 om 19 u Auditorium Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen Verslag infomoment verbouwing KMSKA 19-04-2011 om 19 u Auditorium Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen Uitgenodigd: buren (5.261) & leden districtsraad Antwerpen (34) Informatie over het infomoment

Nadere informatie

Persbericht: 22 mei 2017

Persbericht: 22 mei 2017 Persbericht: 22 mei 2017 JEFF, Playa Mi Cayito, 1996, olieverf op doek, 90 x 117 cm, particuliere collectie CUBAN ART NOW: CUBAANSE TOP KUNSTENAARS IN NEDERLAND In Cuban Art Now toont Singer Laren een

Nadere informatie

PERSBERICHT. Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?»

PERSBERICHT. Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?» PERSBERICHT Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?» Cabinet d Amateurs nr. 5 26 juni 2011 tot 23 oktober 2011 MAC s Musée des Arts Contemporains Dienst In het kader van de tentoonstellingscyclus

Nadere informatie

PERSBERICHT Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 15 EN 16 SEPTEMBER 2012

PERSBERICHT Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 15 EN 16 SEPTEMBER 2012 PERSBERICHT Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 15 EN 16 SEPTEMBER 2012 «De kunst van het bouwen» De komende Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vinden plaats

Nadere informatie

Reglement OPEN M 2019

Reglement OPEN M 2019 Reglement OPEN M 2019 De tentoonstelling OPEN M nodigt kunstenaars uit om hun werk te presenteren aan een jury en te tonen in M Museum Leuven. De tentoonstelling OPEN M loopt van 24 mei 2019 tot en met

Nadere informatie

LE FABULEUX DESTIN DU QUOTIDIEN - Van 7/02/10 tot 23/05/10 -

LE FABULEUX DESTIN DU QUOTIDIEN - Van 7/02/10 tot 23/05/10 - LE FABULEUX DESTIN DU QUOTIDIEN - Van 7/02/10 tot 23/05/10 - Tomáš Gabzdil Libertiny : the honeycomb vase «Made by bees» - 2006 PERSBERICHT Tentoonstelling «Le fabuleux destin du quotidien» Eerste gezamenlijke

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS

BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS 1 1 Inleiding In dit beleidsplan leggen het bestuur en de directie van de Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds het actuele beleid vast. Dit

Nadere informatie

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl Zeeland bouwt een www.industrieelmuseumzeeland.nl Wat is het Industrieel Museum Zeeland? locatie Dat het museum in de kanaalzone en meer specifiek in de historische suikerloodsen aan de Westkade 114 in

Nadere informatie

MUSEUM NIGHT FEVER 2019

MUSEUM NIGHT FEVER 2019 MUSEUM NIGHT FEVER 2019 ZATERDAG 23 FEBRUARI 2019 OPROEP TOT SAMENWERKING : UITWERKEN PROGRAMMA IN EEN VAN DE MUSEA Oproep samenwerking MNF 2019 1/7 P.3: Museum Night Fever? P.4: Voorstel tot samenwerking:

Nadere informatie

één college Drie scholen, twee nieuwe gebouwen, OP ÉÉN PLEK IN CAPELLE CHRISTELIJKE SCHOLEN GEMEENSCHAP VOOR VWO, TTO, HAVO, PRE-HAVO, MAVO EN VMBO

één college Drie scholen, twee nieuwe gebouwen, OP ÉÉN PLEK IN CAPELLE CHRISTELIJKE SCHOLEN GEMEENSCHAP VOOR VWO, TTO, HAVO, PRE-HAVO, MAVO EN VMBO Drie scholen, twee nieuwe gebouwen, één college CHRISTELIJKE SCHOLEN GEMEENSCHAP VOOR VWO, TTO, HAVO, PRE-HAVO, MAVO EN VMBO OP ÉÉN PLEK IN CAPELLE - Comenius Lyceum (tto, atheneum en havo) - Comenius

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De lente is terug in het land! Het prachtige lenteweer is perfect om een dagje te genieten in Damme. 200 jaar Damse Vaart

Nieuwsbrief. De lente is terug in het land! Het prachtige lenteweer is perfect om een dagje te genieten in Damme. 200 jaar Damse Vaart 25 april 2015 Nieuwsbrief Nieuws uit Damme De lente is terug in het land! Het prachtige lenteweer is perfect om een dagje te genieten in Damme. Het nieuwe streekmagazine 'Genieten in het Brugse Ommeland

Nadere informatie

EDUCATIE EDUCATIE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE AMSTERDAM 2017 ARTZUID BEZOEKEN? SCHOLIEREN GINGEN JOU VOOR! 19 MEI T/M SEPTEMBER 2017

EDUCATIE EDUCATIE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE AMSTERDAM 2017 ARTZUID BEZOEKEN? SCHOLIEREN GINGEN JOU VOOR! 19 MEI T/M SEPTEMBER 2017 EDUCATIE EDUCATIE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE AMSTERDAM 2017 19 MEI T/M SEPTEMBER 2017 ARTZUID BEZOEKEN? 43.000 SCHOLIEREN GINGEN JOU VOOR! STICHTING ARTZUID PRESENTEERT DE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE

Nadere informatie

4 VL ARCHITECTURE RANDOM

4 VL ARCHITECTURE RANDOM RT 2014 stelt zich al méér dan 10 jaar tot doel meerdere kunstdisciplines met elkaar te verbinden. de galerie brengt jaarlijks 4 tentoonstellingen met hoofdzakelijk fotografie, grafiek en vooral glaskunst.

Nadere informatie

www.visitbrussels.be/weekend

www.visitbrussels.be/weekend PERSDOSSIER www.visitbrussels.be/weekend Een toeristische belevenis in het hartje van elke wijk! Tijdens het weekend van 24 en 25 maart Wat gebeurt er? Het is feest in een tiental wijken van Brussel Hoofdstad!

Nadere informatie

Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg. primair onderwijs kunst- en cultuurmenu

Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg. primair onderwijs kunst- en cultuurmenu Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg primair onderwijs kunst- en cultuurmenu kunst en cultuur beleven Utrecht onderscheidt zich door topaanbod van kennis en cultuur. Goed cultuuronderwijs

Nadere informatie

Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten. Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat

Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten. Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat Investeer in kunstenaars - samen met Fonds Kwadraat Kunst verrijkt ons leven. Kunstenaars maken voortdurend

Nadere informatie

BO ZAR EX PO. Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007

BO ZAR EX PO. Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007 BO ZAR EX PO Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007 PALEIS VOOR SCHONE KUNSTEN, BRUSSEL PALAIS DES BEAUX-ARTS, BRUXELLES CENTRE FOR FINE ARTS, BRUSSELS Artikel 1 wedstrijd

Nadere informatie

X P O A R T. Een educatief kunstenproject

X P O A R T. Een educatief kunstenproject X Een educatief kunstenproject Het educatief kunstenproject X ART wordt jaarlijks georganiseerd door de VZW Razor Reel in het kader van het Razor Reel Fantastic Film Festival (RRFFF) en heeft als doel

Nadere informatie

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN MUSEA BRUGGE SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN VAN 22 SEPTEMBER 18 TOT 27 JANUARI 19 / COLLECTIEPRESENTATIE / ARENTSHUIS INTRO Dit jaar is het zestig jaar

Nadere informatie

MP1701 Herbestemmingsproject kloosterkapel in Wervik Opdrachtdefinitie projectdossier 24 april 2017

MP1701 Herbestemmingsproject kloosterkapel in Wervik Opdrachtdefinitie projectdossier 24 april 2017 MP1701 Herbestemmingsproject kloosterkapel in Wervik Opdrachtdefinitie projectdossier 24 april 2017 Foto Kris Vandevorst / Agentschap OE MP1701 Herbestemming kapel t Susterhuus in relatie met de ontwikkeling

Nadere informatie

Home Emile Vandervelde II

Home Emile Vandervelde II Home Emile Vandervelde II Adres Oostduinkerke [gemeente in arrondissement Veurne - BE] Visualisatieproces Hier vind je een compleet overzicht van het visualisatieproces. De fotoreeks is onderverdeeld in

Nadere informatie

De ontwikkeling van uitzonderlijk talent

De ontwikkeling van uitzonderlijk talent De ontwikkeling van uitzonderlijk talent Stichting Trustfonds Rijksakademie van beeldende kunsten Jeannoux van Deijck schilderend op glas, 2013 voorzijde: Maryanto, droge naald op canvas, 2013 Wanneer

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse. GEGEVENS STICHTING Naam van de stichting: Stichting VandenBroek Foundation Postadres: Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 Website: www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.nl

Nadere informatie

PERSBERICHT 23 juli 2018

PERSBERICHT 23 juli 2018 PERSBERICHT 23 juli 2018 TWEE NIEUWE NAJAARSTENTOONSTELLINGEN: LAATSTE IMPRESSIONISTEN & EN PLEIN AIR 100 JAAR BUITEN SCHILDEREN René-Xavier Prinet, Au bord de la Manche, olieverf op doek, 80 x 93 cm,

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp 5 projecten toegepaste kunst. Bestuurlijke context. B&W-besluit:

B & W-nota. Onderwerp 5 projecten toegepaste kunst. Bestuurlijke context. B&W-besluit: Onderwerp 5 projecten toegepaste kunst Bestuurlijke context B & W-nota Portefeuille R.P. Grondel Auteur Hans Davelaar Telefoon 5115737 E-mail: hdavelaar@haarlem.nl MO/Cultuur Reg.nr. 2006/156 Bijlagen

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN DE TOTEMPAAL

HET VERHAAL VAN DE TOTEMPAAL HET VERHAAL VAN DE TOTEMPAAL ARC 13 - INTERIEUR De Ruyterkade 107 1011 AB Amsterdam info@kossmanndejong.nl Speciaal voor de tentoonstelling is een acht meter lange totempaal gemaakt door een groep Indiaanse

Nadere informatie

Kees Visser, Protoflétta, 1977. 29,5 x 21 cm. Courtesy Galerie Jérôme Poggi

Kees Visser, Protoflétta, 1977. 29,5 x 21 cm. Courtesy Galerie Jérôme Poggi Kees Visser, Protoflétta, 1977. 29,5 x 21 cm. Courtesy Galerie Jérôme Poggi Kees Visser - Krijn de Koning - Navid Nuur Over maat en verdwijning 7 mei 30 juni 2013 In deze tentoonstelling staat het werk

Nadere informatie

Persbericht. Rubens: schetsen en zilverwerk! 25 september 2014

Persbericht. Rubens: schetsen en zilverwerk! 25 september 2014 Persbericht 25 september 2014 Rubens: schetsen en zilverwerk! De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België verwelkomen twee uitzonderlijke zilverstukken geïnspireerd door Rubens. Deze bruikleen

Nadere informatie

INSPIRATIESESSIE ERFGOEDDAG 2019

INSPIRATIESESSIE ERFGOEDDAG 2019 INSPIRATIESESSIE ERFGOEDDAG 2019 3 3 oktober 2018 Hoe maakt u het? Programma Presentaties: - Introductie Openluchtmuseum, CRAFTS. en VAKlab (Hilde Schoefs) - BKRK bokrijk brandmerkt (Stéphanie Mergeay)

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Federatie Wallonië-Brussel Rondleidingen voor groepen Het Koninklijk Museum van Mariemont is een museum van Oudheid en archeologie dat

Nadere informatie

Presentatie Evaluatie Mei 2017

Presentatie Evaluatie Mei 2017 Presentatie Evaluatie 2013-2014 Mei 2017 Sven Lütticken Universitair docent kunstgeschiedenis Vrije Universiteit Amsterdam Bart de Baere directeur van het Museum van Hedendaagse kunst Antwerpen Anastasia

Nadere informatie

De wedstrijd. Sinds 25 jaar, is de amaryllistentoonstelling een ode aan de jaarlijkse wedergeboorte van de natuur.

De wedstrijd. Sinds 25 jaar, is de amaryllistentoonstelling een ode aan de jaarlijkse wedergeboorte van de natuur. De wedstrijd Vanaf zaterdag 27 april tot zondag 5 mei, van 10u tot 18u, vier de terugkeer van de lente in het elegante en prestigieuze decor van het Kasteel van Belœil. Sinds 25 jaar, is de amaryllistentoonstelling

Nadere informatie

HEBBEN KINDEREN EN JONGEREN IN MOEILIJKHEDEN OOK EEN PLAATS.

HEBBEN KINDEREN EN JONGEREN IN MOEILIJKHEDEN OOK EEN PLAATS. IN EEN WERELD IN VERANDERING, HEBBEN KINDEREN EN JONGEREN IN MOEILIJKHEDEN OOK EEN PLAATS. OPROEP VOOR PROJECTEN 2017 AWARDSPROGRAMMA IN EEN WERELD IN VERANDERING, HEBBEN KINDEREN EN JONGEREN IN MOEILIJKHEDEN

Nadere informatie

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN KALENDER 23.06.14 : Deadline project 15.07.14 : Preselectie en interview met

Nadere informatie

GROEPSBROCHURE SCHOLEN

GROEPSBROCHURE SCHOLEN GROEPSBROCHURE 2017-2018 SCHOLEN PRESENTATIE VAN HET MUSEUM Een nieuw herinneringscentrum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen opende haar deuren op 22 maart 2014 op een boogscheut

Nadere informatie

Factsheet over het educatieve aanbod

Factsheet over het educatieve aanbod De tentoonstelling in het Solomon R. Guggenheim Museum in New York, in 2012 Photo: David Heald Factsheet over het educatieve aanbod De tentoonstelling in het Cobra Museum Het Cobra Museum brengt van 5

Nadere informatie

17 december 2018, 08:45 (CET) Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw

17 december 2018, 08:45 (CET) Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw 17 december 2018, 08:45 (CET) Laatste kans Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw (collectiezalen open t/m 13 januari) (tentoonstellingsvleugel open t/m 26 mei) Bezoekers die nog

Nadere informatie

ANIMATIES VOOR UW KLAS

ANIMATIES VOOR UW KLAS ANIMATIES VOOR UW KLAS VERENEGINGEN 1. APIS BRUOC SELLA Deze vereniging wil de stadsbewoners warm maken voor het milieu en mikt meer bepaald op stadsnatuureducatie. Als lesmateriaal maakt ze daarbij op

Nadere informatie

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN Je bewondert een ruim aanbod van de westerse kunstgeschiedenis, van de 15 e eeuw tot nu. De cursisten gaan aan de slag met portretten. Ze beschrijven in groepjes het uiterlijk van een portret, doen een

Nadere informatie

PETER VAN LOON TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN PROJECTEN OPDRACHTEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

PETER VAN LOON TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN PROJECTEN OPDRACHTEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag PETER VAN LOON HAAGSE KUNSTENAARS Het moet bewegen, Peter van Loon: "Kenmerkend voor mijn werk is een behoefte aan participatie van de toeschouwer.

Nadere informatie

KUNST TENTOONSTELLING. kunstveiling IN SAMENWERKING MET DE ANDERE ACADEMIE. bieden kan tot 13/10/19 om 24:00u.

KUNST TENTOONSTELLING.   kunstveiling IN SAMENWERKING MET DE ANDERE ACADEMIE. bieden kan tot 13/10/19 om 24:00u. KUNST TENTOONSTELLING IN SAMENWERKING MET DE ANDERE ACADEMIE Bij deze vijfde editie van Izovino staat onze kunstproeverij helemaal in het teken van de Specials. Hiervoor konden we een beroep doen op De

Nadere informatie

FRANCESCO CANDELORO OTHER LIGHTS PERSBERICHT VERNISSAGE: ZATERDAG 5 DECEMBER 2015 16:00 / 20:00 TENTOONSTELLING: 5 DECEMBER 2015 25 FEBRUARI 2016

FRANCESCO CANDELORO OTHER LIGHTS PERSBERICHT VERNISSAGE: ZATERDAG 5 DECEMBER 2015 16:00 / 20:00 TENTOONSTELLING: 5 DECEMBER 2015 25 FEBRUARI 2016 PERSBERICHT FRANCESCO CANDELORO OTHER LIGHTS VERNISSAGE: ZATERDAG 5 DECEMBER 2015 16:00 / 20:00 TENTOONSTELLING: 5 DECEMBER 2015 25 FEBRUARI 2016 CURATOR / CRITISCHE TEKST: SONIA ARATA ADRES: RUSLAND 22

Nadere informatie

Lesaanbod Museum Amstelland

Lesaanbod Museum Amstelland Lesaanbod Museum Amstelland Museum Amstelland beschikt over een schat aan informatie en voorwerpen op het gebied van erfgoed, geschiedenis en aardrijkskunde. De thema s die bijvoorbeeld in het museum behandeld

Nadere informatie