INHOUDSOPGAVE. voorwoord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUDSOPGAVE. voorwoord"

Transcriptie

1

2 INHOUDSOPGAVE 3 Sitemap 5 Affinity diagram 7 Ontwerpen 8 Home (x Lofi, x Detail Wireframe) 0 Vind een Rabb-it avond (x Lofi, x Detail Wireframe) Vind nieuwe artiesten (x Lofi, x Detail Wireframe) 4 Beoordeel artiesten (x Lofi, x Detail Wireframe) 6 Artiest aandragen (x Lofi) voorwoord Mojo is de organisator van het muziekfestival Down the Rabbit Hole. Als ondersteuning voor dit muziekfestival worden er door het gehele jaar heen muziekavonden georganiseerd genaamd Rabb-it avonden. Om te zorgen voor meer naamsbekendheid en om er voor te zorgen dat mensen het gehele jaar in contact blijven met Down the Rabbit Hole is er opdracht gegeven tot het maken van een applicatie de dient ter ondersteuning van de Rabb-it avonden. In de app moeten mensen de volgende dingen kunnen doen: De gebruiker wil een leuke Rabb-it avond vinden, Bekijken van aanbevolen artiesten/avonden, Aandragen van artiesten vooraf, Beoordelen van artiesten achteraf, Ondersteunen van verschillende gebruikers en contexten

3 3 sitemap In dit hoofdstuk wordt de structuur van de applicatie laten zien. Waar kan de gebruiker heen en welke stappen moet hij daarvoor doorlopen om bij zijn besteming te komen en zijn doel te bereiken.

4 sitemap 4 home niveau Agendaoverzicht van de feestavonden vind een rabbit avond ik wil naar dtrh artiesten niveau avonden linked direct door naar dtrh.nl vind nieuwe artiesten beoordeel artiesten niveau 3 artiest aandragen Omdat het een mobiele applicatie betreft heb ik zoveel mogelijk pagina s weggelaten, zoals informatie over het muziekfestival en de rabb-it avonden. Deze informatie is al op de website te lezen en mensen die de app downloaden zijn al op de hoogte van het muziekfestival.

5 5 affinity diagram In het Affinity Diagram wordt laten zien wat de doelen van de gebruikers zijn en wat de gebruikers belangrijk vinden tijdens de voorbereiding voor het feest tot en met de aankomst op het feest. Wat zijn de zorgpunten waar de gebruiker tegenaan loop?

6 affinity diagram 6 KWALITEIT KOSTEN REIZEN FEESTEN line-up bekijken Kaarten betalen Munten kopen Vervoer regelen Dansen Timetable bekijken Kaarten bestellen Kluisjes bestellen Vervoer regelen Dansen Timetable bekijken Munten kopen Veel muntjes kopen Een groep bij elkaar halen om samen naar het festival te gaan Dansen Line-up en prijs bekijken Kaarten kopen Early bird kaarten kopen Reizen naar de locatie Dansen Line-up bekijken en noteren waar hij heen wilt Kaarten bestellen Muntjes kopen voor drinken Naar het festival reizen Met vrienden zijn line-up bekijken Munten kopen Prijs bekijken Met een grote groep naar het festival Dansen op de muziek line-up bekijken Kaarten kopen Kaartjes voor het festival kopen Kijken wanneer en waar het is Met andere mensen meeten line-up bekijken Kaarten kopen Kosten per persoon bekijken Checken wie er mee gaan Veel dansen Timetable bekijken Kaarten kopen Reizen Drinken Kaarten kopen Vervoer Drinken Kaarten bestellen Munten kopen vragen of vrienden ook heen willen itbrakken Drinken Kaarten kopen vragen of vrienden ook heen willen De hele dag door dansen muntjes kopen voor eten en drinken et weer in de gaten houden muntjes kopen voor eten en drinken Mee schreeuwen met de muziek Amber van Schaik, Siobhan Poeteray, Guus stulti ns en Rowan Schoon Roze0 05 Dansjes doen

7 7 ONTWERPEN De hoofdschermen van de applicatie zijn: Home, Vind een Rabb-it avond,vind nieuwe artiesten, beoordeel artiesten en artiesten aandragen. In dit hoodsstuk wordt per scherm twee LoFi schetsen getoond en een uitgewerkt detail wireframe met annotaties en worden ontwerpkeuzes toegelicht.

8 lo fi. home 8 LoFi LoFi Portalscherm bij eerste keer opstarten van de app. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om in te loggen met facebook waardoor zijn/haar interesses kunnen worden gebruikt bij het vinden van nieuwe artiesten. + Mogelijkheid om een duidelijke hierarchie te creeren + Fris uiterlijk wat goed aansluit bij de doelgroep - Oogt snel erg druk + Rustiger voor het oog + Simpele opmaak voor developing. Daardoor ook goedkoper. - Oogt snel saai, dit is niet een interface die de gebruiker zou willen zien. Keuze Mijn keuze is gevallen op LoFi. Dit vanwege het feit dat DTRH zelf al een jong en fris uiterlijk wil neerzetten. LoFi is misschien praktischer, maar LoFi past beter bij de doelgroep.

9 detail wireframe. home 9 Het eerste scherm dat de geburiker te zien krijgt als deze de applicatie opent in Afbeelding. Op deze pagina heeft de gebruiker de mogelijkheid om in loggen met facebook of om verder te gaan zonder in te loggen. Als de gebruiker de applicatie vaker opent, is het eerste scherm Afbeelding. Als de gebruiker dan alsnog wilt veranderen van inlog-status kan dat via het menu in de header op elk gewenst moment worden veranderd. Afbeelding Afbeelding 3 3 De header bestaat ui de titel van de applicatie en een opties-button. Deze header blijft door de gehele applicatie onveranderd. Optie om in te loggen met facebook. Hierdoor kunnen de interesses en artiesten die geliked zijn worden gesynchroniseerd. Uitnodigende button om verder te gaan zonder in te loggen. Hierdoor worden mensen niet afgeschrikt door het eerste inlogscherm. 3 3 Met Vind een Rabb-it avond kunnen mensen de agenda bekijken voor de komende feestavonden georganiseerd door DTRH Door te klikken op Ik wil naar DTRH worden gebruikers direct doorgelinkt naar downtherabbithole.nl. Hier kunnen geburikers alle nodige informatie vinden over het festival en tevens hun kaarten bestellen. Als de gebruiker klikt op Alles over artiesten wordt de gebruiker naar een vervolgmenu gestuurd met de opties: Beoordeel artiesten, vind nieuwe artiesten en artiest introduceren. Afbeelding optie-menu Over ons: informatie over de Rabb-it avonden. Contact: Geeft de gebruikers de mogelijkheid om in contact te komen met de organisatie. Uitloggen: Hier kunnen de gebruikers hun facebook account ontkoppelen indien ze zijn ingelogd en koppelen indien ze nog niet zijn ingelogd.

10 lo fi. vind een rabbit avond 0 LoFi + Logische volgorde met sorteeropties + Door de betere volgorde i.v.m. LoFi is hier een duidelijkere hierarchie + Fris uiterlijk LoFi + Rustig voor het oog + Simpele opmaak voor developing - Sorteeropties onderaan, kunnen over het hoofd worden gezien - Oogt snel erg druk Keuze Mijn keuze is gevallen op LoFi. Dit vanwege de logischere volgorde van de sorteeropties ten opzichte van het locatieoverzicht. Het enigste wat er bij nader onderzoek nog aan ontbreekt is een zoekbalk. Deze zal verder worden uitgewerkt in de Detail Wireframe.

11 detail wireframe. vind een rabbit avond Vind een Rabb-it avond is een pagina waar gebruikers de georganiseerde feesten van Down the Rabbit Hole kunnen vinden. De feesten worden standaard weergegeven op datum. Door middel van het sorteermenu kunnen de gebruikers switchen naar de verschillende thema s, artiesten van a tot z, tips aan de hand van de gebruiker zijn facebook interesses en dichtsbijzijnde feesten vanaf de hiudige locatie. Afbeelding Hier vinden de gebruikers de mogelijkheid om de Rabb-it avonden te sorteren op Thema, Artiest, Datum, Tips en Afstand. Tips worden bepaald door de aangegeven interesses van de gebruiker op facebook en Afstand werkt door middel van GPS Onder de sorteermogelijkheden vindt de gebruiker de op volgorde staande feesten met daaronder gelijk de datum en het thema.

12 lo fi. vind nieuwe artiesten LoFi + Ruimte voor afbeeldingen wat de doelgroep zal aanspreken en het een fris uiterlijk zal geven + Zoekoptie om nieuwe artiesten te zoeken. LoFi + Mogelijkheid om te sorteren op genre + Ruimte voor afbeeldingen - Geen vrije zoektoptie - Geen sorteermogelijkheden Keuze Mijn keuze is gevallen op LoFi. Dit vanwege de speelsere uitstraling en de mogelijkheid om met afbeeldingen van de artiesten te werken en ze te sorteren op genre in het geval de gebruiker niet is ingelogd met facebook. Tevens is een zoekoptie als in Lofi niet mogelijk omdat de gebruiker hier opzoek is naar nieuwe artiesten. De naam van de artiest waar de gebruiker naartoe wilt is op dit moment nog niet bij de gebruiker bekend. Daarom is het beter om zoals in LoFi alleen een genre-sorteeroptie te gebruiken

13 detail wireframe. vind nieuwe artiesten 3 Vind nieuwe artiesten is een pagina waar gebruikers nieuwe artiesten kunnen ontdekken die spelen op de Rabb-it avonden of op het festival Down the Rabbit Hole. Ervan uitgaande dat niet elke gebruiker inlogt met facebook is er een sorteeroptie voor de gebruiker waarmee hij/zij haar favoriete genre kan invoeren waarna de artiesten in dit genre worden getoond. Afbeelding - Hoofmenu Alles over artiesten Afbeelding Het vervolgmenu van Alles over artiesten. Dit menu is in een andere stijl als het hoofdmenu en bestaat slechts uit drie grote buttons. Dit om de gebruiker niet af te schrikken en om duidelijk te maken dat het een tussenmenu betreft. Hierdoor blijft de drempel zo laag mogelijk. Hier kan de gebruiker zijn of haar favoriete genre invoeren waarvoor vervolgens verschillende artiesten worden getoond die de gebruiker kan opzoeken of gaan beluisteren. Ik heb afgezien van een zoekbalk omdat de gebruiker hier nog niet weet welke artiest haar of hem zal aanspreken. Onder de sorteeroptie vindt de gebruiker een overzichtelijk schema van de aangedragen artiesten.

14 lo fi. beoordeel artiesten 4 LoFi + Logische volgorde met zoekoptie + Fris uiterlijk + Snel overzicht van de artiesten + Ook nuttig als de gebruiker niet is ingelogd met facebook LoFi + Rustig voor het oog + Snel overzicht van likes en comments - Oogt snel druk - Likes en reacties alleen te gebruiken als de gebruiker is ingelogd met facebook - Niet duidelijk of het buttons betreffen Keuze Mijn keuze is gevallen op een combinatie tussen LoFi en LoFi. Dit vanwege de duidelijkere layout van LoFi en het praktische van LoFi omdat nummer eigenlijk alleen handig is als mensen zijn ingelogd met facebook. Daarom ga ik de twee combineren.

15 detail wireframe. beoordeel artiesten 5 Met beoordeel artiesten kunnen gebruikers aan de hand van een puntentellingsysteem de artiesten die zij hebben gehoord beoordelen. Hierdoor zal er een ranglijst ontstaan en weet de organisatie meteen welke artiesten in de smaak vallen en welke ze evenuteel nog een keer kunnen uitnodigen. Tevens kan het publiek hierdoor ook nieuwe artiesten ontdekken omdat deze toegang heeft tot de ranglijst. Elke gebruiker kan maximaal x per artiest stemmen. Afbeelding De gebruiker vindt hier een overzichtelijke lijst van verschillende artiesten die de afgelopen dagen hebben gespeeld op de Rabb-it avonden. De gebruikers kunnen door middel van de plus en min buttons aangeven welke artiest ze goed vonden en welke minder. De volgorde van de artiesten in de lijst wordt hierop niet aangepast maar is altijd bij het openen van de pagina willekeurig. Dit om ervoor te zorgen dat artiesten met weinig punten evenveel bekeken zullen worden als artiesten met veel punten.

16 lo fi. artiest aandragen 6 LoFi + Contactformulier in de app, de app hoeft niet verlaten te worden + Geen externe partijen - Hoe krijg je antwoord? kan eventueel via facebook Link naar Mail app op smarthpone LoFi + Een directe link naar je mail die gekoppeld is aan je smartphone + Het antwoord van de organisatie ontvangt de gebruiker op zijn of haar eigen mailadres - Sommige mensen hebben misschien geen mail gekoppeld aan hun iphone Keuze Mijn keuze is gevallen op optie. Na het klikken op de link Artiest aandragen opent er een nieuw scherm van de mailing-app die op de smarthpone is geinstalleerd waarna de gebruiker een mail kan versturen voor de aanvraag van een artiest.

17 7 Afbeelding Gebruikers die de Rabb-it app downloaden hebben allemaal een smartphone. Daardoor is het aannemelijk dat ze tevens een mobiele applicatie hebben waarmee de gebruiker zijn of haar mail mee bestuurd. Om een artiest aan te dragen kan de gebruiker klikken op de button Artiest introduceren in het tussen menu van Alles over artiesten. Nadat de gebruiker hierop heeft geklikt krijgt de gebruiker eerst een pop-up scherm waarin wordt verteld waar de aavraag voor een artiest aan moet voldoen (denk aan; adresgegevens, een sample, youtubelink), dit is geheel door de organisatie te bepalen. Als de gebruiker hiermee akkoord gaat wordt hij of zij doorverwezen naar de geinstalleerde mailapplicatie die de gebruiker op zijn of haar telefoon heeft geinstalleerd. De gebruiker heeft hierdoor direct contact met de organisatie en krijgt daardoor het antwoord van de organisatie direct op de persoonlijke mail.

18 8

rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht

rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht Informatiearchitectuur Down the rabbit hole door: Danilo Merea student: 500712043 Versie: 26mei 2015 Klas: Roze Inhoudsopgave Down the rabbit hole DTRH,

Nadere informatie

Down the rabbit hole. Marianne ter Braake studentnummer: 500680859 Datum: 08-06-2015 Informatiearchitectuur

Down the rabbit hole. Marianne ter Braake studentnummer: 500680859 Datum: 08-06-2015 Informatiearchitectuur Down the rabbit hole Naam: Marianne ter Braake studentnummer: 008089 Datum: 08-0-0 Vak: Informatiearchitectuur Docent: Harm van vught inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk sitemap Hoofdstuk.0 Homepagina.0

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering

Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering Romy van der Beek 500707995 P08 Mint Docent: Vincent Vijn 1 juni 2015 Inhoudsopgave Inleiding 1 Het project 1 Doelen van de gebruiker/ DTRH 1 De app in het

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie in opdracht van het Down The Rabbit Hole Festival Bart Oude Elferink Studentnummer 500708575 Docent: Koop Reynders

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Down The Rabbit Hole Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Inhoudsopgave 02. Inhoudsopgave & Inleiding 03. Sitemap 04. Home

Nadere informatie

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 Ontwerpdocument het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 door: Jan roedersz studentnummer: 500685974 klas: Oranje versie: 1.0 datum: 11 juni 2014 LL365 Inhoudsopgave Inleiding 3 De Sitemap

Nadere informatie

Ontwerpdocument Down the rabbit hole app. Jesse van Thijn Paars Eindopdracht Informatie architectuur Down the rabbit hole

Ontwerpdocument Down the rabbit hole app. Jesse van Thijn Paars Eindopdracht Informatie architectuur Down the rabbit hole Ontwerpdocument Down the rabbit hole app Jesse van Thijn 500727250 Paars 9-03-6 Eindopdracht Informatie architectuur Down the rabbit hole Inhoudsopgave Inhoudsopgave Sitemap Pagina home (.0) Pagina area

Nadere informatie

"WE ZIJN HIER, GETUIMELD DOOR DE SCHACHT, BIJ DE BRON, IN HET GEZONKEN BOS, ALLES LOS! WAAR JE BENT WIE JE BENT, WANNEER NIEMAND JE KAN ZIEN.

WE ZIJN HIER, GETUIMELD DOOR DE SCHACHT, BIJ DE BRON, IN HET GEZONKEN BOS, ALLES LOS! WAAR JE BENT WIE JE BENT, WANNEER NIEMAND JE KAN ZIEN. "WE ZIJN HIER, GETUIMELD DOOR DE SCHACHT, BIJ DE BRON, IN HET GEZONKEN BOS, ALLES LOS! WAAR JE BENT WIE JE BENT, WANNEER NIEMAND JE KAN ZIEN." Bron: downtherabbithole.nl Ramon Kagie DELFT 500713541 DOWN

Nadere informatie

Down. the Rabbit Hole Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak Jade Informatiearchitectuur

Down. the Rabbit Hole Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak Jade Informatiearchitectuur Down Mara Polak- Informatiearchitectuur the Rabbit Hole 21-05-15 Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak 500715135 11 Jade Informatiearchitectuur 1 van 13 Inhoudsopgave Inleiding Mara Polak-

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole. Samantha van Heusden Informatie Architectuur Peter Boogaards Blok 4 7 juni 2017

Down The Rabbit Hole. Samantha van Heusden Informatie Architectuur Peter Boogaards Blok 4 7 juni 2017 Down The Rabbit Hole Samantha van Heusden 500757594 Informatie Architectuur Peter Boogaards Blok 4 7 juni 2017 Inhoudsgave Inleiding 2 De sitemap inleiding 3 De sitemap 4 De uitgewerkte pagina s 5 1.0

Nadere informatie

Tevin Stuurland ( ) Maart 2016 Koraal DOWN THE RABBIT HOLE

Tevin Stuurland ( ) Maart 2016 Koraal DOWN THE RABBIT HOLE Tevin Stuurland (500724315) DOWN THE RABBIT HOLE Maart 2016 Koraal Inhoudsopgave 2. Inleiding SITEMAP 4. Sitemap PAGINAS 6-7. Home 8-9. Artiesten 10-11. Artiest 12-13. Profiel Down the Rabbit Hole Het

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015 Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: mei 05 Inhoudopgave Inleiding De sitemap De jes Avonden overzicht 6 Filteren 7 Avond 8 I Suggest Artiest aandragen 0 Artiest beoordelen Down

Nadere informatie

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 L o w l a n d s 365 Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 LL365 Inhoudsopgave Inhoudsopgave: Inleiding en doel LL365 applicatie:... 2 De site map:... 3 1.0 Home...

Nadere informatie

Ontwerpdocument. Lowlands 365 Door: Rowan Zomerdijk Klas: Oranje Stud.nummer:

Ontwerpdocument. Lowlands 365 Door: Rowan Zomerdijk Klas: Oranje Stud.nummer: Ontwerpdocument 65 Lowlands 65 Door: Rowan Zomerdijk Klas: Oranje Stud.nummer: 5006899 65 Inhoud LL65 SITEMAP INRO SITEMAP 4 AVONDEN INTRO 5 HOME 6 AGENDAOVERZICHT 7 AGENDA PER LOCATIE 8 EVENT 9 ARTIESTEN

Nadere informatie

Oor website en Lowlands Applicatie. Versie 1.0 / Laura Mentink / V-104 / 500668667 / 31 Oktober 2013 / Gertrude Lok

Oor website en Lowlands Applicatie. Versie 1.0 / Laura Mentink / V-104 / 500668667 / 31 Oktober 2013 / Gertrude Lok Oor website en Lowlands Applicatie Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / 500668667 / Oktober 0 / Gertrude Lok. Index Inleiding pag. Doelgroep pag. Leeswijze document pag. Oor pag. Sitemap Oor pag. Lo-fi s Homepage

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Sportlinked downloaden

Sportlinked downloaden Sportlinked downloaden Dit document legt je uit hoe je een Sportlinked account aanmaakt en wat dit inhoudt. De Sportlinked app ben je nodig om bijvoorbeeld, wanneer je een wedstrijd moet fluiten, een wedstrijd

Nadere informatie

Handleiding Yellowbrick Android app.

Handleiding Yellowbrick Android app. Handleiding Yellowbrick Android app. versie 1.2 februari 2013 Download hem gratis! Ga naar www.yellowbrick.nl/app en ontdek hem nu. De Yellowbrick Android app is geschikt voor alle toestellen met versie

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders HANDLEIDING Webportaal Voor ouders van gastouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het ouderportaal... 4 2. Urenregistratie... 5 3. Corrigeren

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen...

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen... Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl) en HorecaSysteem (www.horecasysteem.nl). Mocht u vragen hebben

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor gemeenten

Handleiding website SVNL voor gemeenten Handleiding website SVNL voor gemeenten Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Handleiding Patiëntenportaal Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Inhoud Uw Patiëntenportaal starten... 3 Het overzichtscherm... 4 Algemene voorwaarden... 4 Persoonsgegevens... 4 Agenda...

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen 4 Wachtwoord vergeten 4 Wachtwoord wijzigen 5 Uw persoonlijke gegevens 7 Gegevens kind aanpassen 7 Groepsinformatie 8 Uitleg

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Interactie ontwerp Oor website en Lowlands App. Sitemaps, Lo-fi s en Detail wireframes door Ilse Peetsma. Oktober 2013

Interactie ontwerp Oor website en Lowlands App. Sitemaps, Lo-fi s en Detail wireframes door Ilse Peetsma. Oktober 2013 Interactie ontwerp Oor website en Lowlands App Sitemaps, Lo-fi s en Detail wireframes door Ilse Peetsma Oktober 2013 Informatie Architectuur 500674427 V1-02 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 02 Inleiding 02

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt

Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt CBS Het Krijt - Schoolstraat 29 9408 MB Assen - tel. 0592-460 370 hetkrijt@cogdrenthe.nl www.cbshetkrijt.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord

Nadere informatie

RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android. Gebruikershandleiding Mopas-app

RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android. Gebruikershandleiding Mopas-app Gebruikershandleiding RESPONDER-APP Mopas-app voor ios en Android V3.0 1 september 2016 Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas-app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

HANDLEIDING Social media op website Stichting Vertellen, versie jan. 2013 blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN

HANDLEIDING Social media op website Stichting Vertellen, versie jan. 2013 blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN Het inlogscherm van site van de Stichting Vertellen is gewijzigd. Er zijn 4 knoppen bijgekomen waarmee je kunt inloggen via

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Inloggen op het ledenportaal

Inloggen op het ledenportaal Inloggen op het ledenportaal Om toegang te krijgen tot het beveiligde deel van de website moet u inloggen. Voor het inloggen maakt u gebruik van uw e-mailadres en een wachtwoord. Beschikt u nog niet over

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

RABB-IT DAAN VAN DER ZWAAG LILA // 3 JUNI 2015 // P // INFORMATIE ARCHITECTUUR

RABB-IT DAAN VAN DER ZWAAG LILA // 3 JUNI 2015 // P // INFORMATIE ARCHITECTUUR RABB-IT DAAN VAN DER ZWAAG LILA // JUNI 05 // P // 50069750 INFORMATIE ARCHITECTUUR Inhoudsopgave RABB-IT Inleiding De sitemap De Ontdekking Homepage 6 De avond (komend) 7 De avond (geweest) 8 De artiestenpagina

Nadere informatie

Rondleiding Vitalinq

Rondleiding Vitalinq Rondleiding Vitalinq Klik op een titel om direct naar uitleg te gaan! Inhoud Opstarten rondleiding... 1 Rondleiding Profiel... 2 WIJ module... 3 Groepsbericht versturen... 3 Persoonlijk bericht versturen...

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Online bestellen bij Langerak de Jong

Online bestellen bij Langerak de Jong Online bestellen bij Langerak de Jong www.langerakdejong.nl Augustus 2015 Inhoudsopgave online bestellen bij Langerak de Jong 1. Aanmelden voor online bestellen... 3 2. Inloggen... 5 3. De bestelsite...

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Wijzigen van uw e-mailadres...

Nadere informatie

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount.

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount. INSTRUCTIE GEBRUIKERSBEHEER Toevoegen/wijzigen van gebruikersaccounts voor het Extranet van www.europeesche.nl/extranet Versie 1.0 21-10-2015 A. AANMAKEN EXTRA GEBRUIKERS ONDER HET HOOFDACCOUNT Het account

Nadere informatie

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook?

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stap1: Ga naar: www.facebook.com en log in met je gebruikers account. Hierbij is het verplicht dat je een bedrijfspagina hebt en je daartoe over de

Nadere informatie

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E )

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) Datum: 29-09-2010 Auteur: Dairo Bosschart Versie: 1.0 Document: Functioneel_ontwerp (vision versie).docx

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen Handleiding Ouderportaal Kindcentrum De Scharmhof Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen T: 0592-343800 email: directie.scharmhof@cogdrenthe.nl www.scharmhof.nl Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

1. Kiezen van een cursus... 3. 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen...

1. Kiezen van een cursus... 3. 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen... Webshop 1 Inhoudsopgave 1. Kiezen van een cursus... 3 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen... 7 3. Besteloverzicht en kortingscoupon

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Responder App. Mopas-app voor ios en Android.

Gebruikershandleiding Responder App. Mopas-app voor ios en Android. Gebruikershandleiding Responder App Mopas-app voor ios en Android www.mopas.eu Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas-app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie

Nadere informatie

PTG Geleidestaten Applicatie Gebruikershandleiding externen Versie 1.4

PTG Geleidestaten Applicatie Gebruikershandleiding externen Versie 1.4 PTG Geleidestaten Applicatie Gebruikershandleiding externen Versie 1.4 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave: 1. Algemeen... 3 2. Het inlogscherm... 3 3. Failed-scherm... 4 4. Wijzig wachtwoord... 4 5. Gewijzigde

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Starten website/homepage

Starten website/homepage Inleiding Via deze website (http://www.lets-heino.nl/), kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je klavers overschrijven, zoals bij internet-bankieren. Gelukkig is het wel eenvoudiger! Als je

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Responder app 1. App downloaden 2 2. Inloggen en uitloggen 3 3. Inkomende alarmmeldingen 4 4. Alarmhistorie 6 5. Positie opvragen 7 6. Mijn profiel 8 7. Contactpersonen

Nadere informatie

Handleiding FOOX App. Handleiding FOOX App versie 1.1

Handleiding FOOX App. Handleiding FOOX App versie 1.1 Handleiding FOOX App 1 Inhoudsopgave Hartelijk welkom!...3 Voordelen van de FOOX app?...3 Download de FOOX app...4 Voor de iphone...4 Voor de Android...6 Inloggen...7 Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?...7

Nadere informatie

Handleiding. Bestuursrecht. Handheld

Handleiding. Bestuursrecht. Handheld Handleiding Bestuursrecht Handheld Auteurs: K. van der Weide P. de Jonge BySpy Products B.V. 2019 versie 3.1 12-12-2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Bestuursrecht 3 Openstaande zaak of nieuwe

Nadere informatie

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Informatie architectuur

Informatie architectuur Informatie architectuur Afbeelding bron: https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/kardinaal-schnitt/ Heel Holland bakt Rick / 5007840 Ivoor 9 maart 08 Versie Inhoudsopgave Inleiding pag. Usergoals

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Wachtwoord opvragen of vergeten... 4 Inzien

Nadere informatie

Handleiding Dance.nl CMS Systeem

Handleiding Dance.nl CMS Systeem Handleiding Dance.nl CMS Systeem 1 Voorwoord 3 Introductie 3 Aantal vooraf gestelde regels.3 Goed om te weten..3 Promotionele mogelijkheden.3 Vragen en/of opmerkingen..3 Registreren voor gebruik van het

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12 Smartphone app ONZO Korte uitleg en functieverklaring van de app Lighthouse Productions 17-Jan-12 Casper Jonker Jerrold van den Eeckhout Nick Zijlstra Matt Aydin Dit document is de gebruiksaanwijzing voor

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Wat is de App Politiezone Het Houtsche? Hoe installeer ik deze App op mijn smartphone?

Wat is de App Politiezone Het Houtsche? Hoe installeer ik deze App op mijn smartphone? Inhoudsopgave Wat is de App Politiezone Het Houtsche?... 2 Hoe installeer ik deze App op mijn smartphone?... 2 A. IOS (Iphone)... 2 B. Android (Samsung, LG, Sony, HTC )... 4 C. Windows Phone... 6 D. BlackBerry

Nadere informatie

Handleiding Employee Self Service

Handleiding Employee Self Service Handleiding Employee Self Service Versie 2016-1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 1. Dashlets... 5 2. Output... 5 3. Extra Opties... 7 4.

Nadere informatie

Quick reference Smartflow App

Quick reference Smartflow App Het opstarten van de app 1. Open de smartflow app. 2. U wordt gevraagd om een domein naam in te vullen. Vul de domein naam in die u heeft gekregen van 88degrees. 3. Log in met u inloggegevens. Het hoofd

Nadere informatie

Mopas handleiding Responder App. Mopas-app voor ios en Android.

Mopas handleiding Responder App. Mopas-app voor ios en Android. Mopas handleiding Responder App Mopas-app voor ios en Android www.mopas.eu Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie

Nadere informatie

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Pagina - 2 - Contents 1. Homepage... 3 1.1 Inloggen... 4 1.2 Nieuwsblok... 5 1.2 Menublok... 6 1.3 Poll... 6 1.5 Kalender... 7 1.6 Zoekbalk... 8 1.7 Navigatie m.b.v.

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak Handleiding Ouderportaal CBS De Lichtbaak 1 Handleiding Ouderportaal - Versie 24-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Wachtwoord wijzigen... 6 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

PersoneelsSysteem. Handleiding

PersoneelsSysteem. Handleiding PersoneelsSysteem Handleiding Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 1.1 Account activeren 3 1.2 Inloggen 3 1.3 Wachtwoord vergeten 3 1.4 Uitloggen 3 2. Dashboard 4 3.1 Wachtwoord wijzigen 4 3.2 E-mailadres wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Employee Self Service

Handleiding Employee Self Service Handleiding Employee Self Service Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 1. Dashlets... 5 2. Output... 5 3. Extra Opties... 7 4. App... 8 2 1.

Nadere informatie

It s online, it s easy. Handleiding voor dragers

It s online, it s easy. Handleiding voor dragers Handleiding voor dragers Colofon Datum 14 februari 2012 Project Handleiding voor dragers Versie Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Dragers 4 1.1 Algemeen 4 1.2 Inloggen 4 2 Hoofdmenu s 5 2.1 Home 5 2.1.1 Uw gegevens

Nadere informatie

Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online

Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online Met het klantenportaal Mijn Stolp+KAB online optimaliseren we de communicatie met u en kunnen we online met u samenwerken. Mijn Stolp+KAB Online bestaat uit diverse

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde. Inhoudsopgave. 1 Inleiding 2. 2 Portaal openen 2. 3 Registreren 3.

Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde. Inhoudsopgave. 1 Inleiding 2. 2 Portaal openen 2. 3 Registreren 3. Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Portaal openen 2 3 Registreren 3 4 Inloggen 5 5 Wachtwoord vergeten 5 6 Algemeen 6 6.1 Hoog contrast

Nadere informatie

Verkorte handleiding barchetta website

Verkorte handleiding barchetta website Verkorte handleiding barchetta website barchetta Website De eerste keer inloggen: Ga op het beginscherm, zie afb. 01, naar ledenpagina [afb 01] Je komt dan in het volgende scherm afb. 02:. Omdat je nog

Nadere informatie

Handleiding UBplusOnline t.b.v. klanten

Handleiding UBplusOnline t.b.v. klanten Handleiding UBplusOnline t.b.v. klanten Het gebruik van UBplusOnline als klant (inlener) De hoofdcontactpersoon ontvangt na synchronisatie zijn accountgegevens in een e-mail. Hierin staat beschreven op

Nadere informatie

Design Patterns V Eindopdracht

Design Patterns V Eindopdracht Design Patterns V1-1516 Eindopdracht Romy van der Beek 500707995 V101 Docent: Harm van Vugt 27-10-2015 A design pattern is a formal way of documenting a solution to a common design problem. Inhoudsopgave

Nadere informatie

OOR & Lowlands Informatie Architectuur. Juliske Hummel Klas V Versie 1

OOR & Lowlands Informatie Architectuur. Juliske Hummel Klas V Versie 1 OOR & Lowlands Informatie Architectuur Juliske Hummel 500675211 juliske.hummel@hva.nl Klas V1-04 31-10-2013 Versie 1 2 INDEX Debriefing 3 Aanpak 4 OOR 5 Sitemap 6 LoFi s Home 7 HiFi Home 8 LoFi s Artikelen

Nadere informatie

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Het concept...4 Beschrijving

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.10 augustus 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Google Forms voor selectietrainingen

Gebruikershandleiding Google Forms voor selectietrainingen Gebruikershandleiding Google Forms voor selectietrainingen Dit is een bijlage van het hockeyvisie artikel De (on)mogelijkheden van beoordelen en selecteren in de hockeysport door Niels Papen. Om alle beoordelingen

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal 1. Inloggen 1. Open het cliëntportaal via het internet: https://zorgcirkel.mijncaress.nl Eventueel kunt u deze link opslaan als favoriete pagina bij de browser die u gebruikt. 2. Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio COACH

HANDLEIDING scoolfolio COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 4 Mappen aanmaken pagina 5 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 6 Een foto bestand bekijken pagina 8 Een niet-foto bestand bekijken pagina

Nadere informatie

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Debriefing Aanleiding Milledoni.nl op mobiel, dat is de werktitel van dit project. Milledoni is een website,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android

Gebruikershandleiding RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android Gebruikershandleiding RESPONDER-APP Mopas-app voor ios en Android Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas-app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie ontwikkeld,

Nadere informatie

Handleiding DB Alerts app

Handleiding DB Alerts app Handleiding DB Alerts app 3 mei 2019 DB Alerts De DB Alerts app is vernieuwd en aan de nieuwe eisen en veranderingen aangepast. Je kunt de App installeren via de Google Play Store / Apple App Store op

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

BERICHTEN IN ONS Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

BERICHTEN IN ONS Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op BERICHTEN IN ONS Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 17-11-2016 Table of Contents Berichten in Ons... 3 Algemene uitleg over Berichten in Ons... 4 Berichten in Ons Administratie - Planning - Agenda...

Nadere informatie

Snelstart Handleiding

Snelstart Handleiding Home landkaart In het hoofdmenu vind je functionaliteiten die je werk een stuk efficiënter maken. Zo kun je in dit menu gebruik maken van de filterknop, zodat je nog sneller de juiste informatie kunt terugvinden.

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 30-09-2014 Versienummer 2.0 Inhoudsopgave Handleiding 1 Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. RaadDigitaal installeren 4 2.1.

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. obssprinkels

Handleiding. Ouderportaal. obssprinkels Handleiding Ouderportaal obssprinkels obssprinkels, Zuiderlaan 197b, 7944 EE Meppel T: 0522-799111 email: obssprinkels@stichtingpromes.nl http://www.obssprinkels.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding Webshop Juni 2015

Handleiding Webshop Juni 2015 Handleiding Webshop Juni 2015 Inhoudsopgave Klant worden?... 2 Inloggen... 2 Mijn orders... 2 Algemene buttons webshop... 3 Toelichting homepage webshop... 3 Product zoeken... 5 Navigeren naar merk...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5 Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Een kleine greep uit de mogelijkheden van VHV- Kompas. 2 De hoofdpagina 2 De groepspagina en sectorpagina 4 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account

Nadere informatie