Op dit moment biedt het snelste abonnement van Ziggo een downloadsnelheid van 22Mbps en een maximale uploadsnelheid van 2Mbps.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op dit moment biedt het snelste abonnement van Ziggo een downloadsnelheid van 22Mbps en een maximale uploadsnelheid van 2Mbps."

Transcriptie

1 Kabelinternet wordt een stuk sneller Kabelaar Ziggo wil dit jaar internet aanbieden tegen snelheden van 30Mbps tot 40Mbps. De nieuwe DOCSIS 3 standaard moet volgend jaar zelfs een downloadsnelheid van 100Mbps mogelijk maken Internet 4922 Op dit moment biedt het snelste abonnement van Ziggo een downloadsnelheid van 22Mbps en een maximale uploadsnelheid van 2Mbps. Data Over Cable Service Interface Specification ofwel DOCSIS is een standaard voor het transport van data over de kabel. Deze techniek zorgde er voor dat de kabelaanbieders - die tot dusver alleen televisie en radio konden aanbieden - ook internet over de kabel gingen leveren. Versie 1.1 (1999) maakte ook telefonie (VoIP) via deze kabel mogelijk. Momenteel is versie 3.0 in ontwikkeling. De grootste kabelaanbieder van Nederland, Ziggo (ontstaan uit een fusie van en Multikabel) wil deze versie medio 2009 invoeren. Internetsnelheden van 100MBps zijn dan mogelijk, en het maximum is nog niet bereik. Ziggo ziet daatom geen noodzaak om zich bezig te houden met glasvezel tot de voordeur. Ziggo heeft 3,3 miljoen klanten, iets meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens is klant bij deze kabelaar. Een groot deel van het maakt ook gebruik van internet via de kabel.

2 Opmerkelijk: 120 Mbps via de kabel Richard Gaasbeek Donderdag 7 Augustus :19 Categorie: Consument UPC UPC zal uiterlijk eind september 2008 internetverbindingen van 60 tot 120 Mbps aanbieden. Daarmee wordt de snelheidskloof tussen glasvezel en kabel gesloten. Dit heeft Mike Fries, bestuursvoorzitter van UPC-moeder Liberty Global beloofd tijdens een gesprek met financieel analisten naar aanleiding van de resultaten over het tweede kwartaal van "In Nederland, onze grootste markt, hadden we een zachte lancering van EuroDocsis 3.0 en we bereiden ons voor op een Q3 lancering, met mega snelheden, dat wil zeggen 60 tot 120 megabit." Volgens de woordvoerder van UPC in Amsterdam is zijn baas 'erg enthousiast', maar is het nog te vroeg voor details over het aanbod. "In september hopen we er iets meer over te kunnen zeggen." In november 2007 begon UPC met het testen van Docsis 3.0, eerst in het lab en vervolgens op IJburg in Amsterdam. Die test noemt Fries een 'zachte lancering'. De kabelaar wil geen details verstrekken van de test, maar wijst wel op een forum van testers op Chelloo.com. Zelfs daar is de informatie summier, omdat UPC zich in de discussie mengde met de mededeling dat de informatie over de test geheim moet blijven. Vervolgens hielp de moderator van het forum een handje door informatie te verwijderen. Volgens Fries kan de omschakeling van Docsis 2.0 naar Docsis 3.0 zonder grote investeringen plaatsvinden. Met dochter J:com in Japan zegt Liberty goede ervaringen te hebben met '3.0', dat snelheden tot 160 Mbps biedt. In Japan zit een kwart van de abonnees op een snelle verbindingen. Daarmee overtreft de uitrol volgens Liberty de verwachtingen. Gedeelde snelheid Fries zegt over de commerciële invoering van Docsis 3.0 snelheden in Nederland, gevolgd door de andere landen waar Liberty actief is in 2009: "Dit is een werkelijk revolutionaire stap in de toename van datasnelheden en zal dramatische verbeteringen tot gevolg hebben voor de concurrentiekracht van onze dataproducten."

3 Of die revolutie in de praktijk ook werkelijk zal plaatsvinden, betwijfelt Hendrik Rood van Stratix op Schiphol, een vooraanstaande Nederlandse telecomadviseur. Zowel het netwerk van UPC als het internet binnen en buiten Nederland beschikken volgens hem over onvoldoende capaciteit om dergelijke snelheden te ondersteunen. "UPC heeft in haar netten al kanalen gereserveerd voor Docsis 3.0. Waar je voor 2.0 één kanaal nodig hebt van 30 Mb, heb je voor 3.0 vier kanalen nodig van samen 120 megabit. Echter, dat moet je dan wel met een hele wijk delen. Voor UPC is dit gemiddeld zo'n duizend woningen. "Als op ongeveer een kwart van de aansluitingen UPC internettoegang afneemt, betekent dit een gedeelde bandbreedte op 250 woningen. Je komt dan op gemiddeld 500 Kb, mocht iedereen tegelijk online gaan. Dat zal natuurlijk niet gebeuren, maar duidelijk is dat die hoge snelheden van Docsis 3.0 wel zwaar 'shared' zijn." Deze factor voor 'overboeking' is hoog, maar volgens Rood toch nog iets gunstiger dan die bij adsl. Daar delen aansluitingen nog meer capaciteit dan op het tv-kabelnet. En beide concurrenten hebben, overigens net als de glasvezelnetten, te kampen met de begrensde capaciteit van het Nederlandse internet als geheel: "Voor het gemak ga ik even uit van een terabit aan capaciteit [1.000 Gb, red.] van de Amsterdam Internet Exchange en aanvullende verbindingen. Met grofweg vijf miljoen aansluitingen in Nederland betekent dit een capaciteit per aansluiting van 200 kilobit per seconde per aansluiting. Natuurlijk is ook hier meer beschikbaar omdat niet iedereen tegelijkertijd online gaat, maar het geeft wel aan dat er al snel te veel wordt beloofd aan consumenten wat betreft groei van datasnelheden." Glasnetten Overigens zal UPC een uploadsnelheid bieden die veel lager ligt dan de downloadsnelheid, ook om het gebruik te beperken. Rood: "In principe kun je met Docsis synchroon hoge snelheden aanbieden maar het is een keuze om dat niet te doen." Op dit punt blijven de glasvezelnetten dus in het voordeel, want die bieden wel vaak 100 megabit in beide richtingen. De glasnetten krijgen wel zwaardere concurrentie. Moet KPN nu sneller gaan investeren in glas, bijvoorbeeld door het Amsterdamse glasnet over te nemen. Rood: "Op de eerste plaats is er een misvatting dat KPN nu het glas in handen heeft na de overname van Reggefiber. KPN heeft 41 procent, dus geen beslismacht. In Amsterdam heeft Reggefiber een minderheid. KPN kan daar diensten gaan aanbieden."

4 2 UPC bereidt zich met docsis 3.0 voor op strijd met glasvezel Door Wilbert de Vries, donderdag 29 november :11, views: UPC lijkt zich voor te bereiden op de verwachte concurrentie met glasvezelinitiatieven. De kabelaar test momenteel docsis 3.0-verbindingen en stunt op lokaal niveau met zijn prijzen. Terwijl de eerste kabelmodems hun docsis 3.0-certificering nog moeten krijgen, is UPC in zijn eigen laboratorium al aan het testen geslagen met de nieuwe standaard. Met de derde versie van de docsis-standaard kunnen de transmissiesnelheden flink worden opgeschroefd. De maximale downloadsnelheid is 160Mbps, terwijl de uploadsnelheid wordt opgekrikt tot 120Mbps. Uit eerste testen van de kabelaar blijkt dat die snelheden inderdaad mogelijk zijn. 'We hebben een testomgeving waarin we verbindingen van honderd kilometer met een kleine wijkcentrale kunnen nabootsen. Uit eerste tests blijkt dat snelheden van ruim boven de 100Mbps haalbaar zijn', bevestigt UPC-woordvoerder Ronald van der Aart tegenover Tweakers.net. UPC is ook al bezig met de eerste, nog beperkte veldtesten. 'De volgende stap is om op beperkte schaal een commerciële test met klanten te doen. Wanneer dit technisch haalbaar is, is nog niet bekend', aldus Van der Aart. Hij grijpt de testresultaten aan om nogmaals te benadrukken dat de toekomst van de kabel niet dood is en is dat de grenzen nog lang niet zijn bereikt. 'Wij verwachten dat de snelheden veel verder omhoog zullen gaan zonder dat de straat open hoeft.' De komst van docsis 3.0 komt niet ongelegen, omdat het de kabelaar de mogelijkheid biedt zijn snelheden zonder al teveel poespas op te krikken. Met de komst van steeds meer lokale glasvezelinitiatieven is dat koren op de molen van UPC. 'We krijgen inderdaad steeds meer concurrentie, ook van lokale glasvezelprojecten. We zijn niet blind voor de concurrentie. We houden dergelijke ontwikkelingen in de gaten en kijken hoe we daar mee omgaan.' Dat UPC meer doet dan alleen kijken, blijkt uit een proef die de provider in Nijmegen uitvoert. Hier krijgen inwoners van de gemeente hoge snelheden en extra diensten tegen een lager tarief dan klanten elders in het land. Op deze manier wil de kabelaar het lokale Glazenkampglasvezelnetwerk beconcurreren. 'Dit is een van de eerste keren dat we een dergelijke aanpak testen. We willen ons marktaandeel behouden en kijken daarbij dus ook naar de prijsverhoudingen van ons product', zo verklaart Van der Aart de nieuwe strategie.

5 Glasvezel of geen glasvezel, dat is de vraag door: Martijn Kregting >Print 30 mei ICT Glasvezel, geen bedrijventerrein of bedrijf lijkt nog zonder te kunnen. In sneltempo worden bedrijventerreinen en de aanwezige ondernemingen aangesloten op glasvezel. De bandbreedte van het hoofdnetwerk kan in theorie al oplopen tot 10 Gb per seconde. Gemiddeld is per bedrijf nu al zo'n 100 Mb per seconde mogelijk. Met de huidige groei van het dataverbruik, de toename van online gebruikte applicaties en diensten zoals videoconferencing, lijkt kiezen voor een ouderwetse breedbandaansluiting bijna zelfmoord. 3 Diensten Wat kunnen bedrijven dan zoal aan diensten gaan afnemen? Eigenlijk hetzelfde als wat nu al beschikbaar is: onder meer telefonie, internet, Managed VoIP, Pin over IP, Remote Backup, directe koppelingen tussen locaties, videoconferencing, IPcamerabeveiliging, SaaS-diensten (online applicaties). Er zijn tientallen aanbieders van zakelijke breedbanddiensten, duizenden van afzonderlijke applicaties. KPN en Reggefiber zijn grote spelers op het gebied van infrastructuur. KPN kwam alleen al in de afgelopen paar maanden met aankondigingen van een glasvezelnetwerk in Uitgeest (Bedrijventerrein Molenwerf), op bedrijventerrein Cronesteyn-Lammenschans in Leiden en bedrijventerrein de Harselaar in Barneveld, bedrijventerrein 't Plaveen in Huizen en bedrijventerreinen Kamperhoek en Zwolsehoek in de gemeente Urk. Verder gaat KPN in het kader van glasvezelinitiatief Breednet (Randstad) ondernemingen op glasvezel aansluiten. Breednet stelt het grootste glasvezelnetwerk in Nederland te willen realiseren, waarmee het vooral op het gebied van ontsluiting van bedrijventerreinen bedoeld. Kernglasvezelnetwerken - zeg maar de hoofdstructuur - zoals van KPN liggen namelijk al in heel Nederland. KPN biedt natuurlijk ook diensten aan, waaronder allerlei telefoniediensten, maar stelt dat het in alle gevallen open netwerken aanlegt waarvan in principe elke aanbieder van spraak- of datadiensten gebruik kan maken. Met het project 'BreedNet' willen de provincies de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve diensten over zeer snelle breedbandnetwerken in de Noordvleugel van de Randstad stimuleren. De gemeenten Haarlem, Zaanstad, Purmerend, Amsterdam, Hilversum, Almere, Lelystad, Amersfoort, Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer, Ouder-Amstel, Diemen,

6 Uithoorn en de stadsregio Amsterdam doen mee aan het project. BreedNet wil mkb-ondernemingen goedkoop glasvezel aanbieden. Voor maximaal 275 euro per maand is er al een aansluiting van 100 mbps, aldus BreedNet. Het project wordt mede bekostigd door het ministerie van Economische Zaken, de betrokken provincies en de gemeenten zelf. Zij hebben hebben 3,5 miljoen euro in BreedNet geïnvesteerd. Dat bedrag wordt gestopt in het informeren van bedrijven en het bij bundelen van de vraag naar glasvezel. De deelnemende bedrijven en maatschappelijke organisaties in de 14 gemeenten moeten straks tegen relatief lage kosten een snellere internet- en dataverbinding over een glasvezelnet krijgen. 4 Overheid In de provincie Groningen is het ook de overheid die de ontwikkeling van een glasvezelnetwerk stimuleert. Voor de bedrijfsvoering van veel organisaties en bedrijven wordt snel dataverkeer steeds belangrijker. Omdat Groningen het bestaande aanbod van kabelinternet en DSL onvoldoende vond om de sterk groeiende vraag naar meer bandbreedte te kunnen bedienen, is de provincie in 2004 gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk Breedband Groningen. Het netwerk is opgedeeld in vijf gebieden: Reitdiep; Eemsdelta; Gorecht; Veenkoloniën en Oost-Groningen. Vier van de vijf ringen zijn inmiddels aangelegd. Op dit moment wordt de laatste ring in Oost-Groningen gerealiseerd. Als deze ring klaar is ligt er in de hele provincie glasvezelinfrastructuur. Ook de kabelaanbieder Ziggo heeft een eigen netwerk. Het zakelijk aanbod van de in Ziggo opgegane (@Work) en Casema) wordt volgens commercieel directeur Marcel Nijhoff van Ziggo onder de naam Office Extra op de markt gebracht: een multiplay-glasvezelproduct voor het mkb. Ziggo heeft volgens Nijhoff al dertig glasvezelringen rondom steden liggen, om bedrijventerreinen aan te sluiten. We inventariseren waar er belangstelling is, om daar nieuwe ringen aan te leggen." Uit de woorden van Nijhoff blijkt dat - net als bij de meeste op consumenten gerichte initiatieven - men pas tot aanleg overgaat als er een minimumpercentage (meestal 40 procent) aan belangstelling is. De dure investering moet zichzelf namelijk wel vlot terugverdienen. 5 Noodzaak Wordt het op korte termijn voor data-intensieve bedrijven noodzaak om te verkassen naar verglaasde bedrijventerreinen? Dat lijkt nogal overbodig, stelt Marcel Nijhoff van Ziggo, waarbij hij het consumentenaanbod van glasvezel als voorbeeld neemt. Wij hebben zelf heel veel glasvezel in de grond liggen, tot circa 200 meter van de huizen vandaan. De last mile, waar het bij FttH (Fiber to the Home) om gaat, is volgens ons de komende drie tot vijf jaar zeker nog niet rendabel te krijgen. De capaciteit van de gewone kabel bleek tot nu toe elke keer voldoende voor alle nieuwe diensten. Met EURO DOCSIS 3.0 kunnen we de capaciteit opvoeren tot 100 Mb per seconde.

7 Een nadeel van FTTH is volgens Nijhoff dat het een kostbare investering is, terwijl het aanbod vergelijkbaar is met dat van een kabelaanbieder. De investeerders willen vaak minimaal 40 procent aanmeldingen om op een ARPU (gemiddelde omzet per gebruiker) van zo n 50 euro per gebruiker uit te komen. "Voor die 50 euro kunnen wij heel wat meer bieden. Wij ervaren dat het consumenten niet zoveel uitmaakt hoe de diensten geleverd worden, als het maar werkt. Er is een beperkt aantal heavy users die de toon zetten, maar voor de overgrote meerderheid is niet de bandbreedte, maar het gemak, een goede verbinding en voldoende keuzemogelijkheid van het meeste belang.

8 6 Ook Casema staan op tegen glas Gefuseerde kabelaars in het Zesko-verband maken geen geheim van hun regionale acties gericht tegen glasvezel, anders dan UPC. Ook is UPC op verschillende plaatsen lokaal actief met gerichte marketing Eind vorige week werd bekend dat UPC in stilte zijn strategie van landelijke uniforme prijzen heeft verlaten, teneinde lokale glasvezelinitiatieven beter te kunnen beconcurreren. Daarvan werd melding gemaakt door Glazenkamp, een initiatief voor een collectief glasvezelnet in de wijk hazenkamp in Nijmegen. Echter, UPC is ook op andere plaatsen begonnen met lokale aanbiedingen. Zo ondervindt Ons Net Eindhoven momenteel felle concurrentie van UPC in de Schrijversbuurt en in Woensel-Oost. Immers, daar geldt als regel: "Kiest meer dan 50 procent van de mensen uit de buurt voor een abonnement op internet via Ons Net Eindhoven dan starten we met het aanleggen van het glasvezelnetwerk." Slaagt UPC erin om te voorkomen dat de 50 procent drempel wordt gehaald dan gaat de aanleg van glas daar niet door. Een woordvoerder van de coöperatie Onsnet Nuenen zegt daarover: "UPC probeert steeds om mensen voor een jaarcontract te binden zodat ze niet op glas kunnen overstappen en het moeilijk is om de collectieve drempel te halen. Dat punt zijn wij inmiddels gepasseerd, maar voor de dienst televisie hebben we nog lang niet alle klanten van UPC weten te strikken." De acties van UPC konden niet voorkomen dat weer twee Brabantse gemeenten op glas overstappen. Van de huishoudens in Best en de huishoudens in Valkenswaard hebben de afgelopen 6 weken ruim huishoudens in Best en in Valkenswaard zich geregistreerd voor een abonnement via OnsBrabantNet. Vanaf maart 2008 worden de eerste inwoners van Best én Valkenswaard op het netwerk, aan te leggen onder beheer van Reggefiber, aangesloten. Casema Zesko, de voorlopige gezamenlijke vlag van de gefuseerde kabelbedrijven ne Multikabel, kent geen gezamenlijke strategie tegen lokale glasinitiatieven. Casema is die concurrentie inmiddels al aangegaan volgens de woordvoerder: "Tegen Lijbrandt Telecom eerst in Hillegom, maar later vooral in Lisse hebben we lokale aanbiedingen gedaan om te voorkomen dat ze voldoende marktaandeel zouden halen. Daar doen we niet moeilijk over. Anders dan UPC is dat open bij ons." In Hillegom verloor Casema zo veel klanten dat het glasvezelnet is aangelegd door Lijbrandt (onderdeel van Reggefiber), maar in Lisse boekt de kabelaar succes met haar marketingacties. In de vûûrinschrijving is tot nu toe 14 procent van de woningen aangemeld voor een of meer diensten op glasvezel. Dat zegt directeur Niels Jonkman. "Maar de inschrijvingstermijn is verlengd van 30 november als einddatum tot 31 december en ik heb goede hoop dat we de 40 procent die we nodig hebben nog gaan halen." Lukt dat niet, 'dan is er een probleem' volgens Jonkman, want dan gaat het feest voor Lisse niet door. "We doen ons best, onder meer nu via verenigingen waar we actie voeren. Die kunnen straks van onze diensten gebruik gaan maken met allerlei leuke dingen die op glas mogelijk worden. We hopen dat ze hun leden weten te stimuleren voor een glasvezel het zusje van Casema, houdt zich met lokale aanbiedingen nog het meest op de vlakte. Er is wel een actie geweest in de gemeente Best om met lagere prijzen dan normaal te voorkomen dat het glasinitiatief daar voet aan de

9 grond krijgt. Maar het grootste glasvezelproject in Nederland, dat van Reggefiber voor de stad Deventer, ondervindt nog weinig hinder Projectleider namens de gemeente Deventer Arno Groenendijk: We merken nog niets van lokaal gerichte aanbiedingen om te voorkomen dat mensen op glas overstappen. Met betrekkelijke geringe marketing zijn van de aangesloten woningen er nu duizend aangemeld voor een abonnement op glasvezel." Dat kost een kleine 50 euro per maand, voor 35Mb/s internet in beide richtingen, 80 tvkanalen en telefonie met gratis bellen naar vaste nummers in Nederland." Volgens de woordvoerder van Casema, die ook spreekt wordt het voordeel van glasvezel overdreven: "Qua functionaliteit is er niet zo veel verschil. En daar gaat het toch om uiteindelijk." Casema testen nog de Docsis 3.0-standaard die qua vermogen de coax-kabelnetten op gelijke hoogte zou moeten brengen met glasvezel. Ook bij UPC is Docsis 3 nog niet klaar voor de markt, maar dat zou weldra het geval moeten zijn. KPN zegt zich niet druk te maken in deze strijd: "We gaan geen prijzenslag aan. We hebben onze prijsvechters onder de providers en bieden glas aan in Twente en in Almere. Uiteindelijk gaat het om de diensten, niet op de eerste plaatst om de snelheid." Bron: Emerce ADSL, Breedband, Casema, Glasvezel, KPN, Lijbrandt, UPC, Zesko

Casema staan op tegen glas

Casema staan op tegen glas Bijlage 5: Persberichten van acties kabelaars tegen glas Persbericht Televisiedigitaal.nl Casema en @Home staan op tegen glas Glasvezel uit de grond, in de kast Gefuseerde kabelaars in het Zesko-verband

Nadere informatie

Nr. Agendapunt Raadsvergadering 2 maart 2009. Onderwerp: onderzoek naar een glasvezelnetwerk in Maarssen

Nr. Agendapunt Raadsvergadering 2 maart 2009. Onderwerp: onderzoek naar een glasvezelnetwerk in Maarssen Raadsvoorstel Nr. Agendapunt Raadsvergadering 2 maart 2009 Commissie(s) ruimtelijke ordening c.a. Ingediend door Fractie ChristenUnie-SGP Op 14 januari 2009 Organisatieonderdeel Portefeuillehouder Onderwerp:

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 2015. Openbare rapportage

Telecommonitor Q1 2015. Openbare rapportage Telecommonitor Q1 2015 Openbare rapportage 1 Telecommonitor Openbare rapportage De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat

Nadere informatie

Glasvezel voor heel Helmond

Glasvezel voor heel Helmond Glasvezel voor heel Helmond Glasvezel grotendeels aanwezig, aangelegd door Breedband Helmond of KPN Aanleg glasvezel door gemeente 2019-2021 Supersnel, veilig en betaalbaar internet Klaar voor de toekomst

Nadere informatie

Telecommonitor Q4 2015

Telecommonitor Q4 2015 Telecommonitor Q4 2015 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Telecommonitor Q Openbare rapportage

Telecommonitor Q Openbare rapportage Telecommonitor Q2 2015 Openbare rapportage 1 Telecommonitor Openbare rapportage De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat

Nadere informatie

Met glasvezel klaar voor de toekomst. Bedrijvenpark Oostambacht te Nootdorp Ruud Vriend en Ronald de Jongh, 3Bplus, 27 januari 2011

Met glasvezel klaar voor de toekomst. Bedrijvenpark Oostambacht te Nootdorp Ruud Vriend en Ronald de Jongh, 3Bplus, 27 januari 2011 Met glasvezel klaar voor de toekomst Bedrijvenpark Oostambacht te Nootdorp Ruud Vriend en Ronald de Jongh, 3Bplus, 27 januari 2011 Agenda Introductie 3Bplus Glasvezel waarom? Aanpak verglazing Glasvezel

Nadere informatie

Nieuw Portfolio UPC Business - SoHo

Nieuw Portfolio UPC Business - SoHo Nieuw Portfolio UPC Business - SoHo Per 4 september 2013 Slimme pakketten, lage prijzen Flexibiliteit en transparantie Meer ondernemers op het Digital Network van UPC Training helpt vooral wanneer mensen

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 2016

Telecommonitor Q3 2016 Telecommonitor Q3 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Glasvezel voor heel Helmond

Glasvezel voor heel Helmond Glasvezel voor heel Helmond Aanleg glasvezel door Glasvezel Helmond B.V. 2019-2021 Glasvezel grotendeels aanwezig Supersnel, veilig en betaalbaar internet Klaar voor de toekomst Ruime keuze in tv, telefonie

Nadere informatie

Uw nieuwbouwwoning krijgt glasvezel.

Uw nieuwbouwwoning krijgt glasvezel. Nieuwbouwspecial. Uw nieuwbouwwoning krijgt glasvezel. Lees er alles over in deze special. ALLES WAT U WILT WETEN OVER GLASVEZEL IN UW NIEUWBOUWWONING. 3 4 5 6 7 8 9 3 DE VRIJHEID VAN GLASVEZEL VOLGENS

Nadere informatie

Telecommonitor Q2 2016

Telecommonitor Q2 2016 Telecommonitor Q2 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Welkom. Informatie avond over Breedband in het hele Land van Cuijk. # Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden

Welkom. Informatie avond over Breedband in het hele Land van Cuijk. # Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden Welkom Informatie avond over Breedband in het hele Land van Cuijk Met de hele familie tegelijk online Aanleiding Strategische visie Een toekomstvast en open breedbandnetwerk tot in de haarvaten van de

Nadere informatie

Glasvezel. Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom

Glasvezel. Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie,

Nadere informatie

Uw internetaansluiting

Uw internetaansluiting Studio Visual Steps Uw internetaansluiting Een overzicht van de mogelijkheden 1 Voorwoord Beste lezers en lezeressen, In deze gids krijgt u informatie over de verschillende aansluitmogelijkheden waaruit

Nadere informatie

Glasvezel. Aanbod: Roomburg Leiden

Glasvezel. Aanbod: Roomburg Leiden 01000005 Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Roomburg Leiden De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie, camerabeveiliging, pinnen

Nadere informatie

Welke internetverbinding. beste bij uw bedrijf?

Welke internetverbinding. beste bij uw bedrijf? Welke internetverbinding past het beste bij uw bedrijf? 1 Inhoud Inhoud 2 Wie is Aventel? 3 Vind de internetverbinding die bij u past 4 De verschillende soorten internetverbindingen 10 Waar gebruikt u

Nadere informatie

Welkom op de informatiebijeenkomst. glasvezel op bedrijvenpark Haansberg. Maandag 23 november 2015

Welkom op de informatiebijeenkomst. glasvezel op bedrijvenpark Haansberg. Maandag 23 november 2015 Welkom op de informatiebijeenkomst glasvezel op bedrijvenpark Haansberg Maandag 23 november 2015 Agenda Welkomstwoord Bert Wagemakers Introductie Wethouder Rolph Dols Aanleiding Bert Wagemakers Glasvezelnetwerk

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving dataverbindingen

1 Dienstbeschrijving dataverbindingen 1 Dienstbeschrijving dataverbindingen Lancom heeft als doelstelling om een one stop shop te zijn voor het MKB en MKB+, dit betekent dat onze dienstverlening niet stopt bij de Firwall of de router. Van

Nadere informatie

Ricardo Krikke. Agenda. Wat is Kenniswijk? Ontwikkelingen in Internet. De rol van Kenniswijk hierin. Welke mogelijkheden biedt het u?

Ricardo Krikke. Agenda. Wat is Kenniswijk? Ontwikkelingen in Internet. De rol van Kenniswijk hierin. Welke mogelijkheden biedt het u? Ricardo Krikke Agenda Wat is Kenniswijk? Ontwikkelingen in Internet De rol van Kenniswijk hierin Welke mogelijkheden biedt het u? Wat is Kenniswijk Project van overheid Missie: realiseren van consumentenmarkt

Nadere informatie

Telecommonitor Q Openbare rapportage

Telecommonitor Q Openbare rapportage Telecommonitor Q3 2015 Openbare rapportage 1 Telecommonitor Openbare rapportage De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat

Nadere informatie

4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden

4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden 4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden 13-01-2014 GSM Helpdesk Nederland Bij reguliere 2G (GSM) en 3G (UMTS) telefoons en smartphones was het zeer gebruikelijk om de frequenties in MHz aan te geven

Nadere informatie

Fiberforus. Inleiding

Fiberforus. Inleiding Fiberforus Fiberforus staat voor de bouw van 100% customer owned netwerken, welke niet verkocht kunnen worden aan derden, zowel op de passieve als ook de actieve laag, waardoor de eindgebruikers volledige

Nadere informatie

Telecommonitor Q4 2016

Telecommonitor Q4 2016 Telecommonitor Q4 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 Q4 2017

Telecommonitor Q3 Q4 2017 Telecommonitor Q3 Q4 217 Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 Q4 2017

Telecommonitor Q3 Q4 2017 Telecommonitor Q3 Q4 217 Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste

Nadere informatie

November 2014. FAQ: Breedband, eigenschappen en aanleg

November 2014. FAQ: Breedband, eigenschappen en aanleg November 2014 FAQ: Breedband, eigenschappen en aanleg ALGEMENE VRAGEN Wat is breedband? Breedband is de verzamelnaam voor snelle infrastructuur die het mogelijk maakt aan te sluiten op het internet (wereldwijde

Nadere informatie

Breedband: Breedband-internet retailaansluitingen kabel + DSL

Breedband: Breedband-internet retailaansluitingen kabel + DSL Breedband: Breedband-internet retailaansluitingen kabel + DSL 7. 6. aantal aansluitingen x 1. 5. 4. 3. 2. 1. 31-3-27 3-6-27 3-9-27 31-12-27 31-3-28 3-6-28 3-9-28 31-12-28 Verandering 8Q4/7Q4 Totaal aantal

Nadere informatie

Glasvezel. Glas helder!

Glasvezel. Glas helder! Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Meer en Duin te Lisse De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie, camerabeveiliging,

Nadere informatie

Presentatie van OPTA s jaarverslag 2011

Presentatie van OPTA s jaarverslag 2011 Presentatie van OPTA s jaarverslag 211 1: 11: Opening door collegevoorzitter Chris Fonteijn Toelichting bij OPTA s jaarverslag door plaatsvervangend voorzitter Mark de Jong Presentatie van OPTA s marktmonitor

Nadere informatie

Presentatie van OPTA s jaarverslag 2010

Presentatie van OPTA s jaarverslag 2010 Presentatie van OPTA s jaarverslag 2010 10:00 11:00 Opening door collegevoorzitter Chris Fonteijn Presentatie van OPTA s marktmonitor Gelegenheid voor stellen van vragen Marktmonitor 2010 Digitalisering

Nadere informatie

Telecommonitor Q4 2014. Openbare rapportage

Telecommonitor Q4 2014. Openbare rapportage Telecommonitor Q4 2014 Openbare rapportage 1 Telecommonitor Openbare rapportage De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 Q4 2018

Telecommonitor Q3 Q4 2018 Telecommonitor Q3 Q4 2018 Herziene versie Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele

Nadere informatie

Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier. Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014

Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier. Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014 Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014 Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten.

Nadere informatie

Welkom op de informatiebijeenkomst

Welkom op de informatiebijeenkomst Welkom op de informatiebijeenkomst eigen glasvezel op de bedrijventerreinen Elzenburg en De Geer Donderdag 18 februari 2016 Dome-X Agenda Kort woord van welkom Simoon Fransen Aanleiding Ties van Esch Samenwerking

Nadere informatie

Gemeente Sluis Provincie Zeeland RECRON ZLTO. 19 november 2014. Rapport SnelBiS: Hoe Snel Breedband in Sluis te realiseren?

Gemeente Sluis Provincie Zeeland RECRON ZLTO. 19 november 2014. Rapport SnelBiS: Hoe Snel Breedband in Sluis te realiseren? Gemeente Sluis Provincie Zeeland RECRON ZLTO 19 november 2014 Rapport SnelBiS: Hoe Snel Breedband in Sluis te realiseren? Voor wie? Overzicht bedrijven en huishoudens doelgroep Lichtblauwe symbolen: Bedrijven

Nadere informatie

Brick & Mortar vs Work from Home

Brick & Mortar vs Work from Home Brick & Mortar vs Work from Home Organisaties kunnen wél winnen met veel meer flexibiliteit. Niet iedereen wil op een callcenter werken. Maar vanuit huis wordt het al wat anders. KPN werkt sinds begin

Nadere informatie

E-Fiber Land van Cuijk

E-Fiber Land van Cuijk E-Fiber Land van Cuijk Glasvezel voor het Land van Cuijk Informatieavond Coöperatie LvCNET 12 december 2017 Gemeentehuis Cuijk Film (voorbeeld) E-Fiber E-Fiber ontwikkelt, realiseert en exploiteert open

Nadere informatie

Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied

Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied Beste bewoners en ondernemers, Super snel internet. Via glasvezel is dit ook in uw buitengebied mogelijk. Vindt u dit belangrijk en bent u bereid hiervoor

Nadere informatie

Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik

Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik Glasvezel: voor hele gemeenschap, ook in buitengebieden en bedrijventerreinen Open structuur:

Nadere informatie

Consumentenstrategie Regionale uitrol glasvezel én sneller bestaand netwerk. 15 december 2009

Consumentenstrategie Regionale uitrol glasvezel én sneller bestaand netwerk. 15 december 2009 Consumentenstrategie Regionale uitrol glasvezel én sneller bestaand netwerk 15 december 2009 Stap naar een duurzame samenleving Glasvezel evolutie Vandaag Televisie Het nieuwe werken Zorg op afstand Intelligent

Nadere informatie

Solcon, betrouwbare speler. Solcon. Als beste getest in de categorie internet. Solcon, betrokken speler

Solcon, betrouwbare speler. Solcon. Als beste getest in de categorie internet. Solcon, betrokken speler solcon.nl 2 solcon.nl Solcon, betrouwbare speler Dronten vormt een sterke thuisbasis voor Solcon, de Internet Service Provider met 17 jaar ervaring. En met ruim 60.000 particuliere en zakelijke klanten

Nadere informatie

Training Ziggo - Retail

Training Ziggo - Retail Training Ziggo - Retail Inhoud Voorstellen Wat wil jij in ieder geval te weten komen? Wat is Ziggo voor bedrijf? Onze diensten Ons portfolio Wanneer begin je over de mogelijkheden met Ziggo? Verdieping

Nadere informatie

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1 Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel Rekenvoorbeeld 1 Ieder bedrijf beschikt tegenwoordig over een e-mail server. E-mail op smart Phones en tablets wordt steeds populairder en belangrijker maar

Nadere informatie

Ontwikkeling netwerken: waar gaan we naartoe?

Ontwikkeling netwerken: waar gaan we naartoe? Ontwikkeling netwerken: waar gaan we naartoe? Arjen van Dalsum Key Business Partner Manager arjen.vandalsum@kpn.com 06-53161614 Leusden, 3 november 2011 Agenda Introductie Visie strategie KPN Ontwikkelingen

Nadere informatie

Glasvezel Noord Lelystad. Informatie avond Bewoners 21 maart naar Aanleg

Glasvezel Noord Lelystad. Informatie avond Bewoners 21 maart naar Aanleg Glasvezel Noord Lelystad Informatie avond Bewoners 21 maart 2019 van Uitvraag naar Aanmelding naar Aanleg naar Aansluiting Glasvezel Noord Lelystad van Uitvraag naar Aanmelding van Aanmelding naar Aanleg

Nadere informatie

1. Wie zijn wij? 2. Waarom zijn we hier? 3. Hoe werkt onze oplossing en wat bieden we aan? 4. Wat is er nodig om van start te kunnen gaan? 5.

1. Wie zijn wij? 2. Waarom zijn we hier? 3. Hoe werkt onze oplossing en wat bieden we aan? 4. Wat is er nodig om van start te kunnen gaan? 5. alles is bereikbaar 1. Wie zijn wij? 2. Waarom zijn we hier? 3. Hoe werkt onze oplossing en wat bieden we aan? 4. Wat is er nodig om van start te kunnen gaan? 5. Wat is de planning? 6. Vragen Wie is Greenet?

Nadere informatie

Raadsvoorstel Gemeente Coevorden

Raadsvoorstel Gemeente Coevorden Raadsvoorstel Gemeente Coevorden Raadsvergadering : 14 februari 2006 Agendapunt : 7b Rv.nr. : 315 Portefeuillehouder : Burgemeester B.J. Bouwmeester Onderwerp : Beschikbaarstelling krediet voor het aanleggen

Nadere informatie

Glasvezel: de noodzaak en de mogelijkheden

Glasvezel: de noodzaak en de mogelijkheden Glasvezel: de noodzaak en de mogelijkheden (ook in het buitengebied) Plaatselijk belang Rheezerveen/Heemserveen 19 maart 2012 Bert Nijboer Algemeen Directeur 1 17 Visie, ambitie en strategie Visie De visie

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 - Q2 2017

Telecommonitor Q1 - Q2 2017 Telecommonitor Q1 - Q2 2017 Openbare rapportage Halfjaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten,

Nadere informatie

Aankondiging open glasvezel LOUTERBLOEMEN Project nr.: 179 v2. FORE Freedom B.V. Nijverheidsweg 35 3161 GJ Rhoon T: 010-800 10 60

Aankondiging open glasvezel LOUTERBLOEMEN Project nr.: 179 v2. FORE Freedom B.V. Nijverheidsweg 35 3161 GJ Rhoon T: 010-800 10 60 Aankondiging open glasvezel LOUTERBLOEMEN Project nr.: 179 v2 Nijverheidsweg 35 3161 GJ Rhoon T: 010-800 10 60 info@forefreedom.nl www.forefreedom.nl KvK 24.34.79.36 ING Bank 53.70.966 BTW NL8121.55.737.B.01

Nadere informatie

Westerveld op Glas 10 maart 2015

Westerveld op Glas 10 maart 2015 WELKOM Welkom bij de presentatie van Westerveld op Glas 10 maart 2015 Sneller internet ook in Vledderveen 1. Opening Programma 1. Opening / Voorstellen 2. Waar staan we vandaag 3. Breedband nut en noodzaak

Nadere informatie

BROCHURE Glasvezel voor bedrijven. Betrouwbaar Sneller Voordeliger Regionaal E. Brofiber A Schepersweijer NN Reusel

BROCHURE Glasvezel voor bedrijven. Betrouwbaar Sneller Voordeliger Regionaal E. Brofiber A Schepersweijer NN Reusel Betrouwbaar Sneller Voordeliger Regionaal BROCHURE Glasvezel voor bedrijven Brofiber is jouw partner voor een snelle en betrouwbare glasvezel aansluiting in regio de Kempen. Brofiber A Schepersweijer 3

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 2016

Telecommonitor Q1 2016 Telecommonitor Q1 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Presentatie. Doelstellingen Mogelijkheden Open netwerk Providers Voortgang Verantwoordelijkheid Advies Zorg op afstand Aannemer

Presentatie. Doelstellingen Mogelijkheden Open netwerk Providers Voortgang Verantwoordelijkheid Advies Zorg op afstand Aannemer Presentatie Doelstellingen Mogelijkheden Open netwerk Providers Voortgang Verantwoordelijkheid Advies Zorg op afstand Aannemer Kabeltelevisie Waalre (KTW) Missie KTW: Het bevorderen van de communicatie

Nadere informatie

Buitengebied verdient ook breedband UPC NEDERLAND AANSLUITEN SYMPOSIUM

Buitengebied verdient ook breedband UPC NEDERLAND AANSLUITEN SYMPOSIUM Buitengebied verdient ook breedband 1 Weet u nog? Er gebeurde een hoop: stormachtige innovatie en concurrentie 1ste reguliere Nederlandse televisie Kabeltelevisie GSM netwerk Satelliet-TV in Nederland

Nadere informatie

Breedband tot in de haarvaten van onze samenleving? Evert Blansjaar

Breedband tot in de haarvaten van onze samenleving? Evert Blansjaar Breedband tot in de haarvaten van onze samenleving? Evert Blansjaar Telecommunicatie deskundige Help FttH coöperaties Adviseer gemeenten en provincies FttH in Afrika (o.a. in Zimbabwe, Ghana, Der al Salaam,

Nadere informatie

Gemeente Westerveld 16 april 2014. Evert Blansjaar. Kwartiermaker provincie Drenthe

Gemeente Westerveld 16 april 2014. Evert Blansjaar. Kwartiermaker provincie Drenthe Gemeente Westerveld 16 april 2014 Evert Blansjaar Kwartiermaker provincie Drenthe Achtergrond Onze samenleving wordt steeds afhankelijker van hoogwaardige en toekomstvaste breedbandinfrastructuren. Geen

Nadere informatie

Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied

Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied Beste bewoners en ondernemers, Super snel internet. Via glasvezel is dit ook in uw buitengebied mogelijk. Vindt u dit belangrijk en bent u bereid hiervoor

Nadere informatie

Uitdagingen bij Verglazen Nederland Rotterdam 25 maart 2015

Uitdagingen bij Verglazen Nederland Rotterdam 25 maart 2015 Reggefiber Laatste Ontwikkelingen Breedband Buitengebieden Het Nieuwe Aanleggen Veiligheid Innovatie Uitdagingen bij Verglazen Nederland Rotterdam 25 maart 2015 Frank ten Berge 1 Reggefiber is marktleider.

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten. Nr.: 2003-20.133/47/A.20, EZ Groningen, 20 november 2003

Aan de leden van Provinciale Staten. Nr.: 2003-20.133/47/A.20, EZ Groningen, 20 november 2003 Aan de leden van Provinciale Staten Nr.: 2003-20.133/47/A.20, EZ Groningen, 20 november 2003 Behandeld door : Schouwstra, P. Telefoonnummer : (050) 3164080 Antwoord op : Bijlage : Onderwerp : digitale

Nadere informatie

Aansluitingen voor mobiele diensten (x 1.000) Verhoudingen mobiele telefonie 2011 Q3 14%

Aansluitingen voor mobiele diensten (x 1.000) Verhoudingen mobiele telefonie 2011 Q3 14% Marktmonitor 211 De Marktmonitor 211 geeft de ontwikkelingen op de markten voor elektronische communicatie en post weer. OPTA brengt ieder jaar een monitor uit, met als doel een objectief beeld te geven

Nadere informatie

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Afgelopen jaar bent u geïnformeerd over de mogelijkheden voor aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Ommen en Hardenberg. In de tweede

Nadere informatie

# Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden

# Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden Glasvezel voor het hele Land van Cuijk Welkom 15 juli 2015 Cuijk 1 Even voorstellen Hugo Bens Frans van Schayik Noud van Vught Arjan Eising Paul Kempen Bestuurder LVCNET Bestuurder LVCNET Bestuurder LVCNET

Nadere informatie

Notitie Breedband. Ontwikkelingsrichting en stand van zaken. Afdeling Economische Zaken, juli 2006.

Notitie Breedband. Ontwikkelingsrichting en stand van zaken. Afdeling Economische Zaken, juli 2006. Notitie Breedband Ontwikkelingsrichting en stand van zaken Afdeling Economische Zaken, juli 2006. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Belang van breedband voor regionale ontwikkeling 3 3. Ontwikkelingen in

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 Q2 2018

Telecommonitor Q1 Q2 2018 Telecommonitor Q1 Q2 2018 Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten,

Nadere informatie

Hier > nu > ervaren provider

Hier > nu > ervaren provider www.plinq.nl Hier > nu > ervaren provider Wist u dat.. De gemiddelde wachttijd voor onze klantenservice PLINQ is een zelfstandige serviceprovider actief in heel Nederland. Al onder de 50 seconden ligt.

Nadere informatie

Maakt. de belofte waar?

Maakt. de belofte waar? TEST GLASVEZELINTERNET TEST # 1 Maakt de belofte waar? Downloaden met ongekende snelheid, klaar voor de toekomst, superieure tv-kwaliteit : het klinkt prachtig. Maar is glasvezel écht beter dan adsl of

Nadere informatie

Glasvezel buitengebied. Asten Someren

Glasvezel buitengebied. Asten Someren Glasvezel buitengebied Asten Someren Agenda: 1 introductie 2 glasvezel 3 aanbod 4 planning 5 vragen 13-10-2017 Introductie / achtergrond Ambassadeurs Bewoners ICT/Reseller 13-10-2017 Glasvezel 13-10-2017

Nadere informatie

GEDRAGSCODE TRANSPARANTIE INTERNETSNELHEDEN (GTI) GETEKEND DOOR ONLINE.NL EN ANDERE AANBIEDERS (GEZAMENLIJK TE NOEMEN: DE ISP S) JULI 2012

GEDRAGSCODE TRANSPARANTIE INTERNETSNELHEDEN (GTI) GETEKEND DOOR ONLINE.NL EN ANDERE AANBIEDERS (GEZAMENLIJK TE NOEMEN: DE ISP S) JULI 2012 GEDRAGSCODE TRANSPARANTIE INTERNETSNELHEDEN (GTI) GETEKEND DOOR ONLINE.NL EN ANDERE AANBIEDERS (GEZAMENLIJK TE NOEMEN: DE ISP S) JULI 2012 De ISP s overwegen het volgende: De ISP s hebben vastgesteld dat

Nadere informatie

Glasvezel voor Leidse* bedrijven ( FttB ) uitkomsten van de prequalificatie

Glasvezel voor Leidse* bedrijven ( FttB ) uitkomsten van de prequalificatie Glasvezel voor Leidse* bedrijven ( FttB ) uitkomsten van de prequalificatie Koen Mioulet Marketing4B2B : + GP, Zoeterwoude KM; 7 okt '08 Glasvezel Leiden 1 Achtergrond Brede ervaring in zakelijke markten

Nadere informatie

Glasvezel voor iedereen?

Glasvezel voor iedereen? Glasvezel voor iedereen? Breedband heeft toch iedereen? Alleen adsl is beschikbaar, men belooft 8 mb/s maar wij ontvangen maar 0.35 mb/s. Opschalen naar een hoger abonnement had geen zin i.v.m. de afstand

Nadere informatie

1. Wie zijn wij? 2. Waarom zijn we hier? 3. Hoe werkt onze oplossing en wat bieden we aan? 4. Wat is er nodig om van start te kunnen gaan? 5.

1. Wie zijn wij? 2. Waarom zijn we hier? 3. Hoe werkt onze oplossing en wat bieden we aan? 4. Wat is er nodig om van start te kunnen gaan? 5. alles is bereikbaar 1. Wie zijn wij? 2. Waarom zijn we hier? 3. Hoe werkt onze oplossing en wat bieden we aan? 4. Wat is er nodig om van start te kunnen gaan? 5. Wat is de planning? 6. Vragen Wie is Greenet?

Nadere informatie

GLASVEZEL VOOR DE ONDERNEMER

GLASVEZEL VOOR DE ONDERNEMER GLASVEZEL VOOR DE ONDERNEMER HELDEN VAN NU SLUIT HET MKB AAN OP HET GLASVEZELNETWERK VAN REGGEFIBER Vindt u goede en snelle service belangrijk? Houdt u van een persoonlijke en eerlijke benadering? U kunt

Nadere informatie

Even voorstellen: Breedband Beemster. Ruim 50 Ambassadeurs!

Even voorstellen: Breedband Beemster. Ruim 50 Ambassadeurs! Powered by Agenda Even voorstellen Doelstelling Breedband Beemster Waarom glasvezel? Maatschappelijke thema s zorgen -wonen werken leren ontspannen Vergelijk netwerken Aanbod / wat krijg ik en wat kost

Nadere informatie

SAMEN VOOR SNEL EN BETROUWBAAR INTERNET

SAMEN VOOR SNEL EN BETROUWBAAR INTERNET SAMEN VOOR SNEL EN BETROUWBAAR INTERNET & DRAADS BV & ZIGGO VOOR SNELLER INTERNET DE SNELHEID VAN Veel ondernemers op het bedrijvenpark IJsselveld ervaren dat het internet te traag is. De huidige snelheid

Nadere informatie

Snel en betrouwbaar internet

Snel en betrouwbaar internet Snel en betrouwbaar internet Voor alle ondernemingen Op diverse industrieterreinen in Nederland wordt door Glasvezel Bedrijventerrein een zakelijk glasvezelnetwerk aangelegd. Ook voor uw vestiging dé aansluiting

Nadere informatie

Breedband op bedrijventerreinen. Openheid van zaken. Workshop Breedband op bedrijventerreinen, 5 april 2013

Breedband op bedrijventerreinen. Openheid van zaken. Workshop Breedband op bedrijventerreinen, 5 april 2013 Breedband op bedrijventerreinen Openheid van zaken Workshop Breedband op bedrijventerreinen, 5 april 2013 Doel van NDIX Non-Profit organisatie sinds 2001, met als doelen: Verbetering van vestigingsklimaat:

Nadere informatie

Innovatief Aanleggen

Innovatief Aanleggen Innovatief Aanleggen 1 18 Glasvezel: Het netwerk van de toekomst 2 18 Over Reggefiber Opgericht in 2005 Bouwt en exploiteert glasvezelnetwerken in Nederland (FttH) Sinds 19 december 2008 joint venture

Nadere informatie

Breedband tot in de haarvaten van onze Gemeente? Evert Blansjaar

Breedband tot in de haarvaten van onze Gemeente? Evert Blansjaar Breedband tot in de haarvaten van onze Gemeente? Evert Blansjaar Wie zijn wij? Waarom een nieuw net? Wat wordt er allemaal mogelijk? Hoe komt het net er? Waarom een coöperatie? Wanneer is het er? Wie zijn

Nadere informatie

Glasvezel buitengebied. Son & Breugel, Nuenen, Laarbeek. en Gemert-Bakel

Glasvezel buitengebied. Son & Breugel, Nuenen, Laarbeek. en Gemert-Bakel Glasvezel buitengebied Son & Breugel, Nuenen, Laarbeek en Gemert-Bakel Agenda: 1 introductie 2 glasvezel 3 aanbod 4 planning 5 vragen 13-10-2017 Introductie / achtergrond Ambassadeurs Bewoners ICT/Reseller

Nadere informatie

Aankondiging openglasvezel DE BERK, ECHT Project nr.: 028. FORE Freedom B.V. Nijverheidsweg 35 3161 GJ Rhoon T: 010-800 10 60

Aankondiging openglasvezel DE BERK, ECHT Project nr.: 028. FORE Freedom B.V. Nijverheidsweg 35 3161 GJ Rhoon T: 010-800 10 60 Aankondiging openglasvezel DE BERK, ECHT Project nr.: 028 Nijverheidsweg 35 3161 GJ Rhoon T: 010-800 10 60 info@forefreedom.nl www.forefreedom.nl KvK 24.34.79.36 ING Bank 53.70.966 BTW NL8121.55.737.B.01

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en privacy verklaring DICO Breedband B.V. Utrecht- West

Algemene voorwaarden en privacy verklaring DICO Breedband B.V. Utrecht- West Algemene voorwaarden en privacy verklaring DICO Breedband B.V. Utrecht- West Artikel 1: Definities ALGEMEEN Artikel 2: Onderwerp Artikel 3: Algemene bepalingen Artikel 4: Toepasselijkheid Artikel 5: Totstandkoming

Nadere informatie

Verslag van de verschillende vragen en antwoorden tussen UPC en COAX NL.

Verslag van de verschillende vragen en antwoorden tussen UPC en COAX NL. Verslag van de verschillende vragen en antwoorden tussen UPC en COAX NL. In de afgelopen periode zijn er verschillende vragen bij COAX NL gekomen omtrent een aantal zaken bij UPC. Hierbij een korte samenvatting

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst glasvezel

Informatiebijeenkomst glasvezel Informatiebijeenkomst glasvezel Maandag 8 augustus Ambassadeurs Vechtdal Breedband Henk Hoekstra Arjo vd Berg Programma vanavond Vechtdal breedband Aanleg glasvezel buitenaf Mogelijkheden glasvezel Aanbod

Nadere informatie

Stratix. Sietse van der Gaast Mei Buitengebieden: de digitale landweg en het Internet of Things

Stratix. Sietse van der Gaast Mei Buitengebieden: de digitale landweg en het Internet of Things Stratix Sietse van der Gaast Mei 2017 Buitengebieden: de digitale landweg en het Internet of Things Agenda Stratix Dreigt een digitale tweedeling in Nederland? Glasvezel: de gordiaanse knoop Draadloos:

Nadere informatie

Breedband Provincie Drenthe

Breedband Provincie Drenthe Hoogwaardig breedband op het Drentse platteland Samen maken we het mogelijk! Breedband Provincie Drenthe Jan Hut 06-53235426 Even voorstellen Jan Hut 59 jaar; Woont in Visvliet 25 jaar bij PTT Telecommunicatie;

Nadere informatie

Inhoud. Deel I : Introductie. Deel II : Ervaring gemeente Eersel. Deel III : Ervaring gemeente Best

Inhoud. Deel I : Introductie. Deel II : Ervaring gemeente Eersel. Deel III : Ervaring gemeente Best Glasvezel? Inhoud Deel I : Introductie Deel II : Ervaring gemeente Eersel Deel III : Ervaring gemeente Best Wat is glasvezel? Glasvezel is een breedband-verbinding....over een nieuwe lijn. ADSL/VDSL (telefoonlijn)

Nadere informatie

Breedbandloket. www. Breedbandfryslan.frl

Breedbandloket. www. Breedbandfryslan.frl Informatie 2015: snel breedband internet Voortgang snel internet breedband Breedbandloket www. Breedbandfryslan.frl Coöperatieve Vereniging U.A. Fryslân Ring Opgericht in 2006 met steun van de provincie

Nadere informatie

Stand van zaken in Nederland

Stand van zaken in Nederland 32637 Bedrijfslevenbeleid 24095 Frequentiebeleid Nr. 97 Brief van de minister van Economische Zaken Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 16 december 2013 Naar aanleiding

Nadere informatie

Medical Glas. Wel zo zorgeloos

Medical Glas. Wel zo zorgeloos Medical Glas Wel zo zorgeloos MedicalConnect, een totaalconcept voor zorginstellingen. Internet is tegenwoordig onmisbaar, ook voor een zorginstelling. En voor uw klanten is het wel fijn om gemakkelijk

Nadere informatie

School Glas. Wel zo zorgeloos

School Glas. Wel zo zorgeloos School Glas Wel zo zorgeloos SchoolsConnect is een totaalconcept voor onderwijsinstellingen. Gemakkelijk internet en telefonie is altijd fijn op een school. Ook de veiligheid van eigendommen van de school

Nadere informatie

DE TOEKOMST ZIT IN GLAS

DE TOEKOMST ZIT IN GLAS DE TOEKOMST ZIT IN GLAS Glasvezel (fiber) is ideaal om meerdere diensten tegelijk via breedband aan te bieden. Fiber is dé techniek van de toekomst voor internet, telefonie en digitale televisie en radio.

Nadere informatie

1. design (bouwtekeningen) 2. inventarisatie (waar zitten bedrijven) 3. aanbesteding: offertes (kosten aanleg & beheer)

1. design (bouwtekeningen) 2. inventarisatie (waar zitten bedrijven) 3. aanbesteding: offertes (kosten aanleg & beheer) Jochem Regtuit De glasvezel specialisten 1 Eigen glasvezelnetwerk voor Kellen, Latenstein & Westroyen 2 1 Waar staan we? stand van zaken 1. design (bouwtekeningen) 2. inventarisatie (waar zitten bedrijven)

Nadere informatie

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen 19-07-2017 Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a Postbus 12 9480 AA Vries platform@verbinddrenthe.nl 1 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied 4

Nadere informatie

# Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden

# Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden Glasvezel voor het hele Land van Cuijk Welkom 30 juli 2015 Haps 1 Even voorstellen Hugo Bens Bestuurder LVCNET Agrarisch Frans van Schayik Bestuurder LVCNET Industrie / bedrijven Noud van Vught Bestuurder

Nadere informatie

Zetacom Vast. Dienstbeschrijving Fiber to the Home. v 2.1

Zetacom Vast. Dienstbeschrijving Fiber to the Home. v 2.1 Zetacom Vast Dienstbeschrijving Fiber to the Home v 2.1 zetacom.nl 02 Zetacom Vast Dienstbeschrijving FttH 1. Algemeen Zetacom Fiber to the Home (FttH) is een op Ethernet gebaseerde breedbanddienst voor

Nadere informatie

SLA Glasnet Veghel B.V. Datum: juli 2012 Versie: 2012.1 Document: SLA Glasnet Veghel B.V.

SLA Glasnet Veghel B.V. Datum: juli 2012 Versie: 2012.1 Document: SLA Glasnet Veghel B.V. SLA Glasnet Veghel B.V. Datum: juli 2012 Versie: 2012.1 Document: SLA Glasnet Veghel B.V. Inhoud 1. Dienstbeschrijving 3 1.1 Glasvezel van Glasnet Veghel B.V. 3 1.1.1. Netwerk 3 1.1.2. Facturering 3 1.2

Nadere informatie

Project Fryslân. Winsum.? april 2018

Project Fryslân. Winsum.? april 2018 Levering diensten in Groningen Project Fryslân Winsum? april 2018 Project glasvezel buitengebied Gemeente Percentage Achtkarspelen 60,0% Tytsjerksteradiel 65,9% Opsterland 79,1% Ooststellingwerf 82,6%

Nadere informatie