LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN"

Transcriptie

1 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN R-Net verbinding traject Zeeweg - Koningin Julianalaan In deze notitie is de huidige stand van zaken beschreven rond de landschappelijke inpassing en het bomenplan voor R-Net verbinding over het traject Zeeweg - Koningin Julianalaan. Het bevat de volgens hoofdstukken: 1. Van voorlopig inrichtingsplan naar definitief inrichtingsplan 2. Definitief Inrichtingsplan Groene openbare ruimte R-Net verbinding 3. Uitwerking van het Definitief Inrichtingsplan Hoofdstuk 1 behandelt de randvoorwaarden voor aanpassing tot definitieve plan, die zijn geformuleerd vanuit reflectie op het voorlopige inrichtingsplan. Hoofdstuk 2 legt het definitieve plan uit. In hoofdstuk 3 is geduid waar tijdens de verdere planvorming de aandacht naar uit moet gaan om een toekomstgerichte groene buitenruimte te realiseren. 9 juli 2019

2 1. Van voorlopig inrichtingsplan naar definitief inrichtingsplan Op basis van het voorlopig inrichtingsplan is vanuit de projectorganisatie kritisch gekeken naar verbeterpunten en is met de bewoners in gesprek gegaan om de wensen vanuit de wijk op te halen. Daar zijn onderstaande verbeterpunten uit gekomen. Wensen vanuit de bewoners: Algemeen o Behoud van huidige groene uitstraling van de Zeeweg en de Koningin Julianalaan. Concreet het behouden van de (grote en oude) bomen in gras. o Zoeken naar optimalisaties om goede bomen te sparen. o Creëren van een duurzame en toekomstvaste groene inrichting. Een inrichting waarin ruimte is om bomen uit te laten groeien tot beeldbepalende grote bomen. Het Sjaloompark o In het voorlopig inrichtingsplan ligt het fietspad dicht bij de bestaande woningen aan noord-westzijde van het park. Dit is vanuit de betreffende bewoners niet gewenst. o De ligging van het fietspad leidt tot verlies van het huidige park en de recent aangepaste duikers. Het Waterloopje o Behoud van de groene uitstraling van de groenstrook waar de hellingbaan naar de fietstunnel geprojecteerd is. o Voorkomen olifantenpaden en fiets-sluiproutes door toekomstige beplanting. Randvoorwaarden vanuit de gemeente: Algemeen o Een beheerbare groene openbare ruimte o Naast de kap van bomen t.b.v. van de R-Net verbinding worden een aantal bomen tevens gekapt in het kader van beheer en onderhoud. Deze twee ingrepen combineren zodat minder bomen hoeven te worden gekapt. o Waar mogelijk grasbermen omvormen naar ecologische, bloemrijke bermen t.b.v. biodiversiteit en natuurbeleving. o Streven naar biodiversiteit in de boomsoorten. Het Sjaloompark o Het VO zorgt voor een grote ingreep in het Sjaloompark. Dit kan ook anders, waarbij tevens aan de randvoorwaarden van toegankelijkheid en sociale veiligheid wordt voldaan. Bovenstaande punten zijn meegenomen in het definitieve inrichtingsplan voor de Zeeweg en de Koningin Julianalaan.

3 2. Definitief Inrichtingsplan Groene openbare ruimte R-Net verbinding Met de realisatie van de R-Net verbinding verdwijnen bomen en struiken. Hiermee wordt de groene uitstraling van de Zeeweg en de Koningin Julianalaan tijdelijk aangetast. Het inrichtingsplan voor de groene openbare ruimte heeft als doel deze groene uitstraling voor de toekomst te behouden. Het inrichtingsplan is onderverdeeld in een landschappelijke inpassing voor de fietstunnel en een bomenplan voor de gehele plangebied. Landschappelijke inpassing fietstunnel Sjaloompark Waterloopje Met de aanleg van de tunnel verdwijnt een aantal beeldbepalende bomen. Mede daarom is hier ingezet met een uitgebreid plan om de groene uitstraling van de Zeeweg en het Waterloopje te behouden en het Sjaloompark te integreren in het inrichtingsplan. Onderstaande uitgangspunten leggen het inrichtingsplan voor de landschappelijke inpassing uit. Behouden identiteit Zeeweg De Zeeweg is een weg door een groene robuuste bomenlaan in gras. Deze groene uitstraling wordt door de gebruiker en door de omwonenden sterk gewaardeerd. Bij de inpassing van de tunnel wordt deze identiteit behouden. Op plaatsen waar bomen verdwijnen en bomen op verantwoorde wijze tot nieuwe beeldbepalende bomen uit kunnen groeien, worden bomen terug geplant. Sterk beeldbepalende bomen worden vervangen voor bomen van een relatief grote, plantbare maat.

4 Het gras wordt grotendeels omgevormd naar ecologische, bloemrijke bermen. Hiermee wordt de groene uitstraling versterkt en de biodiversiteit vergroot. De bloemetjes zijn er voor de beleving van de inwoners en als voedsel voor de bijen. tevens sluiten we hiermee aan op het versterken van de ecologisch hoofdstructuur langs andere projecten zoals de herinrichting Biltlaan. De nieuwe bomen zijn echte laanbomen met een enkele rechte stam (dit in tegenstelling tot de bomen bij de toekomstige fietstunnel). De bloemrijke bermen lopen tegen de bovenkant van de fietstunnel aan. De bomen staan dicht op de tunnel en hangen over de hellingbanen heen. Tunnel is onderdeel van het Sjaloompark Het groene karakter van het Sjaloompark wordt de fietstunnel ingetrokken en komt bij het Waterloopje weer tevoorschijn. Op deze manier onderscheidt de fietstunnel zich van de Zeeweg en wordt een groene, uitnodigende passage onder de Zeeweg gemaakt. Tevens wordt de beleving van het parkje vergroot. Deze begint immers al bij het Waterloopje. Het groene karakter van het park wordt versterkt en de tunnel ingetrokken door het toepassen van beplanting met een extra aantrekkelijke uitstraling: Bomen zijn meerstammig, bloeien in het voor- of najaar, of hebben een uitgesproken herfstkleur. Onderbeplanting (heesters en bodembedekkers) heeft sierwaarde door een bijzondere bladvorm of aantrekkelijke bloeiwijze/kleur. Om het groen letterlijk de tunnel in te halen worden de wanden van de hellingbanen zo laag mogelijk gehouden. De lage wanden worden vergroend door beplanting over de wanden naar beneden te hangen. De meerstammige bomen komen dicht tegen de wanden aan te staan, zodat de bloesem en de herfstbladeren boven de hellingbanen hangen en goed zichtbaar zijn door de passant. Dit is in de klankbordgroep besproken en wordt verder ontwikkelt door de gemeente.

5 Fietstunnel rechte ligging Fietstunnel schuine ligging Een fietstunnel schuin onder de Zeeweg door Door de tunnel schuin te leggen (in plaats van haaks op de Zeeweg en dwars door het park) worden de huidige kwaliteiten van het Sjaloompark behouden en ontstaan kansen om de huidige inrichting van het park te verbeteren. Daarbij blijven de eisen voor sociale veiligheid met betrekking tot de fietstunnel gewaarborgd. Tevens ontstaan kansen voor een lossere, meer parkachtige inrichting van het Waterloopje. De belangrijkste kwaliteiten van het Sjaloompark die behouden blijven: De ligging van het fiets-voetpad blijft naast het schoolgebouw, waardoor het gebied bij de woningen rustig blijft. De vlonder aan het water blijft behouden. Een groot aantal bomen in het park kunnen behouden blijven. De huidige waterpartij blijft behouden. behoud van de recent aangelegde duikers en transportriool De belangrijkste verbeteringen voor het Sjaloompark: Het fiets-voetpad komt lager aan het water te liggen. Dit vergroot de beleefbaarheid van het water en integreert het fiets-voetpad beter in het park. Door het fiets-voetpad lager te leggen kan men vanuit de school het park inkijken (i.p.v. tegen een grondwal). Dit vergroot de beleefbaarheid en de sociale veiligheid van het park.

6 ONTWERP Eerdere versie ontwerp fietstunnel

7 IMPRESSIE Huidige situatie Nieuwe situatie

8

9 BOMENPLAN Zeeweg - Koningin Julianalaan

10 We ontkomen er niet aan om soms grote, volwassen bomen te kappen en terug te planten met bomen van kleiner formaat. Hierbij is de juiste boom op de juiste locatie minstens even belangrijk. De nieuwe bomen moet immers de kans krijgen uit te groeien tot de volwassen beeldbepalende bomen van de toekomst. Voor het bomenplan zijn de volgende uitgangspunten opgesteld: Uitgangspunt is bomen behoud. Hier is tijdens de planvorming kritisch naar gekeken. Onder andere door middel van Boom Effect Analyses zijn afwegingen en keuzes gemaakt. Een voorbeeld hiervan is het bepalen van de exacte locatie van het fietspad tussen Zeeweg en de ventweg Zeeweg ten oosten van fietstunnel. Pas wanneer inpassing niet mogelijk is worden bomen gekapt. Uiteraard moet eventuele inpassing financieel realistisch zijn. Gekapte bomen worden minimaal in dezelfde aantallen terug geplant. Deze herplant vindt plaats ten behoeven van het behoud van de groene uitstraling van de Zeeweg en Koningin Julianalaan. Daarom moeten de nieuwe bomen de kans krijgen uit te kunnen groeien tot grote bomen en moeten de boomsoorten aansluiten bij de soorten die er al staan. De locatie van nieuwe te planten bomen is met zorg bepaald. Ze moeten realistisch de ruimte hebben om tot volwassen bomen uit te kunnen groeien. Bij het planten van nieuwe bomen i.r.t. bestaande kabels en leidingen geldt dat de rand van de sleuf die gegraven wordt om bij de kabels te komen, de volgende afstand tot de boom moet hebben: - Boom 3 e grootte 1,3 meter uit het centrum van de boom - Boom 2 e grootte 1,7 meter uit het centrum van de boom - Boom 1 e grootte 2,1 meter uit het centrum van de boom De leiding ligt dus buiten ontgravingsrand. Dit betekent dat bij een leiding rond 250 die 2 meter diep ligt waarvoor een sleuf nodig is met een talud 1:1 het hart van de leiding bij een boom 1 e grootte komt te liggen op 2,1+2+0,125 is 4,225 meter. Om ondanks de vele kabels en leidingen toch nieuwe bomen aan te planten, worden op veel plaatsen wortelschermen toegepast. Bij het aanplanten van bomen i.r.t. verharding en wortelschermen geldt: De benodigde afstand bij verharding en wortelschermen hangt van bomen af, en hoe lang de bomen mee moeten gaan, bij lange oplooptijd wordt uitgegaan van het volgende: De afstand tot het wortelscherm of de rand van de verharding: - Boom 3 e grootte 1,3 meter uit het centrum van de boom - Boom 2 e grootte 1,7 meter uit het centrum van de boom - Boom 1 e grootte 2,1 meter uit het centrum van de boom Bij het aanleggen van nieuwe kabels en leidingen i.r.t. bestaande bomen geldt: - Kroonprojectie + 1,5 meter aan ruimte tot de sleuf aanhouden. Uit de bijeenkomsten met buurtbewoners, zijn ook een aantal kernpunten naar voren gekomen. Deze kernpunten zijn later onderzocht en meegenomen in het ontwerp: Zo veel mogelijk bestaande bomen dienen behouden te blijven. Hierbij dienen bewuste keuzes te worden gemaakt, welke wel en welke niet. Het toevoegen van een haag langs de parallelweg om olifantenpaadjes tegen te gaan. Bloemrijke bermen toevoegen. Deze zorgen voor biodiversiteit en een sterke natuurbeleving.

11 VARIANTEN NA BIJEENKOMST BUURTBEWONERS Omgeving tunnel, bestaande uit meerstammige bomen voorzien van wortelscherm. En bloemrijke borderbeplanting Variant 1 fietspad langs parallelweg Variant 2 fietspad langs parallelweg

12 3. Uitwerking van het Definitief Inrichtingsplan Met het opstellen van het definitieve inrichtingsplan voor de groene openbare ruimte zijn nog niet alle inrichtingsmaatregelen voor de Zeeweg en de Koningin Julianalaan uitgewerkt. Dit biedt kansen om het inrichtingsplan te blijven verbeteren, maar vraagt ook waakzaamheid om het plan in stand te houden tijdens de verdere planvorming. In de komende tijd worden onderstaande acties uitgevoerd om het inrichtingsplan voor de groene openbare ruimte te verbeteren. We blijven zoeken naar geschikte locaties om te kappen bomen te compenseren en daarmee de groene uitstraling van de Zeeweg en de Koningin Julianalaan voor de toekomst te waarborgen. Door de aanleg van de fietstunnel moet de ligging van de bestaande kabels en leidingen in de omgeving van de tunnel worden aangepast. Hiervoor zijn reeds een aantal variantenstudies gedaan. Deze studies worden afgewogen ten opzichten van de gewenste aanplant en behoudt van bomen. Ten westen van de fietstunnel (tussen de Zeeweg en de ventweg Zeeweg) wordt mogelijk tijdens de aanleg van de tunnel een oud riool vervangen. Dit biedt wellicht mogelijkheden voor de aanplant van bomen en daarmee het vergroenen van de Zeeweg.

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL INFORMATIEAVOND 11 DECEMBER 2018 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER Herinrichting Nieuwe Uitleg opbouw presentatie 1. Gebiedskarakteristieken Historische context Huidige

Nadere informatie

GROTE POLDER ZOETERWOUDE. Bedrijventerrein zet in op biodiversiteit: bloeiend en boeiend

GROTE POLDER ZOETERWOUDE. Bedrijventerrein zet in op biodiversiteit: bloeiend en boeiend GROTE POLDER ZOETERWOUDE Bedrijventerrein zet in op biodiversiteit: bloeiend en boeiend Inventarisatiekaart van het aanwezige groen op het bedrijventerrein zelf Nassaupad Energieweg Energieweg Industrieweg

Nadere informatie

6.3 DEELGEBIED 3: BOS & ROTTE

6.3 DEELGEBIED 3: BOS & ROTTE 6.3 DEELGEBIED 3: BOS & ROTTE Ruimtelijke beschrijving inpassing Het deelgebied Bos en Rotte bestaat uit de volgende trajecten: tunnelmond Grindweg/Bergweg-Zuid, de landtunnel Lage Bergse Bos en de tunnelmond

Nadere informatie

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december 2017. Reacties en vragen van bewoners Voetpad voor Karel V: - Zorg bestaat dat het door fietsers gebruikt gaat worden, dat het een

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n)

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT-24546 Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Onderwerp uitslag ontwerpkeuze speelplek 1 Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, Onlangs heeft

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

De gemeente heeft in de visie vier studies gedaan om de problematiek op te lossen.

De gemeente heeft in de visie vier studies gedaan om de problematiek op te lossen. Verslag informatievond 14 juni Platanen Seghweart De wijkmanager Joyce Scheenaard opent de avond. Wethouder Haring heet een ieder welkom en geeft aan dat het op deze avond vooral gaat over het met elkaar

Nadere informatie

2014-123741. Art. 51 vragen over de groenstructuurvisie van t Kalf. Inleiding

2014-123741. Art. 51 vragen over de groenstructuurvisie van t Kalf. Inleiding 2014-123741 Art. 51 vragen over de groenstructuurvisie van t Kalf Inleiding Onlangs verscheen in het Raadsinformatiesysteem (RIS) de Besluitenlijst B&W van 15 april 2014, waarin staat te lezen dat er een

Nadere informatie

DE RIETVELDEN - DE VUTTER S-HERTOGENBOSCH

DE RIETVELDEN - DE VUTTER S-HERTOGENBOSCH DE RIETVELDEN - DE VUTTER S-HERTOGENBOSCH De Rietvelden - De Vutter Huidige situatie Rietveldenweg De Rietvelden-De Vutter is het grootste bedrijventerrein van s-hertogenbosch zowel in oppervlakte als

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen 6 november 2017 Programma 19.00 uur Welkom & programma Jan Kreuger 19.05 uur Wethouder Klaas Jan van der Bent 19.15 uur 2015 tot nu - proces

Nadere informatie

plantoelichting compensatie bomen en water

plantoelichting compensatie bomen en water NOTITIE landschappelijke inpassing Liesbosch nummer NIEN01-1 21-8-2017 kenmerk versie / status CvO/17-75.508 betreft plantoelichting compensatie bomen en water rev. A Opgave Voor het Laagraven wordt voor

Nadere informatie

Bomen Meerzichtlaan 8 maart 2012 1 Programma - 20:00 uur - Welkom Presentatie - 20:30 uur - Pauze Vragenronde - 21:00 uur - Afsluiting en inschrijving ontwerpsessie 2 Proces - Bijeenkomst vervanging bomen

Nadere informatie

BIJLAGE 4: AFWEGINGEN M.B.T. OPTIES INPASSING HOCKEYVELD OP WEILAND ZUIDWESTELIJK VAN HET KOCHERBOS

BIJLAGE 4: AFWEGINGEN M.B.T. OPTIES INPASSING HOCKEYVELD OP WEILAND ZUIDWESTELIJK VAN HET KOCHERBOS BIJLAGE 4: AFWEGINGEN M.B.T. OPTIES INPASSING HOCKEYVELD OP WEILAND ZUIDWESTELIJK VAN HET KOCHERBOS In de notitie Hockeyveld(en) MHC Muiderberg, een beslissing in balans met bijbehorende locatiematrix

Nadere informatie

De Rietvelden - de vutter s-hertogenbosch. Groenvisie verbetert imago en ruimtelijke kwaliteit van bedrijventerrein

De Rietvelden - de vutter s-hertogenbosch. Groenvisie verbetert imago en ruimtelijke kwaliteit van bedrijventerrein De Rietvelden - de vutter s-hertogenbosch Groenvisie verbetert imago en ruimtelijke kwaliteit van bedrijventerrein Huidige situatie Rietveldenweg Impressie Rietveldenweg met wilgen en vlinderlokkende beplanting

Nadere informatie

Compensatieaanpak N794 Heerderweg i.r.t EHS en Boswet

Compensatieaanpak N794 Heerderweg i.r.t EHS en Boswet Compensatieaanpak N794 Heerderweg i.r.t EHS en Boswet (dd 12 mei 2014) Samenvatting Het plan N794 Heerderweg heeft als doel verhogen van de verkeersveiligheid van fietsers en automobilisten door de aanleg

Nadere informatie

Welkom. 14 januari 2016 Informatiebijeenkomst groenplan onderdoorgang Om den Noort.

Welkom. 14 januari 2016 Informatiebijeenkomst groenplan onderdoorgang Om den Noort. Welkom 14 januari 2016 Informatiebijeenkomst groenplan onderdoorgang Om den Noort. Even voorstellen Arjen Wallinga Groenplan onderdoorgang Om den Noort Inhoud Vanavond: - Terugblik verschillende schetsontwerpen

Nadere informatie

Doel Met de antwoorden kan de gemeente Wageningen een algemeen beeld formuleren van de groenbeleving door de bewoners van Wageningen Hoog.

Doel Met de antwoorden kan de gemeente Wageningen een algemeen beeld formuleren van de groenbeleving door de bewoners van Wageningen Hoog. Enquête Wageningen Hoog. U vindt hier het overzicht van de resultaten uit de bewonersenquête voor de wijk Wageningen Hoog. De enquête kon zowel digitaal als schriftelijk worden ingevuld tot 9 december

Nadere informatie

Buurt boomt over kastanjes!

Buurt boomt over kastanjes! Buurt boomt over kastanjes! Klaas Kloosterman www.os-groningen.nl Kastanjebomen hoe volgens hen aan de de nieuwe singels aanplant hebben op last de van groenstrook kastanjeziekte. aan d Zieke bomen moeten

Nadere informatie

Project v1.0 Notitie nieuwbouw school in Hillegom Opdrachtgever Gemeente Hillegom De heer R. van Thienen Hoofdstraat EC HILLEGOM Inlei

Project v1.0 Notitie nieuwbouw school in Hillegom Opdrachtgever Gemeente Hillegom De heer R. van Thienen Hoofdstraat EC HILLEGOM Inlei Project 301340 v1.0 Notitie nieuwbouw school in Hillegom Opdrachtgever Gemeente Hillegom De heer R. van Thienen Hoofdstraat 115 2181 EC HILLEGOM Inleiding In gemeente Hillegom zijn plannen in ontwikkeling

Nadere informatie

Omdat de weg en het landschap bij elkaar horen. Landschapsplan Amsterdamseweg

Omdat de weg en het landschap bij elkaar horen. Landschapsplan Amsterdamseweg Omdat de weg en het landschap bij elkaar horen Landschapsplan Amsterdamseweg Waarom een integraal landschapsplan? In 2018 voert de provincie onderhoud uit tussen de Schelmseweg en de A12. Voor een goede

Nadere informatie

Oplegnotitie NNN-gebied, IJsselzone, Veerweg Olst

Oplegnotitie NNN-gebied, IJsselzone, Veerweg Olst Oplegnotitie NNN-gebied, IJsselzone, Veerweg Olst Project: 16M8038 Onderwerp: Oplegnotitie NNN-gebied, IJsselzone, Veerweg Olst Datum: 15 maart 2018 Auteur: Ing. D. van der Veen (ecoloog LievenseCSO) Bestemd

Nadere informatie

Definitief ontwerp Willemskade

Definitief ontwerp Willemskade op stap Expertisecentrum Projecten, Realisatie en Beheer Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 422 69 66 NH.Munnik@zwolle.nl www.zwolle.nl Inhoud 1 Inleiding 3 2 Ontwerp

Nadere informatie

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen Teylerspark Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen 1 2 Ligging plangebied Aanleiding Dit stedenbouwkundig plan is opgesteld om de realisatie van twintig sociale huurwoningen op het grasland naast Teylersplein

Nadere informatie

De verschillen tussen de onderhoudsniveaus basis en accent zijn aangegeven in de tekst door middel van een onderstreping.

De verschillen tussen de onderhoudsniveaus basis en accent zijn aangegeven in de tekst door middel van een onderstreping. BIJLAGE A. BEELDBOEK GROEN KERNEN In de wijken krijgt de openbare ruimte een gemiddelde kwaliteit. Dit onderhoudsniveau noemen we basis. In de wijken dragen inwoners vervolgens zelf bij aan het beheer

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen Landal Rabbit Hill, Nieuw Milligen

Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen Landal Rabbit Hill, Nieuw Milligen Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen Landal Rabbit Hill, Nieuw Milligen januari 2016 BURO POELMANS REESINK LANDSCHAPSARCHITECTUUR Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen

Nadere informatie

Kapmelding gemeentelijke bomen 26 maart Locatie: Op het gemeentelijk sportveld Vv ONR aan de Hullenweg 2, postcode 9301 ZD Roden.

Kapmelding gemeentelijke bomen 26 maart Locatie: Op het gemeentelijk sportveld Vv ONR aan de Hullenweg 2, postcode 9301 ZD Roden. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Noordenveld Nr. 66087 29 maart 2018 Kapmelding gemeentelijke bomen 26 maart 2018 Locatie: Op het gemeentelijk sportveld Vv ONR aan de Hullenweg 2, postcode

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Informatie over definitief ontwerp Schoener 17 en 26 t/m 36 Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Schoener 17 en 26 t/m 36.

Nadere informatie

Ons kenmerk: Contact: Doorkiesnummer: adres: Datum:

Ons kenmerk: Contact: Doorkiesnummer:  adres: Datum: Aan de leden van de gemeenteraad GEMEENTEBARENDRECHT Binnenhof l, 2991 AA Barendrecht Postbus 501, 2990 EA Barendrecht 14 0180 (Algemeen nummer) gemeente@barendrecht.nl www.barendrecht.nl Bank: 30.54.00.215

Nadere informatie

: Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO

: Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO Onderwerp Iepenlaan 1A te Woerden Projectnummer : 211x08556 Datum : 01 maart 2018 Opdrachtgever : Lidl Nederland Gmbh, de heer M. de Jong Van : R. Tak : Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO BLAD

Nadere informatie

Moorkensplein antwerpen. Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt

Moorkensplein antwerpen. Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt Moorkensplein antwerpen Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt Moorkensplein Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt De dichtbevolkte wijk

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Kapvergunning voor waterberging Vlijmen Noord

Collegevoorstel. Zaaknummer Kapvergunning voor waterberging Vlijmen Noord Zaaknummer 00452318 Onderwerp Kapvergunning voor waterberging Vlijmen Noord Collegevoorstel Inleiding Het project maatregelen Wateroverlast Vlijmen Noord ís in voorbereiding. Dit plan heeft tot doel wateroverlast

Nadere informatie

Huidige situatie. Begane grond 1000 m m m2 Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren

Huidige situatie. Begane grond 1000 m m m2 Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren Va na lke ma de laa n Kn or re nb ur ge rla an Overzicht Ruimtebehoefte basisscholen BVO schoolgebouw Terreinoppervlak spelen en fietsparkeren Begane grond 1000 m2 Eerste verdieping 961 m2 Totaal 1961

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Tracébesluit. N50 Ens-Emmeloord. Landschapsplan. Datum 3 april 2014

Tracébesluit. N50 Ens-Emmeloord. Landschapsplan. Datum 3 april 2014 Tracébesluit N50 Ens-Emmeloord Landschapsplan Datum 3 april 2014 Status definitief Colofon Referentienummer RW1929-28/14-007.031 Uitgegeven door Rijkswaterstaat Midden-Nederland Informatie Telefoon Fax

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Toelichting bij kaart

Toelichting bij kaart Definitief Ontwerp Fietsstraat Cremerstraat Juni 2016 Toelichting bij kaart Voorgeschiedenis November 2013 neemt de gemeenteraad een amendement aan waarmee 1 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de beginnen

Nadere informatie

Verschillen versterken

Verschillen versterken 30 VELDEN door verschillen te versterken ontstaan velden met een aantrekkelijke variatie aan karakters Verschillen versterken De begraafplaats Orthen onderscheidt zich van de andere begraafplaatsen in

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst participatiegroep Fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom

Verslag bijeenkomst participatiegroep Fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom Verslag bijeenkomst participatiegroep Fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom Onderwerp Datum Locatie Aanwezigen Bijeenkomst participatiegroep fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom.

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819 Raadsstuk Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819 1. Inleiding In het Meerjarenprogramma (MJP) 2009-2013 (uitvoering 2009-2011) is de

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Gebiedstoer en workshop 9 oktober 2018

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Gebiedstoer en workshop 9 oktober 2018 Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Gebiedstoer en workshop 9 oktober 2018 Welkom Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Toekomstbeeld groene buitenruimte Welkom

Nadere informatie

Molenpaal 3 Onstwedde. Landschaps - en inrichtingsplan.

Molenpaal 3 Onstwedde. Landschaps - en inrichtingsplan. Molenpaal 3 Onstwedde Landschaps - en inrichtingsplan. oktober 2011 september 2012 gew. 02-2013 1 Landschaps - en inrichtingsplan. Molenpaal 3 Onstwedde Locatie De locatie aan de Molenpaal 3 in Onstwedde,

Nadere informatie

Dijkpark elzenhagen-zuid

Dijkpark elzenhagen-zuid Dijkpark elzenhagen-zuid amsterdam Hoogstedelijk wonen in een wollige groene wereld Sequentie van parken tussen IJ en Waterland Park Elzenhagen : een park in een park Beplantingsprincipe Park Elzenhagen

Nadere informatie

Verslaglegging bomenpicknick 1 Arnhem 9 april, 2019

Verslaglegging bomenpicknick 1 Arnhem 9 april, 2019 Verslaglegging bomenpicknick 1 Arnhem 9 april, 2019 De avond bestond uit 2 delen. Er is gestart door met de deelnemers naar buiten te gaan onder leiding van Simon Klingen, onafhankelijk bosexpert. Vervolgens

Nadere informatie

INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT

INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT INHOUD kenschets geschiedenis veranderingen ambities visie in varianten uitwerking geschiedenis KENSCHETS Forse, gegraven waterpartijen KENSCHETS Berg van Dudok KENSCHETS

Nadere informatie

Onderhoud/inrichting Burgemeester Oudlaan. 11 mei 2015

Onderhoud/inrichting Burgemeester Oudlaan. 11 mei 2015 Onderhoud/inrichting Burgemeester Oudlaan 11 mei 2015 28-5-2015 Programma van de avond 19.30: welkom, voorstelronde, spelregels 19.35: uitleg over project: samenvatting 19.40: tramspoor en tramhaltes (RET)/verbetering

Nadere informatie

Groen-Blauwe As. Definitief Ontwerp herinrichting Emmastraat maart Projectbureau Wijkontwikkeling Korte Akkeren

Groen-Blauwe As. Definitief Ontwerp herinrichting Emmastraat maart Projectbureau Wijkontwikkeling Korte Akkeren Groen-Blauwe As Definitief Ontwerp herinrichting Emmastraat maart 2007 Projectbureau Wijkontwikkeling Korte Akkeren Plantoelichting Uitgangspunten Bij het uitwerken van het voorkeursmodel water naar een

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg

bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg Bedrijvenpark Noord Surfplas Bedrijvenpark zuid Bedrijventerrein T58 Bedrijvenpark te midden van groen

Nadere informatie

Indeling landschapsplan in projecten

Indeling landschapsplan in projecten Indeling landschapsplan in projecten M1 M2 M3 M6 M13 M12 88 Landschapsplan Kwaliteitsprogramma Blankenburgverbinding Bijlage M11 M9 M8 M7 M5 M14 M4 M10 Bijlage Overzicht van de inrichtingsmaatregelen Projecten

Nadere informatie

Afrit 38 Maatregel 1.1

Afrit 38 Maatregel 1.1 Afrit 38 Maatregel 1.1 Maatregel 1.1 Uitwerking De gemeente Overbetuwe heeft een ontwerp voor de nieuwe situatie uitgewerkt. Na afstemming heeft Rijkswaterstaat dit ontwerp goedgekeurd. De realisatie vindt

Nadere informatie

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid bebouwing groen bos Uit de analyse blijkt dat ook in deze zone van Raalte het kanaal de scheiding vormt tussen het

Nadere informatie

N660 Middelburg - Koudekerke. 26 juni Presentatie door: Fred Lindenberg

N660 Middelburg - Koudekerke. 26 juni Presentatie door: Fred Lindenberg N660 Middelburg - Koudekerke 26 juni 2007 Presentatie door: Fred Lindenberg Situatie Presentatie Provincie Zeeland Middelburg Koudekerke N660 Vlissingen Geschiedenis 1992: Plan vastgesteld door GS Planologische

Nadere informatie

Ontwerp Tracébesluit. N50 Ens-Emmeloord. Landschapsplan. Datum 22 november 2013

Ontwerp Tracébesluit. N50 Ens-Emmeloord. Landschapsplan. Datum 22 november 2013 Ontwerp Tracébesluit N50 Ens-Emmeloord Landschapsplan Datum 22 november 2013 Status definitief Colofon Referentienummer RW1929-28/torm/152 Uitgegeven door Rijkswaterstaat Midden-Nederland Informatie Telefoon

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Operalaan Hermitage Gebiedstoer en workshop 9 juli 2018

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Operalaan Hermitage Gebiedstoer en workshop 9 juli 2018 Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Operalaan Hermitage Gebiedstoer en workshop 9 juli 2018 Welkom Operalaan/Hermitage Toekomstbeeld groene buitenruimte Welkom Gebiedstoer: verkenning Presentatie: aanvang

Nadere informatie

Ontwerpbijeenkomst. Samen de puzzel leggen voor een mooie Generaal Spoorlaan!

Ontwerpbijeenkomst. Samen de puzzel leggen voor een mooie Generaal Spoorlaan! Ontwerpbijeenkomst Samen de puzzel leggen voor een mooie Generaal Spoorlaan! 5 september 2016 Welkom! Fijn dat u er bent! Generaal Spo or laan Agenda Welkom Ronald van der Meij (wethouder stadsbeheer)

Nadere informatie

Toezeggingen. Aan: Raadsleden CC: Leden van het college, DT, R. Reuvekamp Van: Albert IJbema Datum: 30 januari 2013 Betreft:

Toezeggingen. Aan: Raadsleden CC: Leden van het college, DT, R. Reuvekamp Van: Albert IJbema Datum: 30 januari 2013 Betreft: Toezeggingen Aan: Raadsleden CC: Leden van het college, DT, R. Reuvekamp Van: Albert IJbema Datum: 30 januari 2013 Betreft: bomen Hoofdstraat Portefeuillehouder: de heer S. Lok Afstemming: ja Vraagsteller:

Nadere informatie

NOTITIE LANDSCHAPPELIJKE INPASSING

NOTITIE LANDSCHAPPELIJKE INPASSING NOTITIE LANDSCHAPPELIJKE INPASSING : NUMMER : P12-0340 ONDERWERP : Landschappelijke inpassing recreatiepark DATUM : 20 mei 2016 OPGESTELD DOOR : J.M. Bongers 1 Inleiding 1.1 Aanleiding werkt aan de ontwikkeling

Nadere informatie

Bijlage 10 Planning en kosten renovaties

Bijlage 10 Planning en kosten renovaties Bijlage 10 Planning en kosten renovaties Integrale herinrichtingen 2014 2015 2016 2017 2018 Koningshof fase 5, 6, 7, 8 50.000 50.000 50.000 50.000 35.000 Vrouwtjeslant fase 3, 4 45.000 45.000 45.000 ----

Nadere informatie

Onderbouwing en bomenparagraaf kapaanvraag BAM. Spoorzone Utrecht Galjoenstraat tot en met Cremerplein

Onderbouwing en bomenparagraaf kapaanvraag BAM. Spoorzone Utrecht Galjoenstraat tot en met Cremerplein Onderbouwing en bomenparagraaf kapaanvraag BAM Spoorzone Utrecht Galjoenstraat tot en met Cremerplein Inhoudsopgave: Inleiding...1 Aanpak bomeninventarisatie.......2 Bevindingen groeninventarisatie bomen..

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug Masterplan t Bouwhuis Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug 1. landgoederen Zorgterrein t Bouwhuis

Nadere informatie

Nadere analyse en motivatie extra te kappen bomen (Rijnlandroute, cluster 7a-6)

Nadere analyse en motivatie extra te kappen bomen (Rijnlandroute, cluster 7a-6) COMOL5 V.O.F. Fascinatio Boulevard 522 2909 VA Capelle aan den IJssel Postbus 4346 3006 AH Rotterdam Telefoon +31 55-538 22 22 Nadere analyse en motivatie extra te kappen bomen (Rijnlandroute, cluster

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Sprong over het IJ Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal Inpassing zijde Buiksloterweg Bewonersbijeenkomst 28 juni 2018 Noord: 100.000 inwoners + 80.000

Nadere informatie

Damstaete. tedenbouy^kundig plan voor 20 woningen. i mui i G Raac. nieuwl koop ļt\y

Damstaete. tedenbouy^kundig plan voor 20 woningen. i mui i G Raac. nieuwl koop ļt\y Damstaete i mui i G16.0962 Raac tedenbou^kundig plan voor 20 woningen nieuwl koop ļt : S I I I FN Aanleiding Dit stedenbouwkundig plan is opgesteld om de realisatie van twintig sociale huurwoningen op

Nadere informatie

VAN HEEMSTRAWEG. Definitief Beplantingsplan

VAN HEEMSTRAWEG. Definitief Beplantingsplan VAN HEEMSTRAWEG Aanleiding Met de reconstructie van de van Heemstraweg is bestaande beplanting waar mogelijk gehandhaafd. Door het ontwerp zijn nieuwe groenvakken ontstaan die ingevuld worden met beplanting.

Nadere informatie

Beschrijving deelgebied Bastion in Terheijden

Beschrijving deelgebied Bastion in Terheijden Beschrijving deelgebied Bastion in Terheijden Terheijden Dijkvak omschrijving Lengte in m Opgave B117a_b Bastion 803 Hoogte Overzichtskaart met aanduiding dijkvak B117a_b, impressie van de natte EVZ en

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan en uitwerking waterparagraaf locatie Roothweg 14 te Meterik.

Landschappelijk inpassingsplan en uitwerking waterparagraaf locatie Roothweg 14 te Meterik. Landschappelijk inpassingsplan en uitwerking waterparagraaf locatie Roothweg 14 te Meterik. Landschappelijke inpassing Landschappelijk gezien is de westzijde van het bedrijf het meest bepalend. Ten westen

Nadere informatie

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14 informatieavond - oktober 2013 In opdracht van VENECO, stad Eeklo Visie gewenste ruimtelijke structuur R43 en de groene vinger VENECO-

Nadere informatie

Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp Concept Structuurplan Bomen Datum Afdeling 10 december 2015 S/RO Naam en telefoon Portefeuillehouder E. Moors 5822 M. Rekswinkel 9740 J. van der Schoot Wat zijn de mogelijkheden? Belangrijkste

Nadere informatie

Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013

Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013 Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013 Inleiding Het vakantiepark Miggelenberg is gelegen op de Veluwe. Het ligt in een bebost gebied

Nadere informatie

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Park van buijsen pijnacker-nootdorp Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Plan Landschappelijke drager hoofdontsluiting * De van Buijsen De Scheggen wadi Zuidweg De Scheggen Plas van Buijsen waterstraat

Nadere informatie

g k m t o v e r l a n d s c h e t s o n t w e r p m e i

g k m t o v e r l a n d s c h e t s o n t w e r p m e i g k m t o v e r l a n d samenstelling en ontwerp Heusschen* Copier 1 opdrachtgever Toverland status s c h e t s o n t w e r p m e i 2 0 1 6 2 HEUSSCHEN*COPIER Rijksweg 12 _ 6271 AE Gulpen 043 4583437 _

Nadere informatie

Memo Memo. Quickscan vleermuizen project Optimalisatie Watersysteem Lichtenvoorde

Memo Memo. Quickscan vleermuizen project Optimalisatie Watersysteem Lichtenvoorde Memo Memo Staring Advies Jonker Emilweg 11 6997 CB Hoog-Keppel Telefoon: 0314-641910 E-mail: info@staringadvies.nl Aan: T.a.v.: Onderwerp: Waterschap Rijn en IJssel Dhr. T. Willink Quickscan vleermuizen

Nadere informatie

Welstandsrichtlijnen woningbouw locatie It Aai te Lekkum

Welstandsrichtlijnen woningbouw locatie It Aai te Lekkum Welstandsrichtlijnen woningbouw locatie It Aai te Lekkum Fig.1: ligging plan 2 3 HET PLAN 1.1. Stedenbouwkundige randvoorwaarden en uitgangspunten In Lekkum, op de locatie t Aai, worden 6 woningen gebouwd.

Nadere informatie

Het raadslid mevrouw Van Esch (PvdD) stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het raadslid mevrouw Van Esch (PvdD) stelt de raad voor het volgende te besluiten: Initiatiefvoorstel Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 8 maart 2018 Jaargang en nummer 2018 nr. 27 Geheim Nee Initiatiefvoorstel Herplantplicht Bomen Het raadslid mevrouw Van Esch (PvdD) stelt de raad

Nadere informatie

GROENCOMPENSATIEPLAN DE VERBORGEN KAMER BRAAMWEG 1 ARNHEM

GROENCOMPENSATIEPLAN DE VERBORGEN KAMER BRAAMWEG 1 ARNHEM GROENCOMPENSATIEPLAN DE VERBORGEN KAMER BRAAMWEG 1 ARNHEM Groencompensatieplan Braamweg 1 Arnhem, i.o.v. Giesbers Arnhem 1 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding Giesbers Arnhem is voornemens het plangebied De Verborgen

Nadere informatie

Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april

Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april Vragen/wensen/ideeën Opgenomen in het plan Nog nader te onderzoeken Niet overgenomen omdat 23 maart 2015 Behoud parkeerplaats ouderen

Nadere informatie

Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie

Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie Groene randen Gezien de ligging van het zonneveld is gekozen voor een open uitstraling, de randen worden verzacht met een groen blauwe structuur. Royale watergangen

Nadere informatie

Zonnepark HVS Goes ENECO Landschappelijke inpassing identificatie Planstatus projectnummer: datum: status: 040550.20160211.00 08-12- 2016 definitief opdrachtleider: Ir J.J. van den Berg auteur: Ir. J.J.

Nadere informatie

Analyse Kempkensbergtunnel. Van: KeKempkensbergtunnelMemo

Analyse Kempkensbergtunnel. Van: KeKempkensbergtunnelMemo Analyse Datum: 26 februari 2013 Van: KeMemo Projectorganisatie Aanpak Ring Zuid 1. Aanleiding Arthur Kamminga heeft in december 2012 een alternatief voorstel gedaan voor de Esperantotunnel, de zogenaamde

Nadere informatie

Bomen in Schalkwijk. Programma van Eisen en Wensbeeld. 4 mei 2018 SAMENVATTING-CONCEPT PCM

Bomen in Schalkwijk. Programma van Eisen en Wensbeeld. 4 mei 2018 SAMENVATTING-CONCEPT PCM Bomen in Schalkwijk Programma van Eisen en Wensbeeld 4 mei 2018 SAMENVATTING-CONCEPT PCM Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. PvE en wensbeeld 3 2.1 Wensbeeld en wenskaart 3 2.2 Standplaatsen bomen in de wijk

Nadere informatie

BOOMBEHEER GEMEENTE BARENDRECHT

BOOMBEHEER GEMEENTE BARENDRECHT BOOMBEHEER GEMEENTE BARENDRECHT 29 maart 2017 Dirk Vermaat wethouder beheer openbare ruimte Bomen zijn belangrijk Integrale Visie Openbare Ruimte (IVOR) - bomen zijn belangrijk voor de groenstructuur van

Nadere informatie

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove datum bespreking datum verslag 11 april 2019 5 juli 2019 aanwezigen Gemeente Middelburg: Pascal Geldof, projectleider Michel Joosse, coördinator Civiele Techniek

Nadere informatie

BOOM EFFECT ANALYSE HERINRICHTING TENNISVELD DIEPENVEEN PLEGT- VOS VASTGOED B.V.

BOOM EFFECT ANALYSE HERINRICHTING TENNISVELD DIEPENVEEN PLEGT- VOS VASTGOED B.V. BOOM EFFECT ANALYSE HERINRICHTING TENNISVELD DIEPENVEEN PLEGT- VOS VASTGOED B.V. BTL Bomendienst Rapport Gezien : Jan Willem Klaassen : Mathijs de Natris Telefoonnummer : 055-5999 430 Faxnummer : 055-5338

Nadere informatie

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld LIGGING Recreatiebedrijf Landgoed Moerslag 32 is gesitueerd ten zuiden van de kern Moerslag. Zie de markering in de topografische kaart hieronder en de luchtfoto rechts. topografische kaart ligging in

Nadere informatie

1 Inleiding. Notitie / Memo

1 Inleiding. Notitie / Memo Notitie / Memo HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Onderwerp: Landschappelijke onderbouwing plaatsing geluidschermen A1 Apeldoorn Datum: 9 mei 2017 Ons kenmerk: T&PBD2624N002F0.1 Classificatie:

Nadere informatie

NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) 01 FEBRUARI 2018

NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) 01 FEBRUARI 2018 NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) T P E C C N O 01 FEBRUARI 2018 adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling correspondentie SAB Postbus 479 6800 AL Arnhem T: 026 357 69 11 E: info@sab.nl

Nadere informatie

Visie op de Twellose Beek 21

Visie op de Twellose Beek 21 Afb. 2.19 Sfeerbeeld van zone 4 Afb. 2.20 Huidige situatie zone 4 Visie op de Twellose Beek 21 Afb. 2.21 Doorsnede zone 5 Afb. 2.22 Kaart van zone 5 2.6 Zone 5 Zone 5 is de meest stedelijke omgeving wat

Nadere informatie

Waarden en belangen De waarden en belangen van de lanen worden vanuit een viertal, verschillende invalshoeken bekeken.

Waarden en belangen De waarden en belangen van de lanen worden vanuit een viertal, verschillende invalshoeken bekeken. Notitie: Inventarisatie oude lanen Opsterland. Aanleiding In Opsterland staan langs diverse wegen oude laanbomen. Deze bomen staan vaak dicht op de wegkant en soms met de stam tegen de weg aan. Van oudsher

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST 25 mei 2016 HERINRICHTING VERKUIJL QUAKKELAARSTRAAT. Informatiebijeenkomst VQ - 25 mei 2016

INFORMATIEBIJEENKOMST 25 mei 2016 HERINRICHTING VERKUIJL QUAKKELAARSTRAAT. Informatiebijeenkomst VQ - 25 mei 2016 INFORMATIEBIJEENKOMST 25 mei 2016 HERINRICHTING VERKUIJL QUAKKELAARSTRAAT 1 WELKOM EN INTRODUCTIE, DOOR WETHOUDER ELLIOTT Welkom Informeren over de huidige stand van zaken Renovatie Rode Buurt Artikel

Nadere informatie

Driekolommenstuk aan de hand van participatiesessies met bewoners en omwonenden van de Leidsevaart

Driekolommenstuk aan de hand van participatiesessies met bewoners en omwonenden van de Leidsevaart Driekolommenstuk aan de hand van participatiesessies met bewoners en omwonenden van de Leidsevaart 272-288 Tijdens de ontwikkeling van de bouwplannen tot aan het indienden van het definitieve principeverzoek,

Nadere informatie

Nieuwe gymzaal in Kralingen

Nieuwe gymzaal in Kralingen Nieuwe gymzaal in Kralingen Waarom een nieuwe gymzaal in Kralingen? Gemeente Rotterdam stimuleert sporten en bewegen. Via Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente zich, samen met andere partijen, in voor

Nadere informatie

Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016

Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016 Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016 haag fietsstrook Industrieweg Industrieweg voetpad in middenberm fietsstrook haag Huidige te handhaven Inrichtingsvoorwaarden Voorstel aanvullende

Nadere informatie

Herinrichting Baarskampstraat

Herinrichting Baarskampstraat Herinrichting Baarskampstraat Opening/ mededeling Gemeente Peel en Maas: Jo Claassen projectleider uitvoering Steven Duerink adviseur verkeer en vervoer Wolfgang Holz adviseur wijk, natuur en landschap

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Groenrenovatie Wijk rondom de Groene Scheg

Nieuwsbrief Groenrenovatie Wijk rondom de Groene Scheg Nieuwsbrief Groenrenovatie Wijk rondom de Groene Scheg maart 2016 Voorlopig Ontwerp Het voorlopig ontwerp voor de groenrenovatie in uw wijk is gereed. In deze nieuwsbrief vindt u de tekening van het ontwerp,

Nadere informatie