BIG DATA EN SOCIAL MEDIA IN CURE, CARE & PREVENTIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIG DATA EN SOCIAL MEDIA IN CURE, CARE & PREVENTIE"

Transcriptie

1 5-DAAGSE BOOTCAMP START 20 SEPTEMBER 2 e EDITIE BIG DATA EN SOCIAL MEDIA IN CURE, CARE & PREVENTIE Je hoeft geen programmeur te zijn om met big data om te gaan. Stel vragen, ontdek trends en creëer innovatieve diensten. - Erik Hekman BIG DATA: KUNNEN WE GRIEP VOORSPELLEN? DE BOOTCAMP HEEFT 5 TOPICS PLAYGROUND BUSINESS VISUALISATION NETWORKS DATA SPRINT

2 BIG DATA IN CURE, CARE EN PREVENTIE, WAT KUN JIJ ER MEE? Big data heeft de toekomst. In alle sectoren speelt big data een steeds prominentere rol. Ook in de gezondheidszorg. Big data kan ons helpen bij de verbetering van de zorg. Maar hoe? Binnen deze Bootcamp leer je de ins en outs op het gebied van big data, en hoe je er als organisatie je voordeel mee kunt doen. Aan bod komen onder meer digitale trends, de praktische toepassing van big data en hoe je zelf innovatieve diensten opzet. WAT IS BIG DATA? Foto s en video s op social media, signalen van smartphones en tablets, pintransacties en mobiele applicaties al deze digitale producten genereren grote datastromen. Van zoek- en klikgedrag, tot de mate van betrokkenheid van de gebruiker. Kortom: het web zit vol data. Maar wat kunnen en mogen we er eigenlijk mee in de zorg? BIG DATA IN CURE, CARE & PREVENTIE Uit big data kun je interessante en belangrijke informatie filteren. Dit helpt ons onder meer om gedrag van mensen te begrijpen. Big data-concepten kunnen dan ook een grote rol spelen in cure, care en in de preventieve zorg. Zo leren wij wanneer zij wat op welk moment doen of wat zij juist laten. En steeds vaker registreren zorgconsumenten en patiënten ook gegevens over hun fysieke toestand. Bijvoorbeeld via health-apps waar bloedwaarden van diabetici of bloeddrukgegevens van cardiopatiënten of medicatiegebruik gevolgd wordt. KORTOM Big data verbetert de dialoog en de kwaliteit van het contact met zorgconsumenten. Dat komt zowel de zorg als de zorglogistiek ten goede. Al deze nieuwe inzichten kunnen ons helpen gezondheid en gezondheidsproducten te verbeteren, mits we er zorgvuldig mee omgaan. Ontdek samen met onze experts waar de kansen liggen. TRACK 1 20 SEPTEMBER 2016 PLAYGROUND Welke inzichten krijgen we als we alle twitterstreams van ziekenhuizen in kaart brengen? In de Playground track krijg je hands on ervaring met data en het proces daaromheen. Je experimenteert met het verzamelen en analyseren van data met behulp van verschillende tools. Je leert om data kritisch te selecteren en te analyseren door middel van het stellen van de juiste vragen. Wist je dat 90% van de data in de wereld in de afgelopen twee jaar tot stand is gekomen? Big data is overal om ons heen, maar hoe kom je eraan? Hoe haal je het van het web? Zoals social media data, sensor data, quantified self data? Hoe maak je er een werkbaar bestand van en hoe kun je het analyseren? Daar gaat de Playground over. Met verschillende tools open en sociale data verzamelen, opschonen en analyseren Simpele descriptieve en exploratieve analyses maken. De laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van big data benoemen en in context van de zorg plaatsen. Uitleggen wat big data is en onderscheid maken tussen big data op micro-, meso- en macroniveau. Uitleggen wat de impact van big data is op de samenleving (waar ligt de grens?).

3 TRACK 2 4 OKTOBER 2016 BUSINESS & ETHICS TRACK 3 1 NOVEMBER 2016 VISUALISATION Welke nieuwe business modellen kunnen we bedenken voor de zorg? Hoe kunnen we een complexe boodschap helder overbrengen aan de cliënt? In de Business & Ethics track onderzoek je wat je met big data kunt. Hoe bouw je een waardevol concept van al die data? Hoe vertaal je informatie in actie? Het uiteindelijke doel is om een big data business model te ontwikkelen met een serieuze kans van slagen. In deze track onderzoeken we hoe methoden als crowdsourcing en machinelearning bij kunnen dragen aan nieuwe zorgconcepten. We onderzoeken hoe een waardepropositie eruit ziet als hij op het concept van big data gebaseerd is. We kijken hoe huidige diensten data genereren die wellicht al om te zetten zijn in een nieuwe service. Daarnaast leren we doelgroepen te analyseren met behulp van netnografie. Beschrijven wat de laatste trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van big data business en je kunt anderen hierover informeren. Met behulp van data-analyse je doelgroep goed in kaart brengen. Beschrijven wat de plaatsbepaling van big data is in zowel zorginstellingen als in traditionele business modellen. Verschillende (big) data driven business modellen onderscheiden en analyseren. Een eigen data-driven business model ontwikkelen. Beschrijven wat de ethische dilemma s van een big data traject zijn. Gesprekspartner aan tafel zijn over privacy en data (koppelen, bewaren, gebruiken, verkopen) argumenten in het vooren nadeel en op eigen casussen toepassen. In de Visualisation track ga je complexe data omzetten naar begrijpelijke visualisaties om zo bevindingen helder te kunnen communiceren naar patiënten en zorgprofessionals. Een plaatje zegt meer dan 1TB. Data zonder context of een begrijpelijke visualisatie is ontoegankelijk voor je publiek. Om advies met data te kunnen geven moet de ontvanger van je advies in staat zijn deze te begrijpen, te interpreteren en verbanden te zien. Je richt je op de visuele analyse en communicatie van je boodschap. De vergaarde gegevens worden zodanig gevisualiseerd dat iedereen ermee uit de voeten kan. Daarnaast leer je deze bevindingen helder te communiceren naar de persoon die je adviseert. Een complexe boodschap door middel van storytellingstechnieken overbrengen in beeld. Met verschillende tools complexe data omzetten naar heldere/transparante visualisaties. Op basis van visualisaties conclusies trekken en advies geven. Beschrijven wat de de laatste trends op het gebied van datavisualisatie zijn en weet waar je ontwikkelingen op dit gebied kunt volgen.

4 TRACK 4 1 NOVEMBER 2016 TRACK 5 29 NOVEMBER 2016 NETWORKS DATA SPRINT Wat krijgen we te zien als we een netwerk van mantelzorgers in kaart brengen? Hoe kun je in jouw organisatie snel slagen maken met (big) data? Digitale technologie verandert de manier hoe we leven en zakendoen. Mensen, organisaties, activiteiten en objecten raken steeds meer op elkaar aangesloten en interacteren met elkaar op een grote schaal. Ondanks dat de interactie simpel is zijn de gevolgen complex. Hoe kunnen we met deze complexiteit omgaan? Waar liggen de kansen? Hoe kunnen we als organisatie digitaal transformeren? Kijk om je heen. Hoeveel objecten in je directe omgeving zijn aangesloten op het Internet of aan elkaar? The Internet of Things (IoT) is een netwerk van fysieke objecten of things die aan elkaar zijn aangesloten (vaak via het Internet). Computers, telefoons, tablets, wearables, spelcomputers, televisies en radio s. Maar ook koelkasten, robotstofzuigers, zelfrijdende auto s en zelfs de kamerplant die een bericht stuurt wanneer deze water nodig heeft. Naast netwerken van objecten, zijn er netwerken die fysiek en virtueel zijn. Menselijke relaties bijvoorbeeld. Gezamenlijk vormen deze socio-technische systemen die een hoeveelheid aan data genereren. Hoe dragen zulke systemen bij aan het individu, organisaties of de maatschappij? De laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van netwerktheorie en the Internet of Things beschrijven. Je leert toekomstscenario s ontwikkelen. Op basis van deze scenario s advies geven aan stakeholders. Nu we weten wat big data is en wat de mogelijkheden zijn, gaan we deze laatste track zelf een innovatieve big dataoplossingen bedenken én uitwerken in een eendaagse sprint. 1. Define Je analyseert de gezondheidssector. Wat zijn de belangrijkste technologische en maatschappelijke trends en ontwikkelingen in deze sector. Welke oplossingen zijn de komende jaren nodig? Kies een thema en doelgroep waar jij een nieuw product of dienst voor gaat ontwikkelen. 2. Ideate Welke data (bronnen) zijn nodig? Wat gebeurt er als we combinaties maken? Zijn we in staat voorspellende waarden uit data te halen? Wat levert dit op voor het nieuwe product/ dienst? 3. Visualize Al je ideeën werk je uit tot een eerste concept schets, of storyboard. Wat gaat dit product voor je doelgroep betekenen? Welke functionaliteiten heeft het nodig? Wat is het verhaal van jouw eindgebruiker? Je werkt het kernidee uit naar een (interaction) design of infographic. Deze presenteer je aan de andere groepen en gebruikt hun feedback. 4. Prototype Nu je tot een concept bent gekomen is het nu tijd om deze te realiseren naar een prototype. Je verzamelt en analyseert de nodige data, je werkt jouw interaction design uit tot een klikbare of paper prototype en je werkt aan een eindpresentatie/ pitch voor een vakjury.

5 BOOTCAMP LEIDER Erik Hekman Erik Hekman is Phd kandidaat met zijn promotieonderzoek over de waarde van big data. Tevens is hij docent aan de Faculteit Communicatie en Journalistiek van Hogeschool Utrecht en docent van de minor big data en social media. Zijn hoofdonderwerpen zijn sociale media, networkanalyses, crossmedia business. GASTSPREKERS Robert Verheij Programmaleider Zorgregistratie eerste lijn, bij Nivel, expertise o.a. ICT en E-health in de zorg. Iskander Smit Strategy Director Info.nl, zijn passie ligt in het creëren van toegevoegde waarde door inzetten interactiviteit en kracht van sociale media. Het ontdekken van de lange termijn ontwikkelingen en die vertalen naar concepten voor nu. Karin Schwandt Information designer, maakt (interactieve) visualisaties voor universiteiten, ministeries en bedrijven, waaronder AkzoNobel, Philips, KPN en Schiphol. Karin adviseert, ontwikkelt concepten en stuurt multidisciplinaire teams aan. Menno Mostert Docent gezondheidsrecht en promovendus UMC Utrecht: big data in medischwetenschappelijk onderzoek, privacy en gegevensbescherming. PRAKTISCHE INFORMATIE Deze Bootcamp is speciaal ontwikkeld voor: Iedereen die beter zicht wil krijgen op gedrag van burgers en patiënten en deze inzichten wil inzetten om de kwaliteit van producten en diensten in of voor de zorg te optimaliseren. Onder meer relevant voor: Communicatie- en marketingprofessionals Zorgprofessionals Managers Ehealth Innovatiemanagers Projectleiders Beleidsmedewerkers Kwaliteitsmanagers Onderzoekers Clinici Incompany Wilt u de bootcamp met uw bedrijf of een afdeling volgen? Wij denken graag met u mee en kunnen een programma voor u samenstellen. Meer informatie? Neem contact op met: gjilke.keuning@ucreate.nl Data: 20 september 2016: Playground 4 oktober 2016: Business & Ethics 1 november 2016: Visualisation 15 november 2016: Networks 29 november 2016: Data sprint Locatie: Utrecht (Bij inschrijving volgen de adresgegevens) Programmatijden alle dagen Inloop Startprogramma deel I Lunch Start programma deel II Break Afsluiting U CREATE, het Center of Expertise (CoE) voor de creatieve industrie, is een samenwerking tussen Hogeschool Utrecht, Hogeschool Van de Kunsten, UMC Utrecht en de creatieve industrie. UCREATE koppelt de creatieve industrie aan zorg en welzijn zodat we de zorg van de toekomst optimaal vorm kunnen geven. Samen met onze partners organiseren wij kennisprogramma s, crossover labs en accelerator programs waarbij UCREATE de rol van inhoudelijk broker vervult: U CREATE, WE CONNECT. DEZE BOOTCAMP IS TOT STAND GEKOMEN IN SAMENWERKING MET: Crossmedialab HU UMC info.nl Schandt-inforgraphics.nl UW INVESTERING De kosten van deze 5-daagse Bootcamp zijn 1999,- dit bedrag is vrij van BTW en inclusief studiemateriaal en catering. LET OP! er geldt een early bird discount, bij inschrijving voor 1 augustus 2016 betaalt u 1599,- Wilt u losse tracks volgen? Informeer naar de mogelijkheden bij gjilke.keuning@uctreate.nl

DE BOOTCAMP HEEFT VIJF TRACKS:

DE BOOTCAMP HEEFT VIJF TRACKS: 100% 5-DAAGSE BOOTCAMP - START 3 DEC 2015 BIG DATA EN SOCIAL MEDIA IN CURE, CARE & PREVENTIE VOOR COMMUNICATIE- EN ZORGPROFESSIONALS Je hoeft geen programmeur te zijn om met big data om te gaan. Stel vragen,

Nadere informatie

BIG DATA EN SOCIAL MEDIA IN CURE, CARE & PREVENTIE

BIG DATA EN SOCIAL MEDIA IN CURE, CARE & PREVENTIE 5-DAAGSE BOOTCAMP START 20 SEPTEMBER 2 e EDITIE BIG DATA EN SOCIAL MEDIA IN CURE, CARE & PREVENTIE Je hoeft geen programmeur te zijn om met big data om te gaan. Stel vragen, ontdek trends en creëer innovatieve

Nadere informatie

30 MEI, 6, 13, 27 JUNI 2017, JAARBEURS UTRECHT GEZONDHEIDSDOMEIN VERANTWOORD INNOVEREN MET DATA: HOE DOE JE DAT?

30 MEI, 6, 13, 27 JUNI 2017, JAARBEURS UTRECHT GEZONDHEIDSDOMEIN VERANTWOORD INNOVEREN MET DATA: HOE DOE JE DAT? 4-DAAGSE BOOTCAMP 30 MEI, 6, 13, 27 JUNI 2017, JAARBEURS UTRECHT BIG DATA IN HET GEZONDHEIDSDOMEIN VERANTWOORD INNOVEREN MET DATA: HOE DOE JE DAT? WAARDERING DEELNEMERS 8.3 TRENDS + PLAYGROUND + BUSINESS

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

Drie domeinen als basis voor onze toekomstige veiligheid De genoemde trends en game changers raken onze veiligheid. Enerzijds zijn het bedreigingen, anderzijds maken zij een veiliger Nederland mogelijk.

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

Big data in de publieke sector. Leergang voor ervaren public controllers en professionals.

Big data in de publieke sector. Leergang voor ervaren public controllers en professionals. het Zijlstra Center for Public Control, Governance and Leadership www.hetzijlstracenter.nl Big data in de publieke sector Leergang voor ervaren public controllers en professionals Big data in de publieke

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren 2-daagse training Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De voor- en nadelen van de verschillende datavisualisatievormen;

Nadere informatie

Masterclass. Business Model Canvas gebruiken bij communicatie. Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan

Masterclass. Business Model Canvas gebruiken bij communicatie. Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan Masterclass Business Model Canvas gebruiken bij communicatie Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan De laatste jaren hanteren organisaties steeds vaker het Business Model Canvas

Nadere informatie

VERBREEDT JE BLIK WORKSHOP BLIKOPENER DUURZAME INZETBAARHEID VOOR LEIDINGGEVENDEN

VERBREEDT JE BLIK WORKSHOP BLIKOPENER DUURZAME INZETBAARHEID VOOR LEIDINGGEVENDEN VERBREEDT JE BLIK WORKSHOP BLIKOPENER VOOR LEIDINGGEVENDEN WAAROM DEZE WORKSHOP? Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het bevorderen van inzetbaarheid van medewerkers. Zij zijn degenen die de dialoog

Nadere informatie

De kracht van sociale media in het onderwijs

De kracht van sociale media in het onderwijs De kracht van sociale media in het onderwijs Maak onderwijs effectiever met sociale media Tweedaagse leergang en eendaagse workshop Uw studenten maken volop gebruik van sociale media. Ze ontmoeten er hun

Nadere informatie

Kris Merckx. Scenario s

Kris Merckx. Scenario s Kris Merckx Scenario s Studietips & voorbereiding Introductie tot multimedia Lees je cursus grondig. Vraag het tijdig als je iets niet snapt. Lees grondig alle scenario s. Zoek voor elk scenario uit welke

Nadere informatie

e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker

e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker Wat is e-health? Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (2002) Het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, in het bijzonder

Nadere informatie

Internet of Things in de revalidatiezorg

Internet of Things in de revalidatiezorg Internet of Things in de revalidatiezorg Anja van der Heide 23 juni 2016 Inhoud Intro UMCG Centrum voor Revalidatie ehealth en IoT in de revalidatiezorg Voorbeelden van innovaties Impact IoT op mens en

Nadere informatie

FOCUSGROEP. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

FOCUSGROEP. Gebruik van de tool Template Voorbeeld FOCUSGROEP Gebruik van de tool Template Voorbeeld Focusgroep Een Focusgroep is een workshop waarin je om feedback, meningen, overtuigingen en houdingen van je (potentiële) klanten vraagt. Een Focusgroep

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Voorbereiding hbo kunstonderwijs

Voorbereiding hbo kunstonderwijs Keuzedeel mbo Voorbereiding hbo kunstonderwijs gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0184 Penvoerder: Sectorkamer ICT en creatieve industrie Gevalideerd door: Sectorkamer ICT en creatieve

Nadere informatie

ATLANTIS GAMES BV. Frank Zijlmans, Managing Director. Innovatie en cross sectorale samenwerking door City of Imagineers

ATLANTIS GAMES BV. Frank Zijlmans, Managing Director. Innovatie en cross sectorale samenwerking door City of Imagineers ATLANTIS GAMES BV Frank Zijlmans, Managing Director Innovatie en cross sectorale samenwerking door City of Imagineers ATLANTIS GAMES BV Spin off van de NHTV op het gebied van game development, onderdeel

Nadere informatie

Data-analyse voor controllers

Data-analyse voor controllers In deze brochure vind je alles over de cursus Data-analyse voor controllers Beter in control data Cursus Haal meer uit (financiële) data Verwerf nieuwe inzichten door onderzoek van bestaande en nog onbekende

Nadere informatie

Big Data innovatie in de Zorg

Big Data innovatie in de Zorg Big Data innovatie in de Zorg Verhogen Big Data leervermogen Point Break 13:00 Opening Eric van Tol, aanjager ICT doorbraakproject Big Data en Jacqueline Baardman, Adjunct directeur Patiëntenfederatie

Nadere informatie

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Slimme oplossingen beginnen altijd met een probleem.

Nadere informatie

Training Soft skills voor technici

Training Soft skills voor technici Training Soft skills voor technici Soft skills voor technici, sterker door persoonlijke vaardigheden Je bent goed in je werk. Je bent vakinhoudelijk een expert en op de hoogte van de ontwikkelingen op

Nadere informatie

Masterclass IT Savvy. Impact van trends

Masterclass IT Savvy. Impact van trends Masterclass IT Savvy Impact van trends Regelmatig komen onderzoeksbureaus zoals Gartner en McKinsey met rapporten waarin nieuwe trends worden aangekondigd. Belangrijke vraag, en niet eenvoudig te beantwoorden,

Nadere informatie

Innovatie en Prototyping I&P

Innovatie en Prototyping I&P Innovatie en Prototyping I&P I&P in 4 categoriën Digitale Fabricage Digitaal ontwerpen, in de echte wereld maken Robotica Bestuurbare en bewegende dingen Interactieve Technologie Micro-controllers, computers

Nadere informatie

Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg

Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg 26 september 2018 Inleiding De toekomst is moeilijk te voorspellen. Dit blijkt niet alleen uit disruptieve bewegingen die in het verleden zijn ontstaan, maar ook

Nadere informatie

Hoe geven we zorg en gezondheid vorm in de informatiesamenleving?

Hoe geven we zorg en gezondheid vorm in de informatiesamenleving? Hoe geven we zorg en gezondheid vorm in de informatiesamenleving? ECP en de zorg E-healthweek Gemeenten en digitale zorg Platform zorg en ICT ECP ZORG Digivaardig in de zorg Zorg en privacy Data en zorg

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Yosri Zijlstra

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Yosri Zijlstra Persoonlijk Ontwikkelingsplan Yosri Zijlstra 1. Artistiek competent De kunstvakdocent kan als kunstenaar met een eigen visie artistiek werk creëren en het artistieke proces inclusief een breed scala aan

Nadere informatie

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Mobile meets Social: de volgende stap voor mobile marketing

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Mobile meets Social: de volgende stap voor mobile marketing Onderzoeksopdracht Crossmedialab Titel Mobile meets Social: de volgende stap voor mobile marketing Probleemomgeving De exponentiële opkomst van smart phones, met als (voorlopige) koploper de iphone van

Nadere informatie

INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA

INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan dit unieke programma, tot stand gekomen door samenwerking van Dutch Digital Agencies (DDA) en het landelijke opleidingenoverleg

Nadere informatie

De zorgmedewerkers van de toekomst.is de zorgmedewerker van Suzanne Verheijden

De zorgmedewerkers van de toekomst.is de zorgmedewerker van Suzanne Verheijden De zorgmedewerkers van de toekomst.is de zorgmedewerker van nu @ Suzanne Verheijden Twitter: @Suusnijmegen Even voorstellen Suzanne Verheijden Ondernemer Buro StrakZ (voor de toekomst van Zorg) Strategisch

Nadere informatie

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019 MASTERCLASS RETAILMARKETING De retailwereld verandert sneller dan ooit tevoren. Het is cruciaal om het retail spel goed te begrijpen om in te kunnen spelen op die veranderingen. Daarom organiseert Q&A

Nadere informatie

3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN

3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN 3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN WAT IS HET? De 3M Science Challenge is een wedstrijd voor leerlingen van middelbare scholen scholen die draait om creativiteit, vindingrijkheid en innovatie. OPDRACHT

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Conversie marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure bill

stimuleert ondernemerschap BRochure bill BRochure bill 2015/2016 DreamStorm presenteert lesprogramma BilL het innovatieve dagprogramma Ondernemerschap DreamStorm helpt jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor

Nadere informatie

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Programma deze week # In de werkgroep vandaag: Het visual designproces, de uitwerkingsfase

Nadere informatie

Native Learning - Werkatelier Digitale Transformatie

Native Learning - Werkatelier Digitale Transformatie Dit jaar stuurt Native Consulting u daadwerkelijk het veld in. Leer meer over door een maatschappelijke uitdaging aan te pakken. Ontwerp de (dienstverlenende) gemeente van de toekomst door gebruik te maken

Nadere informatie

Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Dat mensen gebruik maken van media is niet nieuw. Er zijn

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

sms PT18 naar , u ontvangt een sms met inlognaam en wachtwoord om in te kunnen loggen op onze WiFi: eduroam

sms PT18 naar , u ontvangt een sms met inlognaam en wachtwoord om in te kunnen loggen op onze WiFi: eduroam sms PT18 naar 06-35777876, u ontvangt een sms met inlognaam en wachtwoord om in te kunnen loggen op onze WiFi: eduroam Hoe is het begonnen? Technologie voor empowerment: niet de beperkingen maar de mogelijkheden

Nadere informatie

Creatieve sessie Meer Profijt uit Data

Creatieve sessie Meer Profijt uit Data Creatieve sessie Meer Profijt uit Data 8 juni 2017 Binnen het project Meer Profijt uit Data is gebruikersonderzoek uitgevoerd bij apps van verschillende case partners. Het gebruikersonderzoek is gehouden

Nadere informatie

SMART CITIES: HYPE OR HOPE ERIK VAN DER WAL 16 MEI 2019

SMART CITIES: HYPE OR HOPE ERIK VAN DER WAL 16 MEI 2019 SMART CITIES: HYPE OR HOPE ERIK VAN DER WAL 16 MEI 2019 Agenda De ontwikkelingen Wat wil de gelegenheidsgever? Praktijk BPD Waar wij aan denken Speelveld van smart homes/ neighbourhoods/ cities Speelveld

Nadere informatie

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren 2-daagse training Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De voor- en nadelen van de verschillende datavisualisatievormen;

Nadere informatie

DIGITAL HEALTH. Waar consumententechnologie en traditionele gezondheidszorg elkaar raken. Frederieke Jacobs

DIGITAL HEALTH. Waar consumententechnologie en traditionele gezondheidszorg elkaar raken. Frederieke Jacobs Frederieke Jacobs Themabijeenkomst Big Data - FHI, federatie van technologiebranches 15 oktober 2015 DIGITAL HEALTH Waar consumententechnologie en traditionele gezondheidszorg elkaar raken WAAROM GROEIT

Nadere informatie

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren 2-daagse training Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren Initiatief en organisatie In samenwerking met Waarom mag u deze training niet missen? U ontvangt tips die direct toepasbaar zijn binnen

Nadere informatie

Hoorcollege 1 datavisualisatie 21-11-12

Hoorcollege 1 datavisualisatie 21-11-12 Hoorcollege 1 21-11-12 docenten! http://vimeo.com/31244010#at=10 hoorcollege 1 introductie HVA CMD V2 21 november 2012!! justus sturkenboom! j.p.sturkenboom@hva.nl! yuri westplat! y.westplat@hva.nl! vandaag

Nadere informatie

Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten. Zoek

Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten. Zoek Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten Zoek Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten CMD Amsterdam Studie programma Ontwerpopleiding voor interactieve

Nadere informatie

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE.

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. ANOUK ROUMANS ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. 00 HOOFDVRAAG 00 HOOFDVRAAG Is het relevant voor een UX-designer om development kennis te hebben op gebied van apps? 00 INHOUDSOPGAVE 00 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Digitale transformatie van zorgcommunicatie

Digitale transformatie van zorgcommunicatie Digitale transformatie van zorgcommunicatie trendrapport 2016 Digitale transformatie en marktwerking ontwrichten zorgcommunicatie De zorg was decennialang een behouden markt, met professionals die kwaliteit

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

Welkom bij de seminarreeks: De Toekomst van Implementeren

Welkom bij de seminarreeks: De Toekomst van Implementeren Welkom bij de seminarreeks: De Toekomst van Implementeren Datum: 22 oktober 2013 Onderwerp: Human Centered Design Door: Rutger Hangelbroek Rabobank Groep ICT KIM Spreker: Maarten Korz De vakvereniging

Nadere informatie

Challenge Nederland Mediawijs 2019

Challenge Nederland Mediawijs 2019 Challenge Nederland Mediawijs 2019 De wereld medialiseert en digitaliseert zo snel, dat we inmiddels spreken over een digitale transitie. Bij Netwerk Mediawijsheid vinden we dat alle Nederlanders het recht

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137 Keuzedeel mbo Zorg en technologie gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0137 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

New Business Development Programma s

New Business Development Programma s New Business Development Programma s Leer de business van morgen te creëren Incompany Portfolio 2017 Ons Verhaal. Incompany Portfolio 2017 TimeLabz We leven in bijzondere tijden. De snelle opkomst en adoptie

Nadere informatie

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes Naam: Saskia Arends Datum: 16-09-2016 Realisatiekracht Beginner Kan nog geen ideeën snel omzetten tot prototypes Zet ideeën om tot werkende prototypes Zet in een kort cyclisch proces ideeën om tot werkende

Nadere informatie

Uzelf. Samenwerken aan Utrecht gezond. Dr. Jaap Trappenburg (UMCU, HU) Uzelf kernteam

Uzelf. Samenwerken aan Utrecht gezond. Dr. Jaap Trappenburg (UMCU, HU) Uzelf kernteam Uzelf Samenwerken aan Utrecht gezond Dr. Jaap Trappenburg (UMCU, HU) Uzelf kernteam UMC Utrecht Hogeschool Utrecht Universiteit Utrecht EBU Gemeente Utrecht U CREATE Rabobank Raedelijn Thinc. One Shoe

Nadere informatie

Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten. Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014

Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten. Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014 Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014 Intro IoT IoT en business! I-real B.V.: H2g0 Real-time

Nadere informatie

Tien competenties voor de 21 e eeuw

Tien competenties voor de 21 e eeuw Tien competenties voor de 21 e eeuw Natuurlijk leren in de 21 e eeuw 28 september, Keete Voerman en Anne Remmerswaal Programma Introductie Waar denk je aan? Uitwerking model Aan de slag met aanpak voor

Nadere informatie

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Creatief denken Creatief denken, vergroot je oplossend vermogen Hoe creatief ben jij? Hoe creatief is jouw organisatie? Creativiteit is het creëren van iets nieuws dat nuttig en verrassend is.

Nadere informatie

Your View on Business

Your View on Business ANY2INFO PRESENTER Your View on Business On your favorite device Any2info ontwerpt en configureert, met een standaard applicatie, maatwerk datasets, appformulieren en dashboards voor jouw kijk op zaken.

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

MASTERCLASS DIGITAAL LEIDERSCHAP IN HET BEDRIJFSLEVEN

MASTERCLASS DIGITAAL LEIDERSCHAP IN HET BEDRIJFSLEVEN MASTERCLASS DIGITAAL LEIDERSCHAP IN HET BEDRIJFSLEVEN LEER HOE JE EEN NIEUWE MANIER VAN LEIDERSCHAP VORMGEEFT IN SAMENWERKING MET NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Veranderingen die organisaties

Nadere informatie

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering waarom? externe drivers 1 Technologie Digitalisering Globalisering Wat zijn de dominante factoren die leren en werken veranderen in de 21ste eeuw? externe drivers Voortgaande digitalisering veroorzaakt

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap Bill : Actiedag ondernemen

stimuleert ondernemerschap Bill : Actiedag ondernemen Bill : Actiedag ondernemen 2015/2016 DreamStorm presenteert lesprogramma BilL Actiedag ondernemen DreamStorm helpt jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het geluk

Nadere informatie

Artificial Intelligence in Business

Artificial Intelligence in Business 2-daagse training Artificial Intelligence in Business Voeg met AI waarde toe aan uw organisatie Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De verschillende vormen van AI

Nadere informatie

welkom. brochure 2019

welkom. brochure 2019 welkom. brochure 2019 for those who make it possible. Possible is er voor mensen. Niet zomaar mensen, maar vakmensen zoals jij. Professionals die weten waar ze mee bezig zijn, hun vak beheersen en hun

Nadere informatie

Inhoud Data en de Buzz. De DataBuzz bij jou op school? Praktische informatie

Inhoud Data en de Buzz. De DataBuzz bij jou op school? Praktische informatie Inhoud Data en de Buzz Data, wadisda? En wat is dan de Data Buzz? De brug tussen wetenschap en praktijk! De DataBuzz bij jou op school? Een reis door de wereld van data: de DataBuzz-bundels Kies je bestemming:

Nadere informatie

KIJKT IN DE TOEKOMST

KIJKT IN DE TOEKOMST KOERSKAARTSESSIE INZETBAARHEID MET MEDEWERKERS WAT IS HET DOEL? Tijdens de Koerskaartsessie Inzetbaarheid kun je medewerkers aan het denken zetten over hun eigen toekomst en inzetbaarheid. Ook kunnen ze

Nadere informatie

Personaliseren van de zorg

Personaliseren van de zorg Personaliseren van de zorg Nevi Zorgcongres Hyleco Nauta 8 februari Sense of urgency Vergrijzing Preventie Internet of things (nieuwe spelers) Patiënt regie Toenemende zorgkosten Big Data (pesonalisering)

Nadere informatie

APPLAB SAMENWERKEN AAN LUCHTKWALITEIT

APPLAB SAMENWERKEN AAN LUCHTKWALITEIT APPLAB SAMENWERKEN AAN LUCHTKWALITEIT TIM FLEUMER HOGESCHOOL ROTTERDAM Docent-onderzoeker voor AppLab bij Kenniscentrum Creating010 Docent Communication and Multimedia Design t.fleumer@hr.nl Wat is AppLab

Nadere informatie

#betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR. succesvolle marketing van de medische bibliotheek

#betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR. succesvolle marketing van de medische bibliotheek #betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR succesvolle marketing van de medische bibliotheek #betrouwbareevidence #betrouwbareevidence is te vinden in gerenommeerde informatiebronnen, krachtige tools die helpen

Nadere informatie

H ckathon Real Life Leren Scrum Agile Design Thinking

H ckathon Real Life Leren Scrum Agile Design Thinking Donderdag 9 & vrijdag 10 november 2017 Opdrachtgever: KLM Learning Real Life Leren Scrum Agile Design Thinking Met een krachtig leerresultaat: > Leren door ervaren (de 70 van 70:20:10) > Agile ontwerpen,

Nadere informatie

TRENDANALYSE INTRODUCTIE FEBRUARI 2013

TRENDANALYSE INTRODUCTIE FEBRUARI 2013 TRENDANALYSE INTRODUCTIE FEBRUARI 2013 SALMAN KAHN @ TED 11 VIDEO TO REINVENT EDUCATION SALMAN KAHN @ TED 11 VIDEO TO REINVENT EDUCATION OPEN LEARNING DO IT YOURSELF OPEN SOURCE CO-CREATIE OPEN INNOVATIE

Nadere informatie

Privacy by Design. De Toekomst. Jaap-Henk Hoepman. Privacy & Identity Lab Radboud University Tilburg University University of Groningen

Privacy by Design. De Toekomst. Jaap-Henk Hoepman. Privacy & Identity Lab Radboud University Tilburg University University of Groningen Privacy by Design De Toekomst Privacy & Identity Lab Radboud University Tilburg University University of Groningen * jhh@cs.ru.nl // 8 www.cs.ru.nl/~jhh // 8 blog.xot.nl // @xotoxot Privacy & Identity

Nadere informatie

Wie doet er mee? Burger en overheid in 2030

Wie doet er mee? Burger en overheid in 2030 Wie et er mee? Burger en overheid in 2030 Locatie Media Plaza (Jaarbeurs), Croeselaan 6, Utrecht, Nederland Programma voor 31 oktober 2019: 09:15-10:00 Inloop en registratie 10:00-11:30 Talkshow over de

Nadere informatie

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Wie zijn wij? Introductie Wat kun je het komende uur verwachten? Goede voorbeelden Inspiratie Ervaringen Brainstorm Tips

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken in de Zorg

Het Nieuwe Werken in de Zorg HP Care & Cure seminar Het Nieuwe Werken in de Zorg Harry Verbunt, Healthcare Lead HP NL Harry.verbunt@hp.com Agenda 12.45 uur Introductie Harry Verbunt 13.15 uur Mobiele ontsluiting van informatie Terrence

Nadere informatie

CrossLab. een nieuwe afstudeerrichting

CrossLab. een nieuwe afstudeerrichting een nieuwe afstudeerrichting CrossLab ontwerpen van & voor & met digitale media in een labomgeving media technologie is er gewoon... media technologie is er gewoon... CrossLab waarbij de ontwerper de

Nadere informatie

DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO

DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO 1 Crossover Energie - Datagedreven Diensten 2 Crossover Energie - Datagedreven Diensten NIEUWE MANIEREN OM WAARDE TE CREËREN Advanced R&D: nieuwe

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten)

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten) Doel van de functiefamilie Vanuit een specialisatie professioneel advies of begeleiding geven aan externe klanten deze klanten oplossingen aan te reiken of maximaal te ondersteunen in het vinden van een

Nadere informatie

IOH. Dr. Esther Talboom-Kamp. De zorg van de toekomst start bij de patiënt

IOH. Dr. Esther Talboom-Kamp. De zorg van de toekomst start bij de patiënt 29-3-2018 IOH Dr. Esther Talboom-Kamp De zorg van de toekomst start bij de patiënt Alledaagse aandoeningen Nationale Onderzoek agenda Ouderen - Kwetsbare patiënten Multimorbiditeit Somatisch Onvoldoende

Nadere informatie

IN 4 STAPPEN NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR EEN SUCCESVOLLE DATA TRANSFORMATIE

IN 4 STAPPEN NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR EEN SUCCESVOLLE DATA TRANSFORMATIE IN 4 STAPPEN NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR EEN SUCCESVOLLE DATA TRANSFORMATIE 2019 WHITEPAPER INHOUDSOPGAVE Stap 1: Inzicht in veranderende databehoeftes 04 Stap 2: Controleren

Nadere informatie

BEDRIJFSMODEL STRESSTEST. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

BEDRIJFSMODEL STRESSTEST. Gebruik van de tool Template Voorbeeld BEDRIJFSMODEL STRESSTEST Gebruik van de tool Template Voorbeeld Bedrijfsmodel Stresstest De Bedrijfsmodel Stresstest helpt je te begrijpen of je bedrijf toekomstbestendig is. Veranderingen in de markt,

Nadere informatie

Designing Digital Dimensions

Designing Digital Dimensions Mindscape3D is gespecialiseerd in interactieve 3D visualisaties en multimedia oplossingen voor creatieve sectoren zoals architectuur, interieur- en tuinontwerp, promotionele games en infotainment, de educatieve

Nadere informatie

Functiefamilie ES Experten organisatieondersteuning

Functiefamilie ES Experten organisatieondersteuning Functiefamilie ES Experten ondersteuning DOEL Instrumenten en methodes ontwikkelen* en aanpassen in een domein en de interne klanten ondersteunen bij de implementatie ervan teneinde de werking van de te

Nadere informatie

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat.

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat. Stappenplan Een interface is in principe alles wat de communicatie tussen de gebruiker en de computer bepaalt of vorm geeft. Het is het deel van de website of webapplicatie dat de interactie met de gebruiker

Nadere informatie

Analytisch denken Het oplossen van problemen door vragen te ontleden in kleinere delen, verbanden leggen en logische conclusies trekken.

Analytisch denken Het oplossen van problemen door vragen te ontleden in kleinere delen, verbanden leggen en logische conclusies trekken. Creatief denken Het flexibel kunnen inspelen op nieuwe omstandigheden. Associëren, brainstormen en het bedenken van nieuwe originele dingen en originele oplossingen voor problemen. Analytisch denken Het

Nadere informatie

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken.

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. welkom Binnen een co-creatie ontwikkel je samen met een leerkracht een antwoord op de vraag van de school vanuit

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Instituut voor Communicatie, Media & IT. Game Design & Development

Instituut voor Communicatie, Media & IT. Game Design & Development Instituut voor Communicatie, Media & IT Game Design & Development EELCO BRAAD // NIEK JONKER drs. Eelco Braad University Lecturer Game Design & Development Master of Computational Science & Scientific

Nadere informatie

informatiemanagement.heliview.nl

informatiemanagement.heliview.nl 2-daagse training Informatiemanagement Ontsluit uw informatie voor maximaal rendement Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? Het daadwerkelijk toevoegen van waarde

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

service design workshop

service design workshop Philippe Martens service design workshop ken ik mijn klanten en gebruikers écht? hoe ervaren mijn klanten mijn huidig dienstenaanbod? Hoe pas ik mijn processen en systemen aan om mijn uniek dienstenaanbod

Nadere informatie

Minor Data Science (NIOC april)

Minor Data Science (NIOC april) Minor Data Science 2015-2016 (NIOC 2015-23 april) Tony Busker, Jan Kroon en Sunil Choenni (Instituut voor Communicatie, Media- en Informatietechnologie, Hoegeschool Rotterdam) Sunil Choenni en Mortaza

Nadere informatie