Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser"

Transcriptie

1 Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Na jaren van voorbereiden, plannen maken en procedures opzetten gaan nu eindelijk de handen uit de mouwen en de schop in de grond. Eind augustus wordt in Weiteveen zowel ten noorden als ten zuiden van de Zuidersloot gestart met de aanleg van de leemruggen en de inrichting van de buffer (de Laars van Griendsveen). Tevens zijn de voorbereidingen voor de aanbesteding van de Schaapskooi, komend najaar, in volle gang. Onderdeel van dit bestek is overigens de nieuwe brug in de Zuidersloot.

2 In goede afstemming met de gemeente Emmen en het dorp worden de rijroutes bepaald. Om de overlast te bepreken en kwetsbare vegetaties te ontzien. Ook zijn er maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de drassige veengrond de machines kan dragen. Overigens zal in Weiteveen toch eerst nog nader archeologisch onderzoek moeten worden verricht. Immers, tijdens voorbereidende werkzaamheden zijn houtskoolresten tevoorschijn gekomen. Daarmee is bepaald niet gezegd dat er waardevolle archeologische ontdekkingen zijn gedaan. Sterker nog, die kans is minimaal. Maar toch maakt die vondst extra onderzoek over een lengte van 1 km noodzakelijk. Vast protocol Gelukkig hoeft daarbij geen gebruik worden gemaakt van de standaard opgraafmethode. Die schrijft voor, dat om de paar meter een kuil wordt gegraven. Die methode zou in het kletsnatte veen veel te omslachtig zijn. Er is nu besloten om voor het waarderend onderzoek te werken met sleuven. Wordt er iets gevonden, dan zal direct verdergaand onderzoek worden verricht. Tegelijkertijd wordt er een protocol opgesteld dat ervoor moet zorgen dat de werkzaamheden ongehinderd door kunnen gaan. In voorkomende gevallen zijn er nu vaste afspraken en vaste procedures. Zodat de voortgang wordt veilig gesteld, zonder dat de mogelijk archeologische vondsten geweld worden aangedaan.

3

4 Van de inrichting van de Buffer Zwartemeer is inmiddels een definitief ontwerp vastgesteld. Zodat ook die werkzaamheden dit najaar (oktober) van start kunnen gaan. In dat definitieve buffer-ontwerp is één kleine wijziging aangebracht: het geplande eiland in het nieuwe Swartemeer wordt een schiereiland.

5 Met deze aanpassing wordt tegemoet gekomen aan opmerkingen vanuit inwoners en omwoners. Die voorzagen extra ganzenoverlast op het geïsoleerde eiland. Door van het eiland een schiereiland te maken is dat probleem grotendeels opgelost. Een schiereiland is beter toegankelijk en daardoor kunnen ganzen niet ongestoord broeden en foerageren. Fietspad langs de Runde Een andere wijziging is, dat er een fietspad langs de Runde komt. Waarmee een aantrekkelijke fietsroute vanaf het Bargerveen langs de Runde ontstaat. Ook komt er een fietspad aan de noordkant van de buffer. Dit op verzoek van en in overleg met de Dorpsraad. Daarbij heeft de Dorpsraad echter wel bedongen, dat er een extra afslag naar het dorp wordt aangelegd. Gelukkig kan ook die wens gehonoreerd worden. Nu kunnen bewoners beter bij het fietspad komen. Maar ook passanten kunnen nu sneller de afslag naar Zwartemeer nemen. Het fietspad aan de Dorpshuiswijk Noordzijde wordt aangesloten op het huidige wandelpad. Dit wandelpad is nu nog een tegelpad. Extra wandeldoorsteek? Ook wandelaars worden op hun wenken bediend. Er wordt op dit moment nog onderzocht of het mogelijk is om een dwarsverbinding te maken vanaf het informatiepunt naar De Nieuweweg, ongeveer ter hoogte van de camping. Maar, dit is nog in ontwikkeling. Aanbesteding (bijna) rond Inmiddels is het bestek voor de werkzaamheden definitief. Dus is de selectie voor de uiteindelijke aannemer die het werk gaat uitvoeren opgestart. 5 Aannemers mogen een prijs en een bijbehorend Plan van Aanpak indienen. De definitieve keuze valt in het najaar. Nu dat de activiteiten in een hogere versnelling gaan, heeft elk project ook een eigen Project Trekker gekregen. Zij zijn belast met de dagelijkse gang van zaken en zijn direct aanspreekbaar op de voortgang en de resultaten. Mogen we ze even aan u voorstellen?

6 Anne Boonstra Project Trekker Nieuw-Schoonebeek Meriam Tuinstra Project Trekker Zwartemeer Ewald Roordink Project Trekker Weiteveen

7 De start van de werkzaamheden leidt tot meer activiteit en dus ongetwijfeld ook tot meer vragen. Daarom heeft de Bestuurscommissie besloten het rondje Informatie Avonden naar voren te halen. Op deze Informatie Avonden wordt uitleg gegeven over de stand van de werkzaamheden, de start van de werkzaamheden en de aard van de werkzaamheden. Dus noteer alvast de data. Er volgt nog nadere informatie: Dinsdag 20 september Dorpshuis de Meerstal Zwartemeer Woensdag 21 september Veenloopcentrum Weiteveen Woensdag 28 september De Zwarte Racker Nieuw-Schoonebeek Alle bijeenkomsten beginnen om uur. Maar vanaf staat de koffie klaar.

8 Als de werkzaamheden rondom Weiteveen eenmaal zijn gestart, dan wordt ook begonnen met het houden van een Inloop Spreekuur. Die worden om de 2 weken gehouden op woensdagmorgen van uur in het Veenloopcentrum. Wanneer de Inloop Spreekuren gaan starten wordt nog nader bekend gemaakt. Voor alle vragen over de werkzaamheden en de bouw van de Schaapskooi is Project Trekker Ewald Roordink aanwezig. In later stadium schuift ook Project Trekker Meriam Tuinstra aan. Maar dan voor de werkzaamheden bij Zwartemeer. Aanvankelijk was er sprake van, dat er 2 duikers in de Zuidersloot zouden komen. Om de slenk vanuit het Schoonebeekerveld naar de Buffer te laten stromen. Maar dat plan is van tafel..

9

10 Er komen nu 2 bruggen. De eerste wordt een betonnen verkeersbrug in de Zuidersloot. Deze brug voert niet alleen over de slenk, maar ook over een faunapassage. Zodat het wild ongestoord van het veen naar de Buffer en omgekeerd kan trekken. Bij die brug komt een kleine verhoging met een fietsenstalling en een bankje. Combinatie van een rustpunt en een uitkijkpunt. Want vanaf die plek moet er een prachtig uitzicht komen over enerzijds de nieuwe Buffer en anderzijds het uitgestrekte veengebied. Wandelbrug Maar daarnaast, verderop in het veen, komt een wandelbrug over het bestaande en deels nog aan te leggen dorpsommetje. Die brug wordt een onderhoudsvrije composiet (kunststof) brug. Zodat wandelaars ongestoord de slenk over kunnen steken. De materiaalkeuze is in nauw overleg met de gemeente Emmen bepaald en is uniek in onze projecten. Een primeur dus. Nu dat de werkzaamheden van start gaan, wordt het hele project Bargerveen- Schoonebeek zichtbaarder. En krijgt ook meer maatschappelijke relevantie. Daarmee neemt ook het belang van de communicatie toe. Om die reden is een Communicatie Team in het leven geroepen waarin de communicatiespecialisten van alle betrokken partijen zijn vertegenwoordigd. Dit Communicatie Team zet een integraal communicatiebeleid neer, stemt de onderlinge communicatie af, bepaalt mede de in te zetten middelen, fungeert als klankbord bij toekomstige ontwikkelingen en dient de Bestuurscommissie van advies. De samenstelling is als volgt: Christina Schipper namens Prolander (voorzitter) Jans de Vries namens Staatsbosbeheer Cees Ruhé namens LTO Noord Paula Kleine namens de Provincie Drenthe Danielle Koop namens Natuurpark Veenland Nicolien Tolk namens Gemeente Emmen Patricia Rutte namens Waterschap Vechtstromen Kees Huysman namens Prolander

11 Kernboodschap Het Team heeft zich als eerste gebogen over de formulering van de kernboodschap. Dat is de basisboodschap van het project, vervat in een paar zinnen. En uiteindelijk uitgedrukt in een slogan. De kernboodschap is geworden: Het project Bargerveen-Schoonebeek is een grenzeloze samenwerking waarin drie waterbuffers worden gerealiseerd om het unieke en kwetsbare hoogveengebied Bargerveen zeker te stellen. Door het combineren van functies van natuur, landbouw en wonen worden de buffers in economische zin in hun kracht gezet, waarin ruimte is voor beleving, bedrijvigheid en Natuurlijk Naoberschap.

12 Advies- en Ingenieursbureau Royal Haskoning DHV is als beste kandidaat uit de aanbesteding gekomen om de Milieu Effect Rapportage (MER) voor de Buffer Nieuw-Schoonebeek uit te gaan voeren. Tevens schrijven ze het Inrichtingsplan en het Provinciaal Inpassings Plan. Eerder deden zij dat al voor de Buffer Zwartemeer. Ze zijn dus bekend met zowel de streek als de materie. Maar, er zijn hier wel andere issues aan de orde. Basis voor de MER vormt enerzijds de Notitie Reikwijdte & Detailniveau die al in 2014 is opgesteld. Daarin wordt duidelijk aangegeven waaraan de Buffer Nieuw- Schoonebeek moet voldoen, welke eventuele alternatieven er uitgewerkt moeten worden en welke milieuaspecten daarbij een rol spelen. Om Royal Haskoning op weg te helpen en een eventuele denkrichting aan te geven zijn er een 2-tal schetssessies georganiseerd. Een eerste in het najaar van 2015 en een tweede in het afgelopen voorjaar. In die schetssessies werd met betrokkenen van allerlei aard en oorsprong gebrainstormd over mogelijke toepassingen, inrichtingen en uitvoeringen. Het was een bonte verzameling van uiteenlopende invalshoeken, waaronder bewoners, de dorpsraad, gebruikers, beheerders, landbouwers, natuurorganisaties, hydrologen, landschapsarchitecten en gebiedsmedewerkers. Alle opties lagen open, als maar aan de belangrijkste doelstelling werd voldaan: het vormen van een waterbuffer om succesvol tegendruk te bieden aan de grondwaterstand in het Bargerveen. Vier varianten Het hele proces stond onder leiding van Martin van Dijken, landschapsarchitect van Prolander. Hij wist alle suggesties, ideeën, voorstellen en voorwaarden

13 samen te brengen tot 4 uitdagende varianten: Onderdeel Nw-Schoonebeek waarbij de buffer als het ware een verlengstuk vormt van het dorp Onderdeel Bargerveen waarbij de buffer als het ware een verlengstuk vormt van het natuurgebied

14 Intermediair waarbij de buffer de overgang vormt van het veen naar het dorp Autonoom waarbij de buffer een los, op zichzelf staand geheel vormt

15 Met deze varianten gaat Royal Haskoning aan de slag, samen met de Projectgroep. Om te kijken wat de consequenties zijn van de verschillende mogelijkheden. Waarbij het goed mogelijk is, dat er uiteindelijk een mengvorm van deze varianten uit de bus komt. De varianten uit de Notitie Reikwijdte en Detailniveau moeten in ieder geval worden uitgewerkt. Er is inmiddels een aparte Projectgroep Buffer Zuid gestart. Die gaat zich buigen over de ontwikkelingen rondom de Buffer Nieuw-Schoonebeek. De Projectgroep heeft tot doel om in samenspraak met betrokken partijen en de omgeving de planvoorbereiding en de toekomstige inrichting nader uit te werken. Daarbij ondersteund door het Royal Haskoning. Op die manier worden, mede door de inbreng van het gebied, de ontwikkelingen zo goed en snel mogelijk doorgesproken en al dan niet verwerkt. De Projectgroep bestaat uit de volgende leden: Carolien van der Ziel (Royal Haskoning, Voorzitter), Annet van der Zwan (Dorpsraad Nieuw-Schoonebeek), Anne Boonstra (Prolander, Project Trekker), Christina Schipper (Projectbureau Prolander), Jaqueline Muffels (Gemeente Emmen, landschapsdeskundige), Henriette Vrieling (Gemeente Emmen, beleidsadviseur), Piet Ursem (Staatsbosbeheer), Arnold Lassche (Waterschap Vechtstromen), Gerard Meijers (Provincie Drenthe), Roel

16 Visser (LTO Noord), Bert Gosselink (Gemeente Emmen) De Dorpsraad is in de Projectgroep vertegenwoordigd. Voorzitter Annet van der Zwan weet op die manier precies wat er allemaal speelt en wordt van alle ins en outs op de hoogte gebracht en gehouden. Daarnaast kan zij voorstellen en ideeën vanuit de dorpsgemeenschap gemakkelijk naar voren brengen. Excursie Na afloop van de 2de bijeenkomst van de Projectgroep was een excursie naar het gebied gepland. Laarzen aan, boterhammen mee, de paden op en de lanen in. Zo hoort het ook. Want naar een kaart kijken is toch anders dan naar het gebied zelf kijken. Alleen op die manier krijg je een goede indruk van het gebied, de enorme omvang en de uitdagingen die er liggen te wachten. De informele setting bood ook een prima gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Dat is van belang, omdat in de Projectgroep alle betrokken disciplines zijn vertegenwoordigd. Dan is het goed om de mens achter de instantie te leren kennen. Tijdens de excursie nam Piet Ursem van Staatsbosbeheer het voortouw. Immers, hij kent het landschap en de randvoorwaarden als zijn broekzak.

17 Net als in Weiteveen en Zwartemeer komt er ook in Nieuw-Schoonebeek een onderzoek naar mogelijke muggenoverlast ten gevolge van de aan te leggen Buffer. Waarbij er opnieuw een verschil wordt gemaakt tussen huissteekmuggen en veensteekmuggen. Immers, de aanleg van de Buffer zou aanleiding kunnen geven tot een toename van het aantal veensteekmuggen. Al is de kans daarop mede gezien de afstand tot het dorp niet groot. Ook deze keer wordt het onderzoek uitgevoerd door gespecialiseerd onderzoeksbureau Altenburg & Wymenga. Zij brengen opnieuw hun muggenbioloog (muggoloog) Arjen Strijkstra in stelling. Het is de bedoeling dat Arjen Strijkstra nog deze zomer start met een nul-meting. Zo n nul-meting is nodig om naderhand een eventuele toe- of afname te kunnen vaststellen. In de loop van 2017 vinden vervolg-onderzoeken plaats. Weet u plekken die voor een nader muggenonderzoek in aanmerking komen? Verwacht u in de toekomst meer last te krijgen van (veensteek)muggen? Heeft u nu al bovenmatig last van muggen? Geef die plekken door. Wellicht kunnen ze in het onderzoek worden meegenomen. Opgave kan bij: info@bargerveen-schoonbebeek.nl Copyright 2016 Paradigmum, Redactie:

18 Protonstraat 9a 9743 AL Groningen afmelden voor de nieuwsbrief voorkeuren bijwerken

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Vanwege de uitbreiding van haar werkgebied de Blok Uitbreiding heeft de Bestuurscommissie Bargerveen-Schoonebeek een aantal nieuwe data vastgesteld voor Wenszittingen.

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Deze speciale nieuwsbrief is geheel gewijd aan een 3-tal Informatie Avonden. Deze Avonden worden op korte termijn gehouden. Daardoor is de inhoud wat korter dan u

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser. foto Hans Langerijs

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser. foto Hans Langerijs Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser foto Hans Langerijs De leden van de Bestuurscommissie en de medewerkers van het Projectbureau wensen u een Gelukkig en Voorspoedig Nieuwjaar. Met, als het even kan,

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Op dinsdag 20 september en woensdag 21 september zijn er extra Informatie Avonden gehouden in respectievelijk Zwartemeer en Weiteveen. Nu staat er nog 1 extra avond

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Al gezien, onze nieuwe website? Deze is inmiddels een paar weken actief. De inhoud is grotendeels hetzelfde, maar de vormgeving is volledig aangepast. Daarbij is er

Nadere informatie

Inloop Avond Ontwerp Bestemmingsplan Weiteveen van uur tot uur in het Veenloopcentrum Weiteveen

Inloop Avond Ontwerp Bestemmingsplan Weiteveen van uur tot uur in het Veenloopcentrum Weiteveen Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Op woensdag 16 december a.s. bestaat er de mogelijkheid om individuele vragen te stellen tijdens een Inloopavond over het Ontwerp Bestemmingsplan Weiteveen. Als u

Nadere informatie

50 verkeersbewegingen p.d.

50 verkeersbewegingen p.d. Bargerbrief # 3 De aanleg van het Leemdepot aan de Stheemanstraat heeft vertraging opgelopen. Er moest eerst nader onderzoek worden gedaan naar de exacte samenstelling van de grondsoort. De vertraging

Nadere informatie

West: Weiteveen Voor de werkzaamheden rondom Weiteveen worden momenteel het Bestemmingplan en het Inrichtingsplan geschreven. Nog dit jaar, dan wel

West: Weiteveen Voor de werkzaamheden rondom Weiteveen worden momenteel het Bestemmingplan en het Inrichtingsplan geschreven. Nog dit jaar, dan wel BargerBrief #6 Het Leemdepot aan de Stheemanstraat wordt geoptimaliseerd. Daardoor kan er meer leem worden opgeslagen. Meer dan de aanvankelijk beoogde 40.000 kuub. De capaciteit wordt verdubbeld. Bij

Nadere informatie

Subscribe Past Issues Translate

Subscribe Past Issues Translate Subscribe Past Issues Translate Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Op maandag 9 oktober jl. werd een Schetssessie gehouden over de mogelijke inrichting van de Buffer Zuid. De verschillende deelnemers

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Buiten werktijden vaak in het weekend blijken fietsers en wandelaars gebruik te maken van de nieuwe transportweg door het Schoonebeekerveld. Dat kan gevaarlijke situaties

Nadere informatie

BargerBrief # 1 week

BargerBrief # 1 week Bargerbrief # 1 BargerBrief # 1 week 13 2014 Eén gebied: het Bargerveen. Maar 3 verschillende problematieken en dus ook 3 verschillende oplossingen. Daarom werden er 3 verschillende Informatieavonden gehouden,

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Tijdens de zomerperiode heeft het Projectbureau een bijeenkomst georganiseerd voor verschillende partijen die betrokken zijn bij de recreatieve ontwikkeling van het

Nadere informatie

categorie / agendanr. B. en W. Ontwikkeling

categorie / agendanr. B. en W. Ontwikkeling Raadsvoorstel jaar Raad categorie / agendanr. B. en W. 2016 RA16.0022 A 4 16/302 (b ~1)...~ Gemeente ~!}I~Emmen ~ Onderwerp: I Vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Emmen, bufferzone Weiteveen" Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Informatieavond Buffer Noord 23 juni 2015

Informatieavond Buffer Noord 23 juni 2015 Informatieavond Buffer Noord 23 juni 2015 Programma vanavond - Doel - Toelichting over het proces - Onderzoeken - Randvoorwaarden - Toelichting Voorkeursalternatief - Vragen en aanvullende suggesties in

Nadere informatie

BestuursCommissie zat. Met de benoeming van Roel van der Veen is ook het Waterschap sterk vertegenwoordigd.

BestuursCommissie zat. Met de benoeming van Roel van der Veen is ook het Waterschap sterk vertegenwoordigd. Bargerbrief # 4 Wethouder Jisse Otter (o.a. van Deelnemingen, Financiën, Grondbeleid en Landbouw) van de Gemeente Emmen is toegetreden tot de BestuursCommissie. Hij neemt daarbij de plaats in van Henriette

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Emmen, Buffer Noord - Zwartemeer"

Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Emmen, Buffer Noord - Zwartemeer Raadsvoorstel= Jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2016 RA16.0067 A 5 16/622 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Emmen, Buffer Noord - Zwartemeer" Portefeuillehouder: R. van der Weide

Nadere informatie

efficic+nt en transparant instructievideo

efficic+nt en transparant instructievideo Bargerbrief # 2 Begin april zijn, zoals aangekondigd, de Wenszittingen gehouden. Die vonden allemaal plaats in De Zwarte Racker in Nieuw-Schoonebeek. Er waren 10 zittingen gepland, maar uiteindelijk bleken

Nadere informatie

ONZE HUNZE. projectendocument

ONZE HUNZE. projectendocument ONZE HUNZE projectendocument In dit document staan de uitgewerkte project ideeën voor Onze Hunze samengevat. De ideeën zijn uitgewerkt door de regiegroep Onze Hunze Gieterveen* nav een bijeenkomst en veldbezoek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven Moerenburg- Inhoud: Zichtbare resultaten Kavelruil Heukelom 6 Kavelruil belangrijk voor realisatie doelstellingen Toekomstige plannen Deelname aan de Nationale Natuurwerkdag Procesmanager Nellie Raedts

Nadere informatie

PROJECTPLAN HERINRICHTING

PROJECTPLAN HERINRICHTING PROJECTPLAN HERINRICHTING Emmen, 7 augustus 2017 Inleiding Het openbare gebied in de omgeving van de basisscholen o.b.s. t Swarte Meer en De Banier, kinderopvang Het Blokje en het dorpshuis de Meerstal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuw sbrief van de gemeente Hellendoorn met informatie over de Noordzuid verbinding Bekijk deze nieuw sbrief in je brow ser Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuwsbrief over Noordzuidverbinding

Nadere informatie

voor vaartoeristen, fietsers en wandelaars Tekst:??????

voor vaartoeristen, fietsers en wandelaars Tekst:?????? Koning Willem Alexanderkanaal Een beleefroute voor vaartoeristen, fietsers en wandelaars Tekst:?????? Tekst: Bert Dijenborgh - Foto s: Dianne Dijenborgh 12 Drenthe MagazinE 1216-DM31_ ALEXANDERKANAAL.indd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 2, editie 4, april 2016

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 2, editie 4, april 2016 Nieuw sbrief van de gemeente Hellendoorn met informatie over de Noordzuid verbinding Bekijk deze nieuw sbrief in je brow ser Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 2, editie 4, april 2016 Het werk is begonnen!

Nadere informatie

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Fietsknooppuntensysteem 2.0 Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Achtergrond onderzoek Als onderdeel van de businesscase recreatieve infrastructuur

Nadere informatie

IJsseldijk Zwolle-Olst (HWBP) - Waterschap Drents Overijsselse Delta

IJsseldijk Zwolle-Olst (HWBP) - Waterschap Drents Overijsselse Delta pagina 1 van 8 De komende twee jaar gaat het waterschap verschillende mogelijkheden onderzoeken voor het versterken van de IJsseldijk tussen Zwolle en Olst. Deze keuzes zijn tot stand gekomen met inbreng

Nadere informatie

uitvoering jan van renesseweg

uitvoering jan van renesseweg 1 uitvoering jan van renesseweg JULI 2016 De Jan van Renesseweg krijgt een enorme upgrade Beste lezer, De totstandkoming van het Masterplan Renesse heeft anderhalf jaar in beslag genomen en is uiteindelijk

Nadere informatie

Bestuursrapportage 2014 waterschap Vechtstromen Versie 24 november 2015

Bestuursrapportage 2014 waterschap Vechtstromen Versie 24 november 2015 Bestuursrapportage 204 Vechtstromen Versie 24 november 205 Deze rapportage bevat een overzicht op hoofdlijnen van de voortgang van de uitvoering van het waterbeleid en dient als basis voor jaarlijks bestuurlijk

Nadere informatie

De terugkeer van het Swarte Meer

De terugkeer van het Swarte Meer Plusartikel, 24 september 2015 Projectleider Bert van Guldener in het gebied waar het vroegere veenmeer terugkeert. Daarvoor wordt het bouwland naast hem afgegraven. Foto Jan Anninga De terugkeer van het

Nadere informatie

Het Bargerveen in het zuidoosten van Drenthe is

Het Bargerveen in het zuidoosten van Drenthe is Het Bargerveen in het zuidoosten van Drenthe is het laatste stukje levend hoogveen van formaat in Nederland. In de talrijke verlande veen meertjes - de zogeheten meerstallen - is actieve hoog veenvorming

Nadere informatie

Bij Staatsbosbeheer zijn dit seizoen geen klachten binnen gekomen over

Bij Staatsbosbeheer zijn dit seizoen geen klachten binnen gekomen over Bargerbrief # 5 Een jaar geleden gaf Drents Gedeputeerde Rein Munniksma het startschot voor de herinrichting van het Bargerveen. En op donderdag 14 augustus jl. kwam hij kijken hoe de zaken ervoor stonden.

Nadere informatie

Buffer Noord - Zwartemeer

Buffer Noord - Zwartemeer Buffer Noord - Zwartemeer Voorlopig toetsingsadvies over het milieueffectrapport 21 april 2016 / projectnummer: 3023 1. Oordeel over het milieueffectrapport (MER) Gedeputeerde Staten van de Provincie Drenthe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding Augustus 2018 Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding N340/N48 en N377 Inhoud nieuwsbrief Gang naar Raad van State nog onzeker Aanbesteding verloopt volgens planning ProRail plaatst liggers over viaduct Even voorstellen:

Nadere informatie

Nieuwe natuur voor droge voeten

Nieuwe natuur voor droge voeten Nieuwe natuur voor droge voeten Informatieavond en klankbord Polder de Dijken-Bakkerom Donderdag 19 april 2018 en De Drie Polders en Lettelberterbergboezem Donderdag 26 april 2018 Programma 19 en 26 april

Nadere informatie

Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim

Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim Datum: : 16 oktober 2012 Aan : Gemeenteraad van Hof van Twente Kopie aan : Van Voor informatie Onderwerp: : Wethouder van Zwanenburg : G.B.J. Overbeek, Ruimtelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Windenergie A16. Uitgave 11 April 2017

Nieuwsbrief Windenergie A16. Uitgave 11 April 2017 Nieuwsbrief Windenergie A16 Uitgave 11 April 2017 In deze nieuwsbrief: Elf varianten in milieuonderzoek voor windmolens A16 Kwart toekomstige windmolens A16 in eigendom lokale gemeenschap Eerste kenniscafé

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard

Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard Brug Aduard, rondweg Aduard-Nieuwklap, knooppunt Nieuwklap en vervangen deklaag N983 van brug tot N355 Versie 19 februari 2016 1. Waarom worden deze

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Aannemer Boskalis aan de slag met realisatie N260

Aannemer Boskalis aan de slag met realisatie N260 December 2016 De kom van Baarle-Nassau (Nederland) en Baarle- Hertog (België) heeft doorstromings- en leefbaarheidsproblemen. Om deze problemen aan te pakken werken de provincie Noord-Brabant, provincie

Nadere informatie

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014 Conceptverslag Ontwerpatelier N207 Zuid Contact n207@pzh.nl Datum 21 juli 2014 Resultaten ontwerpatelier Verlengde Bentwoudlaan dd. 12 mei 2014 Project N207 Zuid: Verbeteren bereikbaarheid en leefbaarheid

Nadere informatie

Projectteam Overnachtingshaven Lobith. Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith. ruimtelijke aspecten

Projectteam Overnachtingshaven Lobith. Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith. ruimtelijke aspecten Projectteam Overnachtingshaven Lobith Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith ruimtelijke aspecten INHOUDSOPGAVE blz. 1. KADERS 1 1.1. Wettelijk kader 1 1.2. Beleidskader

Nadere informatie

Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk

Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk Bewonersbijeenkomst 05-07-2016 Sterke dijken, veilige toekomst In 2006 is in totaal circa 33 kilometer van de Markermeerdijken van

Nadere informatie

Welkom. Evaluatie natuurontwikkeling en waterberging Geeserstroom. maandag 26 september 2016

Welkom. Evaluatie natuurontwikkeling en waterberging Geeserstroom. maandag 26 september 2016 Welkom Evaluatie natuurontwikkeling en waterberging Geeserstroom maandag 26 september 2016 Programma 20.00 uur: 20.10 uur: 20.15 uur: 20.50 uur: 21.00 uur 21.30 uur: 21.45 uur: Welkom door Wolter Piek

Nadere informatie

FLOAT! Bargerveen. Beste lezer,

FLOAT! Bargerveen. Beste lezer, FLOAT! Beste lezer, Leuk dat je bij mijn concept bent aangekomen! Voordat ik ga duidelijk maken waar ik de afgelopen weken aan heb gewerkt omtrent het ontwikkelen van een business idee voor het Bargerveen,

Nadere informatie

Informatie-avond Dwarsdiep Noord en Zuid "Het moet leefbaar en beleefbaar blijven"

Informatie-avond Dwarsdiep Noord en Zuid Het moet leefbaar en beleefbaar blijven Lees deze nieuwsbrief online In deze nieuwsbrief: Tijd voor onderzoek Basisschets/alternatieven Na de zomer Informatie-avond Dwarsdiep Noord en Zuid "Het moet leefbaar en beleefbaar blijven" Op maandagavond

Nadere informatie

DE BANEN NAAR EEN HOGER PEIL

DE BANEN NAAR EEN HOGER PEIL DE BANEN NAAR EEN HOGER PEIL Bekijk op https://www.youtube.com/watch?v=pgyczqy-krm voor het herinirichtingplan Sarsven en De Banen. Begin vorige eeuw kwamen plantenliefhebbers uit het hele land al naar

Nadere informatie

Inrichting Bufferzones Bargerveen Inrichtingsplan Weiteveen Plan van Aanpak

Inrichting Bufferzones Bargerveen Inrichtingsplan Weiteveen Plan van Aanpak Inrichting Bufferzones Bargerveen Inrichtingsplan Weiteveen Plan van Aanpak Versie 1.3 Datum 6 februari 2014 Status Eindconcept BC 13 februari 2014 Colofon Projectnaam Inrichtingsplan Weiteveen Plan van

Nadere informatie

Piekberging Haarlemmermeer

Piekberging Haarlemmermeer Nieuwsbrief Piekberging Haarlemmermeer Nr. 2 - Juli 2011 Klankbordgroep In de klankbordgroep worden belanghebbenden uit het gebied geïnformeerd over de voortgang van het project. Ideeën over de invulling

Nadere informatie

Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo

Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo Hoe leggen we samen de puzzel? Op 1 februari was de gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo bij Camping De Heksenlaak in Barchem. Ruim 140 belangstellenden

Nadere informatie

Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden 1 2 De Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (A5H) is een prachtig

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN R-Net verbinding traject Zeeweg - Koningin Julianalaan In deze notitie is de huidige stand van zaken beschreven rond de landschappelijke inpassing en het bomenplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid

Nieuwsbrief Noordzuid Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 2, juli 2015 Nieuwsbrief over Noordzuidverbinding Het project is dit jaar gestart met eerste werkzaamheden voor de Noordzuidverbinding. Tegelijkertijd gaan de gemeente

Nadere informatie

We spreken af bij de waterkant. Winterswijk, 12 april 2017

We spreken af bij de waterkant. Winterswijk, 12 april 2017 We spreken af bij de waterkant Winterswijk, 12 april 2017 1 We spreken af bij de waterkant Ruim 40 deelnemers kwamen op 12 april 2017 naar Winterswijk voor de workshop We spreken af bij de waterkant. Het

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Informatieavond Vries Zuid

Informatieavond Vries Zuid Informatieavond Vries Zuid Programma Welkom en introductie Vries Zuid David Inden Estheticon Gebiedsontwikkeling: wat komt daar bij kijken? Pepijn Vemer wethouder wonen en participatie Waar en wanneer

Nadere informatie

Plan van Aanpak Noordelijke Bufferzone

Plan van Aanpak Noordelijke Bufferzone Bijlage 4.9 Plan van Aanpak Noordelijke Bufferzone Uitvoering door projectgroep in opdracht van BC Bargerveen-Schoonebeek Uitwerking en uitvoering: 2014 2016 Concept d,d, 5 februari 2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Werken aan veilige dijken

Werken aan veilige dijken Werken aan veilige dijken Dijkversterkingen locatie Céramique Waterschap Roer en Overmaas werkt in najaar 2013 en voorjaar 2014 aan het versterken van een deel van de dijken langs de Maas in, in de wijken

Nadere informatie

Definitief plan voor recreatieve inrichting Strubben Kniphorstbosch 20 oktober 2010

Definitief plan voor recreatieve inrichting Strubben Kniphorstbosch 20 oktober 2010 Definitief plan voor recreatieve inrichting Strubben Kniphorstbosch 20 oktober 2010 In september zijn 3 bijeenkomsten geweest om samen met belangstellenden de wensen en mogelijkheden met betrekking tot

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

December van Baarle te realiseren.

December van Baarle te realiseren. December 2017 In de kom van Baarle- Nassau (Nederland) en Baarle-Hertog (België) is sprake van problemen op het gebied van doorstroming, bereikbaarheid en leefbaarheid. Om deze problemen aan te pakken

Nadere informatie

Uitkomsten van de schetsessie Matsloot en Pasop

Uitkomsten van de schetsessie Matsloot en Pasop Lees deze nieuwsbrief online In deze nieuwsbrief: Uitnodiging terugkoppeling Bombay, de Jouwer en 't Faan op 10 oktober Terugkoppeling schetssessie Matsloot en Pasop 'Paradijs' van petgaten Kritische blik

Nadere informatie

Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016. Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012

Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016. Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012 Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016 Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Algemene informatie dorp / kern 4 2.1 Historie 2.2 Ligging,

Nadere informatie

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg Doel bijeenkomst Bewoners informeren over de aanpak ontwerp en uitvoering waterkering in de kern van Spakenburg

Nadere informatie

Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan

Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan Hoe zou het moeten (de overheid over Samenspraak bij het ontwikkelen van een N2000 Beheerplan). Het Natura 2000 Beheerplan Schoorlse Duinen is

Nadere informatie

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012 Stichting Bos der Onverzettelijken Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1.0. Voorwoord.... 3 2.0. Projecten en Activiteiten... 4 2.1. Groot onderhoud Bos der Onverzettelijken... 4 2.2.

Nadere informatie

Rapportage publieksbijeenkomsten

Rapportage publieksbijeenkomsten Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant Brabantlaan 1 5216 TV s-hertogenbosch Rapportage publieksbijeenkomsten Datum 25-04-17 Versie 0.1 Bosch & Van Rijn Groenmarktstraat 56 3521 AV Utrecht Tel: 030-677

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Stadsrandzone Meppel-Reestdal

Stadsrandzone Meppel-Reestdal Nieuwsbrief juli 2014 Stadsrandzone Meppel-Reestdal In deze nieuwsbrief Fietsend langs de Hoogeveensche Vaart Nieuwe natuur achter het ziekenhuis Taludtrap bij Legeveldseweg De wandelbrug bij Ezinge Metamorfose

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

Eerste officiële inspraak Windenergie A16

Eerste officiële inspraak Windenergie A16 Nieuwsbrief Windenergie A16 Uitgave 4 Juli 2016 In deze nieuwsbrief: * Eerste officiële inspraak gestart * De opstellingsalternatieven van de NRD * Enquête: liever lijnen dan clusters * Informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

Voorlopig Ontwerp Deurningerbeek. Maurice Wenker Landschapsontwerper Dienst landelijk Gebied

Voorlopig Ontwerp Deurningerbeek. Maurice Wenker Landschapsontwerper Dienst landelijk Gebied Voorlopig Ontwerp Deurningerbeek Maurice Wenker Landschapsontwerper Dienst landelijk Gebied onderdelen presentatie Proces wat ging vooraf? waar staan we nu? wat gaat komt er hierna? Voorlopig Ontwerp hydrologisch

Nadere informatie

Nieuwe natuur voor droge voeten

Nieuwe natuur voor droge voeten Nieuwe natuur voor droge voeten Informatieavond en klankbord Polder de Dijken-Bakkerom Woensdag 5 juni 2019 Programma 5 juni 2019 Het gebied, de opgave, de opdracht De deelgebieden Van onderzoeken naar

Nadere informatie

Waardevolle oogst werkbijeenkomsten verrijkt plannen voor Nieuwe Driemanspolder

Waardevolle oogst werkbijeenkomsten verrijkt plannen voor Nieuwe Driemanspolder NIEUWSFLITS #1 2016 Leiden, 7 januari 2016 Waardevolle oogst werkbijeenkomsten verrijkt plannen voor Nieuwe Driemanspolder De zeven werkbijeenkomsten die het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft georganiseerd

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

~1>... Gemeente ~'1"" Emmen

~1>... Gemeente ~'1 Emmen Raadsvoorstel Jaar stuknr. Raad categoriej agendanr. stuknr. B.enW. 2016 RAl6.0067 A 5 16j622 (b ~1>... Gemeente ~'1"" Emmen vr Portefeuillehouder: R. van der Weide Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling en

Nadere informatie

Landschapsplan Rondweg Hummelo, definitief ontwerp

Landschapsplan Rondweg Hummelo, definitief ontwerp N O T I T I E Betreft: Landschapsplan Rondweg Hummelo, definitief ontwerp Datum: 1 december 2009 Opgesteld door: In opdracht van: Odin Landschapsontwerpers, i.s.m. ARCADIS Provincie Gelderland 1. Aanleiding

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2014

Sociaal Jaarverslag 2014 Sociaal Jaarverslag 2014 Voor u ligt het sociaal jaarverslag 2014 van Dorpsraad Lieshout. Waarom dit jaarverslag? Graag willen wij u informeren over het doel van de Dorpsraad en welke activiteiten we in

Nadere informatie

Projectplan Slikken van Flakkee Ontwerpfase quick wins 28-5-2014 Projectnummer: 16508

Projectplan Slikken van Flakkee Ontwerpfase quick wins 28-5-2014 Projectnummer: 16508 Projectplan Slikken van Flakkee Ontwerpfase quick wins 28-5-2014 Projectnummer: 16508 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overzicht van het Plangebied... 3 3 Ambitie... 3 4 Scope... 4 5 De opgave... 4 6 Fasering...

Nadere informatie

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam De provincie Groningen en de regio hebben zich gezamenlijk ingezet voor de verdubbeling van de rijksweg N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Dit moet een stimulans

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Waarom dit project? Een toekomstbestendige N279 Veghel-Asten is essentieel voor de economische kracht van Zuidoost-Brabant. Ook is de weg belangrijk

Nadere informatie

P R O J E C T G R O E P W I E R U M

P R O J E C T G R O E P W I E R U M Doel nieuwsbrief Wie, wat, waar? De projectgroep Sense of Place Anna-Maaike v.d. Weide Terugblik Wat is er gebeurd na de schetsschuit Resultaten enquête Vooruitblik Link naar media INHOUDSOPGAVE WIE, WAT,

Nadere informatie

Waterveiligheid Kampereilanden

Waterveiligheid Kampereilanden Waterveiligheid Kampereilanden Op de Kampereilanden werken wij samen aan de waterveiligheid. Waterschap Groot Salland legt, met een bijdrage van de provincie Overijssel, een robuuste dijk aan langs het

Nadere informatie

: kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl

: kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d. : 6 juli 2011 Agendapunt: 12 Onderwerp : kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl KORTE SAMENVATTING: De Wetsingerzijl, gelegen in het Wetsingermaar (gemeente

Nadere informatie

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer POL Grensmaas 2005 + uitvoering Grensmaasproject Van Beheerakkoord Grensmaas naar Samenwerkingsovereenkomst Grensmaas

Nadere informatie

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen Plan van Aanpak Horecavisie Emmen vastgesteld door b&w op 19-06-2018 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Onderwerpen Horecavisie... 3 1.3 Reikwijdte Horecavisie... 3 2. Onderwerpen Horecavisie...

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Voeren, deelgebied Remersdaal Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Voeren, deelgebied Remersdaal Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Voeren, deelgebied Remersdaal Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in

Nadere informatie

Aanleg Maas en Waalweg (N322) langs Puiflijk en Leeuwen

Aanleg Maas en Waalweg (N322) langs Puiflijk en Leeuwen Aanleg Maas en Waalweg (N322) langs Puiflijk en Leeuwen Het Land van Maas en Waal is echt rivierenlandschap. Het is open, vlak en kent een rationele verkavelingsstructuur. Het is ook een waardevol weidevogelgebied.

Nadere informatie

Nieuwe natuur voor droge voeten

Nieuwe natuur voor droge voeten Nieuwe natuur voor droge voeten Informatieavond en klankbord Hoendiep Zuidzijde Donderdag 11 juli 2019 Programma 11 juli 2019 Het gebied, de opgave, de opdracht De deelgebieden Van onderzoeken naar ontwerp

Nadere informatie

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2 Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe fase 2 Inleiding Beter Bereikbaar Gouwe (BBG) is een grote gebiedsontwikkeling waarin de gemeenten

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen n.a.v. ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Emmen, buffer Noord Zwartemeer

Nota van beantwoording zienswijzen n.a.v. ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Emmen, buffer Noord Zwartemeer RIS.7719 Nota van beantwoording zienswijzen n.a.v. ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Emmen, buffer Noord Zwartemeer Op 25 februari 2016 is de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

Regelingen in water: (vloei)stof tot denken

Regelingen in water: (vloei)stof tot denken Regelingen in water: (vloei)stof tot denken Bijeenkomst VAB Doorwerth, 24 november 2016 Berend ten Brinke Eize Drenth Ellen Zwakenberg Voorstellen Ellen Zwakenberg Eize Drenth Berend ten Brinke Inleiding

Nadere informatie

Nationaal Landschap deelgebied Zak van Zuid-Beveland. Voortgangsrapportage. (19 november 2008)

Nationaal Landschap deelgebied Zak van Zuid-Beveland. Voortgangsrapportage. (19 november 2008) Nationaal Landschap deelgebied Zak van Zuid-Beveland Voortgangsrapportage (19 november 2008) Weg- en bermbeplanting WS (groenstructuur) Indiener: Waterschap Zeeuwse Eilanden Investeringen: 104.672 SGB-bijdrage:

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

groene expertise open blik de juiste combinatie van kennis en disciplines

groene expertise open blik de juiste combinatie van kennis en disciplines Groener leven groener leven Mensen houden van groen. Of we nu binnen werken, buiten sporten of in de natuur tot rust komen. We kunnen niet zonder, want groen draagt op allerlei manieren bij een gezonde

Nadere informatie

Overzicht projecten Zeebrugge Open

Overzicht projecten Zeebrugge Open Overzicht projecten Zeebrugge Open Infrabel Benjamin Brolet Aanleg fietspad tussen Lissewege en Zwankendamme Infrabel Benjamin Brolet Brug Wulfsberge Seinhuis Zeebrugge & sectioneerpost Sporenbundel Zwankendamme

Nadere informatie

Nieuwsbrief Diefdijklinie

Nieuwsbrief Diefdijklinie Nieuwsbrief Diefdijklinie Versterking van een dijk met geschiedenis 19 2017 sterke dijken schoon water Een dijkversterking met karakter! De dijkversterking, de restauratie van Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nadere informatie

Namens het waterschap zal portefeuillehouder Dhr. Sjraar Roelofs, projectmanager Dhr. Jan Jacobs, hydroloog Mevr. Diana Kesselmans en projectleider

Namens het waterschap zal portefeuillehouder Dhr. Sjraar Roelofs, projectmanager Dhr. Jan Jacobs, hydroloog Mevr. Diana Kesselmans en projectleider 1 Namens het waterschap zal portefeuillehouder Dhr. Sjraar Roelofs, projectmanager Dhr. Jan Jacobs, hydroloog Mevr. Diana Kesselmans en projectleider Ben de Louw de informatieavond verzorgen. De opening

Nadere informatie

Werk uitvoeren voor natuur in Lingegebied & Diefdijk-Zuid

Werk uitvoeren voor natuur in Lingegebied & Diefdijk-Zuid Werk uitvoeren voor natuur in Lingegebied & Diefdijk-Zuid Nieuwsbrief Natura 2000-gebied Lingegebied & Diefdijk-Zuid Nummer 5, februari 2018 Op 10 januari jl. vond in de Schildkamp in Asperen een inloopbijeenkomst

Nadere informatie